Sivut

maanantai 16. tammikuuta 2017

MUSTAA JA VALKOISTA (HILJAISUUS)


Matkattaren mustavalkokuvahaasteen aiheena on tällä kertaa Hiljaisuus.

Osallistun siihen näillä kolmella eilen Turun Ruissalossa ottamallani kuvalla.











Aurinkolaituri, kesäkahvila ja rannan penkit täyttyvät taas pian, mutta vielä vallitsi täysi hiljaisuus.


Kiva haaste. Osallistu sinäkin! Aikaa on vielä melkein viikko.




40 kommenttia:

  1. Olipa rauhoittavia kuvia. Teki mieli ottaa kupillinen kuumaa teetä ja mennä istumaan tuohon puiston penkille ja nauttia noista auringonsäteistä.
    Ihanaa viikonalkua Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihmeessä jo kerkisit kommentoida Outi, kun vasta painoin julkaise-nappia? Oot kyllä universumin nopein (ja ahkerin) tässä lajissa.

      Eilinen päivä oli ihan älyttömän kaunis. Ja hiljainen. Ainut, missä tuolla oli vilskettä, oli avanto :). Ei houkutellut tällä kertaa.

      Kiitos samoin Outi! (Vaikka jostain syystä muistinkin, että seuraavaksi tulee viikonloppu :))

      Poista
  2. Autuas hiljaisuuden tunnelma on penkki kuvassa. Valo siivilöityy upeasti taivaalta.
    Kauniita kuvia!

    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Liplatus!

      Ja kaikinpuolin mukavaa viikkoa sinulle myös. Toivotaan, että saadaan nauttia valosta.

      Poista
  3. Tää nimenomainen haaste on ollut mielessä toteuttaa. Täytyykin aktivoitua 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja kivat kuvat, tiätty 😊

      Poista
    2. Nää mun kuvat tuli eteen tavallaan vahingossa. Ei sieltä, mistä olisin hiljaisuutta varsin lähtenyt metsästämään, mutta paikka oli ihanan rauhallinen muutenkin. Kesällä sitten taas herää eloon.

      Osallistu ihmeessä. Ja kiitos paljon :)

      Poista
  4. Hienot mustavalkokuvat. Ruissalo on aina yhtä ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina.

      Päädyttiin Ruissaloon vähän sattumalta. Tultiin alunperin katsomaan pohjoiseen muuttaneen vanhemman pojan jääkiekko-otteluita (tai siis oikeammin poikaa) lauantaina Naantaliin ja sunnuntaina Kaarinaan. Tuli siinä mieleen jäädäkin yöksi johonkin lähistölle ja kylpylässä oli edullinen äkkilähtötarjous. Oli mukavaa.

      Poista
  5. Eipä tuolla hirveästi ruuhkaa näytä olevan. Mistähän syystä? :-)

    Kiva lähestymistapa aiheeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä taisi käydä paremminkin niin, että aihe lähestyi mua ihan vahingossa :). En olis varsin hoksannut lähteä hiljaisuutta tuolta etsimään, mutta olin iloinen, kun sitä riitti hotellin ja kylpylänkin puolelle. Johtuen ehkä siitäkin, että oltiin ukkelin kanssa varmaan paikan nuorimmat majoittuvat. Meidän lisäksi oli paljon 90-100-vuotiaita herrasmiehiä ja rouvia. (Kylpylä toimii pitkälti veteraanuen kuntoutuspaikkana).

      Avannossa sen sijaan oli ruuhkaa, mutta sinne ei nyt ollut hinkua. Hrrrr

      Poista
  6. Kauniit kuvat, niin rauhoittavat.

    VastaaPoista
  7. Kauniit mustavalkoiset kuvat, ihanan rauhallisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kas kun tulikin sattumalta samantapainen kommentti kuin edellisellä kommentoijalla! :D Hassua!

      Poista
    2. Kiitos paljon Anneli ja Anna :). (ei liity aiheeseen, mutta tuli noista teidän nimistä mieleen, että meillä taitaa kaikilla olla nimpparit samana päivänä joulukuussa :)).

      Tunnelma Ruissalon rannalla oli jotenkin pysähtynyt, mutta odottava samaan aikaan. Kevättä kohti mennään!

      Poista
  8. Onpas upea paikka, tuo alakuvan talo on tosi ihana! Kiva kun tulit mukaan, mukavaa alkanutta viikkoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruissalossa on tosiaan kaunista. Näköjään myös talvella.

      Kuvauskohteet tuli eteen tavallaan "puskista" niinkuin sulle kirjoitinkin. En varsin olis osannut hiljaisuutta tuolta lähteä etsimään, mutta ihanaa rauhaa oli tarjolla meille viikonlopun viettäjille.

      Mukavaa viikkoa sinulle kans!

      Poista
  9. Voi, mitä kuvia!<3 Täydellinen rauha ja tuo aurinko, huokaus.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhallista tosiaan oli. Kaikkialla muualla paitsi avannossa :). Uimareita oli ihan jonoksi asti, mutta hyvät oli puitteetkin siihen puuhaan. Itse viihdyin paremmin kylpylän lämpimissä vesissä..
      Aurinko tuntui jotenkin ihan uskomattomalta. Se meinaan paistoi ihan täydeltä terältä niin, että tunsi jo hyvin, kuinka se lämmittää. Eli nyt on pakosti kevät ihan ovella :)

      Poista
  10. Heh, vaihdoin mielessäni kuvien tunnelman kesään. Sama kuva mut kuin voikaan olla eri. Hyvin tavoitti hiljaisuuden. Kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Sulla on niin hyvä mielikuvitus, että näit mielessäs ihan oikein.
      Justiin ukkelin kans muisteltiin, kuinka kesällä kärvisteltiin siellä kahvilan ulkopöydissä ja koitettiin päästä hellettä pakoon, mutta missään ei ollut varjoa :).

      Ruissalo on kaunis paikka. Merikin niin nätti ja rauhallinen, vaikka yleensä meri on mun mielestä pelottava. Ja tuolla olis ollut sulle loistavat avantouintimestat. Hyvät saunat huippukauniilla paikalla ja nätti laituri siinä jatkona.

      Poista
  11. Oi, Ruissalo, niin nostalgista. Lapsuuden uimapaikat, nuoruuden Ruisrockit <3

    Yksinäisissä penkeissä on sitä jotain, kiteyttävät hyvin hiljaisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että on noin tuttu paikka :). Päädyttiin miehen kanssa sinne viime viikonloppuna, kun oli pari tapahtumaa Turun seudulla, eikä viitsitty ajella siinä välissä kotiin. On kyllä kaunis paikka ja hyvät ulkoilumaastot kesällä ja talvella. Ja ihana rauha (Ruisrockissa ei ehkä niinkään :D).

      Ei mene kauaa, kun penkeillä on taas kuhinaa. Niin lämpimästi aurinko jo paistoi.

      Poista
  12. Voi vaan kuvitella muutamien kuukausien päästä mikä vilinä tuolla onkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Kata Maria. Mutta on siitä jännä paikka, että vaikka porukkaa (joista suuri osa meikäläisen kaltaisia turisteja) on paljon, niin silti tunnelma on aina jotenkin hirmu leppoisa. Auringolla on ihmeellinen voima. Ja se tuntuu Ruissalossa aina paistavan.

      Kiitos kun poikkesit ja jätit viestin.

      Poista
  13. Onpas kauniita ja seesteisiä kuvia.<3 Lännessä ne munkin juuret ovat, vaikka ei ihan tuo seutu. Kuvissasi on jo kevään lupausta. Jee!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan aiemmin käyty Ruissalossa vaan kesällä, mutta nyt oltiin Turun seudulla viikonloppuna katsomassa jo toisaalla asuvan pojan jääkiekkopelejä ja päätettiinkin jäädä yöksi. Ja sattui olemaan hyvä äkkilähtötarjous tuolla Ruissalon kylpylässä (joka on paikka, jossa voi aina tuntea olonsa nuoreksi, koska ukkelin ja mun yhteenlaskettu ikä on aikalailla sama kuin monella vieraalla yksinään ;). Ihailla täytyy kaikkia niitä hyväkuntoisia veteraaneja ja rouviaan, jotka näyttävät nuoremmilta kuin moni kuuskymppinen. Taatusti ovat viettäneet terveellistä ja hyvällä tavalla vaatimatonta elämää).

      Itse vierastan merta. Tai jopa vähän pelkään, mutta nyt se oli kyllä ihan älyttömän tyyni ja ystävällisen näköinen. Vois luulla, että oli kesä. (Jos ei tietäis, että on talvi :D)

      Poista
  14. Ihanat kuvat ja hiljaisuuden voi melkein "kuulla" ja vielä auringon pilkahduskin joukossa. Tuolle penkille tekee mieli ihan istahtaa katsomaan ja kuulemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntai oli kyllä niin kertakaikkisen mahtavan kaunis päivä, kun aurinko paistoi ihan kuin kesällä ja meri oli ihan tyyni ja sula. Ihan tunsi, kuinka aurinko lämmittää, mutta sen verran jäätyi pehva vielä penkillä, ettei voinut kovin kauaa istuskella :).
      Meri on mun mielestä yleensä pelottava, kun ei ole koskaan lähellä merta asunut, mutta nyt se kyllä näytti ihan kaikki parhaat puolensa. Ei ihme, että oli uimareita melkein ruuhkaksi asti. Mutta varoin, ettei vaan kukaan osu kuvaan :)

      Poista
  15. Jestas mä tykkään mustavalkokuvista älyttömästi. Niin upeat kuvat, joista välittyy jotain erityistä. Ruissalo on kyllä ihanan terapeuttinen paikka kesät talvet. Siitä tulikin mieleen, että sain pojalta joululahjaksi "lahjakortin", jossa luvattiin yhteinen kävely siellä ja kaakaot Honkapirtillä. Jee - täytyypä muistaa realisoida se pian :)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, miten erilainen tunnelma kuviin tulee, kun poistaa värit (tai siis oikeasti en poistanut mitään, vaan otin kuvat valmiilla mustavalkoasetuksilla, kun en osaa värikuvia värittömiksi käsitellä). Jotenkin niin paljon rauhallisempaa.
      Mutta siis aivan ihana päivä oli toi sunnuntai. Merikin ihan tyyni ja sininen, eikä yhtään pelottava niinkuin mun mielestä yleensä, kun en ole koskaan meren lähellä asunut.

      Ei olla aiemmin talvella Ruissalossa käyty, mutta oli kyllä niin kivaa nytkin. Hyvät ulkoilumaastot ja kaunis keli. Mitäpä sitä ihminen muuta tarttee.

      Kivan lahjakortin sait. Ei parane hukata :)

      Poista
  16. Hyviä kuvia! Varsinkin tuossa tokassa kuvassa on aivan ihana tunnelma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Heidi. Penkkikuva on munkin suosikki. Ja tunnelmakin ihan eri kuin samoilta jalansijoilta ottamassani värikuvassa. Mustavalkoisuus rauhoittaa.

      Kiva kun poikkesit ja jätit viestin. Mukavaa kevään odotusta!

      Poista
    2. On kyllä jännä miten mustavalkoisuus vaikuttaa tunnelmaan. Kiitos samoin sinulle! :)

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. Lähti vahingossa vanhalla profiililla mun hymynaama, kun puhelimella tihrustin.

      Iloista tätä päivää :)

      Poista
  17. Ihanan hiljaiset kuvat...tänään taas sellainen sirkus oli töissä, että mielelläni istuisin tuolla penkillä ihan yksin hiljaisuudessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina sama fiilis, kun tulen töistä, vaikka olis ollut ihan normi päivä. Ei huvita hetkeen puhua kenellekään mitään. Olla vaan yksin ja hiljaa.

      Rauhallisempaa loppuviikkoa sulle Satu.

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Iloinen kulkuri :). Ja kiva "nähdä" sut täällä!

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi