Sivut

maanantai 15. syyskuuta 2014

TULI VÄHÄN NIINKUIN KÄYTYÄ (HABITARESSA)

Seuraa huisin jännittävä messukatsaus.

Ensin kuvatJa sitten ostokset:Turvallinen Taiga-kynttilälyhty. 
(Kivet kuvausrekvisiittaa, joille tulee tod.näk. äkkilähtö heti kun mies hoksaa ne yöpöydällään).

Että semmosta. Jos ei muista kuvata, niin ei muista. Tai jaksa. Tai jotain.

Sama ilmiö kuin lomamatkoilla. Kamera on kyllä mukana, mutta sitä ei vaan tule kaivettua esiin. Ja jotenkin sitä kai ajattelee, että kyllä se kaikki nähty ja koettu mielessä pysyy muutenkin. 
Juupa juu. Heikoilla ollaan, kun oikeasti homma menee niin, ettei edes vanhoja kuvia katsomalla enää muista, missä oltiin ja koska. Tai kumpi perheen pojista on kyseessä.

Vaan ans olla, jos kamera puuttuu, niin johan sitä pitäis muka kuvata ihan kaikkea, mikä liikkuu tai ei liiku. Vähän niinkuin jos vesi on hetken poikki, pitää äkkiä päästä suihkuun. Puhumattakaan siitä, että netti ei toimi. Hui kauhia. 

Mutta siis itse messutarjonta oli kyllä runsas. Vähän liiankin runsas meikäläiselle, jolla ei ole akuuttia tarvetta millekään uusille hankinnoille. Päinvastoin. Pitäisi päästä vanhoistakin eroon. 

Vaan eipä tässä tämän kummempaa. Mikään ei nyt oikein suju. Kaikkein vähiten ajanhallinta. 

Reipasta maanantaita! Yritän ryhdistäytyä. 

PS. Oikeasti messuilta jäi käteen yksi aivan ihana juttu ja tapaaminen, joka ansaitsee ihan erityisen huomion, mutta siitä enemmän sitten joskus. (Ja vaikka kaikkia nyt tietysti alkoi ihan hirveästi jännittää, niin koittakaa nyt kuitenkin saada  nukuttua, hehheh.. :D)


34 kommenttia:

 1. Odotin otsikon perusteella mahtavaa sisustuskuva-katsausta:D Tämä oli parempi!!!

  PS. No kerro nyt, en jaksa odottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin odotin sitä mahtavaa kuvakatsausta, mutta kappas vaan kun ei tullut :D

   Ja kääk, kun nyt ihan selvästi johdin harhaan tolla loppuosiolla. Ei mulle oikeesti mitään tapahtunu ;). Siis niin suurta, että sitä kannattais odottaa.

   Poista
 2. Noilla valtavilla messuilla vähän turtuu. On niin paljon tarjontaa ettei oikin tiedä mihin keskittyisi - ainakin silloin kun ei ole jotakin tiettyä juttua metsästämässä. Itse jätin väliin ja menin metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekkasin sellaisen omasta mielestä osuvan (joskin vähän ontuvan ;)) vertauksen messuista.
   Ne oli vähän kuin mun vaatekaappi. Ihan täynnä, muttei tarvittaessa kumminkaan mitään päällepantavaa :)

   Jos olisin ollut jotain tiettyä juttua vailla, se olisi ihan varmasti messuilta löytynyt. Nyt oli vaan sellaista haahuilua. Mutta erityisen hienoja kierrätystavarasta tehtyjä juttuja siellä oli. Arvostan suunnittelijoiden kekseliäisyyttä.

   Poista
 3. En ole ikinä käynyt noilla messuilla. Ei täältä asti viitsi lähteä... Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on puolentoista tunnin matka, joka on vielä ihan ok. Ja liput voitin ystäväni blogin arvonnasta, joten ei tullut kalliiksi reissu. Etenkin kun ostoksetkin oli aika maltilliset :)

   Kivaa viikkoa sulle kans!

   Poista
 4. Hitsi, kun mä tykkään sun huumorista!:))) Ehdin jo odotella sun postausta monta päivää, eikä sillä väliä, että oliko kuvia vai ei. Mutta kyllä mua silti jännittää, että mitä sulla on meneillään.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs ny Taina. Täällä kieli keskellä suuta kirjotellaan pelkkää asiaa :)

   Mulla on huono omatunto, kun sohlaan kaiken aikani niin, etten ehdi enää kirjotella mitään. Ja se on ihan puhtaasti Instagramin syy :). (Tuu sinäkin sinne :)).

   Ja apua, nyt tunnen oloni kauheeks huijariksi. Ei mulla oikeesti mitään ole meneillään. Oli vaan kiva tapaaminen.

   Poista
 5. Olipa loistava kuvapläjäys ;-) Just kun ajattelin, että kun en itse mennyt niin katson kaikkien kuvat... höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsinvitsi mun kanssa sitten, kun petin odotukset :). Mutta tunari mikä tunari.

   Veikkaan kyllä, että pääset monessa blogissa kunnon nojatuolimatkoille :). Itsekin olen muutaman kuvasarjan katsonut läpi ja miettinyt, että olenkohan mahtanut olla samoilla messuilla ollenkaan, kun melkein kaikki kuvat on olleet kohteista, joita en mielestäni edes nähnyt :). Voihan se olla, etät olinkin jossain muualla. Ei musta koskaan ole takeita.

   Poista
 6. Täällä myös innoissani..että hyvä asento ja kuvia katteleen..Vaan oli tämäkin piristävä ja lyhty on kaunis! Välillä innostuu/jaksaa/muistaa ja toisinaan ei.Sellaista se.Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä nolottaa, kun en yksiä kuvia saanut aikaiseksi :)

   Jotenkin se kuvaaminen vaan on muka niin hermostuttavaa, kun aina on hirveesti ihmisiä joka paikassa tiellä (yllätysyllätys..:)), eikä meinaa muka mistään välistä mahtua väistelemään.

   No, ens kerralla sitten... Ehkä :)

   Iloista viikkoa!

   Poista
 7. Vastapainoksi jotain hyvääkin :-) kiva niin!

  Toivottaasti kivet saavat olla paikoillaan, näyttävät niin hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, messuilu oli kaikenkaikkiaan kivaa, kun oli hyvää seuraa ja paljon nähtävää, mutta jossain kohtaa oli pakko luovuttaa, kun littapohjaballerinoilla varustetut jalat ei enää suostuneet yhteistyöhön, eikä enää ollu itsekään varma, onko jo nähnyt kaiken kahteen kertaan vai ei vielä kertaakaan :).

   Kivet vaihtoi arvatenkin paikkaa melko äkkiä, mutta ei ne hukkaan joudu. Aina pitää olla kiviä jemmassa, vai mitä ;)?

   Poista
  2. Kiviä jemmassa pahan päivän varalle! Aivan :-)

   Poista
 8. Hahaa :D
  Mahtava kuvapläjäys!!

  Nyt kyllä menee yöunet, pah :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs ny naura, kun toinen tosissaan kuvaa :)

   Ja ihan oikeesti ei kyllä kannata yöunia menettää. Ei mulle tapahtunut mitään erikoista. Usko pois :)

   Poista
 9. Mulle käy kans usein niin, että unohdan kuvata ! Ne parhaimmat palat jää vain muistoihin (jolleivat unohdu) . Ei sais tuollain pikkuisen vilautella ja sitten panna suu suppuun, jää mahdoton uteliaisuus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sitten, etten ole ainut kuvaaja, joka ei muista kuvata :). Harmittelen sitten vaan jälkikäteen, kun en muista mistään mitään. (Oikeesti vanhat paperivalokuvat on ihan mahdottomia, jos ei ole niihin merkinny edes vuosilukuja. Ja mullahan nyt tietenkään ei koskaan ollu sellaista kameraa, josta olis tullu automaattinen päivämäärä ja kellonaika)

   Ja apua kun annoin nyt ihan selvästi väärän kuvan siitä mun tapaamisesta. Se oli kiva, muttei aiheuta mitään se suurempaa julkisuutta, vaikka kuinka valehtelisin :)

   Poista
 10. Nyt ei harmita ollenkaan etten itse tuolla käynyt,niin kattava tää sun juttus tosiaan on että ihan tuntee kyllä itsekin paikalla olleensa:D Ja tuohon sun kuvaasi kyllä tiivistyykin kaikki oleellinen:)
  Hitto soikoon jos oot Markon tai Teuvon kanssa hengailemaan päässy niin alan tosissaan harkita sitä mykkäkoulun opettelua, tai ainakin ehkä mahdollisesti saatan ottaa mökötysilmeen, sen haliitsen aika hyvin vaikkei suu kiinni pysykään:) Katsoin ensin että oot tunnelmavideon lisänny, näyttää ihan kuin ois play-nuoli tuossa lyhdyn jalustan ja kivien välissä, ihan piti klikata siitä vaan eihän tuo lähtemy video pyörimään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös tosiaan ollut tyhjentävä esitys :D.
   Kai noi hyväntuuliset apinat riitti mulle kuvausmielessä. Niistä tuli oikeasti sellainen olo, että oppiminen ON hauskaa ja kaikissa Suomen kouluissa pitäis roikkua muutama iloinen vekkuli liitutaululla. (Vai onko semmosia liitutauluja enää edes olemassa...?)

   Ja kuule, ihan nappiin meni sun arvaus ;). Teuvon kanssa aletaan syksyllä kuvaamaan uutta sisustusohjelmaa, jonka nimi on "Mitäs me Teuvot" :D. Hehhee. Oliskin noin. Heti lähtisin mukaan, mutta kyllä mun nyt valitettavasti tarttee tuottaa pettymys ja jatkaa ihan tavviksena vaan. Olen pahoillani..

   Mutta että play-nuoli :D. Ei voi kukaan muu tommosta keksiä ja oli ihan pakko itsekin kokeilla, kun tuli sellainen olo, että josko olisin vahingossa kumminkin tullu semmosen lisänneeksi, mutta ei pyöriny sen paremmin viiideot kuin pöytäkään :D. Sen sijaan kivet lähti vissiin maatakiertävälle radalle, kun ei mun sommittelua yöpöydällä oikein otettu tosissaan. Ihme touhua.


   Poista
  2. Annukka, kyllä sieltä luokista vielä liitutaulut löytyy, mutta aika harvoin tulee käyettyä, kun dokumenttikamera on niin paljon parempi keksintö.:) Mutta ottaisin mielelläni tuollaisia apinoita luokkaan, ja voisin antaa pari oikeaa vaihdossa.;))

   Poista
 11. Haha! Loistava reportaasi messuilta. :) Bongasiksää sieltä jotain julkkuja joiden kans oot yhteistyössä?? Mää näin vaan Jukka Rintalan ja Iisa Strandin. Olisin änkeny niitten kans samaan kuvaan mut mukulat esti. Jään jännityksellä odottaan mitä kuvioo sulla on meneillään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös ollutkin kattava esitys :D. Just tommonen sun suosikki toi lyhty ;). Ei sentään koivua, mutta sinnepäin..

   (Täytyy nyt vielä täälläkin toistaa, että oikeesti katsoin sitä sun messuraporttia sillä silmällä, että olenkohan nyt kumminkin vahingossa ollut jossain ihan muualla, kun en mitään niistä muista nähneeni. En niin muuten olis huolissaan, mutta yleensä sentään kävyt vetää mua puoleensa ja siinä yhdessä kattauksessa niitä näytti olleen).

   Kirsille tossa ylempänä jo kerroinkin uudesta ohjelmaformaatista ;). Mutta todellisuudessa tässä ei oo kyllä yhtään mitään muuta jännitettävää kuin korkeintaan ens viikon lauantai :D

   Poista
 12. Se riittää, jos messuilta jää käteen yksikin hyvä juttu. Ei ollut turha käynti. Muutoin noi messut kyllä toistaa itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alkuun vähän niinkuin tärkeänä keräilin materiaalia vähän siitä sun tästä (oikeesti mielenkiintoisia kylläkin), mutta siinä kohtaa kun alkoi littapohjaballeriinat aiheuttaa jalkapohjiin sen sortin pakotusta, ettei niillä pystyny enää ottamaan askeltakaan, meni enempi perinteisen messuhiihtelyn puolelle :)

   Paljon oli sellasta mistä tykkäsin. Eniten varmaan nuorten muotoilijoiden (voi olla että oli vanhojakin) keksimistä toimivista, mutta kauniista käyttöesineistä ja huonekaluista.. Haluaisin olla itsekin yhtä nerokas :)

   Poista
 13. Todella hyvä kuvapläjäys!!!! no nyt sitten minäkin odotan sitä uutista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ei pitäis vissiin ikinä vartavasten lähteä kameran kanssa liikenteeseen :)

   Ja kääk. Ei olis pitänyt mainita mitään mistään tapaamisesta :). En päätyny julkisuuteen, enkä tavannu kuuluisia julkkiksia tai mitään. (Paitsi Mikko Kuustosen näin. Ja Hanna Sumarin. Ja "Tervetuloa kotiin"-ohjelman sisustussunnittelijan myöhemmin Ikeassa. Siinähän sitä jo oli maalaielle yllinkyllin yhdelle reissulle :))

   Poista
  2. maalaielle = maalaiselle...

   Poista
 14. Hyvä kuvasaalis, mitä sitä turhia kuvailemaan, parhaat päältä pois ja niin edelleen. :) Itse tunsin olkapäässäni kolmen tunnin messuilun jälkeen, että kameraa tuli kannettua. Ja omakin kuvasaldo jäi lopulta aika pieneksi.

  Liityn jännittäjien joukkoon, kerro, kerro! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa puuttuu kyky ottaa kuvia ihmismassan läpi :). Hermostun vaan, kun aina joku muka tulee eteen just kun MINÄ kuvaan :D. (Mikä siinä onkin, että messuilla on niin paljon ihmisiä....;))

   Ja ihan oikeasti toi loppuosio oli vitsi. Ei mulle mitään tapahtunut. Tai siis tapasin kivan ihmisen, jolta sain kivan lahjan ja se oli mulle tärkeää, mutta kyllä täällä muuten jatketaan ihan vanhaan malliin vaan :)

   Poista
 15. Paras Habitare-postaus ikinä! :-D Mä juuri toisaalla kirjoittelin, että mulla oli koko viime viikon pelko persiissä, että ukkeli saa päähänsä haluta Habitareen. No kyllähän se sitten jostain saikin tietää Habitaresta, ja halusikin sinne, mutta onneksi muutti mielensä. :-D Mä olen siellä muistaakseni kerran käynyt, ja ihan mielenkiintoistahan siellä sinällään oli (varsinkin trash-osasto), mutta ei ole ihan meikäläisen juttu kuitenkaan. Niin kuin ei näytä olevan mikään muukaan messutapahtuma. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan mahtavaa, jos tykkäsit tästä kattavasta messureportaasista :). Ihan on takki tyhjä, kun sain rutistettua kaikki kuvat eetteriin :D

   Oikeesti oon aika huono messuilija (ja vielä huonompi messukuvaaja näköjään), kun vaan haahuilen paikasta toiseen, enkä aina hoksaa, olinko jo jollain osastolla vai en :). Ja etenkään mistään kuuluisista merkeistä tai trendeistä en ymmärrä juurikaam olla kiinnostunut, vaikka tietysti (työn puolesta) pitäis.

   Trash Design-osastolla oli kyllä tosi kekseliäitä juttuja. Samoin kuin (öööö jollain osastolla...) nuorten muotoilijoiden (tai en minä oikesti iästä tiedä, mutta jotenkin ajattelin, että olisivat nuoria) toimivat ja simppelin kauniit huonekalut. Enimmäkseen kotimaisista puulajeista tehdyt. Tykkäsin tosi paljon.

   (Paitsi että tunsin itseni vähän pölhöksi, kun päätin nostaa yhtä kivestä tehtyä melko isoa rahia (oikeesti niihin esineisiin ei olis saanut koskea, mutta huomasin sen liian myöhään) ja kun keskitin kaikki voimani nosto-operaatioon, rahi lähtikin ihan käsistä, koska olikin sattumoisin superlonista tehty :D. Tsaiai. Ei pitäis tollai hämätä vanhaa. Niin oli erehdyttävästi betonikiven näköistä..

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi