Sivut

torstai 24. toukokuuta 2018

MAHTIAMPPELI JA KEKKILÄN KESÄKUOSI


Vähän ehti jo tulla sellainen olo, että mahdanko tänä vuonna jäädä kokonaan ilman kesäkukkia, kun aloin vissiin liian ronkeliksi ja tuntui, että mikään ei oikein nappaa. 

"Se oikea" tuli kuitenkin yllättäen vastaan viime lauantain Kukkamarkkinoilla, joilla pyörin lähinnä yrtit mielessä.

Kaikkien värikkäiden kukkien keskellä nimeäni huuteli tämä valtava, vitivalkoisista kukista koottu amppeli, joka nyt vaan sattuu olemaan niin omannäköiseni kuin olla voi.

Koko komeutta en saanut kunnolla kirkkaassa auringonpaisteessa vangittua kuvaan, joten tulee muutamassa palasessa.












Amppelissa on Lobeliaa, Miljoonakelloja ja Verbenaa (kysyin nämä myyjältä, koska en ikinä itse muista tai ole varma, mikä on mitäkin).

Amppeliin en ajatellut komeutta jättää, koska vaatii paljon kastelua, enkä tykkää kun vesi lorisee samantien amppelin pohjassa olevasta reiästä yleensä ikävästi hihaa pitkin ulos. 

Päätyy sen sijaan suureen valkoiseen ruukkuun ulko-oven pieleen. Tai siis päätyi jo.

Myös Kekkilän yrttilaatikko lasiterassilla sai vihdoin täytettä, kun istuttelin siihen minttua, sitruunamelissaa, basilikaa ja kokeeksi myös Uuden Seelannin pinaattia. Viimeistä tosin vaan yhden säälittävän taimen verran ja voi olla, että vaihdan sen johonkin muuhun, koska vaikuttaa siltä, että onkin ryöpättävää sorttia, eikä sellaisenaan babypinaatin tapaan syötävää niinkuin ostotilanteessa anettiin ymmärtää. No, ei ole iso vahinko todellakaan.






Yrttilaatikko on ollut yksi ehdottomasti parhaita hankintojani ikinä. On jotenkin niin superia, kun pääsee napsimaan vihreää käyttöön suoraan keittön ovelta.

Tänä vuonna kokeilen hyödyntää myös tuota tukiseinäkettä ja laitoin siihen Katin vinkistä kiemurtelemaan pari tuoksuhernettä. En tiedä, miltä tulevat näyttämään, mutta heti älysivät lähteä kiipeilemään.  





Alahyllyllä pilkottaa pari irtoruukkua, joihin istutin yrttejä sillä mielellä, että voi nostaa sellaisenaan pöytään ja siitä sitten saa jokainen maustaa ruokansa tuoreilla yrteillä makunsa mukaan.

Liittyy siihen kauniiseen ikuisuusajatukseen, että jonain päivänä järjestän kesäkestit ystävville, katan pöydän kauniisti jaajaajaa. Toivottavasti joskus myös toteutan sen.




Kori on Parolan Rottingin kesän avajaisista ostamani tarjouskori ja siinä seilaa nyt rosmariinia, timjamia ja korianteria, jota opettelen syömään, vaikken sen mausta hirveästi piittaa. 

Toisessa irtoruukussa on pelkkää basilikaa.


Illalla ilokseni huomasin, että kuistin vierustalla kasvava syreeni alkaa aukoa kukkiaan. 






Myös naapurin mahtava, ikivanha, valtava omenapuu ilahduttaa kauniilla kukkasillaan. Meillä ei kukkia oman pihan puissa näy, koska ukkeli parturoi ne viime vuonna niin totaalisesti, ettei oikein jäänyt oksiakaan, joihin niitä kukkia voisi tulla. Mutta ihan varmasti meillä on kadun korkeimmat vesiversot..

Jos valkoinen mahtiamppeli oli kukkarintamalla "se oikea", niin sen toisen, tärkeämmän oikean kanssa juhlitaan muutaman päivän päästä 25-vuotishääpäivää. Tosin varsinainen "THE päivä" osuu tiistaille, joten se menee töissä, mutta toiveissa on, että viikon loppupuolella päästään pienimuotoiseen reissuun juhlistamaan yhteistä taivalta. Mutta ehkä kirjoittelen aiheesta erikseen ja kaivan hääkuvat esiin. Aikalailla eri vuosituhannelta on meikäläisen hääpuku viime viikonlopun takaiseen yksinkertaisen kauniiseen kuninkaalliseen hää-lookkiin verrattuna. Mutta silti se oma puku oli se ainut ja kaunein siinä hetkessä. Voivoi. Ihanhan tässä meinaa iskeä haikeus, joten parempi lopettaa tähän ja jatkaa toiste.

Iloa sinne <3

53 kommenttia:

  1. Aaaah, miten ihana mahtiamppeli! Niin kaunis : ) Vihreävalkoisuus toistuu hauskana teemana terassillanne. Jännä, miten en vielä muutama vuosi sitten voinut ymmärtää valkoisia kukkia, ne oli mielestäni ainoastaan pliisuja. Nyt rrrrakastan ja kaikki voisi olla valkoista!

    Onnea jo etukäteen suuren päivän johdosta! Odotan innolla hääkuvien näkemistä : ))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtiamppeli on kyllä ihana, mutta ilmeisen juoppo myös. Ruokiksella poikkesin kotona ja siinähän se vetelänä retkotti rappusilla, mutta piristyi kyllä, kun muutaman litran sai vettä.. Että kiirettä olis kyllä kastelun kanssa pitänyt, jos olisin jättänyt siihen reikäpohjaiseen valmisamppeliin.

      Mulla on nyt niin vihreävalkoinen kausi meneillään, ettei siihen meinaa mahtua muuta. Mutta veikkaan, että jotain sinistä kyllä tulee kaveriksi. Se on mun toinen kukkaväri. Paitsi että luonnonkukissa taas käy ihan kaikki värit, kun luonto osaa ne jotenkin niin ihanasti sekoittaa keskenään. Jopa keltaisen, joka on mulle vähän (paljon) sellanen nounou.

      Sulla on siellä kanssa ihanat valkovihreät tunnelmat omalla pihalla. Ja tunnelmat muutenkin. Mun on jotenkin niin syöpynyt mieleen se teidän yksi pihan kulmaus, josta lähtien olen sua "seurannut".

      Kiitos onnesta :). Jos kuvat ilmestyy, luvassa on ainakin melkoisen korkeat hihat :D

      Poista
    2. Meidänkin yksi ruukkuhortensia on ihan koko ajan nuupallaan, vaikka sitä on kasteltu. Rankkaa tällainen lämpö : )

      Oi, luonnonkukkkimput on ihania! Apilaa, päivänkakkaraa ja sitä keltaista leinikkiä! Ja kaikki heinätkin menee siellä seassa hyvin. Keltainen kausi oli mulla aika pitkä, tapetitkin piti olla keltaisia (gasp!), onneksi se on mennyt ohi totaalisesti. Juuri nypin keltaiset narsissiparat sipuleineen päivineen kukkapenkistä, jätin vain valkoiset.

      Nyt mua jäi kiinnostamaan, mikäköhän pihan kulmaus se oli? Kun musta meidän kaikki kulmaukset on aika tavallisia.

      Poista
    3. Se Auringon ihanat-kulmaus oli sellainen, jota varmaan useimmiten kuvasit. Muistini mukaan siinä oli kivireunuksin ympäröity pikkupuu ainakin.

      Ilahduin, kun äsken näin teiden varsilla jo lupiineja, jotka kuuluu (sinisinä ja valkoisina) mun yksiin lemppareihin, vaikka roskakasveja onkin ja jotkut niitä vihaa.
      Toivotaan kumminkin, ettei ihan kaikki kuki ihan vielä, että jää jotain iloa loppukesäänkin. Tai siis oikeastaan alku- ja keskikesään :)

      Ihanaa viikonloppua sinne.

      Poista
  2. Ihanan raikas tuo vihervalko-yhdistelmä. Tykkään itsekin. Mutta myös oikein hento vaaleanpunainen ja sininen ovat mieluisia. Kirkas punainen ja keltainen on vähän paljon nou nou mullakin (kopioin sun hauskan ilmaisun ;)).
    Neljännesvuosisata (eikös kuulostakin näin hurjemmalta?) - onnenhalaukset siitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisesta kissankellon sinisestä tykkään minäkin ja vähän veikkaan, että toisen oven pieleen väriä päätyy jahka saan aikaiseksi ja se toinen oikea sattuu kohdalle. Tyhjä ruukku näyttää vähän orvolta. Ja vaaleanpunaisia sääkukkia (mikähän se sen toinen nimi taas onkaan) mulla on myös ollut ulkoterassilla. Ja tälläkin hetkellä siellä on hennon vaaleanpunainen iso kastelukannu :). Ostin sen silloin piristykseksi, kun meidän pihalla ei ollut muuta kuin mustat rauniot tulipalon jäljiltä. Ihan hirmu iso vaikutus yhdellä kymmenen litran kannulla oli <3. Sen takia en ole sitä halunnut vaihtaakaan.

      Arvaa mikä mun mielestä kuulostaa vielä pahemmalta/paremmalta kuin neljännesvuosisata? Hopeahääpäivä. Olen aina ajatellut, että kun sellaista vietetään, ihmiset on täyttäneet sata :D

      Kiitos onnesta ja teille sinne mukavaa viikonloppua <3. Huomenna tuun päivällä käymään siellä teidän kotikaupungissa. Vähän jännittää, koska kyseessä on lääkärireissu, mutta koitan olla reipas ja ottaa vastaan, mitä tuleman pitää. Voihan se olla, että on ihan vaan hyvääkin..

      Poista
    2. Toivotaan onnekasta Turun-reissua <3

      Poista
    3. Kiitos näin takakäteen <3. Pieni huolenaihe jäi, ja sen syy on tutkittava, mutta edelleen on kaksi vaihtoehtoa sen jälkeen. Joko se, että huoli oli turha tai se, että se ei ollut, ja on tehtävä vaadittavat toimenpiteet ja sitten taas katsotaan, miten sitten käy. Mutta olen ihan suht rauhallisin mielin. Turussa oli jokatapauksessa kaunista niinkuin aina.

      Poista
    4. Yyh, niin tiedän tuon tunteen, pienen peikon olkapäällä. Niitä on ollut tässä iässä jo niin monta kertaa. Pakko vaan koittaa puristaa se ajatus, että kunnes toisin todistetaan, kaikki on hyvin. Kaikki on hyvin!
      <3

      Poista
  3. Onpas todella kaunis amppelli! Aivan on sinun näköinen, vaikken ole sinua nähnytkään, kuin kuvista;) Mutta tällainen kuvat tullut sinusta ihmisenä, että voinen näin sanoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että miten kiva kommentti. Kiitos siitä <3. Tiedän, että toistan itseäni, mutta siitä tuli erityisen hyvä mieli :). Kuin myös siitä, että "näen" sut pitkästä, pitkästä aikaa.

      Se on kyllä jännää, kuinka ihmisistä pystyy pelkän blogin perusteella muodostamaan mielikuvia, jotka ainakin omalla kohdallani on kaikki osuneet ihan oikeaan, kun olen muutamia blogin kautta tutuksi tulleita ihmisiä tavannut. Kaikki on olleet juuri sellaisia kuin olen ajatellutkin. Ja monesti tulee vaikkapa kirppiksellä tai vaatekaupassa tai missä nyt vaan kulkiessa bongattua kaikenlaista, joka sopis "sille ja sille" :).

      Iloista viikonloppua ja alkavaa kesää ja ilahdun aina kun susta jotain kuulen. Joko siellä tai täällä <3

      Poista
  4. Kauniit kukat vaölitsikin! Kannatti varmasti vähän odotella sitä oikean yhdistelmän löytymistä. Myös minä tykkään kovasti valkoisista kukista ja hääkimppunikin aikoinaan valitsin juuri valkovihreäksi.

    Mutta ihan erityisen sykähdyttävältä näytti tuo valkoinen syreeni. Kiitos Annukka taas omannäköisestäsi postauksesta. Itse olen ollut pienellä blogitauolla, mutta muiden postauksia jaksan taas lueskella.

    Iloa sinunkin päiviisi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..Siis valitsitkin .. ;-)

      Poista
    2. Kukkapillin Satun blogista luin sun kommentin ja heti huolestuin, että mitähän nyt on tapahtunut. Toivottavasti ei mitään kovasti kurjaa tai vakavaa <3. Arvaan, ettet halua siitä nyt täällä alkaa kertoilemaan, mutta lähetän joka tapauksessa lämpimiä ajatuksia sinne. Ja syreenin tuoksua, koska nyt se kukkii ihan tosissaan ja ilahduttaa myös yhdellä mun lempparituoksuista. Kielot taitaa olla ainoat, jotka vie syreenistäkin voiton sillä saralla, mutta ne ei vielä ole ainakaan meidän pihalla auenneet kukkaan.

      Jään odottelemaan kuulumisia. Sitten kun on niitten aika <3 (tulikohan nyt varmasti tarpeeksi paljon noita sydämiä tähän yhteen kommenttiin :D)

      Poista
  5. Eikös sulla ollut viime kesänä (vai sitä edellisenä) myös joku mahtiamppeli? Sulla on kyllä joku mahtiamppeli-aisti, kun löydät aina upeita amppeleita 😊

    Sä sitten kävit Parolassa? Eikä ilmeisesti ollut turha reissu 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on hyvä muisti :). Viime vuonna mulla oli samaisessa ruukussa valkoinen Diana, joka oli alunperin amppeli, mutta sittemmin reuhahti ihan valtavan suureksi. Erityisesti meidän lomanpätkän aikana, kun oli niin mahtitalkkari täällä hommissa sillä välin (voi olla, ettei tartte poikaa tänä kesänä kysellä, kun oli kuulemma niin "hirvee ressi" :D). Ja toisen oven pielessä oli siniviuhka, joka sekin oli amppelista peräisin.
      Nyt haikailen kaikkein eniten oliivipuuta, mutta tänä keväänä ei vielä ainakaan ole ollut mitään kohtuuhintaisia tarjolla, enkä raski/uskalla satsata, kun ei ole ollenkaan varmaa, onnistunko pitämään elossa.

      Ja juu. Parolassa tuli käytyä. Löytyi päiväpeitolle se kaipaamani tuoli ;). Vähän hulluahan se on, mutta järkeilin/perustelin oston itselleni niin, että tuolia voi käyttää tarvittaessa muuallakin. Ja jopa ukkelikin oli sitä mieltä, että sopii paikkaansa ja se on paljon se. Yleensä ei ota kantaa mihinkään. Tai sitten on vaan niin kohtelias, että pysyy hiljaa silloin, kun ei tykkää.

      Poista
    2. Laitahan kuvia uudesta tuolista 😊 Ja unohtui edellisestä kommentista hääpäiväonnittelut eli hirmuisesti onnea teille molemmille, myös tulevaisuuteen ❤️❤️❤️

      Poista
    3. Juu laitan sitten kun tuolin ympäristö on siinä kunnossa :). Voi mennä tovi (elikkäs vuosi-pari :D). Ei ole mikään lumikenkä tai muu perinteinen, vaan sellanen suoraviivaisempi. Erityisesti saman sarjan sohva olis ihan mahtava lasiterassille, mutta maksaa sen verran paljon, ettei ole tulossa :). Eikä ukkeli halua luopua vanhasta, joten se keskustelu on käyty ennenkuin on käytykään..

      Ja kiitos paljon <3. Eilen kaivelin kaapista meidän virallisen hääkuvan (ei ole missään esillä) ja pinkan koevedoksia, jotka oli aika koomisia. Jos toinen näytti itseltään, niin toinen oli joku ihme pölö. Mulla muutamassa silmät kiinni tai vaihtoehtoisesti sellanen ihme kylmä tai ylimielinen ilme, joka kyllä on ollut silkkaa vahinkoa. Siitä päivästä oli kuitenkin kylmyys kaukana :). Katotaan, jos muistan laittaa kuvan näytille. Vanhassa blogissa se kävi viisi vuotta sitten, mutta se oli silloin se.

      Ihanaa viikendiä <3

      Poista
  6. Hurmaava amppelipöhäys 💞
    Mulla on parvekkeella pelkkää pelargoniaa kun ei meinaa tila riittää muulle. Amppelikauppiaan olen kiertänyt kaukaa aina torilla poiketessa kun kuitenkin sortuisin johonkin mikä sitten pahimmassa tapauksessa ruttaantuis oven ja kaiteen väliin 🤔 -saas nähdä kyinka käy kun lauantaina mennään pikkurinsessojen kanssa torille pyörimään 😂

    Kivvaa kesäviikonloppua 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mulla on kyllä tuoreessa muistissa sun ylileveät amppelikuljetukset torilta pyörälllä Lillaan :). Että ehkä pareen, kun et palaa samaan malliin tai voi olla rinsessoilla ahdasta kesäkukkaviidakossa :).

      Mun mahtiamppeli on myös mahtijuoppo. Jos olis ollut siinä pienessä muovipurkissa, olis kuivunut jo kymmeneen kertaan, kun nytkin saa kaataa litratolkulla vettä tämän tästä. Mutta kaunis se on, ei voi mittään.

      Kivvaa viikendiä sinne myös <3

      Poista
  7. Onpa kaunis kesäkukkaryhmä. En ole pitänyt kiirettä kesäkukilla, kun voi tulla vielä hallaa öisin. Eikä tarvi miettiä mitä laitan, kun joka vuosi se on sama: kaksi isoa amppelia valkoista lumihiutaketta. Siirrän ne aina muoviruukuista koriamppeleihin, joissa on muovia, ei tarvi jatkuvasti kastella. Muutama muu kesäkukka sitten pitkin puutarhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just kuuntelin, kun tänään muuan rouva sanoi toiselle, että hän ostaa kesäkukat vasta 10.6. jälkeen, kun siihen asti voi hyvin olla yöpakkasia. Mietin, että jaaniinjuu, sellaisen rajan olen itsekin kuullut ja muistaakseni sitä aiempina kesinä noudattanutkin (myös ämpäripottujen suhteen, jotka nyt on jo tovin työntäneet varsia pintaan), mutta jotenkin tänä keväänä on mennyt kaikki ajantaju, kun koko ajan vaan aurinko paistaa (sulle uskallan kirjoittaa, että mun mielestä jo vähän liikaakin, koska en ole mikään erityisen kuumankestävä).

      Lumihiutaleet (mainio nimi kesäkukalle muuten) ei ole mulla menestyneet, vaan aina rapistuneet ruskeiksi. Vissiin liian paahteiselle paikalle olen sijoitellut.

      Poista
  8. No on kyllä aivan huippu hieno mahtiamppeli ja joo, ihan sun näköiset kukat. Valkoista sen olla pitää, eikös se niin ollut noiden kukkien kanssa :)
    Oikein paljon onnea jo näin etukäteen teille. Huikeasti vuosia teillä on jo takana ja toivottavasti monen monta vielä edessä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä kukat on ihan mun näköiset. Vai olisko se ennemminkin sitä, että itse haluaisin olla noitten kukkien näköinen :).

      Olin aika järkyttynyt, kun tajusin, että 25-vuotishääpäivää nimitetään hopeahääpäiväksi, josta itse olen ajatellut, että sitä vietetään, kun ihmiset on jo täyttäneet sata :D. Mutta ollaanhan me yhteensä jo 107, että menkööt hopeahääpäiväkin siinä sivussa..

      Eiköhän tässä jatketan ihan samaan malliin niin kauan kuin saadaan elää. Toivottavasti pitkään ja hyvin.

      Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  9. Ihana yrttilaatikko! Tuo on niin suoralinjainen ja selkeä, että sitä katsoessa tulee suorastaan yrttien himo! Varmasti eivät jää yrtit käyttämättä, niin kuin mulle on “joskus” käynyt. Ja aivan ihana idea tuo irtoruukkujen sellaisenaan pöytään nostaminen! <3

    Tuleeko sinulle yrtteihin muuten helposti ötökäitä? Jos ei tule, niin estätkö sen jotenkin? Korianteri on aiheuttanut itselleni joskus (siis sen harvan kerran, kun olen mitään istuttanut) suurta harmia, kun siihen tuli valtavasti kirvoja tai jotain muita ötököitä.

    Ikimuistoista hääpäivää! <3 25 vuotta on pitkä aika, ja siinä oppii tuntemaan toisen jo aika hyvin, niin hyvässä kuin pahassakin. Paljon onnellisia vuosia eteenpäinkin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kekkilä on ollut mun kaverina muutaman kesän, enkä enää osaa kuvitella kesää ilman Kekkilää (voiskohan tosta nimen toistamisesta jo saada jotain sponsorirahaa :D). Sitä tuntee jotenkin olevansa parempikin luomuviljelijä, kun voi tosiaan napsia yrtit käyttöön suoraan takaovelta. Ja laatikko vetää sen verran paljon multaa, että kaikki kasvaa siinä vähän niinkuin itsestään, kun vaan muistaa kastella, kun basilika alkaa nuupahtaa.

      Piti oikein miettiä, että onkohan mulla koskaan ollut mitään ötökkäongelmaa ja meinasin jo vastata, että ei, mutta kun tarkemmin mietin, niin yhtenä kesänä oli jotain sellasia pieniä mustia lentäviä ötököitä, jotka jotenkin asustelin siellä mullassa tai jotain. Oli mun mielestä sen kesän yleinen vitsaus, eikä pelkästään meidän. Mutta voi olla, että keksin tän ihan itse.

      Meidän hääpäivä tulee olemaan ihan perustyöpäivä, tai korkeintaan tavanomaista vielä pidempi sellainen, mutta sitä seuraavaksi viikonlopuksi lähdetään edes vähän johonkin ja justiin varovasti zuumailin säätietoja ja näyttäisi, että ei käy perinteiset, vaan tää ihme hellejakso jatkuu vielä silloinkin. Mutta on noita säätietoja ennenkin peruttu, joten en usko ennen kuin näen.

      Kiitos paljon onnesta <3. Ja terkut sinne kauas <3

      Poista
  10. Upea amppeli, itselleni on tärkeää että on paljon vihreää... muut värit vielä mietinnässä kun en ole päässyt parvekkeelle vielä kukkia valitsemaan - meillä vaihdettiin eilen taloyhtiössä ikkunat - nyt vaan pitäisi saada tavarat jonkinlaiseen järjestykseen. Vielä tekevät jotain pieniä juttuja kuten pellitystä ja sälekaihtimien asennusta
    Ilmeisesti alitajuisesti on tullut stressattua kun aamuisin on herännyt pääkipuun. Tänään ei enää särkenyt...tietty oman huolenaiheensa tuo isän vointi. Toipumassa hänkin mutta jatko on vielä epäselvää... et pystyykö enää yksin kotona asumaan, mutta sen näkee sitten
    Joka tapauksessa mukavaa kesän alkua ja tätä päivää - mie lähen töihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vihreä on parasta <3. Muut vasta sitten.

      Olen seurannut telkkarista Putkiremontti-dokkaria, jossa kerrotaan yhden taloyhtiön putkirempasta. Se on ihan mun lemppari, mutta samalla ahdistaa ihan tosissaan sen, kuinka monta mutkaa on matkassa ja kuinka monta näkemystä ja mielipidettä ja arvostelijaa ja kaikkea. Huuuuh. Toivottavasti teidän ikkunoidenvaihto on sujunut kivuttomammin. Uudet ikkunat on jokatapauksessa hyvä juttu, vaikka varmasti remppa on haitannut normielämää niinkuin niillä valitettavasti on tapana.

      Tunnustan, etten ole pystynyt lukemaan sun isä-aiheisia tekstejä. Ahdistuin, kun näin sen kuvan amputoidusta jalasta. Olen niin huono kestämään mitään sellasta. Pahoittelut <3.

      Toivottavasti sun päänsärky ja stressi hellittää ja pystyt nauttimaan tästä ihmekesästä. Edes vähän <3

      Poista
    2. Ei se mitään - ymmärrän <3
      Useimmiten yritän keksiä jotain positiivista mutta tuo nyt vaan aika lailla mielen päällä

      Kyllä mä nautinkin kesästä ja olostani - uudet ikkunat on laitettu paitsi asentaja unohti mun makuuhuoneen sälekaihtimen asentaa loppuun, tulee maanantaina sen tekemään - aika monta soittoa joutui senkin tiimoilta tekemään. On vielä siinä heillä hommia, pellityksiä sun muuta - ja itsellä tavaroiden paikoilleen ja uudelleenjärjestämistä, mutta siitä en ota stressiä. Nuorempi tyttö tulee viikonlopuksi, mikäs sen mukavampaa

      Poista
    3. Se on selvää, että mielen päällä päällimmäisenä on huoli isästä <3. Mutta ihana kuulla, että tyttö on sulla ollut viikonloppuseurana. Kyllä se vaan on niin kivaa, kun voi oman jälkikasvunsa kanssa viettää aikaa. Meilläkin oli täällä eilen niin supermukavaa, kun pari vanhemman pojan kaveria tuli meille pojan kans grillailemaan ja iltaa istumaan, ja me saatiin ukkelin kanssa olla mukana porukoissa. On ne niin fiksuja noi nuoret, että ilo keskustella melkein mistä vaan.

      Poista
  11. Kukkamarkkinoilla oli valinnanvaraa. Minulta jäi kesäkukat kuitenkin ostamatta kun löytyi niin paljon muuta mukavaa kannettavaa.
    Aivan mahtavaa, että yrttilaatikkokasvimaa on ovenpilessä, kaunis ja käytännöllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Itse olin niin yrttiorientoitunut, että keskityin vaan niiden löytämiseen, mutta noteerasin kyllä, että paikalla oli mm. perennataimien myyj(i)ä, jota en muista ennen nähneeni. Samoin kuin sellaisia vähän erikoisempien (mun mielestä siis) kasvien kauppiaita. Koristebataatti ja erilaiset heinät jäi ainakin mieleen. Että taidan nyt kyllä perua sen, mitä sulle sanoin Helamarkkinoista suhteessa Kukkiksiin. Taisi kuitenkin se helahommien tarjonta olla enemmän sellasta perusmarkkinajuttua, eikä niinkään sua puutarha-alan moniosaajana kiinnostavaa. Että näkymisiin ensi vuoden Kukkamarkkinoilla :).

      Yrttilaatikko on kyllä super. Mies justiin äsken sen noteerasi vähän niinkuin uutena tuttavuutena, vaikka on useamman kesän samalla paikalla ollut, ja sanoi, että "Toi sun viherpuutarha on kiva, kun se on tollanen vähän niinkuin japanilaistyylisen rauhoittava" :D. Se oli ukkelilta paljon sanottu se.

      Poista
  12. Tosi upeat valkoiset kukat! Mulla puuttuu ulko-ovelta tyystin kesäkukka, kun en ole a) jaksanut raahautua kukkakaupoille ja b) en tiedä minkä värisen haluaisin. Liikaa vaihtoehtoja ja liian vähän päätöksentekokykyä :D Onhan tässä kesää onneksi jäljellä.

    Mukavaa viikonloppua sinne! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Kesää tosiaan on jonniin verran vielä jäljellä :). Aurinko on vissiin pehmentänyt pään niin, että on mennyt ajanatajukin ihan tyystin. Äsken justiin tuijottelin päivämäärää tässä koneen kulmassa ja mietin, että jaaniinjuu, nythän on vasta toukokuu. Onneks.

      Viikonloppukin kerkis jo melkein livahtaa ohi, mutta vielä saa vähän aikaa nautiskella. Kivat sinne <3

      Poista
  13. Jösses miten hieno amppeli ja tuo yrttihommeli on niin ihana. Mekin olemme alkaneet haaveilemaan täällä yrteistä tai oikeastaan meidän sunnuntaina 14vee täyttävä toivoo joko kanoja tai yrttimaata hih. ;) Joten tiedä minkälainen viljelmä meille vielä sukeutukaan.

    Ihanaa viikonloppua Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mieltä niin lämmittää toi 14-v:n toivomus. Kanoja tai yrttejä :). Niin että valkkaa nyt sitten äiti siitä :). Jotenkin jo näen ne kanat siellä teillä vilistämässä Samun ja kissan kans ja Tiia sitten kanaemona vahtimassa härdelliä :D. Yrtit ois ehkä vähän iisimpiä, mutta jotenkin nyt kallistun noitten kanojen puolelle, kun ootte jo valmiiksi sellanen eläinrakas perhe.

      Suloista sunnuntaita sinne <3

      Poista
  14. Ihana amppeli, ihan loistava! Tää kesä tuli nyt jotenkin niin äkkiä, etten ole ehtinyt yhtään mukaan, mulla ei ole vielä mitään kesäkukkia, saiskohan nyt viikonloppuna tehtyä asialle jotain... ja tuo Kekkilän laatikko on kyllä ihana kanssa, melkein tekis mieli...

    Ja siis neljännes vuosisata siellä täynnä kohta, vau ja onnea teille molemmille! Meillä on siihe viralliseen vielä matkaa, mutta kihlauksen neljännes vuosisata täyttyy itse asiassa vissiin (?) ensi vuonna, täytynee ehkä tarkistaa asia 😂.

    Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Nyt saatiin vähän vaihtelua sille ikuiselle "talvi yllätti suomalaiset"- hokemalle, kun se olikin kesä, joka tällä kertaa järkkäs yllärin. En melkein usko, että aina vaan aurinko paistaa (enkä nyt siis tietenkään valita, mutta ihan vähän vähempikin helle kyllä riittäis mulle, kun en ole mikään erityisen kuumankestävä..).

      Tuntuu ihan hullulta, että meillä tosiaan on ens viikolla hopeahääpäivä. Olen jotenkin ajatellut, että sellaista juhlitaan sitten, kun ihmiset täyttää sata :D.

      Viikonloppu oli taas turhan lyhyt. Tai siis, eihän se vielä oo loppu, mutta noinniinkuin melkein. Mutta leppoisaa sunnuntaita sinne <3

      Poista
  15. Aivan ihana tuo amppeli ja niin on tuo yrttilaatikkokin. Valkoinen on niin kaunista ja korostaa kasvien vihreää väriä.
    Onnittelut tulevan hääpäivän johdosta!
    Meillä on myös tänä vuonna jonkinlainen hiukan suurempi hääpäivä. Kesäkuussa tulee täyteen 45 vuotta! Ensi vuonna sitten melkeinpä vieläkin suuremman juhlan aihe: 50 vuotta siitä kun aloimme seurustella.
    Oikein lämmintä ja ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Hiukan suurempi hääpäivä" kuulosti nyt kyllä turhan vaatimattomalta :). 45 vuotta naimisissa on mun mielestä melkoisen merkittävä juttu. Onnea jo valmiiksi siitä <3. Ja aloin miettiä, että kauankohan meillä mahtaa olla aikaa siitä, kun alettiin seurustella. Se on vähän epämääräinen ajanjakso, kun tavallaan alettiin useampaan kertaan ja sitten taas elämä vei tahoilleen, mutta jos ihan ekaa tapaamista mietin, niin siitä on 37 vuotta. Kääk :)

      Leppoisaa sunnuntaita Kristiina <3

      Poista
  16. Nyt on kyllä niin upea amppeli että sen kehtaa laittaa pihan parhaalle paikalle.
    Siis mistä löytyy noin upea yrttilaatikko, minäkin tahdon. Oliko kallis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtiamppeli on viikossa kasvanut entisestään, kun sai lisää multaa alleen. Se on kyllä ihan superihana kaikessa valkeudessaan.

      Nuukailin ton Kekkilän viljelylaatikon kanssa tosi pitkään, kun taas kerran oli mielessä se kaunis ajatus, että "kyllähän tollasen voi itsekin nikkaroida" (jonka olis voinut suoriltaan rankata sarjaan "ei tule toteutumaan ikinä"), mutta lopulta viisastuin ja tilasin Hobby Hallista, kun sattui olemaan kanta-asiakastarjouksessa. Oliskohan normihinta ollut jotain 160 euron luokkaa. Tai sitten se oli se tarjoushinta, en ole varma. Mutta on kyllä ollut joka euron väärtti. Monta kesää jo on ollut paikallaan kesät-talvet ja ihan näyttää uudelta edelleen. Eikä ole vinksallaan mihinkään suuntaan niinkuin se kotikutoinen todnäk olis ollut.

      Voi olla, että tää on jo vanhaa mallia ja saa halvalla, jos on edelleen myynnissä. Katselin meinaan, että Kekkilältä oli tullut sellanen uusi, modernimpi versio. Sellanen suoralinjaisempi. Saattaisit tykätä siitä.

      Poista
  17. Tämä nyt ei varsinaisesti yllätä sinua sen kummemmin kuin minuakaan. Nimittäin kun teimme muutama vuosi sitten (nyttemin turhaksi osoittautuneen) piharemontin, mulla oli vakaa suunnitelma, että kaikki puutarhan istutusalueiden kukkapusikot ovat täynnä keväästä syksyyn kukkivia kukkia, jotka kaikki ovat valkoisia.
    Noh, tuli sinne valkoistakin, mutta myös väriä, koska viskelin kuolleeksi luulemiani siemeniä sateenkaaren eri väreissä sinne sekaan piruuttani, ja se sateenkaaren kirjavuus sitten valtasikin ne istutuspenkit.


    Ihanaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jotenkaan en tosiaan ole yhtään yllättynyt sun valkoisesta suunnitelmasta :). Ja uskon ja toivon, että se vielä toteutuukin <3. Jotenkin vaan niin tyypillistä toikin, että kylvää jotain sillä mielellä, että tuskin näistä mitään tulee, yllättääkin totaalisesti. Oliskohan valkoinen jotenkin sellanen "heikompi" väri, koska ei mullakaan taida kasvaa mitään valkoista, mitä olen itse istuttanut. Tai siis yrittänyt.

      Lauantai jo ehti luikahtaa ohi, mutta onneksi on vielä tätä päivää jäljellä ja ehdin toivottaa leppoisaa sunnuntaita <3

      Poista
  18. Upea amppeli! Kivasti yhdistelty erilaisia valkoisia kukkia. Tuota ideaa voisi itsekin käyttää, kun vaan muistaisi.

    Joo, ei tännekään kelpaa mikä tahansa amppeli, vaan kyllä se pitää sykähdyttää...Ihme, että tänään kelpuutin kahden ensimmäisen puutarhamyymälän amppelit. Joskus pitää kiertää kakki mahdoliset puutarhat ja myymälät ja vielä useampaan kertaan, ennenkuin kelpaa.

    Tuo yrttilaatikko on myös ihana, voisin täyttää sen kesäkukilla meidän terassilla. Tosin talvisäilytys olisi hankalaa, mutta jos olisi tilaa, hakisin heti tuollaisen;)

    Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua☀️💕☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin jo suorastaan hävettää mennä Prisman kesäpihalle tai paikalliselle puutarhalle pyörimään, kun olen käynyt niissä, jos en nyt ihan joka päivä, niin ainakin joka toinen, justiinkin yrittämässä päättää, mitä kukkia valkkaisin, mutta kun en ole osannut, on pitänyt lähteä tyhjin käsin ja seuraavalla kerralla taas sama uudestaan.. Ihan kuin se jotain auttais, kun ei se valikoima siitä muuksi muutu, eikä mun päätöksentekokykykään näköjään. Sen takia helpotti, kun mahtiamppeli yllätti torilla.

      Mietin tota Kekkilän laatikkoa, että meillä se on tässä lasikuistilla kesät-talvet, eikä ole mennyt miksikään, vaikka on talvella yhtä kylmä kuin ulkonakin. Mutta toki ei sada lunta päälle. Että kyllä se varmasti pärjäis talvet ulkonakin, mutta ehkä ei ihan niin siistin valkoisena säilyis. Tai ainakin voisin kuvitella.
      Laatikko sopis kyllä kesäkukille kans ihanasti. Joskus olen ajatellut yrttien sekaan jonkun kukankin istuttaa, mutta syötävät on kumminkin vieneet voiton. Nyt siihen taustalle istuttamani pari piente tuoksuhernettä on jo kiivenneet paljon ylemmäs kuin kuvassa ja tehneet uusia versoja, jotka laitan kiemurtelemaan eri suuntiin. Hauska nähdä, mitä siitä tulee.

      Sulokasta sunnuntaita sinne <3

      Poista
  19. Kyllä luonto tarjoaa nyt parastaan. Tosi tyylikäs tuo yrttilaatikko. Siitä on helppo nappailla yrttejä kokkailuihin. Me odotellaan, että syreeni alkaisi pihassa kukkia. Naapureille ja koko kylässä kaikkien syreenit jo kukkivat runsain mitoin, mutta meillä vasta nyt näyttää heräämisen merkkejä :D Aurinkoa ja positiivista energiaa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän syreeni haluaa selvästikin odottaa vuoroaan, että saa sitten vähän niinkuin olla kulmakunnan kingi, kun päättää alkaa kukkimaan :). On kyllä niin kaunis ja hyväntuoksuinen puska, että surku, kun kukinta on niin lyhytaikainen ilo.

      Tästä on tulossa poikkeuksellinen viikko, kun pidän loppupäästä vähän vapaata ja lähdetään ukkelin kanssa pienesti reissuun. Kelit näyttää täsmästi viilenevän justiin samaan aikaan. Pöh. Mutta ei anneta häiritä.

      Kaikkea kivaa teille kans.

      Poista
  20. Oi että noi kaikki valkoiset kukat on niin ihania! Mulla on haave samanlaisesta valkovihreästä yksinkertaisuudesta (= tyylikkyydestä) ja sitten kuitenkin joka vuosi kesäkukkakaupassa riehaannun ja ostan hillittömän määrän eri värisiä (ja muutenkin yhteensopimattomia) kukkia, jotka vielä kaiken lisäksi onnistun aina tappamaan parissa viikossa :D

    Yrtit keittiön lähellä on kyllä aivan huippu juttu! Mulla ei ihan noin lähellä ole, muutaman askelen joudun ottamaan ovelta pihan puolelle, mutta ei se liian pitkäksi matkaksi ole osoittautunut. Nyt meinaan nyysiä täksi kesäksi ton sun idean ruukuista, jotka nostetaan pöytään ruokailun ajaksi - toihan on ihan mahti-idea!

    Ihanaa hääpäiväviikkoa <3 Ja hei, kaiva ihmeessä ne hääkuvat esille, olisi ihana nähdä niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut varsinaisesti mielessä mitään, mutta mahtiamppeli onneksi tuli ja pelasti, kun erottui sillä hohtavalla valkoisuudellaan kaiken väriloiston keskeltä. Loppui ainakin vähäksi aikaa Prisman kesäpihalla tai paikallisessa puutarhamyymälässä pyöriminen :). Aloin jo molemmissa suunnilleen pyytelemään anteeksi jokapäiväisiä käyntejäni, jotka aina päättyy kuitenkin siihen, etten osaa päättää, mitä haluan. Ei olis ensimmäinen kerta kun käy niin, että kun päätös on valmis, kesäkukkakausi on ohi ja loppuunmyyty..

      Munkin mielestä pöytään nostettavat yrttiruukut oli suorastaan nerokas idea (joka tuskin on alunperin omani), mutta nyt tarttis vielä saada aikaiseksi se porukka siihen pöydän ympärille ja ruokaa, johon niitä yrttejä käyttelis :).

      Virallinen ysärimallin hääkuva pätkähtää tänne huomenna. Niin mielelläni laittelisin niitä päivän aikana itse räpsittyjäkin, mutta on niin iskostuneet tietoturva-asetukset ja yksityisyydensuojat takaraivoon, että en voi sitä tehdä.

      Kiitti Emma ja näkymisiin huomenna <3

      Poista
  21. Mää niin tunnen kaikki noi tuoksutkin tänne :)

    Laitoin eilen kesäkukat. Ne iänikuiset, samettiruusut ja pelarguuniat. Ne kestää ja voi hyvin mökillä, missä nyt paahtaa eikä kukaan niitä kastele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä :).

      Samettiruusut kuulemma on omiaan pitämään ötökät loitolla. Ja pelakuuthan nyt on niin perinteiset, että eihän me mummot osata olla ilman :).

      PS. Huomenissa olis tarjolla ysärihäälookkia, jos kerkiit kurkkaan. Ukkeli oli sillon niin kommee. (Oma mielipide :))

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi