Sivut

perjantai 30. tammikuuta 2015

ANANASPORA TESTISSÄ


Koekeittiöstä hyvää iltaa :). 
(Mihin tässä enää voi oikein luottaa, kun hädintuskin on näkkärin pölyt ehtineet laskeutua ja täällä ollaan taas..)

Testissä tänään ananaspora, jonka ostin paikallisesta nimeltämainitsemattomasta P-kirjaimella alkavasta suurehkon ketjun myymälästä. Vastaavia tosin myydään nettikaupoissa puolet edullisemmin, mutta arvelin, että kunhan hintaan on lisätty toimituskulut, ero kapenee niin pieneksi, ettei sillä ole käytännön merkitystä, kun mistään isosta hankinnasta ei kuitenkaan ollut kyse. Ja toisaalta halusin päästä testaamaan poraa heti, enkä viidestoista päivä. (Osuipas muuten kerrankin hokema nappiin.)

Se vaarahan tässä testissä tietenkin piilee, että kaikissa itseään kunnioittavissa keittiössä ananaspora kuuluu vakiovarusteisiin ja meikäläinen täällä yksinään uutuudenviehätyksessä kohkaa ja touhuaa. Mutta juna se on jälkijunakin, joten eteenpäin..



Kuvassa testikohteeksi joutuva ananas ja sen kimppuun hyökkäävä pora. 

Ennakkosuhtautumiseni leikkurin toimivuuteen oli toiveikas, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin yhtä epäileväinen kuin Ostoskanavan "Eikä tässä vielä kaikki"-turhakkeisiin. (On tosin niihinkin tullut joskus haksahdettua, mutta ei siitä Easy Stripperistä sen enempää. Hiomattahan se ruosteinen mattoteline jäi, kun stripperi otti ja ruostui ennenkuin ehdittiin aloittaa).

Mutta nyt siis hinnaltaan edullisiin ja tuoreisiin kauden hedelmiin kuuluvan ananaksen kimppuun.



Ensin leikataan pää pois. (Päätin suosiolla, etten yritä kuvata ja leikata yhtä aikaa, joten siksi vähän pysähtyneen oloinen kuvamateriaali).


Kas näin. (En muuten tiennyt hedelmätiskillä ananaksia penkoessani, mistä tietää, onko hedelmä raaka vai kypsä, kun kaikki näyttivät saman värisiltä. Mutta sattumalta törmäsin ystävääni, joka neuvoi kiskomaan lehtiä irti. Jos eivät lähde, ananas on raaka. Jos jäävät helposti käteen, ananas on kypsä. Niin vaan tuli silläkin reissulla opittua uutta).



Sen jälkeen painetaan poran putkilo ananaksen keskiosaan (vihreä viipalointirengas saa tässä vaiheessa hengailla tuossa mukana). 


Sitten painetaan ja samalla kierretään (mies otti kuvan, josta jouduin eliminoimaan ihmisen). Ei vaadi mitenkään erityisen paljon voimaa. Normaalihauiksilla pärjää.


Niin kauan painetaan ja kierretään, kun ananasta piisaa. 


Sen jälkeen tempaistaan kahvasta ja avot, ananaksen sisälmys nousee nätisti ylös ja jäljelle jää vain pelkät siistit kuoret (ja tappimainen keskiosa, jonka olen tässä jo leikannut pois näkyvistä).


Sen jälkeen painetaan vihreä viipaleleikkuri alas ja kas. Siinä niitä nyt on, meheviä ananaspaloja. Yhdellä painalluksella. 


Sitten vaan palat takaisin alkuperäiseen astiaan ja ylpeänä tarjoilukierrokselle (joka tosin ei herättänyt ihan siinä määrin suosiota kuin olin toivonut, vaikkakin nuorempi poika kohteliaasti kyllä söi muutaman palan, koska varmaan ajatteli, että muuten en häivy huoneestaan).

Olen ihan mykistyneen vaikuttunut siitä, kuinka yksinkertaisen toimiva peli on kyseessä. Oikeasti kuorimiseen ja pilkkomiseen käytetty aika oli varmaan pari minuuttia jos sitäkään. Että näinkö kauan sitä taas piti tuskailla niinkin yksinkertaisen asian kanssa kuin että tykkäisin kyllä syödä tuoretta ananasta, mutta kun se on muka niin työlästä kuoria. 

Pisteitä härvelille tulee täydet 10, ja plussaa iloisen vihreästä väristä. 

(Voi olla, että tästä tulee taas niin totaalinen innostuminen, että kohta meillä syödään soppakin ananaksen kuorista).

Vinkin tähän mainioon keittiöihmeeseen sain ihanalta miniältäni Elliltä, joka on itsekin kaikessa raikkaudessaan oikea tuoreiden hedelmien perikuva :).  

Nyt ei enää uskalla yhtään luvata, mitä seuraavaksi, mutta iloista viikonloppua nyt tähän hätään kumminkin! 

t. Ananasakäämä





78 kommenttia:

  1. Jumaleissön että on kätevä peli!!! Mistähän päin meijän kylää saa tommoisia, koska mä tahdon kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä kuule muuta viserrä Jossu :). En meinaa itekään uskoa, kuinka kätevä, vaikka just testasin.

      Elli vinkkas mulle tällasen sivun kuin e-ville.com (Sieltä silppurit/raastimet-osastolta löytyy ananaspora. Tosin se on ilman tota viipalointilisäosaa, mutta äkkiä sen kuoritun hedelmän lohkoiksi laittaa. Hintaa näyttää olevan 7,95. Prisman (ei pitäny mainita nimeä ;)) versio maksoi vähän yli 12 euroa)

      Ei ku kuorimaan :)

      Poista
  2. Ei kuulu keittiömme varusteisiin, en ole tiennyt tuollaisen olemassaolosta lainkaan ! Näppärä vekotin, täytynee hankkia , tuore ananas on niiin hyvää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess! En siis ole ainoa, keltä puuttuu pora keittiöstä :). (Omenapora sen sijaan on liiankin tuttu peli ja pikkutyttönä päätin, että jahka se omenamehun kirvely käsistä lakkaa ja olen aikuinen, syön omenat mieluummin vaikka siemekotineen päivineen kuin kosken siihen poraan :))

      Ei ku hankkimaan. On toi niin näppärä. (Varmaan jo aamusta jonotan lisäananaksia kaupan oven takana..)

      Poista
  3. Ohhoh! Sinä taaaaas köökissä :)
    Ja mitä kaikkea ne roomalaiset keksii! Oiva vempele. Ja mä olen ihan vesikielellä täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä kuule muuta. Täällä ollaan hellan ja poran välissä :D

      Ja on nimenomaan oiva vempele. En meinannu uskoa, kuinka se hedelmä sieltä tulla putkahti ulos kuoresta suitsait vaan. Enkä oo käyny ees puntilla :)

      Poista
  4. Sä oot kyllä yllätysten nainen, jotenkin niin odottamaton otsikko oli tässä että kahteen kertaan piti lukulistalta katsoa että onko varmasti sun blogi :) Jopahan vaikuttaa vakuuttavalta vekottimelta, siististi näyttää homma käyvän, meillä sen verran ananasta syödään että heräsi houkutus tuollainen hankkia,eikä siinä todellakaan vielä kaikki,vitsit mitkä tuunailumahdolisuudet tossa kuoressa,kukkaruukusta linnunpönttöön ja kaikkea siltä väliltä, pienenis se biojätekin vekottimen ansiosta:D

    (Linnunpöntöstä kukkaruukkuun,tuli mieleen että sä olet varmasti ihana anoppi:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No piti kuule itsekin tarkistaa, että minäkö se tosiaan tämän jutun tällä otsikolla kirjoitin :). Mutta pakko se on uskoa.

      Ja nyt kun sanot, niin paitsi linnunpöntöstä kukkaruukkuun, myös vähintäänkin kukkahatusta käsilaukkuun :D. Ja kiitos <3. Toivottavasti olen. Ainakaan en esitä yhtään parempaa kuin olen :)

      Poista
  5. No vau, härpäke on kyllä hieno ja toimii moitteettomasti. Mutta en aio hankkia siitä yksinkertaisesta syystä, ettei täällä meijän peräkylällä useinkaan ole tuoretta ananasta myynnissä. Purkkiananakseen ei tartte ku purkinavaajan - eiku ei tarvikaan edes sitä, ku niissähän on valmiina se "repäisyklipsu".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että purkistakin löytyy. Ja vaikka täällä on usein noita tuoreita tarjolla, en ole tähän asti uskaltanut ostaa, kun ajattelin, että ostan kumminkin liian raakana ja käy kuin meidän lomabanaaneille, joista on riittänyt vitsiä jo monta vuotta. (Oltiinkohan me perheen kanssa Portugalissa vai missä, kun heti loman aluksi ostettiin terttu banaaneja varmuuden vuoksi sillai vähän vihreinä, etteivät heti mene liian pehmeiksi ja lopulta kävi niin, etteivät kerinneet kypsyä koko loman aikana..)

      Poista
  6. Oho, tuo vempele on kyllä hankittava kun vastaan tulee! Näyttää ja kuulostaa kätevältä ja lopputulos on kaunis tarjottavaksi:) En ole ennen moisesta kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh. Vähän pelkäsin, että olen oikeasti ainoa, joka ei tästäkään vempeleestä tiedä, mutta taitaa sittenkin olla aika uusi kapistus. Veikkaan kyllä, että siitä voi tulla jonkun sortin hitti. (Elli oli ostanut omansa asuntomessuilta, jossa varmaan oli kauppa käynyt kesähelteellä hyvinkin).

      Suosittelen kyllä. Nyt on testissä, kuinka kauan tuo "tarjoiluastia" säilyy hyvänä.

      Poista
  7. Ananasta kuluu täällä aika lailla joten tää olisi varmasti kätetevä. Tuore ananas on niin herkkua. Pesee karkit mennen tullen. Nam, taidampa hipsiä jääkaapille nappaamaan palan ananasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä testaajakin ihmeissään. Niin nopea ja näppärä se oli.
      Alustana tosin olis kannattanut käyttää jotain muuta kuin puuta, koska hedelmän mehu lainehti aikalailla.
      Ja ilokseni huomasin, että poika (sentään 18 v) kävi napsimassa "tarjoilukulhosta" muutaman palasen lisää ihan vapaaehtoisesti. Hyvähyvä. Parempaa tosiaan kuin karkit.

      Poista
  8. Oletko muuttanut keittiöön?
    Vai oletko alkanut syödä jotakin uutta vitamiinivalmistetta, kun sieltä keittiöstä on ruvannut pukkaamaan niin tiuhaan tahtiin päivityksiä?
    Ei olisi minulle ikuna maailmassa tullut mieleenkään testata ananasporaa. Mutta kiva, kun tiedän nyt, että sellainen on olemassa ja se toimii hyvin. Ei sitä tiedä jos munkin vitamiinit sattuis joku päivä kohdilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiedä, mikä tässä nyt oikein viiraa, kun kyökki kutsuu tämän tästä :D. Mutta Elli, joka tosiaan syö tuoreita hedelmiä joka ikinen päivä (itse tykkään enemmän marjoista, kun niitä ei tarvi kuoria..), tästä tosiaan vinkkasi ja pakkohan se oli kokeilla. Ja jää kyllä käyttöön. Monta turhempaa vempainta voisin kyllä sen sijaan viskata menemään. (En keittiöstä, koska meillä se on muutenkin aika riisuttua mallia, mutta muualta talosta..)

      Nyt vaan ananasta pilkkomaan, niin alkaa aurinkokin paistaa :)

      Poista
  9. Onpas kiva vekotin. Keittiön yksi monista ihmeistä :D Ja mitä kaikkea voikaan noista kuorista tarjoilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aattele kuule, kuinka hernekeittokin maistuu ihan erilaiselta ananaskulhosta :D.
      Ei vaiskaan. Ihan oikeasti aloin jo suunnitella kutsuja (sekin on vähän huolestuttavaa, koska en todellakaan ole mikään kutsujen järjestäjä, vaan ihan just päinvastoin), jossa laitan tarjolle kaikkia ihania raikkaita salaatteja ja jälkiruokia ananas-astioista. Ja kesällä tietty tarjoilen terassille eksoottisia drinkkejä pillin kera :D

      Poista
  10. Annukka, vanha delmonte-nainen, kyökissä taas - huh huh! 😄 Mihin tämä vielä johtaakaan? 😄 Mahtavan huikea värkki kyllä, oikein oivaa tv-shop -kamaa. T: nim. Kaapista löytyy NicerDicer Genius plus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan vanha :D.
      Mutta kyllähän se tosiaan aika hienolta kuulostaa, kun "Annukka, the lady from Del Monte says yes to the perfect pineapple..."

      Jaa että NicerDicer Genius plus... :D :D . Oiva palapeli :D

      Poista
  11. Mä en ollut kuullutkaan tuollaisesta vempaimesta ennen. Ymmärrän täysin, että hurahdit tähän ananasihmeeseen.
    Hyvää ja ananasvoittoista viikonloppua ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma Outi! Nyt musta alkaa jo tuntua siltä, että en sittenkään ole yksin siellä junan viimeisessä vaunussa :). Kivaa.

      Ja sunhan kannattais ilman muuta hommata tollanen pora, niin voisit sitten tuunata niistä kuorista jotain hulppeeta. (Kirsi tuolla ylempänä jo mainitsikin mm. linnunpöntöt ja kukkaruukut :D)

      Poista
  12. Täällä kanssa tullaan todella jälkijunassa // en ole ikinä kuullukkaan ananasporasta!

    Ni jos se lohduttaa en ole oikein keittiössä viihtyvää sorttia ja en osaa ostaa tuoreita ananaksia // meillä parempi puolisko ostaa ne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pitäis varmaan piirtää miehelle kuva, jos haluaisin, että tulee oikeita hedelmiä kaupasta kotiin :). Ihan vaan varmuuden vuoksi..

      Ja enpä ole minäkään keittiöihmisiä ja sehän tässä nyt vähän huolettaakin, että oonko nyt muuttumassa, kun tulee jo toinen postaus kyökin puolelta :)

      Poista
  13. Olenkin ihmetellyt miten niitä kaupassa näkyviä valmiiksi kuorittuja ananaksia tehdään :) Simppeli ja kätevä vehje, tätäkin pitää varmaan kokeilla. Jännityksellä odottelen koekeittiön uusia lähetyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pikkasen jännittää täälläkin, kun ei näköjään yhtään voi tietää, mikä houkutus nurkan takana milloinkin nykyään vaanii..

      Ja tää pora on varmaan kehitelty meille uusavuttomille. Voisin meinaan kuvitella, että thaimaalainen sorvaa ihan vaan tavallisella veitsellä ananaksesta joutsenen samassa ajassa kun meikäläinen viipaloi valmisporalla :)

      Poista
  14. En kyllä ole minäkään moisesta vekottimesta koskaan kuullut. Tuoretta ananasta sen sijaan olen urakalla popsinut. Ja se vaan on niin hurjan hyvää. Kiva postaus :-)

    VastaaPoista
  15. En kyllä ole minäkään moisesta vekottimesta koskaan kuullut. Tuoretta ananasta sen sijaan olen urakalla popsinut. Ja se vaan on niin hurjan hyvää. Kiva postaus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kun ei mennyt testipostaus hukkaan :). Ihan oikeasti kun vähän arvelin, että muut täällä huokailee, että eikö toi tästäkään muka ole kuullut ... :)

      Ja tällainen spontaani vapaaehtoistestaaminen on kivaa :). Mainosmielessä testaajaksi musta ei taitais olla. (ei sillä, että kukaan olis kysynytkään :D)

      Poista
  16. Olen joskus kuullu tosta, mutten koskaan käytännössä nähnyt millaisesta vempeleestä on kyse. Näyttää kieltämättä melko kätsyltä! Ties vaikka hommaisin itellekin, vaikka oonkin vähän sellanen "ei turhia vempaimia meille"-tyyppi. Mutku toisaalta sit taas toi ananaskulho näyttäis niin kivalta... hitsi miten sellasesta vois ihan oikeesti tarjota vaikka mitä! (Ihan niin kuin minäkin nyt sit oikein laittelisin syömisiä jotenkin erityisen ihmeellisesti tarjolle joskus... leipäpussi auki ja se on siinä, nih!)

    Oli muuten ihan pakko käydä vilkuilee mikä se toi NicerDicer oikein on... Mä oon monet kerrat katellu himoavalla silmällä OstosTV:stä niitä paistinpannuja, mihin ei kerta kaikkiaan tartu mikään. Onkohan kukaan oikeesti ostanu ja kokeillu niitä...?? Meidän paistinpannu on TAAS p*skana, en tiiä mitä mä teen, että onnistun kaikki mahdolliset Kovanaamatkin pilaamaan alta aikayksikön aina. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää oot Heli niin kova jätkä, ettei sulle pannutkaan pärjää :D.

      Ja olen kyllä ihan samoilla linjoilla noitten turhien härpäkkeiden kanssa
      (kun meidän keittiöstä puuttuu ne tarpeellisetkin...), mutta tähän mulla oli luottoa, kun suosittelija on ehkä eniten hedelmiä syövä henkilö kenet tunnen :)

      Ja juuu.. Pakko oli itsekin googlettaa se Nicer Dicer, kun ei niistä nimistä tiedä, millon mikäkin tuikitarpeellinen hyödyke on kyseessä.(itse oon meinannut langeta sellaseen pesuriin, jolla lähtee veskin lattioista kaikki bakteerit :D. Mutta koska toistaiseksi ollaan säilytty hengissä ilmankin, taitaa jäädä hankkimatta...)

      Monet on muuten kehunu Ikean pannuja. Ainakin wokki-sellasia. Että aina ei sit ehkä se kallein oo paras. En tiedä. Meillä on niin ikivanha ja naarmuinen, mutten oo saanut aikaiseksi hankkia uuttakaan.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  17. Ja just kun olin päättänyt, että mitään uusia härpäkkeitä ei tähän huusholliin enää tule, piti sinun tuo näyttää! Pakkohan tuo on hankkia - tuore ananas on herkku, joka liian usein jää hedelmähyllylle juuri sen takia, että on niin hankala leikeltävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pahoillani, mutta nyt oli ihan pakko :).

      Eilen tuli vedeltyä yliannostus ananaksia, mutta siitä huolimatta aion hakea tänään lisää ihan vaan siitä ilosta, että pääsen leikkelemään. Onnistumisen ilo on niin valtaisa :D

      Poista
  18. Ihan sama minulla - kaapeista on muutenkin jo poistettu kaikkea turhaa - mutta tämähän ei ole sitä!!! hedelmät ja kasvikset kun kuuluvat muutenkin meidän top ykkösiin !!! pitää varmaan ostaa tämä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti olen ihan äimänkäkenä, kuinka voi olla noin näppärä ja yksinkertainen peli :).
      Jää kyllä kaikenmaailman 100-osaiset yleiskoneet helposti kakkoseksi. (Sellainen joskus oli muutaman vuoden kaapin perukoilla pölyttymässä, mutta muuten on kyllä aika alkeelliset välineet tässä köökissä. Vaan piisaa mainiosti kun ei ole kokkikaan sieltä kätevimmästä päästä :D)

      Poista
  19. En ole koskaan kuullutkaan moisesta vempaimesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä :). Tulee vähän niinkuin enempi pohjaa tälle mun esittelylle..

      (Nimen perusteella olisin voinut rankata ananasporan vuoden turhakkeiden listalle, mutta onneksi tuli kokeiltua. Nyt päätyi top-ykköseksi mun keittiövälinekategoriassa)

      Poista
  20. Ei vitsi!:))) Saipas nauraa! Vaikuttaa kätevältä ja näyttää erittäin hyvältä ananaksen kuoresta tarjoiltuna. Namskis!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pelkästään vaikuta, vaan todellakin ON kätevä :). Pikkasenko innostuin vaikka tiedän kyllä, että tästä seuraa mitä todennäköisimmin ananaksen yliannostus ja totaalikyllästyminen ennenkuin kevät koittaa... Mutta senkin uhalla lähden tästä kohta kauppaan (sinne P-alkuiseen, you know ;)) ostamaan lisää kuorittavaa.
      Tarjoilen sitten tänään vaikka sitä keittoa ananaskulhoista :D

      Poista
  21. Mahtava vekotin! Ja just tulin kotiin sieltä nimeltä mainitsemattomasta P-kaupasta, mutta unohtui koko pora. Kun en älynnyt kauppalapulle kirjoittaa. Mutta kyllä tässä vielä ehtii, näyttää siis ihan oikeasti näppärältä laitteelta : ) Olen elämässäni yhden ananaksen kuorinut, joten olisihan tässä vähän kiinni otettavaa. Vitamiinitkin saisi kylkiäisenä!
    Ja hei hyvä kun laitoit siemennäkkärin ohjeen, multa jäi nimittäin se siitä lehdestä kuitenkin kattomatta.
    Ihanaista viikonloppua : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miten ihmeessä tunnistit kaupan, vaikka ihan vaan alkukirjaimen mainitsin :D. (Tuli vähän sellainen olo, että on tullut sitä puulaakia mainostettua jo ihan tarpeeksi, kun on kaikki ostokset oksista pallovaloihin samasta kaupasta, mutta minkäs teet, kun se kerran on niin hyvä kauppa :))

      Cherille tuolla ylempänä kirjoitinkin, että tää vekotin on tällaisille uusavuttomille tarkoitettu. Thaimaassa voisivat vähän meille naureskella, kun tarvitaan oikein poraa yhden vaivaisen ananaksen kuorimiseen, kun itse sorvaavat sekunneissa vaikka mitä veistoksia samaisesta hedelmästä ihan vaan tavallisella veitsellä. Mutta hyvä että meitäkin on ajateltua :)

      Poista
  22. No jopas vaikuttaa uskomattoman kätevältä vehkeeltä! Kiitos, pitää laittaa korvan taakse :) Tuore ananas on tajuttoman hyvää, mutta ääreisharvoin tulee hankittua kun on justiinsa niin pirun hankala toimittaa haukkapaloiksi..

    Kivaa lauantain jatketta sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sullakin ollu siellä keittiössä pora käytössä... Mallia "vatkain", jos en nyt ihan väärin muista.. Ja sen verran kätevä olet, että varmaan pystyisit samalla pelillä kuorimaan ananaksetkin :). Mutta siis oikeesti harvoin tulee enää vastaan mitään noin yksinkertaista ja kätevää. Ja tulee sorvattua ekologiset tarjoilukulhotkin siinä samalla :)

      Lauantai jo kerkis mennä, kun jotain taas haahuilin, mutta toivottelen mahdollisimman seesteitä sunnuntaita sen sijaan <3. Toivottavasti ette huku lumeen siellä. Alkais jo piisata toi sataminen.

      Poista
    2. Samoin sinne <3 Lumen saartamisesta ei taida täällä olla pelkoa, vettä tulloo.

      Poista
  23. Ei ole retuperällä, tää on hieno ja olen täällä aina kun säkin. <3

    Ja voi mahoton miten etevä vempele, tahtoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää oletkin Suomen ainoa astronautti, joka pystyy olemaan kaikkialla yhtä aikaa <3.

      Jos pora olis myyty jossain kauniissa peltipurkissa, siitä olis tullu erityismaininta :D

      Poista
  24. Vaikuttaa erittäin näppärältä tuotteelta. Ananas on suurta herkkua niin syötävänä kuin koristeenakin ;)

    Blogistani löytyy haaste sinulle.
    http://houseno465.blogspot.fi/2015/01/tulppaaneja-ja-7-kysymysta-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken jo mietin, että pystyisköhän niistä kuorista tuunaamaan koristeen, jos pinnottais ne jollain :). Mutta tarvinnee vaan sinnikkäästi odotella maaliskuun loppuun (tai ainakin kauan), että sais itselleen sen valko-kulta-version..

      Ja kiitos etukäteen haasteesta, joka samalla vähän pelottaa, kun on jääny niin monta toteuttamatta, mutta lupaan laittaa talteen hyvän päivän varalle :)

      Poista
  25. Nyt mua alkoi huolestuttaa! Kaksi kokkailuun liittyvää postausta.

    Mun täytyy myöntää että kokeilin itsekin tuollaista näkkäriä viimeviikolla ja ajatus hedelmien lisäämisestä ruokavalioon on ollut tämän viikon listalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa vaan huolestuttaako mua :D? Onkohan tää nyt joku viidenkympin villitys vai mistä tää viiraus oikein johtuu??

      Itse en juurikaan hedelmiä syö justiin sen takia, että niitten kuoriminen on muka niin työlästä ja sotkuista. Marjoja kuluu sitäkin enemmän. Paitsi että viimeaikojen suosikiksi on noussut granaattiomena, jonka siemenet niin kertakaikkisen hyviä, että siitäkin huolimatta, että keittiö muistuttaa teurastamoa hedelmän kanssa tappelun jäljiltä, on kaiken vaivan väärtti. Kulhollinen niitä siemeniä riittää ainakin viikon aamu- ja iltapalaturkkilaisiin (jugurtteihin).

      Poista
  26. Alan toden teolla huolestua, taas kokkauskirjoitus tai ainakin keittiöön liittyvää :-)
    Meillä teinit ei syö ananasta, ei edes pilkottuna, eikä edes tuoretta. Tietty olisi kätevää, kun tietäisi saavansa itse kaiken syödä!
    Seuraavaa kokkauspostausta innolla odotellen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä sanoa, että kun sä täällä terveilet ananaksen kanssa, niin meillä tehtiin likööriä ;-)
      Sekin oli yllättäen ihan hyvää!

      Poista
    2. Pitäiskö kokeilla ananaslikööriä. Hmmmm.... :). Ehkei sittenkään.

      Vähän oli jo viikonloppuna harkinnassa, että olisko pitänyt intoilla tänne koekeittiössä testaamiani uusia ruokia ja salaatteja, mutta tulin siihen tulokseen, että johonkin se raja on vedettävä ja se oli siinä sitten :D.
      Joko tää on joku viidenkympin viiraus tai sitten tipattoman tammikuun aikaansaannoksia, mutta vanhastaan tiedän, että aina nää satunnaiset innostukset on jossain kohtaa lopahtaneet. Tai siis ainakin vaihtuneet seuraaviin, jotka voikin sitten olla ihan mitä tahansa :). Ei voi tietää, kun vanhaks elää :D

      Poista
  27. Tiedätkö; just ostin ananaksen raakana (vaikka tiesin sen, että jos lehti irtoaa helposti niin se on kypsä). Etsin nimittäin sellaista kaunista yksilöä, jonka suihkumaalaisin valko-hopeaksi....mistä lienee moisen ajatuksen olenkaan saanut ;) No kun pääsin kotiin ja hetken ananasta, maalipurkkia ja ananaksen tiheää lehtikasvustoa katseltuani tajusin, että se idea (jonka, muuten ystäväni heitti ilmoille, kun esittelin sitä LR:n ihanaa ananasta :D) oli vähän liian haastava toteuttaa. Niinpä ananas odottaa sellaisenaan hedelmävadissa hetkeä, jolloin se lehti irtoaa helposti. Pitänee hakea maalipurkin sijaan tuo vehje P-kaupasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän samat maalausideat oli mulla hetkellisesti mielessä, kun niitä tyhjiä kuoria käsissäni pyörittelin, mutta siinä kohtaa sentään onneksi järki voitti :). Ei meinaan kestävyydeltään mitään ihan huippuluokkaa kumminkaan noi hedelmät, tai edes kuoret, joten ajatus homeisesta ananaksesta olkkarin tasolla ei sittenkään tuntunut niin houkuttelevalta, että olisin lähtenyt kokeilemaan :). Mutta jäin kyllä miettimään, että saisko siitä jotenkin valettua muotin, jonka vois sit maalata... (ja kaikkien yritysten jälkeen sitten lopulta valita sen alkuperäisen tien ja tilata L&R:ltä :D)

      Mutta pora on kyllä pop! Alkaa tosin jo vähän ananas tökkiä, kun on viikossa tullut syötyä enemmän kuin vuoteen...

      Poista
  28. No ohhoh! En tiä missä junassa mää oon mutten ollut ikinä kuullutkaan moisesta vempeleestä... Ehkä tuun resiinalla perässä... :) Vaikuttaa tosi kätsyltä, hyvä mainospuhe. Ton voisin kyllä kotiuttaa jos jostain löytäisin. Kun meillä täällä ei oo niitä P-alkuisia jumbokauppoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsinvitsi. Mun pitää varmaan kohta alkaa kysellä provikkaa P-alkuisesta, kun oon ihan kaikkea sieltä ostamaani (muualta en näköjään mitään ostakaan niinkuin on jo tullu todettua...) mainostanut, eikä näköjään loppua näy :D.
      Elli oli ostanu omansa asuntomessuilta, mutta vinkkas e-ville.com -nimisen verkkokaupan, mistä niitä saa (puoleen hintaan P-kaupan hintaan nähden). Niitten versiosta tosin puuttuu toi paloitteluterä, joka sekin on näppärä, mutta saapa sen valmiin tötterön siivuiksi veitselläkin. (Laitoin vinkin, kun tiedän, että teikäläinenhän ei turhasta maksa :D)

      Poista
    2. Ajattelet jo mun aivoillani, olen otettu. :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  29. Voi ananas! Nyt on huomenna pakko suunnistaa paikalliseen P-kauppaan vähintään ananasostoksille :D
    Ananas on niin hyvää! Tarkemmin ajatellen ostan toin leikkurin kans... ananas paloiks, saunaan istumaan, pala suuhun, silmät kii ja voin leikkii olevani Thaimaas :P :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Good idea Suvi :D.
      Ja vielä parempi vois olla tehdä joku eksoottinen drinksu siihen kuoreen ja ryystää pillillä siellä lauteilla istuessaan :).

      Poista
    2. Piña coladalle yks ääni :D

      Poista
    3. Täältä tulee toinen :)

      Poista
  30. No mutta täähän on ihan superlaite! Määkin tahdon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä kuule muuta sano :D. Ei ku ostoksille..

      Poista
  31. P- kauppa: porat valmiiksi ja ananakset myös! Tulen heti huomenna;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P-kaupalla odotellaan porat terävänä :D. Tervetulloo!

      Poista
  32. No ensin mä kyllä nauroin tommoselle poralle! Kuka sitä OIKEESTI tarvii? Mutta kuvien perusteella KAIKKI tarvii ananasporaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kato naurata enää :D. Kipinkapin kaupoille ny..

      Poista
  33. Ananaspora! Tässäkin keittiössä on harvoin ananasta tarjolla, sen leikkely kun on mennyt yli taitojeni.
    Sinähän olet loistava tuote-esittelijä. Tuohon tekniikkaan minäkin jo uskon tältä lukemalta. Ensi viikolla kaupoille...

    VastaaPoista
  34. Ihan loistavaa Tuulia :). Pitäisköhän mun hakea kesätöihin Helppoheikiksi paikalliselle torille :D?

    VastaaPoista
  35. Voi hyvänen aika, vai että on tämmöinenkin väline keksitty! Onpas näppärä. Kuinka olen pystynyt elämään ilman ananasporaa. :-)

    Mun täytyy vähän nolona kertoa, että millä meillä poistetaan ananaksesta se kova keskiosa. No viinamitalla tietenkin: sillä on oikein näppärä painaa se pyöreä keskiosa viipaleista irti. Mutta pitäähän viinamitallakin jotain käyttöä olla – viinat kun juodaan mittailematta. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kuule lähti ananaspora kiertoon kun tuli noin näppärä vinkki :D. Vapautuu tosiaan ne turhaakin turhemmat senttimitat parempaan käyttöön. Sulla ne on aina konstit kaikkeen. Tänk juu :D

      Poista
  36. Hitsi miten kätevän oloinen laite! Minulla on juuri tuo ongelma, että ananas on suurta herkkua mutta se leikkaaminen..yök!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ei oo enää yök, eikä tuu (ainakaan kovin helposti) enää leikeltyä sormiakaan :). Ei muuta kuin porakauppaan :). Ehtii vielä ystävänpäiväananakset leikkelemään..

      Poista
  37. Tästä innostuin! Ostan usein ananaksen valmiiksi "mankeloituna", mutta sellaisethan maksavat maltaita. Tämä kodinkone maksaisi itsensä nopeasti takaisin.
    Ja kuule, ihana ihana tämä sinun blogisi. Raikas ulkoasu ja kivoja juttuja. Kurvasin tänne Muotia ja matkoja, kaunetta ja käsitöitä - blogin kautta ja tulen toistekin.

    Oikein hyvää kevään odotusta!

    Pirjo / Virtuaali Moleskine® paivienikirja.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua Pirjo, kun poikkesit ja olit kiva ja jätit viestinkin :). Tuli iloinen mieli.

      Blogireppana on täällä ihan oman onnensa nojassa hyljättynä nykyään, kun on tullut keskityttyä enempi tänne todelliseen elämään, mutta ehkä täälläkin taas joskus jotain tapahtuu.

      Ei muuta kuin ananaspora pyörimään ja kaikinpuolin iloista maaliskuuta sinulle!
      Poikkean vastavierailulla sopivan tilaisuuden tullen.

      Poista
  38. Näyttää kyllä NIIN huipputuotteelta. Harkintaan menee. Mä ostan usein tuoreananasta, mutta siis valmiiksi kuorittuna yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huipputuote on tosiaan, mutta huilannu kaapissa viime ajat :D. Tuli yliannostus ananasta alkuinnostuksen vallassa ja nyt on tauon paikka. Arvasinkin että niin käy..

      Valmiiksi kuorittua tuoreananasta en ole kyllä missään ikinä nähnyt. Paitsi etelässä. Ei mahda tästä kylästä ainakaan löytyä. Ellen sit itse alkais myymään nyt kun on toi porakin... Hmmmm...

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi