Sivut

tiistai 5. toukokuuta 2015

PUHDISTUSKUURIN LOPPUTULOS

Neljän viikon puhdistuskuurina toiminut PH-dieetti päättyi sunnuntaina ja nyt on aika laittaa plussat ja miinukseet puntariin.


Keittiön vihercorneri.

Ensimmäisen viikon kuulumisia kirjoittelin täällä ja puolenvälin tuntemuksia täällä, mutta peilaan tässä muutoksia koko matkan ajalta.

Pääsiäismaantaina, jolloin PH-dieetin ensimmäinen päivä pyörähti käyntiin, me vielä ukkelin kanssa istuttiin hotelliaamiaisella Vierumäen Scandicissa, jossa käytiin viettämässä pienimuotoinen liikunnallinen pääsiäisloma.

Meikäläinen söi aamiaisella kuin viimeistä päivää, koska tiesin, että "kohta se loppuu". Varmaan ajattelin, että syödään nyt vatsa varmasti niin ähkyyn, etten heti mielessä jo vähän pelottavaksikin muodostuneen puhdistuskuurin ensimmäisenä päivänä ainakaan nälkään kuole...
Mikähän siinä onkin, että jotenkin tuntuu aina menevän hommat samalla kaavalla niin, että hirvittävää alkuinnostusta ja malttamatonta pitkää odotusta seuraa aina viime metrien epäröinti ja alkaa tuntua siltä, että olikohan tämäkään nyt taas hyvä idea ollenkaan..

Vakuuttelin kuitenkin itselleni, että neljä viikkoa ihmisen elämästä on niin lyhyt aika, että on se kumma, jos ei sen vertaista pysty uhraamaan omalle hyvinvoinnilleen. Jos ei muuten, niin kyllä maksa ja munuaisparatkin sentään edes kuukauden loman ansaitsee, kun kumminkin painavat vuodesta toiseen hommia ja parhaansa mukaan tuhoavat myrkkyjä sitä mukaa, kun niitä toisesta päästä syydetään sisään. Ja vaikka olin kuvitellut, että omissa syömisissäni ei ole juurikaan parantamaisen varaa, niin olen tässä kuluneen kuukauden aikana tullut toisiin ajatuksiin. Ja sehän tässä onkin ihan parasta, että oman kokemuksen kautta tulee uutta ymmärrystä ja aina on kuitenkin itsellä ne valinnan avaimet käsissä. Loppu on sitten ihan omista päätöksistä kiinni.Marja Tyrni

Mutta siis juu. En ole alkanut muita paremmaksi ihmiseksi, enkä matkasaarnaajaksi enkä muutenkaan halua olla erityisen rasittava, mutta innostusta ei nyt vaan voi välttää. Lopputulos kun on ylittänyt ihan kaikki odotukset, ja selvää on että kuluneilla neljällä viikolla tulee olemaan vaikutuksia, jos ei nyt ihan koko loppuelämään, niin ainakin melkein.

Näin jälkikäteen ajateltuna, kuukausi kului todella nopeasti. Niinkuin aika nykyään muutenkin, halusi tai ei. Joskin kolmannen viikon lopulla (jolle ennustettiin huippuhyvää oloa) tuli eteen oma aallonpohjani, joka ei ollut sinällään dieetistä, vaan ihan muusta elämästä johtuvaa. Huonot uutiset kun eivät katso aikaa, eivätkä varsinkaan sitä, onko jollakulla kenties joku puhdistuskuuri meneillään. Murhetta siis sateli niskaan, ja samalla iski turhaakin turhempi flunssa, joka teki olosta tukkoisen ja tympeän. Ja jo kertaalleen selvästi paremmaksi muuttunut ihokin muuttui epätasaiseksi, mutta se sentään jäi vain muutaman päivän kestäneeksi ilmiöksi.

Jos vertaan sitä, miten normaalisti suhtaudun murheisiin ja kuinka syvälle niihin uppoan, väitän, että vajaassa kolmessa viikossa hankitun paremman fyysisen olon ja erityisesti paremmin nukuttujen öiden ansiosta, pystyin suhtautumaan asioihin normaalia järkevämmin ja välttämään sellaisen itselleni tyypillisen vatvomisen, josta ei ole kenellekään mitään hyötyä, vaan ihan päinvastoin. Päätin keskittyä tekemään asioiden eteen sen minkä voin ja sitten kun siinä kohtaa tuli rajat vastaan, totesin, että nyt on kaikki voitava tähän mennessä tehty ja murehtiminen ei auta. Ja se jos mikä on mestarimurehtijalle melkoinen muutos. Toivottavasti pysyvä.

Mutta se siitä aallonpohjasta ja eteenpäin."Ihan kuin ravintolassa" sanoi mies kun kiltisti kanapataa söi.


Mitä uutta matkan varrella opin?

... että pystyn valmistamaan herkullisen ja ravinteikkaan lämpimän aterian alusta loppuun ihan itse lähes samassa ajassa, joka ennen meni salaattiainesten pilkkomiseen ja latomiseen jääkaapista lautaselle. Ei sillä että olisi huono vaihtoehto se salaattikaan, mutta jossain kohtaa sekin alkaa tympiä, eikä vaan ole oma mielikuvitus riittänyt vastaavaan nopeasti valmistuvaan lämpimään ruokaan.

... että itsellenikin päähän iskostunutta hokemaa siitä, kuinka "Se nyt vaan on niin, että tässä iässä aineenvaihdunta hidastuu (tai siis on hidastunut jo 10 vuotta sitten), hormonitoiminta muuttuu ja kaikki muukin on niin pois omista käsistä, ettei sitä enää muuta voi kuin seurata sivuista, kuinka paino jämähtää paikoilleen tai nousee, ja naamakin kulahtaa ihan omia aikojaan", on tullut liikaa uskottua ja käytettyä tekosyynäkin. Vaikka totta siis toinen puoli onkin, mutta vain toinen. Jos sekään.

... että ihmiselle sinällään elintärkeä proteiini, jota olen itse omassa vähähiilihydraattisessa ruokavaliossani suosinut liiankin kanssa, ei yli tarpeen syötynä todellakaan muutu lihasmassaksi, vaan glukoosiksi ja rasvaksi. Ja kaupan päälle vielä sotkee sokeriaineenvaihduntaa.

... että oikeampi muoto lauseelle "kyllähän sitä muuten, mutta kahvista en pysty luopumaan... (tai leivästä.... tai suklaasta... tai viinistä... tai ....)" on: "kyllähän sitä muuten, mutta kahvista en  halua luopua... (tai leivästä... tai suklaasta... jne)". Sitä kun ihan varmasti pystyy heti kun niin haluaa.


Smoothie-aineksia matkalla pakkaseen


Mutta ettei nyt menisi ihan yksinpuheluksi, niin otetaan tähän väliin pienimuotoinen kuvitteellinen haastettelu. Haastattelijana H ja vastaajana A eli minä..

H: No niin Annukka, neljä viikkoa takana. Miltäs nyt tuntuu?

A: Aivan mahtavalta.

H: Kannattiko?

A: Ehdottomasti.

H: Eli ei siis kaduta, että lähdit kokeilemaan?

A: Ei todellakaan.

H: Tuliko langettua houkutuksiin?

A: Ei.

H: No kai nyt sentään vähän jotain vilunkia oli matkan varrella?

A: Ei ollut.

H: Eikö muka edes skumppalasillista Vapun kunniaksi?

A: Ei käynyt edes mielessä. Koska oli niin hitsin kylmä.

H: No menikö kertaakaan edes hermo?

A: Meni.

H: Ahaa. Olet siis ehkä sittenkin ihminen. Voitko kertoa, mihin?

A: Avokadoihin.

H: Avokadoihin?? Mikäs viattomissa hedelmissä mättää?

A: Se, että niistä ei voi näköjään koskaan päällepäin tietää, millaista sylttyä ovat sisältä. Meni eräätkin kalliit kilot suoraan roskiin sen takia, vaikka kaupassa olin kuinka tarkkana. Viimeinen yksilö taisi olla jo syömäkelpoinen.

H: No tänään varmaan alkoi aamu  kahvikupposella neljän viikon tauon jälkeen?

A: Ei alkanut.

H: No mikäs siinä?

A: Ei siinä mitään. Ei vaan tullut mieleen keitellä, kun enää muista mille kahvi maistuu.

H: No mutta kai sentään palautit perinteisen leivän aamupalalle?

A: En. Palautan sitten kun siltä tuntuu.

H: Olet siis nykyään kaikinpuolin tylsä tyyppi?

A: Mahdollisesti. Mutta ainakin huomattavasti terveempi ja energisempi tylsä kuin ennen :)

H: Voisitko vielä kuvailla olotilaasi ennen puhdistuskuurin alkua ja kertoa, mitä ruoka-ainetta silloin mielestäsi muistutit?

A: Maksamakkaraa.

H: Miksi juuri maksamakkaraa?

A: Tylsä ja väritön tasapaksu pötkö.

H: Entäs nyt?

A: Ehkä porkkana. Ryhdikäs ja pirteä.

H: No onpas nyt rasittavaa, kun sitä ollaan niin vihannesta nykyään. Turha tätä vissiin sen enempää jatkaa, kun ei tästä sen kummempaa irti saa, joten ei muuta kuin hyvää jatkoa!

A: Kiitos samoin ja soittele, jos haluat itsekin kokeilla.

H: Kyllähän minä muuten, mutta...

Sen kummempia paljastuksia ei matkan varrelta siis liiennyt, mutta tässä vielä lopputulokset neljän viikon ajalta luvuiksi muutettuina.

Paino      - 5 kg (noin 8,5% kuukauden takaisesta lähtöpainostani)

Vyötärö  - 7 cm

Rasva-% - 3,7%

Parannus yleisessä olotilassa, energisyys, aikaansaavuus, mieliala, yöunet, jaksaminen  + 200%

Mittasin myös aamun PH-arvon aloituspäivänä, kuurin puolivälissä ja eilen. Ihanteellinen arvo on noin 7, jota pienempi lukema kertoo elimistön liikahappamuudesta. Lukemani olivat 5,9 (1.päivä), 6,2 (puoliväli) ja 7,2 (eilen).

Oikeasti arvo pitäisi mitata muutaman kerran päivässä, koska se vaihtelee siten, että aamulla se on alhaisempi, päivällä parhaimmillaan (eli ihannetapauksessa noin 7) ja illalla taas käyrien mukaan vähän laskee, mutta koska itselläni ei testiliuskoja ollut riittävästi, tein mittaukset vain aamulla. Tulokset ovat siis suuntaa antavia, mutta ilahduttavasti niistäkin näki, että tilanne on korjaantunut oikeaan suuntaan. Jess! Ja itse en käyttänyt dieetissä suositeltua PH-Balancer-jauhetta, joka auttaa happamuuden häätämisessä, vaan halusin nähdä, millaisia tuloksia tulee pelkkää ravinto-ohjelmaa noudattamalla.


Oma maa mansikka

Jo puolivälissä mainitsemani yöhikoilun loppumisen lisäksi uusia iloisia loppupään muutoksia on poskista hävinnyt kuumotus ja punoitus, jotka ennen olivat vakiona ja pahimmillaan ulkoilun tai muun kuntoilun jälkeen, Nyt niitä ei enää esiinny. Ei vaan meinaa uskoa sitäkään vaikka ihan hyvin peilistä näkee. Että ei muuta kuin bye bye vaan Couperosa tai mikälie, jonka häätämiseen  olen eräätkin eurot ja voiteet uhrannut ilman tuloksia.

Kuivat silmäni ovat myös lakanneet olemasta kuivat ja kalliiden silmätippojen käytön on voinut unohtaa melkein kokonaan. Saunan jälkeen on pakko laittaa, mutta muuten ei. Paitsi jos tietokoneen näyttöä tulee herkeämättä tuijotettua tuntitolkulla.

Keuhkoista on tullut tilavammat (siis se on se tunne) ja testi todisti, että pystyn juoksemaan työpaikalle johtavat 60 porrasta ylös liki hengästymättä. (Laskin muuten tässä taannoin, että olen kuluneiden 18 työvuoden aikana kavunnut noin 1,7 miljoonaa rappusta edellämainitussa portaikossa).
Myöskään lihakset eivät näköjään kipeydy vaikka olen hulluna heilunut lapion ja talikon kanssa puutarhassa hoidellen sen paikalle suunnitellun kaivurin hommia, jota ei koskaan lopulta ilmestynyt. Ennen ei tarvinnut kuin haravoida ensimmäistä kertaa keväällä, niin jo tuntui kyljissä seuraavana aamuna. Nyt ei tunnu. Johtuisko siitä, että kyljissä on nykyään vähemmän tavaraa...

Katkenneita hiuksia ei tietenkään millään ihmeen kuurilla takaisin saa, mutta vannon, että muuten hiuksiin on tullut kaivattua tervettä kiiltoa (ei siis sitä perinteistä rasvasta johtuvaa..) ja elättelen toiveita siitä, että vielä joskus kasvaa uusiakin hiuksia lähteneiden tilalle. Ainakin on nyt parempaa ravintoa juurille tarjolla.

Rapeita lehtikaalisipsejä perjantai-illan kunniaksi. Villiksi on mennyt viikonloput.


Että semmoinen oli tämä kokemus, jota en vaihtaisi mistään hinnasta pois. Sen verran silmiä avaava ja kaikinpuolin hyödyllinen se oli.

Mutta jos nyt jotain hyvää hakee entisestä laiskuudestani ja saamattomuudestani, niin tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen, että en lopulta koskaan saanut aikaiseksi viedä kirpputorille kuormaa, jossa on mukana muutamakin entinen lempimekkoni, joiden en enää kuvitellut mahtuvan päälle. Nyt voin mennä iloisin mielin kaivelemaan ne sieltä takaisin käyttöön.

Ja jos tähän loppuun nyt jotain viisasta koittaisi kehittää, niin varmaan se olisi se, että tulipahan taas todistettua, että yksinkertaiset asiat ovat yleensä niitä kaikkein toimivimpia. Mutta mitään näin yksinkertaista en olisi omine nokkineni ikinä hoksannut, joten kiitos tästä kaikesta kuuluu sympaattiselle ravitsemusasiantuntijalle Tiina Hälvälle ja Fitfarmille. Kiitos Tiina kun avasit silmät ja teit taas yhden ihimisen elämästä monin verroin paremman :)

PS. Miehen kommentti muuttuneeseen olomuotooni oli: "Huomaa kyllä, että paino on tippunut. Sulla oli ennen paljon leveämmät hartiat..."  :D. 

68 kommenttia:

 1. Hienoa kun tää juttu toimi sinulla. Onnea onnistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :). Olen kyllä ihan äimänkäkenä tästä hommasta, mutta myös niin onnellinen muutoksesta. Ja siellä osallistujien kesken auki olevalla nettifoorumilla on kyllä tosi moni muukin jakanut vastaavia tuntemuksia ja onnistumisen iloa. Onneksi sitä vanhakin koira vielä jotain voi oppia :)

   Poista
 2. Sus siunatkoon, mahtava homma! Menin ihan sanattomaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suspa hyvinkin :). Aikalailla suu auki (tai paremminkin kiinni) olen ollut täällä itsekin tämän homman edessä. Ei voi muuta sanoa kuin että on ollut viisainta mitä olen tehnyt miesmuistiin.

   Poista
 3. Loistavaa, luin kaikki aiheeseen liittyvät postaukset, ja nyt täytyy tutustua tähän aiheeseen lisää :D Mäkin haluan käydä tämän PH:n läpi!Hieno suoritus sulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olitpa sitkeä sissi, kun jaksoit lukea. Oli sen verran pitkät tekstit kumminkin :)

   En tiedä, onko sulla siitä kysymys, mutta kun luin taannoin sen postauksesi, jota kommentoinkin, niin ajattelin, että mulle on itselleni käynyt poikkeuksetta niin, että kun olen reenannut enemmän, olen myös nostanut proteiinin määrää ruokavaliossa tietämättäni ihan liikaa. Jotenkin se on kaikessa vähähiilihydraattisuudessa niin iskostunut kalloon ja sitten sitä huomaamattaan tulee vedettyä överit ja kerättyä itselleen lihasten sijasta lisää rasvaa.

   Harvoin mitään kenellekään suosittelen, koska me ihmiset ollaan niin erilaisia, mutta toivottavasti nää mun rehelliset kokemukset puhuu puolestaan. Tosin liikunta täytyy neljän viikon ajaksi vaihtaa aikalailla rauhalliseen menoon. Mutta jos innostut, niin seuraava ohjelma alkaa 18.5. ja sinne on jo ilmoittautuminen auki.

   Poista
 4. Onhan hieno juttu, sun onnistuminen ja tämä kun kerrot siitä näin hienosti. Ei siksi että minä kokeilisin samaa :) vaikka tarvis olisi, meikä menee ihan omalla tyylillään ja omin opein. Nimim. Lehtikaalit on kasvamassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie :). Kerronnasta tuli nyt vähän pitkä ja varmaan tylsäkin, mutta ainakin se oli täydellisen rehellinen. Ei voi muuta kuin ihmetellä kaikkia näitä tuntemuksia, joita noin lyhyessä ajassa on tullut. Tai siis lähinnä tuntemusten (kuten nyt niitten kuumottavien poskien tai öisten hikoilujen tai allergiaoireiden) puutetta. Ja kuinka yksinkertaista kaikki oli. Ja kuinka hyvä fiilis on nyt, kun olen alkanut tykätä keittiöstä, jota ennen välttelin, kun koin, etten osaa mitään.

   Lehtikaalien kasvattelu on mullakin mielessä. Heti kun torilta saa valmiita sopivan suuria taimia, käyn hakemassa :). Parempaan en vielä pysty, mutta pelkkä yritys on mulle paljon.

   Poista
 5. Wau. Minun tekosyyni on se aamukahvi, en vaan herää ilman sitä. Lainasin sen aiemmin mainitsemasi kirjan kirjastosta, ja otin siitä muutaman reseptinkin, joten olen minä jotain tehnyt sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä. Mulla on kanssa kirjan resepteistä osa työn alla ja osaa jo kerkisin kokeillakin. Hyvin upposivat myös muulle porukalle, vaikka "ripaus suolaa" vielä vaatiikiin harjoitusta. Sitä on tullut laitettua liian varovasti. Vaikka parempi tietty niin kuin että suolaa on niin paljon, ettei rakastunut kokki enää kelpaa selitykseksi :)

   Tänä aamuna kokeilin juoda kahvia, mutta viemäriin meni. Ei vaan maistu. Ja niissä aamun vihersmoothieissa tuntuu olevan niin paljon kasvisten mukanaan tuomaa energiaa, että ei ole ollut hereilläpysymisen kanssa ongelmaa. Päinvastoin. Tarkkana kuin porkkana koko ajan :)

   Poista
 6. Lämpimät Onnittelut!!!
  Täälläkin olisi tarvetta ko. kuurille, mutta just nyt ei ole oikea ajankohta aloittaa. Pikkuhiljaa hyvä tulee.
  Lehtikaalin ja palmukaalin taimet varttuvat kirjaston ikkunalle ja pääsevät kohta ulos laatikoihin kasvamaan.
  Lehtikaalisipsit ovat parhautta! Löysin just myös hamppusnacsit. Pohjan keskustassa on Delitukku, josta saa ihania hampputuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene :).

   Niin noloa kuin se vissiin onkin, niin lehtikaali oli mulle ihan uusi tuttavuus ruuanlaitossa, mutta meistä kehkeytyi kuukaudessa niin hyvät ystävät, että ajattelin laittaa itsekin kasvamaan. Siis yrittää ainakin.
   Mutta palmukaalista en ole kuullutkaan, joten piti heti käydä kuukkeloimasa sitäkin. Näyttää tosiaan ihan palmulta.

   Hamppusnacsit kuulostaa myös hyviltä. Itseasiassa Tiina suosittelikin hamppuproteiinin käyttöä silloin, jos tarvii ylimääräistä energiaa, mutta mulla on jäänyt vielä hankkimatta. Muuten alkaakin kaapit ja pöytätasot olla täynnä kaikenlaista tuoretta tai kuivattua superfoodia. Olen innostunut ja hyvillä mielin tästä kaikesta :)

   Poista
 7. Voi ANNUKA! SÄ OLET MUN IDOLI!!!!!!!! Ihana tuo vuoropuhelu <3 <3 <3 loov juu!!
  Ja juu.. avokadot on yleensä ihan suolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITTI BIKKEEE <3<3. Sää oot kans mun idoli.
   t. Porkkana

   Poista
 8. Tosi ihanaa luettavaa, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Kiitos paljon :). Oli kyllä kokeilemisen arvoinen juttu.

   Poista
 9. Mahtavaa, jee!! Onnittelut upeasti sujuneesta kuurista!!!

  Olenkin innolla odottanut tätä lopputulos-postausta. Ja hitto, mä alan kanssa tolle. Täytyy selvittää, millon on seuraava kerta ja onnistuuko se kasvissyöjänä, jos on maito ja munat myös käytössä. Vai täytyykö mun sit vaan alkaa lihansyöjäksi... mieluummin kuitenkin ei.

  Meinasin kysyä, että vaatiiko tämä kuuri jotain liikuntaa ja mainitsitkin tuolla jossain kommentissa, että kevyttä liikuntaa. Käytännössä mitä? Miten liikut normaalisti ja miten liikuit ton aikana? Onko liikunnasta jotain "sääntöjä" tai suosituksia? Entä onnistuukohan tuo kuuri vuorotyössä olevalta...? Siis kun ei pysty pitämään mitään vakituisia ruoka-aikoja, eikä ehdi sen 12 minuutin tauon aikana pupeltaa salaatteja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Heli :). Tosin mulla ei ole sellaista oloa, että olisin ansainnut mitään onnitteluja, koska en koe, että tää olis ollut mikään ponnisteluja vaativa suoritus, vaan oikeastaan paljon helpommat neljä viikkoa kuin mun neliviikkoiset yleensä. Kaikki oli niin selvää ja jämptiä. Ei tarvinnut yhtään ajatusta uhrata sille, mitä syö ja milloin syö, kun kaikki ohjeet annettiin valmiiksi.

   Sieltä osallistujien keskustelupalstalta kävi ilmi, että siellä oli mukana kasvissyöjiä, joille Tiina sit antoi niitä heille sopivia vaihtoehtoja mm. kanalle ja kalalle, joita oli resepteissä mukana. Eli saat kyllä varmasti neuvot siihen. Ja kaikki se mitä tässä syödään, on helppo ottaa evääksi. Ja voin vakuuttaa, että annokset on niin pieniä, että 12 minuuttia riittää hyvin vaikka lounaan syömiseen :). Tärkeää on, että ruokailujen väli ei veny liian pitkäksi. 3-5 tuntia olis hyvä. (Ohjelmassa on aamupala, välipala, lounas, välipala, iltapala, joiden paikkaa voi vaihdella muuten, mutta iltapala olis hyvä syödä just illalla, koska se on yleensä proteiinipitoinen). Ja jos meinaa energia loppua työn touhussa (en tiedä, kuinka fyysinen työ sulla on), niin ylimääräisen smoothien voi päivän aikana juoda ja lisätä siihen vaikka hamppuproteiinia.

   Mun normiliikuntaan (enimmillään ja parhaimmillaan) kuuluu bodypump, vesijumppa, uinti, pitkät pyörä- tai reippaat kävelylenkit, tennis, hölkkä, golf. Mutta koska kuurin aikana ei suositella mitään raskasta tai korkean sykkeen liikuntaa, rajoitin liikkumisen normaalia rauhallisempiin kävelylenkkeihin, uintiin ja golfkierroksiin, joita aluksi vähän jännitin, kun kierros kestää kumminkin 4-5 tuntia. Mutta ihan hyvin jaksoi, kun oli ohjelman mukaiset eväät mukana. Venyttelin myös tavallista enemmän ja jooga olis yksi mitä suositellaan, mutta sitä en oo harrastanut enää muutamaan vuoteen, kun ohjaaja vaihtoi maisemaa, eikä tullut uutta tilalle.

   Ekat kolme päivää oli kyllä sellaiset, että jalat ei tuntuneet yhtään omilta ja olo oli muutenkin jotenkin "ulkopuolinen" ja hontelo. Silloin en olis edes jaksanut mitään sen kummempaa, mutta loppua kohden voimat lisääntyi ja koko ajan jaksaa paremmin.

   Mielenkiinnolla jään odottelemaan, päätätkö lähteä mukaan ja jos lähdet, millainen kokemus siitä sulle muodostuu. Lopussa kiitos seisoo ihan varmasti, sitä en epäile, mutta kun itse olen tavallinen "lihansyöjä", niin ei ole ihan yks yhteen vertailukelpoinen varmaan tää mun kokemus.

   18.5. alkaa seuraava ohjelma ja sinne on ilmoittautuminen Fitfarmin sivuilla auki.

   Poista
  2. Kovasti on nyt kyllä mietityttänyt tää juttu... paha vaan, että mulla alkaa 18.5. työt, tai siis jatkuu siellä vanhassa paikassa, mutta uusin haastein. Mietinkin, onko musta sitten alottamaan kahta vaativaa juttua samaan aikaan... Lisäksi ton kuurin aikana olis just esimerkiksi lakkiaiset, mihin ollaan menossa. Mun tarvii silti jättää tää asia ainakin hautumaan, jos en nyt vielä osallistu... ehdottomasti on sellanen juttu, jota haluan kokeilla! Mulle on taas tullu sellanen suklaanmättöpakkoliike ettei oo tosikaan... koko ajan väsyttää sairaasti jne. Olis siis todellakin tarpeeseen tollanen, epäilen vaan niin vahvasti omaa itsekuriani...

   Poista
 10. Siis onpa mahtavia muutoksia ja noin lyhyessä ajassa! Hieno juttu! Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Kyllä täytyy itsekin ihmetellä, miten voi tapahtua niin paljon niin lyhyessä ajassa ja vielä niinkin yksinkertaisella konstilla kuin syömällä :). Olen kyllä tosi iloinen, että päätin kokeilla. Ja näköjään nyt kun on sentään kulunut jo muutama päivä "ylimääräistä", syön ihan samalla tavalla ja samoja juttuja kuin ohjatun neliviikkoisenkin aikana. Jotenkin pysyy energia niillä eväillä niin hyvin ja tasaisena ja mieli iloisena.

   Oli kiva ylläri, kun kävit kommentoimassa ja sulla on hauska "nimi" :)

   Poista
 11. Ihan superisti onnea! Mahtava tulos kuukaudessa. Nuo syömiset näyttävät todella herkullisilta. Mitä lisit smoothieen, kun pakkasesta kaadat nuo herkut tehosekoittimeen?
  ...ja nuo lehtikaalisipsit - ne on tosi hyviä.
  Mä vahvasti epäilen, että oon tosi hapan emäntä :) Kahvia menee mukitolkulla, vettä vähän ja, ja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anu :). Helille tosin jo tuolla ylempänä kirjoitin, että mulla ei ole yhtään sellainen olo, että olisin ansainnut onnitteluja, kun tää oli oikeasti niin kivaa ja kivutonta. Mutta siitä olen kyllä itse itseäni onnitellut, että päätin kokeilla, enkä antanut viime hetken pakokauhulle valtaa :D.

   Noihin aineksiin, mitä mulla on tossa kuvassa (babypinaattia, päärynää, pakastemangoa, tuoretta minttua) lisään viherjauhetta, luomuomenamehua ja vettä. Tosi raikas maku.

   Ja kuule, vähän luulen, että samaa hapanta sakkia ollaan kaikki nykyihmiset. Tosin oli kyllä itsestäni vähän turhan suuret luulot ja ennakkoon arvelin, että itse en niin kovin hapan olisi, mutta niin vaan meni romukoppaan sekin harhaluulo kaikkien muiden mukana. Annoskoko ja proteiinin määrä on olleet ihan metsässä vaikka muuten olen pääasiassa syönytkin terveellisesti. Mutta hauskaa, että asian voi näin lyhyessä ajassa korjata ja nyt kyllä iskostui kalloon se paljonko on riittävästi ja millaisella ravinnolla energia pysyy tasaisena ja mieli iloisena. I'm happy :)

   Poista
 12. Hieno tulos! Onnea! Sä inspiroit mua niin, että aloitin Fitfarmin superdietin. Toivottavasti ainakin tuo 5kg lähtis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo. Mielenkiintoista! Jutta ja puolen vuoden superdieetit on yks mun lempiohjelma, koska rakastan nähdä, kuinka ihmiset onnistuu muuttamaan elämäänsä parempaan suuntaan. Mutta tässä superdieetissä ei varmaan niin pitkästä ajasta ole kysymys? Eilen taisin nähdä telkkarissa mainoksen 6 viikon jaksosta. Onko se sellainen?
   Ja perustuuko se pelkkään ruokavalioon vai onko tässä mukana myös ohjeita liikunnan suhteen? (Sori kysymykset, mutta aihe kiinnostaa ja mulla on varmaan väärä mielikuva siitä superdieetin ruokavaliosta, johon mun mielikuvissa kuuluu suunnilleen pelkkää rahkaa ja mehukeittoa. Eli saa mielellään korjata :D)

   Tässä PH-ohjelmassa oli mukana useampiakin sellaisia, jotka oli ensin onnistuneesti pudottaneet (mun mielestä hirmu suuria määriä) painoa superdieetillä ja jatkoivat siitä suoraan tähän PH-ohjelmaan.
   Suurin ero näillä varmaan on se, että superdieetissä pääpaino on painonpudotuksella ja tässä PH:ssa elimistön liikahappamuuden häätämisestä ja puhdistumisesta. Paino sitten tippuu vähän niinkuin oheistuotteena sen minkä tippuu. Itse kuvittelin, että mulla ei edes ole noin paljon ylimääräistä, mutta näköjään oli :). Ja en kyllä sitä viittä rasvakiloa todellakaan kaipaa takaisin, koska olo on nyt niin paljon parempi.

   Onnea ja tsemppiä ja sisua matkaan ja ihan superia olla insipiraattori :)

   Poista
 13. Kuulosti niin hyvältä - minä omistan sen kirjan :Kati Jaakonen ja Tiina Häivä Parempaa Ruokaa ..Siellä paljon sitä mitä minä syönkin - tuo kahvi vain on niin paha... olen sitä paljon vähentänyt, mutta aamu!!!! ei onnistu - ei ainakaan vielä - kait se vaikka lomalla vois onnistua.Viime päivinä olen ollut vähän huolimaton ja heti on ollut väsyneempi olo ja vatsakin vähän sinne sun tänne turvonnut - niin, että uskon ihan kaiken mitä kirjoitit ja ryhtiliikettä teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ostoslistalla se kirja, joka on toistaiseksi kirjastosta lainassa. Tykkään siitä, kun se on samalla sellainen "tietokirja", jossa on niin mukavasti kerrottu eri raaka-aineiden hyvistä ominaisuuksista. Muhun ainakin sellaisella on iso vaikutus, kun oikeasti on perustelut sille, miksi vaikkapa jotain tiettyä kasvista kannattaa suosia ja jättää joku muu ostamatta. Ihan harmittaa, että on kaikki kuluneet vuodet (ennen tätä neljän viikon jaksoa) tullut ostettua aina sitä yhtä ja samaa ruukku- tai jäävuorisalaattia, eikä ole tullut vaikkapa pinaatti tai lehtikaali mieleenkään. Mutta onneksi sitä vanhakin koira näköjään oppii :)

   Olen kyllä todella vaikuttunut (ja samalla ihmeissäni edelleen) kaikista noista myönteisistä vaikutuksista, joita tän projektin ansiosta on tullut. En olis mitenkään pystynyt niitä ennakolta edes toivomaan. Ja kyllä vähän ihmettelen noin suurta painonpudotustaki, kun omasta mielestäni mulla ei edes ollut viittä kiloa ylimääräistä. Mutta hyvä kun tuli sekin harhaluulo näin helposti korjattua :). Ja ilahduttaa, että se ylimääräinen tosiaan lähti sieltä missä sitä näköjään oli. Ei siis pelkästään hartioista :D

   Ja niin se (ainakin mulla) menee (tai siis toivottavasti on mennyt), että jos on muutenkin huonoa jaksoa tai olo on jotenkin saamaton, sitä tulee tosiaan oltua huolimaton tai välinpitämätönkin sen suhteen mitä syö. Ja koska siitä seuraa entistä huonompi ja saamattomampi olo, ei jaksa skarpata ja kierre jatkuu kunnes tulee sellainen "itseinhon" raja vastaan ja sitä tulee tartuttua toimeen ja laitettua itsensä takaisin ryhtiin. Ja onneksi se aina palkitsee.

   Hyvää oloa toivon sulle <3

   Poista
 14. Oi että, olen sanaton...siis melkein! Mä luulen, että tuo puhdistuskuuri voisi sopia minulle. Ehdottomasti. Nimenomaan tuo olon paraneminen kuulostaa koukuttavalta! Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Taidan ruveta googlailemaan aiheesta lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hyvin kuvitella, että tää todellakin olis sun juttu ja vieläpä yhtä helppo ja vaivaton kokemus kuin mulle. Ihan vaan sen takia, että mulla on sellainen mielikuva, että meillä on aika samanlaiset lähtökohdat sen suhteen, että ruokavalio on jo valmiiksi enimmäkseen terveellinen ja sisältää juttuja, joita tähän PH-dieettiinkin kuuluu. Ja liikunnankin suhteen ollaan samoilla linjoilla ja just ne raittiissa ulkoilmassa tehdyt normielämään kuuluvat kävelylenkit on hyvänä lisänä tässäkin hommassa.

   Tuntuu ihan kuin olisin kokonaan eri ihminen tän ansiosta. Ja jotenkin helpottaa henkisesti kun tietää, ettei ole enää niin hapankaan :D

   Poista
 15. Samat on fiilikset täälläkin, kiitti vielä kun suositteleit ja oot auttanutkin tässä matkan varrella tuotteiden löytymisessä :) Tää on kyllä niin helppoa, hyvää ja tuloksellista, että ei oo käyny mullakaan mielessäkään sortua mihinkään muuhun kuin mitä tähän kuuluu. No mulla on kyllä se yks kahvikupillinen per päivä ollut mukana, mutta olen ylpeä siitäkin, että sitäkään ei tarvitsee vetää enää kymmentä kuppia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan olekin just niin helppoa ja kivaa, kun kaikki on niin selvää ja ruuatkin enimmäkseen niin maistuvia :)
   Mulle jäi tää nyt näköjään niin päälle, että en osaa enää muuta syödäkään. Tänäänkin tein ruokiksella sen ykköspäivän sapuskan, joka on yks lemppareistani. Ja yhtään isompia annoksia en ole kaivannut vieläkään. Tosin en ole mitään tehnytkään. Paitsi aloittanut "pienimuotoisen" keittiörempan, josta tulikin aika paljon työläämpi kuin oli arvannut, mutta nyt on virtaa onneksi viedä sitäkin eteenpäin.

   Mua jo vähän tuo kahvi omalla kohdalla huolettaa, että maistuuko se mulle enää ikinä. Eilen koitin kupillisen aamulla juoda, mutta sinne se meni viemäriin sekin. Ei vaan maistunut hyvälle. Sensijaan tee-arsenaali alkaa olla melkoinen. Pakko raivata kaappeja, että saa ne mahtumaan...

   Kiva kun lähdit mukaan. Mielenkiintoista nähdä, millaiset sulla on sitten ihan lopussa fiilikset. Ja painokin ;)

   Poista
 16. Kuulostaa mahtavalta. Syötiinkö tässä kuitenkin ns. kunnon ruokaa eikä mitään ravinnepusseja tms.? Oliko maitotuotteet käytössä? Mietin tätä, kun mainitsit ehkä aiemmin syöneesi liika proteiineja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä tää nimenomaan oli. Ihan mahtavaa :). Ja just sen takia, että tässä syödään nimenomaan ihan oikeaa ruokaa, eikä mitään pusseja tai patukoita.
   Paljon puhtaita raaka-aineita, enimmäkseen kasviksia, mutta mukana myös kanaa tai kalaa ja kananmunia. Lisäksi ihania vihersmoothieita, marjoja, hedelmiä, luonnonjugurttia, rahkaa, mutta tosiaan siten, että proteiinia vähemmän ja kasvispuolen juttuja enemmän. Ja nekin kaikki mahdollisimman ravinnerikkaita.
   Ihan ihmetyttää, miten voi oikeasti olla näin isot hyvät vaikutukset näin lyhyessä ajassa vaikka omassa ruokavaliossani ei edes (muka) ollut paljon korjaamisen varaa. Näin jälkikäteen tajuan, että annoskoko on ollut tarpeisiin nähden liian suuri (vaikka mielestäni on ollut ihan ok) ja proteiinia tosiaan liikaa. Jos ennen söin aterialla puolitoista kanan rintafilettä, nyt riittää neljännes tai korkeintaan puolikas. Silti piisaa energia eikä tuu ähky.

   Kiva kun kävit lukemassa ja jätit viestin :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Itsellä on tekemistä ensinnäkin annoskoon ja sokerikoukun kanssa... Varmaan sillä korjausliikkeellä pääsee jo alkuun. Varasin myös kirjastosta tuon postauksessa mainitun kirjan. Taidan tutustua ensin siihen ja sitten mahdollisesti kokeilla tätä puhdistuskuuria myös.

   Poista
  3. No kiva jos vastauksesta oli kannustukseksi :). Ja se kirja on kyllä kiva mun mielestä. Just aamulla pilkoin valmiiksi ainekset lounasta varten, että ei tarvi ruokiksella kuin käyttää ne pannulla ja syödä. Nam.
   Ja ne kirjan reseptit on kaikki tehty samalla periaatteella kuin PH-dieetin ruuatkin. Eli niillä poistetaan sitä kehon liikahappamuutta, joka niitä ongelmia (mm. sen sokerikoukun) aiheuttaa.

   Tsemppiä muutokseen ja toivon sulle hyvää oloa!

   Poista
 17. Moi Annukka! En pysty vastaamaan tuohon ylemmäs, joten kirjoitan tänne. Kyllä se ruokavalio aika rahka-raenjuusto-mehukeittopainotteista on. Onneksi tykkään molemmista. Ja joo, tämä on alkuun se kuuden viikon jakso, jota ehkä jatkan, jos tuloksia alkaa tulla. Mukana on aika kova treeniohjelma ja ruokaa syödään alussa tosi paljon, mutta se ilmeisesti vähenee viikko viikolta. Tarkoitus on laittaa aineenvaihdunta toimimaan ja se onkin mulla ollut jumissa. Itse päädyin sen PH -jutskan sijaan tähän, koska minulla on oikeasti pudotettavaa ja halusin mukana myös liikuntaohjeet. Nyt olen käynyt salilla ja harrastanut muuta liikuntaa päivittäin. Reidet huutaa hoosiannaa, mutta olo on virkeä ja innostunut. Tottakai dieetin jälkeen on pakko pitäytyä siinä, että herkkuja saa syödä vain todella rajallisesti ja että liikkua täytyy, mutta haluan onnistua ja siksi uskon, että onnistunkin. Tavoite on tämän dieetin aikana vähintään 5 kg:n pudotus ja enemmänkin jos näyttää siltä, että homma toimii. Ehkä minäkin otan sitten päälle sen PH dieetin. Ja vielä kerran kiitos inspiraatiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tosi hyvältä ja mielenkiintoiselta. Ja sulla tuntuu olevan nyt motivaatio niin kohillaan, että ei epäilystäkään, ettetkö onnistu. Ja sitten kun niitä tuloksia alkaa matkan varrella tulla ja olo muuttua parempaan ja virkeämpään suuntaan, niin se motivoi vielä entisestään jatkamaan. Ja on nää kyllä niin helpoksi tehty nää hommat, kun joku on tarkkaan jo kaiken valmiiksi miettinyt ja itse ei tarvi kuin tunnollisesti tehdä niinkuin sanotaan. Vaikka voisin kuvitella, että kuuden viikon aikana jossain kohtaa se hetkellinen kyllästyminen / tympääntyminen / ärsyyntyminen tai turhautuminenkin iskee, mutta niistä tunteista kun vaan sinnittelee yli, niin sitä on niiiiin voittaja :). Ja jos/kun lopputulos on toivottu, niin ei sitä kyllä herkästi halua siitä tunteesta luopua palaamalla vanhoihin herkkuihin. Niin ainakin mulle käy, kun sen oman hyvän olon saavuttaa, niin ei tee mieli pilata sitä.

   Toivottavasti päivittelet jossain kohtaa kuulumisia. Odotan innolla. Ja kiitos vielä kerran, kun annoit mulle ton inspiraatiokunnian :). Siitä tulee hyvä mieli.

   Poista
 18. Ihan mahtavaa, suuret onnittelut hienosti tsempattu! Voi tekisi varmasti niin hyvää täälläkin!

  VastaaPoista
 19. Ihan mahtavaa, suuret onnittelut hienosti tsempattu! Voi tekisi varmasti niin hyvää täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Susanna :). Ei tosin vaatinut juurikaan tsemppaamista, kun oli kaikki tehty niin helpoksi. Ei tarvinnut muuta kuin katsoa mitä seuraavaksi on listalla ja kokkailla :). Mutta siitä kyllä olen itseäni onnitellut, että päätin tähä lähteä mukaan viimehetkien epäröinnistä huolimatta. Onneksi oli silloin jo valmennus maksettuna ja vihanneslaatikko ostettuna täyteen...

   Uskon, että tää tekee hyvää ihan meille kaikille. Yllätyin noin isoista vaikutuksista, kun kuvittelin, ettei mulla edes ole mitään "ongelmia", kun en sokerista välitä ja valkoiset jauhotkin jätin jo 15 vuotta sitten, mutta niin vaan tuli todistettua, etten sittenkään ole ihan niin täydellinen kuin luulin olevani :D. Hyvä palautus maan pinnalle.

   Poista
 20. Aarghhh miehesi kommentti, hih nauratti. Tämä oli todella mielenkiintoinen aihe ja mielenkiinnolla luin myös nuo lopussa olevat vastaukset. Energiataso nousi ja yöunet parani ja silmien kuivuuteenkin auttoi eli kaikkia näitä apuja täälläkin tarvitaan. Luulen että nyt kun olen ollut elämäntaparempalla 2kk pystyisin tähän, aiemmin ajattelen etten kuuna päivänä.

  Jännä kun mieli päättää jotain ja se lähtee sitten sujumaan, niin ei sitä sitten tee mieli sortua.

  Toivon todella ettet ole saanut suru-uutisia, toivottavasti kaikki on hyvin...

  Parhaiten tälläisiin prosesseihin pystyy, kun mieli on jollain lailla seesteinen, kun oma pää on sekaisin ja elämä sekamelskaa järsin mitä eteen tulee.

  Hyvä sinä, täältä iso halaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen vielä mies hoki sitä, kuinka hartiat on niin paljon kaventuneet :). Itse en sitä niinkään huomaa, mutta hauikset on kyllä melkoisen ruikut. Poikien sanojen mukaan "rohkeat nyrkit narujen päissä" :D.

   Mutta siis kuule Tiia, tää oli kevyttä kauraa verrattuna sun omatoimiremonttiin. Siihen ei musta olis ollut, koska ei olis riittänyt ymmärrys siihen, mitä mun pitää muuttaa niin, että tällaisia vaikutuksia tulee. Varmaan olisin entisestään lisännyt proteiinia ja vähentänyt kasviksia tai jotain muuta tyhmää. Että nostan kyllä hattua sulle erittäin korkealle!

   Uutiset on valitettavan ikäviä ja sellaisia, että seuraavat todennäköisesti lopun elämää, mutta jotenkin olen nyt ainakin tilapäisesti (toivon, että olisin sitä pysyvästi) henkisesti sen verran itseäni vahvempi, että pystyn suhtautumaan asiaan realistisemmin, enkä pelkällä tunteella niinkuin yleensä. Siitä kun on tässä tapauksessa enemmän hyötyä ja voin olla enemmän avuksi, kun en itse heti romahda. Mutta jos uutiset olis tulleet ennen tän projektin alkua, olisin todennäköisesti jättänyt dieetin väliin ja keskittynyt murehtimaan. Joten tässä tapauksessa parempi näin.

   Halaus täältä kans <3. Jahka hankin ne isommat hauikset (ja leveämmät hartiat), niin pystyn halaamaan kovemmin :)

   Poista
 21. Nyt mä olen kyllä kateellinen, kun olet tullaisen jaksanut vetästä! Yleensä mun kevääseen on kuulunut jonkin sortin puhdistuskuuri, mutta tää kevät on jotenkin karannut minulta. Onneksi vanhin lapsista on "pakottanut" minutkin muokkaamaan omaa ruokavaliota tekemällä minulle ruokaa samalla kun tekee itselleen. Niinpä olen ollut pakotettu syömään terveellisemmin. :)

  Mutta olen kyllä iloinen sun puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään en valehtele kun sanon, että neljä viikkoa meni ihan siivillä (jos sitä pientä notkahdusta kolmannen viikon lopulla ei lasketa) ja kaikki oli harvinaisen selkeää ja helppoa, kun ei tarvinnut itse käyttää mielikuvitustaan yhtään, vaan kaikki oli mietitty ja laskettu valmiiksi. Ja näköjään teki sellaisen vaikutuksen, että olen jatkanut melkeinpä kokonaan samoilla eväillä tämänkin viikon. Olo oli niin hyvä ja kevyt ja energinen niillä syömisillä koko ajan, etten raski nyt pilata tätä. Eikä tee kyllä mielikään mitään höttöä syödä. Ehkä sitä kesän mittaan tulee niitä makkaroitakin grillailtua, mutta yhtään ennen en sitäkään tee ennenkuin tekee tosissaan mieli. Jos tekee.

   Pisteet ja peukut täältä sun viisaalle lapselle, joka pitää äidistä huolta :)

   Ja kiitti myötäilosta! Ja ihanaa kevättä! Itse kadehdin sitä teidän superihanaa keittiötä. Oma on niin plääh ja vanhanaikainen.

   Poista
 22. Sä vedät niiiin hyvin! <3
  Vai hartiat.. *huoh* *miehet* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaan oikeesti on kaventunu, kun pari päivää sitten katselin itelleni yhtä ihanaa (golf)mekkoa ja kauppaan tuli yks puolituttu pelimies, joka sano että "toi olis just sellanen hame, josta munkin vaimo tykkäis. Ootte muuten ihan saman kokoset, mutta sillä on leveenmät hartiat" :D. Käy kuulemma salilla... Eli ei ku puntille..

   Poista
  2. No mut sä oot siro ja sorja <3

   Poista
  3. Käytiin viikonloppuna mun kotona ja isä kysyi, että olenko kasvanut pituutta :D?

   Poista
  4. No helpostihan sitä pari senttiä vielä näillä kilometreillä! ;D

   Poista
 23. Heissan, postauksesi innoittamana aloitan saman dieetin maanantaina, mielenkiinnolla odotan tuloksia... jännä nähdä
  minkä verran lähtee vyötärö- ja selkämakkaroita, eikä muutkaan vaikutukset olisi pahitteeksi:) Eniten hirvittää, kuinka voin luopua kahvista ja tuosta sinunkin pitämästä jälkiuunileivästä. Taidanpa ottaa ennen ja jälkeen kuvat, niin voi sitten todistaa koko ystävä joukolle, miten kävi... Oletkos muuten pysynyt hyvin samoilla linjoilla dietin päätyttyä? t. vierailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja pahoittelut, että tulee nyt vasta vastaus, kun en ollut huomannut kommenttiasi.

   En voi muuta kuin hämmästellä kaikkia niitä hyviä vaikutuksia, joita tästä on seurannut. Ja ihan vaan syömällä...
   Ja vaikka luulin, ettei mulla edes ole ylimääräistä painoa, niin niin vaan 5 kiloa otti ja lähti. Bye bye :). En jää kaipaamaan, koska on niin ihanaa, että vaatteet taas mahtuu päälle paremmin ja olo on kokonaiskevyt. Ja vaikka miehen mielestä mun paino lähti hartioista, niin kyllä se lähti ihan just sieltä, mistä olisin toivonutkin eli vyötäröltä, selästä ja reisistä. No nyt olen vähän ehkä ruikku ja tarttis hommata lihaksia, mutta toistaiseksi olen jatkanut suht samoilla eväillä ja annoskoolla kuin dieetin aikanakin, joten siitä ei paljon massaa ole kertynyt :).
   Kahvi ei enää kiinnostaä ollenkaan ja tavallista leipääkään en ole syönyt dieetin jälkeen. Eiv aan ole tehnyt mieli.
   Kahviahan siis olis saanut sen pienen kupin aamuisin juoda, mutta mulle se ei maistunut. Tänäänkin lähti aamu käyntiin PH-smoothiella :)

   Tsemppiä ja olis kiva jos viitsisit käydä vaikka täällä kertomassa, miten sulla meni. Rakastan ihmisten onnistumisia :)

   Poista
  2. Hyvä Annukka, siis samoilla linjoilla olet pysynyt... sepäs antaa uskoa siihen, ettei ole vaan hetken hurahdus vaan elämäntapa muutos on mahdollista, niin ja uskon sen, että rakastat kun me muutkin onnistutaan:) Palataan aiheeseen... t. sama vierailija

   Poista
  3. Se on oikeasti mahdollista, eikä edes vaikeaa, kun niin päättää :). Justiin eilen mulle soitti yksi blogiystäväni, joka oli tän mun kokemuksen kannustamana aloittanut saman PH-dieetin tän viikon maanantaina ja sanoi heti tykästyneensä siihen ja että olo on tosi hyvä. (Oli kokeillut ensin Superdieettiä, mutta jätti sen kesken ja vaihtoi tähän, koska SD:stä ei ollut tullut hyvää, vaan pikemminkin pahaa oloa). Tuli iloinen mieli, koska tiedän jo nyt että tämä mun ystävä tulee onnistumaan. Niin myös sinä ja siitähän mää just niin tykkään :)

   Ja tervetuloa aina takaisin! (Mulla menee nää kommentit valvonnan kautta, kun teksti on yli viikon vanha. Ihan vaan sen takia, että huomaisin ne. Muuten en valvo mitään :))

   Poista
 24. Kiitos tästä postauksesta, olen tuota diettiä miettinyt ja miettinyt, kun en mistään oikein ole löytänyt tietoa siitä, mistä tuo ruokavalio koostuu... En ole kovin innokas tekemään itselleni eri sapuskoita ja lapsille toisia :(. Ja tuo kahvi, sitäkö ei juoda dietin aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anu ja kiitos viestistä :). Dieetti koostuu pitkälti vihreistä kasviksista, marjoista, hedelmistä.. Lisäksi kanaa/kalaa ja hapanmaitotuotteita, marjoja, hedelmiä...

   Itse kiinnostuin tästä pitkälti sen takia, että homma oli tehty niin helpoksi, kun jokaiselle päivälle neljän viikon ajan oli selvä resepti ja määrät kaikille päivän viidelle sapuskalle. (aamupala, välipala, lounas, välipala, iltapala). Ja niin älyttömän helppoja ja nopeita tehtäviä, että tosiaan valmista tuli siinä ajassa joka olis mennyt salaattiainesten pilkkomiseen. Ja mun mielestä myös todella maistuvia juttuja. Ei mitään sellasia " tää on pahaa, mutta syön koska on terveellistä".
   Sanoisin, että on kyllä sen vaivan väärtti, että neljä viikkoa malttaa tehdä itselleen omat ruuat. Itse tein arkisin niin ja viikonloppuisin sitten miehelle ja 19-vuotiaalle samaa. Ja hyvin maistui heillekin. "Ihan ku oltais ravintolassa" oli kommentti.

   Kofeiini lisää elimistön happamuutta ja siitä tässä pyritään justiin eroon, mutta pieni kuppi kahvia aamuisin on ihan sallittu. Itselleni se ei maistunut vaikka aika monta kymmentä vuotta olen joka aamu kupillisen juonut :). Myös sitä ihmettelen, että leipä jäi niin helposti elämästä kokonaan pois.

   Jos päätät lähteä mukaan, kannustan kyllä ihan täysillä :). En vaihtais tätä oloa pois kovastakaan hinnasta.

   Poista
  2. Tuli näköjään marjat ja hedelmät tuplana...
   Ja unohdin mainita vihersmoothiet, jotka jäi mulla valikoimiin dieetin jälkeenkin. En enää anna pois :)

   Poista
 25. Kiitos ihana, olitpa nopea vastaaja, ehkä mä sitten klikkaan itseni sisälle tuonne, tarttisin piristystä tätä jatkuvaa väsymystä vastaan, joka ei tokene nukkumisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli apuja tästä :). Ja sieltä kun tulostaa itselleen ne kaikki ohjeet, niin on sitten tulevaisuuttakin varten valmiina ilman että tarvii maksaa toistamiseen siitä osallistumisesta. Itsekin palaan näköjään aina vaan poimimaan sieltä niitä mun mielestä parhaan makuisia juttuja edelleen, vaikka osaan ne kyllä jo ulkoakin :).

   Sellasen "neuvon" (en kuvittele olevani mikään neuvonantaja) antaisin, että vaikka välillä tuntuis vaikealta (niinkuin jossain kohtaa varmaan käy), niin koita sitkeästi vaan noudattaa sitä ohjelmaa ihan just sellaisena kuin se on. Sillä konstin saat ihan varmaasti parhaan palkinnon onnistuneen lopputuloksen ja ennenkaikkea sen hyvän olon muodossa <3

   Poista
  2. Palasin vielä sen verran, että koitin löytää linkkiä sun blogiin tai nimeä sinne, mutta en siinä onnistunut. Olenko vaan kesseli vai onko se niin hyvin piilossa..

   Poista
  3. Et Annukka ole mikään tai mitenkään kesseli, suljin blogini kun ei ollut aikaa (eikä energiaa) päivittää sitä eikä oikein mitään sanottavaakaan...

   Poista
  4. No harmi. Olisin tullut lueskelemaan :). Mutta ehkä sitten joskus taas? (Eipä tää meikäläisenkään tahti pätää huimaa, kun ei edes yhtä juttua viikossa ole näköjään ilmestynyt, mutta kirjoitan vaan silloin kun huvittaa ja siihen on sopiva hetki. Väkisin ei synny mitään, eikä väkisin tehdyt postaukset ketään kiinnostakaan, joten parempi keskittyä muuhun elämään silloin kun siltä tuntuu :)).

   Voin vannoa, että jos lähdet mukaan PH-dieettiin, sitä energiaa tulee sen myötä lisää <3

   Poista
 26. Lähdin mukaan, eka päivä menossa ja mulla on ihan hirveä nälkä :/...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se rauhottuu siitä kyllä. Ihan ekoina päivinä mullakin oli, mutta luulen, että se johtui enimmäkseen siitä, että silloin ajatteli sitä asiaa enemmän. Siis sitä että "ei saa syödä" silloin kun huvittaa. Eli tavallaan kiinnitti liikaa huomiota siihen tuntemukseen. Näin ainakin mulla. Ja itse söin lounaat kokonaisina, mutta niin, että söin ekan puolikkaan puoliltapäivin ja toisen kun pääsin töistä.
   Oothan juonut paljon vettä? Ja kurkkua + mitä niitä muita kasviksia olikaan mainittuna, saa koska tahansa syödä lisäksi. Kokeile, jos ne auttaa. Ja sitten jos oikein hankalaksi menee, niin sai tehdä toisen ph-smoothien.

   Ei kannata luovuttaa. Aika pian elimistö tottuu pieniin määriin ja kun energia lisääntyy, sitä tulee jotenkin "vahvemmaksi" ja ajatukset + tekeminen keskittyy muuhun kuin ruokaan.

   Kyllä sää selviät <3

   Poista
 27. Hei Anukka, nyt vähän yli viikko on dieettiä takana ja aivan huikeeta, nyt jo fibromyalgiset kivut ja jäykkyydet hellittäneet, siis ruualla todella suuri merkitys asiaan. Minun pitää nyt vain seurata, etten laihdu liikaa, koska paino ongelmia minulla ei ole, "selkämakkaroiden" luulen paljolti johtuvan vähän kasassa olevasta ryhdistäni... siispä dietiin jälkeen puhtaana ja energisenä salille:) Todella ihanaa kun jaoit tätä asiaa täällä. Minäkin suosittelen dieettiä jokaiselle... Moikka ja nyt vielä tilamaan kirja, josta mainitsit viime postauksessa, hyvä kun mainitsit!!! Kuullaan kaunokainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että sentään. Et kuule usko kuinka mieltä lämmittää tää sun viesti :). Ihan superia!! Eiks olekin ihan ihmeellistä, kuinka äkkiä hyvät vaikutukset tulee esiin? Ja ihan vaan syömällä! On tää ihme homma kyllä.

   Mulla oli painon suhteen sama. Olen normaalipainoinen ja luulin, ettei mulla edes ole mitään ylimääräistä, mutta niin vaan 5 kiloa häippäsi, eikä yhtään näytä tulevan takaisin, vaikka kohta on jo kuukausi siitä kun dieetti loppui, enkä ole niin tarkkana ollut syömisten kanssa. Mutta babypinaatti ja vihersmoothiet kyllä jäi pysyvästi mun elämään. Ja avokadot ja monet muut, joita en ennen käyttänyt ollenkaan.

   Olen tosi iloinen sun puolesta! Turhien kipujen kanssa eläminen on niin hanurista. Haluaisin niin jakaa tätä samaa sanomaa kaikille, jotka kärsii just nivelongelmista tai jotain. Mutta koitan olla skarppina sen suhteen, milloin tää mun intoilu menee liian pitkälle :)

   Poista
  2. Kiitoos, tuntuu niin hyvälle syrämess täälläkin... juu juu sopivasti intoilua tärkeän asian puolesta:)

   Poista
 28. Vau, kuulostaa hyvältä. Tuo kahvi vaan epäilyttää... Saan migreenin sen lopettamisesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan vakuuttunut, että tässä olis niin paljon sellaista, mikä sua auttais selättämään kipuja. Ja kahvia saa kupillisen aamulla juoda, jos ei pysty olemaan ilman.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi