Sivut

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

# KUKKAILOTTELUA


Sanotaan, että "parempi myöhään kuin ei milloinkaan" ja niin se varmaan onkin, mutta välillä kyllä oma saamattomuus harmittaa. Niinkuin nytkin.

Taina on kohta jo kokonaisen vuoden järjestänyt Mansikkatilan mailla viikoittaisen "Kukkailottelun", jossa ihan kaikki kukkien ystävät tai muuten vaan kukkaismieliset voivat jakaa omia kuviaan muittenkin iloksi. Ja vaikka sen sata kertaa ainakin olen aikonut osallistua, niin aina on vaan jäänyt. Mutta nyt korjaan tilanteen edes horjuvasti. 





Siinä missä muut lisäävät väriä ja kasvilajikkeita elämäänsä sitä mukaa, kun kevät etenee, meikäläinen hiihtelee tapojensa mukaan jälkijunassa, ja innostuu nyt vasta tulppaaneista, joiden suhteen inspiraatio on tänä keväänä ollut tyystin hukassa.

Ja värikin on mikäs muu kuin valkoinen, mutta muuten kuvan viidenkymmenen kukan kimpulla on itselleni ihan erityinen merkitys. Ei kuitenkaan syntymäpäivien johdosta koska 50 ei enää riitä, vaan eilisen Kevätmessupäivän, jonka sain viettää Tainan, Katin ja Satun kanssa. 

En nyt ala enempiä tunteilemaan, mutta kyllä vaan taas kerran konkretisoitui se, kuinka paljosta olisin jäänyt paitsi, jos en olisi ikinä tänne blogimaailmaan eksynyt. 

Tainan ja Katin kanssa ollaan suunnilleen saman blogi-ikäisiä ja tuntuu, että oltaisiin tunnettu aina, vaikka ensimmäistä kertaa eilen nähtiin. Myös Satu tuntui heti tutulta, vaikka uudempia tuttavuuksia ollaankin. Ja tämä ei ollut mikään blogiportaalijuttu, koska en sellaisiin kuulu, vaan ihan vaan itse järjestetty tapaaminen. Pieni vaiva, iso ilo. 

Messuilla oli kevät jotenkin niin kauhian paljon pidemmällä ja vihreämpää kuin kotipihalla ;). Ei kuolleita ruskeita lehtiä missään, vaan ihania tuoksuvia kieloja ja kirsikkapuita ja kaikkea. Mutta niin vaan mukaan tartui vitivalkoisia tulppaaneita. Juurikin sen puhtaan valkoisen värin takia. Kyllä se vaan on itselleni se kaikkein mieluisin väri, vaikkei kai oikeasti väri olekaan.





Laitoin kaikki 50 kukkaa samaan maljakkoon lasikuistin pöydälle. Näkyvät kauniisti keittiön ikkunasta, mutta myös pihalle ja pihalta.

Olisin halunnut tehdä kimpusta vielä säännöllisemmän niin, että kaikki varret olisivat olleet suorassa ja kaikki täsmälleen saman mittaisia, mutta oli liian haastavaa. Maljakko on kuitenkin sen verran simppeli ja suoralinjainen, että ei liiaksi rönsyile.





Ikävä tuli vanhaa kunnon Anttilaa ja Kodin1:stä, koska Annolla oli paljon sellaista, mistä tykkään.






Ja ihan pakko nyt tähän samaan kyytiin esitellä ehkä ihanimmat ikinä näkemäni pääsiäiskoristeet, jotka käsistään kätevä Taina oli betonista askarrellut ja toi yllätyslahjaksi. 

Voin sanoa, että oli munarakkautta ensi silmäyksellä. Ukkelikin ymmärsi heti, kun sanoin, etten nyt kerkiä haravoimaan, kun on tärkeät munakuvaukset meneillään :)





Alustana Tainan kauniilla koristeilla on viime kesänä ostamani ja tykkäämäni Pentikin betonivati, ja vihreänä kaverinaan vetelä vihanneskrassi, joka iti siemenistä päivässä ja hetken päästä jo näytti siltä, että heittää veivinsä. Pitää äkkiä syödä pois, ettei mene hukkaan.

Nyt vaan pidän peukkuja, että ehdin ajoissa mukaan elämäni ensimmäiseen Kukkailotteluun, ja toivotan kaikille ihan kaikkea mahdollista keväistä kivaa <3. 

47 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia! Meillä on vielä piha täynnä lunta (ja kuolleiden syyskukkien mullat ihan jäässä, niin ei vahingossakaan saa kaivettua niitä ruukuista pois), joten kevätilottelua saa vähän enemmän kaivella... Tosin linnut lauloi tänään, joten kyllä se kevät on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jossu :). Tasan ei tosiaan mene lumet, eikä kevätkelit Suomenmaassa.

      Tykkään lumesta tosi paljon, mutta vaikkei tän hetkinen kokoruskea näkymä mikään kaunistus olekaan, niin enää en ehkä ihan hirveästi ilahtuis lumisateesta, jota on koko talven odottanut, muttei saatu kunnolla kertaakaan.

      Mulla menee nää mielialat aina justiin päinvastoin kevään etenemisen kanssa. Muistan joskus menneeni intoa puhkuen puutarhalle uusia taimia ostamaan, mutta masennuin, kun myyjä sanoi, että ensin pitää odottaa, että saadaan ne jäästä irti.. Ja nyt kun ei enää ole jäätä kuin paikoin, niin mua ei kiinnosta mitkään istutukset yhtään. Vähän harmittaakin, kun Prisman kesäpihakin jo aukes, mutta mua ei säväytä edes orvokit. Noooo, ei joka kevät voi olla puutarhakevät.

      Mukavaa maanantaita muotoilijalle :). Jos nyt maanantai voi olla mukava.

      Poista
  2. Mullakin on tähän osuva sanonta, nimittäin: Hyvää kannattaa odottaa.<3
    Kerrassaan ihanat kuvat, näitä katsellessa huokailen ihastuksesta! Ihan mahtavaa, että olet mukana ja muutenkin.:) Mulla meinaa sanat loppua, kun olen vieläkin aika fiiliksissä meidän treffeistä.:D Aina välistä olen kertonut miehelle teistä jotain juttuja, joita en aiemmin tiennyt. Olette olleet mielessä.<3

    Muuten, Anno on ymmärtääkseni tulossa merkkinä takaisin syksyllä! Jossain näin jo tällaisen uutisen ja jotain kuviakin...ja vaikka Annosta kovasti tykkään, niin vielä en tosiaan halua miettiä syksyä. Nyt nautitaan keväästä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hehhee, mutta kiitos <3. Oikeasti tuli nämä kuvat otettua vähän "juosten", kun panikoin, etten ehdi muuten mukaan. Ja meni niitten munien kanssa aikaa, kun niitä sommittelin ja etsin niille sitä parasta mahdollista paraatipaikkaa :). Oli oikeasti tosi kiva välillä keskittyä ihan vaan kuvaamaan, kun on ollut se(kin) inspiraatio viimeaikoina hukassa. Ja jos yksikin otos omasta mielestä onnistuu, niin se on niin palkitsevaa.

      Mutta siis ihan mahtavaa, jos Anno palaa markkinoille. On ollut niin paljon sellaisia (edullisia) juttuja, jotka miellyttää mun silmää. Ja vaikkei meille enää oikein yhtään maljakkoa mahdukaan, niin joudun nyt lanseeraamaan käyttöön uuden vanhan kansan sananlaskun "Aina on tilaa Annolle". Ihan vaan itseäni varten :)

      Ja hyvä fiilis on mullakin edelleen. Konkretisoitui se hyvä mieli vissiin ihan fyysisestikin, koska painoin seuraavana päivänä kilon enemmän kuin edellisenä :D. Tai sitten se oli vaan se ylisuuri satsi ruokaa :).

      Kuulumisiin ja näkymisiinkin <3

      Poista
    2. Hah hah!:)) Me ollaan lihottavaa seuraa.;D
      Tuo sanonta on ihan loistava! Mä taisin käyttää tuota tietämättäni jo Anttilan loppuunmynnissä.:P

      Poista
  3. Minullekin tuli haikeus tuosta Anno-merkistä. Jätti ison aukon, mutta onneksi tavaraa tulee silti kannettua.
    Ihana kun viimein osallistuit mukaan näiden ihanien kuvien kera! Ihan valtavan upeat nuo tulppaanit ja hienosti kuvattuna. Mukavaa palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Teresa! Tainalla oli tuossa ylempänä hyviä uutisia Annon suhteen. Pidetään peukkuja, että tosiaan palailee maisemiin. Ja mieluiten samoilla linjoilla kuin ennenkin, koska on tosissaan ollut niin paljon kaikkia mieluisia juttuja. Ehkä eniten tykkään just kaikista simppeleistä lasijutuista (maljakoista), jotka tosin on niin kookkaita, että vähän alkaa jo olla tilaongelmaa :)

      Kiitos paljon Teresa kun kävit ja jätit viestiä. Palmusunnuntai jo ehti mennä, mutta aina on tilaa mukavalle maanantaille sikälimikäli sellaisia on olemassa :)

      Poista
  4. Ihanat tulppaanit ja yhtä ihana maljakko, eivätkä nuo munatkaan jälkeen jää. Itse en ole mitään pääsiäiseen viittaavaakaan saanut aikaan ja ikkunat ovat niin likaiset ettei kohta läpi näe.
    Oikein hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua olis kyllä harmittanut jälkikäteen, jos en olis vielä viime hetkellä käynyt ostamassa noita tulppaaneita, vaikka jouduinkin sen takia juoksemaan niin lujaa kuin ylikuuma toppatakki päällä ja kassit kainalossa pääsin, että ehdin kotimatkalle bussiin, jonka kuljettaja nosti kytkintä samalla hetkellä kun kaahasin sisään :). Voin sanoa, että oli vanhalla hiki :). Huuuh. Mutta niin vaan kerkisin.

      Mulle pääsiäinen on jo pitkään ollut lähinnä vaan tervetullut pitkä viikonloppu (joka sekin joskus alkaa ahdistaa, kun kaikki paikat on kiinni :)), mutta ei ole inspiroinut yhtään laitella mitään erityisiä koristeita tai mitään. Niitten aika oli silloin, kun pojat oli pieniä ja kaikenlaista askarreltiin ja tehtiin virpomisvitsoja sun muita. Nyt ei vaan enää nappaa yhtään, mutta onneksi Taina pelasti ja yllätti noilla superkauniilla ja kestävillä betonikoristeilla. Niistä riittää iloa pitkään. Ellei peräti loppuiäksi :).

      Mukavaa pääsiäisviikoa myös sulle Krisse <3

      Poista
  5. Nuo on aivan vietävän kauniit nuo tulpaanit juuri noin! Ja kiitos kun sain tustua sinuun ihan livenä. Eilinen päivä antoi energiaa ihan valtavasti ja ihan varmasti tavataan vielä toistaiseen - ainakin toivon niin :)

    Nuo betonimunat ovat ihan huippuja, tosin taisit jo kuulla, että esittelin munani ( kuulosta iaka ..hmmm ;D) eräälle hyvän päälle ymmärtävälle henkilölle ja samalla Taina sai lisätöitä ;) Tänään olen sitten leiponut vaikka ja mitä, jotta sain munankuoria Tainalle...ihan saan itseäni syyttää ;)

    Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krisselle tossa ylempänä kirjoitinkin, että olis kyllä harmittanut, jos en olis palannut ostamaan kimppua, vaikka niitten takia meinasinkin myöhästyä bussista. Olis tarvinnut olla sun vahvat jalat, että olisin päässyt pinkomaan vähän kovempaa :D.

      Nyt vaan toivon, että tulppaanit säilyy mahdollisimman pitkään, koska ne näyttää oikeasti niin jotenkin älyttömän puhtailta ja eläviltä pihan ruskeaa taustaa vasten. Tykkään ihan hirmusti. Ja ne on samalla muisto kivasta päivästä, joten senkin takia toivon, etteivät heti nuukahda.

      Ja juu, kuulinkin sun munamyynnistä :D. Kyllä Tainan tarttis alkaa munatehtailijaksi. Me muut voitais hoitaa myyntihommat. Hahmottelin jo bussissa "Johan nyt on munamarkkinat"- mainoslausetta paikallislehtiin :D. Oikeesti ne on niin nättejä. Ja monivuotinen ilo.

      Sulta noi leipomukset sujuu, joten hyvä, että sinä olet asialla, enkä minä. Ei syntyis sen enempää kakkuja kuin ehjiä kuoriakaan :D

      Kaikinpuolin mukavaa pääsiäisviikkoa Satu <3

      Poista
  6. Ihanat tulppaanit. Itse päädyin tällä kertaa ostamaan neilikoita messuilta. KodinI:stä ikävöin muutenkin kuin vain Annon takia, se oli äitin ja mun viikonlopun hengailupaikka :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on varmaan mennyt siellä messuilla 95% kaikesta ohi, kun olin vaan niin jotenkin haltioissani seurasta :). En muista mm. neilikoita nähneeni ollenkaan, enkä pystyis sanomaan sitäkään, minkä muun värisiä tulppaaneita oli myynnissä kuin valkoisia, koska nauliutui silmät niihin heti :)

      Ja juu. Arvaa vaan, olisinko itsekin mieluusti hengaillut viikonloppuisin KodinYkkösessä, jos sellainen olis ollut jossain lähimailla. Paljon kaikkea kaunista katseltavaa, vaikkei mitään ostaiskaan.

      Sunnuntai ehti taas jo mennä, joten toivotan mahdollisimman muikeaa maanantaita :)

      Poista
  7. Superihana tulppaanikimppu <3 Mä ostin Tallinnan vanhastakaupungista kympillä vähän värikkäämmän kimpun, sellaisen pääsiäiskimpun. En tiedä tykkäänkö, mutta nyt vain teki mieli ostaa jotain värikästä. Kimppu pääsee tämän viikon kukkailotteluun, jos vain on kuvaushetkellä kuvauskunnossa :)

    Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhan kaupungin kukkakojut on kyllä "petollisia" siinä mielessä, että sieltä tekee mieli ostaa, ja usein tulee ostettuakin, just kaikkea sellaista itselleen epätyypillistä. Ehkä johtuen siitäkin, että kun kaikkea on niin paljon, se runsaus ja värikkyys näyttää jotenkin niin ihanalle, että tekee mieli viedä pala sitä kotiinkin. Joskus menee kyllä jo matkalla niin huonoon kuntoon (kukat siis, ei matkustaja :)), että aika lyhytaikaiseksi iloksi jää. Toivottavasti sun uus kimmpu kestää ja päästään näkemään se ilottelussa.

      Tässä viikossa on parasta se, että se on tavallista lyhyempi ;). Toivottelen siis mukavaa pätkäviikkoa <3

      Poista
  8. MInäkin olisin ilmeisesti tarvinnut viikonloppuna messujen keinotekoista kevätruisketta!! Sen verran hailukankeltaisena sammunut maa silmien edessä jurppi. Aivan ihana ja herkkä tulppaanikuva, kaunein ikinä (=taitava kuva :) ). Ja nuo pääsiäismunat, jotka sait: Instassa jäin pitkäksi aikaa niitä ihailemaan. Aivan mielettömän kauniit ja ihana saada tuollainen kestävä lahja, joka on niin tyylikäs, ettei vuodet tule näkymään. Aivan sinun tyyliset! Tuollaisia koristeita minäkin kannatan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meni suurin osa messujen annista ihan ohi silmien, kun haahuilin vaan, mutta siellä oli sellanen kiva keskusalue, jossa pääsi kulkemaan pitkospuita pitkin kielojen ja muun vihreän keskellä samalla, kun ympärillä leijui hyvä puuhakkeen tuoksu ja suihkulähde solisi hissukseen. Mutta se lumous kyllä haihtuu kotipihalla aika tehokkaasti. Rapisevia kuolleita lehtiä kaikissa ruskean eri sävyissä ja litimärkä nurmikko. Siinä ne hallitsevimmat elementit vissiin :).

      Kiitos paljon kuvakehuista, ja mustakin tuntuu, että Tainan yllärilahjat on ihan mun näköisiä. Tykkään ihan hirmusti. Ja jo ajatus siitä, että on jotain kestävää ja kaunista, jonka voi kaivaa aina uudelleen joka vuosi esiin, on niin kiva. Ei inspiroi enää mitkään "yksivuotiset munat" :).

      Tuli muuten siellä messuilla vastaan vaikka mitä rekvisiittaa, mitä olis voinut käyttää betinitöissä sitten, kun ne joskus ehkä taas jatkuu (köhköh), mutta loppupeleissä en sitten kumminkaan tajunnut ostaa niistä mitään, mikä harmitti jälkikäteen kotona. Enkä edes painanut mieleeni ko. myyjää. Mutta jos nyt vaikka ensin ihan niitä perusmalleja vielä reenaisin...

      Mukavaa tynkäviikkoa Pilvi <3

      Poista
  9. Ai että, miten ihanat munat! Ja tulppaanit!

    Ja tosiaan, miksi oma piha ei voisi olla heti lumien sulettua sellainen supersiisti messupiha? Aika paljon pitää nähdä vaivaa, että ne ruskeat lehdet on poissa. Eipä siinä, ihan kiva hommaahan se siivoaminen on, jos vaan kelit on kohdillaan.

    Mullakin on ikävä Kodin ykköstä ja Anttilaa, juuri kodin tuotteiden osalta : ((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Inka ja kiva nähdä sua täällä :).

      Olen ihan liekeissä noista Tainan betonikoristeista. Ne on niin jotenkin ihanan "luomut". Ja tulppaanit toki on kans kaikessa valkoisuudessaan nättejä juurikin sitä ikävänruskeaa kuollutta pihaa vasten..
      Eilen vähän vastentahtoisesti haravoitiin, ja osin huonolla menestykselläkin, kun ei heti korjattu lehtikasoja pois ja tuulenpuuska tuhosi tehdyn työn pölläyttämällä lehdet takaisin paikoilleen. Mutta kyllähän tollanenkin jo sitä maisemaa vähän kaunistaa. Erityisesti kukkapenkeissä (joita mulla tosin ei edes ole..), kun tulee mullat esiin sieltä rapistuneiden lehtien alta. Heti on olevinaan itsekin vähän niinkuin parempi ihminen :).

      Taina tuolla ylempänä kirjoitteli Annon osalta hyviä uutisia. Pidetään peukkuja, että toteutuu.

      Aurinkoisen ihanaa pääsiäisviikkoa Inka <3

      Poista
    2. Oo, onpas kiva Anno-uutinen!

      Haravoinnissa tylsin osuus on just se tuotosten poisvienti. Jää multakin usein tekemättä.

      Mukavaa viikkoa ja pyhien odottelua!

      Poista
  10. Oi miten kauniit tulppaanit ja noin monta, kerta kaikkisen ihanat! Ja nuo betonimunat, tuollaisia kun onnistuisikin jostain saamaan, tekemään musta ei ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimppu on kyllä ihan superihana, mutta huvittaa vaan, että kaiken sen väriloiston keskeltä valikoitui justiin valkoiset.. Mun mielestä ihan kohtuuhintaan kylläkin, koska 50 kipaletta maksoi 15 euroa. Ja vaikuttavat sellasilta jämäköiltä, jotka ehkä kestääkin pitkään. Ainakin koitan tehdä parhaani sen eteen, koska ne on niin nätit.

      Itse olen kärsivällinen ja omasta mielestä myös tarkka, mutta ei kyllä varmaan onnistuis ihan ykkösellä multakaan nuo munat :). Tai ehkä eniten epäilen sitä vaihetta, kun pitäis saada oikean munan kuoret niin siististi ja pinesti rikottua, että sais valutettua betonin sinne sisälle. Veikkaan, että tuloksena olis korkeintaan muotopuolia möttejä, jotka päätyis ehkä pihakivien sekaan :). Onneksi Taina on taitava.

      Poista
  11. Puhtaan valkeat tulppaanit hurmaavat kauneudellaan!
    Ja Tainan betoniset koristemunat sopivat täydellisesti vadille!

    Kiitos vierailustasi Mantelilaaksossa! =)
    Lempeää pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut aiemmin edes nähdä noin puhtaanvalkoisia tulppaaneita, vaan aina sellaisia vähän kellertäviä, mutta voi olla, että väri korostuu, kun kimppu on niin iso :). Jokatapauksessa tykkään siitä ihan hirmuisesti. Samoin kuin Tainan betonikoristeista. Just ihanat.

      Kiitos kun kävit ja kiitos samoin <3

      Poista
  12. Ihanat kuvat! Mun valinta on myös 90%:sti juuri valkoiset tulppaanit. En kyllä tuollaista settiä ole ikinä ostanut - onpa mielettömän vaikuttavan näköinen kimppu <3
    Ihanat munat! Mulla on rautalankakopallinen hartaasti keräiltyjä kivi- ja puumunia. Oli mun intohimo joskus ;) Pääsiäisenä näytillä.
    Kyllä se kevät sieltä, kovasti ainakin on rapsuteltu ja sisustettu tuota takapihaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mun mielestä niin kohtuuhintainen (15 eur) tuo kimppu, että ei voinut jättää sen takia ostamatta. Ja hyvä etten jättänyt, koska tykkään siitä ihan hulluna ja toivon, että kuistin viileässä pysyvät kuosissakin pitkään. Yöksi olen kyllä nostanut sisälle, jos vielä vaikka tulee pakkasta.

      Hartaasti keräillyt kivi- ja puumunat kuulostaa just ihanilta <3. Ja kestäviltä.
      Itsekin sellasia puisia jossain ihailin, mutta olisko ollut sitten pelkkiä kuvia, kun en ole tainnut missään livenä nähdä.

      Mekin eilen ukkelin kanssa haravoitiin (ja todettiin, että se on kyllä näin keväisin aina yhtä hanurista, kun tuntuu, ettei siitä ole mitään varsinaista hyötyä, kun nurmikko vaan vähän pölisee siinä raaputellessa, mutta mitään suurta muutosta ei näy). Kukkapenkeissä (joita mulla tosin ei varsinaisesti ole, vaan vaan sellasia havujen alustoja) sensijaan eron jopa huomaa, kun raivaa kaiken kuolleen pois ja alta paljastuu kaunista multaa. Jos nyt multa voi olla kaunista :).
      Sisustamaan ei alettu muuten kuin kaivamalla grilli esiin ja käräyttämällä kevään ekat kyrsät :D

      Leppoisaa lyhytviikkoa <3

      Poista
  13. Kauniit tulppaanit ja munat =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä. Kiitos Satu ja mukavaa pääsiäisen aikaa :)

      Poista
  14. Upeat tulppaanit!! Tulppaani on siitä metka, että se näyttää sitä upeammalta mitä enemmän niitä on. Jostain syystä tulee aina ostettua niitä 10 kpl nippuja vaikka ovat halpoja. Pitäisi laittaa samalla vaivalla tosiaan useampi kun on noin näyttävä.
    Betonimunat on tosi kauniit!! Ollapa tuollaisia kädentaitoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Vivi. Tulppaaneitten tapauksessa "less is more" ei päde :). Mitä enemmän, sen kauniimpaa. Ja messuilla vielä moninkertaistui se "more is more", kun siellä oli noita viidenkymmenen nippuja vieri vieressä ja päällekkäin liki silmän kantamattomiin. No ei nyt ihan, mutta sinnepäin. Olis kyllä jäänyt kaduttamaan, jos olisin tapojeni mukaan jäänyt nuukailemaan. Maksoi kumminkin vaan 15 euroa toi satsi, joten ei ollut mun mielestä paha ollenkaan.

      Tänään luin lehdestä, että munat alkaa loppua tuottajilta ja mietin, että onkohan Taina osasyyllinen asiaan, kun on tarvinnut aitoja munia (tai siis niitten kuoria) noita kauniita betoniteoksiaan varten :D

      Mukavaa pääsiäisen aikaa <3

      Poista
  15. Ihailin tuota maljakkoasi, kaunis. Mietin kans että kuinka paljon noita tulppaaneja on, tulihan se vastaus :) Kaunis kimppu ja noi munat ovat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista ennen nähneeni noin vitivalkoisia tulppaaneja ja olen kyllä tyytyväinen, että vielä viime hetkillä kävin kimpun ostamassa, vaikka meinas jäädä kotimatka sen takia väliin, kun oli ihan siinä kinttaalla, etten enää olis ehtinyt juostenkaan bussiin, vaikka pingoin sen minkä kintuistani pääsin.

      Mulla on muutama noita Annon isohkoja simppeleitä maljakkoja, mutta ekaa kertaa voin sanoa, että maljakko on täynnä.

      Toivottavasti olet jo tervehtymään päin. Sairastaminen on niin tyhmää ja turhauttavaa.

      Mukavaa pääsiäisen aikaa.

      Poista
  16. olin myös paikallisen aikuisopiston (W-keskus) messuretkellä mukana - viisi tuntia siellä oli aikaa kierrellä mukavassa seurassa - nautin todella messujen siististä ja väljästä tunnelmasta ja siitä, että aihepiirit olivat omilla alueillaan, eikä pullakauppiaat enää olleet kukkasipuleitten välissä -
    vaikka en mitään ollutkaan katsomassa sillä silmällä, sain kuitenkin sitä mitä hain eli uudet bellikset vanhojen tilalle, jotka aina häviävät mun penkeistä johonkin...

    jostain mainoslehdestä luin vinkin, että tulppaanit säilyvät hyvin, kun veteen laitetaan pari lusikallista perunajauhoa -

    hannah täältä kylän pohjoispuolelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvauksen perusteella voisin veikata, että olitte liikkeellä jonain muuna päivänä kuin lauantaina :). Niin olen itsekin yleensä ollut, mutta nyt sattui käynti lauantaille, joka oli varmaan se kaikkein hulluin päivä. Ryysis oli melkoinen, mutta oli niin hyvä fiilis, ettei edes se haitannut, vaikka yleensä tungos vähän hermostuttaa. Etenkin silloin, jos on jollain tietyllä asialla, muttei pääse lähellekään etsimäänsä. Nyt ei ollut mitään muuta agendaa kuin haahuilu mutkattomassa seurassa :).

      Mutta totta tuo, että kaikki "oheiskauppiaat" oli kyllä mukavasti siellä alueen reunoilla. Niin, ettei tarvinnut sinne asti edes jatkaa, jollei varsin halunnut ostaa itselleen puutarhamessuilta käsilaukkua tai kasvovoidetta :). Tai pullaa tai..

      Vaikka paljon (tai siis suurin osa varmaan) meni multa ohi, niin Bellikset sentään näin, kun Taina niitä ihaili. Ja muistaakseni mulla on ollut itsellänikin. Yllättäen valkoisia...

      Kiitos perunajauhovinkistä. Siitä taitaa olla moneksi, koska muistan, että isä syötti meille veteen liotettua perunajauhoa silloin, jos pienenä oltiin vatsataudissa. Muistaakseni oli toimiva konsti siihenkin.

      Mukavaa pääsiäisen aikaa sinne pohjoiseen ja kiva kun kävit taas :)

      Poista
  17. Takastan leikkokukkia! Pitihän niitä kantaakin kaksin käsin kotiin viikonlopun aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että sielläkin on ollut kädet täynnä kukkia :).

      Itse oon vähän huono noitten leikkokukkien kanssa yleensä, kun ne on niin lyhytaikainen ilo (tai sitten onnistun aina hankkimaan jotain huonoja yksilöitä) ja tuntuu, että niin äkkiä niistä tulee kaunistuksen tilalta kauhistus :). Mutta nyt koitan parhaani, että saisin tulppaanit pidettyä hengissä. Toistaiseksi ainakin ne näyttää vielä ihan uusilta, kun olen joka päivä vaihtanut veden.

      Mukavaa pääsiäisen aikaa Sirpale ja kiva kun kävit :)

      Poista
  18. Kevätmessujen nimellähän nuo messut olivatkin eli ei pelkkää puutarhaa (5 messut yhdellä lipulla) - valkoisia belliksiä mäkin hain - niin ja sunnuntaina oltiin -

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on siinä tapauksessa kaiken muun ohella mennyt ohi tuo messujen muutos virallisesti Kevätmessuiksi :). Ennen ne kulki nimellä OmaMökki-OmaKoti-OmaPuutarha, enkä ole noteerannut muutosta, vaikka kevätmessuiksi niitä on jo vissiin pitkään nimitetty. Ajattelin vaan, että kaikki laukku- & luomu- & muut kauppiaat oli sellasta messujen perusoheistarjontaa, mutta näköjään taas viisastuin. Ens keväänä sit ehkä jo muistan, mihin olen menossa :)

      Poista
  19. Voi miten ihania kuvia Annukka! Mulle tuli taas hirveet paineet kun katsoin sun betonimunakuvia vs omat vielä julkaišemattomat. Mutta kylläpä meillä oli mukavaa ja tuskin maltan odottaa vaateostospäivää, vaikka kilon painavampi sen jälkeen olisinkin.... 😀💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just joo. Sää ja sun paineet :). Sun kuvat on aina niin taitavasti ja harkitusti otettuja. Ja kauniita.

      Tänä aamuna taas ajattelin, että ihan oikeesti mun vaatekaappi tarttis räjäyttää taivaan tuuliin. Niin täynnä kaikkea, muttei silti ikinä mitään, mitä vois laitaa päälle. En vaan ole saanut aikaseksi ulottaa muuten hyvään vaiheeseen edennyttä Konmaritusta garderoobiin. Joskin tiedän, että jos siltä pohjalta lähden valkkaamaan, mikä vaatteista tuottaa hyvää mieltä, niin jäljelle ei jää kuin uikkarit ja verkkarit :D. No ehkä joku kiva kesävaate, muttei juuri muuta.

      Oikeesti mua huvitti se onnellisuuskilo :)

      Poista
  20. Kivasti pääsin pääsiäiseen sun kuvilla. Itse en kerkee laittelee, joskin UK toi rouvalle kimpun tulppaaneja. Mut maljakot on kaikki jo pakattu, tyrkkäsin ne vesikannuun.

    Hienot munat, hitsin hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvatenkin on rouvalla muuta puuhaa kuin pääsiäisen laittelu, jota ei kyllä täälläkään oo harrastettu sen enempää kuin ostettu ukkelille tuokkonen mämmiä (ja samalla kielletty syömästä sitä just ennen nukkumaanmenoa ;)).

      Munat on tosissaan hitsin hienot, mutta niin on sekin, että teillä nyt ihan oikeasti ON uus yhteinen koti. Tai siis ensimmäinen sellanen. Olen kuule tosi iloinen siitä, koska oon varjostressannu itekin asiaa. Nyt ei enää tartte :)

      Poista
  21. Nopsasti huikkaan, että on taas hienoja kuvia. Ja ikinä en oo nähny noin kauniita betonimunia. Mulla on vuosia ollut koristeena puumunia, mutta onhan nuo betoniset upeita. Löysin ekat 20 vuotta sitten jonkun kaupan hyllyltä. Paikallinen oli käsityönä sorvannut omenapuusta, saarnista ja visakoivusta hienot munat. Lisää olen löytänyt kirppareilta. Ei oo tarvinnut varoa, että menee rikki, vaikka ovat vierineet pöydältä alas.. :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä aidon iloisesti yllättynyt noista Tainan lahjoittamista kauniista betonikoristeista. En mahda raskia laittaa kaappiin, vaikka pääsiäinen on ohikin.

      Puiset on kanssa kauniin yksinkertaisia. Itsekin oon puuseppä yhdeltä koulutukseltani ja arvostan kaikkea kaunista, erityisesti kotimaisesta puusta tehtyä. Mistään kovin krumeluureista koristeveistoista en sen sijaan piittaa, vaikka taitoa niiden tekeminen vaatii.

      Rattoisaa pääsiäisen jälkeistä aikaa! Ei paljon kelistä erota, onko helmi- vai huhtikuu meneillään. Paitsi taisi helmikuussa olla lämpimämpää...

      Poista
    2. Jaa niin. Kiitos Tarja :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi