Sivut

torstai 17. huhtikuuta 2014

VIIDEN KOHDAN HAASTE

Nyt se on sitten loppu. Lopullisesti.

Sisustusalan ammattitutkinnon vihoviimeinenkin tutkintotilaisuus on kunnialla läpäisty ja voin taas palata normaaliin elämään.

En nyt aio tätä joka tarinan alussa hehkuttaa, mutta ihan oikeasti tuntuu siltä, että olen herännyt henkiin ja aikaakin on taas käytössä vaikka mihin. Kuten nyt vaikka kaikkiin niihin lukuisiin haasteisiin, joita olen saanut, mutta joihin ei ole ollut energiaa tarttua.

Aloitan helpoimmasta eli yhdessä kauneimmista näkemistäni kodeista pitkän Peltotien päässä asustelevalta Päiviltä saamastani viiden kohdan haasteesta. Kiitos Päivi tästä.


1. Lempiväri sisustuksessa

Tähän voisin melkeinpä suoraan kopioida Päivin oman vastauksen, joka oli:

"Pidän eniten maanläheisistä väreistä, eli valkoinen, ruskea, musta, harmaa ja myös vihreä. Luulen kuitenkin, että se tärkein on valkoinen. "

Mutta jos nyt kuitenkin pikkuisen muokkaan ja vastaan, että tykkään eniten valkoisesta ja maanläheisistä väreistä :). Etenkin ruskean eri sävyistä. Ja aidosta puusta (onko se sävy?). Jostain muusta kuin pyökistä kuitenkin kiitos. Mustaa ja harmaata en osaa omassa kodissamme käyttää, mutta muilla ihailen.  

Alla on kolme kuvaa, josta löytyy itselleni mieluisia sävyjä. Kävin poimimassa ne Design Seedsin sivuilta, joilla voisin viettää tuntikausia ihan vaan kaikkia kauniita väripaletteja ihaillen. 








2. Design-esine/huonekalu, joka ei ikinä tule meille

Jos nyt tähänastisista vuosista voi mitään johtopäätöksiä vetää, niin vähän näyttää siltä, ettei tule koskaan yhtään mitään designia :). Jos Aalto-vaaseja ei lasketa. Ei sillä ettenkö kelpuuttaisi, mutta itselleni design ihan vaan sen takia, että on designia, ei ole ostoperuste. Ja vielä toistaiseksi en ole ihastunut mihinkään design-huonekaluun tai esineeseen niin palavasti, että olisin valmis maksamaan siitä mitä tahansa.

Mielenkiinnosta kuitenkin kävin Finnish Design Shopin sivuilla etsimässä jotain, jota ihan takuuvarmasti ei meille ikinä tule ja löysinkin aika mielenkiintoisen maljakon, joka (pyydän anteeksi kaikilta, joiden silmin tämä on kaunis) toi itselleni lähinnä mieleen viemäriputken. (Voi tosin johtua ihan siitä, että aiheeseen liittyvä vessaremontti painaa päälle).




3. Hurmaavimmat henkilöhahmot TV:ssä

Ehdottomasti Vaahteramäen Eemeli. 

En nyt sitten tiedä, onko sana "hurmaava" oikea kuvaus, mutta tällä hetkellä myös Myyntimies Jethro Rostedt omassa ohjelmassaan kuuluu suosikkeihini. Muutenkin tykkään luonnonlapsityyppisistä ihmisistä, jotka osaavat aidosti nauraa itselleen.   (Tähän en laita kuvaa..)


4. Suosikki leivonnassa

Tämä on helppo. Ei mikään. En vaan kertakaikkiaan osaa. 

Mutta jos saisin valita, mitä leipomuksia mieluiten söisin, niin valitsisin kevyitä ja raikkaita juustokakkuja, joissa on marja- tai hedelmähyytelöä. Niitä, joiden reseptejä näin pääsiäisen aikaan on lehdet pullollaan, mutta jotka joudun hylkäämään mahdottomina tehtävinä heti kun näen sanan liivate.




5. Viisi blogisuosikkia ja haasteen antaminen heille

Tässäkin matkin Päiviä. "Blogisuosikkeja on paljon, enkä nyt lähde nimeämään ketään erikseen". 

Haasteen laitan kuitenkin eteenpäin seuraaville: Anneaulikki, Saga, Ellis, Inka ja Mirstaakkeli. Olkaatten hyvät ja toivottavasti tartutte haasteeseen, ellette ole sitä jo ehtineet tehdä.

Nyt alan puhelemaan pääsiäisruohoille, että alkaisivat ajoissa vihertämään. Vielä ei oikein lupaavalta näytä, vaikka eilen kylvin.

Lokoisia vapaapäiviä!

29 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta , I' ll try ... Juustokakku on mun lemppari ja mielellään raikkaana ,esim sitruunaisena ❤️ Rupesin jo vastauksia miettimään ja juutuin kakkoskohtaan. Vaikea päättää , mitä EI haluaisi , kun löytyy liikaa niitä mitä haluaisi ja välillä eksyy ihailemaan laukkuja ja kenkiä 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsin liivate, kun pilaa kaiken. Jos sitä ei olis, niin osaisin ehkä tehdä tollasen kakun. Ehkä... :D

      Eiks ookin vaikeaa, kun kysytään mitä ei halua ja sitä heti tosiaan alkaa päässä raksuttaa, että mitä kaikkea haluais. Paitsi että vaikeaa oli sekin, koska oikeasti en oikein oo design-huonekalujen ystävä.

      Jään mielenkiinnolla odottelemaan vastauksia :). Ja ohran kasvua...

      Poista
  2. Hitsipilli...kuinkä sä TUON teit? Klikkasin tuota Peltotien linkkiä mennäksen blogiin tutustumaan ja olinkin omassa hallintapaneelissani! Yritin uudestaan ja sama juttu :O - pitääpi kuukkeloida....

    Mie en elämässäni o yhtään juustokakkua tehnyt! Pelkään että jos vaikka onnistuisin, niin sananmukaisesti perse ei kestäis että sen jälkeen olisin niitä alvariinsa tekemässä....mä nimittäin rrrakastan juustokakkuja.
    Paree vaan pysyä letuissa ja pannareissa. Ja pakastepullissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh. Kiitti kun ilmoitit. Ja ei hajuakaan, miten siinä noin kävi :D. Mutta nyt pitäis toimia. Pitäis.. Ja toimikin, kun kokeilin.

      No en oo minäkään juustokakkuja harrastanu. Sen paremmin kuin muitakaan. Mutta onneks en ees tykkää leipomuksista. (Paha tykätä, kun ei osaa tehdä). Syön mieluummin meetwurstia paketista :)

      Kivaa Lillailua :)

      Poista
  3. No juu, on kyllä kauhea tuo maljakko. Viemäriputki on erittäin kuvaava sana! =) En huolis minäkään.
    Aloin oikein miettiä, että meillä ei varmaankaan ole ainuttakaan design-esinettä. Siis ei edes Aalto-vaasia... en tykkää siitäkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti toi maljakko on niin susiruma, ettei oikein pysty ees kuvaa katsomaan :).

      Veikkaan, että on syntynyt niin, että on menny muutama kuppi rikki ja niistä on tehty tollanen torni :)

      Poista
  4. Oi että, onnea että pääsit maaliin urakassasi!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Eija <3. Välillä tuntui, ettei lopu ikinä, mutta nyt on kyllä tosi helpottunut olo.

      Poista
  5. Ei tätä kaikkea vapaa-ajan lisääntymistä oikein ymmärräkään vielä! :)

    Kiva haaste ja ihania väripaletteja, sopisi hyvin omiinkin lemppareihini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ymmärrä :). Tuli kyllä nukuttua pitkästä aikaa oikein kunnon yöunet, kun ei tarvinnu enää stressata ainakaan tutkintotilaisuuksia.

      Ja tänään aukeaa kenttä, joten päivän ohjelma on selvä..

      Kivaa pääsiäistä ja suunnittelua <3

      Poista
  6. Ihana uusi blogi! Kiitos, kun vinkkasit..:)
    Oikein ihanaa pääsiäistä sinne kauniiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina ja oli tosi kivaa kun tulit :). Alkaa olla kotoisaa, kun on tuttuja kasvoja täällä.

      Ihanaa pääsiäistä Ruusukumpuun myös! Aurinko paistaa ja mieli on kevyt.

      Poista
  7. Hei Annukkaa .... :) juustokakku on munki lemppari ... mie haluan nyt jotain väriä tähän huusholliin, katellaan saanko yhtään mitään aikaiseksi... :) kohta duuniin töitä paiskiin , hyvää pääsisäistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos keksit reseptin, millä tumpelokin onnistuu, niin laitahan tulemaan :).

      Hyvää pääsiäistä sulle ahkeralle ihmiselle <3

      Poista
  8. Onnea onnea! Ja iloista pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja iloista pääsiäistä Huvikumpuun <3. Ihanaa kun aurinko paistaa ja saa tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä :)

      Poista
  9. Onnea tutkintotilaisuuden läpäisystä. :) Nam, juustokakut on parhaita. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi :). Ei oikein vieläkään tajua, että nyt se on loppu, eikä yhtään dokumenttia tarvi enää väsätä mihinkään suuntaan.

      Kukahan leipois mulle tollasen kakun :)?

      Poista
  10. Onnea tutkinnon suorittamisesta:) kauniit värilastut kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä ja kiva kun tulit tänne :).

      Noi Desig Seeds:in sivut on niin koukuttavat, että välillä sieltä ei malta lähteä pois. Toinen toistaan kauniimpia värilastuja vaikka mistä aiheista.

      Iloista pääsiäistä :)

      Poista
  11. Onnittelut! Nyt on siis kaaos ohi;)

    Kyllä Maketsu sulle opettais liivatteen käytön, ei se ole niin vaikeeta kun minäkin osaan;)
    Noista design jutskista olen samaa mieltä että en todellakaan "hienostelun" takia hankkisi mutta ymmärrän että joistakin esineistä voi pitää niin paljon että sellaisen hankkisi. Mä melkein inhoan Aalto -vaasia vain sentakia että se on lähes joka kodissa. Tosin niin on varmaan Koskisen Block -valaisinkin ja ehkä Aarnion Pinja -valaisinkin mutta niistä pidän ja ovat käytössä joka ilta!

    Ps. Kiitos lohdullisista sanoistasi siellä Maken blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Viivi :). Kaaos oli nyt vaan pakko jättää taakse, kun ei se näköjään siitä miksikään muuttunut :).
      Vähän haikealta tuntuu, mutta nyt on vaan aloitettava puhtaalta pöydältä. Ei tässä muu auta.

      Meillä on 1 Aalto-vaasi ja sekin on harvakseltaan käytössä, koska se on iso, eikä sitä aina raski ostaa täyteen kukkia. Paitsi nyt kun tulppaaneja saa halvalla. Tosin alkavat jo vähän tökkiä niinkuin joka kevät, kun niitä tarpeeksi kauan katselee.

      Mun design-tietämys on oikeastaan hävettävän huono. Pitäis olla parempi, kun kumminkin olen vähän niinkuin "alalla" nyt..

      Maketsu on sen luokan mestarikokki, että meikäläisen pallogrillimakkarat on melko nöyrää poikaa niitten gurmeitten rinnalla :D

      Eikä kiittämistä. Mun tuli oikeesti surku siitä mitä kirjoitit.

      Poista
  12. Eksyin Anneaulikin blogista tänne ja päätin jäädä seuraamaan kivaa blogiasi! Muuten, minä tykkään myös kovasti juustokakuista. Niitä voi tehdä ilman liivatettakin! Minä en käytä sitä koskaan, en pidä siitä (kun en syö muutenkaan lihaa kuin kalaa ja kanaa). Hae vain googlesta "juustokakku ilman liivatetta" niin saat hyviä reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee :). Ihan mahtavaa :). Tuli kuule tosi iloinen mieli, kun tulit, vaikka tää mun blogi on ihan alkutekijöissään. (Jätin vanhan taakseni ja aloitin uuden, kun alkaa muutenkin uusi vaihe ihan tosielämässä).

      Mulle toi liivate on oikein painajainen, kun olen muutenkin kesseli leipuri ja aina (siis oikeasti varmaan maksimissaan kaksi kertaa) kun olen sitä kokeillut, niin tuloksena on ollut vaan ällöjä könttejä :)
      Joten kiitos tosi paljon liivatteettomasta vinkistä :). Ihan varmasti meen katsomaan ja kokeilenkin.

      Onko sulla omaa blogia? Jos on, niin täältä tulee heti vastalukija.

      Iloista loppupääsiäistä ja vielä kiitos kun tulit tänne :). Uudet kivat tuttavuudet on aina tervetulleita.

      Poista
  13. Kiitos haasteesta - alkoi ihan suupieliä nykiä, kun huomasin, miten paljon samanlaisia ajatuksia on tässäkin päässä.
    Etenkin toi liivate :D :D mulla jää resepti leipomatta samantien, jos huomaan liivatteen listalla. En edes kehtaa sanoa, miten kerran oon yrittänyt sitä liuottaa...
    Nimim. kannattais ehkä lukea ohjeet joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että ihan samoilla konsteilla on täälläkin liivatetta koitettu saada liukenemaan :D. Teen niin tai näin, niin aina on tuloksena pelkkiä könttejä :).

      Kivaa, jos jossain vaiheessa vastailet. Ei ressiä.
      Meillä on täällä terassin kevätsiivous meneillään ja mun käskettiin pysytellä pois jaloista :). En pistä vastaan. Mieheltä sujuu ikkunanpesu niin paljon paremmin.

      Poista
  14. Hirmuisesti onnea tutkinnosta! Hyvään aikaan valmistuit, kun alkoi juuri niin kaunis kevätkin!

    Kiitos paljon haasteesta : ) Palaan siihen vielä tällä viikolla, kun olen toipunut näistä ihanista joutilaisuuden päivistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirmu kiitos Inka :).
      Oli kyllä rankka rupeama, mutta tää aurinkoisen ihana kevät palkitsee :)

      Toivuhan rauhassa. Jaksan kyllä odottaa :)

      Poista
  15. Paljon onnea Annukka!!! Hypin lähes riemusta täällä puolestasi. Sä teit sen! Ajattele. Olet sinä super-nainen!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi