Sivut

perjantai 20. heinäkuuta 2018

VIHDOINKIN..


.. on koittanut viimeinen työpäivä ennen kolmen viikon kesälomaa.

Paljosta tekisi mieli kirjoitella, ja paljon on kuvia kamerassa, mutta pitkittynyt ja sitä mukaa tuskalliseksi käynyt helle erityisesti trooppiseksi muuttuneessa, museomallin ilmastoimattomassa toimistossa on vienyt voimat ja pehmittänyt päänkin siinä määrin, että nyt ei vaan suju, vaikka haluaisinkin.

Olen myös huomannut itsessäni viime päivinä piirteitä, joista haluan äkkiä eroon, ja onneksi nyt alkavan loman myötä pääsenkin, koska en oikeasti halua kadehtia (sillä lailla väärällä tavalla siis) kenenkään pitkiä lomia, enkä erityisesti Instassa ihailemiani toinen toistaan kauniimpia lomakuvia vilvoittavien vetten ääreltä, auringonlaskuista, -nousuista, enkä mistään muualtakaan. Jokainen on lomansa ansainnut ja aidosti toivon, että kaikki myös saavat viettää kesää ja lomaa juuri siellä ja sillä tavoin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Niin aiotaan tehdä myös me ukkelin kanssa jahka hänkin ensi viikon jälkeen pääsee hetkeksi irti omista hommistaan. Ensimmäisen viikkoni käytän pojan jeesaamiseen ja muuttokuormansa kasailuun. Edessä on jälleen jo tutuksi käynyt, kiekkokauden mittainen paikkakunnan vaihdos. Tällä kertaa kauas pohjoiseen, mutta en halua vielä sitä miettiä. Tyhjentynyt koti ottaa taas hetken koville, kun koittaa arkeenpaluun aika. Mutta sitä en varsinkaan aio ajatella, vaan nyt koitan älytä, että tässä nyt ihan tosissaan olen jäämässä lomalle.  

Tänään oli ihana herätä sateen ropinaan (enpä olisi viime kesänä vielä uskonut sanovani tätä ääneen). Niin tervetullutta joka ikinen pisara. Joskaan sateen mukana luvatuista ukkosista en niinkään piittaa, ja viimeiseen asti toivon, että ne perutaan, koska oikeasti pelkään ukkosta melkeinpä enemmän kuin mitään muuta.

Mutta ettei tästä nyt tulisi jonninjoutavaa "on ilmoja pidellyt"- lätinää, toivottelen kaikille mitä mukavinta kesän jatkoa.

Palailen taas kun siltä tuntuu.

65 kommenttia:

 1. Oi, jee, paljon onnea ja riemua lomalle! Johan sitä ootte odottaneetkin <3

  Jos yhtään lohduttaa, niin joillakin ei ole lomaa lainkaan :D Ja ei, en ole katkera tai mitään muutakaan sellaista, vaan varsin onnellinen tässä omassa lomattomassa elämässäni.

  Törmäillään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa toistua joka kesä tää, että mun turnauskestävyys loman odotuksen suhteen vetelee viimeisiään ja sitä sitten täällä urputan. Mutta niinkuin ollaan myös sun kanssa puhuttu (tai siis kirjoiteltu :)), niin silloin kun saa tehdä töitä silloin kun haluaa siinä määrin kuin haluaa ja ihan just siellä missä haluaa (uuninpankkokin taidettiin joskus mainita), niin silloin on ikäänkuin vapaa koko ajan, eikä edes mitään varsinaista lomaa-lomaa kaipaakaan. Mullakin oli aiemmin tänä kesänä sellanen tunne, että olis vähän niinkuin koko ajan lomalla, vaikken oikeasti ollutkaan, mutta nyt kun tää hervoton helle on kuumentanut ne meidän toimistorakennuksen (joka siis on vanha tehdas) metriset punatiiliseinät niin, että sisällä on ihan samat lämpötilat kuin ulkona, niin on kyllä vetänyt veteläksi.

   Ja pitää nyt tähän väliin pahoitella, etten ole vastannut sun viestiin toisaalla. Näin puhelimen näytöllä, kun se postiluukkuun kilahti ja ajattelin, että vastaan heti, kun on sopiva tilaisuus, mutta niin on pehmeä pää tosiaan, että sekin jäi. Mutta mukana ollaan niinkuin aina ja olen myös aika otettu, että olin sun postituslistalla, joten kiitos siitä ja ihanaa kesänjatkoa <3

   Poista
  2. Noinhan se just on, niinku on puhuttukin.

   No herran jestas, tietenki sä olet mun postituslistalla. Taisit olla ihan ensimmäinen, jonka sähköpostia aloin salapolisoimaan :) Vähän arvoin, mutta tulin nyt kuitenkin vanhalla id:llä, kun aattelin että tuskin ihmiset asuu sähköposteissaan, varsinkaan kesäaikaan. Eikä silläkään, että pitäis jotain vastata, kyllä tää oli ihan tässä kuule <3 Kommentoinnit mulla on jäänyt tässä välissä hyvin olemattomaksi, kun on ollut vähän kaikkea. Mut uskon ja luotan, että ystävyydet jatkuu, vaikkei aina oliskaan joka paikassa niin näkyvästi :)

   Poista
  3. Mun työsähköposti on sellanen, jossa enimmäkseen asun, mutta gmailit on sitten taas sellasia, joihin tulee sellasta ei-niin-tärkeää postia ja kaikenmaailman ilmoituksia, jotka skippaan ihan vaan otsikot puhelimesta vilkaisemalla (josta herää kysymys, mitä järkeä noissa sähköposteissa oikeastaan on, mutta kai ne on tarvittu jo tätä bloggeriakin varten, en muista varmaksi). Mutta siis sovitaan, että tämä on tällä selvä ja sovittu <3. Ja itseasiassa tykkään enemmän siitä, ettei ollakaan koko ajan näkyvissä joka paikassa. Silloin on aina jotenkin kaksinverroin kivempaa, kun toisesta taas lyhyemmän tai pidemmän tauon jälkeen jotain kuuluu. Liian tiuha tahti kääntyy vähän jo itseään vastaan (oma mielipiteeni).

   Heissulivei ja kuulumisiin.

   Poista
  4. Hmm. Heititkin sivulauseessa mielenkiinnostavan kulman :) Aattelisin jotenkin niin, että jos joku ilmaisee itseään ”liian usein”, niin sithän voi vain jättää osan lukematta tai reagoimatta, jos ei ehdi tai huvita. Jokainen kun kuitenkin on ihan oikeanlainen juuri sellaisena kuin kulloinkin on. Sama pätee myös toisinpäin, eli ”liian harvoin” ilmaantuviin, että se on kans täysin ok. Normeja ja lokeroita tarttee aina lähtökohtaisesti vastustaa ;)

   Veikkaan, että sä meinasit juurikin samaa. Että osa jää sit vaan huomiotta, jos ilmeentyy kovin taajaan. Harmi silloin, jos sen toisen varsinainen tarkoitus olisi tulla mahdollisimman laajalti huomatuksi ja nähdyksi jokaisella sanomallaan. Jos ei, niin no problems.

   Poista
  5. Just sitä meinasin, että vaikka olis kuinka kiva tyyppi ja ihana ihminen kyseessä, niin jatkuva "esilläolo" aiheuttaa sen, että en vaan kertakaikkiaan pysy tahdissa, vaikka periaatteessa haluaisinkin. Eri asia, jos se kiva tyyppi olis se ainoa kiva tyyppi elämässä, mutta kun on muitakin, niin yhdelle ei vaan se kaikki aika ja jaksaminekaan aina riitä. Siinä menee varmasti paljonkin ohi, mutta ei maha mittään.

   Poista
  6. Näinhän se menee. Toivottavasti nää hommelit ei kuitenkaan oo kellekään niin vakavia, että jatkuvaa reagointia ees oletettais tahi vaadittais :)

   Niin ja taas mäkin olen täällä, sori... nyt meen enkä palaa ainakaan vähään aikaan :D Toivottavasti siellä on lomamoodi jo täysillä päällä, hiphei! <3 <3

   Poista
  7. Oot aina tervetullut niinkus tiät <3.

   Lomamoodi ei vielä oo saavuttanut, kun on ollut aikaslailla järjesteltävää, mutta jahka tiedän, että kaikki voitava on varmasti tehty, alkaa henkisesti helpottaa. Ja viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa Kainuun vaaramaisemat siintää horisontissa, tiedän, että siitä seuraavat pari viikkoa voin olla ihan täydellisen rauhassa ja vapaalla.

   Poista
 2. Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa!
  Kauan kaivattu sade saapui myös tänne länsirannikolle, mutta toivottavasti ukkonen jättää tämän paikan väliin. Onhan salamointi ja rajuilma yleensäkin jylhän näköistä, mutta mutta... ei kiitos. Auringonpaisteessa on ihan mukavaa, vaikka kohtuus kaikessa näiden helteitten osalta. Mutta onneksi on kuitenkin kesä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Siru :).

   Mut on pienenä mummolassa niin peloteltu ukkosella (kumisaappaat jalassa mentiin komeroon tai sängyn alle), että en taida koskaan päästä siitä eroon. Eikä asiaa auttanut se, että kun olin pikkutyttönä yksin meidän silloisessa kodissa, joka oli vanha puutalo, salama iski niin, että puhelimen pistorasia lensi seinästä ja sieltä tuli sellanen pitkä lieska. Hrrrr. Hermot menee, kun mies taas haluaa varsin mennä ulos ihailemaan salamoivaa taivasta, kun äidilläänkin oli tapana tehdä niin. Siinä sitten pelkään paitsi ukkosta, myös sitä, että salama iskee ukkeliin.. En tykkää.

   Tänään on 10 astetta "viileämpää" kuin tässä viime päivinä, kun on vaan 22 astetta, mutta kosteus on sitä luokkaa, että tuntuu kuin olis kasvihuoneessa. Mutta nyt en urputa yhtään, koska alkoi loma, eikä tarvi kolmeen viikkon skarpata yhtään.

   Ihanaa kesänjatkoa Siru ja ilahduin kun kävit jättämässä viestiä <3

   Poista
 3. Joo, ei suju nyt mikään täälläkään. Aamun ja illan muutamana tuntina pystyy olemaan ulkona tai tekemään jotain. Sisällä koko päivän on pakko olla, kun on hieman viileämpää. Mutta tämä on ihan väliaikaista, kohta saa rauhassa puurtaa vesi/räntä/lumisateessa :D
  Aivan Ihanaa Lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näissä keleissä oikein mitään järkeä ole. Paitsi jos sattuu olemaan auringonpalvoja, joka nauttii sitä enemmän mitä kuumempaa on. Sellasiakin ihmisiä tunnen. Tai siis tunsin joskus muinaisella 80-luvulla :). Sittemmin on onneksi pojat ja tytöt polvesta parantuneet, eikä sellanen itsensä paahtaminen enää ole muodissa. Ihan kauhulla ajattelen, kun jollain suojakertoimettomalla vauvaöljyllä öljyttiin iho ja sitten sitä käristettiin tuntitolkulla. Hui.

   Näyttäisi siltä, että ihan vähään aikaan ei ole helpotusta helteisiin luvassa, mutta edes henkisesti helpottaa, kun ei tarvi kolmeen viikkoon skarpata, eikä koittaa näyttää ihmismäiseltä, vaan voi olla ihan vaan tää oma hikitukka itsensä :).

   Kiitos paljon Emilie ja koitahan jaksaa siellä kuumuudessa. Muistellaan tätä sitten marraskuun loskissa..

   Poista
 4. Oikein mukavavaa lomaa sinulle ja miehellesi:)
  Minäkin olen nyt pitkällä lomalla, kaikki vanhat ja uudet kun laitettiin peräkkäin niin syyskuun loppuun päättyy loma ja sitten palkkatyö ei enää kutsu minua. Olen kai tullut vanhaksi kun aloitan eläkepäivät:( Siis naama :( näin päin kun en oikein vanhaksi vielä itseäni tunne mutta ehkä se on uskottava;) No kyllä töissä kyselivät haluaisinko jatkaa mutta annan kyllä paikkani nuoremmille ja keksin jotain kivaa eläkepäiville:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi. Vaikkei ihan vielä itsellä eläkepäivät kutsukaan (jos mahtaa kutsua ikinä, kun aina vaan siirtyy kauemmaksi ja kauemmaksi), niin ymmärrän oikein hyvin ristiriitaiset fiilikset. Sitä kun ei tosiaan itse miellä itseään yhtään vanhaksi, koska ei sitä ole, niin hassulta tuntuu se, että yhtäkkiä se (työelämä) olikin siinä. Ihan varmasti ottaa aikansa tottua, mutta sulla kun on niitä mielekkäitä harrastuksia jo ennestään, niin veikkaan, että jahka riittävästi aikaa kuluu, mietit jo, että miten sitä on joskus ehtinyt käydä töissäkin, kun nyt menee päivät kaikkeen mukavaan niin että hujahtaa. Ja siis, mulla on oikeasti ennustajan lahjoja, joten tähän luotetaan :).

   Ihanaa kesää ja ajattele, kuinka onnelliseksi teet sen jonkun nuoremman, joka saa töitä. Ei ole ihan helppoa ja itsestäänselvää sekään nykypäivänä, mikä on iso sääli.

   Poista
 5. These flowers are so beautiful! I love the wide array of colors, thanks for the share. Loved seeing these photos. Hope you have a wonderful weekend. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much for your kind comment. Cornflowers, growing along the rye fields, belonged to my childhood, but nowadays those are very hard to find, which is quite sad.

   Thank you for your visit and happy summer to you.

   Poista
  2. It is sad:/ I have to say they are a moment of my childhood as well.

   Poista
 6. Oijoi, miten ihanat kukkakuvat!! ♥

  Täällä myös Tarun tapaan tyyppi, jolla ei ole lomaa ollenkaan... onneksi on sentään iisit viikot muuten, kesäkuussa töitä oli vain ma-to ja nekin lähinnä ihanasti vesillä vietin. Ja nyt heinäkuussa on ollut harkkapäiviä 1-3 per viikko, eli ihan ok, melkeinhän ton voi jo lomaksi laskea... Kyllä se ihan kunnollinen lomakin olis kiva, mutta toisaalta ei ole kyllä varaa mennä yhtään mihinkään, joten tässä se kuluisi kotona huokaillessa ja miettiessä, mitä kaikkea täällä pitäis tehdä... No, joskus tulevaisuudessa on sit ehkä erilaisia kesiä luvassa, ihan palkallisine lomineen kaikkineen. Ehkä. =D

  Nyt on ollu niin hieno kesä kelien puolesta ja oikeastaan aika lailla muutenkin, että en valita sen isommin tuota lomattomuutta. Ja tosiaan kyllähän noi helteet aikamoiset on olleet... vaikkakin myös sillä tavalla ihanat, että on pitkästä aikaa todella tuntunut, että on KESÄ!! Meillä siellä harkassa on sisälämpötilat ollu sellaset +35 monena päivänä, mutta olen sit ollutkin minivaatteissa ja paljain jaloin, ja on siinä onneksi vieressä tuuletin hurisemassa. Kotona on enemmän sitten kuumuus-tuskailua ollut, etenkin öisin, kun muutenkin tässä näitä kuumia aaltoja on koko ajan ja sitten vielä se tuskallinen kuumuus huoneissa... Onneksi saatiin lainaksi tuuletin kotiin (kaupoissa niitä ei ole enää missään!) ja vähän sai helpotusta.

  Ajattele se lapsen lähtö vaikka sillein, että hieno juttu, kun pärjää ja lähtee omille siivilleen. Jos se on helpompi kestää niin? Minä jo oikein mielelläni heittäisin ton yhden kohta 20v roikaleen kotoa pois, mutta kun on opinnot kesken ja armeija vielä sen jälkeen edessä (vuoden päästä) niin ei oikein kannata omilleen lähteä (eikä kyllä rahallisesti pystykään). Joten odotellaan siihen hetkeen, kun ne harmaat on takana... Kuopus (kohta 17v) meillä sen sijaan lähtee kohta, kun opiskelu alkaa toisella paikkakunnalla ja asuntolaan sinne on lähdettävä. Ja myönnän, että se tuntuu itsestäni aika lailla haikealta!! Jännittää, miten se pärjää, kun on tottunut omaan rauhaan ja omaan huoneeseen ja nyt menee kimppahuoneeseen jne. Mutta sellaista se on, yksi kerrallaan ne vaan lähtee!!

  Aivan ihanaa ja parasta lomaa sulle!! ♥ Nauti, olet sen ansainnut!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teitä Tarun kanssa yhdistää myös se, että molemmat saa tehdä sellaista, mistä nauttii ja se on ihan hitsin kiva juttu se. Silloin sitä ei tosiaan tunne olevansa niin varsinaisen loman tarpeessakaan. Ja siis, etten nyt kuulosta siltä, että koko vuoden vaan odotan, että pääsispä pois töistä ja lomalle, niin pakko tarkentaa sen verran, että tykkään työstäni, mutta tää kuumuus on mulle vaikeaa, kun sitä ei pääse missään pakoon. Ja töissä täytyy kuitenkin olla asiallisesti pukeutunut ja koittaa näyttää skarpilta ja siistiltä, mikä mun kaltaiselle hikitukalle on sekin mahdoton tehtävä :D.
   Ja jotenkin tosiaan se(kin), että olen selannut niitä muitten ihania lomakuvia ja hehkutuksia justiinkin tyynten ja kauniiden järvien rannoilta, on saanut aikaan pientä kateutta (sellasta, jota en halua oikeasti tuntea) ja tunteen siitä, että KAIKKI muut on lomalla ja minä en IKINÄ :). Ja että ihan varmaan tulee joku kylmä sadekausi heti kun mun loma alkaa ja blaablaablaa. Just sellasta tyhmää, mitä inhoan. Mutta se loppui tähän päivään ja vaikka nyt on ihan törkeän hikinen ja kostea keli, jostain tuli ylimääräistä virtaa ja aloitin loman vetämällä kumpparit jalkaan ja hanskat käteen ja menin repimään kompostista ja sen ympäristöstä elämänlankoja juurineen irti. Ne kun on taas ilmestyneet sinne ja tukahduttaa alleen ihan kaiken, mihin vaan ylttää. Ja samalla kiersin koko tontin ja perkasin ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa tänä vuonna kaiken, mikä kasvaa jossain, missä sen ei kuulu kasvaa. Niinkuin nyt vaikkapa miljoona pientä koivun tainta, jotka on levittäytyneet ihan kaikkialle. Ja kannoin myös sisältä kaikki viherkasvit ulos saamaan kosteutta ja happea. Surettaa, kun ne ei ole saaneet kunnolla valoa koko kesänä, kun on kuumuuden takia ollut pakko pitää kaihtimet koko ajan kiinni.

   Ja juu. Tää on jo kolmas talvi (joka siis alkaa aina 1.8. ..), kun poika muuttaa kiekkokaudeksi toisaalle. Olen siihen kyllä tottunut, ja ihan hitsin iloinen siitä, että saa elää toivelämäänsä urheilijana, mutta silti se aina vähän aikaa tuntuu haikealta, kun talossa onkin yhtäkkiä hiljaista ja tyhjää. Pelkästään jo eteisestä puuttuu melkoisen monta paria kenkiä :). Mutta jonain päivänä ei tietty enää kesäksikään tule kotiin, se on selvää, joten nautin nyt täysillä näistä kesistä, kun vielä tulee tänne töihin. Hällä on ihan superkiva työnantaja, joka hyvissä ajoin aina varmistaa, että kai sitten taas tuut kesäksi.. Ja onneksi nuorempi poika asuu tässä samassa kaupungissa (ja aina välillä tilailee äitin makaroonilaatikkoa :)) ja soittelee ja poikkeilee.

   Paljon onnea kuopukselle opiskelupaikasta. Nykyään on niin älytön kilpailu kaikesta, että ihan surettaa, mutta samalla aina tuntuu tosi hienolta, kun joku pääsee opiskelemaan haluamaansa alaa.

   Kiitos paljon kivasta viestistä Heli <3. Mulla on sellainen olo, että se pieni särö, joka meidän välille taannoin tuli, on nyt kokonaan eheytynyt. Toivottavasti oot samaa mieltä <3

   Poista
  2. Ihana sinä!! ♥ Toivon, että näin on. ♥

   (Kirjottelin tänne pitkästi, mutta sit ajattelinkin, että mieluummin laittaisin ajatukseni sulle sähköpostia kuin avautuisin täällä kaiken kansan nähden =D, mutta ku mulla ei ole sun sähköpostia tallennettuna... että jos haluat, ja sulla on mun osoite, niin laita viestiä, niin palataan asiaan...)

   Poista
  3. Mulla on nyt tarve pysyä loman ajan erossa kaikista mun sähköposteista, joten en voi nyt luvata, että kirjoitan mitään minnekään, mutta mehän ei täältä mihinkään kadota, joten palataan, kun on taas hyvä aika sille <3

   Poista
  4. Juu, ymmärrän! Palataan ja nautihan sinä lomasta, myös some-sellaisesta! ❤

   Poista
 7. Ihania suomenväri kukkia. Kyllä se aikansa vie ennenkuin sopeutuu, kun talo tyhjenee.
  Mutta koitahan nauttia lomastasi sekä auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surettaa, kun ruiskukat on kokonaan kadonneet maisemista, mutta meillä on täällä naapurikunnassa sellainen Luonnonvarakeskuksen ylläpitämä Elonkierto-niminen "puisto", johon on varta vasten opetusmielessä viljelty monenmoisia kasveja ja sieltä on nääkin kuvat peräisin.

   Tyhjä talo tuntuu tosiaan aina hetken niin kovin tyhjältä, mutta tärkeämpää on kumminkin se, että nuoret saa elää omanlaistaan elämää. Itse täytyy vaan kestää :)

   Kiitos toivotuksista ja kivaa kesää myös sinne.

   Poista
 8. Ihanaa lomaa teille molemmille ja muistahan nauttia. Täällä sataa just nyt, mutta ensi viikoksi on taas luvattu aurinkoa, toivottavasti ehkä hieman pienemmillä asteilla. Minä kun en ole mikään auringonpalvoja niin vähempikin riittäisi. Vaikka ainahan sitä voi etsiä varjopaikan,en siis valita, vaikka mitään en olekaan saanut tehtyä, tänään juuri ja juurijaksoin selkä märkänä imuroida, mutta monta kirjaa on kyllä tullut jo luettua ja lomaa on vielä jäljellä, että sinänsä kiva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Ihan varmasti nautin, kun vaan ensin älyän, että oikeasti olen nyt lomalla :). Joskin eka viikko on kaikenlaista järjestelyä ja tällä hetkellä vielä vähän stressiäkin, kun poika on muuttamassa 900 kilsan päähän, mutta vielä ei ole tiedossa, mihin osoitteeseen ja millaiseen asuntoon, joten vähän on sellanen hermostunut olo, mutta kyllä se tästä jahka asiat alkaa ratkeilla ja saadaan laitettua kaikki järjestykseen.

   Multa on kokonaan kadonnut kirjanlukutaito. Tai siis se kivojen kirjojen löytämisen taito, kun en oikein tiedä, mitä lukisin, jos lukisin. Pelaaminen vie sen verran paljon aikaa, että kierroksen jälkeen jos ottaa kirjan käteen, tulee uni :).

   Ihanaa lomanjatkoa koko porukalle!

   Poista
 9. Hyvää lomaa!

  Minä olin jo järvessä aamun järvihölkällä kun tuli pari pientä sadekuuroa. Nyt illalla tuli enemmän vettä, ukkosti ja koska tykkään ukkosesta, istuin rakkaasta säässä terassilla ja nautin. Siinä on siis katto toki.

  Meillä eläkeläisillä on aina "loma", kuten joku asian käsittää. Mutta ei se ihan niin ole, tästä päivittäisestä elämästä on hyvä välillä viettää aikaa muualla, tehdä omien mieltymysten mukaisia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara. Tässä nyt istun ja ihmettelen ja koitan älytä, että huomenna ei tosiaan tarvi laittaa kelloa soimaan. (Eikä sitä nykyään tarvis laittaa koskaan, koska herään kumminkin aina samaan aikaan, mutta pelkkä ajatus siitä, että kello ei soi, on vapauttava).

   Ja juu. Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat. Loma tarkoittaa munkin mielestä lomaa nimenomaan siitä omasta perusarjesta, mikä se kelläkin on. Pieni paikanvaihdos välillä virkistää ja sit on taas kiva palata kotiin.

   Hyvää kesää!

   Poista
 10. Ah ihanaa, minäkin olen jo niin oppinut odottamaan joka kesä sitä hetkeä, kun Annukka pääsee lomalle! :) Nyt rentoudu - vaikka muutokuormaus olisi tehtävänä. Kaikenlainen tekeminen, mihin kerrankin on aikaa, on lomalla niin kivaa, jos on lomamieli mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan joka vuosi toistaa itseäni tässä loma-asiassa, sori :). Jotenkin vois kuvitella, että olisin jo tottunut siihen, että sitä omaa lomaa tosiaan joutuu aina odottamaan, kun meillä on kumminkin ollut ne 31 ja 32 viikot jo varmaan 10-15 vuotta, mutta aina ne viimeiset metrit meinaa vaan ottaa koville. Pitkälti justiin siksi, että koko muu maailma (pientä liioittelua) tuntuu olevan vapaalla. Mutta nytpähän tässä sitten istun ja ihmettelen ja selailen netistä säilytyslaatikoita ja tekstiilien tyhjiöpakkauspusseja, joita ajattelin kohta pyöräillä ostamaan, että päästään jotenkin alkuun siinä pakkaushommassa. Matka on 900 kilsaa ja peräkärryyn ei mahdottomia mahdu, joten täytyy koittaa käyttää tila mahdollisimman hyvin hyödyksi. Mutta oikeastaan nautinkin siitä, että saan mitata ja järkeillä, koska lopputulos yleensä palkitsee.

   Iloista lomanjatkoa Pilvi.

   Poista
 11. Ihanaa lomaa, Annukka! <3 <3 Nauti, ja muista tehdä varsinkin kaikkea sellaista, mistä oikein kovasti tykkäät. :-)

  Minäkin heräsin viime yönä sateen ropinaan, ja se tuntui uskomattoman ihanalta! Mulla oli ollut ikkuna auki, ja tuli kiire sulkea se. Eivät ole Suomen (kai Vironkaan) kesät samasta muotista veistettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3.

   Jahka saan tällä ekalla viikolla tehtyä kaikki ne asiat, jotka on pakko tehdä ja jotka vähän stressaakin, voin ihan tosissaan vaihtaa lomalle. Ja se onnistuu ihan sillä, että lähdetään taas pariksi viikoksi sinne meidän kesäparatiisiin Vuokattiin, jossa on ihan kaikki se, mistä me ukkelin kanssa tykätään. Eikä tarvi kahteen viikkoon liikkua edes autolla mihinkään, jos ei varsin halua, kun kaikki on kävelyetäisyydellä. Suurimpana luksuksena se, että golfkentät on muutaman askeleen päässä kotiovelta.

   Eilen olin pelaamassa yhtä kisaa, josta satoi varmaan puolet ajasta eli parisen tuntia, mutta ei haitannut yhtään, kun vesi oli niin lämmintä ja oikeastaan vaan virkistävä tunne, että kastuu ihan kunnolla. Sen verran kyllä aamulla ennakoin, että valkkasin paidan, josta ei näy läpi, vaikka se olis litimärkä :).

   Mielenkiintoista tutkimusmatkailun jatkoa, ellet jo satu olemaan kotona jälleen.

   Poista
 12. Kyllä nää helteet vie mehut -vanha käpy on ihan kuiva vanha käpy, henkisesti tosin vain, tosin en pistäis pahakseni, että tuo rasvakerroskin kuivuis 😉
  Kauhiaa tää tämmöinen oleminen (niin kivaa kuin onkin) kun ei ole aikatauluja eikä lomia, niin ei ole oikein ”pakkoa” suunnitellakaan mitään. Se kotimaankierros mitä tälle kesälle alustavasti suunnittelin näyttää kuivuvan helteiden myötä kasaan sekin, tää mihinkään junassa/bussissa istumiseen houkuttele 😅
  Onneks on helteinen Lontoo sentään tulossa 😁
  Mutta kivvaa lommaa sulle 💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kumma, ettei rasva tosiaan sula helteillä, vaikka niin vois kuvitella :D. Itekin on tullut sitä tänä kesänä tahtomattaan hankittua, kun en ole jaksanut näillä keleillä miettiä, mitä syön, vaan on tullut syötyä sitä, mitä sattuu helpoiten olemaan saatavilla ja se harvemmin on se paras vaihtoehto..

   Ja ymmärrän hyvin ton, mitä tarkoitat. Jos on ikäänkuin koko ajan "vapaalla", niin voisin kuvitella, että itselläkin ne päivät vaan menis ja illalla aina ajattelisin, että jaahans, eipä tullut tänäänkään tehtyä mitään. Joskaan en ole tehnyt minäkään töitten jälkeen, kun olen ollut ihan tööt. Pelaaminenkin näillä keleillä on mulle aikaslailla haasteellista. Eilen join kierroksen aikaan kolme litraa veden ja vichyn sekotusta, mutta tuntui, ettei riittänyt mihinkään. Illalla meni varmaan viis litraa lisää.

   Lontoo kuulostaa kivalta jutulta odottaa. Ja edelliskerran perusteella tiedän jo, että tykkäät siitä. Mahtaako olla sama "matkanjohtajakin" ;)? Jos, niin terkut systerillekin ja hyvää matkaa teille <3

   Poista
  2. Terkut menee perille, samalla kokoonpanolla mennään 😄 se reissu on niin hyvin suunniteltu, että ei tartte kuin lähteä matkaan ja nauttia!
   Ja nähdä taas aika paljon 😉

   Poista
  3. Aiai. Kuulostaa kivalta. Ja mukavan helpoltakin :)

   Poista
 13. Täällä satoi yöllä myös. Oikein rentouttavaa ja mukavaa lomaa, Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade tuntuu kyllä kaiken kuivuuden jälkeen ihan taivaan lahjalta. Ja sitähän se tietty onkin :). Ukkoset on onneksi kiertäneet riittävän kaukaa ja toivottavasti tekevät sen jatkossakin. En piittaa yhtään.

   Kiitos Satu ja ihanaa kesänjatkoa sulle kans!

   Poista
 14. Oikein ihanaa ja hyvin ansaittua lomaa sinulle Annukka!
  Meillä on samanlaista puuhaa ensi viikolla, nimittäin tyttären muutto. Hän muuttaa lapsineen pohjoisesta tänne Ahvenanmaalle ja muutosta olen stressannut jo viikkoja. Miten saada kaikki mahtumaan muuttoautoon? Miten saada kaksi kissaa viihtymään autossa tuo tuhannen kilometrin ajomatka? Onneksi minä ja mieheni ajelemme isolla pakettiautolla omin nokkinemme ja yövymme mennen tullen yhden yön hotellissa.
  Vihdoinkin saatiin sadetta tännekin. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kristiina. Ja ymmärrän erittäin hyvin ton muuttostressin. Itse kun stressaan tässä parhaillaan vähän samoja, joskin eri mittakaavan asioita. Poika on tosiaan talveksi muuttamassa 900 km päähän pohjoiseen, jonne pitäisi lähteä tulevan viikon lopulla, mutta vielä ei ole tiedossa osoitetta sen enempää kuin sitäkään, millainen asunto on. Ja käytettävissä on pelkkä peräkärry, johon ei ihmeitä mahdu. Mm. sänky, joka on kumminkin se tärkein huonekalu, pitänee jättää tilanpuutteen vuoksi kotiin ja ostaa paikan päältä uusi. Ja parhaillaan netistä tutkailen, löytyykö paikallisista kaupoista tyhjiöpusseja vaatteiden säilytykseen. Saisi pakattua peitot ja tyynyt ja talvivaatteet pienempään tilaan. Paljon on vielä hommaa ja järjesteltävää, mutta jahka kaikki on sillä mallilla, ettei tarvi enempää murehtia, voin ottaa rennosti ja olla ihan oikeasti lomalla.

   Toivon, ja olen ihan varmakin, että teillä menee muuton suhteen kaikki hyvin ja saat huokaista helpotuksesta.

   Ihanaa kesänjatkoa <3

   Poista
 15. Viimeinkin! Ihan just niin. Paljon odotettu loma vihdoin alkanut täälläkin! Ja sadekin on ollut ihan tervetullutta, täällä vasta univelkoja nukutaan, vieläkin yötamineissa kahvia juodaan ja blogeja (ja ihan vähän kosmetiikkakaupan sivuja) luetaan ja ukko on pihalla ihan täpinöissään vuorokauden sateen jälkeen polttamassa risuja... Taitaa olla toi risujen poltto vauvasta vaariin vaan niin tärkeää...
  Ihanaa ja NIIN ansaittua lomaa Annukka<3 Palaat kun huvittaa ja jaksaa. Nautit äiti-poika ajasta vaikkakin muuton merkeissä, mutta yhteistä aikaa silti.
  Rentoudu ja nauti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aiemmin tänä kesänä vähän sellanen pelko, että kääk, enkö tänä vuonna ollenkaan odota sitä meidän perinteistä loppukesän lomaa meidän perinteisessä kesälomaparatiisissa (Vuokatissa), kun tuntui, että alkukesä oli kelien puolesta vähän niinkuin lomaa koko ajan, vaikkei ollutkaan. Mutta viime ajat on kyllä olleet niin helteisiä ja väsyttäviä töissä, että alkoi jo turnauskestävyys loppua, kun tuntui, että suunnilleen kuolen ennenkuin loma ehtii alkaa :). No en onneksi ja tässä nyt istun ja ihmettelen, mitä kaikkea oon tänään saanut aikaiseksi. Ainakin niin monta koneellista pyykkiä kuin kone ehtii päivässä pestä. Ei mee kuin hetki, niin on ulkona kuivia. Liittyy lähinnä siihen muuttoprojektiin, jota aikalailla stressaan, mutta helopottaa sitä mukaa, kun saan asioita tehtyä ja järkättyä eteenpäin. Tavoitteena se, että kun perjantaina auton nokka käännetään kohti lomapaikkaa ja muuttokuorma siinä samalla kulkee peräkärryssä, oon rauhallinen ja pelkästään lomafiiliksellä ilman huolen häivää. Onhan tähän jo totuttu, kun on kolmas kesä, kun pojan muutto ajoittuu samaan aikaan kuin meidän loman alku. Aina niistä on selvitty ja selvitään nytkin.

   Rerntouttavaa, voimaannuttavaa ja kaikin puolin ihanaa lomaa sulle Sari <3. Palaillaan taas <3

   Poista
 16. minäkin ajattelin sadeaamuna että ihana kun sataa, vähän viileämpi ilma mahdollisti myös aamukahvin parvekkeella (joka on ollut kuin pätsi viime aikoina -

  Mulla loma alkaa vasta kahden viikon päästä, yhden viikonhan pidin jo kesäkuussa ja nyt sitten loput. Mitään en ole suunnitellut lomaksi ;) Mutta tänään tytön (lähellä asuvatn) tytön kaa kattomaan uusi Mamma Mia


  Mukavaa nautinnollista lomaa asioiden parissa joista nautit <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sade tuntui kyllä ihanalta vaihtelulta. Ja vähän ees avittaa tota ruskistunutta pihaa, jota en ole jaksanut kastella ollenkaan niin paljon kuin olis tarvinnut. Ja osin johtuu kyllä siitäkin, että tuntuu pahalta "haaskata" vettä pihalle samaan aikaan kun siitä on toisaalla huutava pula. Ja vähän veikkaan, että voipi olla tällasen kesän jälkeen olla täällä koti-Suomessakin.

   Toivon, että siihen mennessä kun sun loma alkaa, kelit muuttuu vähän ihmismäisemmiksi ja saat nauttia parvekkeesta joka päivä. Ellet sitten ole jossain toisaalla itsellesi mieluisassa paikassa. Joka tapauksessa toivotan sulle rentouttavaa ja kaikinpuolin ihanaa lomaa jahka sen aika viimein koittaa <3

   Poista
 17. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sulle♡
  Helle on vienyt voimat täälläkin, joten blogissa on ollut melkoista hiljaiseloa. Välillä käy mielessä että pitäisi tehdä postaus, mutta se on jäänyt ajatuksen tasolle...Mutta toisaalta nyt pitää nauttia kesästä ja syksyllä voi sitten hyvällä omallatunnolla istua tietokoneen ääressä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3.

   Mulla on vielä stressivaihe meneillään, mutta äsken hiukan jo henkisesti helpotti, kun sain perheen miehet pakotettua ymmärtämään, että muuttokuorman pakkaaminen peräkärryyn on aloitettava n y t, vaikka on vasta tiistai ja perjantaina vasta lähdetään liikkeelle. Mun täytyy saada järjestää ja tehdä asioita pois päiväjärjestyksestä niin, että sitten kun vihdoin ja viimein startataan, kaikki voitava on tehty ja voi keskittyä ihan oikeaan lomaan seuraavat pari viikkoa.

   PS. Toivottavasti me tällä kertaa nähtäisiin...

   Poista
  2. Kyllä me saadaan treffit järkättyä;)

   Poista
  3. Jess :). Näkymisiin <3

   Poista
 18. Ihanaa lomaa, vaikka eka viikko meneekin pojan muuttohommissa, siihen pakko sanoa, että huh hellettä. :)

  Ukkeli lähti mökille 14v ja 25v tyttären kanssa ja me jäätiin 12-vuotiaan kanssa kotiin. Viestejä on pukannut ja lampivesi on nyt 27astetta ja Sipoossakaan merivesi ei virkistä, joten pakko sanoa, että täällä ollaan terdellä varjossa ja sisätiloissa, tämä kuumuus ei ole enää meikäläistä varten, eikä perheen karvaisia, saavat raukat lämpöhalvauksen kohta.

  Aurinkoista lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti näissä keleissä ei ole m i t ä ä n järkeä. Tai ainakaan minä en keksi, mitä. Paitsi ehkä se, että koska tää helle näyttää aina vaan jatkuvan, on ensimmäinen kesäloma pitkään aikaan, kun ei tarvi pakata toppatakkia ja kaikkia mahdollisia sateen ja tuulen pitäviä varusteita mukaan reissuun. Mahtuu vaatteet ja kengät paljon pienempään tilaan ja se käy mulle nyt oikein hyvin, kun muuttokuormaan taas pitäisi saada mahtumaan kokonaisen kodin tavarat pesukoneita ja muita myöden ja tilaa on käytössä tasan tavallisen peräkärryn verran. Ja vaikka stressaankin ihan hulluna vielä tällä hetkellä, haluan kuitenkin itse olla se, joka pakkaa ja järkkää, että tulee tila käytettyä täysillä hyödyksi. Miehet kun mieluusti heittelis vaan kaikki suitsait kasseihin ja niitä sitten vinksin vonksin kyytiin niin, että kun kannen aukasee, kaikki leviää kuin jokisen eväät :). Mutta on meillä kyllä ihan hullu kuorma 900 kilsan verran perässä vedettävänä. Ja kaheksaakymppiä kovempaa ei parane ajaa tai menee lomakassa sakkoihin. Luojan kiitos, autoissa on nykyään ilmastoinnit. Muuten kyllä kuolo korjais meikäläisen.

   Kärvistellään, kun ei muutakaan voida. Mutta nautitaan silti <3

   Poista
 19. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa! >3 Mäkin yritän vielä kärvistellä tämän viikon, kunnes saan vetää lomamoodin päälle.

  Hitsi, tuo tunne, kun laps lähtee.. Vaikka meillä ei sama tilanne olekaan. Poika erosi tyttöystävästään ja nyt on hankittuna oma kämppä naapuri kaupungissa, yksin. Kolme kuukautta meni lähellä asuessa (isän luona) ja usein tavatessa. Nyt ei kukaan "kattele pojan perään". Fiksu ja aikuinen 25-vuotias nuorimies, mutta äitillä huoli; onko puhtaat kalsarit- tyyliin ja jne. Ihan hullua!! Olen ollut huoleton vajaa neljä vuotta, niin kauan kun seurustelua kesti. Kyl mä niin hullu olen, kun tommosia mietin. Poika pärjää kuitenkin hienosti! :)

  Toivottavasti sä kestät paremmin, hih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sua kuule oikein hyvin. Sitä kun ei itse ole koskaan ollut poika, niin jotenkin sitä on niin vimpan päälle koko ajan huolissaan ja murehtii jos vaikka mitä, vaikka tässä on tullut jo nähtyä, että mitään syytä ei oikeasti ole. Ja sitten vielä se sydänsuru siihen päälle, kun nuorilla tiet erkanee, vaikka jos sitäkin järkevästi ajattelee, niin aika pieni todennäköisyys se kuitenkin on, että se ensimmäinen asuinkumppani on se, jonka kanssa ollaan yhdessä loppu elämä. Ja vaikka järkeilee niinkin, että parempi, että erotaan tässä vaiheessa, kun käy vielä "helposti", eikä sitten myöhemmin, niin silti.... Voi meitä äitejä <3.

   Tää on jo kolmas kesä, kun poika muuttaa uudelle pelipaikkakunnalle ja muutto ajoittuu aina just samaan aikaan, kun meillä on lähtö lomareissuun. Tällä kertaa tehdään niin, että poika ajaa ensin meidän kans (omalla autollaan siis) ensin ekat 600 kilsaa ja asutaan meidän lomakodissa siihen asti, kunnes saa osoitteen ja avaimet pohjoisessa, jatkaa sitten matkaa sinne ja me käydään heittämässä muuttokuormansa. Mukavampi, kun on "enää" 350 kilsaa lomakodista matkaa kuin 900 kilsaa suoraan täältä kotoa yhtä soittoa. Mutta kyllä mulla vielä tässä monta stressin paikkaa tulee, tunne itseni niin hyvin. Toistuu joka vuosi, joten onneksi tiedän, että menee myös ohi.

   Ihanaa lomaa Tarja, sitten kun sun vuoro vihdoin ja viimein on <3

   Poista
 20. En ole yhtään käynyt lukemassa blogeja (enkä myöskään kommentoimassa ketään) nyt vähään aikaan, mutta tänään kun oli pakko avata tietokone, tulin kurkkaamaan, josko sun loma olisi jo alkanut. Ja onhan se, tosi kivaa :) Ainakin sua nyt ilmat hellii, ihan uskomaton tämä helle. Mulla on jo keittänyt vähän yli, mutta sun kannalta on ihanaa, että lomalla ei sada koko ajan saavista kaatamalla.

  Aivot on sen verran pehmenneet, että ei mulla mitään järkevää sanottavaa ole :D Kunhan vaan toivottelen oikein ihanaa, leppoisaa, levollista ja rauhallista lomaa. Palaillaan taas, kunhan on palattu lomalta ja aivotkin ehkä toimii paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eipä pitäis munkaan täällä olla ollenkaan, mutta oli pakko ottaa aikalisä muuttokuorman pakkaushommiin. Mun stressikäyrä on aikas tapissa ja tää järkyttävä helle (en tykkää pätkääkään) tekee kaikesta kaksinverroin tuskaisempaa. Mutta sikälimikäli ennusteet paikkansa pitää, niin se (ainut) hyöty näistä keleistä on, ettei tarvi tänä kesänä pakata toppatakkeja ja pipoja mukaan. Eikä ehkä sadevaatteitakaan. Pelatessa oon käyttänyt sateenvarjoa päivänvarjona, koska muuten tulee neljän-viiden tunnun kierroksella noutaja. Ei kiva.

   Mutta ettei nyt menis ihan valittamiseksi, niin toivottelen sulle mitä mainiointa lomanjatkoa ja kyllä tääkin tästä vielä iloksi ja lomaksi muuttuu jahka oon saanut kaikki asiat järjestykseen ja kuorma on kyydissä.

   Kuulumisiin sitten joskus <3

   Poista
  2. Juu ei kannata pakata liian paksuja vaatteita tänä kesänä mukaan. Meillä oli pohjoisessa mukana (koska pohjoinen ja tietenkin tulee jossain vaiheessa kylmä...) vaikka mitä verkkaria ja pitkähihaista. No ei todellakaan tarvittu :)

   Ja mulla myös hei keittää tää helle ihan totaalisesti jo yli, mutta olen kerrankin yrittänyt olla valittamatta. No joo, salaa olen mielessäni marissut, mutten ääneen. Koitetaan kestää ja muistetaan tää sit marraskuussa. Ihanaa lomaa Annukka <3

   Poista
  3. Mää olen marissut ääneen. Ja ihan joka päivän:D. Mutta lopetan jahka ollaan turvallisesti perillä lomamääränpäässä ihanan kirkasvetisen järven rannalla. Sit ei enää haittaa, vaikka hiki valuu.

   Ja kiitos <3

   Poista
 21. Hyvää lomaaaa! Joka sekuntin olet ansainnut ja nauttii hän, että puoliso :)

  VastaaPoista
 22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Oikein rentoa ja mahtavaa lomaa!! Takuulla ansaittua!

  VastaaPoista
 24. Hyvää lomaa!Tulinkin tänne vierailulle blogiisi.Minun lo.a on syksyllä seuraavan kerran.Sitä odotellessa.Lähdetään taas Amerikkaa kiertämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit Aikku :). Loma tosin loppui jo kohta pari viikkoa sitten, eikä lisää ole luvassa, mutta kyllä tähän taas tottuu, kun ei muutakaan voi :)

   Toivottelen hyvää Amerikan matkaa jo näin hyvissä ajoin etukäteen!

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi