Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2018

RATKAISU LÖYTYI ROTTINGISTA


Nyt en enää muista, missä järjestyksessä asioita tapahtui, mutta joka tapauksessa kehittelin tässä taannoin itselleni pahemman luokan tuolimanian. 

Osittain "syytän" siitä ystäviäni Tainaa ja Soilea, joilla oli molemmilla jossain vaiheessa meneillään tuolien valintaan liittyviä pohdintoja, ja vaikka aina väitän, etten muka ota muilta vaikutteita, niin tässä tapauksessa ei pidä paikkaansa, vaan huomasin himoitsevani mm. tätä omasta mielestäni kaunista &Tradition In Between-tuolia (klik), josta en meinannut millään päästä yli. 

Eikähän siinä mitään, mutta kun hakusessa ei varsinaisesti ollut tuoli sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, vaan päiväpeiton yösäilytystä varten, niin alkoi monien satojen  eurojen hinta hirvittää,  kun taisi meidän vanha kunnon sohvakin aikanaan maksaa vähemmän... 

Mutta niin vaan ratkaisu löytyikin Parolan Rottingista, jonne ajelin kesän avajaislauantaina, vaikka meinasin menoni peruakin, kun alustavasti mukaan lupautuneet seuralaiset eivät lopulta päässeetkään tulemaan. 







Onneksi menin, koska siinä se "peittoteline" eli tarkemmin sanottuna West Coast-mallin rottinkituoli nyt nököttää jo vuosi sitten samaisesta liikkeestä ostamani, eteisestä makkariin siirtämäni lyhdyn kanssa. Ei vaan jotenkaan tähän aikaan vuodesta kynttilät inspiroi, joten lyhtyyn päätyi nyt tuollaiset vihreät palleroiset tuomaan vähän väriä.


Katselin ja kääntelin Parolan Rottingissa kyllä vaikka minkälaisia ja -kokoisia kauniita säilytyskorejakin, mutta järkeilin kuitenkin niin, että vaikka kori on oiva peittosäilytykseen, niin tuoli on kumminkin monikäyttöisempi, koska sen voi siirtää varaistuimeksi sinne missä tarvitaan. Ja siis voihan tietty korinkin, mutta istumismukavuus vähän kärsii :)





Innostuin lopulta rakentelemaan makkarin nurkkauksesta varsinaista Rottinki-corneria, kun kiikutin seinälle eteisestä myös ison Parolan tarjottimen, joka on perua samaiselta reissulta lyhdyn kanssa. Kaverikseen tarjotin sai pari pientä amppelia.

Alla vanha kuva, jossa rottinkien kaverina eteisessä kiikkuu toissajouluna askartelemani himmeli. Pahoittelut viittauksesta väärään vuodenaikaan..






Ja koska vapaapäivänä voi nykyään käyttää aikansa ihan miten tykkää, testailin nurkkaukseen erilaisia versioita, joista tässä edelleen tarjottimella varustettu, mutta ilman vihreitä palleroisia oleva kokoonpano. Alkoi tuntua siltä, että nyt on liikaa kaikkea, joten jotain piti poistaa. 





Onhan tuo nyt aika paljon kivempi kuitenkin kuin "ennen ennen"-versio, jossa nurkassa oli ns. "blogipöytäni", jonka ääressä en tainnut istua kuin kerran pari silloin, kun istumiselle vielä oli tilaa... 
Aika äkkiä pöytä ja silloinen tuoli jäivät vaate- ja muiden röykkiöiden alle. 


Laitetaan pienellä, ettei ahdista ihan niin paljon


"Ennen ennen"-vaihetta seurasi "ennen"-vaihe, jossa pöytä ja tuoli siirtyivät vinttiin ja nurkka oli tyhjää täynnä ja seinä masentava maalarinvalkoinen. Ei mahda erottua kuvassa, mutta sittemmin maalasin seinän kauniilla beigenharmaalla sävyllä, joka sopii vastapäiseen tapettiin (joka ei nyt näissä kuvissa näy, mutta toiste sitten).

Kuvissa vilahtaa myös toinen meidän makkarin uusista huopapallomatoista, mutta niistäkin myöhemmin.





Ja että tulisi katetta sille tuolin monikäyttöisyydelle, niin oikeasti West Coast passaa vallan mainiosti lasiterassille muun kaluston jatkoksi. 







Ja niin passaisi saman sarjan sohvakin, mutta nyt täytyy vaan laittaa jäitä hattuun ja odotella, että vanha sohva romahtaa tai ukkeli kyllästyy siihen. Kummastakaan ei toistaiseksi näy merkkejä, mutta ei sitä koskaan tiedä.

Oma tuolini on kuvauksissa jossain toisaalla käytetty mallikappale, josta sain vähän alennusta. Mutta tarjouksessa oli paljon muutakin kivaa, ja taitaa olla aina. 

Yhtään sen enempää mainostamatta voin kyllä suositella käyntiä Parolan Rottingissa, jos satutte liikkumaan Hämeenlinnan suunnalla ja aukiolot passaa. Jotenkin rauhoittavan ihana paikka ja aina ystävällinen palvelu. 


68 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuoli! Jotenkin tuosta rottingista tulee semmoinen lämmin lapsuusmuisto (en ole ihan varma, missä sitä oli, taisi olla isoäitini maalla), mutta kuitenkin niin, ettei se muisto ole tyypillinen 70-lukulainen "ruskea ja Neuvostoliittolainen"! Noi rottinkikalusteet kestää kyllä aikaa tosi hyvin ja sopivat vaikka minkä kanssa yhteen. Mulle iski nyt rottinkituolihimo :) Meillä on kuistilla se Lumikenkä-pöytä ja rupesin himoitsemaan siihen tuolia. Kuisti on sen verran pieni, ettei se ole varsinainen oleskelukuisti, mutta yksi tuoli siihen mahtuisi kyllä hyvin. Pitänee mennä käymään tuolla Parolan Rottingissa joku päivä, googlasin just, että meiltä ajaa sinne noin tunnissa.

    Sulla on kyllä silmää sisutamiselle, toi nurkkaus on tosi kivan näköinen. Mä aina harmittelen sitä, etten osaa sisustaa ja siksi meillä onkin vuodesta toiseen samannäköistä. Pitkään ei edes huvittanut, mutta nyt on pieni möbleerauskärpänen iskenyt ja jotain uutta haluaisin keksiä. Sitä vaan on niin jämähtänyt tähän nykyiseen järjestykseen, että yläkerta lyö ihan tyhjää, kun yritän miettiä jotain uutta.

    Kivaa tiistaita ja viikon jatkoa sulle Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma :). Tykästyin juurikin tuohon West Coastiin jostain syystä niin, etten lopulta voinut lähteä liikkeestä kotiin ilman sitä, vaikka kivoja vaihtoehtoja oli paljonkin. On jotenkin erilainen, mutta kuitenkin tuttu ja kotoisa (same, same, but different.. :)). Ja oikein hyvä istua, mikä on tietysti tuolille aika kiva ominaisuus..

      Ja niin on kuule meilläkin ihan samanlaista vuodesta toiseen. En tiedä, onko se nykyään enemmän mun laiskuutta (todnäk) vai sitä, että sitä on tyytyväinen nykytilaan. Ehkä molempia. Mutta tota makkaria olen alkanut nyt muuttaa pikkuhiljaa pala kerrallaan. Kirjoittelen siitä varmaan tässä pitkin matkaa, kun jotain uutta ilmenee :).

      Ja mitä tohon sisustamiseen tulee, niin mulle kaikkein tärkeintä on toiminnallisuus ja sitten vasta se, miltä joku näyttää. Vaikka olis kuinka nättiä, ei auta, jos käytäntö ei suju.

      Mutta siis kyllä sun nyt pitää ehdottomasti ajella sinne Parolaan, kun pääset lomalla arkisinkin käymään. Mulle on teettänyt hankaluutta aukioloajat, jotka on samat kuin mun työajat, mutta näin kesäisin on aina joskus lauantaisinkin auki. Ja ihan parasta olis, jos voisin tulla sun kanssa, niin valkattaisiin yhdessä sulle kaveri sille pöydälle :). Mulla vaan on tässä nyt tätä työrupeamaa, joka vähän haittaa kaikkea muuta..

      Leppoisaa sadepäivää Emma ja kiva kun taas kävit jättämässä viestiä <3




      Poista
    2. Hei, oispa mahtava idea, treffit Parolan Rottingissa :) Just ajettiin viime viikolla Parolan ohi lapsen kanssa, kun käytiin Hämeen linnassa (mistä edellisen postauksen dorka kypäräkuva :)) ja mietin, että tuolla en ole koskaan ollutkaan. Kunhan sun lomat alkaa, niin asiaa voisi vaikka miettiä :) Tosin mun tämän kesän (vuoden) sisustusbudjetti menee pääsääntöisesti lapsen huoneeseen, josta pitäisi saada esiteinin huone vähitellen. Mutta tuolla Parolassahan näkyi olevan myös kaikkea kivaa sisustushärpäkettä!

      Poista
    3. Katselin äsken, että on auki myös lauantaisin 7.7., 21.7. ja 28.7., joista toi eka on ainut, joka mulle saattaisi sopia, mutta taitaa tulla liian äkkiä?

      Mun eka lomaviikko (vko 30) on sellainen, jonka olen maisemissa, mutta heti, kun ukkeli pääsee vapaaksi (kuulostaa vankilalta, mutta ihan töitään tarkoitan :)) la 28.7., me lähdetään lomanviettoon meidän vakkaripaikkaan, joten jos tolloin vkolla 30 joku päivä sulle sopii, niin sittenhän me ehdottomasti mennään härpäkkeitä hypistelemään :). Mutta tässä ehtii ennen sitä tapahtua vielä monenmoista, joten ollaan yhteyksissä myöhemmin.

      Poista
    4. Hyvä, viikko 30 näyttää tällä hetkellä mullakin siltä, että silloin olen todennäköisimmin maisemmissa. Mutta meillä sama; vielä saattaa suunnitelmat muuttua, joten katsotaan lähempänä. Olisi kyllä tosi kiva nähdä <3

      Poista
    5. Niin ja piti vielä sanomani, mutta sormet ehti enterille liian nopeasti, että noi viikonloput ei käy!

      Poista
  2. Tuoli on kaunis ❤️ Mekin tarvittais päiväpeitolle tuoli, mut meidän makkariin ei mahdu. Voishan sen laittaa vaikka olkkarin nojatuoliin, mutta niin se vain on pysynyt makkarin puolella ja ainoa yösäilytyspaikka (jja joskus myös päiväsäilytyspaikka) on lattialla.

    Paljon tuolla Parolassa oli kivaa, mutta keväällä ei juuri ollut käyttökohteita. Nyt mieleen tulisi paika jos toinenkin täällä mökillä, mutta taitaa pienet nurkat haitata ostosmaniaa. Mutta ehkä joskus jotain...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle meinas tulla siellä vähän sellainen ahdistus, kun en osannut päättää, mikä olis "se oikea", mutta kun näin noi West Coastit siellä yläkerrassa (olivat vähän sivussa ja pakattuina varmaankin sen kuvauskeikan jäljiltä), en enää saanut siitä silmiäni (enkä pehvaani :D) irti. On jotenkin kivan erilainen. Ja kokonsa puolesta just sopiva siihen nurkkaan. Onneksi mittasin sen kolon ennenkuin lähdin kaupoille. Muuten olis saattanut tulla ostettua liian leveä malli.

      Vanha päiväpeitto meilläkin päätyi aina siihen tyhjään nurkkaan lattialle, mutta uutta en antanut ukkelille lupaa siihen laskea, vaan nostettiin aina olkkarin sohvalle, kun on kumminkin heti siinä oven takana. Mutta nyt on onneksi toi tuoli, joka on ihme kyllä säästynyt mun vaatekasoilta, kun olen oikein skarpannut. On sen verran nätti, ettei viitsi pilata röykkiöillä.

      Kyllä meidän pitää vissiin uudelleen yrittää järkätä miitinki Parolaan.

      Lokoisaa sadepäivää <3

      Poista
  3. Kaunis tuoli ja kaunis on tuo nurkkauskin! Meillä on sellainen vanha tuoli (oikeasti vanha) päiväpeiton säilytyspaikkana, jostain syystä se ei kuitenkaan siihen yleensä pääse eikä mahdu, kun siinä on meikäläisen vaatteita. Mä kun en ole keksinut sellaisille puoliksi käytetyille mitään järkevää säilytyspaikkaa, kun ei pesuunkaan joka välissä viitsisi laittaa...

    Nyt voisikin kesälomalla käydä tuolla Parolan rottingissa jos vaikka samalla reissulla Tiirinkosken tehtaalla, siellä on ihania juttuja ja nameja...

    Kivaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se mullakin oli pikku pelko, että uudelle tuolille käy samalla tavalla kuin vanhalle. Eli että peittyy just niitten mun vaatekasojen alle, mutta ainakin toistaiseksi on pysynyt päivisin tyhjänä, kun on sen verran kivan näköinen, ettei raski pilata röykkiöillä :). Ja viereisestä vaatekaapista tyhjäsin yhden liukukorin ja pätkän vaatetankoa justiin niille puolipitoisille vaatteille, joita ei tosiaan joka välissä ole tarpeen pestä.

      Jos kerran olette Tiirinkoskelle menossa (siellä en muuten ole käynyt, vaikka usein on ollut aikomus), niin poiketkaa ihmeessä Parolassa. Siellä on niin nättiä ja paljon kaikenlaista pientäkin kivaa (ukkelille vein tuliaisiksi sen perinteisen mattopiiskan, kun on kova poika siivoamaan :D) ja takahuoneessa aina jotain poistaja tai muita alennusjuttuja. Sinne tekis mieli aina hetkeksi jäädä asumaan :).

      Täällä olis vielä kolme viikkoa töitä ja sitten saman verran lomaa. Tuntuu pisimmältä kesältä ikinä. Mutta onneksi hyvässä mielessä vaan.

      Leppoisaa lomaa Anu <3

      Poista
  4. Kaunis ja sopusuhtainen tuoli. Ihan nappivalinta! Riittävän simppeli mutta ei liian.
    Tykkään kovasti myös noista huopapalleromatoista. Olen pitkään ajatellut, että sellaiset sopisi meidän Suomi-kodin makkariin. Siis sitten kun vuokralaiset on sieltä lähteneet ja me palattu takaisin juurille. Mistähän omasi hommasit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. Tuoli on myös tosi hyvä istua, mikä on tietty aika kiva ominaisuus tuolille sekin :). Ja sen verran nätti se on, että toisin kuin pelkäsin, ei ole täyttynyt vaatekasoilla päivisin. On kivempi siirrelläkin paikasta toiseen, kun ei tarvi ensin nostella kasoja pois tieltä.

      Jos maltat odottaa, niin kirjoittelen noista huopapallomatoista tässä piakkoin. Mutta siis tilasin suoraan Sukhimatoilta (sukhimatot.com). Kaikki tehdään käsityönä tilauksesta. On olleet meillä nyt muutaman viikon ja olen kyllä tosi tyytväinen. Mutta kirjoittelen tosiaan erikseen noista.

      Täällä tulee tänään oikein kunnolla vettä. Hyvä vaan. Eikä haittaa näin työpaikan ikkunasta katsoen yhtään :).

      Poista
  5. Tulipa nättiä! Itsekin tykkään tuoleista säilytyspaikkoina enemmän kuin koreista. :) Parola Rottingin tuotteet ovat tosi ihania. Olen haaveillut, mutten ole ollut riittävän rahoissani hankkiakseni mitään. Jos vaikka joskus jostain käytettynä saisi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu :).

      Mua vähän mietitytti, että mahtaako tuolille käydä niin kuin edeltäjälleen, että kohta ei erota vaatekasojen alta, mutta ei ole onneksi käynyt. Ja olen päättänyt, ettei käykään (kopokop..). Ennemminkin lattianrajassa oleva kori olis varmaan kohta ollut täynnä kaikkea epämääräistä, joten olen kyllä tosi tyytyväinen.

      En vielä muutama vuosi sitten olis uskonut, että jonain päivänä tykästyn rottinkiin, kun siitä on jäänyt joiltain takavuosikymmeniltä sellainen tietynlainen vanhahtava mielikuva (johtuen varmaan siitä, että rottinkia löytyi yleensä nimenomaan mummoloista ja kaikista aina se sama lehtiteline, lasikannellinen pöytä ja pari tuolia :)). Mutta hauskaa, että on taas suosittua. Ja Parolan Rottinkikin ihan eri maailmasta kuin ennen. Raikas ja kiva paikka. Ja siellä kyllä on aina joitan juttuja hyvässä alennuksessa. Josko vaikka sieltä löytyis sulle joku sopiva joskus :).

      Poista
    2. Pakko kommentoida myös Varpuslinnulle, että kannattaa todellakin seurailla paikallista Face-kirppistä sekä Toria ym. nettikirppiksiä, jos rottingista haaveilee. Sitä on edelleen liikkeellä, välillä suorastaan edullisesti, mutta silloin pitää olla nopein.:) Parolan rottingin tuotteita myös ihmiset myyvät esim. muuttaessa paikkaa ei välttämättä löydykään kaikelle...Olen himoinnut netissä rottinkirahia, joka olisi just hyvä riippukeinulle Kesähuoneeseen, mutta sellainen olisi myynnissä 18 eurolla Loviisassa. Vähän turhan pitkä hakureissu, ainakin yhdelle tavaralle.:) No, siis kannattaa pitää silmät auki!:)

      Poista
    3. Mulla ei ole tähän mitään lisättävää, koska tiedän, että olet myös armoton Torihaukka :D. Eli kannattaa lentää Tainan reittejä, niin voipi olla, että löytyy rottinkia sopuhintaan sopivalta etäisyydeltä :)

      Poista
  6. Aivan ihana tuoli, ja sopii niin hienosti sekä makkariin, että terassille.<3 Tykkään tuosta makkarin nurkkauksen tyylistä, vihreä tuo vielä ripauksen raikkautta. Niin ja teidän terassin fani musta tuli oitis, niin että piti mennä se istutuslootakin tilaamaan.:))) Niin että kiitos vaikutteista!<3 Jos en osaa sitä itse kasata, niin tulethan auttamaan?!:D Muistelen, että siinä oli aikamoinen urakka...

    Hei hyvää kaikkea sinne!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kans ihan tositosi paljon tuolista ja sen molemmista sijoituspaikoista nyt, kun olen vihdoin saanut jotain muutosta edes jossain aikaan. Johan tässä on vuosia taas jahkailtukin :).

      Kaivelin sulle linkin vanhaan postaukseen, jossa tuskailin sitä Kekkilän kasaamista. Olis kaivannut toisenkin käsiparin, mutta sisulla meni kasaan yksinkin. Eikä tosiaan ole yhtään mennyt vinksalleen, vaikka on ollut samoilla jalansijoilla periaatteessa ulkona kesät-talvet. Että on kyllä ollut hintansa väärtti. Toisin kuin se kuuluisa "tollasenhan vois ihan hyvin tehdä itsekin"-versio :D.

      Tässä tää vanha teksti https://www.kotonasi.fi/2016/05/kuvaviikko-osa-5.html

      Ja kiitos, sinne kans <3

      Poista
  7. Vau, tulipa kaunis rottinkicorner! Nuo West Coast -tuolit ovat vaan niin ihanat <3 Varsin ajankohtainen aihe, sillä olen tänään täällä Parolassa lomatuuraajana. Tervetuloa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No katos perhana. Olispa vapaata, niin heti porhaltaisin Parolaan, mutta täällä olen työpöydän vankina (niinkuin tästä tiukasta työtahdista varmaan huomaa ;)).

      Oli hyvä, että mylläsin siellä yläkerrassa niin että näin nuo vähän piilossa ja osin paketissakin olleet West Coastit, koska se olikin sitten sillä selvä. Ja ihan vakavissani kyllä harkitsen myös sitä sohvaa, koska se on ensimmäinen, jonka kelpuuttaisin vanhan tilalle ihan koska vaan. Kulmikkaat polyrottingit ei innosta ja oikein muuta ei tunnu olevan tarjolla. Harmi vaan (paitsi tietty säästömielessä), että ukkeli on niin tykästynyt siihen meidän vanhaan rottinkisohvaan, tai mitä lie meriheinämateriaalia, ettei halua siitä luopua. Eikä se mua kyllä itseäkään enää häiritse niinkuin ennen, kun keveni toi muu kalustus ja vaihtui matto maltillisempaan.

      Tsemppiä tuurajalle! Älä sählää ainakaan kovin pahasti :D <3

      Poista
    2. Älä nyt vaan ittees telo, kun on niin kova työtahti ;)
      Se on kyllä ärsyttävää, kun ukkelit tuppaavat rakastumaan noihin sohviinsa. Meillä ei varmaan ikinä päästä yli siitä, kun menin kulmasohvamme myymään. Ainakin saan tasaisesti siitä kuulla :)
      Minä himoitsen myös sitä West Coast -sohvaa terassille. Nyt kun talon väri muuttui, tykästyin jotenkin mustaan, vaikka olen ollut muuten luonnonvärisen rottingin kannattaja. Huomasithan tuossa outletin puolella olevan Caroline-sohvan? Siinä olisi edullisesti ihana sohva, jossa mahtuu vaikka nukkumaan. Joka päivä se huutelee mun nimeä... Toivottavasti joku tulee ostamaan sen pian :D
      Kiitti! Ihan kauheasti en oo vielä kai sählännyt. Ainakaan mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut... kopkop ;)

      Poista
    3. Ukkelit on ehkä meitä parempia juurtumaan niihin sohviin, kun makoilevat niillä useammin :).

      Ja totta muuten. Nythän teidän talo on tosiaan ihan mustankin rottingin "värinen". Tuli tosi komia, mutta mulla ottaa ainaa aikaa tottua isoihin muutoksiin, vaikka ne tapahtuis toisaalla. Niinkuin nyt vaikkapa just se, että teidän keltainen koti onkin yhtäkkiä harmaa (vaikka saatankin kuvitella, että ehkei se teistä itsestä tuntunut ihan "yhtäkkiseltä"...). Ehkä ens vuonna jo muistan.

      Varmaan näin sen Carolinen, mutta ei ollut silloin autossa (eikä lompakossakaan) sohvan mentävää aukkoa. Kävin äsken kuukkeloimassa ja kieltämättä näyttää kyllä kivan suoralinjaiselta. Hmmmm... Mitähän lomaltapalaajat sanoo, kun oot sillä välin myynyt koko varaston :D. Voi huudella vakipesti..

      Olen vähän (paljon) kateellinen sun työympäristöstä. Niin siellä keikkapaikalla kuin kotonakin. Täällä vähän pyökit hyppii silmille, mutta niin se tekee meillä kotonakin, joten ei kait auta muu kuin odotella, että tulee uudestaan muotiin. Kohta rupeis vissiin jo olemaan aika..

      Poista
  8. Rottinkikalusteet on aivan ihania! Jos nyt olisin sisustamassa meidän lasitettua parveketta, hankkisin ilman muuta rottinkikalusteet. Makkarin nurkkauksesta tuli todella kaunis ja seesteinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ylempänä Varpuslinnulle kirjoitinkin, että vielä muutamia vuosia sitten en olis uskonut, että jonain päivänä innostun rottingista, kun siitä oli tietyltä aikakaudelta jäänyt itselle sellainen vanhahtava mielikuva. Mutta niin ne ajat ja mieli vaan muuttuu ja nyt rottinki tuntuu oikeinkin tuoreelta ja raikkaalta. Himottaisi se saman sarjan sohva, mutta joskus järki vaan vie voiton. Ja lompakko siinä sivussa :).

      Kiitos Belladonna ja mukavaa kesää, joka tuntuu olevan pisin ikinä. Hyvässä mielessä kylläkin.

      Poista
  9. Loistava tuolihankinta. Hyvä, että näit sen monikäyttöisyyden, ja varsinkin, kun tuo ihana, raikas tyylisi on sama kaikkialla, tuolikin sopii eri yhteyksiin. Ihailen kokonaisuutta, mutta myös pisteitä i:n päällä. Sellaisia olivat mielestäni amppelit, joita en ikimaailmassa olisi itse keksinyt laittaa tuollaiseen paikkaan, mutta niin ihanalta näyttää tuolinurkkaus nyt! Superkaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi :). Nää mun i:n pisteet on pientä Iduriin verrattuna. Sulla on niin pettämätön silmä kaikelle kauniille ja osaat tehdä sellaisia juttuja sellaisista materiaaleista, joitten kans mulla menis sormi suuhun.

      Alunperin tilasin Hakolan Lempi-hyllyn tohon makkarin nurkkauksen seinälle, mutta se ei siinä näyttänytkään siltä, mitä olin ajatellut, joten päätyi vintin rappuun, jonne sopii kivasti. Seuraava suunnitelma oli yksittäinen hylly, johon olisin saanut joko viherkasvin tai ehkä jonkun viherkasvia esittävän taulun tai molemmat, mutta kun ei ruvennut sitä hyllyä löytymään, vaihdoin suunnitelman amppeleihin :). Sellaiset tuli kuin tilauksesta vastaan paikallisessa Finnmarin myymälässä ja hintaa taisi olla alle 8 euroa kipale. Eihän tossa paikassa oikein mikään kasvi varmaan menesty, kun makkarissa on pimennysverhot koko ajan ikkunan edessä, mutta kattoo nyt. Jos ei, niin sitten vaihdetaan aidot melkein aitoihin ;)

      Poista
  10. kaunis tuoli - korituolit ovat jotenkin niin ajattomia, ettei niihin koskaan kyllästy - omat perintökorituolini sprayasin mustiksi, ja jo kelpasi nuorisollekin - jäi itsellekin onneksi yksi...

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan, että mustat oli nuorison mieleen. Hyvä idea se spreiaus.

      Mun mielikuva rottinkihuonekaluista 70-80-luvuilta oli vähän sellainen, että kiitos, mutta ei kiitos meille :). Johtuu varmaan siitä, että en tykännyt niistä lasikantisista pöydistä, enkä samaan settiin kuuluvista lehtitelineistä, jotka oli aika vakiot silloin. Mutta niin vaan mieli näköjään muuttuu vuosi(kymment)en varrella ja nyt rottinki tuntuu taas oikeinkin modernilta ja raikkaalta. Ja melkoinen muutos on tapahtunut Parolan Rottingissakin. Liike on ihan kuin eri maailmasta. Voisin muuttaa vaikka asumaan sinne :).

      Kivaa kesää hannah.

      Poista
  11. Ihan täydellinen ja kelpaa kuljetella mihin vaan mukana. ;) Lisäksi tuon himmelin kanssa ja muiden elementtien kanssa sopii ihan napakympisti ja upea on terassillakin. <3

    Mukavaa heinäkuun alkua Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, paljon mukavampi istua rottinkituolissa kuin -korissa, vaikka niitäkin oli montaa kaunista sorttia ja kokoa. Pikkasen tekis mieli sellasesta askarrella lampunvarjostin makkarin kattolamppuun, mutta ans kattoo nyt.

      Olen tässä miettinyt, että jokohan sulla on se avaruusseikkailu alkanut? Varmaan siitä ajankohdasta on ollut juttua, mutta mun pää on niin himmeli, etten muista..

      Vielä olis reilut pari viikkoa töitä ja sitten kolme lomaa. Oujee.

      Iloa heinäkuuhun(kin) Tiia <3

      Poista
  12. Kaunis ja käytännöllinen tuoli - ja sopii justiinsa tuohon nurkkaan. Ja myös tuonne ulos;)
    Ja voi minkä teit - nyt tuo ekan klikkauksen tuoli jäi kummittelemaan minun päähäni! Onneksi on hintaa sen verran, että meidän isännän päätä ei tässä asiassa varmasti käännetä - niitä tuoleja kun tarvittaisiin 8-10 kpl;)
    Lokoisia päiviä, Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti mulla meinas lähteä järki, kun seurailin muitten tuolivalintoja ja eteen tuli vaikka mitä ihania design-tuoleja, joista en ollut kuullutkaan. Kaikkein suosituin tais olla Wishbone, mutta kun kpl-hintaa oli yli 600 euroa, aloin etsiä jotain samantyylistä, mutta edullisempaa ja suorastaan rakastuin siihen InBetween-tuoliin, mutta joku tolkku tässä tyhmemmässäkin päässä vielä on, kun mietin, että jos päiväpeittoa kannattelee meidän sohvaa arvokkaampi (no, okei, ehkä Ektorpin reuhka olis jo vaihtamisen tarpeessa) jakkara, niin alkaa muistuttaa ukkelin autokuumeilua.

      Hehhee. Voin kuvitella, kuinka Herra Pihl nyökyttelee hyväksyvästi, kun vaimo ilmoittaa, että olen tilannut 10 kpl tuoleja, eikä maksaneet kuin 6850 euroa :D.

      Leppoista oloa sulle kans Arja <3

      Poista
  13. Kaunis nurkkaus!

    Minäkin olen jotenkin tällä hetkellä heikkona tuohon rottinkiin. Voisin kotiuttaa tuon tuolin ja lyhdyn. Ja kiva idea laittaa noita vihreitä roikkumaan ja tarjotin seinälle;)

    Meidänkin makkariin tarvittaisi joku paikka päiväpeitolle ja tuolihan se olisi paras ratkaisu. Arkkuun on liian hankala laittaa ja silloinhan se päiväpeitto olisi aina arkun päällä....

    Kivaa loppuviikkoa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Itse en tiennyt vielä vähän aikaa sitten tykkääväni rottingista :). Paitsi että sitä klassista riipputuolia kyllä aina ihailen, kun jossain näen (siitäkin huolimatta, että mulle tulee kaikenlaisesta keinumisesta huono olo...). Mutta tää tuoli, jonka ostin, oli jotenkin kivan erilainen ja kivan kokoinenkin, koska on ruokapöydän tuoliksi tarkoitettu. Mikään nojatuoli ei olis tohon mahtunutkaan.

      Mietin päiväpeitolle korin lisäksi tikkaita tai sellaista simppeliä tankoa ja vähän kaikkea, mutta itseni tuntien tiesin, että niihin olis ollut niin helppo nostaa myös vaatteita "ihan vaan vähäksi aikaa" ja niistä olis äkkiä tullut ennemminkin rumistuksia kuin nättejä käyttöesineitä, joten sikälikin tuoli oli kyllä järkivalinta. Ei tuu kasailtua mitään, koska kasat joutuu aina siirtämään toisaalle, jos vaihtaa tuolin paikkaa.

      Kiitos samoin sulle <3.

      Poista
  14. Jännä miten sisustusmaku muuttuu lähes koko ajan. Vasta meillä kaikkin piti olla niin valkoista ja harmaata eikä mitään muuta olisi saanut olla sisustuksessa, nyt olen niin ihastunut rottinkiin ja luonnon väreihin, eilen hainkin Ikesasta vesiheinä tapletit ja rahia ja mattoakin siellä hypistelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko enemmän omaa laiskuuttani (todnäk on) vai sitä, että sitä on ollut ihan tyytyväinen viimeisiin valintoihin, kun ei ole ollut enää vuosiin oikein mitään intoa vaihdella kotona yhtään mitään sisustukseen liittyvää. Paitsi nyt tuolla makkarissa, jota olen pikkuhiljaa muutellut "luomumpaan" suuntaan ja ilokseni huomannut, että sillä on ollut toivottu vaikutus ja olen nukkunut paremmin.

      Ikean pyöreät vesiheinätabletit on meilläkin olleet jo tosi kauan käytössä ja tykkään aina vaan. Samoin kuin tuosta parissa vikassa kuvassa vilahtavasta Ikean juuttimatosta terassilla. Se on ihan superkiva.

      Poista
  15. Ai että, mä tykkään sun kirjoitustyylistä :) Tunnistan myös tavarapakkomielteet, joista ei meinaa päästä yli. Kyllä niistä lopulta pääsee, mutta se ottaa aikansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mää taas tykkään sun kivoista kommenteista :). Kiitos <3

      Meinasin kirjoittaa, että mulla ei ole miesmuistiin ollut mitään tavarapakkomielteitä, mutta perunkin puheeni, koska ei ole kauaakaan, kun oli i h a n pakko saada Marimekon suuri, vihreä Urna-vaasi.. Ja nyt tuo tuoli, joka ei tosin ollut se alkuperäinen pakkomielteen kohde, mutta sen verran hyvä korvike sille, ettei jäänyt sellaista oloa, kun joskus epäonnistuneiden vaateostoston jälkeen. Siis silloin, jos on piirtänyt mieleensä tarkan ennakkokuvan siitä, mitä on etsimässä, mutta koska täsmälleen sellaista ei tietenkään löydy, vaikka kuinka epätoivoisesti hakee, tulee ostettua joku "no otan sitten tän, kun en muutakaan keksi"-vaate, joka ei tule ikinä päätymään vaatekaappia pidemmälle. Paitsi ehkä kirpparille myyntiin :).

      Poista
    2. Tiedän ja ymmärrän....Senpä takia yritän toteuttaa kapselivaatekaappi-ideaa. Onnistuu kohtalaisen hyvin :)

      Poista
  16. Hyvä ostos!
    Onpa ihanan rauhallinen tunnelma teidän makkarissa. Tykkään noista amppeleista erityisesti.
    Tuoli on tosiaan varmasti järkevämpi istuimena kuin kori.... =) ja miten kivasti se sopii tosiaan terassikalusteeksi.
    Täytyypä katsoa jos kesälomalla tekisi reissun tuohon suuntaan. Ei sillä, että mitään uutta tarvitsisi mutta......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä toki koskaan sillä.... :).

      Mulle on sieltä Parolasta tarttunut mukaan mm. maailman ihanin ja lämpimin torkkupeitto (kesällä menee kaappiin odottamaan kylmempiä aikoja), kuvassakin vilahtanut tarjotin ja samanlainen vähän pienempi, lyhty, pienet poronsarvet, miehelle mattopiiska (tamppasi muovisen rikki) ja mitähän lie vielä muuta. Sieltä on vaikea lähteä tyhjin käsin pois, kun tykkään aina kaikesta, mutta pakko tehdä valintoja, kun ei voi kumminkaan kaikkea ostaa, koska olen niin tarkka sen suhteen, että kaikelle pitää varmasti olla kotona paikka. Ja toisaalta rahapussi asettaa rajoitteita kans :).

      Ja kiitos. Makkari muotoutuu pikkuhiljaa "luomumpaan" ja sitä mukaa rauhallisempaan suuntaan. Mulla on sellainen haave, että jonain päivänä siellä on pelkkiä luonnonmateriaaleja. Pellavainen tikattu päiväpeitto ja ne huopapallomatot on viimeisimpiä hankintoja ja tykkään molemmista ihan tosi paljon. Mutta vielä on sellasiakin juttuja, mistä haluaisin eroon. mm. raskaat pyökkiset kaapinovet, mutta koska ukkeli tykkää niistä, en halua ottaa sitä riskiä, että lähtee ovien mukana mieskin :D

      Poista
    2. Jaa niin. Amppelit maksoi alle 8 euroa kpl. Finnmarin myymälästä ostin. Tykkään kun niissä on noi puuhelmet ja narut on narua.. Siis ihan sitä sellasta karheeta, eikä muovia

      Poista
  17. Onpa se nätti paikallaan makkarissa(kin) -kuistikuvanhan jo näinkin instassa 😊
    Sanoisin, että parempi kuin tuo designtuoli linkin takaa.
    Vai että seinälle sullakin tarjotin päätyi, no hybä paikka, on tullut itsekin todettua 😄 -ja sieltähän se löytyy tarpeen vaatiessa.

    Sohvista puheen ollen, kukahan repis tämän sohvan mun selästä...se on juuuttunu 🙈
    Monta päivää ollut postaus ”sormenpäissä” mutta kun läppäri oli alvariinsa rinsessoille varattuna, mä jouduin jonotuslistalle. Auttaiskohan jos potkasisin itteeni, ihan sillei pienesti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään muistat, niin koitin puhua itselleni sitä sun keittiön seinää vasten nojannutta samaa tarjotinta ;). Mutta kun ei onnistunut, niin oli pakko ostaa oma(t) :). Toinen on tähän asti nojaillut siellä eteisen nurkkauksessa himmelin taustalla ja toinen olkkarin tason päällä. Tykkään niistä tosi paljon.

      Sohva selässä sopii kuvaamaan sua paljon paremmin kuin selkä sohvassa. Tunnetusti kun huonekalut liikkuu paikasta toiseen suitsait vaikka selässä kantaen, mutta et nyt sitä varmaan kumminkaan tässä tarkottanut. Hyvä se on välillä jumittaa sohvallakin. Sit kun ei enää huvita, niin virtaa on todennäköisesti kertynyt tuplamäärä ja taas jaksaa.

      Hyvää viikonloppua sinne läppärijonon perälle <3

      Poista
    2. Toki mä sen muistin 😄 -just yks päivä ajattelin, että on se hyvä kun Annukka osti oman, koska ei se täältä mihinkään ole lähdössä!
      Mulla on sohvalla virtaskan latauspiste nyt kun ei voi ladata parvekkeen korituolissa (hiton huonoja latauspisteitä kummatkin 😂🙈)

      Poista
    3. Mun tarttis kans siirtyä johonkin lataamoon tästä pikkuhiljaa :D. Meinaa toi ikkunan takana piiskaava sade väsyttää, kun on niin pimmeetäkin. Paksuja mustia pilviä taivas täynnänsä.

      Poista
    4. Täällä ☀️☀️☀️☀️
      Istunut lehtinivaskan kanssa parvekkeen lataamossa monta tuntia 😄

      Poista
  18. Suorastaan terapeuttisen ihana tuoli <3 Henkevä, luomu, siro - ja oiva peittoteline ;)
    Kiva kokonaisuus tuossa nurkassa nyt. Silmä lepää.
    Heleätä heinäkuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon CC <3. Luomu oli kiva sana, koska se on just se, mihin mun pikkuhiljaa pala palalta etenevä makkarin muutosprojekti tähtää. Että olis pelkkiä luonnonmateriaaleja loppujen lopuksi käytössä. Ja olen kyllä huomannut jo tähänastisella hyvät vaikutukset yöuniinkin. Joskin uusi sänky on varmaan pääroolissa, mutta kyllä selvästi auttoi mm. korkeakiiltoisten, metallijalkaisten yöpöytien lähtöpassit..

      Heinäkuusta menee pari viikkoa vielä töissä, mutta sitten alkaa 3 viikon loma, jota en ihme kyllä vielä ole ehtinyt edes haikailla. On ollut jotenkin niin ihmeellinen kesä.

      Kaikkea hyvää jälleen <3

      Poista
  19. Aiiivannn ihana tuoli! Tykkään! Ja sohvakin kuulostaa niiiin hyvältä! En kyl löytänyt nettisivuilta sitä. Tarve moisille olisi kova kun meidän kesähuone alkaa valmista. Iloista kesää annukka. Olispa kiva taas nähdä, vaikka okenkin nykyään laiska blogisti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :). Mulla on tää postaustahti ollut aikojen alusta varsin hidas (hyvä jos pari tekstiä kuussa olen saanut aikaiseksi) ja samaan verkkaiseen tahtiin näyttää jatkuvan. Vaan mikäpäs tässä, kun ihan itse saa päättää :).

      Jos sua vielä huvittaa kurkata sitä sohvaa, niin tossa mun tekstissä oli viimeisen kuvan jälkeen alkavassa lauseessa linkki sinne "saman sarjan sohvakin..", mutta erottuu värinä niin heikosti vissiin muusta tekstistä. Tässä vielä erikseen http://www.parolanrottinki.fi/index.php?module=ekauppa&type=2&product=B80

      Ja juu. Kyllä meidän tarvii viimeistään syksyllä joku kerhotapaaminen järjestää. Siihen asti kaikinpuolin ihanaa kesää Kati <3

      Poista
  20. Kaunis ja ihana nurkkaus. Rottinkihuonekalut ovat kivoja, kevyitä käsitellä.
    Ihana toi rottinkilautanen seinällä ja sen edessä nuo kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Ja totta, rottinkeja jaksaa hyvin siirrellä paikasta toiseen :).

      Mukavaa kesäviikonloppua!

      Poista
  21. No nyt on kaunis nurkkaus,jossa minun silmä lepää. Tuolissa on kaunista vanhanajan huvilatunnelmaa. Loistoyksilö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3. On kyllä oikein hyvän mielen tuoli :).

      Iloista heinäkuuta!

      Poista
  22. Voi ei, miksi tulin tänne blogiisi ; ) Rottinki- ja sisustuskuume vaan paheni. Kertakaikkisen ihana tuoli. Erityisesti terassikäytössä aivan täydellinen. Rottinkihan on hoteinta hottia tällä hetkellä. Nuoretkin sisustajat ovat innostuneet asiasta. Meillä vanhempi nuori neiti meinasi väkisin viedä omaan kotiinsa ikivanhan rottinkipöydän, kun oli niin täydellinen. Ihanaa kesäpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiva kun tulit :).

      Meikäläinen kulkee aina jälkijunassa ja lämpiää niin hitaasti kaikelle, mikä milläkin hetkellä on hottia, että siinä vaiheessa kun alan ajatella, että sehän voiskin muuten olla aika kiva, muoti meni jo ja on käynyt niinkin, että myyntikin on jo vallan lopetettu :). Mutta nyt on vissiin tarpeeksi paljon aikaa kulunut siitä (eli 70-80-luvulta...), kun rottinki oli mun silmään liian muodokasta ja jotenkin sellaista mummoisaa, kun nyt taas onkin yhtäkkiä niin raikasta ja freesiä..

      Pari viikkoa olis vielä töitä ja sitten pääsis hetkeksi lomalle. Toivottavasti kesäkelejä vielä sinnekin piisaa.

      Kivaa heinäkuuta sulle ja mukava kun poikkesit.

      Poista
  23. On kyllä ihana tuoli. Teillä on muutenkin niin kaunista, että näitä kuvia vain katselee ihaillen tovin jos toisenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jani :). Tällä hetkellä meiltä kyllä löytyy enimmäkseen kasoja ja kaaosta, kun kesällä elämä keskittyy ulos. Onneksi on edes yksi nurkka kunnossa. Ja terassi. Se on tällä hetkellä talon eniten käytetty tila.

      Poista
  24. Ihan huippu löytö tuo tuoli ja sopii kyllä niin makuuhuoneeseen sekä terassille kuin nyrkki silmään (en keksinyt muuta) :D Ja tuo rottinkitarjotin on aivan ihana myös! Tuosta makkarin nurkan asetelmasta tuli ihanan levollinen ja kutsuva, ihan täysi kymppi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta nyrkki silmään on oikein hyvä :D. Kiitti siitä :).

      Noita rottinkitarjottimia oli setissä kaksi. Toinen vähän pienempi nojailee tällä hetkellä seinään olkkarin tason päällä. On jotenkin kiva tausta viherkasville mun mielestä. Ja meillä on muuten niin paljon kulmia, että kaipaa kaveriksi pyöreitä muotoja.

      Iloista lomaa edelleen Jossundaali <3

      Poista
  25. Tuo tuolikuume on ihan kauhea, varsinkin kun tosiaan eniten muodollaan miellyttäisi kaikki hirmuhintaiset design-tuolit, kuten mulla se y-tuoli...mutta en todellakaan raski semmoista rahaa tuoleihin pistää ;) No nythän mulla on sitten ne Ellokselta puoleen hintaan ja vähän lisäalehintaakin hankitut "wien" tuolityyppiset puutuolit....saa nähdä pysyykö ne kuitenkaan sitten puunvärisenä :O Kiva on kyllä sun puunsävyinen nurkkaus :)

    VastaaPoista
  26. Bloggeri ei nyt päästä mua kirjoittamaan vastausta oikeaan paikkaan, joten tulee nyt tähän. Ja siis sehän oli just nimenomaan osittain sun syytä (vai sittenkin ansiota ;)), että ylipäätään päädyin tuoleja jo vähän pakkomielteisesti etsimään. Se Y-tuoli oli kiva, mutta niin älyttömän kallis, että aloin sitten etsiä sille vaihtoehtoja ja päädyin siihen linkkaamaani In between-tuoliin, josta tulikin sitten mun ykkössuosikki. Mutta onneksi rottinki tuli ja pelasti, koska sopii kyllä mun mielestä meille hirmu hyvin. (Joskin olis sopinut se In betweenikin, mutta kukkarolle paremmin tää Parolan versio :)).

    Koitas nyt vaan pysytellä puussa edes jonkun aikaa ennenkuin käyt hankkimaan sitä mustaa spray-maalia ;). Koska sehän se vissiin olis se seuraava väri?

    VastaaPoista
  27. Nyt vasta ehdin lukemaan edes blogipostauksia kun takana lomaa kaksi viikkoa (lomallahan on aina superkiire...hah), mutta ehkä sekin asia korjaantuu nyt kun ilmat vähän viilenevät. Vetoan siihen että 31 asteen helteessä kaikesta suoriutuminen on vienyt tupla-ajan. Ihana nurkkaus, niin kutsuva ja ihan täysi kymppi kuten yllä jo kommentoitiin. Jos se on vielä hyvä istuakin niin siitä saa lisää pluspisteitä. Tykkään rottingista materiaalina tosi paljon ja se on kasvien kaverina ihan paras väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan plääh, kun mulla on jäänyt sun kommentti kokonaan huomaamatta Sari :(. Tuskin tätä enää palaat lukemaan, mutta olen pahoillani silti <3

      Poista
  28. Ihana tuoli. Rottinki on yksi mielimateriaalini ja se näyttää aina hyvälle. Rottinki sopii mielestäni moneen paikkaan niin sisälle kuin ulos.Teidän pariovet ovat ihan mahdottoman ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :).

      Jos mulle joku olis muutama vuosi sitten sanonut, että tulen jonain päivänä tykkäämään rottingista, olisin saattanut hymähtää, mutta vannomatta paras..

      On niin paljon muuttuneet valikoimat siitä, kun rottinki oli yhtäkuin kiemurainen lehtiteline, röpölasikantinen pyöreä pöytä ja saman sarjan paksulla pehmusteella varustetut pari tuolia. Siis tarkoitan aikaa just äskettäin eli noin 70-luvulla :D.

      Pariovet on muuten kivat (tehtiin 19 vuotta sitten keittiöremontti ja vaihdettiin makkariin kulku keittiön sijasta olkkarista), mutta mua on jo pitkään häirinnyt niiden lasitus, josta en ole enää aikoihin tykännyt, mutta toisaalta en tiedä, millaiseksi vaihtaisinkaan. Kirkas ei tule kyseeseen, koska niinkuin kerroin, olen huono nukkuja ja kaikki valo häiritsee. Ja tässä tapauksessa sitä tulee olkkarista. Ja joku mattalasi taas ei välttämättä noihin oviin sopisi, kun ovat kumminkin jossain määrin tollasta koristeellista mallia. Eli ihan hyvät sitten kai kuitenkin noin :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi