Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

(ARKEA 3/5) JA LASITERASSIN KEVÄT

Eilen oli pyhä, mutta puuhat varsin arkisia.

Tänään alkoi ihan oikea arki, mutta aamulla se ei ensimmäisenä tullut mieleen, kun puoli kahdeksan maissa avasin keittiön sälekaihtimet ja terassilla näytti tältä.


Ei nuutunutta porontaljaa pöydällä ja takaovesta saattohoitoon työnnettyjä kuolleita viherkasveja lattialla, vaan ihanaa valoa ja puhtautta.


En tiedä, olenko maininnut aiemmin, mutta olen hulluna tarjottimiin, vaikken niitä koskaan oikein mihinkään järkevään käytäkään. Jos ei järkeväksi lueta sitä, että jemmaa niitä keittiön lipaston alalaatikkoon. Jos vaikka joskus tarttee... 

Nytkin kun tuli vastaan kaunis valkoinen puutarjotin, jossa on köysikahvat, olihan se pakko pyöränsarvessa kiikuttaa kotiin. 

Seurakseen sai lauantaina ostamastani pääsiäisasetelmasta kolme kippoa ja joskus jostain kisasta voittamani kauniin karahvin, joka on pölyttynyt tyhjän panttina olkkarin hyllyn päällä.



Makkarissa on keltainen tyyny koeajalla ja terassille päätyi turkoosi. Katsotaan nyt, kumpi saa pitää paikkansa kauemmin vai tuleeko lähtö.

En ole vähäisessäkään määrin meri-ihminen, koska pelkään merta, mutta jostain syystä tosi usein tekstiileissä, joissa on mielestäni kivat ja raikkaat värit, on myös joku meriaihe. Niin näissäkin.

En nyt noista teksteistä niin tiedä, mutta väreistä tykkään.



Tyynyjä on kaksi. Ei enempää eikä vähempää. Jos niitä on liikaa, osa päätyy ennemmin tai myöhemmin lattialle, koska ovat sohvalla vaan tiellä.

Ja koska toinen puoli on molemmissa raidallinen ja toinen kuviollinen, parilla tyynyllä saa neljä erilaista yhdistelmää aikaiseksi. Näppärää.


Tähtikuvioinen viltti on vanha, mutta saa olla. On ihan harmiton tapaus.


Sinitaivasta tuli jo eilen hehkutettua, mutta oikeasti tämä on niin paras päikkäripaikka. Jos ei satu naapuri justiin käynnistämään moottorisahaa tai lehtipuhallinta.


Tarjotin on vaan yksinkertaisesti niin kiva. Tykkään ihan hulluna. Ja noista koristeista myös.

Ei kai se oo niin justiinsa, onko pääsiäinen vai ei. Voihan nuo olla aitojakin munia. Ainakaan en aio vaihtaa miksikään.

Alla vielä ilta-auringossa otettu kuva.


Ja kerta kiellon päälle..


Kyllä nyt kelpaa. 

Fiilistelen näitä kuvia nyt vähän aikaa ja palaan karuun arkeen loppuhaasteen merkeissä tässä joku päivä.

Iloista alkanutta viikkoa! Onneksi sattuu olemaan tynkämallia.

23 kommenttia:

  1. No huomiseksi lupasi poudan Pekka kylmempää keliä. Loppu viikosta maristaan auringon puutetta. Näyttää kyllä ihanalta tuo tein päikkäri paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään jo ruokalassa vahingossa pääsi lipsahtamaan, että onpas liian kuuma ja aurinko häikäsee, kun osui justiin siihen mun puolelle pöytää, mutta ymmärsin pistää äkkiä suun kiinni :).
      Sen verran on harvinaista herkkua tämmöset kelit.

      Päikkäripaikalle paistaa kans päivä niin hyvin, että sen toisen tyynyn tarttee naaman päälle pimentämään :)

      Poista
  2. Kyllä näyttää kivalta ja kauniilta! <3 Ja asetelma on kyllä justiinsa ja tarjotin myös, että anna olla vaan muninensa. :)
    Ihanaa auringonpaistetta toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3. On kyllä ihan tosi kiva nyt :). Ja aamulla pääsi jo juomaan kahvit kuistilla, kun oli niin lämmintä.
      Kyllä kelpaa.

      Tarjotin tuskin saa kauaa olla paikallaan, kun P haluaa levittää Hesarin ylleensä just siihen, missä on jotain "tiellä".

      Mielenkiinnolla täällä seuraan teidän suunnitelmien etenemistä. Vähän niinkuin itse olis rakentamassa :)

      Poista
  3. Näyttää kauniilta ja kotoisalta. Ja jotenkin niin virkistävän raikkaalta, Asetelma on juuri eikä melkein ja kuvat tosi hyviä muutenkin. Tuohon nyt vaan rentoutumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No omasta mielestäkin tuli tosi raikas fiilis ihan vaan ton yhden turkoosiraitaisen tyynyn ansiosta, vaikka melko kirkas onkin. Tai sitten se on toi auringonvalo, joka heijastelee vesikarahvin kyljestä, josta se raikkaus tulee.

      Työt vähän haittaa rentoutumista, mutta viikonloppuna sitten taas :)

      Poista
  4. Oih, siellähän on jo ihan täysi kesä!!! Niin houkuttelevaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on :). Kesä parhaimmillaan.

      Tää on hupaisaa aikaa, kun on niin monenlaista vaatetusta ihmisillä. Itse vasta heivasin pitkät kalsarit jalasta ja toiset jo kulkee sortseissa ja T-paidoissa (yleensä kyllä sen verran nuorempaa porukkaa, että veri vielä kiertää :))

      Poista
  5. Oi miten hulppean näköistä ja niin raikasta, jotta :) Oikein käteeksi käy!

    Mullakin on mökillä (onneksi ainoastaan siellä ja onneksi enää yksi) kiva puutarjotin, jonka olen visusti jemmannut, mutta en suinkaan keittiön kaappiin tai lähellekään keittötä, vaan makkariin kaapin ja seinän väliin :) Kolo on just niin kuin suunniteltu sille :) Ehkäpä se joku päivä pääsee käyttöön, en vaan ole tarjotinihmisiä, mutta kaikkea pitää olla juuri niin kuin sanoit...jos joskus tarttee :)

    Mukavaa tynkäviikkoa itsellesikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo mitään kadehdittavaa. Jos ei tota tehosiivoojaa lasketa :). Mutta jotenkin tosiaan tuli raikas ilme. Johtuneeko tosta lasin helmeilevän veden ja auringonvalon yhdistelmästä, en tiedä, mutta sitä tarjotinta oon nyt tässä tuijotellut niin, että on jo silmät kierossa :)
      En tiedä, miksi se on just tarjotin, joita aina silmäilen joka paikassa. Ja aina löytyy toinen toistaan kivempia. Ehkä joskus perustan tarjotinnäyttelyn, ettei mee ihan hukkaan :)

      Poista
  6. On niin puhdasta ja raikasta. Ja tarjottimella muutama kaunis yksityiskohta. Oksat sopivat ihan jokaiseen tilanteeseen ja kyllä munatkin. Mustikanvarvut tuovat kevään tunnelman. Tuohon sohvalle voisi pötkähtää ihan helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pötkähtäminen tosiaan käy helposti nyt kun on niin ihanan puhdasta, eikä sohva ole kukkuroillaan tyynyjä :).
      Välillä olen innostunu sommittelemaan niitä ihan liian kanssa ja lopulta tosiaan osa päätyy lattialle pyörimään.

      Lasi ja vesi ja auringonvalo on kylllä kaunis yhdistelmä. Ja joku ihmeen vetovoima niillä on, kun tulee tuijoteltua vähän samalla tavalla kuin jotain takkatulta tai kynttilän liekkiä.

      Poista
  7. Herrajumala täällä joku suoltaa tekstiä semmosta vauhtia että ei perässä pysy! Mieletön draivi :)

    Ja nyt se on nähty.Mies ja imuri.Mies ja ikkunanpesu.Näin vanhaksi piti elää että näki :)
    Kelepaa siellä sun darraa parannella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älähän mittään. Oikeesti tekstiä on nykyään paljon vähemmän kuin ennen, mutta sitä näköjään lähtee liikenteeseen vähän useemmin :). On kato tota aikaa nykyään, eikä oikein tiedä mihin käyttäis, kun ei tartte ees itte siivota :).
      (Meillä on aina ollu sellanen sopimus, että se siivoaa, joka ensin hermostuu ja tunnetusti mulla on tässä suhteessa paljon löysemmät hermot :))

      Poista
  8. Joo. Voisit sä. Alkaa jokapäiväbloggariks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apuva....sen lisäks että join ison kupin liian kuumaa kahvia ja söin KOLME donitsia ihan huomaamatta tuossa lueskellessani ja kuvia ihaillessa, niin painelin julkaise-nappiakin huomaamatta! Ja nymmää unohdin mitä mun piti sanoa :/
      No, ei kai se niin kamalan tärkeetä....

      Poista
    2. Mää luulin, että se oli ihan valmis kommentti ja meinasin siihen vastatakin, että alkaa jo itseäkin huolestuttaa, että tuleeko tässä taukoa ollenkaan :). Mutta antaa mennä alkuinnostuksen piikkiin.

      Mutta että miten joku voi huomaamatta syödä KOLME donitsia :D ?? Kääk.

      Poista
  9. Aivan ihana päikkäri paikka, kadehdittavan siisti. Mieki siivosin eilen terassin, mutta arvaas laitanko kuvia blogiin :D
    Kiitos kun tulit sadanneksi lukijaksi blogiini :) Kiitokset vaan, kissakin kiitoksella elää, eikä mulla nyt ole muutakaan annettavaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie :). Mulla oli niin tehokas siivooja, joka esiintyi siinä arjen kakkososassa ;).
      Pistähän nyt joskus sinäkin kotikuvia tulemaan, niin voidaan todistaa vääräksi sun väitteet siitä, etteikö olis kodikasta.

      No oikeesti oon nyt vähän huijari, kun olen lukijana sulla kahtena eri persoonana, mutta en viitsinyt sitä aiempaa profiiliani poistaa, kun joskus saatan kumminkin siellä vanhankin blogin puolella vielä käväistä ja sitä kautta käydä vierailulla. Että olin nyt tavallaan 95,5-lukija, mutta kiitokset silti kelpaa hyvin :)

      Poista
  10. Todella kaunis teranssi...aina ihana!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina :). Nyt se on kyllä kivan keväinen, kun ympärillä on vielä enimmäkseen ruskeaa ja harmaata. Alkoi se porontalja olla liiaksi maastonvärinen, mutta talvella se taas erottuu edukseen ja tykkään kyllä siitäkin.

      Iloista viikkoa! Kohtahan se on jo ohi taas :)

      Poista
  11. Ihana terassi, silmä ja mieli lepää tuota katsellessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI. Kiitti Mummo :)

      Itse justiin lepäilen terassilla ihan livenä ja katselen, kun fasaani käppäilee auringon valokeilassa pihan perällä :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi