Sivut

keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

LEMPPAREITA LYHYESTI


Ajattelin ensin, että tähän jo kauan kiertäneeseen haasteeseen en tartu, koska ennakoin vastausteni näihin yksinkertaisiin kysymyksiin olevan tylsiä, mutta tässä ollaan. Olikin itseasiassa kivaa kesäpuuhaa ja aivojen lepuutusta, joten anteeksi vaan näin jälkikäteen huono ennakkoasenne kysymyspatteria kohtaan.

Kulkuneuvo

Apostolin kyyti. Ei varsinaisesti kulkuneuvo, mutta vastaan sen silti, koska menen mieluiten kävellen kaikkialle minne vaan voin. Paitsi jos laiskottaa, matkaa kohteeseen on yli 5 km suuntaansa tai kantamuksia on paljon, kakkosvaihtoehto on oma auto tai polkupyörä. Pitkät useamman tunnin matkat teen mieluiten junalla. Itseasiassa tykkään junamatkustamisesta tosi paljon.

Että jäiköhän tästä nyt sitten itseasiassa enää mitään kulkuneuvoa puuttumaan? Paitsi lentokone, josta taas en tykkää yhtään. 




Unelmamatkakohde

Aina ja ikuisesti Vuokatti, mutta haaveilen myös Lapin ruskasta ja revontulista. Toivon kovasti, että viime syksynä peruuntunut ruskareissu ystävien kanssa Levin igluille toteutuu tänä vuonna. 

Ulkomaille ei ole ollut hinkua enää vuosiin, mutta kieltämättä viikon golfmatka pimeimpään talviaikaan vaikkapa paljon kehuttuun Belekiin olisi ihana. Sellainen oli miehen kanssa suunnitelmissa, kun täytin 50, mutta edelleen on näin seitsemän vuoden jälkeen toteutumatta.

Musiikkilaji

Riippuu fiiliksestä ja tilanteesta. Töitä tehdessä soi usein hiljaa taustalla "Stress relief"- tyyppinen soittolista, liikkuessa tsemppaa kasaridisko tai vaikkapa joku Portion Boysin tai JVG:n tarttuva ralli. Ja silloin, jos kaikki on huonosti, eikä mikään muu auta, luukutan täysillä voimabiisiäni, joka on Orbinan Intrique. Pitää kuunnella kovaa ja kokonaan.

Kukka

Kielo ja liki kaikki muukin mitä luonnosta löytyy. Myös keltaiset kukat, joista en muuten niin perusta. Ja vaikken kaupasta oikein koskaan osta kovin värikkäitä kimppuja, luonnosta keräillen kaikki tuntuu sointuvan kauniisti keskenään. 




Jälkiruoka

Hmmm. En ole jälkiruokaihmisiä, mutta joku raikas marjajuttu kyllä maistuu. Ja kuvista päätellen myös mutakakku, jos on sopivan pieni.




Keittiöväline

Yllättävää kyllä, keittiöstä löytyy montakin mieluisaa välinettä, vaikken mikään keittiöihminen olekaan. Top 3:ssa on ahkerassa käytössä oleva blenderi, hirveää ääntä pitävä ikivanha sipulileikkuri, näppärä omenaleikkuri ja joka ikinen aamu ilahduttava Victor Inoxin vihannesveitsi, jonka sain kuopukselta pari vuotta sitten joululahjaksi. Jemmaan sitä omassa kätkössäni, ettei mies käytä sitä vaikkapa litran jugurttipurkkien leikkelyyn (tekee niin, että voi kaivaa viimeisetkin jugurtit pohjalta) tai mihinkään missä veitsen terä voi mennä pilalle.



Lempivaate

Jälleen yllättävää, etten vastaa tähän kotiverkkarit, vaan viime kesänä ostamani Marimekon trikoomekko, josta tuli heti luottovaatteeni. On mukava päällä ja samaan aikaan rento, mutta riittävän "hieno" melkeinpä mihin menoon tahansa. 



Pyysin miestä ottamaan itsestäni kuvan niin, että Lakeuden risti näkyy taustalla. 
Ja tämähän toki on sellainen :). Minikoossa näkyvän minäni yllä se mainitsemani mekko.



Suttuinen salakuva, mutta päälläni tässä on yhdet toisenlaisista lempparivaatteistani. Joustavan mukavat pelipökät ja -takki, joita käytän vapaa-ajalla mielelläni muutenkin. Samoin kuin valkoisia luottostretch-tennareitani, joiden arvelin kestävän korkeintaan kesän, mutta on pysyneet ehjinä jo vuosia, vaikka olen  pessyt ne koneessa niin usein, että niistä ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla enää mitään jäljellä. 
Vaan aina ei kulje halpa hinta ja huono laatu käsikädessä. Eikä kyllä kallis ja hyväkään.


Kosmetiikkatuote

Luonnonkosmetiikan luottotuotteeni on jo pitkään ollut Evolven Hyaluronihapposeerumi, jolle vaihteluksi ostin niinikään luonnonkosmetiikkasarja Murumurun C-vitamiiniseerumin, joka sekin on aivan ihana. Myös Flow Cosmeticsin Hyaluroni & probioottiseerumi oli kiva. Samoin kuin Flown ihanasti aidon ruusun tuoksuinen rauhoittava Rose Floral Water-luomuruusvesi. Tuntuu ylelliseltä, kun sitä suihkii ja taputtelee aamulla kasvoille. 



Lempikaupunki

Rovaniemi. Sinne liittyy niin paljon kivoja muistoja.

Juoma

Vesi. 




Tuoksu

Aikainen aamu kasteisella golfkentällä, legendaarinen vihreä Sunlight-palasaippua, originaali sininen Erittäin Hieno Suomalainen shampoo, Kielo, Syreeni, Finlaysonin pyykkietikka Puuvilla, ylempänä mainittu ruusuvesi ja kaksi muuta suosikkiluomutuoksuani Verbena ja Villiruusu. 



Suihkautan aamulla ilmaan ja vedän syvään henkeä. Iholla tai vaatteilla nämä eivät kauaa kestä, eikä ole tarkoituskaan, koska eivät sisällä hajuvesien lailla mitään kemiallisia yhdisteitä (onkohan tuo oikea termi). Oikeaa hajuvettä en olekaan käyttänyt enää vuosiin. Viimeisin omistani pullo oli Chanelin Chance, jossa on mieluinen kepeän raikas tuoksu, mutta ei vaan enää tunnu muuten hyvältä.

Iltarutiini

Venyttely ja muutama vakkari liikkuvuusjuttu olkkarin lattialla telkkaria katsoessa. Äänikirjan kuuntelu nukkumaan mennessä.

Jäätelö



En niin piittaa jäätelöistäkään (jälleen kuva todistaa toisin) ja petyin, kun hiljattain luulin löytäneeni sellaisen, josta tykkään, mutta tuoteseloste (mm. kovetettu kasvirasva (kookos), maitojauhe, laktoosi, maitoproteiini, glukoosisiirappi, maltodekstriini, suola, aromit, stabilointiaineet: E410, E466, E412, E401) sai toisiin ajatuksiin. Ehkä jäätelöt on aina sisältäneet samanmoisen lisäainelitanian, mutta ei ole tullut aiemmin kiinnitettyä huomiota. 

Toinen pienimuotoinen järkytys oli, kun hetken mielijohteesta ostin jätskin marketin pihalle juuri pystytetystä kioskista ja yksi pallo päärynäjäätelöä aidolla vohvelilla maksoi 4,40 euroa. Aivan jäätävä hinta, jos miettii, että perheessä on useampi lapsi ja kiva olisi muutaman kerran kesässä ostaa jätskit kiskalta, mutta rahaa on käytössä vähän. Tuli surullinen olo siitä.

Flunssankarkoituskeino

Yliannostus sinkkiä, suolavesihuuhtelu "Sarvikuono"-nenäkannulla, valkosipuli, inkivääri...

Aamupala

Vuodesta toiseen vakiona smoothie tai marjoja & maustamatonta, sokeritonta soija- tai kaurajugurttia + pellavansiemenrouhetta tms., 2 palaa jälkiuunileipää, jonka päällä joko kylmäsavulohta & tilliä tai kalkkunaleikettä & rucolaa, silmusalaattia, ituja, versoja, avokadoa, kurkkua tai tomaattia. Usein myös keitetty kananmuna ja ihan aina kuppi mustaa kahvia & keksi.

Huonekalu

Oma sänky. Ja tällä hetkellä myös vuosien etsinnän jälkeen vanhojen synkkien terassikalusteiden tilalle löytämäni mukavat ja muhkeat "loungetuolit" sekä saman valmistajan pöytä, jonka päälle saa sopivasti jalat. Tykkään kovasti ja vanhoista päästiin eroon yhdellä WhatsApp-viestillä. Pyysin kolmesta nojatuolista, sohvasta ja pöydästä muutaman kympin, jolla kaveri tuli hakemaan ne mökilleen samantien. Oli kuulemma ollut hakusessa, joten win-win tapaus siis. Meidän etu oli, etteivät jääneet talliin viemään tilaa, eikä tarvinnut alkaa Toriin kuvailemaan.




Vuodenaika

Kaikissa on omat hyvät puolensa ja tykkään kyllä jokaisesta, jos vaan ovat edes suunnilleen sellaisia kuin kyseisen vuodenajan kuuluisi olla. Jatkuva vesisade ei innosta sen enempää kesällä kuin talvellakaan. Mutta just nyt vastaan, että paras aika on meneillään oleva alkukesä.

Juhlaruoka

Aina on yhtä juhlaa päästä seisovaan pöytään, jossa on tarjolla montaa eri sorttia salaattia, joista osa on ruokaisia ja osa kevyen raikkaita. Ja ylipäätään tykkään salaateista ja kylmistä alkupaloista enemmän kuin lämpimistä ruuista, joista en osaa nimetä oikein mitään. Paitsi että kala ja kasvikset on aina itselleni mieluinen yhdistelmä.


Heinolan Kumpelissa pari kesää sitten.


Kauneus on vähintään puoli ruokaa, ellei enemmänkin.

Ja niinkuin aina käy, taas tuntui, että loppui kysymykset kesken. Samoin kuin ymmärrys siitä, että juhannus on jo reilun viikon päästä. Toivotaan, että kesä on silloin kauneimmillaan. 

Iloista mittumaaria!



20 kommenttia:

  1. Ihana sinä <3 Nää oli just ihan sun oloiset -ja kivat- vastaukset!
    Viimeisessä kuvassa oleva salaatti saa veden kielelle, niin kaunis ja herkullisen näköinen!
    Hihittelen täällä taas tuota Lakeuden risti -kuvaa. Elvis on ihan paras! Ja teki työtä käskettyä.
    Nyt mun alkoi tehdä mieli ostaa jotakin seerumia. En juuri noista(kaan) piittaa, mutta melkein sait jo ylipuhuttua :)
    Ihanaa ja lempeää juhannusta jo näin valmiiksi! Luultavasti toivottelen sitä kyllä tuolla muuallakin, mutta jos en, niin nyt tein sen jo kertaalleen.
    Hali!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiva Helmis <3. Flow Cosmeticsin myymälä on Riihimäellä, joten ei olis pitkä matka ja on lähiluonnon kosmetiikkaa. Muuta en enää käytäkään. Siis mitään synteettisiä tarkoitan (enkä taaskaan ole varma, onko tuo oikea termi, mutta luulisin).

      Elvis on kyllä surkein valokuvaaja ever :D. Kukaan kavereistaan ei enää edes avaa viestiä, kun näkee, että taas tulee joku heiluva maratonin mittainen vinoon kuvattu video. Ei halua käyttää etukameraa, vaan toivoo, että jotain osuu ruutuun, kun summassa kuvailee :D.

      Kukkaisa salaatti oli kyllä niin kaunis, ettei melkein raskinut syödä. Voi kunpa jaksaisi itsekin panostaa sellaisiin. Tai osaisi.

      Meillä on perinteistä juhannuksen pelikivaa tiedossa ja mulla on siihen perään viikko kesälomaa, joten ihana ja iloinen keskikesä on tuloillaan. Sitä samaa (siis same, same, but different, koska pelit tuskin kiinnostelee) toivon sulle ja lentäjä-ässälle <3

      Poista
  2. Mahtavia fiiliksiä! Ihanaa, että voit paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllää ihanaa olla taas "elossa" :). Toki en tiedä, mitä elokuun kontrolleissa ilmenee, mutta sitä en nyt murehdi, vaan nautin kesästä, jonka mottona tänä vuonna on "Asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat :D".

      Ihanaa kesää sulle myös Susanna <3

      Poista
  3. Tämähän oli kiva kysymys-vastaus postaus :) Minun suosikkini vuodenajoista on loppukevät ja kesä. Odotan jo kovasti, että vedestä tulisi niin lämmintä, että uskaltaisin mennä uimaan. Lemppariherkkua on juustokakku ja ruoaksi voisi mennä lehtipihvi, ranskalaiset ja maustevoi viellä pihvin päälle.
    Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppukevät on siitä parasta aikaa, että koko kesä on vielä edessä ja koko maailma tuntuu heräävän eloon.
      Juustokakut on kieltämättä hyviä ja joskus olen haaveillut itsekin tekeväni, mutta kaikki ohjeet, missä on liivatetta on heti nounou mulle, koska saan siitä aikaiseksi vaan klimppejä.
      Ja lehtipihvi maustevoilla on suorastaan klassikko :). On tullut nuorempana eräätkin kerrat syötyä.

      Mulla on huomenna vapaapäivä, mikä on ihanaa, koska viikonlopulle luvattiin sadetta. Saa perjantaina nauttia koko päivän poutakelistä.

      Kaikkea kesäkivaa Outi <3

      Poista
  4. Ihana haaste ja kiinnostavat vastaukset! Piti oikeen zoomata, että onko sulla sama Marimekon trikoomekko ku mulla, mutta ei vissiin. Mutta Lakeudenristi bongattu! 😍 Saanko kähveltää haasteen omaan blogiini? Mä niin tykkään pähkäillä kaikkien kyselyiden parissa. 😄 Muutamia melko samanlaisia vastauksia luvassa… kuinkas muuten 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule ilman muuta saat ja se on suorastaan suotavaa :). En ole tätä haastetta itse keksinyt, enkä tiedä, mistä on alunperin lähtöisin, mutta monen vastauksia olen ehtinyt lukea. Pitää aina odottaa sen verran, että sellaiset jonkun muun kirjoittamat, mutta samaistuttavat jutut ehtii haihtua päästä ennenkuin alkaa itse vastailemaan, ettei tunnu siltä, että kopioin. Ja siis kohteliasta olisi aina mainita postauksessa haasteiden alkuperäinen liikkeellepanija, mutta nyt en siis todiaan tiedä kuka on, mutta kiitos hälle, kun nämä kysymykset keksi laittaa eteenpäin.

      Taitaa olla tuo mekon kuosi nimeltään "Kevättalkoot" ja sehän mulle tietty sopii nimenäkin oikein hyvin :D. Olen niin arkinen tyyppi, että talkoot on lähempänä mun elämää kuin Kevätjuhlat. Tykkään ihan tosi paljon siitä mekosta ja kangaskin on niin super. Ei ikinä hiosta, vaan tuntuu aina viileältä iholla, mikä on näihin vuosiin myös oikein tervetullut ominaisuus :).

      Nyt vaan jään odottelemaan sun vastauksia ja toivottelen iloista kesämieltä <3

      Poista
  5. Sinä paneudut aina täysillä kaikenlaisiin vastauksiin ja huomaa ettet ole vaan kirjoittanut ensimmäistä asiaa joka mieleesi tulee. Tuo Lakeudenristi-kuva rististä ja mini-Annukasta on kyllä mainio. Tuli nälkä kun noita ruokakuvia katsoi ja minä kyllä olen ihan hulluna vaniljajäätelön perään ja voisin syödä sitä litran yhdeltä istumalta. Ja niin melkein teenkin: mieheni ottaa neljänneksen ja minä loput litran jätskistä. Sen sitten saa katkerasti huomata vaatteiden kutistumisessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, jos vaikuttaa siltä, että olen miettinyt vastauksia huolella, mutta totuus on kuitenkin se, että kaikki siirtyi kyllä ihan suoraan päästä "paperille" :).
      Voi kylläkin olla, että asiat on jotenkin muhineet alitajunnassa sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran näin nämä kysymykset jossain ja mietin, että tästä en kyllä saisi muuta kuin tylsää aikaiseksi. Ja yleensäkin kirjoitan vain silloin, kun tuntuu, että teksti syntyy ihan itsestään. (Aika harvakseltaan vaan näyttää niin käyvän postaustahdista päätellen :D).

      Ei sillä, että olisin mallikas mallikaan, mutta miehelle voisin kyllä myöntää jonkun Suomen surkein valokuvaaja-tittelin :). Mutta miehillä nyt muutenkin on taipumus osata tehdä asioita ihan pyytämättäkin justiin päinvastoin kuin itse ajattelee. Tuli ihan irrallisena esimerkkinä mieleen sellainen, että meillä oli joskus lampaantaljat lattialla molemmin puolin sänkyjä ja aina siivouksen jälkeen mies oli laittanut taljat niin päin, että lampaan "päät" osoitti nukkujien jalkopäähän, eikä niin että kaikkien päät olisivat olleet samaan suuntaan. Ei koskaan käsittänyt, miksi se muka oli edes joku mainitsemisen arvoinen aihe :D. Kääntelin ne sitten aina itsekseni oikein päin, enkä puhunut mitään.

      Mulla menee nykyään maitojäätelöstä maha sekaisin ja kasvisrasvaversiot näyttää olevan ihan kuraa, joten en kyllä mitenkään pystyisi kilpasyöntiin sun kanssa :). Melkoinen urakka se lähes litra, vaikka hyvää etenkin näin mansikka-aikaan onkin.

      Poista
  6. Kivat ja Annukanoloiset vastaukset kysymyksiin. En varmasti olisi kaikkea ennalta osannut arvata, mutta kun tuosta luin, niin totesin mielessäni, että tietenkin: just noin! Tykkään kovasti myös perusteellisesta paneutumisestasi asiaan kuin asiaan.
    Paljon tuli tästäkin postauksestasi juttuja mieleen, mutta päällimmäisenä tällä hetkellä verkkokalvoilleni jäi kuva noista sun lounge-tuoleista. Aivan järkyttävän ihanat!!!!
    Suloista suvea, lomaa ja innostavia pelikierroksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, jos kaikki ei ollut ihan ilmiselvää:).

      Sitä kun itse elää itsensä kanssa päivästä ja vuodesta toiseen, tuntuu, että mitään uutta auringon alla ei kertakaikkiaan ole, niin välillä on silti kiva listailla tämmöisiäkin simppeliltä tuntuvia juttuja. Kyllähän sitä ihminen kuitenkin matkan varrella muuttuu. Tai ne omat mieltymykset ainakin. Tämän olen viime aikoina huomannut, kun olen miettinyt, miksen enää innostu vaikkapa valokuvaamisesta, joka vielä joku aika sitten kuului mielipuuhieni Top kolmoseen. En vaan enää jotenkaan jaksa innostua samojen aiheiden ja paikkojen kuvailemisesta, vaan mieluummin nautiskelen ympäristöstä (luonnosta erityisesti) ihan vaan muuten ja ihan vaan itsekseni. Ja jos ollaan jossain reissuntapaisessa, napsin kuvia kännykällä ihan vaan muistoksi itselle. Niihin kun on kuitenkin kiva ankeampina aikoina palata. Mutta kääntöpuoli tästä kuvaamattomuudesta tulee esille siinä kohdassa, kun pitäisi kuvittaa omaa tekstiään. Ei tee mieli kaivella vanhoja kuvia, muttei aina ei ole sopivaa tilaisuutta/aikaa/jaksamista ottaa uusiakaan, eikä pelkkä kuvaton teksti taas käy laatuun ollenkaan, joten vaikeaksi menee :). Ja siis tämähän ei taas liity sinällään mihinkään, kunhan vaan lähti ajatus rönsyämään.

      Uudet tuolit on ihan älyttömän mukavat, mutta vielä puuttuu sellaiset kelit, että niillä tarkenisi istuskella edes vähän kesäisissä vaatteissa. Tähän asti on vähintäänkin tuullut niin kylmästi, että löhöasennosta ei saa samanlaista nautintoa kuin silloin, kun voi laittaa aurinkolasit päähän, katsella ylös pilvettömälle taivaalle, nauttia lämmöstä ja miettiä syntyjä syviä.

      Suloinen suvi kuulosti kivalta. Sitä sama toivon sulle <3

      Poista
  7. Aaa miten kiva postaus! Mulla on tosi paljon samoja suosikkeja. Kävely on paras tapa liikkua paikasta toiseen, mutta ei kaikista käytännöllisin, jos matka on pitkä ja aikaa vähän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa pitkästä aikaa M.T! Onpa kiva "nähdä" sua täällä. Oliskohan opiskelukiireet hellittämään päin?
      Ja joo, pattitilanne tuo "pitkä matka ja vähän aikaa" :D. Aina ei auta edes askelten pidentäminen.
      Kivaa alkanutta kesää (joka tosin on livennyt huomaamatta jo aika pitkälle) sulle ja mielenkiintoisia lintubongailuja & retkiä sikäli mikäli sellaisia on tiedossa :)

      Poista
    2. M.T. Ainasojakesäkuuta 26, 2022

      Vähän alkaa helpottaa, mutta vieläkään en kyllä ole saanut palattua oman blogin pariin kunnolla. En tiedä, milloin palaan. Mutta on kiva käydä välillä lukemassa blogeja joka tapauksessa. Kiitos ja samaa! Retkiä on toki tiedossa.

      Poista
  8. Mukavia juttuja jälleen kerran - vasta nyt heinäkuussa huomasin. En ole tainnut ehtiä kenenkään blogeja kattelemaan - mukavaa kesää sinulle, Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko kesän on mullakin ollut koneen ja blogin kannet kiinni. Näin syksyllä olis suunnitelmissa taas ehtiä tännekin, mutta nähtäväksi jää.
      Mukavaa syksyä Hanna.

      Poista
  9. Pari mukillista kaffetta blogiseikkailun lomassa.... ja eksyin luoksesi... en edes tiedä mitä polkua...
    ei ollut "luontopolku" vaikka rakkaita nekin ovat minulle. Mutta tähän postaukseen jätän jälkeni... itse vastaavaan "lyhyesti" vastannut toukokuussa
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/05/n-o-p-e-t-s-n-t-haaste.html
    Iloa syksyysi omien mielekkäiden tekemistesi kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Repolainen ja olipa kiva kun eksyit ja vieläpä jätit viestin. Muuten en olisi käynnistäsi tiennyt ja se olisi ollut harmi.
      Kiinnostaa, millaisia sinun lempparisi on, joten poikkean jossain vaiheessa päivää työpoluilta sen verran sivuun, että tulen lukemaan.

      Iloista mieltä ja kaikkea mieluisaa toivottelen kuitenkin jo nyt,

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi