Sivut

tiistai 26. toukokuuta 2020

HAASTE: SUKUNIMEN 1. KIRJAIN (R)


Pöllin Paulan blogista kivan ja helpon haasteen, joka sopi täsmästi tarpeeseeni tehdä hetken ajan jotain, mikä ei rasita aivoja. 

"Tehtävänä on kirjoitella käyttämällä oman sukunimen ensimmäistä kirjainta otsikkosanojen alle, mitä ne tuovat mieleen. Ensin siis vain yksi sana ja perustelujakin voi esittää."


VAATE

Raitamekko.

(Ihan ensin tuli kylläkin mieleen rikoot ja Mikko Alatalo niistä laulamassa, mutta häivytin mielikuvan ennenkuin jäi kyseinen ralli päähän pyörimään).Turistina Helsingissä viime vuoden kesäkuussa.


JUOMA

Riesling. Joskin kohta pääsee tekemään myös raparperijuomaa. Ja jos nyt vielä vähän korjaan, niin kyllä raikas vesi on kaikkein parasta.

PAIKKA

Ruissalo. Olen jo pitkään kaivannut Turun Ruissalon kauniisiin merenrantamaisemiin viikonlopun viettoon, mutta hotelli on ollut kiinni niin kauan, että meni jo nimet sekaisin ja miehelle tässä taannoin haikailin, kuinka "haluaisin jo päästä Ruisluotoon". Siihen mies totesi, että "Sinne saat kyllä mennä jonkun muun kanssa, en oo vielä tulossa" (Ruisluoto on paikallinen vanhainkoti).

Kännykkä kertoo, että kuva on otettu Ruissalon kylpylän Kapteeninsalin ikkunan läpi 20.4.2019 klo 20.15 
(kännykkäkuvien parhaita puolia tämä, ettei tarvi itse arpoa aikoja ja paikkoja jälkikäteen)Kun en sinne Ruissaloom pääse, kävin eilen illalla Ruisluodon rannassa Pyhäjärvellä kuvailemassa ja kuuntelemassa lokkien kirkunaa. Aika meteli oli, mutta ihanan tyyntä ja rauhallista muuten.

RUOKA

Ryynimakkara. Ei mitään selitystä tälle, koska en ole syönyt ryynäriä varmaan kolmeenkymmeneen vuoteen, ellei Tapolan mustaa makkaraa sellaiseksi lasketa. En usko, että lasketaan.

ELÄIN 

Tämä oli vaikea, mutta vastaan Ruisrääkkä. (Ja jatkona sille tuli tietenkin mieleen suomenkielen rumimmaksi lauseeksi jossain mainittu "Älä rääkkää sitä ruisrääkkää!", johon vastaus kuuluu  "En mä rääkkääkkään").

KUKKAA ei kysytty, mutta koska sattui sopiva kuva kameran kätköistä näkösälle, vastaan ruiskukka. Tai siis ruiskaunokki se kai oikeasti on, mutta en ole kyllä kuullut kenenkään sitä nimeä käyttävän.Kuva kesäkuulta 2018, kun käytiin Mansikkatilan mailla Tainan kanssa Jokioisten Elonkierrossa tätä katoavaa kansanperinnettä ihastelemassa. Sääli, ettei näitä enää kasva pellonpientareilla niin kuin ennen(vanhaan).Salakuvasin kuvailevaa Tainaa.TYTÖN NIMI

Raija. Ihan vaan koska tuli ensimmäisenä mieleen.

POJAN NIMI

Risto. Sama tämän kanssa. Ei kuulu yhtään Ristoa lähipiiriin.

AMMATTI

Rappari

KUVAUS HENKILÖSTÄ

Ronskinpuoleinen. Siis sikäli mikäli kysymyksellä viitattiin valitsemaani ammattiin. Mutta jos ei, niin vastaan rehti, reilu, rehellinen, ryhdikäs, reipas ja rauhallinen. Kaikki arvostamiani ominaisuuksia kellä tahansa henkilöllä.


JOKA KODISSA


Toivottavasti Rakkautta. 29.5.1993


Se oli tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. Kiitos Paula tästä älyvapaasta tuokiosta. 

Raapustelemisiin!


31 kommenttia:

 1. Mites olis se RÄKÄTTIrastas, niitä on meillä piha täynnä :)
  Hauskoja nämä helpot ja aivovapaat haasteet ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perhana! Ei tullut räkättirastas mieleen ja piti sitäpaitsi jälkikäteen tarkistaa googlesta, onko koko ruisrääkkää olemassakaan. Näytti kyllä kuvassa tutulta, mutta voi olla, että muistuttaa meidän pihalla pyöriviä fasaaninpoikasia. En niistä niin hirveästi piittaa, kun porukkaa johtaa turhan kovaääninen kukko.

   Haaste oli kiva, mutta loppui liian lyhyeen. Nyt joutuu taas jatkamaan aivojen käyttämistä :)

   Poista
 2. Mä olen NIIIIIIN odottanut jotain haastetta ja tää oli vieläpä kiva sellainen. Tartun tähän heti tänään, kunhan saan ensin päivän hommat tehtyä :)

  Ja kiitti vaan Mikko Alatalon rikoista - tarttui heti päivän korvamadoksi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Spotify halusi kostaa mulle, koska sen jälkeen kun olin tietoisesti hävittänyt mielikuvan riskistä Mikosta heilumassa rikoissa sinisine silmälaseineen, kappale ilmestyi mun randomille soittolistalle :D.

   Olen tehnyt sellaisen havainnon, että mun on vaikea tarttua haasteisiin, jotka mulle lähetetään, koska siitä tulee jotenkin sellainen suorittamisen meininki ja huono omatunto, jos en tee (ei aina). Mutta jos itse näen jollain jonkun kivan ja sopivan helpon (just aivottoman) haasteen, sellainen on kiva napata, jos satutuu olemaan sillä tuulella. Nyt satuin. Oli vaan turhan äkkiä tehty tämä. Meni ehkä 5 minuuttia vastaamiseen, mutta kuvien kaivelu otti aikaa, eikä sattumoisin löytynyt kuvaa ryynäristä, Raijasta, Ristosta, eikä rapparista :D

   Poista
 3. Joo, tää oli ihan kiva haaste. Minäkin jopa kopsasin sen jos joskus innostuis tekemään :) Ihania kuvia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos innostut :). Ja kiitos kuvakehuista Emilie!

   Poista
 4. Olipa hauska postaus. Taidan napata idean tästä mukaani ja toteuttaa heti huomenna tämän.
  Saas nähdä mitä kaikkea keksin K-kirjaimella :)
  Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinulle Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tyttönimi olis alkanut K:lla, joten kiva nähdä millasia sanoja keksit.

   Ja kiitos samoin, kivaa ja kaunista toukokuun loppua sulle kans Outi <3. Meillä on perjantaina 27-vuotishääpäivä ja mies jo ilmoitti tekevänsä silloin tuplasti töitä, joten perinteisellä kaavalla mennään :D

   Poista
 5. Hauska haaste! Aloin toki miettiä miten vaikeaa olisi vastata omalla kirjaimella. Ainakaan terveellisesti. Koska P niinku punkku ja pizza 😂

  Ihanat kuvat. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mehän saatais sit ihan täydellinen piknik aikaiseksi. Sinä tuot punkkua ja pizzaa ja minä ryynimakkaraa ja Rieslingiä :D. Mitä sitä ihminen muuta tarviikaan...

   Kiitos Nelina ja koita kestää siellä kaiken keskellä <3

   Poista
 6. Olipa hauskaa luettavaa. Välillä on kiva laittaa aivot töihin. Näistä tulee aina mieleen lapsuuden sanaleikit, kun pitkästä yhdyssanasta piti keksiä uusia sanoja käyttäen alkuperäisen sanan kirjaimia.

  Luovaa kirjoittamista. Jännää, miten jotkut sanat vain pompsahtavat jostakin esiin. Niiiin ja kauniit kuvat taas kehystävät sanojasi. Mukavaa loppuviikkoa Annukka<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aivot on olleet ylikuormitustilassa, tai ainakin ihan äärirajoilla tässä oikeastaan koko kevään (ei liity k:lla alkavaan, vaan ihan vaan töihin), joten tällainen pieni aivojen lepuutustuokio tuli tarpeeseen. Joskin oli kovin lyhytkestoinen ilo, kun vaan kirjoitin sen, mitä ekana tuli miettimättä mieleen sensijaan, että olisin alkanut tapojeni mukaan pohdiskelemaan.

   Ja joo, oli kiva muistutus tuo yhdyssanajuttu. Siitä tuli mieleen myös hirsipuu, jota sinäkin varmaan olet aikanaan pelannut? Vähän niinkuin nykyinen Onnenpyörä, mutta jännempi, koska se hirsipuuhun päätyminen oli kurjaa :)

   Kiitos taas Mari ja mukavaa & kaunista loppuviikkoa ja koko loppukuuta sulle myös <3

   Poista
 7. Mukava haaste . ehkä kerkeiskin tekemään :)

  Aikoinaan oli täällä blogimaailmassa Tarina päivässä -kirjoittelu. Ko.blogin kirjoittaja aina kuukaudellle julkaisi listan sanoista jonka mukaan kirjoitettiin mitä siitä kehkeytettiinkin - en mä muistaakseeni joka päivä kirjoittanut mutta aika monta tarinaa niistä omaan blogiini tulikin :)

  Mukavaa toukokuun vikaa viikkoa Annukka <3 - mulla alkaakin ensi viikolla loma juhannukseen asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä kerkiää. Ei montaa minuuttia mennyt, kun vaan siirsin tekstiksi sen, mitä päästä tuli ekana ulos :). Olishan tätä toki voinut vähän pohtiakin, mutta harrastan sitä puolta muutenkin ihan liikaa, joten välillä on kiva olla ihan vaan aivoton.

   Joskus tollaset kirjoitushaasteet tuntuu kiinnostavilta, jos sattuu olemaan sillä tuulella, mutta mihinkään pitkäjänteiseen musta ei ole. Lopahtaa into aina matkalla.

   Ou, loma kuulosaa kivalta! Ja kelitkin suosii, joten ei muuta kuin ihanaa lomaa Hanna <3

   Poista
 8. sori kirjoitusvirhe ylhäällä - tarkoitus oli siis sanoa: mitä siitä kehkeytykin
  ei koskaan pitäis lähettää tarkastamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En huomannut tekstissä mitään kummallista, koska sitä kääntää automaattisesti tekstin meielessään oikeaksi. Mutta tunnistan ton, että harmittaa, kun tulee lähetettyä tarkistamatta ja sitten huomaa, että jäi jotain sanoja välistä pois tai muuten vaan tuli kirjoitusvirheitä.

   Poista
 9. Ruissalo on täälläkin rakas paikka, meille Turku on aina. Kaipaan kyllä itsekin sinne tällä hetkellä, tekisi pieni irtiotto ihan hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalossa on kyllä niin nättiä (joskin kuulemma ruuhkaista ollut tänä keväänä, kun kaikki on jalkautuneet ulkoilemaan). Sitä vaan mietin, että kun se kylpylä on perinteisesti ikäihmisten kuntoutuspaikka, niin pääseeköhän sinne edes normaalisti, vaikka aukeaakin, kun suurin osa vakiasukkaista on riskiryhmäläisiä. Mutta on niitä toki muitakin paikkoja, joihin mennä.

   Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 10. Tämä on kyllä kiva haaste ja nappaan tästä kopin. Mulla alkaa myös sukunimi r-kirjaimella. ;)

  Ihanaa loppuviikkoa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun sukunimen muistankin, koska se on sen verran erikoinen, että on jäänyt mieleen.
   Kiva nähdä, mitä sanoja valkkaat. Todennäköisesti jotain fiksumpaa kuin ryynimakkarat :D.

   Kiitos samoin Marina <3

   Poista
 11. Ihana ja haaste lähtee täyttöön. Meri, kukat, raitamekot, raparperi ja vesi, aah. <3 Mitä ihaninta viikonloppua Annukka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs rikoot, ryynimakkara ja Riesling :D?

   Kiitos samoin Tiia <3

   Poista
 12. Tää oli hauska. Ihanan aivoton ja silti täytyi oikein miettiä :)
  Ihan vielä vanhainkoti ei oo sun paikka.. Ihana tuo ruiskukkakuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä olis saanut jotain järkevääkin aikaiseksi, mutta kun suurimman osan ajasta joutuu olemaan järkevää, aivottomuus on välillä hyvästä.

   Ja joo, en ajatellu ainakaan 35 vuoteen vielä päätyä vanhainkotiin :).

   Ruiskukkia on ikävä. Niitä ja päivänkakkaroita tuli ennen tien ja pellon reunoilta kerättyä, mutta ei oo ennää ei.

   Iloista kesämieltä maalarille <3

   Poista
 13. Ja täältä myös löysin tämän haasteen. Tämä on kepeä ja kiva haaste, ei tarvitse miettiä syntyjä syviä. Minäkin sen nappasin ja juuri tein.
  Ihana paikka sinulla: Ruissalo. Ja ruoka: ryynäri! On minullakin kulunut aikaa, kun olen ryynäriä syönyt. Täytyypä maistella tänä kesänä.
  Ja tuo raitamekko! Ihan loistava.
  Ihanaa viikonloppua, Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tätä olis voinut vähän pohtiakin, mutta päätin nyt kuitenkin kirjoittaa mitä ensimmäisenä päähän pälkähtää, oli siinä sitten järkeä tai (ei ollut :)).

   Ruissalo on ainut paikka, mihin on tässä tänä k-keväänä ollut ikävä. Kuuluu meidän vakkariviikonloppukohteisiin joka kevät tai kesä. Siellä on niin nättiä ja erilaista kaunista kuin järven rannalla, joka on mulle tutumpi ympäristö.

   Viikonloppuna pidin taas koneen kannet kiinni, mutta toivottelen iloista alkanutta kesäviikkoa sen sijaan <3

   Poista
 14. Ruisryynäri on hyvää! Ja eilen söin GRILLATTUA mustaamakkaraa, se vasta hyvää olikin. Paitsi että en tykkää makkarasta, mutta hyvää oli silti.
  Kiva, että tartuit haasteeseeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tuli se ryynäri mieleen, mietin, että mahtaako sellaista enää olla olemassakaan, mutta kai maar. Mustaa makkaraa tekee joskus mieli ostaa lounassalaatin kylkeen ja vaikka sen kiikutan työpaikalle viereisestä cittarista, ehtii jo rasva tulla pussista läpi :). Aiai.

   Kiitos sulle tästä aivojen lepuutushetkestä. Kiva välillä kirjoittaa jotain yhtään mitään miettimättä. Iloista kesäkuun alkua Paula!

   Poista
 15. Pakko kommentoida tähän jo mennen kesän juttuusi, mutta ruiskaunokki on kuulunut lapsuuteni maisemaan olennaisena osana. ;) Tämä on hauska haaste, joka saa jäädä alitajuntaan muhimaan. Iltapäiväterveisin Tuija

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi