Sivut

maanantai 23. huhtikuuta 2018

VIIKONLOPPU PENSAASSA JA NOPEAA TORIKAUPPAA


Nyt on pakko sanoa, että olipahan onnistunut viikonloppu. Tuli vähän niinkuin huomaamatta hoideltua monta takaraivossa painanutta hommaa pois päiväjärjestyksestä. Suurimpana niistä Projekti Pensasaita.

Meidän tontti on vähän harmittavastikin pitkulaisen suorakaiteen mallinen ja sen molemmilla reunoilla on reilut 50 metriä vanhaa ja ränsistynyttä Siperianhernepensasaitaa, joka on harvinaisen ruma kaikkina muina vuodenaikoina paitsi kesällä, jolloin siitä tulee ihan nätti, tuuhea ja tarpeellinen näkösuoja.  Ei tarvi katsella rajanaapureita (sori tämä, mutta oikeasti ei ole siihen suuntaan mitään lämpimiä ajatuksia, vaikka ollaan parhaamme yritetty), ja toisaalta saadaan oleskella rauhassa  viereistä puistokäytävää kulkevien katseilta. 

Aita on korkea ja sen hankalasta leikkuusta tulee joka vuosi niitä ainoita aviokriisin paikkoja, koska ukkeli vihaa leikkaamista, ja minä taas en siihen yksinäni justiin sen korkeuden ja leveyden takia pysty. Yritin kyllä nytkin alkaa aitaa oksasaksilla oksa kerrallaan napsuttelemaan, mutta kesäksi töihin kotikonnuille palannut kiekkopoika puuttui peliin ja pelasti pulasta. Sanoi, että eihän tossa ole äiti mitään järkeä ja että hän kyllä hoitaa homman kunhan voi tehdä sen leikkurilla. No, sellainenhan meiltä löytyy. Ikivanha sähkökäyttöinen, kuormaliinalla kokoon kursittu, ja terätkin varmaan tylsät kuin mitkä, mutta koska käyttäjällä on nuorta voimaa ja sitkeyttä, käytössä olevan kaluston puutteet tuli sillä paikattua.Mestari


Apurismurffi
(Lyötiin muutama heinäseiväs pystyyn ja vedettiin niiden väliin linjalanka leikkuuta helpottamaan) 


Ei ole tarkoitus tästä mitään pensasaiheista romaania kirjoittaa, mutta sellainen pieni sananen vielä naapurista, että olivat järkänneet meidän ainokaisen lomanpätkän aikana viime kesänä sellaisen yllärin, että olivat leikanneet meitä erottavan aidan omalta puoleltaan noin kolmasosan leveydeltä puolisen metriä matalammaksi. Ja nämä on justiin niitä asioita, jotka pistää ärsyttämään rauhallisempaakin tyyppiä (itseäni tarkoitan). Normaaliin naapurisuhteeseen kun ainakin omasta mielestäni kuuluisi vaikkapa ihan vaan kysäistä, että "Sopisko teille, että leikattaisiin tänä vuonna aita vähän matalammaksi?". Mutta ei sanaakaan. Otti sen verran kupoliin, että päätin, että olkoot meidän puolesta kaksikerrosmallia vaikka maailman tappiin. Ihan sama. Rumahan se oli kuin mikä, mutta noinniinkuin periaatteesta.

No, nyt oli sen verran aikaa ehtinyt kulua, että ajattelin, että vedetään se nyt keväällä tasaiseksi ennenkuin aitaan ehtii tulla silmuja. Viime hetket siis vissiin käsillä. Reilut viitisen tuntia poika siihen vapaapäivästään vapaaehtoisesti uhrasi, mistä olen ihan hitsin kiitollinen, koska muuten olisi jäänyt tekemättä ja loppukesästä leikkuukorkeus olisi kasvanut entisestään. Itselleni jäi tässä urakassa heinäseipäiden ja linjalankojen lisäksi ainoastaan risujen haravointi ja pensaan alusten perkaus, jossa meinasi olla polvet vähän kovilla, mutta voittajafiilis homman valmistuttua tapissa.Siinä pätkä valmista puiston puoleista. Varmaan ikinä ei ole ollut noin tasainen.


Sain myös lopulta aikaiseksi laittaa itseäni jo pitkään häirinneet lasiterassin tuolit Toriin myyntiin. Ei enää ulkonäkö napannut niin kuin reilut 10 vuotta sitten, kun ne sinne ostettiin. Ja itse ne pari kesää sitten päätin pilata maalata valkoisella kalkkimaalilla, ja sen lisäksi, että projekti oli harvinaisen työläs, myös lopputulos oli kaukana siitä, mitä olin ajatellut. Punottujen tuolien ja kalkkimaalin yhtälö oli kerrassaan hanurista (en suosittele), mutta laiskuuttani sen valitsin, koska halusin säästyä pohjakäsittelyltä. No, yhtään en Torin ilmoituksessa valehdellut, kun siihen kirjoitin, että tuoleissa on rustiikkinen valkoinen pintakäsittely ja laitoin lähikuvankin, josta pinta mielestäni näkyy.

Tuolit menivät päivässä, ja niitä tultiin hakemaan aika kaukaa. Sen pystyi lukemaan kuskina vaimolleen toimineen miehen kasvoilta. Tiedän kyllä hyvin, miltä näyttää ja kuulostaa "Mut on pakotettu tähän, mutta teen sen silti, että sopu säilyy"- mies :). No, toivottavasti tuolit on kuitenkin käytössä ihan OK. Hinnalla niitä ei ainakaan oltu pilattu. Pelkät maalit maksoi enemmän.


Kuva Tori.fn tuolien myynti-lmoitukseni poistovahvistuksesta


Uudet tuolit oltiin käyty Jyskin tarjouksesta ostamassa jo aiemmin, mutta päätin, että kootaan vasta, kun vanhoista on päästy eroon. Sama koski terassin mattoja, joista en niinikään enää tykännyt (tai oikeastaan alunperinkään, mutta pakko oli jotkut hankkia nuoremman pojan valmistujaisjuhliin kolme kevättä sitten, koska terassi tarvittiin sisätilojen jatkeeksi). Ajattelin, että myyn nekin ensin pois ja sitten vasta hommaan yhden uuden tilalle. Sitä hetkeä ei tarvinnut kauaa odotella, koska perjantai-iltana myyntiin laittamani matot haettiin lauantai-aamuna. Jess. Tori on kyllä ihan mahtava myyntikanava. Eniten arvostan sitä, että itselle turha tullaan kotoa asti hakemaan. Ja ainakin omalla kohdallani kaikki tähänastiset ostajat ovat olleet paikalla sovitusti liki minuutin tarkkuudella. Arvostan.Tämäkin kuva Torin ilmoituksen poistoilmoituksesta. Uudet tuolit, mutta vanhat matot. 


Tällä hetkellä tyhjälle lattialle on tuloillaan Ikean 2x3-metrinen juuttimatto, jota meinasin sunnuntaina ajella hakemaan, mutta sainkin ilokseni ulkoistettua noudon ukkelille, joka kertoi alkuviikosta olevansa joka tapauksessa menossa muilla asioilla Veholle Ikean naapuriin. On ollut toimiva systeemi aiemminkin. Mutta ostoslistan on parasta olla lyhyt ja selkeä. Ja hyllypaikat pitää olla valmiiksi merkattuina, koska mies ei halua kuluttaa kaupassa minuuttiakaan enempää kuin on pakko.

Kyllä siitä vielä hyvä tulee jahka matto saapuu. Sohvankin olisin tosin halunnut myydä, mutta ukkeli tykkää siitä, joten se saa nyt jäädä. On omaan nykymakuuni liian muodokas (siis se sohva), mutta itseasiassa ei näytä uusien kevyempien tuolien parina enää ihan niin hallitsevalta. Etenkin, jos lakataan käyttämästä sitä vanhojen tyynyjen hautausmaana.

Täällä siis kaikki okei. Toivottavasti sielläkin.


40 kommenttia:

 1. Mä niin tykkään susta! Täällä käydessään tulee niin hyvälle mielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihan miljoonasti Susanna <3<3<3. Teit mut ihan todella, todella iloiseksi.

   Kaikkea hyvää sulle <3

   Poista
 2. Samat kuin Susannalla!<3
  Aita näyttää toosi hyvälle! Meillä on tarkoitus vetää kaikki matalaksi.;D Sainkin inspiksen ja mietin, että josko lähtisin kohta etupihalle varovaisesti kokeilemaan, että kypsynkö hommaan alkuunsa. Mulla taitaa olla enemmänkin yhteistä sun ukkelin kanssa.:D Oon jotenki erilainen, enkä hirveesti välitä Ikeassa pyörimisestä, ja sitten me molemmat tykätään susta.;)

  OI, miten hyvältä nuo Jyskin tuolit näyttää! Olen melko varma, että ihastelin niitä Jysk goes Kesä -tapahtumassa. Koska nuo Bonanzat saattavat lähteä vaihtoon jossain vaiheessa, jos pinnojen heiluminen jatkuu...Lohals sopii tuohon kuin nakutettu!

  Kevätiloa Annukka!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teitä <3. Mun onnellisuudentunne vaan jatkuu viikonlopusta, kun saan osakseni näin kivoja sanoja. Kiitos siitä ihan tosi paljon ja samat täältä <3.

   Teillä on tontti niin suojaisella ja rauhallisella paikalla ja naapuritkin ilmeisen ookoo, joten ei ole aidalle sellasta tarvetta kuin meillä. Kertaalleen entisten naapureiden aikana (en muuten kuvitellut, että heitä tulis ikinä ikävä, mutta niin vaan on sittemmin tullut...) ja toivomuksesta leikattiin alas se meidän välinen aita, mutta ei kasvanut yhtään sen kummempana takaisin, joten uusi alasleikkuu on poissuljettu vaihtoehto, eikä huvita sataa metriä istuttaa uuttakaan :). Vanhat on nyt oikein hyvät, kun poika on kaikissa toimissaan sellanen, joka ei kelpuuta kädenjälkenä mitä vaan, vaan pitää olla priimaa :). Siinä me ollaan samiksia ja ukkeli sitten taas "louhikkokosketuksellaan" (itse keksimänsä ilmaisu) enempi suurpiirteisten linjojen miehiä, joka ei paljon linjalangoista perusta, vaan valmista täytyy tulla sekunnissa :D.

   Luulen, että ne Jyskin tuolit, jotka näit siellä tapahtumassa, oli ne sellaset ulkokäyttöön tarkoitetut, samantyyliset, mutta leveämmät vähän enemmän "kuppimaiset". Noi meidän on pienemmät (ja varmasti halvemmatkin, koska maksoivat tarjouksessa 35 eur kpl).

   Lohals näyttää ihan superkivalta nyt ja sohvakin ihan erilaiselta, kun sillä on oikeanlaiset kaverit. En oikein innostu niistä kantti kertaa kantti-polyrottinkisohvista, jotka tuntuu olevan ainoita, joita on tarjolla. Siis jos ei halua maksaa tonneja.

   Sitä samaa Taina <3

   Poista
 3. Harmittavaa tuollaiset naapurit. Hieno ja tasainen tuli aidastanne. Kova homma siinä varmasti on ollut. Kateellinen olen tuolle lasitetulle terassille. Just tänään olen katsellut terassinvalmistajien sivuja, koska haaveilen että osa terassistamme täällä kotona lasitettaisiin. Saa nähdä jos tuo haave joskus tulevaisuudessa toteutuu.
  Oikein ihanaa viikkoa sinulle ihana Annukka! Nyt huomaan toistavani edellisten kommentoijien kehuja, mutta kun vaan olet niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Nämä rajanaapurit on suht uusia, eikä vaan mahdu järkeen, etteivät edes tervehdi, vaikka satutaan postilaatikolle samaan aikaan. Sen verran pitäis ihan normaalien käytöstapojen puitteissa edes pystyä venymään, mutta ei. Eivätkä ujoiltakaan vaikuta, joten olen luovuttanut, enkä tervehdi enää minäkään. Hukkaan menee kumminkin. Vaan onneksi tällä kadulla asuu sentään ihan normaalia ja mukavaakin porukkaa. Meillä vaan on käynyt kehno munkki.

   Poika kyllä tosiaan pelasti tarjoutumalla vapaaehtoiseksi aidanleikkaajaksi. Mieheltä muutaman kerran pyysin, mutta koska näytti "unohtaneen" asian, ajattelin, että en viitsi kovin montaa kertaa kysyä, koska se yleensä kääntyy itseään vastaan. Olis vaan ollut loppukesästä sitten se reilut 100 metriä entistä korkeampaa leikattavaa, josta puolet sitä porrastettua mallia.

   Uskotko Kristiina, että mulle on tullut ihan älyttömän hyvä mieli ja jotenkin ihan sellanen lämmin olo noista teidän sanoista. Kiitos siis ihan todella paljon <3. Olen oikeasti ihan tosi, tosi otettu <3.

   Superkivoja kevätpäiviä sinulle myös <3

   Poista
 4. Aidasta tuli hieno ja kiva että sait apua!

  Minäkin näkisin punaista, jos olisi tuollaiset naapurit...Onneksi meillä kivat naapurit ja heidän kanssaan voi sopia asioista sekä auttaa puolin ja toisin. Tosin rivitaloon mahtuu vaikka minkäläista tyyppiä, mutta onneksi ne parhaimmat ovat seinänaapureita ;)

  Tori on kyllä hyvä paikka päästä tarpeettomasta eroon ja omalle kohdalle sattuneet kaupat on menneet hyvin ja vieläpä todella nopeasti.

  Jos meidän mies lähtisi Ikeaan, niin samanlainen lappu pitäisi kirjoittaa ja ne hyllypaikat pitäisi olla tarkasti kirjoitettuna. Eikä yhtään ylimääräistä sekuntia saisi kulua kyseisessä puljussa ;) Mutta sitten on taas eri asia käydä jossain urheiluvälinekaupassa, jossa jotakin mailaa voi hiplata ikuisuuden...

  Mukavaa viikkoa Annukka<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä ihan hitsin onnellinen, kun poika tarjoutui vapaaehtoiseksi ja paitsi leikkasi sen sata metriä aitaa, myös pelasti meidät perinteiseltä parisuhdekriisiltä :D. Joskin sen aika on yleensä vasta loppukesästä, joka lienee se oikeampi aika aidanleikkuuseen, mutta vanha ja väsynyt hernepensas on siitä kiitollinen, että sille tuntuu olevan ihan sama, milloin sitä pätkitään :).

   Koen aina ihan aitoa kateutta naapureista, joita voi vaikka pyytää loma-ajan talkkareiksi tai joiden kanssa voisi järjestää talkoot tai grillibileet tai mitä nyt vaan. Meidän möllykät kun ei edes tervehdi (koskee vaan justiin noita rajanaapureita, muutan kadulla asuu ihan mukavaakin porukkaa), vaikka samaan aikaan satutaan postilaatikolle. Ihme tyyppejä.

   Eikähän sitten kumminkaan ollut riittävän selvä mun kahden kohdan ostoslista, jossa oli se 200x300 cm Lohals juuttimatto ja sen alle liukueste. Kun ukkeli tuli kotiin ja avasin auton takakontin, siellä oli yhden liukuesteen lisäksi kaksi mattoa. Ihan vaan siltä pohjalta kai, että terassilla oli kaksi mattoa aiemminkin. Sillä erotuksella, että olivat aika paljon pienempiä :). Vaikka oikeasti ajattelin, että voi mooses tota miehen logiikkaa, koitin keventää ja sanoin, että ei se mitään haittaa, kyllä sille tuplamatolle jotain käyttöä löytyy... Ensi kerralla sitten muistan kirjoittaa sen kappalemääränkin hyllykoodin lisäksi ;).

   Mukavaa viikkoa sulle kans <3. Toivottavasti teilläkin alkaa vihdoin hanget huveta.

   Poista
 5. Wautsi miten hyvältä tuo aita näyttää. Minulla olisi tuo puskien leikkaaminen vielä edessä. Ärsyttävää puuhaa. Viimeksi oltiin miehen kanssa ihana verinaarmuilla leikkuuhomman jälkeen.
  Tori on kyllä tosi kätevä myyntipaikka. Siellä on kaikki meidänkin poistuvat tavarat menneet kaupaksi.
  Mukavaa viikkoa sinulle Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on moni asia sujunut ihan suitsait sen jälkeen, kun kiekkopoika tuli muuttokuormansa kanssa taas kesäksi kotiin. On niin toiminnan tyyppi, että kun itse otan jonkun homman vasta puheeksi (tai siis ajattelen ääneen), niin poika jo kysyy, että "No miksei me tehtäis sitä?". Ihan superia. Ukkeli kun ei piha- tai remonttihommista innostu (en silti valita, koska on meistä kahdesta innokkaampi siivoaja :)). Nytkin muuttui se reilut sata metriä raakkua pojan käsissä aidaksi, jota nytkin tässä istuessani ikkunasta ihailen. (Ei se kaunis ole edelleenkään, mutta tasainen kuin tarjotin).

   Tori on ihan super. Joskus ääneen epäilin, että mahdanko myydä liian halvalla, kun kaikki menee samantien, kun on saanut kuvat ladattua palveluun, mutta nuorempi poika valisti, että silloin, jos tavara tekee kauppansa, hinta on kohdillaan. Ja vaikken siellä niitä muitten ilmoituksia ihan työkseni tutki, niin kyllä siellä pistää silmään sellaiset jutut, jotka ei vaan vaihda omistajaa. Ellei sitten ole jäänyt vaan vanhat ilmoitukset sinne olemaan kauppojen jälkeenkin.

   Kiitos Outi ja sitä samaa sulle <3

   Poista
 6. No johan on kurjaa, että teille on sattuneet tommoiset naapurit! Voin uskoa, että on tosi ärsyttävää jos ei edes tervehditä ja varsinkin, jos tulee tommoista säätöä, että leikellään yhteistä aitaa neuvottelematta tms. Mulla taitaisi mennä hermo ja miehellä varsinkin... Meillä on onneksi käynyt tuuri ja molemmat naapurit on tosi kivoja.

  Mutta hei, mukavampiin aiheisiin. Hyvältä näyttää teidän aita! Vähän käy jopa kateeksi. Ei itse aita, koska semmoiselle meillä ei ole tarvetta, mutta ylipäätään se, että puutarhassa ja pihassa on jotain noin valmista ja siistin näköistä. Mullahan on itselläni valtava piha, joka on edelleenkin monen vuoden jälkeen ihan kauhea paikka. Kirjoitan jossain vaiheessa varmaan ihan oman postauksenkin siitä. Yliarvioin oman osaamiseni ja viitseliäisyyteni ihan täydellisesti siinä vaiheessa kun ostettiin tämä tontti ja kuvittelin, että musta tulee semmoinen puuhakas vipeltäjä, joka unelmapuutarhassaan saa aikaan vaikka mitä... Huh, enpä tajunnut silloin, kuinka paljon hommaa (ja vaikeaa semmoista) toi puutarha teettää. No, nyt tuntuu siltä, että tästä kesästä olisi vihdoin tulossa se, jolloin saan palaset kohdilleen ja jotain järkevää aikaiseksi. Toivotaan, ettei jää tänäkin vuonna kunnianhimoisten suunnitelmien tasolle :)

  Hei, olipa hyvä, että muistutit tosta torista! Me tarvittaisiin vähän kalusteita pihalle, mutta vielä tilapäisiä, joten ei kauheasti hotsita ostaa ihan uutena. En ollut tullut ajatelleeksi tota toria, pitääkin ruveta sitä selaamaan nyt aktiivisesti!

  Kivaa alkanutta viikkoa Annukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole käynyt meillä munkki rajanaapuriarvonnassa :) (ja voi tietty olla, että ovat meistä samaa mieltä, koska en tiedä, millaisessa yhteisössä ovat ennen asuneet)

   Meidän piha oli tosiaankin kaikinpuolin valmis silloin, kun tähän kotiin 25 vuotta sitten muutettiin (meidän talo on rakennettu 1956, mikä ei kuvista käy ilmi, koska on rempattu ja laajennettu muutamaankin otteeseen), mutta meidän toimesta se on sittemmin käännetty juurikin laajennuksen ja piharakennuksen rakentamisen aikoihin enimmiltä osiltaan kokonaan ympäri, koska piti vaihtaa maa-aines savesta routimattomaan vaihtoehtoon. Muuten olis kaikki rakennukset vinksallaan :). Ja siinä sitten meni edellisen asukkaan (vanha pariskunta) perennapenkit ja muutamia omenapuita sileäksi, mikä on tietty jälkikäteen ajatellen sääli, mutta oikeasti ei kuitenkaan, koska ne puut oli jo ihan puolilahoja ja minä en kumminkaan olis saanut pidettyä pioneja, enkä oikein mitään muutakaan kukkivaa hengissä. En vaan omista sen sortin peukaloa, enkä kyllä suoraan sanottuna mielenkiintoakaan (enkä myöskään aikaa, koska intensiivinen puutarhanhoito ja golfinpeluu ei mahdu samaan yhtälöön, vaan on valittava jompikumpi :))

   Hallitsevin elementti (niitten sadan pensasaitametrin lisäksi) meidän pihalla on mopoilla aikanaan montuille ajettu ns. nurmikko, jossa on sen sortin kumpareikko, että voi mennä nilkka nurin, jos ei yhtään katso jalkoihinsa :). Mutta siinä mahtui aikanaan hyvin paitsi ajamaan niillä mopoilla, myös pelaamaan milloin mitäkin ja se oli paljon tärkeämpää kuin perennat. Nyttemmin pihaelämä keskittyy enimmäkseen terassilla oleiluun.

   Siellä teilläpäin Torista löytyy varmasti ihan mitä vaan. Siksi vähän ihmettelinkin, kun meidän terassin tuolit ostanut pariskunta ajeli tänne Espoosta asti..

   Kivaa viikkoa sulle kans Emma <3.

   Poista
 7. Kyllä tuli hieno aita! Hyvä te! Ja onpa tympeitä naapureita, kun olivat aidan sillä lailla pilanneet :/ Urpoa touhua, mitä ilmeisimmin kaikin puolin heidän taholtaan.

  Tori on mahdottoman hyvä markkinapaikka. Jopa täällä, missä ei ostajia määrällisesti juurikaan ole, on saanut itselle tarpeetonta tavaraa pois nurkista. Se on aina niin suuri ilo, tulee ihan kuin henkisestikin heti lisää vapaata tilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olis jäänyt mun ja oksasaksien varaan se aidan ehostus, näyttäis varmaan aikaslailla toisenlaiselta... Ja siis rumahan se on vieläkin, mutta onneksi joka kesä kuitenkin sitkeästi jaksaa kasvattaa sitä vihreää. Ja onneksi pihan kulmalta heti alkaa metsä, koska puikula tontti satametrisine aitoineen olis melkoisen ankea jossain pellolle raivatulla uudisrakennusalueella, jossa ei vielä kasva mitään korkeaa.

   Naapurit on Lapista kotoisin ja varmaan siellä asuneet jossain, missä lähin savu on sen verran kaukana, ettei tarvi pelätä, että sattuu naapurin kanssa postilaatikolle samaan aikaan. Saattavat pian häiritä tervehtimällä tai jotain :).

   Tori on kyllä ihan super. Välillä olen miettinyt, että kannattiko taas niitten kuvien ja myyntitekstien kanssa nähdä vaivaa, kun ostaja on muutamankin kerran ilmoittautunut suurinpiirtein samalla sekunnilla, kun tiedot on latautuneet näkösälle. Mutta ehkä se on ollut yksi syy, miksi kaikki on tosiaan tehnyt kauppansa niin ilahduttavan äkkiä. Osa kuvista kun on varsin ankeita ja tekstinä esim. pelkkä "hylly" ei paljon lämmitä, enkä itse ainakaan sellasen pohjalta viitsisi alkaa kyselemään, että onko kuinkakin leveä tahi korkea tai muuta oleellista.

   Ukkelikin selvästi on sivusta seuranneena innostunut helposta kaupanteosta sen verran, että koko ajan kyselee, että mitäs sit myytäisiin :). Täytyy vähän toppuutella, ettei lähde viimeisetkin tuolit alta..

   Ja totta. Henkinen lisätila on niin parasta <3

   Poista
 8. Mitä? Ette tykkää (vai ukkeli vaan?) aidanleikkuusta?? Mut voi huudella sit seuraavalla kerralla apuun jos ei kiekkopoika oo kotosalla 😄
  Aina silloin tällöin kaipaa noita puutarha- ja pihanäkertämisiä, mitä nyt taas ei oo ollenkaan.
  No, onneks nyt on niin hirrrvee räkätauti, ettei edes haaveile kuin siitä, että torstaiks olis kunnossa -vaikka kyllä mä jo yks päivä mietin, että mihinkäs nurmikonkulmaan kävis hautaamassa parvekkeen narsissinsipulit sillä toiveella, että ne vielä kukkis tulevina keväinä 😉

  Sulla kuule sohva mätsää kohta juutaksen hyvin kaiken muun kanssa kunhan saat sen ison ja ihanan juuttimaton tuohon! Mä niin näen sieluni silmillä kokonaiskuvan -ja se kyva on oikein nätti! 👌😊

  *äääättssshiiiiiii!!* 🤧

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta täähän on loistava tieto, että voin soittaa sut apuun, kun seuraavan kerran jokavuotinen parisuhdekriisi kolkuttelee aidanleikkuun muodossa :). Oikeesti se on sen sortin satametrinen, että siihen tarvitaankin tollanen sun kaltainen touho :D.

   Mun ostoslista ei sitten kumminkaan ollut ihan vimpanpäälle selvä. Lohalseja meinaan ilmestyi meille eilen kaksin kappalein. Jaa miksikö? Siksi kuulemma, että ukkeli oli olettanut, että tottakai tarvitaan uusiakin kaksi, kun vanhojakin oli.. Maton kokohan on pelkkä sivuseikka :D.

   Oikeassa olet siinä, että mätsää kyllä ihan superkivasti nyt kaikki. Jopa sohva alkoi näyttää ihan kivalta, kun sai matosta ja tuoleista oikeanlaiset kaverit. Tyynyt vaan haalistui ihan silmissä (eikähän niitä siis siihen sohvalle ole koskaan varsinaisesti tarkotettukaan, kunhan ovat päätyneet sinne), joten niitten tilalle tarvii keksiä jotain sopivaa. Mutta se on pikku juttu se.

   Pikaisia paranemisia sinne!

   Poista
  2. No, aina sä yhdelle matolle paikan keksit 😂

   Poista
  3. Joo. Ikean palautuspiste ��

   Poista
 9. Korkeata aitaa onkin tosi vaikea leikata. Meillä pääsi kuusiaita liian korkeaksi.
  Isäntä leikkas traktorin kärryn kyydissä olleella tikkailla, vaarallista, ihan hirvitti kattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Kuulostaa tosiaan aika kyseennalaiselta leikkuualustalta... Toivottavasti traktori ei sentään ollut koko ajan liikkeessä.
   Ja toivottavasti sun olotila on jo parempi. Melko hurjilta on kuulostaneet ne paineetkin.

   Poista
 10. Meilläkin oli tuo sama aita, mutta muutama vuosi sitten puutarhuri tuli kitkemään aidan pois ja istutimme tuijat, jotka on muuten kasvaneet mielettömän hyvin, kun olivat sellaisia piskuisia. Tuossa aidassa oli muuten hirveä juurten poisto ja puutarhuri tuumi, että tätä ette kyllä itse olisi kyenneet tekemäänkään.

  Kummatkin ihanat, tykkään myös noista rottinkisista tuoleista. Ihanaa viikon jatkoa Annukka ja tämä oli jotenkin tosi kiva postaus, oli kivaa katsoa kuvia elävästä elämästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aitaa on tosiaan se sata metriä, enkä halua olla päivääkään ilman sitä justiin noista tekstissä mainituista syistä, joten huonompikin aita käy kunhan naapurit ei näy :D (oho, tuli vahingossa runo..). Kertaalleen se naapurin ja meidän välinen rotisko aiempien naapureiden kanssa leikattiin alas, muttei siitä kasvanut yhtään sen kummempi.

   Rottinkituolit oli aikansa kivat, mutta nyt tykkään noista kevyistä. Ja sohvakin passaa niitten kanssa nyt yksiin, kun tuli se uusi juuttimatto (kaksin kappalein, koska en ollut erikseen muistanut kirjoittaa siihen ukkelin kauppalappuun, että YKSI matto ;). Oli järkeillyt, että tottakai kaksi, kun vanhojakin oli. Sattumoisin vaan olivat paljon pienempiä kuin uusi, mutta eipä mittään. Ikeassa on onneksi ihan kelpo palautusajat).

   Elämästä on tullut taas paljon elävämpää, kun tuo 24v toiminnan mies tuli kesäksi kotiin. Mun ei tarvi kuin ajatella ääneen, niin poika jo sanoo, että "No miks me ei tehtäis sitä samantien :)". Ukkelia saa maanitella moneen kertaan ja sitten, kun en enää jaksa pyytää, teen itse, pystyn tai en. Aita olis kyllä ollut ylivoimainen.

   Terkkuja aidan tältä puolen <3

   Poista
 11. Jo vain on aita nyt kuosissa. Meillä on vähäsen syreeniaitaa takapihalla. Naapurin setä sen viime vuonna leikkasi. Taloyhtiön kuusiaidan leikkaa miehet talkoopäivisin eli varsin helpolla päästään.

  Terassin tuolit on tosi hyvät, ja uuden maton kanssa varmasti vielä kymppyplus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sireeniaita oliskin ihana. Meilläkin OLI iso ihana sireeni, mutta justiin siinä jokavuotisessa hermoja raastavassa aidanleikkuussa ukkeli veti sen pari kesää sitten matalaksi. Ei ollu kuulemma huomannut mitään, kun luuli, että kuuluu siihen samaan aitaan :D. Ymmärtäisin näin keväällä, kun kaikki on samaa ruskeaa, mutta sillon oli sentään kesä...

   Ja juu. Tuolit on ihanan ilmavat ja kevyet ja mattokin jo paikallaan. Niitähän siis tuli oikein kaksin kappalein, kun en ollut hoksannut kirjoittaa siihen ukkelin ostoslistaan, että tarvitaan vaan yksi. Oli järkeillyt, että tottakai kaksi, kun vanhojakin oli. Kokoerosta viis :). No onneksi hällä on taas parin viikon päästä Veholle asiaa, niin saa käydä palauttamassa ylimääräisen, jos ei sille sitä ennen löydy uutta omistajaa.

   Poista
 12. No kyllä on aita nyt vatupassissa! Pysyy naapuri piilossa. Ollaan miehen kanssa usein asuntoilmoituksia selatessa mietitty, että niissä pitäisi lukea: 1)onko mukavat naapurit ja 2) onko hyttysiä. Vaan ei lue, vaikka ovat kaksi maailmantärkeää asiaa kesäaikaan, kun ollaan pihalla ;)
  Toimelias poika teillä - tullut äitiinsä, niin en ihmettele. Hyvä kasvatus!
  Hitsi, miten siistiltä näyttää tuo teidän lasiterassi. Ja tuo ikean matto olisi niin mieluinen meillekin, mutta... Ostin jo pienen juuttimaton lepotuolin alle ja ensimmäisen vuorokauden aikana naakat repivät reunat mutkalle pesätarpeita hakiessaan. Paljastuivat nimittäin seuraavana päivänä, kun tulivat uudelle hakureissulle... Eli ei sovi avoterassille sitten vissiin luonnonkuidut, kun linnutkin tykkää...
  Nyt vaan odotellaan terassikelejä ilman mattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä tosta asuntoilmoitusasiasta. Pitäisi tosiaan olla kuvattuna tai ainakin kuvailtuna myös naapurit :). Hyttysistä on onneksi haittaa vaan osan vuotta :)

   Mutta voihan naakat. Ilmeisen hyvää pesän rakennusmatskua tosiaan se juutti, mutta aika epäreilua käydä se toisten lepotuolin alta hakemassa. Pah.

   Ikean iso Lohals-matto on nyt terassilla paikoillaan ja se sopii kyllä ihan kympisti uusien, kepeiden tuolien kanssa. Ja sohvakin näyttää nyt ihan kivalta, kun on oikeanlaiset parit. Sen verran vaan epäonnistuin siinä ostoslistan teossa, etten erikseen hoksannut ukkelille kirjoittaa, että mattoja tarvitaan vaan yksi. Toi kaksi, kun oli järkeillyt, että tottakai, kun vanhojakin oli. Pitäis vaan laajentaa kuistia, että saataisiin molemmat juuttimatot mahtumaan, kun kokoa on aikaslailla enemmän kuin vanhoilla kuviollisilla.

   Kiitos poikakehuista <3. Toimeliaisuudestaan en voi ottaa kunniaa ainakaan yksin, koska ukkeli on kyllä varsin toimelias, jos unohdetaan inhoamansa aidanleikkuu ja remonttihommat. Mutta siinä kyllä ollaan pojan kanssa samiksia, että mitä tahansa kädenjälkeä ei itseltämme kelpuuteta. Jos on tarkoitus tehdä suoraa, niin tehdään suoraa. Muu ei kelpaa :). Ukkeli puolestaan on enempi sellanen suurten linjojen mies. Onkin sanonut itsestään, että hällä on tarkkuutta vaativissa hommissa vähän sellanen "louhikkokosketus", joka on kyllä oikein osuva ilmaus :D.

   Voi kunpa saataisiin tosiaan ne terassikelit. Matoilla tai ilman.

   Kiitos taas kivasta viestistä CC ja kivoja kevätpäiviä sinne teidän kauniiseen kotiin <3 ja terkut sille toiselle puoliskolle, joka on ilmeisen mukava tyyppi myös.

   Poista
  2. Hih, louhikkokosketus tosiaan - niin ymmärrän, meidän touhut taitaa olla sellaisia...
   Mies kiitti hämmentyneen tyytyväisenä terkuista :)
   Hyvää vappua - meiltä molemmilta teille molemmille siis <3

   Poista
  3. Kiitos vapputoivotuksista <3. On vaan nykyään enempi sellanen ihan turha juhla, josta on kadonnut hohto jälkeen nuoruuden ja sen, kun pojat oli pieniä ja vappuun kuului kaikenlaista kivaa, joka samalla tarkoitti paljon kaikenlaista siivottavaa niinkuin nyt vaikkapa paukkuserpentiinien jäänteet :).
   Teillä siellä Turussa on toinen juttu, kun porukka kokoontuu juhlimaan kaupungille. Täältä se hauskuus puuttuu, eikä enää jaksa ajella muualle piknikin perässä, kun seuraavana päivänä on kuitenkin taas töitä, joten ei se skumppakaan sovi kuvioon (valivali :).

   Mutta iloista vappua teille <3

   Poista
 13. Tervehdys pitkästä aikaa! Kyllä on komee aita ja mahottoman kiltti ja varmaa komee poikakin. ;) Ai että, on noista muksuista sit vaa apuakin, vaikka joskus tuntui ettei semmosta aikaa tule. :) Meidän poika hoitaa talonmiehet hommat lomilla ollessa. Helppo käydä ko asuu naapuri kaupungissa.

  Juu-u, kyl on tullu nähtyy kans outoja naapureita, ei itellä mut siskolla. Ja ihan poliisimiehiä, mut en viitti ny mennä yksityiskohtii... samantyyppistä kuin teillä, mut vähä viel päälle.

  Täytyy sanoo, et tosi viihtysä terassi teillä. Meilläkään ei ole lasitusta, jokin aika sit ajateltii laittaa, mut aurinko porottaa siihen koko päivän ni taitais olla melkoinen pätsi. Vaikka pitäis ovee auki. Tori on kyl mainio paikka myydä ja ostaa. Meillä kans meni viime vuonna rivakasti vanhat kalusteet kaupaksi ja itelläkin tuli hyvä mieli, kun ostajat nii tyytyväisinä lähtivät. Ei muuten nuo vanhat tuolit ny nii rumilta vaikuttanu. Ei ihme, jos rouva oli tyytyväine.:) Mut on nuo uudet enemmän munkin mielee.

  Täytyy lopetella, kun kellokin on nii paljo ja kännykällä taas naputtelen.
  Hyvää kevään jatkoa sinne F:aan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa Tarja. Long time no see, joten kiva kun poikkesit :). Ja kiitos poikakehuista. Lämmittää äidin sydäntä <3. On sattunut niin kivat ja mutkattomat pojat mulle. Ja komeat, vaikka itse sanon. Isäänsä tulleet, joten siitä en voi ottaa kunniaa. (Ukkeli aina vitsaili, että "Jos pojille tulee isän ulkonäkö ja äidin järki, niin tulevat pärjäämään, mutta jos käy päinvastoin, niin voi olla takkuisempaa :D".

   Talkkari omasta takaa on kyllä ihan paras vaihtoehto. Naapureita on ainakin meidän tapauksessa turha kysellä :). Mutta sepä vasta onkin melkoinen yhtälö, jos on paitsi ikävä naapuri, mutta samalla myös poliisi. Siinä ei voi ainakaan puolustautua uhkaamalla soitolla poliisille...

   Meille ei alunperin mitään lasiterassia pitänyt tulla, vaan ihan vaan terassi, mutta niinkuin usein käy, niin hommat tuppaa laajenemaan ja suunnitelmat muuttumaan matkalla. On kyllä yksi ihan parhaita juttuja, mitä on tullut tehtyä. Eikä tullut edes kalliiksi, kun piirsin terassin itse ja runko teetettiin sitten mun suunnitelmien mukaan (puusta, koska en tykkää niistä alumiinisista). Lasit saatiin tutun lasintekijän kautta edullisesti. Mutta siis olet ihan oikeassa siinä, että jos terassi on etelän puolella (meillä on pohjoisen), niin herkästi tulee kyllä liian kuuma. Yksillä meidän tutuilla on ja sanoivat, että on sellanen krematorio, ettei jälkeen helmikuun mitään asiaa siellä istuskella :).

   Tori on kyllä niin supermyyntipaikka. Mitään en ole sieltä ostanut, kun ei ole ollut tarvetta, mutta poika on kyllä tehnyt sieltä hyviä löytöjä. Mm. ihan uudenkarhean laadukkaan kulmasohvan sai varmaan 10 prosentilla uuden hinnasta.

   Rottinkituolit oli ihan jees ensimmäiset 10 vuotta, mutta nyt niitten aika oli vaihtaa maisemaa. Etenkin kun inhosin paitsi sitä maalausprojektia, myös lopputulosta :)

   Iloista vappua ja kaikkea ja kiva kun kävit kirjuuttelemassa <3

   Poista
 14. Ei ole totta. Onko tuollaisia naapureita muuallakin kuin täällä?
  Meillä naapurin ämmä sahasi meidän pihan männystä oksat, koska ne kasvoivat hänen ilmatilassaan, ja rojautti katkotut pätkät meidän pihaan hävitettäväksi. Jotta juu, ymmärrän aivan täysin, ettei naapurisopu ole suurinta huutoa tuollaiseen suuntaan.

  Iso peukku pojalle isosta työstä!! Tuo pensasaitojen leikkaaminen on vaan se jokavuotinen riesa. Täällä aloitettiin myös tien puolelta jo.... vielä kaksi sivua tontista vaiheessa. Onneksi (miehen mielestä) sataa niin sähköleikkuria ei pysty vetämään pihalle....

  Mutta onpa todella viehättävät uudet tuolit. Tykkään kyllä vanhojenkin ulkonäöstä, vaikka sait ne kuulostamaan vielä rustiikkisemmilta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta Vivi :). Ja nyt kun kerroit ton männynoksaepisodin, niin itseasiassa vähän houkuttaisi soveltaa samaa oman naapurin koivuun. Joka syksy kun haravoidaan ja putsataan ränneistä sen lehdet.

   Ja kiitos peukuista. Poika tosiaan pelasti, koska tiedän, että ukkelia olis ollut turha houkutella leikkuuseen näin keväällä, joka ei vissiin tolle aidalle ole edes se oikea aikakaan, ja kesällä se olis kasvanut vielä korkeammaksi, joka olis tarkoittanut myös korkeampaa ketutuskynnystä, koska oikeasti vihaa sitä hommaa. Mutta ei oikein ole tällä tontilla vaihtoehtoja, koska halutaan tosiaan olla suht rauhassa sekä naapureilta että toisen puolen puistotontin läpikulkijoilta.

   Uudet tuolit on kyllä ihanan ilmavat ja kevyet ja koko terassi muuttui ihan toiseksi nyt, kun siellä on se uusi mattokin. Rauhoittui kummasti. (Joskin ukkeli oli ostanut niitä uusia 2x3-metrisiä mattoja kaksi, kun en erikseen ollut kirjoittanut ostoslistaan, että YKSI matto :). Oli järkeillyt, että tietty kaksi, kun vanhojakin oli. Olivat vaan sattumoisin aikas paljon pienempiä, mikä on ihan sivuseikka ;).

   Iloista vappua Vivi <3. Itse aion käyttää sen kaivamalla savimaata pihalla. Työn juhlaa :).

   Poista
 15. Komea aita ja yhtä pedantisti tehty kuin kaikki muukin sinun käsistäsi lähtevä, joten ei ole omena pudonnut kauas puusta. Hieno apuri oli sinulla! Kiva, että sait kalusteet kiertoon. Toisen tavis on toisen rustiikkia. Matosta kyllä tykkäsin ja olisin harkinnut sen ostoa sinulta (sisätilan laajennukseksi pojan valmistujaisia varten), jos olisin ennättänyt ennen toriasiakastasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä ollaan kyllä tän pojan kanssa samanlaisia, että jos päätetään tehdä suoraa, tehdään suoraa, eikä kelpuuteta itseltämme muuta :). Mutta onneksi se on molemmille luontaista, eikä mitään pakonomaista täydellisyyden tavoittelua. Nyt vaan toivotaan, että tänäkin vuonna aitavanhus päättää alkaa vihertää ja saadaan sitä toivottua suojaa molempiin suuntiin.

   Voihan pahus. Olispa ollut aika kiva, jos mattojen rooli valmistujaismattona olis voinut jatkua, mutta ne nyt ehti mennä. Ostaja ilmoittautui samantien, kun olin saanut kuvat ladattua Toriin, ja tuli hakemaan minuutilleen sillä kellonlyömällä, joka oli sovittu. Eikä ole kyllä kertaakaan ollut muunlaista kokemusta, mikä tekee tosta Torimyynnistä niin superia. Helpommaksi ei homma tule.

   Toivottelen mukavia puuhasteluja saaristoon. Mulla on tänään töitten jälkeen ohjelmassa montunkaivuuta savimaalla. Aloitin sen eilen, kun oli ylimääräistä virtaa. Vielä pitäis keksiä, mitä siihen monttuun istutan, koska jotainhan siihen nyt on keksittävä, kun kerarn on kaivettu :)

   Poista
 16. Aivan ihania kalusteita! Mä olen ostanut meille kotiin useampia kalusteita juuri Torin kautta ja saanut sieltä tosi kivoja juttuja joita ei osaa edes olisi kaupasta välttämättä edes löytynyt. Tai jos olisi niin luulen että niistä olisi saanut pulittaa paljon suuremman määrän rahaa. Plus myyjät on paljon joustavampia kun kaupat, ei tartte jonottaa kassalle, senkin hakee vaan sovitusti. En oo tosin kokeillut myydä, kun rymsteerattiin ennen lasta niin lensi lähinnä halpisIkeaa vaan pois niin ei siinä pahemmin tullut sitten myytyä, halusin vaan ulos ne. Se ainut jonka olin ajatellut myydä meni sekin isälle niin ei tarvinnut miettiä sen kanssa :D

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on sitten mennyt osto- ja myyntihommat justiin päinvastoin, koska itse olen vaan myynyt Torissa, mutten vielä ainakaan ostanut mitään, mikä ei ole sinällään ihme, koska en ole muutenkaan ostanut aikoihin mitään mistään :). Paitsi nuo uudet terassin tuolit Jyskin tarjouksesta. Maksoivat 35 eur kpl ja kun vanhoista rustiikeista pyysin 15 eur kipaleelta, ei jäänyt kuin parikymppiä per tuoli hinnaksi, mutta terassi ja mieli keveni huomattavasti. On ihan erilainen nyt, kun on se mattokin jo kotiutunut.

   Ikea on mun mielestä oikein hyvä kauppa. Vaikka hinnat on edullisia, niin ihan yhtä hyvin kalusteet kestää kuin kalliimmatkin. Mutta sen kuusiokoloavaimilla kokoamisen mieluusti jo jättäisin muille :). (Olin muuten vuonna 1983 kesätöissä Ikeassa Itävallassa. Siellä mun hommiin kuului nimenomaan huonekalujen kasaaminen, joten on tullut kuusiokoloa käänneltyä näihin vuosiin ihan kiitettävästi :)).

   Isät on ihania, kun pelastavat tyttärensä monessakin mielessä :).

   Iloista vappua sinne teidän koko kolmikolle <3

   Poista
 17. Ai noin ne leikataan suoraan! 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :). Tarvitaan vaan tollanen kärsivällinen leikkaaja, heinäseipäitä ja narua :). Loppu hoituu vähän niinkuin itsestään...

   Leppoisaa loppuvappua!

   Poista
 18. Onpa teillä erikoiset naapurit. Ja sulla lehmän hermot... Nyt on aita hieno ja terassi varmaan tosi kiva uuden maton kanssa. Ei vanhoissakaan vikaa. Tykkään rustiikista, olisin hyvin voinut ottaa omalle terassille nuo rustiikkiset tuolit. Ja sama kuviomattokin löytyy, tosin se asustaa keittiön pöydän alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oikeasti ihan niin hyvät hermot ole :). Välillä kiehahtaa ihan kunnolla, mutta noitten naapureiden suhteen olen tavallaan luovuttanut ja todennut, että ovat sen sortin moukkia, etteivät siitä muuksi muutu, joten mennään sitten vaan puolin ja toisin mykkinä sinne postilaatikolle ja leikellään aitoja silloin, kun huvittaa tai ei ollenkaan. Grrr.
   Olen niin onnellinen siitä keventyneestä terassista ja siitä, että kelit on sellaiset, että siellä voi jo juoda aamukahvitkin ennen töihin lähtöä. Ihanaa.

   Ehkä mua niissä vanhoissa tuoleissa häiritsi kaikkein eniten se kalkkimaali, koska inhosin sillä maalaamista niin, että lopputuloskin otti enemmän pannuun kuin ilahdutti.
   Onneksi on Tori :)
   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi