Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2014

ARKEA 1/5

Väsymätön puuhanainen Pepi oli lukenut ajatuksiani ja heitti jo jonkun aikaa kierrossa olleella Arki-haasteella, jossa ymmärrykseni mukaan pitää (saa) kuvata omaa arkeaan viitenä päivänä ja haastaa joka päivä joku uusi henkilö mukaan.

No nythän ei oikeastaan ole arki, mutta haitanneeko tuo. Juhlaa kun ei juuri nykyään erota muusta kuin siitä, onko kaupat auki vai ei.



Aamulla kun avasin keittiön verhot, vahvistui entisestään se, että koko kevät on mennyt ihan sumussa, eikä ole paljon tullut ympärilleen kotona katseltua. 

En ollut huomannut, että lasiterassin katossa roikkuvalla oksalla on edelleen jouluvalot. Vaikka ihan hauskoiltahan nuo näyttävät sinistä taivasta vasten. Seurana terassin pöydällä on näköjään porontalja ja toiset jouluvalot. Mutta nythän tässä on hyvää aikaa (olenko varmasti muistanut mainita, että sitä nykyään on..) tehdä asialle jotain.



Arki tai juhla, aamupala on aina sama. Aina. Mukillinen mustaa kahvia, pari palaa paahdettua jälkiuunileipää, jossa päällä kylmäsavulohta ja tilliä. Marjoja ja turkkilaista luomujugurttia ja seassa leseitä tai muita kuituja ja viherjauhetta. Ja keksi. Aamu on pilalla, jos keksit on loppu. Ja puolipilalla jos lehti ei ilmesty. 


Ei päivää ilman tiskejä.

Pyykkejä ei huvittanut kuvata, mutta kun vein ne pihan perälle kuivumaan, huomasin, että edellinen pyykkisatsi, jonka hämärästi muistan vieneeni sinne muutama viikko sitten, oli edelleen narulla. No, eipä ollut ensimmäinen kerta. Ja tuskin naapurikaan, jolle pyykkiteline näkyy, enää kiinnittää mitään huomiota mihinkään, mitä tällä pihalla tapahtuu tai ei tapahdu.
Joulukuusikin oli varissut lähes näkymättömäksi. Lumikolan sentään vein talliin.



Vanhalla kunnon Victorialla polkaisin kaupoille. Harvinaisen hankalaa kaivaa vauhdissa kamera taskusta ja ottaa samalla kuva. Niinkuin näkyy, enimmäkseen tuli huti. Oli vissiin unohtuneet tumput tarakalle, koska varjolla on peukalo pystyssä. 


Prisman kesäpihalla kävin katsastamassa orvokkitarjonnan, mutta koska en osannut päättää, minkä värisiä ostan, en ostanut minkään värisiä. Ja tiedän entuudestaan, että vähintään pari-kolme kertaa tulen sieltä yhtä päättämättömänä ulos ja lopulta käy niin, että kun päätös on tehty, kyseinen väri on loppu.


Sen sijaan ostin asetelman, jota katselin noitten heinien ja pienten pääsiäismunien takia jo ennen pääsiäistä, mutta nuukajussina jätin silloin hyllyyn. Nyt oli puoleen hintaan. 
Ihan nätti olisi noinkin, mutta keltainen ei sovi suunnitelmiin, joten kipoista kelpuutetaan vain osa. 
Mutta ennenkuin pääsen sommitelmilla hifistelemään, on suoritettava melko mittavia raivaustöitä.

Haasteen kiikutan eteenpäin Sallalle, josta ei ole pitkään aikaan kuulunut mitään ja jo vähän (paljon) kaipailen.

Kiitos Pepi tästä ajankulusta. Nyt hilpaisen pihalle. Mittari huitelee parissakymmenessä asteessa.


27 kommenttia:

  1. Hieno päivän avaus ) Niin muuten meilläki on "jouluvalot" etupihalla, otin kyllä jo töpselin seinästä, mutta valot jäi vielä, kukahan ne ottais pois. Ei meillä vielä ole noin lämmintä, vaikka onkin ihan lämmintä ja keväistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että muillakin on vielä joulu :). Ja meillähän on se Ikean jouluvalaisin roikkunut terassin katossa yhtä monta vuotta kuin on koko terassi ollut pystyssä. Oliskohan 7 tai jotain. Ja kesät talvet siinä on valot, vaikkei niitä enää päivisin erota.

      Ihme homma, että täällä on noin lämmintä, mutta ei ollenkaan niin paljon kukkia kuin siellä teillä. Oman pihani ymmärrän emännän viherpeukalon tuntien, mutta ei näy vielä muillakaan pihoilla sinivuokkoja kummempaa. Valkovuokkoja kävin metsästä etsimässä, mutta ei ollu kuin pienen pienet lehtien alut.

      Poista
  2. Tuo kukkien ostamisen vaikeus tuntuu tutulta ( tosin ei kukkia ostaessani , sillä yleensä otan ensin silmiini osuneen puskan ) , mutta monessa muussa ostoksessa jään pähkäilemään ikuisiksi ajoiksi ja sitten haluamani on loppu , just.
    Vein tänään paksuimnat toppatakkini talvisäilöön ja Teinipojan luistimet kans , hyvä mua :) jääkiekkomailat tosin nököttää vielä eteisessä , kaksi reissua kellariin olis ottanut liikaa voimille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu. Mulle toi on tyypillistä vaatteitten suhteen. Tai siis oli. Ostan niitä muutenkin niin harvoin, että sen kerran kun tapahtuu sellanen maailman kahdessadas ihme, että löydän jotain käyttökelpoista, josta a) tykkään ja joka b) ihme kyllä näyttää ihan OK:lta mun päällä, lyön nykyään ostopäätöksen heti kiinni. Niin monta kertaa oon jäänyt jahkailuni takia lehdellä soittelemaan, että enää en aio. Ja jos oikein viisas olisin, niin heti ostaisin kaksin kappalein samantien. Mutta ihan niin pitkälle en oo päässy..

      Jääkiekkovarusteet on tässäkin talossa ympärivuotinen koriste :)

      Poista
  3. ihanaa, kun sinulla on nyt aikaa! :)
    Mukavia arkijuttuja, saman haasteen minäkin juuri polkaisin käyntiin.
    Lokoisia lauantaihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kävinkin jo sun tortilloja ihailemassa ja kommentoimassa :)

      Aika on kyllä niin ihanaa. Ei meinaa vieläkään käsittää, että sitä oikeasti nyt on. (Tosin ehkä ylikorostuu, kun on töistä useampi päivä vapaata).

      Lokoisaa lauantai-iltaa sinulle ja koko sakille kans <3. Tosin kohta on nukkumaanmenoaika :D. Mutta Selviytyjät aattelin vielä sinnitellä hereillä.

      Poista
  4. Mukava päivä sulla ollut. Kukkien valinta on vaikeeta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tällanen "parempi arki", kun jäi se 8 tunnin pakollinen työpäivän osuus pois :)

      Tykkään eniten tällaisista vapaista, kun tietää, että kaupat on auki ja ihmisiä liikkeellä, vaikkei lopulta itse mihinkään meniskään. Oikein pyhä-pyhät on vaikeampia, kun silloin tulee muka heti tarve mennä kauppaan tai jotain, kun tietää, ettei se oo mahdollista :). Vähän sama kuin että jos menee sähköt, niin välittömästi tarvii just ihan kaikkia sähkölaitteita. Kuten nyt vaikka tätä läppäriä :)

      Poista
  5. Hienosti lähtee arkiaamusi käyntiin...joka aamu :-) ja kukkien valinta on vaikeaa :-)
    Sain saman haasteen facen puolella ja hienosti otin sen vastaan, mutta kun täällä korvessa keskellä ei mitään, niin yhteydetkin on sen mukaiset niin oli jo eräänlainen haaste saada sitä eteenpäin kuvan kera. Mutta huomenna on parempi päivä, kun pääsee ihmisten ilmoille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vaikuttaa vähän pöljältä syödä vuodesta toiseen vakkari-aamupalaa, mutta kun se vaan on niin paras :). En kyllästy varmaan ikinä. Paitsi että joskus kun joutuu korvaamaan Heimon Kalan lohen jollain muulla, niin on tullu vastaan niin suolaisia ja rasvaisia yksilöitä, ettei vaan kertakaikkiaan mee kurkusta alas :)

      Eikä tartte kuule asua korvessakaan, kun yheydet pätkii :(. Tai kai tää munkin asuinpaikka voidaan korveksi lukea, kun koko ajan tulee ilmoitus, ettei oo Internet-yhteyttä. Grrr.. Ja yleensä se tulee just silloin, kun on kirjoittanut jonkun älypitkän kommentin ja haluais lähettää, mutta netti pätkäsee poikki.

      Mitenkähän löytäisin sut sieltä FB:n puolelta? Vai löytäisitkö sinä mut, kun ainakin siellä vanhan blogin puolella oli oikee nimi näkösällä ;)

      Poista
    2. FB:stä löydät nimellä Kirsi Matilainen, profiilikuvassa pikkulikka helmet kaulassa :)

      Poista
  6. Aika vauhdikas (arki)päivä sulla ollut! :) Orvokki ja kukkavalinnat ylipäätään on vaikeita, tsemppiä seuraavalle kerralle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli sellanen juhla-arki, kun sai ne normaalit kahdeksan työpäivätuntiakin käyttää ihan vaan haahuiluun :)
      Oon kyllä edelleenkin ihan pilvissä, kun ei tartte enää dokumentin dokumenttia kirjottaa, vaan saa kirjotella ihan huvikseen :).

      Orvokkeja oli ihan liikaa. Ja kaikkea muutakin kivaa. Melkein jo sorruin sellasiin valtaviin valkoisiin keraamisiin ruukkuihin, jotka painoi ihan törkeesti, mutta onneks muistin, että oon Victorialla liikenteessä :D

      Poista
  7. Tosi terveellinen ja makoisa aamupala. Tuollaista sietääkin syödä joka aamu. Hesari on kyllä ihan must joka aamu.
    Prismassa onkin aika valikoima orvokkeja. Noista olikin varmaan vaikea valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupala on niin makoisa, ettei paremmasta väliä :). En nyt pysty edes sanomaan, montako vuotta oon sen samanlaisena syönyt, mutta ainoastaan hotelliaamiaisella voin tinkiä ;). Ja siellä saa ekstrana valmiiksi sulatetut marjat jugurttiin. Kotona ne "joutuu" sulattamaan itse. Ihan kuin nyt olis kovakin vaiva :)

      Orvokkeja oli pilvin pimein ja kun oon aina valinnut sellaisia tietyn sinisiä, joita nyt ei ollut, menikin sormi suuhun. Ja jäin puntaroimaan, että jos kumminkin ostaisin valkoisia pelargonioita, joita mulla oli aina aiemmin terassilla, niin sitten menikin jo liian vaikeaksi pähkäily ja oli parasta polkaista takaisin kotiin :)

      Poista
  8. Olepa hyvä vaan! Mun on niin ikävä näitä sun juttujas, että oli ihan pakko antaa pikkuisen vauhtia :D
    Tuli muuten tuosta jouluvalosta mieleen, että nyt kun hommasin eteiseen pystynaulakon vieraita varten ( ...mitä ne on..?) niin mulle jäi koko liukuovikaappi - ja siellähän ne tönöttää talvikengät UGGeja myöten valmiina käyttöön. Joka tarve toivottavasti tulee mahdollisimman pitkän ajan päästä. Talvitakit vein sentään kellariin.

    Ruo peukku pystyssä oli just sopiva tähän hyväntuuliseen postaukseen :D
    Pitäiskös mun mennä tekemään se osio nelonen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Ihan tarttee silmäkulmaa pyyhkiä, kun noin sanot :). Ja uskotko, että oon itsekin kaivannut ihan tositosi paljon sitä, että olis taas aikaa ja energiaa kirjoittaa just sitä mitä huvittaa, eikä vaan pakon edessä värkätä sivutolkulla dokumentteja tutkintoa varten. Olen niiiiin onnellinen just nyt, kun tuntuu, että oon taas elossa :).
      Pikkasen kyllä joutuu toppuuttelemaan, etten ala ihan jokapäivänpostaajaksi :)

      Kyllä talvikengät on hyvä olla koko ajan hollilla :). Uskon, että sillä varmistetaan se, että saa sipsutella kaikessa rauhassa sandaaleissa.

      Rustaahan vaan osio nelonen kasaan, niin tuun lukemaan :). Tumput kävin hakemassa tarakalta just äsken. Lieneekö olleet siellä yhtä kauan kuin pyykit takanarulla, en tiedä :D

      Poista
    2. Minen pistä hanttiin vaikka postaisit kaks kertaa päivässä :)
      Pistin muuten tänään lumilapion takas varastoon - eiköhän se takatalven uhka ole jo ohi.
      Ja aion kyllä hyvissä ajoin tuoda takaisin ihan vaan varmistaakseni kesän jatkumisen...

      Poista
    3. No hyvä :). Kattoo ny josko huomenna jo jotain taas sais valmiiks. Ellei mee kolopalloilun puolelle.

      Poista
  9. Jaahas, Täällä onkin tapahtunut muutto uuteen osoitteeseen. Mutta minäpä seuraan perässä;)
    Ja voin kertoa, että täälläkin oli vielä yhdet jouluvalot ja vieläpä aika näkyvällä paikalla;) Arki on joskus sellaista, että joitakin asioita jää vain huomaamatta.... ja se on vain inhimillistä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee. Ihan mahtavaa kun tulit :)

      Niin poikki olen ollut, että on kyllä koti jäänyt ihan oman onnensa nojaan. Mutta ei se oo niin justiinsa :). Kyllä ne pyykit siellä heiluu ja jouluvalot palaa, vaikka olis kesäkin :)

      Ihmisiä me vaan ollaan. Ja kiva kuulla, että sullakin on siellä vielä osajoulu :)
      Käyn liittymässä tällä uudella profiililla lukijaksi, niin päivittyy sitten Hyvän Mielen jutut tänne uuteen "kotiin".

      Poista
  10. Ku yönyli nukuin ja hetken kelasin ni mähän just tajusin et säähän on sää. :D siis vanha blogituttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kelattu :). Määhän oon just nimenomaan mää :D. Aloitin vaan kaiken alusta.

      Kiva kun tulit tännekin :)

      Poista
  11. Näyttävätpä hyviltä nämä uudet sivusi - raikkaan ja tyylikkään näköiset! Onnea uuteen!
    Ja aurinkoista pääsiäispäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos Lady :). Koitan pitää täällä nurkat siistinä.. Ans kattoo ny, kuinka käy.

      Kivaa kun tulit tänne ja iloista loppupääsiäistä :). Ei oo kelejä moittiminen.

      Poista
  12. Moi,
    täällä ollaan! Kommentoin tonne omaan blogiinikin, että kyllä mä olen ns. kartalla, mutta en vielä ehtinyt kirjautua lukijaksi taikka kommentoimaan. Nyt ehdin :) Onnea tooooosi paljon valmistumisen johdosta! Sun höpinöitä on ihan mahdottoman hauska lukea ja olen kyllä iloinen, jos niitä on nyt tiedossa "joutilaisuuden" ansiosta useamminkin ;) Nythän sulla ei ole muuta kuin aikaa, eiks ni? Arvaa mitä, meillä on koko kuisti täynnä jouluvaloja, havunoksat kukkalaatikoissa, feikki-havuköynnös oven yläpuolella ja havukranssi ovessa. Mitäs ny hä? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tais mennä meidän kommentit ristiin, kun justiin Voikukkapellossa käväisin :D.

      Kiitos onnitteluista ja olen tosi iloinen, kun sain sut tänne mun uuteen kotiin kaveriksi :)
      Tuntuu, että aikaa on vaikka muille jakaa nyt kun koulu on loppu, mutta jos tässä aikoo oppimaansa oikeesti hyödyntää, niin varmaan se aika tarttis käyttää työntekoon, eikä tähän itselle niin mieluisaan jonninjoutvaan kirjoitteluun :)

      Ja mitä noihin jouluvaloihin tulee, niin anna olla vaan, jos niissä ei oo ääntä mukana :D. (Mun kaverilla oli sellanen jingle bells, jingle bells- äänellä varustettu vilkkuvalojouluköynnös juhannuksenakin vielä terassilla eikä se ollu ollenkaan paha :D. Ei se oo niin justiinsa. Päinvastoin tuli sellanen just sopivan huoleton fiilis :)

      Kaikki mikä poikkeaa perus-arjesta, on plussaa :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi