Sivut

lauantai 13. tammikuuta 2018

SAMA HIMMELI KESÄT TALVET


Meillä on sisääntuloeteisessä (eikähän meillä kai muita eteisiä olekaan) rakenteellisista syistä tuollainen korkea kolo liukuovikaapiston ja ulkoseinän välissä. 

Näyttää tyhjänä liian öööööö tyhjältä, mutten ole oikein keksinyt sinne koskaan mitään kivaa täytettäkään.  Joku iso viherkasvi on ollut ajatuksissa, mutta paikka on sikäli huono, että ulko-ovea kumminkin availlaan tämän tästä ja siitä tulee pakosti vetoa, jota harva kasvi kestää.

Kokolailla vuosi sitten ripustin koloon värkkäämäni olkihimmelin, joka on roikkunut siellä siitä asti ja passaa paikkaansa mielestäni hyvin. Kaikki muu onkin sitten ihan vaan vahinkoa.







Asetelma ei ole mitenkään harkittu, vaan Parolan Rottingista muistaakseni keväällä ostamani ihanan iso lyhty ja halkaisijaltaan vähän yli puolimetrinen tarjotin päätyivät tasolle odottamaan lopullista sijoituspaikkaansa, mutta siihen jäivät. Alkuperäinen suunnitelma kun meni mönkään, eikä kumpikaan sopinutkaan sinne, minne olin ajatellut. 

Myös kynttiläsäilönä tilapäisesti toimiva lasilyhty on näköjään parkkeerannut samoille sijoille, mutta tässä taannoin tulin siihen tulokseen, että oikeastaan sopivatkin kaikki sulassa sovussa samaan nurkkaan vallan mainiosti.  Parhaat päivänsä nähneet eukalyptuksen oksat kaverinaan.






Ei ollut alunperin näitä kuvia tänne edes tarkoitus laittaa, koska mieli on tavallaan jo keväässä, mutta näköjään päivän mittaan vaihtelee, ja näin iltaisin kynttilänvalokin vielä käy.  Aamulla sitten toivoo taas näkevänsä aurinkoa.



Nämä ei kuulu niihin "THE" tyynyihin, jotka lupasin aiemmin esitellä.


Kuva vintin sohvalta on Uuden vuoden aattoillalta, kun ukkeli jo oli koisaamassa ja itse kaupungin ilotulitusta  odotellessani räpsin aikani kuluksi muutaman kuvan.  Kovin on talvisia porotkin, mutta ei jotenkaan haittaa sekään, koska kauniit talvikelit ovat vasta viime päivinä rantautuneet näille seuduille. Ja jos nyt itseään kalenterista muistuttaisi, niin nythän siis itseasiassa on vasta tammikuu, joten talvi kuulunee asiaan.







Himmeli kiikkuu katossa vasta toista vuottaan, mutta lasikuistin palkeissa roikkuva oksa on jo vanha konkari. Milloin olen ripustellut siihen pieniä maljakoita valkovuokkoja varten, milloin pääsiäis- ja joulukoristeita tai tuikkulyhtyjä, mutta viime aikoina laiskuuttani tai muuten vaan ihan vaan simppelin valosarjan. Enkä kyllä muuta kaipaakaan.

On hitsin hankala kuvattava, joten ei näytä tässä niin kivalta kuin elävänä. Tai siis olevana.








Nämä kuvat piti ladata tänne illalla, koska aamulla on taas muuta mielessä. Eikähän tässä koko jutussa ollut mitään asiaa edes, mutta haluan kuitenkin osoittaa Tainalle, että pidin hälle antamani kukkalupauksen. Ja kiva kumminkin saada kuvat talteen, kun on kerran tullut otettua.



Ensi kerralla sitten taas niitä valkoisia ;)


Paitsi että toivotan kaikille mitä parhainta loppuviikonloppua, osallistun tällä Tainan perjantaimyysseihin. Osallistu sinäkin.

48 kommenttia:

  1. Täälläkin ajatukset jo keväässä, mutta iltaisin kiva vielä tunnelmoida. Ja sitä tunnelmaa on näissäkin kuvissa vaikka ja kuinka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ainakin vähän sellainen olo, etten oikeastaan tiedä, kumpaa enemmän toivoisin. Sitä talvea, jota ei vielä ainakaan tänne ole kunnolla tullut vai hyppäisinkö mieluummin suoraan kevääseen. Kaikkein mieluiten hiihtelisin aurinkoisilla keväthangilla pikkupakkasessa :)

      Poista
  2. Sähän olet hurjaksi heittäytynyt kun ostit värillisiä tulppaaneja :D Ihana tuo sun tekemä himmeli ja kaikki muutkin tavarat tuolla nurkassa. Mulla on oksa keittiön pikku ikkunassa, siinä roikkuu pari lyhtyä ja ilmakasvi, jonka olen tainut onnistua tappamaan.
    Kohti kevättä mennään, luojalle kiitos!
    Ihanaa lauantai-iltaa Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta viserrä Outi. Villiksi on mennyt touhu, kun oikein pinkkejä ostin valkoisten sijasta. Mutta vaikka ne kuvassa näyttääkin nätiltä, ei ne kyllä meille sovi yhtään, joten ehkä palaan tuttuun ja turvalliseen :).

      Tunnustan tässä samalla, että tympäännyin ilmakasveihin ja jätin ne ensin kai vahingossa ja sittemmin tahallaan ilman kylpyjä, jonka takia ruskistuivat pikku käppyöriksi, jotka kylmän viileästi heitin roskiin. Tuntui pahalta, mutta tulin siihen tulokseen, että tykkään kumminkin enemmän kasveista, jotka oikeasti myös kasvaa.

      Happy Sunday Outi <3

      Poista
  3. Kivat myyssit! Hieno rottinkiasetelma ja himmeli. Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmeli oli mun harjoituskappale ja aika simppelitekoinen, mutta passaa paikkaansa. Isälle tein sellasen perinteisen version, jossa oli sen tuhannen oljenpätkää, mutta siellä se kiikkuu ikkunalla kans kesät-talvet niin, ettei huomaakaan.

      Vähiin käy viikonloppu, mutta kivaa sitä, mitä on jäljellä!

      Poista
  4. Kauniita tunnelmia!
    Itsekin olen huomannut, että parhaat asetelmat taitaa syntyä vahingossa. Laittaa jonkun esineen odottamaan loppusijoitusta ja kohta huomaa, että tuossahan se paikka onkin.

    Ajatukset on todellakin keväässä, tulppaaneja on pakko ostaa ja jotain väriäkin pitäisi saada. Tosin meillä täällä kevät on vielä aika kaukana, mutta kauniit lumiset maisemat tekee kevään odottamisesta siedettävämmän. Kunnes maaliskuun lopulla alan todella odottaa lumien sulamista;)
    Kivaa viikonloppua♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :).

      Taitaa olla vahinkoasetelmien kanssa vähän sama juttu kuin sen kuuluisan siivousnutturan. Silloin kun ei varsin yritä, paras kampauskin syntyy ihan vahingossa.

      Sulle jo kirjoitinkin, että tekis niin mieli päästä hiihtämään (siitäkin huolimatta, että tosiaan ihan kaikki vauvasta vaariin suksii ohi :)). Siellä teilläpäin on niin mahtavat ladut aina. Ja tasaista järvenjäätäkin riittämiin. Mäet ei oikein ole mua varten, kun kapuaminen on niin työlästä ja alastullessa joutuu jarruttelemaan, kun en ole mikään vauhtihirmu.

      Sellanen kevätaurinko, joka sais jääpuikot (joita meillä tosin ei ole) räystäillä sulamaan, olis ihana.

      Kiitos samoin <3

      Poista
  5. Nuo rottinkijutut himmelin kanssa muodostavat kyllä niin kivan asetelman ettei paremmasta väliä. Ja oksa myös on ihanan yksinkertainen ja kaunis pikku valoineen.
    Tulppaaneja en ole itse vielä ostanut, mutta kyllä kohta täytyy, ovat neniin kauniita.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Tykkään itsekin. Rottinki rauhoittaa :).

      Oksakin on kiva ja kuuluu kalustoon. Kesällä siinä ei nykyään enää roiku mitään ja näyttäähän se vähän "kuolleelta" kaiken vihreän keskellä, mutta silti en halua ottaa sitä poiskaan, koska oli aikamoinen homma ripustella se paikalleen.

      Tainalle lupasin, että ostan välillä jotain muuta kuin valkoista, mutta vaikka kuinka kauniita onkin, niin ei meille kyllä tuo pinkki väri sovi :). Että ehkä sitten ens kerralla taas perinteistä valkoista tai ihan vaan vihreää.

      Kiitos samoin Kristiina!

      Poista
  6. Todella kaunis asetelma, vaikka sattumalta syntynyt.
    Illat ja aamut ovat vielä niin pimeitä, että kaipaan kynttilän valoa piristykseksi.
    Meillä roikkuu himmeli kesät talvet yläkerran rappusissa. Totesin, että se on paras paikka säilytykseen, kun menee niin herkästi rikki:)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne :).

      Nyt on vissiin joku sellanen välimallin kausi meneillään, kun ei oikein tiedä, odottaako enemmän sitä talvea, jota vielä ei ole tullut vai hyppäiskö suoraan kevääseen. Vielä kävis kumpi vaan, mutta jos tässä mennään ilman lumia vielä pari kuukautta, niin sitten ei enää niin väliäkään.

      Muutama vuosi sitten en olisi uskonut, jos joku olisi väittänyt, että hurahdan himmeleihin tai varsinkaan askartelemaan niitä itse :). Himmeli kun kuului mun lapsuudessa pohjanmaalla joka tupaan, ja niihin silloin vähän kyllästyikin. Mutta niin vaan mieli muuttuu. Tuossa kolossa säilyy kanssa turvassa niinkuin teillä portaikossa.

      Kiitos samoin ja kiva kun poikkesit!

      Poista
  7. Tosi kivan näköinen toi eteisen asetelma! Muistan kun luin sun jutun ton himmelin tekemisestä (taisin olla niihin aikoihin just löytänyt sun blogin puolelle) ja päivittelin mielessäni "miten joku voi osata tehdä tommoisen"! Ja päivittelen kyllä vieläkin, mun kärsivällisyys (eikä kyllä käden taidotkaan) ei ikinä riittäisi tuommoiseen.

    On kyllä täälläkin jo kevät mielessä, vaikka varsinainen talvi vasta alkoikin :) Päivät tuntuvat jo hitusen pidemmiltä tai sitten vaan kuvittelen, koska päivät on olleet valoisampia kuin viime vuoden puolella. Monena päivänä putkeen aurinko pilkistellyt, ihan parasta!

    Kivaa sunnuntaita Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma :). Tykkään itsekin.

      Ja välillä kyllä mietin, että minäkös ton himmelin tein :D. Ei sillä, että se olisi ollut vaikeaa, mutta jotenkin tuntuu, että siitä on jo ikuisuus. Tuo meidän tapaus on varsin yksinkertainen, mutta isälleni värkkäsin sellaisen enempi perinteisen, johon tarvittiin noin 700 oljenpätkää :). Isä tykkäsi kovasti ja siellä se kiikkuu ruokahuoneen ikkunalla kesät-talvet ihan muina himmeleinä.
      Toki alkuun kävi vähän hitaanlaisesti se olkien pujottelu, mutta kun vauhtiin pääsi, niin noita 6-kulmioita olisi pystynyt tekemään melkeinpä unissaan tai silmät kiinni. Vaatii vaan kolmiulotteista hahmotuskykyä, ehkä vähän matikkapäätä ja ne hyvät hermot ja hierojan kipeytyneille hartioille..

      Mulla vaihtelee ihan tosi paljon fiilikset sen suhteen, mitä oikeastaan odotan. Kaikkein mieluisinta olis varmaankin puhtaat valkoiset hanget, pikkupakkanen ja paaaljon auringon paistetta. Sellaista, joka jo lämmittää ja saa jääpuikot sulamaan. No, tänään ei kyllä näkynyt noista mitään, koska oli taas kerran ihan vaan harmaata.

      Kiitos samoin Emmaseni <3

      Poista
  8. Kaunis tuollaisena, tykkään oikein kovasti. Mä en vielä oikein osaa asennoitua kevääseen, kun vielä odottelen sitä kunnon talvea, toivon kyllä kovasti, että sellainen tulisi, kauniita aurinkoisia pakkaspäiviä jne.

    Ihanaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu. Ja ihan on samat fiilikset, että vielä kumminkin toivoisi saavansa ne lumihanget ja sopivan aurinkoiset pakkaskelit, mutta lupauksista huolimatta ei ainakaan täällä ole näkynyt. Joka päivä paikallislehden säätiedotus (joka on varmaan ostettu jostain halvalla, koska ei pidä ikinä paikkaansa :)) lupaa huomiselle aurinkoa, mutta sitten kun se huominen tulee, ei aurinkoa näy, mutta heti seuraavalle huomiselle taas luvatan. Pah.

      Kiitosa samoin Anu! Vielä on vähän viikonloppua jäljellä.

      Poista
  9. Komea himmeli, kyllä kelpaa mihin vuodenaikaan vaan!

    Meilläkin _oli hieno, talon mukana tullut. Kissat sen sitten silppusi, kun silmä vältti. Olivat vissiin että ahaa, meille tarkoitetut lelut roikkuu nykyään katossa 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan kissat sentään. Onneksi ei ollut himmelin tekijä itse todistamassa tapahtunutta :). On niissä kumminkin sen verran hommaa, ettei ihan kertakäyttöleluksi riitä hermo värkätä :D.

      Poista
    2. Niinpä :D Sitä mäkin harmittelin, että meni jonkun valtava työ päreiksi. Vaikka toki myös omaa tyhmyyttä, koska kyllähän me tunnetaan näiden palleroiden metkut.. Niin ihania, mutta välillä vaan niin tuhmia :)

      Poista
  10. Miellyttää kovasti mun silmää tuo asetelmasi himmeleineen päivineen.:) Ja himmeli on kyllä upea!<3 Mä viime vuonna hetken pilleistä kokeilin timantteja väsäillä, mutta hermot meni heti.:))) Pitkäjänteisyys on mulla toisinaan hukassa...

    Ihanan keväisiltä ja pirtsakoilta näyttävät nuo sinun tulppaanisi! Vaihtelu virkistää, eikö! Kiitos ihanainen, kun tulit Perjantaimyysseihin ja ilostutit minua tällä postauksellasi.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina. Tykkään itsekin. Rottinki jotenkin rauhoittaa. Ja vedossa heiluva himmeli :). On muuten oikeasti nuo oljet helpompia, joskin vähän arkoja, käsiteltäviä kuin pillit. Kunhan muistaa ensin liotella niitä olkia, etteivät mene samantien halki niinkuin mulle kävi ennenkuin tajusin. Pillit on paljon liukkaampia.

      Tulppaanit näyttää kyllä kuvassa kauniilta, mutta pakko myöntää, ettei ne meille sovi kyllä pätkääkään :). Riitelee keittiön verhojen kanssa ja muualle ei taas mahdu. Että ehkä mun sitten kumminkin tarvii tyytyä niihin valkoisiin. Niitä ei tosin tällä kertaa edes ollut, joten oli varmaan mulle vinkki siitä, että nyt ei valkeilla myysseillä.

      Kiitos ilahtumisesta <3

      Poista
  11. Kommentoin nyt oikeastaan edelliseen juttuun, koska innostuin sen luettuani nyt samalla kertaa. Sulla on niin mahtava ruokavalio! En yhtään ihmettele, että PT totesi, että joo, ok, syöt paremmin kuin minä, no comments :). Olet ihan täydellinen oppikirjaesimerkki. Hauskaa, että mullakin monia samoja - trendikkäitä, mutta niin hyväksi havaittuja - tapoja, kuten lorauttaa kylmäpuristettua kookosöljyä kahviin. Taisi olla Tomi Kokon suositus, joten kiitos kun taannoin tutustutit mut tähän herraan. Olen itse aika kasvispainotteisella ruokavaliolla ja luonnonjugurttien sijaan syön chia-puddingeja, mutta kovin tutulta kuulostaa pääpiirteittäin nuo sinun valintasi. Ah, kaikki nuo ihanat annokset, nam... Eikö olekin ihanaa, kun on tajunnut tähän ikään mennessä edes jotain, kuten terveellisesti syömisen, millä saa niin hyvän olon aikaiseksi!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Tuntuu kivalta, kun tiedät, mistä puhun.

      Jännää, että sillä yhdellä pienellä öljylorauksella kahvin sekaan on niin vissi merkitys. Paitsi että tekee kahvista pehmeämpää, niin itse ainakin huomaan, että jos joskus kroppa jumittaa, niin todennäköisesti on rasvat jääneet turhan vähiin. Eli käytännössä on öljyt ja mantelit tai pähkinät päässeet loppumaan tai unohtuneet syödä. Sitä vaan on vähän vaikea perustella ihmisille. Samoin kuin sitä, että se rasvaton rahka on ihan vihoviimeistä ja sitä paitsi mun mielestä kitkerääkin. Mulla on mun lempparijugurteissa 7 g rasvaa (ja 8 proteiiinia) tai peräti 10. Enkä yhtään oo lihava :). Joskin kehonkoostumusmittaus kertoo omaa kieltään ja lihaksia tarttis hommata lisää enemmän kuin mahdan enää ikinä keritä. Ei vaiskaan. En ota ressiä siitäkään, ja ehkä just siitä johtuen olen taas pitkästä aikaa ihan aidosti innostunut liikkumaan monipuolisesti ja se tuntuu ihan hitsin kivalta. Meillä on täällä niin huiput mahdollisuudet ihan mihin vaan. Ja kaikki kävelyetäisyydellä (oon tosin kova kävelemään :)). Ei tarvi kuin hyödyntää, kun vaan ymmärtää.

      Ja juu. Tässä kun on reilut puoli vuosisataa jo elänyt, niin ihan kiva huomata, että jotain sitä sentään jo osaa. Ei tartte tosiaan tuskailla niitten "iän mukanaan tuomien" kremppojen kanssa. (Ja nyt kun tän jo toistamiseen kirjoitan, niin varmaan kohta iskee kostoksi kaikenmaailman vaivat päälle).

      Poista
  12. Kivan näköinen asetelma, ei yhtään jouluinen. Ehkä noihin himmeleihin on jotenkin niin tottunut, ettei ne kuulu enää pelkästään jouluun. Meillä on oari vuotta sitten askartelemani pillihimmelit (timantit) roikkunut läpi vuoden makkarin katossa 😊


    Ihanaa sunnuntain jatkoa ja kivaa uutta viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä muistatko, mutta se olit nimenomaan sinä, joka inspiroit mua ekaa kertaa kokeilemaan niitten timanttihimmelien askartelua. Että kiitos siitä :). Täältä vaan ei saanut muuta kuin ihan tavallisia mehupillejä ja ne oli turhan paksuja ja kömpelöitä, joten jälki ei ollut kovin kaunista. Mulle sopii noi ohuet oljet paremmin. En vaan olis vielä joku aika sitten uskonut, että haluan enää ikinä edes nähdä yhtään himmeliä. Kotiseuduilla Pohjanmaalla ne kun kuului joka tupaan ja tosiaan roikkui katossa vuodesta toiseen, kesät talvet. Ei ollut joulun kanssa mitään tekemistä. Silloin kyllä ripusteltiin näkösälle niitä Tuomaan ristejä vai mitähän ne oli. Itsekin olen sellasia lastujuttuja vuollut aikanaan. Hmmmmmm. Pitäisköhän elvyttää sekin perinne :D.

      Kiitos samoin Tuija <3

      Poista
  13. Oi ihana tuo oksa valoineen! Todella kaunis! Tykkän noista kaikenlaisista koriste oksista valtavan paljon. Kiva nähdä sellainen jossa on valot.

    Ja mitä tulee himmelin jouluisuuteen, niin sopii kyllä tuohon nurkkaan todella hyvin. Eikä se jouluinen minustakaan ole. Toimii hyvin omalla paikallaan kauniina koristeena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on kiltisti kantanut mulle metsästä milloin minkäkinlaisia karahkoja, kun olen houkutellut mukaan lenkille. Suurin taisi olla jotain kolme metriä pitkä ja aika paksukin. Vähän koomiselta näytti, kun ukkeli muina miehinä kulki oksa olalla. Pientä suuruudenhulluutta multa, koska kotona totesin, että eihän se mihinkään mahdu, mutta muoto oli sellainen, että ei se katkaistuna olis näyttänyt ollenkaan samalta. Noooo, uusiutuva luonnovara kumminkin..

      Kiitos Satu ja lupsakkaa maanantaita!

      Poista
  14. Tuo himmeli sopii tuohon paikkaan loistavasti, eikä kyllä yhtään tullut tunne, että lyhty tai tarjotin olisi siihen vaan jäänyt odottelemaan aikaa parempaa. Hyvä asettelu siis!
    Siihen edelliseen postaukseen piti kommentoida, mutta sitten tupsahdinkin sairastelemaan ja se jäi. Oli muuten herkullisen näköiset ruoat sinulla. Tuli sellainen fiilis, että pitää itsekin ryhdistäytyä ja panostaa vielä enemmän. Meillä molemmat tytöt ovat jättäneet ruokavaliosta pois lihatuotteet, eli aika kasvispainotteisella ruoalla mennään. Kun en viitsi montaa sorttia kokkailla, niin itsekin olen siirtynyt kasvispainotteiselle linjalle, toki syöden kananmunaa ja maitotuotta. On tehnyt kyllä hyvää.
    Ihanaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :). Taitaa olla vähän sama homma tuon asettelemattoman asetelman kanssa kuin sen kuuluisan siivousnutturan, joka näyttää yleensä paremmalta kuin kampaus, jota oikein huolella koittaa väkertää (joskin mun nykytukassa mahdollisuudet on aikas pienissä, kun kävin pätkäisemässä aika reilusti).

      Vaikka mullakin ruoka on nykyään entistä enemmän kasvispainotteista (erityisesti tummaa vihreää on tullut vanhaan aikaan verrattuna rutkasti lisää), niin en taitaisi pystyä ihan puhtaaseen kasvisruokavalioon kuitenkaan. Ihan vaan sillä, että voisin kuvitella, että vaatii erityistä huolellisuutta ja aika paljon tietämystä siitä, millä pystyy koostamaan ateriat niin, että saa kaikki sellaiset tarvittavat välttämättömät ravinteet, jotka tulee lihasta helposti, mutta vegaaneilla saattaa jäädä vajaaksi, jos ei ole tarkkana. Olisko ollut ainakin B12-vitamiini sellainen. Mutta kyllä noista kasviksista niin hyvä ja kevyt olo tulee ja oikeasti saa sellasta hyvää energiaa, että en kyllä ihan herkästi luovu. Etenkin, kun ruuanlaittokin niistä on nykyään niin helppoa ja nopeaa, että entisestä keittiötuskailijasta on kuoriutunut iloinen kokki :).

      Kiitos samoin kivaa uutta viikkoa sulle kans Anu!

      Poista
  15. Tuo himmeli on kyllä upea ja todellakin sopii paikkaansa ympäri vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanni. Himmeli pyörähtelee sillälailla kevyesti, kun ulko-ovea aukoo. Näyttää kuviot seinällä ihan hauskalta, jos sattuu aurinko paistamaan ikkunasta. Siis JOS.. Ei ole paljon viimeaikoina näkynyt, vaikka joka päivä luvataan :)

      Poista
  16. Mulla alkaa kevät het joulun jälkeen. Tai siis sen odotus. Meillä ei ole lunta, eikä enää tartteis tullakaan. Ostin tänään duuniin ison kimpun tulppaaneja, se on niin ko kevät.

    Tulen taas rankasti pettymään, kun lunta kuitenkin pudottaa vielä maaliskuussa ja mie jo mökille halajan :)

    Mut valoa on jo enemmän, ja sehän tuntuu hyvälle. Vai mitä Antsukka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maketsun kolme vuodenaikaa on siis joulu, kevät ja kesä :).

      Ei ole lunta meilläkään (dääämmm), vaikka olen pistänyt tilaukseen puhtaat hanget ja hyvinhoidetut ladut, joille kevätaurinko sillälailla ihanan lämmittävästi paistelee. Ei ole vielä näkynyt ja jos ei nyt parin kuukauden sisään tule, niin sitten ei enää niin väliäkään. Siinä tapauksessa voisin siirtyä suoraan viheriöille.

      Mutta valoa on kyllä jo ihan selvästi enemmän. Huomaa, kun talsii töihin ja takaisin. Ei tartte enää kuin yhden heijastimen hihaan :). Jess!

      Mökille Maketsun mieli, mutta maltetaan vielä hetkonen. Tulppaanien voimalla jaksaa.

      Poista
  17. Juuri täällä itsekseni ehdin ajatella, että tuo nurkkaus näyttää tosi hyvältä ja kaikki sopivat yhteen! Ja heti perään totesit sen itsekin 😍 Parhaita ovat nämä itsekseen syntyvät asetelmat. Himmelikin on ihan bueno 👍🏻 Minun musta himmeli on vuodet läpeensä yläkerran aulassa. Eikä ole häirinnyt edes talon nuorisoa, jotka yleensä huomauttavat jos jokin kausituote killuu esillä liian kauan...

    Ihqua uutta viikkoa dear Annukka ja haleja täältä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kamuseni :).

      Himmeleillä on kyky muuttua sillälailla hyvällä tavalla näkymättömiksi niin, ettei niiden olemassaoloa aina edes muista, mutta veikkaan, että jos nyt ottaisin pois tosta nurkasta, niin ankealta näyttäisi. Ja voi olla, että teilläkin alkaisin nuoriso kyselemään perään, jos himmeli yhtäkkiä häviää tutulta paikaltaan.

      Kiitos samoin T <3

      Poista
  18. Kaunis himmeli ja sopii hyvin tuohon kokonaisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :). Oli mun harjoitushimmeli, jonka jälkeen siirryin vähän vaativampaan ja tein isälle sellaisen enempi perinteisen. Oli vähän paineita sen suhteen (tosin itse itselleni asetettuja :)), kun isä on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, jossa himmelit kuului joka tuvan perusvarustukseen.

      Mukavaa päivää ja kiva kun jätit viestiä.

      Poista
  19. Voijjee, kun on kiva himmeli. Hullu himmelimuija ei oo olkia vielä kokeillukaan.
    Täällä kans vähän ristiriitaista. Valoa toivotaan, mutta sitten taa onkin ihana fiilistellä tunnelmavalaistuksessa. Oon kuullut, että naisella on oikeus muuttaa mieltään.. ihan useita kertoja päivässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä sun ny kuule tarttee kokeilla olkiakin. Ihan jo pohjalaaset perinteet velvottaa :). Oli mun mielestä sitäpaitsi helpompi materiaali kuin pillit. Joskin mulla oli vaan sellasia tavallisia mehupillin paksuisia, joista ei todellakaan tullut mitään sievää jälkeä vaan sellasia kömpelöitä.

      Ja juu. Aamulla saa olla ihan eri mieltä kuin illalla ja jäähän siihen päiväkin vielä väliin :D. Itse toivoisin varmaan eniten sellasia aurinkoisia keväthankia, että pääsis kiduttamaan itseään hiihtämällä, joka kuulostaa aina paljon idyllisemmältä kuin oikeasti on :)

      Poista
  20. Ihana himmeli <3 Pohjalaisuus velvoittaa: vielä minäkin toivottavasti teen sen himmelin joskus - vaiks sitte eläkkeellä...
    Miten hienosti sitä alitajunta rakentaakaan tollaisia hienoja sommitelmia. Ne on oikeesti ihan parhaita. Paljon parempia, kun tarkasti hiotut!
    Tätä soutamista kevään riemujen ja talven tunnelmien välillä oletettavasti kestää taas juhannukseen - niin ku viime vuonna?? Mutta näillä mennään ja näistä nautitaan. Tänään näkyi aurinko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmelinteko oli mukavan terapeuttista. Siinä kun oli pakko keskittyä siihen, mitä on tekemässä, eikä voinut samaan aikaan miettiä mitään muuta. Jopa ukkeli kiinnostui hommasta niin, että pyysi, josko sais leikata mulle pätkiä valmiiksi :). En ole ikinä nähnyt tekevän niin tarkkaa työtä, mutta muistaa kyllä aina mun isälle (jolle tein sellasen ihan kunnon perinteisen pohjalaastyylisen himmelin) mainita, että ei ihme, kun tuli niin hieno, kun oli niin särmä apumies tekijällä ;)

      En ymmärrä, mihin se luvattu aurinko on kadonnut, kun ei täällä tule ikinä esiin, vaikka joka päivä säätiedotuksessa luvataan. Pah. Tänään oli melkoinen tuisku, kun kävelin/liukastelin töihin. Ei oikein sitä kevätfiilistä nyt irtoa, mutta talvikin käy :)

      Poista
  21. Tuota himmeliä kyllä pitäisin roikkumassa kesät ja talvet ja meillä nyt on muutenkin aina vähän jouluinen tunnelma kotona, kun satun rakastamaan väriä punainen. Tuo asetelma on just eikä melkein ja ehkä parhaat asiat monesti syntyykin suorastaan vahingossa.

    Kauniita tunnelmia ja aina kun näen tälläisiä rauhoittavia tunnelmia, mietin heti pitäisikö meilläkin kotona vaalentaa ja sitten taas tuumin ääh, näillä mennään. Myönnän olen nykyään todella laiska sisustaja.

    Kivaa loppuviikkoa Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmelillä on sellanen hyvä taito tekeytyä sopivan näkymättömäksi, ettei hypi silmille, mutta on kuitenkin olemassa ja ilahduttaa :).

      Meillähän ei siis sisustuksen saralla ole tapahtunut kertakaikkiaan mitään vuosikausiin, eikä näytä hirveästi tapahtuvankaan :). Ennenvanhaan vaihdoin varmaan neljä kertaa vuodessa verhotkin, kun oli erikseen joulu- ja pääsiäisverhot ja mitä kaikkea, mutta nyt on yhdet ja samat roikkuneet paikoillaan ties kuinka monta vuotta. Voi se olla sitäkin, että nyt on sellaiset, joista tykkään, mutta taitaa kumminkin enimmäkseen olla ihan vaan laiskuutta.

      Ja jos kuule näkisit, millaista värikirjoa meillä oli ennen, ymmärtäisit varmasti, miksi nykyään nautin vaaleasta :). Pitäisikin oikein kaivella vanhoja paperikuvia esiin, niin voisin todistaa. Ukkelin poikamiesaikaiset sohvatkin verhoilin ties kuinka moneen kertaan erinäisillä kirjavilla kankailla. Huuuuuh.

      Kiitos samoin Tiia <3

      Poista
  22. Onpas hitsin kauniita kuvia kotinurkista. :) Ei aina niitä iänikuisia hienoja, kalliita merkkituotteita ja hillittyjä skandikoteja. Toki ovat hienoja, mutta ei niinkään kodikkaita.
    Mä kun sain joulutyynyt ja -liinat pois, mulla jäi paikat (huoneet) "välitilaan". Ootan, et tule enemmän valoa ja kevättä rintaan. Nyt viä uinutaan talvessa.

    Kiva on tämmönenkin ei niin asiaa postaus. Näitä on mukava lukea ja sä kirjoitat aina vastauksetkin. :D (mä oon edelleenkin lukenutkin ne kaikki, mut en oo pariin kertaan viittiny kännykästä mun löpinöitä lähetellä)

    Hyvää talven jatkoa sinne F:aan ja voikaatten hyvin! (mummini sanoin):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja :). Olen joskus ajatellut, että jos olisi olemassa ohjelmaformaatti "Suomen tavallisin koti", voisin ilmoittaa meidän tavallistakin tavallisemman kodin mukaan :).
      Keväällä tulee 25 vuotta täyteen, kun siinä ollaan asuttu ja vaikka aina välillä on alkanut kyllästyttää ja joskus katselinkin myytäviä taloja "sillä silmällä", mutta pojat suuttui ja sanoi, että "Jos et kohta lopeta, me poltetaan kaikki noi sun lehdet. Usko, että me ei aiota muuttaa mihinkään, koska tää on meidän paras koti". Se oli sitten sillä selvä se.

      Just nyt on ihanan aurinkoinen keli ja tekis mieli olla ulkona, mutta se ei nyt onnistu. Ihanaa kumminkin, kun on töitten jälkeen vielä hetki valoisaa. Selvä ero muutaman viikon takaiseen. Kohta alkaa hirmu kevätvillitys :)

      Kiitos, kun taas luit ja kävit jättämässä viestiä. Voikaatten tekin hyvin siellä <3


      Poista
  23. Sama himmeli kesät talvet on vaan hurjan kaunis<3 Kiva nurkkaus. Multa ei onnistu tuollainen ei vahingossa eikä yrittämällä! Ja kiitokset edellisen postauksen ruokavinkeistä, nyt saan toisenlaisen tuorepuuron ohjeen ja pastaa meinaan kokeilla kanssa jo tänä viikonloppuna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3. Jos et vielä ehtinyt tehdä sitä puuroa, niin mun mielestä kannattaa joko lisätä vähän sitä appelsiinimehua tai vähentää ohjeesta kaurahiutaleiden määrää. Tai vaikka tehdä molemmat. Oli meinaan aikas tuhtia "liisteriä" sillä alkuperäisellä ohjeella.

      Toivottavasti tykkäät pastasta. Ja puurosta kans. Mulla oli tänään taas lautasella parsakaalia :). Ja eilen. Ja varmaan huomennakin. Voisin elää pelkällä parsalla. Ainakin jonkun aikaa :)

      Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi