Sivut

perjantai 6. lokakuuta 2017

PUOLUKKAPERJANTAI


Päätin tässä justiin lanseerata uuden some-lyhenteen TGIPP. Esiintyy myös muodossa TGILBF.

Sen verran hysteerinen viikko on takana, että voin ihan täydestä sydämestä todeta, että Thank God, It's PuolukkaPerjantai (internationaalimmin LingonBerryFriday).

Pienet on ilot meikäläisellä, joka edelleen matkustaa ihan siellä some-junan perimmäisessä vaunussa.
Tai paremminkin koittaa pysyä resiinalla perässä.


PS. Kuvan puolukat ovat matkalla pakkaseen. Sen verran paljon innostuin Idis&Interiöörin Tanjan vinkistä käyttää pakastettuja varpuja koristeena kattauksissa, että päätin hetimiten kokeilla. Jos vaikka siihen kuuluisaan joulukattaukseen (jota en ikinä vielä ole toteuttanut, vaikka aina aionkin) kaivelisin puolukat koristeiksi. Jotenkin ihan hitsin kiva ja kaunis ajatus, mutta valitettavasti itseni tuntien ei ole ihan täyttä luottoa siihen, että toteutuu. Vaan eipä sitä koskaan tiedä.

Pirteää puolukkaperjantaita!


61 kommenttia:

 1. Hillitön some-lyhenne :D

  Meillä on pakastin niin piukassa tavaraa, ettei sinne taida puolukanvarvut sopia. Ainakaan ne ei siellä säilyisi ehjinä. Ja tod.näk. jäisi täälläkin käyttämättä siinä joulukattauksessa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli parasta, mihin tänään kykenen. Eli ei ole kovin kaksinen aivokapasiteetti just nyt käytössä :D. Ja oikeasti meni tosi kauan siinäkin, kun mietin, että mitä semmonen TGIF tarkottaa ennenkuin älysin kysyä pojilta :). Sama koski OOTD:tä. Mutta perävaunussa tullaan kumminkin...

   Ei meidänkään pakkaseen enempää mahtuis, mutta toi on sellanen kapea lisähylly, joka sujahtaa ylimmän laatikon päälle mukavasti. Joskin niin perälle, että todennäköisesti unohtuu sinne :). Niin kävi mm. raakasuklaille, jotka olin kovalla vaivalla tehnyt ja säilönyt samaiselle hyllylle.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 2. Hieno ajatus tuo puolukkakoriste mutta........usein tuon tyyppiset koristeet jää kuitenkin haaveiluasteelle:) silloin kun niitä pitäisi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on jäänyt se joulukattauskin haaveiluasteelle, joten menee nyt sitten puolukat varmaan siihen samaan sarjaan :D. Mutta ajatuksena kiva kumminkin, eikä tule suurta vahinkoa, vaikka jäisikin ihan vaan pakastusvaiheeseen.

   Iloista viikonloppua!

   Poista
 3. Resiinahan on hauska kulkupeli :D :D

  Olen muuten pakastanut joskus puolukanvarpuja. Silloin 90-luvulla kun meillä söi joulupäivänä aina parikymmentä hnekeä, miehen sukua. Pakastin ne pystyyn litran rasiaan veteen ja olivat muuten freesejä ja kauniita pöydässä. Yritin etsiä kuvaa, mutta en hätäseen muistanut mikä joulu ja mikä albumi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess! Luotinkin siihen, että ainakin sinä tunnistat sanan :D Resiinan siis.. :D.

   Meillä on niin pieni pakastin (onneksi), että sinne ei juuri mitään mahdu, mutta kuulostaa kyllä aika houkuttavalta idealta toi veteen pakastaminen. Laitoitko sen sitten sellasena jääkönttinä koristeeksi vai sulatitko ne sieltä ensin?

   Poista
  2. Sulatin hitaasti jääkaapissa ja laitoin pitkään pöytään keskelle pitkulaisen lautasen jossa katajanoksia marjoineen (löytyy talvellakin meidän pihasta) ja nuo puolukanvarret sinne sekaan.

   Resiinaralli meni yhtenä vuonna tästä ohi, junarata on tuossa meiltä noin kilometrin päässä. Pääsin kokeilemaan vanhanaikaista resiinaa, oli muuten raskas veivata.

   Poista
  3. Oujee. Kiitos tosta katajanoksalisävinkistä. Katajia, ja tänä vuonna jostain syystä erityisen paljon myös marjoja, löytyy meidänkin pihasta, mutta eipä ole tullut mieleen käyttää.

   Poista
  4. Vau, tuo pakastaminenhan kuulostaa kivalta. Itsekkin tykkään nuita puolukan varpuja kattauksissa käyttää, mutta eivät ne ole kuin hetken tuossa meidän koivikossa nätin näköisiä. :D Kiitos vinkistä Cara! Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille molemmille! :)

   Poista
  5. Kiitos viestistä Jenspa ja kiva, jos vinkeistä oli iloa :). Mukavaa viikkoa sinne koivikon katveeseen myös! Toivoisin, että meilläkin kasvaisi koivuja lähistöllä, koska on mun lemppari puu, mutta täällä asutaan enempi kuusikossa :)

   Poista
 4. Jaahas, milloinkohan se semmoinen some-juna saapuisi tälle asemalle? :-) Hauska lyhenne! Meikäläinen lähtee tästä just kohta saunaan, #whosgonnawashmybacknow.

  Viikonloppuja! Vieläkö muuten golfaat, vai onko harrastus pantu odottamaan jo ensi kesää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tulla hakeen sut tällä samalla resiinalla :). (Vähän oikeasti mietitytti toi resiinan mainitseminen, kun tuli itsellekin sellainen olo, että kyllä tässä kohta jo joutaa masiinan kanssa samaan museoon :D).

   Ja juu, kyllä golfataan ja kisatahti senkun kiihtyy loppua kohti, koska nyt on edessä vuoden tavoitelluimmat palkinnot eli joulukinkut :D. Aina syksyisin pelataan kinkkujen voitoista ja vaikka olen tässä kesän mittaan onnistunut pelaamaan ihan arvokkaitakin palkintoja, niin jostain syystä mikään ei joulupöydässä maistu paremmalle kuin voittokinkku :). Ekasta tämän syksyn kisasta jo yhden voitin, mutta se ei meillä tunnetusti riitä mihinkään, joten vielä olis saumaa yrittää uudelleen. (Viime vuonna taidettiin ukkelin kanssa voittaa yhteensä kolme tai neljä, mutta koska inhoan yli kaiken kinkunpaistoa, vaihdettiin ne 10 kilon harmaasuolatut saman rahan edestä valmiiksi paistettuihin ja siivutettuihin. Ai vitsit, mutta oli hyvää. Ja ne tuli niin nätisti laatikoihin pakattuina, että annettiin niitä sitten lahjaksi appiukolle ja mun isälle kans.

   Eipä muuta kuin #HANSF (#haveanicesaunafriday) <3

   Poista
 5. Apua miten ihana idea pakastaa nuo varvut! Mäkin haluan, onko liian myöhäistä, voi vitsi kun tulisikin ihana kattaus <3 Just kattauksessa tykkään eniten rouheudesta ja luonnollisuudesta, kuin että kristallit olisi pöydässä.

  Tää oli kiva! Mukavaa viikonloppua Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta nythän on puolukat parhaimmillaan, joten ei muuta kuin seuraavalla reissulla Samun kanssa konttaatte varvut kotiin :). Tanjalla oli mustikanvarpuja (ilman marjoja), mutta jotenkin mua houkutti noi puolukat&joulu, vaikken edes ole jouluihminen. Enkä kattausihminen, vaikka molempia haluaisinkin olla. Mutta ehkä musta vielä tulee.

   Kiitos samoin sulle ja paranemisia <3

   Poista
 6. Heh, nua lyhenteet on ihan sieltä,LOL.Täs on lähes kaikki mitä tiedän, OMG! Eli ei tod. kuulu ainakaan tämän viiskymppisen sanavarastoon. WTF, nyt on parempi lopettaa...

  Mä on "säilöny" puolukanvarpuja ihan maljakossa. Ainakin silloin ihan nätisti kuivu siihen. Ei toki marjoja olla oksissa. Tuo pakastus voi olla kyllä hyvä idea. Sisko heittää kesällä jouluvihdankin pakkaseen.

  Hyvää viikonvaihdetta vaa sinneki päi Suomeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Kesti tosi kauan ennenkuin tajusin (enkä siis oikeasti edes tajunnut), mitä tarkoittaa vaikkapa nyt lyhenteet TGIF ja OOTD (outfit of today). Mutta onneksi on itseä viisaampaa jälkikasvua, jolta kehtaa kysyä ja jotka kiltisti auttaa. EVO:n (et vaan osaa :D) sentään tiesin, mutta sillä ei mahda olla somen kanssa mitään tekemistä.

   Mullakin on pikkumaljakoissa puolukanvarpuja marjoineen päivineen, mutta jossain kohtaa ne marjat menee enempi rusinoiksi, eikä rusinat maljakossa varsinaisesti kaunista :). Mutta eiköös ne pakkasessa pysy kuosissaan, kun kerran syötävätkin pakastepuolukat pysyy. Saattaa vaan sotkea lautasliinat, mutta en nyt ota siitä vielä murhetta, kun ensin tarttis saada se kattaus jonain jouluna aikaiseksi :).

   Luonnikasta viikonloppua Tarja ja kiitos <3

   Poista
 7. Onpa kaunis tuo puolukkakoriste. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukat on vasta menossa pakkaseen, mutta toivottavasti niistä jonain päivänä tulee se kaunis kattauskoriste :).

   Mukavaa viikonloppua sinne teille myös <3

   Poista
 8. Mun mielestä tää oli ihan huimaa ajatusten juoksua. Mieti, keksit sanonnan ja veit sen vielä astetta pidemmälle, lyhenteeksi...ai että!
  Puolukkaista perjantaita Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuskin maltan odottaa, että leviää maailmanlaajuisesti käyttöön :D. Kiitos Outi!
   Teikäläinen kulkee siellä some-junan ykkösluokassa, joten arvostan :D.

   HANPP <3 (#haveanicepuolukkaperjantai)

   Poista
 9. Hih, mulla ei ole sitä resinaakaan. Eka kerran kuulin koko puolukkajutusta. Kiitos valistuksesta. Puolukkaista viikonloppua, Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hitaanlaisesti liikkuu meikäläisenkin resiina ja voi olla, ettei tää mun lanseeraama puolukkaperjantai ihan maailmanlaajuiseen some-käyttöön päädy, mutta omaa mieltä lämmitti kumminkin, kun ei tänään muuten toi aivotoiminta ole ollut ihan kaikkein vilkkaimmillaan :).

   Ja usko tai älä, mutta mun keväällä kotipihalle istuttamista puolukantaimista tulee jo satoa. Että ehkä mulla onkin puolukkapeukalo :)

   Kukkaisaa viikendiä Satu!

   Poista
 10. Ihanaa puolukkaperjantaita sinne :) Tuon vinkin parastan ja käyn keräämässä muutaman varvun pakkaseen J:a varten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja laitetaan vinkkivarkaus kiertoon :). Mutta ei puhuta siitä j:sta sen enempää, koska en edes ole j-ihminen. Sen enempää kuin kattausihminenkään :)

   Poista
 11. Uuu, no nyt pitää minunkin saada pakastettuja varpuja joulukattaukseen. Mahtava idea! Ihanaa viikonloppua Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin pakastamaan Kati :). Mainio vinkki tosiaan, mutta kunniaa siitä en voi itselleni ottaa, koska en olis älynnyt.

   Viikonloppu taas jo hurahti ohi niin ettei huomannutkaan. Plääh.

   Poista
 12. Tuo lyhenne on kyllä mainio ja loisto idea pakastella noita varpuja vaikka just joulua ajatelleen. Pitääköhän tästä lähteä metsään seikkailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina niin pihalla kaikista TGIF-, OOTD- jamitäkaikkeanäitäonkaan- lyhenteistä, että vastaiskuksi ja ihan omaksi huvikseni päätin keksiä oman :).

   Ja kannustan ilman muuta lähtemään metsään. Se kannattaa aina <3. Justiin itsekin heitin reilun tunnin metsäkeikan ja vaikka lähtiessä vähän potutti, että taas sataa, niin äkkiä siihen tottuu, eikä sitä sitten enää huomaakaan. On vaan ihanan happirikas keli ja mieli (ja iho) kiittää.

   Poista
 13. Hauska lyhenne! Mistä sen kuule tietää, vaikka toi alkaisi elää ihan omaa elämäänsä :) Jostainhan noi lyhenteet ja sanonnat aina lähtee liikkeelle!

  Voi että olisi ihana olla ihminen, joka tekee hienoja kattauksia! Mäkin aina suunnittelen mitä upeampia tapoja koristella pöytä, mutta sitten se aina joko jää (esim. jouluna on niin älyttömästi kaikkea muuta puuhaa keittiössä, että ei mulla ole aikaa sommitella puolukanvarpuja pöytään) tai sitten jos hienoa kattausta yritän, niin siitä tulee lähinnä vaan koominen räpellys. Ja vieraat on ihan että "hei miksi sulla on noita risuja pöydässä, mä voin viedä ne tonne kompostiin ennen kuin ruvetaan syömään"! Olenkin suosiolla päättänyt luovuttaa ja annan kauniiden astioiden hoitaa tehtävänsä. Sitä paitsi ne kaikki makeet kattauskomponentit on usein myös tiellä... :)

  Mahtavaa viikonloppua Annukka ja toipumista hysteerisestä viikosta (mulla on ihan samanlainen takana) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ei sitä kuule tiedä, vaikka kohta on Instagramit ja kaikki täynnänsä #puolukkaperjantaita :D.

   Oikeesti olen niin juntti (käyttääköhän kukaan enää tollastakaan sanaa?), että mun pitää aina pyytää pojilta apuaja, kun en tiedä, mitä mikäkin TGIF tai OOTD tai mikänytikinäonkaan tarkoittaa. Että parempi kun keksii lyhenteet itse, niin ainakin on kärryillä (vai pitäiskö tässä kohtaa sanoa, että "skenessä" :D).

   Ja arvaa vaan, haluaisinko kans olla hienojen kattausten ihminen? Kyllä haluaisin, mutta kun en ole. Tai en oikeastaan niinkään haluaisi olla "hienojen" kattausten tekijä, vaan haluaisin, että pöytä näyttäis sellaiselta rennon huolettomalta, vaikka kaikki oliskin tarkkaan mietitty. Vähän sama asia kuin että haluaisin osata tehdä huolellisen meikin, joka näyttää siltä, ettei ole meikkiä ensinkään. Mutta kun en osaa, niin olen ratkaissut homman olemalla meikkaamatta kokonaan :).

   Meillä kattaukset olis aika pitkälle menneet myös hukkaan, koska perheessä on mun lisäksi kolme miestä, jotka kumminkin arvostaa ihan vaan sitä syömistä enemmän kuin rekvisiittaa :). (Sen harvan kerran, kun ylipäätään ollaan yhtä aikaa pöydässä). Ja vähän ennustan, että saattaisin heittäytyä marttyyriksi, jos kaikki ei muistaisi kehua mun tekemään kaunista kattausta, vaikka olen nähnyt sen eteen kovan vaivan. Että ans kattoo nyt, miten puolukoitten käy :). Ehkä pitäis munkin heivata kaikki nykyiset tylsät astiat ja hankkia kauniimpia tilalle. En vaan ole löytänyt.

   Viikonloppu jo melkein meni, mutta vielä on sunnuntain rippeet jäljellä, joten toivottelen leppoisaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 14. Oi oi oi, loistava idea!! Laitoin jo mustaherukan lehtiä tossa loppukesästä. Näitähän tarttee ny kans! Mettään mars!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nääs. Innostuin kanssa tästä siinä määrin, että mun kaikki aika menee nykyään puolukoiden keräämiseen, vaikkei ne edes mahdu pakkaseen :). Mutta niitä on nyt muuten vaan pitkin taloa, koska on mun mielestä niin nättejä.

   Keitteletkö niistä herukanlehdistä jotain vai koristeeksiko pakastit? Kiinnostaa tietää, kun musta on tässä pikkuhiljaa kehittymässä semmonen oman elämänsä Pakastaja-Elvi :)

   Poista
  2. Kun tehdään jotain, tehdään sitte kunnolla :)

   Herukanlehdet ajattelin käyttää koristeeksi jos joskus jaksan leipoa vaikka juustokakun.

   Poista
  3. Toki :). Pölhön pojan taktiikalla mennään eli "paukusta kärkeen ja loppu täyttä" :D. (Toi on ukkelin lempisanonta ja samalla toimintamalli).

   Juustokakku on sulle kuule ihan pala kakkua, joten ei epäilystäkään, etteikö tulis lehdille käyttöä.

   Poista
 15. Ihana sinä!<3 PuolukkaPerjantai sopii myös mun sämpylöihin!:)
  Kyllä voisin minäkin pakastaa noita varpuja, joten kiitosta vaan ideasta! Tanjan blogi on jostain syystä jäänyt lukematta tuossa kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli semmonen työviikko, että TGIPP oli sen jäljiltä tasokkainta mihin pystyin :). Ja voipi olla, että puolukkaperjantait saa jatkoa, koska olen niitä nyt joka lenkiltä kantanut (no ehkä vähän liioiteltu sana toi kantaminen) kotiin, koska ne on mun mielestä niin kauniita. Omalta pihalta en vielä ole raskinut kerätä niitä vähiä, mitä mun keväällä istuttamat taimet on tuottaneet, mutta ehkä kannattais ennenkuin menevät pilalle tai linnut syö.

   Tanjalla oli sellainen kiva edullisten sisustusvinkkien postaus (mun tekstissä ollut linkki johti siihen suoraan) ja siellä oli yhtenä noi varvut. Tanjalla tosin oli mustikanvarpuja, mutta varpu kuin varpu. Kiva idis.

   Viikonloppu jäi jotenkin erityisen lyhyeksi, joten nyt ei enää paljon ehdi viikonlopputoivotuksia lähettää, mutta jos vaikka hyvillä mielin uuteen viikkoon sit <3

   Poista
  2. siis niitä puolukoita olen lenkeiltä keräillyt, en perjantaita :)

   Poista
 16. Minulle on ihan hepreaa nuo lyhenteet, ja eikä ne jää päähän, joten seuraavalla kerralla taas ihmettelen huuli pyöreenä...
  Kiva idea tuo puolukanvarpujen pakastaminen, voishan niitä käyttää muutenkin jouluna. Kauniit kattaukset kun ei ole vahvinta osaamistani.
  Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on mullekin ihan silkkaa hepreaa. Ei ollut aikoihin hajuakaan, mitä tarkoittaa TGIF tai OOTD tai mitä kaikkia niitä nyt onkin, joten toi mun oma #thankgoditspuolukkaperjantai oli mun yhden naisen vastaisku (ja samalla sellasta sopivan ankeaa omaa hauskaa). Nyt vaan odottelen, että leviää maailmanlaajuiseen käyttöön hehhee :)

   Pakastusidea oli munkin mielestä kiva. Mutta meilä on niin pieni pakastin, että sinne ei ihmeitä, eikä enempiä varpuja mahdu. Toi kuvan muovilaatikko on sellanen irtohylly, jonka saan sujautettua ylimmän pakastelaatikon päälle ja perälle niin, ettei mene marjat lyttyyn. Enää pitäisi vaan muistaa, että ne on siellä ja se ei ole ollenkaan niin varmaa, koska viimeksi samalla hyllyllä oli mun tekemät raakasuklaat, joita en myöskään muistanut.

   Eikä ole kauniit kattaukset munkaan osaamista, vaikka haluaisinkin. Puolustaudun sillä, että meillä on niin ankeita astioita.

   Mukavaa sunnuntai-iltaa, kun oikein muuta ei enää viikonlopusta ole jäljellä, ikävä kyllä <3

   Poista
 17. Jaa, en ole varpujen pakastamisesta kuullutkaan. Uskon kyllä että toimii hyvin. Sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut minäkään kuullut ennen Tanjan vinkkiä, mutta mun mielestä kuulosti niin kivalta, että päätin kokeilla, vaikka vähän veikkaankin, että unohtuvat pakkaseen.

   Aikas sateinen sunnuntai tuli ainakin täällä, mutta tähänpä on jo totuttu. Mukavaa ehtoota!

   Poista
 18. EVVK-CCL - ei vaineskaan - tämä oli kiva ja poikkeuksellisen lyhyt postaus - mulla puolukat ovat jo pakkasessa - varvuista teen katajanoksien kanssa kranssin ulos - meillä ei joulupöytään mahdu kuin kynttilät (pieni pöytä...), mutta niihin olen laittanut puolukan lehtiä "mansetiksi" - BTW -mustikanvarvut tuovat ihanaa vihreää talven pimeyteen *sigh*

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EVVK:n sentään tunnistin, mutta seuraavaa en (ehkä hyvä niin :)).

   Kranssit (just tollaset "luomut", ei mitään perus kukka- tai käpyversioita) on kattausten lisäksi toinen sellanen juttu, joista en ole ennen juurikaan piitannut, mutta joiden tekemistä haluaisin oppia. Ja just niin, että molemmista tulis sellaisia huolettoman huoliteltuja. Vähän niinkuin että olis tosta vaan roiskaistu pöytään tai kranssiin, vaikka onkin tarkkaan mietitty.

   BTW, saako udella, mitä käytät kranssin pohjana?

   Poista
 19. Täällä toinen joka tulee resiinalla perässä näissä some-jutuissa tai olen ehkä jäänyt asemalle odottelemaan, mutta näillä mennään, mitä on annettu🤣. Ihana puolukanvarvut, pitäisköhän munkin käydä hakemassa, vaikka vaarana kyllä on, että ne löytyy pakkasesta ensi vuonne pakkasta sulattaessa... kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin poimia sut asemalta, jahka veivaan ensin itse sinne asti :). Voidaan yhdessä tehtailla lisää laadukkaita lyhenteitä :D.

   Mulle on nyt iskenyt joku puolukkapakkomielle ja äsken just taas niitä metsälenkiltä sateessa keräsin, vaikka on jo joka maljakossa ennestään, eikä pakkaseen mahdu enempää, kun on niin pieni ja täynnä. Ja varmaan käy mullekin niin, että ens kesänä, kun tyhjään pakastinta kaikesta turhasta, että saisin mansikoita mahtumaan, muistan, että jaaniinjuu, nää varvut..

   Ihan liian äkkiä meni viikonloppu, mutta vielä olis siivu sunnuntaita jäljellä, joten toivottelen semmosta sopivan leppoisaa iltaa <3   Poista
 20. Melkein tuli nyt tunne, että hitto kun kesällä myin arkkupakastimen tarpeettomana :) Niin on kiva idea nuo puolukat. Ei vaan, ehkei sentään arkullista kuitenkaan :)

  Mää luulen, että se on nykysome, joka tulee resiinalla perässä. Ainakin mun mielestä TGIF on niin vanha juttu, ettei koko sosiaalinen media -käsitettä oltu ees keksitty. Vaan nytpä saavat ihmetellä, mikä kumma on TGIPP :D Mutta me valveutuneet tiedämme. Hah! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinäpä sitä oliskin, kun joku tulis ja avais arkkupakastimen kannen sillä mielellä, että mitähän herkkuja sieltä löytyy, ja vastassa oliskin arkun täydeltä puolukanvarpuja :D. Voipi olla, että saatettaisiin epäillä jonkun sortin keräilypakkomielteestä :D. Sellainen mulle itselle tosin on tässä iskenyt, kun joka metsäkeilta mukana seuraa kimppu puolukoita, joten ehkä ihan hyvä, ettei meidän pakastin on surkian pieni. En meinaan muuten ehtis tämän elämän aikana kaikkia kattauksiin käyttää, jos mun kattaustahti olis sama kuin tähän asti eli aina vaan aikomista vaille valmista...

   Ja juu nääs. Tässä ratsastetaan nyt ihan nykysomen kärjessä :D.

   Maailmanlaajuista levitystä odotellessa toivotan sopivan löysää sunnuntai-iltaa <3

   Poista
  2. no hohhoijaa. Tulipahan taas virheitä, mutta luotan sun ikälukutaitoon..

   Poista
 21. Juu nääs. Nyt vaan odottelen, että lähtee leviämään maailmanlaajuisesti :D.
  (Tuli tästä mieleen ajat, kun opiskelin Porvoossa jotain sata vuotta sitten, ja siellä kuuli sitä suomi-ruotsi-sekakieltä, josta on mieleen jäänyt mm. yhden nuoren naisen toiselle lausumat sanat "Min syster har sina ruuvit så jätte löysällä". Ja ravintolan veskijonossa kuultu "Det är hirvee jono till vessan" :D.

  No mistä niitä hirvikärpäsiä sinne teillepäin on eksynyt? Täällä en ole törmännyt yhteenkään. Golfkentällä kesällä kyllä, mutta muuten metsässä en.

  Viikonloppu meni taas niin, ettei ehtinyt huomatakaan. Plääh. Mutta on tässä vielä pieni pala sunnuntaita jäljellä, joten toivottelen sitten leppoisaa sunnuntaiehtoota <3

  VastaaPoista
 22. couldn't care less - niin ja kranssin pohjana käytän milloin mitäkin ja aina vanhat uudestaan eli
  on koivunoksista kieputettua, villiviinistä, pajuista, pihlajasta ja sitten ihan rautalankaakin (pesulahenkari...) - kuivista materiaaleista, kuten kävyistä ja vanhoista joulukoristeista (palloista), paperista yms. käytän ihan pahvi- tai styroxkieppiä - kysyitköhän tuota ihan tosissasi... noh, olen myös verkosta pyöritellyt kranssipohjia - vain mielikuvitus on rajana...

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni. Taas viisastuin. Ja kyllä ihan tosissani kysyin sitä kranssipohjaa, mutta jotenkin lapsellisesti toivoin, että olis ollut vaikka oasis-sieni tai joku, mitä ei tarvis itse alusta asti vääntää :). Josta tulikin mieleeni, että kohta vois taas tehdä sammal- ja havupalloja. Niitä viime syksynä värkkäsin ekaa kertaa ja tuli aikas kivoja. Mutta ehkä pitää ensin keskittyä raivaamaan rupsahtaneet kesäkukat pois näkösältä.

   Poista
 23. Hyvä kun muistutit, täytyy keräillä pakkaseen kaikkea rekvisiittaa ennen kuin puut ja pensaat ovat aivan kaljuina :) Ja jospa sitä samalla saisi heivattua kuolleet kesäkukat mäkeen... Johan tässä on taas mennyt useampi viikko, etten ole kotona päässyt käymään, niin mahtaa naapuritkin jo ihmetellä kuistilla kuolleena repsottavia markettoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on kyllä puolukoita pakkasessa, mutta talon ulkopuolella kaikki on ihan retuperällä, kun tuntuu olevan jotenkin niin hitsin pitkä matka kiikuttaa kesäkukat kompostiin..
   Ja mua ei vaan kertakaikkiaan innosta mitkään Callunat tai hopealankahässäkät tänä vuonna. Jätän väliin ja pystytän suoraan joulukuusen oven pieleen :).

   Huvitti noi kuolleena repsottavat marketat. Onneksi ei kumminkaan mitään ihmis-Markettoja :)

   Iloa sinne opiskelijaelämään <3

   Poista
 24. Ai niin, nyt muistin myös tuon vinkin, kun mainitsit siitä. Mulla taitaa varvut jäädä nyt metsään. Mutta kiva vinkki sellaiselle, joka tykkää kattaa pöytää tai tehdä muita kauniita asetelmia myöhemmin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aika vahva visio siitä, että vaikka nyt pääsin vinkin toteuttamisessa jo pakastamiseen asti, niin se loppu jää vaiheeseen :). Minä kun en vielä koskaan ole onnistunut loihtimaan mitään kauniita kattauksia, vaikka aina aionkin. Ei vaan jotenkaan irtoa luonnostaan, mutta en luovuta.

   Viikonloppu on onneksi taas kohta ovella, joten pääsen toivottamaan leppoisaa sellaista.

   Poista
 25. No voi harmi. Enpä ole ajatellutkaan, että varpuineen niitä voisi käyttää koristeena. Hmmmm.
  Taidan katsoa onko vielä sellaisia varpuja, jotka on siistejä edes jossain määrin.
  Tuolta kosteudesta voi kyllä olla, ettei enää nouse kuin puolimätiä.....
  Mutta kiva idea. Pistän korvan taakse ensi vuotta ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en olis minäkään itse hoksannut, mutta kähvelsin vinkin itseäni näppärämmältä.

   Alkaa tosiaan olla aika surkian näköistä niin varpu- kuin muullakin rintamalla, kun kaikki vaan lilluu vedessä. Mutta jos sattuu tykkäämään ruskeasta ja keltaisesta, niin sitten on oikein onnenpäivät :)

   Mukavaa viikendiä!

   Poista
 26. Vau hyvä idea, ovatpas kauniita nuo puolukanvarvut! Sinun kannattaisi jakaa tämä ideapostaus tuolla Mansikkatilan Mailla -blogissa, siellä on sellaiset perjantaimyyssit menossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar :). Itse en olisi hoksannut varpuja alkaa pakastelemaan, mutta onneksi on näppärämäpiä vinkkaajia. Ja itseasiassa tämän viime perjantaina Tainan kannustamana linkitinkin sinne myysseihin, vaikka pakastaminen ei oikein mun mielestä vastaakaan myysseilyä, josta mulle tulee mieleen kaikenlainen lämmin ja tunnelmallinen.

   Olen nyt sen verran pihalla kaikesta, etten tiedä, mahdatteko jo olla taas siellä Barcelonan auringon alla? Mutta toivottelen sulle joka tapauksessa mukavaa viikonloppua joko sinne tai tänne.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi