Sivut

torstai 27. huhtikuuta 2017

YLEISESTI OTTAEN ÄRSYTTÄVÄÄ


Kirjoitin taannoisessa postauksessani inhoavani yleistyksiä, ja se pitää todellakin paikkansa.

Ja koska olen tänään harvinaisen huonolla tuulella muutenkin, listaan tähän kolme tällä hetkellä eniten itseäni ärsyttävää yleistystä, joista kahden ensimmäisen suhteen tunnen usein joutuneeni suoranaisen syrjinnän tai painostuksen kohteeksi.


Yleistys nro 1:  Keski-ikä  = automaattinen keskivartalolihavuus

Yleistys nro 2: KAIKKI naiset rakastavat makeaa, eivätkä voi vastustaa herkkuja, joiksi luetaan pullat, kakut, leivokset, kaikki muu makea ja erityisesti suklaa


Kumoan näistä molemmat yksinkertaisella vastaväittämällä: Ei pidä paikkaansa.

Täytin helmikuussa 52 v, joten koen omaavani riittävästi kokemusta ja kanttia olla eri mieltä, mutta aina voi varmemmaksi vakuudeksi kääntyä vaikkapa Aira Samulinin puoleen.

Ja tässä ei nyt ole kyse siitä, ettenkö olisi omakohtaisesti kokenut iän mukanaan tuomia muutoksia tai että kiistäisin niiden olemassaolon, vaan siitä, että ihmisellä on keski-ikäisenäkin edelleen mahdollisuus ihan itse vaikuttaa mm. siihen, mitä syö tai jättää syömättä. Ja mitä muuta kenties tekee pistääkseen muutoksille kampoihin. Siis JOS haluaa niin tehdä sensijaan, että valitsee lyödä pöytään sen kuuluisan keski-ikäkortin, jolla voi niin kätevästi paitsi selittää ihan mitä vaan, myös kerätä ympärilleen laajat vertaistukijoukot, joista jälkimmäinen ei tietenkään ole huono asia, koska tuki on aina tervetullutta. Sitä toivoisin itsekin saavani.Alkuperäinen kuva täältä (klik)


Mutta entä jos ihan oikeasti ei satu kuulumaan makeanhimoisten joukkoon, vaan ihan aidosti tykkää parsasta enemmän kuin pullasta? Sitähän ei kukaan usko, vaan silloin saa kuulla mm. olevansa "niuho" tai "taas jollain ihme dieetillä?".  Tai että "Kaatuuko se maailma nyt siihen, jos yhden leivoksen syöt??". Grrrr. Entä jos ei vaan halua?? En minäkään vahdi, kuinka monta kakkupalaa joku syö, mutta aina joku katsoo asiakseen kyseenalaistaa omat valintani. Ilman, että teen mistään mitään numeroa. Kunhan vaan jätän ottamatta, tai vaihtoehtoisesti otan vaan pienesti (tuon ylläolevan kuvan juustokakkusia voisin kyllä mieluusti maistaa, koska näyttävät niin syötävän kauniilta).

Vähän sama asia kuin se, että miehellä on usein tapana mennä poikain (miesten) saunailtoihin autolla. Ja aina joutuu saman painostuksen alle, kun ei juo niinkuin muut. On jopa jäänyt sen takia kutsumatta, koska kukaan ei halua "ilonpilaajaa" paikalle. Vaikka todellisuudessa varmaankin on kyse siitä, että juojilla on omasta juomisestaan ehkä huono omatunto, ja on kiusallista, kun joku pystyy siihen, mihin ehkä itsekin haluaisi pystyä eli sanomaan "ei kiitos".

Että jos näin keski-ikäisenäkin (joka tosin taitaa olla jo omalta kohdaltani ylitetty rajapyykki) viihtyy parhaiten omissa nahoissaan sellaisena ja sen kokoisena kuin on, ja syö sitä mistä sattuu tykkäämään, eikä sitä mitä tämän ikäisenä ja/tai naisena "kuuluu", niin saisiko sitä ihan vaan olla? Ilman, että jätetään sen takia ulkopuoliseksi tai että joutuu selittelemään?

Samaan kastiin, joskin koskien toista itselleni läheistä ikäryhmää, menee tämä yleistys, jonka myös kumoan:

Yleistys nro 3: Nykynuoriso ei enää liiku, vaan vetelehtii kaiken vapaa-aikansa koneella ja/tai hengailee somessa.

Tähän totean vaan, että taitaisi olla ennemminkin aikuisilla peiliinkatsomisen paikka tässä. Että kuinka hyvänä esimerkkinä sitä itse nuorille toimii? Ja sama koskee aina muodissa olevaa yleistystä nykynuorison käytöstapojen puutteesta. Mutta se jää tässä nyt ulkopuolelle, koska lupasin tiivistää kolmeen.Alkuperäinen kuva täältä (klik)Ihan oikeasti rankat ja perusteettomat, yleismaailmalliset yleistykset jätän tästä postauksesta pois. Niitä saa ihan liikaa lukea mm. mielipidepalstoilta, joissa tyhmyys ja vihamielisyys nimettömien lietsojien keskuudessa tiivistyy.

Sensijaan on joukko lukuisia "kevyt-yleistyksiä", joista en niinkään jaksa ärsyyntyä. Kunhan ihmettelen. Esimerkkinä vaikkapa näinkin turhanpäiväinen väite kuin että "sisustuslehdissä esitellään pelkkiä valkoisia koteja" (saa vinkata, mistä sellaisia lehtiä löytää) tai että "valkoinen koti on aina persoonaton ja värillinen aina persoonallinen". Josta pääsenkin kehnohkoa aasinsiltaa pitkin "Suomen kaunein koti"-ohjelmaan, ja sitä kautta yhteen ihmetyksen aiheistani.Alkuperäinen kuva täältä (klik) 


En vaan kertakaikkiaan ymmärrä sitä, millä oikeutuksella tuomarit (yleensä Hanna Sumari) voi sanoa jonkun tuntemattoman kodista, että "Täällä ei näy asukkaiden persoona". Miten niin muka voi väittää?? Jos kodissa sattuu asumaan persoonaltaan vaatimattomia ihmisiä, jotka tykkäävät kaikesta mahdollisimman "tavallisesta", niin eikö se asukkaiden persoona silloin nimenomaan näy siellä??  Tai että "Olisi kiva, jos täällä olisi säästetty vanhoja huonekaluja". Mutta entä, jos ei ole koskaan ollutkaan mitään vanhoja huonekaluja, mitä säästää ?? Tai että "Olisin kyllä toivonut, että täällä olisi käytetty aitoja materiaaleja" (siis vaikkapa nyt aitoa marmoria keittiön tasossa marmorikuvioidun laminaatin sijasta). Vaan entäpä, jos kyseessä on nuorenparin ensiasunto, niin heltiäisikö vähän ymmärrystä sille, että ei vaan kertakaikkiaan ole mahdollisuutta laittaa rahaa niihin aitoihin materiaaleihin, vaan se edullisempi on ihan hyvä??

Olkoonkin, että kaikki on varmaan käsikirjoitettu ennalta ja kuuluu formaattiin, mutta en voi mitään sille, että välillä teki mieli mennä siitä ruudun läpi puolustamaan kotien asukkaita tuomareiden töksäytyksiltä.

Mutta tällä ei nyt ollut yleistysten kanssa sinällään tekemistä. Kunhan tuli tässä tämän päivän mielialassa muuten vaan mieleen.

Samalla kun toivon, että muilla on parempi päivä, en voi olla kysymättä, mitä itse haluaisit listata ärsyttävien asioiden tai yleistysten listalle? Vapun tulevien lumisateiden lisäksi..

Kiitos ja anteeksi.

t. Aina Inkeri Annukkainen46 kommenttia:

 1. Heh! Tänään töissä kävin hieman kuumana, sillä olen tässä kaksi päivää tehnyt kahden ihmisen töitä, juossut kuin marsu, ja ottanut yhteen kopiokoneen kanssa!;)) Argh, illaksi olen lähdössä vappudiskoon, minkä toivon hieman nostavan fiilistä, mutta tähän pariin tuntii välissä on aika paljon ohjelmaa, eikä mun pitäisi täällä olla kommentoimassa, vaan tehdä niitä hommia!!
  Joten lähdenkin tästä muihin touhuihin, ja toivon vähemmän ärsyttäviä tilanteita ja kommentteja!<3 Aurinko paistaa just tällä hetkellä, ehkä viiden minuutin päästä taas sataa räntää...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juossut kuin marsu :D. Heti piristi :D.

   Mikähän siinä onkin, että koneet(kin) takkuaa just silloin, kun ei varsin olis aikaa niiden kanssa puljata. Kai maar hermostuneisuus ja kiire tarttuu niihinkin ja masiinasta ei tule ulos muuta kuin kurttua, jos sitäkään.

   Vappudisko kuulostaa ihan siltä, että olet menossa sinne muussa kuin tanssijan ominaisuudessa, mutta rattoisaa diskoiltaa jokatapauksessa sinne! Siitä onkin aikaa, kun itse olen viimeksi päässyt osallistumaan. Ja siis mun tapauksessa ne tilaisuudet ei enää toistukaan, kun taidan olla yli-ikäinen :)

   Justiin katselin viikonlopun sääennustetta. Sunnuntaina kun piti olla golfkauden avajaiskisa, mutta ei mahda toteutua. Lunta tupruttaa ihan tavan kanssa, mutta ens viikolla helpottaa. Hope so. Eilen pyöräilin auringossa ja myötätuulessa ensin toiseen suuntaan ja sieltä sitten vastatuulessa ja jäisessä raesateessa takaisin (kävin kylän kauimmaisella kirpparilla etsimässä rekvisiitttaa betonitehtailuun, mutta huonolla menestyksellä).

   Semppiääää <3

   Poista
  2. Diskoilta teki tehtävänsä! Tunnen itseni vuosia nuoremmaksi!:)))

   Poista
  3. No mun on nyt varmaan kans pakko alkaa katsella mahdollisia vappudiskoja sillä silmällä, koska itsekin mieluusti nuortuisin noin nopeasti :). Ei tarvis edes aamuyöhön asti hengailla.

   Poista
 2. Täällä yksi sokerirotta. Mutta sokerista pitäminen ei kohdallani sulje pois sitä, että tykkään myös "äijäruoasta". Oho, nyt yleistin :) Ja kun kaikesta tykkään ja vaikka kuinka yritän syödä terveellisesti, niin painoa kertyy kun syön liikaa ja liikun liian vähän.
  Ja sitten tuo että joku sanoo "että voit kai yhden pullan syödä" tai "ei kai nyt yksi olut mitään tee", se on kyllä ihan käsittämätöntä tekstiä aikuisen ihmisen suusta. Jos joku ei tykkää tai ei halua jotain syödä tai juoda, niin sitä pitää kunnioittaa, eikä tuputella.

  Ärsyttävien asioiden listalle voisin laittaa ainakin sen, että minunkin ikäiseni ja huomattavasti vanhemmatkin katselevat kaikenlaisia tosiTV-ohjelmia ja sitten valittavat ettei TV:stä tule mitään kunnon ohjelmaa. Valitsisivat muita kanavia kuin mainoskanavat. Ykköseltä, kakkoselta, yle femmalta ym. tulee paljon katsomisen arvoista ohjelmaa.
  Toivottavasti pahantuulisuutesi vähenee, kun luet kommenttiani ja huomaat että ottaa meitä muitakin päähän :)
  Olet ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se varmastikaan tuulesta temmattu yleistys ole, että suurin osa naisista tosiaan tuntuu tykkäävän makeasta, mutta välillä (tai siis aika useinkin) mua niin ärsyttää se, että jos poikkeaa kaavasta (niinkuin minä), niin leimataan teeskentelijäksi tai muuten vaan niuhoksi. Onneksi mun tutut sentään jo tietää, että mulle on turha tyrkyttää pullaa, koska se tekee mut ihan oikeasti huonovointiseksi, koska sisältää ihan kaikkea, mikä mulle ei vaan sovi (valkoista jauhoa, sokeria ja hiivaa). Että sinällään tuntuu tosiaan epäreilulta se, että mun syömisiä tai syömättä jättämisiä tuntuu olevan lupa kommentoida, mutta jos itse sanoisin jollekulle (mitä en siis todellakaan koskaan tee), että "Kannttaiskohan sun kuule jättää toi leivos syömättä, kun näytät syöneen niitä muutenkin tarpeeksi", niin kyllähän se olis ihan hirveän loukkaavaa.

   Tää tuli varmaan taas pinnalle, kun eilen kuuntelin toisella korvalla jotain Vappu Pimiän radio-ohjelmaa, jossa käytettiin tätä samaa naisia koskevaa yleistystä ja Vappu itsekin sanoi, että hän ei tunnu yhtään naista, joka ei olis makeiden herkkujen perään, mutta miehiä kylläkin. Ja että "onko se nyt niin maailmanloppu, jos joskus sitä kakkua syö". Meinasin jo soittaa sinne, mutta onneksi joku muu ehti ensin ja sanoi, että "Makeat herkut skippaan, koska en niistä piittaa, mutta näyttäkää mulle se suolaisten herkkujen pöytä, niin syön kaiken" :). Ja se oli just ihan niinkuin minä. Kaikkia hyviä pikkusuolaisia ja vaikka voileipäkakkua syön ilokseni aina, kun on vaan tarjolla.

   Ja totta toikin ikuinen valitus ohjelmista (joita usein kumminkin katsotaan, vaikka väitetään, ettei katsota, kun ei kehdata ääneen tunnustaa). Joskin itseäni välillä harmittaa se, että siihen aikaan illasta kun olis aikaa katsoa hetki telkkaria ja olisin vielä hereillä, tuntuu usein tulevan pelkkiä uusintojen uusintoja. Mutta otan niitä itseäni kiinnostavia digiboksilla talteen (vieläkin meinaan puhua kasetille äänittämisestä :)) ja katson sitten, kun on aikaa katsoa. Ei tarvi valittaa.

   Ja toki ärsytysvertaistuki piristää, joten kiitos siitä Kristiina :). Kuin myös kauniista sanoista <3

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus ja olen täysin samaa mieltä!

  Itse koin sen, että kun huvikseni jätin jo joskus 90-luvulla alkoholin käytön pois, niin sain alkuun jatkuvasti kuulla tuota ota nyt vähän tai maista tätä hyvää viiniä. Sitten alkoi kysely, että etkö vieläkään ole lopettanut sitä tipatonta. Vuosien päästä. Tämä on ihan sama kuin sinulla pulla ja makea, minun ei tee mieli viinejä, ei olutta, ei alkoholia. Vesi vain on niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä!

   Ja hyvin kertoo toi "etkö ole vieläkään lopettanut sitä tipatonta" siitä samasta ajatusmallista kuin "oletko taas jollain ihme dieetillä?". Että jos poikkeaa valtavirrasta, se on pakosti vaan jotain tilapäistä. Tai siis lähinnä joku tilapäinen mielenhäiriö, joka kyllä menee ohi...

   Itse tykkään valkoviinistä (sitä olen täällä jo sen verran mainostanut aiemminkin, että varmaan oli tiedossa :)), mutta muut jätän väliin. Siiderillä on ihan sama vaikutus kuin pullalla eli hillitön paha olo ja turvotus siitä sokerin ja hiivan yhdistelmästä, joten ne jätän suosiolla juomatta. Oluesta en tykkää muuten vaan ja väkeviä en tarvi. Vedellä ja viinillä pärjäilee :)

   Poista
 4. Amen! Tykkään itse makeasta ja tuntuu, että syömistäni katsotaan pahalla. Mutta kun en vaan tykkää vihersmoothieista tms, mutta suon niistä nauttimisen niistä tykkääville.

  Ja vaikka purnaan itse omasta vartalon mallista, tiedostan, että itse olen sen aiheuttanut, ei ikäni. Tosin ikä aiheuttaa sen, ettei se ylimääräinen lähde pois niin helposti kuin se kupeisiin tarttuu.

  Nykynuorisosta sanon vaan sen verran, että ovat vanhempien aikaansaannosta.

  Ja tuo persoonattoman kodin persoonallisuuden ajatuksen jaan kanssasi täysin. Ei meillä ole perintöhuonekaluja elävöittämään sisustusta eikä niistä kaikkien tarvitse tykätä. Mielestäni ostettu vanha tavara voi tuoda ilmettä, mutta se että sillä olisi "tarina kerrottavanaan" ei mielstäni ole totuuden mukaista, kun sillä ei ome sitä suvun historiaa takana.

  Talouselämä kirjoitti v. 2013, että keski-ikä alkaa 53-vuotiaana. Wikipedia taas sanoi, että keski-ikä ajoittuu 36-59 ikävuosiin 😂

  Pirteämpää päivän ja viikon jatkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin laittaa Talouselämä tilaukseen, kun noin viisaita kirjoittelee :D.

   Valitsin ton "KAIKKI naiset tykkää makeasta.." tohon yleistykseen, koska se on se, johon kaikkein useimmin törmään, ja saan myös tuntea olevani se muusta porukasta poikkeava tyyppi, jota paheksutaan. Ihan oikeasti. On tullut niin monta kertaa eteen. Ei tosin enää niitten keskuudessa, jotka mut tuntee. Mutta on niitä muitakin itseeni sopimattomia yleistyksiä, kuten "kaikki naiset tykkää shoppailusta.", "kaikki naiset rakastaa kenkiä..." ja mitä näitä nyt on :).

   Meillä se on mies, joka on makean perään, mutta ei taas tykkää mistään grilli-ribseistä tai muusta perinteisestä "äijäruuasta". Paitsi makkarasta... Eli voi miestenkään kohdalla kaikkea yleistää.

   Ja samaa olen miettinyt, että olisko se sitten parempi ihan vaan tuomaroinnin takia tuoda sinne kotiin jotain yleisesti persoonalliseksi miellettyä, tai tosiaan niitä ostettuja vanhoja huonekaluja, vaikkei yhtään itse tykkäisi. Ei olis. Eikähän sellasta varmaan kukaan (toivottavasti ainakaan) tee, mutta mitäs me katsojat siitä mitään loppupeleissä tiedetään.

   Päivä on jo kääntynyt paremmalle puolelle, kun kävin äsken taas vähän hommaamassa lisää rekvisiittaa betonitehtaalle, jonka ajattelin pyöräyttää vapun lumisateissa käyntiin..

   Kiva, kun kerkisit jättää viestiä. Ajelehan sopivan kovaa, mutta varovasti siellä <3

   Poista
 5. Juurikin näin!!!

  Hep, olen keski-ikäinen, ja totta, jos jostain (KUN jostain) lihon, se muksahtaa tuohon vyötärölle. Piste tästä standardoiville.
  Mutta, INHOAN suklaata!! Kyllä, olen nainen, mulla on menkat ja en siedä suklaata. Sekin on mahdollista. Piste mulle. =)

  No juu, syön kyllä makeaa mutta olen nirso (myös sen suhteen) ja jos saan valita, otan mielummin suolaista.
  Luen myös niitä lehtiä enkä ole hetkeen kyllä nähnyt vain valkoista kotia. Hmmm. En ole osannut erikoisesti etsiäkään.
  En seuraa TV:tä joten en ole nähnyt jaksoakaan mainitsemastasi ohjelmasta, mutta täytyy sanoa, että erityisen hyvin kuvattu tapa "tuomaroida" vei viimeisenkin halun erikoisemmin sitä edes lähteä etsimään mistään Areenoista. Phyi tuollaista tapaa. Puolustit hienosti kotien omistajia! =)

  Päivä on ollut kiva. Ei erityisen erikoinen vapaapäiväksikään.
  Vapuksi luultavasti sitä räntää. Kylmää ainakin. Pidetään edes tästä standardista kiinni.

  Pirteää loppuviikkoa ja iloista vapun aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :). Hauska pistelaskusysteemi. Vivi vastaan standardoivat :D.

   Mua on aina jotenkin ihan hirveästi ärsyttänyt kaikki, mitä selitetään liian helposti ja joka käänteessä jollain "ulkopuolisilla voimilla" (yleensä hormoneilla, jotka tietty ihan oikeastikin vaikuttaa, ei siinä mitään). Itse en sille linjalle halua lähteä ihan vaan periaatteesta, koska olen sitä mieltä, että kaikkeen voi itse vaikuttaa. JOS haluaa. Tai ei tietenkään ihan kaikkeen, mutta siihen kyllä voi, mitä ja kuinka paljon syö ja kuinka paljon tavaraa juurikin siihen vyötärölle ilmestyy, mihin ne makkarat mullakin tulee, jos tulee mätettyä ruokaa enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Mutta koska inhoan sitä, että maha ahdistaa ja vaatteet kiristää, olen valinnut sen helpomman tien ja syön mieluummin vaan sen verran sopivasti, ettei tarvi tuskailla ja olo pysyy hyvänä. (Paitsi että mm. pääsiäisenä tuli vedettyä ihan hirveät överit Naantalin kylpylän seisovasta pöydästä, koska hinta oli mun mittapuulla ihan hirveän korkea 38 euroa per nuppi, ja kun koko rahalla yrittää syödä, niin siitä ei hyvää seuraa :). Oli kamala olo monta päivää sen jälkeenkin).

   Meillä on justiin sellainen koti, jonka voisi ilmoittaa Suomen persoonattomin koti- ohjelmaan :).

   Tänään on heti parempi päivä, kun taivas on sininen ja aurinkokin paistaa just nyt. Siitä vois mieluusti tehdä vappustandardin, mutta ei mahda nyt toteutua. Vaan ei haittaa, kun on varautunut kaikkeen.

   Iloista kaikkea sulle kans ja kiva, kun kirjoittelit!

   Poista
 6. Tuota alkoholittomuutta saa aina selitellä. Paras tokaisu koskien asiaa oli " sä oot sairaan hyvä tyyppi, nyt kun sä vielä ryyppäisit". Lihavuuteen liittyen on kolme ärsyttävää asiaa, lihavat on laiskoja ja lihavat ei liiku. En ole kumpaakaan. Poljen pyörällä ja kävelen joskus päälle 10km päivässä. Olen kova tekemään töitä ja toinen vuoro alkaa vielä kotona. Lihavat on leppoisia, paskan marjat, mä oon kärttyinen keski1ikäinen akka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori nyt Outi, mutta mun oli pakko nauraa tälle sun viestille :D. Kärttyinen keski-ikäinen akka, joka olis sairaan hyvä tyyppi, kun vaan alkais ryyppäämään :D. Voi sua. Ei susta saa kärttyistä millään. Ainakaan mitään kokoaikakärttyä :D.

   Noi "lihavat on laiskoja ja lihavat ei liiku"-yleistykset olen itse kanssa valmis kumoamaan heti. Seuraan läheltä mm. yhden todella, todella ylipainoisen naisihmisen elämää ja mun täytyy sanoa, että ihan hengästyttää se tahti, millä liikkuu, sienestää, marjastaa, ui, pyöräilee, hiihtää ja tekee ihan kaikkea ihan koko ajan. Huuuuh. Ei pysy meikäläinen perässä. Enkä kyllä kovin usein kävele tollasia matkojakaan kuin sinä. Että heitetään noikin väitteet muitten mukana romukoppaan.

   Taitaa tulla jo aika monetta kertaa, mutta ei kai se haittaa, jos vielä kerran (jos toisenkin) toivottaa iloista vappuviikonloppua <3

   Poista
 7. 😂😂😂😂 oot sä vaan niin ihana! Mut paras on tuo Hanna Sumari -juttu. Niin totta! T. Nainen, joka tykkää makeasta ja joka on huolissaan keskivartalolihavuudesta 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on ihan oikeasti mietityttänyt se ohjelma siinä mielessä, että jos ne tuomarit ihan oikeasti ei tiedä, keitä tai millainen perhe siinä kyseisessä kodissa asuu, niin millä perusteella ne voi tosiaan sanoa, että persoona ei näy? Ja kuinka helppoa tuomareita olis hämätä tuomalla sinne kotiin jotain yleisesti ottaen persoonalliseksi miellettyä lainatavaraa ja sillä keinoin saada lisäpisteitä? Mutta tää nyt on just näitä huonon päivän turhanpäiväisiä pohdintoja, joihin ei hyvänä päivänä jaksa kiinnittää mitään huomiota, kun on parempaakin tekemistä :). Joskus vaan on niin helppo ärsyyntyä ihan mistä vaan.

   t. Nainen Suomen persoonattomimmasta kodista :)

   Iloista vappuviikonloppua Kati <3

   Poista
 8. Tuo Kaunein koti juttu - itsekin miettinyt välillä niitä kommentteja. Että hassua sanoa, että "olisin toivonut sitä ja tätä", koska mitä väliä heidän toivomisilla jne :) Talohan on just asujiensa näköinen, joku tykkää, joku ei.

  Just nyt ei tule yleistyksiä mieleen - tai no sellaisia ärsyttäviä kommentteja, kuten "oot tehnyt 3 lasta, ja oot kuitenkin noin hoikka". Minun mielestä synnyttäminen ja raskaus ei automaattisesti lihota ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Just toi "olisin toivonut..." on niin turha.

   Ja juu! Raskaus ja synnyttäminen ei todellakaan automaattisesti lihota :). Muistan kun mulle sanottiin, että "ootas vaan, kun saat ensimmäisen lapsen.." (niin lakkaat olemasta hoikka), mutta kun ei niitä kiloja tarttunut sillä kerralla yhtään, sain kuulla, että "ei mullekaan vielä siitä ekasta, mutta odotas kun saat toisen...". Ja siitä se sit varmaan olis jatkunut lapsi kerrallaan eteenpäin, jos niitä lapsia olis enemmän tullut.

   Eli on noi synnytykset vähän samanlainen kuin toi mun mainitsema ikäkortti, joka niin usein lyödään pöytään, koska se on niin helppoa. Eikähän siinä mitään. Niin saa tottakai tehdä, jos halua, mutta itse en halua antaa millekään ulkopuolisille voimille periksi niinkauan kuin voin itse asioihin vaikuttaa. Loputtomiin ja kaikkeen ei tietenkään voi, mutta paljoon onneksi kyllä.

   Leppoisaa vappuviikonloppua Katja <3

   Poista
 9. Minulla taitaa olla tänään hyvä päivä, kun vielä ei ärsytä mikään;)
  Mutta jos olisi toinen päivä, niin sittenhän minua ärsyttäisi esim: no kun sulla ei oo lapsia, oot niin solakka😲, vuorotyö😐, ihmiset, jotka ajattelee vaan itseään😕. Siinä muutama ärsytyksen kohde.
  Ja minuakin tuossa Suomen kauneimmassa kodissa ärsyttää nuo tuomareiden kommentit. Eiköhän ole jokaisen oma asia miten kotinsa sisustaa ja ei kaikilla ole varaa käyttää aitoja materiaaleja...Itsellehän sitä sisustetaan eikä tuomareille ja mitä sitten jos sattuu tykkäämään runsaammasta sisustuksesta ja sisustusteksteistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, koska hyvä päivä on keskimäärin aina niin paljon muakvampi kuin huono :).

   Täälläkin on sen verran hyvä aamu ollut tänään, että en enää edes oikein muista, mistä mun huonotuulisuus eilen alunperin tuli.. Onneksi.

   Taitaa aika usein olla ihmisten kommenteissa kyse siitä, että se toinen on jotain, mitä kommentoija itsekin ehkä haluaisi olla (niinkuin sun kohdalla juurikin solakka), mutta jolle sitten annetaan joku muu selitys (juurikin vaikka ne lapset, joka on ihan turhaa). Ikäänkuin ei itse voisi mihinkään vaikuttaa. (Katjan kanssa tuota yleistä, mutta perusteetonta raskauskilokorttia tuossa ylempänä sivuttiin)

   Kaikille vuorotyöläisille nostan isosti hattua! Vaikka välillä oma säännöllinen työaika tympii, ja tuntuu, että olis kivaa, kun olisi vaihtelua, niin ei musta taitaisi vuorotyöhön luontaisesti olla. Että rispektiä tulee täältä! Itsekkäille ihmisille sen sijaan ei pätkääkään.

   Olen monesti miettinyt, että vaatii kyllä ihan hirveästi kanttia ilmoittaa kotinsa ohjelmaan, jonka nimi on Suomen kaunein koti. Huuuuh. Itse varmaan kuolisin jännityksestä jo ennenkuin jakso tulee telkkarista ulos. Hrrr. Mutta ei ole pelkoa, että meidän tavallistakin tavallisempi koti sinne päätyisi, vaikka onkin meidän perheen mielestä meille just se ainut ja paras.

   Mukavaa vappuviikonloppua!

   Poista
 10. Ihmisellä on vapaus luoda elämästään sellainen kuin haluaa...onneksi!
  Minäkin syön mielummin suolaista kuin makeaa. Pullat ei maistu.
  Mieheni on aina ollut absolutisti ja sitä sitten päivitellään! Ja miten ihmeessä mieheni voi minun antaa juoda pari lasia punkkua tai cavaa juhlissa!?
  Me olemme edelleen kaksi eri ihmistä.

  Mutta yleistämisellä tuntuu olevan niin tiukka muotti.
  Jokainen on oma itsensä, ei tarvitse tunkea itseään raameihin.
  Yksi syy miksi muutimme pois Suomesta...eikä kaduta yhtään! =)

  Mukavaa viikonloppua ja vappua!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Jokapäiväinen elämä on täynnä valinnanmahdollisuuksia (Poislukien toki sairaudet tai onnettomuudet ja kaikki muut ikävät asiat, joihin ei voi itse vaikuttaa).

   Ja todellakin. Hassua tuo, että pariskunnat joskus, tai aika useinkin, niputetaan yhteen. Ikäänkuin kaikkien tekemisten ja sanomisten ja mielipiteiden pitäisi olla identtisiä keskenään. Juu ei onneksi tarvi :).

   Yleistyksissä mua harmitaa se, että niitä toitotetaan totuuksina, eikä ymmärrystä poikkeavuuksille tunnu löytyvän. Ja kuitenkin esimerkiksi se aina paljon parjattu "nykynuoriso" on ihan oikeasti nykyään monesti niin paljon fiksumpaa porukkaa kuin vanhempansa. Toki niitä häiriökäyttäytyjiäkin on, en sitä kiistä, mutta silti ei voi yleistää. (Näitä mun perussuuttumisen, tai paremminkin -puolustuksen aiheita olis paljonkin :)).

   En tunne teidän koko tarinaa, kun ollaan sen verran uusia "tuttuja", mutta et ole ainut, jonka tiedän muuttaneen pois Suomesta siksi, että voisi elää vapaammin (toivottavasti toi tulkinta teidän kohdalla ei mene pahasti pieleen). Ja aikanaan, kun olin matkaoppaana maailmalla (90-luvun alussa), mulla oli mm. opaskollegoja, jotka jäivät asumaan kohdemaahan, koska Suomessa heillä ei ollut mahdollisuuksia elää omannäköistään elämää. Isoja päätöksiä, joita arvostan, koska ihmisen on parasta olla siellä missä on hyvä olla..

   Kiitos samoin mukavaa viikonloppua myös Mantelilaaksoon! Tänne saa mieluusti lähettää vähän lämpöä :)

   Poista
 11. Ihana purnauspurskahdus! Viime aikoina on erityisesti ärsyttänyt tämä hurmaava kevätsää!!!!! :(((( Mut sille ei mitään voi. Alkoholin tyrkyttäminen on ärsyttänyt aina aikuisiässä, vihdoin on alettu uskoa etten käytä. Kun nuorempana ryhdyin kasvisruokavaliolle, voi herranjestas niitä kommentteja ja katseita! Miks ihmeessä kaikkien ihmisten pitäisi olla samasta muotista - eläköön valinnanvapaus!
  PS
  Inhoan pullaa, suklaa on sitten aikasten ihanaa :) Keskivartalo on vielä suht koht norja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen mulla meni jo vuodenajat sekaisin. Ei enää näköjään erota vappua joulusta. Eikä todnäk juhannuksestakaan. Harmimpi homma, jos on pysyvä ilmiö, eikä vaan tän kevään kummallisuuksia.

   Ylipäätään kaikki tyrkyttäminen on niin ärsyttävää. Ja jäi tosta eilisestä teksistä pois vielä sellanen yleinen lause kuin "No ota nyt! Kyllä elämästä pitää nauttia..." No niin pitää, mutta mulle se nautinto on todellakin jotain ihan muuta kuin pullaa..

   Suklaata (tummaa) mullakin on aina levy työpöydällä, mutta usein käy niin, että parasta ennen päiväys ehtii mennä umpeen ja tumma suklaa muuttua harmaaksi ennenkuin olen saanut levyn urakoitua loppuun :). Suolaiset herkut mulle sen sijaan kyllä maistuu.

   Kiitos viestistä ja mukavaa & toivottavasti vähälumista vappuviikonloppua!

   Poista
 12. Äh, en tiiä liittyykö tää yleiseen ärsytykseen, mutta ite oon 156cm/46kg ja koko elämäni saanu kuulla "teinipentulapsinuori" enkä sellaista aikuismaista hyväksyntää ole saanut. Monet monet hyvät työpaikat ovat menneet nuorempana ohi, koska oon ollu niin nuorennäköinen, ettei ole aikuiseksi oikein uskottu. Nyt lähempänä neljääkymmentä olen vihdoin alkanut olemaan aikuisten joukossa :D Silti muutamat tyttöni koulukaverien äidit ingnooraa minut täysin "koska oon niin nuori". Että morjens. Kärsimys se on tämäkin, mutta nykyään en välitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis nuorena olin tuntemattomille aina se anorektikko joka ei syö. Ja syö nyt, syö ku oot noin laiha. Aargh.

   Poista
  2. No höh. Ei kuulosta reilulta tämäkään "tytöttely". Eikä ruuan tuputtaminen justiin "siksi kun oot noin laiha".. Jotenkin tuntuu, että noin päin sanomiselle koetaan olevan muka oikeutusta, mutta kyllä se mun mielestä ihan yhtä törppöä puuttumista on kuin se, että sanoisi jollekulle, että "kannattaiskohan sun kuule syödä vähän vähemmän, kun oot noin iso". Sellasta tuskin kukaan uskaltaa mennä toiselle ääneen sanomaan, eikä tietysti pidäkään.

   Jos yhtään lohduttaa, niin sulla on edessä onnelliset ajat, koska varmasti tulet aina näyttämään ikäistäs nuoremmalta ja se jos mikä olis näihin vuosiin oikein toivottua :).

   Iloista vappua ja kiva, kun kirjoittelit.

   Poista
 13. Hahahaha, ihana Annukka! Mulle tuli kyllä hymy huulille tätä postausta lukiessani, en siis pysty täysin samaistumaan sun mielialaan :) Mutta itsekin inhoan yleistyksiä (tosin rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että joskus niihin itsekin sorrun).

  Ja se on kyllä totta, että nuorten käytökseen löytyy yleensä syy vanhemmista. Ainakin silloin kun työskentelin työkkärissä nuorten kanssa, niin otti aika rajusti pannuun ammattiin valmistuneiden nuorten haluttomuus tehdä töitä (ei siis toki kaikkien, mutta ihan oikea ongelma oli täällä meillä päin) ja osa jopa räikeästi valehteli "ettei joutuisi töihin". Ja syykin tuntui yleensä olevan joko a) vanhemmat ovat itsekin olleet pitkään työttöminä ja kasvattaneet lapsensa siihen, ettei Suomessa tarvitse tehdä töitä tai b) vanhemmat olivat passanneet lapsensa piloille, joten miksipä kukaan nuorimies haluaisi itsenäistyä ja tienata rahaa, jos palvelu pelaa kotona ihan ilmaiseksi.

  Hah, näyttipä sitä ärsytystä täälläkin vähän olevan :D Kivaa (ja vähälumista) vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muakin jo vähän ärsyttää, että ylipäätään menin ärsyyntymään :). Nyt ei taas tunnu haittaavan mikään, jos ulkona alkanutta lumipyryä ei lasketa. Eikähän siitäkään mitään haittaa muuten olis, mutta piti mennä sekottelemaan lisää betonia ja nyt se oikein onnistu, kun on niin kylmä. Ja sisällä pöllyää liian kans.

   Kirjoitin ton mun viittauksen nykynuorten käytökseen vähän kehnosti, koska mun oli nimenomaan tarkoitus puolustaa nuoria. Paitsi siltä yleistykseltä, että eivät liiku ja roikkuvat kaiken aikansa somessa (mitä vanhemmat harrastaa ihan yhtälailla ja enemmänkin), myös siltä, että eivät osaa käyttäytyä. Mun käsitys kun on ihan päinvastainen. Monasti niin paljon fiksumpaa ja hyväkäytöksisempää porukkaa kuin monet aikuiset. Mutta tiedän tottakai, että ne nuoret, joitten kanssa saan itse olle tekemisessä, ei ole koko totuus, vaan on sitten sekin totuus, josta itse kirjoitat, ja josta sulla on kokemusta. Mutta harmittaa niin älyttömästi se ikuinen yleistys, että "nykynuoriso" sitä ja tätä. Grrr. (Mun nuoremmalla pojalla on usein tapana testata ihmisten käytöstapoja sillä, että avaa heille vaikkapa kaupassa oven, niinkuin aina tekee, jos sattuu sopivasti kohdalle, ja sitten odottaa, kuinka moni sanoo kiitos (ehkä yks kymmenestä), ja kuinka moni vaan purjehtii ohi (ne loput 9). Ja niille, jotka ei kiitä, sanoo siitä huolimatta "ole hyvä" ja sit taas katsotaan, kuinka moni siinä kohtaa hoksaa kiittää (taas vähemmistö) ja kuinka moni vaan mulkaisee ja jatkaa matkaa (suurin osa)).

   Täällä on onneksi työhaluista porukkaa ja ihana tilanne, että kaikilla on töitä. Ei ole todellakaan itsestäänselvää ja sekin mua nykynuorison puolesta surettaa, että enää ei ole yrityksillä mahdollisuuksia ottaa vaikkapa vaan kesätöihin nuoria niinkuin ennen. Ja kuitenkin joka paikassa kysytään ensimmäisenä sitä kokemusta, jota ei keräänny, jos ei ikinä pääse keräämään.

   Nonni. Pitäisköhän mun alkaa nuorisoasiamieheksi :D. Kaikkea mukavaa Jossu <3. Mää lähden nyt kumminkin tekemään lisää sitä kuraa. Muuten voi into hiipua.

   Poista
  2. Siis en mäkään tarkoittanut, että olisin samaa mieltä siitä nykynuoriso yleistyksestä :) Mun kokemukseni on se, että nuoret on tänä päivänä (halutessaan) tosi fiksuja ja ne osaa ihan hirveästi asioita (ei varmasti esim. mun vanhemmat osanneet 18-vuotiaana kaikkea sitä, mitä mun sen ikäiset serkut osaa). Ja se hyvä käytös taas on yleensä peruja kotoa, tuskin teidänkään nuorimmainen olisi oppinut oven avaamista, jollette olisi sitä hänelle opettanut :D Pointti olikin se, että oli se nuoriso sitten hyvää tai huonoa, niin "syy" siihen löytyy yleensä kotoa :)

   Poista
  3. No sinä ootkin niin fiksu (ja kuulut mun näkövinkkelistä siihen "nykynuorisoon"), että oot just oikeilla jäljillä :).
   (Pahoittelut, kun oli jäänyt viesti huomaamatta, mutta en oo malttanut poistua betoniaskartelujen parista. Taitaa olla mun seuraava pakkomielle, joka varmaan sitten päättyy niinkuin kaikki muutkin, että iskee totaalikyllästyminen viimeistään siinä vaiheessa, kun kaikki paikat on täynnä betoniesineitä, joille en keksi käyttöä :). Mutta siis täähän ei nyt liittynyt alkuperäiseen millään lailla.)

   Poista
 14. Yleistäminen, onpa mielenkiintoinen aihe. Mua ainakin nappaa se, kun joku näkee mun ostavan vaikka karkkia kaupasta, yleistetään se että sen takia lihosin. no onhan siinä puoliksi totta ja puoliksi ei !!
  Mä olen aina pitänyt romaaneista, muutama on ystäväni. Se ärsyttää kans, kun mukamas ne kaikki on varkaita ja tappelijoita !!
  Samoin maahanmuuttajat pannaan tuohon gategoriaan, eikä se niin mene !!
  Juopot ei haluakkaan töihin, no niitten kohdalla se menee noin, nimittäin kun katselen tän paikkakunnan pultsareita, ei niitä voi edes ajatella työelämään, kun aina on prosentteja aivoissa ja jaloissa. En tiedä onko tää pikkupaikkakunnan hyvä vai huono puoli ??
  Pienenä poikana yks huusi mulle; mitä ämmä sä täällä kävelet. Totesin kotona, et hirvee mukula, eikö sitä kotona opeta käytöstapoja......mä yleistin. Arvatkaa vaan kuinka fiksu nuori mies tosta kersasta on tullut !! siis totta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo romaaniyleistys. Justiin jostain luin erittäin asiallisen artikkelin, jossa erittäin fiksu romaaninainen kertoi siitä, kuinka vaikea on murtaa niitä ennakkoluuloja, joiden mukaan tosiaan kaikki heimoon kuuluvat olisivat paitsi varkaita, myös työtävieroksuvia. Itsellänikin kun on myös ihan toisenlaisia kokemuksia. Myytiin mm. meidän asuntovaunu romaanipariskunnalle, joka oli todella, todella fiksu ja mukava. Olivat kiertäneet paljon maailmaa ja istuskeltiin kahvilla ja kuunneltiin heidän mielenkiintoisia tarinoitaan. Ja vaikkei siitä vaunusta saatu lähellekään sitä hintaa, mitä olin ajatellut, niin arvostin kovasti sitä, kuinka ostajamies sanoi, että "Mie oon sellain ostaja, että mie en perään huutele, vaik tuo vaunu heti portille märänis" :D.
   Ikävä kyllä tässä meidän kotikaupungissa on paljon myös sitä yleistyksen mukaista porukkaa, jotka aiheuttavat toisinaan kaikenlaista ongelmaa.

   Ja totta myös tuo maahanmuuttajayleistys. Siitäkin on kokemusta.

   Pienillä paikkakunnilla (jollaisessa itsekin asun) on tosiaan ne omat hyvät ja huonot puolensa. Kallistuu kuitenkin onneksi sinne hyvän puolelle.

   Mukavaa tätä viikkoa!

   Poista
 15. Ihana Annukka oikein autuaan onnellisesti itsekin ärsyynnyin. :) Siis keski-ikä korttihan on mitä mainioin keskivartalolihavuuteen heittää ja itsepetos on ihan paras petos. Itselleni tuli pieni pullero massu, kun tulin murkkuikään ja sen olen perinyt mummiltani, sellainen naisellinen pömppö, nyt jo kauhea meloni. Makea maistuu niin himskatisti ja suolainen, mutta ketään muuta en palleroistani syytä, kuin itseäni. Toki se on väärin, ettei voi elää enää, kuten nuorena luikkuna, eli huidella suuhun mitä hotsittaa. Mutta liikunnalla ja ruokavaliolla olen minäkin saanut itseni parempaan kuosiin, joten kyllä sekin on mahdollista.

  Muiden kotien suhteen tulee olla tarkkana, jokaisen koti on oma suojapesä ja siinä ei parane arvostella. Itse tykkään todella erilaisista kodeista, mutta se aito kodikkuus tulee ihmisistä jotka siellä kodissa asuu ja siitä tunnelmasta, jonka he sinne luovat. <3

  Ihana ärsyyntyjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja piti lisätä, miehillä on kamala paine ottaa sitä viinaa seurassa, en vaan tajua. Outo ilmiö, josta en pidä. Ovat vissiin monet sitten sellaisia tuppisuita ilman viinaa, siis suomalaiset, suomalaiset miehet.

   Poista
  2. Mua on aina jotenkin ihan hirveästi ärsyttänyt kaikki, mitä selitetään tai puolustellaan jollain ulkopuolisella tekijällä (mun ykkösärsytyssana = "hormonit" :)), vaikka se oikeasti olis aiheellistakin niinkuin joskus on. Haluaisin vaan niin olla itse oman itseni herra (rouva..?), jolla on kaikki oman olon avaimet käsissä, enkä langeta mihinkään liian helppoon. Mutta välillä kyllä toivoisin, että osaisin jo jossain kohtaa päästää itseni vähän helpommalla ja ajatella, että hei, olen 52, eikä mun enää ole pakko tehdä jotain, mikä mua ei kiinnosta tai en halua tai osaa tai uskalla tai jotain. Mutta syömisten suhteen olen valinnut sen mulle kaikkein helpoimman tien ja syön just niin paljon tai vähän, että olo on hyvä. Ehkä kamalimpia tuntemuksia, joita tiedän, on ylenpalttinen ähky (jollainen tosin tuli pääsiäisenä koettua, kun yritin Naantalin kylpylän eisovassa pöydässä syödä koko rahan edestä (maksoi 38 euroa, joka on mun mielestä kova hinta) ja se kyllä sit kostautui niin, että ei pystyny kunnolla hengittämään moneen päivään. Yäk. Inhoan sitä olotilaa niin paljon, että mieluummin pysyn erossa).

   Ja ihan totta toi mitä sanot kodeista. Jokaiselle se oma koti on (toivottavasti) se maailman paras koti, eikä sitä pidä kenenkään ulkopuolisen käydä kyseenalaistamaan.

   Suomalaisten miesten tuppisuisuudesta en niin tiedä, mutta varmaan se juominen on ehkä sitä "ilo ilman viinaa on teeskentelyä"-tyyppistä. Luulisin. Ja se, joka sitten ei juokaan, on nimenomaan se tekopyhä teeskentelijä. Murrrr.

   Mutta tänään mua ei oikeasti ärsytä mikään, koska aurinko paistaa ja golfkenttäkin aukesi eilen, joten taas on tarjolla kauniita maisemia ja mielenrauhaa kuukausiksi eteenpäin.

   Lähetän täältä lämpimiä ajatuksia ja kiva kun kävit <3

   Poista
 16. Yleistäminen on tosiaan ärsyttävää. Olisi kiva nähdä millainen maailma olisi, jos ihmisillä ei olisi ennakkoluuloja kenestäkään vaan kaikki ihmiset kohdattaisiin yksilöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Enää ei taida niin pitää paikkaansa, mutta mietin tossa yhtenä päivänä, että siitähän se yleistys ainakin "ennenvanhaan" (eli silloin, kun itse olin vähän nuorempi :)) jo lähti, kun tyttövauvat puettiin vaaleanpunaiseen ja pojat vaaleansiniseen. Ja siitä sitten jatkettiin 'tytöille nukkeja ja pojille autoja'- tyyppisillä jutuilla, eikä vaihtoehtoja edes ollut. Eikä mitään edes mielletty yleistyksiksi. Asiat nyt vaan oli niin.
   No, ehkä tää ei nyt ollut mikään hyvä esimerkki, mutta tuli mieleen kumminkin.


   Poista
 17. Yleistämistä on kyllä paljon. Tuntuu, että sitä on jopa enemmän, kuin ennen. Vai näkyykö sen määrä somen myötä paremmin? Onko sitä vain itse elänyt jossain kuplassa aiemmin?;) Voiko tämän rinnastaa myös ns. mustavalkoiseen ajatteluun, josta en pidä myöskään?
  Ja nämä kortit:) Täältä löytyy hyvä juttu äitikortista http://yle.fi/uutiset/3-6507250. Toivottavasti en ole sortunut ketään kohtaan tähän ja osaisin yleensäkin pitää kortit pois;)
  En pidä myöskään fanaattisuudesta. Harmikseni olen huomannut, että on olemassa myös Perinnekorjaaja -kortti ja tämä voi olla joissakin tapauksissa sukua tälle fanaattisuudelle:) Mutta ei onneksi aina. On paljon tavallisia vanhan talon rakastajia ja hyviä huolenpitäjiä;)
  Ja puolustaisin niitä kaikkien valkoisten kotien omistajia. Kuka on keksinyt alkaa vähätellä jotain, mistä toinen pitää? Jokainen rakentaa kodin näköisekseen ja itselleen ja perheelleen kauniiksi. Sitä ei voi kukaan lytätä, toisen sydämellä tekemää.
  Mukavaa toukokuuta Sinulle Annukka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on mun mielestä kyllä ihan just sitä mustavalkoajattelua. Ja ihan varmasti yleistämisen yleistyminen johtuu siitä, että se on somessa tehty niin helpoksi, kun siellä voi (vaikka oikeasti ei pitäisi voida siellä yhtään sen paremmin kuin oikeassa elämässäkään) syytää suustaan ihan mitä vaan ja hyökätä kaikkea sellaista vastaan, joka ei edusta justiin sitä omaa näkemystä asiasta. Ja se oman näkemyksen (joka on omasta mielestä juurikin se ainut oikea) korostaminen ja jotenkin muitten yläpuolelle asettaminen on mun mielestä yleistynyt.

   Ja todellakin! Äitikortti se vasta oikea valttikortti onkin! Huuuh. En katsonut (vielä) videota, mutta pelkästään linkkaamasi tekstin perusteella meni ihan kylmät väreet. Ja sisälsi myös inhoamani lauseen "Sitten kun sinulla on lapsia, ajattelet toisin..". On niin monessakin mielessä sellainen, mitä ei pitäisi päästää suustaan. Kenenkään kenellekään.

   Ja täältä tulee kuule peukut tuolle Perinnekorjaajakortille :D. Sitä en oikein ole uskaltanut ääneen koskaan kenellekään sanoa. Paitsi kerran kyllä vanhan blogin puolella muistan puolustaneeni mm. omaa kotiani sillä, että vaikka me ollaankin vaihdettu talon seinissä purut nykyaiaikaiseen eristeeseen ja poistettu pinkopahvit, niin eikö se kuitenkin ole tärkeintä, että talo saa uuden elämän ja siitä pidetään hyvää huolta? Olkoonkin, että perinnekorjaajakorttia on meille vilauteltu, kun olemme menneet pilaamaan ajan hengen... (Meille se, että valitsimme ostaa vanhan talon uuden rakentamisen sijasta, oli eniten kustannuskysymys. Saatiin kelpo pikku talo valmiina murto-osalla siitä hinnasta, joka olisi kulunut uuden rakentamiseen. Ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia. Mutta siitä huolimatta oletus siitä, että jokainen vanhan talon ostaja haluaa talon myös näyttävän ikuisesti vanhalta, on vähän hassu.)

   Ja minäkin puolustan "valkoisia koteja". En ymmärrä, miksi ylipäätään on olemassa sellainenkin valkoiset = persoonattomat vastaan värikkäät = persoonalliset- yleistys. Koti on koti ja jokaisella se oma toivottavasti juurikin se maailman paras.

   Olipa kiva kun poikkesit ja kirjoittelit viisaita. Lähetän sulle täältä lämpöisiä tuulia toukokuuhun Hyvä Mieli <3

   Poista
 18. Täyttä asiaa kirjoitit! Mulla tulis pitkät jorinat ja vähän lisääkin noista ja muistakin aiheista. Ai että, ko kiihtyy, ku ajatteleekin...
  Hyvin kirjoitit.peukku.

  Hyvää alkanutta toukokuuta Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä Tarja :). Mullakin olis aika monta sellaista, jotka huonona päivänä voisin latoa ärsytysjonon jatkoksi, mutta tänään on sen verran lunki meininki, että hermotkin on mallia lehmä, joten ei jaksa ressata mikään.

   Seuraavaksi tullee raporttia betonipajalta, kunhan vaan kerkiän.

   Rattoisaa uutta kuuta sulle myös!

   Poista
 19. Saako ärsytykseksi listata sen että tietsika ilmoitti kommentointivaiheessa että valitsemallesi sivulle ei pääse, tarkista, nettiyhteys...pöh. Nyt pääsin eikä ärsytä enää mikään. Mutta oikeassa olet, yleistykset eivät ole kivoja. Eikä pidä paikkaansa, lihavat ei oo leppoisia...En oo meinaan yhtään leppoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä saa :).

   Olen tässä välissä ehtinyt ärsyyntyä aika monestakin yleistyksestä, mutta tänään on ollut sen verran hyvä päivä, että en enää muista mistä kaikesta..

   Ja Outi tuolla ylempänä kirjoitti samasta kuin sinä, että " Lihavat on leppoisia, paskan marjat, mä oon kärttyinen keski-ikäinen akka :)". Selevä :D.

   Mutta ihan tiedoks vaan: mun silmään et ole kyllä pätkääkään lihava. Ja tää on tosi, eikä mikään leppoistamisyritys..

   Poista
 20. Tuo on kyllä ihan totta tuo pulla ongelma. Minä en ole koskaan oikein pitänyt pullasta tai leivoksista tai mistään muustakaan vastaavasta johon liittyy vehnä millään tavalla. Hyvin usein saa sitten kuulla sen "Ota nyt yksi, älä ole niuho". En, minä en vaan halua ja vatsani turpoaa vehnästä ja se taas ei ole kivaa. Rasittavaahan se on perustella kerta toisensa jälkeen.

  Hyvä kirjoitus, pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainut pullanvastainen henkilö :). Olenkin sanonut, että jos joku haluaa päästä musta eroon, kannattaa tarjota mulle pulla :). Siinä on kaikkea, mikä ei vaan kertakaikkiaan mulle sovi. Vehnää, hiivaa ja sokeria, joiden yhdistelmä on lähinnä tappava. Sama koskee kyllä pelkkää vehnää. Tai vaihtoehtoisesti hiivaa ja sokeria. Esim. jos erehtyisin juomaan (en ole enää vuosikausiin erehtynyt) siiderin, siitä seuraa niin kokopahaolo ja älytön turvotus, että kiitos, mutta ei kiitos.

   Kiva, kun pokkesit Satu ja toivottavasti vielä näet tän mun vastauksen, vaikka tulikin nyt luvattoman myöhään. (Mulla menee paria viikkoa vanhempien tekstien kommentit valvontaan ihan vaan siksi, että hoksaisin ne lukea, mutta en meinaa muistaa näköjään käydä aina katsomassa. Että ei kovin toimiva systeemi mun tapauksessa, vaikka sen itse määrittelinkin..)

   Hyvää vointia sulle!

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi