Sivut

torstai 20. heinäkuuta 2017

PUISEVA VIIKKOKUVAKATSAUS JA LOMILLE LOMPS...


Loma on enää yhden työpäivän päässä, ja vaikka kauppoihin on jo perinteisesti ilmestynyt varmoja syksyn merkkejä koulureppujen ja pallokrysanteemien muodossa, olen päättänyt olla piittaamatta, koska paras kesä on pakosti vasta edessä. Sen sijaan päätin taas pitkästä aikaa kuvakatsastaa menneen viikon. 


Perjantaina livistin töistä etuajassa ja lähdin kentälle. Ihan hyvällä omallatunnolla tosin, koska olin saanut akuutit hommat hoidettua ja työpuhelin sähköposteineen kulki varmuuden vuoksi mukana. Ei kuulu etikettiin, mutta ei haittaakaan, kun oli tuttua peliseuraa. 

Sääennusteiden mukaan ei kaksista keliä ollut luvassa, mutta niin vaan taas meni ennusteet poskelleen ja sää oli mitä parhain. Parempi niin päin kuin että odottaa aurinkoa ja saa sadetta.

Yllätyin, kun huomasin, että parin väylän välinen metsäpolku oli jo täynnä mustikoita. Pakko oli tehdä pienimuotoinen rötös ja poimia muutama varpu mukaan maljakkoon. Ei mahda kuulua jokamiehen oikeuksiin.





Lauantaina paistoi heti aamusta aurinko ja voi vitsit, miten iso vaikutus sillä voi olla pieneen ihmiseen.  Kesämieli oli heti ihan tapissa ja kropassakin aurinkoenergiaa vaikka muille jakaa. Ei viime aikojen vetelyydestä tietoakaan.

Siivosin ensi töikseni keittiön, joka meillä on hyvinkin hallitseva tila. Jos se on sekaisin ja tasot täynnä tavaraa (niinkuin yleensä), ahdistaa. Mutta silloin kun se on siisti ja pinnat enimmäkseen tyhjiä, tuntuu, että korvienvälikin selkiytyy.

Laitoin myös pyykkikoneen laulamaan (kirjaimellisesti, koska Samsung luikauttaa aina ylipirteät jäätelöautotyyppiset alku- ja loppusävelmät) ja  hankkiuduin kertalaakista eroon mieltä painaneista pyykkivuorista. Ihan luksusta, kun edellinen satsi ehtii lämpimässä kesätuulessa kuivua siihen mennessä, kun seuraava on pesty. 

Vihannes- & mansikkakojulla poikkesin ostamassa laatikollisen kauniita ja makeita mansikoita pakkaseen. 


Polkan tahtiin.





Viiden kilon laatikko (josta tuli 16 puolen litran rasiaa täyteen) Polkia maksoi 35 euroa, joka taitaa olla enemmän kuin ennen, mutta en jaksa sellaisia miettiä. Itseni tuntien on parempi pakastaa samalla sekunnilla, kun siltä tuntuu, eikä jäädä odottelemaan mahdollista hintojen halpenemista. Tiedän jo etukäteen, että siinä käy niin, että lopulta jää koko pakastaminen väliin ja maksan talvella moninkertaisen hinnan kaupan valmiista pakkasmarjoista.

Lauantai-illalle saatiin kutsu poikain jääkiekkoharrastuksen kautta tutuksi tulleelta mukavalta pariskunnalta, ja lämmin kesäilta meni ihan siivillä kevyen ja maistuvan kesäruuan ja viinin merkeissä. 

Sunnuntaina lähdettiin ukkelin kanssa Salon Wiurilaan pelaamaan, kun halvalla päästiin (jotain hyötyä tästä ikääntymisestäkin, kun saa seniorialennusta :)) ja nautittiin liki helteisestä kelistä (joskin kerran jo meinasin sanoa, että on liian kuuma, mutta älysin pitää suuni kiinni).





Harmitti, kun ei ollut kunnon kameraa mukana, koska ennen kierrosta syömäni vegesalaatti oli niin nätti. Ja vaikka näyttikin kevyeltä, oli myös täyttävä linssien, papujen, pähkinöiden ja quinoan ansiosta. Riitti energiat hyvin, muttei ollut yhtään ähky. Voisi itsekin välillä jättää kanat ja kalat lisäämättä ja korvata muulla.

Maanantai-aamu 'valkenikin' sitten taas tälle kesälle tyypillisen tihkusateen merkeissä, mutta ei tuntunut missään, kun alla oli lämmin viikonloppu ja aamukammassakin enää neljä piikkiä lomaan.



Kansion kuningas toimiston ikkunalaudalla. 
Vain hetkeä ennen kuin täpötäysi mappi päätti luiskahtaa lattialle ja levitä alkutekijöihinsä. Grrr.


Maanantai-iltana en muistaakseni tehnyt töitten jälkeen mitään. Paitsi nukahdin sateen ropinaan terassin sohvalle. On paikka, jossa ei vaan kertakaikkiaan voi pysyä hereillä.


Tiistai-iltana kävin pitkästä aikaa pelaamassa viikkokisan, ja sattuikin kohdalle kesän paras kierros. Tuli hyvä mieli. Ja kiva palkintokin. 




Kentän laitamilla kukkii valtavan suuria Kurjenkelloja, ja kiva olisi ollut kuvailla niitä ihan rauhassa, 
mutta ei auttanut kuin jatkaa peliä. Myös kaikenlaisia kauniita heiniä aaltoilee väylien reunamilla. 
Kivoja katsella, mutta pistävät aivastuttamaan ja niiskuttamaan.


Keskiviikkona kaivoin varastosta esiin möhkälemäisen puukulhon, johon olen jo kauan mielessäni visioinut pienimuotoista japanilaista puutarhaa (kun on se iso puutarha vähän vaiheessa). Lähinnä sellaista, johon laittaisin hienoa valkoista hiekkaa, johon sitten pienellä puuharavalla vetelisin kauniita aaltomaisia kuvioita ja olisin ihan zen.






Kulho kuului aikanaan esittelemääni Living&Roomin mallistoon, ja on kosteudesta jo hieman mustunut esittelykappale. Ja omasta mielestäni myös siinä määrin kyseenalainen, että en ainuttakaan edes halunnut myydä. Ihan vaan siksi, että hinta oli omasta mielestäni posketon suhteessa tuotteeseen, joka omaan silmääni on jostain erittäin nopeasti kasvavasta trooppisesta puulajista lohkaistu kappale, josta on kolhittu kulho. Anteeksi nyt vaan tämä ikävä mielipide, jonka aikanaan rehellisesti kerroin myös L&R:n johdolle, mutta en voinut olla epäilemättä myöskään sitä, onko kappale oikeasti peräisin sertifioiduista metsistä niinkuin ilmoitettiin vaiko eikö.

No. Olen joka tapauksessa rehellisen hinnan esittelykappaleesta maksanut, joten ajattelin, että josko viimein saisin siitä värkättyä sen, mitä olen ajatellut. Mutta niinkuin usein käy, mitä pienempi projekti, sitä pyllympi lopputulos, kun mikään ei mene niinkuin on suunnitellut. Ja oikeasti olen aika huono kestämään sitä, että visioni eivät lopulta toteudu.

Ensinnäkään mistään ei tähän hätään löytynyt valkoista hiekkaa. Kaikki vaihtoehdot hiekkapuhallushiekasta akvaariohiekkaan tuli kyllä tutkittua, mutta ei. Siispä oli tyytyminen kalliiseen koristehiekkapurkkiin, jossa hiekkaa oli vaan nimeksi, ja loppu simpukankuoria, joista kyllä tykkään, jos ne on itse saanut kerätä, mutta jos ovat valmiina kaupan purkissa,  jättävät kylmäksi.





Ei löytynyt myöskään mehikasveja mistään. Paitsi lopulta Prismasta kaksi, jotka kummatkin myytiin ruukkuineen päivineen. Eli taas tuli maksettua ylimääräistä jostain, mitä ei tarvi, mutta kun olin kerran päättänyt, että nyt se minipuutarha tehdään, niin nyt se tehdään. Kunnes jouduin toteamaan, että ei mennyt ihan nappiin seuraavakaan vaihe, joka oli suodatinkankaan asettelu istutusmullan ja koristehiekan väliin. Kokeilin nimittäin käyttää siihen Ikean halpaa harsomaista verhoa, jota olen tähän asti käyttänyt pakkasharsona perunoille. Leikkasin siitä palan ja asettelin nätisti kulhoon mullan pinnalle, jonka jälkeen varistelin hiekan siihen päälle todetakseni, että harsossa oleva reiät olivat juurikin inan suurempia kuin hiekanjyvät, joten tuloksena oli multaan sekoittunut hiekka ja sen päällä puhdas harso..

No ei kun takaisin kauppaan ja ostamaan karkeampaa ja samalla edellistä kalliimpaa koristehiekkaa, joka myös oli mielestäni ihan liian keinotekoisen näköistä, mutta kun ei ollut vaihtoehtoakaan, niin siihen oli tyytyminen. Harsokankaan vaihdoin varmuuden vuoksi sukkahousukerrokseen :). (Mikähän siinä onkin, että silloin, kun varsin haluaisi, että sukkahousuissa on reikä, ei vahingossakaan löydy kuin ehjiä, joista yhdet uhrasin tähän tekeleeseeni).



 Turha purkki poikineen jäi jäljelle, mutta josko sinne kirppispöytään sitten joskus..



Kun olin ripotellut lasimaisen hiekan kulhon pinnalle, olin lähinnä vaan ärsyyntynyt, kun ei näyttänyt ollenkaan siltä, miltä olin ajatellut. Ja mietin sitäkin, että olisinpa älynnyt ostaa kilon halpaa merisuolaa ja käyttää sitä, mutta myöhäistä, mikä myöhäistä. Sen sijaan poljin vielä kerran kauppaan ja ostin purkillisen valkoisia kiviä, joita olin alunperin päättänyt olla käyttämättä.

Mutta tämmöinen siitä lopulta tuli. Ei sinne päinkään, mitä meinasin, mutta jotain kuitenkin.





Kulho on yli puoli metriä halkaisijaltaan, joten pari mehikasvia näytti yksinään ihan liian orvoilta. Ja seurakseen kokeilemani pikkuruiset ilmakasvit suorastaan säälittävän pieniltä. Niinpä päädyin lisäämään asetelmaan kirkkaaseen Ballo-tuikkukuppiin yhden Tillandsian ja keskelle joskus vuosia sitten joiltain messuilta ostamani Taiga-lyhdyn ilman siihen kuuluvaa puista jalkaa. Näyttää kynttilältä, mutta on itseasiassa öljylyhty, joka sammuu heti, jos kaatuu. Eli turvallinen siis. 



 Näytti iltahämärissä itseasiassa lopulta ihan kivalta.


Kun kuopus tuli illalla töistä, pyysin katsomaan uutta "feng-shui"-asetelmaani, ja vaikka nämä meikäläisen puuhat tuskin nuoria miehiä oikeasti ihan hirveästi kiinnostaa, aina kumminkin kiltisti tulevat. Niin nytkin, ja pojan kysymys kuului "Onks toi valkoinen merisuolaa.."?  No niinpä. 

Jotenkin ihan epätodellinen olo siitä, että loma ihan oikeasti kohta alkaa. Ja on peräti kolmen viikon ja parin päivän mittainen, joka on itselleni ihan luksusta. 

Eipä muuta kuin kaikille kaikkea parasta viikonloppuun, arkeen, juhlaan, lomaan ja ihan muuten vaan <3




48 kommenttia:

  1. Ei yhtään puisevaa. Hyvää lomaa ja hieno tuo asetelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Satu :). Asetelma on onneksi myös niin painava, että toiveissa olis, että mieskään ei sitä joka kerta ala siirtelemään pois paikaltaan, kun haluaa lukea pöydän ääressä lehteä. Häntä kun yleensä ärsyttää kaikki "ylimääräinen"..

      Poista
  2. Kaunis asetelma. Mua aina ärsyttää, kun ne pallokrysanteemit ilmestyy kauppoihin. Ihan kuin koko kesä olisi muka mennyt ja tuodaan niitä syyskukkia esille. Mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku :). Äläkä muuta sano. Tuntuu, että aina vaan aikaisemmin ja aikaisemmin ne hitsin pallot tulee kauppaan. Ja reput. Ja ne jos mitkä, on omiaan muistuttamaan syksystä, mutta mulla on nyt vankka luottamus siihen, että oikeasti parhaat kesäkelit on vasta edessä ja jatkuu piiiitkäään. Niin ettei enää mitään sateita ja kylmiä muistetakaan.

      Iloisia päiviä sulle!

      Poista
  3. No aivan on kyllä zen asetelma. Nyt vaan olo myös sen mukaiseksi!
    Ihanaa lomaa toivotellen, CC

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vakuuttaa, että siinä kohtaa, kun hiekka valui kaiken huolellisen valmistelun jälkeen verhon läpi multaan, olo ei ollut kovinkaan zen :D.

      Huominen työpäivä vielä ja sitten saan hetken olla kuin ellun kana. Ihanaa.

      Kiitos toivotuksista ystäväiseni CC <3

      Poista
  4. Oi mikä upea asetelma, sinulla on silmää. Mäkin haluun tommosen! :)

    Mansikoissa on hirmuiset hintaerot. Olen ostanut kaksi laatikkoa: Idurin läheltä sain 5 kg 28 eurolla ja ykköskodin lähellä pulitin 35 €. Jos olisin tajunnut, olisi ehdottomasti kannattanut ostaa useampikin noita ensimmäisiä, mutta en ollut tehnyt siinä vaiheessa vielä minkäänlaista hintavertailua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja tämä moukka ei meinannut muistaa toivotella mitä parhainta lomaa!

      Poista
    2. No Idurin rannoilla olis taatusti aineksia vaikka minkälaisiin asetelemiin. Ja oikeasti luonnonmukaisia. Toisin kuin toi liian kristallimainen koristeversio, joka mun silmää edelleen häiritsee, mutta en aio nyt kyllä alkaa vaihtamaankaan, kun en jaksa enää mitään sukkahousu-showta tähän hätään, kun koitan tosiaan olla ihan zen vaan. Ja illlalla näyttää kyllä ihan kauniilta lyhtyineen, joten en valita, vaikken nyt pääsekään haravoimaan :).

      Mulla jäi nyt mansikoiden hintavertailu tekemättä, kun menin vaan suoraan sellaselle myyntikojulle, jonka ohi ajan joka päivä töihin ja mua on monta kertaa surettanut, kun siellä nuoret tytöt istuu toppatakki päällä, eikä ketään käy, kun aina vaan on kylmä ja sataa. Mutta heti kun oli lauantain kaltainen ihana lämmin päivä, kojulla oli porukkaa jonoksi asti. Mutta siis jos nyt vaikka 4 laatikkoa ostaa 28 eurolla 35 sijaan, niin siinä jo säästää viidennen laatikon verran. Ei huono. Eikähän toi viisi kiloa oman kokemuksen mukaan riitä kuin syyskuun loppuun, vaikka olen ainoa, joka niitä syö.

      Ja hei. Ei kuule haittaa, kun tiedän, että ajattelit niin kuitenkin. Mutta kiitos :)

      Poista
  5. Kaunis puukulho. Tein vähän samantapainen asetelman mehikasveista, kulho tosin oli betonia.

    Oikein antoisaa ja rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulho on ihan näyttävä ja rouhea, mutta kun kerron, että sen myyntihinta oli 80 euroa (josta tekijä tuskin sai edes yhtä prosenttia, veikkaan), niin arvaat, miksi en osaa suhtautua siihen niinkuin puisiin esineisiin yleensä eli arvostavasti. Etenkin, kun on sellainen olo, että on jostain sademetsästä kaadettu (mitä se tuskin on, mutta kunhan tässä urputan :)).

      Ja jotenkaan ei yhtään yllätä, että sun kulho on betonia :D.

      Kiitos toivotuksista! Huominen vielä ja sitten saa työpuhelimet olla vähän aikaa.

      Poista
  6. Eipä tässä postauksessa ollut juuri muuta puisevaa kuin kiva kulho. Verlassa käydessämme joku nainen tuli pyytämään puuseppää tekemään hänelle melko samanlaista kuin sinulla, hänellä oli jo yksi jota näytti malliksi kun oli ostanut jo samaiselta sepältä yhden. Ihailin hänen näyttämäänsä kulhoa mutta niitä ei ollut enää myynnissä:( Kaunishan tuo asetelmasi on:) Minulla käy useasti ompeluksissani samoin. Näen sieluni silmillä lopputuloksen joka ei sitten ollenkaan vastaa alkuperäistä ajatustani:)
    Salaattiannos näyttää aika herkulta kuten mansikatkin. Meillä on mansikoita ostettu muutaman kerran syötäväksi, kohta kai pitäisi hakea pakastettavaksi jos aikoo sinne niitä laittaa!!
    Nuoret ovat kyllä ihania;) Meilläkin kiltisti katsovat aikaansaannoksiani ja joskus vielä kehuvatkin;) Tytär kyllä pitää minut maanpinnalla, saattaa joskus sanoa että ihan kiva jos tykkää tuollaisesta:)
    Tosi ihanaa ja nautinnollista lomaa sinulle!!:) Kyllä kolmessa viikossa jo ehtii mukavasti irrottautumaan työstä ja rentoutumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on suuri arvostus puuta ja taidokasta puutyötä kohtaan, koska on vähän niinkuin oman suvunkin perinne, kun puuseppiä on isän puolelta monessa polvessa, mutta tähän kyseiseen kulhoon mulla on ristiriitainen suhde. (Sen takia se onkin saanut olla tallin perukoilla tähän asti). Tykkään kyllä sen rouheasta ulkomuodosta, mutta niinkuin tuossa ylempänä Caralle kirjoitin, niin alkuperä epäilyttää ja 80 euron myyntihinta hiertää edelleen, vaikkei näitä enää edes myydä :). Tekijä kun tuskin on saanut montaakaan senttiä. Mutta nyt lopetan urputuksen ja keskityn siihen, että se on nyt päässyt käyttöön ja oikeasti oli illalla ihan kivan näköinen, kun "hiekka" ei näyttänyt niin teennäiseltä kuin päivänvalossa.

      Ja totta. Nuoret ON niin kivoja <3. Ja oikeasti pojatkin aika usein ihan aidosti kehuvat, mikä tuntuu kivalta. Eilenkin kuopus sanoi, että "Oot sää kyllä aika näppärä. Ei mulle olis ihan ekana tullu mieleen alkaa tekemään mitään kiinalaista asetelmaa" :D. En tiedä, mutta jotenkin mulla on sellainen olo, että pojat on välillä jopa vähän ylpeitä, tai ainakin mielissään, siitä mitä "äiti taas on tehnyt". Tuntuu mukavalta.

      Ja arvaan, että sulla tosiaan on ompelutöiden suhteen visio siitä, miltä näyttää valmiina. Ja mun silmään kaikki sun tekemät näyttää aina todella taidokkaasti ja huolellisesti tehdyiltä ja sellasilta rauhallisilta, vaikka olis paljon värejä ja kuvioita. Tykkään kovasti, mutta se on totta, että kukaan muu kuin tekijä iste ei voi tietää, mitä oli alunperin mielessä ja miten lopputulos ehkä poikkeaa siitä alkuperäisestä.

      Kokemuksesta tiedän, että 5 kiloa mansikoita ei riitä paljon syyskuun loppua pidemmälle, vaikka yksin syönkin, mutta olen tyytyväinen, että edes sen sain jo aikaiseksi. Meillä on niin pieni pakastin, ettei sinne mahdu kovin paljon enempää. Siis jos haluaa, että sinne mahtuu jotain muutakin. JOsta tulikin mieleen, että ennen lomaa on pakko pakastaa tähän asti kasvaneet mintut tai täällä on vastassa viidakko, kun tullaan takaisin.

      Kiitos toivotuksista ja kaikkea kesähyvää ja -kaunista sinulle myös!

      Poista
  7. Puisevasta kaukana ja naureskelin täällä ääneen tuolla puiselle lohkareelle, joka on jostain vaan lohkaistu. Mutta mielestäni se on todella upea ja nyt vasta onkin, kun tuunailit. Säät on mitä on, mutta toivon lomallesi aivan mahtavia golfsäitä ja hih lisää rötöstelyjä, hyvä meininki. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon toivotuksista <3. Pelaaminen hyvän sään aikana on kyllä keskimäärin niin paljon mukavampaa kuin kankeilla sadevarusteilla, kun märät mailatkin jo luiskahtelee kohmeisista käsistä. Sellanen se on ollut tämä Suomen ns. kesä tähän asti, mutta parempaa on luvassa. Olen siitä varma :)



      Poista
  8. Pakko uskoa, että paras kesä on vielä edessä, muutenhan kesä olisi, sanonko mitä. Erinomaista lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä ei enää paljon huonommaksi voi mennä, joten siitä lähdetään, että parempaa on luvassa.

      Kiitos paljon toivotuksista ja muuten vaan erinomaisen mukavia päiviä itsellesi! Josko vaikka elokuun lopulla tavattaisiin Ideoiden merkeissä ;)?

      Poista
  9. Ou jee! Enää yksi työpäivä ennen lomaa! Oon niin mukana tässä. <3

    Meilläkin on laulava pesukone. LG muistaakseni. En ole nyt koneen lähettyvillä, ja merkit jäävät minulle yleensä varsin huonosti mieleen. Olen kyllä yrittänyt etsiä, saisiko sen liirumlaarumlaulun vaimennettua jotenkin, koska olen “hieman” kyllästynyt varsinkin siihen loppurenkutukseen. Vielä en ole löytänyt keinoa.

    Olenkohan ennustajaeukko, kun sanon, että lomaasi tulee kuulumaan ainakin vähän golfia. ;-) Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, viimeisiä viedään. Kun vaan tajuaisi, että kohta sitä ihan oikeasti on hetken vapaa, enkä ilmestyisi ihan vaan vanhasta tottumuksesta maanantaina työpaikalle.
      No, ensi viikko menee enempi kaikenlaisiin käytännön järjestelyihin, kun sattuu molempien poikain muutot samaan syssyyn sun muuta. Mutta lomanaloitusrutiineihin kuuluu mulla myös perinteiset kampaaja (tällä kertaa eko), kulmien ja ripsien kestovärit ja varpaankynsien lakkaus :). Sitten sitä voi vaan nättinä kesäsandaaleissa läpsytellä menemään aurinkoisia polkuja pitkin..

      Ja juu. Sun ennustajanlahjat osui osittain oikeaan. Ensi viikolla tulee golfia todellakin kuulumaan ohjelmaan vain vähän :), mutta seuraavat pari viikkoa sitten p a l j o n. Jess!

      Kiitos toivotuksista ja muuten vaan kaikkea ihanaa sulle <3

      Poista
  10. Onhan tuo asetelma ihan "zen". Enpä olisi ihan heti kuvasta osannut päätellä, että vati on puolimetrinen.

    Mutta mikä se sellainen loma on?? Mitään mokomasta tietämättä toivottelen sulle kivaa lomaa, ihan vaan koska olen kuullut toistenkin sellaista toivottelevan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vati lohkaisee aika ison osan terassin pöytätilasta ja mielenkiinnolla seuraan, koska ukkeli päättää siirtää sen lattialle, koska tarvii aina koko pöydän sanomalehtien lukemiseen ja inhoaa kaikkea "ylimääräistä" , johon luetaan mm. kukkamaljakot ym. "turha" :)

      Kiitos paljon toivotuksista <3. Ens kesänä sitten taas sun vuoro kans.

      Poista
  11. Uskotaanko ja luotetaanko oikein kovasti siihen, että aina joskus tulee se intiaanikesäkin -jos vaikka tulis tänä syksynä 😉 Edellinen taisi ollakin -12 tai -13, katseltiin töissä kateellisena kun terassit oli auki ja ihmisi täynnä lokakuun puoliväliin asti! Mutta ei harmittanut kuitenkaan, oli se sen verran harvinaista herkkua. Ottaisin vastaan mielelläni taas.
    Ja hei, hyvää lomaa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pakkohan se on! Ei tästä huonommaksi enää juurikaan voi mennä. Ja perinteisesti meidän lomaviikot (31 ja 32) on olleet ne kesän lämpimimimmät. Silloin muutama vuosi sitten jo liiankin kuumat. Mulla on kuvia kentältä, kun on sateenvarjo päivänvarjona ja silti jouduin pari kertaa tulemaan kesken kierroksen pois, kun ei vaan kroppa kestänyt pelaamista sellasessa helteessä, vaikka kuinka tankkasin nesteitä ja suolaa. Että ei tarttis olla ihan intiaanikelitkään, mutta sellanen välimallin lämpö ja aurinko olis kyllä niin tervetullutta. Ja tosiaan, saa jatkua piiiitkälle syksyyn.

      Kiitos paljon ja ihanaa, jos se eilen puheena ollut juttu toteutuu <3

      Poista
  12. Minusta näyttää kyllä kylpysuolalta, mutta mitä väliä, kun on noin nätti!!
    Nauti nyt lomasta muuallakin kuin viheriöllä, tosin ei golffarilla taida lomaan mitään muuta sopiakkaan ;) nimimerk. yksi golf-leski <3
    Juu ja en ryhdy itse pelaamaan, kokeiltu on, ei mun juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vois hyvin olla kylpysuolaakin. Tuoksuiskin paremmalle :).

      Ja juu. Ihan varmasti nautitaan lomasta sitten, kun ihan tosissaan ollaan lomalla. Ensi viikon ukkeli on vielä töissä ja mulla on monenlaista käytännön järjestelyä ja poikain jeesaamista, mutta perjantaina ajellaan taas meidän kesäparatiisiin Katinkultaan <3. Varmaa on, että joka ikinen päivä pelataan, mutta keritään paljon muutakin, kun jää työtuntien verran enemmän aikaa vuorokaudessa käyttöön. Ihan superia! Kun nyt vaan nää kelit tosiaan muuttuisi enempi kesäisiksi. Meinaa jo alkaa masentaa, mutta luotto parempaan on luja.

      Kiitos toivotuksista ja samat sinne <3

      Poista
  13. Kaunis asetelmahan siitä syntyi. Rauhallinen ja "sopusointuinen" kaiken kaikkiaan.
    Toi pojan lausahdus "onks toi valkoinen merisuolaa" nauratti jostain syystä.

    Oikein rentoa ja kaikin puolin hyvää lomaa sinulle kun nyt vihdoinkin pääset sitä viettämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kristiina. Ensimmäinen loma-aamu valkeni heti aurinkoisena, joten hyvillä mielin ollaan. Joskaan en vielä tajua, että nyt ihan oikeasti on L O M A.

      Kauniita kesäpäiviä sinulle <3

      Poista
  14. Ihana feng shui kulho! Mun silmään ainakin tosi seesteinen ja tyylikäs :) Ihanaa lomaa ihana Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kiva Jossu <3.

      Perjantaina ajellaan sinne teidän huudeille ja siitä alkaa aurinkoinen jakso :)

      Poista
  15. Minusta tuo asetelma puukulhossa on tosi kaunis ja zen. Ymmärrän kyllä, että kaipasit luonnonmukaisempaa, eli hiekkaa. Mutta sitäkin vastaan tulee, jos tuntuu vielä tarpeelliselta vaihtaa;) Toivotan Sinulle tosi mukavaa lomaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hyvä Mieli <3. Hiekka jäi hiertämään (tai siis sen puute), mutta ei se oo niin justiinsa nyt, kun vihdoin ja viimein alkoi L O M A. Vaihdan sitten, kun jostain löydän luomua tilalle.

      Toivottelen iloisia ja lämpimiä kesäpäiviä sinulle!

      Poista
  16. Ihana Annukka! Lueskelin tässä muutamat sun blogitekstit ja sinulla se vaan on todellinen taito saada lukija hyvälle tuulelle hymyhuulilla höystettynä! <3 Niin kivaa ja hupaisaakin luettavaa, että tekee mieli lukea kaikki uudelleen monta kertaa! :D Ja siis voi että miten kaunis tuo kulhosi "merisuolahiekkoineen" onkaan, vaikkei oma alkuperäinen visiosi toteutunutkaan! <3 Ihana, ihana, ihana! :) (Meneepä nyt imeläksi tämä höpöttely, mutta menkööt kun kaikki on niin ihanaa!)

    Ja hei, erittäin hyvää sekä ansaittua lomaa sulle! Toivottavasti pääset nauttimaan kesästä täysin siemauksin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua Annaa <3. Kiitos paljon kivasta viestistä <3.

      Ensimmäinen loma-aamu valkeni heti aurinkoisena, joten hyvillä mielin ollaan. Ukkeli vielä on tämän viikon töissä ja oma aika menee kaikenlaisiin käytännön järjestelyihin, mutta tulevat pari viikkoa ollaan niin lomalla kuin olla voi. Tulee tarpeeseen.

      Ihania kesäpäiviä sulle sinne lumoavaan kasvi- & terapiahuoneeseen <3

      Poista
  17. Hyvä tuli puutarhasta! Ja siis, terassille nukahtaminen kuulostaa ihan parhaalta! Sateen ropina on vielä piste iin päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyysin ukkelin katsomaan mun uutta "feng-shui"-puutarhaa, kun olin saanut sen valmiiksi. Vastasi, että "juu, näin sen eilen, kun imuroin terassin". (Siinä vaiheessa kulho oli vielä lattialla ja päällysteenä leikellyt sukkahousut :D. Olis vissiin siis kelvannut sellasenaankin..)

      Mulla on ollu mielessä joskus koittaa nukkua yö samaisella terassin sohvalla, mutta jotenkin tuntuu epämiellyttävältä ajatus, että just sinä yönä joku ihme hiiviskelijä löytää meidän takapihalle ja nään sen tosta lasiseinien läpi. Hrrr. Ei kiva. Joskaan täällä tietääkseni ei kukaan yleensä hiippaile.

      Poista
    2. Voi morjens nuo ukkelit on kyllä hauskoja :D :D

      Tiäks, oon miettiny just samaa.. että olis ihanaa nukkua kesäpetillä, mutta ei puhettakaan että uskaltais.

      Poista
  18. Hah, onks toi valkoinen merisuolaa...reps.

    Hieno asetelma ja fengsuit kohillaan.
    Onnellista lomaa. Kai tiesit, et tulee (liian) kuuma ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä mietin, että mun ei kannattais aina edes yrittää itse, vaan kysyä suosiolla pojilta, kun ne tuntuu aina sekunnissa keksivän sen, minkä tajuamiseen itseltä menee ikuisuus :). Fiksumpia kuin äiteensä.

      Ja juu. Perinteisesti lämpimät kelit alkaa samaan aikaan meidän loman kanssa. Vähän niinkuin palkinnoksi siitä, että urhoollisesti tähän asti sinnittelee.

      Kiitti toivotuksista, ollaan taatusti onnellisia lomalaisia. Teille sadannen kerran onnea sinne uuteen kotiin!

      PS. On ollut ikävä sun kirjoituksia. Tulee vieroitusoireita ilman. Mutta onneksi olen Instassa nähnyt, että olette olleet tien päällä, joten en ole lähtenyt soittelemaan sairaaloihin :)

      Poista
  19. Anteeksi Annukka, mutta mua nauratti ihan hirveästi tuo puukulhon stailaaminen. Minä olisin potkaissut tuossa vaiheessa jo kulhon mäjelle ja feng suit sen siliän tien...:)) Sulla on kyllä lehmän kärsivällisyys. Mutta tosi hieno siitä tuli. Ja kivaa lomaa sinne<3 Täällä ollaan vasta vetelyys vaiheessa ja 4 päivää aamukammassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä kuule mittään Sari :). Ja arvaa vaan, kävikö itselläkin mielessä siinä vaiheessa, kun se ensimmäinen kallis hiekka päätti valua sen halvan harsoverhon läpi... Oli fengshuit kaukana, mutta niin vaan pystyin olemaan ihan zen, kun kerran olin päättänyt. Ja parhaillaankin istun terassilla ja katselen, kun kulhossa liekki lepattaa kilpaa ilta-auringon kanssa <3.

      Olin ihan varma, että olen universumin vihoviimeinen loman aloittaja, mutta sulla on sitten vielä pidempi odotus. Ellet sitten tarkoittanut, että sitä lomaa on enää 4 päivää jäljellä? Hope not.

      Jokatapauksessa lähetän sulle lämpöä ja leppeitä kesäpäiviä <3

      Poista
  20. Hieno asetelma. Jokin aika sitten asettelin kodissani kaikki esineet feng shui-oppien mukaisesti (peili sinne, puuesineitä tänne jne). Kun sain urakan loppuun huomasin, että olin katsonut feng shui-karttaa väärinpäin! Siirtelen tavaroita oikeille paikoilleen taas kun saan inspiraation 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla tuli sitten vissiin feng-shuin peilikuva :D.

      Joskus olen ajatellut kiinnostua aiheesta ihan tosissaan, mutta heti ensimmäiset rivit luettuani tajusin, että tästä talosta on fenghsuit kaukana ja pysyy. Heti makkarista lähtien meni kaikki pieleen, kun on jalat oviaukkoa kohti ja peilit seinällä ja mitä kaikkea siinä nyt sitten mönkään menikään. Joten parempi olla ihan vaan oman elämänsä zen :).

      Tavaroiden siirtely olis täälläkin mielessä jahka ensin nautitaan tästä lomanpätkästä.
      Iloisia kesäpäiviä sulle <3

      Poista
  21. Ihana tuosta asetelmasta tuli, vaikka ymmärrän hyvän harmituksen, kun visio ei toteudukaan, kuten haluaa :)
    Nautinnollista ja ihanaa lomaa säistä huolimatta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :). Aina ei onnistu, mutta joskus sitä kumminkin pystyy kehittelemään itselleen lehmän hermot :)

      Kauniita, lämpimiä ja leppoisia kesäpäiviä sulle!

      Poista
  22. Voi Annukka, anteeksi kun en jo viikko sitten toivotellut hyvää lomaa! ❤ Omat energiat ollu niiiiiiiin vähissä kerta kaikkiaan, mutta nyt alkoi mullakin VIIMEINKIN se loma (ja hmmm, olen sitten heti ekana lauantaiaamuna hereillä klo 7.30...). Toivottavasti sulla on ollut ihana eka lomaviikko ja lomasi myös jatkuu mahtavissa merkeissä! ❤

    Asiasta kukkaruukkuun, minusta tuo zen asetelma on oikein kaunis! Samoin nuo lasipurkit, vaikka ymmärrän oikein hyvin sen turhan tavaran tuskan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sun kanssas. En nyt todellakaan odottanut mitään erityisiä hyvän loman toivotuksia. Ja ikävä kyllä, eka lomaviikko ei tuntunut lomalta ensinkään, vaan kello soi joka aamu, ja aika meni erinäisissä käytännön järjestelyissä ja poikien jeesaamisessa ym., kun sattui molempien muutot samaan aikaan, kun meidän varsinainen lomallelähtö (eilen) ja oli monenlaista monimutkaistakin huolehdittavaa. Mutta nyt ollaan pari viikkoa paikallaan täällä meidän vakkarilomapaikassa ja tiedän jo etukäteen, että se tulee olemaan täyttä lomaa (jos ei nyt mitään odottamatonta kenellekään satu kopokop). Että kyllä se tästä vielä iloksi ja lomaksi muuttuu :).

      Itsekin ihan lopulta tykkään siitä mun minipuutarhasta, mutta ans kattoo nyt, onko mikään kasveista hengissä, kun mennään takaisin kotiin. Jos koko ajan paistaa, niin ei, mutta eipä ole tänä kesänä ollut sitä pelkoa..

      Toivon sulle mielenrauhaisaa ja hyvällä tavalla samaan aikaan energisoivaa ja rentouttavaa lomaa. Olet sen ansainnut <3

      Poista
  23. Vihdoin ja viimein päässyt ihmisten ilmoille ja luin heti sun juttusi...

    Kaikkea kivaa olet puuhaillu ja tosi nätti fengsui-asetelma! :)

    Olen töissä, joten löpinät sikseen. Toivotan hyvää tulevaa viikonloppua. Nautitaan vielä lämmöstä, kun voidaan. <3


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tarja ja pahoittelut, kun on jäänyt sun viesti huomaamatta. Olen pitänyt lomalla koneen kannet totaalisesti kiinni, mutta nyt olen taas sorvin ääressä, joten eiköhän tässä taas tule jossain kohtaa tännekin taas palailtua.

      Iloista viikonloppua sulle kans (joskin ehti jo tässä välissä yksi mennä) ja kuulumisiin <3

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi