Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

SISUSTUSPALLO JA MITÄ SILLÄ TEHDÄÄN

Uskokaa tai älkää, mutta kävin viikonloppuna kirppiksellä ja tein yhden koko kirppishistoriani parhaista löydöistä. (Se tosin ei vielä ole paljon se.)

Joku mystinen vetovoima nimittäin oli yksinäisellä keramiikkapallolla, jossa oli mustalla pohjalla ruskeita kuvioita. 
Koitin kyllä hämätä palloa ja kävelin muutaman kerran muka muina miehinä sen ohi, mutta lopulta oli vaan pakko taipua  ja käydä lunastamassa se hyllystä mukaan.

Mies tuli kotona eteisessä vastaan ja  ostoksesta käytiin seuraava korkeatasoinen keskustelu:

Mies:  "No löytykö mittään?"

Minä:  "Ihme kyllä juu".

Mies:  "Oho! Mitä?"

Minä:  "No semmonen sisustuspallo eurolla".

Mies:   "Sisustuspallo? Mitä sillä tehdään?"

Minä:   "No mitä nyt yleensä sisustuspalloilla tehdään??!! No se nyt on vähän niinku semmonen koriste".

Mies:   "Aa. Okei. Mää lähen ny pelaan".

Minä:   "OK. Moro si."

Mies:   "Moro".


Nätti on juu, muttei vaan sovi mihinkään.

Kun mies tuli muutaman tunnin päästä takaisin, vaelsin edelleen pallo kädessä paikasta toiseen.
Se kun ei vaan sattunut sopimaan mihinkään.
(Kuvaustilanne on mitä suurimmassa määrin lavastettu, joten sitä ei lasketa).

Että näin. Mutta tulipahan käveltyä.

Keraamisen kuntopallon omistaja ei sammaloidu.
53 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ensin oli muka hyväkin löytö, mutta sit ei kumminkaan :)

   Poista
 2. Heh, tää oli hyvä :-)
  Sinulla on sentään sisua myöntää, että ei sovi sisustukseen. Itse aina vaan tungen "hyvät" ostokset johonkin hetkeksi näkyville ja hetken päästä otan ne vaivihkaa pois ja jemmaan ne jonnekin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ihan rehellinen olen, niin siihen se pallo jäi näkösälle paikkaan, johon se ei sovi pätkääkään, kun siinä on jo ennestään samanlaista sekalaista seurakuntaa. Ei vaan ollut kaapeissakaan enää tilaa, mihin sen olisin tunkenut :)

   Poista
  2. Vie duunipaikalle? Siis sinne sun omaan :-)

   Poista
 3. Ymmärrn kyllä että pallo on halunnut matkaasi mutta ymmärrän myös että sille ei paikkaa löydy vai oletko liian kriittinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti tiedostin jo siellä kirppiksellä, että meillä ei yksinkertaisesti enää ole edes pallonmentävää paikkaa missään, etenkin kun väritys ja kuvio on sellainen, ettei sovi minkään kanssa yhteen, mutta silti se oli pakko saada, kun kiehtoi jotenkin :). Ja syynkin tajusin kotona, kun muistin, että mulla on pari sellaista joskus aikanaan Espanjasta ostamaani mustaa rannekorua, joissa on aika samanlainen kultainen kuvio kuin pallossa. (Tykkäsin niistä silloin aikanaan tosi paljon ja varmaan tää oli joku mielleyhtymä niihin aikoihin).

   Tavaraa on jo niin paljon, että suunta pitäis paremminkin olla kirppikselle päin kuin sieltä kotiin :)

   Poista
 4. No, ainakin se on nätti! Vaikkei sillä mitään käyttöä oliskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se :).

   Ei vaan enää meinaa mahtua kaikkien muiden nättien, mutta vailla käyttöä olevien heräteostosten sekaan..

   Oikeesti mun on pakko tänä syksynä saada joku kirpparikuorma aikaiseksi tai iskee totaaliahdistus.
   Etenkin kun meilläkin on nyt oikeasti mainio kirppis tässä kaupungissa. Jess.

   Poista
 5. No hitsi, tiedän tunteen. Mulla sellainen tulee yleensä herätevaateostosten kanssa. Miten sovituskopissa hyväksi tuntunut, ihana vaatekappale voikin kotimatkalla muuttua rievuksi jonka ostoa katuu ?! Siispä se survotaan jonnekin komeron perälle ja löydetään joskus viikkojen/kuukausien päästä ja sitten se onkin taas kiva ja sen voi laittaa jopa töihin - jos siis vielä mahtuu... (ps. tunnustan rehellisesti, että osa kyllä viedään kirpparille kun niistä ei tule kivoja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Mulle vaatteiden osto on niin vastenmielistä, kun en koskaan löydä mitään. Mutta silloin kun ostan jotain väkisin (kun en löydä sitä, mitä olin alunperin etsimässä), kaapin perimmäinen nurkka kutsuu :)
   Ja sieltä sitten joko kirppis tai vaatekeräys. Eli ei lyö näköjään ostokset leiville. Nyt meni sentään onneks vaan euro ja jos kuntopallona myyn eteenpäin, voin ehkä jäädä omilleni ;)

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta, naurahdin ääneen ja pelastit kyllä mun tiistain :D Äläkä huoli, hutiostoksia tulee itse kullekin! Köyhdyit kuitenkin vaan euron (jos se henkinen kolaus jätetään huomiotta), joten parempi onni ensi kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu onneks ei tullu maksettua mansikoita pallosta tai se olis ollu vähänniinkuin pakko tällätä johonkin näkösälle.

   Ajattelin antaa sille vielä yhden mahdollisuuden ja kokeilla, josko sopis ulos johonkin pihakiven sekaan tai pensaan juurelle :)

   Kivaa keskiviikkoa Jossu!

   Poista
 7. Kiitos päivän nauruista! :D Eiköhän sille joku paikka löydy, uskoisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ei muuta, niin pääsee takaisin kirpparille :)

   Oon iänkaiken nyt jahkaillu pöydän varaamista ja kaiken turhan roinan perkaamista, mutta vielä en oo tehnyt asialle mitään, koska projekti on niin suuri, että sen alle hyytyy pelkästä ajatuksesta :)

   Poista
 8. Myin kesällä kirpparilla pari tuollaista kuntopalloa. Kirpparilta olin ne itsekin hankkinut, mutten tiennyt mitä niillä tehdään :)
  muutenkin olen keventänyt taakkaani luopumalla oudoista tavaroista, jotka täyttävät varastot. Mutku eihän sitä koskaan tiedä mitä voi tarvita joskus kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinne se varmaan päätyy tääkin kuula :). Kirpparille siis.

   Ja jos joku, niin se olis just toi oudoista tavaroista luopuminen, joka täälläkin olis ajankohtaista. (Vaikka siis ainahan siinä niin käy, että sitten kun lopulta päättää jonkun tavaran tai vaatteen heivata, niin ans olla, kun heti tulee eteen joku tilaisuus, johon just sitä kyseistä turhaketta oliskin tarvittu..)

   Poista
 9. Hyvät naurut nyt ainakin, jos ei muuta!:D Sitä paitsi on se niin kaunis, että ymmärrän, miksi sun oli saatava tuo mukaan. Ehkäpä keksit sille jonkun kaverin, ja sitten se paikkakin löytyy...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin siihen tulokseen, että meillä pitäis vähintääkin vaihtaa tapetit tai uusia keittiön tai eteisen tasot, että saisin pallon sopimaan väreihin :D. Joten voipi olla, että pallo lähtee ja tasot ja tapetit jää. Vaikka olishan siinä tietty hyvä perustelu remontille...

   Poista
 10. Nätti on - ja onhan sillä käyttöä: saavat kyytiä aivonystyrät, kun mietit, minne sen tunkisit ja jalat, kun etsit sitä koloa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu. Terapiapalloksi siitä ei ollut, mutta tulipa taas liikettä kinttuihin ja muutama harmaa hius lisää :)

   Poista
 11. Usko vaan, kyllä se paikkansa ottaa vielä joku päivä! Ja sillä välin saat hoitaa kuntoa :) Ja mitä muitakin käyttötarkoituksia vielä mahtaa löytyäkään ;) Olipa hyvä ja monipuolinen löytö!

  Mukavia tuokioita pallon kanssa :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan nyt, jatkanko palloilua vai päätyykö takaisin samaa reittiä, jota tulikin :)

   On niin paljon kaikenlaista tuikitarpeellista sisustushärpäkettä jo ennestään, että ei uskalla kaappien ovia avata ilman, että saa vyöryn niskaansa. (ja tästähän siis voi päätellä, ettei ihan kaikelle ole aiemminkaan löytyny sitä sopivaa paikkaa...)

   Poista
 12. Tuohan on hyvä idea kuntoiluun ! Mun onkin pitänyt (jo pidempään) ottaa itseäni nistkasta kiinni ja lähteä lenkille. Menenkin ensitöikseni ostoksille ja ostan sisutuspallon , hieno vinkki ;) Kyllä se vielä paikkansa löytää, onhan se nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, osta sitten heti sellainen, josta tiedät, ettei tule sopimaan mihinkään sen paremmin värinsä puolesta kuin muutenkaan :)

   Mutta siis, on sitä varmaan huonompiakin tapoja kuluttaa aikaa, kuin talsia taloa ympäri ja siirrellä esineitä tasoille ja pois ja taas takasin :)

   Poista
 13. Heh;mulle käy monesti samallatavalla...mutta vuosien saatossa olen vähän kehittynyt tuossa harkinnassa ennen päätöstä ;) Ja tosiaan paljon olis meilläkin myytävää kirpparilla! Mulla on muuten samanlaisia palloja peräti kolme kappaletta...tosin olen saanut ne lahjaksi. Laitoin ne silloin sellaiseen Cult Designin tuikkulevyyn....tästä postauksesta näet ne: http://sisustusjasepustus.indiedays.com/2009/01/19/lisaa-mustaa-mausteeksi-makuuhuoneeseen/
  ps. hitsi kun harmittaa kun tuon blogikotimuuton seurauksena minun muutenkaan ei niin hyvät kuvat muuttuivat vielä epäselvemmiksi vuosien 2012 ja 2013 postauksissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et haluais vielä yhden pallon lisää.. :D. Voisin lahjoittaa sulle,

   Kävin pikaisesti kurkkaamassa sun uudessa osoitteessa, kun oli muuttolaatikot löytäneet paikkansa ja ilokseni totesin, että enimmäkseen tutulta näyttää, mutta sellainen "harmi" siinä kommentoinnin kannalta on vanhaan nähden, että tarvii aina jaksaa kirjoittaa nimi ja sähköpostiosoite (ja kotisivukin, jos jaksaa) ennenkuin pääsee jättämään kommenttia. Ja se tuntuu jotenkin muka työläältä, joten jos mun kommentit harvenee, niin johtuu ihan vaan tilapäisestä laiskuudesta :).

   Vanhoja postauksia en käynyt katsomassa, joten en osaa sanoa kuvista, mutta en usko, että se mitään haittaa, vaikka vähän olisivat epätarkkojakin. Uudet kumminkin ratkaisee. Onhan tässä tekniikka (ja kuvaajat, hehheh) kumminkin kehittyneet vuosien varrella :)

   Poista
  2. Joo; itsekin olen vähän kokenut työlääksi sen sähköpostiosoitteen kirjoittamisen kommentoidessa... Vaikka eihän siitä tarvi kirjoittaa kun pari eka kirjainta, niin kone tuo oletuksena sen siihen ;)

   Poista
  3. No niinpä. Yritän välttää laiskuutta :)

   Poista
 14. Kaunis pallo. Nätti pallo. Upea pallo. Sitähän voi Ukon kans kilpaa heitellä. Ihan niin kuin kuula. Me emme sammaloidu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä alankin kuulantyöntäjäksi :). Kasvatan ensin vaan vähän tukevamman keskivartalon ja leveämmät hartiat niin saapi tota mittaa :)

   Pitäis jo tässä iässä tajuta, että mitään turhaa ei kannattais enää kotiin haalia, vaikka kuinka halvalla sais. Mutta ei näköjään riitä ymmärrys sitä vertaa.

   Poista
 15. Hih, löytyihän sille se tarkoituskin lopulta - kuntopallo :) Itselläni on vastaavanlainen puinen sisustuspallo, jonka tarkoitusta olen joskus myös miettinyt. Nyt se vaeltelee paikasta toiseen ollen milloin jossain kulhossa, milloin kukkamaljakossa tai milloin missäkin, kun ei siitä raaski luopuakaan, kun on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Pitäis kieltää tommosten kauniiden esineiden myyminen. Etenkin halvalla :D

   Oikeesti mulla kaapit tursuaa kaikenlaista, mikä ei enää ikinä tuu mahtumaan mihinkään esille. Erilaisia tuikkulyhtyjä yksistään on varmaan sata, kun niitä on aina pitänyt ostaa vähintään tusina samanlaista :). Huoh. Näin vanhaks tarttee elää. eikä vieläkään tajua, että liika on liikaa.

   Mutta nyt on pakko ryhdistäytyä ja tehdä kirppiskuorma. (Paitsi että tiedän, että kun alan sitä miettimään, niin joka pallon ja pullon ja tuikun kohdalla tulee se vanha tuttu "Mutta jos tätä sittenkin vielä käyttäis.."-ajatus mieleen... Ja sillä ei homma etene :))

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Jess. Hyvä Bikke :).

   Tarttee olla kolmen viikon päästä varovainen, ettei oo kassit täynnä kotiinviemisiä ;)

   Poista
 17. Euron jumppa-sisustus-pallo, ei huono diili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei :). Paljon parempi kuin Euron juusto :)

   Poista
 18. Voi yhen kerran sun kanssas... ;O) No, jatka palloilua, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tässä muukaan auta kuin pitää pallo pyörimässä :D.

   Poista
 19. Onnee!! Voitit mun blogin uusinta-arvonnassa liput Habitare-messuille. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pahuksen pahus sentään niinkuin tuli jo todettua. Mistä moinen tuplatuuri nyt oikein tuli, kun yleensä ei oo minkään valtakunnan arpaonnea. Mutta siis ne lotot vetämää ja pitkäveto ja mitänäitänyton :)

   Poista
 20. Hah haa, jumppapallohan on hyvä! Onko se edes sen verran painava että sillä vois vähän niinkuin nostaa painoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin se on sen verran painava, että kyllä tuntuu, kun tipahtaa jalkapöydän päälle :(. Aaargghh.
   Mutta molemmat on kumminkin edelleen ehjiä :)

   Poista
 21. Minä tykkään, ihana sisustuspallo ja tuo sinun palloilu kuullostaa hyvältä :) jos pallo ei löydä sisältä paikkaa, voisihan sen aina sijoittaa pihalle jonnekin, näin muuten toimin myös välillä huonekalujen kanssa, joille ei löydy paikkaa sisältä.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm. Jos ei löydä paikkaa pihaltakaan, niin älä ihmettele, jos Villa Valkoon saapuu jonain päivänä pallopostia :D

   Poista
  2. Pallopostia :) OOOOO Ihan pallopäänä odottelen sitten täällä pallon saapumista ja sitten varmaan mäkin palloilisin se kädessä pitkin tiluksia, hahhaaaa! :)

   Poista
 22. Mä niin näen silmissäni tv-shop mainoksen jossa sää hehkutat hoikkuutesi salaisuudeksi sisustukseen sopimatonta jumppapalloa,eikä tässä todellakaan vielä kaikki,pienen kokonsa takia pallo ei vie tilaa kuten perinteiset kuntoilulaitteet eikä tässäkään vielä todellakaan kaikki,pienen kokonsa takia pallo on helppo ottaa mukaansa mihin vain ja huppukunto on taattu kun voit jumpata missä vain,milloin vain:)
  Tiedät varmaan sen ärsyttävän ihmistyypin,siis sen että kun heille kertoo jonkun jutun niin kuuntelevat kyllä mutta sitten heti perään toteavat että eihän tuo vielä mitään,mulle kävi kerran niin ja näin? Nyt mä paljastan todellisen luonteeni ja totean että eihän tuo (sisustuspallo) vielä mitään,mä osti viime viikolla kirpparilta heräteostoksena keittiönpöydän,jo sen saaminen kaksovisen miniautoni kyytiin on oma tarinansa vaan kun minäkin jo siellä kirpparilla tiesin etten mä tartte keittiönpöytää niin aika hyvän tv-shop mainoksen sen pöydänkin kanssa huoneesta toiseen vaeltelusta saisi,se alkais varmaan että kärsitkö selkävaivoista;)
  Aurinkoisia syyspäiviä sinne,jatketaanhan vaeltelua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensin tähän alkuun tarvii todeta, että voi jestas, mutta oot aikaisin hereillä :). Itse hädin tuskin tohon mennessä oon nukahtanut, kun mun levottomat jalat on nykyään niin levottomat, ettei tarvi paljon nukuskella ennen aamuyötä. Vaikkei olis edes palloillut :)

   Mutta siis kyllä pisti vähän hihityttämään toi Ostos-tv-homma. Osasin jopa kuvitella itseni ruutuun :D
   Ja vielä paremmin teikäläisen tunkemassa keittiönpöytää sivuovesta takapenkille. Selkävaivoja tosiaan :D

   Vierivät pöydät ei sammaloidu. Eikä varsinkaan me.
   Iloisia päiviä ja jatketaan harjotuksia ♥

   Poista
 23. Hihii. Saan yleensä saman vastaanoton sisustustyynyjen kanssa. Niitä on liikaa, päälisiä on vielä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai nyt tyynyjä voi olla liikaa...
   (Jos mun mieheltä kysytään, niin on :D. Paitsi että ihan mielikseen näyttää aina keräävän kaikki tyynyt sohvalta lattialle ja istuu niiden päällä. Sohvalla ei koskaan :))

   Poista
 24. Ihana pallopostaus <3 Ihan huippu! Kaunis on tämäkin pallo! Piti tulla kurkkaamaan millaisen pallon sä oot ostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloparka on edelleen vailla paikkaa :). Ehkä mun tarvii viedä se takaisin kirppikselle, jos vaikka löytäisin tilalle sellaiset kuin sulla. Ne oli paljon nätimmät.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi