Sivut

perjantai 18. tammikuuta 2019

UUSI VIHREÄMPI BANNERI


Viherbannerista tuli nyt sellainen kuin siitä tuli. Aikalailla omannäköiseni ainakin omasta mielestäni.

Bannerin valmistuksessa käytin ilmaista PhotoScape-kuvankäsittelyohjelmaa ja vähintäänkin omintakeista 'leikkaa - yhdistele - kokeile - epäonnistu - kokeile uudelleen' -menetelmää, joka ei kestä päivänvaloa, mutta niin vaan valmista tuli. Voin tosin vakuuttaa, että helpompiakin keinoja on taatusti olemassa.

Lämmin kiitos Tarulle teksti-ideasta, M. T. Ainasojalle lukuisista hyötyvinkeistä, jotka tallennan myöhempää käyttöä varten (jos joku muukin tarvitsee, niin kannattaa käydä lukemassa edellisen postauksen kommenttiketjun loppupäätä) ja kaikille muille yleisestä kannustuksesta.

Iloista viikonloppua!


51 kommenttia:

 1. Ooh, ihana! Just sun näköinen <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä tuli!!
  Lueskelin viime postauksesi kommentteja ja huomasin kivat ideat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma :). En tiedä, onko mun läppärissä vika vai missä, mutta tällä katsottuna värit näyttää paljon haaleammilta ja jotenkin sinisemmiltä kuin sillä, koneella, millä bannerin tein. Vähän harmittaa, mutta ei riitä osaaminen enempään.

   Poista
 3. Lämmin vihreä väri vaikuttaa lupaavalta - ja rosmariini... sehän sopii vaikka mihin (ruoan laittoon ja sisustukseen) -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hannah :). Harmnillisesti tällä mun läppärillä alkuperäiset värit vääristyy, mutta toivon, että vika on tässä koneessa ja muilla näkyy alkuperäisen kaltaisena.
   Tällä mun kannettavalla katsoen näyttää tuo pikkuteksti ihan sinisävyiseltä ja logokin vähän likaisen harmaanvihreältä. Originaali on puhtaamman vihreä. Mutta ei riitä osaaminen kummempaan, joten näillä mennään.

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Emilie :). Tykkään itsekin, että tuli vähän tuurillakin aika kiva.

   Poista
 5. En kestä, toi on niin ihana! Voi kun osais itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Pystyisinköhän jotenkin jeesaamaan sua? Jos siis tällainen kantapään kautta tehty amatööri-ilmaisversio käy? (En uskalla luvata, että osaan, kun en tiedä, minkälainen banneri sulla on toiveissa, mutta tässä mun omassa ei tarvittu kuin toi pikkukuva, jonka kaveriksi kirjoitin tekstiä. Paitsi että toi KOTONASI. oli kuva myös, mutta tein sellaisenkin version, jossa kirjoitinkin senkin ihan vaan tekstinä ja sitten muokkasin oman blogini leveyteen sopivaksi)

   Poista
  2. Mulla on vielä vanha blogini omassa käytössä jonkinlaisena harjoitusblogina. Siellä uskallan kokeilla uudistuksia ja jos onnistuvat niin sitten laitan tännekin blogiin.
   Mutta mulle tuottaa jo ongelmia tuollaisen pikku kuvan tai jonkin lauseen saaminen siihen blogin nimen viereen tai alle.

   Poista
  3. No onnistuin kuin onnistuinkin aikaansaamaan jonkinlaisen bannerin blogiini! Tai mikä banneri se nyt on, vaan blogin nimi ja pieni kuva.

   Poista
  4. Kävin heti kurkkaamassa. Pelkistetyn tyylikäs oli niinkuin arvelinkin.
   Kirjoititko blogin nimen erikseen ja lisäsit sitten sille kaveriksi kuvan?
   Vai teitkö tekstistä ja pikkukuvasta tavallaan "yhteiskuvan" ensin ja lisäsit sen sitten kokonaisuutena banneriksi? (Itse tein näin).

   Poista
  5. Tein Photoscapessa "yhteiskuvan" kuten sinäkin.

   Poista
 6. Näyttää raikkaalle!On onnistunut logo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aikku.
   Valmistusmenetelmä oli kyseenalainen, mutta onneksi siitä ei jäänyt jälkeä lopputulokseen :).

   Poista
 7. Hieno tuli! Todella raikas ja niin sinun näköisesi :)

  VastaaPoista
 8. Ihana ja raikas ja ihan sun oloinen Annukka. <3 Kivaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiia ja ihanata viikonloppua <3

   Poista
 9. Vaihtelu virkistää. Raikas on, hieno on :) Ja hei, ihan ite osasit tehä. Mie en :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :). Mutta samalla höpöhöpö! Vaatimattomuus ei nyt kuule savolaista kaunista. Sulla on kuvankäsittely niin hienosti hallussa, että osaat tehdä ihan sellaisen kuvan kuin ikinä haluat ja päätät. Sitten ei muuta tarvikaan kuin lisätä se bloggeriin oikeaan kohtaan. Mulle hankalinta oli arvailla, mikä on kuvan oikea leveys, että tulis tehtyä heti mahdollisimman sopivan kokoinen.

   Kivaa viikendiä!

   Poista
 10. Ihanan raikas ja selkeä, väri täydellinen :) Minä tykkään kovasti askartelupiperryksestä, myös sen blogin askartelusta, mutta tarvitsisin ihan kurssin tai perusasioiden opastusta, jotta saisin jotain bloggerin perusasetuksia enemmän aikaiseksi.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jantunen :). Tykkään kanssa askartelupiperryksistä (vaatii sopivan mielentilan), enkä ihan heti ole valmis luovuttamaan, vaikkei onnistukaan. Palkitsee jotenkin enemmän, jos joutuu vähän sinnittelemään, mutta lopulta onnistuu.

   Ehkä kaikkein haastavinta on päättää, mitä muutoksia haluaisi tehdä ja miltä haluaisi lopputuloksen näyttävän. Ja yhtä haastavaa tietty se toteutus :D.

   Mukavaa pakkasviikonloppua sulle ja koko perheelle myös <3

   Poista
 11. On erittäin hyvä banneri juuri KOTONASI.-blogille ja sinulle. Vihreä ja valkoinen munkin mielessä yhdistyy moneen juttuusi ja tekemiseesi. Ja niiden yhdistelmästä syntyvä raikkaus. Luin edellisenkin postauksesi nyt aiheeseen liittyen ja mietin kuinka ihana kuulla, että elät elämäsi parasta aikaa juuri nyt. Niin koen itsekin ja jatkuvasti pidän sitä tavoitteena ja elämäni ohjenuorana, että asiat kehittyisivät koko ajan sillä tavalla, että voin kokea näin jatkossakin. Eli, jos vaan voin itse vaikuttaa jollain tavalla asiaan, yritän tehdä sen. Tuntuu, että ajattelet samalla tavalla.

  En näe syytä, miksi ikää pitäisi erityisemmin korostaa tai jollain lailla analysoida itse blogin johdantotyyppisessä osassa. Ikä on vain yksi ulottuvuutesi ja et muitakaan ominaisuuksiasi identifioi... Tämä vain mielipiteenä, vaikkei ikätieto millään lailla haittaakaan. Pidän sitä vain marginaalisena informaationa, jos kuitenkin itse elämässään avarakatseisesti teet mitä vain juttuja milloinkin mieleen juolahtaa eikä ns. 5-kymppisille tarkoitettuja (mitä lienevätkään...). Niin tai näin, sitä tai tätä, täällä seurataan, ollaan ja pysytään, koska tyyli on takuuvarmaa annukkaa :)).

  P.S. Mites kuntoilurintamalla??! Mulla on into pysynyt hyvin yllä ja ihme ja kumma, olen onnistunut lisäämään yllättävän paljon painoja treenissä. Siinä varmaan mun syy siihen, ettei näkyviä tuloksia ole enää viime aikoina meinannut tulla. Ja toiseksi, olen vähentänyt hieman rasvaisten pähkinöiden ja öljyjen käyttöä. Katson, onko siitä apua. Näistä kiloista on päästävä - nyt ehkä 300 g lähtenyt, hahhah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :).

   Oli muuten hyvä kysymys toi, että mitä ne 5-kymppisille tarkoitetut jutut edes on? Ei mitään hajua :). Ja samaa mieltä olen muutenkin koko ikäjutusta. Ehkä mulla oli siinä ajatuksena, että olis joku vihje siitä, minkälaista elämänvaihetta elän, niin mahdollinen tänne ensimmäistä kertaa eksyjä vois päättää, onko teksteissä kenties mitään häntä kiinnostavaa vai oliko ensimmäinen kerta samalla viimeinen. Mutta se elämän paras aika on kyllä oikein mainio määritelmä (ja profiilikuvastahan sen kyllä näkee, etten mikään ihan tuore tapaus ole :)).

   Ehkä just tän hetken parhaus on siinä, että pojilla on molemmilla asiat hyvin, me ollaan ukkelin kanssa alettu tottua tähän kaksinoloon ja nyt on aikaa ja mahdollisuus käyttää töitten ulkopuolinen aika kokolailla just siihen, mikä itsestä milloinkin hyvältä tuntuu.

   Ja tosta viimeisestä lauseesta päästäänkin sujuvasti kuntoilupuoleen, joka on mullakin sujunut tosi kivasti. Olen treenannut salilla maanantai-keskiviikko-perjantai-rytmillä, joka on tuntunut just hyvältä ja luontevalta. Kiitos siitä mun työpaikan sijainnille ja työnantajan joustolle, että voin käydä päiväsaikaan niin että treenaan suunnilleen tunnin, käyn syömässä ja palaan kerrosta alemmas hommiin. Ja painojakin oon pystynyt lisäämään yllättävänkin hyvin ton kolmannen treenikerran ja varmaan sen kasvaneen sisun ansiosta. Ja vaikka painoa on tullut pikemminkin vähän lisää (grrrr), niin musta tuntuu, että kroppa on kyllä tiivistinyt ja jalat erityisesti on kokeneet muutosta, vaikka kuvittelin, että ne on ihan lihaksikkaat jo ennestään. (Just pakotin ukkelin kokeileen, kuinka kovat mun reidet jo on :D).

   Mulle ei muuten ole tullut mieleenkään, että hölväänköhän itsekin jo liikaa öljyjen kanssa. Hmmm. Täytyy pistää tarkkailuun. Mutta olen kyllä syönyt aika suurpiirteisesti ja satsannut lähinnä siihen, etten syö liian vähän ja että tulee tarpeeks proteiinia, että olis mahiksia kehittyä. Mutta rasvanpolttopuoli on vähän hakusessa. Vaikka huomasin kyllä, että kun lisäsin painoja ja otin ohjelmaan lisää reeniä isoille lihaksille, niin alkoi pötsikin kiinteytyä siinä sivussa. Hauskaa hommaa, kun kulkee ja on hyvä olo. Toivottavasti tulee myös ihan konkreettisia tuloksia eli mustaa valkoisella seuraavassa kehonkoostumusmittauksessa, johon ajattelin mennä, kun golfkausi alkaa. Eli varmaan joskus vapun tietämillä.

   Ei muuta kuin jatketaan valitsemallamme tiellä :). Kiva vaihdella niistä kuulumisia aika ajoin. Tulee lisätsemppiä.

   Poista
 12. Hienolta näyttää, ihan sinulta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli <3. Tykkään kansssa, että on ihan mun näköinen. Tekstiä en olis itse keksinyt, mutta Taru onneksi auttoi.

   Poista
 13. Banneri on upea!
  Tästähän taidan minäkin innostua ja kokeilla ;) Minullakin on tuo Photoscape käytössä.
  Pitäisi vaan keksiä se blogin punainen lanka...haluanko yksinkertaista vai mitä...
  Leppoisaa viikonloppua Annukka<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M <3.

   Näkisin sun bannerissa pehmeyttä ja maanläheisiä värejä. Sellaista rauhallista ja harmonista kotoisuutta, joka kuvastaa mun mielestä sua ihmisenä. Sellaisena kuin itse sut näen.

   Me ollaan eilen ja tänään kahlattu umpihangessa, kun halusin lähteä vähän kuvailemaan uusiin maastoihin. Ei oikein lyönyt leiville, koska yksikään kuva ei onnistunut :D. Nooo, ens kerralla. Onneksi ukkeli on aika hyvä lähtijä, jos jotain ehdotan.

   Leppoisaa sunnuntai-iltaa sulle <3

   Poista
 14. Siitä tuli oikein kaunis! Ihanan raikkaat, pirteät, selkeät värit. :)

  Kiitos kiitoksista! <3 Annan mieluusti enemmänkin vinkkejä. Nyt nämä jutut ovat hyvin hallussa, kun juuri tuli itse säädettyä Bloggerin parissa oikein urakalla, niin ei ole vaiva eikä mikään selostaa auki hyviksi osoittautuneita ratkaisuja. :)

  Itsekin tuppaan tekemään vähän kaikki graafiset jutut sellaisella tekniikalla, jota ei kehtaisi esitellä kenellekään, joka oikeasti hallitsee homman. Onneksi sitä ei aina huomaa lopputulokesta mitenkään, minkälainen itse prosessi on ollut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :).

   Kävin kurkkaamassa sitä lisäasetusten CSS-osuutta, kun ajattelin, että josko olisin uskaltanut kokeilla sitä ehdottamaasi koodinpätkää profiilikuvauksen reunojen tasaamiseksi, mutta peräännyin, kun iski epävarmuus.
   Mulla oli ennestään tällaiset koodit
   .PageList {text-align:center !important;}
   .PageList li {display:inline !important; float:none !important;} ja aloin miettiä, että olisko sille profiilikuvaukselle pitänyt antaa joku ton "PageList"in kaltainen tunniste ensin?
   En varmaan nyt osaa tätä selittää, mutta päätin, että en koske mihinkään, ettei käy köpelösti.

   Ja joo. Onneksi tänne ei tarvi raportoida niitä omia "graafisen" työn vaiheita :D. Eikä niitä aina edes itse muista jälkikäteen..

   Poista
  2. Hmm, mielenkiintoista! .PageList viittaa käsittääkseni Bloggerin Sivut-gadgetiin ja .PageList li puolestaan siinä oleviin linkkeihin, ja noi käskyt asettaa siinä tekstin keskitetyksi (text-align: center;) ja linkit samaan linjaan (display:inline;) ja jotenkin tyylikkäästi kellumaan suhteessa muuhun sisältöön (float:none;), mutta ainakaan nyt täällä ei näytä olevan Sivut-palkkia edes läsnä. Koodi lienee siis vanhaa - tai sitten viittaa johonkin muuhun kuin olettamaani elementtiin. :D

   #Text1 on periaatteessa samanlainen määrite tai nimi tuolle Teksti-gadgetille (joka profiilitekstilaatikkosi näyttää olevan luonteeltaan) kuin .PageList olisi sille oletetulle Sivut-gadgetille. Joillekin Bloggerin elementeille se nimi alkaa #:llä ja joillekin pisteellä, enkä oikeastaan tiedä syytä siihen. (Tämä on juuri se kohta, missä ilmenee, miten vähän oikeastaan tiedän aiheesta. Varmaan tätä lukiessaan joku kovan luokan nörtti hakkaisi päätään. Toivottavasti tätä ei kukaan sellainen lue.)

   Toisaalta samaiselle profiilitekstille näyttäisi olevan tarjolla myös nimi .widget.Text, joten ehkäpä näitä kaikkia voisi kokeilla ja katsoa, mikä tepsii. Myös kaikki kolme voi lyödä peräjälkeen koodiin kokeeksi. :D

   (Mistäkö tiedän nämä? Klikkaan hiiren vasenta korvaa mielenkiinnon kohteena olevan elementin päällä ja valitsen Inspect Element / Tarkista. Siitä aukeaapi hieno katsaus sivun koodiin, mistä selviää elementin nimi. Toisaalta se selviää myös menemällä sinne Bloggerin HTML-editoriin ja selaamalla sieltä Siirry gadgetiin -alasvetovalikosta, mitä elementtejä sivulla ylipäätään on. Sieltäkin löytää niiden nimiä.)

   Mutta tosiaan, uuden koodinpätkän voi vain liittää edellisten perään, eikä sen pitäisi vaikuttaa niihin mitenkään. Erotan kyllä koodinpätkät yleensä rivinvaihdolla toisistaan, niin niitä on helpompi lukea sitten, kun niitä on tuhottoman paljon. :D

   Poista
  3. Voihan kääk :D. Periaatteessa ehkä ymmärrän, mutten sitten välttämättä kuitenkaan. Täytyy nyt jättää homma vähäksi aikaa hautumaan ja odottelemaan seuraavaa inspiksen pätkää. Nyt olen jotenkin niin lumoutunut tästä tänhetkisestä talven ihmemaasta puhtaine, kimaltelevine hankineen, etten oikein pysty keskittymään muuhun.

   Pirteää pakkasviikkoa ja iloista mieltä!

   Poista
  4. Haha, nyt on kyllä tosiaan tärkeintä keskittyä nauttimaan ihanista talvikeleistä! <3 Ja edelleen, kysy ihmeessä, jos haluat jossain vaiheessa kokeilla ja kaipaat lisää neuvoja. :)

   Samaa! :)

   Poista
 15. Palapelin väreissä? Miksi ei sateenkaaren väreissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin kovasti noihin ystäväni ehdottamiin palapelin väreihin, koska elämä kuitenkin koostuu erilaisista paloista, joissa ainakin itselläni on seassa haaleampia ja tummempia sävyjä myös.
   Toisin kuin sateenkaaressa, jonka itse miellän kirkkaaksi.

   Poista
 16. No nyt on, ihanan raikas ja banneri! Hyvin olet onnistunut. Tuota samaa ohjelmaa minä olen käyttänyt omaani väkrätessä joskus;) Jännittävää superverisusikuun odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon HM :).

   Photoscape on varsin kätevä ja hintakin kohdillaan :D. Hienommat kuvankäsittelyohjelmat ei ole mun juttu, koska ei riitä kärsivällisyys ja toisaalta en haluaisi kuvia hirveästi edes peuakoloidakaan. Photoscapella lähinnä suoristelen ja jotain muuta yksinkertaista. Toimii maalaisjärjellä ja se on se ainut järki, joka mulla on :):

   Piti kuukkeloida tuo superverisusikuu, koska oli mulle täysin vieras. Onnistunutta kuutamon odotusta ja toivottavasti palkitsevaa myös!

   Poista
 17. Oi - kaunis ja raikas on! Niinkuin sinäkin <3

  Ja voi että, eipä kestä, niin kivaa että palapeli-lausahdus tuotti iloa ja inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Taru ilosta ja inspiksestä ja ihan vaan olemassaolosta ❤️. Toivottavasti teillä on kaikki hyvin ❤️

   Poista
  2. Juu, meillä on kaikki oikein hyvin ❤️

   Jestas, että oli upea verikuu nyt uamusella. Pitihän se tönöttää pihamaalla tuota planeettojen välistä ihmettä katsomassa ja kuvaamassa, vaikka mittarissa on -29,8 astetta pakkasta :) Mahdottoman kaunis talvipäivä on ainakin täällä, toivottavasti myös siellä!

   Poista
  3. Hyvähyvä <3.

   Mulla meni kuutamo ihan ohi, mutta varmasti oli erikoisen hieno. Ehkä ens kerralla sitten, joka on ööööö, muistaakseni 2025. Mun 60-vuotisjuhlavuosi :D. Jos vaikka siitä muistaisin.

   Täällä oli aamulla vaan -17, mutta ihan tositosi kaunista, kun lunta on tullut niin paljon, että se on säilynyt puhtaana ja kauniina. Ja taivas oli ihan vaaleansinipunainen.
   Ihanaa, kun pitkästä aikaa talvi tuntuu ihan talvelta <3

   Poista
 18. Hei, näyttää kivan raikkaalta ja vähän ehkä kevättä lupailevaltakin!:) Tykkään!<3
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Taina <3. Kevään merkkejä tosiaan on ilmassa. Hivenen vilakkaa ehkä, mutta niin valoisaa ja kaunista, että ihan hengästyttää.

   Poista
 19. Oi kun tuosta tuli kaunis ja raikas, todella onnistunut! Ja ihan sun blogin näköinen :)
  Mahtavaa alkavaa pakkasviikkoa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma <3.

   Nyt on kyllä niiiiiin nättiä ulkona, että mieluusti olisin siellä.

   Toivottavasti sun olo on "puhdistuskuurin" jäljiltä jo parempi?

   Poista
 20. Annukka, mä en kestä. Bannerihan on just sinä. Sä olet jo uusinut bannerisi, kun mä vasta täällä haahuilen, että pitäisikö vai eikö. Ehkä mä saan sen vaihdettua juhannukseen tai jouluun mennessä. Eikö niihin mennessä aina pidä "maailman" valmistua. Huom, en maininnut vuotta ; ) Ihanaa talvista aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti sulle vielä inspiraatiosta :). Muuten en ehkä olis älynnyt alkaa edes miettimään koko asiaa, mutta nyt tuli yllättäen valmistakin ihmeen kivuttomasti. Ja omastakin mielestä ihan oman näköinen.

   Sua selvästi piristi jo asian pohtiminen, kun tekstiä on nyt tullut sitä tahtia, ettei perässä pysy :).

   Ulkona on niin superkaunista, että ihan harmittaa vaan katsella ikkunan takaa, mutta ei nyt muu auta. Ihanaa kumminkin, kun talvi tuntuu ja näyttää pitkästä aikaa ihan oikealta talvelta.

   Poista
 21. Miten raikas ja freessi - ihan kuin omistajansakin ❤️ Mietin juuri että sulla menee näihin vastauksiin vähintään yhtä paljon aikaa kuin jutun kirjoittamiseen. Mutta ihana lukea näitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit <3.

   Ja totta. Usein menee vastaamiseen kauemmin kuin kirjoittamiseen, mutta otan tän kunnia-asiana, koska olen oikeasti niin iloinen ja onnellinen (ja aina vaan yhtä ihmeissäni) mun ihanasta "lukijaperheestä", joka jaksaa postauksesta toiseen ilahduttaa viesteillä, joista parhaimmillaan syntyy keskinäistäkin keskustelua. Ihan parasta <3

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi