Sivut

tiistai 15. tammikuuta 2019

BLOGIPOHDINTAA


Tiinan "Miksi bloggaaminen tökkii"- tekstistä inspiroituneena aloin minäkin mietiskellä, miten tätä samanlaisena jo ties kuinka kauan pysynyttä ns. blogini ulkoasua voisi piristää.

Mitään suurta säätöä en suunnittele, koska en oikeasti osaa, vaan joudun aina aloittamaan muutoksiin perehtymisen pyöreästä nollasta, ja siitä sitten sen kuuluisan kantapään kautta kompuroimaan eteenpäin  kunnes lopputulos tuntuu riittävän omalta. Eikähän siinä vaiheessa ole enää mitään mielikuvaa siitä, minkälaista polkua pitkin olen päätynyt sinne, minne olen päätynyt, vaan kaikki on ennemminkin sattumaa. 

Ensimmäisen, sittemmin jo kohta 5 vuotta sitten sulkemani, pilipaliblogin polkaisin pystyyn bloggerin valmiista pohjista valitsemalleni raakalautaseinälle, jolle aloin vaan yksinkertaisesti kirjoittaa. Profiilikuvassani olin piraatti-Crocsit, villasukat, maalitahroin koristellut kotiverkkarit ja pallokuvioinen ex-jumppapaita päällä maalisuti kädessä. Ilman päätä niinkuin asiaan kuuluu, koska en uskaltanut kasvojani heti paljastaa, vaikka muuten olin kyllä ihan oma itseni jo silloin. 

Mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt, joten lautaseinät sikseen ja asiaan.

Tiinalla oli kuva muutamista valmiista blogipohjista, joista silmäni kiinnittyivät ihanan raikkaaseen sitrushedelmien kuvilla varustettuun vaihtoehtoon, joka ei jättänyt rauhaan, vaan ajoi etsimään jotain samantyylistä, josta voisin kenties taiteilla itselleni uuden bannerin. Tämä ja kaikki muut postauksen kuvat olen poiminut Canvan ilmaiskuva-arkistosta.


Tavallaan olen nykyiseen, jotenkuten-menetelmällä askartelemaani banneriin (vai onko se edes banneri nimeltään?) ihan tyytyväinen, mutta liekö lisääntyneen valon mukanaan tuoman kevätmielen ansiota, että kaipaisin jotain vähän värikkäämpää. 

Ongelmani on lähinnä se, että koska tällä blogilla ei ole mitään varsinaista suuntaa, eikä punaista lankaa, sisältöön sopivan kuvan keksiminen on hankalaa, koska en nyt kuitenkaan halua tänne  mitään yks-yhteen sillisalaattiakaan kuvata.

Tykkään näistä sitrusjutuista ihan hirmu paljon. Ehkä jopa kaikkein eniten tuosta allaolevasta kuvasta mutta huomaan, että sen kohdalla aloin pohtia, onko harhaanjohtava. Itse kun saattaisin sen nähdessäni ajatella, että kyseessä on jonkun sortin ruokablogi.

Tokihan sitä voisi bannerin tekstissä kertoa, mitä blogi pitää sisällään, mutta mikään, mikä on totta, ei kuulosta järin hohdokkaalta. "Sekalaista" ja "Sitä sun tätä" ei varsin inspiroi sen enempää kuin ne sillitkään.

Ehkä "Life without style" voisi olla oma vastineeni Lifestylelle, mutta toisaalta kuulostaa turhan negatiiviselta, enkä kuitenkaan halua omaa pikku blogiani mollata. 

No, nähtäväksi jää, mihin päädyn, mutta sitrusten rinnalle etsin vihreitä vaihtoehtoja, koska vihreä on kuitenkin se kaikkein omin värini, joka kuvaa suhdettani luontoon, ravintoon ja elämään ylipäänsä. Se on myös alkuperäisen KOTONASI.-logon alkuperäinen väri.  Kuuluu yhteen sellaiseen vaiheeseen elämässäni, josta aina aika ajoin ajattelen kirjoittavani, mutta toisaalta koen sen siinä määrin vaikeaksi, että on jäänyt. Liittyy yhden sortin epäonnistumisen tunteeseen, mutta on samalla yksi elämänkokemus muiden joukossa.

Tästä allaolevasta kuvasta tykkään ehkä kaikkein eniten:

Voisin kuvitella, että banneriin päätyy lopulta tekstiksi jotain sellaista kuin "Enimmäkseen elämää" , joka sekään ei kerro varsinaisesti mitään,  mutta pitää kuitenkin sisällään kaiken. 

Jos keksitte jotain kuvaavampaa tilalle, olen tosi kiitollinen. 

Myös profiilini kaipaa päivitystä. "Keski-ikäinen" on alkanut kuulostaa jotenkin masentavalta.
Eikä yhtään paremmalta tunnu kohteliaisuudeksi tarkoitettu "nuorekas", joka jonkun toisen sanomana saa olon tuntumaan ikäistäni vanhemmalta, koska koen edelleen olevani ennemminkin nuori.

50+ ei myöskään tunnu omalta, vaikka totta onkin. Ja "Aikuinen nainen" kuvaa mielestäni paremmin Maaritin kaltaista hillittyä tyylikkyyttä.

Oikeasti koen eläväni yhtä elämäni parhaista ajoista. Sen määrittely jollain tietyllä sanalla ilman selkeitä numeroita on vaan jotenkin niin jotenkin vaikeaa.

46 kommenttia:

 1. Tagline blogin nimen yläpuolella:
  ”Ole kuin”
  ”Poikkea kuin”
  ”Lue kuin”

  Tagline blogin nimen alapuolella:
  ”Sisällä, ulkona ja luonnossa”
  ”Mitä ajattelin tänään”
  ”Kaikissa palapelin väreissä”
  ”Elämän objektiivi”
  ”Ajatusten objektiivari”

  Siinä muutama idean poikanen / siemen bannerin alaotsikkoon, mitä liiteli äkkiseltään mieleen :) Raikas sitruunan keltainen ja vihreä kuulostaa kutsuvalta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä Taru <3. Ja uskotko, että eilen ennen tän tekstin kirjoittamista tein koebannerin, jossa nimen yläpuolella oli pienemmällä ja erilaiselle fontilla teksti "Ole kuin". Se siis sinne päätynee, koska sain nyt ammattilaiselta vahvistusta :). Tähän asti on lukenut vaan tuolla sivupalkissa.

   Myös sisällä - ulkona - luonnossa kuulostaa kivalta. Ja kaikki muukin.

   Nähtäväksi vaan jää, mihin mun osaaminen lopulta piisaa vai piisaako mihinkään.

   Ilahduin sun käynnistä. Niinkus tiät <3

   Poista
 2. Sulla on niin käsittämättömän upeaa mietintää teksteissäsi, etten tiedän että kehtaako näitä kommentteja edes jättää : ) Enimmäkseen elämää - sehän tosi hyvä. Mulla on niin samat tuntemukset "keski-ikäisyyden" kanssa. Nuorekas ei nappaa muakaan. Mielummin sporttinen, klassinen ja vaikka aikuinenkin. Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs siellä nyt oikein hourit Tiina?? Kehtaamisesta ei täällä jää mikään kiinni, eikä muutenkaan tarvi miettiä yhtään, miten sanansa asettelee, koska otan kaikki viestit kiitollisena ja iloisin mielin vastaan <3.

   Sulle sopiskin loistavasti sekä sporttinen että klassinen! Kannustan niiden käyttöön.

   Kiitos banneri-inspiraatiosta ja reipasta loppuviikkoa sulle! Nähtäväksi jää, muuttuuko täällä lopulta mikään, koska tosiaan on niin työlästä hommaa, mutta pelkkä vaihtoehtojen mietintä jo piristää. Ja sitrukset :)

   Poista
 3. Säikähdin otsikkoasi, että et kai ole lopettamassa bloggaamista. Kerkesin jo melkein panikoida. :-D

  Minusta bannerissasi ei tarvitse välttämättä lukea mitään, koska me lukijat tunnemme blogisi ja tiedämme mitä suunnilleen odottaa. <3

  Sitrushedelmät kuvastavat mielestäni aivan erinomaisesti blogiasi! Sinähän tykkäät sitruunoista, ja sitruunan raikkaus kuvastaa minusta muutenkin sinua ja elämäntyyliäsi hyvin.

  Mulle kaikki määritelmät ovat hirveän vaikeita, koska ihmisillä on aina jokaisesta määritelmästä omat mielikuvansa, jotka eivät välttämättä vastaa todellisuutta lainkaan. Esimerkiksi tuo 'keski-ikäinen' on mulle punainen vaate ihan pelkästään sen takia, että monen mielessä keski-ikäinen -sanaan liittyy niin paljon negatiivisia konnotaatioita. Tykkään itse ennemmin kertoa itsestäni kiinnostuksen kohteiden kautta, ja jokainen saa sitten muodostaa minusta sellaiset määritelmät kuin itse haluaa. :-) Mutta ovathan nuo määritelmät tietysti siinä mielessä helpompia lukijan kannalta, että uusi lukija näkee heti yhdellä silmäyksellä, millainen ihminen blogin takana suunnilleen on.

  Havahduin huomaamaan tästä, että en ole vaihtanut taustakuvaa blogiini pitkään aikaan. Melkein tuli minullekin mieliteko muuttaa blogin ulkoasua jotenkin. Tosin jos muistan oikein, niin taustakuvan kanssa on ollut joka kerta niin hirveä säätäminen koon ja muiden asetusten kanssa, että en tiedä, jaksanko vaivautua. :-)

  Kiitos muuten tuosta ilmaiskuva-arkistovinkistä! En ole tiennyt tuollaista olevan olemassakaan, vaan olen luullut, että aina pitää käydä kameran kanssa heilumassa, ennen kuin voi laittaa kuvia nettiin hyvällä omallatunnolla. :-D Lähdenkin heti tutkiskelemaan tuota saittia.

  Aurinkoisia päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen luvannut olla täällä blogistaniassa viimeisten joukossa sammuttamassa valot, joten ei syytä huoleen :). Ei ole lopettamisaikeita, koska tää on mulle niin tärkeä henkireikä ja elämä ilman teitä tutuiksi tulleita ihmisiä olis niin paljon köyhempää, etten halua edes ajatella sitä vaihtoehtoa.

   Sitrukset houkuttaa mua tolla raikkaudellaan, mutta voi olla, että talviaikaan alkais tuntua liian päällekäyviltä, ja koska ei riitä rahkeet mihinkään vuodenaikojen mukaan vaihtuvan bannerin värkkäämiseen, voipi olla, että päädyn lopulta johonkin maltillisempaan tai en mihinkään. Se kuvaava teksti siinä bannerin yhteydessä olis sikäli kiva, että itse ainakin usein vedän sen perusteella jostain ennestään tuntemattomasta blogista johtopäätöksiä sen suhteen, onko aiheet sellaisia, jotka mua kiinnostaa vai kenties ei. Mutta kun ei ole itsellä mitään selkeää Muotia - Kauneutta - Käsitöitä (nää tuli ihan vaan hatusta) - linjaa, niin en oikein tiedä mitä siihen kirjoittaisin osviitaksi mahdollisesti tänne eksyville. Muistan kyllä, mitä siinä mun ekassa blogissa luki, mutta ei enää pidä paikkaansa, joten en halua niitä käyttää.

   En ole ihan varma tosta ilmaiskuvajutusta, että olisko niitä saanut noin vaan tänne laittaa, mutta jos palvelu on luotu nimenomaan ilmaisten blogipohjien ym. tekoa varten, niin jotenkin loogisesti silloin tuntuisi, että yhtälailla voi muutenkin käyttää niitä kuvia, jotka tosiaan on ilmaisia. Maksullisiakin löytyy. Ja rekisteröitymisen vaati, muttei mitään sen kummempaa. Ellei sitten vastineeksi rekisteröitymisestä ala tulla jatkuvalla syötöllä jotain mainoksia, joka saa ainakin mut poistumaan palvelusta.

   Täällä ei aurinkoa näy, mutta katselen vaikka noita sitruksia, jos alkaa harmaus kyllästyttää. Iloista meininkiä sinne ja toivottavasti selkä on jo parempi <3


   Poista
 4. Itsestä aina tuntuu, että kaipais jotain uutta ja pitäis päivittää. Täällä on kuiteskin ainakin yksi lukija, joka tykkää tästä ja susta just näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä just. Omiin juttuihinsa välillä kyllästyy, mutta lukijana oon kanssa enempi sillä kannalla, että kunhan kukaan ja mikään ei vaan muuttuis. Esim. sinä <3

   Poista
 5. Sun blogin ulkoasu on mun mielestä ihan älyttömän tyylikäs tällä hetkellä, mutta ymmärrän toki uudistamisen tarpeen aina silloin tällöin. Mulla on ihan sama tarve ollut koko ajan blogin perustamisesta lähtien; en ole missään vaiheessa tykännyt omastani, mutta mun osaaminen ei riitä paremman tekemiseen ja kärsivällisyys opetella uusia (tietokone)asioita on ihan nolla. Tai oikeestaan miinuksen puolella, jos ihan rehellisiä ollaan...

  Noi sitruunat on kyllä aivan ihania ja voin hyvin kuvitella ne sun blogiin. Toisaalta vihreätkin kuvaa sua hirveän hyvin. Mutta jos pitäisi valita, niin sitruunat! Kunhan et vaan muuta sisältöä ollenkaan (etkä varmaan ole muutamassakaan); kuten tiedät, olet mun lempiblogejani ja meinasin saada halvauksen ja tukehtua aamukahviini, kun luin ton otsikon. Pelästyin, että alat pohtimaan blogin lopettamista. Onneksi kuitenkaan et!

  "Enimmäkseen elämää" kuulostaa ihan hurjan hyvältä! Ja mun mielestä "keski-ikäisessä" ei ole mitään huonoa, paitsi tietenkin, jos se tökkii itseä. Blogissa pitäisi kuitenkin kaiken olla just nappiinsa niin, että miellyttää itseään. Mutta keski-ikäinenhän on "uusi musta" tällä hetkellä, että jatka sillä vaan :)

  Mahtavaa viikon jatkoa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoista vielä, että jos törmäät johonkin sivustoon, missä yksinkertaisesti ja rautalangasta vääntäen kerrotaan esim. just toi uuden bannerin tekeminen, niin linkkaathan sen sivun tänne!

   Poista
  2. Kiitti Emma <3.

   Tykkään nykyisessä bannerissa (tai mikä ikinä se onkin) siitä, että on pelkistetty, mutta sitten taas toisaalta haluaisin muuttaa sitä just siksi, että on niin pelkistetty. En vaan keksi, miten voisin tota nykyistä peukaloida vaikkapa vaan muuttamalla ton mustan puun vihreäksi lehdeksi tai jotain, joka jo vähän piristäis. Ei meinaan ole enää mitään havaintoa, miten olen bannerin tehnyt. Muistaakseni aikanaan ilmaisella, mutta sittemmin maksulliseksi muuttuneella Pic Monkey-kuvankäsittelyohjelmalla tai mikä olikin. Huoh. Ei pitäis antaa kulua näin montaa vuotta välissä, koska kaikki sellainen mitä ei tee säännöllisesti, katoaa päästä ihan totaalisesti.

   Keski-ikäisyys kyllästyttää mua, koska tuntuu, että olen ollut sellainen johta jo puolet elämästäni :D. Enkä tykkää mustastakaan, joten menee siihen samaan sarjaan vissiin.

   Ja joo. En ole lähdössä täältä mihinkään, vaan päinvastoin olen luvannut olla viimeisten joukossa sammuttamassa blogistaniasta valot, jos meinaa kokonaan tästä maailmasta kadota. Toivottavasti kuitenkaan ei, koska on mulle niin tärkeä henkireikä, enkä halua enää kuvitella elämääni ilman teitä tutuiksi, läheisiksi ja ystäviksi tulleita ihmisiä <3.

   Eilen kuukkeloin sitä bannerin vaihtoa ja päädyin mm. osoitteeseen kivempiblogi.com/2018/03/miten-tehdaan-blogin-headeriin-banneri.html. Hyppäsin vaan tosta tekstistä kesken sinne Canvan sivuille, joten jäi perehtyminen vaiheeseen, vaikka ohjeet kuulostikin aika ymmärrettäviltä. Palaan sinne varmasti myöhemmin. Ja jos keksin sen rautalangan, ilmineeraan täällä ihan varmasti.

   Tästä viikosta ei mahtavaa saa oikein millään, mutta sellanen ihan hyvä on jees :). Sulle toivottelen sitten sitä mahtista <3

   Poista
  3. Kiitti Annukka tuosta linkkivinkistä! Mäkin kyllä päädyin Canvaan siltä ja avot, mitä sieltä löytyikään.

   Poista
 6. Sama toive kuin Emmalla; jos löydät jostain selkeät ohjeet oman bannerin tekemiseen...!
  Yritin kerran canvalla, mutta koko oli väärä, sitten hermostuin.

  Rakastan sitruksia ja sitruunoita, joten isot peukut niille!

  Minun on vaikea edelleenkin irroittautua oman blogitaipaleeni alkuvaiheista. Silloin kun aloitin, kaikki bloggasivat anonyymisti ja pääsääntöisesti ilman kuvia. En meinaa millään osata /uskaltaa tulla ulos edes kunnon profiilikuvalla.
  Ylipäätään mietin ulkoasua todella vähän tai aivan liian vähän. Pitäisi varmaan profiloitua ja tuotteistaa itsensä ja ties mitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole päässyt tuota yhtä Emmalle vinkkaamaani linkkiä pidemmälle, jota lukiessa pomppasin sieltäkin kesken Canvaan sitruksia etsimään :). Niillä (tai siis tarkkaan ottaen sitruunoilla) mun aamut on alkaneet jo reilut parikymmentä vuotta, joten sikäli sopis kyllä kuvioon, mutta kattoo nyt, muuttuuko mikään vai ei sittenkään. On tosiaan niin hitsin hankalaa niitten bannerin leveyksien ja muitten kanssa. Luulin, että pystyisin jäljittämään oman blogini oikean bannerileveyden ton tekemäni nykyisen bannerin pohjalta, mutta olin tehnyt ja tallentanut niitä kolmessa eri leveydessä, enkä tiedä, mikä on oikea tai mistä sen voisin tarkistaa niin, etten vahingossakaan kadota koko palkkia.

   Ja juu. Ihan sama juttu mulla. Kaikkein mieluiten kirjoittaisin, ja edelleen kuvittelenkin kirjoittavani, ihan "piilossa" vaan. En ole linkannut blogiani mihinkään, enkä oikeastaan edes kertonut siitä kenellekään. Ja otsikotkin kirjoitan tarkoituksella mahdollisimman huonosti, ettei ne vaan tartu mihinkään hakukoneisiin, koska koen, ettei mun tarjoama "sisältö" kuitenkaan vastaa sitä, mitä joku on oikeasti etsinyt. Paitsi näkkileipäresepti, joka kaikessa tylsyydessään taitaa edelleen olla se kaikkein luetuin...
   Ekaa päätöntä profiilikuvaa mulla seurasi Ikean jouluvalo :D. Se roikkuu edelleenkin meidän terassin katossa ja muistuttaa omalla tavallaan niistä vanhoista ajoista.

   Blogin ulkoasun muutos on mietinnässä ehkä kaikkein eniten ihan vaan piristykseksi. Oikeasti tää oma ulkoasu kaipais vielä kipeämmin päivitystä ja rankalla kädellä, mutta sekin on niin pahuksen vaikeaa, että ehkä sittenkin noi sitruunat :)

   Poista
 7. Voi, nuo sitrushedelmät olivat kuin aurinkoja tässä harmaassa päivässä! Eli jos haluat piristää - niin kuin yleensä aina teetkin - valitse ne :)
  Sinulla on muuten niin suuri ja uskollinen lukijakunta, että saat kyllä tehdä ihan mitä haluat ja silti me täällä roikutaan ;)
  Niin kyllä minäkin teen, vaikka omani on niin paljon pienimuotoisempaa touhua. Omana itsenäni, vaikka edelleen ilman päätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen aurinkofiilis mullekin noista sitruksista tuli, ja sikäli kyllä sopis mulle oikein hyvin, kun reilut 20 vuotta ainakin olen aloittanut aamut vesilasilliseen puristetulla puolikkaalla sitruunalla, joten kuvastaa kyllä mun elämää :). Mutta voi silti olla, että valitsen jotain muuta, koska se bannerin (joka ei vissiin oikeasti ole banneri, vaan ehkä otsikko) vaihtaminen on mulle tosiaan niin työn ja tuskan takana, että saisi mieluusti olla sellainen, ettei ala minään vuodenaikana tai missään mielentilassa tökkiä, vaan on sopivan neutraali, mutta kuitenkin "jotain". Siinäpä sitä sitten amatöörille pulmaa kerrakseen.

   Ja olen kyllä ihan äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen siitä, että mulle on sattunut tällainen, ei niinkään laaja, vaan mun mielestä välittävä ja aktiivinen "lukijaperhe", joka aina jaksaa ihmetyttää ja ilahduttaa kommenteilla, joista parhaimmillaan syntyy keskustelua kaikkien kesken. Kiitos siis siitä myös sulle <3. Päällä tai ilman :)

   Poista
 8. Mulla oli aikanaan blogi nimeltä "Maan ja taivaan väliltä", kun aihepiirejä oli niin monia. Iskevä nimi on aika ehdoton, mutta senkin voi rakentaa sellaiseksi, joka pitää sisällään montaa.
  Tuo keltainen/vihreä värimaailma on kyllä ihanan piristävä tähän vuoden pimeimpään ajankohtaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun sen ensimmäisen blogini nimeä mietin, kävi niin, että aina kun olin keksinyt omasta mielestäni hyvän vaihtoehdon, moni muu oli keksinyt saman jo kauan sitten. En enää edes muista, kuinka monta kuningasajatusta jouduin hylkäämään sen takia, että nimi oli jo käytössä. Ja lopulta nimeksi sitten päätyi mulla sillä hetkellä luettavana olleen kirjan nimi, joka kuvasti mua aika hyvin, mutta sittemmin kirjasta tuli niin suosittu, että aloin potea huonoa omaatuntoa siitä, että olin sen kummemmin ajattelematta nimennyt blogini sen mukaan, vaikka kirjoittaja itse olis ehkä saattanut haluta sen (ihmettelin kyllä, ettei sitä ollut käyttöönsä ottanut). Siispä suljin blogin ja vapautin nimen ja samalla omatuntoni, joka tosiaan alkoi ton takia soimata, vaikkei kukaan mua mistään syyllistänytkään.

   Nykyisen blogini nimi on osa kokonaisuutta, joka ei näin irrallaan kuulosta oikein järkevältä ollenkaan, mutta se on nyt mikä on ja sisältökin tosiaan milloin mitäkin, mutta se sopii mulle parhaiten. Jos vähänkään yritän suunnitella tai rajoittaa aihepiirejä tai jotain, metsään menee, että heilahtaa :)

   Saa nyt sitten nähdä, muuttuuko täällä mikään vai loppuuko osaaminen tai kärsivällisyys ennen sitä :)

   Poista
 9. Keltainen ja vihreä on kyllä ihan pistämätön väriyhdistelmä. Hienoja kuvia, mutta ehkä hiukan ruokablogiin vivahtavia nuo sitruunakuvat? Uudistusta kaipaan omaankin blogiini. mutta kun en osaa itse mitään sellaista toteuttaa eikä halua eikä varaakaan ole ostaa mitään valmista, niin mulla ei ole banneria ollenkaan, vaan pelkkä nimi. Näin yhdessä blogissa bannerin yhteydessä bannerin tekijän nimen ja klikkasin sitä nimeä nähdäkseni mistä on kysymys. Sainkin yhteyden tekijään ja hintakaan ei olisi ollut paha. Hän kyseli millaista banneria haluaisin ja kerroin hiukan suunnitelmistani. Hän kertoi mitä tulisi suunnilleen maksamaan ja lupasi tehdä minulle muutaman ehdotuksen bannerista ja some-ikoneista, mutta mitään ei ole kuulunut, joten taitaa jäädä sekin pelkäksi haaveeksi. No, jatkan tällä nykyisellä ja yritän saada blogin ulkonäköön pientä vaihtelua väreillä tai fontin vaihdolla kun en muutakaan osaa.
  Jännittyneenä odotan mitä sinun blogisi ulkonäölle tapahtuu. Vaikka mielestäni se on ihan hyvä noinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sitruunoiden kanssa niin pitkäaikainen suhde, että siinä mielessä sopisivat tänne oikeinkin hyvin. Olen sitä varmaan kyllästymiseen asti jo jankannutkin, että jokaisen aamun olen jo yli 20 vuotta aloittanut puristamalla puolikkaan sitruunan vesilasilliseen :) (tuli muuten mieleen, että voiskohan siinä olla yksi syy siihen, miksi en ikinä (kopkop) sairastu flunssiin, vaikka silloin taannoin blogiisi kommentoidessani arvelin olevan vahvan D-vitamniinannoksen ansiota).

   Mutta siis kyllä vähän kummalliselta kuulostaa, ettei mitään ole bannerin tekijästä kuulunut, jos kerran jo alustavasti yhteistyöstä ehditte sopia. Liekö tullut niin paljon tilauksia, että on hommat ruuhkautuneet tai osa jo unohtunut. Tai olisko voinut alkaa katumaan antamaansa hintaa vai mikä lienee syynä. Ei kovin hyvää kuvaa kuitenkaan anna, jos ei mitenkään ole ottanut yhteyttä. No, toivotaan, että tänään heti ilmestyy :).

   En ole ihan varma, onko tuo munkaan tekemä banneri vai otsikko, mutta itse sen kumminkin jollain konstilla silloin aikanaan tein ja muistaakseni bloggerin asetuksista valkkasin jotain sellaista, että asennan sen otsikon tilalle tai päälle tai jotain.

   Voi hyvin olla, että täällä ei loppupeleissä muutu mikään, jos menee liian vaikeaksi, enkä vaan kertakaikkiaan osaa. Saas nähdä nyt sitten, mutta ihana oli noita raikkaita sitruksen kuvia jokatapauksessa vaikka vaan fiilistellä.

   Tänään taitaa olla taas lumitöitä tiedossa..

   Poista
 10. Nuo vihreät ja keltaiset kuvat ja fiiliset ovat ihania. Jotenkin mä miellän sut vihreäksi, ehkä siksi, koska olet persoonana jotenkin rauhaa huokuva ja tietenkin golf-kentät on vihreitä :D

  Niin tuttuja fiiliksiä nuo kaikenlaiset blogin ulkonäköpohdinnat. Välillä tuntuu, että meneehän tää näinkin ja toisena hetkenä tekisi mieli räjäyttää koko blogin ulkonäkö ja sisältö atomeiksi. Ehkä vaatii jonkinlaisen energiapuuskan, että jaksaa alkaa askarrella syvällisemmin sen kanssa.

  Mun mielestä sun blogin ulkoasu on nytkin hyvä ja rauhallinen. Ja sisältö tietenkin on timanttia ja se syy, miksi mäkin täällä aina hengaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tiedäkään Tuula, kuinka iso merkitys noilla sun sanoilla "koska olet persoonana jotenkin rauhaa huokuva" oli <3. En osaa, enkä oikein voikaan sitä tässä selittää , mutta merkitsi mulle tosi paljon, koska jos jotain haluaisin olla, niin se olis just tollainen. Ja vaikken itse sitä mitenkään ajattele tai tiedosta, niin mulle on kaksi mut ensimmäistä kertaa tavannut ihmistä sanonut jälkikäteen, että "Susta ihan säteili sellainen joku rauha" ja viime kesänä Mansikkatilan mailla Taina sanoi täällä käyntinsä jälkeen, että "Sussa asuu pakosti joku Zen". Hrrrr. Ja kuitenkin vaan olen sellainen kuin olen. Mutta kiitos <3.

   Tykkään kyllä periaatteessa tästä blogista näinkin, mutta joku niissä sitruksen kuvissa sai kaipaamaan vähän väriä. Mutta jahka tästä alan perehtymään taas muokkaukseen alusta asti niinkuin aina, voipi olla, että saa sitrukset ja ruohot olla ja hautaan koko hankkeen :).

   Itse oot timanttia ja kiitos, kun hengaat <3<3<3

   Poista
  2. Ihana kuulla :) Vaikkei olla (vielä) nähty edes livenä, niin kyllä se rauha susta paistaa ihan näin somen välitykselläkin. Just sellainen zen :) Ja jos useampi on samaa sanonut, niin ollaanhan me oikeassa.

   Ihanaa viikkistä! <3

   Poista
 11. Minusta blogisi on ihan hyvä näin, yläosa on selkeä, erillistä banneriahan sinulla ei ole. Koska itse olen tehnyt joltisenkin verran nettisivuja, ajattelen aina sitä, että loppukäyttäjä (blogin lukija tässä tapauksessa) näkee tärkeimmät asiat helposti.

  Olen aina pitänyt blogeissa, sekä omassa että muiden, varsinaista sisältöä oleellisimpana asiana. Siksi en omaa blogianikaan ole halunnut rakentaa mitenkään muuten kuin niin, että asiani (ja asiattomudet) tulevat esille. Kaikki ylimääräiset härpäkkeet ja koristelut vievät mielestäni huomion pois tärkeimmästä, eli juuri sitä mitä kukin haluaa sanoa.

  Muutaman blogin lukeminen on jopa jäänyt kun sai aina kahlata kuvakoosteiden ja mainosten yms ohi, ennen kuin löytää asiaa. Ja bannerit vaihtuivat jatkuvasti.

  Mutta tämä on varmasti vain minun näkemykseni, makuasia, joista ei kannata kiistellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla varmaan meni termit päin sitruksia, ja kyseessä on ehkä blogin otsikko, eikä banneri, mutta tarkoitin kuitenkin tota nimeä, johon kovalla työllä ja tuskalla ja sattuman kaupalla olen saanut lisättyä puun ja mietelauseen (joka muuten kännykällä luettaessa on pelkkää suttua). Eli ei ole tarkoitus mitään sen enempää lisäillä, vaan ainoastaan muuttaa olemassaolevaa, mutta voipi olla, että jää aikomuksen asteelle kunhan ensin aikani tappelen asetusten kanssa ja totean, että vanha on oikeastaan ihan hyvä :).

   Samaa mieltä olen sun kanssa ilman muuta siinä, että sisältö ja sen helppo luettavuus ratkaisee! Mutta on sillä blogin ulkonäöllä mulle kuitenkin sellainen merkitys, että jos päädyn jotain polkua pitkin johonkin itselleni ennestään tuntemattomaan blogiin, niin kyllä se ulkoasukin vaikuttaa siihen, kiinnostunko vaiko enkö. Mulle kaikkein vaikeinta luettavaa on joko mun kehnoille silmille liian pieni fontti tai vaihtoehtoisesti sellaiset värivalinnat, että teksti ei erotu taustasta. Ja mieluusti näkisin siinä blogin otsikossa tai mikä se sitten onkin, jonkunlaisen viitteen siitä, mitä aiheita blogi pitää sisällään (ja siis totahan mulla itsellä ei ole, koska en osaa edes itse määritellä). Myös kirjoittajan profiilista olisi kiva vähän päästä kärryille, kuka tai minkälainen ihminen blogia kirjoittaa.

   Mainosbannerit tutuissa blogeissa ei niin häiritse, koska tiedän jo heti kelata ohi, mutta en muista kyllä koskaan yhtäkään klikanneeni, joten huonosti toimii mulle. Ja sitten taas sellaiset blogit, joissa on vissiin joku sellainen asetus, että sinne tulee satunnaisia mainoksia näkyviin siltä pohjalta, mitä itse olen viimeaikoina netistä etsinyt, ei välttämättä ko. blogia kaunista. Mun haut kun yhdessä vaiheessa kohdistui mm. hanoihin ja vessanpönttöihin :D

   Poista
 12. Makuasia, toiset tykkää valkoisista blogeista, toisilla on liikaakin taustakuvia ja eri fontteja, ettei tahdo saada tekstistä selvää ollenkaan. Teksti on minustakin tärkeä, ja sanoma. Ei sekään että koko ajan on niin ihanaa, hienoa ja kaunista.
  Mulla nyt on keltaisen ja värien kaipuu, juuri nuo kuvat iski tajuntaan ja vihreäkin on ihana väri, nyt kaiken valkean lumen keskellä. Takin ostin eilen tuon appelsiinin värisen tai oli se auringonkukka kuitenkin.
  Minä olen sellainen toope, että vaihdan bannerikuvaa joka kuukausi :))) olen niin vaatimaton, että kelpaa kuva omasta kamerasta :) Blokkerihan pienentää kuvan sopivaksi, mutta PhotoScapella käsittelen ja pienennän myös. Nimikin pitäisi vaihtaa, alkaa mennä jo elämä vanhan tätin puolelle.
  Odottelen jännityksellä mitä keksit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho. Oletpa viitseliäs, jos kerran kuussa jaksat värkätä uuden bannerikuvan. Mulla on ollut sama jo monta vuotta vissiin ja voi olla, ettei vaihdu nytkään, jos liian vaikeaksi menee :). Ja itse minäkin ne värkkään, mutta oli kiva fiilistellä aurinkoisilla appelsiineilla.

   Sun takki on varmasti kiva vetää päälle, kun piristää iloisella värillään. Täällä on ainakin jo monta päivää ollut ihan sumppuista ja harmaata. Ei tietoakaan auringosta. Lunta kyllä oli tullut yöllä siihen malliin, että hiki hatussa sai auran jäljiltä aamulla kolata portilta niin, että pääsin edes pihalta ulos.

   Ei kannata hirveästi jännittää :). Saattaa hyvin olla, että vanhalla jatketaan.

   Poista
 13. Ihanat raikkaat sitrukset! Minulle ei tullut mieleen ruoka vaan aurinko.

  Blogisi on hyvä juuri tuollaisena, mutta olen varma, että jos sitä muutat, hyvä on edelleen.
  Itse olen äärimmäisen laiska tekemään mitään muutoksia. Olen niin noviisi ja tumpula, että pienenkin muutoksen jälkeen hiukseni ovat harvenneet puoleen ja otsaan on ilmestynyt viisi ryppyä lisää, kun olen taistellut asetusten kanssa.

  Kuten ehkä huomaat, kellonaikakin on yhä muuttamatta, vaikka sen ehkä osaisin.. Aina kun kommentoin sun blogia, tulee tuo juttu mieleen ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko mullekin tuli noista kuvista mieleen ja ihanan energinen fiilis. Ei tosin siirtynyt päästä kroppaan asti :).

   Tykkään kyllä tosta mun jo vuosia vanhasta pelkistetystä bannerista (vai mikä ikinä onkaan) periaatteessa edelleen, mutta joku värinkaipuu nyt iski. Mulle tosin riittäisi sekin, jos osaisin (en osaa, kokeilin jo) vaihtaa tuon mustan puun vaikka vihreäksi lehdykäksi. Olis heti erinäköinen. Mutta kun ei ole mitään hajua enää, miten tuon kuvakkeen tein ja minkä kokoinen se on, kun en sitä blogin asetuksistakaan hoksannut, enkä uskaltanut oikein koskea mihinkään, ettei katoa kaikki taivaan tuuliin. Harmitti jo sekin, kun tässä joskus halusin vähän muuttaa profiilitekstiäni ja muutinkin, mutta en enää saanut tekstiä menemään reunoistaan tasan, vaan se hyppii miten tykkää. Mutta ei se oo niin justiinsa kuitenkaan, kun on kumminkin ihan vaan oma vapaaehtoinen pienimuotoinen, mutta sitäkin kivempi ja tärkeämpi harrastus kyseessä.

   Enkä olis huomannut kellonajassa mitään outoa. Ajattelin vaan, että oletpa ollut aikaisin aamulla terhakkana :)

   Poista
 14. Hyvää pohdintaa. Itsekin pyörittelin samanlaisia pulmia, kun aloin suunnitella blogini uudistusta, ja voin sanoa, että ei ollut helppoa.

  Mielestäni sitrusaiheinen otsikkokuva tai teema ei mitenkään välttämättä tuo mieleen ruokablogia. Sitrukset ovat ihanan pirteitä ja raikkaita ja sopisivat kyllä blogiisi oikein hyvin. Siitä vaan sitrusideaa työstämään! :)

  "Enimmäkseen elämää" kuulostaa hauskalta. Samoin "life without style", eikä se vaikuta minusta mitenkään negatiiviselta vaan enemminkin ihanan humoristiselta ja ironiselta - tykkään! Myös tuolla aiemmin heitellyt "ole kuin KOTONASI" -ideat vaikuttivat oikein käyttökelpoisilta.

  Blogin punaisen langan löytäminen ja kirkastaminen saattaa olla tosi vaikeaa, mutta kannattaa yrittää. Yleensähän sitä sanotaan, että jos ei ole mitään punaista lankaa tai jutun jujua, kukaan ei jaksa jäädä seuraamaan. Täällä näyttää olevan lukijoita, joten kyllä siellä jossain jokin kantava teema täytyy olla.

  Itse lähdin tonkimaan oman blogini punaista lankaa esiin käymällä läpi aihetunnisteet. Aloin niputtaa niitä aina vain laveampien yläotsikoiden alle ja siitä sitten ikään kuin selvisi, mistä aiheista olen oikeastaan kirjoittanut. Oli myös hyödyllistä tsekata, mitä tunnisteita ylipäätään on käyttänyt eniten, sekin vei jo pitkälle.

  Täytyy myös sanoa, että en ole jotenkaan ollenkaan mieltänyt sinua "keski-ikäiseksi", vaikka nähtävästi niin profiilitekstissäsi tosiaan lukee. En toistaalta tiedä, minkä ikäisenä olen sinua pitänyt. En ole tainnut miettiä asiaa lainkaan. Ehkä en ole kokenut sitä ollenaiseksi. :D

  "Nuorekas" on tosiaan aika vaikea sana. "Aikuinen nainen" on puolestaan minunkin mielikuvissani eräänlainen tyyli- ja asennekysymys, eivätkä siten kaikki aikuisikäiset naiset välttämättä sovi siihen "aikuisen naisen lokeroon". Mutta onko ikää tarpeen mainita? Ainakaan heti profiilitekstin alussa. Voi sen jonnekin esittelyn loppuun laittaa, numerona vain vaikkapa, mutta jos se ei ole olennaista, eihän sitä välttämättä tarvitse mainita. Entäpä jos kirjoittaisit niin kuin koet: "Elän elämäni parasta aikaa." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Voi kauhistus, mikä määrä lyöntivirheitä tuli! No, toivottavasti kommentista saa silti tolkun.)

   Poista
  2. PS. Jos uskallat muokata blogin CSS-koodia, etkä ole aikeissa ostaa suoraan valmista blogipohjaa, niin voin kyllä vinkata muutaman hyödyllisen ja helpon koodin kokeiltavaksi. :)

   Poista
  3. Kiitos pitkästä viestistä :). Ja tunnustan heti kärkeen, että yhtään lyöntivirhettä en siinä lukiessani huomannut, kun on tää ikälukunäkö jo siinä määrin kehittynyt, että tulee automaattisesti skipattua niin omat kuin mahdolliset muidenkin kirjoitusvirheet ja nähtyä pelkkä asia niiden ympärillä :).

   Mulla ei ollut suunnitteilla ihan niin isoa uudistusta kuin mitä itse olit mun mielestä varsin onnistuneesti tehnyt. Tarkoitus oli pysyä ihan tässä samassa bloggerin ilmaispohjassa, jonka koodeihin en mahda uskalla koskea, mutta ilahduin sun aputarjouksesta, jonka pidän ilman muuta mielessä siltä varalta, että yhtäkkiä rohkaistunkin.

   Lähinnä mun oli tarkoitus keksiä joku uusi banneri, vai otsikkoko se on nimeltään, tuon mustavalkoisen tilalle. Ja siinä samalla sitten aloin miettiä sitä, miten tän blogin sisällön pystyisi edes itse tiivistämään muutamaksi kuvaavaksi sanaksi. Eilen illalla yritin, mutta ei tuntunut mikään omalta, koska jotenkin olen kuitenkin tykästynyt tohon mietelauseeseen ja aloin sittenkin etsiä jotain uutta vastaaavaa tilalle, koska se on ehkä kuitenkin enemmän mua itseäni. Että voipi hyvin olla, että jahka aikani tuskailen, totean, että vanha on ihan hyvä :).

   Mutta siis toi oli ihan hitsin hyvä vinkki lähteä perkaamaan tunnisteita, joita mulla on aivan liikaa ja suuri osa ihan tyhmiäkin vielä kaupan päälle. Niitten karsiminen olis todellakin tarpeen.

   Olen siitä omituinen, että en haluakaan tehdä blogiani millään lailla tunnetuksi, vaan kirjoittelen kaikkein mieluiten ihan "piilossa" vaan. En ole linkannut sitä Faceen, Instagramiin, enkä millekään blogilistoille. Enkä ole edes kertonut siitä oikein kenellekään :). Ilokseni tänne on kuitenkin päätynyt ihania lukijoita, jotka jaksaa aina ilahduttaa kommenteilla, joista parhaimmillaan syntyy kivoja keskusteluketjuja. Lukijoiden lukumäärä ei ole mulle tärkeä, mutta vastavuoroisuutta arvostan ihan todella.

   Ja toikin oli hyvä vihje, että kirjoittaisin, että elän elämäni parasta aikaa sen sijaan, että kirjoitan, että olen kohta 54-vuotias (kääk, en tunne oloani ollenkaan sellaiseksi). Profiilikuvakin on vähän vanha, mutta olen siinä kuitenkin jo piirun yli 50, enkä 35, joten se saa nyt olla, kun ei ole uuttakaan tilalle. Ja itsekin ajattelen, ettei sillä iällä sinällään ole merkitystä, mutta toisaalta joku vihje siihen suuntaan on ehkä siinä mielessä tärkeää, että mahdollinen uusi kävijä vähän saa osviittaa siitä, kiinnostaako jutut todennäköisesti yhtään vai eletäänkö ihan eri maailmassa. Mutta aina sekään ei ole ikäkysymys, koska meidänkin välillä taitaa olla muutama vuosikymmen eroa, enkä minäkään ole ajatellut sitä yhtään :).

   Kiitos pohdinnoista ja ajattelemisen arvoisista vinkeistä ja kivaa viikonloppua!

   Poista
  4. Kehtaisko vielä kysyä niin alkeellista asiaa kuin että mitä kautta niitä tunnisteita pääsee karsimaan? Soooriiiii... t. Amatööri-Annukka

   Poista
  5. Yleensä pienikin uudistus piristää bloggausintoa huomattavasti. Ihan jo vaikka pelkän bannerin/otsikon vaihtaminen. (Sivun elementtinä mikä tahansa otsikon paikalle laitettu kuva on mielestäni banneri. Vaikka se olisikin pelkkä teksti. Jos se on kuvatiedosto, se on banneri.) :D

   Minäkin muuten kirjoittelin alun perin vuosikausia ihan itsekseni vaan, enkä linkannut tai listannut blogiani missään. Ihan hiljattain vasta päätin alkaa jakaa sitä laajemmalle, kun mieli muuttui. Eihän bloggaamisen tosiaan tarvitse olla mitenkään ns. tavoitteellista, vaan voihan sitä kirjoittaa ihan harrastuksen vuoksi, ikään kuin koota julkista päiväkirjaa ja valokuva-albumia. :)

   Voin tosiaan kuvitella, että jos vaikka joku 18-vuotias lifestyle-blogeista kiinnostunut etsii luettavaa, hän todennäköisesti onkin kiinnostunut siitä, onko bloggaaja 20- vai 50-vuotias. Samoin vaikkapa nuori parikymppinen lapsiperheen äiti. :D Sen sijaan jotenkin koen, että jos lukijat ja kirjoittaja ovat kutakuinkin aikuisia ja heillä on samanlaisia harrastuksia, mielenkiinnon kohteita, mielipiteitä, estetiikan tajua tai mitä näitä nyt onkaan, niin iällä ei siinä kohtaa ole juurikaan väliä. :)

   Tunnisteiden perkaamisessa voi olla tosi iso urakka edessä. Omassa blogissani oli käytössä noin 60 tunnistetta, mutta siinäkin meni aikansa, että sain ne setvittyä.

   Tietääkseni Bloggerissa ei olekaan mitään yhtä tiettyä näppärää paikkaa, missä voisi kätevästi hallita kaikkia tunnisteita. Mutta ainakin, jos omalla sivulla on käytössä tunnistepilvi, jossa tekstin koko muuttuu tunnisteen käyttömäärän mukaan, niin siitä näkee saman tien, mitä on käytetty eniten - kuten nyt nähtävästi täällä Ajatuksia, Elämää, Arki, Kukkia ja Valokuvaus ovat ainakin isommalla kuin muut aiheet.

   Myös, jos menee Bloggerin hallintapaneelissa kohtaan Tekstit ja siitä valitsee alasivun Kaikki, siellä oikealla ylhäällä on hakulaatikon vieressä Kaikki tunnisteet -valikko, josta aukeaa lista tunnisteista. Niiden perässä pitäisi olla numerot, miten monessa postauksessa niitä on käytetty. Siitä vaitsemalla pääsee näkemään kaikki postaukset, joissa valittu tunniste on.

   Itse uudistin tunnistelistaani siinä määrin, että kävin kaikki julkaisut yksitellen läpi ja kirjoitin uudet tunnisteet (kauhea homma, johon meni useampi ilta, kun julkaisuja oli kuitenkin satoja), mutta periaatteessa postauksista voi poistaa ja niihin voi lisätä tunnisteita valitsemalla siitä tekstien yläpuolelta harmaista bokseista (siinä on mm. Julkaise, Palauta luonnos ja roskis) sen, missä on tunnistelapun logo. Siitä avautuvaan valikkoon voi joko kirjoittaa uuden tai kilkata vanhaa, jolloin se lisätään valituista teksteistä niihin, joissa sitä ei ollut, tai poistetaan niistä, joissa se jo oli.

   Blogger on tässä mielessä vähän epäkäytännöllinen.

   Poista

  6. Huomasin, että mietit jossain tuolla ylempänä, miten profiilitekstin saisi tasattua siististi niin, ettei se pompi reunoistaan miten sattuu. Todennäköisesti sitä ei voi muokata suoraan teeman mukautuksen valmiista valikoista. Sen sijaan, jos selaa lisäasetuksissa alas asti, sieltä tulee vastaan CSS-koodin kirjoittamiskenttä (Teema >> Mukauta >> Lisäasetukset >> Lisää CSS), johon voi kokeilla kopioida tämän, jonka pitäisi tasata teksti keskelle:

   #Text1 {
   text-align: center !important;
   }

   Taikka tämän, jonka pitäisi tasata teksti molemmista reunoista:

   #Text1 {
   text-align: justify !important;
   }

   Jos esikatselussa teksti asettuu saman tien hyvin, tallenna teema. Jos mitään ei tapahdu tai jotain oudon näköistä tapahtuu, poista vain koko koodi, niin tekstisi palautuu entiselleen.

   Tässä Lisää CSS -kentässä on se hyvä juttu, että siihen voi kokeilla kaikenlaista, muutokset näkyvät suoraan esikatselussa ja jos ne eivät olleet toivotunlaisia, pyyhkimällä kentän tyhjäksi, ne katoavat. Ei siis tarvitse avata HTML-editoria ja lähteä ronkkimaan sitä. (Itsekin välttelen sinne menemistä, jos ei ole pakko. Siellä voi tehdä vahingossa pahoja juttuja, joita on vaikea perua. Lisää CSS -kenttään kirjoitetut koodit on helppo pyyhkiä pois.)

   Mutta mukavaa viikonloppua sinnekin ja kysy ihmeessä lisää! Olen juuri säätänyt näiden juttujen parissa niin paljon, että kaikki on tuoreessa muistissa. Kohta varmaan unohdankin taas kaiken... :D

   Poista
  7. Uuuuuuu, miten paljon vaivaa olit nähnyt siinä tunnisteiden perkaamisessa, samoin kuin näissä vastauksissa mulle. Olet kyllä tosi kiltti ja viitseliäs. Ja monessa asiassa mun mielestä niin oikeassakin. Kiitos näistä kaikista <3. Jää onneksi tänne talteen, niin voin käydä lukemassa uudelleen sana sanalta läpi, jos tosiaan päätän kääriä muutoshihat :).

   Just se, että näkisi ennakkoon, miltä muutos näyttää ennenkuin pitää tallentaa, on tärkeä juttu. Pelottaa tehdä mitään sokkona, koska tosiaan voi vaikka lentää koko blogi taivaan tuuliin ja sen on sitten morjens se :).

   Poista
  8. Hihi, kiitos! Eipä tässä mitään.

   Blogista voi toki ottaa myös varmuuskopion ennen kuin muokkaa mitään. Sieltä voi sitten ladata saman teeman ja sisällön takaisin, jos on tarpeen.

   Teema varmuuskopioidaan hallintapaneelin kohdasta Teema. Sivun oikeassa ylänurkassa on Varmuuskopioi/Palauta-nappi, josta voi ladata teeman omalle koneelle talteen. Sisältö puolestaan varmuuskopioidaan kohdasta Asetukset >> Muu >> Sisältö (sivut, tekstit, kommentit) >> Varmuuskopioi sisältö.

   Mutta varmuuskopioitua sisältöä ei kannata tuoda takaisin blogiin, jos sisällölle ei ole tapahtunut mitään. Minä tein niin vahingossa, ja sen seurauksena kaikki postaukset olivatkin tuplana. Niistä sai sitten poistella niitä uusia kakskoiskappaleita pois. :D

   Poista
  9. Nyt oot kyllä ansainnut jo jonkun avuliaisuusmitalin :)

   Bannerista tuli nyt tollanen kuin siitä tuli. Ainakin toistaiseksi, mutta mun mielestä aika kiva kuitenkin :).

   Iloista viikonloppua sulle ja kiitos vielä kaikista ohjeista :)

   Poista
  10. Oii miten kaunis! <3

   Kiitti ja samaa. :)

   Poista
 15. Uusi banneri on kaunis! Mutta ennen kaikkea tämä blogi on ihana. Ei tartte olla tyyliä ja suuntaa vaan saa ihan itse kirjoitella omana blogiin mitä haluaa.

  Ihanaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou. Hämmennyin kommentista. Oli tosi kivasti sanottu, ja tuli iloinen mieli. Kiitos siitä Satu ja pirtsakkaa pakkasviikkoa <3

   Poista
 16. Onpa tyylikäs. Rauhallinen. Näköinen, sanoisin. =)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi