Sivut

perjantai 5. toukokuuta 2017

(VIHDOINKIN NIITÄ) BETONIHOMMIAEn meinaa (työ)housuissani pysyä, kun olen niin innoissani siitä, että olen vihdoin saanut aikaiseksi aloittaa betoniaskartelukokeiluni, ja alkukankeuksien jälkeen alkaa myös syntyä jotain valmista. Ihan superpalkitsevaa! Joskin seassa myös sitä kuuluisaa sutta ja sekundaa, mutta ei haittoo mittään. 

Ei tästä miksikään vinkkipostaukseksi ole, mutta kirjoittelen nyt kumminkin sen, mitä itse tässä lyhyen matkan varrella olen oppinut. Josko siitä vaikka jollekulle olisi iloa.

Ensinnäkin itselleni tuotti vaikeuksia hoksata, mistä sitä betonia kannattaa tehdä, kun netin ohjeissa puhutaan milloin "kuivabetonista", milloin "hienobetonista" ja milloin mistäkin.


Viisaammiltani (kiitos vaan teille) sain vinkin siitä, että oikea aine, tai ainakin yksi niistä, on sementtilaasti, jonka karkeus on S30. (Numero kertoo seoksen suurimman raekoon, joka tässä tapauksessa on käsittääkseni 3 mm). Itse ehdin ensin ostaa säkillisen S100 karkeutta, joka on näihin pikkunäpertelyihin turhan rouheaa, mutta jotain siitäkin pakosti teen, kun kerran näin sen vaivan, että selkä notkolla kannoin säkin kaupasta autoon ja autosta pajalle.

Säkin kyljessä on ohje, jossa kerrotaan, paljonko vettä säkkiä kohden betonin valmistukseen suunnilleen tarvitaan, mutta sitä ei oman näkemykseni mukaan kannata hirmu orjallisesti tuijottaa. Eikä varsinkaan kaataa koko ohjeen mukaista määrää vettä ensin sankoon, vaan ainoastaan osa siitä ja sitten laastia vähän kerrallaan sekaan. Ainut hankaluus on säkin 25 kilon paino lähtövaiheessa, mutta en halunnut kuitenkaan sitä alkaa millään lusikalla lisäilemään, joten ei muuta kuin kyykkynostolla säkki syliin ja sitämukaa sementtiä sankoon. Poika tosin ehdotti, että voisin värkätä sellaisen kaatoautomaatin, jolla säkki kallistuu, kun jalalla painaa poljinta. Not bad....


Sekoittamisen kannattaa tehdä ulkona, koska laasti ihan tosissaan pöllyää, vaikka kuinka varoo.  Ei vaan meinanneet asteet vappuna ulkohommiin riittää, kun pitäisi olla vähintään +5, mutta sekoittelin kumminkin laastit lumihangessa ja kiikutin sitten äkkiä ämpärin sisätiloihin.  Hanskat, suojalasit ja jopa hengityssuoja oli käytössä, koska hienojakoinen pöly on ikävää niin keuhkoissa, silmissä kuin ihossakin.

Seuraava ihmetyksen aihe oli se, kuinka paljon sementtiä oikeasti kuluu pieniinkin hommiin. Puolikkaasta 25 kg:n säkistä ei tullut kuin yksi normaalin kesäkukka-amppelin kokoinen ruukku ja yksi isohkon lautasen kokoinen tarjotin, vaikka kuvittelin tekeväni siitä määrästä vaikka mitä.Ulkomuottina ruukussa oli muovinen amppeli ja sisämuottina muovinen kukkaruukku. 
Tarjottimessa ulkomuottina piirakkavuoka ja sisämuottina muovilautanen.Edellisestä johtuen esineille myös tulee tosi paljon painoa, joka oli myös itselleni yllätys, vaikka eipä sitä kummoinen matikkavelho tarvi olla hoksatakseen, että jos käyttää 12,5 kg laastia yhteen ruukkuun ja tarjottimeen, niin arvatenkin ne sitten myös painaa yhteensä sen 12,5 kiloa + vähän päälle, koska seassa on myös vettä.


Kuvan ruukku oli ensimmäinen tekeleeni, josta tuli ehkä siksi myös suosikkini, vaikka ennakkoon kuvittelin, että tykkään eniten kaikesta sileästä ja suoralinjaisesta.

Kuvasta näkee hyvin, että sementtiin on jäänyt aika paljon ilmakuplia, joiden määrää saa pienennettyä kopauttelemalla laastilla täytettyä muottia kovaa alustaa vasten. Ja huomasin, että mitä löysempää betoni on, sitä tiiviimmäksi se kopauttelemalla menee, ja sitä vähemmän kuplia syntyy. Mutta amppeli on muutenkin sen verran rouhea, että oikeastaan sopii nuo reiätkin ihan hyvin.


Kuvan helmililjaruukku on vanhempaa perua. Sen tein kokeeksi erikoistasoitteesta, jota oli jäänyt pussinpohjalle.

Ovistoppariin käytin muottina kilon kreikkalaista jugurttipurkkia, joita on varastossa vinot pinot, mutta joista en kaikista halua tehdä pelkkiä ruukkuja. Saatan maalata sen ja seuraajansa myöhemmin, mutta testasin nyt tällä yhdellä ensin, toimiiko tuo kantokahvasysteemi, jonka värkkäsin niistä aineksista, mitä sattui olemaan.

Löysää köyttä olisi ollut hankala saada upotettua betoniin, joten jäykistin sitä rautalangalla, josta myös kääntelin ankkurintapaiset. Hyvin tuntui kestävän nostamista, ja jäi ihan nätisti piiloon.

Näistä vekkikuvioisista kynttilänjaloista tuli mielestäni myös kivoja. Muottina käytin Prismasta ostamiani sisäpuolelta kuvioituja muovimukeja. (Tulee muuten tosi helposti järkeiltyä nuo kuviot juurikin päinvastoin kuin on ajatellut. Eli ei auta, jos muotti on ulkopuolelta kuvioitu ja haluaa siirtää kuvion myös valmiin esineen ulkopintaan..)

Mutta ettei liian helpolta vaikuta, niin tässä myös ne susikappaleet."Konstit on monet" sano Laihian Annukka, kun lekalla betonikönttiä hammasmukista hakkasi..


Ei tullut betoni teräsmukeista ulos, mutta eipä mittään. Käytän niitä painoina uusissa tekeleissä. Toisin kuin noita kahta totaalipilalle mennyttä vasemmanpuoleista, joista toinen halkesi ja toiseen katkesi kynttilä sisälle. Eikähän taustalla näkyvä vinoon valettu ruukkukaan ihan nappiin mennyt, kun kopioitui tuo kreikkalainen maisema etiketistä sisäpintaan.

Mutta olen onnellinen, kun piharakennuksessa on tila missä tehdä, eikä tarvi välittää, vaikka rapatessa vähän roiskuu. Ja pääsi Lidlin kolmimetrinen retkipöytäkin käyttöön.
"Meekkö ateljeehen?" kysyi mies, kun pistin työrukkaset käteen. No sinnepä hyvinkin :)


Jaa niin. Unohtui nyt aika montakin asiaa. Kuten se, että kannattaa öljytä ulkomuotti sisäpuolelta ja sisämuotti ulkopuolelta hyvin. Joskaan siitä huolimatta kaikki ei aina irtoa niin helposti kuin kuvittelee. Tai joskus ollenkaan. Ja alustan, johon valut jättää kuivumaan, pitää olla ihan suora tai valuu valutkin vinoon. Samoin kuin jos lataa mahdolliset painot sisämuotin päälle epätasaisesti niinkuin itselleni kävi, kun käytin ison ruukun painona pihakiviä. Hiekka olisi varmasti paras, mutta sitä nyt ei ollut tähän hätään saatavilla.

Muottien pitäisi antaa kuivua hitaasti. Mielellään viileässä tilassa, mutta jos kuivattaa huoneenlämmössä, on hyvä käyttää niiden päällä muovia ja kastella vaikka suihkepullolla pariin otteeseen. Liian lämpimässä kuivattu betoni saattaa halkeilla.

Sisämuotit poistin itse parin päivän päästä ja ulkomuotit kolmen. Paitsi ne, joiden kohdalla en malttanut odottaa ja pilasin hosumalla.

Itse muottien täyttöhommaan löytyy kuukkeloimalla ohjeita, kun jäi sekin vaihe nyt näköjään itseltä kuvaamatta, enkä ilman kuvia osaa kuvailla.Sydämet valoin ylijäämästä silikonisiin jääpalamuotteihin.


En nyt sitten tiedä, mitä näillä kaikilla nykyisillä ja tulevilla (uusi sekalainen satsi on tekeytymässä) esineillä teen, mutta onnistumisen ilo on niin suuri, että murehdin sitä vasta sitten, kun ateljeehen ei enää mahdu.

Sydämellistä viikonloppua täältä Annukan ateljeesta !69 kommenttia:

 1. Että tykkään noista betoniesineistä. Itse en ole kokeillut niiden tekoa, mutta varmaan mukavaa puuhaa. Hienosti olet onnistunut aikaansaamaan kivoja kippoja. Yllättävän paljon sitä sementtiä menee yhteenkiin esineeseen. Jossain blogissa näin muutama vuosi sitten etä oli tehty pihapolku pyöreistä betonilaatoista ja ne näyttivät kyllä ihan yhtä hienoilta kuin valmiina ostetut ja arvatenkin olivat hinnaltaan vaan murto-osa valmiina ostettujen hinnasta. Muottina oli muistaakseni käytetty ämpärin pohjia. Kova hommahan sellaisten tekemisessä on, mutta lopputulos palkitsee tekijän, uskoisin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pahoin pelkään, että tästä voi muodostua hetkellinen pakkomielle, koska oikeasti noitten tekeminen on sitä säkkien kanniskelua lukuunottamatta ihan tosi hauskaa puuhaa. Ja palkitsevaa, jos muotista tulee ulos sitä, mitä oli ajatellut. Tai edes jotain :D. Aina ei näköjään tule.

   Niitten pihalaattojen tekeminen olis oikeasti ihan tosi helppoa. Ja halpaa. Mun käsittääkseni siinä ei tarvis muuta kuin kaataa betoni sinne ämpärin pohjalle ja "kopautella" niin, että tasoittuu. Ja sitten vaan odottaa, että kuivaa.
   Niihin se mun alunperin ostama S100 olisi varmasti just hyvä, koska siinä on hiekka suurempina rakeina ja tulee kestävämpää. Voisin kuvitella, että liki 10 normiämpärin pohjan kokoista laattaa (toki riippuu paksuudesta) saisi yhdestä säkistä aikaiseksi. Ja säkki maksaa noin 6 euroa. Että ei paha investointi, vaikka kokeilisi. Suurin homma on varmasti itse se polun tekeminen. Teille sopisi hyvin sinne kasvihuoneen tietämille?

   Kiitos samoin hyvää viikonloppua sinulle myös Kristiina <3

   Poista
  2. Ehkä toi liki 10 on turhan optimistinen arvio, mutta varmaan jotain 6 tai 7 ainakin..

   Poista
  3. Meillä tarvitsisikin tehdä polku mökistä kasvihuoneeseen. Nyt kuljetaan nurmikon poikki ja kohta siinä taitaa olla polku ihan itsestään muodostunut kun niin paljon sitä kuljetaan. Vaan kuka tekisi ensin ne kaikki raivaus-ja pohjatyöt? Minä voisin sitten yrittää tuota betonihommaa :) Miten muuten on, jos noita laattoja rupeaisi tekemään, niin voiko samaa ämpäriä käyttää useampia kertoja? Pitääkö se leikata matalammaksi vaiko antaa olla kokonaisena?

   Poista
  4. Toki voi käyttää uudelleen ja uudelleen, mutta helpoimmalla polun tekemisessä varmaan pääsisi, jos tekisi kerralla isomman satsin betonia ja valaisi useampaan ämpäriin kerrallaan. Tai niin ainakin itse varmaan tekisin.

   Kun muotin öljyää kunnolla, niin siihen ei edes tartu mitään, mikä estäisi sen uudelleenkäyttämisen. Ellei käy noin kuinka mulle kävi noitten teräsmukien kanssa :D. Mutta teräs on selvästi huono muottimateriaali, koska sitä ei pysty käsin yhtään taivuttelemaan ja sillä keinoin suostuttelemaan betonia ulos.

   Enkä kyllä itse ämpäreitä edes leikkaisi. Sen verran ärsyttävänkin tarkka vaan välillä olen, että saattaisin piirtää sinne ämpärin pohjalle jonkun merkkiviivan, johon asti täyttäisin betonilla, että tulisin kaikista laatoista suht saman korkuisia. Mutta oikeasti toi on turha vaihe ja toivonkin, että betoni opettaisi mua olemaan vähän suurpiirteisempi. Niinkuin se nyt näyttää tekevän :)

   Poista
 2. Vautsivau! Hienot! Etenkin tuo ruukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks Satu :). Ihme kyllä, itsekin tykkään tähänastisista eniten tuosta ruukusta, vaikka en valmiina varmasti ikinä olisi ostanut noin kurvikasta.

   Poista
 3. Joskus tuli entisen naapurin rouvan kanssa tehtailtua raparperinlehtilaattja ja vähän muutakin. Täytyiskin kehitellä oma pikku betoniprojekti uuden pihan iloksi.

  Noissa laatoissa, mistä tuolla Kristiinan kanssa puhuitte... Riippuen lastan vahvuudesta, mutta kanaverkolla tms. tukeminen lisää käyttöikää 😊

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole harmainta aavistusta, mihin noi tekeleeni sijoitan, kun ei varsinaisesti ole mitään järkevää paikkaa, mutta teen nyt kumminkin ihan tekemisen ilosta, kun on toi oma ateljeekin :). (Oikeasti on tosi hyvä mieli siitä, että tilalle on vihdoin jotain järkevää käyttöä. Se kun on palon jälkeisen uudelleenrakennuksen jälkeen ollut vaan ihan tyhjänä. Tai siis paremminkin täynnä. Mutta kannatti siivoilla sinne oma tila. Saa rauhassa sotkea :)).

   Tuota raudoitusta laattoihin itsekin mietin, joten kiitos lisäyksestä, jos vaikka Krisse innostuu testailemaan. Ja jostain luin senkin, että raparperinlehtien tilalta kannattaa käyttää niitä raparperin näköisen rikkakasvin (jonka nimeä en muista) lehtiä. On kuulemma kestävämpää tekoa.

   Mukavaa viikendiä sinne myös!

   Poista
 4. Vai että oikein atelje, ihana! Mutta siis oikeasti nuo on tosi hienoja, tarttis kanssa kokeilla, haluisin nimittäin uusia ulkoruukkuja ja kun en millään raaskisi ostaa... Kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikös näytäkin ihan ateljeelta :D? Oikeasti voisi vähän siivompaakin olla, mutta toisaalta nautin siitä, ettei tarvi, vaan voin jättää kaiken käsistäni siihen ihan niinkuin huvittaa, koska tila ja pöytä on yksin mun käytössä.

   Jos muotiksi ostamani muoviamppelin 9 euron hintaa tai omaa työtä ei lasketa, niin toi iso ruukku tuli maksamaan pari euroa. Eli niitä jos tehtailee vaikka 9, niin kolme euroa kipale on materiaalikustannus. Että ei muuta kuin tämäkin homma vaan sinne kaikkien muiden jatkoksi listalle, niin ei lopu tekemiset :D.

   Reipasta viikonloppua Anu <3

   Poista
 5. Ruukku ja kuviolliset kynttilänjalat ovat täydellisiä. Niissä pitääkin näkyä rouheutta ja se, että ne on itsetehtyjä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vähän siltä, että betoni kouluttaa mua olemaan vähän suurpiirteisempi :). On selvästi materiaali, josta ei vaan kertakaikkiaan tule niin suoraa ja sileää kuin alunperin suunnittelin, mutta taidan tosiaan tykätä itsekin enemmän näistä, jotka ei oo niin justiinsa.
   Alkaa vaan kääntyä pakkomielteen puolelle, kun koko ajan koitan ympäriltäni bongailla sopivaa muottimateriaalia :)

   Poista
 6. Aivan ihania!!! ♥
  Hitsi. Olen muutama vuosi sitten vähän innostunut ajatuksesta, mutta se silloin jäi (mistä lienee syystä). Nyt tuli hinku taas kokeilla uudestaan.

  Tuliko tuollaiset käyttöastiat kuten piirakkavuoka vielä käytön jälkeen niin puhtaaksi, että sitä vois käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa, vai onko sitten kerralla vaan betonimuotti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, kuinka monta vuotta nää oli mulla suunnittelun asteella ja ihan just alottamista vaille valmiina :). En muista enää itsekään. Mutta nyt kun tässä taannoin siivosin tallirakennuksesta tuon tilan ja hommasin siihen pöydän, on vihdoin paikka missä tehdä, eikä tarvi aina korjata kaikkia jälkiä pois. (Tuntuu olevan hirmu terapeuttista muuten toi sotkeminenkin välillä..).

   Jos hyvin öljyää, niin betoni kyllä irtoaa noista muoteista (jos unohdetaan noi teräksiset mukit..) niin hyvin, että ei sitä siihen kiinni tartu. Eli jos sen jälkeen hyvin tiskaa, niin kyllä itse voisin kuvitella käyttäväni alkuperäiseen tarkoitukseen. Mutta joku tarkempi voi olla eri mieltä.

   Ei muuta kuin betonipaja käyntiin :).

   Iloista viikonloppua Vivi <3

   Poista
 7. Ihania <3
  itse olen tehnyt myös batonihommia. Liotin erinnaisia rättejä, pitsiliinoja yms betoniliemessä ja sitten kuivumaan kumotun ämpärin, maalipurkin yms päälle. ain aikeiseksi hieman erillaisia kukkaruukun suojia ja kynttilälyhtyjä linkki: https://talossano23.blogspot.fi/2015/09/rateista-betonilyhdyiksi.html
  Pyysin silloin miestäni tuomaan rautakauppareissultaa minulle betonia ja toi tietenkin tuota liian karkeaa...no ihan ok lyhdyistä tuli.
  Nyt kun puhuin betonihommista miehelle kun lähti r-kauppaan, niin hän vain totesi, että aiotko tehdä taas säkin muotoisen installaation? Edellisen puolikas kun sattui kovettumaan säkkiin ;)

  Totesin vain, että haen itse niin tulee oikeaa ainetta :D

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No däämmm. Oliko ihan pakko mainita noi pitsiliinat, koska ne onkin varmaan ainoita, joita en ole vielä älynnyt noihin betonihommiin kirpparilta zuumailla :D. Nyt varmaan täytyy kokeilla niitäkin kunhan ensin saan kuivumassa olevan sekasatsin valmiiksi.

   Ja voipi olla, että siitä mun ekasta säkistä tulee myös 25 kilon kivikova installaatio, johon todennäköisesti potkaisee varpaansa joka käänteessä. Mutta vielä on melkein vuosi aikaa tehdä siitä jotain, joten yritän ehtiä...

   Pyysin kanssa miestä tuomaan mulle tota laastia, kun kumminkin ajaa rautakaupan ohi. Kysyi, että montako tuon? Piisaako kymmenen?, johon tyhmä vastasin, että älä ny hulluile. Yks riittää (mutta onneksi toi siitä huolimatta kaksi, koska säkillinen ei näytä tosiaan piisaavan mihinkään). Mutta noita kilon jugurttipurkkeja ei luvannut enää tiskata :D

   Lähdenkin tästä heti zuumailemaan sun pitsitöitä.

   Todellakin toivotaan, että viikonlopusta tulee aurinkoinen. Ja etenkin parin viikon päästä lauantaina. Odotan sitä jo niin <3


   Poista
  2. Vanhan ruohonleikkurin käyttäminen muottina oli kyllä melko Satumainen keksintö :D.

   Se keittiöpyyhkeestä tehty lyhty oli mun suosikki. Siinä tuli nätisti se pintakuvio esiin.

   Poista
 8. Onpa siinä hienoja tekeleitä. Mä en saisi aikaiseksi mitään tuollaisia =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti saisit Satu :). Mutta kiitos!

   Poista
 9. Siis sähän oot ihan pro!!! Ei vitsi miten hienoja tuli, etenkin tuo amppelista tehty ruukku ja vekilliset kynttilänjalat :) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättäen just se amppelista tehty ruukku ja vekilliset kynttilänjalat oli ne kaikkein helpoimmat tehtävät. Tai siis tulivat kaikkein nätimmin muoteista ulos. Mutta ne, joiden eteen näin eniten vaivaa askartelemalla kynttilöille pahvista oikein tuet kuivumisen ajaksi, päättikin jämähtää ikuisiksi ajoiksi teräsmukeihin :). Ja nyt näyttää käyvän samalla tavalla yhdelle lasimuotille. Ei auta kuin lyödä se palasiksi. Yhyy. Tuli kertakäyttömuotti siitäkin.

   Pro-tasoon on vielä jokunen säkillinen matkaa :)

   Iloista viikendiä!

   Poista
 10. Mielenkiintoisen oloista puuhaa:) Sydämet on tosi hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oikeasti tosi kivaa. Meinaa vaan lipsahtaa pakkomielteen puolelle, kun bongailen kaikkea näkemääni sillä silmällä, että olisko siitä muottiainesta...

   Sydämet on söpöjä ja helppoja. Mutta ei niille kyllä mitään varsinaista käyttöä ole. Vähän kyllä suunnittelin josko niistä saisin tehtyä jääkaappimagneetteja, mutta pintaa ei saa hiottua niin sileäksi, että siihen tarttuisi mikään magneettijuttu. Mutta en ole vielä luovuttanut kumminkaan.

   Poista
 11. No nyt sä tietenkin teet sinne ateljeeseen sellaset raakalautaiset hyllyt, minne kaikki sekalaiset kipot ja kupot kokoat esille! Sit laitat tien varteen kyltin, että Annukan Ateljee - betonitöitä suurella tunteella! ♥

  Ihania ovat! Työn iloa edelleenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee. Kieltämättä aika houkutteleva ajatus :). Mutta kyllä mun täytyy ne hyllyt ehdottomasti valaa betonista. Ja tietty se opaskyltti kadun varteen kans. Tartteekin varmaan tästä lähteä ateljeehen ideoimaan :).

   On kyllä kivaa puuhaa. Pitkästä aikaa jotain sellasta uutta tekemistä, mistä olen innostunut ihan tosissaan. Mutta yleensä se tietää sitä, että jonkun aikaa kun täysillä touhuan, iskee jossain kohtaa totaalikyllästyminen, mutta vielä en oo siinä pisteessä..

   Iloista viikonloppua <3

   Poista
 12. Ihanan rouheita!
  Minullakin on varastossa kaikennäköstä muottia, että josko kesällä sitten tekisi jotain betonista...
  Hyviä vinkkejä sain tästä postauksesta, kiitos niistä!
  Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää edes muista, kuinka monta kesää olen jahkaillut tätä(kin) hommaa, mutta nyt kun sain aikaiseksi aloittaa, niin on käynyt justiin se perinteinen niinkuin aina kun jostain innostuu täysillä, että ei meinais malttaa mitään muuta tehdäkään :).

   Kokeile ihmeessä! On ihan hirmu kivaa. Ja palkitsevaa, kun (jos...) sieltä muotista tulee ulos sitä mitä on toivonutkin.

   Mukavaa viikonloppua sulle myös <3

   Poista
 13. Wow!!!! Hyvä sinä!!!! Mahtavan näköisiä! Betonihommat tempaavat mukaansa, eikö vaan! 😉 Isot ruukut ovat ihanan rouheita ja näyttäviä. Kokeilepas tehdä kuvioita kasvien lehdillä tai pitsiliinoilla, niistäkin tulee kauniita. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että oot sanonut, että on koukuttavaa hommaa, mutta kahden ensimmäisen testiruukun (justiin ne, joihin tarttui ne etikettien värit sisäpuolelle ja joita en saanut ilman puukkoa muoteista ulos) jälkeen, en kyllä ollut ihan vakuuttunut :). Mutta nyt olen.
   Meinaa vaan lipsahtaa jo pakkomielteen puolelle, kun koko ajan tekee mieli rampata ateljeessa kurkkimassa muotteihin :).

   Ne kasvien lehdet mua ei oikein nappaa, mutta pitsiliinajuttuja aion kyllä kokeilla. Kunhan vaan jostain ensin hommaan niitä liinoja. Ellen tässä samalla innostu virkkaamaankin tai peräti nypläämään. Hehhee.

   Mukavaa viikonloppua Pia <3

   Poista
 14. Näppärä emäntä tekee mitä haluaa. Vaikka betonista. Mitenkähän onnistuisi jos yrittäisi pöytää tms.? Saattaisi olla liian iso urakka kotihommiin.

  Vähäks kiva, kun sulla on oma ateljee :) Määkin tahtoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, oonko miettinyt samaa. Siis sitä pöytää. Tai penkkiä. Olis hirmu kätevä, koska saisin sitten sen päälle aseteltua kaikki noi mun muutkin esineet, kun niille ei ole mitään paikkaa.. Tarttee vaan vähän laajentaa ateljeeta tallin puolelle, koska sitä pöytää vartten tarttee ensin nikkaroida kunnon muotit vanerista. Ja raudoitusverkkoakin tarttis hommata, että varmasti kestää kasassa. Että voipi olla, että mun S100 sementti ehtii kovettua säkkiinsä ennenkuin pääsen niin pitkälle. Mutta olis kyllä hianoo.

   Ateljee on kyllä kiva. Saa sotkea rauhassa, kun on mun omaa tilaa. Terapeuttista välillä olla täys sohlo :)

   Poista
 15. Hitsi sä oot toimelias! Mun silmis rupes pyörimään betonipölkyt - siis pyöreitä tai neliskanttisia, jotka vois olla pöytiä tai tuoleja. Jos rupeet tehtailemaan, mä voisin tilata pari!! Wautsi sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nääs. Tarttee vaan ensin kehitellä itselleen supervoimia, koska voisin kuvitella, että sellaseen umpinaiseen pikkupölkkyyn menis semmoset pari kolme säkkiä sementtiä. Että en ainakaan lupaa nostaa niitä sulle autoon :D. Mutta oikeesti olen kyllä ajatellut, että jos sellasen pienen pöydän tai penkin saisin tehtyä, se olis ihan superia. Mutta vähän veikkaan, että en saa. Vaan sitähän ei tiedä, ellei kokeile..
   Ja ehkä oot nähnytkin, mutta Jyskissä on myynnissä sellasia pyöreän pöllin mallisia betonijakkaroita. Hintakin oli muistaakseni joku järkevä. Mutta sen jakkaran on kyllä pakko olla ontto. Pitäiskin mennä myymälään vähän teollisuusvakoilemaan, että miten on tehty.

   Vautsi vaan itselles <3

   Poista
 16. Ihania<3 Kiitos vaan vinkeistä, jahka niska paranee, minäkin aion nyt sitten rohkeana yrittää. Mulla olis käyttöä vaikka kunka monelle kukkapurkille. Ei meinaan tarvii laiskan kitkeä kun istuttaa purkkiin... Mikä tuo sekoitinhärveli on? Onko sellainen pakko olla. Hienoja nuo on kaikka, josset keksi käyttöä, niin äkkiäkös laitat pystyyn pihakirppiksen ja lapun että Betoniateljeen taidetta edullisesti...:)) Aurinkoisia ateljeepäiviä sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sari <3. Suosittelen kyllä kokeilemaan. On niin kivaa puuhaa. Ja hyödyllistäkin, jos vaan tulee käytettyä kaikki tekeleet.. Pikku pelko kyllä piilee, että mahtaako niin käydä, kun en oo ihan varma, mihin voin vaikkapa hyödyntää hitsin painavaa betoniperhosta :D.

   Sekoitinhärveli on porakoneeseen kiinnitettävä "vispilä". On tosi kätevä, enkä kyllä oikein tiedä, olisinko edes käsin pystynyt sekoittamaan, kun tein puoli säkkiä kerralla eli sellaset 12,5 kg sitä pelkkää laastia. Veikkaan, että olis kyllä mennyt vähintään niskat jumiin, joten suosittelen kyllä tota vispiläsysteemiä. Paitsi jos tekee ihan pikkusatseja kerralla, mutta siitä pikkusatsista ei kyllä kummoisia ruukkuja synny.

   Voi kunpa sun niska tulis pian kuntoon. Ei oo kivaa semmonen.

   Ateljee kiittää auringosta ja toivottaa kaikkea hyvää sinne <3

   Poista
 17. Aivan mielettömän upeita Annukka, tykkään paljon!<3 Tästä ehdottomasti itsellekin hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, kiitos! Tän luettuani mun oli käytävä ostamassa varta vasten ruokakaupasta mehua muovipullossa, jotta pääsen mäkin kokeilemaan seuraavia valoksia.;) Ja ihme ja kumma, tänään irtosi se yksi kokeilukappale...vaikka ei siitä silti taida tulla toivomaani seinäkelloa. Mutta sen verran hyvältä sekin tekele näyttää, että yritän uudelleen, paremmalla muotilla.:)

  Ihanaa viikkoa Annukka!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Taina <3. Meinaa lipsahtaa pakkomielteen puolelle tää(kin) homma (kunnes iskee se perinteinen totaalikyllästyminen ja hautaan hankkeen ja laastit siinä samalla...). Tulee meinaan katseltua kaikkea ympärillä olevaa sillä silmällä, että olisko siinä muotin mallia. Mutta tällä lyhyellä kokemuksella voin sanoa, että mikään "jäykkä" materiaali ei toimi. Tai siis kova paremminkin. Nyt vähän (paljon) surettaa, kun ostin kirpparilta varta vasten sellasen perhosen mallisen lasimaljan, jota mun piti käyttää useamman perhosen tekemiseen (älä kysy, mihin niitä perhosia käytetään, en tiedä :D), mutta eipä tuu se betoni ensimmäisestäkään ulos, joten vaihtoehdoksi jää iskeä se lasiperhonen palasiksi. Yhyy. Ei tosin maksanut kuin 2 euroa, mutta silti. Samoin harmittaa noi teräsmukit, kun niistä piti tulla ulos just niitä suoralinjaisia kynttilänjalkoja, jotka olisin maalannut 2-värisiksi. Mutta ei tullu :).

   Mukavaa kaikkea sinne myös Taina <3

   Poista
 18. Onpa kivan näköisiä! Voisinkin kokeilla sekä ruukkujen että laattojen tekoa...jossakin välissä kesällä.
  Auringon paistetta ja kesän odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla olis ainakin ruukuille käyttöä. Ja hauiksia kanniskella sementtisäkkejä :).

   Ulkona rupes just satamaan lunta, joten vähän vielä joudutaan kesää (kevättä?) odottamaan, mutta toivottavasti palkitsee.

   Energistä toukokuuta Annu!

   Poista
 19. Voi vitsi, kun tuli kivoja! Mä kans just jostain tsiigailin betoniruukkuja ja semmosta kivaa pallia. Hihiii.. miten palli voi olla aina yhtä tyhmä sana :D Mister A kans jotain uhos tekevänsä betonista, mutta en enää yhtään muista mitä se mahtoi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla piisais ainakin hauikset betonipallin nosteluun :D. Meikäläinen meinaa hyytyä jo noihin ruukkuihin. Oikeesti yllätti, kuinka painavia niistä tulee, vaikka kyllähän se siinä tehdessä ois jo pitäny huomata..

   Nyt mulla on tuloillaan mm. niinkin käyttökelpoinen jutska kuin iso betoniperhonen :D. Josko se ois ollut vaikka just se, mikä Mister A:llakin oli mielessä....

   Poista
  2. Joo, mä luulen, että se oli just perhonen mitä mister A on suunnitellu :D

   Poista
  3. Mää niin arvasin ;). Mr A Butterfly :D

   Poista
 20. Tulipas kivan näköisiä ruukkuja! Kyllä kelpaa kukkia noihin laittaa. Näinhän se on, että tekemällä ja varsinkin virheitä tekemällä oppii, on nimittäin omakohtaisia kokemuksia. :D Ei kuitenkaan noista hommista, mutta monista muista.

  Betonihommissa on kiva kun vain mielikuvitus on rajana. Eikä vissiin kovin arvokasta, jos vähän pilallekin menee.

  Tekisin itse myös, mutta mun pitäsi päästä ensin kaikenlaisista rottinki- ja muovihärpäkeastioista eroon. Aina keväisin ajattelee, et tää vuosi viel menee ja sit pois... Pitäis ihan konmarittaa! (pöh, miten hölmö sana)

  Heipat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kuule, niistä muovihärpäkeastioista sais oikein mainioita betonimuotteja :). Itsekin niitä koko ajan sivusilmällä bongailen, että mistä sais mitäkin tehtyä, mutta täytyy vaan joku tolkku nyt pitää siinäkin hommassa, koska itseni tuntien tiedän, että jonain päivänä iskee totaalikyllästyminen, kun ensin vouhotan ihan täysillä, enkä halua, että siinä kohtaa on nurkat täynnä muovikippoja- ja kuppeja, joilla ei enää sen jälkeen tee mitään. Että siinä mielessä ne turkkilaiset jugurttipurkit on hyviä, että ei ole tarvinnut erikseen tavallaan ostaa sitä muoviosaa, vaan ainoastaan syödä sisus :). Mutta aika tylsäksi se kyllä käy pelkästään niitä käyttää.

   Mua kanssa ärsyttää toi konmaritus-sana, vaikka olenkin siihen Marie Kondon ekaan kirjaan itsekin ihastunut, vaikka pitkään olin sillä kannalla, että minähän en sitä lue. Siinä on kumminkin niin paljon sellaista, mikä sopii mun ajatusmaailmaan ja luontaiseen toimintamalliin, että siksi tykkään, vaikken nyt ihan niin pitkälle ole päässyt, että alkaisin aina työpäivän jälkeen kiittämään kenkiäni siitä, että on jaksaneet olla mun jalassa koko päivän :D. Mutta hyvää siinä on se, että tarkoitus ei ole hulluna hävittää kaikkea, vaan päinvastoin, miettiä, mitä haluaa säilyttää ja luopua muusta.

   Hei vaan ja heipat ja toivotaan, että lumisade kohta lakkaa :)

   Poista
 21. Hyvännäköisiä ruukkuja! Betoni on mielenkiintoinen materiaali. Ja siinä näyttää olevan vain mielikuvitus rajana. Näin koin, kun töitäsi katselin. Olen ollut kerran betonitreffeillä. Siellä tehtiin raparperinlehtiä. Kutsujalla oli kaikki välineet pihassa ja vajassa, joten meille osallistujille jäi tuo mukavin osuus eli taiteilijan osuus. Minäkin sain raparperinlehden syntymään ja se on yhä pihassamme.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuu. Betonitreffit kuulostaa ihanalta! Sellaisille haluaisin itsekin päästä. Etenkin, jos joku muu tosiaan tekisi ne "likaiset työt" ensin :). Ei ole oikeasti niin hohdokasta se laastisäkkien kanssa puljaaminen, mutta niin se tuppaa vähän joka hommassa olemaan, että ensin pitää tehdä ne ikävät asiat ennenkuin pääsee käsiksi siihen kaikkein kivoimpaan. Eikähän sitä sitten enää muista, jos lopputulos kumminkin palkitsee niinkuin tässä tuntuu onneksi enimmäkseen käyvän.

   Raparperinlehtijutut tuntuu olevan sellainen betonihommien "must"-juttu. Vielä vaan saa aika kauan odotella, että lehdet on siinä mallilla, että pääsee käyttämään. Justiin eilen katselin pieniä raparperintynkäparkoja, jotka pilkisti vastasataneesta lumesta.

   Kiitos kivasta viestistä Tuula ja iloista ja toivottavasti kohta vähän keväisempää viikkoa!

   Poista
 22. Uijui miten mahtavaa ja miten ahkerana oltu siellä. Varmaan sielukin lepää puuhatessa. Meiltä löytyy yksi vastaava ja se on ihan kaupassa. En vaan ymmärrä miksi en syty liekkeihin minkään askartelun suhteen. Johtuuko se pvkodin ilkeistä nauruista äitienpvtulppaani askartelumustani kohtaan vai mikä. Ehkä kun lapset vähän kasvaa ja on enemmän sellaista aivotilaa.

  Muiskuja viikkoon ja muista se aurinkovoide, golfkentälläkin kun ramppaat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan aina ei kyllä sielu lepää, kun välillä menee kirjaimellisesti (betoni)kuppi nurin :D. Mutta hauskaa puuhaa kyllä silloin kun onnistuu. Joskin itseni tuntien tiedän, että tää on nyt vähän aikaa ihan täysillä tätä kunnes iskee totaalikyllästyminen ja askartelulakko, kunnes kekkaan taas jotain muuta, mitä teen täysillä kunnes iskee totaalikyllästyminen jaajaaajaa. Aina sama kierre.

   Ja tylsäähän se olis, jos meillä kaikilla olis samat mielenkiinnon kohteet. Just hauskaa, että ollaan niin erilaisia. Ja jos mun nyt pitäis nimetä jotain, mihin itse en taas syty sitten pätkääkään niin se olis varmaan kakkujen leipominen tai ylipäätään yhtään mitkään leipomukset. Eikä kyllä nappaa enää ompelutkaan, vaikka ennen tein ihan kaiken itse potkuhousuista laskosverhoihin ja kaiken siltä väliltä. Ehkä tuli kiintiö täyteen.

   Ja kiitos siitä voidevinkistä! Koitan kyllä aina jotain suojaa käyttää, mutta ei se tartte kuin pari kertaa kunnon aurinkokelillä unohtua, niin vahinko on jo tapahtunut. Enkähän nyt tähän hätään haluais mitään maksaläiskitystä kasvoille, kun muutenkin tuntuu nyt olevan kasvokriisiä ilmassa :).

   Kiitos ja samoin <3

   Poista
 23. Nonni, hienoa kun pääsit aloittamaan! Ja oikein kauniita esineitä olet tehnytkin. Eikö vaan olekin tosi koukuttavaa hommaa ja hyvä, että sinulla on oma ateljee nyt. Voit tehdä aina kun huvittaa. Minulla on autotalli kesän käytössä, sopivan viileä mutta kippioven voi lämpimällä säällä pitää auki.

  Nuo sementti ja jotain... nimitykset ovat tosiaan sotkevia, kuivabetoni on monesti sellainen yleisnimitys, ja nimi vaihtuu sementtilaastiksi kun on hienompijakoista. Eri merkeillä on eri nimiäkin. Kaikkia olen kokeillut ja tuosta krouvimmasta (S100) tykkään tehdä ulkoruukkuja ja muuta ulos tulevaa, se kestää pakkaset murenematta. Minulla on monenlaisia esimeitä ollut ulkona jo 4-5 talvea, eikä miksikään ole mennyt. Siihen saa parhaiten myös rautaa sisään, jos tarvii tukea. Sitten ne kasvot yms teen hienommasta, että piirteet näkyvät. Käytin vielä loput antiikkilaastitkin töihini kun meidän takkahuoneen rempasta jäi. Se on kauniin valkoista, mutta esineet ei kestä pakkasta, joten niitä pidän täällä sisällä.

  Tänä kesänä jatkan mosaiikkikokeiluja. Aloitin viime kesänä, mutta se jäi vähäiseksi kun tuli syksy. Noihin betoniesineisiin saa hyvin mosaiikkipaloja kiinnitettyä saumauslaastilla, sillä voi liimata ja saumata. Taas yksi uusi aine, mutta ei ne kalliita ole. Olen myös innostunut suurista ruukuista, joihin tarvitaan jo rautatankoa, kanaverkkoa yms tueksi sisälle. Pää on täynnä suunnitelmia ja ideoita, kunhan vähän lämpenisi, että saisin auton pidettyä ulkona.

  Kirpparilta kävin ostamassa lasten jalkapalloja ja isoja muoviastioita töitä varten. Muovi on tosiaan paras lähtemään irti, silti sekin kannattaa öljytä. Muottina voi käyttää vaikka mitä ainetta olevia esimeitä mutta sitä enemmän öljyä mitä hankalamapi muotti. Esim vanha metallilautanen lähti kyllä, mutta öljyä kului.

  Hienoa, jatka samaan malliin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänk juu maestro :).

   Toi olikin hyvä pointti, että se S100 kestää parhaiten ulkona. Taidankin sitten tehdä siitä jotain sellasta, mitä ei tarvi nostaa talveksi talliin. Pieni pöytälevy tai penkki oli suunnitteilla (että olis joku taso, minkä päälle voisin noita esineitä laittaa, kun niille ei oikeasti ole paikkaa :)), mutta voi jäädä haaveeksi, kun pitäis mennä kauppaan ostamaan vaneria muottia varten ja se kauppaanmeno tuntuu aina olevan se työläin juttu. Siitä tää homma alunperinkin kiikasti jokusen kesän, kun en saanut aikaiseksi mennä ostamaan laastia.. Eikä kyllä ollut noin hyvää paikkaakaan, missä tehdä kuin nyt, kun sain siivottua verstaan ja hommattua sinne sen Lidlin pitkän retkipöydän. (Ei siinä pöydän päällä sinällään niit itse betonivaiheita pysty tekemään, kun on niin heppoinen, mutta muottien öljyäminen ja pikkujuttujen kuivattelu käy siinä hyvin. Säästyy selkä, kun ei tarvi kökkiä lattialla).

   Mosaiikit ei oikein ole mun juttu (vannomatta paras tosin, koska just ne voi olla se seuraava innostuksen aihe..), mutta niitä palloja ja muita olen kyllä koittanut bongailla. Ei vaan ole vielä tullut riittävän edullisia vastaan, kun hitsi vieköön, olin just vähän aikaa sitten hankkiutunut kaikista omissa nurkissa pyörivistä eroon. Däämmm. Kirppiksellä ei ole ollut ja kaupassa on vaan jotain Disney-aiheisia, joilla on sen mukainen hinta. Eikä ole nyt mitään vanhoja pyöreitä lasikuuppiakaan, joiden sisälle voisi valaa ja sitten räksäyttää lasin rikki (ei tosin tunnu kauhean kivalta toi ajatus, kun mieluummin sitä käyttäisi samaa muottia useamman kerran).

   Kattoo ny, kuinka kauan tätä innostusta kestää vai joko kohta hanke haudataan sinne kaikkien muitten aiempien hyvin alkaneiden joukkoon :). Hope not.

   Kiitti kannustuksesta!

   Poista
  2. Hehee, voin kertoa, että mosaiikki ei innostanut yhtään alkuun. En halunnut krumeruureja. Monta kesää tein pelkästä betonista. Sitten kokeilin sinisiä mosaiikin (oli nettikaupan loppuunmyynti) ja laattojen paloja ruukkujen reunuksille ja kauniitahan ne oli. Varoitan :)

   Minä en juuri kirpputoteilta mitään löydä, mutta poikkesin kerran tuolla kirkolla olevalla isolla kirppiksellä ja löysin lasten jalkapalloja eurolla kaksi, ostin neljä eli kaikki mitä myynnissä oli. Sitten lasinen lampun pyöreä kupu, yksi euro, ja lasten kumisaappaita kahdet. Lasinen pallo on toki kertakäyttöinen, mutta mitä väliä. Jalkapalloihin ajattelin kokeilla päälle sellaisia puoliympyröitä. Palloon tein viime kesänä sisälle betonipallon, mutta sehän painuu tasaiseksi pohjasta, tuli hauska "pallo", jolla tasainen pohja ja pinta :)

   Hyvää betonikesää!

   Poista
  3. Olen nyt ihan niinkuin en olis tätä koskaan nähnytkään, etten ota vaikutteita tosta mosaiikista :). (Oikeasti mulla oli muutama vuosi sitten pakkomielle tehdä puutarhapöytä, johon tulee mosaiikkikansi. Sellanen espanjalaistyyppinen. Mutta en nyt justiin muista mihin se projekti kaatui.. Varmaan siihen sopivan pöydän etsintään tai jotain, mutta ei meille sellaista sitten koskaan tullut ja ehkä ihan hyväkin, koska nyttemmin lähtisi varmaan kiertoon, kun en tosiaan enää niistä mosaiikeista piittaa. Mutta siis juu, jätetään se takaportti kumminkin auki, ettet sit pääse sanomaan, että mitäs minä sanoin :)

   Eilen kävin taas kirppiksellä muottijahdissa. Ei löytynyt mitään. Mutta siellä oli kyllä eurolla myynnissä hyllylevyjä, joista saisin hyvän hyllylevymuotin, eikä tarttis mennä sinne vanerikauppaan. Joskin johonkin sitä on mentävä, että saan jostain jalat sille levylle, josta siis on tarkoitus tulla pöytä tai penkki. Että ei tässä nää keskeneräiset projektisuunnitelmat ihan äkkiä lopu.

   Ja kiitos samoin!

   Poista
 24. Kivoja juttuja olet betonista saanut aikaiseksi. Meillä on kesäksi sovittuna betonitalkoot Aleksin siskon luo, sillä hän on siinä hommassa haka. Saa nähdä, millaista jälkeä itsellä syntyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei epäilystäkään, etteikö teidän käsissä synny vaikka mitä hauskaa ihan mistä materiaalista vaan. Ja huippua, jos pääsette talkoilemaan betonimestarin johdolla :)

   Poista
 25. Ei vitsit miten hienoja! <3 Ja teksti taattua Annukka-laatua, ihan parasta! :D Kiva kun näytit myös epäonnistuneita tuotoksia ja parit vinkit sudenkuoppien välttämiseen. Betonijuttuja en ole itse vielä kokeillut, mutta olisi kyllä kiva kokeilla kesällä. Kumminkin loppuu kukkapurnukat kesken jossain vaiheessa, vaikka niitä olisi kuinka paljon... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anna <3. Betonipaja näyttää nyt olevan lakossa :D. Ei ole syntynyt juurikaan mitään uutta, kun vähän masennuin parista ei-niin-hyvin menneestä jutusta, enkä ole onnistunut bongaamaan mieluisia muotteja pariin esineeseen, jotka suunnittelen tehdä. Mutta antaa ateljeen nyt huilata hetki ja palaan sit taas sinne uudella tsempillä.

   Puuhakasta uutta viikkoa kasvihuoneen kulmille :)

   Poista
 26. Hei aivan ihania juttuja olet tehnyt! Pitäiskin itsekin tehdä jotain kauniita ruukkuja, niistä on aina pulaa. Olen pari betonikurssia kansalaisopistossa käynyt ja jotain niistäkin on jäänyt. Teimme savesta ensin mallit joista kipsistä mallineet ja mallineeseen betonia. Työlästä, mutta niin sai monimuotoisia kappaleita..tein mm. profiilikuvan miehestä :D Kivaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk. Mulla olis kyllä jäänyt homma puolitiehen, tai vallan tekemättä, jos olis pitänyt osata tehdä mallinneet ensin itse. Nyt pääsi helpolla, kun käytin ihan vaan valmiita muovisia. Joskin ateljee on tällä hetkellä huiskinhaiskin ja tekijä lakossa :). Lopahti mielenkiinto, kun en löytänyt sopivia muotteja pariin suunnittelemaani juttuun. Mutta ehkä se tästä taas tekemiseksi muuttuu.
   Teillä siellä on ollutkin viime päivinä tekemisen meininki pihalla. Ja hienoa jälkeä tuli.


   Poista
 27. Ihan mahtavan hienoja betonitöitä teitkin!
  Siitä se innostus lähtee!
  Isäni nauraa minulle vieläkin kun muistaa minun tehneen hiekkakakkumuotteihin betonikoristeita jo ollessani kuusi vuotias! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee. Siinä tapauksessa olet kyllä varmaan nuorin betonitöiden tekijä ikinä :).

   Poista
 28. Tulin kurkkimaan mitä tänne kuuluu! Mahtavia betonihommia, ihailen aina kun ihmiset jaksavat tehdä itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä taas ihailen ihmisiä, jotka pystyy juoksemaan maratooneja :). Ei onnistu multa.

   Ja kiva kun kurkit.

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 29. Oih, kukas se täällä on oikea kerhotätien kerhotäti, vinkit betoniin ja kaikkea. Ihan kalpenee tässä mun kerhotäteilyni... Olipa muuten kiva taas nähdä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me kässäkerholaiset :).

   Ja niin todellakin oli <3. Tulee aina pitkäksi aikaa hyvä mieli mukavien ihmisten seurasta, vaikkei mitään sen ihmeellisempää tehtäiskään.

   Poista
 30. Hahaha, sain nauraa täällä sinun letkautuksille ja miehen ateljee-kysymykselle :D
  Mutta hienoja ruukkuja ja betoniväkerryksiä sait aikaiseksi muutamasta kokeilutuotoksesta huolimatta. Itse kokeilin ekaa kertaa tehdä pari kesää sitten ja on se vain aika raskasta ja aikaavievää puuhaa. Vieläkin kismittää minun haljennut jumppapallobetoniväkerrykseni. Siitä olisi tullut niiiin kiva, jos pallo ei olisi yön aikana kellahtanut lattialle ja mennyt halki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoninen jumppapallo oliskin aikamoinen :D. Sillä sais itsensä melkoisen kovaan kesäkuntoon lyhyessä ajassa..
   Mutta siis harmi tosissaan, että päätti haljeta. Hirmu vaiva tekemisessä kumminkin.
   Mulla oli kanssa aikomus tehdä koristepalloja puutarhaan, mutta hitsit, kun en löytänyt mistään riittävän edullisia palloja muoteiksi. Kotona niitä aikanaan oli nurkat täynnä, mutta ehdin tietty just ne hävittää ennenkuin tiesin ryhtyväni betonihommiin. Kirppiksilläkään ei näytä olevan ja kaupoissa kaikki on jotain ylihintaisia Disney-palloja. Mutta nyt on muutenkin ateljeessa ovet kiinni ja tekijä näköjään lakossa :D. Mielenkiinto on jo siirtynyt seuraavaan puuhaan.

   Iloista viikonloppua! Onneksi hoksasin kurkata kommenttien valvontaan, kun olen määritellyt, että pari viikkoa vanhempien tekstien kommentit menee sinne, että huomaan lukea. On vaan toiminut heikonlaisesti, kun en koskaan muista kurkata sinne ja sit harmittaa.

   Poista
 31. Olettepa olleet viihtyisässä paikassa. Olen heikkona tiilirakennuksiin ja tiiliseiniin, joten todella kaunista. Kuten on kaunis sormuskin ja ruukku. En ole itse lainkaan askartelevainen ollut koskaan, mutta arvostan suuresti kädentaitoja ja parhaat lahjatkin on ehdottomasti, jos joku on vaikka kutonut minulle sukat.

  Aurinkoa viikkoosi Annukka <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi