Sivut

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

IHONHOIDON IHMESIENI

Tykkään yksinkertaisista asioista. Ja mitä luomumpi, sen parempi.

Jos jostain on tehty liian vaikeaa tai aikaavievää, se jää herkästi tekemättä, vaikka tietäisinkin, että lopputulos palkitsee. Ihan sama, onko kyseessä liian monimutkainen kuntosaliohjelma, hirmu esivalmistelut ja tuntien haudutukset vaativa ruokalaji tai liian monivaiheinen ja monimutkainen ihonhoitorutiini.

Siksipä olenkin niin onnellinen, että sain alunperin ystävältäni lahjaksi ensimmäisen Konjac Sponge-sieneni, josta en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta jonka käytöstä en luovu varmaan enää ikinä. Kerrankin tuote, joka ihan oikeasti tekee minkä lupaa.




Ja ihan siitä ilosta, että olen itse niin tykästynyt tähän pikku mötikkään, halusin kertoa siitä myös täällä. (Sienet olen ostanut ihan itse, joten kyseessä ei tälläkään kertaa ole mainos, vaan ihan vaan omaan kokemukseen perustuva juttu).

Sieni on Konjac-kasvin juuresta valmistettu 100% luonnontuote, joka on tarkoitettu kasvojen ihon puhdistukseen. 

Spongeja on neljää eri sorttia, joista omani on aikuiselle iholle tarkoitettu Collagen Konjac Sponge. Muut vaihtoehdot ovat Pure normaalille iholle, Aloe kuivalle, herkälle, atooppiselle ja allergiaan taipuvalle iholle sekä Bamboo Charcoal seka- ja rasvoittuvalle tai epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Homma toimii niinkin yksinkertaisesti kuin että sieni laitetaan 3-5 minuutiksi lämpimään veteen likoamaan, jonka jälkeen siitä puristetaan ylimääräinen vesi pois kämmenten välissä ja pestään kasvojen iho pyörivin liikkein. Joko pelkällä sienellä tai käyttämällä samaa puhdistusainetta kuin normaalistikin. Itse olen käyttänyt pelkkää sientä (toki niin, että iholla ei ole meikkiä). 



Sieni on kuivana kova, pieni koppura, joka veden imeytyessä turpoaa pehmeäksi ja jotenkin vähän hyytelömäiseksi tai jopa "niljakkaaksi". Ei siis todellakaan ole karkea, vaan erittäin miellyttävän tuntuinen.


Käytön jälkeen sieni huuhdellaan, puristellaan vesi pois ja ripustetaan kuivumaan.

Laiskuuttani laitan tähän linkin (klik), jossa on kerrottu tästä ihmesienestä enemmän. Ja voin ainakin omalla kohdallani vakuuttaa, että ihan oikeasti tekee sen minkä lupaa.

Iho on pesun jälkeen silkkisen tuntuinen, tasavärisempi ja jotenkin silminnähden kirkkaampi.

Itse käytän Spongea kerran-pari viikossa. Yleensä näin laiskoina viikonloppuaamuina, kun ei ole kiire mihinkään ja voi aamulla laittaa saunan päälle ja käyttää aikaansa mihin huvittaa. Jotenkin se sienipesun jälkeinen tuntu iholla on niin luksus, etten halua pilata sitä tekemällä siitä jokapäiväistä rutiinia. Ja voi olla, että lopulta kyllästyisinkin.

Ihan joka tuotetta en olisi ollut valmis eilisellä I love me-messukäynnillä jonottamaan yhtä pitkästi, mutta Konjacia oli saatava, kun kerran oli tilaisuus. Ja ilokseni samalla osastolla myytiin myös Madaran luonnonkosmetiikkaa, josta on tullut toinen lempparini. Meni samalla jonotuksella muutama kärpänen. Ja vieläpä mukavilla messutarjoushinnoilla, joka osaltaan teki jonotuksesta kevyempää. Muualla jo luovutin, koska porukkaa oli oikeasti niiiiin paljon, että ei vaan kertakaikkiaan pystynyt kykenemään.

Ostin kokeeksi myös Konjac Sponge-vartalonpesusienen, joka toimii samalla periaatteella kuin kasvosienikin, mutta jotenkin aamuisen kokeilun jälkeen tulin siihen tulokseen, että vartalonpesusieni saisi olla karkeampi. Tuntui vähän liian lällyltä, vaikka varmasti toimiikin.



En oikein ollut varma, millä osastolla lopulta ostokseni tein, mutta ainakin näitten Konjac Sponge-sienien takana olevassa tuoteselosteessa on Hyvän Olon Maailman nettisivujen osoite, jonne jo tuon yhden linkin laitoinkin, mutta tässä vielä uudelleen, jos huvittaa kurkata.

Messuhintaa kasvosienellä oli 8 euroa ja vartalosienellä muistaakseni 10 euroa. Normihintoja muistan joskus aiemmin tutkailleeni ja olisiko ollut jotain 12-13 euron luokkaa. Käyttöikää näillä Spongeilla on 1-3 kk. Käyttökerroista riippuen vissiin.

Että semmosta tänä sunnuntaina. Nyt lähden pihalle, kun tukka näyttää saunan jäljiltä sen verran kuivuneen, että voi vetää pipon päähän ja painella metsään lenkille. Teki kuitenkin vielä mieli kaivella tähän keväinen kuva toisesta yksinkertaisesta luomu-luksus-ihonhoitorutiinistani, josta kirjoittelin aiemmin täällä.  Toimii.




Viihtyisää vapaapäivää! Ja todellakin rispektiä kaikille teille, jotka urakoitte siellä messuilla koko viikonlopun. Huhhuh :)





24 kommenttia:

  1. Minäkin jo ehdin blogissani hehkuttaa näiden sienien puolesta, nämä ovat kyllä lupauksensa veroiset. Ihanaa sunnuntain jatkoa Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsit. Mulla on jäänyt sun sienijuttu kokonaan huomaamatta. Pahus. Mutta jotenkin meillä tuntuu muutenkin monet asiat ja ajatukset elämässä kulkevan samansuuntaisia ja -aikaisia polkuja, joten en yhtään hämmästy, että sienikin kuuluu molempien lemppareihin :). Se on yksi niitä pieniä juttuja, joka tekee iloiseksi.

      Tulin justiin metsälenkiltä kotiin. Meni ihan hirmu kauan aikaa, kun innostuin kuvaamaan sammalia. Kovin tärkeää hommaa siis :D. Mukavaa loppuiltaa ja huomista työaamua <3

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Kuulostaapas lupaavalta, pitää laittaa korvan taakse :)

    Ja huh huh vaan, miten huisi Tampereen reissukin teillä on ollut! Ja satavarmasti hauskaa myös :) Ihan hengästyttää, miten olette kyenneetkin niin paljon samalle päivälle, vau. Mää olisin hyytynyt varpisti jo ennen puoliväliä, hih :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aattelinkin, että Taru ainakin vois Spongesta tykätä, kun se on niin simppeli ja luomu :). Ja oikeasti on ihan ihme juttu, että vaikkei mitään puhdistustainetta sienen kanssa käytä, niin ihosta tulee jotenkin ihan superhehkeä ja "olematon". (No. niin hehkeä kuin se 50-vuotiaalla voi olla, mutta kumminkin...). Ja vaikkei sen jälkeen laittais edes mitään voidetta, niin yhtään ei kiristä. Ihme kasvi tommonenkin Konjakki.

      Tampere-päivä oli kiva, mutta loppui ihan sopivaan aikaan :D. Enää ei jaksa yhtään pidempään myllätä.

      Poista
  3. Onpas nopeaa ja helppoa.Tykkään kans yksinkertaisista ja helpoista asioista :) Leppoisaa sunnuntain jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla Anne, jos jossain tulee sopivasti vastaan tai jos vaikka netistä saa edullisesti tilattua. Ainakin mulla toimii ihan hirveen hyvin. Ihan kuin iho sais siitä puhdistuksesta samalla jotain ravinteita (mikä kai on sen ideakin), kun yhtään ei tule sellaista kiristävää tunnetta, että heti pitäis laittaa voidetta päälle. Ja sieni on kädessä niin kivan omituisen tuntuinen, että senkin takia se on aina mukava ottaa käyttöön.

      Kiitos samoin oikein lunkia sunnuntai-iltaa Mäkelään <3

      Poista
  4. Aivan uusi tuttavuus tuo sieni minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli mullekin elämäni ensimmäiset 50 vuotta :D. Mutta olin kyllä heti ihan myyty, kun kokeilin ensimmäisen kerran. Sopii mulle, kun en haluaisi antaa ihon rupsahtaa ihan tyystin ennen aikojaan, mutta toisaalta mitkään kalliit ja liian monivaiheiset rutiinit ei vaan oikein ole mun juttu. Mitä helpommalla saa tuntuvia tuloksia aikaan, sen parempi :). Tämän kokeilua uskallan suositella. Ihan minkä tahansa en.

      Poista
  5. Mielenkiintoista - en todellakaan tiennyt tästä mitään, mutta vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! Kivaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävä, joka sen ensimmäisen Spongen mulle 50-vuotislahjaksi toi, on itse oikein luonnonkauneuden perikuva, joten tähänkin oli helppo luottaa :). Ja sieni on sopivan helppo, edullinen ja tavallaan omituinen ollakseen just mun juttu. Kannattaa kokeilla, jos sopivasti sattuu kohdalle ja jos oma ihotyyppi on sillälailla selkeä, että neljästä vaihtoehdosta löytyy sopiva. Itse pääsen nykyään hirmu helpolla, kun kaikki on aina "aikuiselle" tai "ikääntyvälle" iholle tai jotain anti-age-juttuja :). Ei tarvi paljon mietiskellä.

      Kivaa viikkoa sulle kans ja kiva kun purjehdit käymään <3

      Poista
  6. Minulla on kans (sinun vinkistä) testissä nyt 2 eri versiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess! Toivottavasti sulla toimis jompikumpi versio yhtä hyvin kuin mulla tää kollageenijuttu. Olen siihen ihan rakastunut suorastaan :). Ihan minkä tahansa jutun takia en tosiaan olis siellä järkyttävässä messuruuhkassa jaksanut jonottaa, mutta kun tiesin, että nurkan takana on Konjaccia tarjolla, niin pakko oli venyä.

      Poista
  7. Tuo kasvoille tarkoitettu ihmesieni kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Sen käyttö voisi kruunata aina viikonlopun alun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, kun olisin hoksannut vinkata tän jo ennen messuja, niin sieltä niitä olis kätevästi saanut edullisesti. Mutta kun ei ollut kuin se vanha kulunut sieni, josta olisin voinut ottaa kuvia, niin se tuskin olis houkutellut :)
      Ja mulle tää on just tollanen viikonlopun kruunu. Konjakki mikä konjakki :D

      Poista
  8. Mä ostin kans uuden sienen messuilta. Olen myös in lööööv <3

    VastaaPoista
  9. Oujee! On kyllä ihan mahtikeksintö tommonenkin Konjakki <3

    VastaaPoista
  10. Tyttäreni on kehunut kyseistä sieniä :) pitää varmaan kokeilla. Minäkin pidän kaikesta helposta :) en jaksa, en malta mitään monimutkaista - taidan vain olla niin kärsimätön tai jotenkin muuten rajoittunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kokeilua uskallan suositella :). Ja totta omallakin kohdalla tuo, että ei sitä vaan yksinkertaisesti jaksa eikä malta mitään turhan monimutkaista. Sitä kun on nykyään niin hirmu paljon kaikkea muutakin mielenkiintoista mihin liikenevän vapaa-aikansa käyttää. Mutta onneksi on näitä helppoja luomuvaihtoehtoja itsestään huolehtimiseen olemassa. Ei pääse itse ihan 100% luomuksi muuttumaan :D

      Poista
  11. Jonkun kerran olen tuota sientä harkinnut, mutta en ole vielä sitä raaskinut ostaa. Paras opastus tässä sinulla, kun näkee, mitä se oikeasti on, eikä vaan pussissa olevan tuotteet. Että kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hieno homma, jos tästä oli apuja. Kiitos :)

      Itse kun käytän tätä sientä tavallaan viikottaisen kuorinnan korvikkeena, niin tulee kyllä edullisemmaksi tuo Sponge kuin kuorintavoiteet. Enkä oikein ole niistä itselleni sopivaa löytänytkään. Rakeiset on liian rajuja meikäläiselle ja rakeettomat taas jotenkin tuntuu tehottomilta. Voi tosin olla vikaa käyttäjässäkin :)

      Poista
  12. Kiitos kovasti vinkistä, tuota ihmesientähän pitää nyt kyllä alkaa metsästämään. Mukavaa alkanutta viikkoa Annukka ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou. Kiitos paljon Kaisa :). Olipas kivaa kun olit poikennut ja jättänyt viestin ♥. Ihmesieni on kyllä metsästyksen väärtti :D

      Poista
  13. Vautsi tämäpä kuulostaakin mielenkiintoiselta. Ihanaa tiistaita sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON oikeesti mielenkiintoinen mötikkä toi sieni :). Tykkään ihan hulluna. Tosin mulla on kokemusta vaan tosta iäkkäiden ihmisten versiosta, mutta se ainakin toimii todella hyvin.

      Lipsahti jo keskiviikon puolelle, mutta kivaa keskiviikkoa sulle <3. Kohtahan se on jo viikonloppu taas :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi