Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

KUMMALLISEN KIVA KESÄ


Ei ole kesät veljeksiä. Onneksi.

Siinä missä viime vuonna tähän aikaan ihan ryytyneenä odotin vain kahta asiaa, jatkuvan sateen taukoamista ja loman alkamista, en tänä vuonna ole vielä sen kummemmin ehtinyt edes miettiä koko lomaa, vaikka on ihan yhtä kaukana kuin aina ennenkin, eli vasta heinä-elokuun taitteessa. Joskin ensi viikolla tulee töihin poikkeuksellinen tauko, joka tuntuu kyllä kivalta.

Itseasiassa tähänastinen kesä on tuntunut kauniiden kelien ansiosta niin pitkältä, että viime viikolla mietin, että ei mahda enää kesäkukkaostoksille kannattaa lähteä, kun tuskin on enää myynnissäkään. Kai maar odotin näkeväni puutarhalla jo pallokrysanteemeja tai jotain muita ilonpilaajia (sori tästä, mutta ilmestyvät yleensä kauppoihin yhdessä koulureppujen kanssa siinä vaiheessa, kun meidän loma vasta alkaa). 

Töistä huolimatta on koko ajan ollut jotenkin lomafiilis, ja on tullut tehtyä sellaisia pieniä, normiarjesta poikkeavia juttuja, joiden eri tarvi olla edes kovin kummoisia lisätäkseen rentoa kesämieltä. Sellaiseen riittää vaikkapa se, että peruslounaan sijaan käppäileekin torille syömään jotain muuta. Ja siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus, kun meillä oli täällä viime viikon lopulla kansainväliset suurmarkkinat, joiden yhtenä pääteemana oli maut maailmalta. Tarjolla oli vaikka mitä kengurunlihaburgereista lähtien, mutta päädyin italialaiselle kojulle, koska siellä oli kokkina ja myyjänä niin symppiksen oloinen vanhempi ukkeli heinähatussaan. Ja hatuista puheenollen, samaisilta markkinoilta löytyi yllättäen ratkaisu myös edellisen postaukseni lierihattuhaaveeseen



Ostin kaksi, joista toinen on valkoinen leveälierinen, enempi hienostunut, ja toinen tuo eturivissä keskellä oleva oljen värinen, josta irrottelin kylläkin koristeena olleet simpukat. Hintaa kahdella hatulla oli yhteensä neljäkymppiä, joten ei ihan paha. Kai? Nyt vaan pitäisi sitten osata käyttää.


Myös taannoinen Pärnun reissu oli ihan tosi kiva alkuvaikeuksista huolimatta. Ja niin uskomatonta kuin elämä välillä voi olla, niin pari viikkoa sitten perjantaina sain paitsi tilaisuuden osallistua Vanajanlinnassa pelattuun kutsukisaan (on muuan työperäinen perinne, joka kuuluu työkesän kohokohtiin), myös pelasin hyvin ja voitin niin hulppean palkinnon, etten melkein edes uskonut, että on totta. Ei pelkästään sen rahallisen arvon takia, vaan siksikin, että tuli tunne, että se on joku kohtalon järjestämä juttu. 




Vanajanlinnan ympäristö on tosi kaunis ja huolella hoidettu, vaikkei nyt tästä surkeasta kännykkäkuvata näykään. 


Hieman hienommasta ajannäyttäjästä huolimatta kenttä ei ole enää ollenkaan prameileva niinkuin silloin, kun se vuosia sitten avattiin. 
Muistan kuinka ukkelin kanssa meinattiin kääntyä sadehousuissamme ovelta takaisin, kun sen tuli avaamaan lakeija silinterihatussaan ja pitkässä viitassaan. 
Mietittiin, että nyt tuli maalaismölleille lähtö, mutta niin vaan selvittiin.


Siinä hetkessä, kun meidän Pärnun matka alkoi autokorjaamolta, jossa kirjaimellisesti valui satoja euroja maahan, mietin, että ei sitten toteudu tänäkään kesänä haaveeni päästä Naantalin Kultarantaan ukkelin kanssa viikonloppua viettämään ja pelaamaan kenttää, jota mies on kiertänyt ja kehunut useamman kerran, mutta itse en ole koskaan käynyt. Tarkoitus on usein ollut mennä, mutta aina olen alkanut kauhistelemaan majoitushintoja. Vaan kuinka kävi nyt? Voitin Vanajanlinnan kutsukisassa palkinnoksi kahden hengen majoituksen ja peliliput Kultaranta Resortiin Naantaliin. En melkein älynnyt poistua estradilta, kun vaan kiittelin ja niiailin. 

Palkintomatka päätettiin käyttää heti, ettei vaan käy niin, että  koko loppukesän sataa rakeita (ei sada..) tai muuten vaan ei päästä menemään. Ja oli kyllä taas niin lunkia ja mukavaa. Paitsi että poltin käsivarteni ja olkapääni ekan pelikierroksen aikana ihan järkyttävään kuntoon, kun ei muka ollut yhtään kuuma leppeässä tuulenvireessä, eikä muka yhtään haitannut, että unohtui aurinkorasva kotiin. Siinäpähän sitten seuraavana yönä kärsin, kun iho oli ihan liekeissä ja kosketusarka.


Kuva satamasta on otettu aamulla joskus puoli yhdeksän aikaan, kun oltiin jo ehditty käydä aamuisella kävelylenkillä ja aamiaisella Kultarannassa. Eikähän muita kuvia koko Naantalista sitten tullutkaan otettua. Melko preinteistä itselleni aina, kun kamera on kyllä mukana, mutta sitä ei muka viitsi kaivaa esiin. Vaan ans olla, jos kamera puuttuu, niin jo vain tekee mieli kuvata ihan kaikkea.



Sunnuntaina käytiin pelaamassa Naantalin Aurinkogolfissa, josta nämä pari oleellista kuvaa. 


Hieman harjoittelun varaa tarkentamisessa, vaikka onhan tuo pöllikin kaunis.


Juhannusta lähdetään viettämään Vierumäelle, jonne pitänee ennusteen mukaan pakata matkaan kaikki mahdollinen sadehousuista pitkiin kalsareihin, mutta siinäpä ne kulkee kontissa, joten ei ongelmaa. Isompi murhe tulee, jos lähtee pelkissä kesähepenissä liikenteeseen.





Juhannusruusu oli kukkinut meidän Pärnun reissun aikana, eikä koko pensaassa ollut kuin yksi jotenkuten hengissä oleva kukka jäljellä. Mutta onhan nuo oksatkin ihan kauniita.





Samoin kielot ehtivät ruskistua ennenaikojaan. Päätyivät pöydälle pötkölleen, kun en keksinyt, millä olisin saanut nuo Ikean "koeputket" pysymään pystyssä. Aika hauskat heijastukset tuli ilta-auringossa.





Eilen pyöräilin melko lenkin, että sain kasaan seitsemän elävää kukkasta juhannustaikoja varten. Joskaan en nyt mitään uutta sulhoa välitä nähdä, kun vanha on ihan hyvä. Ellei jopa paras.





Tämän yhtään mitään järkevää asiaa sisältämättömän postauksen myötä toivotan kaikille mitä parhainta keskikesän juhlaa <3




52 kommenttia:

  1. Lierihattukuvia jäin kaipaamaan 😀

    Kivaa mittumaaria sinnekin. Täällä leppoisasti mökillä "juhlitaan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus, kun olin jo ehtinyt ukkelille hattukauppojen jälkeen ottamani kuvat jo kännykästä poistaa (miksiköhän :D). Tarvinnee toiveikkaasti järjestää joku sellanen tuhannen kuvan hattuposeerauskuvaus, josko jäis vaikka pari kelvollista käteen. Naantaliin ja takaisin oljenvärinen kulki kätevästi auton hattuhyllyllä, muttei päätynyt päähän asti..

      Mökillä mekin varmasti oltaisiin, mutta kun ei ole mökkiä, pitää lähteä muualle. Vierumäestä on jo tullut vähän perinne. Vaikkei ole porukkaa mukana omasta takaa, niin sieltä löytyy aina seuraa, jos niin haluaa. Enkä nyt tälläkään tarkota mitään juhannusheiloja :).

      Iloista mökkijuhlintaa <3

      Poista
  2. Onnea hienosta voitosta ja palkinnosta!!
    Ihania kukkasia, pitääköhän munkin etsiä ne seitsemän erilaista, vaikka en mäkään kyllä oon miestä vaihtamassa. =D

    Oikein kivaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli <3. Oli kyllä aika huippu juttu se palkinto. Tai siis ei mikään aika, vaan ihan super.

      Tiukkaa teki löytää seitsemän eri sorttia. Tai ylipäätään seitsemän yksittäistä kukkaa, jotka ei olleet jo valmiiksi ruskeita. Kaikki muut mulla onkin ehtinyt mennä tänä vuonna ohi lupiineista lähtien.

      Kaikinpuolin kivaa juhannusta sulle ja sun porukoille kans <3

      Poista
  3. Ihanat noi sun luonnonkukat, onko siinä alla heinäseipäitä vai mitä?
    Ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinäseipäitähän ne :). Mulla oli tallin takana kolme, jotka on alunperin olleet lyhtytelineenä talvella, mutta näköjään unohtuneet nurkan taakse. Tarvinnee värkätä niistä jotain.

      Kiitos toivotuksista ja ihanaa kesää sinne Ahvenanmaalle myös ja kiitos kommentista ja lukijaksi liittymisestä. Molemmat ilahdutti.

      Poista
  4. Isot onnittelut golfarille! Taidatkin olla tosi hyvä!!!
    Minä en ole pelannut golfia koskaan, mutta arvostan kyllä pelitaitoisia ja haluaisin itsekin opetella joskus ainakin alkeita.

    Jotenkin oli niin aurinkoinen ja ihana postaus, että minäkin tulin hyvälle mielelle ja unohtui päivän tasainen töllötys ja harmaus.

    Kaunista keskikesää ja tunnelmallisen valoisia öitä sinne vähän pohjoisemmas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena <3. Mulla on sinusta sellainen mielikuva, että golf vois hyvinkin olla myös sinulle sopiva laji. Ainakin ajattelen, että olisit sopivan tyyni ja osaisit suhtautua vastoinkäymisiin järkevästi. Niitä kun pakosti tulee, mutta jos heti ensimmäisen huonon lyönnin jälkeen alkaa ranteita viiltelemään tai mailoja pilkkomaan, niin se oli se peli siinä sitten. Henkinen puoli on vähintään yhtä tärkeää kuin tekniikka. En osaa sitä nyt varmaankaan selittää, enkä sitäkään, miksi golf tuntui heti alusta alkaen siltä, että se vois olla mun juttu. Lähti jotenkin niin helposti alkuun, vaikkei ole mitään aikaisempaa urheilutaustaa. Tai ehkä just siksi :). Moni, jolla on, on niin kunnianhimoinen, että jos ei heti suju täydellisesti, niin pitäkööt kentät tunkkinsa :).

      Ja mulle tuli tosi hyvä mieli siitä, mitä kirjoitit tästä postauksesta, joka itsestä tuntui jotenkin niin jonninjoutavalta, että melkein poistin sen samantien, kun olin kirjoittanut. Onneksi en kuitenkaan, koska sitten en olis saanut sulta viestiä..

      Kaunista mittumaaria sinne teille myös <3.

      Poista
    2. No sen verran pakko lisätä, että tyyneyden lisäksi on hyvä olla myös reipas, joka sekin täsmää mun mielikuvaan sinusta.

      Poista
    3. ... ja päättäväinen :)

      Poista
    4. :-) Olisin mieluusti kaikkea tuota, mutta en ole ihan varma...
      Mutta siis: Kuulostaa siltä, että golfia on pakko joskus kokeilla. Kiitos innostamisesta!!

      Poista
  5. Onhan tässä postauksessa paljonkin järkevää! Onnea hienon palkinnon voitosta ja hienoista hattuhankinnoista! Yllättävänkin hyvä valikoima tuossa hattukojulla. Ja kivat juhannuskukat! Mullakin on tapana kimppu keräillä, vaikka mitään sulhon näkemistä unessa en kaipaakaan. Mökillä (siinä teidän lähellä Tammelan Letkussa) on monen vuoden kimput kuivumassa hirren päällä ja nyt kun mökki on kokenut suuren rempan, kimpuista tehtiin taulu. Ihana tuo juhannuskukkaperinne, vaikka tänä vuonna voi tosiaan olla haastavaa enää löytää kukkivia kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Inka <3. Ja hauska kuulla, että teillä on mökki Letkulla. Myös miehen vanhemmilla oli siellä kauan, kauan sitten sellainen pieni kuivan maan lautamökki, jossa taisi olla ainoastaan pieni tupa ja sauna, mutta sitäkin isompi mansikkamaa, jossa kasvoi ihan jäätävän suuria ja hyviä mansikoita. Vaan päätyi sitten eron myötä myyntiin, joten mun edellisestä käynnistä taitaa olla sellaset 30 vuotta. Eli ei just yhtään mitään... Kääk :)

      Hattukoju tuli ihan puskista eteen, kun päätin kävellä sieltä italialaiselta kojulta viereistä käytävää pitkin takaisin. Sekin tuntui ihan ihmeelliseltä yhteensattumalta niinkuin se Naantalijuttukin, ja tuli jo hetkellisesti sellainen olo, että pitääkö tässä jo kohta alkaa varomaan, mitä toivoo, kun kaikki tuntuu toteutuvan..

      Teidän kukkaperinne kuulostaa kivalta. Toivottavasti saa tänä vuonna jatkoa, vaikka vähissä alkaa tosiaan olla muut kuin ruskeat kikinnot.

      Ihanaa keskikesää Inka <3

      Poista
  6. Ihana postaus, ihania kuvia, ihana Annukka <3 Ja hei, valtavasti onnea golfvoiton johdosta, tosi hienoa! Ja hienoa myös, että saitte palkinnon heti käytettyä. Naantali on kyllä ihana paikka <3 Olen itse asiassa asunut siellä ihan pienenä, niin pienenä, etten muista siitä ajasta mitään, mutta suloisia 70-luvun valokuvia siitä ajasta onneksi on olemassa. Naantali kuuluu myös myöhäisempään lapsuuteen sillä tavalla, että toisten isovanhempieni mökki oli venematkan päässä Naanatalista ja siellä käytiin aina kerran tai pari kesässä. Kyseistä mökkiä ei ikävä kyllä ole, mutta edelleen yritän päästä Naantaliin jos ei nyt joka kesä, niin parin kesän välein kuitenkin.

    Nyt pitää muuten ruveta pitämään silmällä, josko jotain isoja markkinoita olisi tässäkin lähistöllä kesän aikana ja mennä katsomaan, löytyisikö hattukojua. Vastaavien kojujen ohi muistan kävelleeni pariinkiin otteeseen, mutta en vaan ole tullut ajatelleeksi lierihattua itselleni mennä katsomaan. Muhun on nyt meinaan iskenyt lierihattumania sen sun edellisen postauksen takia :D Ihan pakko saada!!

    Kivaa juhannusta teille sinne Vierumäelle! Meillä nyt jää kuitenkin tekemättä se meidän Vierumäki-reissu, olisi ollut turhan hankalaa säätöä miehen töiden takia, joten mennään joku toinen kerta. Ollaan ihan vaan kotosalla juhannuksena, ellei sitten hipsitä naapuriin tai itse olla isäntinä naapureille. Tai sitten joku puolilapsikombo lapsineen saattaa hyökätä tänne, saas nyt nähdä. Kaikki muuten melko työläitä vaihtoehtoja - haha, olisi ehkä sittenkin pitänyt lähteä sinne Vierumäelle juhannukseksi, eikä miettiä vaan sitä ensi viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olette kyllä kummallisen kivaa porukkaa, kun jaksatte jättää näitä kivoja viestejä, vaikka itsestä tuntui, että koko postaus on ihan tyhjää täynnä ja kuvatkin lopun kukkia lukuunottamatta surkeita, kun mulla on puhelimessa niin kesseli kamera, että jos paistaa aurinko, ei onnistu, ja jos on hämärää, ei varsinkaan onnistu. Että iso kiitos kiva Emma taas tästäkin ilahdutuksesta <3

      Naantali oli täynnä paitsi sitä kuuluisaa aurinkoa, myös porukkaa. Kivaa näin satunnaisen turistin näkökulmasta, mutta miehen kanssa mietittiin, että jos asuttaisiin siellä, niin alkaisko jo ryysis käydä hermoon. (Todnäk ainakin mulla kyllä). Tai että tulisko sitä käytyä ulkona syömässä vai pysytteliskö enimmäkseen kotona. Mutta kyllä se niin nätti ja kiva kesäkohde on, että ilokseen poikkeilee, kun on tilaisuus. Käytiin myös Kuparivuoren leirintäalueella verestämässä muistoja, kun siellä aikanaan asuntovaunulla leireiltiin. Vielä oli vanhat lautamökit pystyssä, mutta paljon oli tullut lisää ja hinnatkin pompsahtaneet rutkasti ylöspäin. Vaan eipä taida Naantalissa mikään olla halpaa. Varsinkaan asunnot :)

      Kyllä sun nyt ehdottomasti pitää kans bongata itsellesi lierihattu. Ainakin näiltä meidän markkinoilta löytyi sopivaa (tiedät mitä tarkoitan ;)) kokoa. Joskaan ei ilmeisesti kaikille, kun mun vieressä hattuja sovitellut rouvashenkilö valitteli, että kaikki on niin kamalan suuria....

      Kiitos paljon juhannustoivotuksista. Äsken heittelin Ikean kassiin vähän kaikkea toppatakista lähtien, että on sitten mistä ottaa. Ei mene ainakaan palelun takia mittumaari pilalle. Huomenna tosin on vielä työpäivä, mutta sitten mulla on reilun viikon mittainen loma. Oujee.

      Sopuisaa ja luonnikasta juhannusta teille, miten ja millä kokoonpanolla sen sitten päätättekin viettää <3

      Poista
  7. Onnittelut hienosta voitosta! Naantali on kiva pikkukaupunki, varsinkin kesällä. Kun juhannusmatkalle suunnistatte, niin olkaa nyt sitten tarkkoina mitä sinne tankkiin tankkaatte :)
    Ihanaa juhannusta sinulle ja miehellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kristiina. Palkinto oli kyllä super ja jotenkin tuli sellainen olo (koska mulla on taipumusta taikauskoon ja mihin lie huuhaahan), että se oli samalla palkinto siitä, että suhtauduttiin siihen Pärnun matkan vastoinkäymiseen niin rauhallisesti.

      Ihan ilman takapakkia ei Naantalin reissukaan mennyt. Otettiin mukaan polkupyörät, että päästään niillä kätevästi liikkumaan. Mun oma pyöräni vaan ei oikein sopinut auton telineeseen, joten mies kunnosti mun vanhan pyörän, joka meni taannoisessa tulipalossa sen verran kepuliin kuntoon, että sillä ei ole ajettu sen koommin. Vaan eipä tullut mulle mieleen syväpuhdistaa penkkiä, josta seurasi se, että kun illalla palattiin hotellille ja näin hissin peilistä mun uusien, valkoisten farkkujeni takamuksen, niissä komeili musta (tod.näk. nokinen) penkinkuva, joka tietysti oli siellä jo silloin, kun rantaravintoloiden edustaa käpppäiltiin. Ei kovin kiva huomio, mutta toisaalta parempi, etten tiennyt koko satulan kuvasta mitään ennenkuin oli myöhäistä :)

      Ja mun piti sun aiemmin kommentoimaani postaukseen vielä lisätä, että mua nauratti ääneen (harvinaista), kun sanoit, että sua ei niihin postiveneisiin sais kuin tajuttomana :D. Sama vika rahikaisella :D.

      Ja kiitos samoin, ihanaa juhannusta <3. Toivotaan, että myrskytuulet menee muualle.

      Poista
  8. Kyllä Suomen kesä on hyvä satoi tai paistoi mutta tänä vuonna on erityisen hienoa, kun sitä riittää vaan.

    Naantali on kaunis kesäkaupunki, kylpylässä on tullut käytyä, vaikka ei olla kylpylä-ihmisiä, mutta jossain piti rannikkoreissulla yöpyä. Erityisen mukavia ovat ne ranta Kuppila, joista näkyy Kultarantakin ja meri.

    Tampereella tapellaan golfkentän ja asuntojen paikoista ja yksi ehdotus kaataisi metsää uuden kentän tieltä. Vaikka Pirkkalan puolella on valmista kenttää reilusti. Kyllä golffarit kumminkin omalla autolla kulkee. Huvitti näet kun yksi valtuutettu sanoi, että Pirkkalaan ei ole niin hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Katsotaan miten käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on pakko tarttua ensimmäisenä tohon viimeiseen kohtaan. Taitaa olla valtuutetulla (joka lienee pelimiehiä tai -naisia itsekin) oma lehmä ojassa. Liekö liian laiska ajamaan Pirkkalan nykyiselle kentälle (jonka lisäksi Tampereelta löytyy perinteinen Tammergolfin kenttä ja naapurista Nokialta seuraava).
      Olen toki maalainen itse, mutta en kyllä ole näihin 18 pelivuoteen tavannut yhtään golfaia, joka haluaisi renuta painavan bäginsä kanssa julkisilla kentälle. Eli täyttä huttua sanon minä.

      Me oltiin Naantalin kylpylässä la-su välinen yö ja todettiin, että nyt on jo pakko sen paikan suhteen ymmärtää luovuttaa. Yleiset tilat on kivat, sijainti loistava, aamiainen samoin, mutta huoneet niin aikansa eläneet ja nukkuminen kerrassaan mahdotonta. Eri kerroilla eri syistä, joista kirjoittaisin, jos tä puhelimella näppäily ei olis niin työlästä. Hinta-laatusuhde on kaikkea muuta kuin kohdillaan. Saa nähdä, vastaako kukaan mun antamaan palautteeseen, joka omasta mielestäni oli varsin asiallinen.

      Kultarannassa onneksi nukutti paremmin kuin hyvin.

      Kaikinpuolin mukavaa juhannusta <3

      Poista
    2. Pakko lisätä tähän, että ihan sama juttu Naantalin kylpylässä. Sänky oli niin hirveä, että kauhulla ajattelen, että jos nyt tällä kipeällä selällä joutuisin siihen, niin ylös en pääsisi. jäi valitus tekemättä, mutta ei meitä toista kertaa sinne kyllä saa. Minäkin olen jos jonkinlaisiissa hotelleissa työurani takia ja vapaallakin nukkunut, loisto- ja tavallisissa, mutta sitä surkeaa sänkyä ei "voita" mikää paikka. Yhtä pehmeä oli kerran Pariisissa, mutta siellä ymmärettiin asia ja saatiin vaihdettua huonetta. Naantali oli kuulemma täynnä, uskokoon ken haluaaa.

      Poista
    3. Joo. Veltto sänky + ylisuuret, kovat tyynyt (joskin meillä on aina mukana omat) + tossa alempana Sarille kuvailemani huoneiden sijainnit = ei enää Naantalin kylpylään

      Poista
  9. Onneksi olkoon, olittepa fiksuja kun käytitte heti, ei tartte sitten katua jos vaikka koko loppukesä on taas marraskuuta (ei varmaan ole) vaan nyt sai nauttia lämmöstä vielä. Kävipä sulla tuuri hattujenkin kanssa, tuo keskellä oleva on ainakin tosi kivan näköinen. Olkihattu helteellä on ihan must, ei tarvitse koko ajan siristellä vaikka olisi ilman aurinkolaseja... Mä ihmettelen kyllä noita kökköjä hotellihuoneita, joita suomesta tuntuu löytyvän ja hinnat vieläpä samaa luokkaa kun hyvissä... Mulla on käynyt useamman kerran huono tuuri. Pahin oli Hangossa (jossa en muuten ikinä enää yövy!) töpselit hajalla ja auki virtajohtoineen ja kylpyhuoneen lattiakaivo tulvi... Enpäs saanut edes yhtään mitään vastausta palautteeseen, ei saatu edes vaihtaa huonetta, joten byebye Hanko forever, meitä ei siellä yöpymässä enää nähdä. Yksi huono kokemus riittää per kaupunki. Meni rahat kankkulan kaivoon...
    Tulipas pitkä pakerrus, nyt pidemmittä puheitta Kaunista ja lämmintä juhannusta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli kyllä ihan superkiva viikonloppu kaikinpuolin (paitsi tosiaan siellä kylpylän hikisessä huoneessa), ja oikeastaan oli ainut mahdollisuuksin, kun viime lauantai sattui olemaan ainoa, jona ukkeli onnistui saamaan itselleen tuuraajan, jolla oli jo kaikki muut viikonloput varattu.

      Edelliskerralla kun majoituttiin (ylihinnalla) Naantalin kylpylään, heti meidän huoneen oven takana käytävällä oli varmaan koko kylpylän ilmastoinnin keskusyksikkö tai ainakin joku ihan hervottoman kovaääninen pömpeli, jonka ansiosta nukkumisesta ei tullut ei niin yhtään mitään (mua häiritsee jo tavallisen ilmastoinninkin kohina, kun olen saanut riesaksi yliherkän kuulon). Tällä kertaa pyysin mahdollisimman hiljaista huonetta ja siinä mielessä kyllä osui nappiin, että ei ainakaan ilmastointi häirinnyt, koska sellaista ei ollut. Huone oli ihan hillittömän kuuma ja oli pakko pitää auki ikkunaa, josta avautui "näkymä" likaiselle välikatolle, joka oli myös lokkien suosiossa.. Eli ei tarvinnut nukkua silläkään reissulla, kun lokit aloitti kirkumisen joskus aamukahden aikoihin. Ja hintaa yöllä yli 220 euroa.. Aamulla nuori vastaanottovirkailija kysyi, miten ollaan viihdytty ja kerroin kokemuksesta, johon vastasi vaan, että "No voi harmi, mutta kiva kun kuitenkin muuten viihdyitte, vaikka ette saaneetkaan nukuttua..."
      Ehkä nyt pitää vihdoin uskoa, että sinne ei enää kannata mennä.
      Ja ymmärrän oikein hyvvin, että ei tullut Hangosta suosikkikohdetta.. Toihan on jo suorastaan henvegenvaarallista, että sähkölaitteet on rikki ja kylppäri tulvii. Huono yhdistelmä.

      Kiitos pitkistä puheista ja ihanaa juhannusta <3

      Poista
  10. Minä olisin ostanut itselleni tuon oikealla puolella kuvassa olevan lierihatun. Arvaa vaan onko nyt hattu hakusessa täälläkin.
    Minä jään taas somelomalle hetkeksi, joten aionkin nyt toivotella sinulle Annukka oikein ihanaa ja rentouttavaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan sun Habitaren hattukuvan, joten kyllä sun nyt on sellainen ehdottomasti hankittava, koska sopi niin hyvin.

      Minäkin aion kohta lyödä koneen kannet kiinni ja keskittyä juhannuksen viettoon ja sitä seuraavaan lomaviikkoon.

      Kaikinpuolin kivaa juhannusta ja rentouttavaa somehiljaisuutta Outi <3

      Poista
  11. Olipa kiva postaus, tai niinhän sulla aina on :) Mutta jotenkin tulin niin hyvälle mielelle, paitsi tuosta auringon polttamasta ihosta, se on kyllä yhtä kärsimystä. Mä olen nyt vihdoin iän myötä vähän edes viisastunut sen kanssa, yleensä kyllä aina suojaudun, inhoan niin sitä tunnetta, kun polttaa.

    Lierihattukuva olis kiva :), mä taidan kanssa lähteä etsiskelemään, kun me lähdetään sinne reissuunkin, niin olispa hienoa jos olis hattu, vaan milläs sen sinne muuten kuljettaa, ettei ole vaan sellainen epämääräinen läjä kun pääsee perille?

    Tää kesä on kyllä ollut niin ihana, ja aurinkoa näyttää riittävän, eli eiköhän se sitten meikäläisen loman aikaan sada niitä rakeita...

    Minä kun luulin, että sun oli tarkoituskin kuvata tuota pölliä, eli kun et olisi maininnut mitään, niin ihan olisi täydestä mennyt :)

    Me lähdetään ystävien mökille juhannusta viettämään, on niin ihana kun on ihmisiä, jotka jaksaa kutsua meidät kun sitä omaa mökkiä ei ole, ilmasta viis, sataa vaikka pikku-ukkoja, päästään saunaan ja uimaan ja saadaan hyvää ruokaa hyvässä seurassa :)

    Ihanaa juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kirjeestä Anu :).

      Enpä uskonut, että mullekaan enää käy tollasta palamismokaa, mutta niin vaan kävi. Seuraavana päivänä oli pakko uhrata kokonainen tuubi 50-kertoimella varustettua naamarasvaa käsivarsiin tai en olis pystynyt lähtemään kentälle, kun oli vielä kuumempi päivä kuin edellinen.

      Lierihatut on toistaiseksi olleet päässä vaan kotipihalla. Joskin toinen niistä kulki kyllä auton takaikkunalla Naantaliin ja takasin, mutta ei päätynyt päähän asti..
      Ennenkuin löysin vahingossa ton hattukojun markkinoilta, kävin hattu.fi-sivustolla zuumailemassa erilaisia malleja ja siellä oli sellasia "matkahattuja", jotka näytti ihan normaaleilta lierihatuilta, mutta ne pystyi käärimään rullalle ilman, että menee miksikään. Sellanen olis aika näppärä.

      Ja onpa tosiaan kivat mökilliset ystävät. Ei muuta kuin kaikinpuolin rentoa ja mukavaa juhannusta koko poppoolle <3. Täällä menee nyt koneen kannet kiinni ja lähden tästä pakkailemaan. Heissulivei!

      Poista
  12. Olipa ihana postaus, joka sai mut hyväntuuliseksi :) (Tai olin jo ennestäänkin, mutta tää vahvisti kivaa juhannusfiilistä.)

    Minäkin olen tänä vuonna ollut todellisissa kesäfiiliksissä, toisin kuin edellisinä kolmena kesänä yhteensä! Vaikka vaihtelevaakin on ollut, niin lämpöä ja aurinkoa on jo nyt tuntunut olevan riittävästi. Toki sitä tarvitaan edelleenkin, mutta nyt satunnaiset sateet ja viileät päivät eivät kaada venettä ihan totaalisesti.

    Isot peukut tuolle sun voitolle ja palkinnolle! Hyvä sinä! Ihan huikeaa onnistua noin hyvin - taidatkin olla todella hyvä lajissasi - ja päästä nauttimaan kivasta palkinnosta :)

    Täällä pakkaillaan tänään kimpsut ja kampsut autoon ja hurautetaan maalle. Vettä on luvassa, mutta ei haittaa. Lueskellaan, pelaillaan ja sitä rataa.

    Ihanaa ja rentoa juhannusta sinne! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli tästä sun kommentista iloinen mieli <3.

      Juhannus on ollut kiva, vaikka eilinen pelikeli olikin lähinnä pelottava, kun kävyt lenteli kolisten päähän ja piti kuikuilla, ettei vaan ala isompiakin karahkoja kovassa tuulessa lentelemään, mutta niin vaan selvittiin taas. Ja meillä on nyt hotellihuoneen sijaan vuokralla kiva pikku huoneisto, jossa on oma sauna, jonne pääsee lämmittelemään myrskyn jälkeen. Se oma mökki kun meiltä puuttuu.

      Arvaan, että teillä on kans ollut lunkia ja mukavaa. Jotenkin ihan huippukesä kyllä.

      Ja kiitos peukuista :). Palkinto oli super. Ehkä paras mun voittamistani, vaikka paljon on tullut hienoja palkintoja ja onnistumisia ennenkin. Joskin olen tottunut myös häviämään. Välillä on ollut jaksoja, kun on pitänyt lukea tuloslistaa päällään seisten, että on nähnyt nimensä piikkipaikalla :).

      Kaikkea parasta teidän koko porukalle <3

      Poista
  13. Onnea voitosta! Ei ihme, että olet niin innostunut, kun olet siinä niin onnistunut. Vai ensin onnistunut ja sitten innostunut? No, oivallinen noidankehä kuitenkin!
    Ärsyttävää, kun ei voi luottaa hinta-laatu yhteyteen hotelleissa. Ja usein palautteet kaikuvat kuuroille korville - se vasta ärsyttääkin...
    Mukavaa Vierunmäki-juhannusta - siellähän saattaa olla ihan hyväkin keli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia :). Onnistuminen tosiaan innostaa, mutta golf on siitä kummallinen laji, että ikinä ei voi tietää, millainen päivä on tulossa. Välillä kun on virtaa ja tsemppiä täynnä ykköstiillä ja olo on sellainen, että tänään kulkee, käy yleensä just ihan päinvastoin. Ja välillä kun on valmiiksi ihan väsynyt (niinkuin minä Vanajanlinnaan lähtiessä, kun yhteiskuljetus starttasi aamu-seiskalta), voikin käydä niin, että kaikki vaan kulkee ja on helppoa. Ja toki kisoissa merkkaa sekin, miten muut pelaa. Vaikka itse pelaisi oman elämänsä unelmakierroksen, joku muu voi pelata vielä paremmin. Ja taas toisinpäin. Vaikkei itse onnistuisikaan ihan täydellisesti, muut voi epäonnistua enemmän. Kummallinen ja kiehtova laji.

      Ja totta. Yli 200 euron huonehinnalla voisi jo odottaa saavansa vähintäänkin kunnon yöunet, mutta valitettavasti ei ainakaan ko. kylpylän kohdalla pidä paikkaansa. Mutta onneksi tässäkin voi käydä päinvastoin ja edullisella huonehinnalla saada enemmän kuin vastinetta rahoilleen. Sen kun vaan aina tietäisi etukäteen.

      Eilen tuli taivaalta kaatamalla vettä ja kirjaimellisesti myös käpyjä kovan tuulen kera. Tänään oli jo paljon parempi (peli)keli.

      Leppoisaa juhannuspäivän iltaa ja muutenkin <3

      Poista
  14. Ihanaa jussia ihana Annukka <3 Ja ehdittäiskö me nähdä, kun tuutte lomailemaan teijän lempparimestoille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja samoin Jossuseni <3. Pitää tänä vuonna tehdä niin, että sovitaan treffit heti alkupäiville, niin tulee varmasti nähtyä, eikä käy niin, että päivät loppuu kesken.
      Ollaan yhteyksissä lähempänä.

      Poista
  15. Onnea golf-kisan voitosta!
    Minustakin tämä kesä on tuntunut pitkältä, ei voi kuin ihmetellä, että nytkö on vasta juhannus...
    Minäkin hairahduin ja tilasin valkoisen olkihatun Ellokselta syksyn reissua silmällä pitäen. Tosin tähän päähän ei ole sopivaa hattua tehtykään, mutta siellä ulkomailla voin se päässä tepastella;)
    Ihanaa ja rentouttavaa Juhannusta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :). Palkinto oli super.

      Hauskasti (tai no, hauskasti ja hauskasti..) sattui juhannuksen täsmäsääksi perinteinen sade ja kylmä tuuli, mutta ei tullut otettua siitä murhetta, kun on ollut muuten niin superkesä. Mun mielestä me suomalaiset oltais ansaittu tällainen joka vuosi korvauksena kaikista niistä pimeistä kuukausista, jotka täällä loskassa ja kylmässä rimpuillaan menemään.

      Onnea uudelle hatulle :). Mulla ei ole vielä kertaakaan sattunut kumpikaan päähän oman pihan ulkopuolella, mutta reissuun ottaisin taatusti mukaan. Maailmalla moni asia on niin toisin :).

      Tulee nyt luvattoman myöhään tämä vastaus, mutta juhannus tuli oltua liki koko ajan liikkeessä. Ja valvottuakin poikkeuksellisen pitkään. En muista, milloin olis viimeksi jaksettu roikkua yli puolen yön ja nyt sekin kävi ihan huomaamatta.

      Kivoja päiviä ja iloista mieltä <3

      Poista
  16. Nyt on hyvä meno, elämä otti, se Pärnu reissun alku oli kyllä omaa luokkaansa, mutta nyt elämä antoi, hyvä sinä, taidat olla oikea golf-taituri. <3 Ihanaa, että voitit tuon palkinnon ja meni niin oikeaan osoitteeseen, kuin kohtalo.

    Nyt on ollut kiva kesä, kiitos auringon, tosin on tuossa auringossa yksi vika, ukkeli on Norjassa perhokalastamassa ja vettä on 16 kuutiota, kun normisti on 130 kuutiota ja tämän pitäisi olla ihan se paras lohiviikko, no ei ole ollut ei.

    Sydämellistä juhannusta ihana Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä ottaa ja antaa tosiaan aikalailla tasapuolisesti ja on ollut kyllä hyvää jaksoa jo pitkään. Iloinen mieli siitä <3. (Toivottavasti ei nyt sitten heti taivas tipu niskaan tai jotain, kun hehkutan..)

      Voihan perhokalastus sentään. Melko pettymys taatusti, koska on kumminkin ukkelin intohimo se homma. Ja niinkuin olen aiemmin tainnut sanoa, niin olen usein miettinyt, että jos en pelaisi golfia, niin mikä muu olis sellainen harrastus, johon voi uppoutua ihan tyystin niin, että katoaa kaikki maailman murheet päästä, kun keskittyy vaan siihen, mitä on sillä hetkellä tekemässä. Sellanen vois hyvinkin olla just perhokalastus. Ja onnistuminen siinäkin palkitaan. Kelpo kalasaalis olis kyllä melko muikeaa saada.

      Juhannus meni ulkoilmassa touhutessa, joten tulee nyt tää vastaus kovasti paljon myöhässä, joten kiitän jälkikäteen ja toivottelen jännitysvapaata ja kaikinpuolin mieluisaa juhannuksen jälkeistä elämää <3

      Poista
  17. Onnea upeasta voitosta - ja lohdutukseksi: olen itsekin Naantalissa polttanut olkapääni sellaiseen kuntoon, että vieläkin muistellessa kuumottaa. Itse en vaurioita sentään golfkentällä saanut vaan Kultarannan puutarhassa. Naantalin aurinko on vaarallinen;)
    Ihanaa juhannusta Vierumäelle - meidän juhannus vietetään Sauvon farmilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Arja :).

      Naantalin aurinko tuntuu tosiaan olevan nimensä veroinen. Oli vaan sellanen leppeä tuuli, etten tajunnut, kuinka paljon aurinko oikeasti porottaa. No, seuraavana päivänä oli pakko uhrata kokonainen puteli viiskymppistä kasvovoidetta käsivarsiin (vähän kyllä kirveli tuhlata se siihen, kun oli aika arvokas) tai olis ollut pakko jättää se pelikierros väliin. Mutta kyllä Naantali vaan niin kiva kesäkaupunki on, että vähän voi käsivarsiakin siitä hyvästä käräyttää, että pääsee käymään.

      Juhannus oli kiva. Toivottavasti teilläkin <3

      Poista
  18. Onnea ihana Annukka!<3 Naantali on upea kesäkaupunki, vähän kuin olisi ulkomailla.<3 Itselläni tosin vielä kokemukset rajoittuvat vuosien takaisin Muumimaailma-vierailuihin, mutta sielläkin minusta luonto on aivan mielettömän kaunis.<3

    Mulla myös kärähti olkapää reissussa.:( Nyt sitte iho kuoriutuu siitä kohdasta. Omasta mielestäni olin koko ajan varjossa, ja suunnattomasti ihmettelin niitä ihmisiä, jotka punottivat kuin ravut ja silti vain makasivat auringossa...No, loppureissun muistin olla tarkempi rasvaamisen kanssa, ja vaatteitakin käytin suojana. Oli tosiaan tuskaista nukkua, kun olkapää on arka.

    Toivottavasti teillä on ollut ihana juhannus!<3 Täällä on nyt tosiaan nautittu kotona olemisesta sydämen kyllyydestä. Mies on huomenna menossa päiväksi Tukholmaan, ja mä mietin tosisssani, että lähtisinkö vähän kauemman kuvausreissulle, sinne teidän nurkille! Katsotaan, tuntuu ehkä "vähän" hullulle...:))
    Mukavaa viikkoa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana Taina <3. Ja totta. Vaikka Naantali on täältä meiltä käsin vaan reilun tunnin matkan päässä, niin on se ihan kuin eri maailmasta. Kansainvälinen fiilinki tosiaan.

      Mulle on jäänyt Thaimaan opasajoilta mieleen veneretket, joita ennen aina moneen kertaan varoittelin mukaanlähtijöitä petollisesta auringosta, joka ei välttämättä ollenkaan paistanut kirkkaalta taivaalta, eikä tuntunut merituulessa miltään, mutta moni paloi ihan karmeille rakkuloille (kun eivät uskoneet, että ihan oikeasti niin voi käydä..). Paikallisten neuvo palaneille oli levittää luonnonjugurttia iholle. Tuntui olevan toimiva konsti.

      Juhannus oli kiva, mutta ihan liian lyhyt :). Olisin mieluusti ollut vielä päivän pari, mutta ei auta, kun huomenna on miehellä taas normipäivä.

      Kuvausreissu kuulostaa oikein hyvältä. Ollaan yhteyksissä <3

      Poista
  19. Siinäpä komiaa hellehattua poikineen. Tahtoisi oman , jonkun kivan mut ei mulle oikein sovi tai näytän lähinnä jollekin mitä en ole. Joku mafioso tai jotain. Toisille sopii ja näyttää hyvälle.

    Juuri tässä varaillaan Viron matkan yöpymisiä. Meillä onkin aikamoinen reissu tulossa, kierretään koko Viro :)

    Aika kiva toi sun voitto! Huippuu, kun joskus jotain voittaa. Mie en voita koskaan mitään... Ehkä siksi, kun en edes yritä.

    Ihanaista kesän jatkoo, Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulle sopis sellanen huoleton heinähattu :). Sellanen vähän rispaantunut olkinen, joka päässä voisit kekkuloida kuistilla ja laittaa jalalla koreasti :).

      Vironkierros kuulostaa kivalta. Siihen mahtuu matkan varrelle varmasti monenlaista näkymää ja kokemusta. Rikasta ja köyhempää.

      Mie oon voittanut aika paljon palkintoja (golfia) pelaamalla, mutta tää oli yksi ehdottomasti parhaita. Uhkapelaamalla tahi lottoamalla ei ole tullut latin latia. Mennyt kylläkin :).

      Kivvoo lommoo ja lupsakkoo reissua!

      Poista
  20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  21. Vaikka nyt juhannuksena olikin taas vähän haastavammat säät (näin kauniisti ilmaistuna), niin on kyllä niin totta, että alkukesän säiden ansiosta on ollut jo ihana lomafiilis ilman lomaa. Kätevää! Ei ole yhtään sellaista pakottavaa tuskaakaan, että pääsispä jo lomalle, joten luulen, että kun se loma sieltä lopulta tulee ja alkaa, sitä on heti ensimmäisestä päivästä lähtien nyt hyvällä, leppoisalla lomatuulella. Sitähän sanotaan, että lomatunnelmaan pääseminen kestää aikansa ja kyllä sen itsekin on joskus huomannut, että menee ihan niitä ekoja päiviä ikään kuin hukkaan, kun vaan palautuu työstressistä ja opettelee lomailua. Nyt otetaan siis lomasta kaikki irti!

    Isot onnittelut ja halaukset täältä parhaalle golffarille! Iloitsen puolestasi, että tuli toivottu palkinto. Kyllä se melkein kohtalolta vaikuttikin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin jostain lehdestä, että suomalaiset säilyy parhaiten hengissä (ilmeisesti viitattiin juhannukseen), kun lämpötila on +14 astetta. Vaan eipä tainnut kivuta noin korkeisiin lukemiin viime viikonloppuna missään... Kentällä oli vähän sellainen olo, että joku puu päättää kaatua päälle. Käpyjä ja pieniä oksia sateli kyllä niskaan siinä vaakasuoran vesisateen mukana, mutta kun on kerran pelaamisesta maksettu, niin hevin ei luovuteta :). Voin vaan kuvitella, millaista oli teillä siellä meren rannalla. Nuorempi poika oli kavereineen Korppoossa ja vähän väliä vilkuilin WhatsAppia, että onko edelleen paikalla vai joko myrskytuuli on vienyt mennessään.

      Kiitos paljon onnesta ja haleista. Oli hyvällä tavalla kohtalokas voitto :).

      Leppoisia loma(maisia) päiviä Pilvi <3.

      Poista
  22. Juhannus on nyt taputeltu ja itsellä alkoi kauan odotettu loma. Tänä vuonna sää tosiaan on ollut tyystin erilainen kuin vuosi sitten. Villasukat sai pitää jalassa myös kesällä. Toivotaan, että sää suosii koko kesän, myös kun sinun lomasi sitten noin kuukauden kuluttua koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottelen sulle kaikinpuolin loistavaa lomaa :). Ja toki toivon, että ihmeellinen aurinkokesä jatkuu vielä silloinkin, kun on meidän vuoro.

      Poista
  23. Oi että!! ONNEA voitosta!! Luulen, että meni ihan oikeaan osoitteeseen!

    Kyllä on ollut kummallista pohtia viime vuotta ja tätä suven alkua, ei tosiaan veljeksistä tarvitse puhua.

    Pirteää kesän jatkoa!! Sehän on vasta hädintuskin aluillaan kun juhannuskin vietettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Vivi <3. Ja jotenkin mullakin oli sellainen olo, että palkinto oli palkinto siitä, kuinka tyynesti otettiin se Pärnun reissun vastoinkäyminen. Tai niin ainakin haluan taikauskoisena ajatella.

      Ei meinaa millään uskoa, että on vasta kesäkuu. Mutta onneksi on.

      Stressivapaata ja leppoisaa kesää sulle!

      Poista
  24. No mutta tämähän on ihan just eikä melkein semmoinen kun kesän toivoisi olevan. Pieniä irtiottoja ja hetkiä jotka tuntuu lomalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on just niin. Yhtään en ole ehtinyt haikailla sen edessä olevan loman perään niinkuin kaikkina muina kesinä. On ollut niin lomaisa fiilis jo ties kuinka kauan. En edes muista, milloin tää ihmeellinen aurinkojakso alkoi.

      Kaikkea kivaa Satu <3

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi