Sivut

torstai 9. lokakuuta 2014

SITTENKIN JOTAIN SINISTÄ...?



Sinisen värin suosio tuntuu olevan siinä määrin kovassa nousussa, että vaikkei tapoihini kuulukaan virran mukana ainakaan tietoisesti uida, niin ihan pakko oli ihan vaan pikkuisen itsekin käydä Pinterestissä penkomassa väripaletteja.. 

Toiveena kai lähinnä se, että voisin kierroksen jälkeen olla edelleenkin jämäkästi sitä mieltä, että edellinen totaalisininen kausi meillä kotona sai riittää. Joskin kesti aika paljon pidempään kuin seuraajansa totaalikeltainen, joka lähti melkeinpä sitä mukaa takaovesta ulos, kun viimeisiä keltavartisia lusikoita ja haarukoita tuotiin etuovesta sisälle :)

Värikierroksen ehdoksi asetin, että pysyttelen pois omalta mukavuusalueeltani eli ruskeiden, vihreiden ja neutraalien sävyjen parista ja sinnittelen pelkästään sinisen linkin alla.

Mutta kappas vaan, kun olikin mahdoton tehtävä.


Yllättäen kaikista valitsemistani kuvista löytyy sinisen kaverina juurikin niitä maanläheisiä sävyjä, joista koitin pitää silmäni erossa, mutten vaan osaa.

Joku tuossa ylläolevassa kuvassa viehättää tosi paljon. Jotenkin hirmu harmoninen väripaletti, joka tuo mieleen etelän lämmön. (Varmaan siksi, että tästä tuli mielleyhtymä ulkomailla viettämiini matkaopasvuosiin).



Tästä kuvasta en ole ihan varma. Tykkään siitä kyllä, mutta jotenkin fiilis on hirmu kylmä ja kova. Varmaankin siksi, että kukan keskiosa näyttää metalliselta.



Tässä sen sijaan on ihan oikeasti kylmä, kun linnullakin on ilmiselvästi töppöset jalassa :)
Mutta ah niin kauniita talven sinertäviä sävyjä. (Ei vissiin saa talvea vielä mainita, mutta  oli pakko)



Samoja sävyjä, mutta yllättäen ei näytä yhtään kylmältä vaan lämpimältä. Ja laventelit nyt vaan on oikeasti niin kauniita.



Joulukin on varmaan vielä kiellettyjen listalla, mutta ihan pakko oli tämäkin tähän valita, kun muistui mieleen oma sähkönsininen lempimekkoni 90-luvun lopulta. Ihanaa, pehmeää, ohutta, joustavaa neulosta. Päällä yhtä mukava kuin verkkarit, mutta aika paljon nätimpi. Huoh. Mihinkähän sekin lopulta joutui. Kului puhki vissiin.

No entäs sitten tämmöinen kuusi tällä kertaa?


Ei voi mitään, mutta tykkään näistäkin sävyistä. Väritesti alkaa siis luisua väärään suuntaan..



Hmmm... Nyt taitaa jo olla ruskea pääroolissa, mutta ihan superkauniisti sopii tuo sininen sekaan.
Arvatenkin kun on luonnosta peräisin.

Mutta pelkkiä väripaletteja tutkimalla ei vissiin homma etene.

Selvää tähän mennessä on, että tykkään kaikesta sinisestä, jota luonnosta löytyy. Kesätaivaasta, talven kauniista sinisen sävyistä, kevään ensimmäisistä helmililjoista, sinivuokoista, syreeneistä, ruiskukista, kissankelloista ja ihan kaikesta. Mutta edelleenkään en ole päässyt niihin mahdollisiin sinisiin juttuihin, joita voisin ajatella sisälle kotiin. Täytynee siis unohtaa paletit ja tutkailla muuta tarjontaa.


Ylläolevaa kokonaisuutta voisin harkita. Mutta verhot kyllä haluaisin huoneeseen lisätä. Ja vaikkapa lampaantaljan lattialle. Toisivat vähän lisää lämpöä.


Liika sensijaan on liikaa. Muistuttaa niin elävästi sitä 90-luvun kokosinitä kautta, joka meillä kotona silloin oli. Hui. Tekstiilit sinällään ihan kauniita, mutta taustaseinän värin vaihtaisin johonkin kevyempään. 



Tätä nuppivalikoimaa voisin mieluusti hypistellä. Ja sinivalkoisista astioistakin tykkään. Niistä tulee kesäinen mummola- tai mökkifiilis.


Kuva 11

Samoin kuin näistä tyynyistä. 


Mutta koska nyt on syksy, eikä kesä ja koska tämä kuvien lataaminen alkaa karata käsistä, pitänee laittaa piste tällekin kivalle hommalle. 

Paitsi että kerta kiellon päälle ja yksi kuva vielä näkösälle. Sinistähän siinä ei ole kuin nimeksi, mutta on kumminkin. Aivan ihana asetelma.



Ja mitäs nyt sitten kaiken tämän Pinterestissä pyörimisen jälkeen itsestäni opin? En varmaan mitään, mitä en olisi tiennyt jo ennestään. 

Suhteeni siniseen näyttää olevan ennallaan. Eli tykkään ja en tykkää. Luonnossa ja sopivassa määrin tiettyjen värien kaverina tykkäään. Mutta pelkästä kylmästä ja kovasta sinisestä yksinään en.

No entä ilmestyykö sitä meille kotiin? Hmmmm... Vannomatta paras, mutta näillä näkymin ei. Jos nyt ei lasketa Tampereen reissulla Kantriinasta ostamiani kauniita tyynynpäällisiä ;). Ja niiden kaveriksi kaavailemiani verhoja..

Ja yllättäen huomaan, että kaivelin tänä aamuna pitkästä aikaa kaapista vanhan huivini, jonka sinisen ja ruskean sävyt eivät juuri nyt yllätä. Taitaa päätyä uudelleen käyttöön.

No. Niin tai näin. Väriterapia on aina hyvästä ja kauniiden kuvien katselu aina yhtä mukavaa. Että ei hukkaan mennyt tämäkään aika.

Nyt vaan toivotaan, että taivas pysyy sinisenä ja saadaan nauttia muistakin kuin yleisruskeista sävyistä vielä pitkään.

Ja kohtahan se on viikonloppukin taas käsillä. Onnekkaimmilla syysloma. Kivaa sitä tai tätä tai molempia teille kaikille!

56 kommenttia:

  1. Mä ainakin tykkään noista sun valinnoista. Itse olen ihastunut tuohon sinisen ja ruskean liittoon tällä hetkellä ja mietin,että vaihtaisin olkkarin verhot ruskeisiin pellavaverhoihin ja sitten ehkä vielä ne sohvanpäälliset. Keväällä palauttaisin taas sen valkoisen lookin. Mitä mieltä olet? Tulisikohan liian tummaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein käydä siellä teidän olkkarissa äkkiseltään pyörähtämässä ja mietiskelemässä :)

      Mun mielestä sopis ihan hirmu kauniisti teille semmoinen, että kaikki muu säilyisi ennallaan, mutta verhot oliskin samaa tummaa sävyä kuin matto ja sohvalla oleva torkkupeitto.

      Tulisi sopivasti tummaa ja samalla ryhtiä, muttei silti liian raskasta. Ja kaunis tapetti tulis hyvin esiin.

      Näin tekisin, jos olis meidän olkkari :). Ja itseasiassa on varsin helppo kuvitellakin, kun meillä on valkoinen Ektorpin sohva ja pellavanväriset verhot, jotka syksyllä vaihdan tummemman ruskeisiin ;)



      Poista
    2. Ja nyt vasta luin tarkemmin, että kirjoititkin että "ruskeat pellavaverhot". Mulla meni toi ruskea ohi. Eli ihan samoilla linjoilla ollaan. Mutta sohvan pitäisin valkoisena :)

      Poista
    3. Kiitos, kivaa kun saa vinkkejä ja ajatuksia täältä käsin. Taidan siis ehkä lähteä liikkeelle niistä verhoista.....

      Poista
    4. Kiva jos on apuja :). Ja vielä eilen illalla pohdin sitä teidän olkkaria (juu, ihan pöljää, mutta innostun aina kaikkien projekteista ja mietinnöistä) ja ajattelin, että jos tuntuu, että verhot ei riitä, niin sellasta lämmintä syysfiilistä sais lisäämällä vielä pari ruskeaa turkistyynyä tai -peiton. (Enkä nyt sillä ollenkaan, että Living and Roomilla olis tosi hyvä tarjous semmoisesta peitosta lokakuun loppuun asti ;). Kunhan nyt tuli mieleen, kun itsekin samaa harkitsin).

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Sininen on aina ollut minun värini! Kuolasin noita kuvia, aah. Kuva 6, siinä on just hyvät sävyt.
    Näitä sinun juttuja ja kuvia on niin kiva katsella tällaisenkin ei-sisustajan, saa aina jotain pieniä hauskoja vinkkejä edes. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Mulle tulee aina iloinen mieli kun käyt täällä ja jätät viestiä. Ja erityisesti siitä, että jaksat lukea näitä sisustusjuttujakin.

      Piti oikein kelata kuvat uudelleen ja katsoa mikä on kuva 6. Ja ihan samaa mieltä olen siitä, että siinä on kauniit sävyt. Olkoonkin, etten keksi, mihin niitä käyttäisin, mutta silti :). Kiva niitä on katsella.

      Että kiitos kuule itselles, kun käyt <3

      Poista
  3. Mä vedin ainakin niin karmeet överit (mieluiten sähkön-) sinisen kanssa kultaisella kasarilla jota jatkoin vielä kultaisemmalle ysärille että en oikein jaksa uskoa että meille ainakaan enää rantautuu kyseinen väri,hyi hitto nytkin kulkee kylmiä väreitä selkäpiitä pitkin kun mietin yhtäkin sähkönsinistä veluuri(?) mekkoa korkeine vetoketjukauluksineen jossa tuli useammatkin juhlat juhlittua puhumattakaan matoista,verhoista,astioista yms. jotka oli myös niitä sähkönsinisiä,oi aikoja,oi tyylejä:D Tuota aikaa kauheampaa muisteltavaa värienkäytön suhteen on vain mummompi kuin mummo ite-kauteni,oisko ollu ysärin loppuvuosia kun mulla iski mieltymys viininpunaiseen,siinä kuule sintsi suhisi kun meikäläinen kotia uudisti,vai pitäiskö sanoa vanhisti;)
    Muilla ihailen kyllä sinistä sujuvasti ja luonnossa nyt tietenkin,eihän ihminen pysty minkään värin suhteen yhtä kauniita värejä aikaan saamaan kuin luonto itse,niin se vaan menee...Ai niin farkut tekee kanssa poikkeuksen,niissä sinistä siedän vallan mainiosti,mistä muistuikin mieleen yksi näkemäni kuva jossa oli farkkusuikaleista punottu matto joka oli niin kaunis että saattaa olla että joudun vielä puheeni tuon(kin) suhteen ettei meille sinistä väriä enää sisustukseen rantaudu perumaan:) Kaikkia kivoja sinnekin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai joo,onhan mulla sini-valkoinen astiasto mutta sitä ei lasketa kun sitä keräilen ihan siksi että lapsuudenkodissa oli sellainen;)

      Poista
    2. Mää en kestä :D. Ollaankohan me siskoksia ??? :D. Jätin meinaan omassa jutussani mainitsematta sen, että pikakeltaisen kauden jälkeen oli vuorossa ankeaakin ankeampi viininpunainen.. Tai sanoisinko paremminkin punaruskea. Sellainen oikein masentava ei-mikään-väri. Mikä lie siinäkin ollut innoittajana. Pitikö sitä muka yhtäkkiä ruveta vanhaksi ja viisaaksi vai mikä siinä oikein oli..
      Mutta juuuu. Muistan kyllä elävästi, vaikken niin haluaiskaan :)

      Mitä vaatteisiin tulee, niin farkkujen lisäksi mulla tekee poikkeuksen sinivalko(poikki)raidat. Niitä löytyy hameista ja neuleista ja tykkään. Ja onpa mulla sinivalkoraitainen laukkukin ollut koko kesän käytössä. Ruskeilla hantaakeilla ja yläosalla maustettuna tosin.

      Hauskaa oli penkoa kuvia, mutta paljon oli semmoista, joka piti äkkiä pikakelata näkymättömiin, ettei 90-luvun traumat palaa :).

      Kaikkea kestokivaa sinne kans <3

      Poista
  4. Kauniita sinisiä. Mulla on kesäsin yleensä sininen kausi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Saga :)

      Itse voisin kanssa kuvitella, että jos meillä olis kesämökki, niin sieltä löytyisi sinistä. Ja valkoista. Mutta ei semmoista merihenkistä kumminkaan, koska vierastan merta. Enempi ehkä tota sinivalkoisten astioiden mummolafiilistyyliä. Aiai. Pitääkö tässä nyt mökkikin hankkia :)

      Poista
  5. Hauska postaus! On niin kauniita väripaletteja, että luulin jo, että niiden takia alan pitämään sinisestä. Mutta ei, se ei kertakaikkiaan ole mun väri. Olen joskus koittanut ihan varta vasten ostaa jonkun sinisen vaatteen tai vaikkapa kesäkukan, mutta ei vaan pysty. Farkkujutut on ainoat, missä sininen on ok. Ja onhan nuo esittelemäsi pehmeät siniset varsinkin ruskean kanssa tosi kauniit. No, hyvähän se on tietää, mistä pitää ja mistä ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Inka :)

      Ja kieltämättä oli itsellänikin itseni kanssa vaikeuksia siinä, kun mietin, että tykkäänkö nyt sittenkään jostain kuvasta värien takia vai sen takia, että kuva itsessään on kaunis. Enkä oikeastaan osaa siihen edes vastata :).

      Mutta varmaa on, että sininen ei meille palaa koskaan siinä määrin, missä sitä aikanaan oli. Huhhuh. Ainoat as(t)iat, joiden hävittämistä vähän kadun, on Ikean kauniit vaaleansiniset, vähän sellaiset kristallin oloiset viinilasit. Niistä tykkäisin edelleen, mutta niitä ei enää ole, eikä saa.

      Meillä on kotona niin neutraalia, että välillä kiva käydä ihastelemassa värejä ihan vaan virtuaalisesti. Menee vaan välillä (useimmiten) överiksi, kun noi Design Seedsin väripaletit on niin ihania. Illalla särkee silmät ja värit vaan vilkkuu, kun koittaa nukkua :)

      Poista
  6. Sininen kausi täälläkin koettu, ihan kybällä. Yläkerran vessa oli tähän taloon muuttaessamme juuri remontoitu, siniseksi. Silloin näytti ihan hyvälle, nyt...hmmmm.
    Sininen on mökkiväri :-) ja punainen! Tulee ihan beach house -fiilis!
    Tuon viimeisen kuvan luulin olevan teiltä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kybällä aina tai ei ollenkaan :D. Paitsi nykyään sitä jo tulee otettua vähän rauhallisemmin..
      Ja jos teidän veski on vieläkin sininen, niin sehän on nyt sit ihan supertrendikäs..

      Samaa mieltä olen tosta mökkiväristä. Ja niinkuin tonne Sagalle kirjoitinkin, niin voisin hyvin kuvitella, että jos meillä olis mökki, siellä olis sinistä ja valkoista. (Nykyisessä loma-asunnossa on sinistä ja keltaista, mutta siihen me ei valitettavasti voida vaikuttaa, kun on vaan lomaosake :)).

      Ja arvaa vaan kuule haluaisinko. että toi viimeinen kuva olis just meiltä..
      Kävyt ja oksat mulla jo on. Takka ja noi tuikkulyhdyt puuttuu ;)

      Poista
  7. Kauniita sinisen sävyjä , olen kyllä sinisen ystävä , vaikkei sitä meilläkään sisustuksessa näy kuin pikkaisen Pojan huoneessa . Yllättävän hyvin sopii yhteen ruskean sävyjen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan itsekin, että tuli valittua ihan jotain muuta kuin niitä tummansinisiä, joita meillä silloin parikymmentä vuotta sitten löytyi katosta lattiaan. Että eihän nää oikeastaan ollut sinisiä ollenkaan, vaan tommosia kauniita murrettuja sävyjä :)

      Ja sullahan nyt on tosiaan ne hienot siniset kynnetkin :). Ainakin ollut. (Suomenlippuja vielä odottelen ;))

      Poista
  8. Kaumiita kuvia ja sävyjä oletkin kerännyt. Omaa silmää miellytti ensimmäinen kuva ja väripaletti, siinä oli jotaon maagista...ovi tuntemattomaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa ajattelen siitä ovesta ja oonkin sitä nyt tuijotellut vähän väliä. Jotain mystisen kaunista siinä on. (Itselleni siitä tulee mieleen Marokko, joka oli yksi niistä maista, joissa oppaan hommia tein.)
      Pääsispä tosiaan kurkkaamaan, mitä sen takana on :)

      Poista
    2. Siksi siihen oveen myös tykästyin, siitä tosiaan tulee mieleen Marokko. Mun mieshän on Casablancasta, joten jotain kotoista oli tuossa kuvassa.

      Poista
  9. Sielu lepää minulla kun näin kauniita sinisiä katson. Meillä ei sisustuksessa pahemmin sinistä ole, muutama tyyny ja huopa. Se on sen sijaan vaatevärivalintani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olen tosiaan sulla nähnyt yhden jos toisenkin kauniin sinisen vaatteen tai asusteen :). Ja sopii sulle ihan älyttömän hyvin. Mulle ei niinkään, eikä mulla sinivalkoraitaisia neulemekkoja, hameita ja trikoopaitoja lukuunottamatta mitään sinistä olekaan. (Kuulostaa pikkasen liian paljolta toi mun valikoima, kun oikeasti kaikkia on vaan yks :)). Mutta jostain ihmeen syystä se sähkönsininen sopi mulle tosi hyvin vaikka itse sanonkin. Nyt jos kokeilisin, vois illuusio romuttua, kun varmaan on ihonväri parissakymmenessä vuodessa saattanu muuttua :)

      Poista
  10. Ihania sinisiä juttuja! Tykkään tosi paljon sinisestä, mutta lähinnä vaaleansinisestä ja siniharmaasta, en lämpene sähkönsiniselle enkä kauheasti tummallekaan, vaikka mun lempilakanat onkin tummansiniset valkoisilla iiiiihanilla isoilla tähdillä. Luonnon siniset on just ihania ja näistä kuvista etenkin lintu, laventelit ja se toinenkin kukkakuva oli ihania, samoin se ensimmäinen makkarikuva. Tuo viimeinen kuva on kans ihana, tosi tosi ihana! Mä tykkään myös sinivalkoisista astioista, mutta en halua, että niissä on liian paljon sitä sinistä kuviota. Mun omat sinivalkoiset on just ihanat, tietty. =)

    Meillä on sinistä aika paljon kotona, mutta silti mielestäni hillityssä määrin niin, ettei tämä ole läpeensä sininen. Nämä keittiön siniset ruusutapetit on mielestäni ihan supersuloiset ja yläkerran vaaleansiniset tapetit on kans aivan ihanat ja tekee siitä tilasta jotenkin tosi rauhallisen. Mun mielestä sinisen kanssa sopii tosi hyvin maanläheiset värit, meilläkin on just sillein että on harmaata, valkoista, pellavanväristä... mä oikeastaan lasken etenkin ton vaaleansinisenkin jotenkin maanläheiseksi, onhan sitä luonnossakin niin paljon (taivas, vesi...).

    Joo, kyllä vaaleansininen/siniharmaa taitaa olla suorastaan mun lempiväri. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuosta Sadun kommentista tuli mieleeni, että sinistä en käytä vaatteissani kyllä yhtään, vaatteet on mustia... Sininen siis on kotona lempiväri mutta ei varsinaisesti kai muuten.

      Poista
    2. Mistähän se sähkönsinisen nimi muuten tulee? Jotenkin sitä kun ajattelee, ettei sähkö ole minkään väristä..

      Mutta siis juu, teillähän sitä sinistä tosiaan on ja justiin sopivassa määrin ja kauniita pehmeitä sävyjä.
      Ne siniset, joita meillä aikanaan oli, oli enimmäkseen tummia. Eli justiin sitä, mitä se "liika on liikaa" makkari edustaa. Ei kiitos enää :)

      Ja vaikka sieltä "sininen" otsikon alta löytyi tosi paljon turkooseja juttuja, niin jätin ne tästä pois, koska turkoosista tykkään (etenkin kesän vaatevärinä), koska mun mielestä turkoosi on turkoosi, eikä sininen :)

      Mutta ihanaa noita on plärätä aina silloin, kun on "luovan tauon" paikka. Irtautuu niin hyvin kaikesta muusta. Välillä vähän liiankin hyvin ja unohtuu sekin mitä oli alunperin tekemässä :)

      Poista
  11. Sininen kuuluu minunkin "joskus-oli-se-vaihe-muttei-enää" -väreihin... mutta tuo kuva 4 oli minusta suloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katotaan Eija sitten parinkymmenen vuoden päästä, josko me silloin jo oltais pehmitty uudelstaan ajatukselle :). Istuskellaan sinisissä keinutuoleissa ja muistellaan vanhoja kunnon sinisiä aikoja :D

      Ja neloskuva tosiaan on symppis. Samoin kuin omasta mielestäni se villasukkainen lintu.

      PS. Taas on kaivettu sun tekemä ihana koruheijastin esiin <3


      Poista
  12. Sininen väri on ihan ykkösällötys!! Mulla kans sininen kausi ysärillä, ihan kaameeta. Kaiken piti olla sinistä. Ei morjens!!! Toivottavasti se kausi ei enää koskaan rantaudu meille. Vielä ainakin ällöttää sininen, pelkästään maaläheiset sävyt mulle tällä kertaa kiitos. ★ Toi sinitukkainen lintukin on ihan v***uuntuneen näköinen, on kyllästynyt kuontaloonsa sekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kylläpäs siellä nyt ollaan jyrkkänä :D. Enkä ihmettele, kun ihan sama tuli silloin kultaisella 90-luvulla käytyä läpi.. Mutta linnulla on mun mielestä hyvä asenne. Se ihan ilmiselvästi viihtyy asussaan, joka on samalla kova mutta pehmeä :)

      Tummansinistä ei meillekään kiitos, mutta ne Kantriinan tyynyt, joissa on häivähdys vaaleaa jäänsinistä on niin kauniit. Pitäis vaan tulla enempi talvi, että voisin laitella paikoilleen. Ei oikein istu ikkunasta pilkottavien oranssien ja keltaisten lehtien kanssa.

      Poista
  13. Ihania inspiskuvia <3 Parhaat palat, ja sävyt minun silmilleni tuli tässä loppupäässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Johanna <3. Viimeinen kuva on niin mun näköinen, että täytyy tästä vissiin lähteä takkakaupoille, että saan sommitelman kasaan. Kävyt ja oksat mulla on jo :D

      Poista
  14. Ihania väripaletteja! Tykkäsin erityisesti kuvista 2, 8 ja 13. :) Ruskea ja sininen tietyissä sävyissä on ihan parhaat yhdessä! Hei hups, ei huomannut sulle vinkata eilen kiireessä, että nakkasin sen värihaasteen sulle. Se on haaste, joka tuottaa suoranaista tuskaa mulle kahden värin jälkeen...No, ei se ole niin vakavaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa :). Siis se tuskaa tuottava haaste, joka ihan oikeasti tulee tuottamaan tuskaa, kun meillä ei niitä värejä kotona ole..
      Mutta hauskaa myös tää, että jokaisella tuntuu olevan noista kuvista omat suosikkinsa, jotka on ihan erit kuin toisella. Ja myöskin mielipiteet sinisestä väristä jakautuu hauskasti :). Piti taas kelata kuvat taaksepäin ja katsoa, mitkä oli sun valintoja. Niistä 13 on mun ehdoton lemppari.

      Poista
  15. Juu, en tykkää, en niin ollenkaan! Sininen on mielikuvitukseton, tylsä ja umpimielinen väri, Äitini suosikki. Ihan kamalaa! Paitsi näissä kuvissa... Pirulauta, eihän mun pitänyt sinisestä tykätä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk. Olen siis ollut mielikuvitukseton, tylsä ja umpimielinen :D. No onneksi en enää. Ainakaan pahasti.

      Nyt taisit kuule Paula joutua erityistarkkailuun. Heti jos teillä kotona jossain kuvassa sinistä vilahtaa, niin tiedän, että pirulaut, taisi kumminkin ihan pikkuisen tykätä :D

      Poista
  16. Sininen ja eri ruskean sävyt on mielestäni aina ollut erittäin hyvä yhdistelmä. Mutta tässä meni aika pitkään ilman sinistä väriä. Nyt se on taas nostettu muotiin.
    Yleensäkin sävyt, jotka löytyvät omasta luonnosta ovat mielestäni klassisia ja sikäli ei koskaan huono valinta sanoo sen hetken muotivillistykset mitä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun pengoin niitä kuvia, sieltä tuli yhtenä esiin sellainen, jossa oli tosi monta eri mallista, mutta saman sinistä maljakkoa ja lasipulloa. Niistä mulle tuli heti mieleen Vironperä ja sellainen postaus, jossa esittelit nimenomaan sinisiä lasiesineitä. Kauniita, kun niitä on paljon, mutta meiltä ei valitettavasti paikkaa sellaiselle kokoelmalle löydy.

      Ja juu. Luonto kyllä tietää mikä on kaunista :)

      Poista
  17. Ripaus sinistä on kyllä kaunista sisustuksessa..ja ruskean eri sävyjen kanssa sointuu hienosti.Kuten Irene yllä mainitsikin.Näitä sävyjä löytyy meiltä.Sähkönsininen on kyllä kauhistus,eikä sinistä saa mielestäni olla paljoa.Mutta toinen tykkää ja toinen ei ;D Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osoittautui aika hauskaksi värikokeiluksi, kun tuli ääniä sekä puolesta että vastaan :)

      Ja vaikka haikailenkin sen sähkönsinisen mekon perään, joka oli oikeasti tosi kaunis ja mukava päällä, niin voipi olla, että lumous haihtuisi, jos se jostain löytyisi ja pukisin päälleni :D. Sitä kun aika harva asia nykyään on samalla mallilla kuin 15-20 vuotta sitten. Hyvä ja huono asia yhtäaikaa :)

      Mukavaa viikonloppua sulle ja perheelle myös Anne :)

      Poista
  18. Ihania kuvia!!! Sininen on yksi lemppariväreistäni ellei lempparein. Sininen ja ruskea...toimii!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ei oo siskokset veljeksiä, mitä siniseen väriin tulee ;).
      Itse jo jouduin lopettamaan noiden kuvien katselun, etten sittenkin tule katumapäälle ja ala hommata kotiin jotain sinistä itsekin :)

      Poista
    2. Ei oo siskot veljeksiä myöskään käsityötaitojen suhteen. Systeri tehtailee käsitöitä ja meikäläinen osaa just ja just irronneen napin ommella paikalleen:) ;)
      Vieläkin ihailen näitä kuvia!

      Poista
    3. Arvaatko kenen kutomat ihanat valkoiset, leppäkerttunapein varustellut villasukat mulla justiin on jalassa :D?
      Tuli vaihturina, kun lähetin yhden tärkeän salkun ....
      Ja kivaa kun palasit :)

      Poista
    4. Arvaan ja tiedän salkun stoorin! On tämä blogimaailma aika erikoinen! Kiitos blogiystävä(mme) :)
      Pysytään linjoilla puolin ja toisin!

      Poista
  19. Meillä ei ole sinistä muualla kuin keskimmäisen huoneessa. Mutta rakastuin tuohon sun lintukuvaan vaikka inhoankin talvea :) tällainen jakomielitautuinen minä kai olen. Rakastan sitä miten jää kimaltelee pakkasella mutta vihaan samalla sitä hemmetin jäätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D. Viha-rakkaus-suhde siis. Hyvin kuvailtuna :)

      Mutta eihän tohon lintuun voi olla ihastumatta. Sillä näyttää olevan asenne niin kohillaan.

      Poista
  20. Aivan ihania kuvia. Katselin näitä pitkään ja hartaasti - mikä on ihme, koska en normaalisti pidä sinisestä ollenkaan. Sinä olit löytänyt sellaisia sinisen sävyjä, joiden en tiennyt olevan olemassakaan. :-) Mulle sininen on sellainen sininen, jota meidän äiskä käyttäisi, ja sitä en taas osaa sen tarkemmin määritellä. Ehkä tiedätkin sen, sellaisen perussuomalaisen sinisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tiedän mitä tarkoitat sillä perussuomalaisella ( ei kumminkaan Perussuomalaisella... :D) sinisellä. Se on justiin sitä, josta mulle tuli yliannostus parikymentä vuotta sitten...
      Ja ihan sama fiilis tuli itsellekin näistä jonkun ottamista hienoista kuvista. Sai huonot ennakkoasenteet kyytiä, kun löytyikin kaikkea kaunista. Ihan siinä kinttaalla, ettei joudu takkia kääntämään...

      (PS. Olen erityisen ilahtunut, kun jaksoit käydä täällä ja jättää viestin. Tää kun on just se idioottimainen juttu, josta mainitsinkin...)

      Poista
  21. Minulla ei ole sinistä sisustuksessa, paitsi mökillä - siellä on sinistä, valkoista, punaista ja puuta. Kotona taitaa olla ripaus sinistä astioissa, ja lasisissa kohopalloissa.
    Kauniita kuvia olit bongannut, ja minusta tuo lintukuva oli niin viehättävä huurteisuudesta huolimatta. Tuntuu, että sinisiä koteja on aika vähän. Yhdellä tuttavallani on sini-keltainen koti, se on varsin erikoinen, mutta viehättävä omalla laillaan. Minulle riittää tuo ripaus sinistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulia, jos meillä olis mökki, niin se olis ihan varmasti sinivalkoinen :). Ja puuta mukana tottakai.
      Ei sellainen merellinen, koska pelkään merta, mutta sellainen raikas ja kodikas.
      Nyt meillä on vaan lomaosake, eikä olla saatu vaikuttaa asunnon sisustukseen, joka on sinikeltainen..
      En siitä hirveästi piittais, mutta lomalla kaikki on toisin :)

      Ja lintu on tosiaan ihan supersymppis <3

      Poista
  22. Voisin muuten kuvitella että sininen sopii sulle, ei muuta ku huivi käyttöön! Jotenkin tuosta lintu-kuvan fiiliksestä tulee mieleen se sun peura-tyynyn tunnelma.
    Ehkä me kaikki joilla on ollut se sininen vaihe sisustuksessa kipuillaan hieman tän värin kanssa, mutta oikeassa paikassa oikeana sävynä ja riittäävän vähän- why not!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan oonko kulkenu Peura kädessä kotona ja odottanut, että tulis riittävän talvista, että voisin laittaa sen johonkin :). Se on niin ihana.

      Ja sama vanha huivi on mulla nytkin kaulassa :).

      Poista
  23. Sininen on tosi kaunis ja sopivassa määrin ihanan raikas. :) Että hyvä aloittaa pienesti tyynynpäällisistä, ettei tule ähkyä. :) Toivottavasti loma teki tehtävänsä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa niissä mun tyynynpäällisissä ei juurikaan ole sinistä, mutta sen verran, että kun tarkkaan katsoo, niin saattaa pikkasen havaita :)

      Ja juu. Loman jäljiltä pääsee taas töihin lepäämään :D. Ei vaan. Oli kyllä kivaa, kun ei ollu mitään aikatauluja viikkoon. Sain paljon aikaiseksi, kun ei ollu pakko tehdä mitään.

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi