Sivut

lauantai 20. joulukuuta 2014

ENS VUONNA, TÄNÄ VUONNA...


Ens vuonna, tänä vuonna, joskus, ei koskaan, ens vuonna, tänä vuonna, joskus, ei koskaan...

Vuosikymmenten takainen hokema tuli jostain syystä muutama päivä sitten mieleen ja jäi sinne pyörimään, vaikken ensin edes muistanut, mistä moinen on peräisin. 

Tänään vihdoin keksin, että parhaan ystäväni kanssa käytimme lorua, kun halusimme ennustaa, milloin jotain toivomaamme tapahtuu, vai tapahtuuko ollenkaan. Ja jos en ihan väärin muista, niin kristallipallona toimi vanha tuttu rakastaa - ei rakasta - päivänkakkara, josta nypittiin sakara kerrallaan irti ja toivottiin parasta.


Samassa veneessä.

Mutta siihen mistä ja miksi moinen tuli mieleen, ei oikein ole vastausta itsellänikään. Paitsi että ainakin tämä blogin päivittyminen näyttää olevan pitkälti saman lorun varassa. Ei niinkään omasta vapaasta tahdostani, mutta muussa elämässä on nyt vaan tapahtunut niin paljon asioita, että jostain on ollut pakko tinkiä. Mutta sen verran vanha ja realisti onneksi olen, että älyän, ettei sota yhtä miestä kaipaa. (Silti on tuntunut kivalta saada viestejä, joissa on kysytty, mihin olen kadonnut. Tulee hyvä mieli siitä, että joku muistaa olemassaolon).


Eteisen minikuusi.

Joulukin tulla jollottaa omalla painollaan ilman mitään sen kummempia valmisteluita.

Kuusi sentään on hankittuna. Aikaisemmin kuin koskaan (koska en halunnut tänä vuonna joutua valitsemaan niistä harvaoksaisista ja toispuoleisista reppanoista, joita yleensä siinä vaiheessa on enää jäljellä, kun meikäläinen vasta havahtuu). Ja kinkku. Mutta siinä kaikki. Vaan eipä sitä paljon muuta tarvitakaan. Tärkeiden ihmisten lisäksi siis. Paitsi että lunta olisin niin kovasti toivonut, mutta sitä ei nyt taida tulla. Johan sitä lystiä kokonaisen vuorokauden kestikin, kun pari viikkoa sitten lauantaina aamuyöstä satoi melkoiset kinokset, joista ei sunnuntain vesisateiden jälkeen ollut enää kuin lätäköt jäljellä. Siitä eteenpäin onkin sitten menty lumi tuli - lumi suli - vuorokausitahdilla. Joka toinen päivä musta, joka toinen valkoinen. (Voiskohan tätäkin ennustaa niistä kakkaroista..)


Aamunäkymä eteisen ikkunasta kahden viikon takaa. Tänään jotain ihan muuta.


Sama aamu, eri ikkuna. 

Joulunpyhät tulevat kyllä tarpeeseen. Vihdoinkin muutamaksi päiväksi pakko pysähtyä paikoilleen ja olla vaan. Tai tehdä mitä huvittaa, jos huvittaa. Ja vaikka lukea blogeja yötäpäivää, jos siltä tuntuu. Aina välillä kun mieltä painaa, kun en tiedä, mitä kaikkea on jäänyt väliin. Vaan eiköhän tässä taas kärryille päästä.


Sininen hetki terassin katon alla. Tästäkin tosin jo aikaa.

Parin kuukauden aikana on kertynyt paljon sellaista, mistä tekisi mieli kirjoittaa, mutta ehtiihän tota myöhemminkin. (Ens vuonna, tänä vuonna...)

Siltä varalta, että ennen joulua ei enää muuta kuulu, toivon, että kaikkien teidän kivojen ihmisten toiveet toteutuvat. Mitä sitten ikinä ovatkin. 

37 kommenttia:

 1. Mainio kristallipallo! Toivottavasti ei jää mieleen pyörimään, etten vaan ala ennustelemaan mitään :D Jos tulos ei nääs miellytäkään, on parempi ettei tiiä :)

  Älä sie huoli, myö kyllä ootetaan täällä, poikkeet kirjoittelemassa kun kerkeet ja / tai inspaisee! Etkä sä turhista huolikaan, koska tiedät sen :) Samoin sulle Annukka, toivon että kaikki toiveesi toteutuu <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aika tarttuva hokema :). Ei meinaa nyt millään lähteä päästä vaikka kuinka koitin keksiä jotain muuta tilalle. Kuten esim. Joulu tulla jollottaa, Annukka itkeä vollottaa :D. Mutta kun ei nyt oikeasti itketä, niin työnsin senkin pois mielestä.

   Sehän tässä onkin niin parasta, kun tärkeät ihmiset ja asiat on ja pysyy vaikka ei joka päivä (tai viikko tai edes kuukausi) kuulumisia ehdittäisi vaihtaakaan. Joskin toivoisin, että vähän useammin sentään.

   Valoa kohti Taru <3

   Poista
 2. Toivottavasti on kivaa, mitä privaattielämässä tapahtuu. Sitten blogi voi odottaa!
  Olen tässä reissannyt Järvenpäähän vähän väliä ja täytyy myöntää, että sää muuttuu aika paljon, vaikka kilometrejä ei kauheasti olekaan. Meillä ei meinaa lunta ole ollut pitkään aikaan.
  Rentouttavaa joulun aikaa sinulle :-) kiva, kun kävit kertomassa, että hengissä olet ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä enimmäkseen :). Kivaa siis, mutta aikaavievää (osittain oma syy, kun tulee uppouduttua tekemiseen niin täysillä, että yhtään vähempi kuin täydellinen ei riitä... Mutta tässä tapauksessa se on ehkä vaan hyvä. Löysään sitten jossain toisaalla).

   Teillä mahtaa siellä kouluhommissa tahti pikku hiljaa kiihtyä? Joko alkaa näyttöjä pukkaamaan työn alle? (Näin jälkikäteen ajateltuna en ole ihan varma, olisinko alkanut koko hommaan, jos olisin tiennyt mitä tuleman pitää :). Mutta silti olen iloinen, että sinnittelin. Joskin vähän vähemmälläkin olisi voinut itsensä päästää, koska todistukseen ei kuitenkaan tullut edes kaikkia arvosanoja näkyviin).

   Hengissä ollaan siis ja kivaa kun kävit sitä jo kertaalleen kysymässä <3. Ja terkkuja edelleen. Erityisesti GR:n kaimalle.

   Poista
 3. Täällä sitä odotellaan, kirjoitat kun ehdit.
  Hyvää viikonloppua ★

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Outi :).

   Uskon, että jahka joulunpyhinä saa kerättyä itseensä paitsi kiloja, myös energiaa, niin taas irtoaa tekstiäkin paremmin. Nyt on sekin tuntunut vähän samalta kuin pitäisi maratonia lähteä juoksemaan, joten olen suosiolla antanut olla, koska en kumminkaan jaksaisi maaliin asti :)

   Mukavia joulunpyhiä <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna :). Valmiina kylläkin Kodin Terrasta ostin, mutta jos paatti pysyy kasassa, niin siihenhän voi istutella uusia juttuja tilalle. (Nää on näitä mun haaveita kaikesta mitä aion tehdä, mutta yleensä jäävät aloitusta vaille valmiiksi.. :))

   Poista
 5. Mukavaa ja rauhallista joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa sinulle <3.
   Ihan harmittaa, kun on jäänyt kuulumiset niin pitkältä ajalta lukematta, mutta veikkaan, että sama ihailtavan hyväkuntoinen tarmonpesä olet edelleen :)

   Poista
 6. Mukavaa, että täällä oli kuulumisia. <3 Ihanaa joulunaikaa koko teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että päässä lyö niin tyhjää (jos ei tuota hokemaa lasketa :)), että ei riitä mitään tekstiksi asti vaikka olisi olevinaan paljonkin asiaa. Parempi jättää ajatukset suosiolla odottelemaan parempia aikoja, jotka toivottavasti piakkoin koittaa. Ainakin tuntuu niin täydellisen ihanalta, että on muutama päivä vapaata. Just nyt en mitään muuta kaipaa.

   Ja kiitos sitä samaa sinne teille kaikille <3. Ja teillä on siellä tiedossa kivaa ja jännittävää uutta taas. Mukava päästä seuraamaan uuden kodin kuulumisia.

   Poista
 7. Tää syksy jotenkin mennyt vaan...ja koko vuosi. Ittekään en paljon ole blogiani päivitellyt. Odotan myös Joulun ajan vapaita et saa olla vaan, sikäli ristiriitaisissa tunnelmissa: Isäni joutui viime viikolla sairaalaan ja viettää joulun siellä eikä tietoa kotiinpääsystä.. Mutta hengissä selvisi, suuri kiitollisuuden aihe tänään. Jika tapauksessa mukavaa ja kiireetöntä joulunaikaa ja loppuvuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut isäsi puolesta, mutta tekstistäsi ymmärrän, että sairaalajoulua huonompi vaihtoehto tuli vältettyä ja se jos mikä on tosiaan kiitollisuudenaihe. Niinkuin niin paljon muukin, jonka rinnalla blogi välillä tuntuu vähän turhanpäiväiseltäkin vaikka tärkeä osa omaa elämää tavallaan onkin.

   Onkohan se niin, että mitä vanhemmaksi tässä tulee, sitä nopeammin aika tuntuu kuluvan, kun ei tavallaan odota mitään. Ainakaan syntymäpäiviä. (Vähän ihmettelen, että en ole vielä kovin pahasti alkanut kriiseilemään, vaikka vajaan parin kuukauden päästä tulee puoli vuosisataa täyteen. Kääk! Mutta kiitollinen olen siitäkin tottakai, että tulee..)

   Rentouttavaa ja rauhallista joulunaikaa ja loppuvuotta sinulle myös Miehanna <3

   Poista
 8. Onpa kaunis tuo kukkavene. Ja tuo polkupyörä on ihan kuin vartavasten koristeltu.

  Muistan tuon saman hokeman eräältä entiseltä työkaveriltani, kun häneltä joku kysyi milloin työ valmistuu.
  Rauhallisisa pyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkavene oli aika kiva löytö Kodin Terrasta :). Mutta pyörällä oli tarkoitus pyyhkäistä lähi-Siwaan, vaan tulin toisiin ajatuksiin. (Illalla nukkumaanmennessä maa oli tyystin paljas, joten en osannut odottaa, että aamulla kauppakassille varattu pyörän etukori onkin täynnä lunta :)).

   Hokema siis on oikeasti olemassa, eikä vaan omaa mielikuvituksen tuotetta. (Enää en ole varma oikein mistään mitä päässä liikkuu). Ja vaikka loogisempi järjestys olisi Tänä vuonna, ens vuonna, joskus, ei koskaan... , niin se ei vaan jotenkin rimmaa niin hyvin kuin alkuperäinen. Sitäkin olen tässä aikani kuluksi kokeillut..

   Rauhallisia ja pitäiskö samalla toivoa myös yllätyksettömiä pyhiä sinne teille myös <3

   Poista
 9. Aina silloin tällöin blogeja selaillessa mietin miksi täällä ei ole mitään uutta, usko vaan! Viimeksi tänä aamuna konetta avatessa. Ehkä syynä on sekin että jo pidemmän aikaa olen miettinyt pitäisikö minun pyytää apuasi erääseen ongelmaan.
  Kirjoittele milloin ehdit ja haluat mutta älä vaan kokonaan lopeta, blogissasi on mielenkiintoista luettavaa että parempi sitten harvemminkin kuin ei ollenkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkohan se on uskoa, kun kerran sanot :). Ja hyvä mielihän siitä tottakai tulee, kun olet jo ehtinyt ihmetellä.

   Aina välillä olen avannut koneen aikeenani kirjoittaa, mutta jotenkin on vaan lyönyt ihan tyhjää ja olen suosiolla laittanut kannen takaisin kiinni. Kirjoittelen sitten, kun muut hommat vähän hellittää (tai kun ehkä joskus opin olemaan uppoutumatta kaikkeen tekemääni niin täysillä, että mikään muu kuin täydellinen ei muka riitä..)

   Ja nythän tietysti alkoi heti kiinnostaa, miten voisin ehkä olla avuksi ongelmasi ratkaisussa. Jos vaan vähänkään siltä tuntuu, että pystyisin auttamaan, niin laita ihmeessä vaikka sähköpostiin viestiä (sisustuspalvelu.kotonasi(at)gmail.com).

   Ja kiitos kun taas kävit jättämässä kannustavia terveisiä. Ihanaa Joulua Irma <3

   Poista
 10. Rauhallista joulunaikaa - ei kannata ottaa stressiä kirjoittamisesta <3
  Päivität blogia omaan tahtiin - silloin se tuntuu mielekkäältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että nyt olen ottanut isomman stressin siitä, etten ole ehtinyt (tai täytyy oikeastaan sanoa suoraan, että en ole yksinkertaisesti jaksanut) lukea muiden blogeja. Se kun on niin epätavallista itselleni, kun yleensä jo murhetun, kun jää joltakulta jokukin teksti väliin. Että opittavaa tässä vielä piisaa :)

   Mutta niinkuin me ollaan jo yhdessä todettukin, niin väkisin tekemällä ei synny mitään hyvää, joten yritän ottaa lunkisti :)

   Kaikinpuolin mukavaa ja stressitöntä joulua sinulle Tuulanneli <3

   Poista
 11. Perjantaina työporukalla ihmeteltiin, että vastahan oli joulu - mihin kokonainen vuosi on mennyt ? Ja entäs ne tehdyt uudenvuodenlupaukset - no jaa, ehkä niitä ei kannata enää miettiä, kohtahan on taas uusivuosi ja uudet lupaukset jos niitä haluaa tehdä.

  Rauhallista Joulunaikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin mitkä lupaukset :D? Ööööö... Onneksi en enää muista, mitä tuli luvattua, jos tuli. Veikkaan että ei edes tullut.

   Itselleni tuli vähän samanlainen olo kuin teidän työporukalle tästä vuoden kulumisesta. Tosin liittyi siihen, että töissä mietin, että vastahan edellinen tilinpäätös valmistui ja taas pitäisi alkaa kasaamaan materiaalia seuraavaa varten. Huoh. On aina yhtä työlästä olevinaan :).

   Nyt jos pitäisi äkkiä luvata jotain, niin en tiedä mitä se olisi, mutta jos voisin toivoa, niin toiveita kyllä piisaisi :). Ihan ensimmäisenä toivoisin, että ymmärtäisin vetää tekemisissäni rajan johonkin järkevään paikkaan. Nyt se on kaukana sieltä.

   Kivaa ja rauhallista jouluanaikaa Eija <3

   Poista
 12. Tuntuu, että monille on tänä vuonna kuusi ilmaantunut paljon aikaisemmin, kuin ennen. Mun mielestä se on kivaa! Ehtii nauttia siitä ja kyllä se meillä ainakin tuo sitä joulufiilistä. Täällä on jopa lunta ja ennusteiden mukaan se saattaa pysyä jouluun asti. Toivotaan, että sinnekin saadaan vielä kunnon lumipyry ennen aattoa.

  Tämä syksy tuntuu olleen kaikille jotenkin tosi raskas ja kiireinen. Ite sanoin eilen A-tiimille, että voitteko kuvitella.. me selvittiin tästä syksystä ja päästiin joululomalle. Annukka vähän ihmetteli, että häh, mitä se mutsi nyt horisee taas!? :D

  Rauhallista joulua koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulla melkoiset taikavoimat, kun kommentin luettuani täällä alkoi pyryttää lunta. Ja oikein kunnolla :D. Että tiedän sit ens kerrallakin kenen puoleen kääntyä, jos ei mun omat ennustukset oikein ala pitämään kutiaan.

   Instagramissa niin moni on koristeltuja kuusiaan jo kerinnyt esitellä, että olen miettinyt, että ollaankohan me maailmankaikkeuden ainoat nykyään, jotka edelleen tuo kuusen sisälle vasta aattona :). Nyt ajattelin sentään päivällä aikaistaa ja heittäytyä niinkin villiksi, että tuon sen jo aatonaattona. Siihen saakka saa nököttää tallissa. Mutta se on jo jotain, että on edes siellä. Yleensä vasta aatonaattona alan epätoivoisesti kierrellä ja katsella, olisko jonkun marketin tai huoltsikan pihassa vielä joku ranka jäljellä.

   Teillä on siellä selkeästi niin erilainen syksy meneillään kuin vuosiin, joten en ihmettele yhtään tuntemuksia. Mutta niin vaan selvisitte tosiaan :D.

   Kivaa joulua koko A-tiimille ja muistetaan ottaa lunkisti <3

   Poista
 13. Ei pidä stressata. Bloggailet, kun ehdit. Kauniita sinisen hetken kuvia ja kiva sinttiasetelma! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin olen osannut olla ottamatta kirjoittamisesta stressiä, mutta enemmän on vaivannut mieltä se, että aika ja jaksaminen ei vaan nyt kertakaikkiaan ole riittäneet lukemaan muiden kuulumisia vaikka olisin halunnut.

   Mutta aika aikaansa kutakin (oon nyt erikoistunut viimeaikoina näihin vanhoihin hokemiin näköjään :)) ja jahka tästä nämä muun elämän hommat helpottaa, niin taas ehtii muutakin.

   Iloista joulua teille sinne kaiken kauniin keskelle Satu <3

   Poista
 14. Tunnistan ihan samoja juttuja :) taas! Oikein rentoa joulun aikaa sinulle - laiskotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla samikset aika monessa asiassa Anne :). Välillä riittää, että lukee toisen ajatukset ja nyökyttelee vaan. Helppoa :)

   Laiskottelu kuulostaa jo sanana nyt niin mukavalta, että siitä tulee kyllä nyt näiden joulunpyhien teema. Vielä vaan ei parane aloittaa, koska huomenna on vielä työpäivä.

   Leppoisaa ja kaikinpuolin mukavaa joulua sinne teille Anne <3


   Poista
 15. No älä kuule muuta sano Mirstaakkeli.
  <3 sulle kans. Ja koitahan huilata välillä.

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia ja jouluntunnelmia, pyöräkin näytti niin kauniilta punaisena lumipeiton alla. <3 Ei kannata ottaa paineita blogeista, täällä ollaan. Blogeista katoaa iloa, jos niitä rupeaa pakkopullana kirjoittelemaan ja lukemaan. <3
  Ihanaa joulunaikaa sinulle ihana Annukka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että parin viikon takainen pikajoulutunnelma tässä ehtis vielä palautua, mutta pieniä ihmeitä se vaatii :)

   Pyörällä oli tarkoitus polkaista aamulla ruokakauppaan, mutta tyydyin sitten kävelemään kun en hennonut pyyhkeillä puhtaanvalkoisia lumikerroksia päältänsä pois.

   Mitään en pysty kirjoittamaan, jos ei siltä tunnu. Mutta ihan aidosti harmittaa se, että lukeminen on jäänyt niin vähiin. Suorastaan nolliin. Vaan onneksi tilanteen voi korjata sitten kun taas on paikka.

   Ja kaikkea mahdollista kivaa sinulle ja koko sakillesi myös kiva Tiia <3

   Poista
 17. Olen ihan lumoutunut näistä kuvistasi! Ja toi loru on mulle ihan uusi juttu, niin hauska, että pitää varmaan opetella (ei onneksi ole liian monimutkainen), jotta voin sitten opettaa lapsille.:) Ikävä on ollut sun postauksia, mutta kyllä täällä roikutaan, niin kauan kuin on tarvis.;D Postaat, kun ehdit!
  Toivottavasti teillä sataa tänään lunta! Meillä on vielä ne entiset lumet maassa, mutta toivoisin ihan kauheasti, että puihin tulisi kuura...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loru on siitä hassu, että alkaa ensi vuodesta vaikka tämä vuosi olis paljon loogisempi :). Mutta jos sitä koittaa mielessään hokea niin, että "Tänä vuonna, ens vuonna...", niin ei vaan jotenkin ole niin luonnikas kuin päinvastoin. Ja se päivänkakkarahan sen lopulta kumminkin määrää, milloin tapahtuu vai ei milloinkaan :)

   Tarulle jo heti alkuun kirjoitinkin, että on niin kiva tietää, että itselle tärkeät ihmiset on ja pysyy vaikka yhteydenpidossa taukoa tuleekin. Että kiitos sinullekin Taina siitä hyvästä mielestä, mitä näistä sun kommenteista tulee <3.
   Ja voi olla, että tätä pitkää taukoa seuraa joku älytön kirjoitusripuli ja kaikki jo toivoo, että pysyisin edes vähän aikaa pois maisemista :D. Toivottavasti ei kumminkaan.

   Kuura laitetaan tilaukseen ja lumisade kans.
   Huomenna vielä töihin, mutta sitten ollaan kuin Ellun kanat. Kivaa :)

   Poista
 18. Onhan se hyvä, että postaa silloin tällöin. Tietää, että elossa ollaan. Ihanaiset joulut myös sinne ja rakastaakaa maailmaa, itseä ja toisianne. Niin minäkin yritän. Siis en nyt varsinaisesti just teitä rakasta ( tai siis kyllä) mutta noin niin kuin omia läheisiä, ai miin ;)

  Istanbulliin...Istanbulliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa ettet just niinku meitä rakasta Maketsu :D. Mikäs siinä?
   No ei vaan. Ymmärrän (ihan aina) mitä tarkoitat ja olen ollut niin onnellinen sun puolesta, kun olet onnellinen. Ja jos vielä Ukkorähjälläkin on elämä mallillaan, niin sitten on mullakin asiat erityisen hyvin.

   Ihan parasta ja kaikinpuolin ihanaa Istanbulin matkaa teille! Älkää kuntoilko itseänne hengiltä :)
   Ja kivaa kun olet olemassa <3

   Poista
 19. Kiva kun postailet, vaikka harvemminkin. Välillä jaksaa, välillä ei - sopii varmaan moneen juttuun ettei niin kauheasti pingota. Ei siis sillä, että sinä pingottaisitkaan :-) Upeita kuvia sulla taasen. Rauhallista Joulunaikaa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Pingottaminen on pahasta :).

   Kiitos kivasta kommentista Maarit ja ihan tositosi mukavaa ja leppoisaa ja kaikinpuolin parasta joulunaikaa sinulle myös. Ja kaikille niille, jotka siihen olennaisesti kuuluvat <3

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi