Sivut

perjantai 1. tammikuuta 2016

GRANAATTIOMENASALAATTI

Tein äsken yhtä lempparisalaattiani ja tuli mieleen linkata ohje samantien tännekin. Ihan vaan siltä varalta, jos jotakuta sattuu jouluähky vaivaamaan tai muuten vaan tekee mieli jotain raikasta ja kevyttä.

On helppo, mutta samalla jotenkin juhlava. Ja omasta mielestäni kiva yhdistelmä suolaista, makeaa ja kirpeää. 



Tein ukkelille ja itselleni täsmäannokset (koska muita ei ollut kotona) ja tarjoilin näiltä edellisessä postauksessa mainitsemiltani sinivalkoisilta kalakuviolautasilta, joihin olen ihan rakastunut. Tulee niin kesäinen fiilis.

Mies söi annoksensa kiltisti, kiitti ja kehui, että hyvää oli (ja käveli sen jälkeen jääkaapille hakemaan itselleen pari nakkia... :))

Ohje löytyy täältä (klik)

Nyt käännän katseen kevääseen ja toivottelen kaikille positiivista energiaa alkaneeseen vuoteen!






43 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Namskis :). Tykkään Halloumista ja balsamicosta, joten varmasti menee kokeiluun granaattiomena. Ihana väriläiskä tuohon salaattiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, granaattiomena tosiaankin on kiva väriläiskä. Paitsi seinällä :D. (Mitenkä onkin luonto osannut suunnitella noin hyvän, mutta hankalan hedelmän :))

      Poista
  3. Voi miten herkullisen näköistä. Marokossa opin nauttimaan granaattiomenan ihanasta mausta. Me tehdään siitä myös maidon kanssa ikään kuin pirtelöä, on muuten herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa. Marokkolainen vastine suomalaiselle mustikkamaidolle :).
      Käytin tohon vaan puolikkaan ompun siemenet ja loput aattelin syödä luonnonjugurtin kanssa. Nam.

      Poista
  4. Hahaa, toivottavasti sinä kuitenkin säästit itsesi nakeilta tuon herkun jälkeen ;)).

    Kiva, kun sinäkin olet löytänyt sinivalkoisen :). Kauniit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kiitos nakkeja mulle :). Paitsi jos oikein joku suolanhimo iskee, eikä mitään muuta ole käsillä.

      Ja mitä tohon sinivalkoiseen tulee, niin se on kuule aika pitkälle Pilvi sun syy (ansio), että oon alkanut tykästyä siihen aina vaan enemmän :). Haaveilen jostain ihanasta astiakaapista, jossa mulla olis kauniita sinivalkoisia kesäastioita. Näillä kalalautasilla alottelin ja ne on kooltaan niin suuria, että ei meinaa mahtua oikein mihinkään. Ja mies on muutaman kerran jo kerinny kysyä, että mitä näillä tehdään (kun ei ollu ennen tätä syöty niiltä kertaakaan..). Että pakko oli keksiä käyttöä :)

      Poista
    2. Heh, hauskaa. Paljastan, että meillä taas on uhattu yksi talonpoikaissänky heittää risuroviolle, kun olen sen turhaan hankkinut. Aivan käsittämättömiä nuo miehet. Kyllä sille sängylle varmaan joskus jotain käyttöä löytyy… no okei, oli ehkä vähän hätäinen ostos ja iso tietysti säilöä, öhöm. Isompi siis kuin sinun pienet lautasesi! ;).

      Poista
    3. No eihän se oo talo eikä mikään, jos ei talonpoikaissänkyä löydy :D. Eikä sitä tosiaan koskaan tiä, jos joskus tarttee...

      Poista
  5. Salaatti näyttää herkulliselta ja varmasti maistuukin raaka-aineista päätellen:)

    Miehet on miehiä, kaikki samanlaisia, eivätkä ilmeisesti muutu ainakaan ruokailussa:) Joka viikonloppu kun olemme ruokapöydässä joudun aina muistuttamaan salaatista;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää salaatti on oikeasti tosi hyvää ja raikasta. Mutta ei sellaista (omasta mielestäni), että sitä tulis ihan alvariinsa syötyä. Tai tehtyäkään, koska se granaattiomena-show on kyllä aika sotkuista puuhaa. Paitsi että tänään onnistuin mätkimään siemenet aika siististi ulos. Ihme hedelmä :)

      Ja juu. Miehet on miehiä. Jos ei nakkeja ja maksalaatikkoa löydy jääkaapista, iskee paniikki :D

      Poista
  6. Ihana salaatti, kaikkia mun lempparijuttuja!
    Iloa ja onnea tähän vuoteen Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on sit samat lempparit :). Ja kiitos samoin Iloinen Kulkuri! Kaikkea kivaa, hyvää, iloista ja onnellista sulle kans!

      Poista
  7. Ihanalta kuullostava salaatti, menee ilman muuta kokeiluun, ei voi olla kuin hyvää! Tuo granattiomena on kyllä haasteellinen hedelmä, mutta niin kaunis ja hyvä :). Oikein ihanaa alkanutta vuotta Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi hyvä ja simppeli salaatti, mutta sellanen juhlava kumminkin. Tein sitä isot vadilliset keväällä pojan valmistujaisjuhliin ja kovasti keräsi kehuja. Että kiitos vaan K-kaupalle ohjeesta, jonka löysin, kun etsin käyttökohteita granattiomenalle. Nakkeja voi sit tarjota kyytipoikana :D

      Kiitos samoin Anu. Ihanaa tätä vuotta!

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta. Teen itselleni sitävieä, en ole maistanut koskaan graanaattiomenia. On näet näitä kotimaisia omia omppuja vieläkin kellarissa laatikoittain.

    Ai miten niin joulu ähky ehkä...

    Meillä mies kysyisi tuon syötyään, että mitä on pääruokana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D. Nakkeja :D.

      En tiedä, miksi omenan nimi on omena, kun sitä itse mötikkää (hedelmää) ei kuitenkaan syödä, vaan ne siemenet sieltä sisältä. Eli justiin päinvastoin kuin meidän omissa ompuissa.

      Jos innostut kokeilemaan, niin kannattaa varautua siihen, että keittiö saattaa muistuttaa teurastamoa sen omenankäsittelyn jäljiltä :D. Mulle kävi ekalla kerralla niin, kun en tiennyt, miten saisin ne siemenet sieltä siististi ulos. Mutta sitten katsoin parit videot (kuulostanee hieman uus-avuttomalta...) ja niitten avulla onnistui. Lohkomista paremmin toimi metodi, jossa omena halkaistaan poikkisuunnassa kahtia, pehmitellään käsissä ja sen jälkeen mätkitään puulastalla tai jollain sitä niin, että siemenet tippuu kulhoon. Se oli aika toimiva versio. Mutta silti kannattaa varata iso kulho, jonka reunojen yli ei roisku.

      Poista
    2. Nyt mietinkin siis asiaa uudestaan :)

      Poista
    3. Älä suotta. Toi oli tommosta annukkamaista hätävarjelun liiottelua vaan :D

      Poista
  9. OI, mitä herkkua!<3 Mä olen ihan rakastunut tuohon granaattiomenaan!<3 Monesti kaivan siemenet omenasta kerralla, mutta ripottelen niitä salaatteihin viikon varrella. On aiheuttanut töissä annoskateutta.;) Mulla on kulkenut koko syksyn salaatit töihin, enkä ajatellut muuttaa systeemiä joulun jälkeen. Ihanan energinen olo, ja nälkäkin pysyy kauemmin loitolla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä ollut aika ovela, kun on tommosenkin tapauksen kehittänyt. Miten voikin olla niin vaikeesti tavoiteltavia ne siemenet :). Vaikka huomaan kyllä, että harjoitus auttaa, eikä keittiötä enää tarvi vuorata lattiasta kattoon jollain suojalla :D. Ekalla kertaa näytti vähintään siltä, että olisin teurastanut jonkun.

      Mulla on tapana syödä noita siemeniä aamupalalla luonnonjugurtin kanssa. Kivaa vaihtelua perusmustikoille ja -mansikoille.

      Täältä tulee peukut sun työpaikkasalaattikäytännölle :)

      Poista
  10. Todella hyvännäköinen :)

    Kiitos ohjeesta, huomenna ostetaan granaattiomenaa myös meillä!

    Kivaa alkanutta Uutta Vuotta ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi hyvä salaatti. Ei tosin sellanen, että sitä joka päivä tulis syötyä, kun maut on kumminkin sen verran voimakkaita, että niihin saattais kyllästyä. Eli välillä kannattaa popsia vaikkapa nakkeja :D

      Oli kiva nähdä sut täällä ja ei muuta kuin energistä, pirtsakkaa ja kaikinpuolin ihanaa Hyvän Olon vuotta sulle kiva Tuulanneli <3. Mulla on täällä lihaskuntoreenit hyvällä mallilla. Olen iloinen :)

      Poista
  11. Granaattiomena on niin hyvää, mutta hirmu suttaavaa! Mä en ole oppinut syömään sitä vielä siististi - pitäisi tosiaan ehkä perkata keittiössä ja syödä sivistyneesti salaatissa tms..

    Ihanaa, onnellista, kivuuksia sisältävää vuotta Antsulleni! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pakko myöntää, että mulle ei oo edes tullut mieleen, että sitähän vois tosiaan syödä vaikkapa olkkarin sohvalla :). Sillai, että viipalois vaan ja sitten koittais niistä paloista marjat kiinni ennenku ne kerkiää kierähtää sinne sohvatyynyjen väliin.. :).
      Mulla on ollut ihan täydet käsissä, että olen saanut ne perattua edes keittiössä, vaikka siellä sentään on jonniinverran tilaa. Ekalla kertaa roiskui kaakeleille niin, ettei lähteny ikinä niistä saumoista irti. (Tuli ihan mieleen ne ajat, kun pojat ammuskeli puhallusputkilla Aronian marjoja kuistin kattoon. Samanlaista jälkeä :))

      Ja kiitos vähintäänkin kaikkea tota samaa sulle ja koko sakille <3<3<3

      Poista
  12. Herkullinen salaatti. Pitääkin tehdä arjen tultua. Granaattiomenat loppuivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi raikasta ja hyvää. Ei aina jaksa niitä iänikuisia tomaatteja ja kurkkuja :)

      Poista
  13. Granaattiomena on ihanaa! Mä tein jouluksi meille granaattiomenasalaattia, joka oli kyllä sellainen, että siinä ei ollut salaattia (siis niitä lehtiä) ollenkaan, vaan siihen tuli bulguria ja muuta sellaista.

    Granaattiomenan käsittely on kyllä vähän pelottavaa, kun ne siemenet sinkoilevat joka puolelle ja sitten on puoli huushollia verenpunaisena. Sattui jouluna vielä oikein mehevä granaattiomena, niin murhanäyttämöolosuhteet olivat taatut. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu. Silloin kun ekan granaattiomenan otin käsittelyyn (kun ensin oli katsonut jonkun amerikkalaisen opetusvideon siitä, kuinka ne siemenet saa sieltä muka siististi ulos), mietin, että olisko kranaattiomena kumminkin parempi nimitys sille.. Keittiö kun todellakin oli kuin räjähdyksen (tai teurastuksen) jäljiltä. Ja olipahan työlästä saada se mehu hinkattua irti vaaleista laatoista ja etenkin niitten saumoista. Muuttui vaan punaisesta siniseksi..

      Poista
  14. Oi,miten kaunis ja taatusti maistuva salaatti♥ Mistä tuota NYT sais....:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla Anne :). Se ON oikeasti tosi hyvää ja raikasta. Ja sopii hyvin tähän energisen ja kevyen Uuden vuoden alkuun <3

      Poista
  15. Harva mies taitaa salaatilla pärjätä vaikka kuinka upeaa salaattia tarjoaisikin!
    Tuo kyllä maistuisi minullekin, nam! Laitan aina joulu- ja uudenvuodenruokiin granaattiomenaa jossakin muodossa. Nyt uutenavuotena granaattiomenan siemenet menivät riisiin. Tosin sinne meni myös sahramia, sitruuna, pähkinää, aprikoosia, karpaloa ja lehtipersiljaa. Hyvää ja värikästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Kuulostaa aika eksoottiselta riisiversiolta. Varmasti hyvää.

      Ei tosta salaatista tosiaan pääruuaaksi ihan ole, mutta kiva lisäke. Jännään vaan oli se, kuinka eri tavalla mies (joka tykkää kaikesta makeasta) ja minä (joka tykkään enempi happamasta) koettiin tuo granaattiomena. Miehen mielestä se oli kirpeää (ja hapanta) ja omasta mielestäni makeaa. Mutta niin hyvää. Pikkasen vaan helpommin käsiteltävä sais mieluusti olla..

      Poista
  16. Granaattiomena on ah niin ihana hedelmä. Siinä on vain se paha vika, että se on ikävä saada syömäkuntoon ilman, että puoli keittiötä on punaisen mehun vallassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. On kyllä harvinaisen vaikeasti tavoiteltavia ne siemenet. (Sadulle tuolla kirjoitinkin, että mun mielestä parempi nimi sille olis kranaattiomena :). Sen verran se aina räjähtää käsiin, vaikka kuinka koittaa olla varovainen.)

      Poista
  17. Oma ukkeli rakastaisi tätä, on siitä outo ukkeli, että voisi elää salaatilla ja minä ennemminkin niillä nakeilla. Granaattiomenan siemenet ovat jumalten nektaria, nam. Ihanaa alkanutta viikkoa Annukka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii. Mehän voitais osallistua siihen "vaimot vaihtoon" (tai miksei yhtä hyvin ukkelit)-ohjelmaan :D. Me rouskutettais sun ukkelin kanssa (kovaäänisesti :D) pähkinöitä, omenoita ja salaattia ja sinä voisit lähteä mun ukkelin kaveriksi nakkikiskalle. Olis ikionnellinen, kun ei viikkoon kukaan marmattais makkaransyönnistä :). (Ja tykkää muuten kovasti myös suklaasta ja kaikesta muustakin makeasta..)

      Poista
  18. Upea salaatti, niin raikkaan ja hyvän näköinen :) Täällä täytyy nyt ehdottomasti ottaa salaatit enemmän ruokalistalle!
    Hauskaa päivää <3

    VastaaPoista
  19. Upea salaatti, niin raikkaan ja hyvän näköinen :) Täällä täytyy nyt ehdottomasti ottaa salaatit enemmän ruokalistalle!
    Hauskaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tätä Susanna. Vaikka nyt on kyllä niin hitsin kylmää, että tekee melkeinpä enemmän mieli jotain lämmintä maukasta keittoa. Mutta kevättä kohti mennään, oli kelit mitä tahansa :).

      Toivottavasti sun olo jo helpottaa <3

      Poista
  20. Granaattiomena on herkkuani. Muistan kun taannoin olimme Prahassa, niin siellä oli hotellin aamiaisella aina granaattiomenan siemeniä... se jäi parhaiten siitä aamiaisesta mieleen.
    Kiitos ihanasta ohjeesta!
    Pirteätä pakkasviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Sellaselle aamiaiselle minäkin haluaisin, jossa olis tarjolla granaattiomenan siemeniä :). Se kun on niin hitsin työlästä (tai ainakin sottaista) puuhaa se niitten esiin perkaaminen, niin ei ihan alvariinsa viitsi, vaikka tietääkin, että on vaivan väärtti.

      Pakkasviikko on tosiaan ollut aika rapsakka. Onni on lämpimät sisätilat :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi