Sivut

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

NELJÄN VIIKON PUHDISTUSKUURITäytyy heti tähän kärkeen varoittaa, että luvassa on intoilua hyvän ravinnon ja paremman olon puolesta, joten paetkoon ken voi tahi muuten vaan vaan haluaa...
Taitaa kuulua aika yleiseen kevätfiilikseen, että heti kun kevätaurinko alkaa paistaa, tekee mieli hankkiutua eroon kaikesta liasta ja pölystä ja tunkkaisesta ja ahdistavasta, ja saada uutta puhdasta eloa tilalle.  Ei väliä ollaanko sisällä vai pihalla.

Itse kun en pihan rapsutuksesta sattuneesta syystä oikein innostu, ja ikkunanpesuluvatkin on viety (mies on ominut sen homman itselleen, koska ei voi kuulemma nykynaisille niin vaativaa tehtävää antaa, kun "jää kumminkin raitoja"), olen jo muutamana keväänä ottanut tavaksi keskittyä muutaman viikon ajan oman elimistöni siivoukseen siitä turhasta moskasta, mitä sinne on tullut vuoden aikana keräiltyä. Ja vähän luulen, etten siitä tavasta hevillä luovu, koska on sillä niin vissi vaikutus parempaan ja energisempään oloon. Ihan niin paljon kun en näköjään vieläkään ole viisastunut, että jättäisin sen tunkkaisen olon ehdoin tahdoin hankkimatta, vaikka ihan hyvin tiedän, mikä on hyväksi ja mikä ei.


Nuorena tyttönä tuli ensimmäisen ja viimeisen kerran kokeiltua totaalipaastoa, joka tyssäsi ennenkuin oli alkanutkaan. (Sen jälkeen kun olin litkinyt litran-pari ällöä Glauber-suola-vesiliuosta ja todennut, että mitään mitä sen avulla piti tapahtua, ei tapahtunut, vaan päinvastoin oli entistä pahempi olo sen vatsassa kelluvan suolaliuoksen ansiosta, päätin että tämä paasto oli tässä.)

Mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt. Ja tänä vuonna alkoi houkuttaa puhdistautuminen aiemmin käyttämäni ja sinällään hyväksi havaitsemani 3 viikon Method Draine Detox-kuurin sijasta syömällä pelkästään puhdasta, ravinnerikasta ruokaa. Ilman mitään erikseen kehiteltyjä "puhdistusjuomia". Ja tässä kohtaa tipahti ihan kuin tilauksesta eteeni mainos Fitfarmin nettivalmennuksista, joista yksi oli täsmälleen sitä, mitä olin hakenutkin. Tai oikeastaan vielä enemmän.

Ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvän kehittämä PH-dieetti kuulosti juurikin niin täydellisesti siltä, mitä olin etsimässä. Ja mikä parasta, dieettiin (vähän vierastan tuota dieetti-sanaa, koska siitä tulee aina mieleen joku poppakonstilaihdutuskuuri, josta tässä ei todellakaan ole kysymys) kuuluu tarkat reseptit neljän viikon ajalle jokaikiselle päivälle ja jokaikiselle aterialle/välipalalle. Ja sekös meikäläisen kaltaiselle mielikuvituksettomalle kokille passaa paremmin kuin hyvin.


Uudet vihreät ystäväni.

PH-dieetin lyhyen kuvauksen voi käydä lukemassa täällä ja katsoa aiheesta kertovan (mainos)videon täällä, mutta sen verran tähän lyhennän, että homman perusta on kehoa alkalisoiva ruokavalio, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että tavoitteena on päästä eroon meille nykyihmisille tyypillisestä elimistön haitallisesta liikahappamuudesta ja palauttaa tasapaino. Eikä todellakaan millään poppakonsteilla, vaan syömällä puhdasta ruokaa, joka koostuu gluteenittomista, ravinnetiheistä, kasvisvoittoisista raaka-aineista. Siinä se.

Proteiinia toki on mukana, mutta vähemmän kuin mihin ainakin meikäläinen on tottunut. Tai siis itsensä totuttanut... Sen kun olen tässä ensimmäisen PH-dieettiviikon aikana jo huomannut, että todella paljon pienemmillä annoksilla tulee toimeen kuin mitä normisti tulee syötyä. Ihan vaan siksi, että se mitä dieetissä syödään, on todellakin ravinnerikasta ruokaa, eikä mitään höttöä, jota tulee helposti mätettyä ihan turhan suuria lautasellisia. (Johtuen osittain siitäkin, että jos työpaikkalounas maksaa 8 euroa, niin kyllä meikäläistä ainakin karhistaa hinta sen verran, että tulee syötyä "koko rahalla", eikä niin kuin olisi viisasta.. Ja toisaalta silloin kun tulee enemmän urheiltua, annoskoko ja proteiinin määrä herkästi kasvaa entisestään vaikkei siihen olisi varsinaista tarvetta. Sitä vaan kuvittelee, että pitää syödä kuin bodari vaikka painiikin kärpässarjassa).

Oma tavoitteeni tässä hommassa on nimenomaan elimistön puhdistus ja sitä seuraavat energian lisääntyminen ja paremmat yöunet. Kaupanpäälle saattaa pätkähtää hehkuva iho ja parempikuntoiset hiukset.. Näitä kaikkia kun on kauniiksi lopuksi luvassa.

Ja näin ensimmäisen viikon jälkeen voin jo sanoa, että ihan pomminvarmasti dieetistä tulee jäämään pysyviin ruoka-ainevalikoimiin ja resepteihin monta uutta hyvää juttua. En edes muista, milloin olisin näin innoissani tutkinut reseptejä ja viihtynyt keittiössä. En varmaan koskaan. Mutta on tässä kyllä matkan varrella joutunut ruokakaupassa pari kertaa nöyrtymään ja pyytämään myyjää apuun, kun en omatoimisesti tunnistanut mm. lehtikaalia tai babypinaattia..


Kuvan lehtikaali liittyy tapaukseen..


PH-dieetin aikana myös paino väistämättä putoaa. Tiinan sanojen mukaan keskimäärin 4-7 kiloa neljässä viikossa. Itselläni se ei ollut varsinainen tavoite, mutta ei sitä näköjään voi välttääkään.
Tänään, kun käynnistyi ensimmäisen viikon viimeinen päivä, en melkein uskonut sitä mitä aamulla peilistä näin ja mitä vaaka kertoi. Painan nimittäin -2,2 kg vähemmän kuin maanantaina, vatsamakkaroista ei enää seistessä saa juurikaan kiinni, ja reidetkin on selvästi ohentuneet.

Pudotus on meikäläisen kiloille suunnilleen sitä mitä odotin koko kuukaudelta,  mutta Tiinan sanojen mukaan kaikkien paino tippuu ensimmäisellä viikolla selvästi. Kärjessä  kun lähtevät liikenteeseen kudoksissa jemmassa olleet nesteet ja kuonat. Mutta ovatpahan näköjään olleet piilossa (tai siis hyvinkin näkyvissä..) juurikin niissä kohdin, missä en niitä olisi niin kaivannut.

Viikko on siis melkein takana ja olo on kakkospäivän päänsärkyä (johtunee kahvittomuudesta) ja ohimennyttä huonoa oloa lukuunottamatta ollut koko ajan suht hyvä. Joskin ensimmäisinä päivinä vähän hontelo. Olin varautunut siihen, että jotain rajumpia puhdistumisreaktioita tulee alkuun, mutta en voi sanoa olevani pettynyt, ettei niin ole käynyt, koska oireiden listoilla oli päänsäryn ja huonovointisuuden ohella mm. ihon "kukkimista", vatsan turvotusta, ripulia ja ummetusta.
Tiinan sanojen mukaan kun 3 ensimmäistä  päivää ovat pahimmat ja sitten alkaa helpottaa. Mutta meikäläiselle nyt käy yleensä kaikessa muussakin juurikin päinvastoin. Homma kuin homma. Eli varmaan loppua kohden vaikeutuu...
Tähän asti olen noudattanut ohjeita kirjaimellisesti, enkä ole kokenut sitä ollenkaan vaikeaksi. Eniten ehkä pelkäsin luopumista aamukahvista ja niistä kahdesta kivikovasta jälkiuunileipäviipaleesta, joita ilman kahvi ei ole kahvi eikä mikään. Tai siitä, että kun perjantai-illan uusi suosikkiohjelmani "Sohvaperunat" alkaa, en voikaan omassa sohvannurkassani ottaa viinilasia käteen. Mutta toistaiseksi ei ole käynyt kahvi mielessäkään. Eikä edes ne leivät. Eikä viini. Sensijaan ensimmäinen todellinen houkutus tuli eilen ihan puskista grillimakkaran muodossa...

Oltiin miesporukalla (tai siis muut oli miehiä) pelaamassa kevään avajaisgolfkierros ja muut tottakai tempaisivat puolivälin tauolla makkarat ja pitkät oluet. Grillin tuoksu veti meikäläistäkin puoleensa kuin magneetti, mutta söin äkkiä eväsrasiasta pari kurkun palaa ja mukaanottamani puolikkaan päivän lounaasta. Täytyy sanoa, että houkutus lankeemukseen heti ensimmäisen mieliteon tullen oli kova, mutta sitä parempi oli fiilis kun en siihen sortunut. Ja viimeistään aamun peilikuva kannustaa jatkamaan. Vielä kun matkan varrella tosiaan alkaisin öisin nukkua paremmin, niin johan kelpaa. Toistaiseksi uni on ollut aika pätkittäistä johtuen siitä, että jalkoja joutuu siirtelemään paikasta toiseen. Jäsenten särky kun on osa alkuvaiheen oireista, mutta toisaalta ei itselleni mitään uutta, koska siitä olen kärsinyt lapsesta asti. Nyt se on vaan vähän muuttanut muotoaan.

Ohhoh. Tulipas tästä nyt vähän turhan pitkä teksti vaikka vasta pääsin alkuun...
Olisin voinut jatkaa pidempäänkin, mutta säästän teidät siltä.

Aihe on vähän sellainen, että se joko kiinnostaa tai ärsyttää. Ja alkuun olin vähän ajatellut etten kirjoita koko kuurista mitään, mutta sikälimikäli olen oikean havainnon tehnyt, niin taitaa kuitenkin olla aika yleistä meidän naisten keskuudessa se omaan oloon keväisin tuskastuminen, joten kirjoitin ihan sillä mielellä, että josko tästä jollekulle muullekin olisi innostuksen lähteeksi ja sysäykseksi ehkä sen kaivatun paremman olon hankkimiseen. Ja sanomattakin on kai selvää, että kirjoitan tavoilleni uskollisena vain ja ainoastaan omasta vapaasta tahdostani. Tämä ei siis ole Fitfarmin, Tiina Hälvän eikä PH-dieetin mainos, vaan ihan ikioma pieni kokemukseni, joka sekin on vasta aluillaan, enkä voi taata, mitä tuleman pitää.

Matkan puolivälissä saatan kirjata tänne tuntemuksia seuraavan kerran. Ja reilun kolmen viikon kuluttua sitten toivottavasti niitä toivottuja tuloksia. Ja jos oikein hyvin käy, lause "Rypyt sileiksi syömällä" saa uuden merkityksen :).

PS. Rajallisesta kuvamateriaalista saattaa saada sen käsityksen, että neljä viikkoa syödään pelkkiä pinaatin- tai kaalinlehtiä, mutta voin vakuuttaa, että asia on juurikin päinvastoin. On vaan vissiin ollut meikäläiselle niin keskittymistä vaativaa hommaa se ruuanlaitto ja syöminen, että kuvaaminen on jäänyt jalkoihin.49 kommenttia:

 1. Kiva postaus Annukka. Mulla on just toi olo ja kiloja vielä päälle. Vähän tekisi mieli lähteä siis kokeilemaan. Saa nähdä saanko aikaiseksi tai pystynkö ylipäätään tuollaiseen tiukkaan kuuriin. Ehkä se hyvä olo sitten potkisi...Ihanaa sunnuntaipäivää sinulle! :)

  P.S: Ihana mies kun pesee ikkunat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati :).

   Oikeasti tää on ihan superjuttu, kun on tehty niin helpoksi tää homma justiinkin niitten valmiiden reseptien ansiosta. Ei tarvi muuta kuin ohjeista katsoa, mitä seuraavina päivinä syödään, käydä kaupassa ostamassa ohjeiden mukaiset aineet ja sitten vaan kokkailla herkullisia ruokia. Olen niiiiin innoissani.
   Ja tänään kun alkoi tokan viikon eka päivä, olo on jo huomattavan energinen ja mieli valoisa. Ei ole edelleenkään käyneet kahvit tai muut mielessä kertaakaan. Tai siis oikeasti olen ihan tietoisesti koittanut ajatella, että miltä maistuu kuppi kahvia, mutten enää muista :)

   Ja juu. Mies on kyllä kiva ;)

   Poista
 2. Minä ainakin tartuin tähän postaukseen innolla. Olen ollut koko alkuvuoden, eli jo reilun kolme kuukautta omatekoisella terveys- ja "puhdistus"kuurilla. Viime syksynä (kai) kertyneitä kiloja on tippunut huomaamatta muutama ja olo on niin kevyt, etten lopeta tätä enää toivottavasti koskaan :). Tuollainen spurtti kuulostaa hyvältä tavalta ottaa pieni ryhtiliike ja saada kehoon hyvä olo. Säännöllisesti toteutettuna varmaan sitäkin parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin ton tunteen ja se on itselläkin tässä tähtäimessä :). Tai oikeastaan saavutettukin jo, mutta tiedän, että homman edetessä olo paranee entisestään ja nyt kun vielä on ulkomuodossakin näkyvissä ihan selviä muutoksia, niin ei kyllä käy mielessäkään projektin keskenjättäminen. Ja tää on siitäkin niin just mulle sopiva "kuuri", kun sisältää niin supereita reseptejä yksinkertaisista raaka-aineista. Ihan taatusti jää valikoimiin, koska mun arkikokkailut on normisti sellaista pakkopullaa, jossa villeintä on ehkä käyttää makaroonilaatikossa maidon tilalta joskus jotain muuta...

   Olen niiiiiin innostunut tästä. Ja vihersmoothiesta ja aamun lehdestä on jo tullut lyömätön yhdistelmä :)

   Poista
 3. Sun juttujasi on on aina ilo lukea, käsittelipä ne sitten mtä asiaa tahansa (tai no, yhtä poikkeusta lukuunottamatta jos pilkkua aletaan viilata) ja niin tätäkin, kuulostaa ihanan raikkaalta ja tehokkaalta:) Täytyy kyllä sanoa että arvostus, joka ei ennenkään ole pientä ollut, kohos uusiin lukemiin, kyllä en usko että olisin itse tuota makkarantuoksua vastustamaan pystynyt paitsi jos henki olisi siitä ollut kiinni, hyvä sä!
  Mullakin on semmosen kokoluokan "kohtuullistamisprojekti" menossa ettei ole bloggailemaan(kaan) kerennyt, tosin luulen että tästä kuuluu vielä liiankin kanssa, vähän kun ois johonkin lahkoon liittynyt, hurmos on samaa luokkaa;)
  Kivaa alkavaa viikkoa sinne, kuin myös toivottavasti piiiiitkiä ja sikeitä yöunia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuullistamishurmos kuulostaa ihan supermielenkiintoiselta... :). Odotan innolla, että pääsen lukemaan siitä enemmän jahka projektit on edenneet siihen pisteeseen. Ja täytyy sanoa, että se on kyllä sellainen alalaji tässä kaikkien hurmosten joukossa, että siinä olis mulla paljon opittavaa. Ei ole meinaan liikahtaneet tavararöykkiöt kotoa yhtään mihinkään suuntaan, mutta olen toiveikas sen suhteen, että tässä kun olo näköjään kiihtyvällä tahdilla kevenee ja energia lisääntyy, niin ei tiedä, josko vaikka pyrkisin Kirsin kohtuullistamiskouluun oppilaaksi :)

   Kiitos sulle kiva Kirsi ja ihanaa viikkoa sullen kans <3. Ja ihme homma, mutta vaikka yöunet ei niin yhtenäisiä vielä olekaan, niin aamulla ei silti väsytä pätkääkään.

   Poista
 4. Kiva, että olet löytänyt itsellesi sopivan dieetin. Sun kuvissa jopa vihreät näyttävät hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa vihreät :D.

   Olen kyllä tosiaan ihan älyttömän innoissani tästä ja ainakin tähänastisesta helppoudesta. Johtuu varmaan siitäkin, että "dieetissä" on paljon sellaistakin, joka kuuluu muutenkin mun jokapäiväiseen ruokavalioon, joten on jäänyt niitä tuttujakin juttuja valikoimiin. Ja tullut paaaaljon uutta ihanaa vihreää ja muuta niitten kaveriksi. En melkein malttais odottaa, että näen lopputulokset. Olispa joku kristallipallo, mistä vois vähän ennakkoon kurkata ;)

   Poista
 5. Pitääkin käydä katsomassa tarkemmin nuo ohjeet, jokso puhdistuisin minäkin. Ei tuosta sisäisestä puhdistuksest haittaa ainakaan ole. Vähän mietin myös tuota kahvittomuutta, kun minulla on melkomoinen heikkous tuo kahvittelu. Ihanaa muuten, että teillä isäntä on ottanut ikkunanpesun jutukseen - sitä täällä odotellessa:D
  Onnea loppurupeamalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kurkata se videonpätkä, johon laitoin linkin. Vaikka se on tietenkin samalla homman mainos, niin siinä on mun mielestä kiteytettynä aika hyvin se mihin kaikkeen tästä on apuja. Ja kahviakin saa pienen kupin aamulla juoda ;). (Itse kokeilin perjantaina, kun ihan oikeasti ei ole käynyt kahvi viikkoon mielessäkään ja ajattelin, että josko perjantain kunniaksi kupposen ottaisin, mutta lavuaarista se meni alas. Ei maistunut yhtään hyvältä. Ja muutenkin tuntuu, että musta on tullut immuuni kaikille houkutuksille. Ei hetkauta herkulliset ruokakuvat, eikä viinilasilliset, eikä mitkään, kun tässä dieetissä syödään just niin kaikkea hyvää :)).

   Reseptejä ei ole missään näkyvissä, koska on maksullinen nettivalmennus, eikä osallistujillakaan ole lupaa niitä esim. blogissa esitellä (mikä on tietty ihan loogista), mutta Tiinan blogissa on kivoja yleisvinkkejä ja tietoa eri raaka-aineiden (kasvisten) hyvistä vaikutuksista. Siihen oli tekstissä linkki varmaan ekan Tiinan nimen kohdalla.

   Ja siis tää valmennus alkoi 6.4., mutta ihan varmasti siihen ehtii mukaan. Aloittaa sitten vaan viikon myöhemmin ja tulostaa itselleen kaikki ohjeet paperille valmiiksi. Niin itsekin tein, koska keittiössä on paperilta helpompi mun mielestä lueskella.

   Kiitos onnesta ja lykkyä myös ikkunanpesun "ulkoistamiseen" ;)

   Poista
 6. Kiva kuulla susta Annukka!:) Ja ihanaa, että sulle kuuluu hyvää!<3 Ruoka on niin paljon muutakin kuin vatsan täytettä.:)

  Mulla on ollut jo pitkään sellainen olo, että jotain pitäisi ruokapuolelle tehdä, mutten oikein tiedä mitä...Olen miettinyt Cambridgeä, ruokien merkkaamista, Juttaakin. Kiloja on tullut pudotettua vuosien aikana aikamoinen määrä, korkojen kera takaisin eli ei kovin hyvä homma. Ei pitäisi harmitella menneitä, mutta aikoinaan, kun kaksikymppisenä tunsin itseni jo lihavaksi (en ollut), ei todellakaan olisi pitänyt alkaa painon kanssa kikkailemaan. Lopputulos katsoo peilistä. Uskon pieniin askeliin, enkä kuitenkaan ole ihan toivoani menettänyt. Katsotaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun olit mua kaivannut Taina. Tulee hyvä mieli tommosesta <3.

   On kyllä hankalia ja kurjia sellaset nuoruusiän minäkuvan vääristymät, josta aiheutuu ihan turhaa harmia :(.
   (Oletan, että aloit silloin ehkä liiaksikin laihduttamaan?)

   Mulla on vähän heikosti tietoa noista painonpudotusmenetelmistä, mutta kävin googlettamassa tuota Cambridgeä ja mulle tuli siitä sellainen tunne, että ei kyllä multa onnistuis. Eikä taitais loppupeleissä onnistua mikään, missä pitäisi laskea kaloreita. Liian vaikeaa mulle.

   Tässä PH-valmennuksessa on mukana paljon porukkaa, jotka on käyneet läpi Jutan superdieetin ja pudottaneet siellä ensin isompia määriä painoa ja sitten jatkaneet tähän. En tiedä siitä superdieetistäkään (vaikka onkin yks mun lemppariohjelmista sen takia, että rakastan ihmisten onnistumisia), että lasketaanko siinä kaloreita vai saako siinä suoriltaan ohjeet siitä, mitä milloinkin syödään niinkuin tässä PH-dieetissäkin.
   Se on jotenkin niin hirmu yksinkertaista, kun ei tarvi vaivata päätään kaloreilla, koska ravitsemusasiantuntija on valmiiksi koostanut ateriat ja miettinyt kaiken niin että toimii. Ja kaikkea pystyy helposti ottamaan evääksi töihin. Paitsi että en tiedä, pitääkö sun syödä töissä samaa ruokaa kuin oppilaatkin vai miten se menee.

   Kannustan sua ihan täysillä heti, kun teet sen päätöksen paremman olon puolesta <3. Alku aina hankalaa joka hommassa, mutta sitä mukaa kun olo kevenee ja paranee, motivaatio kasvaa ja itsestä ainakin tuntuu, että ei edes raski enää luopua siitä hyvästä olosta sitten kun sen saavuttaa. Mulla se katosi viime vuosina ensin 2,5 vuoden kipuhelvettiin ja viime keväänä siihen meidän onnettomuuten. Mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt :)

   Poista
 7. Kiitos, sä kyllä saat aiheesta kuin aiheesta kirjoitettua mukaansatempaavasti ja hauskasti. :)
  Melkein tekee mieli alkaa koittaa itsekin tuota kuuria. Mutta että ilman kahvia... paha, paha rasti mulle. Harkintaan laitan kuitenkin.
  Heti alkoi tehdä mieli noita viherryksiäkin, mitä on pannulla. Kerro ihmeessä, miten projekti etenee ja mitkä ovat tulokset ja fiilikset. Ihanaa keväistä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo. Kiitti Ellis :)

   On kyllä ihme homma se kahvista luopuminen, kun sitä etukäteen niin jännitti, mutta vannon, että ei ihan oikeasti ole kyllä tehnyt pätkääkään mieli. Ei edes ensimmäisenä aamuna, eikä kertaakaan sen jälkeenkään. Anulle tuolla ylempänä kirjoitinkin, että perjantaina ihan muodon vuoksi kokeilin juoda aamulla kupillisen (pieni kuppi mustana on aamuisin sallittu, jos ei millään pysty olemaan ilman), mutta viemäristä se meni alas. Ei maistunut yhtään hyvälle, koska olin jo ehtinyt tottua kahvin korvanneeseen aamusmoothieen, joka tulee kyllä jäämään mulle pysyväksi kaveriksi. Jos ei aamulla, eikä joka päivä, niin usein kumminkin. Pysyy energia sillä niin hyvin ja ihan tuntee, kuinka sitä kaunistuu silmissä, kun sitä juo ;).

   Tää nettivalmennus alkoi 6.4., mutta varmasti siihen vielä pääsis mukaan. Alku vaan sitten viivästyy. Ja Tiinan blogissa on kivoja vinkkejä ja aivan ihania kuvia kaikista terveellisistä herkuista. Ne oli oikeastaan viimeinen "niitti" päätökselle osallistua tähän PH-dieettiin ja voin nyt jo sanoa, että kyllä kannatti :).

   Ihanaa viikkoa sulle kans kiva Ellis <3

   Poista
 8. Mielenkiintoista :) Minä olen ollut myös tammikuun alusta asti niin terveellinen, että ihmetyttää ihan. Paino on tippunut -5 kg ja se ollut kiva bonus ! Pääasia on ollut se, että yöunet ovat paremmat ja olo kaikkinensa. Taitaa se niin olla, että olet mitä syöt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooolalaa. Ihan huippua Anne :). Ja se on tosiaan niin parasta, kun huomaa kuinka olo kevenee ja kohenee. Enkä nyt tarkoita pelkkää painon kevenemistä, vaan sitä, että ei edes ota mitkään asiat pannuun niinkuin yleensä. Tuntuu, että kaikelle voi vaan hymyillä :). Tai jotain sinnepäin.. Että kyllähän se mielikin tässä virkistyy ja kevenee kilpaa oman olon kanssa.

   Ja 5 kiloa on ihan huisi määrä. 10 voipakettia tai pallojuustoa :D. Enkä meinannut itsekään uskoa vaakaa. Jotenkin sitä on niin jumittunut nykyisiin kiloihinsa (vaikkei niitä paljon olekaan, mutta näköjään kumminkin turhaa höttöä lisänä) ja siihen, että "no se on tää ikä, kun aineenvaihdunta on hidastunut ja kaikkea..:".

   Ja todellakin. Sitä ollaan mitä syödään :). ("Olet mitä syöt" on muuten yks mun lemppariohjelmista, koska se on niin palkitsevaa, kun ihmiset saa elämänsä takaisin vaihtamalla järkyttävät ruokavalionsa järkeviin).

   Poista
 9. Tämä oli kyllä todella, todella, todella mielenkiintoinen juttu minun mielestä - niinkus tiiät varmaan. Voihan harmi, että se kuuri ehti just alkaa... täytyy koittaa kyttäillä, tulisko missä vaiheessa seuraava vastaava eteen. Tsemppiä sulle nyt vaan tuleviin viikkoihin!! Ja mielelläni kyllä kuulisin tästä aiheessa vielä lisääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älähän mittään Heli. Siihen pääsee ihan varmasti vielä mukaan. On siellä muitakin mun mielestä, jotka on aloittaneet "myöhässä".
   Koko neljän viikon reseptit ja yleisohjeet on siellä näkyvissä valmennuksen ajan ja itse ainakin heti tulostin kaiken paperille, koska oon niin vanhanaikainen, että mun on helpompi paperilta lukea ne reseptit keittiössä. Ja tottakai laitan ne myös talteen, koska voi hyödyntää sitten myöhemminkin vaikka koko kuurin tai vaan niitä ruokajuttuja mitä haluaa.
   Tiina on nettifoorumilla vastaamassa kaikkiin kysymyksiin valmennuksen ajan (päättyisköhän se nyt sitten 3.5.) ja siellä on myös keskustelupalsta, jossa voi vaihtaa kuulumisia muitten osallistujien kesken. Ja joku perusti fb-ryhmänkin, mutta siihen jätin liittymättä, koska pelkäsin, että siellä tulee sit roikuttua liiankin kanssa. Mieluummin keskityn ihan livenä tähän hommaan :)

   Ja tuli nyt mieleen sekin, että valmennuksessa näyttää olevan mukana ihmisiä, jotka on "lihattomalla", eivätkä halua käyttää myöskään soijaa, ja heille Tiina suositteli vaihtoehdoksi sieniproteiinia (quornia).

   Ja lisää kuuluu :). Vaikka jotenkin tuntuu, että pitää pyydellä anteeks, kun tällaisesta aiheesta normaalipainoisena kirjoittaa. Mutta tässä ei nyt ollakaan painoa pudottamassa, vaan tavoitteena on se oma hyvä olo. Sen kun jokainen parhaiten itse tietää, milloin olo on hyvä ja milloin jotain muuta.
   Ja kannattaa käydä Tiinan blogissa kurkkaamassa. Siellä oli ihanan raikkaita kuvia ja paljon kivaa tietoa.

   Poista
 10. Onnea hyvistä oloista ja kadotetuista kiloista! Hattua nostan sulle. MUula puuttuu syömisasioiden kohdalla selkäranka oikeastaan kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Ehkä tää on mennyt näin kivuttomasti, kun mulla on muutenkin niin askeettinen ruokavalio (johtuen varmaan siitä, että olen niin kesseli kokki), eikä ole suklaa- tai muitakaan sokerikoukkuja kiusana. Vaikka paheeni ne on toki mullakin ja sen takia onkin ollut niin kiva huomata, että kun syö hyvin (siis niinkuin tässä nyt syödään), ei käy edes mielessä, että heittäis jääkaapista metwurstin siivun suuhunsa, kun on tekee mieli suolaista.. Tai että tekis muutenkaan mieli napostella ruokien välissä yhtään mitään. Kumma homma, mutta totta :)

   Poista
 11. Innolla kuuntelen, miten jatko sujuu ja varsinkin se, että miten arki tuon kuurin jälkeen.
  Itselle haaste on se, että jonkun kuurin jälkeen tavat jäisivät myös arkeen, mitä ne eivät ole tehneet ;-D
  Leipä on minulle must, siitä ei pysty olemaan erossa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä asuu myös henkilö, joka on valmis luopumaan ihan kaikesta muusta kunhan saa syödä leipää :). Ja vinkiksi, että se on ole minä ;).

   Mulla on nyt sellainen olo, että tästä "kuurista", joka ei siis todellakaan tunnu kuurilta ollenkaan, jää mulle paljon uutta ymmärrystä vakituiseen käyttöön. Mm. se kuinka simppeleillä ohjeilla ja lyhyessä ajassa saa aikaiseksi niin maukasta ruokaa. Olen ihan myyty. Äskenkin kävin kotona (mulla on sikäli hyvä tilanne, että töistä on matkaa vaan pari kilsaa, joka täällä maaseudulla taittuu autolla parissa minuutissa ja pyrörälläkin varsin äkkiä) kokkaamassa ja syömässä päivän lounaan. Ja vähän veikkaan, että paluuta työpaikkaruokalan (tai siis ei se meidän ruokala ole, vaan ihan yleinen Sodexo, joka on samassa rakennuksessa) suht hintavien lihapatojen ääreen ei taida enää olla ainakaan vakituista paluuta..

   Mulla on ehkä se "onni", että mun ruokavalio on jo muutenkin hyvin pitkälle terveellinen ja simppeli, koska mulle ei herkut maistu. Mutta mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea sitä sitten ehkä tekee mieli, kun neljä viikkoa on kulunut vai tekeekö mitään. Sen olen jo päättänyt, että ihan vaan perinteen vuoksi en palaa vanhoihin juttuihin ellei varsin siltä tunnu. Ja jos jälkiuunileipä paluumuuttajiin kuuluu, niin voipi olla, että kahden siivun sijasta riittää yks. Ja ison viinilasin tilalta pieni. Mielenkiintoista nähdä tosiaan :)

   Poista
 12. Mahtavaa! Puhdas ravintorikas ruoka on parasta! Leipääkin saa syödä kunhan se on oikeanlaista.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on parasta :D. Pääsenkö sulle assariksi sitten kun alat ravitsemusasiantuntijaksi :) ?
   Ainoo vaan, että mulla ei ole yhtään niin hienoa kolttua kuin teidän nelikolla siellä keittiössä ;)..

   Ja Tiina laittoikin vinkkeihin todella hyvän kuuloisen gluteenittoman tattarileipäreseptin, mutta en oo sitä vielä kokeillut. Se oli tarkoitettu vähän niinkuin hätävaraksi, jos kärsii nälästä, mutta en oo kärsinyt, vaan todellakin tajunnut, kuinka pienellä sitä tulee toimeen, kun se ruoka on oikeasti kunnollista.


   Poista
  2. Ehdottomasti pääset, jos mä pääsen sulle sisustaja-assariksi;)

   Kaikenlaisia leipäreseptejä löytyy ja paljon muuta, jos hätä iskee joskus!:D

   Poista
  3. Kiitti :). Voipi tosiaan hätä iskeä kun tää 4 viikkoa loppuu ja oon "omillani"..

   Poista
 13. Kevyttä ja ravitsevaa! Hienoa!
  Oma puhdistuskuurini on sisältänyt vain oman puun sitruunoista tehtyä sitruunavettä!
  Ihanaa kevättä ja mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi. Oman puun sitruunat kuulostaa luksukselta :). Meikäläisen puutarhassa kun kasvaa korkeintaan kivikovia happamia omenoita ja niitäkin vaan silloin kun mies unohtaa leikata puut keväällä...

   Olipa kiva saada terveisiä Mantelilaaksosta. Ja etenkin sitä mimosan tuoksua, joka on sekin tähän keliin vaikea hahmottaa.

   Kiitos kun poikkesit!

   Poista
 14. Mun täytyy myöntää, että taidan olla hieman epäluuloinen puhdistusdieettejä kohtaan. Mutta se johtuu varmaankin siitä, että en tiedä niistä mitään ja etten ole koskaan itse semmoista kokeillut. Ei kyllä tekisi yhtään pahaa minullekaan! Laitan ajatuksen muhimaan ja tämän postauksen kirjanmerkkeihin - ehkäpä vielä innostun. Leivästä luopuminen olisi minullekin kova pala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vakuuttaa Satu, että positiivisen eron olossa ennen kuuria ja sen jälkeen todellakin huomaa. Ellei se oo sattunut jo alunperinkin olemaan kaikinpuolin kevyt ja energinen. Mulla ei nyt sattunut :).

   Ehkä mun "pelastus" tässä on se, että syöminen ei oo koskaan ollut mun prioriteettilistan kärjessä. Tai ainakaan niin kauan kuin muistan. Siis sellanen gurmee-ruokailu. Sellasta sapuskaa kun ei tän kokin kauhasta synny :). Sen takia on niin kiitollista tyhmänä vaan katsoa, mitä seuraavassa reseptissä lukee ja kiltisti tehdä niinkuin siinä sanotaan. Ja mun makuun on ollut todella maukkaita kaikki ne ruuat, joita tähän mennessä on ollu valikoimissa. En tiedä mitä joku Michelin-tason kotikokki niistä sanois, mutta mulle maistuu .

   Poista
 15. Ai ai, kylläpäs pistit nyt hyvän houkutus-jutun. Niin minunkin piti aloittaa kevennyskuuri, kun työt loppu. Ainakin viljaton elämä taas vaihteeksi, mut viikko on jo mennyt. Mut voihan sen aloittaa tänään, eikun huomenna. Nyt onkin kupu kohtuullisen täynnä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupu täynnä ei kyllä oikein mikään jaksa houkuttaa, mutta jahka se siitä taas laskeutuu, niin sitten :).

   Ja sussa kun on puutarhurin vikaa, niin osaisit hyvin kasvatella kaikenlaista tuoretta ja hyvää, mitä sitten vaan napsii pannulle ja pöytään. Itsekin jo vähän katselin sellasia pieniä parvekekasvihuoneita (tai siis kaappi se paremminkin on) josko vihdoinkin uskaltautuisin kokeilemaan jos saisin jotain yrttejä ihan itse kasvamaan niin ei tarvis kaupasta aina kantaa. Mutta nää nyt on näitä meikäläisen joka keväisiä "tänä vuonna musta tulee kätevä kokki ja kunnon puutarhuri"-juttuja, jotka ei vielä koskaan oo edenneet sen pidemmälle :)

   Tiinan omassa blogissa on ihanan innostavia kuvia ja hyviä vinkkejä. Linkki sinne oli mun tekstissä Tiinan nimen kohalla. Kannattaa poiketa. (Ja tää ei edelleenkään ollut mainos :))

   Poista
 16. Hienoa Annukka! Kuulostat niin energiseltä ja innostuneelta,jes! Mahtavaa kun dieetti toimii ja mieli virkistyy..jajaja kilot karisee =) Aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä just kuule olen mitä suurimmassa määrin :). Ihan mahtava fiilis! Ja peilikuvakin tosiaan muuttunut viikossa ihan silminnähden. Melkein harmittaa, ettei tullut otettua itsestään "ennen"-kuvaa ihan vaan itseään varten, että olis sit kolmen viikon päästä voinut ihan konkreettisesti katsoa, mitä kaikkea on tapahtunut. Mutta onpahan sitä vanhaa kuvaa niin kauan tuijotellut, että kyllä se päässä muistissa on :). Ja vaikkei tässä tosiaan ole mistään isoista kiloista tai muusta kyse, niin ero on kyllä niin vissi.

   Aurinkoista viikkoa sulle kans Anne :)

   Poista
 17. Toi on just sitä mitä minä tarvitsisin!! Mutta tietenkin sekin maksaa jotenka se siitä ;(( Mutta hyvä antsu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis just niin sitä Bikke. Maksaa 55 euroa toi neljän viikon nettivalmennus. Eli parin ale-ostoksen verran ;).

   Alkuun ajattelin itekin, että tulee kalliiksi, kun kasvikset oikeasti maksaa paljon (paitsi että teikäläinen osais kasvatella niitä ihan itse), mutta eipä tulekaan. Ne on niin riittoisia, että varmaan sillä työpaikkalounaan hinnalla syön koko päivän sapuskat.

   Niinkus tiedät, olen meistä sinipaidoista se kaikkein tylsin syöjä, jota ei paljon (ollenkaan) kakut ja leivokset, eikä oikein mikään muukaan nappaa, mutta siitä huolimatta mun olo on kohentunut reilussa viikossa ihan todella paljon. Kestää niitä murheitakin paremmin. Eikä naamakaan näytä enää yhtään niin väsyneeltä ja se on plussaa se :)

   Poista
 18. Oi joi...jos joku muu olis tämän kirjoittanut, niin en uskois, mutta sinä osaat vaan olla niin vakuuttava, että kyllä tässä jo sormet Fitfarmin sivuille hamuilee ;) Ainoa mikä kauhistuttaa on kahvittomuus...ei kai elämää ilman kahvia voi olla...kuolemaksihan se on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta Soile ;). Oikeesti en meinaa uskoa itsekään, mutta pakko kai se on, kun vaaka ja peili on kumminkin ihan samat kuin viikko sitten... Ja vitsit miten hyvää se ruoka on! Mun mielestä ainakin. Ja ihmettelen kyllä, jos ei ole muidenkin. Ainoastaan lehtisellerin varret ei kuulu lemppareihin, mutta pilkulleen oon reseptejä noudattanut, koska Tiinalla on siellä omassa blogissaan niin hyviä tietoja siitä, mitä hyödyllistä mikäkin kasvis sisältää (ei tässä siis pelkkiä kasviksia syödä), että en aio jättää yhtäkään ominaisuutta hyödyntämättä..

   Ja kahvia saa juoda pienen kupin aamulla, mutta sekin tässä on niin todellakin hämärää, että mun ei ihan oikeasti ole kertaakaan käynyt kahvi ees mielessä. Paitsi niin että olen pakottanut itseni ajattelmaan sitä ja perjantaina keittämään kupillisen ihan vaan perinteen vuoksi, mutta meni yhden kulauksen jälkeen viemäriin. Maistui pahalle, vaikka vasta vajaa viikko oli menny smoothie-aamuilla. (En silti usko, että loppuelämääni olen ilman kahvia, mutta en myöskään aio tän dieetin jälkeen keittää sitä yhtään ennen kuin tekee oikeasti mieli. Jos tekee. Sama koskee leipää).

   Ja kyllä tää tosiaan on ilman kahviakin nimenomaan elämäksi :). Olen niin innoissani, kun naamakin nuortuu silmissä :D. Oikeesti..

   Poista
 19. Kuulostaa kyllä aika hyvältä, nyt lopetan kyllä noista pullista postaamisen niin ei tule houkutusta, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa pullat Susanna :). Ne ei onneksi kuulu mun houkutuslistalle. Mutta grillimakkaran kuvia sais mieluusti vältellä :D

   Poista
 20. Kuulostaa kyllä aika hyvältä, nyt lopetan kyllä noista pullista postaamisen niin ei tule houkutusta, hih!

  VastaaPoista
 21. Hassua, just ellen kävin ostaa kaikkee superfuudii, kun olo on niin jumalattoman saamaton. Sit tuun tänne ja kato perkele, postaamassa videossasi on vastaus mun ihmetyksiin. Nyt otan selvää PH:sta ja sitä kohti. Thänks Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kuule Maketsu lähinnä ihmeellistä tää homma. Tiesin, että ihan pomminvarmasti on hyvä, mutten tajunnut kuinka hyvä. Ja tää olis niiiin just se mitä toivoisin sunkin kokeilevan. Jos katsot sen youtubepätkän, johon laitoin linkin, niin sieltä selvää miksi.

   Puoltoista viikkoa mennyt ja pystyn nousemaan sängystä kuin joku nuori varsa (jos ne nukkuis sängyssä..). Ei tarvi tökötellä sitä normaalia jäykkää aamukävelyä, vaan nilkat ja muutkin nivelet on ihan notkeita. Jopa niin notkeita, että meinasin lyödä otsani lattiaan, kun tein ne muutamat joogaliikkeet mitä aina aamusin teen. En osannut varautua siihen, että yhtäkkiä se jäykkä ja naksuva liike onkin niin sulava, että yltää pää lattiaan :)

   Poista
 22. Oi zemppiä ja voimia ja niin vakuuttava kirjoitus, että miltei innostun. Mutta tarvitsen kuitenkin ruualle suutuntumaa ja meinaan pyörtyillä täällä jo muutenkin elämäntaparempan nöyryyttämänä.

  Aurinkoista loppuviikkoa Annukka ja jään innolla seuraamaan miten homma etenee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia :). Ja kyllä tässä syödään ihan oikeaa ruokaa, mutta annokset on ehtineet mennä parempiin suihin ennenkuin kuvaaja yhdessä ja samassa persoonassa on ehtinyt paikalle :). Smoothie vaan täydentää.

   Ja on tää kyllä jonkun sortin maailman kahdeksas ihme siinäkin mielessä, että olen alkanut viihtyä keittiössä patojen äärellä. Mieskin sanoi, että "ihmeen hyvin oot jaksanut tota kaikkea pilkkoa" :D. No niinpä olen ja melko vakuuttunut olen, että jaksan jatkossakin.

   Sunnuntai-iltana tulee viikko täyteen, joten silloin varmaan tulee puolivälin kuulumiset. Siihen asti toivotan sulle pikaista paranemista ja auringonpaistetta kans <3

   Poista
  2. siis tulee kaksi viikkoa täyteen... (ihan turhia nää korjaukset, mutta harmittaa, kun aina sattuu joku moka näihin kommenttilootiin mulle)

   Poista
 23. Sinusta ihan pursuaa hyvää energiaa tänne asti!
  Mahtava tulos jo nyt! Ruoka-annokset ovat houkuttelevan näköisiä :)
  Hatun nosto täältä sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pursuaa :). Nyt meinaan ihan todellakin sitä energiaa piisaa. Ja nimenomaan hyvää :).
   Ja ruuat on todellakin maukkaita ja alkuun liian pieniltä tuntuneet annokset on alkaneet tuntua päinvastoin niin suurilta, etten enää meinaa jaksaa syödä kaikkea. Niin äkkiä sitä näköjään tottuu. (Ja onhan toi vatsa tässä matkan varrella pienentynytkin, joten se auttaa asiaa myös).

   Ja hatunnosto kuuluu ehdottomasti näin yksinkertaisen, mutta toimivan ruokavalion kehittäjälle Tiina Hälvälle. Taas on tullut todistettua että yksinkertaiset asiat on niitä parhaita. Homma kuin homma näköjään. Ihan pelottaa että kohta tää loppuu ja olen "omillani". Mutta nyt on tullut kaiken muun lisäksi luottoa omaan keittiöosaamiseenkin, joka ei kovin kaksinen ole ollut :)

   Poista
 24. Heippa Annukka! Kuulostaa hyvältä! Tätä varmaan oon itekin ollut vailla. Mutta jos saan kysyä, niin pari juttua askarruttaa mieltä. Joka paikassa sanotaan, että on gluteeniton, mutta pärjääkö laktoiosi-intolerantikko tämän kanssa? Pärjääkö ihan tavallisella sauvasekoittimella vai täytyykö lähteä järeämpien aseiden hankintaan? Saako raaka-aineet ihan perus S-marketista vai tarviiko olla Stokkan Herkku lähellä? Jos ehtisit vastailemaan, niin kovasti kiitollinen olisi hän!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi