Sivut

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

FENG SHUIT KOHDALLEEN, OSA 2 (MAKUUHUONE)


Yleisön pyynnöistä huolimatta päätin jatkaa Feng shui- aiheen parissa ainakin makuuhuoneen verran.

Olen nimittäin melkoisen valmis kokeilemaan melkeinpä mitä vaan, jos se vaan jotenkin voisi edistää sitä, että nukkuisin yöni edes vähän paremmin. Eipä se ota, jos ei annakaan.Pikku unisieppariparkani on kovilla


Ja koska tämä mitä nyt kirjoitan, on nimenomaan Feng shui-juttua, kaikki lauseet voisivat alkaa sanoilla "Feng shuin periaatteiden mukaan...", joten kirjoitan sen tähän vaan tämän yhden kerran, ja loppu on sitten jatkoa lauseelle.

Makuuhuoneen olisi yleensä parempi sijaita talon taka- kuin etupuolella, koska siellä on useimmiten rauhallisempaa. No, meillä makkari sattumoisin sijaitsee juurikin talon etupuolella ja vieläpä varsin lähellä katua (joskin rauhallista sellaista) ja sen varrella suoraan makkarin ikkunan takana helottavaa katulamppua. Huoneeseen myös paistaa päiväaurinko, joten etenkin kesäisin lämpöä ja valoa piisaa enemmän kuin tarpeeksi, mutta huoneen sijainnille en mitään voi, joten se on ja pysyy siellä missä se on.Siellä se on. Yhtä pliisu kuvassa ja todellisuudessa.


Myöskään sängyn paikkaa meillä ei pysty muuttamaan paremmaksi, vaan se tulee jatkossakin olemaan suoraan oven edessä. Hyvää kuitenkin on se, että sängyn päätypuoli on suositusten mukaisesti huoneen ehjällä seinällä niin, että ovelle on suora näkyvyys. Se lisää turvallisuudentunnetta ja auttaa alitajuntaa rentoutumaan. Lisää tukea elämään saa kunnollisesta sängynpäädystä, jollainen meiltä puuttuu kokonaan, enkä ole vielä ihan varma haluankokaan sellaista, mutta ei se ehdoton ei ole, jos vaan onnistun löytämään mieluisan. Tee-se-itse-päädyn nikkaroiminen ja päällystäminen on omalla kohdallani pelkkä kaunis ajatus. Vaiheeseen jää kuitenkin.

Sänky on myös hyvä tukea molemmilta puoliltaan. Varsinkin, jos nukkujia on kaksi, kummallakin tulisi olla sängyn vierellä oma yöpöytä tai valaisin. Nämä meiltä sentään löytyy, joskin yöpöydät on alkaneet tuntua liian "kovilta" ja kiiltäviltä, joten taitavat tässä yhteydessä mennä vaihtoon jahka löydän jotkut sopivat. Yöpöytien lisäksi myös tyynyjä tulisi olla parillinen määrä, jos on nukkujiakin. Meillä tyynyjä on tällä hetkellä tasan nolla, koska myin pari vuotta sitten kaikki pois kirpparilla, enkä ole vielä(kään) ostanut yhtään uutta tilalle.

Suurin ongelma meidän makkarissa löytyy kuitenkin alla olevasta kuvasta


Makuuhuoneessa ei ole hyvä olla peilejä, jotka heijastavat sänkyä tai nukkujia. Ja meillähän siis on seinän korkuiset peilit näissä paikalleen rakennetun vaatekaapin ovissa, joita olen niiden raskaan pyökkisen ulkomuodon takia inhonnut jo pidemmän aikaa, mutta jotka taas miehen mielestä ovat "just hienot". Eli ovista tuskin hankkiudutaan eroon, mutta aion kyllä kokeilla, josko keksisin jonkun toimivan systeemin, jolla saisin peilit yön ajaksi piiloon. Ne kun heijastavat myös suoraan vastapäätä olevan ikkunan, josta aiheutuu lisää levottomuutta. En vaan oikein innostu mistään verhokiskoista katossa, enkä mistään sivuun vedettävistä verhoistakaan, mutta jotain aion kehitellä. Pitää olla oikeasti toimiva juttu, eikä mitään, mikä päiväsaikaan on vaan tiellä ja hermostuttaa.

Mutta mistä sitä sitten kannattaa aloittaa?

Ensinnäkin makuuhuone pitäisi rauhoittaa viemällä sieltä pois kaikki, mikä ei sinne kuulu, vaan on ehkä säilötty sängyn alle tai sullottu kaappiin. Haittaavat hyvän ja rauhoittavan energian virtausta.

Meillä ei sängyn alla ole mitään ylimääräistä johtuen ihan siitä, että ukkeli on meillä innokkaampi imuroija, ja hällä menee hermot heti, jos imuri törmää sängyn alla johonkin, joten niiltä osin on asia kunnossa. Muita kasoja sen sijaan löytyy, vaikka kuinka muuta yritän. Päivän päätteeksi vaatteet tulee laskettua tuolin selustalle, johon tuppaavat kasaantumaan, ja lehtipinojakin on taas alkanut kertyä. Ja sitä mukaa myös pölyä. Näitten suhteen aion ryhdistäytyä.


Kaikkein haitallisinta hyville unille on kuitenkin kaikki sähkömagneettinen säteily, jota tulee telkkareista, tietokoneista, kelloradioista, kännyköistä... Etenkin jos niitä säilytetään yöpöydällä tai muuten vaan pään lähellä. Meillä ei omaa kännykkääni lukuunottamatta ole makkarissa mitään sähköisiä laitteita. Ja kännykkäkin vaan siksi, että käytän sitä herätyskellona, mutta olen kyllä opetellut laittamaan sen yöksi lentokonetilaan ja mieluummin yöpöydän alle kuin päälle.

Myös kaikenlaiset terävät kulmat koetaan Fengshuissa haitallisiksi. Etenkin, jos osoittavat suoraan nukkujaa kohti. Ja sellainenhan meiltä makkarista myös löytyy ns. blogipöydäksi alunperin hommaamani, mutta aika pian sen jälkeen epäkäytännölliseksi ylimääräisen tavaran kerääjäksi todetun pöydän kulmasta, joka osoittaa suoraan itseäni kohti. Ja useimmiten suoraan päähän, koska nukun usein pää jalkopäässä, että pääsen vähän kauemmaksi kuorsausta karkuun. Joskin suuremmalta käytännön harmilta on tuntunut se, että jos vähänkään vauhdilla oikaisee kulman ohi, seurauksena on mustelma reiden ulkosyrjällä. Eli pöydälle tullee tässä kohtaa lähtö.En saanut tuota nuolta piirrettyä oikeaan kulmaan, mutta jossain feng shui-aiheisessa kuvassa terävän kulman muodostama linja oli nimetty "poison arrow":ksi .  Ja aika vaikeaahan se on nukkua myrkkynuoli päässä tai edes selässä.


Myös maasäteilystä tai vesisuonista voi olla haittaa. En tiedä, onko moinen enää tapana, mutta muistan, kuinka mumman ja paapan luona Pohjanmaalla aikanaan etsittiin vesisuonia  pajunvitsan avulla. Ja heidän sivustavedettävä sänkynsä oli myös sijoitettu kammarissa nimenomaan sellaisiin kohtiin, joissa vitsa ei vääntynyt. Mutta en nyt ajatellut sille linjalle kumminkaan lähteä, koska voi tulla lähtö koko makkarista, jos alan siellä vitsan kanssa häärimään.

Jos sänky sijaitsee vinon katon alla tai jos sängyn yläpuolella on alaslaskettuja palkkeja (meillä vintissä on molempia), energia tuppaa painumaan alaspäin, mutta sitä voi "kohottaa" vaikkapa ylöspäin suunnatuilla valoilla tai kasveilla. Feng shuin kohotustarkoituksissa suosimia bambuhuiluja kun tuskin joka taloudesta löytyy..

Jos haluaa ripustaa sängyn yläpuolelle jotain, sen kannattaa olla jotain kevyttä tai sellaista, millä on itselle erityisen tärkeä merkitys. Alitajunta kun rekisteröi kaiken, mitä voi pitää uhkaavana.

Myös valokuvien ripustamista makuuhuoneen seinille kannattaa harkita sillä mielellä, keiden haluaa tai ei halua olevan huoneessa ikäänkuin läsnä. Sitä muuta mahdollista makuuhuonelämää kun saattaa häiritä vaikkapa anopin ja appiukon tai omien vanhempien tai muun suvun potretti sängyn vieressä tsiikailemassa.

Sängyn paikkaa tärkeämpi on kuitenkin itse sänky, joka on nyt meilläkin hakusessa. Henkisesti olin jo valmistautunut siihen, että kunnon vuoteesta joutuu pulittamaan hirveät summat rahaa, mutta nyt kun olen tässä kuukkeloinut ihmisten kokemuksia ja erinäisiä testituloksia, ilokseni näyttää siltä, että homma kääntyykin Ikean eduksi.  Sieltä kun löytyy testivoittaja muutamaltakin eri vuodelta (nimet vaan vaihtuvat niin, etten oikein pysy perässä), joka on päihittänyt monta kallista ja tunnettua brändiä. Ja joka on ilokseni valmistettu luonnonmateriaaleista. Se voittosänky siis. Pitää vaan saada ukkelikin uskomaan. Hällä kun on edelleen sellainen käsitys, että kallein = paras, mikä ei kyllä nykypäivänä pidä oman näkemykseni mukaan monestikaan ollenkaan paikkaansa.Pätkä Agneta Nyholm Winqvistin kirjasta Feng shui ja suomalainen koti. 
Toivottavasti tästä ei nyt joudu edesvastuuseen, kun suoraan tänne kopioin. 


Makuuhuoneen väreistä feng shuissa on useampiakin eri näkemyksiä. Toisen teorian mukaan vaaleansinisen sävyt ovat parhaita rauhoittamaan ja edistämään hyvää unta, mutta toinen taas kehottaa käyttämään lämpimiä, ihon mieleen tuovia, sävyjä. Vaaleaa beigeä, roosaa, ruskeaa. Mutta parasta lienee tässäkin valita ne omasta (ja mahdollisen kumppanin) mielestä mieluisimmat värit. Ei ehkä kuitenkaan räikeän punaista tai kirkkaan keltaista.

Täällä alkaa nyt makkarin parannustyöt tässä järjestyksessä ja näillä ennakoiduilla vaikeusasteilla:

- lehti- ja vaatekasojen siivous (helppo)
- vaatekaapin perkaus ja siivous (ahdistava)
- yöpöytien laatikoiden sisällön perkaaminen (keskivaikea)
- toimivan peilienpeittosysteemin kehittäminen (hitusen ärsyttävä ja haastava)
- yöpöytien ja blogipöydän kierrätys joko Torissa tai hyödyntäminen vintissä (helppo)
- vanhojen sänkyjen kierrätys (helpohko, jos ei tarvi osallistua kantamiseen)
- uusien sänkyjen osto (työläs)

Ja jos/kun joku nyt ajattelee, että tarvitaanko näin itsestäänselviin juttuihin apuja Feng shuista asti, niin vastaus on, että omassa tapauksessani näköjään kyllä, koska muuten en olisi saanut aikaiseksi aloittaa. Ja oli näissä jutuissa itselleni jotain uuttakin. Etenkin ajatus niistä valokuvista, joita meillä ei tosin ole. Oma hääkuvakin lienee kodinkoneiden käyttöohjeiden ja takuukuittien seassa makkarin pöydän laatikossa. Mutta hyvinpä on takuu tässä liitossakin kestänyt :).

50 kommenttia:

 1. Kiitos näistä ohjeista. Meillä taitaa ihan vahingossa olla feng shuit aika kohdillaan, mutta yksi asia nolottaa. Meidän joustinpatjat ovat vuodelta 1995! Mutta kun ne tuntuvat vielä ihan hyviltä niin ei ole tullut vaihdettua, kun rahalle tuntuu aina olevan tarpeellisempaakin käyttöä.
  Toivottavasti kaikki tuo järjesteleminen auttaa sinua nukkumaan paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ole meidänkään runkopatjat paljon sen uudempia, eikä varmaan nytkään olisi tullut mietittyä hankintaa, jos vanhoissa nukuttaisi hyvin, mutta olen vähän alkanut inhota koko sänkyä, kun uni on niin katkonaista, vaikka tietty on miljoona muutakin asiaa, mistä voi johtua. Petarit sentään on välissä vaihtuneet uusiin, ja mies halusi sellaiset Tempur-tyyppiset, enkä mutissut vastaan, kun sellaiset kotiin kantoi, mutta en kyllä ole koko aikana oikein omaani tottunut. Ikealla näytti olevan sellaisia luonnonmateriaaleista valmistettuja, jotka pelkästään ajatuksena houkuttaa. Jos vaikka välttyis ylimääräiseltä hikoilulta :)

   Olen muuten ihan varma, että teillä on feng shuit kohillaan myös siellä uudessa kodissa, koska kerroit, että siitä tuli heti niin hyvä tunne. Hieno homma!

   Poista
 2. Hyvien unien vuoksi kannattaa kyllä kokeilla mitä vaan, on se sen arvoista. Luen aina postauksesi, koska tykkään tyylistäsi kirjoittaa asioita. Toista samanlaista blogia ei löydy minun listoiltani, kiitos siis siitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu kivoista sanoista. Luin ne kahteen kertaan, koska niistä tuli oikeasti hyvä mieli. Sun kaltaiset uskolliset lukijat on mulle niin tärkeitä <3.

   Mulla on nyt luotto siihen, että kunhan saan mieltä jo kauan painaneen vaatekaapin perusteellisen perkaus- ja siivousprojektin lopultakin ihan kunnolla työn alle (olen meinaan aloittanut sen aikas monta kertaa ja luovuttanut kesken..) ja päätökseen, se jo helpottaa. Ja jos vielä jostain löytyy se itselle paras ja hinnaltaan järkevä sänky, niin ei ne unet tästä ainakaan huonone :)

   Kaikkea hyvää syksyyn Piitu <3

   Poista
 3. Juuri siivosin lehtikopan pois makkarin nurkasta ja koppa meni samantien kirppikselle myyntiin!:) Olo parani itsellä oitis, vaikka ihan hyvin olen nukkunut pääsääntöisesti. Tajusin, että en lue niitä lehtiä sieltä koskaan, ja se pölyn määrä, huh huh! Peilinhän poistin keväällä, kun makkariin tuli kaksi uutta taulua. Ainoat valokuvat makkarissamme on hääkuvat, muistankin lukeneeni tuon jutun valokuvista aikoinaan, ja siksi hääkuviemme paikaksi tuli makkari, eikä esim. olohuone tai kirjasto.:)

  Olen muuten kans tuumannut, että kun sänky täytyy vaihtaa, aloitan kartoituksen Ikeasta! Just nyt meillä on Hästensit (perusmallia), ehkä yhdeksättä vuotta, en usko, että kestävät toista mokomaa...Sen verran jouset toisinaan paukkuu, kun kylkeä kääntää.:/

  Kivaa viikkoa!:) Ihanaa, kun saadaan lämpöä ja aurinkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lehtikoppa oli aika maltillinen verrattuna niihin aikoihin, kun olin tilannut niin monta lehteä, etten enää itsekään pysynyt kärryillä. Silloin niitä oli lähinnä sellanen Pisan tornia muistuttava (pöly)pino ja loput sitten tungettuna yöpöydän laatikkoon ja hyllylle. Ja vielä jäi sängyn viereen lattiallekin. Huuuh. Liika on liikaa ja kääntyy lukunautinto vähän päälaelleen, kun ei enää itsekään tiedä, onko jo lukenut jonkun lehden vai ei :). Onneksi tulin järkiini, vaikkakin sen jälkeen olen tilannut taas pari lehteä, joista toisen tilauksen jo tässä irtisanoinkin.

   Mulle toi valokuva-asia oli uusi. Ja kuulosti kyllä ihan loogiselta sekin.
   Peili ei olis ollenkaan paha, jos on sellaiseen suuntaan, ettei heijasta mitään kasoja (meillä oli niitäkin pari makkarin nurkassa varastoituna odottamaan jotain paikkaa jostain, mutta ne kiikutin jo muualle, kun sattumoisin kertasivat justiin mun vaate- ja lehtikasat ja se ei ole mikään rauhoittava näky se :)).

   Mulla oli alunperin ajatuksena, että mentäisiin sänkyongelman kanssa Unikulmaan, mutta kun tutkailin heidän hintojaan, jotka oli esitetty muodossa 3 euroa / yö / 10 vuotta, tulin siihen tulokseen, että jos jokaisesta omassa sängyssä nukutusta yöstä pitää maksaa 6 euroa (koska meitä on kaksi..), niin se on kyllä liikaa. Onnekseni törmäsin niihin Ikean testivoittajiin, mutta tietty ne täytyy itsekin ensin testata, joten ahdistava projekti kaiken kaikkiaan.

   Olipa kyllä ihanan lämmin viikonloppu. Parhaat pelikelit koko vuonna.

   Kuulumisiin taas <3

   Poista
 4. Nauran täälä äähneen Hellun ihmetellessä toisessa päässä sohvaa 😂 Kirjoitat niin hauskasti! Olema taihneet lukea sammaa kirjaa, mutta mulla se jäi hylhyyn sen jälkheen ko sain sen luettua. Asuima silloin nimittäin yhessä homeloukussa, jossa kaikki oli päin peetä ja kirjassaki toethiin lopuksi, että jos tehdyt parannukset eivät auta, muuta pois! Ei auttanu bambuhuilut eikä valkosipuliköynnökset ( vai oliko se jonku muun kirjan ohje? ) No, eniwei... met muutima pois.

  Oikeasthaan mulla jäi tästä nyt päällimmäisenä miehleen se, että sulla ei ole tyynyjä!!! Whoot??? Mikäs Martta se sie olet, jolla ei tyynyjä ole 😮 Mie taian laittaa sulle matkahuollossa tulehmaan yhen säkillisen, koska molen satavarma, että shuit ja fengit on totaalisen sekasi jos talossa ei ole koristetyynyjä! Mitä se sinun mieski tekkee jos ei ole tyynyjä eessä potkittavana?!? Laitappa osotetta tulheen ja hopusti 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekis taas niin mieli kokheilla, osaisinko jo laittaa hoot oikeaan paihkaan (paikhaan?), mutta kun on mennyt aina tähänkin asti pieleen, niin en edes yritä. On vaan niin hitsin hauska (joskin käy multa aika hitaasti) lukea tota teidän murretta, joka kuulostaa jotenkin niin koomisen kivalta :).

   Ja juu. Ei mahda paljon auttaa mitkään huilut ja huonekalujen siirtelyt, jos talo on homeessa :(. Olipa hyvä, että pääsitte sieltä pois. Ja siitä toi kirjakin lähti liikkeelle, että ensin tarttis tietty olla perusasiat kunnossa (mikä nyt on tietty selvää ilman kirjojakin..), koska jos aina ensimmäisenä herätessään (sikälimikäli on edes nukkunut) näkee jonkun kosteusvaurion katossa, niin siitä on kyllä hyvät energiat kaukana. Mutta valkosipuleista ei tässä opuksessa sentään puhuttu :D. Mahtoi olla joku noitien tai flunssan karkoitukseen tarkoitettu vinkki paremminkin :D.

   Ja arvaan kuule, että sua ahistaa meidän sängyn tyynyttömyys, mutta puolustaudun sillä, että on meillä sentään sohvalla kaks tyynyä :). Ja oikeesti mulla oli niitä tyynyjä ja päällisiä vielä pari vuotta sitten niin paljon, etten itsekään melkein uskonut ostaneeni ne kaikki. Ihan jäätävät määrät. Mutta ollaan asuttu tässä kodissa kohta neljännesvuosisata, joten ei siitä sentään sit vuotta päälle ihan hirveitä määriä tule. Ja vaikka sänky on kaikkinensa valju ilmaan mitään tyynyjä tai torkkupeittoja, niin eipähän ainakaan pyöri tyynyt lattialla, koska sinne se ukkeli tosiaan ne nakkaa nukkumaan mennessä pois tieltä. ja sepä tässä onkin yks mietinnän paikka, että jos hävitän makkarista pöydän ja etenkin sen tuolin, niin mihinkäs ne peitot ja muut sitten yöksi lasketaan. Harkinnassa olis sellanen siro penkki sängyn jalkopäähän, mutta onko se sit taas sellanen, että siihen tulee törmättyä mennen tullen. Voipi olla.

   Sulla on kyllä niin kivoja tyynyjä, että voisin kyllä yhden kuormallisen ottaa :D.

   Poista
 5. Tämä oli hyvä postaus, kiinnostava :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista. Meillä on makuuhuoneessa "kaikki väärin". Makuuhuone on talon etupuolella, on peilejä jne. =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin täälläkin :). Koitin kyllä lohduttaa itseäni sillä, että tavallaan meidän makkari ei enää ole etupuolella, koska muutettiin talon pääsisäänkäynti ison remontin yhteydessä kadun puolelta toisaalle, joten tavallaan makkari jäi ovelta katsottuna talon takakulmaan, mutta kyllä se niin lähellä katua on, että ei mahda mittään. Peilit koitan jotenkin häivyttää jahka tosiaan keksin miten.

   Poista
 7. Kiitos! Kyllä on meillä feng shuit pielessä, myös makkarissa... mutta unia se ei ole haitannut, mä olen hyvä nukkumaan, missä ja milloin vain, ei sekään aina ilo ole, kun kaikki liikene aika menisi nukkuessa... Mutta muutama asia tarttis kyllä makkarissa korjata, esim. tyhjentää sängyn alunen, mitähän lie syönyt... jos vaikka aloittaisin helposta, eli vaatepinon siivoamisesta tuolilta.

  Hyvää alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aiemminkin aidosti kadehtinut sun hyviä unenlahjoja ja kadehdin edelleen :).

   Viimeksi olen nukkunut hyvin kesälomalla ja tietty ne hyvät unet oli enimmäkseen loman ansiota, mutta siellä meidän lomamakkarissa on myöskin feng shuit kohillaan. Paitsi että sängyt on kyllä parhaat päivänsä nähneet ja ukkeli joutuu heräämään vielä tavallistakin aikaisemmin, kun liian lötkö patja kipeyttää selkänsä.

   PS. Tällä hetkellä kadehdin myös sun kuntoiluahkeruutta. On kääntyneet nää hommat päälaelleen, kun itse en näköjään tee muuta kuin lampsin kenttää ees taas :). Joskin nyt on kyllä kesääkin paremmat pelikelit, joten en mahda malttaa siirtyä sisätiloihin ennenkuin kentällä on portti kiinni.

   Ja kiitos samoin Anu :)

   Poista
 8. Kiitos tästä postauksesta, oli todella hyödyllinen. Ainakin joitakin vinkkejä voi jokainen omaksua. Yöunet ovat niin tärkeä asia meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Ja totta. Olen aina ollut surkea nukkuja ja tuntuu, ettei yöunet iän mukana ainakaan tästä parane, vaikka kuinka terveellisesti koittaisi elää, joten täytyy nyt sitten kokeilla, josko vaikka peilit piilottamalla asiaan tulis parannusta :)

   Aurinkoisen kaunista syysviikkoa sinulle!

   Poista
 9. Kiitokset kiintoisasta tiedosta:
  Luettuani postauksesi täytyy todeta, että meillä on kyllä makuuhuone kaikkien oppien mukainen. Se sijaitsee omassa rauhassaan talon pohjoispäädyssä. Lisäksi siellä ei ole mitään ylimääräistä, vain sänky, jossa molemmat päädyt, siis sänky, ei runkopatja. Ikkunassa on pimennysverho, jota käytetään kesät talvet, kun aurinko noustessaa osuisi juuri toiseen nukkujaan. Seinällä on vain Anu Pellisen serigrafia kehystettynä. Yöpöydät on kirjapinoineen. Vaatekaappia on yksi seinällinen ja ovikin on kaukana ja juuri niin, että sängystä sen näemme. Miten sattuikaan, nukumme kyllä kumpikin hyvin. Mitä nyt kuorsaus minut välillä herättelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni. Ei sitten menny hukkaan tämä teksti :).

   Vaihtaisin meillä mieluusti keittiön (joka on pohjoispuolella) ja makkarin paikkaa, jos se kävis sillälailla kivuttomasti, mutta helpommaksi ja varmaan halvemmaksikin tulisi rakentaa kokonaan uusi talo, mutta jos tässä nyt koittaisi ensin tyytyä hankkimaan uudet sängyt :). On vaan alkanut ahdistaa sekin projekti, kun patjojakin on tarjolla sellanen viidakko, että ota niistä sitten selvää. Eikähän kaikkia ehdi millään testaamaankaan, joten se on sitten vaan luotettava mutu-tuntumaan myymälässä. (Tainalle tuolla ylempänä kirjoitin mun Unikulma-aikeista, jotka kyllä torppaantui hinnoitteluun).

   Pimennysverho on meilläkin pakko olla justiin sen eteläpuolen sijainnin takia. Ja huomaan, että varmaan tarttis vaihtaa olkkariinkin sellaiset verhot, jotka saa kunnolla ikkunan eteen, koska sieltäkin tulee lasioven läpi valoa. On tää niin vaikeeta olevinaan välillä :). Ja mies ihmettelee, kun en nuku. Sanoo vaan, että "laitat vaan kato pään tyynyyn ja alat koisata". No niinpä. Joskus haluaisin "kostaa" nukahtamalla itse ensin ja kuorsaamalla kovempaa kuin ukkeli :D.

   Onneksi teillä on siellä fenghsuit paremmin kohillaan.

   Poista
 10. Meillä on varmaan feng shuit ihan päin seiniä - sekä makkarissa että muualla kodissa :D Meidän makuuhuone on myös miehen työhuone, joten valitettavasti siellä pursuilee kaikenmaailman näyttöä, tulostinta, työpaperia, muistilippusta ja vaikka mitä... Muuallakaan tuo työtila ei oikein mahdu olemaan, joten näillä mennään. Olen onneksi oppinut aika hyvin ummistamaan silmäni epäkohdilta. Mutta sitten se muu koti - sille voisi ja pitäisi tehdä paljonkin, että olisi viihtyisämpää :) Puuttuu vain se inspiraatio :D

  Hyviä feng shuita sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa enemmistö nykymakkareista toimia samalla työhuoneina. Ja vähän samaa yritin itsekin, kun koitin aikanaan väkisin mahduttaa itselleni jonkunsortin pöydän tonne huoneen nurkkaan, ettei tarvis aina keittiön pöydän ääressä kirjoitella, mutta eipä siitä tullut muuta kuin vaate- ja tavarakasojen kerääjä, jonka ääreen ei nyt sitten edes mahdu :D.

   Meillä on pieni talo, mutta vintti olis nyt tyhjillään, kun molemmat pojat muutti omilleen ja lähti kalusteet siinä samalla. Että siellä olis nyt tilaa työpöydälle, mutta jotenkin mun tulee siellä vaan kauhee ikävä poikia, jos yksin siellä kökötän. Mutta ehkä tähän tottuu..

   Aloitin muistaakseni pari vuotta sitten ihan hullun tavaranraivausprojektin, joka etenikin tehokkaasti siihen asti, että iski vissiin turnausväsymys ja rupesin lakkoon :). Nyt tekis taas mieli jatkaa hommaa, kun tuntuu, että edelleen on niin paljon kaikkea liikaa. Parempi vaan olis ottaa sun taktiikka käyttöön ja pistää silmät kiinni :D. Tosin olen kyllä itsekin onneksi oppinut ottamaan lunkimmin. Ja meillä on ukkelin kans sellanen sanaton sopimus, että se kumpi ensin hermostuu, siivoaa. Ja mies on onneksi tässä suhteessa nopeampi hermostuja ;)

   Kiitos samoin ja kiva kun kävit ja toivottavasti tuut toistekin <3. Joskin mulla on niin harvaa tää kirjoitustahti, että ehtii välillä itsekin unohtaa mistä tänne löytää..

   Poista
 11. Sun lista on jotenkin suloinen ja se johtuu noista haastavuuksien mainitsemisista. Jos saan puuttua tuohon peilien peittämiseen, niin ehdottaisin jotain kaunista ja kuviollista ikkunan peittoon tarkoitettua kalvoa. Ikeasta on meidänkin patjat ja ollaan oltu hirmu tyytyväisiä. Kohta kymmenen vuotta ollaan niissä jo köllötelty. Meillä onkin vahingossa feng shuit aika kohdillaan makkarissa, ainoa mitä pitää karsia on sisustuslehdet :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen siivouslista kuulostaa suorastaan säälittävältä :D. Mutta se oli kivasti sanottu Outi.

   Peiliongelma on vähän sellainen, että haluaisin ne piiloon vaan öisin, koska päivisin tykkään niiden tuomasta tilantunnusta ja valosta. Meillä kun on muuten niin pieni koti, niin kaikki avartavat elementit tuntuu tarpeelliselta. Mutta lupaan, etten ihan torppaa kalvoehdotusta. Ihan vaan siksi, että se tuli sulta :).

   Ja ihan huippua kuulla toi Ikean sänkykokemus! Kiitos siitä! Pitäis vaan saada aikaiseksi haalautua ukkelin kanssa myymälään makoilemaan. Multa se vielä onnistuu, mutta mies on niin hätäinen, että voi olla, että on taas sängyt kyydissä ennenkuin ehdin kissaa sanoa :D.

   Ja juu. Sisustuslehdet on tiettyyn määrään asti kivoja, mutta sitten nekin voi alkaa ahistaa. Tiedän tunteen..

   Kiitos samoin Outi ja harmimpi homma se solisluu :(. Meillä on kanssa noita urheilijapoikia, joten tiedän, kuinka pitkältä aika tuntuu. Ja kuinka me äidit keritään pelästyä <3

   Poista
 12. Mulle tärkeintä makkarissa on, et sen saa pimeäksi eikä mitään pientä kirkasta esim. tv:n valoa näy. Tuntuu et ne puskee väkisinkin luomien läpi. Mut oikeastaan tärkeintä on, et saan omasta päänupista fengsuit kohdilleen ennen nukkumaan menoa. :) On se kumma, kun pääsee makuuasentoon niin ajatukset alkaa laukkaa tai sit päässä on ihan hiljaista, mut siltikään uni ei tuu… pyörii vaan sängyssä. Heh, ei oo helppoo.

  Tuo on kyl hyvä vinkki mullekin, ettei pidä kännykkää yöpyödällä ja pistää sen lentokonetilaan. Täytyy muistaa jo tänä iltana.

  Edellisessä makkarissa meillä oli kans yks seinä pelkkää peiliovea. Ei olis tullu nukkumisesta mitää ilman sälekaihtimia ja pimentävää rullaverhoa. (nytkin on)

  Toivottavasti keksit hyvän ratkaisun peilioville. (musta ne näyttää ihan hyville). Mut ymmärrän, jos ne ketuttaa, jotain on silloin tehtävä. :)
  Hah haa, kun nauratti tekstissäsi, ettei kammarissa sais olla valokuvia. Meillä on kuvakollaasi mummoista ja mammoista on kuvaa appiukoista ja anopeista, omia lapsia unohtamatta. On siinä tuijottajia kerrakseen. :D :D Nekö ne yöunet on vienykki? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule ihan sama juttu täällä Tarja! Jos jostain vaan pienikin valo pilkistää, niin pakko kasata tyynyt naamalle, ettei näe :D. Ukkeli ei uskonut, että mua häiritsee mm. palovaroittimen valo, vaikka mulla on silmät kiinni. Sanoi vaan, että "onhan sulla luomet edessä". No on juu, mutta vissiin ne on sitten jotain läpinäkyvää mallia.

   Eikä sais kuulua mitään ääniäkään. Ja ikävä kyllä, vanhassa talossa on vesikiertoiset patterit, joita ei saa kokonaan hiljaiseksi millään. Sen enempää kuin kuorsaavaa ukkeliakaan :D. Nyt olen toisinaan lähettänyt miehen vinttiin, että on edes joskus hiljaista (no ei sais nyt näin mollata, kun on muuten kumminkin kelpo mies, eikä varmaan tahallaan kuorsaa, eikä onneksi ihan aina muutenkaan).

   Ja nyt on taas alkamassa muutenkin hankalat ajat, kun alkaa NHL-kausi ja pelit tulee öisin, ja koska mies haluaa aina katsoa ne kaikki, digiboksi tallentaa ohjelmia yöt pitkät ja sehän ei ole äänetön vehje ollenkaan. ja vaikka on viereisessä huoneessa, niin silti kuuluu (tai siis minä kuulen, mies ei, koska nukkuu...).

   Huoh. Välillä on tosiaan turhan työlästä niinkin helpolta kuulostava homma kuin nukkuminen. Ja mikä siinä tosiaan onkin, että justiin öisin pitää vatvoa kaikenlaista, mille ei varsin öisin voi mitään tehdä..

   Mutta kääk! Koko suku seinällä kuulostaa vallan ahdistavalta :D. Tai ehkä se on sukukohtainen juttu. Teillä vissiin sellainen, jota kestää öisinkin katsella :).

   Poista
  2. Hih hii, kuvista sen verran, että ne on pääasiasta vauvakuvia. Lapset on kuvissa vauvoina, minä ja ukkeli olemme vauvoinna omien isien sylissä ja samoin olen äidin kanssa. Onhan siinä anoppi ja appiukot kuvassa. Ei niin dramaattista! :D

   On kerrottava vielä yhdestä ,joka siel tönöttää on mun mummosta parikymppisenä vuodelta 1924. Sen kuvan oon "tuntenut" aina. Näytin kuvaa tytölleni ja hän huudahti, ettei oo todellista isomummu on ihan hänen näköinen. Ai, hitto kun säikähdin itsekin, et onhan se totta. Sitä kun tarkemmin tarkasteli yhdennäköisyys oli huomattava. Tuli vähän "kriipii" olo, mummoni on kuollut jo vuonna 1970. Olin ittekin pikkulikka silloin. Siksi mummo sai jäädä myös hyllylle. :)

   Hyvää loppuviikkoa sulle! :)

   Poista
  3. "Mummo sai jäädä hyllylle" kuulosti hauskalta :D.

   Ja ilmiselvästi kuvista tulee hyvä olo, joten niitten paikka on selvästi siellä, missä ne on.

   Kiitos samoin Tarja! Vaikkei nyt ihan vielä loppuviikko olekaan, mutta melkein kumminkin :)

   Poista
 13. Mielenkiintoista!
  Jotakin oli tuttua, mitä olin aiemmin kuullut. Ja toisaalta minäkin olisin valmis kokeilemaan kaikkea mikä parantaa yöunia. Toisinaan nukun kuin tukki, nykyään harvemmin ja yleensä yöt on yhtä pyöriskelyä.
  Makkari meillä sijaitsee takapihan puolella ja on todellakin rauhallinen sijainti. Sänky on vastapäätä ovea, eli sekin taitaa olla oikein oppien mukaan.
  Valokuvia meillä on makkarissa vain edesmenneistä lemmikeistä, enkä koe niitä ahdistavina.
  Sängyn alla on sängynaluslaatikoita, joissa on sitä ahdistavaa tavaraa. Pitäisi ehkä miettiä niille uusi paikka.
  Ja väreinä on tällä hetkellä harmaata, valkoista ja ripaus mustaa. Olen aina ollut sitä mieltä. etten halua mitään räiskyviä ja levottomia värejä makkariin.
  Makkarin lipaston päälle kertyy ihmeellisesti kaikkea tavaraa. Mikähän magneetti siinä on...
  Ja sitten vielä kuorsaava mies, se kyllä häiritsee tälläistä herkkäunista. Pitäisköhän se siirtää johonkin toiseen huoneeseen :D
  Mukavaa viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät unenlahjat on kyllä kadehdittava ominaisuus. Ja joskus (erittäin harvoin ja yleensä ainoastaan lomalla), kun yhtäkkiä onkin nukkunut yönsä heräämättä kovin montaa kertaa, on jotenkin ihan uskomaton olo ja sitten sitä vaan miettii, että tältä ihmisestä pitäis itseasiassa tuntua joka aamu, mutta on itselle kyllä harvinaista herkkua. Mieshän ei tota mun yöpyöriskelyä ymmärrä ollenkaan, kun on itse niin hyvä nukkuja. Sanoo aina, että "laitat kato vaan pään tyynyyn ja alat koisata". No sillai kai :). Itse vaan kasaan tyynyjä korvalle, etten kuulis kuorsausta, mutta olen koittanut opetella ajattelemaan, että hyvä, että toinen edes nukkuu, vaikka välillä se kyllä tuntuukin epäreilulta ja ärsyttääkin. Etenkin, jos on kovin monta huonosti nukuttua yötä alla.

   Musta tuntuu, että aika harvassa makkarissa on loppupeleissä mahdollisuuksia laittaa kaikkea kohdalleen. Sängyn ihanteellinen paikka kun olis sellainen, että ei ole suoraan oven edessä (niinkuin meillä), eikä suoraan ikkunan alla, eikä myöskään oven ja ikkunan välissä. Että ei ihan hirveästi vaihtoehtoja jää, mutta jos mahdollista, niin se on hyvä, että on näkyvyys ovelle. Ja tosiaan pää ehjällä seinällä ja sängyn molemmin puolin tilaa ja ne pöydät tai valaisimet molemmilla.

   Mutta siis teillä kuulostaa kyllä olevan kyllä just mieluinen makkari. Valokuvista kirjassa sanottiin, että kaikki mikä tuntuu itsestä hyvältä, on just hyvä. Vaikka sit olis joku viikatemies :). No ehkä vähän kaukaa haettu, mutta kumminkin ajatuksena se, että vaikka joku muu näkis kuvat ihan eri tavalla, sillä ei ole mitään merkitystä, koska ainoastaan huoneen asukkaiden oma näkemys merkkaa. Ja kyllä ne väritkin pitää olla mieluiset. Itse tuli 90-luvulla vedettyä sellaset överit sinisen värin suhteen (ja silloin meidän makkari oli nimenomaan vaaleansininen tummansinisillä verhoilla ja matoilla), että ei kiitos enää sinistä, vaikka kuinka olis rauhoittava :).

   Toki ne unet on enimmäkseen ihan muista asioista kiinni kuin näistä, mistä täällä kirjoitan, mutta silti aion vihdoin ja viimein tarttua feng shuita sarvista ja käydä läpi kaikki laatikot ja kaapit ja siivota ne kaikesta ylimääräisestä. Olen ihan varma, että ne täyteen tungetut vaatetangot vainoaa mua sieltä peiliovien läpi :).

   Kiitos taas kivasta viestistä ja leppoisaa syysviikkoa sinne mun lempparimaisemiin <3

   Poista
 14. Paljon hyviä vinkkejä ja ihana tuo parannustyölistasi vaikeusasteilla arvioituna :)
  Kaikenlainen tavaroiden karsiminen - makuuhuoneessa etenkin - on hyväksi.
  Onnea matkaan ja toivottavasti palkkana on parempi yöuni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli mielessä, että itseasiassa olisin voinut linkata suoraan siihen sun makuuhuoneaiheiseen blogitekstiin (toki vain sun luvalla), josta täällä viimeksi puhuttiin. Mutta olin jo ehtinyt tämän oman tekstin kirjuutella, joten en raskinut hävittääkään. Mutta siis juu. Muistinkin heti sen sun tekstin, kun kävin kurkkaamassa. Ja olin sitä kommentoinutkin. Joskin siinä uskossa, että meillä on feng shuit kohillaan ;).

   Olen ihan varma, että vaikka olenkin täyteen ahdetun vaatekaapin sisällön kanssa tekemisissä enimmäkseen aamuisin, kun tuijottelen sitä ja toivon, että sieltä yhtäkkiä hyppäiskin esiin jotain kivaa päällepantavaa, niin kyllä se mua iltaisin ja öisinkin alitajuisesti vaivaa. Samoin kuin ne yöpöydän laatikot, joihin on tungettuna varmaan 90-luvulta asti kaikkien mahdollisten kodinkoneiden osto- ja takuukuitit :D. Suurin osa jo ajat sitten vanhentuneita, mutta niin kauan kuin laatikkoon mahtuu, niin eipä mittään.
   Huuuh. Että ollakseen noinkin simppeliltä kuulostava urakka, niin kyllä siitä itselleen stressin pystyy kehittämään :). Mutta olen päättänyt, että kun saan ensin hoidettua kaiken sen muun listalla olevan, on aika palkita itsensä uudella sängyllä, joka sekin tulee kyllä tarpeeseen.

   Kiitos onnesta <3

   Poista
 15. :D. Mitäpä sitä tosiaan muuttamaan (oikein).

  Selväähän se tietty on, että unet on ensisijaisesti kiinni ihan muista jutuista kuin siitä, missä kohtaa huonetta sänky sattuu olemaan, mutta kun mulla ei tällä hetkellä ole edes mitään ihmeellistä murehdittavaa (jos unohdetaan toi makkarin siivous :)), eikä oikeastaan pienempiäkään huolenaiheita, niin pakko jo kokeilla kaikkea mahdollista. Vaikkei tässä tosiaan ole sen kummemmasta kuin turhan hävittämisestä ja jäljellejääneen järjestämisestä kyse, niin ei vaan meinaa homma edetä. Puolustaudun kumminkin sillä, että niin kauan kuin on hyvät pelikelit, valitsen iltaisin ja viikonloppuisin mieluummin ulkonaliikkumisen kuin sukka- ja kuittilaatikoiden siivoamisen. Kenttä menee kuukauden päästä kiinni, joten se on siinä sitten. Paitsi että tiedän kyllä, että mun unia parantais se, että alkaisin taas rehkimään ja väsyttämään itseni liikunnalla ihan kunnolla. Sillai terveesti siis, ei ilman järkeä, niinkuin on joskus tullut tehtyä. Pelkkä kentällä käppäily ei siihen riitä, vaikka pitkäkestoista onkin.

  Ukkeli on viime yöt nukkunut vintissä, että saisin nukkua ilman kuorsaustaan, mutta ei ole auttanut sekään. Vaikka se välillä (tai siis useimmiten) ottaakin päähän, niin ehkä se sit kumminkin on ääni, johon on tottunut ja jos puuttuu, näen entistä levottomampia unia. Painajaisia enimmäkseen. Ei kiva.

  Terkut maalarille <3

  VastaaPoista
 16. Niin kiinnostava postaus jälleen! :) Muistan, että mummuni piti sänkynsä alla sellaista jotain foliopintaista paperia (olisko ollut joku eristyspaperi), koska makuuhuoneen alla meni vesisuonia. Ihmettelin lapsena että mitä se paperi siihen auttaa, mutten kyseenalaistanut sen enempää - mummu kun tuntui tietävän kaiken. :D Lisäksi siellä oli ohutta kuparilevyä, ilmeisesti juuri jonkinlaisen maasäteilyn takia.

  Meidän nykyinen makkari on kyllä ihan katastrofi! Täällä on niin paljon kaikkea mikä ei makkariin kuuluisi, mutta kun oon niin laiska etsimään niille muitakaan paikkoja. Pääasiassa siksi koska tää on se huone jossa vietän ehdottomasti eniten aikaa kun kotosalla olen.
  Vaatekasat on kyllä yksi vitsaus - miten se onkin niin näppärää ja helppoa laskea ne "hetkeksi" tuohon tuolin tai penkin päälle... Siihenhän ne jää asumaan. :D Lisäksi on pyykkitelinettä, sotkuista työpöytää ja ties mitä kaikkea... Hohhoijaa. :D

  Täytyy vaan uskoa niihin sun meedion taitoihin ja odotella sitä uutta, freesimpää kotia. <3
  ...Ja tehdä suursiivous sitä odotellessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että sen folion tarkoitus on ollut heijastaa säteilyä takaisin. Ja kyllä mulla ihan oikeasti on luotto moneenkin vanhan kansan viisauteen, joista noi vesisuonet on yksi. Ja olen myös itse lapsena kokenut sen, kuinka se pajunvitsa ihan oikeasti taipui siinä kohtaa, missä mumma ja paappa tiesivät vesisuonia olevan.

   Ja ettei menis ainakaan helpommaksi hommat, niin feng shui kehottaa myös välttämään tyhjää tilaa makkarin alla, mikä ei meillä ainakaan toteudu, koska alapuolella on kellarissa oleva pyykkitila. Ja varmaan ne pyykkikasatkin siellä alapuolella mua väijyy :). Vaikka selitys sille tyhjän tilan välttämiselle oli kyllä joku ihan muu.

   Mitenköhän ne yksinkertaiset asiat onkin välillä niin vaikeita? Ettei vaan kertakaikkiaan voi pitää niinkin simppelistä lupauksesta kiinni, ettei enää kasaa vaatteita tuolin selustalle, vaikka joka kerta sen kasan siivoamisen jälkeen niin päättääkin. Tai että lehdet lähtee samantien kiertoon, kun on ne lukenut, eikä jää sängyn viereen lattialle pyörimään. Vaikiaa on välillä :).

   Mulla on ihan täysi luotto siihen ennustukseen <3

   Poista
 17. Muuten menisi ehkä meidän makkari läpi, mutta telkkari on kyllä seinällä! Vaatteet ovat kahden kerroksen päässä, kännykkä jää aina alakertaan jne. Aurinkoa tiistaihin ja tsemppiä makkariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostipa vähän oudolta, siis tsemppiä makkarin siivoamiseen. :D

   Poista
  2. No eipä mittään. Kyllä ihan perustsempitkin makkariin otetaan ilolla vastaan :D. Enkä ees huomannut siinä mitään outoa.

   Luin siitä teidän makkarin vaihdosta tyttöjen huoneen kanssa, mutta mulla taisi jäädä silloin kommentin kirjoittaminen kesken. Tuli kumminkin ihan hitsin hyvä mieli siitä, kun kirjoitit siinä, että olet pitkästä aikaa nukkunut kunnolla. Se on niin ihmeellinen tunne, kun joskus tosiaan onkin ihan virkeä ja silmätkin jotenkin paljon enemmän auki kuin yleensä. Liian harvoin vaan tapahtuu, mutta mulla on nyt kova luotto siihen, että parempia unia on luvassa. Hope so :).

   Kiitti ja kaikinpuolin mukavaa viikkoa koko poppoolle!

   Poista
 18. Olipa mielenkiintoinen, vaikka ajattelin, etten mitään ymmärrä. Luin aiemmankin, mutta luin sen niin myöhään illalla, että jotenkin koin niin monimuotoiseksi tämän Feng Shuin, etten vaan osannut sisäistää kaikkea.

  Mutta siis, meillä on paljon tavaraa, mutta se tuo turvaa ja kodikkuutta siis minulle. Makkarissa ei ole mitään sängyn alla, ei kovin teräviä kulmia, paitsi öh yöpöydät, ikkuna näkyy pihalle ja siellä rauhaisa maisema, enkä näe ketään muuta ja vaikka ollaan ns. etuoven lähellä, niin sielläkin on pihaa, ettei ääniä kuulu, mutta selän takaa kuuluu, siinä on tie lähellä. Silti jotenkin näihin ääniin tottuu, mutta miehen kuorsaukseen ei ikinä ja esim. eilen heräsin miehen haukotukseen ennen kuutta. Koko elämäni olen asunnut 31-ikävuoteen asti Helsingin keskustassa ja ratikoiden äänikin tuntui aina kotoisalta, ei melulta. Että nyt omaan pieneen mieleen ei mahdu, että onko se Feng Shuita, jos niistä äänistä saa jopa kodikkuutta?

  Meillä ei ole peilejä makkarissa, eikä telsua, telsu oli, mutta koin vilkkuvan valon ja sen häiritseväksi. Lisäksi ikkuna tulee aina olla auki hapen takia. Vaatekaappi löytyy, mutta sekin ihan yes ja natiseva vanha talonpoikaissänky vaihdettiin mukavaan, koska se natina häiritsi aina kun käänsi kylkeä. Että olisinko minäkin sitten ihan tietämättäni menossa kohti Feng Shuita niin kuin luontaisesti vai olenko ihan pihalla?

  Hyviä unia Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä tässä onkin mun mielestä just kiva, että korostetaan sitä, että ihmisen pitää ympäröidä itsensä sellaisilla esineillä, joista tulee itselle hyvä olo. Toisille se tarkoittaa enemmän ja toisille vähemmän, eikä sitä voi toisen puolesta kukaan muu päättää, eikä alkaa toista tuomitsemaan. Oma koti on oma koti <3.

   Välillä toivon niin, että voisin olla ihan vaan normaali, mutta kun en ole. Mulla on rasitteena yliherkkä kuulo ja sen kanssa on välillä oikeasti ihan tosi vaikea elää, kun kuulen niin voimakkaana sellaisetkin äänet, mitä toiset ei kuule ollenkaan. Tai kuulevat, jos oikein keskittyvät, mutta noin niinkuin normisti eivät huomaa.
   Ja tää ominaisuus yhdistettynä muutenkin huonoihin unenlahjoihin on tosi ärsyttävä. Meillä kun on vanha talo, niin makkarin patteri kohisee, vaikka on kiinni. Ja koska ikkuna on pidettävä rakosillaan (että on mulle tarpeeksi viileää ja riittävästi happea :)), niin sieltä raosta sitten tietty tulee myös ääniä. Pattitilanne siis.
   Meidän kotikatu on ihan tosi rauhallinen, eikä siellä öisin liiku postinjakajaa kummempaa, mutta kakkostie (Helsinki-Pori) on meiltä jotain puolen kilsan päässä ja vaikka kaiken järjen mukaan sen ei pitäis vaikuttaa siltä etäisyydeltä mihinkään, niin aamuöisin aina kuuntelen, kun rekkaliikenne siellä alkaa. Silloin on pakko laittaa ikkuna kiinni ja siitähän taas tulee hiki :D. Että vaikiaa on sano Annukka kun tyynyjä päänsä päälle kasas :D (ettei kuulis ukkelin kuorsausta, johon ei vaan meinaa tosiaan tottua, vaikka kuuluukin kalustoon..).

   Vilkkuvat valot häiritsee muakin. Mm. palovaroitin, josta teippasin jesarilla ne valot piiloon, mutta ei auttanut sekään. Ukkeli ihmettelee, että miten ne voi häiritä, jos on silmät kiinni, koska "onhan sulla sillon luomet edessä". No on juu, mutta kai nekin on miehille suotu paksummiksi, ettei vaan uni häiriinny. (No ei sais oikeasti mollata, koska onhan se hyvä, että edes joku nukkuu kunnolla, vaikka välillä epikseltä tuntuukin).

   Et ole pihalla, vaan just luontaisesti feng shuihin kallellaan <3

   Poista
 19. Mukava kun kävit vierailemassa blogissani niin minäkin löysin tänne sinun blogiisi. Siis tuota lukiessa tajusin että meidän makkarissa on kaikki pielessä. Sängyn alla on kasa mattoja eli se on ihan täynnä. Seinillä on kyllä valokuvia mutta ne on lähinnä omasta perheestä. Joskus työkaverini mies kävi tutkimassa vesisuonet ja muistelisin että meidän huoneessa sekä pojan huoneessa oli yhdet hyvät paikat pitää sänkyä mutta tytön huoneesta ei löytynyt yhtään hyvää nukkumiskohtaa. No eipä siinä, tyttöhän nukkuukin aina todella huonosti. Tämän vuoksi vaihdoimme testksi lasten huoneiden paikkaa ja nyt tyttö nukkuu veljensä entisessä huoneessa. Vielä on paha mennä sanomaan että auttoiko siirto asiaa sillä yskä valvottaa muutenkin tytön yötä. Mutta kyllähän nuilla asioilla varmasti on suuri merkitys.
  Ai niin ja ei siis haittaa mitään vaikka kävitkin jättämässä blogiini "sairauskertomuksesi" :) ilolla luen aina kaikki (tai ainakin lähes kaikki) kommentit. Eli tervetuloa ihan milloin vain uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nanni ja kiva nähdä sua täällä :). Lämpimästi tervetulloo porukoihin <3.

   En ole ehtinyt sun perheeseen vielä tutustua, joten en tiedä, minkä ikäisiä teidän lapset on, mutta jos pitää vaikkapa aamulla herätä kouluun, niin onhan se ihan tosi kurjaa, jos ei saa öisin nukuttua :(. Itse olen tavallaan jo tän kohtaloni hyväksynyt, vaikka olisinkin välillä valmis antamaan omaisuuden kunnon yöunista. Mutta mulla on nyt jotenkin luja luotto siihen, että nyt kun olen vakaasti päättänyt tehdä itseäni häiritseville asioille (vaatekaapille ja kasoille lähinnä) vihdoin ja viimein jotain, se jo auttaa. Ja uudet sängyt tulee kyllä tarpeeseen myös. Entiset on jo aikansa eläneet.

   Ja kyllä mulla on usko myös noihin vesisuoniin, koska vanha kansa jo niitä vältteli. Olkoonkin, että on varmaan jonkun muun mielestä huuhaata, mutta ei siinä mitään häviäkään, jos käyttää tietoa hyväkseen ja vaihtaa sängyn paikkaa sellaiseen, mikä on hyväksi todettu. Toivotaan, että teilläkin tyttö alkaa nukkua paremmin. Jotenkin musta tuntuu, että pojat saa jo syntymässään luontaiset unenlahjat ja nukkuvat hyvin vaikka aidanseipäässä.

   Niistä sängynalusista tuossa mun lukemassa kirjassa (johon olen ihan ihastunut) sanottiin, että jos sinne säilöö jotain (niinkuin tapana on, koska on niin näppärä paikka siihen) etenkin kovin pitkäksi aikaa, hyvän energian virtaus pysähtyy ja sängynaluskasat alkaa ikäänkuin kasvattaa itselleen juuria. Niinkuin mitkä tahansa kasat muuallakin kodissa. Meillä pahimipia oli varmaan kaikkien mun tilaamien koti-aiheisten lehtien pinot, joita oli oikeasti ihan jäätävä määrä ja ahdistuin niistä itsekin puolikuoliaaksi, kun en enää itsekään tiennyt, mitä olen lukenut ja mitä en, mutten raskinut hävittääkään. Kunnes peruin kaikki tilaukseni, myin uusimmat lehdet muutamalla sentillä kirpparilla ja kannoin loput selkä notkolla paperinkeräykseen. Oli ehkä helpottavinta ikinä luopua sellasesta, mistä oli kaikkein tiukimmin pitänyt kiinni.

   Mutta taas meinaan ruveta jaarittelemaan, joten pareen lopettaa ja toivotella sinne pirtsakkaa päivää :). Kerkisinkin jo tässä välissä poikkeilla.   Poista
  2. Kiitos, oli kiva löytää blogisi. Meillä asustaa mieheni ja minun lisäkseni poika 14vee ja tyttö täyttää tänään 10, eli tällainen urheileva ja hevosia rakastava sakki meillä siis.
   Joo monihan varmaan pitää tuollaisia vesisuoni juttuja huuhaana mutta mie haluan kokeilla kaikkea josta voisi olla apua ja itse ainakin olen huomannut että tietyssä paikassa sänkyä nukun paremmin kuin taas toisessa paikassa. Sen vuoksi lähdinkin muuttamaan ihan testimielessä lasten huoneiden paikkoja. Poika on kyllä nukkunut tuolla siskonsa vanhassa huoneessa hyvin sielläkin mutta tytön unia on tosiaan vielä paha mennä sanomaan kun tuo flunssa valvottaa jo itsessään.

   Neidin yöunet huoni aikoinaan koulun alettua. Hieman herkän oloinen, äitiinsä tullut lapsi stressaa kaikkea mitä stressata voi ja sehän heti vaikuttaa niihin yöuniin.

   Nuo sängynalus kasat on meillä vain niin paha. Kaappeja on sen verran vähän että olen teettänyt puusepällä molempien lasten sängyn alle puiset vetolaatikot ja niissä on leluja ja mitä lie rompetta. Meidän sängyn alla on jonkinmoinen mattovarasto.
   Toki olen melkoisen innokas siivoamaan ihan kaikkia nurkkia mitä kodistamme löytyy ja pistämään ylimääräistä/tarpeetonta kirpparille/kiertoon mutta tahtoo sinne sängynalle vain kertyä melkoisesti kampetta.
   Mutta aion silti koittaa parantaa antamiesi vinkkien avulle perheen nukkumisoloja. Kiitos tästä sinulle <3
   Täällä koitan voittaa flunssaa vastaan kisat ja ryystän teetä inkiväärillä ja hunajalla höystettynä.

   Poista
  3. Olen itsekin sellanen mestarimurehtija, että tunnistan valitettavan hyvin tuon stressaamisen yöaikaankin, vaikka järki sanookin, että ei niitä asioita kannattaisi yöllä miettiä, kun ei niille silloin varsin pysty mitään tekemään. Mutta minkäs teet, jos on sisäänrakennettu ominaisuus. Tuntuu, että vasta nyt, kun mun pojat on jo 23 ja 21, alan pikkuhiljaa ymmärtää, että mun ei tarvi olla koko ajan jostain huolissaan. (Eikä olis tarvinnut olla tähänkään asti, mutta ei sitä vaan osaa olla).

   Meilläkin oli pojilla aikanaan sellaset sängyt, joissa oli isot vetolaatikot, mihin mahtui "ukkeli" poikineen :). Ja mitä niitä leluja silloin olikin. Ihan tosi kätevät ja uskon, että lasten unia ennemminkin parantaa se, että on ne rakkaat lelut siinä lähellä, eikä siivottuina siististi johonkin. Aikuiset sit asia erikseen, kun meillä ei mahda oikein mitään sellasta olla, mitä sieltä sängyn alta tulis otettua kätevästi ja ahkerasti käyttöön :). Tai oli mulla joskus joogamatto, mutta en sen olemassaoloa edes muistanut, ennenkuin ukkelilla meni imuoridessa hermot, kun aina tökkäsi siihen kääröön..

   Toisaalla suosittelinkin sitä tyrnimehua. Lidlistä ja Cittarista oon ostanut (Lidlissä on aina välillä hyvässä tarjouksessakin). Pullo on normimehuihin (joita ihminen ei mun mielestä tartte ollenkaan) nähden aika arvokas, mutta on myös niin jytyä tavaraa, että vähempikin riittää. Itse juon aamuisin varmaan semmoset 1/4 lasia ja siihen lorautan vähän vettä päälle. Kannattaa ainakin kokeilla. Josko vaikka teilläkin tosiaan auttaisi.

   Hyvää viikonloppua ja parempaa oloa sinne <3

   Poista
 20. Apua... Millä niitä vesisuonia mitataan? En ole ikinä moisesta edes kuullut! Muuten kuulostaa kyllä jokseenkin tutulta, olen maailman surkein nukkuja, kaikki valot ja äänet häiritsee. Vaan kännykkä on yöpöydällä herättämässä, herätyskellossa kun on sellainen ääni että saan sydärin kun se soi... Muuten kyllä allekirjoitan tuon, muutettiin jossain vaiheessa yhdestä makkarista joka oli etupihan puolella ja jossa on samanlainen peiliovia täynnä oleva seinä, takapihan puoleiseen pikkumakkariin ja heti tuli rauhallisempi olo. Sinne ei myöskään paista ilta-aurinko (tai ylipäätänsä mikään aurinko kun takana on kallio ja puita). Vaan mies kuorsaa, koirat kuorsaa, yksi potkii tapetit aina hajalle kun näkee unta ja potkii seinää unissaan, yksi vaihtaa paikkaa koko ajan kuumissaan jo kolistelee ovea, kissa kehrää samalla tyynyllä (mikä siinäkin on että pitää tulla niin liki?) ja muutenkin meitä on siinä tilassa minä, ukko, 3 koiraa ja vähintään yksi kissa. Siitä on Feng Shuit kaukana. Ikkunaakaan ei voi pitää auki kun sitten tulee niska kipeäksi kun vetää. Sanooko se Feng Shui mitään siitä kuinka monta elävää olentoa saa mahtua neliölle? Oispa ihanaa kun olisi Feng Shuit kohdallaan ja tulisi mulle ja sulle hyvät yöunet. Hyvältä kuulostaa tuo sinun suunnitelmasi ja tuosta raivaamisesta on varmasti hyötyä. Meillä on nurkassa kori tyynyjä ja päiväpeittoja varten, palvelee samalla talvella eristeenä kun on talon kylmin nurkka... Tai ainakin tuntuu siltä itsestä.

  Kauniit korit on hyviä jos pitää säilyttää ja kätkeä jotain kuten tyynyjä tai päiväpeittoja. Toimivat myös koristeena kun laittaa päällimmäiseksi sen kauneimman torkkuhuovan vaikka. Kaipa sen alle voi niitä vaatteitakin kätkeä? Jos ne pitää makuuhuoneessa olla?

  Innolla odotan lopputulosta. Mulla on vissiin yhtä läpinäkyvät silmäluomet, mies sanoo aina samaa, laita luomet kiinni ja nuku. Sitten kun tuli tumma pimentävä rullaverho jonka raosta ei tule valoa, tuli myös parempi uni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että nykyään on käytössä jo joku muu menetelmä vesisuonien paikantamiseen kuin pajunvitsat :). Tai ainakin voisin kuvitella, että jos tilaa jonkun ammattilaisen paikalle, tulee uskottavampi olo, jos hällä on joku tekninen laite kuin pätkä pajua..
   Mutta kyllä siinä pakosti vissi perä on, että ne suonet jollain tapaa häiritsee. Sen verran on luottoa vanhan kansan viisauksiin.

   Mutta siis kääk! Ei mahtaisi mulla kyllä tulla nukkumisesta mitään, jos olisi ukkelin lisäksi vielä muitakin kuorsaajia tai kehrääjiä tai unissapotkijoita huoneessa. Huuuh. Vaikka varmasti tavallaan kodikasta ja turvallista onkin, kun on kaikki talon asukit porukoissa, eikä tarvi miettiä, missä joku mahtaa olla, jos puuttuu..

   Korit on kauniita, mutta mulla oli niitä(kin) ihan liikaa ja myin kaikki pois parin vuoden takaisella kirpparirupeamalla (lukuunottamatta kuvissa näkyvää lehtikoppaa, joka sekin kyllä saa tässä piakkoin lähtöpassit) ja menivät kuin kuumille kiville. Ei sinällään ollut ihme, koska myin ne liki ilmaiseksi. Isot, sisäkankailla varustetut kannelliset pyykkikorit taisi olla kaikkein kalleimmat ja niille laitoin muistaakseni 6 euroa hintaa. Ei tarvinnut kantaa takaisin kotiin :).
   Saattaa olla, että peitoille ja tyynyille (siis jos meillä joskus niitä taas on) laskutilaksi kotiutuu rottingista ja saarnista valmistettu kaunis penkki Ikeasta. Tai siis pöydän nimellä se on (Stockholm 2017-sarjaa), mutta näyttää mun silmään enempi penkiltä ja olis just ihana.

   Minäkin odotan innolla lopputulosta, mutta voi mennä aika kauan ennenkuin sellainen on nähtävillä :D. Toistaiseksi olen saanut siivottua yhden yöpöydän laatikon ja siinä kaikki :). Mutta jahka kenttä menee kuukauden päästä kiinni, pelaaminen ei enää ole vaihtoehto muulle tekemiselle. Nyt se on toistaiseksi vienyt voiton, koska kelit on olleet niin raikkaita ja happirikkaita, että tekee mieli olla ulkona mieluummin kuin kaivella kaappeja sisällä. Olen silti toiveikas sen suhteen, että ihan oikeasti saan tehtyä suunnittelemani muutokset.

   Parempia unia sinne ja tänne ja muutenkin leppoisaa lokakuuta <3

   Poista
 21. Uni on maailman tärkein asia.

  Suosittelen Ikean sänkyä. Mulla jo kaksikin kokemusta ja hinta/laatusuhde kohdillaan. Tosin tämä nykyinen uusi on meitsille liian kova, mut UK:lle perfetto.

  Oletko koskaan ajatellut, että nukuisitte eri makkareissa? Kuorsaako armas, häiritseekö sun unta? Mä olen niin vahvasti yksin nukkuja, että päädyttiin ( tai minä päädyin) omiin huoneisiin. Kaikille se ei käy, mut "outona" nukkujana, tämä on ehdottomasti suhdetta ja elämää ylläpitävä ratkaisu. Voisit tehdä itselle täysin fengsui-makkarin ( eiks poikain huoneet oo vapaana?) Teet itselle sellaisen ihanan pesän, jotta nukut rinsessan unta... Ja hei, aina voi halutessaan kömpiä toisen viekkuun, nou probleemo.

  Mulla on tietokone makkarissa, enkä sitä tänne tahtoisi mut pakkorako. Muutoin nuo fengsuit menee aika ookoo, paitsi tyynyjä on kolme kpl:tta. Ja hei, tää on hiljaisin kerrostalo evö. Nautin ja nukun suht hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset :). Me vaan ei sun kanssa taideta olla ihan parhaita nukkujia, mutta loistavaa, jos teillä on siellä nyt hiljaiset (mutta silti elävät..) naapurit ja saat paremmin koisattua. Olikin vähän värikkäämpää sakkia vissiin siellä edellisessä.

   Ja juu. Olen kyllä ajatellut :). Meillä vaan ei ole ollut aiemmin mahdollisuuksia eri huoneisiin, joten ratkaisin ongelman yleensä siirtymällä olkkarin sohvalle, koska tiesin, että käy helpommin kuin se, että alan nuijimaan ukkelia hereille, vaikka hänhän se häiriötekijä (mun mielestä) oli. Nukkuu autuaasti kuin veltto säkki, eikä hevin hievahda. Mutta nyt on suosiolla oma-alotteisesti aina välillä mennyt poikain jäljiltä tyhjillään olevaan yläkertaan. (Itsekin olen yrittänyt joskus siellä nukkua, mutta ei onnistu, kun mulle tulee siellä vaan poikia ikävä :)). Vaan koska olen varsinainen uniongelmakimppu, ei auttanut sekään, että ukkeli kuorsaa vintissä, vaan aloinkin nähdä ihan järjettömiä painajaisia, kun yritin nukkua yksin. Ollaan kumminkin jo reilu neljännesvuosisata nukuttu vierekkäin, joten vaikea olla yhtäkkiä itsekseen. Hohhoijaa. Mutta mulla on nyt vahva luotto siihen, että jahka saan peilit yöksi piiloon, vaatekaapin ja laatikot siivottua ja uudet ihanat sängyt molemmille, niin kyllä se siitä vielä uneksi muuttuu.

   Ihanaa kun kiireiltäsi kävit! On ollut nääs jo kauhee ikävä niinkuin jo kerkisin toisaalla kertoakin. Mutta yritän pysyä Tyynenä :)

   Poista
 22. No niin, nyt ehdin kommentoimaan tätä postausta, jonka jo mielenkiinnolla lomalla luin.

  Meilläkin on makkarissa peiliovia, mutta ne on enemmän sängyn puolivälistä jalkopäähän, joten en näe niitä kunnolla sängyllä ollessani. Tosin ovat myös ikkunaa vastapäätä. Muuten meidän makkarissa tuntuisi olevan feng shuit kohdillaan. Neidin huoneessa on sängyn alla tavaroita, mutta ei ne mitään juuria ehdi kasvattaa, kun ovat kuitenkin tämän tästä leikeissä mukana.

  Ikean sängyn puolesta puhun minä! Ostettiin muutettaessa Ikeasta sängyt niin meille vanhemmille kuin neidillekin. Ja kaikki olemme nukkuneet entistä paremmin uusien sänkyjen oston jälkeen. Ei kolota mistään, ukkelillakin on niska-hartiakivut jääneet kokonaan. En nyt muista mitä sängyt maksoivat, mutta samalla rahalla olisimme saaneet muualta ehkä yhden sängyn. Tykkään myös, kun sängyt ovat korkeat. Itse patja on noin 40 cm, jalat 20 cm ja päälle vielä kunnon petari. Parisänkymme ostimme vielä 180 cm leveänä, joten ei pitäisi toisen kyynerpää olla ihan heti silmässä, ellei vaan satuta nukkumaan ihan lähekkäin :) Ongelmana on tietenkin sopivan päiväpeiton löytyminen, mutta se tulee kuin tulee.

  Mä niin odotan lisää näitä feng shui postauksia, vaikka kirjan aionkin lainata kirjastosta.

  Kivaa viikkoa Annukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjeestä Tuija :). Kivaa kun luit.

   Mulla jäi tästä jutusta sellanen oleellinen pointti pois, että kirjoitin tavallaan pelkästään vanhempien makuuhuoneesta, joka kirjan mukaan on se kaikkein tärkein. Ihan vaan niinkin loogisesta syystä kuin että se, miten vanhemmat nukkuu, heijastuu koko perheeseen. Niin hyvässä kuin huonossakin, ja tässä tavoiteltiin sitä, että vanhemmilla olis mahdollisimman hyvät levon ainekset kasassa, niin pysyvät paremmalla tuulella (tää oli mun oma fengshui-lisäys) ja jaksavat paremmin huolehtia lasten hyvinvoinnista.

   Ja ihan superia, jos olette tykänneet Ikean sängyistä. Olen jo katsellut valmiiksi pari vaihtoehtoa. Runkopatjoja (2 x 90 cm) jalkoineen olin ensin ajatellut, mutta sitten alkoi houkuttaa myös joustinpatjat ja niitten alle patjakehikko, josta tulis sit yhdessä vielä nykyistä korkeampi (meillä on nyt suht samat kuin teilläkin) yhdistelmä. Mutta ensin tarttee saada ukkeli koemakoilemaan kauppaan ja se on kaltaiselleen hätähousulle vähän vaikea tehtävä olla hetki paikallaan. Arvelen kumminkin, että mun patja tulis olemaan puolikiinteä ja ukkelin kiinteä, mutta se toivottavasti selviää kokeilemalla. ja mua lämmitti kyllä se 90 päivän kokeilu- ja vaihto-oikeus. Melko reilua etten sanois. Ja Tainalle tuolla aika alussa kirjoittelin mm. Unikulman hinnoista. En jaksa sitä nyt tähän uudelleen näpytellä, mutta jos Ikean sängyt on niin laadukkaat kuin mitä olen ymmärtänyt ja moneltakin taholta saanut vahvistusta, niin on kyllä aikalailla kohtuulliset hinnatkin, vaikkei tietty mitään varsinaisesti halpoja ole. Enkä enää mitään halpoja halua edes harkitakaan. Hyvät unet kun alkaa olla niitä tavoitelluimpia juttuja näihin vuosiin :)

   Eilen illalla taas luin kirjaa ja teinien huoneen värityksen kohdalla tuli(te) mieleen. Sun kantsii oikeasti lainata kirja. On niin paljon hyvää asiaa ja mun mielestä mm. lasten ja teinien huoneesta kirjoitettu asujiensa näkövinkkelistä niin hyvin, että pisti miettimään, että olenkohan itsekin aikanaan poikain kohdalla syyllistynyt samaan kuin niin moni muu vanhempi. Toivottavasti en.

   Saattaa olla, etten tästä nyt hetkeen kirjoittele. Sen verran vielä vaikuttaa taustalla se mun ihan ekaksi saama kommentti, ettei vaan meinaa mennä pois mielestä, vaikka yritänkin olla järkevä.

   Toivottavasti teidän aurinkovarastot riittää edes jonkun aikaa kestämään tätä tänhetkistä kaameutta <3

   Poista
 23. Olipas siinä paljon mielenkiintoista luettavaa..Moni asia noista kuulosti kyllä ihan järkevältä! Meidän makuuhuone on etupihan puolella ja peilejäkin löytyy:) Rauhallisten yöunien eteen on kyllä valmis tekemään pikkuisen muutoksiakin kotona:) Leppoisaa alkanutta lokakuuta sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistä Päde :). Kirja on ollut ihan tosi mielenkiintoinen ja saattaa olla, että sen avulla ehkä saan lopulta aikaiseksi tehdä muutakin kuin vaan jahkailla ja tuskailla huonosti nukuttuja öitä. On vaan vielä vähän vaiheessa hommat. Eli ihan just aloittamista vaille valmiina :D.

   Kiitos samoin, leppoisaa (ja toivottavasti loskatonta) lokakuuta sulle kans ja kiva kun poikkesit <3

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi