Sivut

perjantai 14. elokuuta 2015

A NIINKUIN ARKI (JA AURINKO)

Ihan tässä itseäkin jännittää, kuinka huisin mielenkiintoisia lomakuulumisia mahtaakaan olla tiedossa, kun aloituskuvana on jotain niinkin villiä kuin lautasellinen perunoita.. Mutta pakkohan se oli nämä ikuistaa ihan vaan siitä ilosta, että ei mennyt investointi Hong Kongin kolmeen perunankasvatusämpäriin ja yhdeksään siemenperunaan hukkaan, kun sadoksi sai muutaman kilon maistuvia uusia pottuja. Kuvassa kaverina savulohisalaatti, jota on tullut kesän aikana tehtyä ja syötyä siinä määrin, että jos haistankin savukalan hajua, lähden karkuun. Liika on liikaa vaikka ihan superhyvää onkin. Eikähän sitä voinut oman pihan pottuja missä tahansa kasarissa keitellä, vaan ihan pakko oli alennusmyynnistä kotiuttaa tämä symppis kesäkattila. Harvinaisen huonosti toimii, joten kovin nälkäisenä ei kannata alkaa kiehauttelemaan, mutta söpöhän se on kuin mikä. Amppelitomaatti notkuu satoa lasikuistilla, eikä loppua näy. Kasvoi jo ennen lomareissua niin isoksi, että vaikka sen juuri ja juuri olisin saanut sullottua auton takapenkille (alkuperäinen peräkärrysuunnitelma hyllytettiin miehen toimesta), en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että lähden salakuljettamaan hotelliin, josta lomaa poikkeuksellisesti tänä vuonna aloiteltiin. (Näin jo sieluni silmin, kuinka hiippailen hotellin käytävillä tomaatti kainalossa ja törmään viimeistään huoneen ovella kylttiin "Ei omia tomaatteja hotellihuoneeseen"). Siispä jätin sen pitkin hampain kotiin ja värväsin nuoremman pojan ensimmäisen lomaviikon ajaksi tomaattivastaavaksi. Ja poikahan tottakai vaikutti hommasta silminnähden innostuneelta niinkuin nyt kuka tahansa 19-vuotias nuorimies..Meillä on miehen kanssa aina vähän hintsusti tätä kesälomaa, koska mies on yksityisyrittäjä (sanoisin paremminkin yksinyrittäjä), ja tuuraajan saaminen edes pariksi viikoksi on joka vuosi samanlaisen kivenlohkareen alla. (Mies ei siis todellakaan kuulu perinteiseen "Ikinä en oo lomaa pitänyt"- yrittäjätyyppiin. Päinvastoin. Pitäisi kyllä jos voisi ja olisi varaa, mutta realiteetit nyt vaan ovat mitä ovat ja niihin on tässä vuosien varrella sopeuduttu).

Ja kaksi viikkoahan meille riittää, koska silloin kun lomalle vihdoin ja viimein heinä-elokuun taitteessa päästään, niin sitten ollaan niin lomalla kuin olla voi. Paikkana jo varmaan kohta 15 vuoden ajan "kakkoskoti" Vuokatin Katinkullassa, joka on niin maailman paras lomakohde meidän perheelle. En osaa sitä edes sen paremmin selittää, mutta jokainen kyllä tietää, mikä itselle on se sopivin, ja meille se on Vuokatti. Monipuolisia liikuntamahdollisuuksia niin paljon kuin ikinä haluaa hyödyntää, mutta myös täydelliset puitteet mitääntekämättömyydelle. Ja muutaman sadan metrin säteellä mahdollisuus sosiaaliseen elämään  tai vaihtoehtoisesti täydelliseen rauhaan loma-asunnolla.

Ympärillä kaunis ja puhdas luonto, ja meille tottakai luksusta sekin, että golfkenttä on käytännössä kotiovella. Noinniinkuin melkein. Ei kamppeiden sullomista takakonttiin, eikä automatkoja, vaan bägi selkään ja muutama sata metriä kävellen tai pyörällä. Mutta ei siitä sen enempää. Välttelen aina koko golfista puhumista, koska tiedän, että on harvinaisen rasittava aihe silloin, jos se ei kiinnosta pätkääkään. 

Mutta sen sanon, että ihan äkkiä en keksi toista tapaa, jolla pystyn irtautumaan neljäksi-viideksi tunniksi ihan kaikesta muusta. Olkoot vaikka mitä murheita ykköstiille kävellessä, niin kaikki unohtuu. Ja kun ympärillä on koko ajan kaunista katseltavaa, mieli lepää. Paitsi jos mukaan sattuu kiukuttelevaa tai muuten vaan ei-niin-mukavaa peliseuraa niinkuin joskus käy. Todella harvoin onneksi.
Kokonaan sateettomia päiviä sattui kahteen viikkoon tasan yksi. Kuulemma koko kesän aikana niitä on Vuokatissa ollut vain 8. Mutta silti ei jäänyt sellaista tunnetta, että koko ajan olisi ollut kehno keli. Tai sitten sitä ei vaan jaksanut ilmoista stressata, kun koko kesä on ollut mitä on ollut. Puljattiin vaan sadekamppeiden kanssa sitä mukaa, kun sattui kuuro kohdalle. Yleensä ihan puskista ja jäätävän tuulen kera. Mietinkin, että olisi ollut kiva nähdä pikakelauksella neljän tunnin golfkierros ja se, kuinka monta kertaa sinä aikana tuli puettua ja riisuttua erinäiset vaatekerrat ees-taas ja auottua ja suljettua sateenvarjoa, jonka kanssa oli välillä lentää Maijapoppasena taivaan tuuliin. 

Mutta pienikin auringonpilkahdus tai muuten vaan pouta otettiin ilolla vastaan, Ja kummasti sitä samantien unohtaa sateenkin, kun vähän pilven raosta sinistä taivasta pilkistää. Ollaan me suomalaiset vissiin lopulta niin vähään tyytyväistä porukkaa.Jälkikäteen laskin, että kilometrejä kertyi pelkästään kentällä talsiessa kolmattasataa. Osan niistä käytin muuten vaan metsässä kameran kanssa kökkimiseen. Ja olisi kyllä kannattanut kökkiä myös ämpärin kera, koska mustikoita oli metsät sinisenään. Ja niin suuria, että niillä olisi saanut äkkiä kopat täyteen. Mutta kaikkeen ei vaan mielenkiinto riitä.Tässä huomaa eron etelän ja vähän pohjoisemman välillä. Täällä puolukat ovat jo kypsiä, Kainuussa ei vielä.Kauniita kanervia.


Seassa aina välilllä reitiltä eksyneitä valkoisia palloja :).Hassua oli se, että oli millainen päivä tahansa, yleensä illalla oli kaunista. Ei ihan aina, mutta melkein. Päivisin järvi harvemmin oli tyyni, eikä vaahtopäiden sekaan pulahtaminen kylmän pelikierroksen jälkeen houkutellut, mutta illalla pari kertaa jopa harkitsin. En kuitenkaan toteuttanut.

Ensimmäinen viikko lomailtiin miehen kanssa kahdestaan, mutta toisella viikolla molemmat pojat saivat töistään lomaa ja ajelivat perässä. Ihme kyllä tänä vuonna en enää (ihan koko aikaa) hermoillut pitkää matkaa, mutta kyllä sitä silti sydän läikähti ilosta ja onnentunteesta, kun veljekset ilmestyivät ovelle ehjin nahoin ja ilmoittivat, että "Nyt tarttis äkkiä saada jotain ruokaa" :).

Niin kivaa olla kaikki koossa. Jokaisella omat touhut ja aikataulut, mutta silti yhdessä. Ja jotenkin niin symppistä sekin, että nimenomaan Katinkullassa jo pikkupoika-aikoina solmitut ystävyyssuhteet näyttävät aina vaan kestävän Vaikka nuoret (nyt jo täysi-ikäiset) eivät tapaa toisiaan kuin kerran vuodessa, niin aina ennen lomaviikkoja alkaa "Tuutteko Katinkultaan?"-viestittely ja taas hengaillaan yhdessä niinkuin ei mitään taukoa olisi kahden kesän välissä ollutkaan. Uskon ja toivon, että perinne jatkuu sitten kun pojilla ja lomaystävillään on omat perheet.Ainoana kokopoutapäivänä loppui mielenkiinto peliä kohtaan toiseksi viimeisellä väylällä  ja keskityin ihailemaan näkymää Nuasjärvelle. Oltiin sen verran tutulla porukalla liikkeellä, että ei tarvinnut selitellä mitään. Kuulin kyllä kun vanhempi poika kysyi mieheltä, että "Eiks äiti enää pelaa?". "Ei vissiin,  kun on varmaan taas joku tärkee pöheikkö kuvattavana" :D. No niinpä. Mutta omasta mielestäni myös kaunis.
Takaterassin ilta-aurinko jäi tänä kesänä vähiin, mutta heti kun tuli tilaisuus, kuivattiin penkit ja istuttiin nautiskelemaan. 


Taivaalla pörräili joku, joka oli päättänyt ottaa totaalisen irtioton. Näytti melko lunkilta meiningiltä. Jos en olisi korkeanpaikan- ja pienlentokammoinen, voisin harkita moista pakokeinoa."Next tee" onkin sitten arki. Tai siis oikeastaan on ollut jo jonkun aikaa, koska ensimmäinen työviikko on nyt (ihme kyllä) pulkassa. Ja vaikka sitä tottakai voisi harmitella, että aurinko paistaa vasta nyt, eikä lomalla, niin otan mieluummin kaiken kiitollisena vastaan. 

Ja nyt kun teksti on tässä vaiheessa eli pistettä vaille valmis, voin vaan todeta, että niinkuin arvelinkin, se on ihan yhtä kiinnostavaa kuin uudet perunat elokuussa :D. Mutta nyt ei muuhun pysty. Ajatus käy vielä sen verran hitaalla. Onneksi viikonloppu tulee ja pelastaa.


44 kommenttia:

 1. Loma on aina lomaa, säässä kuin säässä. Pääasia on se, että saa tehdä sitä, mitä huvittaa, hyvässä seurassa.
  Teillä taisi kaikki nämä käydä toteen.
  Upeita kuvia kaikki tyynin ;-D
  Kiva, kun olet taas linjoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokatissa on yleensä aina ollut ihan tosi hyvät kelit meidän loman aikoihin. En nyt muista mikä vuosi se oli, kun Helsingissä oli yleisurheilun MM-kisat (tai jotain..) ja katseltiin ihan epäuskoisina telkkarista, kuinka siellä myrskysi ja satoi kaatamalla samaan aikaan kun me kärvisteltiin Kainuun helteissä :). Mutta aina ei ihan niin hyvä tuuri käy ja justiin sen takia, että loma on niin lyhyt ja harrastus on kuitenkin sellanen, joka on parhaimmillaan siedettävlillä keleillä, ei vaan pysty ajattelemaan, että "loma on lomaa" silloin kun taivaalta painaa räntää ja golfkenttää ei erota järvestä :). Niinkin on käynyt ja pettymys tottakai suuri, kun ensin koko kesän odottaa sitä lyhyttä pätkää ja kaikki vesittyy.

   Mutta kivaa oli ja rentouttavaa. Pidempäänkin olis viihtynyt niinkuin aina, mutta ihmisen on tehtävä mikä ihmisen on tehtävä eli palattava arkeen.

   Kivaa kun itse olet :). Linjoilla meinaan. (Täällä maalataan parhaillaan taloa ja GR ei oikein viihdy telineillä. Täytyy aina välillä käydä lepyttelemässä ;))

   Poista
 2. Ihana Annukka ♥︎ Voi että minä täällä hykertelin kun luin postausta:)
  Onneksi loma on ollut rentouttava. Sellaisiahan lomien pitäisikin olla, sopivasti jotain mielekästä tekemistä, olkoot sitten vaikka golfia (en osu palloon, joten ei oo mun laji...) ja sopivasti vai öllöttämistä. Onneksi tomaatti säilyi hengissä reissun ajan. Hyvin oli innokas nuori mies asian hoitanut :D
  Upeita kuvia olet ottanut silläkin uhalla, että pelit jäi vähän niinkuin kesken!
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oot <3.

   Loma oli kyllä taas tänäkin vuonna niin lomaa kuin olla voi. Alkuun sitä aina tulee jotenkin liikaakin kimpoiltua, kun ei meinais milään malttaa jättää mitään tekemättä, kun kerrankin on mahdollisuus. Mutta muutama päivä kun ensin käytiin aamu-uinnilla, sit pelattiin se reilun neljän tunnin golfkierros ja lisäksi joskus puolikas lisää ja käytiin illalla vielä ennen kylpylää pelaamassa tunti sulkkista tai tennistä, niin lähti kyllä enimmät mehut :). Jalat ja ranteet oli oudokseltaan ihan hellinä, mutta unta ei kyllä tarvinnu illalla odotella. Ja aamulla taas pirteenä pystyyn ja aamu-uinnille ja saunaan (ei järveen, vaan kylpylän kuntouintialtaalle).

   Eka työviikko tuntui kestävän kuukauden päivät, mutta kai tähän taas tottuu. Tai siis pakkohan se on. Joskus olen miettinyt, että olisko töihinpaluu vaikeampaa vai helpompaa, jos lomaa olis vaikka neljä tai viis viikkoa putkeen. Ei voi tietää :)

   Iloista viikonloppua! Täällä on meneillään talonmaalaus ja piti välillä livistää tänne "kahvia keittelemään".

   Poista
  2. Nyt lomailin neljä viikkoa putkeen ja voin sanoa, että vaikka työ on mielekästä, niin ei töihin paluu ainakaan helppoa ollut, varsinkin kun juuri alkoi aurinkoiset kelit töihin palatessa...

   Poista
  3. Veikkaan, että niin kävis mullekin :)

   Aurinkoenergistä viikkoa Anu!

   Poista
 3. Olipa mukava kuulla sun lomakuulumiset, kiinnosti kyllä. Monta kertaa käyny täällä kurkkaan, josko jotain kuulumisia olis tullu; nyt odotus palkitttin :) Mukavaa arkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas mukavaa, että mua ei oo unohdettu :). Oli kyllä lomalla kone mukana, mutta en lopulta tainnut edes avata sitä koko aikana. Oli niin paljon kaikkea kivaa tekemistä, ettei raskinut "tuhlata" tähän, kun täällä ehtii taas roikkua liiankin kanssa.
   Mutta nyt pitää mennä takaisin maalaustelineille roikkumaan... Piti jo viime kesänä maalata, mutta tulipalo sotki kaiken. Ja tänä kesänä ei oo voinut, kun on koko ajan satanut. Tarvii hyödyntää tää poutajakso, vaikkei enää niin kiinnostaiskaan, mutta voipahan sit olla itseensä tyytyväinen, kun homma on hoidettu. (Tai siis mies meillä tota hommaa hoitaa vaikkei siitä niin hirveen (elikkäs ei ollenkaan) innostunut olekaan. Meikäläinen on vaan pikku apurina, kun ei sinne telineille oikein kahta mahdu).

   Kivaa viikonloppua! Teillä näytti olleen mukava lomareissu.

   Poista
 4. Voi miten onnistuneen kuuloinen lomareissu. Maisemat ja seura on ainakin ollut kohdillaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu seura oli taattua laatua :). Onneksi viihdytään arkenakin hyvin yhdessä samalla porukalla.

   Kainuussa on kaunista. Eikä tullut alueelta liikuttua kertaakaan parin viikon aikana ruokakauppaa kauemmaksi. Siellä kun on kaikkea mitä lomalla tarvii. Ja enemmänkin.

   Iloista viikonloppua sulle kans Outi! Voisin veikata, että siellä on ideapaja täydessä touhussa :)

   Poista
 5. Loma vaikuttaa just niin lomalle, kun se koskaan voi vain vaikuttaa. Ja hei, ite kasvatetut potut eivät suinkaan ole tylsät, ihan huippu horttonoomi.

  Kuvaamisessa olet edistynyt. Kauniita kuvia vallan. Ei muuta, kun arkee päin. Sano emäntä, kun ukkonsa hankeen hukutti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kyllä niin lomaa, niin lomaa... Erilaista mutta silti tavallaan samanlaista kuin sun (teidän) möksäily. Alkuun vaan tuli liikaakin haalittua kaikenlaista aktiviteettia, kun ei halunnut "haaskata" yhtään tuntia arvokasta lomaa. Mutta sitä mukaa kun alkoi pohkeet krampata ja ranteet viillellä liiallisesta kimpoilusta (golf, sulkapallo, tennis, uinti, kössi..), niin tahti vähän olosuhteiden pakosta rauhoittui ja mielikin siinä pikkuhiljaa samalla.
   On onni, että meillä on tollanen lomapaikka, joka on tavallaan niinkuin koti, jonne on aina kiva palata. Voi aloittaa sen lyhyen lomansa täysillä heti, kun astuu mökin ovesta sisään, eikä tarvi ensin muutamaa päivää käyttää siihen, että tutustuu paikkoihin, kun tietää jo valmiiksi, missä laatikossa on haarukat ja missä kaapissa mitäkin :). Sää ymmärrät varmasti tän tärkeän pointin :)

   Ja kiitti kuvakehuista :). Välilä onnistuu, useimmiten ei (niin hyvin kuin haluaisi). Mutta mulla on onneksi aika edistyksellisen idioottivarma kamera.

   Täällä joutuu tällä hetkellä vähän varomaan vihaista maalaria.. (Jos muistat, niin remonttihommat ei oikein ole mun miehen ominta aluetta, mutta talon maalaus on nyt vaan pakko tehdä ja tuolla se keikkuu telineillä. Tarvii aina välillä käydä lepyttelemässä.)

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Hei Annukka! Ihanan rennolta kuulosti teidän loma ja on kyllä kivoja kuvia.Mekin ollaan joskus lomailtu katinkullassa..On aivan loistopaikka, jos tykkää liikkua ja harrastaa lomallaan.On monipuoliset tarjonnat..Ja voihan siellä toki vaan löhöilläkkin:) vaikka kylpylässä.Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa Anne :).
   Se on just niinkuin sanot. Loistopaikka tosiaan juurikin kaikkien niitten liikuntamahdollisuuksien ansiosta. En ihan äkkiä keksi mitään, mitä sieltä puuttuis. Tai mitä ei muualta Vuokatista löytyisi.
   Ei taidettu tänäkään kesänä poistua alueelta kertaakaan ruokakauppaa pidemmälle. Eipäs kun juupas. Sotkamon Jymyn pelejä on perinteisesti käyty katsomassa. Ja vaikken pesäpallosta mitään tajuakaan, niin Hiukan stadioni on kyllä täpötäysine katsomoineen kokemuksen väärtti sekin. Sielläkin tunnelma on jotenkin sellanen mitä muualla ei ole. Vieraita kannustetaan siinä missä omiakin.

   Kylpylä oli tänä kesänä erityisen ruuhkainen, kun kelit oli mitä oli. Keskityttiinkin enempi käymään aamu-uinnilla ja saunassa ennen kylpylän varsinaista aukeamisaikaa. Mutta tulihan siellä poreissakin lilluttua iltaisin pelien jälkeen. Huoh. Tekis mieli mennä jo nyt takaisin, mutta vuosi taas pitää odottaa.

   Iloista viikonloppua! Täällä on talon maalaus meneillään kun on sopivasti poutaa.

   Poista
 7. Ihania kuvia ja mukavan kuuloinen loma ollut! Ja kyllä, täällä Kainuussa on ihan oikeasti satanut melkein joka päivä.... Eilenkin oli kaunis ja aurinkoinen päivä, mutta illalla tuli yhtäkkiä aivan jumalaton kaatosade ja koko taivas niskaan. Että yritäpä siinä sitten terassia laittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yhtäläiset on kelit olleet tänä kesänä täälläkin. Talo piti muka alkukesästä maalata, kun jäi viime vuonna tulipalon takia väliin, mutta eihän täällä ole ollut yhtään sellasta poutajaksoa, että olis pystynyt. Puolessa päivässä kun ei paljon kerkiä :). Senpä takia maalaushomma otettiin nyt työn alle (vaikka mies vähän pitkin hampain suostui, kun pelikelitkin olis nyt mitä parhaimmat..), vaikkei syksy vissiin parasta maalausaikaa olekaan, kun on kumminkin jo niin kosteaa.

   Ja just noin meillekin kävi, että kauniilla ja lämpimällä säällä lähdettiin pelaamaan ja ihan yhtäkkiä yllättäen alkoikin hirmu tuuli ja jäätävä sade. Hrrr. Ei mitään lempeää kesäsadetta, vaan todellakin kylmää. Että ei tosiaan suosi oikein terassintekijääkään :)

   Toivottavasti syksystä tulee lämmin ja sellanen muutenkin mukava. Ja talvestakin kunnollinen. Mutta niistä ei vielä puhuta ;)

   Iloista viikonloppua!

   Poista
 8. Just sellainen kuin loman pitää ollakin.. rupes muuten kiehtomaan tuo potaatin kasvatus ämpärissä -jospa sitä ensi kesänä kokeilis parvekkeella, tomaattiamppeli ainakin pitänee hankkia. Mun oma parveke on tänä kesänä ollut tosi hunningolla ;) Kun en heti alkukesästä ehtinyt enkä lomallakaan kerinnyt. Jos sitä nyt syksykukat saisi koristeeksi (on siellä nyt yksi tuliaisiksi saatu krysanteemi pöydällä). Töitä on tehty jo kolme viikkoa... Mukavaa syksyn odotusta, värejä ja lämpimiä syysöitä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli just sitä :). Tuttu paikka, tutut kuviot ja aina jotain mitä odottaa uudelleen ja uudelleen.

   Kokeile kuule ihmeessä sitä potun kasvatusta. Siihenhän siis olis käynyt ihan yhtäläillä ihan tavallinen ämpäri, mutta tulipa nyt kokeiltua niitä Honkkarin Potatopot-sankoja. Joka päivä kastelin, satoi tai paistoi. Se on tärkeää. Ja lannoittaakin vissiin pitäis, mutta en viitsinyt mitään viiden kilon perunalannossäkkiä ostaa yhdeksän siemenperunan takia :).

   Täällä oli ollut niin tehokas talkkari, joka todellakin oli muistanut kastella kaikkia kukkia niin että suorastaan uivat portilla vastaan, kun tultiin takaisin kotiin :)

   Työnteko näin alkuun on vähän nihkeää, mutta kohtahan siitä tulee taas pysyvä olotila, eikä sitä sen enempää tuu ajateltua.

   Iloista viikonloppua sulle ja kaikkea sitä samaa, mitä itsekin toivottelit. Kuulosti kivalta :)

   Poista
 9. Arki on alkanut täälläkin ja aurinko paistaa niin ,että silmiä häikäisee :) Minä meinaan lähteä tänään katsomaan löytyykö mustikoita - rakkaimpani kävi niitä jo vähän poimimassa ennenkuin koulut alkoi. Onhan niitä - vaikka ei niin meheviä kuin yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kyllä ole ollut valittamista ekan työviikon keleissä :). Ja parempi kun ei tosiaan edes sorru ajattelemaan, että tulivat vähän turhan myöhään. Onhan tää kumminkin niin paljon kivempaa, että työpäivän jälkeen on nättiä kuin että sataa ja on synkkää. Sitäkin varmasti ehtii ihan hyvin.

   Vuokatin mustikat oli kyllä jättikokoisia. Täällä on tullut vastaan vaan sellasia aika ruipeloita. Hyvä syy jättää poimimatta ;). Ei ole vielä lapsuuden pakkopoimintatraumat haalenneet niin, että olisin innostunut varsin lähtemään marjankeruuseen. Mutta ihan varma olen, että sekin aika vielä tulee.

   Iloista viikonloppua! Täällä maalataan taloa nyt kun keli vihdoin suosii. Vaikkei sitä kai syksyllä pitäis tehdäkään, mutta ihan hyvin näyttää maali kuivuvan ja tulee iloinen mieli, kun koti näyttää taas entistä ehommalle.

   Poista
 10. Ihanan rentouttavan näköinen loma teillä on ollut!

  Rupes jo oikein hymyilyttämään tuo tomaattitouhu...näin jo silmissäni, kuinka tosiaan painelet pitkin käytäviä olevinaan huomaamattomasti tomaattipuska kainalossa :) Mutta olisi varmaan kannattanut toteuttaa noin kokeellisessa merkityksessä, eihän sitä tiedä, jos ensi kesänä pitäisi muita viljelyksiä ottaa mukaan, vaikkapa pottuämpärit...tai mihin nyt sitten hurahdatkaan :)

  Jep, arki on alkanut täälläkin. Joten voimia meille kaikille arjenpyörittäjille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma tosiaan oli rentouttava, mutta nyt onkin rentous kaukana, kun päätettiin hyödyntää kesän ensimmäiset kunnon poutakelit ja maalata talo viikonloppuna. Nyt on jalat ja kädet krampissa, eikä oikein ajatuskaan kulje, mutta hyvä mieli tuli, kun koti näyttää taas siistimmältä. Ulospäin siis.. Sisätiloihin ei kannata loman jälkeen edes kurkistaa :). Mulla ainakin on vieläkin lomakassit purkamatta. Yleensä se muutaman viikon ottaa...

   Tsemppiä tosiaan meille! Mutta toivotaan, että aurinkoenergiaa piisaa syksyn mittaan, niin jaksetaan.

   Poista
 11. O niinkuin onnistunut loma on ollut A niinkuin Annukalla! Niinhän se just pitikin <3 Kivaa, että olet back! Ja tartteeko ees sanoa - Ihanien tunnelmakuvien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tähän vielä I niinkuin ihanaa, kun kävit jättämässä mulle viestin <3. Vastaus vaan tulee nyt viiveellä, kun keksin, että talo pitää just nyt maalata. Jäi viime kesänä tulipalon takia väliin ja nyt kun koko kesän on satanut, ei ole onnistunut tänä vuonnakaan ja taloparka näyttää (näytti) jo ihan surkealta. Mutta nyt se on tehty ja siitä on hyvä mieli.

   Mulla oli kyllä lomalla kone mukana (puhelimella en blogeja lue, koska se on sellaista epätoivoista tihrustamista), mutta en avannut sitä kertaakaan. Ei vaan ollut sellaista tunnetta.
   Ja kotiin tultuani ja kaikkien blogitekstien määrää silmäillessäni, päädyin taas laittamaan koneen kannet melkeinpä samantien kiinni. Jotenkin lamaannuin siitä energiasta, jolla muitten blogit päivittyy samaan aikaan kun itsellä lyö päässä ihan tyhjää (ihan tervetullutta loma jälkeen kylläkin) ja välillä tulee mietittyä, että liikkuuko mulla päässä enää ikinä mitään kirjoittamisen arvoista, kun samaan aikaan suren sitä, mitä mun läheisille blogiystäville (joihin varmasti tiedät kuuluvasi <3) tapahtuu elämässä. Kaikki diibadaaba tuntuu jotenkin niin tyhjänpäiväiseltä, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että jatkan vanhaan malliin. Kirjoitan, kun siltä tuntuu ja jos ei tunnu, en kirjoita. Ihan vaan siksi, että tiedän, että jos nyt kirjoitan tänne, että tämä oli tässä, niin jo seuraavana päivänä pää tursuaa ideoita, eikä enää olekaan mitään paikkaa, mihin niitä ajatuksiaan purkaa.

   Vaikka olenkin jo lakannut uskomasta siihen, että vaikka mitä hyvää (tai edes tavallista) ja kuinka paljon ja täydestä sydämestäni teille elämään toivon, se ei auta, mutta siitä huolimatta jatkan yrittämistä <3

   Poista
  2. Voi sua <3 Kiitos ihana <3 Etkä kyllä lopeta. Se on mun toive, joka toivottavasti toteutuu <3

   Musta tuntuu kans, että kaikkialla muualla tursuaa kaikkea. Niitä energisiä postauksia ei tässä osoitteessa ole näkynyt. Arvaa vaan, montako kertaa on käynyt mielessä, että nyt kyllä laitan pillit pussiin.. Että mitä ihmeen annettavaa mulla on täältä maanraosta käsin, ei mittään. Mutta, onhan se maan matosenkin oltava olemassa, vaikka sitten vaikka harvemmin :) Kun kerta olen sille linjalle lähtenyt, etten ole kiiltokuva, niin se vaan on sitten mitä on. Tai jotain sellaista :)

   Poista
  3. Maasta se matokin ponnistaa :). Ja jos ei vaan kertakaikkiaan joskus huvita tai jaksa, niin painutaan mullan alle (ei kirjaimellisesti :D) ja ilmestytään päivänvaloon sit taas kun on sellainen hetki.

   Mulle ja kaikille meille sun uskolliselle blogiystäville on tärkeää, että olet olemassa <3. Jokainen sun teksti antaa aina ajattelemisen aihetta. Ihan sama mistä kirjoitat ja kuinka usein tai harvoin, mutta kaikella on merkitystä. Usko se <3

   Poista
 12. Voihan potaatti, alkoi heti tekemään mieli uusia perunoita oikein roihulla kun näin tuon ylimmäisen kuvan. :) Ihania kesäkuvia Annukka ja sua on ollut oikein kova ikävä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää elokuu ei enää ole uusien perunoiden parasta kulta-aikaa :D. Mutta kun tuli kylvettyä (elikkäs laitettua ne mahtavat kolme pottua per ämpäri multiin..) vasta niin myöhään, niin eipä tarvinnut juhannuksena vielä haaveilla sadonkorjuusta. Mutta silti hauska ja onnistunut kokeilu, joka ihan varmasti jatkuu ja laajenee ens kesänä. Täytyy varmaan vaan jo sit palkata puutarhahenkilökuntaa loman ajaksi ;)

   Mulla oli lomalla kone vallan kiinni ja näköjään vieläkin käyn vähän hitaalla kaiken suhteen, mutta se on varmaan vaan hyvä se.

   Ja voi miten mieltä lämmittävää kuulla, että et ole mua kokonaan unohtanut <3

   Poista
 13. Aivan satumaiset nuo iltakuvat! Ja muutkin niin kesäisiä ja lomatunnelmaa täynnä. Kattila on ihan supersöpö, minäkin ottaisin tuollaisen :). Ja sisältö, siitä vasta voitkin olla ylpeä! Olisi se kyllä ihan mahtavaa, jos saisi tuonkin verran omia pottuja. Hyvin näyttävät tomaattisi myös kasvavan (notkuvan). Meillä ei oltu tomskujen kanssa tänä kesänä yhtä onnekkaita. Ensin joku elukka söi ensimmäiset ja muutenkin niitä kypsyy harvakseltaan. Alkukesä oli niin viileä, että enää ei kiritä viime vuoden tasolle, vaikka lämpöä nyt riittäisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi :). Illat oli kyllä enimmäkseen niin kauniita, että ehkä ne oli tarkoitettu saamaan unohtamaan kaikki päivän aikana koetut kaatosateet ja jäätävät tuulet. Onneksi ei sentään ihan koko ajan tullut vettä niskaan. Se on lyhyellä lomalla vähän mälsempi homma, kun se meidän ulkoharrastus on kumminkin niin oleellinen osa lomaa. Voisin kuvitella, että jossain määrin sama asia kuin purjehtiminen. Kelien suhteen siis. Jossain kelissä sujuu ja on kivaa ja toisenlaisessa ei niinkään :).

   Noita emalikattiloita ja muita saman sarjan kulhoja ja mukeja ja mitä niitä nyt oli, myydään Cittareissa. Oli halpa (ja huono ;)) ja suorastaan huuteli oman pihan pottuja kaveriksi. Ja niitähän siis tuli monta kattilallista eli muutama kilo. Onnistumisen tunne on ihan tapissa :). Mutta tomaatti tuskin olis noin kukoistanut, jos olis ollut ihan pihalla. Lasikuisti oli sille näköjään oiva paikka ja katselin jo seinää sillä silmällä, millasen yrttihyllyn siihen ens vuonna tomaatin kaveriks nikkaroin. Hehhee. Voipi jäädä suunnittelun asteelle, mutta kyllä näistä onnistuneista kokeiluista innostusta virisi. Mikä lie maanviljelijä musta vielä kehkeytyy :)

   Toivotaan, että aurinkonergiaa piisaa pitkälle syksyyn. Iloista viikkoa!

   Poista
 14. Niin oli ihanaa Annukkaa tämä teksti taas että oisin jaksanut lukea vaikka sen kolmattasataa kilometriä. :)
  Ja ihanat kuvat kertakaikkiaan!
  Ja koinka ihana loma-kaveri perinne teidän "muksuilla". <3
  Iloista elokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipäs nyt liioitella sentään Taina :). Mutta kiitti kumminkin, kun jaksoit <3.

   Loma on ehkä (tai siis ei mitään ehkä, vaan on..) lyhyt, mutta sitäkin lomempi (loma, lomempi, lomin..), kun heti nostetaan kytkintä ja koko aika voidaan pysyä yhdessä ja samassa paikassa. Ehtii rauhoittua kunnolla, kun ei tarvi hönnätä paikasta toiseen. Autoakaan ei periaatteessa koko aikana tarvi, kun polkupyörät on talon puolesta joka mökillä ja niillä pääsee kaikkialle, minne on tarvis. Eli ruokakauppaan ja Alkoon :D.

   Mutta siis juu. Se poikien lomaperinne on niin sydäntäraastavan ihana. Itseasiassa kyseessäoleva perhe on sieltä teidän kotikulmilta (teki mieli kirjoittaa se P:llä alkava kaupunginosa tähän, mutta en nyt kirjoita, kun en tiedä, ootko siitä itse missään maininnut). Heillä on meidän vanhemman pojan kanssa samanikäiset kaksostytöt, ja nuorempaa poikaa vähän nuorempi poika, jotka tulee kyllä keskenään niin hyvin juttuun, että voisivat hyvin olla sisaruksia koko sakki. Välillä on mukana poika- tai tyttöystävät tai muuten vaan kaverit, mutta aina kaikki sulautuu porukkaan. Ja perheen vanhemmatkin on tosi mukavia. Välttämättä me aikuiset ei loman aikana sen kummemmin nähdä, mutta aina kun törmäillään, tulee hyvä mieli.

   Viikonlopun parisuhdetesti (talon maalaus kaikenlaista remontointia kammoksuvan miehen kanssa) on nyt onnistuneesti takana ja voidaan keskittyä aurinkoisiin peli-iltoihin.

   Kaikkea kivaa Taina <3

   Poista
 15. Hih, olihan tämä tosi kiinnostava :) Sinun juttuja on aina mukava lukea! Mitkä maisemat teillä on olleet, tuolla varmasti kyllä nauttii <3 Mukavaa arjen jatkoa!

  VastaaPoista
 16. Hih, olihan tämä tosi kiinnostava :) Sinun juttuja on aina mukava lukea! Mitkä maisemat teillä on olleet, tuolla varmasti kyllä nauttii <3 Mukavaa arjen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna kun aina jaksat poikkeilla, vaikkei täällä aina olekaan mitään asiaa :)

   Nyt nautitaan kaikki mahdollinen aika näistä elokuun aurinkoisista päivistä, vaikka töissä ollaankin. Kivempi kumminkin kun ikkunan takana näkyy sinistä taivasta, eikä sitä iänikuista vesisadetta.

   Iloista arkea <3

   Poista
 17. Hellou! Ei olleet tylsiä kuvat eivätkä jutut, vaan kuvat saivat huokailemaan ja teksti hihittelemään. Mua aina sykähdyttää tomaatit ja kaikenlaiset putkikasvit (tiedän... outoa) siis kauniissa kuvissa etenkin :-) Golfista en niin ymmärrä, vaikka kurssin kerran kävinkin ja taisin läpäistäkin. Siihen se sitten kuitenkin jäi. Kivat lomakuulumiset sulla ja ihanan aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Maarit ja kiva kun kävit jättämässä viestiä, niin tiedän, että siellä ollaan hengissä :).

   ja juu. Ehkä outoa, mutta putkikasvit tosiaan ON kiinnostavia :). Jotenkin sellasia karulla tavalla kauniita. ja muutenkin tykkään enemmän kaikista "epäkukkasista" kuin ihan oikeista kukista. Kohta olis sit varmaan osmankäämien vuoro. Niitä näyttää olevan ojanpohjat täynnä, mutta jotenkin ne on niin selkeitä syksyn merkkejä, että saa mun puolesta odottaa siellä vielä aikansa. Nyt nautitaan auringonpaisteesta kaikki se aika, joka pystytään :).

   Poista
 18. Lomasi kuullostaa olleen oikein hyvä ja onnistunut, huolimatta tuosta säiden herrasta, joka nyt oli tänä vuonna päättänyt, että kesä- ja heinäkuussa lomailevat nauttivat viileämmistä ja tuulisista ilmoista.

  Ja nuo sinun kuvasi, ne ovat hienoja! Minkäslaisella pelillä oikein kuvailet?

  Kivaa alkanutta arkea ja auringonpaisteista elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anu ja kiitos taas viestistä :).

   Ehkä me nyt saadaan oikein piiiiitkä ja aurinkoinen kaunis syksy korvaukseksi menetetystä kesästä. Ei jää niin kokonaispaha mieli kaikista sateista ja tuulista :)

   Kuvat aina välillä onnistuu, välillä ei. (Useimmiten omasta mielestä ei, kun niin tarkkaan tietää, millaisena näkee kohteen paljain silmin, mutta ei vaan saa sitä tallennettua kameraan samanlaisena). Ja kuvaan ihan sellaisella edullisella Canon pokkarilla, josta kirjoittelinkin täällä blogissa viime vuoden kesäkuussa otsikolla "Halpa ja hyvä kamera. Parempi mieli". Että jos jaksat ja haluat tuolta arkistosta sen kaivella, niin sieltä löytyy :)

   Nyt vaan kerätään aurinkoenergiaa talteen sen minkä keritään. Pikkasen nää sisätyöt haittaa, mutta onneksi on illat ja viikonloput sentään vapaana ulkonaoloon. Iloista tätä viikkoa ja viikonloppua ja seuraavia kans, jos täältä ei muuta kuulu. Vähän on nyt tää blogi jäänyt hunningolle ja jääkin varmaan siihen asti, että tekee taas mieli siirtyä sisätiloihin.

   Poista
 19. Lomanne on varmasti ollut rentouttava ja niinhän se pitääkin :) Sulla on juuri tuo kattila mitä minäkin olen himoinnut ja sarjan muitakin astioita. Todella kauniita kuvia olet saanut siellä "pöheikössä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se tosiaan oli :). Ja nyt kun nää kelit töihinpaluun myötä muuttui näin hienoiksi, sitä on ollut tavallaan niinkuin jollain jatkolomalla, kun illalla ehtii vielä hyvin pelailemaan ja terassilla istuskelemaan. Kivaa.

   Kattilan bongasin Cittarista ja kun kerran halvalla sai, niin pakkohan se oli ostaa, vaikka todellisuudessa ei mahdu vanhatkaan kattilat kunnolla säilöön. Ei sillä, että niitä olis paljon, vaan sillä, että säilytystilaa on vähän.

   Terkkuja siis pöheiköstä ja iloista tätä viikkoa!

   Poista
 20. Nyt (VASTA) huomasin tämän viimeisimmän postauksesi kommenttisi myötä. Otin mukavan asennon nojastoolissa, kun tiesin, että hyvää tarinointia tiedossa :) ja keskityin lukemaan ja katselemaan ihania kuvia (toistan edellisiä kommentoijia, mutta pakko mainita kuitenkin)!
  Hörähdin ääneen 19-vuotiaan tomaattijutulle. Vai ei tomaattipoliisin toimi kiinnosta, really?
  Kiitos kivasta lukutuokiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit. Nyt taisin kyllä tuottaa pettymyksen, kun oli niin tylsää tekstiä ilman mitään sen kummempaa aihetta. Mutta josko sitä tässä vielä joskus jotain tarinan arvoista päässä liikkuis.. Nyt on jotenkin niin helteen hyydyttämä kaikinpuolin. Positiivisessa mielessä, mutta kumminkin. Ei jaksa oikein mitään viisasta edes ajatella :)

   Eiks ookin tosiaan ihme, ettei tomaattiseriffi sen enempää innostunut :D. Sen paremmin kuin opastetusta kukkienkastelukierroksestakaan :). Hyvin oli kumminkin hommansa hoitanut, koska kaikki suunnilleen kellui vastaan, kun palattiin kotiin.

   Kiitos itselles kivoista matkatuokioista!

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi