Sivut

perjantai 20. kesäkuuta 2014

SE ON JUHANNUS NYT (VAIKKA VÄHÄN TURHEMPIKIN)

Tänä vuonna iski haikeus, kun muistelin menneiden aikojen juhannuksia.

Kun oli nuori, jaksoi valvoa yötä päivää.

Kun pojat olivat pieniä, oli kivaa, kun ei tarvinnut mitään ihmeellistä siihen, että oli kivaa.

Nyt kun nuoriso on siinä vaiheessa, jossa itse oltiin jokunen vuosikymmen sitten (tai siis ihan vasta äskettäin), juhannus menee enimmäkseen hermoillessa ja miettiessä, mitä kaikkia vaaroja siinä piilee. Kun eivät nyt vaan lähtis veneilemään ja kunhan nyt muistaisivat sitä ja tätä..

Eikä voi edes soittaa, koska vanhemman pojan puhelin tippui kalastusreissulla järveen heti aatonaattona. Mutta ahven sentään tuli vaihdossa.

En sitten loppupeleissä tiedä, onko hyvä vai huono asia, että kännykät on keksitty.

Aikani kuluksi koitin tehdä seppeleen, muttei mennyt ihan nappiin. Tulikin kukkahattu :)Mutta hyvää Juhannusta kumminkin!

48 kommenttia:

 1. Sulla on kaunis kukkahattu. Minä tein vain kukka-asetelmia Juhannuksen kunniaksi. Meillä on lapset onneksi kaikki kotona, joten ei tarvitse murehtia. Tiedän, että se päivä on vielä edessä etten osaa edes nukkua kun huolehdin niiden perään. Oikein hyvää Juhannusta sinne kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattu on mitä hienointa käsityötä :D.

   Uskon, että osaat ihan ilman kehotustakin iloita siitä, kun kaikki on vielä kotona, mutta kyllä tää oikeasti on vähän sellaista "ei tiedä mitä ajattelis"-aikaa, kun ei enää ole näissä vapuissa ja juhannuksissa mitään mitä odottais (muuta kuin kauhullla). Mutta ehkä sitten taas on kivaa, kun kaikki on omillaan ja itse ollaan eläkkeellä :D

   Niin kauan kuin kaikki pysyy veneessä ja pinnalla, juhannus on ihan hyvä <3

   Poista
 2. Niinhän se..ollaan jo siinä iässä että välillä iskee haikeus ja sitten vaikeus siitä,että mitä nyt sitten. Vaikka toisaalta niiiiin ihanaa,kun on jo hieman omaa aika!.Meillä vanhimmat lapset jo 21 ja 17..kuopus 8.Hänkin jo sen verran iso,että helpoksi on käynyt.Mutta nautitaan tästä ajasta,ihan heti en vaihtaisi taaperoaikaan :) Ihanaa sekin mutta aikansa kutakin. Upea kukkahattu..mitähän kukkia tuolta pellon reunalta löytyis... Meillä täällä lämpenee sauna ja palju,taidan lähteä lämmittelemään.Mukavan leppoisaa juhannusta-koita olla hermoilematta.Nuorilla on varmasti hauskaa mutta järki mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on sitten aika samikset noi lapset, kun omani on 20 ja 18 :)
   Nuorempi enimmäkseen kotona, mutta vanhempi 15 kaverinsa kanssa mökillä jossain. (Paikkakunnan kyllä tiedän, mutta tarkempaa osoitetta en).
   On tää jotenkin niin paljon vaikeampaa aikaa kuin se, kun itse oli saman ikäinen. Sitä kun varsin hyvin tiesi, mitä tekee, mutta nyt sitä sitten epäilee, että jälkikasvu ei muka oliskaan yhtä varovaista ja fiksua. Huoh.
   Pakko se vaan on tottua, vaikka tiukkaa tekee. Mutta kyllä se toisaalta kivaa on, kun on tosiaan sitä ihan omaa aikaa.

   Iloista juhannusta <3

   Poista
 3. Samaa haikeutta ilmassa täälläkin :) Tuore lukiolainen omilla teillään kaverin luona ja me (vanhukset) kaksin. Skumppa ja mansikat lohdukkeena ;) Hyvää juhannusyötä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeaa ja vapautttavaa yhtä aikaa <3. Ei vaan meinaa tottua.
   Jotenkin sitä nyt niin hyvin tajuaa, että lapset on vaan lainassa. Mutta toivottavasti eivät meitä ihan kokonaan hylkää.

   Juhannusöitä sinnekin. Koitetaan koisata kaikessa rauhassa :)

   Poista
 4. heeheehee..hieno kukkahattu tätihän se siellä :D

  mie mietin tiiäkkö ihan samaa just tänään, että entäs sitten kun mein lapset lentää pesästään.. vamaan laatotetaan pihamaata isännän kanssa kilipaa. tai sit ollaan kalassa.
  ei oo kyllä ollu todellakaan tylsää ainenkaan tänään. kyllä on pää kolmantena jalkana saanu juosta muksujen perässä pitkin pihoja. ja vastatkin kerkesin siinä päivätirsa aikaan tiskailun lomassa taitella.

  muksaa juhannusta sinne teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aika vaikeeta ja haikeeta tää välimallin juhannusaka :(. Mutta pakko se on vaan hyväksyä se tosiasia, että lapset on vaan lainassa.

   PS. Ois kyllä ollu kiva, jos oisit ton "täti"-sanan jättäny mainitsematta :D. Ikäkriisi muutenkin pahimmoillaan :)
   Mutta muksaa mitä muksaa teille kans :)

   Poista
 5. Niin se menee - meillä nuoret kotiutuivat juuri - poikakin tuli juhannukseksi kotiin. Kävivät vain välillä kavereillaan, mutta tulivat kotiin ihan ihmisen ajoissa. Äitini ilahtui, kun sai korttipelikaverit;) Ja huomenna ovat luvanneet olla kotona, kun appivanhemmat tulevat käymään. Nyt vielä näin, 3 sukupolvea yhdessä, mutta ensi vuonna voi jo toisin. Niinpä otan tästä juhannuksesta vielä kaiken irti!
  Oikein hyvää juhannusta sinne kukkahattutädille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää niin vaikeeta aikaa, vaikka toisaalta kivaa onkin, Ota tästä sitten selvää :)

   Mutta ihanaa sen kerran, kun on kolme sukupolvea yhdessä.

   Kukkahattutäti (vaikka haluaiskin olla tyttö ;)) kiittää ja toivottaa hyvää juhannusta teille kaikille myös <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ei ihan sitä mitä alunperin oli tarkotus :).

   Jos olis ollut ruiskukkia ja päivänkakkaroita, olisin ehkä osannut taivutella, mutta niitä ei näköjään kasva enää missään. Toista sekin oli ennenvanhaan :)

   Poista
 7. Jestas, miten sitä nuorna tyttönä jaksoikin kaikki 3-4 päivän juhannusfestarit vetää… Ei pystyis enää, millään. Tänäkin aamuna olis herännyt jostain romahtaneen teltan pohjilta, huuh :D

  Ihana kukkahattutyttö! Mitä niitä kukkia tyynyn alle piilottelemaan (vai mihin niitä nyt pitikään laittaa), päässä paljon parempi.

  Leppoisaa keskikesää! Toivottavasti myös perheen nuorisolla on mennyt kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romahtanut teltta kuulostaa tosiaan mahdollisimman antihoukuttelevalta :D. Siihen kun vielä lisäis sen, että on satanut kaikki kolme edellistä päivää niin, ettei mikään enää edes kuiva, vaan kaikki haisee kostealle teltalle, niin huhhuh :). Että oikeastan ihan htvä tää "ei-mikään-juhannus"

   Vanhempi poika on 15 muun kanssa vuokramökillä, josta oon kyllä nähnyt kuvia, mutten tiedä kenen se on, ja täytyy sanoa, että olin kyllä melko hermona, kun kuulin, että olivat olleet kalassa ja puhelin oli tippunut järveen. Ensin hiillyin siitä puhelimesta (kun ei ollut mikään halpamalli), mutta aika äkkiä aloin pelkäämään, että lähtevät sitä sieltä ison järven pohjasta sukeltelemaan ja hukkuvat vielä kaikki. Mutta onneks nuorempi poika palautti maan pinnalle ja sanoi vihaisesti, että "No ei kai ne nyt NIIN tyhmiä ole" :D. No ei kai. Mutta silti hermostutti. Ja puhelinkin oli lopulta vaan kastunut, löytynyt ja taas toimii.

   Kukkhattutyttö (kiitos kun et kirjoittanut täti :)) kiittää ja kuittaa ja toivottaa niin hyvää juhannusta kuin se nyt voi olla <3

   Poista
 8. Hih, ihana kukkis! Niin se varmasti on, että kun lapset kasvavat, huoletkin kasvavat. Onneksi meidän pikku murkut viihtyvät vielä kotosalla. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se just menee. Mutta ei tässä auta kun vaan sopeutua, kun ei muutakaan voi :)

   Täällä tulee rakeita ja on ihan hirmu kylmä viima. Mutta villasukat jalassa sisällä tarkenee :)

   Kivaa loppujuhannusta Satupuutarhaan!

   Poista
 9. No nythän sä oot sitte ihan virallisesti kukkahattutäti ja he saavat murehtia- mutta ei liikaa! :D

  Mukavaa juhannuksenjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä haluais olla virallinen täti :D. Haluaisin olla kukkaistyttö :)

   Mutta siis juu. Kokonaan en pysty murehtimista lopettamaan, mutta vähän vähempikin riittäis. Jonkun verran tosin oon jo kehittnyt tässä hommassa :)

   Ja kiitos sitä samaa! Ole varovainen siellä, kun puuhaat.

   Poista
 10. Upea kukkaseppele, juuri oikealainen minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ei oikein suostunu taipumaan siihen muottiin, mihin yritin tai sitten on vaan taidot ruosteessa :)

   Hyytävistä keleistä huolimatta mukavata juhannusopäivän iltaa!

   Poista
 11. Ihanat kukat, kukkahattutäti, eiku -tyttö ;D
  Eipä ole meilläkään mitään ihmeellistä ollut, lapset tuli maailmalta kotiin ja syöty on paljon ja poltettu nuotioita, jotta ilma lämpiäis :) Jäi käymättä kokolla ja juhannustansseissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota vaihetta itsekin odotan, että lapset on jo sen verran kauan olleet maailmalla, että malttavat poiketa juhannukseksi kotiin :). Nyt on vielä päinvastoin, kun vasta lähtevät kotoa sinne maailmalle. Ja nuorempi poika ei vielä sinnekään, mutta pian se on sekin aika käsilä.
   Kaikkeen sitä onneksi tottuu, vaikka haikeaa onkin.

   Mukavaa uutta työelämän alkua sulle Emilie <3

   Poista
 12. Haha, ihana kukkalätsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihan menny nappiin, mutta ei se oo niin justiinsa :D. Kukat on onneks aina kauniita.

   Poista
 13. Minä olen kukkahattutäti - mutta vain (ainakin näin toivon) sen takia,että minulla tahtoo olla aina kotona pihalla päässä se ikivanha kukkahattu. Sinun seppeleesi on tosi kaunis- en ole vielä oppinut värkkäämään kysesisiä. Meillä oli hyvin hiljainen juhannus - läheisistä nauttimiseen - pientä puuhailua. Isäni poismeno juhannuksen alla muutti suunnitelmani, vaikka ei meillä kovin riehakasta olisi ollut muutenkaan. Tämä kesä on näyttänyt varjojaan. Muistan aina kun mummuni sanoi,että "pienenä lapset potkivat syliä- isona sydäntä" ! Sitä se huoli on. Minun yksi rakkaistani asuu Chilessä asti ja en voi muuta kuin toivoa,että elämä kantaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani isän poismenosta <3. En tiedä olenko oikeassa, mutta ajattelen, että vaikka sen ihan hyvin tietää, että sekin luopumisen päivä joskus tulee eteen, sen kohtaamiseen ei voi kuitenkaan koskaan olla riittävän valmis tai riittävän "vanha". Mutta koitan olla reipas ja ajatella niinkin, että jos asiat kuitenkin menee siinä järjestyksessä, että lapset hautaavat vanhempansa, eikä päinvastoin, niin se on niin kuin on tarkoitettu.

   Ja viisaasti sanottu sun mummulta. Justiin noin se menee.
   Olen joskus miettinyt, että kun mies tuntuu suhtautuvan kaikkeen niin rauhallisesti, niin olisiko asia toisin, jos meillä oliskin poikien sijasta tyttöjä. Veikkaan, että se oliskin silloin hän, joka on enemmän huolissaan ja minä se rauhallisempi, koska olen itselläni on kokemusta nuorena tyttönä olosta ja siitä, että silloin voi käyttäytyä ihan viisaasti :). Paha sanoa. Miehellä on ne kokemukset poikana olosta ja siitä, mitä kaikkea voi tehdä ja silti jäädä henkiin :).
   Tuskin osaan koskaan lakata huolehtimasta.

   Toivotan sulle vähemmän varjoisaa ja iloisempaa loppukesää <3

   Poista
 14. Ha haa, makee hattu :) Taidan olla jo liian myöhässä toivottelemaan hyvää juhannusta ,mutta kivaa juhannus viikonloppua ainakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oo niin justiinsa näitten päivien kanssa :). Myöhäiset toivotukset käy ihan mainiosti, koska juhannus oli ihan kiva, vaikkei mitään erikosita tapahtunutkaan. Tai ehkä jopa just sen takia :)

   Ei oikein vedä toi mun kyhäelmä vertoja sun hienostuneelle seppeleelle, mutta parhaani yritin :D

   Poista
 15. Ihana seppele tuli. Tuo varmaankin juuri noin. Lapset kun on pieniä, on paljon muuta säätöä, mutta murheet kuitenkin suhtpieniä. Isommaksi kun varttuvat sitä huolehtii koko ajan mitä voi tapahtua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidot on selvästi ruostunu, kun seppeleestä tuli enempi tollanen keko :D

   Mutta se mitä sanot isoista ja pienistä lapsista, pitää ihan paikkansa.
   Niin kauan kuin lapset on koko ajan silmien alla, ovat myös turvassa ja kontrollissa. Mutta sitä mukaa kun reviirii laajenee, huolen aiheet ja määrä kasvavat. Olkoonkin, että tulee murehdittua ihan turhaankin monenlaista, mutta ei sitä vaan luonteelleen mitään mahda.
   Ja niin kivalta tuntui tänään, kun vanhempi poika (joka jo asuu tyttöystävänsä luona, mutta oli poikaporukalla mökkeilemässä juhannuksen), laittoi pari tuntia sitten ilman eri pyyntöä viestin, että "Kotona ollaan ehjin nahoin :)". Tietää, että toivoin sen kuulevani, vaikka yritänkin olla reipas ja olla soittamatta koko ajan perään.

   Kaikissa elämänvaiheissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Nautitaan niistä hyvistä aina kun on paikka ♥

   Poista
 16. Rehevän runsas hattu indeed! Ja kai se vähän lämmittikin, ei varmaan ainakaan olis pahitteeksi sellainen ominaisuus. Runsaus näin alkukesällä on poikaa, kun luonnossakin on kovin rehevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranneltu versio olis tosiaan ollu pipoon kiinnitetty kukkapuska :).

   Luonnossa on tosi kaunista, mutta hitsit, kun on niin kylmää, ettei paljon huvita niityillä käppäillä.
   Toivotaan, että joku muutos parempaan sentään vielä tulee.

   Poista
 17. Kiva hattu hei ;) Varo vaan pörriäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattu oli kaunis, mutta kuihtuvaa sorttia :). On jo varissut pitkin permantoa.

   Poista
 18. Höh, no en ehtinyt toivottelemaan hyvää juhannusta, mutta toivottelen nyt vaikka hyvää juhannuksen jälkeistä viikkoa. :-)

  Komea hattu. Kyllä tuossa kelpaisi lähteä kylillekin. :-) Nyt tuli hirveä himo saada tehdä kukkaseppele, vaan mistäs löytäisi kukkaset siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se oo niin justiinsa :). Hyvin kelpaa kaikki toivotukset. Etenkin kun täällä sitä vaan käkitään työpöydän ääressä (mikä ei toisaalta yhtään harmita, kun ulos ikkunasta katsoo).

   Kukkahatulla tosiaan vois saada huomiota, kun lähtis kylille keekoilemaan. Ennenvanhaan (huomaan muuten, että käytän tota ikuista "ennenvanhaan"-sanaa aina vaan useammin..) ei kukaan noteerannut mikskään, vaikka rouvilla oli huivilla peitetyt muhkeat papiljotit päässä kauppareissulla :). Nyt alkaa olla sekin katoavaa kansanperinnettä.

   Poista
 19. Mikähän siinä muuten onkin että oma lapsi/lapset tuntuu aina nuoremmalta ja tapaturma-alttiimmalta kuin mitä itse oli saman ikäisenä,liekö evoluution tulos,muutenhan se jälkikasvun silmienpyörittely- ja huokailutaito menis ihan hukkaan jos näin ei olis;)

  Juhannustoivottelut on nyt mun osalta auttamatta myöhässä,tai sitten törkeen aikaisessa joten toivottelen mukavaa alkanutta vikkoa sile suloiselle kukkaiskeijulle siellä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse ajattelen niin, että paitsi että sitä oli itse tietenkin niin fiksu, että ymmärsi välttyä kaikilta vaaroilta, maailma on ihan eri kuin silloin "ennenvanhaan". Liikenne on vilkkaampaa, vauhdit on kovempia, hörhöjä ja kaikenmaailman aineita on liikkeellä ja mitä tähän nyt sitten kaikkea uskaltaiskin lisätä, ettei ala taas hermostuttamaan, vaikka juhannus jo menikin :). Kyllähän sitä tosiaan pystyy mielessään kuvittelemaan vaikka mitä, mutta onneksi yleensä kaikki huoli on kumminkin turhaa. Tai siis en tiedä, onko se loppupeleissä turhaa, koska jos sitä ei ikinä mistään murehtis, niin olishan sitä vissiin aika välinpitämätön. Kai. Tai sitten se on viisautta. Ja jos on jälkimmäistä, niin minä olen siinä tapauksessa suosiolla iha tällainen tyhmä murehtija :)

   Kukkaiskurppa kiittää kaikista toivotuksista ja toivttaa kaikkea mahdollista hyvää sulle pikku perhoselle ♥

   Poista
 20. Hieno kukkahattu :-) Ja juu, nykyään Juhannukset on hieman erilaisia kuin silloin nuoruudessa, varsinkin nyt Alankomaissa asuessa kun ei sitä täällä tunneta. Itsellä ei ole lapsia joiden perään huolehtia, mutta muistan vielä elävästi oman äitini loppuunkalutut kynsinauhat ;-) Eikä kännyköitä oltu vielä keksitty ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun puolesta vois poistaa juhannuksen ja vapun tästä meidän suomalaisestakin kalenterista. Ainakin muutamaksi vuodeksi :)

   Ja piti oikein noita omiakin kynsinauhoja katsoa sillä silmällä :D. Melko kuluneilta näyttää.

   Ja ihan oikeasti välillä tuntuu, että olisko elämä sittenkin helpompaa, kun ei olis tottunut saamaan ketään kännykällä kiinni. Jos ei puhelimeen heti vastata, niin jo on sydän huolesta syrjällään.

   Poista
 21. Aivan ihana seppele!! Miten ihmeessä tuollainen tehdään?? :)) Nyt kyllä kopioin idean ja kokeilen tehdä tuollaisen ensi vuonna. Se herättää varmasti mukavasti hilpeyttä seuruessa ;).

  Voi että, huolestuneen äidin osa se ei ole herkullinen. Minulla ei ihan vielä ole tuo aika käsillä, mutta jo etukäteen pelkään, että miten ihmeessä voin sitten nukkua yöni rauhassa, kun pojat liepsuttavat jossain!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule Pilvi. Voin antaa ohjeet.
   Ensin kahlataan vesisateessa pitkin ojanpohjia ja kerätään kukat (teillä löytyy varmaan pihapiiristä).
   Sit istutaan sateessa pihalla ja kieli keskellä suuta ja tosissaan koitetaan vääntää kukista sellanen kauniisti taittuva ja hyvin päähän istuva seppele, joka syntyy voikukista näppärästi.
   Mutta kun ei onnistu, vaikka kuinka yrittää, todetaan tilanne, luovutetaan ja tyydytään pöyhkeään puskaan :)
   Mutta kukat on kukkia ja aina nättejä, vaikka olis kenen päässä :D

   Ja mitä tohon toiseen asiaan tulee, voisin veikata, että et mitenkään...
   (Pysty nukkumaan öitä rauhassa siis..)
   Silloin oli vielä helppoa, kun reviirit oli pienet, mutta jälkeen ajokorttien saannin (mopokortista kevarikortin kautta oikeaan ajokorttiin) jälkeen huoli vaan pahenee. Mutta onneks pojat tietää sen ja pyytämättä aina laittaa viestin, kun ovat perillä siellä minne ikinä ovatkin menossa. Ja juhannuksena tuli viesti, että "kotona ollaan ehjin nahoin" ennenkuin ehdin kysyä (ja kun olin jo monta tuntia ollu tulisilla hiilillä)

   Poista
  2. Hehee, kiitos perusteellista ohjeesta - en sitten tunne itseäni tyhmäksi väkertäessäni moista vesisateessa ja miettiessäni muuten, että miten ihmeessä se Annukka oikein sen tekikään.

   Voi, ihanat pojat sulla. Luulen, ettei sun tarvitsis niin kovin huolehtia, jos ovat noin huomaavaisia!

   Poista
  3. <3. No niinpä. En vaan opi.

   Poista
 22. On se vain upea, mitenkäs tämä oli jäänyt välistä! En viitsi enää juhannuksia toivotella, mutta toivon, että nappaat blogistani haasteen matkaasi, se on kuin sinulle tehty. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou. Haaste lienee jotain "ennenvanhaiseen" liittyvää, jos mulle sopii :D
   Pakkohan se on tulla kurkkaan.

   Poista
 23. Niin ne ajat muuttuu ja äidin osa on sitten aina vuorollaan tämä! Mutta hyvin ne itsestään lopulta huolen pitää, äidin osa on vain se hätäily:( Upea seppele!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet :). Hyvin ne itsestään huolen pitää.
   Pitäis vaan osata olla murehtimatta ja muistaa, että sitä oli itsekin ihan fiksu nuorempana.

   Seppele on jo kerinny kuihtua moneen kertaan, mutta teiden varret jaksaa aina vaan ilahduttaa. Tuntuu, että tänä vuonna lupiinit on jotain superkestävää lajiketta.

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi