Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2015

PAVUNVARSIA PÄÄSIÄISEKSI..


Täällä ollaan elämää suurempien asioiden äärellä ja meneillään on niinkin tähdellinen homma kuin herneenversojen kasvatus kananmunankuorissa. Tai siis piti olla ja ehkä olikin, mutta en ole ihan varma... 

Alunperin piti tehdä kuorista pikkuruisia keväisiä kukkamaljakoita allaolevan Pinterestistä poimimani kuvan innoittamana


<3
Kuva täältä

Kävi kuitenkin niin, että mies ei jostain syystä hoksannut, että tiskipöydälle asettelemani kuoret olivat pestyjä maljakoita, joten päätyivät kaikessa hiljaisuudessa roskiin. (Sinällään ihme, koska yleensä seuraa melko äänekkäät moitteet siitä kuinka olen taas jättänyt jotain sellaista johonkin sellaiseen paikkaan, mihin se jokin ei varsin kuulu. Mutta nyt kun asiasta ei noussut meteliä, en saanut tilaisuutta puolustautua ja se oli sitten bye bye vaan pikkumaljakoille).

Päätin siis jalostaa ideaa ja tehdä kuorista minikukkaruukkuja, joissa kasvattelen jotain kivaa pientä vihreää kevään ja Pääsiäisen kunniaksi. Rairuoho tuntui tylsältä, joten päädyin herneenversoihin, joista ajattelin tulevan sellaisia kivoja hentoja kippuroita, jotka voi kaiken lisäksi syödä, mutta munattuahan se tuli tämäkin homma.

Kas tässä:



Piti tulla sellaisia hentoja pikku kiharoita, mutta tulikin pavunvarsia..

Alkuun näytti ihan hyvältä, mutta nyt kun varret alkavat olla puolimetrisiä, eikä kasvulle näy loppua, niin ei nämä nyt ihan vastaa alkuperäistä mielikuvaa siitä mitä meinasin. 

"Äiti, miks meillä on kananmunankuoria kylppärin ikkunalla?"
"No se on sellanen kasvatuskokeilu" 
"Jaa niinku kanojen?"
"Eikun herneenversojen"
 (Ei lisäkysymyksiä).

Mutta nyt kun näitä tarkemmin katsoo, niin voihan se olla ihan kiva tällainen makuumallikin pääsiäispöydän kattauksessa. (Siis jos meillä joskus sellainenkin ihme olisi). Jotenkin symppiksiä.








Sitä vaan mietin, että mistä niitä syötäviä herneenversoja oikeasti kasvatetaan? Niistäkö hernesoppa-herneistä vai mistä?




98 kommenttia:

  1. Ihan sama mistä niitä kasvatetaan :) - minen o ikinä tykänny! Ravintolassakin tuuppaan lautasen reunalle kun ne tuppaa niitä pistämään annokseen kuin annokseen (ihan niinkuin mä tässä alvariinsa ravintelissa ramppaisin...)
    Mutta hauskoja ne on vaikka noin vähän kallellaankin....tai joku rinkula (sormus, ei kultaa ettei huku) alle, niin pysyy pystyssäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsit. Ens kerralla voidaan pyytää mun lautaselle sunkin versot :).

      Sen verran kerkisin testata siinä niitä "maljakoita" pestessäni, että kuinka pysyisivät ihan itsellään pystyssä. Laitoin sisälle vähän vettä ja ihan ihme homma, mutta siinä se vaasi tönötti vähän kenossa, mutta pystyssä kuitenkin. Että kyllä mun täytyy sekin vielä toteuttaa. Ei vaan ollut mitään pieniä kukkia laitettavaksi sisälle, kun meidän pihalla ei (yllätysyllätys) viherrä mikään.

      Poista
  2. Noihan näyttää kivalta.
    Oikein mukavaa viikonloppua ☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän siihen tulokseen tulin itsekin, että oikeastaan ihan kivoja tollaisina pitkin pituuttaan pötköttelevinä versioina. (Keittiössä on lisää, mutta ihan normiruukussa, eikä varmaan mene montaa päivää, kun hipovat kattoa :D).

      Kiitos samoin kivaa viikonloppua :)

      Poista
  3. Hei minulla on vadillinen herneenversoja kasvamassa. Niistä napsin suoraan suuhun, koska pidän niistä. Kyllä samaa vartta voi muuutamaan kertaan syödä. Se kasvaa kovaa vauhtia uudestaan. Jos haluat noista lyhyempiä pistä poikki ja suuhun. Lisää versoa tulee hetkessä.
    Hauskan näköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta mikseiköhän näistä tullut sellasia "kiharoita"? (Ostin siemenhyllystä pussillisen sokeriherneitä, joista nämä hujopit kasvattelin, mutta jälkikäteen mietin, että olisko pitänyt liotella niistä hernekeittoherneistä vai onko ne sama asia...?).

      Hauska ja halpa kokeilu joka tapauksessa, vaikka tulikin se vanha satu Jaakosta mieleen..

      Poista
  4. Iiks miten kauniita, haluan tälläisiä meille myös. Herkkiä ja kauniita ja sinulla monen mutkan kautta toteutettuja. Hih sellaista se on noiden ukkojen kanssa. Toisaalta perhe kutsuu meikäläistä Teletappien Nuu Nuuksi>se imuri, joka siivoa ja imee kaiken, ennen kuin kukaan ehtii kissaa naukaista.

    Upeaa viikonloppua ihanainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Annukka ja Pavunvarsi Kysy&Vastaa-viherpalstalta" voi avustaa, jos sulle tulee jotain ongelmia kasvatuksen kanssa :D.

      Mikähän siinä onkin, että tuntuu, että silloin kun nimenomaan pitäis siivota, kukaan ei siivoa, mutta ans olla, kun koitat jotain näinkin arvokasta varjella, niin jo iskee siivousvimma ja kaikki hävitetään :D

      Iloista viikonloppua sulle kans supermalli <3. Toivottavasti silmä on jo parempi. (En ole vieläkään uskaltanut katsoa miltä se näyttää/näytti, enkä uskallakaan..)

      Poista
  5. On ne kyllä justiinsa symppiksiä - pystyssä tai makuulla. Mitä en ihan kaikista ukoista sano;)
    Kivaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vertaus :D. Enpä haluais minäkään ukkoa, jonka toivoisin pysyvän pystyssä, mutta jolla olis taipumus kaatuilla ja makoilla pitkin pituuttaan...

      Koriste se on kehnompikin koriste ja näillä mennään nyt tämä Pääsiäinen. Paitsi että tuskin pysyvät siihen asti hengissä.. Ja nämä voi varmaan laskea siihen Ekopaastoonkin sopiviksi, kun oli niin luomut ja kokolailla ilmaiset raaka-aineet ja vielä päätyvät ravinnoksi.

      Ja kiitos samoin <3

      Poista
    2. Sunnuntai-illan piristykseksi löytyy blogistani sinulle haaste;)

      Poista
    3. Kääk :). Olen ollut totaalisessa blogi- ja muussakin some-pimennossa, kun oli niin tiukka Kevätmessujen työreupeama, ettei paljon kerinnyt / jaksanut konetta aukoa. Mutta yritän parhaani mukaan ainakin tulla tutustumaan haasteeseen ja loppu onkin sitten ihan yhtä suurta arvoitusta, että mitä siitä tulee vai tuleeko mitään.
      Kiitos kun mua muistit :). Ja iloista pääsiäistä!

      Poista
    4. reupeama tosiaan... :D

      Poista
  6. Sanotaanko nyt vaikka näin, että nuo ovat hyvin Annukkamaisia pavunvarsi-herneenversoja :) Hyvin sympaattisia kuitenkin ja varmasti myös herneenverson makuisia! Ja hei, sinä kuitenkin kasvatit itse alusta asti jotakin, ei ole tapahtunut meikäläisen elämässä koskaan :D

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä oli varsin diplomaattisesti muotoiltu Jossu, ja olen kyllä ihan samaa mieltä :D. Ja tosiaan, ihan itte kasvatettu! Siinä sitä on meille Oman elämänsä viherpeukaloille meriittiä kerrakseen...
      Paas kuule kokeillen, niin katsotaan, millasia taideteoksia sun kasvattamana syntyy :). Vielä ehtii hyvinkin pääsiäiseksi.

      Ja sitä ihanaa viikonloppua sulle kans :)

      Poista
  7. Oi kun kiva idea! Mahtava! Minä olen kasvattanut ihan hernekeittoherneistä niitä syötäviä. Ensin liottanut vuorokauden ja sitten vaan kosktean talouspaperin päälle kelmun alle. Kun lähtevät kasvamaan niin kelmu pois. Ihan maailman helpoin tapa kasvataa niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitähän sitten itsekin jälkikäteen mietin, että olisko pitänyt ostaa niitä hernekeittoherneitä, eikä sokeriherneitä siemenhyllystä niinkuin itse tein :). Mutta vihreää tuli kumminkin. Metritolkulla :D

      Kiitos kasvatusvinkistä ja iloista viikonloppua!

      Poista
  8. Ihania ja kiva idea! <3 Tosi nätit ja hennot versot noissa kennoissa, tätä ois voinut testata ohranjyviin, jos ei olisi ehditty tuikkaamaan niitä eilen kasvamaan. :) Voi, kun nähtäisiin pian! <3 Tuu käymään, jooko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toteutus ei ihan vastannut ideaa, mutta näillä mennään :D. Pääasia että vihertää...

      Mun ohrat on jo ihan ylikasvaneita, kun kerrankin olin ajoissa liikkeellä. Niin ajoissa, että mikään ei enää Pääsiäisenä ole hengissä, mutta parempi sekin kuin mun peruspääsiäisversio, jossa kyllä muistan ostaa ne siemenet, mutten muista kasvattaa ja seuraavana vuonna niiden parasta ennen- päiväys on jo ajat sitten mennyt umpeen.

      Ja haluaisin niin tulla käymään, mutten kertakaikkiaan keksi, milloin pystyisin. Mutta messuille saat multa lipun, jos tulet silloin kun olen siellä. (Lauantaina 9-15 ainakin ja sunnuntaina koko päivän). Muuta sitä en sit sinä viikonloppuna ehdikään kuin matkustaa eestaas. Mutta kyllä se käynti on pakko joskus tässä kevään mittaan järjestää. Jos pystyisin jonkun arkivapaan joskus pitämään, niin olis ehkä paras. Jos sulle käy :)

      Poista
  9. Onpa hauskan näköisiä. Hernesoppaherneistä minäkin olen versoja kasvatanut ja talouspaperissa kuten tuolla joku muukin. En syö niitä sellaisenaan, mutta pilkon salaattiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No senpä takia noista vissiin tulikin tollasia hujoppeja, kun oli väärät herneet mullassa... Mutta syödä ne aion joka tapauksessa, kun kerran luomuviljelijäksi päädyin :)

      Poista
  10. Eikun syömään ;-D
    T:Rva Kivitikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan raskin :)

      Ajattelin kyllä, että vois kokeilla haudata noi kuoriruukut kasvimaahan (siis jos mulla sellainen olis), koska kasvu on jo niin hyvässä vauhdissa että kohta vois keitellä papusopat (siis jos sellasta joskus keittelisin..) oman maan herneistä.

      Rva:lle kivaa viikonloppua!

      Poista
  11. Ei mutta, makuullaanhan nuo näyttää aivan superkivoilta! Näin ne suuret keksinnöt yleensä syntyy, ihan vahingossa.;D

    Mäkään en ole koskaan kasvattanut herneenversoja, vaikka mäkin tykkäisin napsia niitä tuosta noin..Pitäis kokeilla!. Olen muuten keräillyt istutusastioita (tyhjiä maitotölkkejä yms.), ja jospa nyt viikonloppuna saisin viljelmät käyntiin. Mulla ei todellista varaa ollut, että purkit ois menny huuhdeltuona littuun ja jäteastiaan, sillä taidan todellakin olla ainoa, joka ei heitä niitä tiskipöydälle odottamaan henkilöä, joka suorittaisi tarpeelliset toimenpiteet. No, siis jotain positiivitakin, sillä mullakin on ollut noita munankuoria mm. tiskikaapissa, eikä kukaan vahingossakaan heitä niitä pois.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munankuorista tiskikaapissa tuli mieleen ajat, kun meidän pojat oli innokkaita kalastamaan ja jääkaapissa oli pikku purkeissa kärpäsen toukkia... Yäääk :D. Että niihin verrattuna nää on aika harmittomia.

      Mulla on täällä nyt muutenkin niin superterveellinen jakso meneillään, että menee tää tahaton luomuviljely hyvin siihen samaan syssyyn :). Ja on samalla hyvä keino vältellä kaikkea ihan oikeaa tekemistä, joka ei just nyt kiinnosta pätkääkään. (Josta tuli mieleen se, kun joskus sanoin miehelle, että jos mun kodinhoitohuoneolosuhteet ei parane, alan pyykinkäsittelylakkoon ja mies vastasi, että "Miten musta tuntuu, että olet lakkoillut jo pidemmän aikaa :D". Sepä se. Mutta ei just nyt riitä intoa pyykkivuorille sen enempää kuin kaiken turhan tavaran kierrätyksellekään, joka on ollut aika monta vuotta jo ihan hintsusti aloittamista vaille valmis.

      Mutta siis näistähän mikään ei liittynyt varsinaisesti mihinkään :)




      Poista
  12. Mitäs siellä höpäjät...hienojahan niistä tuli! Minun mielestä paljon hienompia kuin jotkut modernin taiteen tuotokset :D

    Itsekin täällä mietin vaihtoehtoa sille iänikuiselle rairuoholle. Mutta vielä puuttuu inspiraatio koko pääsiäiseen, kaipa se tulee jonain päivänä. Yleensä olemme tunturissa tai muuten vaan ulkoilemassa koko pääsiäisen, joten eihän niistä väkerryksistä ehdi nauttia kuin hetki ennen pääsiäistä. Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa nyt vaan kestää vähän aikaa, että saan pyyhittyä mielestäni sen alkuperäisen idean ja sopeuduttua noihin Jaakko ja pavunvarsi-toteutuksiin :D. Muutta ainakin ne on takuuvarmasti ensimmäiset pääsiäiskoristeet ikinä, jotka olen värkännyt ajoissa. (Tässä tapauksessa ihan liiankin ajoissa, mutta toisaalta parempi niin, koska ei mekään oikein koskaan olla pääsiäisenä kotona. Tai vaikka oltaiskin, niin se on yleensä sellaista hohhailua vaan, kun odotellaan, että tulis jo joku normaali (arki)päivä :). Ei olla oikein pitkien pyhien ystäviä. Johtuen ehkä siitä, että notkuvat ruokapöydät ja seitsemän sortin leipomukset ei ole se meidän juttu, vaan urheilu pikemminkin ja pyhinä on yleensä kaikki tarpeelliset paikat kiinni. Ja tuntureillekin niin pitkä matka :)).

      Iloista viikonloppua sulle :)

      Poista
  13. Hauskat. Jos pituus haittaa niin katkaise ensimmäisen lehtiparin yläpuolelta, varret jatkavat kasvua haaroittuneena. Kyllä soppaherneistäkin saa herneenvarsia aikaiseksi. Tuota menoa sinulla on pääsiäisenä koko pöydänmittainen herneenvarsikoriste :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä se alkaa kohtapuoliin haitata (se pituus), jos tätä menoa jatkuu :D. Mutta jos olis kevät jo pidemmällä, niin tekis mieli kokeilla jatkokasvatusta ulkona niin, että tökkäisin varret kuorineen päivineen maahan. Eikös ne mahda maatua noi kuoret? Mutta tää nyt lienee jo liikaa haaveiltu, joten taidan kokeilla tota sun haaroitusvinkkiä sen sijaan.

      Mukavaa viikonloppua sulle myös :)

      Poista
  14. Just kuvasin omia versoja, kun ei muuta vihreetä vielä ole missään :) Sulla on ravinteikkaat munat(-kuoret). Ihan kivat versot ja voihan niissä kasvatella vaikka mitä, vaikka vihantakrassia. Äkkiä kasvavat. Onkos se pääsiäinenkin jo niin lähellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun alkaa porukka kotona valittamaan, että miks aina vaan pitää syödä kananmunia, niin ehkä mun pitää rajoittaa harrastusta :D. Mutta oli kyllä ihan kiva kokeilu. Etenkin kun ei tarvinnut tehdä itse juurikaan mitään. Voin melkeinpä kuvitella, miltä sellainen jokakeväinen taimikasvatusinnostus tuntuu. Tähän asti sitä on aina seurannut masennus siitä, kun mitään ei koskaan tule sieltä mullasta näkyviin :)

      Ja pääsiäiseen on vielä pari viikkoa aikaa, mutta kun yleensä unohdan koko asian, päätin tänä vuonna olla kerrankin ajoissa liikenteessä. Sillä seurauksella, että ohratkin on jo kasvaneet niin pitkiksi, että nyt ne makoilee velttoina ruukun reunojen yli. Tarttis vissiin leikellä.

      Rentouttavaa viikonloppua! Toivottavasti saat olla vapaalla.

      Poista
  15. Mun kokemus on, että mitä pidemmiksi versot venyy, sitä puisemman mauisia niistä tulee... En tosin ole kuin kerran kasvattanu niitä. Laitoin liotettuja hernekeitto-herneitä multaan ja sieltä ne puski ylös.Tarttiskohan aktivoitua siihen hommaan taas joskus... *ei saa aikaan*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää oli kyllä ehkä helpoin kasvatusprojekti ikinä. Jos ei lasketa munankuorien hukkaanmennyttä tiskausoperaatiota :). Eikähän mulla paljon muista projekteista kokemusta olekaan. Olen jo luovuttanut, kun ikinä ei sieltä mullasta nouse yhtään mitään (ulkona lähinä siis) vaikka kuinka istuttelisin.

      Ja arvaa vaan, paljonko niitä "ei saa aikaan"- hommia täälläkin olis odottomassa. Ihan liikaa. Ja senpä takia tuleekin pakoiltua todellisuutta näillä pilipali-askarteluilla :)

      Reipasta viikonloppua! Hitsin kylmä oli ulkona. Auringonpaiste hämäs luulemaan, että on yhtä lämmin kuin on ollu nää viime päivät.

      Poista
  16. Täällä taas höröttelin itsekseni, kun luin postaustasi :D
    No - sama se tuleeko pitkää vai käyrää, kunhan jotain tulee :) Komiat ovat noinkin ja tuo laakamallinen muna kasveineen on uudistunut malli.
    Itse kasvattelen herneen versot ihan niistä rokkaherneistä. Ensin liotellaan päivän verran ja sitten vaan multaan.
    Mukavaa viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on just niin. Tulee mitä on tullakseen :D. Priimaa yritin, mutta tällä kertaa piti tyytyä (epä)tavalliseen.

      Eihän näissä mun touhuissa mitään järkeä ole, mutta se tässä onkin just hyvä. Kun keskittää ajatukset johonkin turhanpäiväiseen, niin unohtuu ne kaikki odottavat tosielämän hommat, eikä ressaa yhtään :). Että kyllä ne kiinalaiset (vai oliko ne kiinalaisia?) aika oikeilla jäljillä olivat sen "Kaikki muu on turhaa paitsi puutarhanhoito.."-sanontansa kanssa. Vaikkei näistä nyt vielä kummoista puutarhaa saa aikaiseksi.

      Hernesoppaa en ole koskaan tehnyt ja vähän tuntuu, etten edes yritä :D.

      Iloista viikonloppua sulle kans!

      Poista
  17. Heh-hee:) Olipa kummallista, ettei miehesi tajunnut, että kyseessä oli sisustusdetaljiexperimentti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä :). Joskus sattuu näköjään miehellekin noita pimeitä hetkiä kaikkien näiden vuosien jälkeen ja siivousvimma ottaa yliotteen :D. Yleensä kyllä muistaa kysyä, että "Onks nää unohtunu tähän vai onks tää taas joku projekti"..

      Iloista takatalviviikonloppua :). Vaikka olen kyllä sitä mieltä, että näin kevättalvella ei voi olla takatalvi vaan kevät on paremminkin ollu sellanen etukevät. Toivotaan että tulee äkkiä takasin.

      Poista
  18. Hauska idea! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katariina ja lämpimästi tervetuloa iloiseen joukkoon :).

      Idea oli tällä(kin) kertaa parempi kuin toteutus, mutta ei se oo niin justiinsa :D

      Poista
  19. Sievät versot ja ihanat luomuruukut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikissa meissä asuu pieni luomuviljelijä :D. Näistä vois melkeinpä innostua, mutta musta jotenkin tuntuu, että muitten tässä talossa asuvien mielestä ympäri huushollia ripotellut munankuoret ei ehkä ole ihan niin kiva idea kuin omastani :)

      Poista
  20. Mä olen pitkään etsinyt "real-life" kuvia munan kuoriin istutetuista kasveista. Näyttää aivan upealta! Luulisi kasvinkin saavan siitä jotain hyvää ravinnetta :)

    Olisi kiva, jos tulisit linkkaisit tämän postauksen Viikonlopun linkkirinkiin: http://kivempiblogi.blogspot.fi/2015/03/viikonlopun-linkkirinki_20.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Mrs K :). Voin vakuuttaa, että tämän enempää real life ei vois olla :D. Enimmäkseen just sen takia, että ei taaskaan tullut sitä mitä piti, mutta jotain kumminkin.

      Olen vähän huono noissa linkityksissä ja ujokin, mutta katsotaan jos vaikka uskaltautuisin ja osaisin :). Kiitos kun kysyit :)

      Poista
  21. Ihana idea! Minusta ovat kauniit vaikkei ihan kiemuraa tullutkaan! <3 Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tullu kiemuraa ei :D. Kävi vähän kuin entiselle koulukaverilleni, jonka patalapun virkkauksesta ei tullu koskaan sitä patalappua, mutta sensijaan muovikassillinen ketjusilmukoita...

      Poista
  22. Voi noita miehiä ;-P Mut kuule, nyt on kyllä havaittavissa sitä peukalon vihertymistä, kun noin hyvin kasvaa, mikäs se olikaan se sun salaisuus? ;-P Ohra vois näyttää kivalta noissa munankuorissa tai rohtosarviapila :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu joskus noilla miehillä tulee tollasia ihme katkoksia :D

      Onhan tää ihan pöljä projekti, mutta niin palkitsevaa, kun sieltä mullasta ja kuorista ihan oikeasti nousi jotain vihreää. Ja jopa vähän pidemmässä mittakaavassa kuin oli tarkoitus :D.
      Ohrat mulla onkin jo kasvaneet Mariskoolissa yli äyräiden ja retkottavat rentoina laidoilla. Että vahvasti etuajassa ollaan :).

      Rohtosarviapiloista en ole koskaan kuullut (mikä ei sinällään ole mikään ihme :)). Pitänee kuukkeloida, jos vaikka tästä intoudun enemmänkin viljelemään.

      Iloista viikonloppua!

      Poista
  23. Aina ei mene niinkuin ajattelee :D Mutta ei se mitään,nuo ovat kivoja! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei mene ei :). Enemmän yllättäis jos edes joskus niin kävis :D

      Ja nyt saan samalla tilaisuuden kertoa, että olen noudattanut sun vinkkiä ja hommannut itselleni (alennusmyynnistä) niin pirteän juoksu-/hiihtotakin, että sen kun vetää päälleen, jalat lähtee rullaamaan melkein itsestään :). Ihan oikeasti energisoiva vaikutus. Samoin kuin kirkkaanvihreillä kompressiosäärystimillä, joista on viimeaikoina tullu mun parhaat ystävät :).

      Iloista viikonloppua!

      Poista
    2. Kiitos! Onpa kiva kuulla,että vinkistäni on ollut iloa,jes! Ostin viime viikonloppuna uudet lenkkarit:pinkit keltaisilla nauhoilla.Kyllä on hölkkä paremmin rullannut,kuin vanhoilla harmailla tossuilla :D Kohta olenkin lähdössä lenkille.Nyt paistaa aurinko..huomiseksi on luvattu lumisadetta..höh.

      Poista
    3. Lenkkarikaupoilla tuli täälläkin eilen käytyä ja melko värikkäät versiot tarttui matkaan :). Joskin kyllä pakko oli valita jalkaan sopivimmat, jotka ei olleet ihan ne kaupan kauneimmat (korallinpunaiset), mutta ihan riittävän pirtsakat. Ja oranssit nauhat sopii neon-oranssin takin kaveriksi mainiosti. On senkin takia hyvä väri, että jos joskus lenkin varrella hyytyy johonkin ojan pohjalle, niin ohikulkijat takuuvarmasti löytää :D

      (Samalla teetin kehonkoostumusmittauksen ja oli sen verran yllättävät tulokset, että nyt on lenkkarit tosiaan tarpeeseen. Varmaan aiheesta jossain kohtaa kirjoittelen, koska se on kiinnostava. Omasta mielestäni siis :))

      Poista
  24. Kaunis idea tuo ❤️ Minä tylsästi vaan heitin herneet kasvamaan rasiaan :( Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Happystarhome :). Idea oli parempi kuin toteutus, mutta ehkä noista tuli enemmän mun näköiset kuin niistä mitä tavoittelin.

      Ikkunan takana tosiaan paistaa aurinko, mutta hui miten hyytävä tuuli siellä oli. Ja pakkastakin muutama aste vaikka näytti ihan siltä miltä on viime päivät näyttänyt. Mutta näillä se on nyt mentävä.

      Iloista viikonloppua ja tosi kiva kun kävit :)

      Poista
  25. Nää on niin kivat :) Ajatella, jos olisit tosiaan kasvttanut kanoja!
    Mäkin sun innoittamana otin kananmunankuoria sivuun ja meilläpäs kävi juuri niin, siitä ne oli joku tietämätön heittänyt roskiin... täytyy varmaan leipoa lisää tänään että saa lisää kuoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran lämmintä siinä kylppärin ikkunalla on ollu viime päivät, kun sinne paistaa koko päivän aurinko, että en ihmettelis, vaikka siinä ne aidot tiputkin kasvais :D

      Eihän tässä mitään järkeä (taaskaan) ole, mutta senpä takia onkin just niin kivaa. Ja heti on olo vähän niinkuin paremmallakin viljelijällä, kun oikeasti näkee, että jotain vihreää sieltä syntyy. Hauskaa.

      Musta tuntuu, että täällä rupeaa porukat kohta kananmunansyöntilakkoon :D. Meikäläinen kun ei osaa leipoa, joten ne syödään ihan sellaisenaan.

      Iloista viikonloppua ja pistä kuoret vartiointiin :).
      (PS. Olen Kevätmessuilla töissä lauantain ja sunnuntain. Ehkä nähdään?)

      Poista
  26. Ei vitsit, kylläpä on hauska idea ;) Jollei muuhun, niin sisustukseen. Kaikkea sitä vaan on hyvä kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No idea oli kyllä parempi kuin toteutus, mutta ei se oo niin justiinsa :).
      Hyvää terapiaa ja todellisuudenpakoa, kun voi näprätä jotain noinkin turhaa. Ei ahdista oikeat keskeneräiset hommat yhtään niin paljon. Mutta voi olla, että näille sisustuselementeille tulee äkkilähtö, jos alkaa liian laajalle täällä leviämään..

      Iloista viikonloppua! Toivottavasti jäät on jo ehtineet sulaa sieltä mistä on tarvis.

      Poista
  27. Mikä vika noissa sitten on:) Voisithan sanoa että tarkoitus olikin kasvattaa juuri tuollaisia kun kerran ovat hauskan näköisiä:) Uudet herneenversot ehtii hyvin pääsiäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä niissä muuta vikaa kuin että eivät pysy pystyssä niinkuin oli tarkoitus :D. Mutta täällä on totuttu soveltamaan, kun aika harvoin menee hommat niinkuin on alunperin meinannut. Hyvä olla suunnitelma B kaiken varalle :)
      Lisää en taida nyt kasvatella, mutta tästä innostuneena saatan pitkästä aikaa yrittää jotain istuttaa ihan oikeaan pihamultaankin. Ans kattoo ny.

      Poista
  28. Vastaukset
    1. Ite oot :)

      (Arvelen, että olet tulossa Kevätmessuille ja ajattelin, että olis kiva jos törmättäisiin. Olen itse töissä lauantain ja sunnuntain. Ja vieläpä siellä Kevätpuutarhan puolella, joka ei nyt ehkä mulle ole se kaikkein omin paikka ainakaan oman viherpeukaloni perusteella, mutta näin on nyt päässyt käymään :D)

      Poista
  29. Hienosti onnistuit kasvatuksessa, kertakaikkiaan;);); Samaa sanon kuin Satu, että olet ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun lyhyttä koittaa, niin pitkää pukkaa tulemaan :D.

      Kiitos teille Satun kanssa. Ite ootte ihania :)

      Poista
  30. Lapsiparka hämmentyy, kun kananmunien kasvatuskokeilussa ei synnykään tipuja, vaan herneenversoja :D
    Nauratti sekin, että mies heittänyt MALJAKOT roskiin, hihih. :D
    Minusta nuo näyttävät kyllä ihan hurjan kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen monesti ajatellut, että on oikeasti tosi kivaa olla perheen ainoa naispuolinen, kun saa ihan rauhassa olla kummallinen ja toteuttaa näitä tärkeääkin tärkeämpiä projekteja :D. Miehet vaan heittää toisilleen merkitsevät katseet ja homma jatkuu :). Tällä kertaa nyt vaan iski miehelle joku hetkellinen black-outti, kun ei hoksannut kysyä, että mihin nää maljakot kuuluu :D

      Kiitos kun jätit viestin ja lämpimästi tervetuloa iloiseen joukkoon :)

      Poista
  31. Makee idea - näytti hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea olikin hyvä :D. Ja oli kyllä ne versotkin. Hyvän makuisia siis. (Tosin noista kuorista en raskinut vielä pätkiä, mutta mulla on täällä pari muutakin pitkäksi venahtanutta viljelmää ;))

      Poista
  32. Aaaah, kun mää niin repesin! Toinen niin söpösti maljakoita ja pääsiäistä laittaa. Kanojen kasvatuskokeilu :) En kestä. Mut noihan on hienoja pöytävaakamalleja. Ehdoton tän pääsiäisen sisustushitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan. Söpösti laittelee ja parhaansa yrittää ja mitä saa palkaksi :D. No mutta jos tästä vaikka uus ura urkenis. Jos ei nyt kanankasvattajana, niin edes pienviljelijänä. Ja sullahan noi olis kuule huippuja, kun osaat kokata ja kattaa, niin kasvattelisit kaikille omat pikku vihreät ja kuorista tarjoilisit. Tai vaikka alkukeittoastiana käyttäisit :).

      Poista
  33. Siis, jos mies ihan hissukseen heitteli maljakot roskiin, niin olikohan hänellä kuitenkin pienen pieni epäilys takaraivossa, etteivät ne ehkä sittenkään olleet siinä pöydällä ihan turhaan... Meinaan, kun ei pidellyt meteliä siitä, kuinka rouva on jättänyt roskat pöydille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi hyvinki olla, että mies oli sittenkin niin fiksu, että torpedoi aikeet jo ennakkoon :).

      Ja meikäläinen puolestaan ilahtui kovasti, kun jätit viestin, jota kautta pääsin Villa Namun jäljille. (Profiilikuvasta en sentään sua tunnistanut, kun oli piirun verran eri näköinen kuin se Tiina, jonka taannoin tapasin :D. Mutta voi olla, että muistikuva vaan pettää :)).

      Lämpimästi tervetuloa iloiseen seuraan! Mitään järkevää täältä tuskin juurikaan koskaan löytyy, mutta jos vaikka joskus jotain..

      Poista
  34. Hihhei! Täällähän mä, vastavierailulla :) Ja nauran kippurassa sun versojasi! t: nimim. maailman p**kin esikasvattaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläs ny, kun toinen ihan tosissaan viljelee :D. Lyhyttä koitin, mutta pitkää pukkas tulemaan... :). Tarvii vissiin jotkut köynnöskehikot kohta nikkaroida, että saan koristeet pysymään pääsiäiseen asti pystyssä.

      Poista
  35. Love this! ♥
    You are making me jealous, pretty!

    adoorablee.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much for your kind comment :).

      Poista
  36. Nyt vasta huomasin, etten ollut kirjautunut lukijaksi. Nyt tuli se kömmähdys korjattua. Ihanat kuvat! Tuota täytyy testata, kunhan ensin piipahdan Forssassa pikaisesti. ;) Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas kivaa kun kirjauduit :). Mutta mulle on kyllä nyt käynyt iso kömmähdys, kun on jäänyt kommentit loppuun asti lukematta. Oli niin tiivis Kevätmessutyörupeama ja stressi siitä, että jäi kaikki kivat asiat jalkoihin, mutta taas helpottaa.
      Pahoittelut tästä viivästyksestä ja toivottavasti oli hyvä Vorssan reissu, jos jo kävit :). Täällähän on aina niin kivaa.

      Iloista Pääsiäistä!

      Poista
  37. Onpa kyllä ihana idea, pitäisi ihan kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista vartioida kärppänä ruukkuja, ettei käy niin kuin mun maljakoille :).

      Iloista Pääsiäistä!

      Poista
  38. Onpas hauska idea ja kivasti kellahtanut ;) Meillä on kaikki vihreät laittamatta, ei rairuohoa edes kasvamassa...
    ja niin, mää taas sut haastoin, jos joskus jaksat ja kerkiät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule Anneaulikki, täälläkään ei enää ole mitään vihreää :D. Versot alkoi valtaamaan siinä määrin tilaa, enkä kerinnyt niitä sitä tahtia syödäkään (ja jostain syystä niistä ei tullut miesten porukassa hittiruokaa ;)), joten jouduin hankkiutumaan niistä eroon. Mutta olinpahan kerrankin ajoissa kasvatusten kans. Aika monelta vuodelta löytyykin niitä rairuohon kylvämättömiä siemeniä kaapin perältä..

      Iloista pääsiäistä! Ja apua haasteesta :D. Oon ollu ihan blogi- ja muussa pimennossa, joten on kaikki jäänyt katsastamatta. Mutta kiitos kun taas mua muistit :)

      Poista
  39. Epäilen herneenvarsikasvatuksesta vielä tulevien vuosien megatrendin!! Oletko koittanut hernekeppiä asetella munaan? ;o)
    Pitääkö soppaherneisiin ensin tulla ituja niin kuin perunaan? En ole kummoisella viherpeukalolla varustettu, ne pääsiäiseksi hankitut oraatkin on vielä istuttamatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on kans vähän sellainen näppituntuma, että tästähän se trendi nyt urkenee :D.
      Tulee vaan kananmunien yliannostus, kun pitää syödä kauheita määriä, että saa maljakko- ja ruukkuainekset riittämään...

      Ja meikäläinen kun ei oikeastaan tiedä, mistä herneistä ne sopat tehdään, niin olen vähän huono vastaamaan, mutta nää mitä ostin, oli sokeriherneitä ihan sieltä siemenhyllystä, missä oli kaikki muutkin kevään siemenpussit :). Ja näitä piti yön yli liottaa ennen kylvöä (ihan kuin olis tässä suuremmistakin viljelmistä kyse :D)). Sinä aikana ne tosiaan ehti itää. Mutta nyt siis ei enää sen paremmin idä kuin kasvakaan mikään, koska heitin jo kaikki pois. Anneaulikille tuossa ylempänä jo kerroinkin jo miksi.

      Iloista Pääsiäistä! Orailla tai ilman :)

      Poista
  40. Toi muna-verso idea on niin söpö, näin kanssa jotain kuvia netissä vastaavista. Oman viherpeukaloni tuntien en lähtenyt edes kokeilemaan... :D
    Iloista pääsiäistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kannattanu kokeilla :). Näköjään mitä huonompi viherpeukalo, sitä pidemmät varret...

      Olen taas myöhässä tän vastaukseni kanssa, kun on ollut kaikkien koneiden kannet kiinni ja puhelimetkin narikassa, mutta pääsiäisestä ei valitettavasti tullut iloinen :(. Tai siis tuli ensin, mutta eilen elämä päätti taas heittää kapuloita rattaisiin ja nyt on vaan iso huoli ja ahdistus päällä.
      Toivottavasti teillä on asiat hyvin <3

      Poista
  41. Oi että, mun mielestä nää on aivan mahtavia ja ihan upea idea tuo munankuorissa kasvattelu!
    Iloisia pääsiäisen päiviä sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein pari kertaa katsoa, että Meritako se ihan oikeasti täällä <3. Long time no see...

      Veikkaan, että sulta nää kasvattelut sujuis aikas paljon paremmin ja versoille varmasti löytyis teidän terveyskeittiöstä käyttöä :). Maistui jotenkin niin paljon paremmilta, kun oli ihan ite kasvatettu vaikkei nyt ihan sellasia tullutkaan kuin yritin. Mutta eipä ollu ensimmäinen (eikä viimeinen) kerta...

      Poista
  42. Oi miten ihastuttavat herneenvarret =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Ne on tosin jo entisiä, mutta ens vuonna paremmalla onnella taas..

      Poista
  43. Kauniita kuvia Annukka! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo. Olipas iloinen ylläri nähdä sut täällä <3. Olenkin monta kertaa miettinyt, mihin olet kadonnut..

      Poista
    2. Täällähän minä! Aika on vaan välillä niin kortilla, ettei blogille ole jäänyt aikaa. Palaan kuitenkin aina, en osaa olla poiskaan, joten täällä taas kyläilen "vanhojen" blogiystävien sivuilla. ♥ Kiva, on kuitenkin jättää jälki edes joskus käynnistään, että täällä ollaan! Aurinkoa viikonloppuusi! :)

      Poista
    3. Sama vika rahikaisella.. :). On mennyt keskittyminen viimeaikoina enempi todellisen elämän puolelle, mutta joskus sentään tännekin tulee poikettua.

      Kiitos kun jätit viestin ja aurinkoa sulle kans <3

      Poista
  44. Onpas ihana idea - miten noin yksinkertaisesta asiasta voi tulla jotain noin kaunista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yllättäen noista tuli kyllä aika kivoja, vaikkei ihan alkuperäismallin mukaan mennyt tämäkään homma :)

      PS. Tänään mulla on aikomus kirjoitella siitä PH-dieetistä, josta jo vinkkasinkin omassa blogissasi.

      Poista
  45. Pretty cool idea!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi