Sivut

torstai 13. huhtikuuta 2017

PÄÄSIÄISEN ILMAKASVIKATSAUS


Koitin keksiä tähän jotain juhlavaa aloitusta, mutta ei onnaa nyt, koska todellisuudessa homma sai arkisesti alkunsa siitä, että käväisin ruokiksella kotona kokkaamassa itselleni kasvismunakkaan ja siinä sivussa pikatestasin ja pikakuvasin pääsiäisaiheisen ideani.

Pääroolissa kuitenkin maaliskuun alussa tilaamani Tillandsiat eli ilmakasvit, joista kuvassa kolme pienintä. 

Näistä jo taannoisessa viikkokatsauksessani mainitsinkin ja lupasin päivitellä kasvien kuulumisia sikälimikäli meistä tulee hyvät kaverit. Ja tulihan meistä. Ovat niin vaatimatonta porukkaa, että vaikea enää kuvitella elämää ilman ilmakasveja.


Ovat tähän asti hengailleet "irtona" lasivadissa keittiön pöydällä yhdessä tiimalasien kanssa, mutta nyt ajattelin pääsiäisen kunniaksi kokeilla miltä näyttäisivät munankuorissa. 


Hauskoiltahan ne. Ja koska eivät tarvitse edes multaa, kyseessä on mainio laiskan koristelijan versio. Ei jotenkaan ole ollut minkäänlaista pääsiäisinspiraatiota enää vuosiin, mutta jos näin helpolla pääsee, niin mikäs tässä.. 


En tiedä, onko mahdollista, mutta olen ihan vakuuttunut siitä, että kasvit ovat kasvaneetkin tässä meidän yhteiselon aikana. Kuvissa näkyy mielestäni selvästi vaaleamman vihreänä se kasvuosuus, mutta voi olla, että kuvittelen vaan. Oikeasti ajattelen, että ei kasvi voi pelkällä ilmalla kasvaa, mutta ehkä se voi.

Mitään muuta hoitoa eivät kaipaa kuin sen, että muistaa kylvettää kerran viikossa tai suihkutella parin päivän välein.

Itse olen valinnut säännölliseksi kylpypäiväksi lauantain, joka on vähän niinkuin perinteinen saunapäivä muutenkin ja siksi helppo muistaa.


Ammeena kasveilla on Annon iso maljakko, joka kuvassa kylpee poikkeuksellisessa auringonvalossa kylppärissä. Näyttää omaan silmääni hauskalta. Vähän niinkuin akvaario ilman kaloja. 

En enää muista, mitä muut tilaamani Tillandsiat (pienten lisäksi pari isompaa) ovat nimiltään, mutta ei sen väliä kai. Pienten nimen muistan. Ovat mallia "Tillandsia Aerantos".  

Alla olevassa kuvassa on kasveista kaikkein suurin. Jos nyt ulkomuistista arvioisin, niin on kooltaan ehkä semmoiset 10-15 senttiä. Ja oikeasti en pidä sitä noin suorassa auringonvalossa, koska väriltään tuollaiset tumman vihreät eivät kestä paahdetta, toisin kuin harmaammat lajitoverinsa.  Tai ainakaan niille ei sitä suositeltu. Näytti vaan niin hauskalta nuo heijasteet, joten ihan kuvausmielessä on tilapäisesti siinä missä on.Ei näy kuvasta, mutta tämä makkarin ikkunassa Finnmarin lasipallossa kiikkuva yksilö on väriltään vähän harmahtavampi. Kai... No ainakin se on siinä hyvin viihtynyt, vaikka on talon eteläisellä puolella ja verhot aina päivisin auki.


Ja tässä vielä vähän lisää munahässäkkää.

Kuva oli tavallaan vahinko, koska otin sen ihan vaan huvikseni siinä vaiheessa, kun etsin parasta paikkaa kahdelle Tainan tekemistä superkauniista betonimunista ja laskin ne käsistäni tilapäisesti samalle lautaselle kasvien kanssa. Oikeastaan ihan hauska sekamelska, mutta en ehtinyt sen kummemmin asetella, kun piti palata takaisin sorvin ääreen.Ja vaikka kiikkeriä ovat nämäkin, niin sentään paremmin pysyvät pystyssä kuin pari vuotta sitten munankuorissa kasvattelemani, tahtomattani venähtäneet herneenversot, joista tuli enempi tuollainen vaakamalli  (kuva alla ja teksti täällä).Ilmakasveja varmasti löytyy isommilla paikkakunnilla ihan myymälöistä, mutta täällä ei. Siksi päädyin tilaamaan omani Huone Ett Rum-nimisestä verkkokaupasta. Niinkuin näköjään moni muukin. (Äsken kun kävin katsomassa, suuri osa kasveista oli tilapäisesti loppu).

Mutta aina sitä voi ilokseen kasvatella jotain helppoa ja nopeaa vihreää itsekin. 

Pääsiäisruohoista en enää niin perusta, joten tykkään laittaa multiin mieluummin jotain syötävää. 

Tällä kertaa kokeilin vihanneskrassia ja retiisejä, joista molempien siemenet itivät päivässä! Toisin kuin myös istuttamani nopeaksi itäjäksi mainostettu härkäpapu, josta ei vielä viikonkaan jälkeen näy kuin pieni pilkahdus. Mutta mitäs tässä valmiissa maailmassa kiirehtimään.Vihanneskrassi.


Retiisin versoja


Vaikka ihan hyvin tiesin, mitä kylvin, silti yllätyin, kun retiisin versot maistuivat ihan retiisille. En tiedä mitä odotin, mutta varmaan ihan vaan jotain ruohon makua. Hauska ylläri. Ja tosissaan ihan yhtä voimakas maku kuin valmiissa retiiseissä. 

Sen kummemmin ei pääsiäinen täällä näy. Muuten on kyllä aihetta juhlaan, mutta niitä aiheita vaalin täällä ihan tykönäni, koska en kuitenkaan osaa kuvailla niitä niin hyvin kuin haluaisin.

Mukavaa pääsiäisen aikaa itse kullekin <3

67 kommenttia:

 1. On nuo ilmakasvit mahtavia! En voi uskoa että jokin elää pelkällä suihkutuksella. Kasvavatko ne tuosta suuremmiksi vai ovatko aina saman kokoisia? Nuo munankuorissa kasvavat ovat hienoja ja niin pääsiäismäisiä. Kuvasi ovat aivan ihanan kauniita!
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Annukka <3
  ps. Pitääkö ilmakasveilla olla läpinäkyvä astia, vai voiko niitä ihan tavallisessa esim. keramiikkaruukussakin kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mysteeri se on mullekin, että elelevät pelkällä ilmalla, mutta niin se vaan on. Luonnossa kasvavat puiden rungoilla ja oksilla (eli olisko ne sitten vähän niinkuin loiskasveja?), joten eivät sielläkään saa sen kummempaa ravintoa. Ottavat kaiken tarvitsemansa kosteuden ilmasta. Mutta tosiaan suihkuttelu parin päivän välein tai kerran viikossa 15-20 minuutin "kylvetys" (mulla usein unohtuu pidemmäksi aikaa sinne "ammeeseen"..) on ainoa hoito-ohje.

   Luulisin, että ne eivät tuosta mihinkään kasva, joten voi olla vaan mun mielikuvitusta se, että olis tullut lisää uutta mittaa. Mutta siis mihinkään ruukkuun (multaan) niitä ei pidä laittaa kasvamaan. Muuten niitä voi asetella ihan mihin tykkää. En ole Pinterestistä katsonut, mutta jos kurkkaat instassa #tillandsia-tägäyksiä, niin siellä on vaikka mitä mielikuvituksellisia juttuja. Mulla vaan sattumoisin on noita lasijuttuja, kun tykkään niin tosi paljon kirkkaasta lasista. ja sieltä kasvit näkyy kivasti läpi. Ne kun on oikeasti niin pikkuruisia. Mutta mielikuvitus vaan on rajana tosiaan.

   Kiitos kun taas kirjoittelit ja kaikinpuolin mukavaa pääsiäisen aikaa sulle kans <3. Aamulla vilahti silmien ohi sun mahtavat kultakuvat, mutta tänään on ollut vähän tilanne päällä koko ajan, joten en vielä ehtinyt keskittyä katsomaan/lukemaan tarkemmin. Poikkean myöhemmin.

   Poista
 2. Tahtoo kans ilmakasveja (kissasta huolimatta). Täytyy sitten ostaa myös tuollaisia lasipalloja. Tätyykin mennä samantien ostoksille :)

  Påskettoman kivaa pääsiäisen aikaa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin heti tilaamassa pari Aerantosia. Melkein kaikki muut kivat olikin jo loppuunmyyty...

   Poista
  2. Nonni. En ehtinyt loppuun lukea, kun siellä oli jo pikashoppailtu :D.

   Aerantosit on todella todella pikkuruisia ja mulle jo tuli epäusko, kun sain sen pienen paperipussukan ja -mytyn, jossa ne toimitettiin, että tuliko siellä sittenkin pelkkää ilmaa, eikä kasveja lainkaan. Mutta söpöjä ne on. Joskin veikkaan, että kissakin niitä mieluusti pyörittelis paikasta toiseen :). Mutta ne on niin helppoja sijoittaa mihin vaan, joten varmaan keksit paikan mihin pikkutassut ei ylety.

   Lomalla ostin Pentikiltä sellasen riippuvan lyhtyjutun (en nyt osaa kuvailla sitä, mutta oli joku uutuus, mitä en ollut aiemmin nähnyt), johon ajattelin laittavani yhden kasvin killumaan, mutta vielä en ole saanut sitä paketista kaivettua esiin, joten on alottamista vaille valmis se(kin) homma.

   Tästä tuli oikea varsinainen härdellipäivä, eikä ollenkaan kiireetön kiirastorstai, mutta kyllä se tästä vielä pääsiäiseksi muutttuu.

   Mukavia pääsiäisvapaita Tuija <3

   Poista
 3. Minäkin bongasin ilmakasveja Plantagenilta ja Puutarhakeskus Focuksesta Kuopiosta.Ostin punertavan yksilön kaverilleni lahjaksi ja laitoin sen konjakki(?)lasiin koristehiekan päälle.Tuli tosi kiva:)
  Itsekin olisi tarkoitus ostaa muutama ja aion laittaa ne juuri tuollaisiin lasipalloihin.Tuo vaakamallin herneenverso-kasvusto näyttää muuten tosi hauskalle:)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuu. Kuulostaapa ihanalta lahjalta! Kelpais mullekin oikein mainiosti. Ja ihanaa, kun teiltäpäin saa ihan "livenä" ostettua kaupasta näitä. Tuntui jotenkin niin hassulta tilata kasveja postissa ja paketin saatuani olin kyllä melko vakuuttunut siitä, että sain sittenkin pelkkää ilmaa :). Oli niin epäuskoisen pienissä paperinyyteissä ne kasvit, mutta kyllä ne sieltä sitten etsiytyivät valoon kumminkin.

   Mulla olis haaveena tehdä sellainen pienimuotoinen japanilainen puutarha. Tai siis sellanen ihan vaan pöytäjuttu vaikka johonkin isoon puuvatiin, johon laittaisin hienoa valkoista hiekkaa ja siihen ilmakasveja kaunistukseksi. Ja sitten jollain pikku puuharavalla aina haraisin siihen hiekkaan kuvioita. Ihan vaan terapiamielessä :)

   Vaakamalli ei menny ihan kuin siellä kuuluisassa S:llä alkavassa paikassa, mutta oikestaan ne oli tosi hauskoja.

   Kiva kun kävit ja iloista pääsiäistä!

   Poista
 4. Ihana asetelma! <3 Ilmakasvit ovat ihan mahtavia. Niin kiehtovia otuksia. Meilläkin yksi niistä (Tillandsia caput-medusae) on kasvanut hiukan sitten hankinnan. Haluaisin myös hankkia ainakin vielä tuon T. aerantoksen, mutta myös T. xerographica houkuttelisi, vaikka onkin ainakin HUONE ett RUMilla aika hintava.

  Näiden hoitaminen vaan on ainakin meillä ollut yllättävän vaikeaa. Suorassa auringonpaisteessa ei viihtynyt edes T. vriesea (epinosae), vaikka lukeutuukin niihin harmaan värisiin, joiden pitäisi pärjätä auringossakin. Kastelu kerran viikossa ja sumuttelu joka toinen päivä ei myöskään toiminut meillä, kun T. vriesea kuoli kuivuuteen ja T. ionantha mätäni sillä hoidolla. Niinpä upotuskastelen (ja sen jälkeen annan kuivua nurin päin pyyhkeen päällä) näitä nykyään suunnilleen joka toinen päivä, ja sillä hoidolla ne näyttäisivät ihan pärjäilevän ainakin toistaiseksi.

  Mukavaa pääsiäisviikonloppua! :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu ja ihanaa kun tulit "näytille", kun en päässyt tuosta lukijapalkkiin ilokseni ilmestyneestä profiilista sun oman blogin jäljille. (Oletan siis,e ttä se on sun profiili?) On jotenkin vissiin muuttunut systeemi niin, että enää ei pääse kirjautumaan bloggerin omalla profiililla suoraan. Tai ainakaan minä en ole onnistunut (mikä siis voi olla ihan vaan musta itsestä johtuvaa..). Olis niin kiva, kun sieltä suoraan pääsee näkemään lukijan oman mahdollisen blogin.

   Mutta siis juu, ilmakasvit on kyllä melkoisen kiehtovia otuksia tosiaan :). Kaikenlaista sitä maailmasta löytyy, mistä ei tiedä mitään. Mutta taitaa näillä nyt tosiaan olla melkoinen suosio, kun tosiaan oli enimmäkseen loppuunmyytyä ainakin huoneessa.

   Oliskohan niissä sun "menehtyneissä" yksilöissä ollut alunperin jotain vikaa? Vai mikähän niille oikein tuli. Mutta kiva, jos nyt toimii tuo joka toisen päivän kylvetys.
   Mulla aina tuppaa unohtumaan tunniksikin kasvit sinne "ammeeseen", mutta ei näytä ainakaan vielä kukaan viisikosta ottaneen itseensä. Pyyhkeen päällä minäkin niitä nurinpäin kuivattelen ja vähän ravistelen enimpiä vesiä ennenkuin palautan paikoilleen.

   Oikein mukavaa pääsiäistä ja nyt tiedän, mistä osoitteesta varpuslintu löytyy :). Näyttää tutulta Kukkailottelu-osoitteelta :)

   Poista
  2. Haha, joo, olen itsekin miettinyt tuota, että tosiaan uuden lukijan profiilikuvaa klikkaamalla ei pääse suoraan tämän blogiin tai Blogger-porfiiliin nykyään. Se tosiaan vaikeuttaa uusien blogien löytämistä.

   Saattaa olla, että kasveilla oli jo muutenkin jokin hätänä, mutta vaikutti myös siltä, että suora auringonpaiste kärvensi ainakin sen isomman yksilön lehtien kärjet ihan kippuralle, ja se toinen ehkä mätäni sitten, kun aloin sumutella sitä vimmaisesti, ettei sekin kuivahtaisi.

   Ja juu, olen osallistunut Kukkailotteluun suhteellisen säännöllisesti viime aikoina. :)

   Poista
  3. Täältä tulee peukut sun kukkailotteluahkeruudelle. Itse en ole saanut aikaiseksi vuoteen kuin kerran osallistua ja sekös hävettää.

   Leppoisaa loppupääsiäistä sulle ja jahka tästä arki taas koittaa, ehdin viettää paremmin aikaa Viikarivartin parissa. Nyt on muutamakin tilanne päällekkäin päällä, mutta kyllä se tästä taas tasaantuu.

   Poista
 5. Minäkin haaveilen ilmakasvista. Katsos kun kävi niin, että siivosin yhtä keittiön kaappia ja sen perukoilta löysin tuollaisen koristeltavan lasipallon. Siihen nyt halajan kasvia itselleni.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Annukka ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas vaan Outia, kun taas onnistui tekemään löydön :). Eihän se tosiaan muu auta kuin tehdä lasipallosta pikkukasville koti. On ne oikeesti jotenkin niin lutusia pieniä myttyjä.
   Ja sieltä teiltäpäin saa varmasti mitä vaan ihan oikeasta myymälästä. Joskus aion itsekin tehdä täsmäiskun johonkin, missä pääsen paikan päällä valitsemaan lisää perheenjäseniä.

   Lokoisia pääsiäispyhiä Outi <3

   Poista
 6. No nyt sä saat mutkin innostumaan noista ilmakasveista, täytyy varmaan käydä katsomassa, löytyykö täältä jostain ihan kaupasta jotain... Kauniita kuvia olet napsinut! Meillä pienimmät juuri tänään kyseli, että eikö meillä ole pääsiäisruohoa, voi kun olisi ollut noita ilmakasveja tähän hätään, siitähän olisi nopsasti tullut pääsiäisruohot :) Ensi vuonna laitan kyllä syötävää minäkin kasvamaan näin pääsiäiseksi!

  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole koskaan mitkään pääsiäisruohokasvattelut oikein lyöneet leiville. Lopputuloksia oli yleensä tasan kaksi erilaista vaihtoehtoa. Joko unohdin kokonaan kylvää siemenet ja seuraavana pääsiäisenä ne oli jo vanhentuneet tai silloin, kun kylvin, tuloksena oli honteloa ja harvaa ruohoa, joka näytti lähinnä vahingolta :).
   Sen(kin) takia olen siirtynyt noihin syötäviin, kun niistä saa niin äkkiä vihreää kevättunnelmaa keittiöön, ja ne voi tosiaan hyödyntää napsimalla leivän päälle tai mihin vaan.

   Ei muuta kuin ilmakasvikaupoille Anu ja mukavaa pääsiäistä koko poppoolle!

   Poista
 7. Tosi kauniita kasvit ovat, tykkään noista munankuoriversioista. Onhan ne selvästi kasvaneetkin ja hyvinvoivalta näyttävät.

  Hyvää pääsiäistä koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että ne näyttää sunkin mielestä kasvaneilta, koska olen melko vakuuttunut, että ne oikeasti on. Vissiin vihdoinkin lajike, jonka vaatimustaso kohtaa mun hoitotaidot :).

   Eilen saapui poika ja muuttokuorma turvallisesti kesärenkaiden päällä perille, joten täällä kaikki hyvin. Oli hyvä, että lähti eilen tulemaan, eikä tänään pahimpaan pääsiäisruuhkaan. Ja täälläkin oli aamulla muutama sentti lunta taas maassa. Plääh. Onneksi suli pois näkyviltä, että voi jatkaa kevään mielikuvittelua.

   Hyvää pääsiäistä myös teille molemmille!

   Poista
  2. Olipa hyvä, että poika tuli jo eilen, nyt sataa lunta taivaan täydeltä. Tiet on tosi liukkaat.

   Kiitos!

   Poista
  3. No älä muuta sano. Huoli oli suuri jo matkapäivänäkin, kun alkumatka oli pelkkää jäätä ja tuiskuavaa lunta, mutta viimeiset 400 kilsaa sentään kuivaa ja ruuhkatonta. Huh.

   Poista
 8. Hienoja juttuja nuo ilmakasvit, en ole niitä itse kokeillutkaan. Kauniit kuvat. - Hyvää pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aika omituisia otuksia :). Mutta kivoja sellaisia.

   Kiitos Anneli ja toivottelen teille kaikkea hyvää pääsiäiseen <3. Varmasti on vielä pitkään haikeaa, mutta toivon, että kevät toisi tullessaan vähän valoa.

   Poista
 9. Ihania ilmakasveja! Niin herkkiä ja kauniita. Mut joo, mun rairuohottomuus ärsyttää, kun en muistanut niitä laittaa. Mietinkin, että pitäisikö laittaa noita krasseja ja retiisejä, käyvät mielestäni hyvin rairuohokorvikkeeksi. Aivan ihanaa pääsiäistä teille Annukka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rairuohot jäi mullakin aina laittamatta, vaikka olisin siemeniä muistanutkin ostaa. Tai jos joskus satuinkin muistamaan, niin ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voinut koristeiksi nimittää. Sellasia honteloita ja harvoja hujoppeja vaan.
   Sen(kin) takia tykkään enempi noista syötävistä vihreistä. Itävät (joskus) niin hirmu äkkiä ja näyttävät mun silmään kivoilta. Ja aamulla kiva napsia tuoretta leivän päälle. Huvi ja hyöty samassa.

   Ilmakasvit on kyllä melko vaatimatonta porukkaa. Ehkä sen takia tullaan niin hyvin juttuun.

   Kaikinpuolin leppoisaa ja mukavaa pääsiäistä koko perheelle sinnekin <3

   Poista
 10. Voi, miten suloisia ovat nuo ilmakasvit munankuorissa! Olen nähnyt noita täällä kaupoissakin, mutta ehkä vähän huonossa hapessa ovat olleet...Myös nuo kaikki vihreät syötävät houkuttavat mua nyt valtavasti. Nyt olisi taas tilaa ja aikaa laittaa kasvamaan vaikka sitä hernettä, joka on vielä istuttamatta!:)
  Muuten, Kukkailottelu-linkki on jälleen auki, ja näillä kuvilla ja postauksella voit todellakin osallistua!<3

  Ihanaa pääsiäistä Annukka!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kääk. Joko se viikko taas meni? Ei sillä, etteikö uudelle kukkailottelulle olis tilausta, mutta noin niinkuin muuten tässä näköjään vanhenee ennenkuin ehtii selkäänsä kääntää :).

   Voin lämpimästi suositella kaikille hätähousuille noita vihanneskrasseja ja retiisiä. Ne ihan oikeasti iti päivässä (siis tulivat näkyviin mullan päälle), joten tuoretta vihreää tulee alta aikayksikön. Justiin leikkelin loput krassit lohileivän päälle ja hyvää on. Retiisi ehkä turhankin voimakasta. Ainakin miehen mielestä, kun ennen aamukahvia pakotin maistamaan :D.

   Mies menee aamulla töihin niinkuin aina lauantaisin, mutta sit haluais kuulemma lähteä käymään "jossain" (mun kanssa siis). Ja tällä kertaa se jossain on vissiin Tallinna, joten jos vaan joku järkevä vaihtoehto löytyy, niin sinne sitten (palelemaan).

   Leppoisaa loppupääsiäistä Taina <3

   Poista
  2. Voi, ihanaa, että sun mies haluaa lähteä sun kanssa käymään jossain!<3 Mä olen vissiin vähän samanlainen, ei tosin suunniteltu Tallinnaan lähtöä, vaan ihan vain jonnekin ulkoilemaan ja ehkä paistamaan makkaraa ja juomaan kahvit.:)

   Kiitos, kun linkitit jälleen!<3 Lokoisia pääsiäispäiviä Annukka!

   Poista
  3. Tallinna vaihtui Naantaliin, kun laivat oli niin täynnä, mutta kiva se on tääkin. Pääsee samalla reissulla poikkeamaan Raision Ikeassa ja Plantagenissa ��.

   Toivottavasti teillä on siellä edes vähän lämpimämpää. Ei oikein innosta pakkanen pääsiäisenä.

   Kaikkea kivaa ja mukavia kahvihetkiä <3

   Poista
 11. Ällistyttäviä kasveja!!! Pitääpä itsellekin napata jos joskus sattuu eteen. Olen todellakin ihan äimänä että tollasia voi yleensä olla olemassa!!!

  Ja hyvä idea tuo syötävien kasvattelu. Mä en oo saanu aikaan laittaa mitään kasvamaan... syötävää tai syömätöntä. Herneet olis kyllä kivoja ja hyvän makuisiakin.

  Kivaa pääsiäistä ja kyllä nyt pidät hullua jännityksessä jos et aio juhlan aiheita täällä paljastaa... mokoma!! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin ne on ihan ihme otuksia munkin mielestä. Ilmakasvit siis. Ja pistää miettimään, kuinka paljon maailmassa on kaikkea mielenkiintoista, mistä ei ole itse ikinä edes kuullut mitään. Saati nähnyt. Tykkään noista kyllä, kun niitä voi siirrellä minne huvittaa, eikä tarvi pelata mullan kanssa. Mutta pieniähän ne on kuin mitkä, joten mitään massiivisen vihreää vaikutusta niillä ei saa aikaan, jos on vaan muutama kasvi niinkuin mulla.

   Noi vihanneskrassit ja retiisit, joiden siemenet ostin ihan vaan Prismasta, on kyllä tosi nopeita kasvamaan ja mun mielestä ihanaa, kun tulee niin äkkiä tuoretta vihreää, jonka voi myös napsia leivän päälle tai mihin nyt vaan. Miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin joku kaupan valmis jäävuorisalaatti.

   Juhlan aiheet liittyy poikiin ja on siksi sellaisia, joilla ei muille ole samanlaista merkitystä kuin itselle, joten en edes yrittänyt lähteä kuvailemaan, mitä tunnen, vaikka sen hyvin sydämessäni itse tiedänkin. Ei siis sen kummempaa salaperäisyyden aihetta :)

   Leppoisaa loppupääsiäistä Heli <3. Toivottavasti sulla ei mene kaikki päivät töissä.

   Poista
 12. Oletkos muistanut ottaa kylvetyskaljat ;)

  Tahtoo noita, etsin täältä, jahka kerkeen. Niin ovat nättiä sun pikku söpöläiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt toki. Ei saunailtaa ilman oluita (vaikken oikeasti olutta juokaan, mutta korvaan viinillä :)).

   Voi että mutta oon niin liekeissä siitä teidän uudesta kodista, vaikken siitä mitään sen enempää vielä tiedäkään. Siellä on hyvä ilmakasvienkin elää <3

   Poista
 13. On kyllä metkoja noi ilmakasvit, ja kauniita! Ja mitkä asetelmat ❤️ Ai vitsi, voin nähdä sieluni silmin kuinka kasvit rouskutettaisiin kissojen suihin, jos hankkisin. Höh!

  Kivoja pyhiä ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metkoja ovat tosiaan ja voin hyvin kuvitella, että olis pikkukäpälille (tassuille?) niin mieluisia palleroita pyöriteltäviksi pitkin lattiaa. Ja lopuksi vois sit syödä saaliit :)

   Asetelmat ei oo mitenkään harkittuja, vaan sellasia vahingossa syntyneitä, jotka on vähän sama asia kuin siivousnuttura :). Jos oikein yrittää, ei tuu mitään, mutta jos ei, niin onkin ihan hyvä.

   Leppoisia loppupyhiä Taru ja kiva kun kävit (oonkin tässä miettinyt, mitä teille kuuluu) <3

   Poista
  2. Heh, siivousnutturahan on just niin paras :))

   Ei tänne sen kummempia kuin liikaa töitä, liikaa kaikkea, ja isompi muutos toteutuksessa. Voi olla, etten taas hetkeen bloggaile. Pyhiä en oo joutanut viettämään, mutta onneksi en niistä silleen perustakaan ;)

   Iloja ja sydämiä sinne! ❤️

   Poista
  3. Mun on ainakin sata (tai tuhat) kertaa tehnyt mieli kysyä, mikä sun salaperäinen työ on, mutta kunnioitan sitä, ettet ole siitä julkisesti huudellut, joten en ala utelemaan. Arvailen vaan päässäni :)

   Kuulostaa paljolta kaikki. Toivottavasti muutos on mieluinen, eikä pakollinen.

   Täältä tulee iloisia sydämiä sinne kans <3

   Poista
  4. Tsekkaa FB:n tiedoista ;) Jotakin olen sinne runoillut.

   Kiitos <3 Muutos on erittäin toivottu ja itse aiheutettu, työlästä kaikki vaan aina. Valoa kohti, tottakai :))

   Poista
  5. No hemmetti. Mun täytyy kerätä itseni ja joku kaunis päivä sinnitellä Facebookiin. (On se ihan viimeinen paikka, johon vapaaehtoisesti päädyn, mutta nyt on sentään hyvä syy).

   Puhallan täältä lämpimiä tuulia muutokseen <3

   Poista
 14. Niin mielenkiintoisia nuo ilmakasvit ja en ole aiemmin niistä kuullutkaan, ennen näitä sinun postauksia. Tyylikkäitä valkoiten munien sisällä.

  Sydämellistä pääsiäistä Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmakasvit on ihmeellisiä ja pistää miettimään, mitä kaikkea muuta sitä on maailmassa jäänyt näkemättä ja kokematta. Suurin osa varmaan.
   Kaikille kasveille ei riittänyt pääsiäispukua, kun oli vaan kahden munan munakas :)

   Ihanata pääsiäistä Tiia <3

   Poista
 15. Onpa hauskoja nuo ilmakasvit - tuollaiset saattaisin saada jopa pidettyä hengissä!
  Kauniit kuvat ja asetelmat rouvalla myös.
  Iloista pääsiäisen aikaa, ja iloisia juhlatunnelmia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu nääs. Kerran viikossa yhteinen saunailta (ja saunaviinit) ja se on siinä.
   Vaatimustaso kohtaa meikäläisenkin kyvyt :)
   Mutta asettelemaan rouva ei kyllä kerinnyt. Kunhan paistelin munakkaan ja kietaisin kasvit ylijäämäkuoriin. Kaikille ei kylläkään riittänyt, kun oli vaan kahden munan munakas :)

   Täällä on juhlittu 21-v synttäreitä ja vanhemman pojan tilapäistä kotiinpaluuta. Sydän oli syrjällään, kun odotin, että liukastelee kesärenkailla muuttokuorma kyydissä 500 kilsaa lumituiskun ja tuulen läpi (ei onneks koko matkaa sentään), mutta niin vaan selvis.

   Iloa ja valoa ja kaikkea parasta Kotomolle <3

   Poista
 16. Ihan uusi tuttavuus noi ilmakasvit. Pitäis kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika hauskoja ja vaatimattomia tapauksia. Vähäisellä kokemuksella voin suositella :)

   Leppoisia pyhiä!

   Poista
 17. Ilmakasvit sopivat näköjään tosi hyvin munankuoriin:)
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kasvit oli kuorissa kuin kotonaan :). Mutta ehkä pääsiäisen jälkeen ei enää niin jaksa munankuoret kiinnostaa, joten täytyy keksiä jotain muuta tilalle :)

   Täällä meni pari päivää reissun päällä, joten tulee vastaus nyt vähän myöhään, mutta vielä ehdin toivottaa hyvää loppupääsiäistä ja kiva kun kävit!

   Poista
 18. Niin ihanan näköisiä nuo ilmakasvit noissa munankuorissa! <3 Mainio idea. :D Ja herneenverso vasta lystikkään näköinen onkin! Muutkin versot näyttää niiiiin hyvältä, ihanan vihreää. Noita voisi itsekin kokeilla kasvatella salaatteja varten. :)
  Hyvää Pääsiäisen jatkoa Annukka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneenversojen kasvattelu ei menny ihan nappiin, mutta kyllähän toi kenomallikin ihan kiva oli :). Olis sopinut hyvin johonkin pääsiäiskattaukseen, jos olis joku vähän taitavampi ja viitseliäämpi kattaja tässä talossa..

   Tänään käytiin Raision Plantagenissa samalla kun palailtiin pikku pääsiäisreissulta, ja mulla oli tarkoitus katsastaa perheenlisäystä ilmakasveille, mutta ei ollut. Sen sijaan kotiutui hervottoman suuri traakkipuu, joka ei sitten mahtunutkaan siihen tilana mihin olin meinannut ja nyt kuljen se sylissä ympyrää ja toivon, että asettuu johonkin, koska on ihan hitsin painava :D

   Iloista loppupääsiäistä Anna <3

   Poista
 19. Ilmakasvit on kyllä ihan huikeita! Ja sopivat niin hienosti noihin munankuoriin, vau :) Herttaista pääsiäistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin ihme otuksia, mutta tykkään ihan hirmusti, koska tulevat niin vähällä toimeen ja se sopii oikein mainiosti tällaselle hajamieliselle hoitajalle :).
   Munankuoret voi alkaa pääsiäisen mentyä vähän tökkiä, joten täytyy katsastaa jotain muuta tilalle.

   Kiva kun kävit ja oikein mukavaa loppupääsiäistä <3

   Poista
 20. Oikeasti parhaat asetelmat tulee juuri vahingossa, kun kädestäsi jotain lasket johonkin...ainakin itse olen sitämieltä :)
  Nuo ilmakasvit ovat todella hauskoja ja ihan supersöpöt noissa munankuorissa! Hih, hauska, että joku muukin tykkää heijastuksista ja varjoista kuvatessa, ne ovat mielestäni varsin erikoisia ja kiehtovia.
  Mukavaa Naantalin reissua ja pääsiäisen jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Vähän sama juttu kuin tän toivottoman (ohuen) hiuskuontalon kanssa. Jos vaan jotenkuten kietaisee kiinni, ettei tuu silmille, tuleekin se kaikkien aikojen paras kampaus :). Mutta ans olla, jos alkaa varsin yrittämään, ei tuu kuin tuskastuminen.

   Valot ja varjot on niin <3. Aina kun ehtis paikalle, kun heijastukset osuu kohdalle, mutta ei. Arvaa vaan harmittiko, kun otin varta vasten kameran mukaan sinne Naantaliin ja meren rannalla kävellessä kaivoin kauniin näkymän edessä kameran laukusta ja aloin kuvaamaan, mutta kappas vaan, kun olikin jäänyt akku kotiin :D. Ei oo vanhaks pyyntöö...

   Sulla taitaa vielä loma jatkua? Ihanaa sellaista siis toivottelen <3

   Poista
 21. Onpa ihania nuo ilmakasvit munanuorissa! Tosi suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna :). Tykkään kans. Joskin voi alkaa munankuoret kyllästyttää pääsiäisen jälkeen, mutta ilmakasvit on kyllä niin lutusia.

   Kiva kun kävit ja mukavaa loppupääsiäistä!

   Poista
 22. Ilmakasvit näyttivät tosi hienoilta munankuorissa. Ilmakasveja olen itsekin himoinnut, mutta en tiedä muistaisinko suihkutella niitä kovin usein. Kukkien kastelunkin muistan tehdä sitten, kun lehdet näyttävät nuupahtaneilta.
  Vanhimmat kukat ovat kuitenkin pysyneet hengissä yli 20 vuotta mukanani. Ovat tottuneet vuosien saatossa niukkaan hoitoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin kanssa itse lähteä suihkuttelulinjalle, mutta kun en muutenkaan enää nykyään pysy kärryillä sen suhteen, mikä päivä milloinkin on ja kuinka monta on kulunut sitten edellisen, päätin satsata perinteiseen saunapäivään kasvien kylpypäivänä. Jotenkin helpompi muistaa. Kai... :). Hyvin ovat ainakin toistaiseksi pysyneet hengissä. Mutta 20 vuotta ei kyllä mulla ole säilynyt mikään kasvi ikinä. Nyt on kova halu ja yritys alkaa viherhengettäreksi, joka saa kasvit kukoistamaan pelkällä läsnäololla. Vielä olis vähän matkaa :)

   Mukavaa paluuta arkeen ja (koti)maan pinnalle Kati.

   Poista
 23. Katin kanssa samaa mieltä, että upeilta näyttivät munankuorissa. Pitäisiköhän itsellekin hankkia ilmakasveja 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäis tottakai. Kekkaisitte kumminkin askarrella niille vaikka mitä paketteja :).

   Munankuoret oli kivoja, mutta aikansa kutakin sano Annukka kun munat mäkeen heitti :D

   Poista
 24. Kiitos kun kävit blogissani. Kävin lukemassa siitä asiasta mistä mainitsit.
  Oli se järkytys, niinkuin kirjoitin, että kauheeta olis katella oman talon paloa.
  Siinä kyllä menee pitkään ennenkuin siitä selviää.
  Ihmettelin kun sait nuo havukasvit noin hyvin toipumaan. Mäkin olen käyttänyt ainetta, mutta en onnistunut elvyttämään havujani.
  Kyllä odottavan aika oli varmasti pitkää, varsinkin se 9 minuuttia ;( ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivoista sanoista. Ei tosiaan ole vieläkään mennyt tapahtuma kokonaan mielestä pois, vaikken sitä aktiivisesti enää ajattele. Mutta heti, jos kuulen jotain epämääräistä ääntä tai haistan jossain savun hajua, tulee heti pakkomielle tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Ja tosissaan erotan nykyään hyvän (vaikkapa pihasaunan lämmitys) ja "pahan" savunhajun todella kauas. Heti tiedän, palaako joku, minkä ei kuuluis palaa.
   Mutta jos tästä jotain hyvää haluaa hakea, niin meillä oli kyllä siinä mielessä todellinen onni mukana, että sinä iltana ei tuullut mihinkään suuntaan. Jos olisi, olisi liekit taatusti ulottuneet joko oman kodin tai naapurin räystäisiin. Mutta en ajattele sitä nyt, koska niin ei kuitenkaan luojan kiitos käynyt.

   Osan havuista jouduin hävittämään, kun eivät enää heränneet henkiin. Olivat ne, jotka olivat kaikkein lähimpänä liekkejä. Eikähän ne jälljellejääeetkään ihan priimaa ole elvytysyrityksistä huolimatta, mutta olen päättänyt sinnikkäästi jatkaa balsamointia, koska aika autio pihasta tulisi ilman sitä vihreää, joka suht isoiksi kasvaneista havuista tulee.

   Mukavaa pääsiäisen jälkeistä aikaa Tuija!

   Poista
 25. Ei meilläkään pääsiäinen kovin näkynyt..rairuohot iti huonosti koska oli lumipyryjä :) Onneksi pojat oli koulussa askarrelleet pikkasen niin saatiin edes joku tunnelma!
  Ilmakasvit on jänniä...mutta unohtaisin kastella vaikka luppoaikaan kuolen... Terkkuloi ihana ansku ! Puspus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna osasin jo olla elättelemättä päässäni niitä pääsiäiseen liittyviä mielikuvia, jotka on vaan kaunis ajatus, muttei ikinä toteudu. Niinkuin nyt vaikkapa, että kokkailen jotain erityisiä pääsiäisruokia (kuten mitä? lammasta? juuei) ja leivon jonkun ihanan mangojuustokakun vaikka (ei onnistu, koska sisältää liivatetta, josta mulla tulee vaan klönttejä) JA katan pöydän erityisen kauniisti. Hehhee. Ei tapahdu. Niinkuin ei sekään, että TÄNÄ vappuna teen itse simaa. Juu en tee :). Kaupasta saa ihan hyvää...

   Sulla on siellä sentään vielä askarteluikäisiä, joten tulee koristeet vähän niinkuin "pakosti".

   Terkkuloi ja halei ittelles <3

   Poista
 26. Voi miten hauskoja ja kauniita asetelmia! Todella tyylikästä. Nyt kun lapset on aikuisia, en ole minäkään ruohoja istutellut. Nuo ilmakasvit on näemmä helppoja ja moneen luontuvia. Ostan/tilaan varmasti minäkin omani. Mulla on noita huonekasveja ollut aina, mutta todellakaan kaikki eivät ole olleet pitkäikäisiä. Sanotaan fifty/sixty. :D

  Juu, pääsiäinen tuli ja meni. Mulla on ollut kiirusta koko huhtikuu, on ollut läheisen hautajaiset satakunnassa ja työpaikan vaihto toiseen kaupunkiin. Työ on osittain tuttua ja työkaverit, mutta onhan siinä aina opettelemista.

  Pikaisesti nyt toivottelen, hyvää kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä oon tässä itsekin miettinyt, että ei ny hirveesti varmaan tarttis näin 52-vuotiaana stressata, jos ei pääsiäisruohot enää oo ihan ykkösenä mielessä :D. Muttanoi syötävät versot on kyllä ihan kivoja korvikkeita sille. Tai siis itseasiassa parempia, kun niistä on myös muuta iloa kuin vihreys.

   Sulla on ja on ollut siellä kaikenlaista meneillään. Toivottavasti viihdyt siellä uusissa kuvioissa hyvin. Jos et heti, niin hetken päästä, kun tahti normalisoituu.

   Mulla on kanssa vähän (paljon) tilanne päällä, joten pikaiset toivotukset tulee tällä kertaa täältäkin :)

   Poista
 27. Varmaan ennenkin todennut, etten tykkää mullasta yhtään. Joten nuo ilmakasvit olisivat varmaankin paremmin mun juttu myös. Näyttää aivan supersöpöiltä <3 Miten ihmeessä sait nuo munankuoret noin tyylikkäästi rikottua???
  Pääsiäinen oli ja meni kotiseudulla äitistä huolta pitäen. Sellaista vähäeleistä, mutta merkittävää... Ei ollut koristuksia kotona tänä vuonna.
  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en tykkää minäkään. Pelkkä sanonta "multa kynsien alla" saa kynnenaluset tuntumaan ahdistavilta :).

   Mutta nauratti tuo munankuorien tyylikäs rikkominen :D. Että on sitä sentään mullakin jossain asiassa tyyliä :D. Tosin siihen ei tarvittu muuta kuin että haarukan kärjellä tein kärkeen mahdollisimman pienen reiän, josta sain sisällön valutettua ulos (pannulle) ja sen jälkeen huuhtelin kuoret ja varovasti sormella taittelin sen verran lisää, että mahtui kasvit kivasti pesäänsä.

   Merkittävät asiat ensin ja muut vasta sitten. Ihanaa, kun sulla on äiti <3.

   Ja kiitos samoin CC <3

   Poista
 28. Kauniita, herkkiä kuvia!
  Noita ilmakasveja olen vähän jo etsiskellytkin sen jälkeen, kun niihin blogissasi törmäsin, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Mutta jos tähän huusholliin jotain vihreää haluaa esille, taitavat tuollaiset olla tällä hetkellä ainoa vaihtoehto - kaikki muut Micu-kissa tuhoaa;) Nuo saisi piiloon vaikka tuollaisiin lasihärveleihin.
  Aurinkoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady.

   Veikkaan, että Micu ilokseen pyörittelisi noita kasvipalleroita pitkin lattioita :). Mutta sen verran kovia ne on, että ei varmaan söisi kumminkaan. Ja voi olla, että kasvit pistäis vähän kampoihinkin, koska ovat tottuneet oikeassa, alkuperäisessä elämässään koviin olosuhteisiin. Mutta lasihärvelit tosiaan on oiva kätkö. Hauskan sanan keksit.

   Alkaa jo ottaa pattiin tää ikuinen kylmyys. Ikkunasta katsoen näyttää ihan nätille, mutta totuus on toinen. Nyt sais joku puhallella lämpimiä tuulia tänne Suomen suuntaan.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi