Sivut

tiistai 29. maaliskuuta 2016

VIRKISTÄVÄ VIIKONLOPPU VIERUMÄELLÄ

Poikettiin miehen kanssa parin päivän pääsiäislomalla Vierumäellä.

Nauratti itseäkin, kun tungettiin takakonttiin sukset, golfmailat, monot, golfkengät, lenkkarit, tenniskengät, kerrastot, välikerrastot, hiihtopökät, -takit, pipot, hanskat, sisäpelivehkeet, uikkarit, pyyhkeet ja sen kymmenen muuta nyyttiä.  Samalla määrällä oltaisiin voitu heittää pidempikin keikka isommallakin porukalla, mutta päätettiin, että jos kaikki tarpeellinen on mukana, ei ainakaan jää tekeminen siitä kiinni. Paitsi että ei montaa kilometriä keritty ajaa, kun huomattiin, että jaaniinjuu, ne tennismailat kuitenkin jäi. Mutta ei annettu haitata, koska tiedettiin, että vuokraamalla löytyy.

Vierumäelle on meiltä ainoastaan parin tunnin ajomatka ja puitteeet perillä justiin sellaiset, joista miehen kanssa tykätään. Kaikenlaiseen liikuntaan kun on urheiluopiston ansiosta loistomahdollisuudet. Ei tarvi kuin valita. 


Tämä tilaisuus jätettiin käyttämättä :)


Tennisvuorot varattiin etukäteen, koska ovat aina aika tiukassa, mutta muuten mentiin fiilispohjalta. Hiihtomahdollisuuksia vähän epäiltiin, kun matkan varrella ei juurikaan lunta näkynyt, mutta niin vaan päästiin vallan mainiosti suksimaan kevätauringossa. Ei tosin ihan puhtailla luonnonladuilla enää, mutta alueella oli muutaman kilometrin mittainen hyvin hoidettu tykkilumilatu, joka vähän oli sekin jo päässyt pehmiämään. Mutta ei tässä niin pro-tason menijöitä olla, että olisi annettu haitata. Sen verran päätettiin kuitenkin olla tarkkana, että jos tulee mäessä tasapaino-ongelmia,  koitetaan välttää suoraan vesilätäkköön kaatumista.

Golfkentät ja harjoitusalueet olivat vielä lumen peitossa, mutta sisähallissa päästiin swingejäkin hiomaan talven jäljiltä. Ei tietenkään vastaa ulko-olosuhteita, mutta kivaa oli sekin. Kuin myös tennis, joka sujui yllättävän hyvin pitkähköstä tauosta huolimatta. Tarkoittaa lähinnä sitä, että meikäläinen ei osunut montaakaan kertaa kattorakenteisiin, eikä naapurikentälle. Loppumetreillä vaan polvi teki tepposet ja jotenkin venähti niin, että oli pakko lopettaa tunti kesken. Helpotti kuitenkin äkkiä, kun mies kipaisi hakemassa läheisestä kahvilasta muovikassillisen jääpaloja ja tarjoili yläkerran ravintolassa lasillisen viiniä meikäläisen istuessa koipi suorana jääpalojen peitossa:). Uimahallilla annoin polvelle shokkihoitoa seisoskelemalla 3,5-asteisessa kylmäaltaassa, mikä oli sen verran epämiellyttävä kokemus, että päätin, että jalka on ihan hyvä ja toimiva. 

Liikuntamahdollisuuksien lailla majoitustakin Vierumäeltä löytyy joka lähtöön, mutta nykyään kun ollaan kaksin liikkeellä, eikä enää ole huolehdittavana muut kuin omat ruokailut, ollaan ihan vaan helppouden takia tykästytty muutamia vuosia sitten avattuun Scandic-hotelliin, joka sijaitsee muutaman kymmenen/sadan metrin päässä liikuntapaikoista. 

Kyseinen Scandic on ehkä rauhallisin kokemani hotelli ikinä (siitä iso plussa, koska olen huono nukkumaan) huolimatta siitä, että on yleensä aina ihan täynnä. Ainakin näin pitkien pyhien aikaan. Porukalla lienee kaikilla aikalailla samanlainen päivärytmi, joka painottuu ennemminkin aamu- ja päiväaikaiseen tekemiseen, eikä niinkään iltarientoihin. Sopii meikäläisille paremmin kuin hyvin. Ja vaikka ravintolatkin ovat aina viimeistä paikkaa myöten täynnä, sinne silti mahtuu, kun vaan muistaa varata pöydän. Ei moitteen sijaa siis. Arvostan myös sitä, että huoneen lämpötilan saa säädettyä itselleen mieluisaksi (eli viileäksi) ilman, että tarvii silti kuunnella hervotonta ilmastointilaitteen kohinaa. (Itseasiassa yöllä oli niin hiljaista, että piti ihan kuunnella, kuinka hiljaista oikein voi olla...)Lomailtapalaa. Seurana (Onnen)Pekka & listalta löytämänsä kaima OnnenPekka :).
Pizza oli koko reissun rankin suoritus. En jaksanut puoliakaan, vaikka oli tollanen viherversio.


On se vaan kumma, kuinka vapaa tuntuu niin paljon pidemmältä, kun vähän edes vaihtaa maisemaa. Miehellä kun on aina 6 päivää viikossa töitä, joten ei koskaan päästä liikkeelle ennen lauantaita, mutta nyt tuntui ihan luksukselta, kun aikaa olikin maanantaihin asti. 

Kamera oli mukana, mutta ei koskaan päätynyt hotellihuonetta pidemmälle, vaikka olin ajatellut muka kuvailevani jotain. Vaan nyt ei ollut sen aika. Keskityttiin ihan vaan lomaan. Puhelin sentään kulki taskussa, joten sillä tuli nämä vähäiset kuvat räpsittyä. 


Sunnuntai-aamuna klo 8.54 kesäaikaa. Ihanan valoisaa.


Näillä kuvien mäntyjen latvuksissa keikkuvilla tikkailla ja telineillä oli päiväsaikaan ruuhkaa. Hrrrr. Itseäni hirvittää pelkkä ajatus. 

Aina välillä ollaankin porukalla mietitty, että jos meidän perhe osallistuisi johonkin "Amazing race"-tyyppiseen seikkailuohjelmaan, niin mikä meikäläisen rooli olisi, koska en uskaltaisi a) kiivetä korkealle b) hypätä sieltä c)laskea korkeita mäkiä yhtään millään välineellä d)sukeltaa syvälle, enkä e)oikein mitään muutakaan erityistä rohkeutta vaativaa. 

Oltiin siis yhtä mieltä siitä, että miesporukka hoitaa fysiikkaa, voimaa ja uhkarohkeutta vaativat hommat ja meikäläinen ratkoo muisti-, numero- ja päättelytehtävät. Sopii :). Aasilla voisin kyllä ratsastaa tai jotain, mutta siinä se. 

Paluumatkalla piti poiketa niinkin eksoottisessa paikassa kuin Riihimäen ABC:lla. Ihan vaan siksi, että siellä on yksi Iittalan Outlet-myymälöistä, jotka ovat heikkouteni. Mitään en ikinä raski ostaa, mutta silti sinne on aina pakko päästä ihastelemaan kaunista lasia. Nyt puoleensa vetivät nämä pullot. Kauniita, mutta ihan hitsin kalliita. Ja välillä mietin, että sokaistuuko siellä myymälässä niin, että oikeasti se onkin se lasiesineiden määrä, joka tekee sen lumoavan vaikutuksen. Että jos näytillä on vaikkapa auringon valossa kylpeävä seinällinen Aalto-vaaseja kaikissa saatavilla olevissa väreissä, niin tuntuuko se yksi vaasi kotona ollenkaan samalta vai onko se paremminkin se ison määrän taiteellinen vaikutelma, joka mykistää. En tiedä. Mutta tulipahan käytyä ja säästettyä rahat taas kerran.

Kaikenkaikkiaan kiva ja piristävä viikonloppu, jonka ansiosta kesäaikaan siirtyminenkin kävi jotenkin tavallista kivuttomammin. Yleensä olen ensimmäiset pari kuukautta aamuisin kuin nukkuneen rukous, mutta nyt herättiin jo kahdeksan (eli siis seitsemän..) aikoihin ja käytiin käppäilemässä aamulenkki ennen kuin istuttiin kaikessa rauhassa syömään perinteiset aamiaisöverit seisovasta pöydästä. Ihme juttu. Mutta vissiin se heräämisen helppous johtuu siitä, että oli yksi ylimääräinen aamu aikaa totutella ennen kuin kello soi tunnin etujassa töihin. Että jos näitä kelloja on jatkossakin ihan pakko siirrellä, niin ehdotan, että ajoitetaan pääsiäiseen. 

Eipä tässä nyt oikein mitään ideaa ollut, mutta teki mieli kirjoittaa kumminkin, kun fiilis on niin hyvä. Ja aurinkokin paistaa.

Ollaan iloisia!33 kommenttia:

 1. Teidän reissu kuullostaa olleen kyllä kaikin puolin onnistunut, tuollainen pikku loma tekee kyllä hyvää! Ja kauniita kuvia olet saanut kännylläkin räpsittyä! Me ei olla koskaan käyty tuolla Vierumäellä(kään), vois olla aika kiva kokemus, muös lapsille, täytyypä tsekata kesän tarjonta, siellä ei ilmeisesti ainakaan tulisi tekemisestä pulaa...

  Ihania nuo Iittalan pullot, onneksi meiltä on riittävän pitkä matka sinne, ei tule ihan extempore-reissua tehtyä...

  Mä inhoon tätä kellojen vekslaamista, mutta onneksi tää tosiaan nyt osui pääsiäiseen, helpotti edes vähän tämän aamun töihin lähtöä, saisivat kyllä lopettaa moisen touhun kokonaan...

  Olikos teidän sotamies lomilla pääsiäisenä? Meillä oli, tuli jo keskiviikkona ja eilen palaili kassulle, tullakseen taas perjantaina takaisin :D

  Kivaa viikon jatkoa sinne! Kohta onkin jo taas perjantai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä tosi kivaa. Ja tuo oma ukkeli on kyllä ihan parasta matkaseuraa, kun hälle käy aina kaikki. Tehdään tai ollaan tekemättä. Useimmiten tehdään, koska on niin kivaa, kun pieneltä alueelta löytyy mahdollisuudet vaikka mihin. Ja aina voi välissä käydä nukkumassa pikku päikkärit rauhallisessa huoneessa, jos niikseen tulee. Ja aika usein tulee, kun hiki päässä urheilee :D.

   Meille Vierumäki tuli alunperin tutuksi jääkiekkoleirien myötä. Niille kun meidän pojat vuosia sitten monena kesänä osallistuivat. Itse oltiin enimmäkseen kuskien roolissa silloin.

   Kannattaa kuukkeloida tarjontaa, jota on laidasta laitaan. Löytyy kaikenlaista valmiiksi ohjelmoitua laji- ja perheleiriä. Ei tarvi kuin ohjelmasta katsoa, missä pitää seuraavaksi olla ja ruokakin ilmestyy ihan itsellään pöytään :). Jos sen tyyppisestä helppoudesta tykkää. Majoitusvaihtoehdot tosin noissa valmiissa paketeissa on ennalta päätetty myös ja osa tiloista on aika originaalia kaliiperia. Koettu on :).

   Ja juu. Aliupseerioppilas oli lomilla to-ma. Edellisen viikonlopun oli virka-apupäivystyksessä aika rankan leiriviikon jälkeen, mutta ei onneksi ollut mitään ikäviä hukkumis- tai muita tapauksia, joihin olisi pitänyt osallistua. Tällä viikolla leireilevät toisaalla ja perjantaina taas nähdään. Kivaa.

   Iloista viikkoa teille kans ja mun tarvii nyt kyllä jättää se torstain kurssi väliin. Olisin vasta puoli yhdentoista jälkeen illalla kotona, joten tulee turhan pitkä päivä. Mutta nähdään toivottavasti toiste :)

   Poista
 2. Pieni irtiotto kaikesta piristää kummasti!
  En ole koskaan käynyt Vierumäellä vaikka vieressä on, ajan aina tyylikkäästi ohi.
  Just siirtelin golfbagiäni varastossa ja sanoin ukolle, että taidan myydä senkin riesan pois :) Meinas tulla ihan riita...pelaamassa en ole käynyt pariin vuoteen. Lopetin siihen kun osuin pallolla sadettimeen ja sain koko kentän sadettimet päälle:/ Onneksi oltiin vain rangella...(tosin kuulin myöhemmin huhun, että kentälläkin oli 'satanut') Jep pudotin mailan kädestä ja sanoin, että tää on nyt kokeiltu ....
  Ja hassua...olen pysähtynyt monesti Riihimäen ABC:llä, mutta en ole noteeranut koko Iittalan myymälää. Ehkä kellon aika on osa syyllinen...Täytyykin ensikerralla katsella tarkemmin ;)

  Hyvää alkanutta tynkäviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, että vähänkin kun vaihtaa maisemaa, niin virkistyy ihan eri tavalla kuin jos viettää saman ajan kotona. Joskin kotona viihdyn aina vallan mainiosti, mutta täällä tulee niin herkästi langettua siihen pyykin pyörittämiseen sun muuhun ja aika kuluu niin, ettei huomaa lomalla olleensakaan.

   Ja hehhee :D. Pikku sade golfkentällä on vaan virkistävää :D. Itse olen onnistunut heittämään tikalla reiän ohueen vesiletkuun (joka oli aika monta metriä sivussa tikkataulusta) samoin seurauksin. Kaikki tikanheittokisaan osallistuneet sai vesisuihkun päällensä :D.
   (Golfin saralta tuli mieleen meidän nuoremman pojan yhdellä Espanjan reissulla naapurihotellin parvekkeelle lyömä pallo, joka osui ensin satelliittilautaseen ja kimposi siitä poukolla kiviselle partsin lattialle ja siitä suoraan asukkaan drinkkilasiin :D. Ei huono osumatarkkuus sekään..)

   Ja nyt mulle tuli ihan epäusko tuon ABC:n kanssa, että oliko se oikeasti Riihimäellä vai kuvittelenko vaan, mutta kyllä se on. Iittalan myymälä on siellä ihan rakennuksen oikenpuoleisessa päässä. Eli niin kaukana ABC:n kahvilasta kuin mahdollista.

   Ja kiitos samoin! Tynkäviikko, paras viikko :)

   Poista
 3. Näyttääpä aika hurjalta tuo puissa oleva rata, kääk! Minua ei sinne saisi myöskään.
  Kyllä sitä tällä iällä alkaa arvostaa hyvää hotellia, hiljaisuus on myös aina plussaa :)
  Aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juueikiitos yläilmoissa keikkuvia ratoja mullekaan :). Rauhalliset yöunet sen sijaan maistuu aina. Joskaan en yleensä osaa nukkua, vaikka olis kuinka hiljaista, mutta ei ainakaan tule kiinnitettyä huomiota mihinkään ylimääräiseen meteliin. Päiväsaikaan äänet ei haittaa ja tuolla Vierumäen Scandicissa ääntä silloin piisaa, koska suurin osa majoittujista on lapsiperheitä. Sellainen kun ollaan oltu itsekin, niin ei hermnostuta. Päinvastoin. Välillä haikeaa, kun ne ajat on ohi.

   Iloista tätä viikkoa sulle kans Outi :)

   Poista
 4. Jee, mikä loma! ihan mahtava oli lukea, mitä kaikkea kivaa olettekaan tehneet.
  Olen samaa mieltä tuosta Vierumäestä, upea paikka ja jos ei sieltä tekemistä löydy, niin ei kyllä ole paikan vika.
  Koulutusjutuissa olen mylös siellä Skandicissa ollut ja samat on kokemukset, hiljaista ja mukavaa.
  Onkohan tuolla ylhäällä kiikkupuissa varmistimet päällä kun sinne kiivetään?
  Sen verran minä olen rämäpää, että tuonne ehkä haluaisin killumaan :D
  Mukavaa viikkoa myös siine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun luit :). Ja kivaa oli tosiaan lyhytlomallakin. Paljon ehdittiin tehdä, mutta myös olla ihan vaan tekemättä. Tuumattiinkin miehen kanssa, että on tää elämä vaan niin helppoa nykyään, kun ei tarvi erikseen enää hankkia lastenhoitajaa, että pääsee poikkemaan jossain. Joskin se on samalla haikeaa, että ydinperheen yhteisten lomien aika on ohi. Tai ei sitä koskaan tiedä, mutta siinä muodossa kumminkin kuin tavattiin reissata silloin, kun pojat oli pieniä. Ja poikien ansiosta Vierumäestäkin tuli alunperin tuttu jääkiekkoleirien muodossa. Muuten oltaisiin sinne tuskin "eksytty". On jotenkin liian lähellä. Mutta nyt se on justiin tollanen mukava lyhyenkin aktiiviloman paikka.

   Ja oli kyllä hyvät varmistimet kaikille hulluille kiipeilijöille :D. Kypärät ja kunnon turvaremmit. Ja lapsille ja aikuisille omat ratansa. Mulle ne lasten radatkin olis tosin olleet liikaa. Sen sortin vellihousu olen :)

   Ja kiitos!

   Poista
 5. Vierumäki on monipuolinen paikka. Olen ollut siellä duunin kanssa, kursseilla ja perheen kanssa. Aina on sopivaa tekemistä löytynyt!
  Kivalta kuulosti tuo teidänkin oleilu ;-)
  Tuota Onnen Pekka juomaa pitää miehellä maistattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OnnenPekka mikä OnnenPekka. Ta siis Pekat :). Ja kun oli vielä Teerenpeli-nimisen pienpanimon tuote, niin mikäs sen parempi. Joskaan en maistanut, kun en noista oluista mitään ymmärrä, mutta hyvää kuulemma oli.

   Vierumäkeä ja meidän kesäistä kakkoskotia Vuokatissa yhdistää justiin tuo urheiluopiston läheisyys ja siitä se hyvä fiilis varmasti pitkälti syntyy. Tekemistä piisaa ja jos ei aina itse jaksa urheilla, niin voi istua ja katsella ohikiitävää aktiivista porukkaa. Jotenkin piristävämpää sekin kuin seurata krapulassa aamupallalle kömpiviä. Niitä ei kummastakaan löydy. Siis ainakaan näkyvästi :D

   Poista
 6. Mä niin haluaisin tuonne flowparkiin, mutta en oo vielä saanut ketään kaveriksi. Josko vävykokelaan sais kaveriksi, kun nyt vaan Suomeen asti ehtis ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kääk :). Meikäläinen on sen sortin korkeanpaikankammoinen vellihousu, että pelkkä kuvaaminen meinas jo olla liikaa..
   Mutta voin vakuuttaa, että ruuhkaa todellakin oli. Niin lapsia kuin aikusiakin. Ihan jonoksi asti. Normisti ei vielä ole tuo Flowpark tähän aikaan vuodesta aukim, mutta näin pääsiäisenä oli. Sen verran kuumalta sesongilta vaikutti, kun kelitkin suosi.

   Ei muuta kuin jonon jatkoksi, jos et malta vävykokelasta odottaa :)

   Poista
 7. Ihana postaus. ♥ Ja hyvä että löytyi työnjako sinne Amazing Raceenkin! :-D

  Ensimmäisen kuvan nähdessäni ensimmäinen ajatus oli, että jees, tuonne olisi siisti päästä, mutta en tiedä uskaltaisinko tosipaikan tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu <3. Mua niin harmittaa, kun luin sun omaa kivaa tuoreinta postausta ja joko bloggeri tai tää mun museomallin tiiliskivi päätti laittaa kampohihin, eikä suostunut lataamaan kaikkia kuvia, eikä myöskään antanut tilaisuutta kommentoida. Mutta käytän nyt tän tilaisuuden hyväksi ja lähetän myöhästyneet, mutta sitäkin aurinkoisemmat synttärionnittelut <3. Mullakin on tässä ydinkokoonpanossa yksi oinas (ja hänen lisäkseen pari muutakin sarvipäätä eli härkä ja kauris), joka pisti miettimään sitä, miten itse oinaita kuvailisin tietämättä horoskoopeista mitään. Ja sanoisin, että teitä (omaa nuorinta poikaani ja sinua siis) yhdistää sellainen yllätyksellinen omintakeisuus, josta ei koskaa voi olla ennakkoon kärryillä :). Ja tää on todellakin vain ja ainoastaan positiivinen kuvaus. Minä kun en vieläkään ole oppinut sitä, että pojan ajatukset ja teot ja valinnat todellakin kulkee ihan omia latujaan. Ja yleensä justiin päinvastaisia kuin olisin itse voinut aavistaa. Te olisitte hyvä pari seikkailemaan erikoisissa retkikohteissa :). Voisitte aloittaa vaikkapa noista Vierumäen Flowparkin radoista :D

   Poista
 8. Vierumäki on hieno paikka. Olen ollut siellä tenniskurssilla sekä lasten kanssa että naisporukassa. Kyllä teki nannaa :) Kolmas päivä on aina aikasten kamala kun koko kroppa valittaa... Scandic on kokematta, niissä aboriginaaleissa majoituttiin:)
  Kiva että teillä oli onnistunut pääsiäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman päivän tenniskurssi Vierumäen kesässä houkuttais itseänikin. Joskin viime pääsiäisenä ukkelin kanssa otettu yksityistunti oli niin tehokas, että sen jälkeen ei kumpikaan enää osuttu palloon :D. (Opettajana oli nuori bulgarialainen nainen, joka oli pelannut ammatikseen kunnes loukkaantui. Ei keritty juurikaan paljaalla silmällä ukkelin kanssa edes nähdä palloa, kun pisti sen malliksi menemään... Meni kokolailla otteesta alkaen kaikki uusiksi ja siinä kohtaa iski epätoivo, kun mistään ei tullut enää mitään. Vaan tähän mennessä oli vissiin opit siinä määrin unohtuneet, että saatiin taas pallo liikkelle ja polvi vinoon :)).

   Aboriginaaleista lautarakenteisista majoitustiloista on meilläkin kokemusta :). Niihin ei olle kaivattu sen jälkeen, kun Scandic rantautui alueelle. Pidän aika edullisena 112 euron vuorokausihintaa, kun siihen kumminkin sisältyi aamiaisten lisäksi kunnon rauhalliset yöunet. Jälkimmäisiä kun ei joka hotellissa saa edes kovalla rahalla.

   Kiitos Riitta ja toivon, että sulla on onnistunut neliviikkoinen meneillään. Jännittää vähän kuulla, miten meni, mutta toivon, että silti kuulen..

   Poista
 9. Hyvä fiilis on tärkein :)

  VastaaPoista
 10. MUkavalta kuulostava lomanen. Tuo on totta, että parikin päivää pois kotoa tuntuu pitkältä lomalta.

  Minulle Vierumäki on tuttu jo aikoinaan nuoruudesta, kun Lahdesta sinne mentiin usein käymään. Toki oli aivan erilainen opisto kuin nykyään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli kyllä. Ja ajankulu on oikeasti kumma juttu. Luulisi paremminkin menevän niin päin, että poissa kotoa aika hujahtaa hetkessä ja päinvastoin. Mutta kyllä tosiaan parissakin päivässä ehtii jo mennä "päivistä sekaisin", kun vähän vaihtaa maisemaa.

   Opistolla tosiaan on nähtävissä aika montaa "kerrostumaa". Ehkä parhaiten justiin niissä majoitustiloissa. Ihan niissä originaaleissa lautarakenteisissa mekin ensimmäisellä kerralla majailtiin.

   Poista
 11. Maisemanvaihdos riittää irtiottoon arjesta. Meille se on lento Budapestiin ylihuomenna. Innolla odotan 20 °C lämpöä (jos sääkartta pitää paikkansa) ja kiireetöntä yhdessäoloa miehen kanssa. Tosin mies on sellainen, että klo 8 yläs, aamiainen ja baanalle - aika pitää käyttää hyödyksi ja mahdollisimman monta paikkaa pitää nähdä. Se tuottaa meille joskun ristiriitaa. Mutta eiköhän sieltä löydy niitä kahvilahetkiä, jolloin vain istutaan hiljaa ja tuijotellaan ihmisiä tai keskustellaan jotakin enemmän tai vähemmän syvällistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiai. Tollanen lämpö olis kyllä ihanaa. Ja just se, että vois vaan istuskella jossain ja katsella ohikulkijoita. Se on jotenkin niin terapeuttista. En edes tiedä miksi :).

   Meillä mies on aamuihminen ja minä en. Korostuu juurikin hotellilomilla, kun ei ole kuin se yksi huone käytössä. Mies nukahtaa illalla hyvin, nukkuu kuin tukki ja alkaa aamulla suhistella ees taas siinä vaiheessa, kun minä olen vasta kunnolla saanut unen päästä kiinni :). Ei enää onneksi ihan kuudelta herää, muttei paljon puutu. Mutta lähtee yleensä ovesta pihalle joko lenkille tai aamusaunaan tai johonkin ja antaa mun nukkua. Lähtee päivä paremmin käyntiin. Tai ainakin sopuisammin :)

   Ihanaa lomaa teille!

   Poista
 12. Ihanan kuuloinen reissu! Ja se on kyllä totta, että pienikin maisemanvaihdos piristää kummasti :) Mulla alkoi tämä pääsiäisen jälkeinen arki vähän huonosti - nimittäin vatsatauti iski eilen... Ja harmittaa niin vietävästi, kun tänään joudun olemaan pois yrittäjyysvalmennuksesta, kun sitä ei muutenkaan ole joka päivä. Ja aiheena olisi ollut markkinointi :( Mutta ei auta, täytyy jatkaa Jaffan hörppimistä ja yrittää saada itsensä kuosiin, ensi viikolla niin monta kivaa juttua, että silloin ei auta sairastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kökkö :(. Vatsatauti ei ole sieltä mukavimmasta päästä. Ja jotenkin sitä aina osuu ne taudit justiin sellaiseen ajankohtaan, kun kaikkein vähiten toivois. Mutta toivottavasti Jaffa auttaa ja pääset pian takaisin kuosiin. Ja sitten kun tekee jo mieli syödä jotain, niin mun isällä oli tapana tehdä meille "kauralimaa" (juu, kuulostaa ällöltä :)), joka maistui ja tuntui ihan taivaalliselta vatsataudin jälkeen. Siihen tarvitaan veteen keitettyä erittäin löysää kaurapuuroa, joka painellaan siivilän läpi niin ja sit laitetaan aika reilusti suolaa, eikä muuta. Ei kuulosta hyvältä, mutta siitä tuli aina oikeesti hyvä olo ja virtaa.

   Poista
 13. Vierumäellä on mukavaa lomailla. Silloin kun lapset olivat pieniä, vietettiin siellä aina juhannuksen jälkeinen viikko. Siellä on päivät mukavaa tekemistä (tennistä) ja lapsillekin mielekästä tekemistä. Niin ja pääsi valmiisiin ruokapöytiin. Nyt kun on pieniä lapsenlapsia niin temmelletään täällä omilla pihakulmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille Vierumäki tuli aikanaan tutuksi jääkiekkoleirien myötä. Joskin oltiin silloin miehen kanssa vaan kuskin roolissa viemässä ja tuomassa, mutta sieltä välittyi kyllä sellainen tunnelma, että täällä olis kiva itsekin joskus viettää enemmän aikaa.

   Teillä tosiaan riittää siellä kotona lääniä ja ihmeteltävää pikkuihmisille ihan omasta takaa :).

   Poista
 14. Ihan mahtavaa, että vietitte lomasen justiinsa siellä missä itse halusitte <3 Varmasti riittää iloa ja virkistystä vielä pitkäksi aikaa. Niin kivaa!

  Kääk, tulipa mieleen, etten muista ees minä vuonna olisin / oltaisiin oltu minkäänlaisella lomalla :D Varpisti löytyis jotain mitä mekin voitaisiin vielä tehdä, kun vaan sais itsestään irti. Täälläpäin kaikki tuntuvat ramppaavan Venäjällä omalla autolla, lähinnä tankkaamassa tietty. Sitä ainakin vois miettiä, Venäjää, kunhan vaan jaksais, eli viitsis, selvitellä viisumihässäkkähommia sun muita. Ja että missä siellä arvaa ajella niin ettei ihan tyhmiä satu. Katsotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muista minäkään, milloin oltais rajan yli menty yhtään mihinkään suuntaan :). Lomamielessä siis. Ennen meillä oli tapana käydä koko porukalla parikin kertaa vuodessa jossain etelässä, mutta matkailu loppui kokolailla siihen, kun piti ostaa eka mopo, siihen hirmuhintaiset vakuutukset ja seuraavaks kevari ja vielä kalliimmat maksut ja toiselle se mopo ja sit ekalle auto ja sit toiselle ja sillai, niin eipä tarvinnu mennä enää mihinkään :D. Mutta ei valiteta. Kunnon poikia, joita auttaa ilokseen niin kauan kuin pystyy. Me keritään kyllä miehen kans sit reissata, kun niikseen tulee (en vaan tiedä koska :)). Mutta kivaa on tollanen pieni pyrähdyskin jossain.

   Venäjän viisumit saa aika näppärästi, mutta on se rajan yli kulkeminen muuten kyllä aika tuskallista, jos ei sitä ihan koko ajan tee niinkuin tosiaan ne tankkaajat. Koko ajan saa olla passi levällään ja hymy pehvassa ja nousta autosta ulos ja takaisin, jos tullivirkailijat sille päälle sattuu. Itse en ole lomailumielessä käynyt, mutta töitten puolesta kyllä useinkin, eikä ole onneksi tosiaan mitään tyhmää koskaan sattunut. Liikenne siellä mua eniten pelottaa, koska on oikeesti ihan hullua.

   Valoisaa viikonloppua sinne teidän värikkääseen ja kodikkaaseen kotiin <3

   Poista
  2. Voi veikkonen, eihän sen loman hinta oo se juttu. Tai ees määränpää sillä lailla. Mää ainakin olisin ikionnellinen, jos pääsisin vaikka yhden yön telttaretkelle, ihan mihin vaan, viereen, lähelle tai kauas :) Voi olla, että jo tänä vuonna jaksetaan / kyetään, kovasti ainakin toivotaan :) Tai vaikka just autolla Venäjälle, siinähän ei muuta tartte kun autossa istua. Välillä sekin on ollut hiton tuskallista, mutta just nyt luonnistuu melko hyvin. Kop kop ;)

   Noin mä oon vähän ymmärtänyt, että pitää tietää mitä tekee ja kelle kaikille oikein pitää ns. hymyillä, ja mitä sanoa. Uuh. Pitää kattoa, jos vaikka eka reissulle joku kokeneemmista naapureista mukaan sitten. Vois mennä vähän helpommin, kuin sen oman kantapään kautta… Kääks. :)

   Poista
  3. .. Niin ja lämpimästi kiitos samoin, viikonloppua, ihana Annukka <3

   Poista
  4. No juu. Alkoi omaankin silmään näyttää oma kommenttivastaus ihan tyhmältä, mutta taannuin haikailemaan niitä aikoja, kun vielä koko perheen voimin reissattiin.

   Ja sellasta aattelin jälkikäteen, että tehän ootte nyt vähän niinkuin retkellä :). Sellasella pitkäaikaisella <3

   Poista
 15. Mukavan kuuloinen reissu. Pitänyt jo vuosia mennä Vierumäelle. Ehkä tänä vuonna viimein pääsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te uskaltaisitte varmaan testata ton Flowparkinkin :)

   Ja Vierumäellä on muuten tarjolla paljon erilaisia valmiita lomaPAKETTEJA :D. Sopis teille hyvin.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi