Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015

VIIKONLOPUN TUNNELMIA JA TULEVA VISIITTI VANILJATAIVAASEEN


Päällimmäiset tunteet kuluneelta viikonlopulta ovat Onnellisuus ja Kiitollisuus. Isolla O:lla ja K:lla.
Keskipisteenä ammattiin valmistunut kuopus, jolla on koko elämä edessään. Ympärillä läheiset ja joukko hyviä ystäviä. Pisteenä i:n päällä siisti juhla-asuinen koti, sininen taivas, kukkaan puhkeava luonto ja viimeinen kevätjuhlan Suvivirsi. Huoh. En meinaa palautua ollenkaan.

Suuri kiitollisuuden aihe on myös se, että tänään on pojan ensimmäinen virallinen työpäivä uutta ammattiaan vastaavassa työssä. Ei ihan itsestään selvää sekään.
Takki on tyhjä, mutta sydän täynnä.Kameran sisältöä en ole uskaltanut vielä kurkata näitä kuvia pidemmälle.
Tällaiselta näytti taivas, kun koulun pihalla odoteltiin juhlittavia valmistuneita yhteiskuvan jälkeen onniteltaviksi. 

Onnelliset ja onnistuneet juhlat siis takana ja edessä arki, johon  tulee pieni katko seuraavan kerran vajaan parin viikon päästä, kun poiketaan parin päivän reissulle Tallinnaan osittain jo tutulla ja osittain ennennäkemättömällä blogiystäväporukalla.

Hullulta varmaan kuulostaa, mutta tajusin vasta, että oikeasti en ole koskaan aiemmin reissannut isommalla naisporukalla mihinkään. Enkä tottapuhuakseni oikein ole koskaan innostunut edes ikäisteni "tyttöporukoiden" näkemisestä. Etenkään laulamassa karaokea Tallinnan laivoilla tai kompastelemassa tukevassa humalassa korkokengissään :).  Mutta menossa siis ollaan, ja itseni tuntien seuraavaksi alkaa perinteinen "ei ole mitään päällepantavaa"-tuskailu lisättynä tällä kertaa myös "toivottavasti huoneessa on kaksi erillistä sänkyä parisängyn sijasta" ja "toivottavasti huonekaveri ei kovin pahasti kuorsaa, kävele unissaan tai muuten vaan halua hillua hereillä koko yötä.."-toiveilla. Mutta jahka kaikki itselleni tyypillinen normaali ennakkostressi on selätetty, laukku pakattu ja laiva irtautunut satamasta, matkasta tulee takuuvarmasti vähintäänkin mieliinpainuva.

Tarkemmasta ohjelmasta ei ole mitään hajua, mutta sen verran tiedän, että meidät on ennen perjantai-illan illallista kutsuttu visiitille Vaniljataivaaseen..

Virolaisessa kauneushoitolassa en ole koskaan ennen käynyt, enkä tästäkään tiedä  muuta kuin sen, mitä Vanilla Sky:n kotisivuilla ja oheisessa youtube-pätkässä näkyy.
Eikä ole tietoa siitäkään, mitä meille luvattu pieni hemmottelu pitää sisällään, mutta kaikki mistä ilman veistä tai piikkejä selviää, on plussaa, joten olen positiivisella mielellä :)

Ja koska hoitola sijaitsee Sadamarketissa, jonka läpi tulee yleensä aina matkalla satamasta keskustaan käppäiltyä, voisin myös pistää pystyyn pienen vedon sen puolesta, kuinka monta metriä ehdin tällä kertaa kulkea marketin käytävää ennenkuin ensimmäinen peruukkikauppias tulee tarjoilemaan tuuhennusta näihin ohuisiin hapsiini. Rituaali, joka on toistunut joka reissulla. Ja tunnustan, että kerran teki jopa mieleni kokeilla, miltä sitä näyttäisi vaikkapa tummanruskeassa paksussa polkkatukassa. Tai punaisessa. Mutta peruukki jäi narikkaan, koska mies erehtyi lausumaan liian innokkaasti kuuluisat viimeiset sanat "Joo, kokeile ihmeessä!".  Varmaan olisi tarjoutunut maksamaankin, mutta nyt ei jäänyt sitä mahdollisuutta.

Reissusta kuuluu jahka sinne on ensin päästy ja takaisin selvitty. Irtohiuksilla tai ilman..

PS. Itse olen suurella mielenkiinnolla lukenut Iloisen Kulkurin Tallinnan matkavinkkejä. Ei mitään perusturistikamaa, vaan paikkoja joihin ei itse ehkä koskaan olisi tullut eksyttyä. Tai siis paremminkin hoksattua etsiytyä. Suosittelen kurkkaamaan, jos aihe kiinnostaa. Iloisen Kulkurin blogiin pääset tästä.

79 kommenttia:

 1. Sulla on kivaa tiedossa! Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :). Olen nykyään nihkeä lähtemään kotoa yhtään mihinkään, mutta tätä ei nyt kyllä voi jättää väliin..

   Poista
 2. Onnea kuopuksen valmistumisen johdosta! <3

  Reissu kuulostaa aivan huipulta, varmasti tulee ikimuistoinen bloggaajareissu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3. Oli kyllä niin jotenkin erityisen juhlallinen ja ihana viikonloppu, etten meinaa palautua ollenkaan. Ja tulihan tota sen verran järjesteltyäkin, että senkin takia varmaan takki on vähän tyhjä nyt. Mutta kyllä kannatti.

   Ja ikimuistoinen reissu tulee varmasti, mutta pikkasen etukäteen hirvittää, että millä tavalla :D. Ja voi olla, että niitten parin päivän jälkeen vetäydyn vähäks aikaa ihan vaan hiljaisuuteen. Sen verran eloisaa ja äänekästä sakkia on matkassa mukana :)

   Poista
 3. Onnea valmistuneen äidille! Sähän olet nyt hommasi hoitanut kun viimeinenkin on ammattiin valmistunut. :) Jee! Ehdin vasta nyt vilkaista tuota terassilattiajuttuakin, tulipas siitä hieno! Mukavaa Tallinnan reissua! Kiva jos postailet sitten vähän tännekin kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :). Tuntuu kyllä hienolta, mutta samalla haikealta, kun nyt se meidän "pienikin" on jo niin valmis ottamaan oman elämänsä ohjat käsiinsä. Onneksi sentään vielä kotona asuu, etten ihan kaikesta joudu luopumaan.

   Iloinen mieli tuli siitä terassin lattiastakin. Oli niin paljon mukavampi istuskella juhlailtana ystäväporukalla kuistilla, kun ei pistäneet keltaiset lakanpalaset silmään. Eikä jalkapohjiin..

   Ja kiitos reissutoivotuksista. Ans kattoo ny, millainen matka siitä kehkeytyy, mutta perästä kuuluu :)

   Poista
 4. Onnea kuopukselle valmistumisen johdosta ja työpaikasta.
  Kivaa sulla tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Outi :). Onnittelut menee perille.

   Olen nykyään tosi huono lähtemään yhtään mihinkään, mutta aina se kumminkin kannattaa ja ihan varmaan tulee tästäkin kiva reissu, josta ei tuu tapahtumia (eikä ääntä ;)) puuttumaan. Kunhan ei tarvi sinne karaokeen lähteä kompastelemaan... Tosin mulla ei oo yksiäkään korkokenkiäkään :)

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut äidille ja valmistuneelle! Nyt kuulosti niin samanlaiselta,että ei voi olla totta :D Meilläkin poika valmistui ammattiin ja ammattia vastaavat työt alkoivat tänään..Ja arvaas mihin lähden ensi viikolla?! No Tallinnaan!! Menen kylläkin perheen kanssa,että minulla hieman rauhallisempi reissu tiedossa;) Mutta mukavaa..ollaan Tallinnassa kolme päivää.Siinä ehtii kierrellä.Käyn kurkistamassa tuota blogia.(Tälä hetkellä ei kyllä kesäiseltä vaikuta..tuulee ja sataa..melko kylmä.Höh.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anne :). Viedään onnittelut pojalle perille.
   Ja kiitos samoin sinne! Teillä on sitten ollut samat onnen ja kiitollisuuden aiheet pinnassa :). On kyllä jotenkin niin erityisen onnellinen fiilis kaikesta siitä ansaitusta huomiosta, jota poika sai osakseen. Ja itse saatiin siinä sivussa kivat juhlat ystävien kesken pystyyn.

   Perheen kesken (ja viimeaikoina miehen kanssa, kun pojat on jo reissanneet omiaan) sitä on tosiaan viimeiset pari-kolme vuosikymmentä tullut matkusteltua. Jos ei työmatkoja lasketa. Että ihan oudolta tuntuu jättää mies kotiin, mutta kyllä muu porukka varmaan olis pitänyt huolen, että viimeistään satamasta käännytetään takasin :D. Nyt mennään mukavalla muulla porukalla ja sillä selvä :). Ei voi etukäteen tietää, minne kaikkialle päädytään, mutta kivaa on varmasti luvassa. Tosin voi olla, että tän reissun jälkeen olen lepoloman tarpeessa :D

   Iloista matkaa! Ja toivotaan, että tää turhaakin turhempi tuuli tästä rauhottuis ennen sitä.

   Poista
 6. Kuopuksen työpaikan saanti on mahtava juttu!
  Ja sinulla on kiva reissu tulossa. Ihan pikkuisen hymyilytti, kun noi sun "pelkosi" olivat ihan kuin minun päästäni :)
  Onneksi tuollaiset jutut ovat yleensä turhia jännittämisen aiheita ja matkasta tuleekin mitä parhain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ihan mahtavaa kun ei tarvinnut jäädä tyhjän päälle. Ihan sydäntä raastaa kaikkien niitten nuorten puolesta, jotka on ihan yhtä hyviä ja motivoituneita tekijöitä, mutta joile ei sitä omaa paikkaa löydy. Vaikkei ole omasta itsestä kiinni, niin väkisin siinä huonommuuden tunne varmasti tulee. Surkia on tää nykymaailma.

   Ei niin pientä reissua, ettenkö siitä itselleni noita viime hetken "stressinaiheita" pystyis kehittelemään. Ja siis oikeasti ne ei ole mitään todellisia edes, mutta luonteeseen vaan vissiin kuuluu tollanen ihme "jarruttelu". Ettei vaan tulis liikaa ja liian näkyvästi intoiltua. Sitähän voi vaikka kaikki mennä pieleen...:). Ja hyvinpä on toiminut. Mitä "nihkeämpi" lähtö, sitä parempi reissu :)

   Poista
 7. Onnea paljon niin äidille kuin kuopuksellekin! On kyllä lotovoitto saada heti töitä. Tuollainen hemmottelureissu on kyllä aikas ihana juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anu :). Perille menee. Ja juu. Lottovoittoon vois kyllä verrata tuota työpaikkaa. On niin tärkeää nuoren ihmisen itsetunnolle sellanen. (Ja kukkarollekin ;)).

   Saas nähdä, millainen reissu tästä tulee ja tullaanko sieltä kotiin peruukilla vai ilman :). Mutta ennakkoon kuulostaa kyllä kivalta tollanenkin kauneushoitolakäynti. Normikokoonpanolla (mies ja pojat) liikkeellä ollessa tuskin olis koskaan tullut mentyä :)

   Poista
 8. Onnea valmistuneelle ja myös äidille! Se on upea tunne, kun saattelee omiaan kohti heidän unelmiaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Eija <3. Ja se on nimenomaan just noin. Sitä jotenkin ihan kirjaimellisesti pakahtuu siitä onnen ja ylpeydenkin tunteesta, kun omista pojista on tullut "kunnon miehiä". Onneksi vielä ei tarvinnut ihan kokonaan luopua, kun asuu sentään kotona. Ei haittais yhtään, vaikka vielä pitkäänkin... On ne niin kivoja noi nuoret miehet.

   Poista
 9. Onnea teille kaikille <3 Siinä olikin sitten aikajaksojen päättymisiä, joita voi sitten kiikkustuolissa muistella hyvin mielin :) Siis sitten kun on sen kiikkustuolin aika :)

  Hauskaa matkaa Tallinnaan ja olehan ihmisiksi siellä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdetaankohan sellasia kiikkustuoleja enää silloin valmistaa, kun me oltais siinä iässsä Kirsema ;)?
   Mutta siis kiitos <3. Vielä ei oikein tajua, että se taisi tosiaankin olla viimeinen kevätjuhla tässä perheessä. Mutta toivottavasti mummot pääsee mukaan tulevan sukupolven juhliin. Siis sitten kun niin pitkällä ollaan.. Vielä ei (onneksi).

   Se on varmaa, että ihmisiksi ollaan. Tai siis olen. Muista en mene takuuseen :D. Mutta mukava reissuhan siitä pakosti tulee vaikka nyt onkin toinen jalka jarrulla. Kuuluu luonteeseen :)

   Poista
 10. Vanhemmuushan on yleensäkin ihmisen parasta aikaa vaan kyllä tuommoset päivät on vähän kuin ykskaks yllättäen sais ylimäääräisen palkan, vanhemmuuden palkanmaksupäiviä vois sanoa varmaan :) Tuli niin iloinen ja hyvä mieli teidän puolestanne tuosta kaikesta että huhheijakkaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se just on. Ihmisen parasta aikaa <3. Ja tuntuu ihan kunniatehtävältä päästä järkkäämään juhlia, jotka on niiiiin ansaittu. Ja tippa linssissä nurkan takana kuuntelin, kun pojalle pidettiin niin ihania puheita heti eteisessä. Voi että sentään kun ihmiset osaa olla niin mukavia. Huoh. Nyt vaan tarttis ymmärtää jo palautua maan pinnalle, mutta ihan vähän vielä fiilistelen :)

   Poista
 11. Me ostetaankin mulle uus peruukki!!! Eikä ole vitsi!!! On ainakin mielensä ilmaiseva raati matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoidis Bikke! Mutta porukan tuntien voipi tulla yhtä monta eri äänestystulosta kuin on äänestäjiäkin. Kannattaa sit luottaa siihen, mitä minä sanon ;)

   Poista
 12. Oi kuinka ihanalta kuulostaa, onnittelut täältäkin! Minäkin niin odotan sitä aikaa, kun lapset ovat sen verran isoja, että pääsen taas kuulemaan sen suvivirren. Sitten jotenkin tuntuu, että kesä alkaa :) Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvivirsi ja Suomen lippu on kyllä niin lyömätön kesänaloitusyhdistelmä, etten keksi mitään sen hienompaa ja juhlavampaa. Mutta koville se Suvivirren laulaminen tai pelkkä kuuleminen mulle ottaa. Ilman nenäliinoja en oo koskaan selvinnyt :). Ja kokemusta sentään yksistään noista poikien koulun kevätjuhlista on 15 vuotta. Plus päiväkodin juhlat päälle :)

   Poista
 13. Oi kuinka ihanalta kuulostaa, onnittelut täältäkin! Minäkin niin odotan sitä aikaa, kun lapset ovat sen verran isoja, että pääsen taas kuulemaan sen suvivirren. Sitten jotenkin tuntuu, että kesä alkaa :) Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 14. Voi onnea teille sekä nuorukaiselle, että äiteelle <3
  Kuulostaapa tosi kivalta tuo teidän tuleva reissukka. Me suunnataan Tallinnaan ens lauantaina, jo lähes traditioksi muodostunut alkukesän visiitti "ulkomaille" :D
  Mulla oli hymy jo korvissa, kun luin sun matkaplääniä, en meinais malttaa odottaa niitä varsinaisia matkapostauksia. Tunnistan niin itseni tosta "kuorsaakohan se..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ellis <3. Onnittelut menee perille.

   Mulla on tapojeni mukaan toinen jalka jarrulla reissun suhteen :). Ajankohta on ollut niin monta kuukautta tiedossa, mutta nyt kun se on oikeasti lähellä, alan keksiä taas kaikenlaista panikoinnin aihetta vaikka tottakai innoissani olenkin lähdössä. En vaan ikinä osaa olla ennakkoon yli-innostunut (koska kumminkin jotain menee pieleen ... ;)), vaan aina täytyy ottaa nää lähdöt sillai matalalla profiililla. Ihan vaan varmuuden vuoksi...

   Kivaa reissua teille! Ja katotaan, mitä postattavaa itselle jää käteen. Toivottavasti jotain :)

   Poista
 15. Myöhästyneet onnittelut sinne, sekä valmistuneelle että ylpeälle äidille!

  Tuntuu että kaikki ovat menossa Tallinnaan. Minäkin tulin sieltä juuri tänään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu. Onnittelut menee perille :)

   Jaahans. Näyttää tosiaan siltä, että kaikki tiet vie Tallinnaan... Toivottavasti oli mukava käynti.
   Mulla on vähän viime hetken paniikki (niinkuin aina) reissun suhteen, kun oon niin tottunut tekemään asiat omalla kaavalla, joka tarkottaa lähinnä sitä, että voi mennä minne huvittaa sit kun huvittaa tai jos ei, ei ole pakko mennä mihinkään. Mutta nyt ollaan vähän eri kokoonpanolla liikenteessä ja nyt on mentävä sinne minne muutkin. Kääk :D. Mutta kivaa siitä tulee. Oon vaan tämmönen ihme viime hetken jarruttelija aina. Ihan sama mihin olen lähdössä ja kuinka pitkäksi tai lyhyeksi aikaa.

   Poista
 16. Voi vitsi, voin jotenkin aavistaa, mikä on ollut viikonlopun fiilis - ihania asioita paikoilleen loksahtaneena ja äidin "perushuoli" väistyneenä, kun voi olla ylpeä jälkikasvustaan ja ajatella; "ne pärjäävät!". Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Suomen lippu kuvaa kyllä ihan täydellisesti sitä fiilistä, mikä viikonloppuna oli ja on edelleen. Oli kyllä niin ihanan juhlavaa, lämminhenkistä ja onnellista meininkiä. Ja niin pakahduttavaa jotenkin katsoa sitä omaa "pientä" poikaansa ryhdikkäänä puku päällä ja hymy huulilla. Koulu takana ja elämä edessä. Huoh. Samalla vähän haikeaa tietty, mutta ainakin tähänastiset eväät elämään on nyt kasassa. Kyllä ne tosiaan pärjää :)

   Ja kiitos onnitteluista Pilvi!

   Poista
 17. Onnea vielä tätäkin kautta ja tietysti myös valmistuneelle itselleen - kerrohan onnitteluterveiset!
  Mulla on nyt vähän samat fiilikset reissun suhteen. Hiukan hirvittää... Ollaanko kämppiksiä ja mökötetään hiljaa yhdessä?
  T: nim. En kuorsaa, enkä kävele unissani ja haluan nukkua =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :). Perille menee.

   Ja jos olit tosissas, niin kiinni veti :). Vedetään peitot korviin ja kerätään voimia, että pysytään edes päivällä muun porukan menossa mukana.. Ja voi olla, että tulee pieni hiljainen hetkikin jossain kohtaa tarpeeseen :D

   Oikeesti on kiva lähteä, mutta mulla on aina joku ihme viime hetken epäröinti ja jarru päällä. Kuuluu perinteeseen. Ei niin pientä reissua, ettenkö jotain panikoitavaa keksi..

   Poista
  2. Kiinni veti, virtuaalista kättä päälle! :) Peruspanikointi kuuluu asiaan, mutta kyllä se sitten siitä :)

   Poista
  3. Hyvähyvä. Tänks :). Kunhan en nyt ite ala yhtäkkiä kuorsaamaan tai unissakäveleen :D.

   Poista
 18. Onnea äidille. Tiedän tuon tunteen kun tunnekylläisen ja onnellisen viikonlopun jälkeen ei tahdo palautua arkeen ollenkaan - elämän juhlahetkiä ! Sellainen flow - tunne ! Nauti reissusta - todennäköisesti se yllättää iloisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3. Ja se on just noin kuinka sanot. Nimenomaan flow-tunne. Eikä meinaa vieläkään hellittää. Tuntuu, että perusilmekin kasvoilla on vaihtunut sellaseen lempeään kestohymyyn :). Huoh. Oli kyllä niin kivat juhlat.

   Reissusta tulee ihan varmasti kiva. Musta on vaan tullut niin nihkeä lähtijä, että aina täytyy ihan vaan varmuuden vuoksi jarrutella viime metreillä :).

   Poista
 19. Kyllä nuo nuorten päättäjäisjuhlat ovat sellaisia hetkiä, että niissä on tarpeen nessupaketti jos toinenkin - ja saa pitää varansa, ettei sydän halkea <3
  Ja tuonne Tallinnaan teitä on kyllä menossa sellainen seurue, että jos ei tuolla porukalla matkasta mahtava tule, niin ei sitten millään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Ei meinaa sydän mahtua omalle paikalleen, kun onnen ja ilon (ja ylpeydenkin) tunne on niin pakahduttava <3. Ja kun ohjelmalehtisessä viimeisenä lukee se kuuluisa Suvivirsi, niin sitähän pitää tottakai jännittää heti juhlan alusta asti. En käsitä, mikä siinä voikin olla niin tunteisiin vetoavaa, että aina on pakko itkeä. Sitä tuskin tuli tehtyä silloin kun omissa kevätjuhlissa alkoi sama virsi raikaamaan. Silloin se varmaan oli paremminkin iloinen laulu, joka tiesi lähtölaukausta kesälaitumille.

   Tallinnan seurue on kyllä sellanen, että huhhuh :D. Ei tule vauhtia ja ääntä puuttumaan. Vaarallisia tilanteita toivottavasti sentään.

   Poista
 20. Onnea vastavalmistuneelle ja mammalle siitä, että hienot kemut järjesti. Musta on mukavaa, kun nykyään juhlitaan myös ammattiin valmistuneita. Silloin meitsin nuoruudessa meitä ei juhlinut kukaan, amislaisia, pyh.

  Hauskaa reissua, peruukit päähän ja menox!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva, että nykyään ammattiin valmistuville on järkätty ihan yhtä juhlalliset meiningit kuin ylioppilaillekin. Tai no. Jos sitä ei lasketa, että valmistuvien juhla on torstai-iltana ja ylioppilaitten lauantaina päivällä. Ei siinä oikein torstai-illalle mitään sen kummempia kemuja pysty järkkäämään (paitsi nuoriso itse tietty), kun seuraavana aamuna porukoilla kumminkin kutsuu työt. Mutta lauantai oli meilläkin sitten se varsinainen kemupäivä ja kiva olikin. Päivällä kestittiin sukulaiset (se osuus oli pakko vetää valmiilla kakuilla sun muilla) ja illalla sit vaihdettiin vapaammalle ja kekkeröitiin ystäväporukalla. Olin niin otettu, kun olin värkännyt itse tarjottavat ja niistä tuli ihan vilpittömiä kehuja. Kröhöm. Tuntu kivalta, koska oikeasti olin nähnyt vaivaa. Ja terassi toimi mainiosti olohuoneena. Siellä istuskeltiin viinien äärellä ja köökin pitkän pöydän ääreen sit vaan siirryttiin syömään. Mutta nyt on takki tosiaan aika tyhjä. Hyvällä tavalla.

   Mua vähän hirvittää se reissu noin isolla naisporukalla, mutta hyvä siitä tulee :)

   Poista
 21. Kiitos Annukka ja onnea lapsukaisen valmistumisen johdosta!!!
  Itseasiassa just viime matkalla testasin Vanilla Skyn, en ole ehtinut postata. Jalkahoito, kulmat ja hiustenleikkaus kustansi 75 euroa, melko edullista!
  Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että olis ollut asiallista kysyä sulta lupa laittaa linkki, mutta toivottavasti et pahastunut :). Ja kiitos onnitteluista!

   Jos ei tällä reissulla ehditä niihin sun vinkkaamiin paikkoihin, niin ihan varmaan poimin parhaat vinkit seuraavaa kertaa varten talteen. Nyt en oo matkaoppaan roolissa, joten on mentävä sinne minne muutkin :). Outo tilanne, mutta ihan terveellinen kokemus.

   Ja kiva tietää, että Vanilla Sky:n käynti oli ilmeisen onnistunut. Hinta ainakin kuulostaa kohtuulliselta.

   Jahka reissusta on selvitty (ja jahka olen siitä henkisesti toipunut.. ), perästä varmaan kuuluu :)

   Poista
  2. Kiva juttu, kun laitoit linkin!!! Kiitosta vaan!
   Mielenkiinnolla odottelen sun postauksia!
   Meitsi vielä täällä pallon toisella puolella Australiassa, lämpimät terkut täältä! Tosin täällä on talvi..mutta lämmintä silti!

   Poista
  3. Oioi. Olispa täälläkin. Ei siis talvi, vaan lämmin :). Mukavaa oleilua sinne!

   Poista
 22. Lämpimät onnittelut sekä valmistuneelle että äidille <3 Juhlat on kivoja, niitä vain tulee niin harvoin itse järjestettyä. Mutta sitten kuitenkin aina on niin mukavaa. Vähän niinkuin nuo sun reissuun-lähtö-aatokset. Ensin ahdistaa ja sitten kuitenkin on niin kivaa, tuttu tunne :-) Ihanaa matkaa teille, varmasti tulee mukava reissu. Itse olen testannut Pärnun kauneushoitoloita muutamaakin ja aina on ollut onnistunut käynti. Edullista ja korkealaatuista. Nautihan kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maarit <3. Mulle juhlajärjestelyt on aina olleet sellanen hirmu ennakkostressin aihe, kun se ei ole (ollut) sellasta hommaa, jossa kokisin olevani niin näppärä, että tykkäisin siitä. Mutta nyt olen vissiin siinäkin suhteessa muuttunut (lasken tänkin sen PH-dieetin ansioiksi), koska tällä kertaa tuntui tosi kivalta miettiä ja järkätä kaikkea. Ja suunnitella ja tehdä itse tarjottavat, joissa sovelsin oppimaani terveellistä, mutta maistuvaa (ja gluteenitonta) linjaa. Tuli iloinen mieli, kun tarjoiluista tuli ihan vilpittömiä kehuja. Ja muutenkin kaikki meni ihan nappiin. Mutta en tiedä, kuinka äkkiä jaksaisin uudet juhlat järjestää. Edellisistä on kolme vuotta :). Ihan hyvä tahti mulle vissiin kumminkin :).

   Matka-ahdistus tiivistyy aina loppua kohden, mutta jahka ollaan "tilanteessa" se yleensä unohtuu ja kotiin palatessa tulee aina mietittyä, että mikä siinä muka taas oli niin vaikeaa, kun kumminkin perillä oli niin kivaa. Uskon, että tälläkin kertaa :). Kauneushoitolassa tuskin ehditään ihmeitä tekemään, kun aikaa on vähän ja meitä niin monta, mutta kiva kuulla, että sulla on ollut hyviä kokemuksia. Pärnussa on varmasti homman panostettu.

   Poista
 23. Lämpöiset onnittelut kuopukselle, sekä tietenkin vanhemmille <3 Ihan ihana päivä säänkin puolesta sattui osumaan lauantaille - sininen taivas ja suvivirsi ovat kyllä sellainen yhdistelmä, että nyyh vaan... Ja se onkin todella hienoa, että teidän poika sai heti koulutustaan vastaavan työpaikan! Onnea siitäkin : )

  Tallinnan reissusta tulee varmasti ikimuistoinen! Mutta ymmärrän tuon pienen epäröinnin, itse kun olen todella huono reissaamaan isoissa ryhmissä - helpompi on ollut jopa yksinään lähteä ; ) Kyllä se onneksi sitten aina helpottaa kun on liikkeelle lähdetty, just niin kuin sanoit. Joten ihanaa reissua, kiva kuulla sitten kauneushoitola-kokemuksesta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos Päivi <3.

   Valmistuneita juhlittiin Feeniksissä jo torstai-iltana ja lippukuva on torstailta, mutta varsinaiset kekkerit kotona järkättiin sitten lauantaina. Ei olis niin haitannut vaikka olis vähän vettäkin ripotellut, kun olin järkännyt tilat lasiterassille, mutta mukavaa se kyllä oli ilta-auringon paisteessa siellä istuskella. Vieraat oli sen verran fiksuja, että olivat ottaneet aurinkolaseja mukaan vaikka meikäläinen ennakoi, että villasukkia ja toppatakkeja saatetaan tarvita. Ei tarvittu. Puoliltaöin tarkeni vielä paljain varpain ja lyhythihaisilla paidoilla. Lämminhenkinen tunnelma vissiin :)

   Mitä reissuun tulee, niin mulle ottaa oikeasti koville ajatus ryhmämatkailusta, mutta oonkin tällanen erakko, jolle tekee ihan hyvää kokeilla välillä jotain muutakin :). Kunhan ei tarvi sinne karaokeen kompastella :D.

   Katsotaan, mitä meille ehditään hoitolassa tekemään. Aikaa ei ole kovin paljoa ja meitä on monta. Mutta kiva kuitenkin nähdä paikka ja kaikki on tosiaan plussaa. Ellei mulle sattumoisin ehdoteta Botoxia tai jotain :D. Tulis tarpeeseen vissiin, mutta ihan siihen en ole valmis.
   Voi olla, että matkan jälkeen täytyy tovi (muutama viikko...) toipua ennenkuin saan reissusta juttua aikaiseksi, mutta toivottavasti jotain kumminkin.

   Iloista kesälomaa koululaisille ja terkkuja muutenkin <3

   Poista
 24. Oi tuota ihanaa oloa, kun onnistuneet juhlat ovat ohi. Niissä tunnelmissa varmasti elää pitkään. Ja kun valokuvat on purettu kamerasta voi juhlahetkiä elää uudestaan niiden välityksellä.
  Oikein paljon onnea valmistuneelle ja vanhemmille. Onni on elämässään eteenpäin kulkevat nuoret <3
  Ja ilo irti Tallinnan matkasta!

  Mukavaa juhlien jälkeistä aikaa ja tätä tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein sanoit Pirjo. Onni on nimenomaan elämässään eteenpäin kulkevat nuoret <3. Vielä ei voi tietää, mitä kaikkea elämä eteen heittää, mutta ainakin tähänastiset eväät on nyt mallillaan.
   Ja kiitos onnitteluista :) Ja matkatoivotuksista. Pikkusen se hirvittää tällä isolla remmillä lähteä reissuun (melkoista hilpeää älämölöä varmaan odotettavissa :D), mutta kivaa siitä pakosti tulee. Olen vaan aina niin perusnihkeä lähtijä nykyään.

   PS. Muutama postaus sitten ihmettelin bloggerin käytöstä ja sitä, että kaikkien blogien päivitykset ei tule mun lukulistalla näkyviin ja yksi niistä on sinun blogi. Huomasin sun uuden tekstin Satunnaisen Paulan blogissa ja tulin muka lukemaan sitä omalta lukulistalta, muttei näkynyt missään. Sen paremmin kuin muutamaa edellistäkään. Vasta kun klikkasin hallintapaneelissa sun blogin nimeä, sain kaikki päivitykset esiin. Bloggeri tosin näytti, että olisit kirjoitttanut 3 postausta 0 sekunnin sisällä :). Vähän (paljon) tylsää tommonen epämääräisyys, kun ei tiedä mitä kaikkea kivaa luettavaa jää väliin.

   Poista
 25. Onnittelut vielä tätäkin kautta!
  Mä odotan kovasti tota meidän reissua. Don't worry, siitä tulee hauskaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos Micu :). Ja mää nyt vaan oon tämmönen nihkeä lähtijä aina :). Ei niin pientä reissua, ettenkö viime metreillä ala jarruttelemaan vaikka ihan hyvin tiedänkin, että kivaa tulee. Ja äänekästä I suppose ... :D

   Poista
 26. ONNEA! ja hienoa, upeeta, hauskaa, mahtavaa reissua Tallinnaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emilie :). Katotaan nyt kuinka erakon käy, kun isolla mölypönttöporukalla lähdetään maailmaa vallottaan :D. Voi olla, että menee viikko sen jälkeen niin, että haluan olla ihan hiljaa vaan :)

   Poista
 27. Onnea valmistumisen johdosta!:) Leppoisaa reissua Tallinnaan, sä pärjäät hienosti!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merita :). Mun tekstistä varmaan saa sellaisen kuvan, etten olis ikinä matkustanut mihinkään, kun Tallinnan reissukin aiheuttaa ennakkopanikointia :D.

   Poista
  2. Mut mä tiiän, että olet! ;) tiiän miltä susta tuntuu, kun itekin oon ennakkopanikoija.:D
   Aijuu, vastasin viimein siihen sun raakakakkuviestiin, ohje mun blogissa.:)

   Poista
  3. No höh kun en löydä reseptiä :(. Jätskiohjeen kylläkin ja sekin otetaan ilomielin vastaan, koska olin jokatapauksessa aikeissa kokeilla itsetehtyä (terveellistä) kookosjäätelöä :). Löysin jopa kookosmaitoa kaupasta vaikka alkuun hain sitä ihan väärästä paikasta (sieltä mistä oon tottunut hakemaan mantelimaidon).

   Paniikki tiivistyy, mutta hyvä siitä tulee. Hope so ... :)

   Poista
  4. Kokeillaan näin.:D

   " mansikkainen juustokakku"

   Pohja
   3dl manteleita tai muita pähkinöitä, mantelit mun mielestä tähän parhaita!
   200g luumuja / taateleita (alkuperäisessä ohjeessa aprikooseja)

   Täyte
   5dl cashew-pähkinöitä (liotettuna mieleellään yön yli)
   2 kypsää banaania
   n. 4-8rkl vettä
   1-2rkl hunajaa
   1tl kanelia
   1tl aitoa vaniljaa
   1l mansikoita

   Valmista ensin pohja: murskaa mantelit karkeaksi rouheeksi ja pilko kuivatut hedelmät ja lisää manteleiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimella, (massa saa olla rouheista, kunhan saat siitä muotoilta pallon ja pysyy kasassa, mantelit ja luumut tms saa sieltä siis näkyä ja tuntua!)
   Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi!

   Valuta liotetut cashew-pähkinät ja kuivattele hieman, jos jaksat.:) "Blendaa" cashew-pähkinät, pilkotut banaanit,muutama ruokalusikallinen vettä, hunaja, kaneli javanilja tasaiseksi massaksi! Tässä pitää olla kärsivällinen ja tosiaan lisäillä sitä vettä tarpeen mukaan, jotta massasta tulee ihanan kermaista ja sileähköä.
   Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja laita taas pakkaseen jäähtymään. Loppuun massaan lisäät mansikat ja blendaat tasaiseksi (jos käytät pakastemansikoita, sulata "varoen" ja valuta ylimääräinen neste pois ennenkuin sekoitat massaan!)
   Kaada mansikkamassa kakun päälle ja laita pakkaseen jäähtymään VÄHINTÄÄNkahdeksi tunniksi! Muista ottaa se kuitenkin huoneenlämpöön sulamaan ennen herkuttelua, jotta täyte ehtii pehmentyä.

   Tässä tämä ja ihan superhyvää!!!

   Poista
  5. No olitpa superviitseliäs, kun jaksoit kirjoittaa tänne. Iso kiitos <3.

   Sen ekan kakun pohjaan (jota huonolla menestyksellä kokeilin), tuli taateleita, enkä tykännyt mausta, mutta luumuista tykkään, joten tätä voisin kokeilla niillä :)

   Tarkoittaako toi aito vanilja sitä tummaa vaniljajauhetta? Sitä mulla onkin.

   Kiitos tosi paljon ja iloista Juhannusta teille kaikille <3

   Poista
  6. Jos taateleista ei tykkää niin tilalle voi laittaa melkeinpä mitä vaan samanmoista.:)
   Ja just sellasta mustaa jauhetta!:)

   Poista
 28. Onnittelut valmistuneelle ja teille vanhemmille! Upea tunnelma lippukuvissasi. Yhteisreissut eivät ole minunkaan lempipuuhaani. Tuskin muistan montaakaan kertaa sellaiselle osallistuneeni. Mukavia ne harvat kerrat ovat kuitenkin olleet. Aurinkoista kesää! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuija :). Kunhan juhlapölyt laskeutuu, tarvii alkaa keräämään voimia yhteisreissuun :D. Eiköhän siitä hengissä selvitä vaikka varmaan ajoittain koville ottaakin :). Kivaa porukkaa onneksi kuitenkin kaikki.

   Ja toivotaan tosiaan, että se aurinkoinen kesä sieltä jossain kohtaa ilmestyy.

   Poista
 29. Oi, paljon onnea vastavalmistuneen johdosta! <3 Sekä teille että hänelle :)

  Mä olen vain kerran käynyt naisporukalla Tallinnassa kauneushoitolassa, vaikka noin muuten ramppasin joskus lahden toisella puolella viikottainkin. En nyt muista mikä kauneuspaikan nimi oli, mutta juuri tuolla Sadamarketissa. Sen piti sijainnista huolimatta olla oikein tosi laadukas paikka. Noooh, ei kyllä mennyt kellään putkeen :D En ehkä viitti kertoa tarkemmin, ettei vaan tuota huonoa onnea (koska teillä menee _ihan _varmasti kaikki kauniisti!). Hauskin osuus oli kahden naisen "iltameikit", jotka ottivat hoitojen päätteeksi. Kämpillä, ensin nauruun katkettuamme, otettiin vain kuvalliset todisteet ennen kuin kaikki pestiin pois :D Oli ne sen verran kammottavat, ettei varmasti olisi päässyt illalla sisään edes Olde Hansaan :D

  Mutta odotan toiveikkaana juttua teidän kokemuksista! Jotka ovat varmasti paljon paremmat. Jospa minäkin sitten pääsisin omistani yli, ja arvaisin joskus kokeilla toisemman kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk ja gulp Taru :D. Arvaa vaan kuka meidän porukasta on se, jolle lankesi kasvohoito (+ meikki) :D? Muilla on jalkahoitoa, manikyyriä, vartalohoitoja ja kampaamopalveluita. Ja itse vielä menin ehdottamaan, että koska ollaan menossa suoraan hoitolasta syömään, voisinko mahdollisesti saada (maksullisen) meikin kasvohoidon päälle. Siis meikäläinen, jonka meikki on normaalisti sellanen, ettei sitä paljaalla silmällä edes erota. No saadaanpahan varmaan hyvät naurut päälle :D. Mutta toivottavasti pääsen ravintolaan sisälle, koska olen porukasta sattumoisin myös se, kenellä on aina nällkä...

   Sotaratsu kuittaa ja lähettää kuvamateriaalia jahka sotamaalaus on valmis :D

   Poista
  2. :D Älä kuule ollenkaan huoli, ne iltameikit oli tosiaan se hauskin osuus ;) Itse esimerkiksi parantelin revittyjä kynsinauhojani vissiin muutaman viikon, sekä käsistä että jaloista… Muut kuka mitäkin. Mut hei, eihän se välttämättä ole ollenkaan sama paikka ees (tai samat tumpelot enää töissä koko paikassa), me luotamme siihen <3

   "Sotaratsu" :D Voi hitsi sun kanssa :D

   Poista
  3. No aina vaan paremmalta kuulostaa.. Huuuh :D. Hauskaa siis tiedossa. Ilusalonki here we come. Kopotikop :)

   Poista
  4. Äapuva! Manikyyriin menossa! Mä taidan piilottaa kädet selän taa ja sanoa, että mitä näitä, perunapeltoon menossa.....jos vaikka kuvais vaan :D

   Poista
  5. Tai jos annat ensin kohteliaasti kavereille sen manikyyrivuoron :D. Ja sit jos näyttää pahalta, pukkaakin yllättävää kuvauskeikkaa... Vaikkapa sen iltameikin parissa.. :D

   Poista
 30. Ihania juhlia teillä siellä ollut, me juhlittiin samoissa merkeissä viikonloppuna, tosin esikoisen valmistumista ammattiin. Ja mikä mielenkiintoinen reissu sinulla onkaan tiedossa, vau. Kivaa reissua siis!

  T. Anu

  Ps. Aloitin oman blogin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea siinä tapauksessa teille kans Anu <3. Nyt alkaa jo vähän palautua juhlahumusta maan pinnalle. Vastahan tässä viikko menikin :).

   Ja ihan mahtava toi blogiuutinen. Tuun heti katsomaan. Iloista viikonloppua!

   Poista
 31. Onnea kovasti äitille! <3
  Ja hei, kohta voin kompastella korkkareissa kuorsaamaan sun viereen parisänkyyn! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos <3. Ja siis ööööö tota Kääk :D. Pepi vois olla kans innokas saamaan hilpeän kuorsaajan kaveriks... Kysy vaikka :D

   Poista
 32. Onnea äidille ja kuopukselle, ei ole ammatti, ei työpaikka oikein mikään tänä päivänä itsestäänselvää. Todella hienoja uutisia. <3

  Vanilljataivas kuulostaa ihanalta. Juuri olimme upealla lasten ehdoilla reissuilla Tallinassa, kenties ensi kerralla taas naisille kaikkea ihanaa kauneudenhoidon, hyvän seuran ja ruuan merkeissä.

  Innolla odotan matkaraporttia <3 Ihanaa viikonloppua Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiia <3. Ja juu, ei todellakaan ole itsestäänselvää enää mikään ja kaikesta niin kova kilpailu, että onnellinen täytyy todellakin olla. Ja samalla surettaa, että kaikilla nuorilla ei käy yhtä hyvä tuuri, joka ei todellakaan ole kiinni siitä, että eivät olisi ihan yhtä hyviä ja yhtälailla paikkansa ansainneet.

   Tallinna tuntuu nyt olevan kovassa suosiossa. ja mikä ettei kun on niin lähellä, mutta kumminkin sopivasti erilainen.
   Mulla alkaa selvästi ennakkopainikointi hellittää ja kääntyä innostuksen puolelle. Kunhan ei nyt vaan sattus mitään .. :D

   Kivaa alkanutta viikkoa Tiia, kun loppu jo kerkis mennä <3. Oli rippijuhlaa ja muuta häppeningiä, jotka piti irti koneelta.

   Poista
 33. Isot onnittelut valmistuneelle ja äiteelle ♥♥♥ Työt on tiukassa tänä päivänä, ihan kuin lottovoitto ! Ihanaa matkaa, ihan hiukkasen olen kateellinen, mutta täytyy niellä ja tyytyä matkakertomukseen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta paljon toiselle äiteelle <3. Ja on kyllä melkoisen mukava tilanne, kun töitä järjestyi heti koulun jatkoksi. Ja ihan omilla ansioilla, kun sen verran hyvin harjoittelujaksonsa on hoitanut, että pääsi harjoittelupaikkaan töihin. Olen kyllä tosi iloinen ja onnellinen.

   Mutta siis mitä tohon matkaan tulee, niin voihan hitsinvitsi, mutta olisit sopinut mainiosti tähän joukkoon tummaan :D. Huuuh. Vähän tässä jännittää, mitä tuleman pitää, mutta nyt alkaa kyllä jo panikointi kääntyä innostuksen puolelle. Kunhan ei ny vaan sattus mitään yllättävää...
   Matkakertomusta seuraa kunhan reissusta on toivuttu. voi mennä kaaaaaauan ;)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi