Sivut

lauantai 6. helmikuuta 2016

D NIINKUIN DETOX JA F NIINKUIN ...?

Päätin hetken mielijohteesta kokeilla viikon mittaista Detox-kuuria, jota toki voi(si) jatkaa vielä toisenkin viikon tai varmaan pidempäänkin, mutta tähän saumaan viikko on nyt hyvä.

Tarkoituksena Detoxilla on siivota elimistöä myrkyistä ja sitä kautta tuoda lisää energiaa ja hyvää oloa. 

Siinä mielessä ajoitus ei ehkä ole omalla kohdallani kaikkein otollisin, koska tuntuu, että olo on nyt muutenkin ihan reipas, eikä takana ole mitään joulun kaltaista mättöjaksoa, josta siirtyisin suoraan vihreiden vihannesten pariin. Tammikuu on myös perinteisesti tipaton, joten viimeisestä viinilasillisestakin on aikaa. (Tähän muuten liittyy yksi itseäni ärsyttävien yleistysten aiheista. Joku muita parempi ihminen kun aina ehtii vihjata, että jos pitää tipatonta, kyseessä on ongelma.. Grrr.)

Seuraava ohjattu Detox-jakso olisi alkanut tulevana maanantaina (8.2.), mutta koska ohjeet saatiin jo torstaina, päätin aikaistaa aloitusta parilla päivällä. Ajattelin, että on mukavampaa perehtyä hommaan viikonloppuna. Ehtii maanantai-aamuun mennessä jo tottua uusiin eväisiin. Ja jotenkin jakson päättäminen perjantaina sunnuntain sijasta tuntuu ajatuksena kivemmalta.

Yläkuvassa ostoskassin sisältöä. Kauppalappu unohtui työpöydälle, joten ostin ne mitä muistin ulkoa ja hain loput myöhemmin. Tuli heti lisäenergiaa pelkistä keväisen vihreistä väreistä.Tuttujen vihreiden (joista yhtenä henkilökohtainen inhokkini varsiselleri..) joukossa oli tämä itselleni ennestään tuntematon vekkuli, josta itselleni tuli sattuneesta syystä mieleen kahvakuula. (Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en enakkoon tiennyt miltä fenkoli näyttää, joten piti ensin kuukkeloida kuva, että tiesin, mitä kaupasta etsin.) 

Kotona kassia purkaessani pidin pikku vihannesvisan miehelle ja toiselle pojista. Purjo oli tuttu ja persiljakin melkein, mutta varsiselleri ei.  Fenkolista puhumattakaan.

Miehen arvion mukaan kyseessä oli "tillisipuli". Ei huono nimi, jos tuota ulkonäköä katsoo. Poikaa avitin sanomalla, että nimi alkaa f:llä ja päättyy i:hin ja sain vastaukseksi "fretiisi" :D.  Tillisipuli eli fretiisi..


Neliviikkoisen PH-dieetin läpikäyneenä itselläni on täysi luotto siihen, että tälläkin kertaa annosten pieni koko hämää ja todellisuudessa energia riittää niillä hyvin, koska ravintosisällöt on tarkkaan mietitty. Mutta jotenkin tällä kertaa erityisesti aamiainen jännitti, koska se on itselleni se päivän tärkein ateria ja muistuttaa jossain määrin runsaudessaan hotelliaamiaista. 

Nyt päivä lähti käyntiin yksistään tällä vihreällä juomalla.

Ei mikään kaksinen makuelämys, mutta niin vaan riitti virtaa ihan siinä missä normiaamupalankin voimalla. Joskin lehdenlukurutiini, joka erityisesti kiireettöminä viikonloppuaamuina on nautinto, ei tuntunut ihan samalta. Mutta mitäpä näitä kokeilemaankaan, jos kaiken pitäisi olla aina samanlaista. Hyvin jaksoi vihreän voimajuoman avulla tehdä tunnin lenkin, eikä ollut nälkä vielä tuntiin sen jälkeenkään.

Ohjeen mukaisen välipalan siirsin iltapäivään ja söin sen sijaan lounaan. Tai siis osan siitä. Annos oli niin suuri, ettei ollut mitään mahdollisuuksia mättää sitä kerralla. Jemmasin siis alkuiltaan loput.


Jos oli lounassalaattiin yhtenä osana kuuluneen fenkolin ulkomuoto ennestään tuntematon, niin taisi olla makukin, joka oli itseasiassa aika jännä ja raikas. Tuli ihan mieleen lakritsi. 


Välipalaa


Viime keväänä kokeilemastani PH-dieetistä Detox eroaa siinä, että ruokavalioon ei kuulu lainkaan kofeiinia (PH:ssa pieni kuppi kahvia oli sallittu, mutta itse jätin sen kokonaan pois), sokeria (PH:ssa käytettiin mm. pieniä määriä hunajaa makeutuksena), eikä lihaa (PH:n resepteissä oli kanaa/kalaa).

Vähillä proteiineilla ja paljolla kasvisravinnolla siis mennään tämä viikko. Ja se tietää sitä, että salille ei ole asiaa (jota en suoraan sanottuna juuri nyt pistä edes pahakseni).  Kevyttä ja rauhallista liikuntaa (joogaa, pilatesta, kävelyä, uintia) saa ja on suositeltavaakin harrastaa. 

Ans kattoo nyt kuinka käy. En tiedä miksi tämä jännittää enemmän kuin PH:n aloitus, vaikka kyseessä on vaan viikko neljän sijasta. Ehkä eniten proteiinin vähyyden vuoksi. Kahvi tai sokeri tuskin koituu ongelmaksi. Mutta voipi olla että alkaa vihreä tee jakson aikana tympiä siinä määrin, että sitä ei vähään aikaan tee mieli. 

Että tämmöinen "ihmiskoe" tällä kertaa. Loppuraporttia seuraa viikon päästä. Nyt alan pilkkoa selleriä. Nam :).

Hyvää viikonloppua!

60 kommenttia:

 1. Moinen kuuri ei ole ollenkaan meikäläisen heiniä
  (ennemmin vanha kunnon paasto) mutta tuo tillisipuli-fretiisi kirvoitti hyvät naurut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiniäpä hyvinkin :)

   Mulla taas tyssäs se elämäni ensimmäinen ja samalla viimeinen mehupaastokokeilu joskus kymmeniä vuosia sitten siihen, että ensin piti juoda litra (tai ainakin paljon..) sitä Glauberinsuolalitkua. Ei tapahtunut mitään, mitä sen avulla piti tapahtua. Oli vaan entistä huonompi olo sen ennestään pöhön olon lisäksi, kun oli vielä se suolavesikin siellä kaiken seassa. Yäk. En kokeile toiste.

   Tillisipulifretiisi oli itseasiassa aika hyvän makusta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No niinpä :D. Jos löytyy uusia lajikkeita, joita pitää nimetä, voin lähettää nää mun miehet nimiraatiin :).

   Poista
 3. Uuh, olet sä aikamoinen sissi! Mä epäilen, että mulla jäis kyllä sellerit syömättä, ei todellakaan kuulu suosikkeihin.;D Fenkolia en muista myöskään maistaneeni, tosin äitini on voinut joskus sujauttaa sitä mun annokseen salaa!
  Tsemppiä, vaikka olen varma, ettet sä edes tarvitse näitä tsemppauksia. Hoidat homman kunnialla joka tapauksessa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fenkoli oli itseasiassa aika hyvää. Sellasta outoa ja raikasta. Selleri sen sijaan on pelkästään outoa :D. Mutta aion tälläkin kertaa tehdä ihan niinkuin ohjeissa sanotaan, koska muuten ei voi koskaan tietää, millanen vaikutus kaikella parhaimmillaan on.

   En tiedä, miksi musta nyt vähän tuntuu, että oliko tää hyvä idea ollenkaan. Sen PH:n suhteen ei ollut mitään ongelmaa, kun olo oli sellanen, että nyt tarvitaan muutosta. Ja kaikki sapuskat oli niin älyttömän maistuvia. Mutta nyt kun ei ole mitenkään turvonnut tai muuten ähkypahaolo tai edes väsynyt, ja koska tää on enemmän nyt sellanen "kerta ja karkuun-testi", niin ei ole ihan niin motivoitunut olo. Kesäloman grillikauden jälkeen voin tehdä toiste, jos tästä kunnialla selviän. Ja selviänhän mää. Mutta ei tsemppi koskaan pahitteeksi ole, joten kiitos :)

   Poista
  2. :D Tsemppiä! Vielä pari päivää!:)
   Mulla ois sulle kiva haaste blogissani.:)

   Poista
  3. Kiitos haasteesta :). Katselin mun tulppaaneita eilen sillä silmällä, että jokohan ne pitäis nakata pellolle vai vieläkö ne sinnittelis torstaihin asti. Aika ränsistynyttä kuvaa lienee siis luvassa. Pikku Detoxit olis kukillekin paikallaan :)

   Poista
 4. Mää ei kykenis , vaikka vihreet nättiä onkin :)
  Fenkolia en tunnistaisi minäkään , jos en olis nyt nähnyt , jos maistuu lakritsilta , voisi pudota... Mutta varsiselleriin en suostu , en .
  Lykkyä tykö valitsemallasi tiellä , kai sitä viikon kestää ;) on ne varmaan ihan hyvää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken vetelin yhden sellerinvarren tikuiksi leikattuna ja ihme kyllä selvisin :). Enkä nyt huijaa, kun sanon, että viimeiset palat alkoi maistua jo oikeastaan ihan ok:lta. Ihan kuin se maku olis muuttunut matkan varrella. Tai siis varren varrella paremminkin. Tai sit tässä syö vaan ihan syömisen ilosta kaiken sen minkä voi :)

   Viikko on lyhyt aika, kun en huomannut sitäkään, että tipatonkin olis loppunut jo viikko takaperin, jos olis hoksannut, että onkin jo helmikuu :). Kiitti lykystä!

   Poista
 5. Hehhee, luin sun juttua ja samaan aikaan vetelin pienen pussillisen sipsejä... Mä nostan hattua sulle ja kaikille muillekin jotka noista kuureista kunnialla selviää. Mä en aio enää ees yrittää. En tiiä olisko pieni onnistumisen mahdollisuus jos eläisin säännöllisempää elämää, näillä työvuoroilla ei ole intoa ees yrittää. En kyllä tiiä jaksaisinko tehdä työtänikään jos tuolle kuurille alkaisin. No joka tapauksessa tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hehhee vaan sulle :D. Pikku sipsipussi kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta, mutta aion nyt testata tän ensin. Viikko on niin lyhyt aika, että menee kyllä vaikka vähän huonommallakin motivaatiolla. (Se ei mulla oo nyt niin tapissa kuin silloin PH:n aikaan. Tää kun oli enemmän sellanen hetken mielijohteesta tullut päähänpisto, eikä niinkään tarpeesta. Mutta aina on varmasti olossa parantamisen varaa. Siihen luotetaan. En tiedä, ehtiikö ihoon näin lyhyessä ajassa vaikuttaa, mutta yleensä naamasta näkee hyvin, miten on tullut syötyä. Silloin PH:n jälkeen iho suorastaan hehkui ja se kävis mulle kyllä nytkin mainiosti :)).

   Kiitti tsempistä :). Kerron sit kuinka kävi.

   Poista
 6. Näyttää terveelliseltä,raikkaalta ja kauniilta.Varmasti onnistut,kun ph sujui niin kivuttomasti.Postaa miten vikko sujuu,olisi kiva kuulla.Tsemppiä kahvakuulan,tillisipulin ja fretiisin parissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu, raporttia seuraa :).

   En nyt tietenkään haluais, että olo olis huono ja tukkoinen, mutta varmaan siinä tapauksessa huomais tän viikon vaikutukset paremmin. Mulle kun jäi ne PH:n aikaiset ruuat pitkälti tavaksi, niin ei ole sen koommin ollut enää turvonnut ja ällöpaha olo. Nyt vaan kiinnostaa kokeilla, miten tää vaikuttaa energiaan. (Just nyt särkee pää, mutta johtuu varmaan enempi siitä, että on niskat treenamisesta niin jumissa, että hartiat on kuin betonia).

   Kiitti tsempistä :)

   Poista
  2. ..ja vielä tuosta tipattomasta.Alkoholista ja sen käytostä/käyttämättömyydestä kyllä kommenttia riittää.Ollaan oltu syyskuusta täysin alkottomalla linjalla.Sopii hyvin meille ja samalla tyylillä jatketaan.On kyllä kuultu monenlaista kommenttia..pääasiassa myönteistä ja kannustavaa.Mutta sitten myös"ota ees yks" "no jokainen tyylillään!!!" "oletteko tulleet uskoon??!!" ymym.Elikkäs,joillekkin se on tosi hämmentävää,jos lopettaa juomisen..Suorastaan ärtymyksen paikka;D

   Poista
  3. Älä muuta sano. Sitä on vähän niinkuin porukan petturi, jos ei ota "edes sitä yhtä".
   (Mun mies lakkasi saamasta kutsuja kavereitten saunailtoihin, kun muutaman kerran meni autolla, eikä juonut edes sitä yhtä saunaolutta. Oli vissiin vähän niinkuin häiriöksi semmosella omituisella käytöksellä, joten parempi kun ei enää pyydä mukaan, niin saa itse rauhassa renuta :))

   Poista
 7. Ihania uusia nimiä vihanneksille <3
  Itse syön viikottain noita mainitsemiasi vihanneksia ja keho toimii mainiosti!
  Minun lempi salaatti on verigreippi-fenkolisalaatti, jalostan sitä tipalla oliiviöljyä ja pähkinöitä.
  mm. Pukka merkiltä löytyy Detox-teetä, jos siihen vihreään teehen kyllästyt :)
  Hyvää kuuria !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tillisipuli-fretiisi ollut yhtään pöllömpää :). Oli ihan kiva lisä tohon lounassalaattiin, jossa oli lisäksi vihersalaattia, avokadoa ja appelsiinia. Plus oliiviöljyä ja vähän sitruunan mehua.

   Selleri on sellainen, josta en piittaa, mutta olen päättänyt, että siihenkin tottuu kun vaan syö. Öljyt ja pähkinät mulla on vakkarikäytössä. Ja kaikenlaiset siemenet. En muista milloin olisin jotain muuta salaattien päälle laittanut kuin öljyä ja siemeniä. Jos jompikumpi puuttuu, ei tuu mittään :)

   Ja juu, mulla on Pukan Detoxia kaapissa. Ja viittä eri lajia Clipperiä, joista uusin suosikki on piparminttu. Toisin kuin vois kuvitella, sillä on mieluummin rauhoittava kuin piristävä vaikutus.

   Kiitos tsempistä! Katsotaan, miten vaikuttaa. (Paremmin varmasti huomais eron, jos olis huonompi olo lähdössä, mutta toisaalta hyvä tietty, ettei ole :))

   Poista
 8. Terveellisiä fihanniksia (!) kaikki. Verenpaineen takia minäkin syön paljon fenkolia,varsiselleriä, persiljaa, parsaa ja muutakin vihreää.
  Mutta mitä se Detox tekee, ei ole oikein minun kakunpaloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullahan on sitten pitkälti ihan samat eväät jo ennestään :). Selleri ei vaan meinaa mulle oikein maistua, mutta oon päättänyt opetella. Fenkoli olikin aika kivan oloinen fihannes jo falmiiksi. (Vai onko se vihannes vai juures vai mikä..?). Mutta parsa on parasta! Ja pinaatti.

   Kattoo nyt, kuinka tässä käy. Motivaatio ei ole nyt ihan niin tapissa kuin silloin kun olen pidempään harkinnut, että "tarttis tehdä jotain". Nyt oli vähän ex tempore-päätös, mutta toisaalta viikko on lyhyt aika, kun ei näillä syömisillä ihan loppuikää pärjää kumminkaan.

   Poista
 9. Onpa hauska kuulla mitä pidit :) tekis niin hyvää minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, raporttia seuraa :). Just nyt ei ole kovin hyvä olo, kun päätä särkee ja tekis ihan hirveästi mieli suolaa :D. Sitä kun ei oikein näytä olevan tiedossa sen enempää kuin sokeriakaan, josta en piittaa muutenkaan.

   Vaikka olo on jo valmiiksi ihan hyvä, niin uskon kyllä, että tästä tulee vielä kevyempi olo ja energisempi fiilis.

   Poista
 10. Oi, mitkä värit. Ihanan raikkaat kuvat.
  Tsemppiä! Tekis hyvää minullekin, en ole koskaan kokeillut puhdistuskuuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron sitten viikon päästä, kuinka kävi ja miten vaikutti oloon :). Siitä viimekeväisestä PH-dieetistä (joka siis ei ollut mikään dieetti niinkuin itse ton sanan ymmärrän, vaan paremminkin puhdistuskuuri sekin) tuli kyllä niin hyvät kokemukset ja vaikutukset mun ruokavalioon varmaan ihan maailman tappiin. Ei oo enää ähky eikä väsy eikä turvonnut eikä ällöpahaolo, vaan energinen ja tasapainoinen. (No ei tietty aina, mutta enimmäkseen)

   Poista
 11. Fretiisi :) ihana!
  Fenkoli on hyvää, tykkään paljon. Mutta sellerin maku on nounou... Vähän samalla tavalla kuin korianteri - huh. Kumpaakin syön jos esim. työn puolesta on pakko (illallinen tms) mutta en kyllä vapaaehtoisesti!
  Mutta siis, reipas sinä! Uskon että menee hienosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kummaa. Miten sattuikin, että sellerin lisäksi mun toinen nounou on kans korianteri :). Sitä oli marokkolaisissa ruuissa varmaan kaikissa ja tuli yliannostus niihin aikoihin kun olin siellä töissä. En tykännyt siitä silloinkaan, mutta ei voinut oikein välttääkään. Skippaan suosiolla kaikki reseptit, joissa korianteri on mainittu. Selleriä sen sijaan eilen kiltisti puputin, kun ei ollut vaihtoehtoja :)

   Uskon itsekin, että hyvin menee. Eilen illalla (joka oli siis vasta eka ilta) söin muutaman murusen ruususuolaa, kun tuntui, että on pakko. Ei hirveän iso synti vielä kumminkaan :)

   Poista
 12. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olis kyllä tähän osoitteeseenkin tervetullut kuuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon päästä olen viisaampi sen suhteen, miltä tuntuu. Kirjoittelen siitä sitten.
   Mutta mulla on niin älyttömän hyvät kokemukset samaisen ravitsemusterapeutin Tiina Hälvän (joka on siis tämän Detoxin laatinut) kehittämästä PH-dieetistä, jota testasin viime keväänä, että on täysi luotto tähänkin. Ja viikko on niin lyhyt aika, että semmosen "uhraa" mieluusti oman hyvinvointinsa eteen, vaikka välillä vähän tekee tiukkaakin. (Mulla teki heti eilen, joka oli aloituspäivä, kun särki pää ja piti syödä selleriä :D)

   Poista
 13. Fretiisi, reps :)

  Ostin ruohonjuuresta kofeiinitonta kahvia. Parempaa kuin tavallinen. Jotenkin se aamu vain vaatii sen kaffen lähteäkseen käyntiin. Suosittelen, jos kaipaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fretiisi on ihan kelpo fihannes :).

   Juon aika vähän kahvia. En oikeastaan sitä aamumukillista enempää. Töissä kyllä keitän ja kaadan kuppiin, mutta aika usein kaadan sen sit viemäristä alas. Hukkaan siis menee.

   Ja huomasin siinä neljän viikon PH:n aikana, että kun vaan jätti sen aamukahvinkin heti pois, ei edes muistanut koko asiaa. Ekan viikon perjantaina ajattelin vähän niinkuin muodon vuoksi juoda kupillisen, kun sentään oli perjantai, mutta maistui ihan öljylle ja päätyi viemäristä alas sekin. Niin äkkiä siitä tottuu pois ja musta vähän tuntuu, että jos se, että nukuin viime yönä paremmin kuin miesmuistiin, johtuu siitä, että en juonut eilen kahvia, vaan sitä vihreää ja yrttiteetä, niin menee kyllä harkintaan koko mustan myrkyn hylkääminen kokonaan. Tai ainakin enimmäkseen. Kofeiinitonta en oo kokeillut, mutta sit kun tää viikko on ohi, ostan heti.

   Poista
 14. Ei kyllä yhtään himot herännyt noita vihreitä katsellessa - mutta jos tuo sama vihreys olisi Namun maapläntillä, niin voi jee! Tosin sen vihreän pitäisi olla kukkien alkuja, tai vaikkapa fretiisien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh :). Jos unohdetaan selleri, niin noi vihreät on kyllä mun ystäviä. Ja vielä jos niitä pystyis omalla pihalla kasvattamaan, niin kyl olis niin hianoo. Siitä vaan suoraan puutarhasta pöytään. Hehhee. Ei tuu onnistumaan meikäläiseltä, mutta vakaa aikomus on (taas) tänä(kin) kesänä jotain yrttejä kokeilla kasvattaa itse. Ehkei sentään fretiisejä, mutta jotain kumminkin.

   Poista
 15. Ihanan vihreä tuo ensimmäinen kuva ja tuo salaatti näyttää herkulliselta. Varsiselleri ei kyllä kuulu mun suosikkimakuihin, itse asiassa se kuuluu niiden harvojen makujen joukkoon, jota inhoan... Fretiisiä en ole tainnut koskaan maistaa :). Mielenkiintoista kuulla kokemuksiasi tästä kuurista. Minä kaivoin esiin ph-dietin ohjeet, ajattelin, että jos aloittaisin sen alusta, se oli kyllä hyvä kokemus minustakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatti oli raikasta ja sitä oli paaaaaljon. En siis selvittänyt koko lounasta vaikka yritin. Mies söi oman ruokansa ohessa tänään loput (kun pakotin :)), vaikkei siihen fretiisiin ihan niin hirveästi näyttänyt tykästyneenkään.

   Alku tuntuu nyt olevan vähän tahmeaa (johtuen siitä, että ei ollut pitkään suunniteltu juttu, vaan enemmän tällanen ex tempore-mielessä aloitettu testi) ja tällä hetkellä tekis jo niin mieli palata takaisin hyviksi havaittuihin ph-ruokiin, mutta niitten aika on sit taas ens viikonlopusta eteenpäin. (Jäi mulle ihan pysyvyksi monetkin niistä resepteistä ja loput vähän sellasia itse sovellettuja). Tänään oli kyllä lounaaksi hyvää kasvissosekeittoa, jota sitäkään en jaksanut koko annosta. Että kyllä tälläkin hyvin energiat pysyy, vaikka muuta kuvittelin. Välipalana ollut vihannesmehukin oli itseasiassa tosi hyvää, kun tiesi mitä on juomassa. (Jäi joskus nuoruudesta vähän traumoja, kun luulin purkissa olleen tuoremehua ja olikin tomaattimehua. Hrrr. Siitä tuli vähän sellanen vastenmielisyys, mutta tänään maistui tosi hyvin).

   PH on kyllä niin paras. Iloa kuurille :)

   Poista
 16. Mitäpä näitä kokeilemaankaan, jos kaiken pitäisi olla aina samanlaista,tuo lausetta voinkin käyttää mantrana jos huomisesta etiäpäin "kärsin" kovin pahasta kahvihampaan kolotuksesta joka kyllä mulle etukäteen ajateltuna on se pahin kompastuskivi tiedät kyllä missä:)
  Sulla kuulostaisi olevan aikamoisen hyvä boogie päällänsä nyt(kin) noissa healthylifejutuissa(kin), ISO peukku sille! Tiedä vaikka tillisipulifretiisiä omaankin ostoskoriin joskus päätyy, vieras juttu mullekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että sulle käy samalla tavalla kuin mullekin, että kaikki ne, joista etukäteen ajattelee, että tulee olemaan vaikeaa, onkin itseasiassa loppupeleissä kaikein helpointa. Mulla se oli toi kahvi (jota tosin en juo hirveästi muutenkaan) ja ne neljä kivikovaa jälkiuunileivänpalaa, jotka päivässä syön. Mutta niin vaan jäi kertalaakista molemmat pois, enkä muistanut olemassaolojaankaan enää. Paitsi sitä kahvia kokeilin ekan viikon perjantaina, mutta oli maku muuttunut niin öljyiseksi, että viemäriin meni.
   Jotenkin aattelen, että jos olis juonut sen sallitun kupposen aamuisin, niin olisko siinä sit se maku pysynyt niin muistissa, että ei oliskaan tyytynyt siihen, vaan koko ajan olis tehnyt mieli lisää. Nyt kun jätti senkin vaivaisen heti pois, pääsi paljon helpommalla. Että kannattaa kyllä ne mahdolliset pikku päänsäryt kärsiä, koska se on sen merkki, että myrkyt lähtee ja tulee uutta parempaa elämää tilalle. Tsemppiäääääää!!!

   Poista
 17. Kauniilta näyttää nuo detox eväät :) Minulla ei varmaan löytyisi tuollaista itse kuria, mitä sinulla on , kun olen tällainen kulinaristi ja herkuttelija. Tsemppiä viikon rutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihanaa vihreää energiaa ja montaa muutakin väriä, jotka ei nyt päätyneet kuviin, kun unohtui se ostoslista ja sitä mukaa paljon herkkuja kauppaan :).

   Ihan satavarma olen, että sulta löytyy itsekuria siinä missä multakin. Ei se muuta vaadi kuin päätöksen. (Mulla oli viime keväänä niin ällöpahaolo, että olin jo päättänyt, että haluan oman hyvän oloni takaisin ja olin valmis tekemään sen eteen töitä. PH-dieetti oli siihen kohtaan ihan kuin joku lahja. Se oli niin kaikinpuolin ihana neliviikkoinen, joka opetti mulle paljon. Ehkä suurimpana oppina tuli se, että oikeasti pystyn tekemään älyttömän maistuvaa ja samalla älyttömän terveellistä ruokaa puhtaista tuoreista raaka-aineista siinä samassa ajassa, jonka ennen olin käyttänyt salaattiaineiden pilkkomiseen tai ruuan lämmittämiseen mikrossa. Niistä opeista en enää luovu ja onneksi mun herkkuruoka on just niin sitä, mitä siinä PH:ssakin syötiin. Tää on nyt siitä aikalailla "kevennetty" (vai pitäiskö paremminkin sanoa "kovennettu") versio ja tuntuu, että tähän sitoutuminen on vaikeampaa, vaikka kyseessä on vaan vaivainen viikko, joka nyt pitäis pystyä viettämään oman itsensä takia vaikka siellä kuuluisassa aidanseipäässä :))

   Poista
 18. Laitapa fenkolia tästedes kalakeittoon - saat ihanan ylellisen hienostuneen maun siihen!

  Minäkin olen ollut "puolinaisella" detox-kuurilla tammikuun ja aion jatkaa edelleen ;). Tarkoittaen, että superterveellistä superfoodia jne. Kyllä se tekee hyvää välillä ottaa tällaisia kausia. P.S. Minua ärsyttää ihan sama! Olen myöskin ollut tipattomalla (ja joo, jatkuu edelleen ;) ) mutta en kyllä myönnä ongelmaa. Melkein ei kehtaa enää sanoa, että on tipattomalla, kun tuo ongelmaksi leimaaminen on aika yleistä. Mutta uskon vakaasti, että tipattomuus juuri lisää tipattomuutta; olen ollut useamman vuoden tipattomalla, viime vuonna mm. 100 päivää meni rikki. En oikein usko, että se voisi olla pahasta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Pilvi! Hyvältä kuulostaa "puolinainen" detox :). Ja kyllä se vaan niin on, että sillä mitä syö, on niin vissi merkitys omaan oloon niin monessa mielessä. Itse en ihan herkästi enää siitä hyvästä olosta luovu, jonka sen viimekeväisen PH:n avulla sain. Jäi niin paljon ruokia ja ymmärrystä siltä neliviikkoiselta matkaan, että olen hyvin pitkälle koostanut syömiset siltä pohjalta sen jälkeenkin. Ei tarvi kärsiä ähkyä eikä turvotusta, eikä väsymystä, kun ruuasta tulee hyvää energiaa ja kevyt, mutta jaksava olo. Sellanen supermood :)

   Ja juu. Enpä ole minäkään enää aikoihin edes maininnut koko tipattomasta just samasta syystä. Ei vaan jaksa sitä "Mitä hyötyä on olla kuukausi ilman ja sitten juoda kaksin käsin.."-legendaa. Ööööö. Siihen kaksin käsin kittaamisen ja tipattoman väliin kun mahtuu aika monta välimalliakin :). Tykkään viinistä, mutta voin olla ilmankin.

   Poista
 19. HYvältä kuulostaa :) Tsemppiä kuurille ja täällä ollaan kuulolla!

  PH-dieettivihko on minulla vielä kaapissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on ehtinyt tässä jo tulla PH-ruokia ikävä :). Niitä kun syön nykyään enimmäkseen ihan vaan sen takia, että niistä tulee niin hyvä energia, eikä yhtään ähky. Tarkasti en ohjeita tuijottele, mutta ne parhaat syöpyi niin mieliin, että menee ulkomuistista ainakin sinnepäin.

   Tää detox on vähän sellanen kevennetty (tai paremminkin kovennettu :)) versio, jossa on vähemmän ihan oikeaa lämmintä ruokaa. Paitsi eilen tein ihan mahtihyvää kasvissosekeittoa. Tai siis se ohje oli niin hyvä, ei se mun ansiota ollut :).

   Hirvittää vaan, jos paino tippuu, koska olen kovalla työllä saanut sitä hommattua vähän lisää marraskuun alusta lähtien (kun aloitin sen lihaskuntorempan).

   Kiitti tsempistä ja raporttia seuraa :).

   Poista
 20. Voihan tillisipuli :D Kiitos hyvistä nauruista! Mua houkuttaisi kokeilla tuommoista viikon juttua, koska viikon nyt seisoo vaikka päällään. Tosin kahvittomuus huolestuttaa ja mä olen esim. omenalle allerginen, niin toi kyseinen detox-kuuri ei varmaankaan sopisi... Mutta jotain tuommoista erilaista olisi kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan ja ei muuta ku tillisipulia ostoskoriin :).

   Ei kuule huolta allergioista. Tiinalla (Hälvä) on aina ehdottaa jotain tilalle, jos joku on jollekin allerginen. (Valmennuksen ajan on auki keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä Tiinalle ja just eilen joku kysyi, millä voi korvata omenan samasta syystä kuin sulla ja Tiina vastas että kiiwi on hyvä).

   Ihan kokeilemisen arvoinen juttu. Hinta oli 29 euroa riippumatta siitä, jatkaako tätä viikon vai kaks. Ja ohjeet jää itelle talteen, joten voi tehdä sit myöhemminkin, jos on tarvis. (Samalla rahalla tosin saa esim. sen kirjan, josta kirjoittelin pari-kolme postausta sitten. Ja siellä on näitä Detox-ohjeita myös. Mulle vaan sopii parhaiten tällänen jämpti versio, jossa on selvät ohjeet, mitä syödään milloinkin ja kuinka paljon. Ei tarvi itse säätää)

   Poista
 21. No huh! Elimistölle hyvä juttu varmaan :) Itse en tuohon kykenisi, kun lihaa pitää ainakin saada vähän :) Raskaat hiilarit on nyt pois ja ruokavalio on kevyt. Näillä mennään ainakin jonkin aikaa. Tsemppiä kuurille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh tosiaan :). Vähän "pelotti" itseäkin tuo 100% lihattomuus, kun proteiini on mulle tärkeää, mutta hyvä se on välillä antaa elimistölle lepoa ja puhdistusta. ja viikko on niin lyhyt aika, että ei näytä tuottavan mitään ongelmaa. (Viime keväänä olin neliviikkoisella PH-dieetillä, jonka jälkeen mun ruokavalio ei palannut enää koskaan ennalleen. Vaikka olin aiemminkin syönyt järkevästi, proteiininin (lähinnä kanan) määrä oli selvästi liian suuri, koska painoa alkoi kertyä. Liika proteiini kun muuttuu loppupeleissä rasvaksi, eikä lihaksiksi, vaikka sellanen mielikuva mulla oli. Vaan ei oo enää :)).

   Raskaat hiilarit on todellakin raskaita :). Mulle ne ei kertakaikkiaan maistu, mikä on vissiin ihan hyvä asia. Ja kiitti tsempistä! Puolivälissä ollaan jo..

   Poista
 22. Haha! Mikähän siinä onkin että se selleri on niin inhokki :D Minäkin sitä välillä käytän ihan vain terveyssyistä, mutta kyllähän se maku esim smoothien läpi tunkee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano :).

   Eilen aloin kuukkeloida sellerin hyötyjä ja kyllähän se tosiaan ihan älyttömän monipuolinen vihannes kuulostaa olevan. Paitsi että sisältää vaikka mitä elimistölle hyödyllistä, on kuulemma oiva apukeino painonpudotukseen. (Päädyin lukemaan jonkun Anna-lehden vinkin, jossa kirjoittaja kertoi aina ulkomaan reissujen croissantti-mättöjen jälkeen kotona ottavansa ohjelmaan pikku sellerikuurin, jolla olo kevenee kertalaakista. Käytti niitä just nimenomaan smoothieissa, mikä ei mulle itselle olis tullut mieleenkään. Oon vaan vedellyt raakana tikuiksi leikattuna ja irvistellyt siinä sivussa :). Mutta kyllä siihen makuun näköjään pikkuhiljaa paremmin tottuu. Ei siitä silti mun herkkua mahda tulla koskaan..)

   Poista
 23. Tämä on niin paras ruokavalio. Näyttää niin mun aineksilta. Itse kun en käytä alkoholia, niin kerran lääkärin kysyessä mun alkoholinkäytöstä, niin sanoin, että en juo... niin hän tokaisi, että "ai onko se ollut sulle joskus ongelma"? Sanoin, että ei ole ollut, mutta ei vaan maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin ärsyttäviä tollaset johtopäätökset.. Grrr. Ensin kehotetaan ihmisiä vähentämään juomista ja sitten kun joku ilmoittaa, ettei juo, niin tuomitaan kumminkin ongelmaiseksi.

   Mutta siis juu. Mun on nyt pakko sanoa, että tykkäsin siitä PH:sta enemmän kuin tästä Detoxista, vaikka niissä paljon samaa onkin. Se PH oli (tai siis on, koska syön koko ajan aikalailla sen periaatteiden mukaisesti) vaan niin mun juttu. Tää on nyt vähän sellasta kärvistelyä osittain, kun en niin piittaa esim. raa'asta porkkanasta. Mutta näillä mennään tää viikko ja ens viikolla sit taas PH:n pariin. Aaah :)

   Poista
 24. Ihana tilli-sipuli!! Erittäin kuvaava..sillä minunkin poikani saattaisivat osata kaupasta ostaa fretiisin :) Jään innolla odottelemaan ihmiskokeen tuloksia ja sitten voisit ottaa minut komennukseesesi... Niin sen tarpeessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sää kyllä olisit <3. Olen kuule niin miljoona kertaa miettinyt, että miten sut sais käännytettyä vaihtamaan pullat ja pöperöt sellaseen ravintoon, josta sulle tulis parempi olo. Mutta kun oot sellanen pököpää :D, niin voin vaan kuvitella, että jos toiselle tarjottimelle ladataan suklaakonvehteja ja toisella meikäläinen koittaa tarjoilla marjasmoothieita ja herkullista kasvissosekeittoa, niin kumman suuntaan Bikken käsi kurottaa.. (Mun tarvis varmaan opetella hypnotisoimaan, niin voisin onnistua :)).

   (Meidän yhteisestä viestiketjusta yhden olen onnistunut kannustamaan kokeilemaan, mikä on mulle ihan hirmu suuri ilon aihe. Ja toivottavasti kokeilijalle myös. Neljän viikon päästä selviää, kuinka hälle kävi. Ja uskon, että jos/kun hyvin, niin voisi vakuuttaa sutkin. Se jos mikä olis ihan huippua!!!! Mutta palataan tähän)

   Poista
 25. PH-kuuri kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja ei olisi pahitteeksi täälläkään. Kiva inspiroiva postaus. Elimistön myrkkyjä voisi todellakin välillä tehosiivota ulos ja yrittää enstistä enemmän tsekkailla mitä syö yms... :)

  VastaaPoista
 26. PH-kuuri kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja ei olisi pahitteeksi täälläkään. Kiva inspiroiva postaus. Elimistön myrkkyjä voisi todellakin välillä tehosiivota ulos ja yrittää enstistä enemmän tsekkailla mitä syö yms... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää tää ja huominen, niin Detox-viikko on pulkassa ja pääsen kertomaan miten meni. Mutta todellakin elimistö tarvii välillä lepoa kaikesta turhasta ja nää on niin parhaita keinoja nää luonnonmukaiset kuurit, joissa syödään ihan oikeaa ravintoa, eikä juoda mitään valmiita puhdistuskuurijuomia ja siinä sivussa syödä ihan miten sattuu. (Niitäkin olen kokeillut ja olihan se tyhjää parempi, mutta enää en ikinä sellaseen rahojani laita, vaan pysyn tällä tiellä :). Olo on niin loistava, ettei tee mieli luopua tästä). Suosittelen kyllä.

   Poista
 27. Ovatko nämä molemmat - sekä PH että Detox - Fitfarmin valmennuksia? Tuommoinen kasvisruokaan pohjautuva detox voisikin olla hyvä, mitkään pussit eivät innosta. Olin joskus vuosia sitten 2 kk elävällä ravinnolla enkä koskaan ole voinut niin hyvin! Energiaa oli niin paljon että pelkäsin suorastaan räjähtäväni :)) Elävää ravintoa oli vain niin hankala noudattaa että se jäi. Parin viikon kasvisruokavalioita voi turvallisesti (terve) kokeilla. Mitään ravintoaineiden puutoksia ei ehdi syntymään.

  Ollaan me erilaisia. Varsiselleri on suurta herkkuani ja laitan sitä melkein aina salaattieni joukkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on molemmat FitFarmin juttuja, mutta ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvän kehittämiä, ja musta tuli heti viimekeväisen PH:n jälkeen niin vannoutunut Tiina-fani kuin olla voi. Ihan ihme taikuri :).

   Nämä perustuu molemmat kehoa alkalisoivaan kasvispainotteiseen ravintoon ja täytyy sanoa, että jälkeen sen neliviikkoisen PH:n en enää oo ollut entiselläni, vaan jatkanut samalla tiellä, koska se on ruokavalio, joka tuntuu mulle sopivan paremmin kuin mikään ikinä. Vähän samanlainen olo kuin tuo kuvailemasi räjähtävä energia :). Ja se miksi sillä tiellä oli niin helppoa jatkaa, on se, että ruoka on niin helppo valmistaa ja kaikkea löytyy ihan tavallisista kaupoista. Inhoan monimutkaisia reseptejä, joissa on käytetty sellaisia aineksia, joita saa kissojen ja koirien kanssa etsiä, eikä siltikään löydy. Tai että ruokaa pitää hauduttaa iän kaiken. En olis ikinä uskonut, että alan viihtyä keittiössä, mutta Tiinan ansiosta aloin. Etenkin kun siellä ei tarvi viihtyä kauan, kun puhdasta ihanaa ruokaa syntyy samassa ajassa, joka ennen meni mikrossa aterian lämmittämiseen tai salaattiainesten pilkkomiseen. Uskallan kyllä suositella. Ja PH:ssa syötiin myös kalaa/kanaa ja muita proteiineja. Tässä Detoxissa proteiini on aika minimissä ja vähän sitä jännitin, mutta ei ole ollut mitään ongelmaa. Kirjoittelen viikonloppuna tuloksia.

   Ja varsiselleri kiittää :). Sun ansiosta se on nyt saanut yhden puoltavan äänen täällä kaikkien ei-äänten joukossa :D. Ei siitä mun herkkua ehtinyt tässä viikon aikana tulla, mutta pikkasen lämpenin kuitenkin.

   Poista
  2. Kiitos Annukka vastauksestasi! Kävin jo FF:n sivuilla eilen ja seuraava PH alkaa maaliskuun alussa. Ehkäpä, olen utelias! Fitfarmin valmennuksista on vain hyvää sanottavaa. Olen ollut kahdessa, en laihtuakseni vaan oppiakseni s ä ä n n ö l l i s e e n syömiseen, samoin säännölliseen kuntoiluun. Foorumit ja kysymys/vastauspalstat toimivat hyvin. Maitorahkaa en enää halua syödä:)) mutta mitä ilmeisemmin sitä ei PH:ssa olekaan, koska maitotuotteet lisäävät happamuutta...

   Detoxin loppuraporttiasi odotellessa!

   Poista
  3. Juu ei ole rahkakuuri :D. Joskin pieniä määriä sitäkin on, mutta itse korvasin sen kreikkalaisella jugurtilla, jossa on yhtä paljon proteiinia (valion jugurtti sellaisessa sinisessä margariinipaketin näköisessä pakkauksessa. Rasvaa pitää Tiinan mukaan olla väh 2%, että kalsium imeytyy. Tässä on enemmän mutta sitä syödään niin vähän ettei sillä kyllä rasvat kylkiin keräänny :)).

   Kiva jos näistä mun jutuista oli iloa :). Olen melko varma että tykkäät siitä ph:sta, mutta koskaan ei uskalla toisen puolesta varmaksi sanoa :). (kommentti saattaa tulla oudolla profiililla, kun vastaan puhelimella. Että älö ihmettele, jos niin käy. Sama Annukka kumminkin)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi