Sivut

torstai 25. elokuuta 2022

KUVANSIIRTO-ONGELMAT (EHKÄ) SELÄTETTY JA BLOGI JÄÄ (EHKÄ) SITTENKIN HENKIIN


Nyt on saattanut käydä niin, että pitkäaikainen stressin aiheeni puhelimeni (iPhone) ja Windows-koneitteni yhteensopimattomuudesta on mahdollisesti väistynyt ja tämän puolikuolleen ns. blogini tarina saattaa sittenkin jatkua. Sen suhteen olin jo vähällä heittää pyyhkeen kehään, koska oikeasti olin täydellisen tuskastunut, kun en saanut kuvia siirtymään kivuttomasti puhelimesta koneelle ja sitä mukaa tänne. 

Kun en muutakaan keksinyt, lähettelin niitä kännykästä sähköpostiini (jep, näinkin alkeellinen voi ihminen olla) ja sieltä sitten vaivalloisesti tallentelin tiedostoihin. (Ja siis koko ajan tiesin, että on olemassa pilviä sun muita elämää helpottavia tekijöitä, mutta en vaan yksinkertaisesti ole jaksanut perehtyä aiheeseen sen jälkeen, kun joitakin vuosia sitten latasin työkoneelleni samaista ongelmaa ratkaistakseni "iCloud for Windows"-ohjelman, joka kaatoi koko koneen, enkä pystynyt tekemään edes töitä ennenkuin sain sen ja kaikki sen mukana tallentuneet kuvat poistettua).
Olin jo henkisesti valmis satsaamaan kuvaongelmasta ja sen aiheuttamasta tuskasta eroon päästäkseni yli tuhat euroa maksavaan Applen MacBook Airiin ja eilen marssin tosimielellä paikalliseen Giganttiin sellaiseen tutustumaan. Avukseni tuli nuori naismyyjä, jonka ansiosta tonnini lopulta säästyi ja siitä olen äärimmäisen kiitollinen, koska rahalle on todellakin akuutimpaa ja hyödyllisempää käyttöä kotona meneillään olevan sokkeliremontin puitteissa.

Kokeilin hetken näppäillä ohutta ja itselleni täysin outoa laitetta huonolla menestyksellä ja sanoin toiveikkaasti, että "kai tähän oppii, kun kerran puhelintakin opin aikanaan käyttämään", johon tämä nuori asiantuntijamyyjä vastasi, että "Mun täytyy sanoa, että vaikka mulla on ollut tosi pitkään iPhone, en edelleenkään ole päässyt sinuiksi näitten Applen koneitten kanssa. Niissä on jotenkin niin outo logiikka". Ja että "Jos sulla ei muuta käyttöä sille koneelle ole kuin niitten kuvien siirto, niin kyllä se aika kallis satsaus semmoiseen on. Odotas kun käyn huollosta kysymässä olisko niillä jotain hyvää vinkkiä siihen miten ne kuvat saisi kuitenkin siirtymään sinne Windowsiin ilman, että tarvii ostaa mitään uutta".

Ja olihan siellä. 

Kiittelin myyjää rehellisestä mielipiteestä ja asiantuntevasta avusta. Aivan varmaa on, että liikkeeseen tulee palattua asioimaan tällaisen palvelun jälkeen jonkun muun mahdollisen ostoksen merkeissä paljon mieluummin kuin jos myyjä olisi vakuutellut, että "Juu on kuule hyvä peli ja ihan varmasti opit" ja itse olisin inhonnut koko konetta, vaikka todellinen syy olisikin ollut se, että käyttäjä on kömpelö.

Mutta siis siltä varalta, että joku muu painii mahdollisesti saman ongelman kanssa, tässä toisella kädellä väsätty ohjeistus, jonka avulla saa iPhonen kuvat siirtymään Windows-laitteelle.


Ihan ensiksi kannattaa käydä valitsemassa puhelimen asetuksista Kamera 
ja sieltä Tallennusmuodoista "Yhteensopivin" 
(itselläni oli aiemmin valittuna "Korkea hyötysuhde", joko tahallaan tai vahingossa, en muista). 


1. Lataa tai päivitä Windows-koneelle iTunes (version pitää olla 12.5.1 tai uudempi) esim. täältä (itse klikkasin sivun alareunan kohdasta "Etsitkö muita versioita"  Windows-vaihtoehdon)

(Tämä iTunesin lataaminen tuntui itsestä omituiselta, kun kyseessä on kuitenkin kuvien siirto ja olen mieltänyt iTunesin musiikki- ja elokuva-apiksi, mutta näin kuitenkin tein ja olen jo ehtinyt todeta käytännössä, että toimii).

2. Yhdistä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja avaa puhelimen lukitus

3. Avaa koneesta Windowsin Valokuvat-ohjelma


Sori pölyt ja myöhemmissä kuvissa myös isojen ikkunoiden kautta näyttöä häikäisevä valo, mutta tämä ei nyt yritäkään olla mikään laajan jakelun Tutorial, joten en kiinnittänyt sivuseikkoihin huomiota.

4. Jos iPhonen näytölle tulee näkyviin ilmoitus "Luotatko tähän tietokoneeseen?", jatka napauttamalla "Luota".

5. Ihan ykösellä ei välttämättä lähde toimimaan. Tai itselle ainakin tuli muutaman kerran tuo allaoleva virheilmoitus, mutta kyllä se siitä muutaman uudelleen yrityksen jälkeen lähti pelittämään.6. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta kuvaketta "Tuo" ja valitse yhdistetty laite.


Minulle on näköjään merkitty Onnellisia päiviä. Hyvähyvä :)


7. Kestää hetken ennen kuin kuvia alkaa löytymään, mutta latautuvat lopulta aika nopeasti tuon nollavaiheen jälkeen. Itselläni niitä oli yli 8000 eli aivan liikaa.8. Valitse haluatko tuoda kaikki kuvat kerralla vai haluatko valita tuotavat itse. 
Ei ollut loppupeleissä hankalaa, vaikka epäusko vähän vaivasi alkuun ja vielä matkallakin.

Tallensin kuvat OneDriveen, joka on ollut koneillani (toimistolla ja kannettavalla) ihan turhan panttina jo pitkään, kun olen sen verran museomallia, että olen halunnut tallentaa kuvat ulkoiselle kovalevylle, koska en ole luottanut pilviin. Mutta nyt aion luottaa. On se kumminkin sen verran näppärämpää. 

Seuraavaksi hankin (ehkä) langattomat kuulokkeet. 


Peruskieputtelu aina lenkille lähtiessä, 
kun luuri pitää saada selän puolelle, ettei johdot takerru vauhdissa käsiin.


Ja jos joku nyt ihmettelee, miksi ylipäätään olen hankkinut iPhonen ja takkuillut yhteensopivuusongelmien kanssa, niin ensimmäinen sellainen päätyi itselleni pojalta, enkä sen koommin ole halunnut vaihtaa merkkiä, koska ennakkoasenteista huolimatta puhelimen logiikka toimi itselläni niin paljon paremmin kuin Android. Ja tiedän, että joka on tottunut käyttämään Applen koneita ei hevin vaihda Windowsiin, mutta itse olen nyt tällainen välimallin jamppa ja sellaisena taidan pysyäkin.

Vielä on muutama muu juttu selätettävänä ennenkuin täällä kovin aktiviisesti mitään tapahtuu, mutta kuvatuskan poistuminen oli jo puoli voittoa.

Iloisiin kuulumisiin!


37 kommenttia:

 1. Hyvä sinä, sait selvitettyä asian. Minä lähettelen kuvia messengeriin itselleni ja sitten lataan koneelle. Meidän tietokone on ajalta ennen kristusta ja on yksi herran ihme, että se edes toimii. Minä en raaski ostaa uutta konetta niin kauan kun tämä toimii.
  Ihanaa loppuviikkoa sulle Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti toi "on yksi herran ihme, että se edes toimii" :D.
   Mun edellinen kone oli just sellainen. Ehti hyvin juoda rauhassa kahvit ja tehdä paljon muutakin sillä välin, kun aamulla odotteli, että se edes käynnistyy.

   Vähän mutkan kautta sitten sullakin tuo kuvien siirtely, mutta kyllä me konstit keksitään, homma kuin homma :).

   Kiitos samoin Outi, mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua ja toivottavasti tulee lisää tiktokkeja päivää piristämään <3

   Poista
 2. Kiva kun sait hyvää palvelua!! ja asiasi kuntoon:) Uskon että hyvä peli-toteamuksen saa kyllä useimmiten.
  Saan omat kuvani puhelimelta hyvin koneelle mutta jos joku lähettää mulle kuvan niin teen myös kommervinkkejä että saan ne koneelle esim.lähetän sähköpostiini ja sen kautta käyttööni. Konstit on monet sano akka kun........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu nololta myöntää, että kun astuin sisään liikkeeseen, päättelin kuka myyjistä mahdollisesti olisi asiantuntevin, eikä tämä nuori nainen sisältynyt siihen arvioon, mutta täysin toisin kävi. Oli mulle ihan oikein, koska ikinä ei pitäisi vetää mitään johtopäätöksiä tai tehdä ennakkoarvioita, jotka ei perustu mihinkään.

   En tiedä, onko tästä nyt miksikään vinkiksi, mutta itse tallennan esim whatsappilla saamani kuvat puhelimeen niin, että klikkaan viestissä olevaa kuvaa ja sen jälkeen valkkaan "jaa"-vaihtoehdon (neliö, jossa on nuoli ylöspäin) ja sen jälkeen "tallenna".
   Tai vaihtoehtoisesti painan viestin kuvaa pitkään (klikkaamatta sitä ensin auki) ja sen jälkeen valitsen "tallenna".
   Noin ne päätyy sinne omien kuvien joukkoon ja siirtyvät koneelle siinä missä itse otetutkin kuvat (Sori, jos tämä oli päivänselvää. Itselläni kesti aika kauan hoksata tämäkin, joten omalla kohdallani mikään vinkki ei ole turha).

   Mutta tosiaan konstit on monet ... ja lopputulos ratkaisee :)

   Poista
  2. Ennakkoarviosta. Aikoinaan työelämässä ollessani meille tuli töihin nuorehko mies jolla oli matalahko parta ja se oli letitetty ja letin päässä oli kuminauha. Vähän katselin ja ihmettelin, tuo ei ollut jokapäiväinen näky vielä silloin:) Annoin kaverin tehdä normaalihommia mutta kerran tarjosin hänelle vaativampaa työtä. Kaveri sanoi minulle nätisti ihan hiljaa sanat: uskalsit vihdoinkin. Sen jälkeen päätin että en anna ulkonäön vaikuttaa ajatuksiini:) Ihan kokonaan en ole päässyt irti ennakkoluuloista mutta aika paljon kuitenkin ja siitä olen tyytyväinen:)
   Kokeilen ohjettasi kunhan kerkeän, kiitos siitä:)

   Poista
  3. Kyllä me tästä kehitytään koko ajan :).

   Ja sellainen varmuuden vuoksi (just omaan tasooni sopiva) vinkki vielä siitä viesteillä tulleiden kuvien jakamisesta/tallentamisesta omaan puhelimeen, että tallennettu kuva päätyy kuvakirjastoon kuvan ottohetken mukaan, eikä viimeiseksi niinkuin itse luulin.
   Eli jos tallennan kesäkuussa viestillä saamani kuvan elokuussa, se päätyy sinne kesäkuun kuvien joukkoon.

   Poista
 3. Melkoiset sulkeiset sait aikaiseksi kuvien siirrosta. En ehkä sano enempää, parempi niin.
  Kuvat saa kyllä siirrettyä hyvin helpolla tavalla, jos laitteiden käyttöjärjestelmät sopivat yhteen. Minulla on Android puhelin ja sekä android tabletti että windows-koneet, ja kuvat siirtyvät kaapelin kautta suoraan, muuta ei tarvita. Lisäksi halutessani siirrän ne pilvipalveluuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että olet it-alan ammattilainen, mutta oma osaamiseni on muualla ja siksi itselläni toimii parhaiten justiin tällaiset alkeelliset kohta-kohdalta-ohjeet.

   Ennen vaihtoani iOS:iin ei ollut tosiaan mitään ongelmaa kuvien siirron kanssa, kun kone ja kännykkä keskusteli keskenään, mutta nyt on. Tai siis ei ole enää, kiitos sulkeisten :).

   Poista
 4. Hieno homma, että sait kuvansiirto-ongelman ratkaistua! Olen hieman itsekkäästikin tyytyväinen, koska näin pääsemme taas nauttimaan ihanista jutuistasi ja kauniista kuvistasi. <3

  Kaunista ja iloista syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo niin tuskastunut omaan työlääseen puhelimesta sähköpostin kautta koneelle- siirtelyyn, että ei kertakaikkiaan ole sillä keinoin tehnyt mieli tehdä ainuttakaan blogipostausta. Ja siis ongelmahan olis ratkennut sillä, että olisin ottanut kuvia kameralla, josta ne siirtyy nätisti tänne, mutta ei vaan meinaa jaksaa muistaa kuskata sitä enää mukana. Ja taidotkin on vissiin jo niin ruosteessa, että en enää edes osaa ottaa kameralla kunnon kuvia

   Kiitos vaan kohteliaisuuksista Satu, ihan itseäkin jännittää, saanko tänne jonain päivänä aikaiseksi jotain kirjoitella niinkuin ajatuksissa on. Ja toiveissakin. Jahka syyskuu koittaa, siirrän itseni syysmoodiin, enkä enää asu ulkona vuorokauden ympäri niinkuin kesällä. Jää aikaa muuhunkin.

   Mukavaa ja toivottavasti myös kivutonta viikonloppua <3

   Poista
 5. No nyt oli tärkeää asiaa. En tarkoita etteikö ennen olisi ollut, mutta ajankohtaista, sillä itselläni on just tuo MacBook Air jo seitsemättä vuotta ja Android-puhelin. En ole saanut siirrettyä kuvia koneelle puhelimesta ja olen ratkaissut sen niin, että siirrän kuvat suoraan blogiin puhelimesta ja kirjoitan jutun sitten läppärillä. On toiminut tosi hyvin. Mutta, kuvat - valtava määrä kuvia on nyt puhelimessa ja parhaillaan, tai jo kuukausia, on ollut mielen päällä niiden siirtäminen pilveen puhelimesta. Kuvaan kamerallakin paljon ja ne on ulkoisella kovalevyllä, mutta pitäisi siirtää pilveen nekin. Kysymys kuuluu mihin pilveen laitan, kun on kaksi eri käyttistä. Huoh.
  Hankin tuon Macin heti kun aloitin blogin kirjoittamisen, sen jälkeen kun olin koko ikäni käyttänyt Windowsia. Sujahdin siihen maailmaan tosi nopeasti ja ihan omin avuin, sillä mieheltä ei siihen 'outoon' liiennyt aikaa koska ei ollut osaamista. Olen hiukan ylpeäkin siitä, että olen oppinut käyttämään tätä ihan itse.
  Mä voisin kokeilla käänteisesti tätä siirtosysteemiä, mistä kirjoitin, jos sattuisi toimimaan niinkin päin ja sitten kun nämä muut elämän askareet on helpottaneet :)

  Mukavaa viikonloppua Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mieltä tavallaan lämmittää, etten ole ainut, jolla on ollut vastaavia ongelmia ja sitämukaa käytössä omintakeisia kuviensiirtokeinoja. Itseasiassa niitä on tullut esiin jo aika monta :). Kaikki toki toimivia, muttei välttämättä niitä sujuvimpia. Ainakin itselläni kuvaongelma on ollut suoranainen, vähintäänkin henkinen este blogipostausten tekemiselle jo kauan. Enkä edes osaa käyttää bloggeria puhelimen kautta, joten on jäänyt tuo sinun konsti kokeilematta (kuvat suoraan blogiin puhelimella ja teksti koneella), vaikka sitäkin olen matkan varrella pohtinut. Wordpress saattaa toimia siinä(kin) suhteessa paremmin. Työpaikan sivut on WP:lla ja niiden logiikka on ollut alkuopettelun jälkeen itseasiassa hyvinkin maalaisjärkinen.

   Voi olla, että kuvien siirto käänteisesti näiden karvalakkimallin ohjeideni mukaan ei onnistu, mutta ehkä lataamalla jonkun lisäohjelman (en tiedä minkä ja kumpaan laitteeseen :D) homma voi käydä hyvinkin helposti.

   Uskon, että olisin myös oppinut käyttämään sitä MacBookia, mutta myyjän oma kokemus rohkaisi jättämään sen ostamatta, kun mieltäni vähän (paljon) painoi se, että sen jälkeen olisin tavallaan kolmen koneen loukussa, kun toimistolla on pöytäkone ja kotikäytössä kannettava. Ei jotenkaan auttanut edes se, että itse itselleni perustelin asiaa sillä, että sittenpä olisi työt ja huvi eri laitteilla, eikä kaikki suloisesti sekaisin (no ei oikeasti ole sekaisin-sekaisin) niinkuin nyt. Parempi kuitenkin, että menee nekin rahat sokkeliin, niin on ainakin kodin perustukset kunnossa :).

   Kiitos samoin Maarit, mukavaa ja stressitöntä (nyt kun on mökkiasiat hyvällä mallilla) viikonloppua <3   Poista
  2. Mielenkiinnosta googletin ja Applen tukisivuilla neuvottiin asentamaan Macissa Android File Transfer -ohjelma. Sen pitäisi toimia ihan samalla periaatteella kuin omien päinvastaisten laitteideni välillä.

   Onnea matkaan :)

   Poista
  3. Vielä jäi sanomatta se, että on hienoa että kirjoitit nämä ohjeet sillä olen kova googlaamaan ohjeita eri asioista ja parhaimpia ovat nämä käyttäjien itsensä tekemät selkokieliset ohjeistukset. Mainittakoon vielä, että mulla on kamerana Olympus ja muutamista ulkomaisista blogeista olen löytänyt aivan mielettömän selkeitä käyttöohjeita, ja ne on tallennettuna suosikkeihin.
   Ja suurkiitos tuosta lopun vinkistä - menen katsomaan kunhan ehdin...

   Poista
  4. Kiitos paljon jatkoviestistä Maarit.
   Mulla on myös sellainen kokemus, että käyttäjien tekemät simppelit (mielellään kuvin varustetut) ohjeet on kaikkein helpoimpia ymmärtää ja seurata.

   Mulla on myös Olympuksen kamera, jonka aikanaan ostin Rajalan Black Friday-tarjouksesta. varsin edullisesti. Siitä en hevin luovu, vaikka onkin ollut vähällä käytöllä viime ajat.
   Ainut mitä jossain kohtaa harmittelin, oli se, etten valinnut samasta kamerasta Wifillä varustettua vähän kalliimpaa mallia. Siitä kun olisi saanut kuvat siirtymään puhelimeen langattomasti ja säästynyt siltä, että ensin lähettää kameralla kuvaamansa kuvat s-postiin, jonka avaa puhelimella ja tallentaa kuvat puhelimeen edelleen Instagramiin laitettavaksi. Melkoisen työläältä kuulostaa jo ihan vaan näin kirjoitettuna :) ja mietin, että miksi edes tein niin, mutta silloin mulla oli niin surkea kamera puhelimessa, että sillä otettuja kuvia ei kestänyt katsella edes itse.

   Toivotaan, että se File Transfer toimii ja kuvat liikkuu kivuttomasti.

   Poista
 6. Upeaa, että ongelmat löytävät ratkaisuja!
  Sitten vain vauhtiin 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä helepotti :).
   Nyt vaan sitten pitäisi perata kaikkien tuhansien kuvien joukosta edes vähänkään järkevät ja miettiä, miten saan ihan liian paljon asiaa tiivistettyä. Sen siitä aina saa, kun liian kauan pysyttelee pois (tietoisesti tosin). Tuppaa kertymään kaikenlaista.

   Mukavaa viikonloppua Susanna ja kiva kun poikkesit jättämässä viestiä.

   Poista
 7. Hienoa kun olikin sellainen myyjä kaupassa, ettei vaan tyrkyttänyt laitetta, vaan keksi ongelmaan ratkaisun. Jos erehdyn astumaan esim Elisan myymälään, niin jopas löytyy laitetta mitä pitäisi hankkia, krrr. En mene, jos ei pakko!
  Mulla meni tavan Android kännykkä järjestelmäpäivityksen jälkeen sellaiseksi keväällä, ettei kuvat siirtyneet. Onneksi poikani sitten selvitti sen "polun"kännykästä, joka piti käydä näpyttelemässä (ei ihan ollut tiedossa ennen) joku säätö, sen kun opin...piti kirjoittaa se paperillekin, niin saan johdon avulla ja yhdellä näpäyksellä kuvat latautumaan läppäriin. Onhan tuo säätö pysynyt.
  Kuvia tulee mullakin liikaa...olen alkanut poistaa niitä, samoja kuvia rutkasti. Siitäkin huolimatta vähän väliä kännykkä herjaa, että on täynnä. Monenlaiset muut sovellukset ja tiedostot vie tilaa, enemmän kuin kuvat. Minähän en ymmärrä näistä mitään, kunhan vaan jotenkin osaan soittaa ja viestitellä sillä :))) ja ottaa kuvia liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on näppärä nuoriso, joka aina jaksaa auttaa, kun tulee tenkkapoo.
   Kiitin omia poikiani justiin tuosta, että aina kärsivällisesti neuvovat, kun en itse osaa ja siihen pojat vastasi vaan, että "Niinhän tekin ootte aina auttaneet meitä". Tuli hyvä mieli siitä(kin).
   Samoin näyttää olevan sulla ja se on kiva juttu se.

   Välillä mietin, että jos vielä elettäisiin sitä oikeiden kameroiden aikaa, ei todellakaan tulisi räpsittyä kuvia vaikkapa jostain ruoka-annoksista (sitä tosin teen äärimmäisen harvoin muutenkin), vaan mietittyä tarkkaan, millaisia kuvia raskii kehittää.
   Molemmissa vaihtoehdoissa hyvät ja huonot puolensa, joista jälkimmäisiin kuuluu tosiaan se, että kuvien ottaminen on ihan liian helppoa nykyään. Ja vaikka kuinka ajattelee, että poistan ne huonoimmat tai liki identtiset ja jätän vaan muutamaan jäljelle, niin eipä sitä juurikaan tule tehtyä, jos ei heti tee. Itsekin olen ostanut lisää tallennustilaa puhelimeen ihan vaan tuon oman laiskuuteni takia.

   Mutta pieniä on nämä ongelmat kuitenkin :).

   Hyvää viikonloppua Emilie!

   Poista
 8. Juu, sama ongelma olisi täälläkin, mutta olen edelleen päättänyt kuvata kameralla sen, minkä laitan blogiin. Älä sinäkään unohda kameraasi!! Olet ollut niin innoissasi ja taitava sen kanssa <3 Ihan pakko oli käydä laittamassa tämä tänne ;)
  Reipasta, raikasta syksyä toivotellen <3 CC

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kamerakuvauskannustuksesta CC <3.

   Tarkoitus ei ole kameraa lopullisesti hylätä kaapin päälle pölyttymään, ja itseasiassa olen sitä viimeaikoina jo vähän kaivannutkin, joten kyllä se vielä käyttöön päätyy.
   Olen vaan tallentanut kesää kännykällä, joka kulkee aina mukana, joten seuraavat blogitekstit varmastikin perustuu kuviin, joita sieltä 8000 joukosta kaivelen :D. Ja muutenkin itselläni taitaa mennä useimmiten niin päin, että ensin on kuvat ja sitten syntyy teksti, jos helposti syntyy. En osaa, tai oikeastaan vissiin haluakaan tehdä täällä mitään liian harkiten, vaan fiilispohjalta silloin kun tulee sellainen tunne. Joskus olen aloittanut jotain juttua vähän puoliväkisin sillä seurauksella, että se on jäänyt kesken luonnoksiin roikkumaan siihen asti että olen poistanut sen. Ihan vaan siksikin, että tuntuu, ettei enää ole ajankohtainen, vaikka oikeasti ei tarvisi mitään reaaliaikaista järjestystä noudattaa. Se on vaan mun omassa päässäni sellainen, että tekstien pitäisi seurata samaa järjestystä kuin tapahtumienkin. Siitä yritän opetella eroon.

   Sun "pakko" oli kiva asia. Kiitos siitä ja nimenomaan reipasta ja raikasta syksyä meille molemmille <3

   Poista
 9. Olipa mahtava myyjä. Tuollaisia saisi olla enemmän, sillä vaikka ensin ehkä ajattelee, että ei tuolla tavalla ainakaan tavaraa saa myydyksi, niin tuon kyllä muistaa ja palaa mielellään uudemmankin kerran kyseiseen liikkeeseen.
  Mulla tulee muuten aina tuo kuva jossa lukee, että "Jokin meni vikaan", mutta kun maltan silmän räpäyksen verran, enkä tee mitään, niin kuva häipyy ja kaikki toimii kuten pitääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä. Joskus se, että "kieltäytyy" myymästä, onkin paras myyntivaltti. Varmaan perustuen siihen, että myyjästä syntyy luotettava ja asiantunteva kuva.

   Ja taisi itsellänikin lopulta käydä niin, että tuo "jokin meni vikaan" olikin vaan systeemin hitautta ja poistui, kun antoi sille aikaa. (Tai siis kun jouduin välissä tekemään muuta).


   Poista
 10. onpa hyvä että kuvansiirto toimii - koska elämä ilman blogiasi tai vielä enemmän kuviasi olisi tavattoman paljon tylsempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan. Olipas se kovin kauniisti muotoiltu kannustus. Kiitos siitä :)

   Poista
 11. Pitää kyllä nostaa hattua sulle, että olet jaksanut säätää ton kaiken - mulla menisi hermo noin kymmenessä minuutissa ja luovuttaisin, ei vaan oma luonne soveltuisi tuollaiseen puuhaan.

  Toi myyjä; mä niin arvostan tuollaisia asiakaspalvelijoita, jotka ovat aidosti asiakkaan puolella, vaikka se totuuden sanominen joskus tarkoittaisikin sitä, että asiakas lähtee muualle. Meillä on yksi giganttimainen liike, jossa ollaan saatu kerran vastaavaa palvelua eli "mene tämä asia hankkimaan muualta" ja näin tehtiin, mutta sen jälkeen ollaan palattu uudestaan ja uudestaan samaan kauppaan. Varmasti ovat tehneet voittoa meidän kustannuksella tosi paljon, vaikka menettivät sen yhden ostoksen. Ja lisäksi tietenkin asiakkaan hyvä mieli :)

  Ja komppaan kyllä Marikaa ihan 100% siinä, että olisi ihan kamalaa, jos sun blogi häviäisi 💚💛💙💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis tuosta sun myyjästä; ei ohjannut muualle, vaan tarjosi halvemman ja helpomman vaihtoehdon. Meidän tapauksessa ohjattiin muualle - sama asia käytännössä!

   Poista
  2. Mulla on samansuuntaisia kokemuksia myös myyjän roolissa. Niistä(kin) on tosiaan seurannut pitkäaikaisia hyviä asiakkuus- ja usein myös ystävyyssuhteita, koska talojen rakentaminen on joka tapauksessa pitkäkestoinen prosessi, jonka aikana ollaan tiiviisti tekemisissä puolin ja toisin.

   Mutta siis juu, enhän voi mitenkään tehdä sun ja Marikan elämästä kamalaa, joten pakko se on nyt vaan jostain löytää aika kirjoitteluun :D. Hehheh teidän kanssa ja sydämiä päälle <3

   Poista
 12. Kiva, että olet taas täällä <3 Tosin, mun Annukkaikävää lieventää onneksi Insta.
  Ylläolevat asiat on mulle(kin) maailman turhauttavinta ja ärsyttävintä. Kiva, että sait omasi kuntoon. Mäkin tunnustaudun monen muun tavoin kikkailijaksi, joka siirtelee ja tallentelee kuvia lähettämällä niitä itselleen jne. Koska en vaan kertakaikkiaan viitsi, enkä osaa perehtyä näihin...
  Ihana sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuvien siirtely sähköpostilla eestaas oli niin työlästä ja ahdistavaa, että oli jo pitkäjänteiselläkin kärsivällisyys koetuksella, mutta onneksi on itseäni viisaampia, jotka neuvoo mitä tehdä. Ja nythän se siirtely kävis helposti, jos vaan siirtelis :). Hommaa hankaloittaa kuvien määrä ja valinnan vaikeus. Ihan kuin sillä olisi jotain väliä, minkä viidestä tai kymmenestä suht samanlaisesta kuvasta valitsee, mutta saahan siitäkin itselleen ongelman kehitettyä :).

   Instassakin on viimeisin kuva viime vuoden marraskuulta ja edellinen(kin) kesä jäi kokonaan välistä. Se harmittaa ihan itseni takia, mutta koitan terhentäytyä kuluneen kesän suhteen. Ehkä. Kai...

   Kiitos kivasta käynnistä <3

   Poista
 13. Hellurei, mulla on just sama ongelma ja se vaikuttanut myös siihen, että blogi on jäänyt. Oon ikäni ollut Mac ja nyt siirryin Windowsiin. Kaikki mänt sekaisin. Kuvat ovat jossain, en oikein tiedä missä. Mutta yritänpäs nyt hartaasti ja maltilla (UK apuna) ottaa mallia tästä sun postauksesta ja kokeilla. Juurikin olin maanantaina menossa G:eellä mainittuun kodinkonehelvettiin kysymään apuja (möivät mulle väkisin jonkun hemmetin sopimuksen joka maksaa 15,90/kk:ssa, johon kuuluu IT-tuki, hah.) Mut sit otin ja pyörryin uimahallissa ja jouduin Jorviin piipaa-autolla ja sit toikin taas jäi. Mut hei, kiitos tästä vinkistä, yritän ja katsotaan. Yleensä saan vaan nää rakkineet sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi perhana sentään. Hätäännyin tosta sun kaatumisesta, mutta oletettavasti olet kunnossa, kun pystyt kirjoittamaan. Hui kamala tommostakin tapahtumaa.

   Palaan paremmin vielä, kun oon isolla koneella .

   T. Annukka

   Poista
  2. Nonni. Nyt ollaan isoilla näppäimillä ja omalla nimellä liikenteessä. (En ymmärrä, miksei puhelimella pysty kommentoimaan samalla profiililla vai enkö vaan osaaa sitäkään).

   Tekniikkaongelmat on hanurista ja vaikka ne olis ratkottavissakin niinkuin yleensä on ja vaikka mulla on pitkä pinna, niin en vaan jaksa enkä halua käyttää aikaa turhanpäiväisten säätöjen kanssa. Jos vie liikaa aikaa, niin sit saa olla. Ja sitähän tää ns. blogi on saanutkin. Ihan kuollut koko keissi, mutta ei heitetä vielä puhelimia tai koneita kaivoon, vaan sinnitellään.

   Ja huomaan nyt, että kirjoitin kaatumisesta, vaikka itse kirjoitit pyörtymisestä, mutta varmaan siinä kuitenkin pötkölleen vetää. Varmaan on UK säikähtänyt, jos sattui olemaan mukana.

   Toivotaan, että rakkineet alkaa pelittää sielläkin. Sun postaukset kun on olleet osa mun elämää jo kymmenen vuotta. Mieti sitä. Ollaan me aika poikia/tyttöjä :)

   Poista
  3. Juu, kaikki tekniikka on hanurista. Noh, ehkä sähköhammasharja ei. Mullakin se on vaikuttanut blogin päivittämiseen, ei käy enää silleen näppärästi vaan pitää säätää. Ja inhoon säätämistä, koska menee hermo, järki ja tuntee ittensä niin avuttomaks.

   Juu, tarkalleen ottaen multa lähti taju. Sen muistan kun menin kylmävesialtaaseen ja seuraavan kerran heräsin ambulanssista. Oli aika sbuuki meininki. UK ei ollut mukana, mutta piipaa-auton henk.kunta soitti hänelle ja kertoi tilanteen. Eivät tiedä syytä, mä olen melko varma, että johtuu niskasta (se taas oikkuilee.) Aivotärähdys, oli sen verta paha kaatuminen. Olen ollut tässä viikon kuin hakattu ja iso ventti takaraivossa. Onneks saan tikit pois huomenna, ne kutittaa ja kiristää. Juu, oli aika pysäyttävä tapahtuma, varsinkin maata päivystyksessä, joka on kuin helvetin esikartano. Nyt tietysti pelkään, et milloin se tapahtuu taas (on jo muutaman kuukauden ollut huippausta.) Sori, tää sairaskertomus, mut pakko purkaa pois mielestä. Pysytään pystyssä!

   Poista
 14. Ihanaa, joku muukin!! Siis lähettää kuvat itselleen sähköpostilla. Tai todennäköisesti tallentaa drafteihin ja noukkii sieltä. Koska tätä teen itsekin. Olen lukuisia kertoja siirtänyt kaikki puhelimen kuvat koneelle piuhalla, mutta jostain syystä ensinnäkään kaikki kuvat ei siirry (ja on täysin hatusta kiskottu logiikka mikä siirtyy ja mikä ei...) ja toisekseen en yleensä jaksa...

  Itse olen vannoutunut androidin käyttäjä juuri tuosta syystä, että iMacin logiikka ei kertakaikkiaan mene jakeluun. Isää jouduin joskus "auttamaan" jonkun etsimisessä ja olin tuskastua kokonaan, kun Mac ei vaan toimi oman naisen (Windows?)logiikkani mukaan.

  Kiva kuitenkin kuulla taas pitkästä aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä s-postia itse itselleen lähettäviä tai muita omintakeisia kuvansiirtelykeinoja harrastavia näyttäisi tähän tekstiin tulleiden kommenttien perusteella olevan noin 99% porukasta :). Se lämmittää mun mieltä, koska olen ajatellut, että olen ainoa.
   Nyt sujuu, mutta edelleenkään ei näköjään tapahdu sen enempää :D, koska kesäkuvien tänne tallentaminen on edelleen aloittamista vaille valmis, enkä tiedä tuleeko sitä alkua koskaan.

   Oli luojan lykky, että sattui niin fiksu nuori myyjä sinne Giganttiin, etten hairahtunut hukkaamaan tonnia täysin turhaan. Se nimittäin upposi hyvinkin sokkelipinnoitukseen, joka tuli maksamaan enemmän kuin olin ennakoinut.

   Kiva kun kävit ja toivottavasti kuullaan puolin ja toisin jatkossakin. Jahka syksy kunnolla alkaa, niin elämä siirtyy (ehkä) ainakin ajoittain ulkoilmasta sisätiloihin ja joskus jopa koneen äärelle. Ehkä..

   Kauniita, kuulaita koiralenkkejä ja muutakin mukavaa sinne!

   Poista
 15. Kuulostaa ärsyttävältä tuo kuvien kanssa puljaaminen! Samantapaista on ollut minulla työlaitteiden kanssa, mutta nyt onneksi työkoneena Applen MacBook, kun sain toivoa. Tyttärien myötä siirryimme koko perhe Applen -käyttäjiksi ja ilman minulle selkeää ja yksinkertaista käyttöjärjestelmää en olisi ikinä blogiakaan alkanut kirjoittaa. Tottumuksestahan näissä on kysymys. Loistavaa palvelua sait, mikä oli ihan huippujuttu!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi