Sivut

maanantai 12. lokakuuta 2015

TAMPERE-TERAPIAA, OSA 2

Suklaalla aloitetun aamun jälkeen jatkettiin Tampere-päivää Tullintorin kauppakeskuksessa, joka oli itselleni ihan tyystin uusi tuttavuus sekin. Eikähän oikein Tullintorin sijaintikaan ensin hahmottunut, kun istuin vaan tyhmänä kyydissä Netan kruisaillessa tottuneesti pitkin kaupungin katuja ja maanalaista parkkihallia. Mutta sittemmin uudelleen maan pinnalle jalkautuessamme selkisi, että ihan rautatieaseman kulmilla oltiin. 

Tähtäimessä meillä oli visiitti Dekorossa ja Kaarnalaivassa, jotka sijaitsivat samassa liiketilassa. 



Dekoron puolelta löytyy kivoja säilytystuotteita ja kaikenlaista muuta pientä, nättiä ja käytännöllistä kodin järjestyksen ylläpitoon tai muuten vaan kaunistukseksi.

Kaarnalaivan valikoimiin puolestaan kuuluu postikortteja, lahjatatavaraa ja sisustustuotteita.




Dekoron Katja Mahlberg hoiteli tiskin takana sujuvasti molempien liikkeiden myyntihommia ja samalla ystävällisesti tarjoili meille pientä suupalaa ja kivennäisvettä, joka maistui  erityisen hyvin janoisille suklaansyöjille.

Sen verran sulassa sovussa oli näiden kahden eri yrityksen valikoima samassa liiketilassa esillä, että aina en ollut ihan varma, kuuluuko joku tietty juttu Dekorolle vai Kaarnalaivalle, mutta toivottavasti ei ole niin justiinsa... 

Tässä muutamia kuvia omista suosikeistani  




Mustavalkoisuus viehättää aina vaan enemmän ja enemmän, mutta vaatisi sen mittaluokan muutoksia kotona, että en taida pystyä perustelemaan edes itselleni sitä, että on pakko tehdä kokonaisvaltainen keittiöremontti, että saan sovitettua purkit sisustukseen :).




Näistä tuokkosista tykkäsin tosi paljon, mutta en osannut päättää, kumpi väri on kivempi. 

Ostamalla olisin tukenut Sri Lankalaisten naisten toimeentuloa, joten sikäli jäi kyllä harmittamaan oma jahkailuni, koska kyseessä kumminkin oli käyttöesine, eikä mikään turhake.




Värityskirjakin on vielä valitsematta. Ja olen päättänyt antaa sen(kin) olla siihen asti, että raivausprojekti kotona on valmis. Jos siis värityskirjoja enää siihen maailman aikaan on markkinoilla ;)




Värikynille penaaleja




Paperisäkkejä..




Magneetteja...




Seinälle kiinnitettäviä avainkoppeja




Ihana teksti :)




Teetä, kahvia, kaakaota, siirappia, hunajaa, kaikkea...




Juu, naapurin puolelle kylppärin ikkunoihin vois tarvita...





Jos ei nukuta, voi laskea lampaita.

Näin jälkikäteen ajatellen taisin pyöriä enimmäkseen Dekoron puolella, koska kuvista puuttuu kokonaan kaikki postikortit ja lahjatarvikkeet. Mutta sieltä niitä Kaarnalaivasta löytyy. Ja uskoisin, että marraskuussa vielä enemmän kuin nyt, kun liikkeet muuttavat isompaan tilaan samassa kauppakeskuksessa.

Vaan koska aina ei ole mahdollisuutta lähteä paikan päälle ostoksille, löytyy sekä Dekorolta (klik) että Kaarnalaivalta (klik) verkkokauppa.

Kiitos vieraanvaraisuudesta Katja :).  Meidän matka jatkuu ja jatkuu..


30 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No niin oli. Ja jotain pientä tarttui matkaankin, mutta mulla on kyllä shoppailutaidottomuus niin verissä, että en kykene koskaan samanlaisiin suorituksiin kuin muu porukka :D. Valinnanvaraa olis kyllä ollut.

      Mahtaako sulla olla nyt syyslomaviikko? Jos, niin toivottelen täältä mukavaa ja rentouttavaa lomaa <3

      Poista
  2. Onpa mukava kuulla sun kuulumisia, ja on teillä taas ollut hauska reissu!:) Suklaata alkoi heti tehdä mieli, ja voipa olla, etten tuolta jälkimmäisestä kaupasta olisi selvinnyt tyhjin käsin, vaikka yritän jatkuvasti rajoittaa omia osteluitani, enimmäkseen ihan hyvllä menestyksellä.:)
    Jään odottamaan jatkoa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee nykyään kaikki vapaa-aika enimmäkseen varsin epäsosiaalisessa mediassa elikkäs kaapeissa ja kaikenmaailman kasojen kimpussa :). On niin muka pitänyt siihen liittyen postailla siitä, mitä olen tähän mennessä saanut aikaseksi, mutta ei vaan ole pystynyt kykenemään, kun aina joku uus kasa väijyy jossain. Ja valokaan ei muka riitä kuvaamiseen ja mitä nyt kaikkea milloinkin. Että siinä mielessä tuli kyllä sopivaan saumaan tää meidän lauantainen Tampere-terapia :). Jotain pientä (ja käytännöllistä) ostin, mutta nyt kun sitä tavaraa koittaa koko ajan enempi myydä, niin olen kyllä entistäkin kehnompi ostamaan sitäkään vähää mitä ennen. Onneksi muu porukka piti siitä puolesta huolen :)

      Olet kyllä kiva kun aina viitsit lukea ja jättää viestiä <3. Jatkoa seuraa yleisön pyynnöistä huolimatta :)

      Poista
  3. Nuo pahvipäreet oli omat suosikkini, en keksinyt mihin tartten niin en ostanu ja nyt kuvaa katsellessa alkoi, ihan vähän onneksi, harmittaa. Tähän viikkoon lähdettiin vallan iloisin mielin joten Tampere-terapia tais toimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahvipäreet oli kyllä kivoja, mutta kaikessa nihkeydessäni jäin miettimään, että häiritsikö mua kumminkin niitten kulmien erivärisyys niin paljon, että jäivät hyllyyn vai johtuiko se tästä mun raivausprojektistani. Nyt kun ei kertakaikkiaan pysty edes ajatuksen tasolla ostamaan mitään, mille ei etukäteen keksi järkevää paikkaa. Ja nyt en keksinyt. Ei mahtais mun ostoksilla pysyä liikkeet pystyssä, joten toisaalta on siitä huono omatunto, mutta muu porukka on onneksi taitavampi tässä(kin) lajissa :)

      Ihan parasta, jos terapiasta oli apuja piirun verran parempaan mieleen :). Ja onhan se kotiinpaluukin reissusta kuin reissusta kumminkin aina niin mukavaa <3

      Poista
  4. Aah mitä suklaita edellisessä jutussa. Nyt vasta luin. Mut Samaa mieltä, että Tamperella käynti piristää :) Lähtisin vaikka heti, on vaan pikavisiitille liian pitkä matka. (mut jospa jonain kauniina päivänä :)....)
    Tullintorilla on tullut käytyä, vaan pääosin ruokakaupoissa. Miten liekin tullut nuo kaupat ohitettua. Kiva lueskella teidän käyntikohteista. Ennen olenkin lukenut Vohvelikahvilasta ja Kissakahvilasta. Kävitteköhän tekin siellä :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä melkoinen suklaanystävän paratiisi se Dammenberg. Ja erityisesti se puoti oli symppis, kun siitä tiskiltä ensin valittiin ja sitten kauppias tiskin toisella puolella poimi paperipussiin yksitellen sen, mitä asiakas haluaa. Ei mitään itsepalvelumättöä :)

      Tampere on kyllä kiva kaupunki. Se on jotenkin niin normaali. Tai siis ihmiset siellä on sellasia, mitä ne on, eikä yhtään ollakseen. Ainakaan mun kokemuksen mukaan. Ja meiltähän ei ole sinne ihan sataakaan kilometriä matkaa, mutta julkisilla pääsee varsin kehnosti. Se vähän rajoittaa käyntejä, kun en ilokseni ajele vieraissa (tai edes vähän tutummissa) kaupungeissa.

      Tullintori oli mulle ihan uus paikka. Niin on rajoittuneita vissiin olleet meikäläisen käynnit, ettei ole yltäneet rautatieaseman toiselle puolen.

      Vohvelikahvilassa ei käyty, eikä Kissakahvilassakaan, mutta yhdessä toisessa Kuppilassa kylläkin :). Se päätyy vissiin tähän mun matkakertomukseni seuraavaan osaan. Vieläkin kun on pötsi täynnä :)

      Poista
  5. Pakko piipahtaa Tullintorilla kun seuraavan kerran suunnistan keskustaan. En edes muista milloin viimeksi olen siellä eden käynyt... vuosi sitten taisin muuten käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle se Tullintori oli kokonaan uusi tuttavuus, mutta tiedänpähän ens kerralla jalkautua rautatieaseman toisellekin puolelle :). Näytti olevan paljon kaikenlaista putiikkia, mutta meillä oli sen verran kiirus aikataulu, ettei siinä paljon kerinnyt haahuilla. Eikä oikeastaan edes kävellä seuraavaan paikkaan, kun jo piti mennä puolijuoksua :)

      Piti muuten jo siihen suklaajuttuun jättämääsi viestiin kommentoida, että tulin tosi iloiseksi, kun hoksasin, että olit tainnut liittyä lukijaksi ja heti viitsit ilahduttaa viestillä. Lämpimästi tervetulloo ja kiitos <3

      Poista
    2. Sitten kun mukavan blogin löytää niin siitä haluaa pitää kiinni :)

      Poista
    3. Voi miten oli kivasti sanottu. Kiitos :)

      Poista
  6. Mulla on tulossa käynti treella, laitetaas muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahans. Pisneksiä pukkaa :)?

      Tampereella on kyllä vaikka mitä kivaa. Ainakin näin maalaiskaupunkilaisen näkövinkkelistä. Helsingissä alkaa olla mulle jo liikaa kaikkea. Iskee runsaudenpula.

      Poista
  7. Onpas paljon ihania tuotteita siellä, mahtavan näköinen liike tuo Dekoro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se oli kyllä kiva. Ja varmaan vielä kivemmaksi muuttuu, kun saavat enemmän tilaa. Mahtuu paremmin pyörimään ja ihmettelemään. Verkkokauppaa saatan hyödyntää myöhemmin, kun nyt jäi ostokset aika minimiin. Vaikka eipä mulla koskaan ole ostoskassit ennenkään notkuneet, kun ei oikein ole meikäläisen laji :)

      Poista
  8. No voi vitsi mikä Tampere visiitti. Ihania juttuja tuossa puodissa. Itse olen vasta äskettäin "lämmennyt" noille paperipusseille, mutta koska menossa on "älä osta mitään turhaa" kausi, niin en tee sitten sitäkään hankintaa. Samalla luin tuon suklaapuodin visiittijutun myös - pyörryttävän ihanan näköisiä herkkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläinen on vissiin sitten vieläkin hitaammin lämpiävää sorttia, kun noi paperisäkit ei vieläkään tunnu yhtään mun omalta jutulta. Että varmaan sitten kun alan olla sitä mieltä, että sellanen oliskin tosi kiva, niitä ei enää valmisteta ja jotain muuta uutta on tullu tilalle ja meikä sitten taas aloittaa alusta sen totuttautumisen :). Niin mulle kaiken kanssa käy. Paperisäkkien ekologisuutta kyllä arvostan. Samoin kuin niitten pahvista tehtyjen pärekoppien. Mutta nyt kun on tää raivauskausi meneillään, kaikkea tulee mietittyä vielä entistäkin tarkemmin.

      Ja juu. Moni suklaan ystävä varmaan on jo Dammenbergillä kerinnyt pyörtyä :D

      Poista
  9. Varsinaista terapiaa ) ... eihän sitä tarttekaan ostaa kaikkea mitä näkee ;) Mukavaa syksyä sulle ja antoisaa raivausprojektia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei onneks tartte :). Vaikka mieluusti kyllä välillä ostaisinkin jotain, kun vaan keksisin mitä :). Siinä lajissa olen kyllä harvinaisen huono ja välillä se harmittaa, kun aina kaikki muut löytää jotain, mutta minä en.

      Ja kiitos samoin Miehanna! Raivattavaa tosiaan vielä riittää. Huuuuuh sentään.

      Poista
  10. Tutuilla paikoilla Tullintorillakin kävitte. :)

    Värityskirjoihin en vaan ole saanut vielä makua. Jotenkin lukeminen on se mun juttu aina vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hemmetti. Olen jostain syystä kuvitellut sut ihan eri maisemiin, mutta nyt kun mietin tarkemmin, niin en osaa edes sanoa minne :). Johonkin maaseudun rauhaan, mutta eipä sitä kauaksi Tampereen keskustasta tarvi mennä, kun sitäkin löytyy.

      Eikä oikein nappaa mullekaan värityskirjat, vaikka ajatuksena se onkin ihan kiva. Olen joitakin sivuja joistakin kirjoista käännellyt ja todennut, että ei mun taida sittenkään riittää niihin mielenkiinto. Ennemmin piirtelen jos sille päälle satun ja on sopivasti aikaa. Nyt menee vielä niitä hitsin kaappeja ja kasoja myllätessä ties kuinka kauan.

      Poista
  11. Siis MITÄ??? Tullintorilla moinen ihanuus??? No, ehkä tämä kertoo siitä, että en todellakaan käy kaupungilla kovinkaan usein... Nyt on ehkä pakko piipahtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli sinäkin asut Tampereen suunnalla? Hassua :). Tai siis ei siinä mitään hassua ole, mutta jotenkin kuvittelen ihmisiä mielessäni asumaan jonnekin, mutta en koskaan Tampereelle :D. En tiedä miksi. Ihan samaa tossa ylempänä Rantakasville kirjoittelin.

      Mutta mikäs sen kivempaa kuin että voi tosta vaan piipahtaa paikan päällä. Oli siellä kyllä kaikenlaista kivaa. Ja jos en nyt ihan väärin muista, niin olisko se ollut 4.11. kun muuttavat siinä samassa kauppakeskuksessa käytävän vastakkaiselle puolelle isompiin tiloihin. Voisin kuvitella, että siellä jotain avajais-häppeningiä silloin on..

      Poista
  12. Näyttääpä liike tosi kauniille. Sieltä olis varmasti löytynyt monta aarretta meidän kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella, että se Kaarnalaivan puoli kaikkine juhla- , leipomus- ja lahjatarvikkeineen olis ollut ihan sun juttu. Mutta sulla on onneksi niin lyhyt matka, että pääset piipahtamaan tosta vaan :)

      Poista
  13. Huh, minä jos olisin ollut sen edellisen postauksen suklaalautasen äärellä, niin lisää olisivat joutuneet lautaselle suklaata kantamaan :D
    Siis luinko oikein, että sielläkin ollaan viehättymässä musta-valkoisesta sisustuksesta? Mullahan se on väripari, johon en oo vielä vuosien jälkeenkään kyllästynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä olis kyllä Marko Iso-Kungas ollu ihmeissään, kun ensimmäistä kertaa tarjotin olis kohdannu voittajansa :). Oikeesti oli kyllä niin tuhtia tavaraa, että edes meidän 8 hengen porukka ei pystyny sitä selättämään, vaikka mukana oli sentään muutama ihan maailmanmestaruustason makeansyöjä :D. Mulle riitti pala tummaa appelsiinisuklaata ja yks tumma konvehti. Sit oli jo kauhee jano :)

      Ihan niin pitkälle en vielä oo päässyt, että olisin isossa mittakaavassa vaihtamassa mustavalkoiseen, mutta noi kaikenlaiset mustavalkoiset purkit ja purnukat ja astiat viehättää ihan tosi paljon. Ja mustavalkokuvioiset matot ja semmoset, mutta kun meille ei vaan kertakaikkiaan esim. keittiöön sovi mikään mustavalkokuvioinen ilman, että puran koko köökin suunnilleen atomeiksi ja teen kaiken uudestaan. Ja siihen en nyt sit taida kumminkaan ihan pelkkien purkkien takia venyä vaikka haluaisinkin :). Mutta onneks meillä on kellarikerros ja vintti, joissa pystyn mustavalkoteemaa paremmin soveltamaan ja osin oon sen jo aloittanutkin. Kun vaan ehtis kuvata...

      Poista
  14. Samoihin aikoihin on sitten Tampereella pyöritty, harmi, ettei törmätty! Teillä näyttää olleen erittäin herkullinen ja mukava reissu myös! Kyllä nämä bloggaajareissut ovat vain mahtavia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me oltiin liikkeellä enempi päiväsaikaan, kun ollaan vähän vanhempaa kaliiperia, eikä jakseta enää valvoa :D. Mutta mukavaa oli. Sunnuntai vaan meni taas hohhaillessa, kun oli maha vielä silloinkin ihan täynnä kaikkea, mitä tuli siinä lauantaina aikana mätettyä.
      Mukava ylläri olis ollut, jos oltaiskin törmätty. Ja sinne kirppikselle olisin tullut ilman muuta, jos olisin vielä silloin ollut paikanpäällä. Paitsi voi olla, että jonotusturnauskestävyys ei olis piisannut :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi