Sivut

perjantai 25. syyskuuta 2015

MITÄ JOS...? JUU EI

Turhan tavaran raivausprojektini  on edennyt sellaiseen pisteeseen, että juuri nyt en pysty sanomaan, olenko helpottunut tähänastisista aikaansaannoksistani (olen) vaiko kenties ahdistunut jäljellä olevan urakan määrästä (olen).

Välillä homma etenee ihan ilman tuskaa, mutta välillä päädyn johonkin ihme yhden hengen aivoriiheen, joka vie ajatukset harhateille ja jään miettimään jotain jo ennalta täysin tuhoontuomittua kuningasideaa.

Viimeisimpänä mm. "Mitä jos en vielä luovukaan noista ei-enää-niin-valkoisista pyyhkeistä, vaan värjään ne kangasväreillä mustiksi.." EI Annukka! ET värjää! Se jo tiedetään, että lopputuloksena on paitsi väriäpäästäviä mustia pyyhkeitä, todennäköisesti myös uuden pesukoneen vaihto vielä uudempaan.. Että nyt vaan kipinkapin ne loputkin pyyhkeet vaikka sinne löytöeläinkotiin.

Tai...

Kun etsin netistä kierrätysideoita VHS-kaseteille, sattui silmiini askarteluvinkki, jossa videokasettien muovikoteloista tuunailtiin säilytysrasioita mm. ruuveille ja muttereille ja kaikenlaiselle pikkusälälle. EI Annukka! ET tarvi muovisia koteloita!  "No entä jos vaikka virkkaisin niistä videonauhoista maton tai jotain muuta kivaa... " JUU EI! ET virkkaa! Etenkään kun et enää muuta osaa kuin ketjusilmukoita ja niitä ei ihminen määräänsä enempää tarvi.

Että semmosta.

Ilahduttaviakin ylläreitä matkan varrelle on mahtunut. Aika paljonkin. Niistä suurimpana tori.fi

En ole koskaan Torissa mitään myynyt (torilla kylläkin) tai mitään sieltä ostanut, mutta nyt pyysin nuoremmalta pojalta jeesiä siinä, että laittaisi myyntiin kellarissa viime vuodet lähinnä vaatetelineenä toimineen painonnostopenkin ja kaikki ne jaloissa pyörivät painot. No, poika teki työtä käskettyä, ja siinä kohtaa kun oli saanut ladattua kuvat ja ilmoituksen nettiin ja kantanut ukkelin kanssa koko setin autotalliin säilöön, tuli ensimmäinen soitto, ja muutaman minuutin päästä ostaja kurvasi peräkärryn kanssa pihaan. Melko mahtavaa! Ei muuta kuin setti tallin ovesta samaa kyytiä takaisin pihalle ja kärryyn.

Tästä salamannopeasta kaupanteosta tosin seurasi pienenä haittapuolena se, että tähän asti raivauspuuhat kaukaa kiertänyt ukkelikin innostui asiasta, ja yhtäkkiä oli valmis laittamaan myyntiin kaiken mikä irti lähtee. Piti vähän toppuutella, ettei lähde samassa hötäkässä vaimot ja talotkin. 

Tänään en aio tehdä m i t ä ä n järkevää. Paitsi istua sohvannurkassa viinilasi kädessä ja möllöttää Vain Elämää, vaikka samalla jännittääkin, koskettaako siinä tällä kertaa mikään vai jättääkö ihan vaan kylmäksi. Ans kattoo nyt. Ensimmäisen jakson jälkeen oli pakko kaivella Vickyn Avara Luonto-kappaleen alkuperäisversio youtubesta. En tiedä mikä siinä niin kolahtaa, mutta on vaan jotenkin niin kertakaikkisen hyvä, että pakko kuunnella uudelleen ja uudelleen. Erityisesti kertsiä.

Mull' ei oo aikaa, istua ja sinua oottaa. 
Kohta tämä elämä päättyy, eikä ehkä mitään toista näytöstä tuu 
Ei oo aikaa, pelätä ja miettiä hintaa. 
Tämä on jo maksanut liikaa, 
enkä mä voi enää jäädä katselemaan kuinka sekunnit juoksee, päiviä karkaa, 
voithan sä lähtee vielä mun matkaan, 
mut ymmärrät varmaan, en sua meinaa turhaan odottaa


Tätä sitten vissiin laulan miehelle, joka taas sunnuntai-aamuna istuu olkkarin lattialla ja tapittaa Avaraa Luontoa, joka on sattumoisin lemppariohjelmansa.

Ensi viikolla toivottavasti saapuu itse itselleni tilaamani palkinto tähänastisista saavutuksistani. Etukäteen nimittäin päätin, että aina kun raivausprojekti on edennyt johonkin tiettyyn itse määrittelemääni tavoitteeseen, ja olo on tyytyväinen, palkitsen itseni jollain, mistä olen jo aiemmin haaveillut. Ja nyt oli/on ensimmäisen palkinnon aika. Eikös olekin ihan hirrrrveen jännittävää. Jos vaikka uudet varrettomat sukat tai jotain... ;)


On meillä sentään jossain siistiäkin. Tosin kuva on viime syksyltä, mutta ei se oo niin justiinsa kai.


Iloista viikendiä!


57 kommenttia:

 1. Hahaa, pysy lujana nainen!!! Jos et ole tarvinnut jotain vuoteen, niin todennäköisesti et tarvitse sitä ensi vuonnakaan.

  Meidänkin isi töllöttää muuten kaikki muurahais-karvarousku-jättiläisjyrsijä -dokumentit, jotka kuuluu minun ohjelmistoon jos mitään muuta ei todellakaan tule. Eli muut kanavat on pimeänä!

  Antti jäi viime viikolla tsiigaamatta, vaikka hän onki Lapin poikana minun suosikki. Tänään sitten korjausliike, punkkupullo jo hankittu :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on alkanut vähän näyttää siltä, että täällä tarttee noi vuodet laskea kymmenen nipuissa :). Että jos ei oo viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen tarvittu, niin ootellaan nyt vielä toiset parikymmentä, kun ei koskaan voi tietää... Huuuuh tätä turhan kaiken määrää. Mutta nyt tuli onneks mitta ja kaapit niin täyteen, että enää ei hillota yhtään kauempaa kuin on pakko. Ja ukkelillekin asetin uuden isomman telkkarin (josta näkee ne muurahaiset paremmin..) ostokiellon siksi aikaa, kunnes kaikki on mun mielestä valmista. Hirvee pirttihirmukiduttaja kai, mutta näin on faktat ny.

   Ei muuta kuin jalat suorana sohvalle ja lasi toiseen käteen, niin siitähän se lauantaiehtoo lähtee rullaamaan :).
   Kuulumisiin <3

   Poista
 2. :D:D Ei se tuo raivaus ole aina helppoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei. Varmaan aika monta palaveria joudun vielä itseni kans pitämään ennenkuin ollaan kaikesta samaa mieltä :). Koko ajan onneks helpommaks ja helpommaks käy. Paitsi että lopussa on varmaan käsillä just sit se pieni, mutta vihoviimeinen miljoonalaatikko jotain epämääräistä sillisalaattia, jolle ei enää keksi mitään järkevää sijoituspaikkaa. Etenkin kun siinä kohtaa on varmaan turnauskestävyyskin aika finaalissa. Mutta en nyt mee asioiden edelle kumminkaan, vaan otan kasan ja kaapin kerrallaan :)

   Poista
 3. Kuulostaa just niin minulta! "Tätä vois vielä käyttää johonkin! Hei tästä mä vielä tuunaan jotakin superkivaa!" Ja niin - aika harvoin niistä syntyy mitään, jotka jätän odottamaan parempaa aikaa. Jos idea on huippu, toteutan sen yleensä heti. Että samanlaista puuskaa odotellessa ;) Muuton alla tekisi ihan hyvää ehkä aloittaa edes :D Ihanaa viikonloppua ja Vain Elämää -iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaan on se ero Jutta, että sun käsissä niistä ideoista myös tulee totta, mutta meikäläinen on nykyään jo sen sortin haihattelija, ettei mikään etene ajatusta pidemmälle. Sanoisin jopa että onneks :D.

   Mun painajainen olis se, että nyt pitäis tästä talosta kasata muuttokuorma. Huuuuh huuuuh. Ryydyn jo pelkästä ajatuksesta. Mutta jos 22 vuotta antaa kaiken kertyä nurkkiin, niin onhan sitä tavara jos toinenkin odottamassa sitä kuuluisaa "Ei tiä, jos joskus tarttee"-tähtihetkeä :).

   Kivaa sitten nähdä se teidän uusi koti. Vaikutti vähän samanlaiselta pikkutalolta kuin tää meidänkin. Vähemmän tavaraa vaan :)

   Ja kiitos sitä kaikkea samaa sinne teille <3

   Poista
 4. Mä en suuremmin tykkää Anssi Kelasta mutta just tuo biisi oli todella huippu veto ja soinu mun päässä kans koko viikon. Mä en oikeastaan edes seuraa sitä ohjelmaa mutta satuin viikko sitten telkkarin ääreen sopivasti. En ole alkuperäistä versiota kuullu mutta tosiaan noi sanat on niiiiin hyvät! Ja osuvat omaan elämään just nyt...

  Edelleen tsemppiä raivaushommiin! Hyvin sä vedät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntele ihmeessä se alkuperänen. Mulla oli tossa tekstissä linkki siihen (vaikka varmaan löytyy varsin kätevästi ilmankin :)). En tiedä, miksi se vetos muhun niin täysillä, mutta luulen, että sen takia, että tää elämä tosiaan valuu käsistä, jos koko ajan vaan odottaa. Tuli jotenkin niin mieleen ne sun sanat "on niin paljon kaikkea ja samalla ei mitään". Voi kunpa tietäisin, mikä kriisi sulla nyt on ja osaisin jotenkin sitä helpottaa.

   Ja kiitti! Mää oon kyllä vetäny omastakin mielestä aika hyvin. Paremminkin tietty vois ja mielellään vielä nopeammin, mutta koitan jotain armoa antaa itselleni ja ajatella, ettei parissa viikossa voi käsitellä kaikkea sitä, mitä on 22 vuoden aikana kerääntynyt tahtoen tai tahtomatta.

   Täältä tulee sulle lämpimiä ajatuksia <3

   Poista
 5. Hahahhaah, kiitos perjantai-illan piristyksestä *huutonaurua* :D Ja pysy lujana, sä et todellakaan ole kutomassa etkä värjäämässä yhtään mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ollos hyvä vaan Jossu :). Ja juu, en aio kutoa, enkä värjätä. Vaikka kerkisin jo tässä välissä miettiä, että mitä niistä virkatuista ketjusilmukkavideoista vois tehdä... Jos vaikka sellasia kaulaan ripustettavia avainnauhoja... Juu ei :D. Toivottavasti mun huonojen ideoiden laari tyhjenee mahdollisimman äkkiä, että voin keskittyä oleelliseen...

   Ja hirmusti onnea sun blogi-synttäreille <3. Huomasin lukulistalla pätkän, mutta vielä en ehtinyt blogiin asti. Tarttee nyt rauhottua vähän ja tuun sitten lukemaan ajan kanssa.

   Poista
 6. Hahaha, mulla on vähän samanlaisia ajatuksia :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Kati! Voisinkin tässä samalla esittää toivomuksen ens viikon videopostaukseen.. Että jos vaikka virkkaisit videokaseteista maton olkkariin tai jotain, niin lupaan tehdä perässä :D.

   Kaikkea kivaa viikonloppuun sinne kans <3

   Poista
 7. Ai sinussakin on tuota hamstraajan virkaa. Minussa myös :)
  Mukavaa kun mieskin on ihan messissä tässä siivousjutussa.
  Siistiä viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän tässä just itseäkin ihmetyttää, kun mielestäni en todellakaan ole hamstraaja. Ainakaan tietoisesti. Että ehkä oon sit sellanen pieni piilohamsteri :). Josta tulikin mieleeni, että et sattuis videokasetteja tarviimaan :D? Sun ideoista vois syntyäkin jotain toteuttamiskelpoista. Meikäläinen vaan haihattelee kaikenlaista.

   Mies on kyllä tehokkaasti väistellyt tätä mun raivausintoa pakenemalla golfkentälle, mutta punttipenkin ostaja pisti vähän vipinää niihinkin kinttuihin, kun muutama kymppi tuli takaisinpäinkin :D. Toivotaan, että sama tahti jatkuu..

   Poista
 8. Upeeta ja onnea, että olet pysynyt lujana. VHS nauhojen virkkaus, hui kauhistus :D Tömsteriin vaan :D
  Se on hyvä, että tavara kiertää. Toisen romu on toisen aarre!
  Minulla on samat suunnitelmat illaksi, lasi punkkua ja vain elämää. Harvoin telkkaria katson, mutta tuo vetää puoleensa.
  Ihanaa viikonloppua sinne ja jatka lujana pysymistä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs ny Anu :D. Aattele kuinka hienoja olis sellaset videoista virkatut matot, jotka olis vähän niinkuin vastine niille meidän lapsuudessa muovisista maitopusseista leikatuista kuteista värkätyille versioille.. Juu ei :D

   Niin kauan kuin kaikelle tälle itselle turhalle löytyy järkevä osoite muualta, menee hyvin, mutta pelkään sitä päivää (vuotta?), kun edessä on se vihoviimeinen sekalainen miljoonalaatikko, jonka sisällölle ei ole enää mitään älykästä sijoituspaikkaa. Sit vaan silmät kiinni ja roskiin vissiin...

   Kiitos tsempistä ja kivaa iltaa! Vain elämäähän tää kaikki tosiaan on <3

   Poista
 9. Rentouttavaa perjantai-iltaa Vain elämää -ohjelman parissa! Samat suunnitelmat täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät suunnitelmat siis sielläkin :) Toivotaan, että porukka tänä(kin) iltana onnistuu. Mua aina vähän jännittää niitten esiintyjien puolesta, että meneekö hyvin vai ei oikein mitenkään. Viime vuotinen versio oli niin huikea, että sitä on vaikea peitota, mutta silti pidän peukkuja onnistumisten puolesta <3

   Poista
  2. Samaa mieltä! Ei ole edellisen kauden voittanutta <3

   Poista
  3. Juu ei jotenkaan nyt sytytä tän vuotinen kokoonpano. Ei oikein synny sellasta tunnelmaa, joka oli viime ja varmaan sitä edellisenäkin vuonna. Sääli, koska ohjelma sinällään on kiva. Ja tulee sopivan aikaisinkin, että jaksaa pysyä hereillä :)

   Poista
 10. Hih, ihana :) Täällä raivaillaan kanssa aina tasaiseen tahtiin silloin tällöin - on se muuten kumma, miten aina miettii entäjos tai mitäjostästätekis...no ei varmaan tuu ikinä tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan. Ei varmaan ikinä tuu tehtyä ja silti sitä pitää aina ruveta jonkun yksittäisen tavaran kans jahkailemaan, että jos kumminkin joskus jotain... Juu ei :). Nyt täytyy pysyä tiukkana vaan ja kaikki turha pois. Ja oon huomannut, että mitä pidemmälle homma etenee, sitä vähemmän enää jaksaa ajatella sitäkään, että kirppiksellä jostain vois ehkä vielä jotain tienatakin. Tai siis tienata ja tienata, mutta saada edes jonkun sentin takasinkin päin. Siinäkin on kuitenkin ihan hirvee urakka. Ja nythän mua alko taas ahdistaa, kun en oo noin järkevä kuin sinä, että raivailisin tasaiseen tahtiin :). Tällä tahdilla seuraava kerta kun olis edessä sit kun täytän 72 v :D

   Poista
 11. Mä heti helpotan sun oloas sen verran, että ne VHSsät on e h d o t t o m a s t i nou nou-listalla, niissä on niin paljon haitallisisia aineita, että minäkään en veis virkkukkoukkua niiden lähelle vaikka kaikki muu virkkausmateriaalia olis finaalissa ja niitä edessä läjäpäin. Ja jos vielä ajattelet värjäämistä, niin taion sun silmiin sen mun ektorpin värjäyksen....riittääkö :D

  On se kumma kun immeiset syksyllä aina alottaa kaikkia uusia harratuksia, tuo sun on kyllä yliveto! Ja ajattele, sen voi ihan harvinaisen hyvällä omallatunnolla lopettaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan uskotaan :). Toi oli hyvä pointti. Joskin mun tapauksessa ihan kaikki virkkaaminen mistä tahansa materiaalista on terveydelle haitallista. Ei välttämättä oman, mutta muitten :D. Kun ei osaa, niin ei osaa ja siinä voi äkkiä olla lentäviä koukkuja ilmassa..

   Ja juu. En ajattele värjäämistä :). Etenkään Ektorpin, joka sekin on kyllä käyny mielessä, kun ne värilliset päälliset on niin hitsin kalliita.

   Enkä hoksannut itse totakaan hyvällä omallatunnolla lopettamien pointtia :). Se vaan että tää harrastus alkaa näköjään aika harvakseltaan ja jos tätä tahtia jatkuu, niin seuraavalla kerralla oonkin sit jo 72 v. Sitä odotellessa :)

   Poista
 12. Minäkatsoin viime viikolla Vain Elämää-ohjelman ja Antti Tuisku oli kyllä aivan yliveto, mutta Anssi Kela kuuluu kyllä muuten suosikkeihini. Tulin juuri töistä iltavuorosta ja minulla on valkoiinilasi vieressä.
  Tänään on muuten vasta PERJANTAI eikä lauantai,

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antti Tuisku on symppis luonnonlapsi, mutta jotenkin viime viikolla en innostunut Antin esityksestä ja mietinkin jälkikäteen, että johtuiko se kumminkin siitä, että en tykkää siitä alkuperäisestäkään Sadasta salamasta. Toisin kuin Sannin esittämästä Oon voimissain- kappaleen alkuperäisversiosta, joka oli omasta mielestäni hyvin esitetty nuorelta Sanniltakin.

   Eilen sen sijaan Antti oli kyllä tosi mainio ja ihan hirmu positiivinen veto häneltä :). Ei vaan meinaa oikein tänä vuonna lämmetä ohjelmalle viime vuoden malliin, kun siitä jotenkin puuttuu se tunnelma, joka aiemmin on ollut. Ehkä liian nuoria ja "tuntemattomia" yhdistetty samaan kokoonpanoon "vanhojen" ja tunnettujen kanssa. Mutta silti sitä tulee katsottua, kun on kerrankin niin keski-ikä-ystävällinen esitysaika, että jaksaa pysyä hereilläkin.

   Ja kiitos sitä samaa! Nyt on onneksi vasta lauantai :)

   Poista
 13. Ehdottomasti kannatan palkitsemista sukilla! Harvinaisen hyvä idea. Ja toinen palkinto voisi sitten olla vaikkapa pyyhe.

  Meillä on poika miltei alkanut kaivata vhs:ää - koko helahoitoa, konetta ja lapsuuden (hmm... ei tuo nyt niin vanha vieläkään ole) aikaisia nauhoja tyyliin Aku Ankka yms. Hohhoijaa. Noh, johan tuo keräilee vanhoja pelikonsoleita ja pelejä ja kaikkea oheiskrääsääkin.

  Viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein villiksi heittäydyn, niin saatan ostaa vaikka ihan värilliset palkintosukat :). Ihan alkaa itseäkin jännittää..

   Ja ihan olen kuule päätymässä samoille linjoille sun pojan kanssa ja ajattelin, että kuitenkin säästän sen videonauhurin ja pari-kolme pojille tärkeintä kasettia. Mm. "Pat ja Mat" oli ihan suosikkeja omastakin mielestäni. Joskin nimettiin ne "Ukkeleiksi" poikien kanssa. Ja on meillä tallessa myös mm. Sega Mega Drive peleineen :D. Niistä näyttää keräilijät maksavan ihan mukavia summia, joten taidan vielä pantata sitäkin. On jo niin museokamaa, että jo sinällään ihan tosi hauska. (Ja kaikessa tässä takana se ajatus, että jos jonain päivänä siunaantuu lapsenlapsia, niin mummolassa voi sitten ihmetellä kaikkea sitä, mitä oli "ennenvanhaan". Vähän samalla tavalla kuin itse jo haikailee ensimmäisen TV-tennispelin perään. Sen missä oli kummassakin reunassa ne kaksi suorakaiteen muotoista palkkia, joita liikuttamalla sai pallon kimpoilemaan johonkin suuntaan :D. Meillä ei todellakaan sellaista ollut, mutta kaverila, jolla oli aina kaikkea muutenkin, oli tottakai myös tää vimpanpäälle tekninen peli :))

   Kiitos samoin! Piti käydä välillä ulkoistamassa itsensä raivaushommista kentälle. Niin nätti keli, ettei raski haaskata kaapissa.

   Poista
 14. Oi oi, niin mahtavaa lukea tätä, siis myös vatsalihaksille. Kuulostaa siltä, että homma etenee hyvällä sykkeellä, tsemppiä välietappien saavutukseen! :)

  Kivaa viikonloppua ja tarjous on edelleen voimassa, tervetuloa kyläilemään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näkisit Jenni nää mun aikaansaannokset (tai sen lähtötilanteen, jota en sulle edes kehtais paljastaa :)) meidän alakerrassa (kellarikerroksessa), niin voisit olla musta ylpeä :). Niin vaan kato tämmönen vanhakin koira oppii uusia siivoustemppuja :D . Eikähän aloittamiseen mennyt kovinkaan montaa vuosikymmentä... Huhhuh. Pelkkä ajatus muuttokuorman tekemisestä aiheuttaa ahdistusta, mutta toisaalta, jos niitä olis tullut tässä reilun parin tässä asutun vuosikymmenen varrella tehtyä, niin tuskin sitä tavaraakaan olis ihan näin paljon kertynyt, eikä tarvis nyt painia tän välillä mahdottomalta tuntuvan urakan kanssa.

   Jos mun "palkinto" (josta voisin kuvitella sunkin tykkäävän) ens viikolla tulee ja saan muutenkin ensimmäisen välietapin valmiiksi, niin ihan varmasti ylpeänä täällä esittelen :). Nyt on tarvinnu välillä käydä ottamassa golfkentällä vähän happea ja nauttimassa raittiista syyskelistä pölyisen kellarin sijasta. Ei muuten jaksa.

   Ja kiitos mää niin mielelläni tuun kun vaan sen järkevän ajankohdan löydän <3

   Poista
 15. :D raivatessa ja järkätessä pyörii kyllä mitä ihmeellisempiä asioita päässä.Kaikkia ei tosiaan kannata toteuttaa;)Kivaa viikonloppua myös sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen toistaan kummallisempia tuntuu tosiaan olevan nää kaikenlaiset kuningasideat, joita ihan pyytämättä putkahtelee mieleen :D. On jo aika monta muutakin kerinnyt tässä jälkeen eilisen käväistä korvienvälissä kääntymässä, mutta koitan nyt vaan sinnikkäästi pysyä valitsemallani kaidalla tiellä... Mutta onneks on tullut joitain ihan toteuttamiskelpoisiakin ajatuksia päähän ja niitten suhteen olen laittanut samantien toimeksi ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Josko vaikka sit ens viikolla saisin ensimmäisen välietapin valmiiksi ja esittelykuntoon :)

   Ja kiitos <3

   Poista
 16. Ai miten hauska postaus :)). Nyt kyllä puit tiedostamattomat ajatukseni niin hyvin sanoiksi, mitä en ollut tajunnutkaan: olen yrittänyt vähennellä jo tässä pari vuotta, mutta jostain syystä koen asiaa kohtaan ahdistusta. En oikein pysty iloitsemaan hävinneestä tavarasta kun toisaalta näen edessäni vielä tekemättömän karsimistyön. Voih, täytyy vaan jatkaa urakkaa pienissä paloissa. Kiitos hyvästä postauksesta ja juu, ei tässä kaivata mitään väkisin väännettyjä uusioideoita täysin turhiin tavaroihin ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi :). Täällä tosin on ollut välillä hauskuus tekemisistä kaukana (ja välillä mennyt enempi hysterian puolelle :)). Mutta se on ihan just noin niinkuin sanoit. Ei vaan kertakaikkiaan pysty täysillä iloitsemaan aikaansaannoksistaan niin kauan kuin tietää, että samanmoinen tai oikeastaan vielä paljon suurempikin raivaussarka on edessä. Huuuuh. Ja siihen vielä kaupanpäälle se, että yrittää kahdessa ja puolessa viikossa hankkiutua eroon kaikesta, mitä on ensin 22 vuotta tietoisesti tai tiedostamatta kerännyt. Jonkunmoinen epäsuhta siis, mutta sitäkään ei oikein voi itseltään hyväksyä, kun koko ajan tuntuu, että homma hoituu ihan liian hitaasti. Ja tuskin musta mitään minimalistia tulee, mutta ihan varmaa on, että mieluummin viiltelen ranteet kuin alan toista kertaa tähän savottaan samassa mittakaavassa..:)

   Ja oikeesti mua nauratti se ajatus siitä, että jos kuitenkin olisin tuunannut niistä videokoteloista niitä ruuvien ja muttereiden säilytyslokeroita, niin näin jo sieluni silmin, kuinka koitan avata (tai joku muu koittaa) sellasen muovilokeron, joka onkin vähän sillai piukasti kiinni, jonka takia joutuu ottamaan vähän kovemmat otteet käyttöön sillä seurauksella, että sieltä ex-kasettikotelosta ponnahtaa sen tuhannen ruuvia ja mutteria pitkin lattioita. Hirmu näppärää :D

   Tsemppiä meille <3

   Poista
 17. Hah, kun mää niin repesin :) Kannattaa sitä ukkoa hiukka vahtia tai hätäpäissään myy sinutkin. On ne niin jänniä.

  Siehän olet edennyt varsin hienosti raivausurakassa. Kohta voitkin laittaa Annukan Apu yrityksen pystyyn ja raivaat kaikki tienoon himat. Maksua vastaan tietenkin.

  Go Annukka Go!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukko oli hippasen liian innoissaan siitä ekasta Tori-kaupasta, jossa se oli oikeesti 19 v poika, joka hoiti punttien pesut ja kuvaukset ja nettiin myyntiinlaitot. Ukko sit vaan ohjeisti pihaan peruuttavan ostajan käsimerkeillä portista sisään ja kääri rahat :D. Tänään sillä jo vähän hymy hyytyi, kun värväsin kuvaus-assariksi loppujen Tori.fi:hin myyntiin menevien tavaroiden (huonekalujen) kans. Tehtäviin kuulu myytävien kohteiden putsaus ja kantaminen tallista terassille kuvattavaksi (koska se oli ainoa paikka, johon riitti päivänvalo) ja kuvausten jälkeen kantaminen takaisin talliin odottamaan mahdollista myyntitapahtumaa. Huokaili siinä jo turhautuneena n ja katseli kelloa siihen malliin, että koskahan sitä pääsis livahtaan golfkentälle, mutta en päästäny helpolla. Ei se kato ukko se raha puussa kasva siellä torillakaan :)

   Ihan karsee homma tässä ja vasta kellarikerros paketissa. Huh ja kääk. Mut mie en luovuta. Pohjalaasella sisulla mennään loppuun (toivottavasti ei kuitenkaan hautaan) asti ja vasta kun on valmista, pistän kunnon kemut pystyyn. Uudet sukat jalassa :). Varteen kirjailtuna "Annukan Apu"-yrityksen logo :D

   Kiitti sempistä kamu :)

   Poista
 18. Kun huomaat että kaappeihin tulee oikeasti hurjasti tilaa, jäät raivaamiseen suorastaa koukkuun :D sitten voit vaikka keräillä niitä kirkkaita jälkiruokakippoja :)

  Mä en ole ikinä tykännyt Ansi Kelasta, mutta nyt ohjelmaa seuratessa naureskelinkin että on kyllä mustineen vaatteineen ja "ei niin bilettäjänä" kuin mun sielunveli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että menee vielä ikuisuus ennenkuin meillä on yhtään tilaa yhtään missään kaapissa. Huoh. Oikeesti meinaa välillä iskeä epätoivo, mutta mulla on jo ihan vihoviimeisen tavoitteen palkinto selvillä ja se on nimenomaan palkintokaappi, jonne sitten alan keräilemään niitä kaikkia kauniita kippoja ja kuppeja :). Mutta sitä ennen pitäis hankkitua eroon kaikesta siitä, minkä sen tulevan astiakaapin tilalla tällä hetkellä tönöttävä, osittain jo kaiken tavaran painosta liitoksissaan ratkennut Ikean korkea Hemnes-lipasto kätkee sisuksiinsa. Ainut vaan, että sen laatikoita on ihan hirveen vaikea saada auki, kun pitää pelätä että koko kaluste leviää tavaroineen päivineen käsiin. Täällä on siis käsillä paitsi loputon, myös vaarallinen työmaa :D

   Anssi Kela ei oo munkaan suosikki, mutta jotain sellasta vakavuutta siinä on, mistä tykkään. Täytyy ny antaa ohjelmalle vielä mahdollisuus, vaikka tällä viikolla ei kyllä sytyttäny yhtään.

   Poista
 19. Hyvähyväää! Mä koko ajan kattelen ympärille, että eikö täältä ny jotain vois vielä hävittää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin kateellinen tosta olotilasta :). Täällä joutuu vielä välttelemään ympärillen kattelua, kun jokapaikassa väijyy joku kasa, joka vaatii perkaamista. Välillä jo meinaa henkisesti helpottaa, mutta törkee työsarka on vielä edessä. Tarttis nyt jotenkin vaan älytä, ettei voi hetkessä hankkiutua eroon kaikesta, mikä on 22 vuoden aikana kerääntynyt, mutta kun se on niin kauheen vaikeeta. Heti vaan kaikki pois. Paitsi ans olla kun mies ehdottaa, että tekee kaatiskuorman, niin johan alankin heti puolustelemaan kaikkea sitä mikä pitää vielä muka säästää. Ei oo kato mikään hyvä. Tiedäkkö semmosta tunnetta :)?

   Poista
 20. Heiiii jeeee, voitit messulipun!! :) Laita mulle sähköpostia littlebigthingslittleb@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hääääh?? Jaa mää vai ?? :D: Oujee! Kiitos paljon! Laitan postia tulemaan.

   Poista
 21. Heh, hyvä että olet vähän toppuutellut miestä, ettei sentään vaimoa pistä Toriin :D Hienoa, että kauppa kävi noin ketterästi!

  Ai että, palkinnot on niin parhaita. Oli ne sitten käsin kosketeltavaa tai jotakin muuta. Jännityksellä odotamme, mitä sieltä tulee :) Se nyt ainakin on varma, että olet sen ansainnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun ylläripylläripalkinto on jotain ihan yhtä jännittävää kuin ne sukat :D. Melkein alkoi jo kaduttaa koko tilaus. Etenkin kun eilen hain sen postista vaan todetakseni kotona, että olivat lähettäneet väärän tuotten. Pöh ja pah. Siinä sitä sitten asiakaspalveluun langoilla ikuisuuden roikkuessani ehdin ärsyyntyä koko tilaukseen, joka alkoi jo vaikuttaa ihan typerältä hankinnalta, mutta kattoo ny kun se oikea tuote sieltä jonain päivänä tulee, että jääkö vaiko lähteekö. (Mun palautusmoraali vaan on niin korkea, että täytyy olla jotain tosi pahasti vialla, että lähetän mitään takaisin. Kuvittelen aina itseni sinne verkkokaupan varastolle vastaanottamaan niitä palautustuotteita ja repimään loppujakin haivenia päästäni :). Ei varmaankaan mitään mieltä ylentävää hommaa. Ja postissakin aina pyytelen kauheesti anteeksi, kun olen vaivaksi :D).

   Mutta siis juu. Olen kyllä omastakin mielestäni ansainnut ainakin sen rauhoittavan tunteen, joka tulee siitä, kun katson sitä ensimmäisenä valmiiksi saamaani nurkkausta, jota kodinhoitotilaksikin paremmissa piireissä kutsutaan :D.

   Poista
 22. Iloista weekendiä myös sinulle <3 Täällä on myrskyinen päivä vaihtunut oikeini kauniiseen syyspäivään, suuntaamme piipahtamaan vanhempieni luokse :)

  VastaaPoista
 23. Iloista weekendiä myös sinulle <3 Täällä on myrskyinen päivä vaihtunut oikeini kauniiseen syyspäivään, suuntaamme piipahtamaan vanhempieni luokse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk. Mulla on näköjään taas kokonainen viikko vierähtänyt kaapissa ja on jäänyt kommentteja häpeällisesti lukematta. Mutta onneksi vielä ehtii toivottaa mukavaa sunnuntaipäivää :). Aurinko paistaa ulkona, mutta meikäläinen täällä tonkii pipo- ja huivikätköjä..

   Poista
 24. Olet selvästi projektisi keskivälissä, sehän on jo upea saavutus. <3 Juu täällä VHS kasetit lähtivät muutama vuosi sitten ihan roskiin, tuntui pahalta ja kirpaisi kovaa, mutta sitten unohtui. Säästin vain Disney klassikot, miksi nekin, noh en tiedä en vaan voinut, tää on just tätä, ei vaan voi.

  Aurinkoisia ajatuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa olisinkin Tiia :). Vasta on kellarikerros selätetty (melkein) ja pitäis jatkaa rappuja ylöspäin kahteen seuraavaan. Huuuuh. Onneks meidän talo on näin pieni :).

   Paaaaljon aurinkoa sinne kans ja ehkä siellä messuilla sit nähdään <3

   Poista
 25. =) Tuntuu niin tutulta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmittää mieltä kuulla Hallatar :). Välillä sitä tulee mietityttyä, että kuinka pöljä sitä pitää oikein olla, että järkkää itsensä tämmöiseen hirmu projektiin ihan vaan sillä, että ensin 23 vuotta kerää nurkkiinsa kaikenlaista niin, ettei edes itse tiedä, mitä sieltä löytyy. Huhhuh :)

   Poista
 26. Voi miten nauroin tuota sun aloitusta :) Kuulostaa enemmänkin kuin tutulta. Aina tulee mietittyä mitä tästä ja tästä saisi vielä tehtyä... ja pian huomaa olevansa vielä aivan samassa pisteessä kamojen kanssa. Hienoa, että projekti on edennyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas täällä kivoja ylläreitä odottamassa tänään :). Lämpimästi tervetulloo iloiseen joukkoon Laura! Tuli iloinen mieli nähdä sut täällä. Ja aina lämmittää sekin, että en näköjään ole ainoa kesseli, joka jää tumpuloimaan noitten tavaroitten kanssa ja tosiaan miettimään, että mitähän kaikkea kivaa tästäkin vielä saisi... Juu ei saa :D. Ja nyt on onneksi (tai onneksi ja onneksi...) tää tavaramäärä saanu sellaset mittasuhteet, että nyt alkaa olla raivausturnauskestävyys siinä pisteessä, että äkkiä vaan kaikesta ilman sääliä eroon. Mitä pikemmin sen parempi. Siinä ei paljon kerkii virkkailemaan :)

   Projektin ensimmäinen etappi on kunnialla saavutettu ja alakerran sauna&kylppäri&kodinhoitonurkka-tila on niin siistejä, että voisin vaan istua siellä ja ihmetellä :). Jos ei tarttis jatkaa raivausta toisaalla...

   (PS. Mulla ei oo kommenttien tarkistusta päällä muuten kuin pari viikkoa vanhempiin teksteihin. Ihan vaan sillä, että hoksaan käydä lukemassa ja vastaamassa.)

   Iloista loppuviikonloppua :)

   Poista
 27. Ihania kirjoituksia, hihittelin täällä itsekseni päivän ekat naurut kun luin noita VHS-kaseteista säilytysrasioita ja muita...:D Vähän samanlaista sekasortoa ja tarpeettomista tavaroista eroon hankkiutumista täälläkin menossa. Isomman kerran. Tämä on ihan kuin vertaistukea kaaokseen. Kiitos<3 Meiltä lähti ehkä 100 VHS kasettia joskus pari viikkoa sitten mutta parikymmentä vielä jäi kun on toimiva VHS-laitekin ja ei ollut sydäntä luopua lomavideoista ja Casablancasta ja Paistetuista vihreistä tomaateista...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli kuule Sari ihan hirmuisen hyvä mieli, kun täällä oli kivoja viestejä ja uusia iloisia kasvoja odottamassa tänään. Ihan tositosi lämpimästi tervetulloo porukoihin ja kiitos VHS-vertaistuesta :D.
   Ei kelvannu mun kasetit edes kuvataidekouluun askartelumateriaaliksi, vaikka se oli mun omasta mielestä ihan kuningasidea :D. Ainoo vaan, että joku muu oli keksinyt sen jo paljon mua ennen ja koulun johtaja kiitti kovasti siitä, että olin heitä ajatellut, mutta heillä kuulemma jo on ihan hirmuiset varastot veehooässiä ennestään..
   Että eiköhän ne nyt sitten vaan lähde lopulta johonkin ongelmajätelaitokselle. Meidän häissä kuvattua videota ja paria muuta lukuunottamatta (sitäkään häävideota ei uskallettu alunperinkään koskaan katsoa, kun anoppi oli kuvannut sen kasetille, johon oli jo moneen kertaan äänitetty varmaan sata jaksoa Kauniita ja Rohkeita toinen toistensa päälle :D). Eikähän se videonauhuri lopulta niin paljon tilaa vie, etteikö sitäkin vois säästää (että vois katsella sitä häävideota...). Niitä kun ei varmaan jatkossa mistään saa. Vai onkohan tääkin nyt vaan joku puolustus taas tolle kaappeihin kätkemiselle...

   Tänään järkkäsin itselleni pipojen, huivien, tumppujen yms. lajittelua ja perkausta. Tulipahan todistettua, että ihan kauheen paljon kaikkea näköjään mahtuu pieneenkin eteisen laatikkoon, kun oikein sulloo. Sieltä niitä tuli toinen toisensa perään ihan kuin jostain taikurin hatusta :D

   Toivottelen täältä kaapeista erityisen mukavaa sunnuntaita ja seuraavaksi tuun kurkkimaan sun vaatekomeroiden kätköihin :)

   PS: Mulla ei yleensä mene kommentit tarkistukseen, mutta oon laittanut sen päälle paria viikkoa vanhempiin teksteihin, että hoksaan käydä lukemassa ja vastaamassa.

   Poista
 28. Reipas sinä! Tuo projekti pitäisi kotonakin aloittaa, nyt kun vene jo antaa tilaa kotihommille. Tuli hymy huulille, kun luin tarinaasi. Luopumusentuskaa... ja uusiokäyttöä :)
  Hyvää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on se vene vähän niinkuin meillä golf :). Kun kenttä menee kiinni, jää enemmän aikaa keskittyä kotiinkin. Tai siis jäisi, jos tulisi vaan keskityttyä..
   Homma etenee pikkuhiljaa, mutta kyllä sitä tavaraa ihmisellä vaan on huomaamatta ihan liikaa. Ja nyt jotenkin entistä enemmän ahdistaa joka ikinen pienikin epämääräinen kasa lipastojen päällä tai pöydän kulmilla. Mutta pakko ne vaan on käydä läpi, kun ei kaikkea voi ihan surutta roskiinkaan laittaa. Ahdistaa nykyään se sekajätteenkin määrä.

   Iloista viikkoa! Olen käynyt lukemassa sun uutta alkua, mutta mulla on ollut huonosti aikaa keskittyä ajatuksella kaikkeen niin, että olisin osannut kirjoittaa mitään järkevää kommenttia. Mutta täällähän nää jutut pysyy tallessa :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi