Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

ARKEA 2/5

Pääsiäinen jatkuu, mutta aamupäivä sujui sen verran arkisissa merkeissä, että kelvannee arkihaasteen kakkos-osioon.

Ohjelmassa lasiterassin kevätsiivous, joka alkoi perinteisellä kalusteiden pihalle heivauksella.



Sen jälkeen oli vuorossa yhden miehen show, jossa yleensä tapahtuu sen verran kovalla tahdilla ja teholla, että on parasta pysyä pois jaloista. Kahvia sain luvan keittää.


En ole näitä ihmiskuvia aiemmin paljon vilautellut, mutta koska kyseessä on henkilö, jota omien sanojensa mukaan "kamera rakastaa", ajattelin tehdä poikkeuksen. Tosin oli niin työn touhussa, ettei huomannut poseerata niinkuin yleensä, jos vaan linssi jossain lähistöllä vilahtaa.


Paidassaan sohvalla makoileva Wagner vakuuttaa, että  "Tänään en aio tehdä yhtään mitään", mutta ei ole muistaakseni tämän miehen kohdalla koskaan toteutunut. Energiaa piisaa.


Ei mies ja kitara, vaan mies ja imuri. Ja viimeinen arvioiva silmäys.


Moni on kehunut Kärcherin ikkunanpesuria, jollainen meilläkin kyllä on hyllyssä, mutta häviää mennen tullen tälle omalleni. (TM-testivoittaja vuosimallia 1964).


Puhdasta tuli, mutta sen verran alkoi väsyttää kaiken touhun sivusta seuraaminen, että katsoin parhaaksi vetäytyä ottamaan pienet päiväunet takaisin omalle paikalleen päätyneelle sohvalle.
Kyllä kelpasi puhtaiden ikkunoiden läpi ihailla sinitaivasta.


Niin on nyt kiiltävät lasit, että heijastus tuplaa palkitkin. Ja ihan on isänmaalliset värit.


En olisi pystynyt parempaan.

Iltapäivällä kipaistiin golfkentälle ja hivenen jännitti, kun seuraan oli lyöttäytynyt ammattipelaaja. 

Alunperin oman kylän poikia, mutta nyttemmin sen verran maailman viheriöitä kiertänyt, että hitusen hermostutti. Vaan ihan turhaan. Yhtä mukava ja luonnikas oli kuin ennenkin. Ja kyllähän sitä aina ilokseen katsoo, kun nuori notkea varsi vaan jatkaa taipumistaan siinä missä itsellä jo liike pysähtyy, kun kyljistä kinnaa. 

Nyt nautiskelen ilta-auringosta putipuhtaalla terassilla, mutta tähän hätään ei nyt irtoa enempiä kuvia. Innostuin ottamaan niitä liikaa, enkä osaa päättää, mitkä valitsen, joten laittelen niitä sitten myöhemmin.

Tehosiivooja jo kyseli, että "Kai laitoit sitten ihan sellasia huonompia otoksia vaan, ettei tuu ruuhkaa oven taakse.." No pakkohan se oli, kun FB:n puolella tuli tilauksia jo Torniosta asti ;).

Olipahan kiva päivä. Niinkuin on ollut koko pääsiäinen. Oikein Elämän kevät.

Huomenna alkaakin sitten todellinen arki, joten ans kattoo nyt, millaisia kuvia silloin irtoaa vai meneekö niin arkiseksi, ettei huvita kuvata mitään.

Mukavaa arkeenpaluuta itse kullekin ja olen kuulkaa tosi iloinen, kun niin moni tuttu ja uusikin kasvo on tänne uuteen kotiini jo seurakseni ilmestynyt. 

Tänään arkihaaste lähtee kaaoksen päälle ymmärtävälle, mutta aina yhtä tyylikkäälle Lady of the Messille.

27 kommenttia:

  1. Oi kun sulla oli rankka siivous urakka ;) Mutta kyllä teillä on loistava ikkunanpesuri! Ihan kateeksi käy. Meillä ei ole uskallettu ikkunoiden pesua vielä edes ajatella. Odotellaan ensin, että saatais tuo remppa ohi. Toivotaan että ilmat jatkuu tällaisina niin saat nautiskella sini-valkoisista väreistä koko kevään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesuri on kyllä ihan lyömätön :D. Ja vaikka on muuten melko kovaääninen, niin näissä ikkunahommissa jotenkin niin keskittynyt, että voisin jopa väittää ihan äänettömäksi. Jos ei nyt sitä lasketa, kun sanomalehdellä vielä viimeiseksi kiillottelee lasit ja siitä saattaa sellainen pieni vinkaisu välillä päästä. (Lehdestä ja lasista, ei pesijästä..).

      Mutta kyllä pisti mukavasti nukuttamaan touhu ja puhtaalla sohvalla oli kiva päiväunet vetäistä :)

      Poista
  2. Lainaakko joskus tuota sun testivoittajaa ikkunanpesuun ? Meidän Wagner on maannut sohvalla , joku inha tauti iski - eikä se ole lorvikatarri . Mukavaa paluuta arkeen leppoisien pyhäpäivien jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus. Mikähän sen sun koti-Wagnerin nyt parantais..

      Tilauskirja alkaa uhkaavasti täyttyä, mutta pistetään jonoon :D

      Ja kiitos sitä samaa paluuta sulle. Tuskin siitä ihan oikeasti kovin mukava tulee, mutta jos nyt sillai ees siedettävä :)

      Poista
  3. Niin ja ihana terassi - kylläpä se kiiltääkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasit kyllä kiiltelee ihan vimpanpäälle. Ja muutenkin taas viihtyy, kun vaihtui ne porontaljat ja jouluvalot vähän keväisempiin :)

      Poista
  4. Täytyy nyt myöntää, olen kade :-)
    Hitsiläinen, mies joka siivoaa ja pesee ikkunoita!! Mulle kanssa!
    Laskin kerran, että meillä on 22 pestävää ikkunaa ja niissä kaikissa 3-kertaiset lasit....joten jos vaikka muutamaksi päiväksi saisin miehesi lainaksi, eikä tarvitse edes imuroida :-)
    Hauska tuo ensimmäinen kuva, mieheni parhaat puolet, heh :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on nyt vaan jäänyt koulutus kesken :). Tosin mulla toi oli vissiin itseoppinut tai sitten tuli siihen tulokseen, että häneltä homma käy paremmin :)

      Tilauskirja alkaa valitettavasti olla aika täynnä ja matkat melko pitkiä, mutta laitan sut jonoon josko vaikka tulis peruutuksia :D

      Enkä rohjennut niitä parhaita puolia kuvata, ettei tosiaan tuu enempää ruuhkaa :D

      Poista
  5. Hyvää jälkeä syntyy miehen ja imurin kanssa. Varmasti koko perhe kiittää. Meidän ikkunanpesuri on vähän vanhempaa vuosikertaa, mutta toimii vielä hyvin. Enempi ulkohommia on ollut tämän pääsiäisen listalla. Ehtiihän ikkunat vielä myöhemminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on sen verran tehokas pari, että tosiaan parasta ymmärtää häipyä, kun alkavat hommiin :)

      Muut ikkunat on meilläkin vielä paksun harmaan pölyn peitossa ja saavat kuulemma ollakin niin kauan kunnes katupölyt on siivottu. Ja mullahan ei ole siihen mitään vastaan väittämistä, kun mies hoitaa senkin homman.
      Minä huolehdin sitten niistä tarpeellisista remonteista ja tietotekniikan korjaustoimenpiteistä, joita tässä talossa tarvitaan :). Että ihan tyhjän panttina en sentään ole.

      Poista
  6. Eipä paremmin olis voinu tämä arkihaaste toteutua :)

    Meillä tuo monitoimikone vm. 67 on hieman ruosteessa, täytyy vissiin vähän öljytä sen niveliä :)

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meni kyllä mun kannalta oikein mukavasti ;)

      Ja pieni voitelu on aina paikallaan. Vuosimallista riippumatta :D. (Tosin jotenkin tuntuu, että toi -64 on hirmu paljon energisempi kuin -65-vuoden malli, jota itse edustan ;))

      Ja kiitos sitä samaa ystäväni!

      Poista
  7. Mä noist Wagnereista, olkoon mitä vuosimallia tahansa, mutta saispa vettä!! Ei ihan kaupan pullovedellä viitti, peppupyyhkeistä puhumattakaan....pesua odottaa niin ikkunat kuin paviljonki kuin kuisti kuin....perhana! Heti yks waakneri mulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikäs siellä nyt vedenjakelussa tökkii?

      Tartteeko laittaa tää mun koti-wagner matkaan vesivarastojen kans vai onko ongelmaan tulossa ratkaisu?

      Poista
    2. Kujlemma ens viikolla aukeaa vesihanat!!! Istuta tässä sit jotain tai pese mitään. Ämpärillinen on jäistä sulanutta, pitää vissiin sillä alkaa luuttuamaan....

      Poista
    3. No johan on (vesi)markkinat :(

      Poista
  8. Kivoja kuvia, näyttää vähän meidän touhuilta tänään ;) Mekin kannettiin pihalle kaikki puutarhakalusteet varastosta ja pestiin ne oikein kunnolla! Nyt voi ulkoruokinta siis alkaa, hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten kuulostaa aika samalta, mutta meillä tää oli tosiaan yhden miehen show :D. Mun osuus rajoittui ihan vaan kahvinkeittoon ja kuvaamiseen. Ja niihin päikkäreihin :)
      Mutta näillä keleillä pääsee ulkoruokintaan onneks molemmilla konsteilla :)

      Poista
  9. Kiva sää on ollut teilläkin puuhailla ja siivoilla (niin ja golfata tietenkin). :) Tsemppiä uuteen viikkoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oo kyllä ollut tämän pääsiäisen keleissä purnaamista :). Sen enempää siivousten kuin pelienkään suhteen. Ihan mahtavaa :)
      Voi tuntua melko tylyltä huominen, mutta minkäs teet :).

      Poista
  10. Oi mikä tehopakkaus tuo miehesi, meillä saa tuo oma samoja spurtteja aina välillä, vähän liian harvoin jos minulta kysytään ;)

    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että vähän vähempikin teho riittäis :D. Ei ole ihan yks kerta, kun on jotain siinä työn touhussa mennyt rikki, mutta enimmäkseen ollaan plussan puolella, joten en valita :)

      Hyvää alkanutta viikkoa sinulle myös! Vaikka olishan se ollut kivempi jatkaa vielä lomailua..

      Poista
  11. Ihana uusi "koti" sinulla täällä.
    Näyttää hyvältä kaikki. Sama juttu (terassissiivous) olis edessä meilläkin. Kivaa tätä päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kivaa kun tulit tänne mun uuteen "kotiin" kans <3

      Nykyään tää terassikauden avaus tarkoittaa ihan muuta kuin ennen vanhaan. Menee ihan kotioloissa, kun ei jaksa sen pidemmälle lähteä istuksimaan. Kyllä on ihana kevät :)

      Poista
  12. Aivan ihana postaus :) Kyllä tuolla terassilla kelpaa lekotella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Kiitos Souliina ja kiva kun poikkesit terassilla :)

      Justiin tässä koitin laittaa eilen ottamiani siivouksen jälkeisiä kuvia johonkin järkevään järjestykseen, mutta ei näytä tulevan valmista. Eikä siis itseasiassa pitäiskään, koska olen parhaillaan vähän niinkuin töissä.. (Mutta aina pieni luova tauko sallitaan ;))

      Poista
  13. Oi; nyt kun katselee noita ikkunoita ja niiden superpuhtautta, niin voisin melkein hakea sen -64 vuosimallia olevan pesijän tänne Tornioon ;)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi