Sivut

perjantai 10. helmikuuta 2017

25 SATUNNAISTA FAKTAA MINUSTA


Tuulannelilla oli taas blogissaan kiva listaus, jonka päätin kähveltää käyttööni. Sopivan kevyttä puuhaa.

Tässä siis 25 ensimmäisenä itsestäni mieleen tullutta enemmän tai vähemmän epäoleellista faktaa, joista koitin karsia itsestäänselvyyksiä:


1. Osaan edelleen puhua sujuvasti lapsena opittua kontinkieltä. (Koikös entti kolekin ontti korpeellinen tantti koito tantti? :))

2. Pelkään käärmeitä ja ukkosta.

3. Sattumoisin olen kiinalaisessa horoskoopissa juurikin käärme. Siitä taas tykkään, koska merkistä sanotaan, että "Käärme on rauhallinen, viisas ja ymmärtäväinen olento, joka tuntee sympatiaa ystäviään kohtaan".  Joskin jossain luki myös, että "käärmeellä on luontainen kyky muuttaa romu kullaksi..". Hmmm. Sitä odotellessa..  


4. Omaan hyvät puristusvoimat. Pystyn kiertämään minkä tahansa korkin auki. 

5. En leivo koskaan pullaa, mutta onneksi meillä ei kukaan pullista piittaakaan, joten ei tarvi kokea olevansa huono äiti tai vaimo sen takia.

6. Ahdistun, jos en pääse joka päivä ulos raittiiseen ilmaan.

7. Muutun liian nälkäisenä vihaiseksi ja kärsimättömäksi. 

8. Omistan vaatekaapin, joka on ihan liian täynnä kaikkea, mutta silti sieltä ei ikinä löydy mitään kivaa päällepantavaa. 

9. Inhoan yleistyksiä (ja viimeksi eilen suunnittelinkin kirjoittavani aiheesta kokonaan oman postauksensa)

10. Olen nähnyt ruumiin lipuvan pitkin Kwai-jokea. Ei ollut kovin kiva näky se.


11. Asetun aina heikompien puolelle. 

12. En voi istua rennosti sohvalla, jos matto tai sohva on vinossa. Ja yleensä molemmat on, koska mies haluaa istua lattialla ja nojata sohvaan niin, että se liikkuu. Ja samalla liikkuu myös matto. Myöskään vähänkään vinossa olevia tauluja en kestä katsoa, ja tekee aina kylässäkin mieli suoristaa ne. Meillä ei kotona tauluja ole ja ainut seinään kiinnitetty peilikin on pyöreä, joten ei voi mennä vinoon..

13. Inhoan imurin ääntä, jos (kun) joku toinen imuroi. Itse imuroiden ei ole niin paha.

14. Välttelen vaatteiden silittämistä, enkä tee sitä ennenkuin on pakko. Ja kuitenkin tykkään silityksen lopputuloksesta. 

15. En koskaan laita sänkyyn mankeloimattomia lakanoita. Paitsi joskus kesällä, jos ovat kuivuneet ulkonarulla riittävän suoriksi. 

16. Kärsin yliherkästä kuulosta, joka on oikeasti välillä aika tuskallista. Ja yöaikaan lähinnä rasittavaa, koska olen muutenkin herkkäuninen.

17. Opiskelin lukion jälkeen  penkkipuusepäksi, ja olen tehnyt itselleni mm. huonekalut ensimmäiseen omaan asuntoon. Ja kanteleen, jota ei tosin ole tullut soiteltua.

18. Olen hyvä hahmottamaan tyhjiä tiloja ja kolmiulotteisia juttuja.


19. Olen hyvä muistamaan yksityiskohtia ja numeroita. (Jälkimmäisestä oli joskus haittaakin, kun olin kesätöissä pankissa, ja aina, kun kylällä tuli joku asiakas vastaan, muistin ko. henkilön tilinumeron ulkoa, vaikken olisi halunnutkaan) 

20. Matalapaineinen keli vaikuttaa mielialaani, vaikka muuta yritän itselleni väittää.

21. Lasken usein lenkin tai automatkan varrella näkemiäni ikkuna- tai muita ruutuja ja muodostan niistä päässäni kertolaskuja. (Hammaslääkärissä lasken vastaavalla periaatteella yläpuolella olevan loisteputkivalaisimen ruudut samalla kertolaskumenetelmällä, mutta myös ruutu kerrallaan, että pysyy ajatukset pois siitä, mitä samalla tapahtuu..)

22. Jos innostun jostain, maailmaani ei mahdu mitään muuta. 

23. En koskaan mollaa peilikuvaani.

24. En ole ikinä sanonut miehelle, pojille, enkä kenellekään, että "Mitäs minä sanoin?" tai että "Olisko kannattanut kuunnella.." . On viisaalta isältäni perimäni periaate. 

25. Muistan äidinkielen tunneilta pitkiä litanioita kuten "ja, sekä, sekä että, -kä, eli, tai, tahi, taikka, joko tai, vai, mutta, vaan, sen tähden, siksi, siis, sillä, näet, nimittäin.." tai "joka, jokainen, joku, jompikumpi, jokin, kukin, mikin, kumpikin, kumpainenkin, kukaan, mikään, kumpikaan..", mutta en enää muista, mihin ne liittyvät :) 

Siinäpä sitä jonninjoutavaa faktaa. Vanhojen kuvien kera, kun ei nyt tähän hätään ollut uusiakaan.

Aurinkoista viikonloppua itse kullekin!


58 kommenttia:

 1. Mäkin aattelin tän postausidean napata sopivan paikan tullen 😊

  Mielenkiintoisia faktoja kerroit, mutta jotenkin ne sopii kaikki sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tän hetken mielijohteesta "ilman järkeä"-taktiikalla. Jälkikäteen mietittynä olis tullut jotain fiksumpaakin muka mieleen, mutta näillä mennään, kun en enää muutakaan voi. Ja hyvä, jos mut tästä tunnistaa :)

   Mielenkiinnolla odotan sun omia faktoja. Ja sen ainakin tiedän, että jokusen pullan enemmän olet pyöräyttänyt kuin meikäläinen :). Mulla jäi yhteen kertaan, kun hajosivat tomuna ilmaan.

   Poista
 2. Hihii, vähän nauratti, kun on itsellä samanlaisia omituisuuksia. Kuten tuo, kun on ollut pankissa kesätöissä ja muistaa ihmisten tilinumeroja sekä tuo hammaslääkärissä kaikennäköisten juttujen laskeminen sieltä katonrajasta tosi keskittyneesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa :). Mutta harmi, kun ei tosta hyvästä numeromuistista ole mitään hyötyä esim. lottonumeroiden ennustamisessa. Siihen ei ole kyllä lahjoja suotu. Ja tilinumeromuistikin on haalentunut jälkeen IBANin tulon. Ne ei vaan kertakaikkiaan pysy päässä. Tai sitten alkaa olla korvienvälinen kovalevy muutenkin jo vaihtoa vaille valmis :)

   Poista
 3. Nämä on aina ihan parhaita luettavia! Pitäisiköhän itsekin napata tämä listaus.... Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai pitää Jossu :).

   Tässä tuli nyt harmillisesti jonkun verran toistoa sellasiin, mitä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta 25 faktaa on yllättävän paljon keksittäväksi, jos samalla koittaa välttää sellaset "perhe on minulle tärkeä"-itsestäänselvyydet.

   Valoisaa viikendiä ja tuun sitten lukemaan sun faktat, kun lista on valmis..

   Poista
 4. Olispas kiva postaus ja kivoja nuo sun vastauksetkin! Itsekin luin tämän Tuulannelin blogista ja ajattelin, että jos vaikka tekisi, saas nähdä keksinkö mitään mainitsemisen arvoista noin montaa... Nälkäisenä minustakin tulee kärttyisä ja kiukkuinen. Tuota laskutaitoa vähän kadehdin ja samoin tuota muistia, olisipa tuollaisia ominaisuuksia.... Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin olla kerrankin nopea ja tehdä listan samantien ilman järkeä-taktiikalla :). Ihan sillä, etten ala liikaa miettimään ja säätämään, enkä ehdi lukea kovin monen muun vastauksia, jotka jää päähän muistiin niin, ettei osaakaan kirjoittaa mitään omaa. Tai ainakin kaikki oma kuulostaa ihan typerältä. (Niinkuin tosin nytkin :)).

   Laskuhommista on välillä haittaakin, kun pystyn kehittämään niistä itselleni sellasia pakkomielteitä, että koko ajan pitää muuttaa numeroiksi kaikkea ympärillä olevaa. Niinkuin nyt vaikkapa äsken, kun tulin uimasta ja laskin samalla, että meidän ja uimahallin välissä olevan koivukujan pituus on tasan 500 askelta, ja sikälimikäli oikein muistan, niin mun yhden askeleen mitta on 60 cm eli kertolaskun helppous oli suorastaan pettymys :). Ja matkakin paljon lyhyempi kuin miksi olin sen arvellut.

   Iloisen reipasta viikonloppua teille kans!

   Poista
 5. Meinasinpa minäkin napata tämän postausidean itselleni mukaan.
  Ääniyliherkkyys on myös miehelläni, joka kuulee kaikki mahdolliset äänet, paitsi tietenkin omat kolinansa (oikeasti, hän kolistelee ihan kaikkea). Sä pyörtyisit meillä, musta tuntuu, että kaikki seinillä olevat tavarat on vähän vinossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin, että nappaat :). Tuun mielenkiinnolla lukemaan sun vastaukset.

   Yliherkkä kuulo on oikeasti tosi kurja juttu. Esim. joku kaikuva ruokala on ihan painajaismainen, kun astiat kilisee ja kolisee. Tai se, kun istutaan miehen kanssa autossa ja hän puhuu (mun mittapuulla huutaa) puhelimeen, enkä pääse siitä tilasta pakoon. Ja yöllä kuulen ihan jokaikisen hurinan ja rapinan ja kaikki. Ei kivaa.

   En pyörtyis Outi. Huijaisin vaan sut hakemaan mulle vaikka kahvia keittiöstä ja sillä välin salaa suoristaisin kaiken :).

   Poista
 6. Olipa hauska postaus! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiiu :). Kivaa kun poikkesit ja jätit viestiä. Lämpimästi tervetulloo toistekin ja iloista viikonloppua!

   Poista
 7. :) Kohta 10 - hurjaa. Kohta 12 - tunnistin itseäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohdan kymppi eloton henkilö lipui tosiaan hissukseen Kwai-jokea pitkin alavirtaan, kun istuttiin muutaman muun oppaan ja asiakkaan kanssa iltaa bambulautalla, jossa yövyttiin Kwai-joen retkellä. (Oli vuosi -90 ja olin silloin matkaoppaan hommissa Thaimaassa, mutta vieläkin pystyn palauttamaan näyn mieleen. Hrrr.)

   Mutta hauskaa, etten ole ainoa suoristelija :). Se on välillä vähän kiusallinen pakkomielle..

   Poista
 8. Just pari päivää sitten luin muutaman vuoden takaista samanmoista itsetekemääni kun tupsahti facen muistoihin:) Muutaman sinun juttua voisin itsekin allekirjoittaa, mutta etenkin tuo 12. :D Niin sama, niin sama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me suoristelijat :D.
   On kyllä kumma juttu, että kaikki muu voi ympärillä olla vaikka kuinka sikinsokin, mutta ans olla, jos tosiaan matto tai sohva on vinossa. Ei pysty istumaan millään. Ja aina kun ukkeli istua rysäyttää siihen lattialle ja nojaa sohvaan, pitää ensin nykiä kaiki takaisin paikalleen tai ei vaan kertakaikkiaan pysty katsomaan telkkaria. Ei millään :).

   Poista
 9. Tämäkin postaus olisi kiva itsekin tehdä. Tänään tein jo aamuistani postauksen, joten pitänee ainakin välillä keksiä jokin uu aihe kuin minä itse.
  Mieheni laskettelee tota konttikieltä sujuvasti, mutta minä en ole sellaista edes kuullut lapsena, saatikka että osaisin sitä. Kummallista ettei korviini ole sitä tullut, vaikka mieheni kanssa olemme saman kaupungin kasvatteja eikä meillä ikäeroakaan ole kuin vuosi, niin luulisi että lapsilla olisi ollut samanlaiset leikit.
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin eilen sun aamupostauksen, mutta en ehtinyt justiin siinä kohtaa kommentoida, joten jäi. Ja samalla jäin miettimään, että kumpi oikeastaan olen, aamu- vai iltaihminen ja tulin siihen tulokseen, etten oikein kumpikaan :). En jaksa/halua valvoa myöhään, mutta en tykkää herätäkään aikaisin. Paitsi silloin, kun on vapaata ja herätyskello ei määrittele aamua. Tänäänkin nousin aikaisemmin kuin työaamuina, kun sain itse päättää.. Sama lomalla.

   Kohanaa intti kookonloppua vintti! (Vähän jo kaduttaa, että tuli eilen mainittua toi kontinkieli, koska se jäi nyt niin päähän, että kaikki kääntyy väkisin..).

   terveisin Annukka Kontti eli Konnukka Antti ...

   Poista
  2. No toi Konnukka Antti sujuisi minultakin, mutta sitten nuo monimutkaisemmat ei.
   terveisin Kostiina Kirtilahti (oliko oikein?)

   Poista
  3. Kostiina Krintti Kortelahti Kontti eli melkein nappiin :).

   Mutta nyt mun on pakko koittaa ravistaa tää kieli pois päästä, koska se ei ole jättänyt mua rauhaan sen jälkeen, kun menin urpouksissani kirjoittamaan ton ykköskohdan.
   Pitänee keskittyä johonkin järkevämpään :)


   Poista
 10. Voi apua, tästä tuli mieleen niin paljon kaikenlaista kommentoitavaa! Mutta yritän kommentoida lyhyesti. :-)

  Mä en ole ikinä tajunnut kontinkieltä. Monta muuta kieltä osaan, mutta kontinkieltä en. :-D

  Yleistykset ovat sellainen juttu, joka saa vereni kiertämään väärin päin. En kerta kaikkiaan voi sietää sitä, miten helposti asioita yleistetään tai miten heppoisiin perusteisiin ja tietoihin ihmiset saattavat mielipiteensä perustaa. Tosin sorrun tähän varmasti itsekin, vaikka yritänkin aina pohtia asioita monelta kantilta ja ymmärtää, että asiat eivät ole aina sitä, miltä ne näyttävät.

  Mulla on hirveä ongelma kylppärin maton kanssa. Se ei pysy nimittäin mitenkään suorassa! Raivostuttaa siinä pöntöllä istuessa, kun jalka lepää maton päällä ja yhtäkkiä huomaan, että matto onkin muutaman sentin vinossa. :-D Ostin sinne alle jo sellaisen liukuesteenkin, mutta sekään ei auta. Kyllä tässä meinaa hermo jo ihan mennä. :-) Eli siis toinen (vai monesko jo?) maton suoristelija ilmoittautuu!

  Minä tykkään silittämisestä, ja silitän alushousutkin! :-D On jotenkin suunnattoman tyydyttävää nähdä, kuinka vaatteet siliävät ja kuinka niistä alkaa muodostua suoria viikattuja pinoja. Lakanatkin silitän. Kuka mistäkin hupinsa saa. :-)

  Minäkään en koskaan sano noita "mitäs minä sanoin" tai "kuka oli oikeassa" -juttuja. Turhempaa ei minusta ole. Katson mieluummin eteenpäin siinä vaiheessa, kun jotain on tapahtunut, ja mietin, että miten tästä eteenpäin. Meillä harrastettiin kotona paljon tuota jälkeenpäin viisastelua ja syyllisen etsimistä, ja se saa karvani heti pystyyn. Olen päättänyt itse toimia toisin.

  Nyt on pakko lopettaa ja ruveta etsimään jotain aamupalaa. Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa tämä oli vissiin se lyhyt kommentti. :-D

   Poista
  2. Kiitos tästä lyhyestä kommentista Satu :D. (Kootos kintti kostä täntti kohyestä lyntti kommentista kontti Kotu Santti..)

   Toi oli just osuvasti sanottu, että alkaa veri kiertää väärinpäin. Just sillai mulle on viimeaikoina käynyt, koska olen ihan periaatteestakin kaikkea yleistämistä vastaan. Ja muutama aihe on sellainen, jotka mua eniten kiehauttaa. En jaksa esim. yhtään mitään "keski-ikä"- yleistyksiä, enkä kyllä paljon muutakaan.. Grrr. Joutuu varmaan jonain päivänä alkaa vastaväittämään, mutta siihen tarvitaan tietynlainen mieliala, että siirtyy tekstiksi asti. Riittävän ärsyttävä päivä siis :)

   Kylppärit on kans just pahoja suoristajalle :D. Jos siis on laattalattiat ja heti näkee, onko maton reunat laattasaumojen kanssa linjassa.
   Meillä on kylppärissä pyöreät matot, joten vois kuvitella, että niitä ei joudu suorsisetelemaan, mutta koska niitä on kaksi ja molemmat on näköetäisyydellä siitä pöntöltä katsottuna, niin nehän on aina pakko siirrellä keskenään samaan linjaan, koska jompikumpi on aina liikkunut. Yhtä suoristelua koko elämä :D.

   Mutta voihan kääk! Silittäminen ei tosiaan kuulu mun lempipuuhiin ollenkaan. Olenkin kiitollinen, että ukkeli ei töissä tarvi mitään kauluspaitoja, joita joutuisin silittelemään. (En uskaltais ottaa sitä riskiä, että hoitaa sen homman itse, koska pelkäisin, ettei kumminkaan muista irrottaa silitysraudan johtoa seinästä..)

   Mun äitipuoli oli just se "Mitäs minä sanoin"-tyyppi, mutta isältä en ole kuullut sitä lausetta kertaakaan. Kyllä se mahdollisen virhevalinnan tehnyt ihan varmasti itse tietää, että pieleen meni ja olo on jo riittävän kurja olman mitään besserwisseröintiä..

   Iloista viikonloppua ja laitoin sulle vielä (oikeasti lyhyen) viestin sinne edellisen loppuun!

   Poista
 11. Aivan mahtava! Enhän mä löydä edes sanoja kertomaan, kuinka erilaisia ja niin kuvaavia faktoja olit kirjannut. Mankeli <3 Olisipa meillä tilaa, niin sellaisen hankkisin. Huippua viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaukset tuli ilman suodatinta ja ilman järkeä :). Olishan sitä voinut alkaa jotain fiksumpia miettimään, mutta ei olis sitten enää ehkä ollut mun näköinen.

   Meidän mankeli on museomallin Upo, josta se kangaskin on jo ihan riekaleina, mutta aina vaan pelittää. Jalkoja siinä ei tosin ole, eikä sille oikein ollut tilaakaan, mutta kököttää kellarin nurkassa mummon vanhan lipaston päällä. Tulee aina hyvä mieli, kun sieltä putkahtaa sileä lakana, jonka voi kääriä nätisti rullalle :).

   Iloista viikonloppua Tiina ja kiva kun poikkesit <3

   Poista
 12. Olipa kiva lukea sinusta:) Käärmeitä ja ukkosta pelkään minäkin,enkä pidä silittämisestä. Mutta ulkoilusta tykkään. Työn puolestakin se onnistuu päivittäin..mikä on hieno juttu. Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että mun käärmekiintiö on tullut lapsuusaikana täyteen, kun silloinen ystävä asui paikassa, jossa käärmeitä vilisi pitkin pihaa ja kasvihuoneita. Hrrrr. Aina oli joku harmaa kyy jossain mutkalla. Tai ulkouima-altaassa uiskentelemassa. Se oli oikeasti tosi pelottavaa, mutta ikinä ei kyllä käärme ole purrut. Enkä sen jälkeen (luojan kiitos) ole käärmeisiin törmännyt (paitsi Thaimaassa opasaikoina), vaikka tiedänkin, että niitä esim. meidänkin kotigolfkentällä on. Joku suojelus vissiin :)

   Leppoisaa lauantaita Mäkelään myös <3

   Poista
 13. Hahhaa, naurattaa! Minuakin eniten tuo 12!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että meitä suoristelijoita on muitakin :).

   Ja kivaa "nähdä" sut täällä Marita <3

   Poista
 14. Ihana, kun nappasit tämä haasteen!

  Todella kivoja faktoja ja tuo penkkipuseppä oli mielenkiintoinen juttu. Meidän perheessä meillä molemmilla löytyy Kotiteollisuuskoulu nuoruudesta. Siellähän minä tuon murun tapasin. Hän on koristeveistopuuseppä ensimmäiseltä ammatiltaan!

  Minulla on mankeli kanssa jossain tuolla kaapin perillä ja siellä se saa ollakin. Ulkoilmaihmisiä ovat varmasti kaikki golfarit.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää oli kiva tehdä. Kiitos perjantai-iltapäivään sopivasta inspiraatiosta :).

   Ja hauska kuulla, että teilläkin on kotiteollisuuskoulu taustalla. Sen niminen se täälläkin oli vielä mun aikoina (puuseppä-isäni oli siellä rehtorina ja matikan opettajana), mutta sittemmin muuttui Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitokseksi ja penkkipuusepistäkin alkoi tulla artesaaneja, mutta itse tykkään, että puuseppä on puuseppä :).
   Sun mies on pakosti taitava, koska koristeveisto ei ole ihan jokamiehen heiniä. Ei voi rouhia menemään miten sattuu..

   Ai että sulla on mankelikin siellä kaappien kätköissä :D. Voivoi. Se on sellanen peli, josta tykkään. Silitysraudasta en.

   Ja juu. Ulkoilmaihmisiä ollaan. Oli keli mikä hyvänsä.

   Iloista viikonloppua ja kiva kun poikkesit!

   Poista
 15. Olipa kiva lukea sinunkin haaste. Näistä oppii niin paljon toisesta.
  Itse en ole oppinut koskaan kontinkieltä. Eipä sitä lapsena meillä puhuttukaan.
  Olen taas tosi huono muistamaan numeroita.
  Monia yhteisiäkin asioita löytyy kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään lukea muitten vastauksia, mutta omiini en viitsi enää palata sen jälkeen, kun olen ilman järkeä ja suodatinta kirjoittanut mitä ekana tulee mieleen :). Olis sitä voinut jotain fiksumpaakin keksiä (ehkä..), jos vähän olis malttanut miettiä.

   Mua alkoi jo kaduttaa koko kontinkielen mainitseminen, koska siitä lähtien olen käännellyt kaikkea päässäni kontiksi.. Paitsi että jossain kohtaa kansakoulussa olikin muotia puhua "vede"-kieltä, joka oli sama asia, mutta eri sanalla muunneltuna. Eli Kati Kontti (Koti Kantti) oliskin Kati Vede eli Veti Kade :). Toivottavasti pääsen tästä omituisuudesta äkkiä eroon, kun riittää tota päässälaskettavaa kertotauluakin välillä pakkomielteeksi asti.

   Leppoisaa sunnuntaita ja kiva kun kävit!

   Poista
  2. Ai niin, se vedekieli. Minun työkaveri puhuu sitä sujuvasti ja se kuulostaa ihan tanskalta :D
   Mukavaa sunnuntaita sullekin :)

   Poista
  3. Venskaa tade :). Heti piti kokeilla puhua ääneen..

   Poista
 16. Huh, päätä huimaa tuo sinun numeromuisti ja päässälaskutaito! Minulle on suotu surkeat kortit molemmissa. :D Inhoan silittämistä myös. Voisin EHKÄ tykätä siitä jos olisi sellainen kiinteä ja riittävän iso silitysteline seinässä kiinni. Ja johdoton silitysrauta. :D Mulle on jäänyt kauhea mankelipelko lapsena kun pikkuveljen käsi jäi joskus sinne väliin... Kauhea paniikki ja lääkärireissu, onneksi mitään ei murtunut. Hrrrr. Mutta todella mielenkiintoinen postaus, voisin ehkä itsekin jossain vaiheessa toteuttaa tämmöisen! :) Ihanaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei ole pelkoa, että muistaisin kenenkään tilinumeroita, kun jälkeen IBANeitten tulon en ole enää muistanut omaanikaan ulkoa :). Mutta muuten taitaa olla kyllä isän perua toi kaikenlainen laskeminen. Hän kun oli paitsi puuseppä, myös matikan opettajana samassa koulussa, jossa oli reksinä. Piti huolen siitä, että päässälaskutaito ei katoa. Ja olen siitä kyllä kiitollinen. Ei tarvi aina kaivaa laskinta kännykästä esiin.

   Mutta ai kamala sentään pikkuveljen kättä! Hui. On mahtanut sattua. Mankeli on sen verran armoton peli, että runnoo kyllä kaiken, mitä sinne työntää. (Josta tuli mieleen tapaus, joka ei siis millään lailla liity tähän, mutta tulipahan nyt vaan jostain päähän juurikin ne puuseppäopinnot, joitten aikana välillä sattui kaikenlaisia läheltä-piti-tilanteita. Mm. sellainen, että takertui yhden pojan villapaidan helma oikohöylän moottoriin ja moottori jatkoi pyörimistä niin, että samalla villapaita veti pojan kasvoja lähelle höylänteriä. Hrrrrr. En pysty edes ajattelemaan, mitä olis tapahtunut, jos ei opettaja olis ehtinyt viime hetkellä painaa hätäkatkaisijaa. Eikähän sekään kivaa ollut, kun yksi toinen luokan poika (tai miehistä kai pitäis puhua) halkaisi etusormensa vannesahassa. Saatiin onneksi kursittua kasaan. Mutta nämähän ei siis millään lailla liittyneet mihinkään :)).

   Oliskin kiva, jos tekisit tämän. Tuun takuuvarmasti lukemaan.

   Leppoisaa sunnuntai-iltaa Anna <3

   Poista
 17. Hauskoja! :)) Tai siis ei ne, jotka ei oo hauskoja. Kuten ruumiit. Uuh.

  Mulle toi kontinkieli on aina ollut jotenkin hepreaa. Menee kieli solmuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pareen, kun ei jälkikäteen näitä omia vastauksiaan lue :). Kaikki tuli ihan vaan refleksillä ja pakosti sellaistakin, mistä olen kirjoittanut aiemminkin, kun ei meinaa millään piisata itsestä aineksi 25 faktaan. Niin yksinkertainen tyyppi vissiin.

   Mua kuule kaduttaa, kun menin muistamaan koko kontinkielen. Nyt kääntelen kaiken kontiksi, enkä yhtään haluais... (Taru Kontti - Koru Tantti ja sillai..)

   Huomasin sivupalkista, että oli ilmestynyt jättisuuri kuksankuva siihen, joten arvannet, mihin suuntaan tästä seuraavaksi.. See juu <3

   Poista
 18. Mä muuten olen joskus niitä hammaslääkärin lampun neliötä tai kattolevyjen reikiä laskeskellesssni ajatellut, että miksei be anna asiaakkaalle kuulokkeita päähän ja smmu sunne kattoon jotain leffaa tms. Sis suunnata ajatukset reilusti muualle, eikä tarttis kuunnella -varsinkaan niitä tyhmiä kysymyksiä, joihin ei voi vastata kuin öhmöh mmm öihh kun suu on täynnä tuppoo ja työkaluu 😳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Pitäiskö hakee lasit nenälle, opetella lukemaan vaiko oikolukemaan 😂😂)

   Poista
  2. Kuulokkeet olis kyllä jees. Ja niihiin jotain rauhoittavaa laineiden liplatusta mieluusti, kun nykyään saa ne aurinkolasitkin päähänsä, niin vois kuvitella loikoilevansa rannalla.

   Oli muuten hivenen häiritsevää, kun hammaslääkärin työvalo oli muutettu sellaseksi, jonka tarkoitus vissiin on säästää energiaa ja syttyy vasta, kun heilauttaa kättä sen edessä (vähän kuin hanat ja suihkut yleisissä paikoissa nykyään), josta seuras se, että lääkärin piti tämän tästä irrottaa toinen käsi ja heilautella sitä, että lamppu pysyy päällä. Ei ehkä käytännöllisin mahdollinen peli siihen paikkaan.

   Poista
  3. Aika omituinen säästökohde 😳 -ajattelepa hammaslääkärille jo valmiiks vähän huono päivä, sitten vielä valokin on kuin blondin vilkku 🙄

   Poista
  4. Juu ja olin maanantai-aamun ensimmäinen potilas :)

   Poista
 19. Hauskoja faktoja! :D Mä en ymmärrä tosta konttikielestä en kerta kaikkiaan mitään, en ole koskaan ymmärtänyt. :D Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä munkin olis kannattanut panostaa enemmän johonkin maailmalla vähän yleisemmin puhuttuun kieleen :D. Harvakseltaan enää kuulee konttia....

   Kiitos samoin Katja <3

   Poista
 20. Olipa kiva lukea näitä faktoja :) Lämminhenkistä ystävänpäivän iltaa ja iso halaus Annukalle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi dääämm. Jos olisin tiennyt, että täällä on odottamassa ystävänpäivähalaus aurinkoisilta Pakettipojilta, olisin avannut illalla koneen. Kiitos <3

   Poista
 21. Mainioita faktoja - ja muutama yllätyskin. Ja muutama sellainen, jotka voisivat omaltakin listaltani löytyä - esim. tuo pölynimurin ääni;)
  Oikein hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle - toivottavasti päiväsi oli ystäväntäyteinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on mies, joka tietää ajoittaa imuroinnin sellaiseen aikaan, etten ole kotona :D. (Eikä ole edes mikään vitsi, vaan totta. Tykkää imuroida rauhassa, eikä halua ketään siihen jalkoihin pyörimään..)

   Päivä oli yksinäinen (töissä) niinkuin aina, mutta kotona taas ystävällinen. Myöhästyneet kiitokset <3

   Poista
 22. Jänniä asioita listasit tähän! Aika paljon tunnistin tuosta itseänikin, taidan minäkin olla mm. vähän yliherkkä juuri äänille, mutta myös hajuille. Ja minullakin on hassuja tapoja tutkia ja laskea jotain katossa tai kadulla tms. Numeroissa olin kanssa nuorempana aika haka mutta nyttemmin en niinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskemispakkomielle on välillä vähän rasittava :). Tai ei se vissiin sentään ihan pakkomielle ole, mutta aika vakiintunut tapa kumminkin. Ja sujuu vaikkapa kotimatka paljon nopeammin, kun kävellessään laskee vaikkapa valotolppia :).

   Mukavaa päivää sinne! Täällä paistaa pitkästä aikaa aurinko, mutta menee nyt vähän hukkaan työpöydän takana. Vaan onpa sitä aina mukavampi katsella ikkunasta ulos, kun on vaihteeksi valoa, eikä ikuista sumppua. (Ja en sitten koskaan ehtinytkään sitä kotiaiheista haastetta toteuttaa. Ja kädetkin meni ohi. Pöh. Vaan jos kävelee joku sopiva vapauden symboli vastaan, niin toivon, että on kamera matkassa).

   Poista
 23. Mielenkiintoista faktaa! :)

  Kontinkieli, en osaa enkä ymmärrä. Mä olen surkea tommosessa vaikka esim. lapsena opin suomen-ja ruotsinkielen yhtäaikaa. En osaa edes oikein kääntää esim. pennuille jaffaa juttuja. No, eipä haittaa. :D

  Mutta haittaa on ollut, kun en muista numeroita ja yksityiskohtia kovinkaan tarkkaan. Lasken sen hienoksi taidoksi, joka sulla on! Ai, nyt valehtelen, muistan nimittäin yhden kirjekaverin postinumeron lapsuudenajalta. Ja lasten sotut.:D

  Ja voi hitsi, että minuukin ottaa päähän, jos joku taulu tai muu on vinossa. Oikeasti! Kidutusta, jos joutuu pitkään semmosta kattelee. Ja toinen on likaiset tiskipöydät tai keittiöpinnat. Niin tekee mieli ottaa vieraassa paikassa rätti käteen ja pyyhkiä pinnat. (Se on sukuvika kuulemma)

  Hieno periaate tuokin, että koskaan et ole sanonut, "mitäs mä sanoin". Mä en sitä viljele, mutta oon sortunu tuohon hommaan.

  Tiedän monia tyyppejä jotka laskee juttuja. Montako lautaa katossa, montako hedelmää kulhossa jne. Olisi kiva tietää mistä se juontaa. Mä en laske kuin pakosta! :D

  Tuo peilikuva/valokuva juttu omalta osalta on semmonen, en mollaa, mutta en kehukkaan. (Muistan, kun nuorena tuli kehuja ulkonäöstä t u n t e m a t t o m i l t a nuorilta miehiltä, en pitänyt siitä yhtään. Ärsyynnyin!Enkä pidä siitä vieläkään)Se on mikä on. Omaa miestä ei lasketa! :)

  Moni noista jutuista täsmää itseni kanssa: matalapaineet, innostumiset,yleistämiset jne. Sihisee tämä Tarja-käärme.

  Hyvää päivän jatkoa! :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtaisin kuule kontinkielentaitoni sujuvaan ruotsiin ihan koska tahansa :). Ei oo niin hirveen hyödyllinen toi kontti, jota enää harvemmin kuulee.. Sensijaan ruotsi on pahasti ruosteessa, kun en sitä työkseni tarvi. Englannilla mennään ja kaikki muu katoaa päästä. Mutta palautuu kyllä onneksi, kun saa riittävästi aikaa. Ei käy mikään enää äkkiä nykyään :).

   Mutta siis kääk. Joutuisin antamaan sulle rätin heti ovella, koska meillä on harvemmin tiskipöytä ihan vimpanpäälle kiiltävä. (Paitsi silloin harvoin, kun minä siivoan, mutta useimmiten mies ehtii ensin ja jää niitä rätin jälkiä, mutten ole niistä halunnut huomauttaa, koska muuten lankeaa tiskit mulle samantien ja sitä taas en halua. Mieluummin vähän roiskeita. Ja valkoisessa ruokapöydässä on aina painomustetta, koska ukkeli lukee lehteä niin, että nojaa siihen kyynärpäillään ja muste tarttuu. Murrr. Siitä olen kyllä huomauttanut, muttei muista.)

   Viikonloppuna laatoitin vihdoin ja viimein meidän pikkuveskin lattian, joka on ollut aloittamista vaille valmis siitä asti, kun purin koko tilan alkutekijöihinsä. Eli noin kaksi ja puoli vuotta sitten :D. Arvaa vaan, meinasko tulla harmaita hiuksia, kun vanhan talon seinät ei ole suorat ja pakosti jäi laattojen ja seinän väliin erilevyisiä rakoja ja näyttää siltä, ettei ole linjat suorassa. Mutta toivottavasti korjaantuu, kun asennan seinäpanelit. tai sitten menee kaikki vinoon, enkä voi käyttää koko veskiä ollenkaan. Ellen laita seinälle taulua, jota voin suoristella...
   Vaikiaa on välillä tää itsensä kanssa eläminen :)

   Jahka olen riittävän huonolla tuulella, kirjoitan sen yleistämisen vastaisen postauksen, mutta nyt en ole. Odotan vaan, että pääsisisn ulos auringonpaisteeseen.

   Iloista loppupäivää Tarja!

   Poista
  2. No,ei se ruotsinkielen puhuminen sujuvaa ole, koska en ole aktiivisesti käyttänyt vuosiin. Lehtiä lukien ja strömsötä katellen... englanti on nykyisin vahvempi kieli mullakin.

   Tuskin ryntäisin pöytiäsi pyyhkimään, sillä katos mua risoo vain leivänmuruset ja kahviläikkätyyppiset tahrat. No, vesipisarat tiskipöydällä on kiikunkaakun. Ja kyllä painomusteen jälkiä löytyy meidänkin pöydältä välillä, mutta tosiaan kumma, kun se himo pyyhkiä ei ylety siihen asti.


   Kyllä taitava oot sinäkin, kun kaakelihommiin oot ryhtyny. Ja vinot seinät tuo lisähaastetta, huh! No hei, toisaalta se on veski, pääasia et peili ja taulu on suorassa, vai mitä? ;)

   Poista
  3. Kröhöm. Saattaapi tuota jokunen leivänmuru löytyä sekä pöydältä että pöydän alta..

   Veskiin valkkasin suuren pyöreän peilin, joka paitsi peittää yhden seinän melkein kokonaan, ei myöskään mene vinoon :).

   Poista
 24. Tämä oli niin hauska! Mulla on mennyt arjen tuoksinassa ohi aivan liian monta postausta, täytyy korjata tilanne ja lukea kaikkien blogeja läpi.

  7. ja 11. on niin samat ja valitettavasti myös tuo kohta 12! Siksikö met tulhaanki niin hyvin juthuun :D

  Ihanaa naistenpäivää dear Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kääk. Mulla oli nyt jäänyt huomaamatta kokonaan tää sun viesti, kun oli mennyt valvontaan. (Mulla menee kaikkien pari viikkoa vanhempien tekstien kommentit sinne siksi, että huomaisin ne, mutta näköjään ei auta yhtään, kun en siltikään huomaa. Pöh ja anteeksi. Ja tuskin nyt enää edes tätä näet, mikä harmittaa vielä enemmän).

   Naistenpäiväkin ehti tulla ja mennä, mutta joka päivä on hyvä naistenpäivä.

   Thank you Dear Tanja ja mukavata jokapäivää <3

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi