Sivut

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

TUNNUSTUS BLOGILLENI JA HYVÄ KIERTÄMÄÄN


Sain yllättävän, mutta sitäkin enemmän mieltä lämmittävän tunnustuksen Oikeasti aikuinen- ja Villejä Lupiineja-blogeista. Kiitos tuhannesti! Olen otettu.


Tunnustuksen/haasteen säännöt kuuluvat näin:


1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi


Kääk! En osaa kirjoittaa mitään lyhyesti, mutta yritän parhaani.

Oma alkuni, joka sisältää "ei kannata tehdä niin kuin minä tein"-vinkkejä aloitteleville bloggaajille

Kirjoitin ensimmäisen blogitekstini marraskuussa 2012 vanhaan blogiini, josta oli tarkoitus tulla enimmäkseen päiväkirja aiemmin samana syksynä aloittamieni Sisustusalan ammattitutkintoon tähtäävien opintojeni ympärille.

Kaunis ajatus oli, että voisin myöhemmin käyttää siellä esittelemiäni suunnitteluprojekteja ja muutos- ja remonttikohteita referensseinäni, mutta aika pian ymmärsin, että se oli lähinnä iso vitsi. Ei sillä, että projektit olisivat menneet metsään, vaan siksi, että niistä julkaisemani kuvat olivat paitsi pieniä ja pimeitä, myös laadultaan kertakaikkisen surkeita. Ja tekstitkin lähtivät heti alkuun rönsyilemään siinä määrin, että kokonaisuudesta oli referenssit kaukana. Siispä päätin huhtikuussa 2014 sulkea blogin ja aloittaa uuden puhtaalta pöydältä, mutta samoin tavoittein, jotka sittemmin vesittyivät pitkälti samoista syistä..

Uusi alku oli tärkeä myös siksi, että olin alkanut potea huonoa omaatuntoa vanhalle blogilleni hetken mielijohteesta keksimästäni nimestä, jonka poimin suoraan yöpöydälläni auki olleesta kirjasta. Silloin se tuntui suorastaan kuningasajatukselta, ja olen kirjoittanut ensimmäisen blogitekstini loppuun näin:

"Blogini nimi kuvastaa sitä, mitä haluaisin olla. Kaaoksen kesyttäjä. Vau! Tähän aikaan vuodesta on tosin paikallaan olla myös kaamoksen kesyttäjä. Siinä olen mielestäni aika hyvä."


Tajusin ajattelemattomuuteni vasta siinä vaiheessa, kun hakutuloksista näin, että blogiini päädyttiin usein silloin, kun oikeasti etsittiin tietoa ammattijärjestäjä Anne Te Velde-Luoman samannimisestä kirjasta. Enkä todellakaan halunnut johtaa ketään harhaan. Enkä varsinkaan millään muotoa käyttää nimeä edes vahingossa väärin. (Oikeasti ihmettelen, että blogin nimi ei jo ollut Annella itsellään käytössä). 

No muuttuiko uuden blogin myötä mikään muu kuin nimi (joka kaikessa mielikuvituksettomuudessaan tulee erittäin, erittäin sivutoimisen toiminimeni "Sisustuspalvelu KOTONASI."-nimestä) ?

Vastaus on, että ei siinä määrin kuin olin ajatellut. Ei siis tullut referenssisivustoa tästäkään, vaan hyvin pian aloin taas rönsyilemään ja kirjoittamaan kaikenlaisia tekstejä tulipalon ja taivaan väliltä. Enkä edelleenkään osaa kirjoittaa mitään lyhyesti, vaikka kuinka yritän. 

Sensijaan kuvaamisessa koen kyllä noista "vanhoista" ajoista kehittyneeni. En niin paljon kuin haluaisin, mutta aika paljon kuitenkin. (Pahoittelut postauksen kuvatoistosta, mutta halusin valita tänne muutaman oman suosikkini).


Kuvien käsittelyä haluaisin myös oppia, mutta en ole tehnyt mitään asian eteen. Paitsi asentanut ilmaisen PhotoScape-ohjelman, jolla muutan kuvakoot ja suoristelen vinksallaan olevat kuvat, jos on tarpeen. Juuri muuta en osaa. Ja haluan myös ajatella samoin kuin tuntemani taitava valokuvaaja, joka on sitä mieltä, että "Kuva syntyy kuvaamalla, eikä käsittelemällä". Mutta silti pieni säätö olisi joskus eduksi. Ilman, että alkuperäistä vääristellään.


Välttääksesi samat alkumokat, jotka itse tein, suosittelen seuraavaa:

- mieti blogisi nimi todella huolella, jotta se tuntuu varmasti omalta ja sellaiselta, että sen lausuu mielellään ääneen (kannattaa myös varautua pettymään muutamankin ensimmäisenä mieleen tulleen parhaan nimen kohdalla, koska todennäköisesti joku muu on jo keksinyt saman)

- pyri heti alusta asti panostamaan kuvien laatuun 

- huomioi myös kuvien riittävän suuri koko, koska pienten kuvien tihrustaminen on ainakin itselleni vaikeaa (joskin ylisuuriakin on hankala katsella etenkin puhelimella blogia lukiessa)

- kuvakokoa (eli pikseleitä, joka on eri asia kuin se, kuinka suurena kuva näkyy ruudulla) on hyvä pienentää alkuperäisestä tai tulee Bloggerin (jos siis olet valinnut sen blogialustaksesi) kuvatila hyvin pian täyteen. Niin kävi itselleni heti alkumetreillä, kun latasin monen megan kuvat blogiin sellaisenaan, kunnes onnekseni sain vinkin viisaammalta ja kokeneemmalta tutulta bloggaajalta, ja ymmärsin alkaa pienentämään kuvat vähemmän tilaa vieviksi ja leveydeltään omaan blogiini (750 pikseliä) sopiviksi. Siihen tuo ilmainen PhotoScape esimerkiksi on ihan hyvä.

Ja tässä vielä muutama muu asia, joita itse blogin lukijana arvostan:

- ole aito oma itsesi

- kirjoita vain sellaisista aiheista, joista aidosti haluat, ja vain silloin, kun siltä tuntuu, koska väkisin väännetty teksti paistaa aina läpi, eikä ilahduta sen enempää kirjoittajaa kuin lukijaakaan (myös liian "hysteerinen" postaustahti voi alkaa ennen pitkää ahdistaa)

- panosta mahdollisimman hyvään oikeinkirjoitukseen, koska se tekee tekstiesi lukemisesta sujuvaa ja miellyttävää, eikä vie huomiota pois itse aiheesta (ja tämä ei sitten tarkoita sitä, ettenkö hyväksyisi myös muunlaista tekstiä ja ymmärtäisi lukihäiriöitä ja ihan kaikkea, mutta tuo "mahdollisimman hyvä" tarkoittaa jokaisen omia lähtökohtia)

Ja siinä vaiheessa, kun olet päässyt sisälle blogimaailmaan, vinkkini numero yksi on sama, joka pätee ihan kaikkeen elämässä muutenkin:

"Kohtele kaikkia ihmisiä myös täällä niin kuin haluaisit heidän kohtelevan itseäsi." 

Itse ajattelen, että se tarkoittaa ystävällisyyttä, oikeudenmukaisuutta, kannustusta ja vastavuoroisuutta, joista viimeisin ilmenee ihan vaikkapa vaan niin, että jos itse toivot saavasi kommentteja, käy jättämässä niitä ahkerasti myös itse. Ja vastaa aina kaikkiin saamiisi kommentteihin mahdollisimman pian, jotta kommentin jättäjälle välittyy tunne siitä, että hänen viestinsä oli sinulle tärkeä. (Itse olen juuri tehnyt sen päätöksen, että paria poikkeusta lukuunottamatta en enää kirjoita kommentteja blogeihin, joissa niihin ei reagoida, koska koen, että niillä ei ole saajalleen mitään merkitystä. Olkoonkin, että blogi ja sen kirjoittaja olisivat itselleni muuten tärkeitä.)

Ja vielä haluaisin sanoa sen, että jos haluat "lukijoita", saat heitä todennäköisesti esimerkiksi järjestämällä kaikille avoimia arpajaisia, mutta jos haluat ihan aitoja lukijoita, kannattaa luottaa omaan itseesi ja aitoon vastavuoroisuuteen. He, jotka oikeasti haluavat, päätyvät kyllä luoksesi, jos blogisi sisältö on kiinostavaa. Lukijoiden suuri määrä kun ei oman näkemykseni mukaan korvaa "laatua" eli tässä tapauksessa juurikin sitä aitoa kiinnostusta. Eri asia tietysti, jos tavoitteesi on kaupallisen blogin perustaminen, jollaista harkitseville en valitettavasti osaa antaa minkäänlaisia vinkkejä. Itselläni kun ei  sellaisesta ole kokemusta.


Ja kenelle sitten haluan antaa tämän tunnustuksen eteenpäin? 

Siitäkin huolimatta, että tiedän jo etukäteen, että monikaan heistä ei kiiltävistä pokaaleista perusta.

Vaan koska ajatus on tärkein, haluan laittaa hyvän kiertämään kymmenelle kanssani kaikkein pisimpään yhteistä blogimatkaa taittaneelle, itselleni tärkeäksi tulleelle blogiystävälle, joista osa edelleen postailee säännöllisesti, osa enää silloin tällöin, mutta kuitenkin edes joskus. Harmikseni kun moni vanha tuttu tuntuu kadonneen blogimaailmasta kokonaan ja siirtyneen "nopeampien kanavien" pariin.

Tässä tunnustuksen ja samalla haasteen saajat:

Soile kaikkien aikojen ensimmäisestä seuraamastani blogista Sisustus ja Sepustus

Sielunkumppanini ja luova, syvällisiä pohdiskeleva, mutta samalla hassu monilahjakkuus Markku-Martta-Maketsu Lemon Gay-blogista

Ensimmäinen ihan oikeassa elämässäni tapaamani bloggari Pepi Huushollista

Elämänviisas Lady of the Mess- Arja

Monenlaisia ajattelunaiheita ja pohdittavaa vuosien varrella jakanut Heli Kotoisaa Arkea- blogista 

Ihana huuhaa-intuitioystäväni VALO-blogin Taru

Elämänmakuista ja mielenkiintoista saaristolaiselämää valottava Pilvi Villa Idurista

Mystinen kissanainen ja oman elämänsä puutarhuri Cheri Autuaasta Olosta

Omia ennalta-arvaamattomia polkujaan tallaava Kukkapillin  seikkailija-Satu

ja

Nuori ja energinen PikkuMyy Jossu Maailman parhaasta paikasta

Olkaatten hyvät! Olette minulle tärkeitä. Niinkuin jokaikinen kanssakulkijani täällä. Ilman teitä elämäni olisi paljon köyhempää. Ja se on totta, eikä mitään pokaalihelinää.


52 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta, arvostan tätä todella paljon. On erittäin mielenkiintoista, miten nämä "ystäväpiirit" blogimaailmassa syntyvät, siinä olisi hyvä kohde jollekin tutkijalle.
  Onneksi kirjoitat pitkästi, sillä tekstisi on aina niin herkullista luettavaa. On ollut ilo tutustua ja allekirjoitan kaiken mitä kerroit bloggaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Ole hyvä :).

   Ja sepä tosiaankin olis mielenkiintoinen tutkimusaihe. Täällä kun on saanut tavata ja ystävystyä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ei välttämättä koskaan tiet ihan todellisessa elämässä olis kohdanneet. Kääk. Kyllä olisi jäänyt paljosta paitsi.

   Ja kiitos erityisesti tuosta pitkien tekstien kirjoitusluvasta :)

   Poista
 2. Olipa ihana kirjoitus. Ihan syystä sait tunnustuksen <3

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä blogia aloitteleville ja miksei vanhemmillekin konkareille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Vähän tuntuu hassulta mitään vinkkejä antaa, kun on tullut itse tehtyä kaikki mahdolliset alkumokat, mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa oppia :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä ja todella kauniit kuvat! Sinun blogisi on kyllä tunnustuksensa ansainnut, tapasi kirjoittaa on niin hauska ja ihanan piristävä! Itse en ole yhtään arpajaista pitänyt blogissa, välillä on kyllä mielessä ollut, mutta en halua ryhtyä "kalastelemaan" lukijoita, mutta nykyisiähän toki voisi palkita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anu! Arvostan sitä, mitä sanot. Joskin tuntuu, että on viimeaikaisista teksteistä ollut hauskuus ja piristävyys kaukana, kun on tullut enempi mietiskeltyä syntyjä syviä. Mutta toivottavasti tässä taas jotain iloisempaakin tarinaa on luvassa.

   Mun mielestä kanssa omien lukijoiden kesken järjestetty arvonta on kiva juttu. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli, kun voi jotenkin palkita, vaikkei tietty kaikille ole mahdollisuutta sitä palkintoa jakaa, vaikka haluaisikin.

   Poista
 5. Kiitos Annukka, tunnustus merkitsee minulle tosi paljon ja olen niin otettu kun olet niin pitkään viihtynyt mun blogin juttujen parissa. Sinulta olen saanut niin paljon ihania kommentteja, että tekee mieli käydä niitä usein ihan kertaamassa vanhoista jutuista :) Mikä parasta; meistä niin monessa asiassa samankaltaisista naisista on tullut myös ystäviä oikeasti. Tapaamista odotellessa. Ps. Ethän kuitenkaan pahastu, mikäli tää jää multa jatkamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soile <3. Ja samat sanat tuosta ystävyydestä. Ajattele, kuinka paljon olis jäänyt yhdessä kokematta, jos en olis koskaan alkanut etsiä tietoa Sisustusalan ammattitutkinnosta ja päätynyt sitä kautta blogiisi. Aikana, jolloin en vielä edes tiennyt, mitä sana "blogi" tarkoittaa :D. Tässä on ehditty monenmoista tsemppiä puolin ja toisin jakaa.

   Enkä todellakaan pahastu. Itseasiassa en edes odottanut, että lähtisit tästä kirjoittamaan. Tunnustuksen antaminen sulle oli se mulle tärkeä juttu, koska olet sen ansainnut.

   Poista
 6. Oikeaan osoitteeseen tuli tämä tunnustus.
  Ihanaa keskiviikkoa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Outi! Ja ilokseni huomaan, että itse olet saanut saman. Ja ihan todellakin aiheesta. Olet niin ahkera ja positiivinen kommentoijakin <3

   Poista
 7. Hienosti kirjoitat taaskin. Jonkun toisen bloggarin kohdalla pitkät kirjoitukset saisivat/saavat minut jättämään lukemisen sikseen, mutta sinun kohdallasi ei.
  Minua myös harmittaaa se, että jotkut bloggaajat eivät vastaa kommentteihin, vaikka heillä kuitenkin on ollut aikaa julkaista jo uusiakin postauksia. No kukin tekee tyylillään.

  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tästä Kristiina! Arvostan, mitä sanot.

   Välillä tuskailen tekstieni kanssa, kun tuntuu, että sitä vaan tulee ja tulee ja vaikka kuinka välistä poistan rivejä, niin silti mittaa jää toisinaan ihan liikaa, vaikka itsekin olen huono lukemaan ylipitkiä tekstejä. Paitsi, jos sisältö on erityisen kiinnostavaa ja kerronta sujuvaa ja suht virheetöntä. (Välillä harmittaa myös tämä "kielipolisiin" luonteenpiirteeni, mutta enimmäkseen kohdistan sen omiin teksteihini).

   Jotenkin tuntuu tosiaan hassulta tuo, että kommentteihin ei vastata mitään. Ajanpuutteesta kun ei voi olla kysymys, jos samaan aikaan jo uutta postausta ja Insta-kuvia ja kaikkea pukkaa. Tulee jotenkin vähän sellainen ylimielinen kuva, joka ei välttämättä ollenkaan ole bloggarin tarkoitus. Mutta olen nyt kuitenkin päättänyt jättää lähettämättä kommentit paikkoihin, joissa niillä ei tunnu olevan merkitystä.

   Mukavaa päivää ja koko loppuviikkoa sinulle myös!

   Poista
 8. Olet niin tunnustuksesi ansainnut!!
  Tykkään niin paljon sun tavasta kirjoittaa. Se on taitavaa, hauskaa, aitoa ja merkityksellistä.
  Jaksat myös aina vastata kommentteihin antaumuksella, mistä välittyy arvostuksesi lukijoita kohtaan.
  Ja olen myös niin kiitollinen sun ihanista kommenteista omassa blogissani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että. Kiitos niin tästä Celia C! Olen iloinen, että olen sinuun "törmännyt". Ja olen kiitollinen myös tästä ja aiemmasta palautteesta, jota olen sulta saanut. Niistä tulee hyvä ja kannustava fiilis. Ja se jos mikä on palkitsevaa.

   Ja todellakin! Arvostan teitä lukijoitani isosti, koska vastavuoroisuus on itselleni niin tärkeässä roolissa. Ja kaikki ne keskustelut, joita täällä on hyvässä hengessä syntynyt. On tullut itsellekin monia uusia näkökulmia ja ajattelemisen aihetta.

   Kiitoskiitoskiitos <3

   Poista
 9. Allekirjoitan Celia C:n kommentin täysin :) Olisin tämän tunnustuksen itsekin sulle antanut, mutta kun sait sen samaan aikaan samasta blogista, joten etsin muita palkittavia.

  Arvonnat on tosiaan kivoja, niin järjestää kuin osallistuakin ;-). Itse en ole saanut uusia lukijoita juurikaan arvontojen kautta, mutta en ole myöskään edellyttänyt lukijana olemistakaan, jos olen kaikille avoimen arvonnan järjestänyt. Olisi kyllä kiva antaa palkintoja kaikille ihanille lukijoille, mutta sattuneesta syystä se ei vain ole mahdollista. Tuntuu vaan, että pelkkä kiitos on jotenkin liian laimea. Mutta silti sanon sulle KIITOS, että kirjoitat ja olet olemassa. Viime kertaisen jälkeen olen saanut paljon mietittävää, vaikka paljoa emme ehtineet oikein jutella-jutella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylläpäs tämä päivä nyt menee niin kiitosten merkeissä puolin ja toisin, mutta siitä huolimatta ja juurikin sen takia sanon, että kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos sulle :). Ja toivottavasti miettimisen aiheet on sellasia hyviä aiheita <3.

   Ja juu. Tarkoitin niillä arvonnoilla juurikin niitä, joissa pitää ensin kirjautua lukijaksi (tai "lukijaksi"), että voi osallistua. Eikähän niissä mitään pahaa tai kiellettyä todellakaan ole, mutta jotenkin ei vaan istu mun ajatusmalliin. Arvostan niin paljon tätä omaa, numeroissa moneen verrattuna pientä, mutta kaikessa aitoudessaan ja vastavuoroisuudessaan sitäkin suurempaa lukijajoukkoani. Toivottavasti se täällä kommenttilootassa välittyy. Ja niinkuin tuohon tekstiini kirjoitinkin, niin kaupalliset blogit erikseen. Silloin tässä varmaan pitäisi alkaa heittelemään verkkoja vesille, että saisi lukijamäärää kasvatettua :). Olen kuitenkin onnellinen näin.

   Mua jäi harmittamaan, että olin sellainen aikarosvo ja jouduit mun takia jumittamaan muutamaankin paikkaan. Mutta uusia tilaisuuksia varmasti tulee, joten anteeksi ja kiitos <3

   Poista
  2. Keskinäisten kehujen kerho :D Ei vais, ihan todella kiitos. Ja messuilla oli kivaa, tulipahan kuunneltua sellaisia juttuja, mitä en yksinäsi olisi edes kuunnellut/kysellyt.

   Blogissani on sulle haaste :)

   Poista
  3. Keskinäisten kehujen kerho on hyvä kerho :).

   Ja kiitos ja kääk haasteesta. Jos osaan, niin lupaan tehdä. Mutta tarvii vähän pitää taukoa, kun tuntuu, että meinaa lipsahtaa hysteerisen puolelle tää mun postaustahti :). (Kirjoitin äsken yhden reseptin, jonka julkaisen varmaan tässä välissä ensin)

   Poista
 10. Kiitos Annukka ❤️
  Täällä on jo niin monta hyvää kommenttia aiemmin jätettynä, että tyydyn vain "allekirjoittamaan" ne ja suuntaan nyt sinne suihkuun 😂 ( u know! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Ole hyvä <3.

   Ja juu I know :). Ei muuta kuin tervemenoa suihkuun. On pitkänmatkalaiselle paikallaan.

   Poista
 11. Kotonasi. on loistava nimi blogille, ja olen ihan vain iloinen (sorry), että olet juuri tuollainen kuin olet, rönsyilet ja kirjoitat pitkästi!<3 Minultakin olisit tän pokaalin saanut, vaan tarkkana tyttönä huomasin sun saaneen sen jo aiemmin.:)Kirjoitat jälleen asiaa, ja kun tätä postausta luin kaupungilla, autossa istuskellessa, tunsin ihan kauhean pistoksen, kun muistin, että sun kommentti siellä mun edellisessä postauksessa oli vastaamatta.:( Olen myös ollut saamaton kommentoinnin suhteen.:( Jollain viikolla mulla jäi Kukkailottelunkin kommentit kommentoimatta, ja se asia vieläkin vaivaa minua. Toivon siis, että en joudu boikottiin, vaan yritän parantaa tapani!<3

  Tuo arvontajuttu on NIIn totta! Se tuntuu ihan uskomattomalta, sillä en ainakaan muista liittyneeni lukijaksi vain arvonnan takia, enkä koskaan ole lähtenyt arvonnan jälkeen lukijalistalta. Itselleni on kyllä käynyt noin, vaan viimeisimmät arvonnat mun blogissa on tainneet kaikki olla sellaisia, että niihin on saanut osallistua kuka vaan, juuri tuosta em. syystä. On mulla kuule ollut sellainenkin ajatus, että jos laittaisi oikein hyvän "arvonnan" pystyyn, ja antaisi palkinnon vaikkapa kuukauden mukavimmalle kommentille, enkä tietenkään tarkoita mitään bloggarin nuoleskelua, vaan ihan vaikka sellaista vähän pidempää ja rönsyilevää vastausta, jossa kuitenkin on ajateltu sitä blogijuttua ja kirjoittajaa hieman enemmän, kuin esim. kommentoimalla "Kiva"...Taisi olla lausehirviö, mutta koita kestää!:))

  Mukavaa viikkoa Annukka! Mulle tuli kauhean hyvä mieli, kun sain nyt jätettyä sulle kommentin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ensimmäiseksi haluan sanoa sulle "Tähdet, tähdet"-tyyliin, että "Taina. Sinä et ole vaarassa pudota :)". Ei haittaa, vaikka välillä jää kommenttiin vastaamatta, koska tiedän, että se on sun tapauksessa joko poikkeus tai vahinko. Ja koska tiedän senkin, että ajastat postauksia, en pahoita mieltäni siitä, että uutta tarinaa pukkaa ennenkuin vanhat kommentit on läpikäyty. Että ei huolta sen suhteen, vaikka aina se on kiva saadakin se vastaus. Muutaman kerran käyn katsomassa ja jos ei mitään kuulu, luovutan, mutta en lannistu <3.

   Ja kiitos ihan hirveän paljon siitä, mitä kirjoitit. Mun olisi vaikea muuksi muuttua, joten on kiva tietää, ettei tarvitsekaan. Siis että saa edelleen rönsyillä niin leveästi ja pitkästi kuin itsestä tuntuu :).

   En ole itsekään osallistunut arvontoihin, joissa edellytetään lukijaksi kirjautumista, koska se ei vaan ole mun juttu. Ellei sitten käy niin, että sitä kautta löytyy blogi, joka oikeasti vaikuttaa kiinnostavalta ihan ilman sitä arvontaakin. Niin on joskus käynyt. Muuten en ole miesmuistiin käynyt varta vasten etsimässä uutta luettavaa, koska olen tyytyväinen näihin olemassaoleviin ja tähän aitoon kanssakäymiseen, jossa parasta on juurikin kaikki se, mitä täällä kommenttilaatikossa lukee. Pelkät "kaunis" tai "ihana"-kommentit kun tuntuvat jotenkin tyhjiltä. Joskin tottakai arvokkailta nekin. Itse en vaan oikein osaa sellaisia kirjoittaa, jos niitä on jo ennestään kymmenen pohjalla. Olkoonkin, että ajattelen ehkä ihan samalla tavalla.

   Mullekin tuli kauhean hyvä mieli, kun sait jätettyä mulle kommentin. Kiitos <3

   Poista
  2. Huh! Helpotus!<3 Ihanaa, kun et pudottanut mua!:)Sun postauksilla ja kommenteilla on erityinen sija mun mielessäni.<3
   Sulla on muuten AINA hirmuisen paljon kommentteja. Se on mielestäni selkeä merkki siitä, että kirjoituksesi herättävät ajatuksia, ja niihin tuntuu tärkeältä vastata. Kun blogipostauksen pohjalta syntyy pidempi ajatustenvaihto, niin se taas on vuorovaikutusta ja bloggausta parhaimmillaan.:)

   Poista
  3. Kiitos kommentin jatko-osasta Taina :).

   Olen todellakin kiitollinen ja iloinen siitä, että saan niin paljon viestejä. Ja toki olisi erityisen hienoa, jos johtuisi ajatuksia herättävistä teksteistä, mutta uskon, että pitkälti on kyse juurikin siitä vastavuoroisuudesta. Eli ihan vaan siitä, että kommenttiin saa aina vastauksen.

   Ja jäin vielä pohtimaan tuota sun "kuukauden mukavin kommentti"-juttua. Kuulostaa sinällään kivalta ja ymmärrän hyvin, mitä sillä tarkoitat, mutta kääntöpuoli siinä olis varmaan se, että kokeeko muut kommentin jättäneet, että heidän kommenttinsa eivät ole "kelvanneet". En tiedä. (Perustan tän siihen, kun yhdessä blogissa nostettiin esiin "viikon paras kommentti" ja mulle itselle tuli siitä vähän sellainen hassu olo).
   Ja mietin sitäkin, että jos olis "kuukauden ahkerin kommentoija"-palkinto, mutta olisko se sitten taas sitä kommenttien kalastelua?
   Että varmaan kaikkein parasta olis järjestää sellainen ylläripylläri-palkinto, josta ei kerrota mitään etukäteen. Vaikkapa vaan arppoa jotain kivaa kaikkien kommentin jättäneiden kesken ilman, että siitä kukaan tietäisi mitään etukäteen.

   Mutta ehkä mun tarvii tehdä välillä töitä :D.

   Leppoisaa loppulomaa <3. (Vai olenko taas väärässä viikossa..?)

   Poista
  4. Kiitos vain lomatoivotuksista, ihan oikea viikko!:D

   Huoh, olen miettinyt blogia, lukijoita, kommentointia varmaan vähän liikaakin. Parasta kai olisi olla ottamatta paineita mistään, mutta toisinaan kyllä otan silti, siis blogiin liittyen. Silloin tällöin otan etäisyyttä, jotta pääsen eroon niistä omista, ihan itsekeksityistä paineista. Mistään ulkoapäin nämä eivät tule, vaan ovat oman pään sisällä...

   No, mitäpä näistä. Mukavaa loppuviikkoa!<3

   Poista
  5. No voi että sun kanssas. Ei blogista tai mihinkään siihen liittyvästä kannata paineita itselleen järjestää. Menee hauska harrastus vaan pilalle.

   Sinä ja sun blogi olette just hyviä sellaisena kuin olette. Muuta ei tarvi <3

   Poista
 12. Ihana sinä, kiitos <3 Ja sehän olisi oikeasti järkytys, jos sulta tulisi vain kahden rivin pituinen postaus. Kyllä se vaan niin on, että rönsyily on osa sun charmia ;)

  Tosi hyviä vinkkejä annoit ja tuo arvontajuttu on niin totta, itselläkin ollut niitä arvontavoiton toivossa lukijaksi kirjautuneita ja sittemmin poistuneita. Nykyisin mulla ei edes näy sitä kirjautuneet lukijat -kohtaa blogissa, se määrä kun ei oikeasti kerro mitään niistä aidoista blogin seuraajista. Ja vitsit että muakin ärsyttää ihan suunnattomasti ne bloggaajat, jotka ei vastaa kommentteihin. Mitä järkeä on pitää julkista blogia, jos ei arvosta lukijoitaan sen vertaa? Itselleni ainakin lukijoiden kanssa käytävä vuorovaikutus on tämän homman suola ja sokeri.

  Nähdäänkö muuten ID:n tapahtumassa? Ja loppuun pakko lainata Soilea ja todeta: ethän pahastu, jos tää jää multa jatkamatta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että charmia :D. Kiitos Jossu! Tuli ihan mieleen joku tyylikkäästi harmaantunut gentelemanni :D. Mutta siis otan tuon kohteliaisuutena, koska rönsyily tosiaan on mun juttu, kun en muutakaan osaa <3.

   Varmaan jonkun silmään vaikuttaa toi mun arpajaiskritiikkini siltä, että olen kateellinen isoista lukija- tai "lukija"määristä, mutta ihan vilpittömästi olen onnellinen siitä, että mulla on ihan aitoja ja oikeita lukijoita juuri sen verran kuin on. Mulla kun ei ole niitä kaupallisia tavoitteita, eikä niiden mukanaan tuomia velvoitteita, vaan tää on mulle ei enempää eikä vähempää kuin tärkeä ja rakas harrastus. Ja niinkuin Cherille tuolla ihan ensimmäisessä kommentissa kirjoitin, ihan hirvittää ajatus, että olisin jäänyt paitsi kaikkia näitä blogimaailmassa tapaamiani ihmisiä ja sitä kautta syntyneitä ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosuhteita. Kääk.

   Ja juu. Kyllä tavataan, koska Soile oli kiva ja pyysi mua mukaan. Ja ei. En todellakaan pahastu <3

   Poista
 13. Kiva postaus. Mukava haaste ja mukavat vastaukset. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anneli. Tuli hyvä mieli tästä.
   Eikä kaukana varmaan ole nuo ajat, kun taas on jääkukkia terassilaseissa :)

   Poista
 14. Kiitos, Annukka. Minäkin arvostan tätä kovasti. <3 Kun tämmöinen tunnustus tulee sinulta, se tuntuu jotenkin erityisen arvokkaalta.

  Minä tykkään siitä, että kirjoitat pitkästi. Se puolestaan johtuu siitä, että kirjoitat niin mukavalla ja mielenkiintoisella tavalla, ettei todellakaan tule lukiessa ajateltua, että milloinkohan tämä loppuu. Eli jos saisi toiveen esittää, niin jatka mieluusti samaa rataa. :-)

  Voin myös yhtyä täysin ajatuksiisi mitä bloggaamiseen tulee. Tosin tuskin olisin osannut kirjoittaa noista puoliksikaan yhtä hyvin kuin sinä. Aitous, ystävällisyys ja vastavuoroisuus ovat minustakin tärkeimpiä asioita bloggaamisessa.

  Olet oikea blogimaailman helmi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin uhalla, että menee jo amerikkalaiseen tyyliin överiksi, sanon, että kun tällainen kiitos tulee sinulta, se tuntuu ihan todellakin erityisen arvokkaalta. Ja tarkoitan mitä sanon <3.

   Mulle on jäänyt kuluneiden neljän vuoden ajalta joitakin itselleni erityisen tärkeitä juttuja mieleen ja yksi niistä on se, että vanhan blogini hakutuloksissa kiinnitin huomiota siihen, että sinne oli aika usein päädytty "Kukkapilli"-nimisestä blogista ja kun tulin kurkistamaan sinne, näin, että nimi "Kaaoksen kesyttäjä" esiintyi blogisi oikeassa reunassa otsikon "Kivoja kotimaisia" (jos oikein muistan) alla. Ja siitä tuli ihan älyttömän hyvä mieli <3. Ei pelkästään siksi, että olit laittanut sen sinne ilman, että tiesin siitä mitään, vaan myös siksi, että tykästyin omaan tyyliisi heti. Enkä ole muuttanut mielipidettäni kertaakaan. Päinvastoin. Tuntuu, että oikeasti tunnettaisi ja oltaisiin tavattu. Paitsi että en ole ihan varma, uskaltaisinko lähteä sun kanssa retkeilemään :D. Ainakin pitäisi "unohtaa" kumisaappaat kotiin, että saisin tekosyyn olla tulematta sisälle niihin kaikkein pelottavimpiin paikkoihin. Hrrrr.

   Olet kultainen <3

   Poista
 15. Kiitos Annukka - samoin kuin Satu, arvostan tätä - ja ihan samoilla perusteilla <3
  Sinun blogisi on ollut minulle monesti se sielunsiskon teksti - ja lohtu ja vertaistuki omille pitkille teksteilleni.
  Mutta sinä osaat kirjoittaa ja sinulla on asiaa - silloin se pitkäkään teksti ei tunnut pitkästyttävältä vaan jää odottamaan lisää.
  Tällä hetkellä vain omat lukemiseni ovat vieläkin vähän hakusessa tuon kasvohalvauksessa vaurioituneen silmäni takia (kun päivän töissä tihrustaa, ei silmä edelleenkään oiken tahdo muuta ylimääräistä netteilyä sietää).
  Tämä tunnustus on minulla jo aiemmin luonnoksissa ja vastailen tähän kyllä - tosin voisin hyvin kopioida sinun vastauksesi - niin samoin ajattelen. Tosin edelleenkään en voi parantuneilla kuvien laaduilla kehuskella, mutta näillä mennään.
  Ja kyllä aitous, ystävällisyys ja vastavuoroisuus ovat ne asiat, joita itse blogeissa arvostan - falskius tulee aina läpi.
  Sinusta ei falskia saa vaikka millä nenällä haistelisi - ja minulla on sentään aikamoinen kuono;)
  Kiitos siis vielä - ja pakko kadehtia noita upeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on niin jäänyt mieleen sun villasukkaprofiili niiltä ajoilta, kun "Kaaoksen keskellä" ja "Kaaoksen kesyttäjä" kohtasivat :). Olin silloin niin otettu siitä, että olit pikkuruiseen blogiini kirjautunut lukijaksi. Ja edelleen olen yhtä otettu, että meidän tiet ei ole erkaantuneet, vaan kumpikin on säilynyt sellaisena kuin on. <3.

   Postauksia tulee harvakseltaan kummaltakin suunnalta, mutta se on vähän sama asia kuin se, että saattaa mennä pitkiä aikoja, kun ei tapaa ystäviään, mutta sitten kun tavataan, voi aina jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäi. (Josta tulee mieleen, että taas alkoi harmittaa se, ettei siellä hitsin messuilla nähty...)

   On kyllä tosi kurja tuo silmäjuttu. Ja koko kasvohalvaus. Itsekin kun päivät tihrustan koneella ja tuskailen epäonnistuneen laserleikkauksen jäljiltä puolisokean silmän kanssa, voin hyvin kuvitella, miltä susta tuntuu.

   Kiitos kauniista sanoista ja alkoi naurattaa tuo aikamoinen kuono :D. Sellainen kun on itsellänikin, jos koolla mitataan.

   En yhtään ihmettele, että olet saanut saman tunnustuksen jo aiemmin. Varmaan moneltakin taholta. Olet sen ansainnut <3

   Poista
  2. Minäkin muistan sen kaaosten kohtaamisen - ja pikkuruinen se oli minunkin blogini silloin. Ja pienihän se on vieläkin mutta olen samaa mieltä sinun kanssasi - niinkuin tuolla ylempänä kirjoititkin - että lukijoita ei kannata esim. niillä arpajaisilla kalastella vaan tärkeämpää on, että on niitä aitoja, oikeita lukijoita, jotka tulisivat blogiin muutenkin. Mulla onkin ollut viimeisissä arpajaisissa arvat kaikkien saatavilla ilman ehtoja. Tähän saattaa tulla yksi ehdollinen postaus eli jos järjestän blogin 4-vuotispostauksen, se tulee ehkä olemaan vain blogin lukijoille. Mutta katellaan nyt, saanko aikaiseksi;)
   Tämä silmäjuttu on harmittava, mutta ollaan kyllä jo nyt niin paljon voiton puolella tämän halvauksen kanssa, että ei parane valittaa.
   Ja minuakin harmittaa, ettei nähty messuilla - sinut olisin halunnut ehdottomasti nähdä <3

   Poista
  3. Ja vielä, unohtui tuosta ensimmäisestä viesistä kiittää siitä, että tuossa sinun listassasi oli muutama ihan vieraskin blogi - nehän on pakko käydä katsastamassa, kun kerran suositus sinulta tulee;)

   Poista
  4. Kiitos jatkoviestistä Arja :).

   Välillä mulla on ikävä niitä vanhan blogin aikoja. Ja välillä taas hirvittää käydä siellä "vierailulla". Mutta olen ajatellut, että saattaisin silloin tällöin julkaista täällä joitakin vanhoja tekstejäni. Sellaisia, joista itse tykkään. Olkootkin, että ne kuvat on todellakin niin karmeita. Ja pieniä ja pimeitä. Mutta jotkut tekstit on sellaisia, joista tulee kivoja muistoja mieleen. Mitään ankeaa en halua täällä kerrata.

   Ja kiva, jos käyt tutustumassa noihin mainitsemiini, itsellesi ennestään tuntemattomiin blogeihin. Niitten kaikkien takana on kirjoittaja, joka on kulkenut matkassa mukana niistä meidän villasukka- ja kaaos-ajoista ja ovat tulleet siksi niin tärkeiksi ja tutuiksi. Vaikka tavannut olen heistä vain kaksi. Soilen ja Pepin. Muut vaan kuvittelen tavanneeni.

   Hyvää viikonloppua ja kiitos, kun kirjoitit niin pitkästi <3

   Poista
 16. Kiitos tosi, tosi paljon! Sä oot kyllä niin ihana, ettei sydänmerkit riitä <3

  Rönsyily on niin parasta. Siihen se aina itelläkin menee, minkäs sille tekee. Eikä pidäkään :)

  Arvaa mitä. Olin hysteerisellä tuulella ja vastasin ihan heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydänmerkki sulta on niin paras merkki :). Kiitos <3

   Ja olis kyllä jäänyt monet ajatukset jakamatta ja polut tallaamatta, jos oltaisiin aina pysytty tiukasti ruodussa, eikä yhtään rönsyilty mihinkään suuntaan.

   Välillä musta muuten tuntuu, että se meidän vanhojen blogien aikainen aika olis ihan kuin jostain toisesta elämästä. Tai että kaikki olis tapahtunut jollekin muulle. Vähän niinkuin jollekin omalle kaksoispersoonalle tai jotain. En osaa selittää.

   Mutta ihanaa, kun heittäydyit hysteeriseksi. Tuun ihan just kohta lukemaan.
   Nyt tarvitaankin vähän VALOa elämään. Sen verran synkkää ja pimeää on just nyt. Ihan siis kirjaimellisesti (ulkona), ei vertauskuvallisesti (pään sisällä) :)

   Poista
 17. Isot kiitokset sielunkumppani! Vaikka emme ole koskaan tavanneet, niin minusta tuntuu, että me tunnemme toisemme. Välillä sen saa huomata, et sun postaus vois olla mun postaus. Niin mennään samoilla ajatuksilla, et välillä hirvittää. Ja mikä parasta, jollakin huonolla hetkelläni, tuntiessani maailman tuskaa, sun kommentti piristää ja nostaa mut taas takas valoon. Se on aika paljon se. Kiitos olemassa olostasi ja tunnustuksesta. Yritän ottaa siitä kopin ( niin kuin nyt on muotii todeta. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä kuule muuta viserrä kamu! Kerkisinkin sulle jo kirjoittaa, millaisesta sattumasta tää meidän sielunkumppanuus alunperin juontaa. Kauheeta, jos niin ei olis käynyt.
   Enkä melkein usko, ettei oikeasti olla koskaan tavattu, koska olen nähnyt susta niin todentuntuista unta muutamankin kerran ja aamulla ollut ihan varma, että se oli totta. Paitsi viimeksi, kun oltiin sun ja muutaman muun blogikaverin kanssa Viking Linen buffetissa ja meillä oli samanlaiset mekot :D. Sellasta käärmeennahkakuvioista kangasta (mulla oli sellaista joskus jemmassa, mutten koskaan lopulta ommellut siitä sitä puolihametta, jonka olin aikonut tehdä). Mulla oli sellanen pitkä ja kapea iltapukutyyppinen ja sulla oli enempi sellanen tunika :D. Ja sen alla mustat tiukat pökät. Että eiks kuule lähdettäis Ruotsinlaivalle kukkoo haukkoomaan ja kaljoo kittoomaan :D??

   Kiitos kiitoksista ja olemassaolosta ja Ole hyvä ja kaikkea mahdollista hyvää. Ollaan toistemme valoja :). (Mutta toi kopin ottaminen on tosiaankin typerä sanonta.)


   Poista
  2. Oi ei, mä oon aina halunnut kääremeenahkaisen tunikan! Kai meijän on lähettävä laivalle jorroomaan niin, että helemat vuan hulumuaa :)

   Olemme valoja!!

   Poista
 18. Voi että, miten kauniisti kirjoitit meistä muista blogisteista. Kyllä tuli niin ihanan ihmeellinen olo, että näin blogin kautta voi tulla joku toinen näin tutuksi ja tärkeäksi - tunne on molemminpuolinen! Ja on kyllä ihan mahtavaa, että olet muista yrityksistäsi huolimatta kirjoittanut juuri näitä "rönsyileviä" blogeja! :)). Mitään muuta ei kuule haluttaisikaan. Jännä juttu, mutta minä en siis näe blogejasi yhtään näin. Kaikki jutut ovat aina aitoja ajatuksia ja jotain merkityksellisiä pointteja sisältäviä ja siksi niin innoissani aina käynkin täällä lukemassa Annukan ajatuksia. Usko nyt vain, että jatkat ihan samaan malliin ja piste. Kuvien kehittymisestä olen absolut samaa mieltä ja kunnon kuvat ovatkin toinen kimmoke käydä täällä, kun itse kuljen kai ihan samaa kehityspolkua siinä kiinnostavassa maailmassa. No, ei mul muuta - kiitos Annukka! P.S. Luulen, että mä en muuten ollut tuossa Viking Line -unessa käärmeennahkapuvussa, hehee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellinen olo on mullakin tästä kaikesta. Ihan oikeasti en halua edes ajatella, kuinka paljosta tässä olisi näitten kuluneiden neljän vuoden aikana jäänyt paitsi, jos en olisi tänne itselleni ennestään tyystin tuntemattomaan blogimaailmaan päätynyt. Musta tuntuu, että mun parhaat ja läheisimmät sielunkumppanit (perhettä ei lasketa) löytyy täältä. Sinä yhtenä tärkeänä. Ja syy, miksi susta tykkään, on se, että olet sellainen "saappaat jalassa ja jalat maassa"-tyyppi, jota ei pikku myrskyt tai vastoinkäymiset hetkauta, vaan eteenpäin pusketaan hammasta purren ja vastatuuleen, jos niikseen tulee. Alkuun vähän pelkäsin, että oletko kovinkin "hieno ihminen", kun sattumoisin ensimmäinen lukemani postaus kertoi purjehdus(kilpailu?)reissusta Italiaan, mutta se mielikuva karisi kyllä aikas äkkiä. Hyvällä tavalla <3

   Ja mitä tohon uneen tulee, niin luulen tosiaan, että olisit ennemminkin ollut Mauron kanssa kipparoimassa laivaa mieluummin kuin kekkuloimassa käärmeennahkakuosissa buffetissa :D. Ja mulla oli kyllä itsellänikin sellainen olo, että etten vaan nyt olis jotenkin ylipukeutunut, mutta onneks Maketsulla oli se tunika... Muita en muista tarkasti, mutta uni oli hirveä painajainen, koska kaikki muut siinä söi vatsansa täyteen, mutta kun tuli mun vuoro ottaa ruokaa, Buffet laitettiin tylysti kiinni :D. Karmee kokemus.

   Poista
 19. Annukka!! ♥

  Niin paljon kiitoksia tunnustuksesta!! Kun se tulee juuri sinulta, olen siitä erityisen otettu - tiedät mun ajatukset niin hyvin, ja SILTI arvostat mua ja haluat antaa mulle tällaisen tunnustuksen!! Se on niin hieno tunne, koska mulla on viime aikoina ollut aika paljon toisenlaiset fiilikset siitä, mitä musta ja mun blogista ajatellaan...

  Ja sä tiedät, että en ole pokaalien perään. Aion kuitenkin tähän vastata jossain vaiheessa, kun ehdin keskittyä siihen. Sinänsä kyllä niin monen monta asiaa allekirjoitan sun teksteistä, että mitähän mä ees itse keksin kirjoittaa... Just esimerkiksi nuo bloggaajan vastaukset kommentteihin, lukijoiden kalastelut jne; oon aivan samaa mieltä niistä.

  Sinä Annukka olet kyllä niin ihana, samoin on sinun blogi!! ♥ Tykkään, tykkään, tykkään!! ♥

  PS. Tuli muuten mieleeni, että mistäköhän kautta olen aikanaan blogiisi päätynyt... Voiskohan olla ton kaaoksen kesyttäjä-aihepiirin kautta?? Ei voi muistaa. Mutta mahtavaa, että olen löytänyt sinut! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai arvostan <3. Ja varmasti tiedät, etten sano mitään, mitä en todella tarkoita, joten ollos hyvä vaan :)

   Enkä kyllä muista jostain syystä minäkään, miten meidän tiet on kohdanneet. Että kumpiko se toisensa ensin löysi ja mitä kautta, mutta ei sillä väliä. Pääasia, että löysi <3

   Poista
 20. Onnea kivalle tunnustukselle, olet sen ansainnut<3 Kiva lukea sun juttuja ja paljon pitkälle mietittyjä ohjeita oli nytkin. Ei haittaa vaikka juttu rönsyilee, kaikkea ei pysty lyhyesti sanomaankaan. Kivaa viikonloppua sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sari <3. Ilahduin sun viestistä. Ja kiitos, kun saan rönsyillä :)

   Ehti jo luikahtaa sunnuntai-illan puolelle, kun oltiin tänään vielä pelaamassa kauden viimeinen kisa ja siellä vierähti liki koko päivä. Mutta nyt menee golfkenttä kiinni, joten tarvii keksiä taas muuta tekemistä tulevaan pimeään kauteen.
   Leppoisaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 21. Olipa kiva lukea blogisi alkutaipaleesta. Nimellä on väliä :)
  Paljon olemme samoja asioita meillä kirjanneet. Ja tuon hienon lauseen haluan allekirjoittaa minäkin: "Kohtele kaikkia ihmisiä myös täällä niin haluaisit heidän kohtelevan itseäsi."
  Onnea Annukka ja valoisia marraskuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :). Uskon, että me ei olla ainoita, jotka ollaan tuskailtu blogin nimen kanssa. Jotenkin siinä keksimisvaiheessa vaan tuntui, että kaikki hyvät nimet oli jo jollakulla muulla käytössä ja sopivan nimen löytäminen yhtä tuskaa. Mutta onneksi mikään ei ole lopullista.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi