Sivut

torstai 20. huhtikuuta 2017

KASVIKUOSIA KEITTIÖÖN JA MUUTA VIHREÄÄ


Tilasin tässä taannoin Jotexilta kasvikuosiverhot keittiöön, kun en muuten meinannut päästä  mielessä kummittelevasta kasviaiheesta eroon.

Odotukset ei kaiken lähetyssekoilun jälkeen olleet kovin korkealla, mutta niin vaan lopulta sain tilaukseni (kahteen kertaan), ja tykästyin kankaaseen, jolla ehkä saan vähän häivytettyä keittiön hailakan värisiä seiniä. Ovatkin ottaneet pannuun jo ihan liian kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi maalata, kun siinä sivussa pitäisi tehdä niin paljon muutakin, mutten ole osannut päättää mitä. Toiveena näkyvä muutos, jonka tekemiseen ei tarvi käyttää aikaa, vaivaa, eikä rahaa :).






Verhojen reunoissa oli tuollaiset pikku pompuloilla varustetut, sinänsä söpöt koristenauhat, mutta ne päätin leikellä ensitöikseni pois. Omaan silmääni liian levoton kokonaisuus. Ja pakkomielteiselle suoristajalle myös siinä mielessä kauhistus, että pallorivi ei suinkaan ollut suorassa, vaan yksittäiset pompulat sojottivat vinksin vonksin. Eihän sitä olis voinut mitenkään rauhassa istua edes aamukahville ennenkuin on suoristanut palleroiset, ja sille tielle en nyt halunnut lähteä. Joskin alkoi leikkausoperaatio noin puolivälissä kaduttaa. Pompuloita kun oli yhteensä tasan 480 kpl (olenko muuten jo muistanut mainita, että omaan myös laskemispakkomielteen...:) ?)






Kuvaa keittiöstä ei nyt ainakaan tähän hätään tule, vaikka verhot ihme kyllä jo ovatkin ikkunassa. En vaan kertakaikkiaan onnistu ottamaan kuvia, joissa koko kyökki ei näyttäisi yhdeltä isolta pitkulaiselta mustalta aukolta. Vastavalo hämää taitamatonta, ja tila on niin hankalan mallinen, etten tiedä, mihin peruuttaisin.



Härkäpapuparkakin näyttää toivovan, että Luoja päästä minut jo pois täältääää..



En tiedä, mitä ajattelin, kun kylvin isot pavut pieneen ruukkuun, joka siis oikeasti on rippiastiastoksi nimeämääni sarjaan kuuluva tarjoilukippo.  Samanlainen, joissa kasvatin edellisessä postauksessa esiintyneet vihanneskrassit ja retiisit, jotka olen jo syönyt. Ei ollut muitten perheenjäsenten keskuudessa kysyntää.

Kai maar luulin, että härkäpavuistakin tulee sellaisia ihan pikku versoja vaan. Ei tullut. Enkä ole ihan varma, mihin niitä papujakaan kasvaa, jos kasvaa. Tuskin tässä kipossa mihinkään, mutta jos saisin siirrettyä versot johonkin isompaan tilaan, niin tuleeko niitä sitten noihin varsien "solmukohtiin"? Ainakin olin näkevinäni joitain pieniä alkuja. (Vähän on vielä opettelemista näissä kylvöhommissa..)

Ja jos on isot pavut liian pienessä purkissa, niin vähän samalla tavalla kävi, kun poikettiin pääsiäisenä Plantagenissa. Ostin nimittäin tuoksutraakkipuun, jonka ajattelin sopivan eteisen penkkitason päälle kaapin ja seinän väliin jäävään koloon, jossa tällä hetkellä roikkuu tekemäni himmeli.

Juu ei sopinut.





Siinä se nyt vaeltaa valossa keskellä olkkarin lattiaa ja odottaa, että päätyy johonkin.






Voi kun niin toivon, että saisin sen pidettyä yhtä nättinä ja elinvoimaisena, koska on mielestäni niin tosi kaunis. Samoin kuin itselleni toinen uusi tuttavuus Varjoviikuna, jonka hankin pari kuukautta sitten niinikään Plantagenista jonkun silloisen viikonloppureissun ohessa.








Eli vissiin tästä voi päätellä, että taidan tykätä selkeitten muotojen ja selkeän vihreän yhdistelmästä kaikkein eniten. En ole sitä sen kummemmin miettinyt, mutta nämä nyt on kuitenkin tullut kaikkien kymmenien tai satojen kasvien joukosta valittua, joten mitäpä sitä sen enempää pohtimaan.







Samalla Plantagenin reissulla poikettiin myös Ikeassa, josta ostin kuvassa kehnosti pikkuruisen supputraakin (?) alla näkyvän pyöreän tarjotinpöydän kulahtaneen akaasiapuisen tilalle. Taisi olla nimeltään Gladom. Tykkään, kun on siro ja simppeli, ja mahtuu mukavasti laskemaan viinilasin teemukin sohvalla istuessaan tuohon tasolle.


Keleistä ei tee mieli sanoa mitään, koska alkaa pikkuhiljaa pakkanen ja jatkuva kova tuuli tympiä, mutta ilta-auringon viimeiset säteet sentään jaksaa lämmittää mieltä, vaikka ukkeli haluaakin aina sulkea olkkarin kaihtimet, ettei heijasta suoraan telkkariin.







Olen iloisen yllättynyt siitä, että aikomukseni alkaa kodin pikku viherhengettäreksi on alkanut tuottaa tulosta, eikä kaikki enää kuole käsiin. Jotenkin hirmu palkitsevaa. Ja edelleen olen ihan vakuuttunut siitä, että siinä vaiheessa, kun turhan tavaran hävitysprojektini oli edennyt niin pitkälle, että kotona alkoi olla ihan kirjaimellisesti enemmän tilaa hengittää, myös viherkasvit alkoivat viihtyä silminnähden paremmin. Ja nyt kun olen itse pitänyt riittävästi raivaustaukoa, on taas alkanut tuntua siltä, että voisin jatkaa projektia. Ainakin oman vaatekaappini voisi ihan huoletta räjäyttää taivaan tuuliin, enkä jäisi kaipaamaan yhtään mitään. Hus pois vaan. Kabooom!

Samalla kun puhaltelen lämpöä ja valoa itse kunkin viikonloppuun, onnittelen Tainaa Mansikkatilan mailla Kukkailottelun 1-vuotissynttäreitten johdosta! Juhlaviikon teemana oli eilen "Vihreä", mutten siihen hätään ehtinyt mukaan, joten jolkottelen näin jälkijunassa.

Nyt tarvii lähteä pelastamaan auto, joka näyttää uhkaavasti jäävän kohta maahan asti tuulesta taipuvan lipputangon alle. Heippa ja hyvää viikonloppua jahka sen aika on!

54 kommenttia:

  1. Sustahan on hyvää vauhtia kehkeytymässä oikea viherpeukalo. Mä jatkan edelleen kukkien joukkomurhaamista. Jostain syystä ulkokasvit selviää mun hoidossa. Itseasiassa mulla on talonyhtiön hienoimmat tuijat ja kauneimmat narsissit :D
    Toivottavasti ehdit pelastaa auton!
    Ihanaa viikonloppua, koska kohta tää viikko loppuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsit. Meidän pitäis yhdistää peukalot :). Sinä saisit tulla herättämään mun Tuijat henkiin ja itse voisin pelastaa sun sisäkasvit :). Mulla kun ei oikein toi pihanhoito lyö leiville. Eikä kaikkea voi laittaa pelkän savimaan syyksi, vaikka oikeasti se on kyllä sellaista tinttua, että sitkeä sissi saa olla, että selviää siinä hengissä.

      Jos joskus järjestetään Suomen kauneimmat narsissit-ohjelma, äänestän sua :D

      Poista
  2. No todellakin, aikamoinen viherpeukalo! Näyttäisin nyt peukkua, jos se olis mahdollista.:))Ja sun verhot näyttää niin hyvälle, että tekis mieli samantien kilikata itsensä Jotexille! Oon vuosien saatossa ostanut useammatkin verhot sieltä, ei oo olleet hinnalla pilattuja, ja ehdottomasti ajaneet asiansa. Itse asiassa nykyiset keittiön raitaverhot on muistaakseni sieltä, samoin olkkarin ja makkarin verhot...Hiljattain on kyllä käynyt mielessä verhojen ompelu ihan itse, pellavaa kiitos, mutta toistaiseksi (ja ehkä ikuisiksi ajoiksi) pelkkä aikomus.:P

    Ihanaa viikonloppua!<3 Kyllä tällaiset tynkäviikot menee vauhdilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En meinannu mistään löytää sellasta riittävästi meidän näköistä kasvikuosia, mutta noi on kyllä kivat. Joskin kalleimmat ostamani Jotexin verhot ikinä, kun maksoivat yli viiskymppiä. Tai sitten vertaan väärään kohteeseen, kun meillä on jo vuosia ollut olkkarissa noi kuvissakin vähän vilahtavat verhot samaisesta paikasta. Maksoivat 10,90 :). Mikä lie alelaarilöytö, mutta oon tykännyt niistäkin.
      Oli vaan tosiaan sen paketin saamisen kanssa ongelmaa. Kun menin ekan kerran hakemaan, mun koodi löytyi paketista, jonka lähettäjä ja vastaanottaja oli ihan joku muu kuin JOtex ja minä. Ja siinä paketissa, jossa oli mun nimi, oli ihan joku muu koodi, eikä Siwan kassa uskaltanut luovuttaa kumpaakaan, joten menin sit seuraavana päivänä uudelleen. Ja kun kotona avasin paketin, verhopussin päällä oli kyllä noitten Manila-verhojen koodi ja nimi, mutta sisällä sellaset sitruunakuvioiset. No, ei kun palauttamaan ja toiveikkaasti odottelemaan uusia, mutta kuukauteen ei näkyny mun tiedoissa, että palautus olis mennyt perille, joten soitin Jotexille ja lupasivat lähettää heti uuden tuotteen. OK. Tilaus lähti ja siitä meni kaks päivää, kun mulle tuli s-postiin taas tilausvahvistus. Olivat laittaneet sitten toiseen kertaan samat tulemaan, kun oli vihdoin se palautus mennyt perille. Koitin peruuttaa sen soittamalla (ja jonottamalla maksulliseen nroon ikuisuuden), mutta ei enää pystynyt, joten siellä ne nyt sit on Siwassa, mutta en aio mennä hakemaan :).

      Mulle on nykyään näköjään liikaa jo pelkkä verhojen lyhennys. Senkin teen pikapaltteella, ettei vaan tartte ommella. Vanha ja laiska vissiin :).

      Tää viikko on ollut ihan hirveä, joten olen iloinen, että se loppuu. Joskaan ens viikolle ei ole luvassa yhtään parempaa. Välissä on kuitenkin onneksi viikonloppu <3

      Poista
  3. Kivalta näyttää vihreä siellä selkeässä ja valkoisessa/vaaleassa tilassa! Minun silmään kaunein noista kaikista on tuo varjoviikuna. ♥ Mä en ymmärrä kasveista mitään, eikä mulla ole ainuttakaan kasvia sisällä. Paitsi yksi muratti kaapin päällä - tosin se on tekokukka..... Mutta ompahan ainakin ikivihreä, toisin kuin aidot edeltäjänsä, ehhehe. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varjoviikuna on munkin mielestä kaunis. Samoin kuin sen sileä ruukku, jollasen olisin halunnut myöhemmin yhdelle toisellekin kasville, mutta niitä ei enää ollut. Olis pitänyt heti älytä ottaa kaksi, mutta kun sitä nykyään on niin nihkeä muutenkin ostamaan mitään (paitsi noita kasveja), niin ei tullut mieleen.

      Oikeasti meillä ei kyllä ole ainakaan mun mielestä kovin selkeää. Voi hämätä, kun työnnän aina kuvien ulkopuolelle sen, mitä en jaksa alkaa järjestelemään yhden kuvan takia. Mutta vaaleaa täällä kyllä on. Tällä hetkellä liiankin pliisua, kun ei ole ollut inspistä laitella edes mitään värillisiä tyynyjä tai ylipäätään yhtään mitään. Että siinäkin mielessä noi viherkasvit on kyllä niin ihania, kun tulee väriä ja eloa, mutta silti on rauhallista.

      Itsekään en kasvien päälle sen kummemmin älyä, mutta oon päättänyt opetella pitämään niistä huolta, kun ei oo enää kotona muitakaan, joista huolehtia. Ukkeli tulee niin vähällä toimeen. :).

      Mukavaa ja toivottavasti edes jotenkuten lämmintä (ja töistä vapaata) viikonloppua Heliseni <3

      Poista
  4. Viherkavit ovat ihania. harmittaa kun en voi pitää, koska meidän katti syö kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ja kasvit samassa kodissa ei tosiaan taida olla ihan se helpoin yhdistelmä. Paitsi kissojen mielestä varmaan :).

      Mulla on ollut tosi pitkään (varmaan 10-20 vuotta jo) joku nihkeys viherkasveja kohtaan, eikä niitä ole meillä sen takia ollutkaan ennenkuin vasta viimeaikoina. Vissiin se on joku 80-90-luvun "trauma", joka on jäänyt mieleen simpukka-amppeleissa roikkuvista joka suuntaan röyhyävistä rönsyliljoista (joita tosin olen itse hankkinut nyt kolme :D).

      Kukkia en osaa hoitaa, mutta josko näitten kanssa tulisin juttuun.

      Mukavaa viikonloppua Riitta!

      Poista
  5. Kauniit verhot!
    Minäkään en voisi juoda aamukahvia, jos verhojen pallerot roikkuisi sikin sokin ;) Joten saksia minäkin olisin niille näyttänyt, jotta en tulisi aamuäreäksi...
    Hienoja viherkasveja! Minullakin ne vaan lisii, varmaan kohta alkavat vähenemään päin ihan luonnollisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee :). Hauska kuulla, etten ole ainut suoristuspakkomielteinen.
      En pysty esimerkiksi istumaan rauhassa sohvalle ennenkuin olen varmistanut, että sohvan ja seinän väliin jäävä rako on tasainen ja että sohvan edessä oleva matto on suorassa linjassa parketin rakoihin nähden. (Ja kaiken tän jälkeen mies tulee ja istahtaa tapojensa mukaan lattialle niin, että sekä sohva, että matto siirtyy ja meikäläinen kärsii :D.)

      Vähän pahoin pelkään, että saattaa jossain vaiheessa se luonnollinen kato käydä munkin viherkasvien keskuudessa, mutta kova hinku on yrittää pitää ne elossa, kun ovat ekaa kertaa jälkeen 80-90-luvun simpukka-amppelitraumojen alkaneet taas viehättää.

      Mukavaa viikonloppua ja kiva kun kävit!

      Poista
  6. Olipas mukava postaus. Kauniit verhot olet hankkinut ja vielä 480 pampulaa. Hyvin voivia kukkia sinulla on, olet taitava kukkien kasvattaja. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Oikeasti en ole ollenkaan taitava kasvattaja, mutta olen päättänyt alkaa sellaiseksi :). Kyllästyttää vääntää vitsiä omasta kehnosta viherpeukalosta, koska oikeasti haluaisin onnistua. Eikä ole ainakaan ajan puutteesta kiinni se kasvien hoitelu nykyään, kun enää ei ole perheessä muita hoidettavia. Paitsi ukkeli, mutta tulee niin vähällä toimeen, ettei lasketa :).

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Kauniita kasveja! Tykkään tuosta kasvikuvioisesta verhostakin, mutta pallot, mitä ihmettä niillä oli virkaa. Hyvä kun leikkeitä pois.

    Nyt sataa vettä, päivällä tuuli niin, että pihalla irtotavarat sinkoilivat. Kesäsäätä odotellessa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssa jotenkin nyt ihan liekeissä noista vihreistä, kun ympäristö on tällä hetkellä niin kaikinpuolin pliisu ja haalea (sekä ulkona, jossa yleisväri on kuollut ruskea ja sisällä, jossa meillä on varsin väritöntä, kun ei ole ollut inspistä edes mihinkään sohvatyynyjen vaihteluun). Tulee ihanasti eloa, mutta samalla jotain sellasta rauhaa. Ja vaikka ison tuoksutraakin ostinkin ihan ulkoisen kauneuden perusteella, niin sille tuli nyt rutkasti lisäpisteitä, koska se näyttää kuuluvan sisäilmaa puhdistavien kasvien TOP-kymppiin. Jess!

      Hetkellisessä mielenhäiriössä pyörittelin pompuloita käsissäni ja mietin, mitä niistä vois askarrella, mutta aika äkkiä tulin järkiini ja heitin roskiin..

      Täälläkin sataa nyt taivaan täydeltä, mutta eilinen tuuli on rauhottunut. Oli oikeesti auto vaarassa työpaikan parkkiksella, kun lipputangot oli kaarella just kohdalla.
      Eletään toivossa kumminkin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. katselin, että onko nuo saniasia noissa verhoissa? Anyway, ihanan vihreät kuviot, tykkään <3

    Silläkin uhalla, että kanimme syö kaikki viherkasvit, olen hamstrannut niitä muutaman...tai no niin, ettei enään oikeesti ole tilaa...missään. Tai ois, mutta tuo mies-henkilö on alkanut kukkien määrästä ;)

    ai pakkomielle laskemiseen...hmm.. kuulostaa jotenkin tutulta ;) Olen pakottanut itseni pois tuosta tavasta...välillä onnistuen ja välillä...epäonnistuen. Eikä oma työ yhtään helpota, kun kokajan pitää muistaa lukumääriä, kellonaikoja ja ylipäätään numeroita.

    Rentouttavaa viikonloppua vihreytesi keskelle.

    niin tuosta raivaamisesta....ehdotin miehelle, josko tilaittais kuormalava pihaan ja tehtäs hieman tilaa esim. varastoon ja autotalliin ja ja ja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, taitaa olla. Ja muutkin lehdykät vannon nähneeni luonnossa, mutta en vaan osaa yhdistää mihinkään nimiin. Ja voi olla, että vaikka verhot näyttää nyt niin kivoilta, kun maisema ikkunan takana on ihan eloton, niille tulee lähtöpassit siinä vaiheessa, kun maisema muuttuu. Ans kattoo ny. Edelliset saikin olla paikallaan monta vuotta.

      Mua huvitti, kun luin sun tekstin mielessäni ensin niin, että kasvit ei mahdu, koska mieshenkilö vie tilaa :D. Mutta ei se sitten niin ollutkaan :D.

      Taisin jossain aiemmassa jutussa kirjoittaa, että mulla on tapana laskea erityisesti kaikenlaisia (ikkuna- yms.)ruutuja ja samalla muodostaa niistä päässäni kertolaskuja. Mutta lasken kyllä ihan kaikkea muutakin, vaikken yhtään haluais :). Mutta muuten ei enää pysy päässä numerot niin hyvin kuin ennen. Katkesi siinä kohtaa tilinumeromuisti, kun tuli ne hitsin vaikeat Ibanit. En enää edes yritä.

      Mun seuraava perkauskohde on vintin seitsemän liukuoven takana.. On vaan sellanen ikuisuusprojekti, joka lannistaa heti, kun avaan yhden oven ja katson, mitä kaikkea siellä tilassa on. Huuuuh. Niin sekalaista settiä, etten tiedä, mistä aloittaisin, joten yleensä en aloita mistään, vaan laitan ovet takaisin kiinni :). Mutta nyt olis kyllä taas sen sortin innostusta ilmassa, että voisin vaikka ruvetakin hommiin.
      Autotallin varaston jo siivosinkin, kun järkkäsin sinne itselleni sen työpöytätilan, josta muuten ajattelin tehdä myös valokuvauspöydän. Joudun vaan sulta pöllimään kuvausalusta- ja taustaidean. Jos saan luvan :)?

      Reipasta viikonloppua sinne <3

      Poista
  9. Valtavan kauniit verhot! Ihanaa löytää toinen, joka laskee kaiken mahdollisen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee. Hauskaa, että näyttää löytyvän sekä suoristaja- että laskentasamiksia :).

      Satulle tuossa ylempänä kirjoitinkin, että mulla on pakkomielle laskea mm. ruutuja ja muodostaa niistä kertolaskuja. Eli jos vaikka kävelen jonkun talon ohi, jossa on ruudutetut ikkunat, lasken salamannopeasti pysty- ja vaakarivien ruudut, kerron ne keskenään ja lopuksi ikkunoitten kokonaismäärällä :D. Ja hammaslääkärissä tulee rauhoitettua itseään laskemalla katossa olevien loisteputkivalaisimien ruutuja samalla systeemillä :). Ja kävellessä tolpanvälejä ja askeleita jaajaajaa... Ihan kaikkea. Ja aikanaan kun olin pankissa kesätöissä, muistin kaikkien asiakkaitten tilinumerot ulkoa, vaikken olis yhtään halunnut :).

      Mukavaa viikonloppua ja kiva kun kävit!

      Poista
  10. Vihreään viehättynyt täällä ihastelee uusia verhojasi! Kaunis kangas ja niin kauniin värinen! Toimii varmasti hyvin ilman pompuloitakin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia :). Verhot näyttää just nyt niin kivoilta, kun ikkunan takana näkyvä maisema on niin väritön. Ja elottoman nurmikon väri mätsää kivasti noihin verhoissa oleviin kellertävän vihreisiin lehdyköihin. Mutta voipi olla, että jahka ulkona maisema herää eloon, tulee verhoille lähtöpassit. Voi alkaa näyttää liian kirjavilta. Mutta tätä tahtia ei tarvi ihan äkkiä pelätä, että tulis yhtään mitään vihreää mihinkään. Sen verran hyytävää on keli aina vaan.

      Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  11. Hih..eilen tilasin myös Jotexilta keittiöön verhon,jossa oli vihreitä lehtiä😊 Mutta toisiin ikkunoihin jätän valkoiset kapat. Pitää nyt testata miltä näyttää, ainahan voi palauttaa. Olen tilannut useat verhot ja mattoja jotexilta. On hyvä hinta-laatusuhde ja kivan näköisiä tuotteita. Usein ollut myös alennuskoodi, niin ei ole hinnalla pilattu😁 Kivalta näyttää verhot siellä ja kukat kukoistaa. Ihanan keväistä💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sun tilauksen toimitus sujuu sutjakammin kuin mulla :). Tainalle tuolla ylempänä kirjoitinkin, miten oman pakettini kanssa kävi, mutta todistettavasti verhot on nyt ikkunassa ja piristää ikkunan takana näkyvää elotonta maisemaa.

      Meillä on vuosia ollut olkkarissa noi kuvissakin vähän vilahtavat verhot, joista olen tykännyt tosi paljon. Maksoivat Jotexilla 10,90 eur. Ei paha :). Mutta vissiin niistä johtuen pidin näitä keittiön verhoja kalliina, kun olivat yli viiskymppiä. Joskaan samalla rahalla ei mahda saada vaikkapa Marimekolta edes yhtä kangasmetriä, joten täytyy nyt vaan nuukajussin tyytyä näihin :)

      Mukavaa viikonloppua Anne ja kiva kun taas poikkesit <3

      Poista
  12. Pimpula pamula pakkomielle. Mä niin nään sut oikomassa häiritsevää pampularivii :) Ollaan samiksii, täällä kaikki pitää kans olla suorassa, muuten menee aamukaffet väärään kurkkuun. Ja tällä hetkellä ne menee, näkisit kaaoksen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimpula pampula juu :). Mitäs me suoristajat ja monipakkomielteiset :). Voin aika hyvin kuvitella, että siellä eletään nyt kovia aikoja, kun ei millään pysy rivit suorana rempan keskellä. Mutta aattele kuinka ihanaa, kun kaikki on valmiina ja pääset oikomaan kaiken jämptiin järjestykseen. (Toivottavasti UK ei oo sotkevaista sorttia ;))

      Reipasta viikonloppua remppaajille!

      Poista
  13. Kaunis tuo verho! Aikamoinen määrä pampuloita :). Mäkin olen nyt alkanut haaveilla kesäisemmistä verhoista koko keskimmäiseen kerrokseen, meillä on ollut pitkään pellavaiset laskosverhot, nyt tekisi mieli jotain uutta ja piristävää, saas nähdä saanko milloinkaan toteutuksen asteelle...

    Ihanan hyvinvoivan näköisiä kun viherkasvit! Tuo varjovehka on mielenkiintoisen oloinen, sellaisen voisin kotiuttaa... Meidän nuorimmainen toi joskus koulusta härkäpapuistutuksen, se kasvoi vaan sellaista suoraa vartta, kunnes kuoli pois :/ tuohan näyttää ihan hyvältä ja elinvoimaiselta.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pampulat olis kyllä olleet söpöjä. Mutta mieluummin jossain pikkutytön hameenhelmassa kuin verhoissa :). Meinasin ensin säästää ne, kun ei koskaan nääs tiedä, milloin innostuu askartelemaan tai muuten tarttee.. Hehhee. Muistutin itseäni kaikista niistä muista askarteluista, jotka on aina vaan alottamista vaille valmiina, joten ei muuta kuin pallerot roskiin..

      Pellavaverhot on just ihania. Mutta ymmärrän sua, koska meilläkin on enimmäkseen pellavanväristä (aitoa pellavaa ei ole kuin lakanoissa) ja vaikka tykkäänkin ihan hirveästi, kun on niin rauhallisen väristä, niin ei siitä kyllä piristeeksi ole. Varsinkaan nyt, kun ikkunan takanakin on pelkkää ruskeeta..

      Varjoviikuna on tosi nätti munkin mielestä. Ja tykkään tosta simppelistä ruukusta kanssa.
      Sulla on siellä hyvät saumat hankkia vaikka mitä vihreää, kun on Plantagen melkein kulman takana. Täältä joutuu aina sen sata kilsaa lähtemään, mutta jos vaan jossain on hollilla, niin tulee poikettua nykyään. Ja ukkeli kulkee kiltisti taustalla :).

      Rattoisaa viikonlopua teille myös! (Meillä muuten justiin vasta armeijasta kotiutunut lähtee sunnuntaina jo kertaamaan. Onko teillä sama edessä?)

      Poista
    2. Ei ole meille onneksi vielä tullut kertausharjoituksiin kutsua, miten ne nyt näin äkkiä kutsui jo takaisin 😯

      Poista
    3. Kyllä se on muakin mietityttänyt, että mihinköhän tässä oikein varaudutaan :(. Mutta en voi sitä pojan aikana ääneen murehtia, että säilyy hällä kuitenkin usko tulevaan.

      Poista
  14. Jes, hyvä sinä! Sieltä se viherpeukalo pikkuhiljaa kehittyy :) Viherkasvit tuo kyllä ihanaa raikkautta kotiin, oli ne sitten ihan livenä tai verhoissa :D Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa juu sano. Onneksi oon vasta 52 :D. Hehhee.

      Mutta toi on niin totta, että vihreän mukana tulee ihana raikkaus (ja joku sellanen rauha) samaan aikaan. Meillä on tällä hetkellä niin kaikinpuolin pliisua, kun en oo jaksanut vaihdella mitään värikkäämpiä tyynyjä tai yhtään mitään yhtään mihinkään. Paitsi pompulaverhoihin :).

      Rentouttavaa viikendiä Jossu <3

      Poista
  15. Ihastuttava kasvi-aiheinen kuosi!!
    Todella raikas ja kaunis!
    Tuoksutraakkipuu on tyylikäs ja helppo, kunhan muistaa antaa mullan kuivua kunnolla kasteluiden välillä.

    Leppoisaa viikonloppua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna :). Ainakin nyt verhot näyttää mun silmään ihanilta, kun ympäröivä luonto on ihan yhtä ruskeaa vaan. Mutta voipi olla, että kesällä verhot näyttääkin liikaa syksyltä ja niille tulee äkkilähtö kaapin perukoille... Mutta tarvii nyt antaa niille mahdollisuus, kun oli niin kovan työn takana ylipäätään saada paketti kotiin (Tainalle tuolla ylempänä kirjoittelin, miten sen kanssa kävi).

      Ja kiitos tuosta traakkipuuohjeesta. Kävin heti kokeilemassa multaa, josko olis jo kastelun tarpeessa, mutta oli vielä sen verran kosteaa, että saa olla. Ja varmaan se on mulla aiempien huonosti päättyneiden viherkasvikokeilujen kanssa ollut suurin syy se liikakastelu, kun olen halunnut varsin huolehtia, ettei kukaan vaan kärsi kuivuudesta.. Nyt koitan olla viisaampi.

      Mantelilaaksossa on varmaan aikalailla keväisempää kui meillä täällä. Kaikkea mukavaa sinne ja kiva kun kävit!

      Poista
  16. Kaunis verho kera pampuloiden.
    Mahtavia kukkia. Arvaa vaan kuinka minäkin olen ostanut viherkasveja, ja sitten taas ne ovat kuolleet. Rahapuun sain pelastettu kun kastelin sitä liikaa, mutta äsken katsoin se oli pudottanut yhden lehden. Hm kuoleekohan sekin :(
    Onnea kukkien hoidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pampuloille tuli lähtö, mutta verhot sentään sai jäädä :). Ans kattoo nyt, missä vaiheessa alkavat näyttää liian kirjavilta. Toivottavasti eivät ollenkaan, koska ei enää tunnu riittävän virtaa alituiseen verhojen vaihtoon. (Välillä mietin, että olenko ollenkaan se sama ihminen, joka aikanaan vaihtoi kesä-, talvi-, pääsiäis- ja jouluverhot. Ja joka vuosi vielä erilaiset. Huuuh. Ei jaksa vanha enää. Tai sitten sitä on vihdoin löytänyt sellaisia, jotka miellyttää silmää pidempään.

      Rahapuusta sanoin ukkelille aikanaan, että jos sen saan pidettyä hengissä, meistä tulee rikkaita. Juu en saanut, eikä tullut :D.

      Kiitos onnesta ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  17. Olipa taas niin hauskasti kirjoitettu juttu. Olisi hyvä kyllä olla taito tehdä täysmuutos ilman aikaa, vaivaa tai rahaa ;)). No mutta nuo verhot, tosi kauniit. Olisin varmaan tehnyt saman pallurapoiston - uskon, että ovat tyylikkäämmät ilman. Ymmärrän hankalan kuvaamisen, mutta kaunis näyttää olevan tuo kasviaihe... sellainen raikas ja keväinen fiilis.

    Ah, pavut äkkiä turvaan isompiin purkkeihin! Laitoin itse myös härkäpapuja itämään jo useampi viikko sitten ja olen ihan helisemässä niiden kanssa. Tämä on jo toinen kevät, mutta en muistanut, että ne noin kasvavat, kun ovat jo aivan metriset! Mihin joudun niiden kanssa, kun vielä menee viikkoja sisätiloissa!? Nyt laitoin omat papuni ämpäreihin: aina neljä/viisi vartta yhteen ämpäriin. Ja niitä täytyy tukea hyvin, sillä varret katkeilevat tässä vaiheessa yllättävän helposti. Nm. kokemusta on. Tuettuina ne sitten kyllä kannattelevat raskaat palot ihan hyvinkin ja varret vahvistuvat lopulta todella tukeviksi. Ne ovat kyllä hyviä, joten laita ihmeessä vielä lisää tulemaan, kun ovat niin helppoja kasvatettaviakin! Mulla ei vissiin muuta sitten tulekaan kuin hillitön papusato...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti toi meidän keittiö on niin rasittava, vaikka ihan just oli niin ihana. (En ymmärrä, miten 16 vuotta voi kulua niin äkkiä. Tuntuu, että oli vasta äsken, kun vaan istuin lumoutuneena jakkaralla ja tuijottelin kyökkiä, joka oli kokenut ihan älyttömän ison muutoksen. Niinkuin olikin. Mutta aikansa kutakin sano Annukka, kun lasikuitutapettien keksijää ripitti :D. Ne on se pahin ongelma, kun keittiössä ei ole yhtään ainutta ehjää seinää, vaan kaikki on joko rei'itetty ovilla tai ikkunoilla tai sit on kaapit häiritsemässä. Tarttis purkaa kaikki pois, että vois alkaa tasoittelemaan tapettia piiloon, mutta huuuuh. Ei jaksa. Eikä huvita maalatakaan ennenkuin tiedän, mitä muuta haluaisin tehdä. Laattojen mikrosementointi on käynyt mielessä, mutta en jaksa sitäkään. Pattitilanne vissiin :D)

      Mutta siis ei muuta kuin pavut ämpäriin turvaan ja lisää tulemaan. Olishan se oikeesti pitänyt tajuta, että jos pussissa on viidenkymmenen pienen sijasta viis isoa papua, niin ei niistä mitään hentoa harsoa kasva... Onneksi on teikäläinen, joka on näissä hommissa askeleita edellä, joten voin saapastella perässä. Oikeasti olinkin ajatellut kysyä sulta neuvoa, mutta tulikin helpommin kuin uskalsin toivoa..

      Tarttee vissiin alkaa kaivelemaan papureseptejä valmiiksi :)

      Rentouttavaa viikonloppua! Ja suotuisia tuulia tai tuulettomuutta, mikä teille sitten parhaiten sopiikin <3

      Poista
  18. Sinähän olet viherpeukalo! Pavut vaan isompaan purkkiin ja myöhemmin pihalle. Tupsuttele kukkia pullasudilla, jos kukkii ennen ulospääsyä. Saat sitten papuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk. Mun pitää siis hankkia myös pullasuti :D. Ihan oikeasti en omista, mutta mitäpä sitä ei papujen eteen tekis :). On ne niin hyviä kumminkin.

      Viherpeukaloksi on vielä matkaa, mutta pyrkimys on kova. On niin palkitsevaa, kun näkee, että uutta vihreää pukkaa. Ja sulla kohta kukkaa..

      Poista
  19. Olipa kiva postaus taas kerran. Niin kaunis värimaailmankin vihreää ja valkoista, kovin keväistä. Verhoista tuli muuten tosi kivat.
    Meillä yläkerta pursuaa jo taimista, mutta iski kodinvaihtokuume. Jälkimmäinen hieman jarruttelee sisustusviettejäni. Kivaa viikonloppua. ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, kun olet aina niin kiva :).

      Mutta että siis kodinvaihtokuume ?? Onko ollut jo pitkään ilmassa vai kevään aikaansaannoksia?
      Itse näen aika useinkin unta, jossa me ollaan ostettu talo, ja vaeltelen siellä huoneesta toiseen ja suunnittelen, mitä mihinkin huoneeseen tulee. Se tuntuu jotenkin ihan hirmu ihanalta ja aina on aamulla vähän pettynys herätä täältä samasta vanhasta kodista, vaikka tästä tykkäänkin ihan tosi paljon, mutta ei vaan ole yhtään tyhjää huonetta sisustettavaksi..

      Mielenkiinnolla odottelen, mihin sun kuume etenee. Nyt toivottelen mukavaa viikonloppua ja oli kiva nähdä sua täällä <3

      Poista
  20. Kaunista, niin ihanat kuvat taas! Mua hörhelöiden ja vinksahtaneiden asioiden rakastajana noiden 480 pompulan kohtalo hieman surettaa, mutta kieltämättä passaa teille paremmin ilman pompuloita nuo verhot.
    En voi kuin ihailla tuota, että olet saanut huushollin raivattua ja viherkasvit viihtymään, voit kyllä taputtaa itseäsi molemmille olkapäille oikein kehuvasti ja kannustavasti! <3
    Iloista viikonlopun jatkoa muruliini! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pompulat ois olleet oikein nättejä jonkun pikkuprinsessan hameenhelmassa, mutta pakkomielteiselle suoristajalle liikaa :). Tosin vähän aikaa niitä pyörittelin pöydällä ja mietin, että josko vaikka johonkin ne laitan talteen, kun ei tiä, jos joskus vaikka tarttee... Onneks muistin kaikki mun muut keskeneräiset projektit ja meni ohi sekin kohtaus ja tuli palleroille äkkilähtö.

      Turhaa kaikkea, mutta aarggghh miten sekalaista tavaraa (kuten pleikkari ykkönen, kakkonen, psp, pelit, niihin liittyvät kitarat, rummut, ajotakkeja, mopokypäriä, lumilautoja, luistimia, kenkiä, vaatteita, kirjoja, golfmailoja, videoita, deeveedeitä, cd-levyjä jaajaajaaaaa) on vielä vaikka kuinka paljon, mutta setti on niin sekalaista, etten oikein tiedä, mistä aloittaisin ja mitä niille tekisin. Ja koska oon niin tarkka siitä, että kaiken pitää toimia ja olla priimakunnossa, vaikka ilmaiseksi lahjoittaisin, niin siinäpä sitä on urkua alkaa pelailemaan Quitar heroa ihan testimielessä :D. Huuuuh. Mutta roskiinkaan en heitä. Se on liian helppoa.

      Oikeesti tosi palkitsevaa, kun kaikki ei enää kuole käsiin. Mutta mulla on nyt aikaa hoidella noita kasveja, kun ei enää oo muita hoidettavia. Paitsi ukkeli, mutta se tulee niin vähällä toimeen ;).

      Iloista kaikkea sinne ja kiva kun kävit <3. Meinasin sulle Instaan laittaa viestiä, että miten ihmeessä te pystytte aina niin salamannopeasti siirtymään laskettelurinteiltä toisille ? Aina on vauhtiryhmä jossain menossa :)

      Poista
    2. Mulla on ens viikonloppuna kiva haaste, kun vanhempani muuttavat lapsuudenkodistani.. että jos edes jonkun sekunnin murto-osan muistaisin jonain vuonna tulevan konmaritus-meininkini enkä ottaisi kaikkea tavaraa meille turvaan! :D
      Rytmiryhmä on tänään laskeutunut kotiin, ei laskettelua hetkeen. :D
      Iloista ehtoota! <3

      Poista
    3. O-ou. Mun pitäis varmaan tulla vahtimaan sua ;).

      Mutta kiva kuulla, että rytmiryhmä on taas turvallisesti kotona. Justiin hermostuneena vilkuilen WhatsAppia, että nään, milloin Leviltä palaavat pojat on viimeksi olleet hengissä..

      Iloista kaikkea kiva Taina <3

      Poista
  21. Kyllä on keväistä! Viherkasvit on nyt niin in ja mäkin haaveilen viherkasvihengettäryydestä....kivaa sunnuntaipäivää Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs me kodin pikku viherhengettäret :). Jos ei ihan vielä valmiita, niin siihen suuntaan...

      Ja tuoksutraakkipuulle tuli heti lisäpisteitä, kun luin, että sillä on niitä mun havittelemia sisäilmaa puhdistavia vaikutuksia. Jess.

      PS. Näin susta ja Tainasta erittäin todentuntuista unta viime yönä. Ostit siinä unessa itselles kullanväriset tennarit ja kokovalkoiset leggingsit ja tunikan. Sopi sulle ihan hirveen hyvin ja olin vähän positiivisesti kateellinen, kun en itse hoksannut niitä ensin :).

      Poista
  22. Onpas kivan näköiset keittiöverhot ja erityisen hyvän näköiset viherkasvit!
    Minulle kävi eilen ensimmäistä kertaa kukkakaupassa niin, että mitään en osannut ostaa - tosi outoa sanon minä. Ja viherkasvitkin olisivat olleet -30%, mutta kun ei sytyttänyt mikään, niin minkäs teet. Edes leikkokukkia en saanut ostettua. Luulen, että tämä outo kevät sen tekee tai sitten minussa on jotain pahasti vialla :)
    Iloa alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ja kivaa "nähdä" sua pitkästä aikaa <3.

      Mulle tulee aika useinkin kukkakaupassa tollanen olo, että ei oikein löydy mitään omaa, vaikka paljon on kaikkea, ja siitä on sitten aika kiusallista kiemurrella ovesta tyhjin käsin ulos. Niinpä tulee yleensä tehtyä ihan vaan kohteliaisuudesta joku pieni ostos, joka kotona ei löydä paikkaansa. Vähän sama kuin jos pakkomielteisesti lähtee etsimään jotain tiettyä vaatetta, jota ei varsin löydä, ja tulee ostettua joku korvike. Ei taatusti päädy ikinä käyttöön, vaan harmittaa vaan siellä kaapin perällä.

      Ei oo sussa vikaa. Laitetaan tän kevään piikkiin kaikki :)

      Toivotaan, että vihdoin ja viimein kevät alkais vaikuttaa ihan oikeasti keväältä. Tänään(kin) on tullut taivaalta ihan kaikkea paitsi kiviä..


      Poista
  23. Ihanat verhot, jos ei noita "lumipalloja" olisi reunoissa. Ehdottomasti olisin itsekin ne poistanut. Olen haaveillut että meidän keittiön yhksi seinä tapetoitaisiin jollain lehtikuvioisella tapetilla, mutta vihreävalkoiset verhothan ajaisivat saman asian ja paljon helpommalla pääsisi. En ole koskaan tuolta Jotexilta mitään tilanut, mutta eivätköhän he tänne Ahvenanmaallekin lähetä, noissa nettitilauksissa tänne kun on aina hiukan hankaluuksia.
    Kivaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaisi olla, että Jotexin lähetykset tulis itseasiassa paremmin perille sinne teille kuin tänne.. Ainakin Ruotsin puolelta olis lyhyempi matka, mutta ei nää mahda koskaan oiken mitään järkevää reittiä pitkin kulkea, vaan käyvät aina kääntymässä jossain kaukana ja palaavat sit takaisin. Mutta siellä ne nyt kumminkin ikkunassa roikkuu ja tänhetkistä väritöntä (tai no, lumenvalkoista, jos tarkkoja ollaan...) taustaa vasten näyttää just kivoilta. Kesällä voi olla jo liikaa, mutta sen näkee sitten. Ja on tosiaan tapetteja helpompi heivata, jos alkaa kyllästyttää. (Itsekin jossain kohtaa suunnittelin jotain kuositapettia ja teippailin erilaisia servettejä seinälle nähdäkseni miltä näyttäis :). Ihan kivalta kyllä, mutta meidän keittiön tapauksessa tapetoiminen olis niin työläs homma monestakin syystä, että luovuin siitä ihan vaan siksi. Ja siksikin, että ei ole luottoa siihen, osaisinko sitten kumminkaan elää kirjavien tapettien kanssa, kun rajoittavat kumminkin sitten muuta ympärillä olevaa (mm. just verhoja, mahdollisia pöytäliinoja yms.) aikas paljon. Muilla kyllä ihailen rohkeita valintoja, mutta itse taidan olla ikuisesti tylsä tyyppi, joka aina vaan tykkää beigestä kaikkein eniten..)

      Kiitos samoin Krisse <3

      Poista
  24. Hitsin kiva lukea, että muillakin on samanlaista "säätöä" sisustuksen kanssa. Mulla samalla tavalla voi alkaa nyppiä jokin ylimääräinen "asia" tai ainakin sitä säätöä missä jonkun tavaran paikka olisi parhaimmillaan. Ja aina sitä paikkaa ei löydy. Vertaistukea on hyvä olla ja voi sitten perustella miehelle, kyllä sitä muillekin tapahtuu sisustuksen kanssa...
    Onhan sitä ylimääräistä kertynyt pöytälampuista lähtien. Kukat mun on pakko sijoittaa eteläikkunoille. Haluaisin, että niitä vois olla muuallakin, mutta eipä onnistu. Jokusen kun on tappanut, niin pöllömpikin uskoo.

    Nuo verhot on tosi nätit. Tykkään tuosta rehdin vihreästä väristä. On niin keväistä. Mä yleensä "iloittelen" pöytäliinoilla ja tyynyillä, voishan sitä kokeilla verhoillakin. Ja kyllä on komeat viherkasvit, tosiaan toivon, että menestyvät jatkossakin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut Tarja, kun mulla on jäänyt tää sun viesti huomaamatta.

      Juu, säätöä piisaa aina ja sitä voi ihan helposti kuluttaa aikaa vaikka kuinka kauan kulkemalla joku esine kädessä ympäri taloa ja sovittelemalla sitä matkan varrella sinne sun tänne (kunnes yleensä huomaa, että se eka paikka oli sittenkin paras...). Mutta aika laiskaksi oon tullut nykyään minkään muutosten kanssa. Välillä mietin, että oonko sama ihminen ollenkaan, joka joskus vaihtoi verhotkin neljä kertaa vuodessa. Ja ompeli tietty kaiken itse. Ei jaksa vanha enää semmosta. Tai sitten sitä on vihdoinkin löytänyt sellasia juttuja, joihin ei kyllästy. Ja vaikka kyllästyiskin, niin riittävän hyvä on ihan hyvä :).

      Mulla ei ole enää tyynynpäällisiäkään vaihdeltaviksi asti, kun raivausoperaatiossani myin kaikki pois. Kyllä niitä olikin sit kertynyt sellasia määriä, etten edes itse uskonut, vaikka omin silmin näin. Pistin Pentikit sun muut eurolla kiertoon kirppiksellä. Ei tarvinnut kantaa mitään kotiin takaisin, kun kaikki lähti ennenkuin ehti suunnilleen pöydälle asetella. Ja hyvä niin. En kaipaa. Mutta jotain väriä kyllä voisin olkkariinkin jo taas haluta. Paitsi että viherkasveista tulee ihanasti eloa. Niitten suhteen olet varmasti taitavampi kuin meikäläinen, kun vasta harjoittelen.

      Mukavaa vappuviikkoa <3

      Poista
  25. Hei, nyt on todellakin käyttöä tuollaisille verhoille. Keli kun on tällainen, niin ei muuta kuin verhot kiinni ja heti voi kuvitella, jotta on kevät vehreyttä tulvillaan! (Me käytetään tätä taktiikkaa jouluisin, valkoiset verhot kiinni ja voi kuvitella, että on talvi ja lunta - harvoin kun on sitä lunta...)
    Ja onhan teidän sisällä jo aika viidakko :) Wau - näyttää raikkaalta.
    Vappuiloa - satoi tai paistoi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappuna verhoille oli tosiaan käyttöä, kun niillä sai niin kätevästi lumihanget piiloon :D.

      Olen pahoillani, että mulla on jääneet viestit huomaamatta, kun olen touhunnut talliin pykäämässäni betonitehtaassa. Nyt sieltä alkaa jo tulla jotain uloskin :). Katsotaan tuleeko mitään esittelykelpoista.

      Lämpimiä ajatuksia tähän viikkoon ja toivottavasti kelejä myös!

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi