Sivut

maanantai 12. lokakuuta 2015

SUKLAATERAPIAA TAMPEREELLA

Jos maailma murjoo tai muuten vaan kyllästyttää, usein käynti Tampereella auttaa..

Ja jos vielä tietää, että lauantai-aamun ohjelmassa on ensimmäisenä vuorossa visiitti suklaatehtaalle, sitä jotenkin sietää herätyskellon ääntäkin paljon paremmin. 




Dammenbergin suklaatehdas ei ollut itselleni ennestään tuttu, mutta nyt on. Kiitos siitä kuuluu blogiporukkamme puuhanaiselle Pepille, joka oli iskenyt silmänsä Dammenbergin yrittäjään ja toimitusjohtajaan Marko Iso-Kungakseen ja järkännyt meille tämän makoisan vierailun.



Kuvassa isäntä itse kädessään aitoa kaakaopuun hedelmää kuvaava pötikkä, joka kätkee sisäänsä laadukkaan suklaan tärkeintä raaka-ainetta eli kaakaopapuja. (Ja meikäläinen kun oli kuvitellut, että pavut kasvavat puussa sellaisina pieninä yksittäisinä juttuina. Tai siis papuina... Mutta aina sitä oppii ja onhan se tietty paljon kätevämpää, että luonto on paketoinut pavut noinkin kompaktisti, niin pääsee kerääjäkin helpommalla. Luulisin..).


Kaakaopapumursketta. Kovaa, mutta maukasta. 

Marko kertoi suklaan historiasta ja valmistuksesta ja kaikesta niin paljon faktaa, etten muista siitä juuri mitään :). Paitsi sen, että jos suklaalevy maksaa kaupassa alle puoli euroa, sillä ei ole suklaan kanssa mitään tekemistä. Tai jos konvehteja pystyy syömään kokonaisen rasiallisen, eipä ole niilläkään. Todistettua nimittäin tuli, että edes meidän 8-henkinen testiryhmä ei pystynyt tyhjentämään tarjotinta, johon Marko oli kerännyt maistiaisia muutamista heidän lukuisista tuotteistaan. Itseni puolesta en olisi vetoa tässä syöntiurakassa alunperinkään lyönyt, koska suklaata kuluu sen verran vähänlaisesti, mutta muuten olen kyllä todella hämmästynyt siitä, että tarjotin voitti porukan, johon sentään kuuluu ehdottoman kovia luita kaiken makean syönnin saralla ;).

Maun puutteesta ei todellakaan ollut kyse vaan siitä, että kaikki mitä oli tarjolla, oli todellakin täyttä ja ehtaa tavaraa. 


Siitä sitä olisi saanut mättää herkkuja menemään niin paljon kuin haluaa.

Tumman luomusuklaan ystävänä olin erityisen ilahtunut siitä, että Dammenberg on alunperinkin lähtenyt kehittämään ja valmistamaan tuotteita siltä pohjalta, että ne sopivat mahdollisimman monelle. Yksikään suklaista (ja voin vakuuttaa, että niitä on paljon!) ei sisällä  tippaakaan pähkinää, gluteenia tai kananmunaa. Myös suklaata ilman soijaa, maitoa ja sokeria löytyy Dammenbergin valikoimista.

Tässä ihan vaan muutama satunnainen otos..







Dammenbergin suklaatehdas sijaitsee Lempäälässä ja samassa yhteydessä on myös suklaapuoti, josta herkkuja saa ostaa irtotavarana vähän samaan tyyliin kuin pennin nallekarkkeja aikoinaan. Aitoa puotimeininkiä siis.

Valitettavasti en onnistunut ottamaan puodin puolelta kuvaa, koska tiskillä oli sattumoisin ruuhkaa... ;)

Mutta jos nyt yhtään tuli sellainen olo, että alkoi suklaahammasta kolottaa, voin ilokseni kertoa, että Dammenbergiltä löytyy myös verkkokauppa (klik).  Ja yrityksen kotisivuilta bongasin Facebookissa käynnissä olevan kilpailun, jossa voi ehdottaa uusia makuja irtosuklaisiin ja samalla saada mahdollisuuden voittaa itselleen 2 kg suklaata. Ei pöllömpää. Joskaan ei ihan helppoakaan se oman makuyhdistelmän keksiminen, kun tuntuu, että kaikki on jo keksitty.

Voi olla, että menee jo liioittelun puolelle ja tulee sanomista, mutta en yhtään ihmettelisi, että jos nyt vaikkapa haluaisi teettää blogilleen oman nimikkosuklaan (tai suklaisia käyntikortteja...), sekin Dammenbergillä onnistuisi.

Terapiapäivä ei suinkaan päättynyt tähän, vaan suorastaan vasta alkoi, mutta tulee niin hervottoman pitkä postaus, jos kaiken koitan yhteen pötköön survoa. Suklaa saa nyt siis kunnian esiintyä ylhäisessä yksinäisyydessään ja jatkan muilla aiheilla heti kun pystyn kykenemään.




Kiitos vierailusta Dammenberg! 




23 kommenttia:

  1. Mä oisin varmaan seonnut tuolla, oon meinaan aikamoinen addikti kun puhutaan suklaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä oli kyllä aika hyvät puitteet sekoamiselle :D. Mihin vaan päänsä käänsi, niin aina oli suklaata käden ulottuvilla. Ihan mahdoton määrä kaikenlaista. Ja mun mielestä parasta se, että allergikoille oli niin paljon vaihtoehtoja. Itse oon muuten vaan tylsä tyyppi ja pari palaa tummaa suklaata päivässä piisaa :)

      Poista
    2. Mies syö meillä ainoastaan tummaa suklaata kun on maitoallergikko, minä taas ennemmin syön niitä muita sitten hänenkin edestä :D

      Poista
    3. No teillä on sitten roolit justiin päinvastoin kuin meillä :). Mies tykkää enemmän makeasta kuin minä :)

      Poista
  2. Onpa herkullinen postaus. Dammenberg, tuo nimi pitää painaa mieleeni. Ihania konvehteja! Ja Muumisuklaata - kiva joululahjavinkki! Ja herttaiset Aino- ja Reino-suklaat. Suklaa sopii kaikkeen! Uusien makujen keksiminen suklaisiin, jos keksin, otan osaa kilpailuun. Aikas vaikea yhtälö.
    Hyvää alkanutta viikkoa!
    Ps. Olen aloittanut uuden blogin Tuula's life ja entiset lukijat eivät siirry automaattisesti sinne. Käy kurkkaamassa. Avajaisten kunniaksi siellä on kiva arvonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä oikein pieni suklaaparatiisi :). Ja vaikken mikään Muumi-keräilijä tai sen isompi fani olekaan, niin mun mielestä noi Muumi-suklaat oli yksi kivoimpia "keksintöjä". Niitä menee mm. Japaniin, mikä kuulostaa kanssa kivalta. Ja Ainot ja Reinot näytti kanssa niin jotenkin niin kotoisilta. Niitä vois kiikkustuolissa saman sarjan tohvelit jalassa mutustella..

      Aika herkullinen ajatus olis kyllä, että kekkaisi jonkun uuden suklaan ja jonain päivänä se menis tuotantoon ja kauppojen hyllyille. Mutta ei ole helppoa ei.

      Ja kiitos tosi paljon tuosta blogivinkistä. Täytyykin heti käydä hoitamassa asia. En olisi välttämättä muutosta hoksannut, kun on viime ajat menneet enempi epäsosiaalisen median puolella :).

      Poista
  3. Voihan mitä herkkuja! Ja ihan vieras suklaatehdas minulle - voiko olla mahdollistakaan;)
    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei sitten mennyt postaus hukkaan, kun Dammenberg onnistui yllättämään kokeneen konkarinkin ;). Hyvä homma.

      Isoimmista tavarataloista (Cittareista ainakin ja vissiin Prismoistakin) Dammenbergin tuotteita kuulemma löytyy. Ei millään koko valikoimaa, koska oli oikeasti ihan loputon, mutta verkkokauppa pelastaa :).

      Itseäni lämmitti erityisesti se, että ovat olleet aikaansa edellä ja lähteneet heti liikkeelle nimenomaan allergikoille sopivista tuotteista vaikka alkuun oli kuulemma vaikeaa perustella ostajille, miksi.

      Poista
  4. Nami, nam! Suklaa on ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Etenkin jos se on luomua ja tummaa :).



      Poista
  5. Öö...toivottavasti nyt kukaan ei käsitä mitenkään väärin tuota silmänsä iskemistä toimitusjohtajaan...niin mukava mies kuin Marko onkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastuu jää nyt ihan tarkoituksella lukijalle :). Mutta ajattelin, että Markon kuva selittää asian ;).

      Poista
    2. Haha, Annukka! :D :D :D

      Poista
  6. Suklaa kyllä auttaa vaivaan kun vaivaan. Varsinkin tylsyyteen ja työntekoon :D
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tylsyyteen ja työntekoon :D. Hyvin sanottu Outi. Ja vaikka keskivertoa nihkeämpi suklaansyöjä olenkin, niin on mulla sentään aina työpöydällä levyllinen tummaa suklaata käden ulottuvilla. Heti pala kurkkuun, jos alkaa ahistaa...

      Kiitos samoin mukavaa viikkoa sulle kans! Koitan joskus pitää taukoa raivausprojektista niin, että ehtisin välillä syventymään blogeihinkin. Ja ehkä ens viikon messuilla nähdään :). Ihan turistina siellä hengailen, enkä vielä tiedä minä päivänä edes, mutta luulisin tunnistavani sut, jos jossain vilahdat..

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Juu kyllä olis saanu suut makiaks, mutta meikä on tässäkin asiassa niin tylsä tyyppi, että pala tummaa appelsiinisuklaata ja yks tumma karpalokonvehti (kai...) oli mulle just hyvä :). Mutta porukassa oli kyllä makeansyönnin maailmanmestaruustasoa, joten jäi kyllä ihmetyttämään, että se tarjotin jäi ainakin puolilleen...

      Poista
  8. Dammenberg on ihan liian lähellä meitä, tulee siellä päin muutenkin käytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm. Nyt pisti miettimään, että mahdetaanko me asua kovinkin lähekkäin :)?

      Poista
  9. Dammenbergin suklaa on kyllä ihanaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle se oli ihan uusi tuttavuus. Ainakin luulisin, etten ole aiemmin missään nähnyt, mutta nyt tiedän bongailla josko täältä meiltäkin päin jostain löytyis :)

      Poista
  10. Voi kääk mitä kaikkea purkkia, ihanaa ja kaikkea ja vielä suklaata, aivan täyttynyt unelma. Kommenttisi tänään blogiini oli niin, niin <3 Että täältä iso halirutistus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kaupoissa ja suklaatehtaalla pyöri pää kuin pöllöllä :).

      Kiitos halirutistuksesta <3. Toivottavasti et nyt mua kumminkaan alkanu sääliä sen avainjutun takia. Nykyään meillä on ovissa ihan tavalliset lukot :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi