Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2016

HAVU- JA SAMMALPALLOILUA


Mieli tekisi sanoa pari valittua sanaa tästä jatkuvasta pimeästä, mutta en sano. Eipähän häikäise ainakaan.







Olen viimeaikoina pitänyt perjantait vapaata ja ihan tietoisesti päättänyt olla silloin tekemättä yhtään mitään järkevää, ja keskittyä mieluummin fiilispohjalta kaikenlaiseen jonninjoutavaan. Sikälimikäli saan jotain aikaiseksi. Jos en, niin sitten en. Menkööt kalsareilla vaikka koko päivä, jos niikseen tulee. 

Viime perjantaina innostuin ilokseni askartelemaan havupalloja 100% outdoor-blogin Katin taannoisen ohjeen innoittamana. 

Ensimmäisen pallon väkersin kylppärin lattialla, mutta tuli lähtöpassit, kun mies väitti, että menee viemärit tukkoon havunneulasista. No ei mennyt, mutta risti-istuva työasento kovalla lattialla oli sen verran epäergonominen, että oli pakko raivata jostain pöytätilaa. Ja koska arvasin, että keittiöön ei ole asiaa, tai alkaa pirttihirmu uhkailla imurilla, ulkoistin työpajan terassille, johon linnoittauduin iltaa viettämään. Tai siis ei se tainnut olla edes ilta, vaan iltapäivä, mutta säkkipimeää jokatapauksessa.







Homma vaan tyssäsi siihen, että havut loppuivat kesken, eikä huvittanut enää sysipimeässä lähteä uusia hakemaan, joten jatkoin seuraavana päivänä. En ollut varautunut siihen, että havuja kuluu p a l j o n. Ylimmässä kuvassa näkyvä kukkurallinen iso Ikean kulhollinen riitti vain noin puoleen palloon.

Katin alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta sen verran tässä valotan, että pallojen pohjana voi käyttää joko pyöreää Oasis-sientä tai vaikkapa pallon muotoon taivuteltua kanaverkkoa.

Vissiin oikeaoppinen sieni olisi sellainen ruskea kuivakukille tarkoitettu, mutta olivat sen verran arvokkaita, että itse ostin puolta halvempia vihreitä sieniä. Halkaisijaltaan 14 cm. Enkä kyllä huomannut pallojen mitenkään erityisesti murenevan matkalla.

Ennen havuja kannattaa palloon värkätä ripustuslenkki. Joko kierittämällä narua pallon ympäri tai painamalla pallon läpi rautalankaa niin, että tekee toisesta päästä lenkin ja "ankkuroi" toisen pään taivuttamalla ja työntämällä sen pallon vastakkaisella puolella sieneen tai verkkoon niin, ettei pääse luistamaan läpi (niinkuin itselleni kävi).

Sitten vaan pätkitään havut ja pistellään palloon noin sentin välein. Itse koitin tehdä noin 10 cm pätkiä, mutta jossain kohtaa alkoi mitta karata pidemmäksi. Vaan ei sen väliä. Ei ollut tarkoituskaan tehdä mitään säntillisiä muotoja, vaan enempi sellainen "luomupallo". Ja kivoja niistä tulikin. Kiitos Kati tästä inspiraatiosta! Oli kivaa pitkästä aikaa innostua askartelemaan jotain.










Siellä killuvat ulko-ovien pielissä.

Ja kun kerran vauhtiin pääsin, iski pakottava tarve kokeilla myös sammalpallojen tekemistä. Niiden ohjeeseen törmäsin etsiessäni paikkaa, josta voisin ostaa Oasis-sieniä, ja päädyin Ruusu ja Rautalanka-nimiseen verkkokauppaan.

Tässä linkki ohjevideoon, joka oli hauska ylläri, kun ennakko-odotusten vastaisesti ohjeistaja ei ollutkaan nuori naishenkilö, vaan Seppo :). Kiitos Seppo selkeistä ohjeista!

Tein kokeeksi yhden isomman ja pari pienempää palloa, joista ensimmäiseen käytin samanlaista 14 cm vihreää Oasis-sientä kuin havuhommiinkin,  ja pienempiin edullisia styrox-palloja.

Ei tullut kuvaa työvaiheista, mutta Sepon vinkkivideolta löytyy.

Sammal kannattaa irrotella mahdollisimman yhtenäisenä ja ohuena kaistaleena. Huomasin, että parhaat "levyt" kasvavat pienehköjen kivien päällä. Kalliolla sammal kyllä näyttää ohuelta, mutta saattaa olla kasvanut koloihin paksusti, eikä ole enää helppoa työstettävää.

Mies osallistui hommaan mitään kyselemättä taivuttelemalla ohuesta rautalangasta hakasia, joilla esikiinnitin sammaleen palloihin sieltä sun täältä.

Lopuksi kieputin pallojen ympärille vihreää metallilankaa, jonka halusin jäävän mahdollisimman piiloon "luomu-lookin" aikaansaamiseksi.

Sepon ohjeessa käytettiin tarkoituksella näkyvämpää lankaa ja lisäksi led-valonauhaa, mutta itselleni sopii paremmin tuo luonnonmukaisempi versio. Ja voihan ne valot lisätä myöhemmin, jos huvittaa. Nyt ei vielä huvittanut.



 




Aika kivoja tuli.  Ja tekeminen oli terapeuttista.

Että ei muuta kuin palloilemisiin!




54 kommenttia:

  1. Kiva kun mieskin innostui askasteluun:) vai oliko Sepolla osuutta asiaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus, kun en hoksannut esitellä Seppoa ukkelille :).

      Mutta mies avustaa kyllä aina mielellään, kun vaan muistan käyttää oikeita sanakäänteitä. Niinkuin nyt vaikkapa, että "voisitkohan auttaa yhdessä hommassa, kun siihen tarvitaan voimaa ;)". Toimii aina. Ja ihan vapaaehtoisesti osallistui myös sammalen etsintään ja "pöllien" kantamiseen metstästä, kun niillekin mulla oli käyttöä.

      Poista
  2. Ihania tekeleitäni. En olekaan pariin vuoteen tehnyt havupalloja :)
    Sammalpallot ovat suloisia <3
    Ihanaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulta noi syntyis käden käänteessä. Kunhan taas käsi kääntyy :(.

      Sammalpallot on kyllä aika symppiksiä palleroita. Ja pysyvät taatusti lasikuistilla hyvänä vaikka maailman tappiin. Tai ainakin niin kauan kuin on kosteaa. Ja sitä sorttiahan nyt näyttäis riittävän. Plääh.

      Toivottavasti sun kivut on edes himpun verran hellittäneet. Tai ainakin pitävät taukoa.

      Poista
  3. Hienoja väriläiskiä harmaaseen arkeen (ja juhlaan) Mulla olis inspistä havukranssin tekemiseen, mutta aika on just nyt vähän kortilla. Havupalloja oon tehnyt joskus, mutta nyt mulla on sellainen ikipallo. Ostin joskus parvekkeen kaiteseen tekohavunauhaa, josta sitten kerran tein pallon. Laitoinpa siihen myös vanhan valosarjan, jossa osa lampuista oli rikki. On mennyt useamman joulun täydestä kuin väärä raha tuolla parvekkeella.

    Sammalpalloja tein joku vuosi sitten myös. Pallon tein kostutetusta sanomalehdestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kans ihastellut kivoja varpu- ja muita kransseja toisten blogeissa, mutta veikkaan, että jos sellaista alkaisin värkkäämään, siitä ei tulis ikinä valmista, kun aina olis joko liikaa tai liian vähän jotain. Joten parempi pysytellä näissä yhden materiaalin jutuissa, niin tulee valmistakin ennen kesää :).

      Mulla on kanssa tapana käyttää valosarjoja vielä siinäkin vaiheessa, kun osa lampuista on palanut. Itseasiassa se on joskus ihan hyvä vaan, kun vaan joka toinen palaa. Ja ylimääräisen johdon voi tunkea sinne havukkoon :)

      Mutta eipä tullu mulle mieleenkään noin ekologinen sisäpallo kuin kostutetut sanomalehdet. Däämmm. Ens kerralla sit... Kiitos vinkistä ja semppiä muuttopuuhiin!

      Poista
  4. Kummasta noista tykkään enemmän? Vaikea sanoa kun molemmat ovat niin hienoja. Ehkä kuitenkin nuo sammalepallot vetoavat minuun enemmän. En ole itse tuollaisia palloja yrittänyt tehdä, vaikka usein olenkin niin suunnitellut.

    Huokailit tuossa alussa pimeyttä. Minä aidan olla ainoa ihminen maailmassa joka tykkää näistä pimeistä päivistä tähän vuodenikaan. Jouluksi mennä Lappiin tyttären luo ja siellä on silloin kaamos. Mutta ei kaamos mitään kamalaa pilkkopimeää ole päivällä, vaan ihanaa sinistä, lumen kuorruttamaa hämärää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos pitäis valita vaan toinen, niin ehkä itsekin kallistun sammalpallojen kannalle. Ne on jotenkin niin kivat. Ja tekemisen jälkeen oli paljon vähemmän siivottavaa kuin havupallojen..

      Itseasiassa en ole koskaan suuremmin tykännyt havupalloista. Johtuen ihan siitä, että yleensä ne valmiina myytävät on sellaisia "liian palloja". Ja jos vielä on iso punainen rusetti koristeena ja vilkkuva jouluvalonauha kiedottuna ympäri, niin avot :D. Mutta nää Katin luomupallot on mun mielestä symppiksiä. Juuttinarua käytin ripustamiseen.

      Mullakaan ei olis näitä pimeitä vastaan mitään, jos ei tarvis lähteä aamulla mihinkään tiettyyn kellonaikaan, mutta se, että on töihin mennessä ja töistä tullessa ihan pilkkopimeää, on tylsää. Märkä asvaltti syö kaiken viimeisenkin valon. Se Lapin kaamos onkin ihan toinen juttu. Sellaista sinistä ei ole missään muualla. Jotenkin mystistä.

      Poista
  5. Onpa kauniit pallot!
    Havupalloja teen itsekin, kunhan saan haettua havuja tuolta pimeydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin. Mutta yllättävän paljon tosiaan piti olla oksia yhtä pientä palloa kohden. Ja tuntuu, että saman verran jäi hukkaa, vaikka käytin oksista pätkiä sieltä keskiosistakin, enkä vaan kärjistä. Ja itseasiassa ne vähän paksummat pätkät oli mukavampi tökätä siihen sieneen. Pysyivät jämäkämmin.

      Otsalamppu tässä vissiin tarvis teipata päähän kiinni :)

      Poista
  6. Voi kuinka kivoja ja varmasti terapeuttista!
    Itselläni on odottanut saavillinen koivunoksia tuunausta ja aloitinkin sunnuntaina...ja ihan siellä kylppärissä, jossa muuten tein viimevuonna sen havukranssinkin ilman että viemäri tukkeutu ;)
    Sammalesta tein viimevuonna sammalkipot koristeeksi ruokapöytään ja seuraavaksi pitäisi päällystää pari koivukranssinpohjaa sammalella....Minäkin haluan perjantait vapaiksi ja kalsaripäiviksi!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni. Projektia pukkaa :D. Mutta hyvä homma, että on materiaalit käden ulottuvilla, niin ei tarvi enää muuta kuin tosiaan uhitella niitä viemäreitä.. (oikeesti mulla oli siinä lattiakaivon päällä muovinen pöytäliina levitettynä, koska tiesin jo ennakkoon, että tulee sanomista, mutta sitä ei vissiin noteerattu).

      Sammalkipot kuulostaa kivoilta! Olen niin sammalfani, että olen ihan liekeissä noista palloistakin, kun en ole ennen tehnyt. Onneksi löysin Sepon opetusviiideon :)

      Kohta nää munkin kalsariperjantait loppuu. On kesäloma- ja kesälomarahapäiviä, kun pidin varsinaista kesälomaa vaan kolme viikkoa. Mutta äkkiä nää tästä kuluu ja sit tarvii taas laittaa perjantaisinkin päällihousut jalkaan :)

      Poista
  7. Jos tää flunssa helpottais niin voiskin lähteä hakemaan havuja ja kokeilla tuollaisia palloja. Mä niin näen jo silmilläni niitä useammankin roikkumassa tuossa terassin yllä, enää puuttuu toteutus. Hienoja on noi sammalpallotkin, mutta meillä isäntä kyllä hermostuu jos menen repimään sammalta irti maasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus. Flunssa on mälsää. Ja turhaa. Ihme keksintö semmonenkin.
      Mutta ainakin voi tosiaan mielikuvitella ne havupallot jo roikkumaan terassille. Värväät vaan apuvoimia niitten tekemiseen, niin kohta pääset ihailemaan niitä ihan livenä. Oikeesti ne on aika kivoja, kun rimpuilevat tuulessa. (Paitsi että yksi mun palloista päätti luistaa siitä koukusta ja mätkähti maahan. Mutta se näytti maassakin niin kivalta, että päätin, että saa jäädä siihen. Lisäsin vaan valosarjan ja siitä tuli valaistu "maapallo" :)

      Meidän tontilla sammal on niin nopeasti uusiutuva luonnonvara, että ei tuu vajausta, vaikka vähän irrottaakin. Mutta se on kyllä totta, että yleismetsistä sitä ei saa edes kerätä ilman lupaa. Ei mahda kuulua jokamiehenoikeuksiin. Joskin ihan varmaan kasvaa sielläkin takaisin. Sammal siis.

      Poista
  8. Kauniit pallot olet tehnyt ❤ Hyvä sinä 😊 Tuollainen havupallo olisi ihana mun parvekkeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli iloinen mieli, kun pitkästä aikaa innostuin askartelemaan. Luulin jo, että olen ihan "kuollut", mutta en onneksi :).

      Ja juu. Kyllä sun tarttee ehdottomasti havupallo värkätä parvekkeelle. Sopis niin käpyjen kaveriksi :)

      Poista
  9. Noita havupalloja on ehkä pakko kokeilla, sillä kuistille jäi justiinsa niiden mentävät aukot, kun vein kesällä tehdyt amppelit varastoon talvisuojaan. Mitenköhän sitä vaan aika riittää kaikkeen kivaan, kun viikonloput ainoastaan käytettävissä.... Onneksi joululoma alkaa 15.12, niin siinä ehtii ottaa kunnon askartelumaratoonin ennen jouluaattoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värväät V:n ennakkoon hommaamaan sulle havut (ja mielellään pätkimään ne palasiksi ;)), niin siinä ei kauaa pallo tuhise, kun on valmista.
      Tykkään näistä kyllä tosi paljon. On niin sellaset luomut, että pitää vähän väliä käydä ulko-ovella kurkkimassa, kuinka ne heiluu tuulessa. Sammalpallot toivottavasti pysyy paikoillaan kuistilla. Niistäkin sais kivan asetelman, kun vaan viitsis alkaa värkkäämään, mutta sitä varten odottelen seuraavaa kalsaripäivää..
      Ja vitsit, miten luksus joululoma! Siinähän ehtii vaikka mitä. Tänä vuonna kun taitaa joulunpyhistä tulla vaan yks ylimääräinen vapaapäivä normi työviikkoon. Plääh.

      Poista
  10. Mulla meni nyt naama täällä ihan heti vihreäksi :) Ei noista palloista vaan tuosta hyggeilystä! Ai että miten mahtavaa, että voit ja pidät perjantait vapaata. Itsellä on nyt ollut niin tiukka työputki (pitkä on putki) päällä, että en ole ehtinyt / jaksanut tehdä mitään ylimääräistä. Mutta en valita. Huomenna on lomapäivä ja ajattelin tehdä juuri tuollaisia iania itseä piristäviä juttuja tai sitten vaan lötköillä.
    Ihania havu- ja sammalpalloja olet siis tehnyt!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä ihan mielenterveyssyistä tarpeellisia nämä vapaat perjantait. Ei sillä, että olisi liikaa töitä, vaan ihan justiin päinvastoin. Pari-kolme viime vuotta on olleet oikeastaan ihan vaan sinnittelyä ja "pinnalla pysymistä" ja siksi raskaita. Että nyt olen kyllä kiitollinen (itselleni) siitä, että pidin kesällä vaan kolme viikkoa lomaa ja voin nyt käyttää loput loma- ja lomarahapäivät pidentämällä niillä viikonloppua päivällä. Jaksaa taas paremmin sitä työn vähyyttä sen jälkeen.

      Ja siitä olen myös iloinen, että olen todellakin päättänyt, että silloin kun mulla on näitä ekstravapaita, en pese pyykkiä, enkä siivoa, enkä mitään muutakaan, vaan kuulostelen aamulla, mitä huvittaa tehdä vai huvittaako mikään (yleensä huvittaa, koska kaikki on vapaaehtoista) ja toimin sitten sen mukaan. Ihan tositosi voimaannuttavaa ja tarpeellista. Että ei muuta kuin ihanaa lomavapaata huomiselle! Fiilispohjalta hyvä tulee :)

      Ja kiitos Anu. (Terapia)pallot on kyllä kivoja ja nättejä.

      Poista
  11. Ai, että tykkään molemmista ihan hulluna!<3 Jos tästä lumettomuudesta nyt jotain hyvää haluaa keksiä, niin ainakin tuolta meidän pihasta voi käydä kaivamassa tuota sammalta (jostain syystä meidän nurmikko on paikoin ikivihreää..) ja metsästä risuja, käpyjä sun muita, mitä sieltä nyt ikinä keksii raahatakaan!;)Jos vaikka keksisin kokeilla samaa perässä.:)
    Perjantaivapaa kuulostaa luksukselta! Aivan mahtava päätös ja myös suunnitelmat päivän ajankäytön suhteen.<3 Mulla loppuu tiistaisin työt klo 12, ja se tuntuu hieman samalta. Ehtii työpäivän jälkeen ties mitä, ja yht´äkkiä onkin jo taas keskiviikko.
    Mukavaa viikkoa Annukka!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlainen ikivihreä nurmikko meilläkin :). Enkä pistä yhtään pahakseni. Sammal on niin kaunista. Jos ei nyt ihan katolla ala kasvaa..

      Käpyjä mulla on kanssa hirmu arsenaalit kuivumassa pannuhuoneessa, mutta alan vähän jo huolestua, kun mitään ei tapahdu. Yleensä aukeavat aika äkkiä, mutta näillä näköjään kestää. Vaan mikäs kiire tässä. Haetaan metsästä lisää tavaraa sitä mukaa, kun tarvii. Muutaman koivupöllin jo bongasin sellaisilta paikoilta, joilla puita kaadettiin oikein urakalla ja isoimmat yksilöt päätyivät pinoon ja kuljetukseen, mutta pienet näytti jääneen heitteille. Niistä ajattelin sahailla lautasten ja lasien alusia. JOS nyt joskus saan aikaiseksi sen mun aina vaan aloittamista vaille olevan metsähenkisen kattauksen...

      Anulle tuossa ylempänä kirjoitinkin mun perjantaivapaista. Että ei ole ihan sitä miltä ehkä äkkiseltään kuulostaa, mutta sitäkin tarpeellisempia. Ei ahista maanantait yhtään niin paljon, kun on tavallista pidempi viikonloppu takana. On oman mielenterveyden kannalta tosi tärkeää. Ja juurikin se suunnittelematon tekeminen tai tekemättömyys.

      Suosittelen lämpimästi palloterapiaa :). Ja kiitos samoin Taina <3

      Poista
  12. Oletpa askarrellut kauniitt pallot. Nuo havupallot veivät sydämeni :) Luonto on hyvä inspiroija <3
    Ja sammalpallotkin ovat suloiset vaikka pöydällä. Olisinpa mökillä, sieltä löytyisi paljon sammalta.
    Palloterapiaa! Kiva sana!
    Mukavaa viikkoa Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Luonto on tosiaan paitsi paras inspiroija, myös paras materiaalipankki. Mitä sieltä ei löydy, ei tarvita :).

      Palloterapia tuli tarpeeseen. Oli kiva innostua pitkästä aikaa näpertelemään.
      Mukavaa (ja toivottavasti vähän vähemmän mustaa ja sateista) viikkoa sinulle myös Tuula! kiva kun kävit.

      Poista
  13. Olen samaa mieltä sun kanssa tästä pimeydestä :D

    Ihanat pallot ja itse ihastuin ihan täysin noihin sammalpalloihin <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeys lisättynä jatkuvalla vesisateella alkaa kyllä jo tympiä. Ja harava, joka väijyy nurkalla.. :). Ehti jo kertaalleen hautautua lumeen ja haravoimatta jääneet lehdet myös, mutta siellä ne nyt kummittelee. Ihan periaatteesta ei enää näin joulukuun alla huvita lehdet, eikä ruohonleikkuu :).

      Sammalpallot on kyllä aikas kivat. Ja helppotekoiset. (Kun vaan heti kerää tarpeeks ohutta materiaalia, eikä muovikassillista liian paksua niinkuin me miehen kanssa ekaks tehtiin :))

      Poista
  14. Hienot pallot :D Ja kyllä kotona on niin mukavaa. Mulla menee kotoilut ja työt täällä sekaisin. Joskus tuntuu ihan hölmöltä, että työkseni askartelen ja kuvaan niitä. Olen kyllä superonnellinen, että se on mahdollista. Hyggeperjantai pitäisi olla kaikille mahdollinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli helppo tehdä, kun oli hyvät ohjeet ;).

      Kuulostaa ihan täydelliseltä sun yhdistetty työ-kotoilu. Se olis mun(kin) unelma.
      Etenkin just tähän aikaan vuodesta, kun on vaan pimeää ja märkää, ei huvittais lähteä kotoa mihinkään.
      Mulla on autotalliin suunnitteilla verstas, jossa voisin värkätä kaikenlaista, mutta toteutus on aloittamista vaille valmis :). Niinkuin aika moni muukin asia, mutta pelkkä suunnittelukin on kivaa.

      Poista
  15. Oih, ihania palloja! Molemmat, en osaa päättää kummista tykkään enemmän. Mä oon kyllä niin kateellinen kaikille teille, jotka osaatte askarrella - minä ja askartelu -yhtälö tuottaa takuuvarman kaaoksen ja lopputulos on aina... noh, vähintäänkin huvittava!

    Ihania kalsaripäiviä, ihan parasta! Pystyn itse pitämään aina välillä koeviikolla vapaapäivän, jolloin pyrin just samaan kuin sinä: ei kotihommia, ei velvollisuuksia, vaan aina just sitä, mitä tekee mieli tehdä. Mulla tarkoittaa useimmiten kirjan kanssa vietettyä päivää :)

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas olen (positiivisesti) kateellinen ihmisille, jotka tykkää ja osaa kokata :). Mua ei ole luotu keittiöön.

      Kalsaripäivästä pitäis mun mielestä tehdä lakisääteinen :). Paitsi että voi olla, ettei se sitten enää oliskaan niin kiva, vaan sitä luisuisi tekemään justiin niitä kotihommia.
      Mutta näin satunnaisesti arvostan kyllä todella tätä mahdollisuutta (joka on ihan sitä perua, että mulla oli kesällä vaan kolme viikkoa lomaa ja käytän nyt loppuja näihin perjantaihin.)

      Leppoisaa loppuviikkoa sulle kans ja toivotaan, että sattuu kiireetön kalsonkipäivä pian kohdalle!

      Poista
  16. Hyvin kauniita. Oli aika, kun anoppi osti joka joulu meille tuollaisen pallon. <3 Nyt on alzheimer vienyt. Palloista tulee kuitenkin mieleen anoppi parhaimmillaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anoppia :(. Mietin, että tunnistaisikohan havupallon vielä, jos saisi sellaisen käteensä?
      Jos vaikka hällekin tulisi siitä hyvät muistot? (En yritä leikkiä mitään alzheimer-asiantuntijaa. Kunhan mietiskelin).

      Ilahduin, kun innostuin pitkästä aikaa tekemään jotain tollasta. On jo vähän huolettanut, että enkö enää kiinnostu mistään askartelusta, mutta ei tässä näköjään ihan vielä kannata kirvestä kaivoon heittää. Ja lopputuloskin oli kiva.

      Poista
  17. Tein monta vuotta sitten sammalkranssin paikallisen puutarhaliikkeen askarteluillassa, ja se on aina vaan käyttökelpoinen. Kesät se roikkuu vajassa ja talvet talon seinällä ilman koristeita. Tänä vuonna ajattelin kieputella siihen valonauhan - välillä olen lisännyt uutta sammalta pintaan -

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli on paitsi kaunis, myös ekologinen koriste :). Ja säilyy varmaan tosiaan ihan maailman tappiin. Paitsi sisätiloissa mahtaisi kuivua ja ruskistua.

      Joinakin vuosina on tehnyt mieli enempi koristeellisia juttuja ja enemmän valosarjoja, mutta jotenkin mulla on nyt tällainen luomukausi meneillään. Kattoo nyt, jos tää pimeys ja sade aina vaan jatkuu, että muuttuuko mieli, mutta onneksi sitä saa muuttaa ihan niin usein kuin huvittaa :).

      Leppoisaa oloa ja kiva kun kävit!

      Poista
  18. Täällä linnut repivät sammalpallot..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus! Tarvitsivat varmaan tilkkeeksi johonkin.

      Ja muistan jonkun blogin kommenttikentästä lukeneeni, että linnut oli tykästyneet myös kauniiseen kranssiin, jossa taisi olla puolukanvarpuja ja puolukoita. Tai jotain muita marjoja. Hyvä linnuille, mutta sääli tekijälle, koska on aika aikaa vievää hommaa kumminkin ja mieluusti sitä toivois, että lopputulos ilahduttaa vähän pidempään, eikä päädy ensimmäisen linnun nokassa taivaan tuuliin :)

      Poista
  19. Mahtavat pallot olet väsäillyt. Minä niin voin kuvitella, kuinka terapeuttista niiden tekeminen onkaan ollut.

    Mulle iski taas piparihimo. Se on sellainen mikä kuuluu joulun alle. Olen yrittänyt sitä välttää, mutta ostin ihan käsintehtyjä ja tänäänkin aamulla jo viis syönyt. Miten tää liittyy havupalloihin? Ei mitenkään, mut halusin kertoa :) Kai se on joku joulujuttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli terapeuttista kunnes talon imurivastaava puuttui peliin :). Onneks on toi kuisti, mihin pääsin karkuun. Ja autotalliin mulla on suunnitteilla sellanen monitoimiverstas, jossa värkkään kaikenlaista. On enää alottamista vaille valmis se(kin) homma, mutta mikäs kiire tässä, kun nuoria ollaan ja kaikkee hehheh.

      Sulla on nyt selvästi tarve tankata pipareita, kun niitä ei mahda sitten jouluna saada. Ellet pakkaa kapsäkkiin mukaan. Heti siihen ruisleivän viereen.. (Tuli tästä mieleen, kun edesmennyt anoppi halusi ottaa yhdelle etelänmatkalle mukaan leipäveitsen (joka kulki savolaisittain nimellä "vanha veihti"), jota ilman ei kuulemma tule toimeen. Mutta koska ei uskaltanut pelkkää veistä pakata laukkuun, oli "kätkenyt" sen leipomansa limpun sisälle. Voin vaan kuvitella, miltä on lentokenttävirkailijoiden silmissä näyttänyt, kun limppu on lipunut läpivalaisulaitteen läpi ja vanha veihti on loistanut olemassaolollaan :D)). Ja siis tämäkään ei liittynyt millään lailla palloihin, eikä pipareihin. Kunhan tuli mieleen. (Samalta reissulta muuten anoppi toi ukkelille ja mulle kameran, jonka merkki oli Cannnon. Neljällä ännällä ;))

      PS. Mua alkoi jännittää pelkkä ajatus siitä kuvausjutusta, mitä ehdotit sun omassa kommenttikentässä. Hui. Joutuisit kuvaamaan jännityksestä jäykkää patsasta..

      Poista
  20. Vai niin, siellä vain palloillaan kaikki perjantait ;) Good for you! Mun mielestä kyllä kaikki voitais siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon...
    Mukavaa viikonloppua - uuuu, ja sulla se alkaa jo huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksoin perjantaipalloilusta sen hinnan, että pidin kesällä vaan ihan lyhyen loman ja säästin vapaat näihin työviikon lyhennyksiin kaikkein ankeimpaan aikaan. Kesällä ei vielä tuntunut niin hyvältä idealta, koska loppui loma kesken, mutta nyt kyllä kiitän itseäni tästä :). On ollut pääkopan kannalta tarpeellisia nämä haahuilupäivät. Mutta siis kyllä passais ihan vakionakin tällainen nelipäiväinen viikko. Aina sitä jotain palloilua keksii..

      Mukavaa viikonloppua sulle kans! Harmittaa vaan nää jatkuvat sateet. Tänä vuonna ei talvi yllätä, vaan tulva :)

      Poista
  21. Voi miten kauniita!! Tykkään kyllä molemmista palloista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Tykkään kans. Sekä tekemisestä että lopputuloksesta :).

      Hyvää viikonloppua <3

      Poista
  22. Niin hienoja! Innostuin itsekin nyt niin, että taidan viikonloppuna tehdä yhden havupallon. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostuit. Palloterapia on hyvästä :). Iloista viikonloppua!

      Poista
  23. Ihan mahtavia ovat!
    Onpa mukavaa, kun voit aloittaa viikonlopun vieton aiemmin ja ottaa rennosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut tosi terapeuttisia nää palloiluperjantait :). Oli kesällä niin pieni lomanpätkä, että säästin loput tähän ankeimpaan vuodenaikaan ja tuntuu kyllä kivalta. Kesällä ei niinkään, kun tuntui, että loppui loma ihan kesken, mutta se on jo mennyttä se.

      Mukavaa viikonloppua! Mua hymyilyttää vieläkin se sun kuvausnurkkaus. Hyvällä tavalla siis. Etenkin se X-box-kassi :D

      Poista
  24. Sammalpallot veivät sydämeni. Täytyypä vinkata äidilleni kivasta blogistasi ja erityisesti tästä postausta. Äitini jaksaa värkätä kaikkea tällaista kivaa. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä olis mulle suorastaan kunnia-asia, jos sun äiti innostuisi täällä poikkeamaan ja sammalpalloja värkkäämään. Multa kun puuttuu oma äiti, jonka kanssa askarrella.

      Kiitos kivoista sanoista Tiina ja täydellistä viikonloppua! Mitä se sitten ikinä onkin. Mulla on täällä meneillään olkien leikkely himmeliä varten. Ans kattoo ny, kuinka käy ..

      Poista
  25. Yksinkertainen on kaunista. Ja tässä se toteutuu parhaimmillaan. Ihanat! Mukavaa viikonloppua Sinulle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä yksinkertaisen kauniista Hyvä Mieli. Kiitos :).
      Nyt on työn alla olkihimmeli, mutta vielä ei tiedä mitä siitä tulee vai tuleeko mitään.

      Leppoisaa sunnuntai-iltaa <3

      Poista
  26. Ihania! Niin rakastan havupalloja, mutta ostan vain valmiina. Tuli ihan joulumieli kuvistasi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Kiitti Katja <3. Itse en ole oikein jouluihminen, mutta kieltämättä noita havuja leikellessä tuli siitä tuoksusta hyvä fiilis.

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi