Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2017

HYVÄN OLON AAKKOSET

Taitaa olla Tuulannelin peruja tämäkin lista, mutta en käynyt tarkistamassa asiaa sen kummemmin, etten ota vahingossa vaikutteita, vaan kirjoittelen taasen ihan refleksillä, mitä itselleni hyvän olon aakkosista tulee mieleen ilman sen kummempaa mietintää.

Sen verran laitoin rajoitteita itselleni, että koitan käyttää pelkkiä suomenkielisiä sanoja, jos sellaisen vaan keksin. Dinnereitä ja Breakfasteja ei nyt kelpuuteta.


A niinkuin Aamupala Aurinkoisena Aamuna. Etenkin, jos sattuu olemaan vapaapäivä, eikä kiire mihinkään. Aah, mikä Autuus. Auringolla on vaan niin kertakaikkisen hyväätekevä vaikutus. Ihan kaikkeen.Lasissa kookos-sitruuna-kurkuma-inkiväärilatte, jonka ohje löytyy Dioriinan blogista.


B niinkuin B-vitamiini, jota syön kuureittain. Aivovitamiiniksikin sanottu. 

C niinkuin Celcius-asteet, jotka tulee aina aamuisin vilkaistua, ja joilla on auringon lailla iso merkitys ainakin omaan mielialaani. (Suomi mahtaa muuten olla ainoa maailmankolkka, jossa on ulkolämpömittari liki joka nurkalla)

D niinkuin D-vitamiini. Meille suomalaisille välttämätön auringon korvike, joka pelastaa monelta, ja jota meidän perheessä on jo vuosia syöty virallisiin suosituksiin nähden vissiin kymmenkertainen määrä eli 100 mikrogrammaa päivässä kesät - talvet. Eikä myöskään olla vuosiin ainuttakaan flunssaa sairastettu. (Näistäkin saantisuosituksista kiistellään, joten en ota sen enempää kantaa).Chian siemenet latten sekaan ja yöksi jääkaappiin. Aamulla valmiina raikas ja pehmeä vanukas.E niinkuin Elämä. Ihmisen parasta aikaa, vaikkei aina siltä tuntuisikaan.

F niinkuin kotikaupunkini ensimmäinen kirjain. Paikka, johon aikanaan lupasin olla ikinä muuttamatta, mutta toisin kävi. Samassa kodissakin ollaan asuttu kohta 24 vuotta.

G niinkuin Golf. Rakas kesäharrastus, josta en ihan hevillä luovu. Antaa niin paljon.


H niinkuin Hyvä mieli, johon ei aina tarvita mitään erityistä. Usein se vaan on.

I niinkuin Ilo. Samat sanat kuin edellä.

J niinkuin Joutenolo. Välillä vaikeaa, mutta tarpeellista.

K niinkuin Kevät. Ihan just nyt täällä <3


L niinkuin Linnunlaulu. Erityisesti kevätaamuina.

M niinkuin Marjat. Mieluiten kotimaiset, mutta talvella tulee nuukuuksissaan turvauduttua ulkomaisiin pakasteisiin.


N niinkuin Nukkuminen. Ilman unta elämä takkuaa. 

O niinkuin Onni. Koostuu milloin mistäkin. 

P niinkuin Perhe = Pee niinkuin Paras.

Q niinkuin Quinoa. Vakiosapuskaa, jonka ärsyttävä puoli on se, että tuppaa huuhdeltaessa livistämään hienonkin sihdin rei'istä karkuun.

R niinkuin Rakkaus. Ja R niinkuin Ravinto. En osannut päättää. (Oli nyt pakko vastata nuo, koska muistan, että edellisissä aakkosissani kirjoitin ärrän paikalle R niinkuin Rautakanki, koska oli sillä hetkellä hukassa :)). 

S niinkuin Suomen Suvi. Sellaisena kuin se parhaimmillaan on.


T niinkuin Terveys. Ikävä kyllä, ei läheskään aina ole omissa käsissämme, mutta kaikkeen, mihin voin omilla valinnoillani vaikuttaa, myös haluan sen tehdä. Ilman sen kummempaa fanaattisuutta. 

U niinkuin Uudistuminen. Välillä paikallaan ja piristävääkin. 

V niinkuin Vihreä. Luonnossa ja lautasella.


W niinkuin WC. Kauheen kiva keksintö. Ja viime viikonloppuna meidän kohta kaksi ja puoli vuotta sitten purkamassani pikkuveskissä tapahtui sen verran edistystä, että sain lopulta laatoitettua lattian. Jess! Enää puuttuu seinät ja katto ja kalusteet. Peili sensijaan on jo. Sen ostin jo pari vuotta sitten, että voin sitten heti kohta ripustaa seinälle..

X niinkuin X-sukupolvi, johon Wikipedian mukaan itsekin kuulun, joten pakkohan sen on olla hyvä asia.  

Y niinkuin Ystävät. Aidot sellaiset, joilla on vain yhdet kasvot.

Z niinkuin Zumba. Ikinä en ole kyllä kokeillut, koska ei riitä koordinaatio, joten hyvä mieli tulee enemmän siitä, että ei ole pakkokaan.

Å niinkuin Åbo eli Suomen Turku. Pääsee listalle kahdesta syystä. Ensinnäkin siksi, etten keksinyt muuta (paitsi Åke Blomqvistin), ja toisekseen siksi, että Turku on osoittautunut kaikin tavoin täällä meilläpäin aikanaan vallalla ollutta mainettaan paremmaksi. Sen mukaan Turussa asuu pelkkiä missejä tai muuten vaan kauniita, mutta ylimielisiä minkkiturkkinaisia, jotka eivät halua olla missään tekemisissä muiden kuin itsensä kanssa :). Mutta niinkuin yleensä aina, tämäkin ennakkokäsitys on tullut jo moneen kertaan kumottua, ja olen saanut tutustua moniin ihan tavallisen mukaviin turkulaisiin. Niin livenä kuin täällä blogimaailmassakin, ja joidenkin kohdalla sekä että. Sitäpaitsi Turku on kaunis kaupunki, jonka kaupoissa myös tällainen maalaismölli saa ystävällistä palvelua.

Ä niinkuin Äiti. Omani menetin heti elämäni alussa, mutta itse olen saanut olla äiti jo yli 23 vuotta, eikä mene päivääkään, ettenkö olisi siitä kiitollinen. Ei ole itsestäänselvyys, ja sydäntä raastaa monet toisenlaiset tarinat. 

Ö niinkuin Ötökät. Trendiruokaa ehkä, mutta itse hankin mieluummin proteiinini muualta. Vaikka näistä avokado-vuohenjuustoleivistä


Ja taas kävi niinkuin aina, että loppui aakkoset kesken, vaikka alkuun ajattelin niitä olevan niin kauhian paljon.

Oli aika kivaa. Kokeilkaa tekin! 36 kommenttia:

 1. Kovasti oli kevään odotusta aakkosistakin havaittavissa...saisi jo tullakin joutuin.
  Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sais. Jotenkin tuntuu, ettei tästä lumentulosta ole enää mitään iloa, kun ei sitä ole tähän mennessäkään näkynyt :). Paitsi lapsille tottakai kiva. Ja olis itsellekin, jos olis lomaa, mutta ei nyt ole tähän hätään näköpiirissä sitä lajia. Hiihtämisestä tykkään hirmusti.

   Kiitos samoin Outi. Kaikkea mukavaa ja leppoisaa viikonloppuun <3

   Poista
 2. Tämä on kiva postauksen aihe. Mahtaisiko itsekin tehdä? Kirjoitan ainakin aiheen muistiin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että nykyään kaikki mitä teen, on perua Tuulannelilta :D. Mutta välillä on kiva tuulettaa aivoja näillä listoilla. Vanhoihin kuviin vaan piti taas turvautua, että saa edes jollain lailla aiheeseen sopivaa kuvitusta.

   Mukavan leppoisaa viikonloppua sinulle myös! Täällä on taas tiedossa jääkiekkopainotteinen lauantai (pojan peliä ajellaan katsomaan) ja hotellimajoitus siihen päälle, ettei tarvi ajella pimeässä lumisateessa kotiin.

   Poista
 3. Olipas kiva postaus ja tosiaan vähän tuntui olevan noita aakkosia 😂. Tämänkin voisin laittaa itselle muistiin,tulevia postauksia ajatellen. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olia hyvä Anu, että tulit näytille, ettei tarvii enempää huolestua, kun ei näy, eikä kuulu millään suunalla. Olin jo ajatellut alkaa kyselemään, mihin olet kadonnut, mutta päättelin, että nyt susta on tullu niin urheiluhullu, ettei enää muuta kerkiä :).

   Me ollaan ukkelin kanssa täällä teidän huudeilla jälleen hotelliviikonloppua viettämässä. Tai siis pojan peliä tultiin taas katsomaan ja jäätiin yöksi. On tällanen päivän minihiihtoloma ilman hiihtoa :). Pyynikin portaat tuli kyllä kiivettyä ja sen jälkeen oliki kisamakkarakioskille asiaa...

   Iloista lomaa teille!

   Poista
  2. Etkä sitten ilmoittanut, että olet täällä päin, oltais voitu treffata! Vaikka ehkä teillä oli niin kiirusta, ettei oltais ehditty. Pyynikin portaat on kyllä melkoiset :D

   Poista
  3. Ukkelin kanssa matkatessa ei jää paljon pelivaraa :). Ja olisin kyllä ollut huonoa seuraakin sekä ennen peliä että sen jälkeen, koska mua jännittää aina niin hirveesti, etten pysty keskittymään mihinkään muuhun. Ja huomenna taas uusi peli Hakametsässä edessä, mutta sen aion katsoa kotona netistä, niin pääsen aina välillä keittiöön pakoon omaa hermoiluani :). Mies lähtee kyllä paikan päälle.

   Pidetään kiinni siitä kesästä. T. Pyynikin portaiden jäljiltä pohjevaurioinen. Auts :)

   Poista
 4. Kivat vastaukset ja kivat kuvat :). Kesää tässä kovin kaipais, tällainen kesän lapsi. Kyllä se sieltä tulee, joskus ja jonkinmoisena.

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli alkuun sen verran noita vitamiineja, että meinasin jo kokeilla, keksinkö kaikilla aakkosilla niitä lisää :D. Melkoinen repertuaari meinaan löytyy kotoa, mutta tärkeimmät tuli lueteltua.

   Kiva välillä tehdä näitä juttuja, mistä selviää ilman sen kummempaa aivojen käyttöä. Tulee vähän tuuletettua tukkoista päätänsä.

   Anulle tossa ylempänä kirjoitinkin, missä ollaan. Huomenna voi vähän takareidet kinnata Pyynikin portaitten jälkeen, mutta ei muuta kuin uudestaan samaa mäkeä ees taas. Ihana auringonpaiste oli tänään. Lämmittää jo selvästi.

   Ja kiitos samoin kivaa viikonloppua. Sellasta seesteistä :)

   Poista
 5. Ihana lista, niin keväinen! W:n kohdalla alkoi erityisesti hymyilyttää, mahtaakohan tuo meidänkin vessaremppa kestää useamman vuoden..? Hyvää vauhtia ollaan ainakin menossa sitä kohti! :D Puolustukseksi sanon, että tarvitsen ihan selkeästi sen oman vessaremppamielentilan edetäkseni siinä mihinkään suuntaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se tässä just on mullakin, että vessaremppamielentila on antanut vähän odottaa itseään :D. Purkuvaihde oli sellanen nollasta sataan hetkessä, mutta sen jälkeen kun olin kaikki kahdeksan kerrosta kiskonut vanhoja seinälevyjä nupinaula kerrallaan irti, niin ettei jäljelle jäänyt kuin raakalauta (asutaan 50-luvun talossa), seurasi sellanen parin vuoden tuumaustauko :D. Tai no. Materiaalit taisin ostaa jo vuosi sitten ja laastit ja laatat on siitä asti odottaneet vintin rappusissa päätymistä lopulliseen paikkaansa, mutta se viimeinen viiden metrin siirtymä portailta veskiin oli näköjään se aikaavievin osuus. Mutta kyllä tää tästä. Saumata piti tänään, mutta lähdettiinkin tänne sun kotikulmille viikonloun viettoon ja voi olla, että huomenna ei taas saumaushommat kiinnosta. Mutta ei se oo niin justiinsa :)

   Iloista loppuviikonloppua!

   Poista
 6. hauskat aakkoset ja kivat, kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Laitahan aakkostellen sinäkin, jos sattuu joskus olemaan paremman tekemisen puutetta. Sulla on nykyään niin hienoja kuvia ja hienot alustat, että saat niistä helposti kaikille 26 aakkoselle kivat kuvitukset aikaiseksi :)

   Poista
 7. Hienot ja inspiroivat aakkoset ja herkulliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emilie :). Oikeasti toi Marinan Dioriina-blogista löytämäni sitruuna-kurkumalatten ja siitä tehtävän vanukkaan ohje oli ihan älyttömän hyvä. Pehmeä ja raikas yhtäaikaa. Ja sillä on kuulemma kaunistava vaikutuskin, mutta sitä en ole vielä peilistä nähnyt, vaikka heti ekan lasillisen jälkeen kävin tarkistamassa tulokset :)

   Poista
 8. Minä olen alkanut toimia samalla tavalla, että jos osallistun johonkin haasteeseen tmv., en käy katsomassa muiden postauksia, ennen kuin olen omani kirjoittanut ja julkaissut. Muuten tulee tosiaan sellainen rimakauhu (kuten edellisen postauksen kommenttivastauksessa kirjoitit), ja omat kuvat/vastaukset alkavat tuntua vain surkeilta kyhäelmiltä.

  Kivat aakkosvastaukset, ja suurimman osan voisin allekirjoittaa itsekin. Vitamiiniosasto on mulle ihan vieras, sillä vaikka olen erinäisiä vitamiinipurkkeja elämäni aikana ostellutkin, niin jostain syystä purkeista ei tapahdu minkäänlaista siirtymää meikäläisen suuhun. Vaikka aihetta varmasti olisi. Niin ja F:llä alkavassa kaupungissakaan en tietysti asu, enkä harrasta golfiakaan - ainakaan vielä! Quinoaa olen muutaman kerran kokeillut, mutta jostain syystä se ei vain natsannut. Ennemmin syön valkoista riisiä. :-D

  En tiedä, saisinko itse vastaavanalaista aakkoslistaa aikaiseksi, mutta oli kiva, että sinä sait. Oli mukava lukea! Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja toinen vaihtoehto on se, että jos erehtyy lukemaan jonkun muun vastaukset, pitää odottaa niin kauan, että ne katoaa päästä. Ei tosin näihin vuosiin kestä kauaa, kun ei enää muista mitään :).

   Mutta siis voihan kääk. Etkö syö D-vitamiinia ollenkaan? Se olis kyllä ihan tosissaan välttämätöntä täällä pimeydessä, mutta en ala siitä paasaamaan, ettei tule vastareaktiota. Etenkin kun tiedän, että kuukkeloit ja omaksut kaiken haluamasi tiedon salamannopeasti :)

   Quinoa on harvinaisen mautonta, mutta syön sitä silti pastan ja riisin tilalta ihan vaan sen takia, että se ei ala väsyttää niinkuin riisit ja makaronit. Kumpaa vaan syön vähänkin, menee samantien haukottelun puolelle ja tekis vaan mieli mennä nukkumaan, mikä on vähän huono yhtälö kesken työpäivän :). Quinoasta sensijaan tuntuu tulevan pitkäkestoista virtaa, joten yritän sietää sihtikarkailun ja mauttomuuden.

   Mieluusti lukisin sun omat aakkoset, koska olen melko varma, että ne sisältäis taas kaikkea sellaista, mitä ei meikäläisen kaltaiselle perusjantterille tulee edes mieleen :).

   Toivottelen kaikinpuolin mahdollisimman mukavaa loppuviikonloppua. Aakkosilla tai ilman :)

   Poista
  2. Juu en syö. Vaikka tiedän, että pitäisi. Ja D-vitamiinivajausta on, tai oli ainakin viimeksi, kun D-vitamiiniarvo otettiin. Jästipää, mikä jästipää. Ukkeli on vieläkin surkeampi vitamiinien syöjä kuin minä, ja hänellä oli vieläkin alhaisemmat D-vitamiiniarvot.

   Poista
  3. Hmmm. Nyt mun kyllä tekis mieli ottaa teidät molemmat puhutteluun <3.
   (Meillä on käytössä luontaistuotekaupasta ostettu 100 mikrogramman Aurinko-D, joten ei vaadi kuin yhden kapselin muistamisen aamuisin. Apteekista ei noin vahvoja saa, enkä muutenkaan osta apteekista yhtään mitään. Paitsi lääkkeet silloi, jos sellasia tarvitaan. Mutta siis en ota kantaa tohon määrään. Meille on vakuutettu, että se on vielä turvallinen ilman yliannostuksen vaaraa. Ja todellakaan ei olla ikinä kipeitä. Olen ihan satavarma, että tolla D:llä on iso ansio siinä).

   Poista
 9. Vau. Sulle tulee mieleen vain terveellisiä, kauniita ja positiivisia asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näissä Hyvän mielen aakkosissa :). Seuraavaks voiskin kokeilla käänteisiä. Kääk :). Ei uskalla ajatella, mitä silloin tulis refleksillä mieleen..

   Poista
 10. Kiitos! Oli taas tosi kiva lukea sun vastauksia :) Ja katsoa kauniita kuvia. Ja kuvitella keväistä linnunlaulua. On se, yhtä mahtavaa joka vuosi.

  Inspiroiduin niin paljon, että lykkäsin omankin version :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee. Kiitos Taru <3. Tuun lukemaan hetimiten, koska arvaan, että sun aakkosista löytyy ihan sun näköiset vastaukset, joista varmasti olen valmis taas omimaan osan :)

   Poista
 11. Kiva postaus!Monta tärkeää ja tuttua asiaa mullekin ❤

  VastaaPoista
 12. Heippa Annukka :)

  Kiva kun toteutit tämän ja todella kiva postaus :) Paljon löytyi yhteisiä kohtia ja tietenkin Golf!!! Kevättä ja viheriöitä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa vaan mun innoittaja Tuulanneli :). Alkaa jo itseäkin huvittaa ja samalla hävettää, kun kopioin kaikki ideat sulta, mutta ei voi mitään, kun ovat sellaisia, mistä tykkään :).

   Tässä oli jo vähän aikaa sitten ihan sellanen olo, että jess, kohta päästään taas pelaamaan, mutta talvi yllätti ja nyt menee aika lumia kolatessa. Kivaa sekin kyllä, mutta kesäkuvia katsoessa tulee niin hinku kentälle. On se vaan niin kiva laji! Kaikinpuolin. Miten sitä enää osais elää ilman? Onneksi ei tarvikaan :)

   Poista
 13. Oikeasti tuntui siltä, että aakkoset loppuivat kesken - oli niin sujuvasti luettava lista :) Ja kuvat olivat niin ihanan keväiset ja raikkaat, että jonkinmoista terapiaa nekin saivat aikaan. Nyt en nimittäin kyllä yhtään jaksaisi tätä sohjoa, liukkautta, viimaa, räpäskää...ärripurrimurr
  Kivoja asioita olit listannut. Ja kiva, kun turkulaisetkin on ok vaikken taida ollakaan oikea turkulainen vielä 34 vuoden jälkeenkään ;) - edelleen oikia pohojalaanen??
  Tsemppiä työviikkoon sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paappas kuule kokeillen itse tehdä omat aakkoset, niin huomaat, kuinka äkkiä kirjaimet loppuu :).

   Ja uskotko, että mua ihan oikeasti jännitti 5 vuotta sitten aloittaa sisustusopinnot Turussa, kun mietin justiin sitä, että mitä jos kaikki muut on hienoja minkkiturkkinaisia ja meikäläinen ainoa verkkaripentti :D. Onneksi pelko oli turha, vaikka yhdellä kurssikaverilla se turkki olikin ja häntä alkuun vähän vierastin, mutta olikin tosi mukava. Ja sai "synninpäästön" viimeistään siinä vaiheessa, kun kertoi olleensa hiihtämässä ja suksen pohjiin oli tarttunut niin paljon lunta, ettei keksinyt millä muulla olis ne sieltä pohjista raapinut kuin kännykällä, ja kännykkä oli mennyt siinä puuhassa palasiksi :). Ei ollut puhelinta, millä soittaa ukkeli hakemaan, joten ei auttanut kuin ottaa sukset olalle ja talsia takaisin..

   Kerran pohojalaanen on aina pohojalaanen. Siitä lähdetään :)

   Ja kiitti tsempistä! Tulee tarpeeseen. Alkaa meinaan tympiä toi kuvailemasi keli.

   Poista
 14. Olipa hyviä oivalluksia ja osasit kivasti käyttää aakkoset :) En ois itse kyllä keksinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou. Kiitos paljon Maiccu :). Olipa kiva bongata täältä uusi kasvo. Tuli hyvä mieli siitä ja viestistä. Ja ihan varmasti keksit omat aakkoset tosta vaan. Kannustan kokeilemaan :)

   Poista
 15. Tämä on kiva haaste! Ja hienoja vastauksia sinulla. Sujuva ja mietitty lista!
  Tuossa jo lupailin itselleni, että alan kerätä aihioita tuleviin blogipostauksiini. Tämä voisi olla yksi niistä.
  Kiitos inspiraatiosta, Annukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulannelilta tämän kähvelsin, koska vaikutti niin kivalta ja positiiviselta aiheelta. Ja listat on kivoja sekä tehdä että lukea. Jos päätät oman listan kirjoittaa (toivon, että päätät), niin veikkaan, että huomaat saman kuin minä. Tuntuu aakkoset loppuvan kesken :)

   Poista
 16. Kiva bloggaus taas kerran! Ja toki paljon on taas yhteistä, johon voin yhtyä.

  Juu,eroavuuksia on ainakin yksi, kotipaikka mulla alkaa H:lla ja päättyy a:han. Pieni kaupunki.
  🙂 Elämä on yllätyksiä näemmä täynnä, enpäs tiedä vaikka kotipaikka meillä olis syksyllä (taas) 20 vuoden jälkeen länsirannalla. Sitä toivomme.

  Hienoa, et sait sen huussin kuntoon. 🙂 Joillan asioilla on tapana ottaa aikaa. Tiedän tuon homman. Mullakin niitä roikkuvia tekemisiä löytyy. Nii ja se vessan peili oli kai sitte pyöreä?? 😉

  Täs on ollu kiirusta ja huomasin et sul on toinenkin kirjoitus tullut, joten nyt sitä lukemaan. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Väistämättä tulee mieleen sanonta "Pää on kuin H...a:n kaupunki" :). Liippaisko läheltä? Mun mielikuva siitä on, että on kaunis ja pyöreä. Siis se H....a :). Joskin myös vessan peili on sellanen. Odottaa vaan edelleen pääsyä seinälle. Ja laatat saumauksia ja seinät paneleita jaaajaaajaaa, mutta on tullut uusia kivoja pikkuprojekteja tässä matkan varrella eteen, joten ei malta ny.

   Kiva, kun kävit taas lukemassa ja jättämässä viestiä. Ja Hyvää naistenpäivää <3. Meillä ei sitä kotona mitenkään ikinä huomaa, kun on päivä muitten joukossa, mutta lukuisista blogi- ja muista päivityksistä hoksasin, että sellanenkin on..

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi