Sivut

maanantai 17. lokakuuta 2016

MISTÄ UNIEN TYHJÄT TALOT JA HUONEET KERTOVAT?


Näen aina silloin tällöin unta, jossa kuljen tyhjässä talossa huoneesta toiseen.

Uni on aina hyvä uni. Ja talo on aina valoisa, suuri ja kaunis puutalo, jonka korkeista ikkunoista ja takaovilta aukenee näkymä vehreään, pitkälti luonnontilassa olevaan  puutarhaan.
Oli jotenkin erikoinen tunne lähteä Pinterestistä etsimään omia unikuviaan.
Samaan aikaan sekä toivoin että jännitin sellaisten löytymistä. 
Näiden kahden kohdalla vaistomaisesti pysähdyin. 


Olemme unessa ostaneet talon mieheni kanssa sitä ennakkoon näkemättä, ja vaellan ihastuneena pitkin huoneita suunnitellen mielessäni, mitä tähän tilaan tulee ja mitä tähän ja tähän..

Talossa on aina valoisa ullakko, jonka huoneissa viivähdän pidempään. Mutta koskaan en muista käyneeni keittiössä, kylpyhuoneessa tai kellarissa. Eikä talossa ole myöskään kapeita käytäviä, vaan tosiaan avaraa ja korkeaa tilaa.

Unessa olen aina onnellinen ja täynnä innostusta. Ja vaikka kuinka oikeaa pientä kotiamme rakastankin, olo on aamulla herätessäni aina vähän pettynyt, kun kaikki olikin vaan unta. Erityisen harmissani olen siitä, etten pääsekään kalustamaan unessa aina esiintyvää erityisen valoisaa huonetta, josta aukeaa näkymä ulos puutarhaan, ja josta oli tarkoitus tulla työtilani.

Toisinaan näen myös unia, joissa löydän jostain tutusta paikasta kotoa salaoven tyhjään huoneeseen, jollaisen olemassaolosta en ole tiennyt mitään. Sekin on jotenkin kutkuttavan jännittävä ja positiivinen tunne.Kuva Pinterestistä täältä


Kirjoittelin tästä vakiounestani joskus jotain vanhassa blogissani, ja yritin etsiä yhdeltä silloiselta psykoterapiaa opiskelleelta lukijaltani saamaani tulkintaa aiheesta, mutta en enää löytänyt sen paremmin omaa tekstiäni kuin hänen kommenttiaankaan. Sitäpaitsi alkoi ahdistaa koko vanhassa blogissa vierailu, joten tulin äkkiä pois ja turvauduin sensijaan nettiin ja kirjastoon.

Voi kuulostaa huuhaalta tämä meikäläisen taikauskoisuus, ja varmaan sitä onkin, mutta itselläni kyllä meni vähän kylmät väreet selkäpiitä pitkin, kun otin kirjaston hyllystä käsiini ensimmäisen satunnaisen unia käsittelevän kirjan ja avasin sen täysin sattumanvaraisesta kohdasta. Ja mitäpä aukeamalta löytyikään..Julia & Derek Parkerin Suuri Unitieto-kirjan aukeama sivuilta 102-103

Hrrrrr.....


Vastaavia tulkintoja löytyi netistä paljonkin. Ja tässä lisäksi joitakin irrallisia aiheeseen liittyviä lauseita, joiden alkuperää en ikävä kyllä innostuspäissäni muistanut merkitä mihinkään. Toivottavasti tästä ei rangaista.

"Jos joku (kuten minä) on unessaan ullakolla, hän elää todennäköisesti paljon päänsä sisällä ja unelmoi paljon." 

"Jos unen ympäristö siirtyy alas kellariin, sitä pidetään matkana piilotajuntaan." 
(Tämän luettuani toivoisin seuraavalla kerralla vierailevani myös kellarissa).

"Huonokuntoinen talo voi kertoa oman itsen laiminlyömisestä, rakennuksen suljetut ikkunaluukut viestittävät sulkeutumista ulkomaailmalta ja rikkoontuneet ikkunat taasen saattavat päästää taloon vieraita eli muiden ajatuksia vaikuttamaan omaan mieleen."
(Tällaista näkyä en ole kohdannut ja toivon, ettei tarvitsekaan)


Kyllähän nämä tyhjät talot ja huoneet tuntuvat nivoutuvan niin täydellisesti yhteen edellisessä postauksessa kirjoittelemieni asioiden kanssa, että pakosti niillä on joku merkitys. Haluaisin niin hypätä uuteen, mutta ymmärrys ja rohkeus eivät ole riittäneet.

Unissani sen sijaan osaan hyvinkin hypätä. Tai paremminkin lentää. Kuva Pinterestistä täältäTapahtuu yleensä silloin, kun unessa tulee eteen jotain pelottavaa tai epämiellyttävää, ja päätän vaan yksinkertaisesti ajatuksen voimalla ponnistaa ilmaan ja lentää kaiken sen pelottavan yli. Ottaa mahanpohjasta, mutta samalla pelastaa pahalta.

Näille lentämisillekin oli monenlaisia tulkintoja, mutta jotenkaan en löytänyt yhteyttä omaan elämääni, joten jätin sikseen.

Sensijaan törmäsin kaikissa lukemissani teksteissä hämmästyttävän moneen sellaiseen uneen, joita itsekin vakiona näen. Ja varmaan me kaikki, mutta olen vaan ajatellut, että ovat jotain kokonaan oman alitajuntani tuotoksia.

Säännöllisen epäsäännöllisesti näen mm. unen, jossa päästäkseni johonkin tuttuun paikkaan, onkin yhtäkkiä kiivettävä jotain erikoisen hankalaa, liukasta, mutaista tai sileää korkeaa seinämää pitkin. Jalat tuntuvat aina lipsuvan ja käsistäkin meinaa roikkuessa voima loppua,  mutta aina pääsen lopulta perille. 

Tällaisesta unessa kiipeämisestä löysin seuraavan tulkinnan, joka kuulostaa hyvinkin loogiselta: 

"Elämän tiellä on odotettavissa ylämäkeä, tarvitaan ponnistelua jotta pääsee etenemään."


Sen sijaan en olisi uskonut törmääväni jonkun muun kertomana ihan täydelliseen kuvaukseen myöhästymiseen liittyvästä vakiopainajaisestani. Tekstin poimin täältä (klik)

Unianalyysi myöhästymisestä

"Näen toistuvasti samaa painajaista. Pakkaan paniikissa tavaroita, koska tiedän olevani myöhässä lennolta. Minun olisi ehkä mahdollisuus ehtiä, mutta en saa pakattua, koska tavarat ovat hukassa tai hujan hajan." 

(Omissa unissani kyseessä on aina paluulento kotiin ja hädissäni pakkaan laukkuja, mutta vaatteita ja tavaroita löytyy koko ajan vaan lisää ja lisää ja mikään ei mahdu mihinkään..). 

Reality-kuva oman "pipolaatikkoni" sisällöstä viime marraskuulta raivausprojektini alussa.


Uniohjaaja, psykoterapeutti Anne Lindholm-Kärki kertoo, että monet näkevät tämäntyyppisiä unia. Hän kehottaa minua seuraamaan, minkälainen elämäntilanteeni on silloin, kun näen tätä painajaista.

"Et unessasi ehdi koneeseen, koska et saa tavaroita pakattua. Voisitko miettiä, mitä turhaa kannat mukanasi? Onko sinun elämässäsi liikaa sellaista, joka estää sinua hyppäämästä elämän kyytiin?"


Kyllä se niin taitaa olla, että unet ja todellisuus ovat paljon lähempänä toisiaan kuin olen koskaan tullut ajatelleeksi. Vai johtuuko tämä nyt vaan siitä, että on viimeaikoina tullut muutenkin pohdittua elämäänsä ja omia ominaisuuksiaan tavallista enemmän.  

Anne Lindholm-Kärki sanoo näin:


Unet ovat viestejä sisimmältämme. Unet - jopa painajaiset - auttavat meitä, jos maltamme vain kuunnella.


Kun unia seuraa säännöllisesti, ne oppii kytkemään arkielämän kulkuun. Unissa tulee monesti vastaus ongelmaan, jonka parissa mieli on askarrellut. Uni voi myös neuvoa kulkemaan tiettyyn suuntaan.


- Kannattaa aina miettiä, mikä on unen neuvo minulle tässä ja nyt. Unen kautta voi löytää uusia mahdollisuuksia elämäänsä, mutta täytyy muistaa, että ihmisen itse täytyy silloin tehdä asian eteen jotain. Uni itsessään ei muuta mitään.


Mielenkiintoista.


Mutta itse itseni tuntien pelkään pahoin, että uppoudun tähän aiheeseen niin totaalisesti, että kohta ei tule uni silmään ollenkaan, eikä ole mitään mitä tarkkailla ja tulkita.

Ovatko unien tyhjät talot tai huoneet teille muille tuttuja? Tai lentäminen, kiipeäminen tai myöhästyminen? Tai unohteletteko kenties, mihin päin kaupunkia olette parkkeeranneet auton, jota etsitte epätoivoisina? Tai huomaatteko yhtäkkiä päätyneenne keskelle väkijoukkoa ilman rihman kiertämää? Tai kärsitte yllättävästä hiustenlähdöstä tai vaihtoehtoisesti huomaatte, että yhtäkkiä tukka onkin kasvanut ennennäkemättömän pitkäksi ja tuuheaksi? (Kaikkia näitä tapahtuu öiseen aikaan itselleni. Joskus useammin, joskus harvemmin). 

53 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Heti ajattelin, että olet elämässä siirtymävaiheessa, mutta minne, niin se on vielä avoin.
  Unet kaikkineen ovat mielenkiintoisia. Itse näen paljon unia, jotka ovat välillä värillisiä ja välillä mustavalkoisia. Uskon uniin. Alitajunta työstää asioita herkeämättä - halusimme tai emme.
  Ajatus täältä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärästi muistelin sitä aikanaan saamaani tulkintaa niin, että talo kertoo itsestä ja uusien huoneiden löytyminen tarkoittaa uusia puolia omassa itsessä, mutta tulipahan nyt varmistettua. Aika kiva ajatus, koska on niin ajankohtainen. Ollut itseasiassa jo kauan. (Ja arvaa vaan, näinkö viime yönä taas unta meidän talossa olevasta ennennnäkemättömästä yläkerran huoneesta..)

   Mutta piti oikein miettiä, olenko koskaan nähnyt mustavalkoisia unia. Ainakaan en mitään sellaista, mikä olisi jäänyt erityisesti mieleen. Kai.

   Yllättävää oli löytää niin monia omia vakiouniani vastaavia kuvauksia. Varsinkin se toivottoman pakkaamisen takia myöhästyminen on sellainen, jota olen usein miettinyt ja jonka näkeminen on aina yhtä ahdistavaa.

   Kiitos ajatuksista Anu ja täältä lähtee aurinkoa siihen suuntaan :). (Just nyt alkoi ilahduttavasti paistaa ja värit näyttää tosi hienoilta).

   Poista
 2. No jopas jotakin! Itsellenikin tuli heti mieleen tyhjästä talosta ja puutarhasta mieleen jonkin uuden haaveilu/kokeminen tms. Ehkä sun nyt tarvii vain hypätä jonkin asteisesti johonkin suuntaan :)

  Itselläni eniten toistuva uni on rappukäytävässä portaissa pakoon juokseminen, ja yhtäkkiä jalat vain polkevat tyhjää. Ja tuo rappukäytävä on lapsuuden kodin naapuritalossa yksi tietty rappukäytävä. Toinen toistuva uni on autolla ajaminen, ja joko jaloilla on liian ahdasta, etten saa niitä liikuteltua jarrupolkimelle tai sitten en ylety polkimille lainkaan. Koskaan en ole tutkinut, mitä nämä mahtavat tarkoittaa. Pitäisköhän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan tietäisin miten ja minne, niin heti hyppäisin :).

   Mutta alkoi kiinnostaa tuo sun uni ja pakko oli kuukkeloida aihetta. (Toivottavasti tää ei ole ihan hirveän laitonta kopioida tekstiä suoraan, mutta ainakin tällaisia löysin noihin rappuihin ja raskaisiin jalkoihin liittyen. Vois ehkä hyvinkin sopia sun tän hetkiseen tilanteeseen?)

   "Portaat kuvastavat omaa kehontuntemusta. Jos nouset portaita, haluat tiedostaa jotain. Jos laskeudut alas portaita, alitajuntasi haluaa kertoa sinulle jotakin."

   "Raskaat jalat ja nousemisen vaikeus voivat liittyä etenemisen raskauteen elämässä tai päätösten tekemisen vaikeuteen. Haluaisit vain pysyä nykyisessä ja muutokset voivat tuntua hankalilta. Ehkä olet tiedostanut muuttumisen tarpeen, mutta muutos pelottaa."

   Ja sellaisen tulkinnan muistan joskus kuulleeni paluusta esim. lapsuuden kotiin tai johonkin tuttuun paikkaan menneisyydestä, että silloin joku vanha asia painaa mieltä ja se pitäisi selvittää päästääkseen elämässä eteenpäin.

   Mutta siis tämä ihan mun muistiin perustuva juttu, jonka tarkkoja sanakäänteitä en muista.


   Poista
  2. Tässä vielä tuohon tuttuun rakennukseen liittyvä lause, jonka löysin

   "Vierailu lapsuuden kodissa tai muissa tutuissa rakennuksissa: Jokin asia elämässäsi kaipaa loppuun saattamista, analysointia, vanhoista vapautumista. Parannuttuasi vanhoista voi jatkaa matkaa eteenpäin."

   Poista
  3. Voi hyvinkin pitää paikkansa tuo muutoksen tarve ja eteenpäin tahmea liikkuminen. Näitä unia ei nimittäin ole tainnut tulla puoleentoista vuoteen, kun olen ollut poissa työelämästä... Ja ehkä tuolla menneisyydessä on jotain, mikä kaivertaa mieltä, vaikken niitä jatkuvasti ja tietoisesti miettisikään...

   Poista
  4. Mietin sitäkin, että vaikka haluankin uskoa todenkuuloisiin tulkintoihin, niin onkohan ne vaan kumminkin niin taitavasti tehty, että jokainen löytää niistä aina jotain sellaista, joka voisi sopia omaan elämään? En tiedä, mutta mielenkiintoista kumminkin.

   Poista
 3. Yksi uni on meillä sama; näen usein lennolta myöhästymisunia ja tosiaan en saa pakattua tavaroita, kun on vaan niin kiire :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uni on aika ahdistava. Ja näen sitä aika usein. Tai sitten se vaan tuntuu siltä just ton ahdistuksen takia.

   Mulle se kiire tulee aina samalla tavalla. Eli ollaan yleensä koko perhe jossain matkakohteessa ja olen siinä uskossa, että paluulento on vasta seuraavana päivänä, mutta sitten jostain syystä kuitenkin tarkistan lentoliput ja selviääkin, että lento on "tänään" ja kentällä pitäisi olla ihan just, mutta tavarat on hujan hajan ja pakkaamatta ja niitä on niin paljon, että aina kun luulee pakanneensa kaiken, jostain löytyy vielä lisää. Hrrrr.

   Ja joskus tuo sama uni toistuu sellaisena, että ollaan meidän vakiolomapaikassa Katinkullassa, eikä olla tajuttu, että huoneisto pitää luovuttaa ja aletaan hirmu kiireellä keräillä tavaroita ympäri asuntoa ja jääkaappikin on niin täynnä, ettei meinata millään saada sitä tyhjäksi. Inhottava tunne. Enkä edes muista, miten kyseinen uni päättyy. Vissiin niin, että jää se paniikki päälle ja siihen herää.

   Muistan muuten sieltä mun vanhasta blogista paitsi sen, että kerroin silloin jo tuosta talounesta, myös sun kommentin, jossa kerroit, että käyt näet usein unta jostain teidän edellisestä kodista. Olisko se ollut se, jossa asuitte enenn nykyistä?
   Eli siihen kotiin liittyy pakosti joku tärkeä elämänvaihe.

   Poista
  2. Tuollaisen irrallisen lauseen poimin liittyen vielä tohon lentokenttäaiheeseen:

   "Lentokentät liitetään saapumisiin ja lähtemisiin eli siirtymisiin - ehkä myöhästyminen lennolta vihjaa tuleviin muutoksiin, suunnitelmien vaihtumiseen?"

   Poista
  3. Se ei ollu se edellinen koti vaan se meidän ihan eka oma talo, johon aina joskus unissani olen muuttamassa takaisin. Näen sitä unta aina aika ajoin....nyt en tosin pitkään aikaan ole siitä uneksinut :O Olihan se tärkeä elämänvaihe siinä talossa, kun lapset ovat olleet siellä pieninä...tosin se oli vain nuorimmaisen syntymäkoti. Itseasiassa kaikilla lapsillamme on eri syntymäkoti. Olisko se tämän uuden talon suunnittelu vienyt nyt ne unet ;)

   Poista
 4. Voi miten mielenkiintoista ja suorastaan satumaista! Ihan alkoi harmittaa, etten muista nähneeni mitään noin syvällisiä unia.:)Miten löysit tuollaiset kuvatkin!<3

  En muista mitään tuontapaisia unia nähneeni, mutta kyllä välillä unissani asun esim. jossain vanhoista kodeistani, kerran jopa yhdessä vanhempieni kanssa, ja aamulla olin tooosi helpottunut, että ei enää asuta samassa.:D Yhdestä talosta, jossa olen asunut, muistan nähneeni unessa, kuinka kerrosten väliin oli rakennettu upeat kierreportaat ja mummoni kuoleman jälkeen hänen kodistaan unen, jossa löysin huoneen, jota ei en tiennyt olevan. Toisaalta viime viikolla näin unta, että olimme mieheni kanssa eronneet ja menossa uudelleen naimisiin, mutta hän vastentahtoisesti. Varmaan tuli ihan tästä maanantaisarjasta Ex-onnelliset.:P

  Mun yhdelle ystävälle kävi muuten hiljattain matkalla niin, että respasta soitettiin heille, että bussi on odottamassa heitä lentokentälle vientiä varten. Olivat nakelleet tavarat viidessä minsassa laukkuun ja kiireesti respaan. Siellä oli sitten selvinnyt, että ei ollut heidän bussinsa, vaan sen tuloon oli vielä monen monta tuntia. Oli kuulema aika tehokas pakkaus.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tää on tosi mielenkiintoista. Etenkin nyt, kun olen pysähtynyt asioita ajattelemaan muutenkin. Ja tuo kuvien etsiminenkin oli jotenkin jännittävää. Ja vähän pelottavaakin. Että mitä, jos löytyykin joku sellainen näkymä, jonka on yks yhteen nähnyt unessa.. (Tuo lentokuva on ihan älyttömän kaunis ja jotenkin unenomainen. Oma lentoni on enemmän mallia pituushyppy jalat edellä, eikä mitään noin siroa :D)

   Sulla oli niin moninaiset nuo unet, että niistä löytyisi varmasti paljon kiinnostavia yhtymäkohtia johonkin nykyiseen.

   Vailla mitään tietoa näitten totuuspohjasta, löysin ainakin tällaisia, joista muistan kuulleeni aikaisemminkin. Ainakin tuosta vierailusta aiemmassa kodissa.

   "Vierailu lapsuuden kodissa tai muissa tutuissa rakennuksissa: Jokin asia elämässäsi kaipaa loppuun saattamista, analysointia, vanhoista vapautumista. Parannuttuasi vanhoista voi jatkaa matkaa eteenpäin."

   Portaista löytyi tällainen, johon tartuin, koska olit maininnut tuon sanan "upea".

   "Upeitten ja helpponousuisten portaitten kiipeäminen kertoo menestyksestä ja kehityksestä."

   En tiedä, kiipesitkö niitä portaita, mutta josko vaikka pelkkä portaikon näkeminen riittäisi :)

   Löytämäni unisymboli, jonka mukaan avioero unessa tarkoittaa uskollisuutta ja rakkautta, kuulostaa kivalta. Toinen löytämäni selitys oli "epätasapaino kumppaneitten välillä". Mutta luotan enemmän tuohon symboliin :).

   Ex-onnellisissa en enää ole kärryillä, kuka lopulta on/oli kenenkin pari. Mutta koitetaan me pysyä näissä omissa. Vaihtamalla ei varmasti parane :).

   Poista
 5. Oho, onpa mielenkiintoista. Jotakin uusia tuulahduksia tai haasteita olin minäkin tuossa aistivinani. Mä nukun nykyisin niin kovin huonosti, että oikein harmittaa. Unetkin siis katkonaisia ja harvoin niistä mitään muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti nukkuminen on niin hanurista. Plääh. Mulla on siitä vuosikymmenten kokemus ja on aina yhtä kurjaa. Mutta jos yhtään lohduttaa Jani, niin se on kuulemma usein luovien ihmisten ongelma :). Kun koko ajan päässä pyörii sen tuhannen ajatusta ja suunnitelmaa, niin millä siinä mitään kerkiää nukkumaan..

   Toivon sulle parempia unia!

   Poista
 6. Mielenkiintoisia unia! Kyllä sun nyt varmaan pitää se firma perustaa kun kirjassakin siitä puhutaan.
  Itse näen silloin tällöin unen jossa yritän lähteä juoksemaan, mutta jalat polkevat vaan tyhjää enkä pääse mihinkään.
  Ehkä kaikkein useimmin näkemäni uni on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana ollut se, jossa olen raskaana vanhoilla päivilläni ja mietin kuumeisesti miten hienovaraisesti kertoisin tyttärilleni, että he ovat saamassa sisäruksen, joka on heidän lapsiaan nuorempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin että olit laittanut Pinterestistä poimimasi kuvan alle linkin kyseiselle sivulle, mikä onkin ihan paikallaan, ettei tule tekijänoikeuskiistoja. Pitääpä itsekin muistaa tuo!

   Poista
  2. Oli kyllä mielenkiintoinen sattuma se eteen osunut kirjan aukeama. Miten se voikin avautua justiin niiltä sivuilta?

   Juoksemisen vaikeuteen liittyen löytyi tällainen selitys (ja siis minullahan ei ole mitään takeita minkään todenperäisyydestä, mutta tämä kuulostaa jotenkin loogiselta).

   "Jos sinusta tuntuu, että jalkasi liikkuvat hitaasti, oikeassa elämässäsi voi olla jotain, mikä hidastaa etenemistäsi".

   Mutta mitä tuohon raskaana olemiseen tulee, niin itsekin näen välillä sellaista unta. Tai muistaakseni vauva on jo syntynyt (ja on siitä helppo tapaus, että osaa aina heti syntyessään puhua :)) ja olo on jotenkin ristiriitainen. Tavallaan olen onnellinen, mutta toisaalta ahdistaa, kun tiedostan, mitä kaikkia elämänvaiheita vauvalla on edessään ja itse olen jo näin vanha.

   Mutta raskauteen liittyen löysin tällaisen. Pidetään tästä kiinni :)

   "Raskaus unikuvissa heijastelee hedelmällisyyttä, luovuuden uutta suuntaa ja sen hellää vaalimista. Ehkä persoonallisuudessamme on kehittymässä uusia puolia tai potentiaalimme on kasvamassa? Raskaus kuvastaa kehitysvaihetta ja synnyttäminen uuden alkua. Syntyminen unessa on kuin uusi elämä, uusi asenne tai ehkä jokin uusi kyky."

   Ja juu. Joskus jostain luin niin tarkkoja sääntöjä tuosta Pinterest-kuvien käytöstä, että koitan aina muistaa linkittää sen harvan kerran, kun niitä käytän. Paitsi että nuo kaksi ensimmäistä kuvaa jäivät vaille linkkiä, kun en enää kertakaikkiaan löytänyt niitä uudellleen. Kuvia haulla "Garden view" oli varmaan tuhansia..

   Poista
 7. Olen lentämisen sijaa pudonnut ja tyhjien huoneiden paikoilla on ollut tavaroita lakanoiden alla. Näen myös unta kuolemasta, mutta uni on kovin kaunis. Tekisipä myös itseni mieli kirjoittaa omista unistani. Haittaako jos nappaan idean täältä sinulta?
  Ihanaa viikkoa ja kauniita unia Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe on kyllä tosi mielenkiintoinen, eikä todellakaan haittaa, jos siitä kirjoittelet omassa blogissasi. Eikä haittaa sekään, jos linkität tähän mun tekstiin ;). (ei missään nimessä tarvi, jos et halua).

   Piti heti kaivella noita putoamiseen liittyviä selityksiä. Niitä löytyi ainakin tällaiset:

   "Putoaminen unessa merkitsee usein edessä olevia ponnisteluja, jotka kuitenkin tuottavat tulosta."

   "Putoamisunet korkeasta rakennuksesta tai esimerkiksi kallionkielekkeeltä ovat sangen yleisiä kaikkialla maailmassa, nämä unet kuvastavat ihmisen yhtä primääritunnetta. Ne saattavat heijastaa kontrollin menettämisen pelkoa, maan katoamista jalkojen alta eli elämää ilman tukea tai ehkä olemme huolissamme liian korkealle kurottamisesta?"

   Itsekin aina silloin tällöin putoilen. Yleensä hissikuiluun ja se tuntuu ihan hirveän inhottavalta mahan pohjassa, mutta koskaan ei onneksi ole käynyt lopulta kuinkaan.

   Kuolemasta löytyi tällainen, joka todistaa, että unen näkeminen kuolemasta, ei ole paha, vaan hyvä asia

   "Kuolema on syntymisen ohella osa elämän kiertokulkua ja tämän tiedostaminen kohottaa elämänlaatua. Unessa kuolema saattaa kuvata jonkin asian tai vaiheen loppuunsaattamista ja uuden alkua, siirtymistä ehkä uuteen elämänvaiheeseen."

   Nukutaan hyvin <3

   Poista
 8. Nykyisin näen (eli muistan) hyvin harvoin uniani, painajaisia en muista edes nähneeni sitten teinivuosien. Tasasen tylsä tyyppi?
  Joskus jää joku unenhuitula hetkeksi pyörimään mieleen, mutta tunnin päästä en enää muista. Joskus jää mieleen sellainen, että pitäisi johonkin kiirehtiä, mutta jalat ei vaan "tottele", ovat vaan niin raskaan oloiset, että vauhti on kuin hidastetussa leffassa. Kuin yrittäis kävellä näkymättömässä siirapissa.
  Tarkottaisko se, että hidasta ny vähän 😂 (Mutta silloin mä olisin jo kuallu 😳)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen näitä unijuttuja lueskellut niin, ettei enää tuu uni silmään, niin fakta, joka aina mainitaan, on se, että kaikki näkee unia, mutta ei vaan välttämättä muista niitä. Enkähän minäkään muista yleensä kuin ne, joista harmittaa herätä. Niinkuin nyt vaikkapa just noi tyhjien huoneiden löytymiset.

   Raskaat jalat tuntuu olevan aika yleinen uni pelkästään jo tässä ketjussa.
   Tässä pari siihen löytämääni toistensa kaltaista selitystä:

   "Jos sinusta tuntuu, että jalkasi liikkuvat hitaasti, oikeassa elämässäsi voi olla jotain, mikä hidastaa etenemistäsi".

   "Raskaat jalat ja nousemisen vaikeus voivat liittyä etenemisen raskauteen elämässä tai päätösten tekemisen vaikeuteen. Haluaisit vain pysyä nykyisessä ja muutokset voivat tuntua hankalilta. Ehkä olet tiedostanut muuttumisen tarpeen, mutta muutos pelottaa."

   Mutta sopiiko nää sun nykyiseen elämäntilanteeseen, en osaa sanoa. Jotenkin olisin voinut liittää ne viimeisiin "Lilla-aikoihin".


   Poista
 9. Unet ovat kiinnostavia ja varsinkin jälkeenpäin näkee hyvin, että miksi mikäkin uni toistui. Taloista ja asunnoista tuli mieleeni oma uneni, joka toistui lukuisia kertoja silloin kun olimme kriisissä ja piti päättää miten elämä jatkuu, eli perustaa yritys. Näin jatkuvasti unta, että asuimme yhtäkkiä isossa kerrostaloasunnossa, josta löytyi jatkuvasti uusia huoneita. Kuljin niissä ja ihmettelin, että miksi emme tätäkään huonetta koskaan käytä. Huoneet olivat täynnä kauniita vanhoja huonekaluja. Sitten kun asiat selkyityivät elämässä, unikin katosi.

  Myöhästymisuni on myös ollut jossain elämänvaiheessa. Pakkaan tavaraoita, enkä millään ehdi junaan/lentokoneeseen tms.

  Selkeä on sinunkin unesi, uuteen suuntaan olet menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit! Ihan selvä yhteys tosiaan tuolla sinunkin unella ennestään löytymättömistä huoneista ja sillä, mitä sitten tapahtui. Pakosti näissä omissanikin on siitä kysymys. Ja arvaa vaan, mistä näin unta taas viime yönä? Tällä kertaa huone löytyi meidän omalta vintiltä. Joskin on löytynyt joskus ennenkin. (Voisi olla täsmälleen tuon toiseksi ylimmän kuvan näköinen).

   Myöhästymisen ja pakkaamisen kuvittelin olevan ihan joku oma painajaiseni, ja siksi olin tosissaan yllättynyt, kun löysinkin liki identtisen kuvauksen siitä netistä. Ja vielä ihan järkeenkäyvän selityksen sille.

   Ei muuta kuin suunta uuteen! Heti, kun keksin minne. Voi kunpa senkin näkisin unissani.

   Poista
 10. Unilla on suora yhteys omaan elämään. Minäkin vierailen taloissa ja lennän. Joskin noita ihanaisia unia en ole nähnyt pitkään aikaan ( saan nyt huomata, kun luin tätä ja mietin.) Näen vain ahdistavia painajaisia ja sekin kertoo jostakin. Masentavaa.

  Jos unitulkitsija M.O Janhunen sanoo, niin olette kohtaamassa elämässänne jotakin uutta ja mielenkiintoista. Valoisat isot huoneet kertovat sen onnistumisesta ja tekemäsi ratkaisut tulevat onnistumaan. Sinun täytyy vain uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel ja sen jälkeen kaikki menee hyvin maaliin. Tulet kiittämään itseäsi tekemistä valinnoista. Ole rohkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentämisistä oli montaa eri tulkintaa, joista itse haluaisin uskoa tähän:

   "Unet lentämisestä liittyvät yleensä vaikeuksien yläpuolelle kohoamiseen ja aineellisen maailman arkirutiineista irtautumiseen. Nämä unet tuntuvat vahvasti voimistavilta, niissä koetaan riemukasta yhteyttä maailmankaikkeuteen ja kuolemattomuuteen, täydellistä vapautumista maallisista kahleista. Lentäminen voi olla myös pakenemista tai tarvetta katsoa asioita hieman toisesta perspektiivistä, ottaa etäisyyttä asioihin ja tehdä yleiskatsaus oman elämän eri puoliin emotionaalisella tasolla."

   Ja näihin taas en:

   "Lentäminen korkealla viittaa ongelmiin parisuhteessa. Jos lennät matalalla, edessä on sairautta. Jos lennät avaruudessa, tulossa on sota." (avaruuteen en ole koskaan singonnut, vaan lentänyt paremminkin matalalla ja se ei kuulosta yhtään kivalta se, joten skipataan tämä tulkinta ihan täytenä humpuukina...)

   Sulle on sentään talovierailujen (unessa tapahtuneiden) jälkeen tapahtunut elämässäkin kaikkea uutta. Tai siis olet laittanut tapahtumaan, kun meikäläinen vaan junnaa paikallaan. Eli varmaan löydän niitä huoneita vielä paljon lisää ennenkuin jotain lopulta älyän tehdä.

   Mutta nöyrät kiitokset Nettitohtori-Unitulkitsja M.O Janhuselle analyysistä. Luotan niihin :)

   Poista
 11. Näen usein unia taloista ja vuosien saatossa olen tehnyt analyysin unien viesteistä. Mikäli talo on hieno ja kotoisa, elämäni on tasapainossa ja olen iloinen ja onnellinen. Sekainen ja sokkeloinen mörskä tarkoittaa, että jossain asiassa mättää ja kannattaa miettiä mitä tehdä probleeman ratkaisemiseksi.
  Unet ovat varsin mielenkiintosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan on kuule yhdenmukaiset nuo sinun omat analyysit kaiken sen kanssa, mitä olen nyt lukenut noihin talouniin liittyen. Ei olis tarvinnut edes mennä kirjastoon, kun olisin voinut sulta kysyä, jos olisin tiennyt :).

   Unet on kyllä mielenkiintoisia. Ja se, että monet niistä ovat tosi yleisiä. Siis että on paljon ihmisiä, jotka näkee samankaltaisia vakiounia. Mutta sitä vaan mietin (ja paljon muutakin), että miten niitä unitulkintoja oikein tehdään? Että mistä ne johtopäätökset vedetään, mitä mikäkin uni symboloi? Kun ei kuitenkaan kaikkia unennnäkijöitä voida sillä mielellä haastatella, että mitä heidän elämässään on meneillään juuri nyt ja millaisia unia näkevät? Mutta ehkä parempi, etten ala näitä pohtimaan tai lähtee loppukin järki.

   Tulin iloiseksi, kun kävit näytillä. Olen ollut vähän huolissani, kun ei ole pitkään aikaan kuulunut Kulkurista mitään. Eikä siskostaan..

   Poista
  2. :) Minä kyllä päivittelen about kerran viikossa, mutta systerillä tuntuu olevan vimmattu kiire muiden asioiden kanssa tällä hetkellä. Toivottavasti palaa useammin blogin äärelle jatkossa.

   Mulla on kotona yks mielenkiintoinen unikirja, jossa ei unien merkitystä selitetä perinteiselä tavalla (esim. talo = elämä) vaan neuvotaan tulkitsemaan unia omaan elämään ja elämäntilanteeseen sopivasti. Lähetän sulle sen kirjan + kirjailijan nimen, kun kotonaNI :)

   Poista
  3. Nö hääääh??? Ei ole tullut mun lukulistalle sun postauksia näkyviin miesmuistiin. Däämm! Se on nyt jotain bloggerin oikuttelua, koska et ole ainoa, jonka päivitykset ei mulla näy, vaikka lukulistallani onkin. Ärsyttävää. Mutta nyt kun tiedän, niin älyän tulla välillä katsomaan, vaikkei täällä mitään vihjettä näkyiskään. Ja pääasia tietää, että teillä ei ole mikään huonosti, vaan ainoastaan kiire :). Liian pitkä tauko kun alkaa mietityttämään, että mitähän oikein on tapahtunut.

   Ja kiitos jo etukäteen kirjavinkistä!

   Poista
  4. No höh! Tekniikka tökkinyt! Kirjan nimi on Unien opissa, kirjoittanut Markku Siivola (Unet itseymmärryksen palveluksessa). Innostuinkin selailemaan tätä pitkästä alkaa!

   Poista
  5. Musta tuntuu, että näin tuon kirjan kirjastossa. Jäi nimi mieleen. Kiitos vinkistä!

   Poista
 12. Huiii, nämä ovat pelottavia kun rupee oikein unia miettimään! Minä näen usein myöhästymisunia, mutta olen ajatellut sen liittyvän siihen, että kahden pienen kanssa lähtö on aina ihme härdelli ja olemme usein myöhässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi melkein kaikki tulkinnat on sellaisia positiiivisia ennemminkin. Tai ainakin sellaisia, että niillä voi hyvin kokea olevan jonkun yhteyden omaan elämään.

   En yritä tässä leikkiä mitään ihme unitulkkia, mutta pakko oli kaivella selitystä sellaisellekin myöhästymiselle, johon ei liity sitä pakkausongelmaa niinkuin mulla. Ainakin tällainen sattui kohdalle:

   "Onko myöhästymisen syynä asioiden viime hetkeen jättäminen, tarvittavan valmistautumisen puute? Onko elämässä tarpeeksi aikaa tehdä asioita? Turhautumisen tunteet syystä tai toisesta johtuvista ajoitusvirheistä ja itsensä pidätteleminen elämässä saattavat tuottaa unia myöhästymisestä."

   Ainakin voisin hyvin kuvitella, että sulla on niin paljon kaikkea tekemistä tässä elämänvaiheessa, ettei meinaa aika piisata kaikkeen. Että sikäli vois hyvin sopia tuo "Onko elämässäsi tarpeeksi aikaa tehdä asioita?".

   Ja nyt kun näin sut täällä ja siitä ilahduin, niin aloin miettimään, että ei ole mun lukulistalle päivittynyt yhtään sun postausta miesmuistiin. Olenkohan nyt mahtanut unohtaa muuttaa uuden osoitteen... Sinne Bellablogeihin. Däämm. Mutta onneksi asian voi korjata :)

   Poista
 13. No kylläpäs täältä löytyikin mielenkiintoista luettavaa, mistäköhän se kertoo, etten koskaan muista uniani... Joskus sentään aamulla vielä muistan nähneeni jotain, usein en kyllä edes sitä...

  Kivaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siitä, että nukut kadehdittavan sikeästi ja hyvin. Voisin mieluusti vaihtaa sun kanssa osia :). Vaikka osa unista onkin sellaisia, joita katselee mielellään, niin kyllä sekaan mahtuu niin paljon levotonta pyörimistä ja kaikenmaailman kummallista ja välillä pelottavaakin. Viime yönä mm. tulipalo. Ei kivaa.

   Reipasta vaparia!

   Poista
 14. Minä uskon myös, että unilla on suora yhteys elämäntilanteeseen. Jotenkin aivot kai käsittelevät valvemaailman asioita, mutta sitä en ymmärrä, miksi unien pitää verhota viestit kaikenlaisiin symboleihin. Eivätkö unetkin voisi olla samalla lailla selkeitä kuin valvemaailman tapahtumatkin? Tästä pitää varmaan tehdä valitus jonnekin.

  Tyhjät huoneet (joskus talotkin) ovat minulle kovin tuttuja unissa. Samoin lentäminen ja kiireessä pakkaaminen - tosin kumpaisistakaan en ole nähnyt nyt ihan viime aikoina unia. Tyhjät huoneet ovat aina niin mielettömän ihania, että aamulla harmittaa tosiaan herätä, kun unessa oli jo niin ehtinyt iloita, että saa asua tämmöisessä talossa. :-)

  Painajaisia en näe onneksi koskaan, mutta yksi vakkari"painajainen" mulla on. Se on semmoinen, että olen menossa syömään johonkin ihanaan buffettiin, ja buffetti on menossa juuri kiinni, ja minä jään ilman kaikkia herkkuja. Mistähän tämäkin mahtaa kertoa? Vai onkohan tämä nyt sitten sellainen yksi-yhteen tulkinta, joka kertoo vain siitä, että tykkään buffeteissa syömisestä? :-D Hitsi, nyt en malta odottaa, että pääsisin nukkumaan ja katsomaan, mitä unia tänä yönä näen.

  Hyvää yötä ja kauniita unia, Annukka! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vaikka niissä tyhjissä huoneissa ja taloissa onkin aina ihana kulkea ja tosiaan miettiä, kuinka kivaa, että päästään sinne asumaan, niin mua helpottais nyt paljon enemmän se, että unissa olis ihan selkeästi kerrottu, että mitä ne uudet puolet omassa itsessäni on, joita olen löytämässä. Että ehtisin niitä vielä ehkä joskus hyödyntääkin. Tai sensijaan, että pitää hulluna pakata ja stressata myöhästymisestä, tietäisin, mikä se mun kviiriippa elämässä on, mistä pitäis hankkiutua eroon. Ja kuka ylipäätään on voinut keksiä kaikki nämä symboliset merkitykset ja miten?? Vähän sama kuin että miten ihminen muka voi tietää, että koira näkee kaiken mustavalkoisena? (no oikeasti en muista, onko asia noin, kunhan vedin hatusta). Että miten sitä muka pystyy katsomaan asiaa koiran silmin?

   Mutta siis KÄÄK! Arvaa vaan, millaisen unen näin tässä joku aika sitten?? Sellaisen, että jäin Viking Linen buffetissa ilman ruokaa :D. En ole koskaan ennen nähnyt mitään sellasta ja muistin vielä aamulla, kuinka olin käärmeissäni ja loukkaantunut siitä, että kaikki muut meidän seurueesta sai syödä vatsansa täyteen ja kehuivat vielä, kuinka oli hyvää. Sen sijaan mulle kävi niin, että huomasin, että lautaset on sieltä seisovan pöydän päädystä loppu ja kun lähdin omasta mielestäni ystävällisesti kertomaan asiasta keittiöön, jono oli sillä välin kasvanut ihan hirveän pitkäksi ja jouduin itse sen hännille, vaikka olin ollut keulilla siinä vaiheessa, kun lautaset loppui. Ja siinä sitten seurasin kuinka mun oma seurue ja kaikki muut lappoi lautaset (joita oli ilmestynyt jostain lisää) täyteen kaikkia ihania herkkuja ja tarjoiluastioitten pohjat alkoi loistaa tyhjyyttään. Ja siinä kohtaa, kun olis ollut mun vuoro vihdoin päästä kaapimaan niitä rippeitä sieltä pohjilta, tuli valomerkki ja buffet meni tylysti kiinni. Ei yhtään tullut armoa, kun kuulemma henkilökunnan työaika loppui. Karmee kokemus :D. Mistä lie tosiaan tämmöinen kertoo? Olis kiva tietää. Mutta toiste en halua samaa unta katsella. Murrr.

   Viime yönä olikin vuorossa yksi vakiopainajainen eli tulipalo. Ei kivaa.

   Poista
 15. Uskon kyllä vahvasti että mieli prosessoi asioita yön aikana. Tällä hetkellä myös nuorimmainen prosessoi meitä jaloin ja nyrkein hiippailtuaan ensin meidän väliin lähes joka yö, joten odotan öitä jolloin A:saisin nukkua rauhassa B: en heräisi murehtimaan työasioita öisin tai näkisi muuten sellaisia ikävä-sävytteisiä työunia.
  Parhaina aikoina muistan aamuisin hassuja seikkailuja, ei mitään toistuvia seesteisiä juttuja vaan milloin mitäkin lentävien lehmien pelastamista tai muuta urpoilua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vähän tuntuu, että meidät on Taina luotu valvomaan :). Ei meinaan lopu mestarimurehtijoilta öiset huolen aiheet. Jos joskus ei tule mietittyä työjuttuja, tilalle löytyy kyllä kaikenlaista. Ei auta edes se, että lapset kasvaa, koska silloin tulee eteen se aika, kun itse on se, joka menee ensimmäisenä nukkumaan, mutta ei pysty silmäänsä ummistamaan ennenkuin joka iikka on tullut kotiin autoilemasta, baarista, bilettämästä, kebabilta.... Ja sit kello onkin sellaset puoli kuusi aamulla :). Ja koko ajan tietää, että kyllä ne sieltä tulee, mutta silti on pakko vähän väliä vilkuilla WhatsAppia, että milloin ovat viimeksi olleet paikalla, että tietää, että porukka on ihan hengissä kuitenkin. Oikeesti ihan tosi rankkaa aikaa. Ja samalla pöljää tommonen valvominen, mutta minkäs teet :)

   Ja kuka ne lentävät lehmät sit pelastaa, jos ei Taina :D

   Poista
 16. Unet ovat tosi mielenkiintoisia. Kaivoin heti unikirjan esille kun luin postauksesi ja vastaavanlaisia tulkintoja löytyy myös minun kirjastani. Kerran näin unta, että mulla oli valkoiset sukkahousut jalassa ja se tiesi kutsua hääjuhliin. Naureskelin, että just joo. Eipä ole kukaan mennyt naimisiin 10 vuoteen eikä kukaan ole edes menossakaan naimisiin, että pääsisi juhlimaan. No ei mennyt kuin kaksi viikkoa, kun napsahti hääkutsu postilaatikkoon :D Sen jälkeen olen vilkuillut unikirjaa aika usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh! Jopas oli todellinen enneuni. Ja ihanaa, etät joku vielä menee naimisiinkin, eikä kaikki vaan eroa. (Justiin yks päivä miehen kanssa mietittiin, että ainoastaan yksi meidän kanssa suht samoihin aikoihin naimisiin mennyt tuttavapariskunta on enää yhdessä. Kaikki muut on eronneet jo aikaa sitten. Osa jo toiseenkin kertaan.)

   Toi mun (tai siis kirjaston) unikirja osoittautui aika vaikealukuiseksi, kun koitin sitä alkaa sillälailla systemaattisesti lueskelemaan. Oli niin omituinen se aakkosellinen hakemisto, että tipahdin kärryiltä ja jätin sikseen. Pääsee helpommalla kun pysyttelee noissa omissa vakiounissaan. Mieluummin niissä hyvissä.

   Lupsakkaa viikonloppua!

   Poista
 17. Minun vaistoni puolestaan sanoo, että sinä kyllä vielä hyppäät noiden omien haaveidesi pariin ihan oikeastikin. Joskus sitten kun sen aika on. Ihan varmasti.

  Mulla ei ole noita huoneunia, mutta tuo lennolta myöhästymisuni kotimatkalla on ollut tosi yleinen. Ihme ja kumma! En ihan pysty ymmärtämään tämän lukeman perusteella, että mitä se vois mun tilanteessa tarkoittaa, mutta se on kyllä sellainen ahdistava uni, jonka näkeminen toistuvasti on todella ärsyttävää. Pitänee alkaa tutkia omaa sisintään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unitulkki Pilvi :). Luotan siihen mitä sanot.

   Mulle on todellakin ihan hirmu suuri yllätys, että niin moni muukin näkee noita myöhästymisunia. Olin aivan varma, että se on joku mun ihan oma painajainen, jolle en oikeastaan ole edes miettinyt selitystä. Paitsi että koska se myöhästyminen koskee aina nimenomaan kotimatkalle lähtöä, eikä koskaan sitä varsinaista matkallelähtöä, olen ajatellut, että se kertoo siitä, että koti on niin tärkeä, että iskee paniikki, kun sinne takaisinpääsy on vaarassa. Ja niinhän se todellisessa elämässä oliskin.

   Myös vesivahinko- ja tulipalounet on mun vakiopainajaisia. Oli jo ennen sitä meidän ihan todellista paloa, joka on edelleen todellinen painajainen mielessä. Joskin enää onneksi vain silloin tällöin. Mutta onneksi unien selitykset yleensä kertoo jostain ihan päinvastaisesta kuin mitä itse kuvittelee.

   Toivon hyviä unia Idurin viikonloppuun <3

   Poista
 18. Mielenkiintoista. Mulla on joku unikirja, mutta olen tullut siihen tulokseen, että parempi on olla tutkimatta =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän pelotti itseäkin niitä selityksiä hakea, mutta onneksi kaikki oli sellaista ihan ystävällistä tulkintaa, jonka voi hyvinkin yhdistää omaan elämäänsä. Ja se mun kirjastosta lainaama unikirja oli niin vaikealukuinenkin (onneksi), että päätin palauttaa :).

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 19. Määhän olen niin vahvasti huuhaa-tyyppi, että mun mielestä unilla on _ehdottomasti paljon syviä merkityksiä :) Alitajunta ja intuitio niitä meille näyttää :)

  Kyllä sä olet matkalla uusiin vaiheisiin <3 Se vaan on välillä niiiin turhauttavaa, kun ei tiedä milloin ja miten. Että aina vaan varttuu, ikään kuin. Loputtomiin. On juntturassa vanhassa paikassa / tiloissa, vaikka ei haluaisi. Voi argh, että se ottaa koteloon.

  Ihmeellistä uutta viikkoa! Toivotaan, että tästä tulee oikein vahvasti sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sää oot kyllä niin mun huuhaa-idoli, ettei paremmasta väliä <3. Ja uskon itsekin, että ne unet koittaa sanoa, että koita nyt jo tollo tajuta, että enää ei kannata roikkua, vaan tehdä jotain elämälleen. Ja itseasiassa näin yksi yö ton jälkeen unta, että mut haluttiin Säästöpankkiin töihin, kun olin "tuttu jo 80-luvulta" :D. Se tuntui unessa ihan kivalta, mutta aamulla muistin, että ei oo koko pankkia ollut enää pariinkymmeneen vuoteen pystyssä. Että mistähän toikin kertoo. Ei varmaan mistään :)

   Terkut lumisateeseen! Täällä tulee taivaalta sellasia märkiä rättejä päin pläsiä. (Oli pakko äsken ihan kokeeksi työntää pää toimiston ikkunasta ulos :))

   Poista
 20. Onpas ihmeellistä. Käväisin katsomassa blogisi etusivua ja tämän postauksen otsikko nappasi huomioni. Aika ajoin näen unia, joissa löytyy uusi tila, jota en ole huomannut tai tiennyt olevan olemassakaan. Innoissani suunnittelen siihen, vaikka mitä ihanaa kuten valtavan kylpyhuoneen tassuammeineen tai kirjastohuoneen valoisaan tornihuoneeseen. Hullunkurisenkin samaan teemaan liittyvän unen näin vuosi sitten vaihdettuani työpaikkaa. Edeltäjäni esitteli lisätiloja,
  jotka oli unohtanut aiemmin näyttää minulle ja sain siinä samassa kuulla, miten täällä puhutaan sitten vain saksaa. ;) Onneksi tuo oli vain unta ja nyt voin uneksia taas erilaisista maailmoista! Ajoittain stressaantuneena näen unia, joissa tipahdan tai olen putoamaisillani. Tarpominen raskaassa upottavassa maassa tai liukkaalla katolla on myös tullut tutuksi. Unimaailmat ovat jännittäviä. Arjen asiat muuntautuvat tilanteen mukaan yöllä monenlaisiksi.
  Kauniita unia Annukka! Syysterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin enää tätä palaat lukemaan Tuija, mutta halusin kuitenkin kertoa kuinka harmittaa, että kommenttisi on jäänyt kokonaan huomaamatta. En hoksaa enää näihin vuosien takaisiin teksteihin palata, vaikka selvästi kannattaisi.
   Mielenkiintoisia kokemuksia sinullakin. Ja nyt kun mainitsit tuon raskaassa upottavassa maassa tarpomisen, niin sekin kuulostaa erittäin tutulta. Jalat ei vaan kertakaikkiaan vie eteenpäin, vaikka kuinka yrittää.

   Poista
  2. Eikö sinulle tule sähköpostiisi ilmoitusta kommenteista? Ei sillä, että olisin ihmetellyt vastaamattomuuttasi. Olin näköjään kommentoinut aiemminkin unipostaustasi. Levollista helmikuuta! Tuija

   Poista
 21. Ajatella, sinun blogisi ja esimerkiksi tämä postaus ovat olleet netissä jo vuosia ja vasta nyt ne löysin. Parempi myöhään jne. :)
  Tekstiäsi ja myös postauksen kommentteja oli todella mielenkiintoista lukea. Minäkään en ole tiennyt, että jotkin usein näkemäni unet ovatkin aika tavallisia. Näen usein unta uudesta talosta, huoneistosta, huoneista jne. ja tulkinta "olet valmis uusiin haasteisiin" antaa ajattelemisen aihetta.
  Näen myös usein unta hyppäämisestä ja lentämisestä. On niin hauska tunne hypätä esim. rinnettä alas ja laskeutua pehmeästi. :)
  Unet ovat todella mielenkiintoinen aihe. Jonkin erityisen hauskan unen tunnelma säilyy koko päivän ja parhaat pysyvät mielessä vuosikymmeniä.
  Jännittävää vaalisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mikään ihme, ettet ole tänne aiemmin eksynyt, kun olen siitä omituinen, että kirjoittelen mieluiten "ihan piilossa vaan", enkä halua tuoda blogiani missään sen kummemmin esille :).
   Mutta oli tosi kiva kun tulit ja itseasiassa erittäin kivaa oli myös se, että vinkkasit tulevasi lukemaan tämän tekstin, niin hoksasin kommenttisikin (harmittaa, jos joku jää ilman huomiota, koska olen tosi tarkka siitä että kaikille, jotka käyttävät aikaansa viestin kirjoittamiseen, haluan myös vastata). Samalla luin tekstin uudelleen itse ja osan kommenteistakin. Tuli ihan "vanhat hyvät ajat" mieleen, kun blogielämä oli vielä vilkasta ja semmoista mukavan yhteisöllistä. Ei tosin ole varaa moittia täältä lähteneitä, koska kovin verkkaista on omakin touhuni nykyään.

   Mutta siis hauska kuulla, että unista löytyi samaistumispintaa. Sitä vaan mietin, että miten joku unien tulkitsija on päätynyt juuri siihen tulkintaan, jonka jostakin tietystä yleisestä unesta on tehnyt. Onkohan siihen pitänyt haastatella unia nähneitä henkilöitä ja kysellä heidän senhetkisestä elämäntilanteestaan ja vetää siitä sitten johtopäätöksiä vai miten homma mahtaa toimia. Mutta vähän niinkuin horoskoopeistakin, niin myös noista unitulkinnoista tulee ainakin itseni poimittua mieluiten sellaiset asiat, joihin pystyn tai haluan samaistua :).
   Ja jep. Lentäminen ja hyppääminen kuuluu myös mun erikoistaitoihin unissa :). Jos edessä on jotain pahaa, vaikkapa joukko minua jahtaavia pelottavia henkilöitä, ponnistan kaikki voimani ja hyppään/lennän niiden yli. Kätevää :).

   Mukavaa vaalien jälkeistä maanantaita ja uutta viikkoa siihen perään! Oikeastaan helpottavaa, että vapautuu niistä presidenttitenteistä ja vaalikampanjoista tilaa taas jollekin muulle.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi