Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

PULMAREIS(SU)Eipä paljon osuvampaa sanaa löydy kuvaamaan meidän menneen viikonlopun tapahtumia kuin vironkielinen käännös sanalle häämatka (= pulmareis).

Meidänhän siis oli tarkoitus ukkelin kanssa lähteä juhlistamaan Hopeahääpäivää pidennetylle viikonloppureissulle Pärnuun. 

Järjestelyt olin hoitanut poikkeuksellisesti siltä pohjalta, että koska kyseessä on jokseenkin merkittävä merkkipaalu ja spesiaali tapaus, en tapojeni mukaan käännä jokaikistä kiveä ja nettisivua löytääkseni sen edullisimman vaihtoehdon, vaan nyt mennään mukavuus edellä. Sen verran harvoin kuitenkin missään käydään.

Tarkoitus oli aloittaa matka torstai-iltana Silja Europan De Luxe-hytissä Helsingistä Tallinnaan, mutta toisin kävi. 

Matka meni ihan mukavasti ensimmäiset 50 kilometriä Karkkilan ABC:lle asti, jossa pysähdyttiin pyynnöstäni tankkaamaan, ettei Viron puolella tarvi. 

Katsottiin, että aikaa lähtöselvitykseen on ihan mukavasti, joten ilman kiirettä saadaan mennä. Vaan samantien, kun menin sanomaan ääneen, että "Vitsit, mutta olen odottanut tätä, vaikka vähän samalla huolestuttaa, kun on niin levollinen ja hyvä fiilis (joka ikävä kyllä yleensä tietää sitä, että jotain epämieluisaa tapahtuu)", auto alkoi nykiä.

Sydän heitti samantien muutaman ylimääräisen voltin ja ajateltiin molemmat yhteen ääneen, että ei voi olla totta! Ei tänään.

Koitettiin jatkaa matkaa, mutta auto nyki vaan koko ajan enemmän ja enemmän samalla kun mies sanoi, että "Arvaa mitä? Tankkasin bensaa..(diesel-autoon, joka on meillä ties kuinka mones peräkkäin)"  En oikein edes tiedä, mitä ajattelin. Ensin tottakai kävi mielessä ihan hirmu epätoivo, ja mietin, että miten voi olla, että kaikista maailman päivistä justiin tänään käy ensimmäistä kertaa ikinä moinen moka, joka tuntui ihan uskomattomalta. Mutta toisaalta olin helpottunut siitä, että nykimiselle löytyi syy. 

Tökkivä ajo tuntui pelottavalta ja samalla kun hivenen hysteerisesti anoin, että mies pysäyttäisi johonkin tien varteen ennenkuin kone leikkaa kokonaan kiinni, soitin varmaan vähän paniikinomaisen puhelun Falckin tiepalveluun. Keskustelu tuntui kuitenkin etenevän niin piinaavan hitaasti (luulen, että luurin toisessa päässä olevan rooliin kuuluu esiintyä korostetun rauhallisesti), että ukkelin hermo ei kestänyt, vaan päätti jatkaa eteenpäin. Siitä sitten nyittiin Vihdin kirkonkylän VPK:n kautta kysymään tietä lähimmälle korjaamolle, jonne asti päästiin juuri ja juuri ennenkuin auto teki stopin. Viimeinen ylämäki huoltohalliin hoidettiin työntämällä mies- ja naisvoimin.


Korjaaja otti meidät vastaan ihan tyynen rauhallisesti, vaikka jonossa oli hommaa ihan riittämiin muutenkin. Iso kiitos siitä hänelle.

Muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin valuttaa koko tankin sisältö (liekö 60 litraa) kapeaa letkua pitkin kanistereihin. 

Voin sanoa, että sitä verkkaista polttoaineen tippumista ja kellon viisareiden samanaikaista vinhaa pyörimistä seuratessa mieleen hiipi pienoinen masennus, koska mitään mahdollisuuksia ehtiä laivaan ei enää ollut. Eikä varmaa tietoa siitäkään, oliko 15 kilometrin ajo ehtinyt tehdä isompaa hallaa moottorille. Jos, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi hinausauton tilaaminen.

Soitin kuitenkin Tallinkille ja selitin tilanteen kysellen samalla varmuuden vuoksi paikkaa aamulaivaan, joka järjestyikin. Olin ihan varma, että alkuperäisestä arvokkaammasta varauksesta ei enää mitään hyvitystä niin myöhäisellä muutoksella saa, mutta virkailija kysyikin ystävällisesti, että "Kuis te halua käyttää erotuksen? Laitanko teille laivarahaa meno- eli tulomatkalle?" Eli ei onkelmaa..    Tiptip... 
Ensimmäinen kanisteri aluillaan ja kaksi vielä odottaa.


Onni onnettomuudessa oli se, että tankissa oli pohjalla sen verran paljon dieseliä, ettei siihen sekoittunut bensa ehtinyt tehdä isompaa vahinkoa. 

Helpotus oli melkoinen, kun uuden tankkauksen jälkeen moottori hyrähti ihan normisti käyntiin ja päästiin jatkamaan matkaa. Piti vaan päättää, minne.

Kotiin ei huvittanut palata, koska oltiin sentään jo Vihdissä asti ;), joten päädyttiin varaamaan hotellihuone Helsingistä, vaikka hinta hirvittikin. 

"Edullisin" oli yllättäen Sokos Hotelli Presidentti ihan keskustassa. (Jos unohdetaan 36 euron parkkimaksu, jonka jälkeen ei niin edullinen enää ollutkaan). 

Vastaanotossa oli ihan hirmu ihana virkailija, jolle kerroin, että itse asiassa meidän ei pitäisi olla täällä laisinkaan, vaan 25-vuotishäämatkalla laivassa. Ja että nyt tarvittaisiin kepeää ja rauhallista huonetta, koska psyyke ei nyt kestä mitään levotonta.


Presidentissä on sisustettu kerrokset teemoittain, joista meille valikoitui kesäinen juhannus. On vaan niin kepuli kamera kännykässä, että sillä ei tämän parempia kuvia saa.

Toisen sängyn viereisellä seinällä oli jättimäisen hyttysen kuvalla varustettu ryijy. Sinällään hauska yksityiskohta.

Ei paljon muuta ehditty kuin potkaista kengät jalasta, kun oveen koputettiin ja samainen ihana vastaanottovirkailija (Susanna nimeltään) toi meille jäissä pullon skumppaa ja suklaata, että reissu jatkuisi vähän paremmissa merkeissä. Itkuhan siinä tuli, kun oli mielestäni niin ihana ele.


Valehtelisin, jos väittäisin, että aamulla ei enää yhtään harmittanut, koska laskin edelleen mielessäni niitä maahan valutettuja euroja (90), korjaamolaskua (250), hotellihuoneen hintaa (167) ja parkkimaksua (36), mutta sitten muistin yhden viisaan isäni vakiomotoista: "Niin kauan kuin ihmisille ei käy kuinkaan, kaikki on hyvin". Ja se oli piste sille episodille. Ja sitäpaitsi sekä auton korjaaja että paikalla samaan aikaan olleet pari miespuolista asiakasta kaikki vakuuttivat, että "Tällaista sattuu kuule harva se päivä", joka vähän helpotti. 

Pahoittelut kliseisiä jalkakuvia kammoaville (siksi vain pienessä koossa), mutta oli ihan pakko ottaa muistoksi siitä hetkestä, kun vihdoin laivalle asti päästiin. Oli niin ihanan lämmintä ja tyyntä ja mielikin jo enemmän siinä hetkessä kuin mennessä.


Tallinnasta Pärnuun on 130 km matkaa, jonka kuviteltiin hyvinkin parissa tunnissa taittuvan, mutta ennen kuin oltiin ulos laivasta ja kaupungista, aikaa oli kulunut kolme varttia. Mutta mikäpä kiire siinä enää, kun alkuperäinen aikataulu oli joka tapauksessa menetetty. 


Majoituksen olin varannut netissä paljon hyviä arvosteluja saaneesta Hedon Spa & Hotel:lista, joka on rakennettu satoja vuosia vanhan mutakylpylän yhteyteen aivan Pärnun valkohiekkaisen rannan läheisyyteen.

Jälleen varsin kehnossa kännykkäkuvassa näkyy kunnostettu mutakylpylä, jonka takana pilkottaa hieman hotellin kokonaan uusi, meren puolella oleva osa, jossa meidänkin huone sijaitsi.

Jos ikinä milloinkaan matkustatte Pärnuun varsinkin pariskuntana tai muuten vaan aikuisporukalla, voin todella lämpimästi suositella Hedonia. Aivan ihanan siisti ja rauhallinen paikka, loistosijainti ja ystävällinen henkilökunta. 

Merinäköalalla varustettu huone oli ihanan rauhallisin värein harmonisesti ja omaan makuuni sopivan yksinkertaisesti sisustettu.


Jos huoneen varaa hotellista suoraan niinkuin itse tein (koska hinta oli edullisempi kuin esim. Booking.comissa), hintaan kuuluu tervetuliaisina pullo kuohuviiniä. Jäi tosin nauttimatta, mutta otin mukaan muistoksi.

Ja jälleen kerran meitä oli muistettu kauniilla eleellä. Kortin kera paikallisia käsintehtyjä suklaakonvehteja.. <3Huoneen hintaan kuului "normaalin" spa-osaston käyttö. Pyyhkeet oli sitä varten valmiiksi pakattu merihenkisiin kasseihin, jotka  sai heittää olalle, kun ensin oli pukeutunut niin ikään huoneesta löytyviin kylpytakkeihin ja -tossuihin. 

Normi-span lisäksi Hedonissa on myös "Silent spa", johon tietysti ukkelin kanssa vahingossa ensin tölväistiin. Ja jos aikaa olisi ollut yhtään enemmän, olisin halunnut mennä sinne ihan oikeasti ja varata jonkun ihanan rentouttavan hoidon. Niin todellakin nimensä mukaisen rauhoittavalta paikka vaikutti pelkästään vastaanoton perusteella.

Myös hotellin aamiainen oli ihan super. Paljon, paljon parannettu versio perus-suomalaisen hotellin aamupalasta, joka sekin tosin on itselleni varsin riittävä.

Tarjolla oli vaikka mitä skumpasta puuroon ja kaikkea siltä väliltä, jos ei enemmänkin. Ja kaikki kauniisti katettuna.  Skumppaa tosin en nähnyt kenenkään muun heti aamusta kilistelevän kuin samaan aikaan paikalle sattuneen suomalaisen "tyttö"porukan.  Samaan olisin saattanut eri olosuhteissa tosin langeta itsekin, mutta oltiin ukkelin kanssa lähdössä pelaamaan, joten ei sopinut kuvioon. Eikä kyllä muutenkaan houkuta hönö pitkin helteistä päivää. Sellainen olo kun itselleni kuoharista tulee.Olisin halunnut kuvata ruokia, mutta tämä oli ainut osuus aamiaiskattauksesta,
 jonka ympärillä ei ollut ihmisiä 


Golfkentältä ei tullut otettua yhtään kuvaa, eikä siitä muutenkaan sen enempää, mutta pakko kertoa, että kun käytiin ilmoittautumassa caddiemasterille (nuori kaunis tyttö, jonka myöhemmin kuultiin olevan Viron naisten judokamestari), hän heläytti suht hyvällä suomen kielellä, että "Teille tulee uksi meidan jasen mukaan. Han on sellainen oikein kiva mies. Sellainen normaali Herra" :D . Alkoi niin huvittaa tuo "normaali herra", joka ei kyllä lopulta pitänyt paikkaansa, koska meidän peliseura oli paljon enemmän. 73-vuotias gentlemanni, joka tiesi kaikesta kaiken. Saatiin neljän tunnin pelikierroksen aikana niin mielenkiintoinen ja kattava Viro-katsaus, ettei vastaavaa olisi varmaan ikinä kuultu vartavasten maksetun opaskierroksen aikana.Mies kiinnitti huomiota liikennemerkkeihin, joissa naisilla oli "uuma".


Pärnu on kaunis kesäkaupunki valkohiekkaisine rantoineen, vehreine puistoineen, kauniine rakennuksineen ja viihtyisine kahviloineen ja ravintoloineen. 

Korostui tällä reissulla, kun keli oli koko ajan niin hieno. Ensimmäisellä kerralla, josta on varmaan jo 10-15 vuotta aikaa, ei mennyt kelien suhteen yhtä nappiin, vaan satoi koko ajan ihan kaatamalla ja alkoi jo pieni hotellihuone käydä ahtaaksi neljälle hengelle, kun yritettiin kuivata märkiä vaatteita levittelemällä niitä ympäriinsä. Mutta se oli silloin se ja nyt oli nyt.

Vaikka etäisyyttä Suomenlahden tältä puolen on vaan vähän, Pärnu on ihan eri maailmasta. Tai no, sitähän vielä lähempänä oleva Tallinnakin on.

Erityisesti lauantai-iltana oli ihana vaan käppäillä puistossa ja kaupungin kujilla ja pysähtyä kadun varteen syömään ja katselemaan ohikulkijoita ensimmäiseen mukavalta näyttävään ravintolaan. Liikkeellä oli paljon perheitä ja pariskuntia, joita oli ilo katsella, kun kaikki olivat pukeutuneet niin kesäisen nätisti.  Satunnaiset suomalaisseurueet erotti jo kaukaa sekä volyymin että vaatetuksen perusteella, ikävä kyllä. Jotenkin olin ajatellut/toivonut, että moinen on mennyttä aikaa.Ukkelilla häränliha-pekoniburger ja itselläni pinaattirisotto + lohi maustevoilla.
Hyvää ja halpaa. 


Kameraa ei tullut kaivettua esiin kuin yhden ovikatsauksen verran. 


Antikvariaatilla oli niin hauska nimi, että pakko oli napata kyltistä kuva.

Sunnuntai-aamu valkeni yhtä aurinkoisena ja lämpinä kuin muutkin siihen astiset, mutta oli lähdettävä ajelemaan kotiinpäin.

Laivamatkat molempiin suuntiin tehtiin Tallinkin Megastarilla, joka on varsin siisti ja näppärä alus. Ja takaisin tullessa olin varannut autolle "tallipaikan", joka tarkoittaa paikkaa suoraan tax freen ovien takana. Ideana se, että ostokset pystyy kantamaan kätevästi suoraan autoon.

Meidän ostoksissa (ripsiväri, huulipuna ja xylitol-purkkaa...) ei tosin ollut kantamista, mutta muuten tallipaikka osoittautui tosi käteväksi, koska sieltä pääsi ajamaan laivasta ulos ensimmäisten joukossa. Ei tarvinnut iän kaiken istua autossa ja odottaa käynnistyslupaa. Tullaan hyödyntämään samaa jatkossakin mennen tullen, koska hintaa oli vaan kymppi, jonka senkin saa takaisin, jos osteskelee riittävästi.

Paluumatkalla meillä oli myös liput Comfort loungeen, joka sekin oli varsin kiva juttu. Hintaa taisi niilläkin olla kympin verran, mutta samaan hintaan sai hyödyntää tarjolla olleet lehdet, kahvit, limut ja snacks-tyyppiset pikkupurtavat, joten maksoivat itsensä jo siinä takaisin.

Jos unohdetaan eurot, niin pitkästi plussan puolelle jäi tämä pulmareissu, jolla oli todellakin hyvää tekevä vaikutus. Olen ollut koko viikon jotenkin ihan eri ihminen, vaikka yhden tutun sanojen mukaan "Ilma on kuin morsian, yhtä kylmä ja epävakaa :)"60 kommenttia:

 1. Loppu hyvin, kaikki hyvin 😍

  Pärnu on kyllä ihana rauhallinen lomakohde. Siellä lapsetkin oli jotenkin niin rauhallisia ha kilttejä. Ja ranta on kuin etelässä, palmut vain puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :). Jotenkin se bensajuttu tuntui ihan epätodelliselta (ja sillä hetkellä suunnilleen siltä, että meidän päällä on joku kirous, joka estää meitä matkustamasta ikinä minnekään), mutta kun ollaan sitä kerrottu, niin ihan jokainen kuulija on tiennyt vähintään jonkun, jolle on käynyt samoin. Ellei peräti itselle. Että ei se nyt sitten niin kummoinen katastrofi ollutkaan. Tarttee katsastaa se De Luxe sitten joskus toiste :)

   Meillä meni silloin poikien kanssa reissu tosiaan ihan pyllylleen sen sateen takia. Mutta Tervise Paradiisin vesipuisto oli kyllä ihan ykkönen.

   Poista
 2. Oi mikä reissu, melkoinen alku, mutta onnellinen loppu kuitenkin, hyvä niin!

  Me ollaan joskus vuonna nakki ja muusi käyty miehen kanssa kaksin (!) Pärnussa ja tykättiin kyllä kovasti molemmat, olispa kiva käydä uudelleen, ehkäpä kun tulee tuo 25 vuotta täyteen, siihen on kyllä vielä aikaa...

  Mutta tuo hotelli kuullostaa ihan täydelliseltä ja nuo rannat vaan on niin ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Ei paljon naurattanut siellä Vihdin VPK:n kulmilla, eikä kyllä vielä korjaamollakaan, mutta nyt jo hymyilyttää koko kommellus, vaikken niitä euroja vielä olekaan pystynyt ihan täysin unohtamaan..

   Siitä on kanssa ikuisuus, kun me käytiin Pärnussa viimeksi, tai siis ensimmäistä kertaa. Muistan kuinka meille sitä suositeltiin ja sanottiin, että ei tarvi enää lähteä etelään asti, kun Pärnussa on niin hienot rannat ja kaikki. No, olihan ne, mutta tosiaan satoi niin rankasti koko ajan, että oltiin kuin uitetut koirat heti, kun vähän jalkauduttiin ulos ahtaasta hotellihuoneesta. Mutta Tervise Paradiisin kylpylä oli kyllä poikien mielestä huippu. Mieleen jäi erityisesti kiipeilyseinä, josta sai hyppiä alas veteen.

   Nyt oli kelit kohillaan ja kaikki muutenkin. Ja hotelli oli oikeasti super ihan miltä kantilta katsoen vaan.

   Poista
 3. Oikein miellettömän paljon onnea <3
  Mahtavan ilman saitte reissulle ja mikä hotelli :;) upeaa että lopuksi kaikki kääntyi hyvin ja hymy on herkässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paaaljon Marika <3.

   Kelit oli kyllä kohillaan (näillä tuulilla ei mua olis paljon laivalla hymyilyttänyt, koska tuun niin herkästi merisairaaksi, vaikka on vaan lyhytkin matka) ja kaikki muutenkin. Jos unohdetaan ne maahan valutetut eurot, jotka vieläkin kirvelee, mutta vaan vähän...

   On kyllä ollut hyvä fiilis koko viikon. Toivottavasti sulla myös.

   Poista
 4. VOI EI. Miten voi olla mahdollista, että tuollaista sattui ensimmäisen kerran ikinä juuri nyt? Itse uskon siihen, että kaikki tapahtuu syystä ja että kaikella on tarkoituksensa, ja jäinkin miettimään sitä, että mikähän tarkoitus tuolla mahtoi olla. Jospa sillä alkuperäisellä Europan laivamatkalla olisikin tapahtunut jotakin karmeaa, ja se jäi nyt kokematta, koska kohtalon sormi puuttui peliin... Onneksi kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin, ja matkasta tuli ikimuistoinen. <3

  Pysähdyimme muuten tuossa samaisessa Hedonissa syömässä viime vuonna (vai oliko se viime vuonna?!), kun palasimme Riiasta Tallinnaan. Ukkeli tiesi paikan hyväksi, ja hyvähän se olikin. Ruokaa pidemmälle en päässyt hotellia ja spata kokemaan, mutta siis ainakin se ruoka oli erinomaista. Mitä muuten tarkoittaa "silent spa"? Pitääkö siellä olla hipihiljaa?

  Pärnu vaikutti muutenkin ihanalta paikalta, vaikka ilmat eivät meitä oikein suosineet. Aurinko kyllä paistoi, mutta tuuli ihan kamalasti, ja hiekkaa lensi joka paikkaan. Kaiken lisäksi Pärnun jokavuotiset EDM-festarit olivat juuri päättyneet samana aamuna, ja paikat olivat vielä vähän sekaisin.

  Nauratti tuo pikkuriikkinen jalkakuva. En mitenkään rakasta ihmisten jalkakuvia, mutta tämä oli hyvä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta viserrä. Kyllä sillä varmaan joku tarkoitus oli, ja itseasiassa korjaamolle samaan aikaan sattunut nuori mies sanoi ihan samaa kuin sinä, että josko laivamatkalla olisi sattunut jotain ikävää, jolta bensa-episodi pelasti. No toivottavasti ei, mutta ehkä se oli vaan joku testi, jolla kokeiltiin, vieläkö riittää kärsivällisyyttä vastamäessä :). Olishan siinä tietysti voinut (ja veikkaan, että joku vaimo olis niin saattanut tehdäkin) sättiä miehensä ihan pystyyn ja lähteä kälppimään. Ainakin siitä tilanteesta, jos ei peräti koko liitosta :), mutta se vaihtoehto ei kyllä käynyt itsellä mielessä. Jotenkin sitä on tässä matkan varrella kasvanut entistä realistimmaksi ja kärsivällisemmäksi, koska minkäs sille jo tapahtuneelle mahtaa. Pareen keskittyä ongelman ratkaisuun, joka tässä tapauksessa ei itse asiassa hirveitä vaatinut, kun kävi munkki, eikä kone leikannut kiinni niin että olis tullut tuhansien eurojen remontti. Ja hinurin kyydissä olis ollut häämatkamieli melko matalalla..

   Hedonissa oli tosi viihtyisä ja suosittu ravintola, joka jäi meiltä nyt tällä kertaa väliin, kun mietittiin, että jos nyt jäädään hotellille syömään, ei taatusti jakseta enää sen jälkeen lähteä kaupungille, joten päätettiin sitten käppäillä kaupunkiin syömään sillä mielellä, että tullaan sieltä sitten istuksimaan siihen hotellin ravintolaan, mutta se jäi haaveeksi, kun paikka oli siinä vaiheessa ihan täynnä. Pakattiin sitten viinipullo reppuun ja mentiin rannalle ilta-aurinkoon istuksimaan. Hyvä vaihtoehto sekin.

   Meillä kävi tuuri kelien kanssa, koska tuuli vaan sillä lailla mukavan vilvoittavasti. Ei yhtään liikaa.

   Ja juu. Olen itsekin kritisoinut jalka- ja varvaskuvia, koska ne on niin nähty, mutta siinä istuessa oli ihan pakko sortua samaan :)

   Poista
 5. Pärnu on ihana ja kompakti, olen aina pitänyt siitä kovasti <3 Ja varsin tapahtumarikas seikkailu teillä, onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompakti on just hyvä sana, koska on jotenkin niin ihmisen kokoinen kaupunki, kun kaikki oleellinen on kävelyetäisyydellä. Joskin harmiteltiin, ettei älytty vuokrata ajoissa pyöriä. Näytti niin mukavalta, kun ihmiset poljeskeli (onko tuo sana ollenkaan :)) punaisilla, etukorein varustetuilla lomapyörillä ja lomamielellä.

   Bensaepisodi on näin jälkikäteen saanut oikeat mittasuhteet, koska oikeasti ei käynyt kuinkaan. Onpahan taas jotain mitä muistella :)

   Poista
 6. No olipa teillä kerrassaan pulmaa reissun aluksi! Mikä tuuri, että just silloin piti sattua ja tapahtua... Mutta aivan ihania kokemuksia muuten. Ja tuo hyvä palvelu (mitä itsekin ylistin juuri) pelastaa kyllä paljon. Sillä erottuu jyvät akanoista :)

  Ihanaa viikkoa ja pitäkäähän rentous yllä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulmareis tosiaan :).

   Jotenkin siinä tapahtumahetkellä tuntui, että meidän päälle on suunnilleen langetettu joku kirous, mutta kyllähän koko juttu on nyt jo kutistunut oikeisiin mittoihinsa. Joskin ne eurot vielä vähän hiertää, mutta vaan vähän, koska olis voinut käydä niinkin, että moottori olis tosiaan leikannut kiinni ja siitä olis tullut tuhansien eurojen lasku. Ja pulmareissu olis päätynyt hinurin kyydissä nöyrästi takaisin kotiin. Että siihen nähden tässä ei nyt käynyt yhtään kuinkaan. Tai siis kävi. Hyvin :)

   Kiitos samoin Tuulantei <3

   Poista
 7. Olipas tapahtumarikas lomanen teillä, etenkin sen aloitus! Kiva kun oli mukavaa kuitenkin sitten loppujen lopuksi. Pärnusta olen kuullut pelkkää hyvää, itse en ole koskaan käynyt. Ja nuo laivamatkan jutut kuulosti kiinnostavalta, siis se lounge lähinnä. En ole koskaan moisesta edes kuullut! Ei kuulosta kalliilta, etenkin jos siellä saa kahvit sun muut, joista äkkiä se kymppi kyllä kertyy jos ostamaan alkaa.

  Onnittelut vielä hopeahääpäivästä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeasti haluaisi olla tällainen ihme noita, jonka vaisto tai mikä lie on tosi usein sillälailla ikävällä tavalla oikeassa. Yhtään jos tulee liian "hyvä olo", siitä ei yleensä hyvää seuraa. Mutta jos olen levoton ja hermostunut ja jännitän, mitä tuleman pitää, ei käy kuinkaan. On niin moneen kertaan nähty, ettei olis ollut tällä kertaa väliksi. Mutta loppupeleissä ei onneksi käynyt kuinkaan. Tai siis kävi hyvin :).

   Se Comfort lounge on siitä kiva, että jos laiva on tosi täynnä (niinkuin nyt oli), niin kansipaikalla matkustavana ei oikein voi pehvaansa penkistä nostaa, jos sellaisen ylipäätään löytää. Mutta Comfort loungessa on varmasti istumatilaa (tai ainakin oletan, etteivät myy enempää lippuja kuin on paikkojakaan) ja mun kokemuksen mukaan aina sellasta mukavan rauhallista. Ja siinä snacksipöydässä tosiaan oli mun mielestä ihan mukavasti syötävää. Kukkakaalia, porkkanoita, kurkkua, dippiä, nachoja, jotain suolatikkuja muistaakseni, pieniä croissantteja ja mitähän vielä. Ja kahvia ja teetä ja limua, jotka siis kaikki kuului siihen kymppiin (en nyt tarkistanut tota hintaa, mutta maksimissaan se oli varmasti 15 euroa). Itse lueskelin tarjolla olleita lehtiä ja ukkeli katseli telkkarista jalkapalloa ja formuloita (kummassakaan ei ollut ääntä, joka oli iso plussa ;)).

   Kiitos paljon onnitteluista ja sulle hirmusti onnea isosta irtisanoutumispäätöksestä ja harjoittelupaikasta ja kaikesta kivasta <3. Luin sun kesäkuulumiset, mutta kun piti kommentoida, tuli jotain (todnäk asiakas) väliin ja se jäi. Mutta tuli hyvä mieli siitä kaikesta. Olet selvästikin just sun oman näköisellä polulla.

   Poista
 8. Olipas se mukava postaus, aikamoisia sattumuksia teillä oli matkallanne. Mutta loppujen lopuksi kaikki kääntyi hyväksi, eli teillä oli ikimuistettava juhlamatka. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anneli. Meinasi tosiaan olla pulmareissulla vähän pulmia alkuun, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Jäipähän tosiaan taas lisää muisteltavaa matkan varrelta.

   Kaikkea hyvää kesään sinulle!

   Poista
 9. Olipa jännitystä kerrakseen. Mutta mukava lukea että perillä oli sitten kaikki hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä sellainen lähtö pulmareissulle, että meinasi jo vetää mielen matalaksi heti alkuun, vaan loppu hyvin, kaikki hyvin.

   Toivon sulle sinne kaikkea hyvää.

   Poista
 10. No olipahan hurja alku teidän reissulle. Onneksi (jos ei rahaa mietitä) lopuksi kaikki meni kuitenkin tosi kivasti. Ihana tuo hotellivirkailija, en yhtään ihmettele, että herkistyit tuosta eleestä. Pärnussa on niin kaunista ja tuo hotelli ja spa osasto kuulostavat houkuttavilta.
  Ihanaa iltaa sinulle Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä vähän turhankin stressaava lähtö ja tottakai ne maahan valutetut ja muut turhat eurot kirvelee, mutta JOS oikeasti se moottori olisi leikannut kiinni, sataset ei olisi riittäneet, vaan olisi tarvittu tuhansia ja sitten ei olis kyllä enää ollut kellään kivaa.

   Reissu oli kyllä alun jälkeen varsin ihana. Ja sattui onneksi ennen tätä tuulista ajanjaksoa, koska olen huonon kestämään mitään suurta merenkäyntiä.

   Mukavata loppuviikkoa Outi <3

   Poista
 11. No onneksi kaikki kääntyi lopulta hyväksi ja saitte ikimuistoisen hopeahäämatkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Tuli taas lisää muisteltavaa, vaikka mietinkin siinä autoa korjaamohallin ylämäkeen yhdessä korjaajan ja miehen kanssa työntäessäni, että tässä sitä nyt mennään kirjaimellisesti vastamäessä niinkuin aikanaan kirkon portailla luvattiin :).

   Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua ja kiitos viestistä Kruunu Vuokko.

   Poista
 12. Onnea, onnea teille ihanille!<3 Lisää yhteisiä vuosia vähintään toinen mokoma lisää.:) Äidilläni ja isälläni kyseinen hääpäivä muuten häämöttää joulukuussa.<3 Eletään toivossa, että pääsemme niitä juhlimaan.:)
  Kaikesta huolimatta reissunne kuulostaa onnistuneelta, vastoinkäymiset kannattaa kääntää positiivisiksi ja/tai yrittää päästä niistä pian yli, ihan kuten te teittekin!:) Appivanhempani muuten tankkasivat väärää ainetta, kun olivat tulossa valmistujaisjuhliini Hämeenlinnaan. Heillä oli siten nopeampi toimenpide tuo tankin tyhjennys, sillä se tehtiin samalla huoltoasella, jossa sitä väärää ainetta tankattiinkin. Myöhäistyivät mun pillityksistä, mutta ehtivät lounaalle.;D

  Pärnussa en ole koskaan käynyt, mutta haluaisin!
  Olisipa muuten jälleen kiva tavata!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Taina <3. Ja juu. Jotenkin olen ajatellut, että hopeahääpäivän aika koittaa sitten vasta joskus paljon myöhemmin, kun ollaan jotain 80 tai 100-vuotiaita :D. Vaikkakin arvaan, että sun vanhemmat ei ole vielä kahdeksaakymppiä lähelläkään.

   Ja joo. Olishan sitä joku vaimo saattanut vastaavassa tilanteessa sättiä miehensä maanrakoon, mutta ei kuulu mun toimenkuvaan :). Oikeasti välillä ihan ihmettelen, kuinka rauhallisesti ja realistisesti sitä pystyy suhtautmaan asioihin. Tapahtuneelle kun ei mitään voi, joten parempi keskittyä miettimään, miten siitä eteenpäin. Eikähän tässä lopulta käynyt (jos unohdetaan ne hukkaanheitetyt sataset, joille olis kyllä ollut parempaakin käyttöä) kuinkaan. Muutama tunti menetettiin perilläoloajasta ja DeLuxe-hytti jäi näkemättä, mutta ens kerralla sitten.. Paitsi että seuraavalla kerralla otan taas käyttöön sen perinteisen halvimman mahdollisen vaihtoehdon metsästämisen.

   Oliskin ollut parempi, jos vahinko olis tullut ilmi heti siinä tankilla. Mutta kun oltiin ehditty jo sen verran pitkälle, ei enää tuntunut hyvältä vaihtoehdolta kääntyä takaisin. Ja siellä korjaamolla ei tosiaan ollut sellaista pumppua tai mitään, jolla sen tankin olis saanut vähän rivakammin tyhjäksi. Mutta tässä ollaan :)

   Olen ihan varma, että tykkäisit Pärnusta. Etenkin, jos sattuu yhtä kesäinen keli kuin meille.

   Ja juu. Niin olis <3

   Poista
 13. En ehtinyt lukea loppuun koska pitäisi olla jo menossa töihin mutta puoleen väliin kuitenkin. Siis aaaarkkk mikä sattuma. Siis meinasi tulla itku ihan teidän puolesta (minä nyt kun itken muutenkin kaikesta). Joskus aikoinaan puhuin puhelimessa ystäväni kanssa joka meni tankille jakohta hän alkoi kiroilemaan, hänelle oli käynyt juuri samalla tavalla :(
  TUnsin pientä syyllisyyttä kun olin häirinnyt häntä puhelullani.
  Mutta nyt vielä 8h töitä ja arvaa mitä.... sit alkaa loma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele Nanni, ettet päässyt tekstin loppuun asti, koska se oli taas kerran pitkä kuin nälkävuosi, vaikka moneen kertaan jo lyhensinkin. En melkein jaksanut kirjoittaa, saati lukea sitä itsekään :).

   Kiitos myötätunnosta <3. Varmaan se jännitys ja kuitenkin jonkun sortin pettymyskin purkautui siinä kohtaa, kun ihana hotellivirkailija toi meille sen skumpan ja suklaat huoneeseen. Ihana ele tosiaan.

   Ja juu. Voin kuvitella, että syyllinen olo olis tullut mullekin puhelusta, mutta onni, että sun ystävä huomasi tapahtuneen heti ja sai toivottavasti apujakin.

   Ei muuta kuin ihanaa, taatusti hyvin ansaittua lomaa sulle <3

   Poista
 14. No kylläpäs on ollut reissu. Huh. Onpahan ollut jännitystä reissun aikana kyllä. Ihana kuitenkin että pääsitte reissuun ettei kotimaahan tyssännyt. Kyllä sitä tätä lukiessa vaan jännitti että ootteko päässeet ollenkaan reissuun vai jääneet kokonaan matkalle. Onneksi lopulta kuitenkin kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu. En ihan tollaista lähtöä olis kaivannut, mutta tulipahan nähtyä Vihdin VPK ja kirkko, joita ei varmaan varta vasten olis muuten tullut lähdettyä katsomaan :D.

   Reissu oli kaikinpuolin onnistunut sitten, kun matkaan lopulta päästiin. Ainut osuus, jota inhosin, oli se ruuhkainen ulosajo Tallinnasta ja sen jälkeinen sukkulointi vilkkaan rekkaliikenteen keskellä. En tykännyt yhtään. Sunnuntain paluumatka oli onneksi jo paljon rauhallisempi. Ehkä siksikin, että nukuin siellä ihanassa hotellissa niin hyvin ja silloin kun on levännyt kunnolla, sitä on muutenkin paljon rauhallisempi.

   Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua Satu ja otan sen haasteen työn alle tässä lähitulevaisuudessa, kun tulee sopiva hetki.

   Poista
 15. Kaikesta huolimatta teillä hyvä reissu - ja onpa muistelemista :)

  Auton kanssa kun lähtee niin eipä sitä koskaan tiedä. Muutamia vuosia sitten oltiin menossa häihin isäni ja tyttöjen kanssa isän autolla kun eräällä huoltoasemalla huomattiin ettei starttimoottori vai mikä lie toimikaan. Se sitten aiheutti matkalla kaikenmoisia sattumuksia, mutta mukavasti ihmiset auttoivat auton liikkeelle - työntämällä. Kyläpaikassa etsittiin sitten mäkinen parkki. Kotimatkalla sanoin tytöille että enää ei pysäytetä autoa minnekään, jos pissalle tarttee niin taukopaikalle - ja auto käynnissä. Mutta ei jätetty häihin menemättä - ja muuten oli mukava reissu (pysähdyttiin paluumatkalla myös toisen tätini luona, sielläkin auto parkkiin niin että pääsee liikkeelle)
  Tuo myös totta että "niin kauan kuin ihmisille ei käy mitään.." Muistan kun ajoin kolarin avomieheni autolla (olin häntä menossa hakemaan siskonin kansssaVarkaudesta Savonlinnaan), autolla ei sitten ajeltu sinne mutta vietiin auton hänen vanhemmilleen - ja appi lähti mun kanssa hakemaan - ja mies kun meinas hermostua - niin appi rauhoitteli että se on vain peltiä, pääasia ettei kenellekään käynyt mitään

  Mukavaa tätä kuuta, Annukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yksi kokemus (vastamäki :)) lisää muistojen kirjaan. Eikähän tässä tosiaan käynyt lopulta juuri kuinkaan (jos unohdetaan ne eurot, jotka satasina tuntuu tottakai suurilta, mutta suhteessa siihen, millaisia summat olis olleet, jos moottori olisi leikannut kiinni, niin nekin on pieniä kuitenkin). Ja just noin mun isäkin aina sanoo, että "Se on vaan peltiä". Ja nyt kun ollaan tosta tapahtumahetkellä kokokatastrofilta tuntuneesta bensaepisodista kerrottu tutuille, niin tuntuu olevan varsin tavallista. Helppoakos se loppupeleissä on ottaa käteen se väärä letku (käytiin muuten tullessa samaisella ABC:llä ja todettiin, että tankki, jonka eteen ajoin, oli sellainen, ettei siinä edes ollut dieseliä. Eihän se tietty tapahtunutta selitä, mutta ehkä se jotain vaikutti kumminkin).

   Ja jos tästä nyt taas niitä positiivisia puolia etsii, niin parempi kuitenkin, että tapahtui rajan tällä puolella kuin Virossa. Siellä oliskin saattanut tulla tenkkapoo.

   Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua Miehanna :)

   Poista
 16. Voi, nyt haluaisin heti tuonne Pärnuun, mutta tämä kesä on jo niin täynnä kaikenlaista, että ei onnistu.
  Meillä on myös dieselauto, mutta ollaan onnistuttu tankkaamaan aina dieselillä. Katson aina parikin kertaa onko varmaan oikean polttoaineen pistooli kädessä ennenkuin painan liipasimesta. Nyt kuitenkin on auton vaihto edessä ja huomenna saamme upouuden menopelin, joka onkin sitten bensiinikäyttöinen. Toivottavasti ei nyt sitten tankata siihen dieseliä!

  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen melko (tai oikeastaan) varma, että tykkäisit Pärnusta. Etenkin, jos sattuu mukavan kesäiset kelit niinkuin meille tällä kertaa. Sillä ensimmäisellä kerralla meni tosiaan aika enimmäkseen kaatosateessa kastuneiden vaatteiden kuivatteluun.

   Kaupungin keskusta on tosi vehreä ja kaunis ja välimatkat sellaisia, että taittuu mukavasti kävellen tai pyörällä (harmitti, ettei tajuttu vuokrata pyöriä ennakkoon, koska niillä olis ollut vielä mukavampi liikkua kuin apostolinkyydillä).

   Bensaepisodi on ihan täysi mysteeri. Miehellä on työautona diesel-(kuorma)-auto, jonka tankkaa varmasti joka päivä. Ja meillä on ollut diesel-auto ties kuinka monta vuotta. Mutta joku ajatuskatko siinä tuli. Vaan eipä tolla enää väliä, koska loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja tuli taasen todistettua, että vastamäistä selvitään niinkuin kirkonportailla aikanaan luvattiin :)

   Ja kiitos samoin <3

   Poista
 17. Siis ei ole todellista toi teidän reissun aloitus! Ihan suoraan kaikista pahimmista painajaisista. Mutta aivan ihanasti teitä kyllä ollaan autettu ja kohdeltu vastoinkäymisten hetkellä, tuntuu tosi kivalta teidän puolesta. Ja onneksi sitten itse kohteessa kaikki onnistui ja kelitkin suosivat!

  Nyt kyllä iski Pärnu-kuume, sen verran kivalta paikalta vaikuttaa ja toi teidän hotelli myös, laitoin sen heti mun "matka" -listalle: mä kerään puhelimeen linkkejä kivoista kohteista ja hotelleista ulkomailla, alkaa muuten olla sen verran pitkä lista jo, että meidän matkustusnopeudella ei tulla ikinä kokemaan kuin murto-osa kohteista :)

  Vaikka alku olikin hankalaa, niin varmasti kyllä muistatte tämän reissun seuraavat 25 vuotta! Voitte sitten 50-vuotis-pulmareisulla muistella ja naureskella, että kylläpä meille silloin sattui ja tapahtui :)

  Ihanaa viikon jatkoa Annukka <3 Mä lähden nyt ostamaan kesäkukkia, saas nähdä millaisen psykedeelisen asetelman taas saan aikaiseksi, vaikka tarkoitus olisi löytää jotain tyylikästä ja hillittyä valkoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltä se tosiaan tuntui, että ei ole todellista.. Että miten kaikista maailman päivistä just silloin, mutta ehkä se oli joku testi, jolla kokeillaan, vieläkö niistä vastamäistä selvitään niinkuin aikanaan luvattiin :). Eikähän loppupeleissä käynyt kuinkaan, vaikka siinä tapahtumahetkellä iskikin jonkunmoinen masennus.

   Hedon oli ihan täydellinen hotelli aikuisille, mutta jos mulla olisi lapsi(a) mukana, valkkaisin toisin. Etenkin jos tykkää, että hotellin yhteydessä on ihan kunnon uima-altaita tai enempi sellaista rennompaa kylpylämeininkiä. Hedonissa oli matala ulkoallas, joka oli lähinnä kahlaamiseen sopiva ja vissiin pari poreallasta, jotka kaikki jäi multa kokematta, kun sattumoisin jätin uikkarit huoneeseen. Mun tarkoitus kun oli ihan vaan mennä saunaan päivän päätteeksi ja jotenkin kuvittelin, että kun saunaan kuljettiin naisten pukuhuoneen kautta, se olisi naisille tarkoitettu, mutta kun olin suihkussa (ilman vaatteita niinkuin suihkussa mun mielestä kuuluu..), ukkeli (onneksi oli oma) yhtäkkiä kimposi uikkareissaan paikalle ja sanoi, että ihan kiva nähdä vaimonsa siinä juu, mutta kun "tää on yhteisalue ja kaikilla muilla on uima-asut". Öööö :D. eipä siinä muuta kuin kääriydyin pyyhkeeseen ja poistuin sieltä naisten pukkarin kautta paikalta samaa reittiä kuin olin tullutkin. Ehkä ens kerralla sitten sinne "Kuivaan suomalaiseen saunaan" (luki eestiksi ovessa, mutten muista ihan tarkkaa sanamuotoa)

   Samalla rannalla vähän matkan päässä on suosittu iso hotelli Rannahotel (Strand hotel). En nyt tarkistanut, mutta musta tuntuu, että se vois olla sellainen enempi lasten kanssa matkustavien paikka. Ja myös se Viron suurin kylpylä Tervise Paradiis on rannalla myös. Keskustaan käppäilee kaikista jotain vartin verran varmaan, mutta matkan varrella on puistoja ja kauniita rakennuksia, joita katselee ilokseen. Pyörävuokrausta kyllä suosittelen lämpimästi, niin laajenee se reviiri aika lailla. Ja pyöräteitä on mukavasti.

   Onnea kukkakaupoille, vaikka taisit kyllä palatakin sieltä jo.

   Ja iloista viikonloppua lomalaisille <3

   Poista
 18. Voi surkeus mitenkä teidän häämatkanne alkoi. Onneksi kuitenkin pääsitte perille.
  Pärnu on tosi kaunis kaupunki,ihana toi hiekkaranta.
  Paljon on siisteytynyt ja uudistettu vanhoja taloja, siitä kun me kävimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun aikaa tapahtuneesta on mennyt viikon päivät, alkaa jo tuntua, ettei koko kommellusta olis ollutkaan, kun on jo ne hyvät asiat päällimmäisenä mielessä.

   Ja totta. Paljon on Virossa muuttunut. Myös hinnat (ylöspäin). Meille on vielä jossain määrin edullisempaa kuin koti-Suomessa, mutta mietittiin, että mitenkä paikalliset itse pärjää, kun palkkataso on kuitenkin ihan toinen. Vaan voi tietty olla, että hintojakin on kahdenlaisia..

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 19. Voihan voihan, olipa vain matkan aloitus :( Tuon isäsi viisaan sanonnan painan kyllä itsellenikin mieleen. Tähän sopii myös toinen hyvä sanonta, jota olen itsekin paljon joutunut käyttämään: "asioilla on taipumus järjestyä". Ne nuo kommellukset monesti vaan jää sitten hauskoina muistoina mieleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkei tässä välissä ole kuin viikko, niin muistot on jo vahvasti plussan puolella :). Ja tänään oli puolestaan vuorossa sellainen yllätys, joka tuntuu ihan kuin hyvitykseltä pulmareissun alkumetreistä ja maahan valutetuista euroista.

   Voitin golfkisan palkintona (pisimmällä draivilla eli periaatteessa yhdellä ainoalla lyönnillä) 300 euron arvoisen golfpaketin Kultarantaan Naantaliin, jonne oltiin haaveiltu ukkelin kanssa tänä kesänä menevämme. Sisältää hotellimajoituksen, aamiaiset
   ja green feet kahdelle. Meinasin siinäkin taas itku tulla (ilosta), kun kävin pokkaamassa palkinnon. Elämä on niin ihmeellistä.

   Ilahduin kuule tosi paljon, kun näin sut täällä. Pitäisi joskus nähdä pitkästä, pitkästä aikaa ihan oikeastikin <3

   Poista
  2. Voi kuule aina käy kaikki sun jutut lukemassa, ne on niin hyvin kirjoitettuja, että sanakaan ei jää väliin ;) Oon vaan surkeen laiska kommentoimaan :/ Onnea hurjasti mukavasta palkinnosta. Ihanan hyvityksen kyllä sait, onnea. Hyville ihmisille tapahtuu onneksi kuitenkin enemmän hyviä asioita <3 Vielä me kuule se meidän tapaaminen järkätään tavalla tai toisella!

   Poista
  3. Ihana kommentti Soile. Kiitos siitä ja sovittu (se tapaaminen) <3

   Poista
 20. Tiäkkö, just tuollaistahan se avioliitto (ja koko elämä) on - koettelemuksia! Ja sun postaus oli niiiiin hieno tarina siitä, miten niistä selvitään. Itseasiassa moisesta hulapaloosta johtuen tuostakin reissusta jää enemmän muistijälkiä - ja positiivisia sellaisia - kuin ilman tapahtunutta. Enkä ole yhtään yllättynyt siitä, miten osasit olla kiihtymättä (ainakaan liikaa). Oot superannukka <3 Ootte superhopeahääpari <3
  Ja isäsi sanat viisaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just noin CC. Viisaita puhelet <3. Jos kaikki olis mennyt niinkuin Pärnussa, ei muistot olis ollenkaan niin rikkaita (vaikka euroissa köyhdyttiinkin) kuin nyt. Näin jälkikäteen ajeteltuna tapahtuneella varmaan oli joku tarkoitus testata sitä, kuinka tästäkin vastamäestä yhdessä selvitään (tiukkaa kyllä meinasi siinä ihan oikeassa vastamäessä tehdä, kun piti työntää auto sitä jyrkkää luiskaa pitkin huoltohalliin :)).

   Kiihtyminen ei auta ketään, kun ei tapahtunutta muuksi voi muuttaa. Parempi vaan keskittyä ongelman ratkaisuun. Välillä olen ihan ylpeäkin siitä, kuinka tyynesti pystyn suhtautumaan asioihin. Ehkä se on sitä perua, että elämässä on ollut riittävästi ihan todellisiakin vastoinkäymisiä ja murheita, niin ei tarvi näistä maallisista pillastua.

   Ja Soilelle tuossa yläpuolella kirjoitinkin, mitä ihmeellistä täysin päinvastaista tänään tapahtui. Ehkä silläkin oli joku tarkoitus.

   Hyvää viikonloppua ja iso kiitos superblogiystäväiseni <3

   Poista
 21. Ainakin on mieleenpainuva reissu. Mukava muistella jälkeenpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :). Jos kaikki olis mennyt niinkuin Pärnussa, muistot saattaisi haalistua nopeammin. Nyt säilyyn ihan varmasti mielessä pitkään.

   Leppoisan kaunista viikonloppua Irma.

   Poista
 22. Olipa teillä vaiherikas reissun alku, mutta onneksi pääsitte kuitenkin perille ;)
  Minulla olisi varmaan ollut hermot riekaleina jo heti alkuunsa, ja siinä olisi ukko-parka kuullut kunniansa, vaikka olisi ollut syytön tapahtuneeseen. Joten olisi ollut todella leppoisa ja mukava reissun alku...
  Pärnu vaikuttaa kivalta ja rauhalliselta paikalta ja voisin itsekin käydä siellä lomailemassa.

  Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän muakin ihan tosissaan harmitti, mutta se ukkelin sättiminen ei ollut ihan päällimmäisenä mielessä, koska olis auttanut asioita kaikkein vähiten. Mutta JOS olis käynyt niin, että moottori olis ehtinyt leikata kiinni ja oltaisiin matkattu hinurin kyydissä kotiin ja tiedetty, että luvassa on tuhansien eurojen lasku, en olis ehkä pysynyt yhtä rauhallisena. Tai JOS ei oltais saatu paikkaa seuraavan päivän laivaan. Mutta onneksi se kaikki on turhaa spekulointia, koska kaikki kävi loppupeleissä enemmän kuin hyvin. Alkumatkalle vois ottaa uuden "Ei menny kuin Pärnussa"-kliseen käyttöön :).

   On kyllä kiva kesäkaupunki. Sellanen ihmisen kokoinen, vehreä ja kaunis.

   Ja kiitos samoin sulle <3.

   Poista
 23. Voi ei... onneksi jatkoit sitten juttua eteenpäin ja pääsin huokaisemaan helpotuksesta!!
  Onpa ollut seikkailu.

  Pärnu on tosiaan vallan suloinen paikka. Olen siellä viettänyt yhden hauskimmista pitkistä viikonlopuista, ihan lomareissulla, jonka kesken löysin itseni myös koiranäyttelystä ja tietenkin valkoisessa T-paidassa kun rankkasade iski päälle..... juu. Miss Märkä-T-paita koirineen tyhjensi koko potin ja syötiin jälkeenpäin ehkä maailman parhaat pizzatkin. =)

  Kiitos suosituksesta, täytyy pistää korvan taakse tuo hotelli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mua jäi mietityttämään, että kuuluiko koira alkuperäiskokoonpanoon vai päädyitkö siinä valkoisessa T-paidassa näyttelyyn noinniinkuin ihan itseksesi :). Niin tai näin, niin voin kyllä hyvin kuvitella, että siinä on jääneet koirat kakkosiksi teikäläiselle märän teepaitansa sisällä :D. Hauska muisto. Ja juu. Mahtipizzoilla käytiin mekin. Kaupungin parhaaksi pizzeriaksi kehuttu paikka oli muutaman askeleen päässä siitä meidän hotellista. Olisko ollut Steffen tai Stefan tai jotain siihen suuntaan nimeltään.

   Hotelli oli kyllä kaikinpuolin super. Myös sijaintista puolesta. Oli hinta-laatusuhde kohillaan ainakin meidän mittapuulla ja netistä lukemieni arvostelujen perusteella kovin monen muunkin.

   Poista
 24. Herramujee luin tätä hiukset pystyssä, kuin murhadekkaria konsanaan. On teillä ollut muutama lisäsydämen tykytys nyt tässä. Mutta kaikesta selvisitte ja viisas isäsi on niin oikeassa ja matka päättyi onnellisesti ja skumppaakin tupsahteli yllinkyllin eli jo niin paljon, ettei ehditty juoda.

  Huh kyllä on ollut kiperät tilanteet, mutta onneksi auton nykimiselle löytyi syy. Mutta huh, tuo on aina pelko, että jonain päivänä laitan vielä vaikka dieseliä bensakoneeseen, meillä kun on ollut milloin mikäkin ja mies on vaihdellut tosi urakalla meidän autoja, niin on ollut todella vaikeaa pysyä kärryillä, että dieseliä vai bensaa. Aina oikein katson sitä letkua ja mitä siinä lukee ja silti olen varma, että tämä moka tapahtuu just sinä päivänä, kun olen muissa ajatuksissa ja sitä olen usein.

  Ihana postaus Annukka, vaikka alussa meni ihan massu jännitystilaan, kun mietin miten tämä tarina päättyi.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lisäsydämen, kuolen nauruun. Piti kirjoittaa lisätykytys. haha.

   Poista
  2. No onneksi ei sentään murhadekkariin päädytty, vaikka korjaamolle samaan aikaan sattunut asiakas tuumikin, että ehkä tän meidän bensaepisodin tarkoitus oli suojella meitä joltain pahalta, mitä alkuperäisellä laivalla olis tapahtunut. Voi olla niinkin, mutta musta tuntuu, että se oli vaan joku testi sille, kuinka käsitellään moinen vastoinkäyminen. Ja niin ihmeellistä on tää elämä, että musta tuntuu, että saatiin myös palkinto yhteisestä rauhallisesta suhtautumisesta, koska perjantaina kun olin pelaamassa tilitoimiston järjestämää kutsukisaa Vanajanlinnassa, pelasin niin hyvin, että sain erikoiskilpailun palkintona kahden hengen majoituksen ja green feet Kultaranta Resorttiin Naantaliin. Rahallista arvoa noin 300 euroa ja henkistä arvoa tuplasti, koska meillä oli Kultarannan viikonloppu haaveissa, mutta oltiin jo mielissämme ehditty luopua siitä, kun valui sillä Pärnun alkutaipaleella niin paljon euroja kirjaimellisesti maahan. (Viime vuonna voitin vastaavan kisan myös, mutta silloin palkintona oli golf-sateenvarjo, joten kyllä tässä joku kohtalo pakosti oli pelissä..)

   Ja en kuule huomannut yhtään mitään outoa lisäsydämissä :D. Varmaan siinä tapahtumahetkellä tuntui, että niitä oikeasti on aika monta, jotka niitä lisätykytyksiä sai aikaiseksi..

   Kiitos samoin Tiia <3

   Poista
 25. No huh, jotensakin vaikutti, että otit tapahtuneen kuitenkin ihan iisisti. Se jos mikä on aikuismaista. Mietin just, et minkä kohtauksen olisin itse saanut. Asialle mille nyt ei voi yhtikäs mitään ja niitä sattuu.

  Mut onneks reissu oli muuten upea. Ollaan kesällä menossa Pärnyyn ja suositukset otetaan ilolla vastaan. Ties vaikka saadaan sama huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä itsekin ihmettelee, kuinka tyynesti sitä nykyään pystyy ottamaan elämän eteen heittämät realiteetit vastaan. Ja tunnen siitä toisinaan jopa hieman ylpeyttäkin, koska minks sille tapahtuneelle mahtaa. Eikä toisen sättiminen tai muuten vaan sättääminen auta asiaa, joten parempi keskittyä siihen, miten päästään asiassa eteenpäin. "Niin on vanhaks tullu, ettei enää jaksa joka asiasta kiivastua" sanoo ukkelikin aina. Hälle se on varmasti hivenen työläämpää, koska on sellanen äkkipikainen savolainen. Itse oon yhtä tasainen kuin kotikontujeni Etelä-Pohjanmaan lakeudet. Hehhee. Ihan ite just keksin vertuaksen, mutta oli kyllä aika hyvä vaikka itse sanonkin :).

   Hedon oli sellanen mukavan "aikuismainen" paikka. Rauhallinen ja luksuskin. Ja loistosijainti. Mutta nää on tietty kaikki makuasioita ja vaikea kenenkään puolesta mennä sanomaan, missä kukakin viihtyy. Sulla on kuitenkin se pro-matkanjärjestäjä omasta takaa, joten varmasti tulee hyvä reissu ilman pulmia :)

   Poista
 26. Hei- olipa kiva lukea blogiasi. Tässähän tulee ihan ” vanhat hyvät ajat mieleen” . Jätin sen portin ehkä sittenkin raolleen koska palasin blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan mahtavaa Anne!! Lämpimästi tervetuloa takaisin. Sulla on niin hurja päivitystahti siellä Instan puolella, etten pysy millään perässä :). Blogistania on sopivan hidastempoinen mulle.

   Poista
 27. Herranjumala mikä reissun aloitus! Itsellä olisi kyllä kiihtynyt tunteet nollasta sataan niin vauhdilla, ettei korjaamollekaan olisi ehditty :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Ja ihanan kuuloinen reissu teillä ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, eipä siinä tilanteessa paljon naurattanut, mutta olen näin jälkikäteen keksinyt aika monta vaihtoehtoa sille, kuinka OLIS voinut käydä, muttei onneksi käynyt :).
   Reissu oli kyllä kiva ja vaikkei ollut kuin vähän pidennetyn viikonlopun mittainen, niin tuntuu, että oltais oltu pidemmälläkin lomalla.

   Mukavia kesäpäiviä sinne meidän ykköslomakohteen kulmille <3

   Poista
 28. Mr. Murphy oli kyydiissä. Aivan uskomaton tankkaussattuma. Tuo on oma painajaisenikin, sillä ajelen diiselillä ja tuttavapiirissäkin tankkausmoka on sattunut monelle. Onni oli myös kyydissä, sillä huonomminkin olisi voinut käydä. Palkkioksi saitte kokea ymmärrystä ja myötätuntoa monelta taholta, sekään ei ole liian tavallista.
  Ihailen kylmäpäisyyttäsi asioiden uudelleenorganosoimisessa, paitsi golfissa, olet tässäkin taitava:)
  Tulipa kuitenkin ikimuistoinen pulmareissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu. Melkoinen ajoitus oli kyllä Mr Murphyllä ja epätodelliseltahan (kuin myös epäreilulta) koko episodi tuntui, vaikka nyt jo onkin kutistunut oikeisiin mittasuhteisiin, kun ei meille kuitenkaan loppupeleissä käynyt kuinkaan. Paitsi hyvin :). Ja niin uskomatonta kuin se(kin) on, voitin viime perjantaina Vanajanlinnassa pelatussa kutsukisasssa palkinnoksi kahden hengen majoituksen ja peliliput Kultarantaan Naantaliin. On paitsi rahallisesti melkoisen arvokas, henkisesti vielä tuplasti arvokkaampi, koska Kultarantaviikonloppu oli meillä tän kesän toivelistalla, mutta Pulmareissun alkumetreillä maahan valutetut ja muuten vaan haaskaantuneet eurot ehti jo saada meidät luopumaan Naantalin viikonlopusta, mutta niin vaan kohtalo korjasi asian. Tuli ihan kylmät väreet, kun kävin palkintoni pokkaamassa, koska tuli sellainen olo, että se oli meille palkinto siitä, että otettiin se aiempi vastoinkäyminen niin tyynesti. Mutta siis varmaan tää nyt kuulostaa huuhaalta, ja samalla pelkään, että nyt kun tätä ennakkoon hehkutan, niin kaikki menee mönkään, mutta jos vaikka ei meniskään.

   Kiitos kohteliaisuudesta Cheri ja iloista mieltä sinne sun puutarhaparatiisiin.

   Poista
 29. Loppu hyvin kaikki hyvin. Olipa teillä värikäs reissu! Pärnu olisi kiva käydä, ei ole tullut käytyä, kuulostaa ihan supersuperviihtyisältä. Nälkähän tässä taas tuli juttua lukiessa. Tuo bensa versus diesel-episodi on kerran käyty tässäkin perheessä läpi, onneksi se oli mies asialla, muutoin olisi varmaan saanut kuulla vuositolkulla siitä! Hotlakin näyttää niin kivalta että vaikka olisi satanutkin niin eipä väliä...:))

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi