tag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post502221713509997652..comments2024-03-27T09:31:53.048+02:00Comments on KOTONASI.: TIPATON JA VEGAANINEN TAMMIKUUAnnukkahttp://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-14486715304447835242022-12-03T01:44:35.951+02:002022-12-03T01:44:35.951+02:00Some of those playing websites even have a downloa...Some of those playing websites even have a downloadable cellular app for Android and iOS gadgets. One good thing about|advantage of|benefit of} Red Dog Casino’s poker games is the great payouts they offer. Likewise, the betting limits are flexible, so regular and high-roller players can play them. While Bovada’s on line casino is no-doubt excellent, it’s the sports activities betting section that pulls probably the most players. <a href="https://thekingofdealer.com/" rel="nofollow">솔카지노</a> You’ll find odds for over 30 sports activities and the bottom juice to maintain your earnings larger.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-62173535992620692412020-02-12T09:55:45.694+02:002020-02-12T09:55:45.694+02:00Kiitos Mari, mutta se mikä multa vaatii erityistä ...Kiitos Mari, mutta se mikä multa vaatii erityistä tarmokkuutta (= ruuanlaitto :)), on sulle ja muille normaaleille ihmisille ihan perussettiä. <br /><br />Oli kyllä tässä mielessä hyvä kuukausi, joka meni paljon paljon helpommin kuin olin kuvitellut. Ja mies oli onnellinen, kun sai joka päivä itsetehtyä ruokaa.. Ei meinaan ole ihan saletti meillä. Ja siis on kaikkeen tyytyväinen ja jos ei joskus oliskaan, niin ei ikinä vaadi, että pitäisi olla jotain muuta, vaan hakee töistä tullessaan lähi-Siwasta itselleen lohikeittoa tai riisipuuroa.. (oikeasti tykkää näistä). Eli on kyllä sikäli tosi helppo tapaus, enkähän muunlaisen kanssa varmaan voisi elääkään, koska en todellakaan ole mikään keittiön hengetär. Mulla pysyy niin paljon paremmin vasara kädessä ja meillä onkin jakautunut nää roolit sillä lailla, että mies tykkää (teho)siivota ja minä taas hoitelen remonttihommat ja/tai niihin tekijät ja mm. öljyn tilaukset ja öljykattilan huollot ja nuohoushommat ja sellaset :D. (En siis tietty itse nuohoa, enkä huolla, mutta huolehdin..).<br /><br />Ja siis sulla on tällä hetkellä aika paljon isompia juttuja meneillään kuin joku vegaanihaasteeseen ryhtyminen. Mutta siis joku taika siinä kyllä oli, koska nyt mennään jo helmikuun puolta väliä ja edelleen pelkkä ajatuskin esim. broilerin syönnistä tökkii. En ole syönyt kertaakaan, enkä myöskään punaista lihaa,jota en syö kyllä muutenkaan paitsi satunnaisesti jauhelihan muodossa. Kananmunia olen keitellyt ja pari kertaa syönyt kalaa, mutta muuten on jatkettu vegelinjalla. Ja olo on hyvä, vyötärön erottaa muusta kropasta ja kaikki veriarvotkin oli vimpan päälle hyvät, kun kävin viikko sitten kokeissa viiden vuoden jälkeen, vaikka siis eihän ne tietty perua pelkästään tammikuulta ole, mutta kuitenkin. Kannustaa jatkamaan samaan malliin.<br /><br />Ja kuule, ei ollut mun idea alunperin tuo smoothieainesten nerokas pakastaminen, vaan ravintoterapeutti Tiina Hälvän. On kyllä niin kätevää, kun illalla ottaa pakkasesta annosrasian jääkaappiin (mun blenderi ei kunnolla enää sekoita ihan jäisiä) ja aamulla lisää vaan nesteet ja mahdollisen proteiini- ja viherjauheen ja valmista on muutamalla pyöräytyksellä.<br /><br />Ja kiitos kysymästä, silmä jaksaa muuten yhtä huonosti kuin tähänkin asti, mutta on alkanut lisäksi aiheuttaa päänsärkyä :(. Jos ei ala särkeä jo töissä, niin viimeistään illalla kotona. Ja erityisesti kirkkailla keleillä, kun sitä kaikenlaista näkökentässä vaeltavaa on niin paljon. Vähän sama kuin jos katselisi elämää akvaarion läpi niin että välissä on lasi, vesi ja eestaas lipuvia kaloja.<br /><br />Hyvää mieltä sinne Mari ja kiitos viestistä <3Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-42181197840142912992020-02-11T17:05:00.834+02:002020-02-11T17:05:00.834+02:00Voi että, ihailen tarmokkuuttasi. Tällainen kuukau...Voi että, ihailen tarmokkuuttasi. Tällainen kuukausi olisi kiva toteuttaa, mutta meillä se kaatuua aina siihen, että mies kantaa lihaa kotiin ja murisee tofusta, härkiksestä ja nyhtökaurasta. Tosin ruokaa voi laittaa ilman niitäkin. Olen sen verran laiska, että en millään viitsisi tehdä kahta ruokaa.<br /><br />Käytännössä olen usein tehnyt sellaisen lisukkeen, että mies voi jatkaa sitä omilla "herkuillaan". Pavut, linssit, juurekset ja vihannekset uppoaa meillä hyvin ja niistä saakin kivoja patoja ja keittoja. Täytyy terästäytyä tässä kevään aikana ruokavalion kondalla. Miettiä vähän tarkemmin, mitä suuhunsa pistää. Tuon smoothieidean "varastan" sulta - näppärää. Jos sallit :)<br /><br />Miten sun silmät jaksaa? Aurinkoterveisin MariKastehelmiBhttps://www.blogger.com/profile/17870586370913366932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-8822097596616120542020-02-10T10:50:16.517+02:002020-02-10T10:50:16.517+02:00Veikkaan, ettet ole ainut :).
Veikkaan, ettet ole ainut :). <br /><br /><br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-34000809411819481752020-02-07T20:58:19.061+02:002020-02-07T20:58:19.061+02:00Viime vuonna kokeilin vegaanihaastetta ja kestin t...Viime vuonna kokeilin vegaanihaastetta ja kestin tasan viisi päivää. Homma kaatui juustoon!Kukkaiselämäähttps://www.blogger.com/profile/05290634140893043265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-29090717354293081782020-02-07T11:39:54.803+02:002020-02-07T11:39:54.803+02:00Ja vielä tämä piti linkata https://jalotofu.fi/tof...Ja vielä tämä piti linkata https://jalotofu.fi/tofumyyttien-loppu-nain-teet-tofusta-hyvaa/Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-35871991349750000832020-02-07T11:38:20.194+02:002020-02-07T11:38:20.194+02:00Mun miettimisaika tähän haasteeseen lähtemiseen ta...Mun miettimisaika tähän haasteeseen lähtemiseen taisi olla pari sekuntia :). Samantien kun pätkähti mainos Instagramiin, menin sivuille ja klikkasin itseni haasteeseen mukaan.<br /><br />Oma oletusarvo sille, että onnistun näin hyvin, ei ollut kaksinen, mutta toisin kävi. Ja lopputuloskin yllätti ja palkitsi niin, että pastakin pääsi parinkymmenen vuoden pannasta, koska oikeasti olen voinut tosi hyvin ja vyötärö jatkanut mystistä kaventumistaan ja rasvan määrä myös. En kertakaikkiaan ymmärrä, mutta en kyllä yhtään vastustakaan :). <br /><br />Olen vältellyt niitä pastoja, kun olen ajatellut, että ovat vaan pelkkää höttöhiilihydraattia niinkuin toki valkoiset onkin, mutta näissä täysjyväpastoissa on tosi hyvin proteiinia (12-16 gr/100), joten on osaltaan ollut tuomassa sitä lisää tähän vegevalioon, jossa muuten voi jäädä vähän vajaaksi. Eli siinä mielessä en oikein suosittele ainakaan minkään linssilasagnen täysjyväpastalevyjen korvaamista kesäkurpitsalla, joka taas lihan kaverina on jees. Mutta sepä tässä just onkin parasta, että ihan itse itseään varten näitä kokeiluja voi tehdä ja ihan omavalinteisella tavalla, kun tässä ei ole kuitenkaan mistään pakosta kyse. <br /><br />Ja joo. Olen nyt kohta viisi vuotta pakastellut noita smoothieaineksia, mutta laiskotellut sen suhteen viime vuoden puolella. Nyt tuli siihenkin korjaus taas ja niin vähällä, että ihan hävettää. Ja siis itsekin silloin alkuun ajattelin, että voikohan näitä muka pakastaa kunnes idean äiti kysyi multa, että olenko huomannut, että kaupan pakastealtaat on täynnä kaikenlaisia pakastettuja hedelmiä ja vihanneksia :)? Joopa joo. Välillä sitä on niin pöllö.<br /><br />Semppiä jos päätät kokeilla! Ja hyvää viikonloppua joka tapauksessa.Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-18295071357904847602020-02-07T11:28:19.603+02:002020-02-07T11:28:19.603+02:00Thank you for your comment Nastya and all the best...Thank you for your comment Nastya and all the best for young and beatiful you and your nice blog too <3Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-81430873781899180832020-02-06T18:18:04.086+02:002020-02-06T18:18:04.086+02:00Kiitos viesteistä Vivi. Vastaan paremmalla ajalla ...Kiitos viesteistä Vivi. Vastaan paremmalla ajalla muuten, mutta kyllä on Oddlygoodit ja Alprot makeutettu oikealla sokerilla (on turkasen pientä tekstiä noissa purkkien kyljissä, mutta kun vien parin metrin päähän, pystyn nippanappa lukemaan :)). Keinomakeutusaineet on niin keinoja, että hylkyyn menee mullakin. Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-36321616587159997222020-02-06T15:03:24.450+02:002020-02-06T15:03:24.450+02:00Ai niin. Noista piti vielä.
Mikä hirveän kätevä i...Ai niin. Noista piti vielä. <br />Mikä hirveän kätevä idea pakastaa nuo smoothie-aineet valmiiksi. <br />Miksihän olen ajatellut, ettei avocado kestäisi pakastamista? Pinaatti on niin ihanaa, nam!!!<br />Pinaatti, kirpeä vihreä omena ja avocado tosiaan tuolla mantelimaidolla niin kyllä lähtee päivä....<br /><br />TämäKIN pääsi korvan taakse!! =DVivihttps://www.blogger.com/profile/13422423155830038470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-16851945552863104422020-02-06T14:59:41.771+02:002020-02-06T14:59:41.771+02:00Tosi mielenkiintoista. Olen miettinyt vegaanihaast...Tosi mielenkiintoista. Olen miettinyt vegaanihaastetta jo pari vuotta, mutta juuri tuosta "niiden ruuat on sitten hirveän monimutkaisia tehdä" ajatuksesta johtuen olen skipannut. Ehkäpä nyt uskaltaudun. Ruuat näytti ja kuulosti tosi maukkailta, vaikka itse vierastankin pastaa ja makaronia kaiken kaikkiaan. Oletan kuitenkin, että sen pystyy jotenkin korvaamaan. Lasagnessa esim. kesäkurpitsalla... =) <br />Maistoin joskus tofua, kauniilla 80-luvulla Englannissa. Se ei ollut hullumpaa, mutta tosi moni on maininnut tuosta niljakkaasta suutuntumasta. Ehkä ne käsitellään toisin täällä tai nykyään?<br /><br />Ongelmakohtia: itsellä ei onnistu kyllä elämä ilman juustoa. Siis OIKEAA juustoa. Jaiks! Enkä koskaa osta mitään kevyttuotteita, joten mikään kumi-vege-hirviö ei leivälleni päädy. Eikä tasan varmaan mikään kammottava kissarasva-Keiju. Hmm. Joudun miettimään. Kuten fiksusti osoitit, KOKONAISUUS, ei yksittäiset pikkuasiat.<br /><br />Asiasta kukkaruukkuun: onko nuo OddlyGoodit ja Alpron valmiit jogut/rahkat makeutettu sokerilla vai keinoaineilla? Voisin toki ottaa silmän käteen kaupassa itsekin.... jos vaan muistan.<br />Itsellä kun on näitä rajoitteita, joista yksi kohdistuu hyvin vahvasti mihinkään keinomakeutukseen, niin tuollaiset välipalat on aina hankalia toteuttaa.<br /><br />Ai että. Intouduin!!! Kiitos tästä!Vivihttps://www.blogger.com/profile/13422423155830038470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-52827911140650455802020-02-05T18:52:55.293+02:002020-02-05T18:52:55.293+02:00Kaikki mitä kirjoitit lihan korvaamisesta korvikke...Kaikki mitä kirjoitit lihan korvaamisesta korvikkeella ja sen mahdottomuudesta - allekirjoitan. Kiitos! <br /><br />Ja kaikki mikä on noin tiukan ehdottomuuden (kuten sen hunaja-vegetaristi terminä) rajaamaa - kartan. Inhoan kaikkinaista ääripäistelyä. Että et voi sanoa olevasi jos ja niin edelleen. Ja mitä ketoiluuni tuli, se loppui jo. Nyt olen gluteenittomalla, ja sitäkin vain koska törmäsin vanhaan koepalatulokseeni ohutsuolen tolasta. <br /><br />(Ja musta on kiva, kun vastaat aina jotenkin niin nätisti ja paneutuen.)<br /><br /><3 Nelina https://www.blogger.com/profile/05411481848786438323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-26181174902465834162020-02-04T15:07:47.877+02:002020-02-04T15:07:47.877+02:00No mutta melkein kuitenkin ja se on just hyvä se :...No mutta melkein kuitenkin ja se on just hyvä se :). Pysyy balanssissa.Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-1348832005043324562020-02-04T11:12:29.560+02:002020-02-04T11:12:29.560+02:00Hups - kuule, annoin varmaan väärän kuvan: en ole ...Hups - kuule, annoin varmaan väärän kuvan: en ole aivan kestotipaton ja juhlin kyllä välillä skumpankin avulla, ruokaviinit maistuvat myös - mutta vain juhlissa. Ja ihan joka kuukausi ei niitä juhlia meikäläisellä ole vaikka minusta aina pitää juhlia, kun<br />on vähänkin syytä. Lady of The Messhttps://www.blogger.com/profile/10063038958242165775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-9718987135376348752020-02-03T14:25:29.985+02:002020-02-03T14:25:29.985+02:00Pakko oli vielä tulla kiittämään sua siitä taannoi...Pakko oli vielä tulla kiittämään sua siitä taannoisesta avokadon kypsyystestivinkistä. Olet mun mielessä joka kerta, kun kaupassa painelen avokadoja siitä paksummasta päästä testatakseni kypsyyttä. Ei ole tarvinnut sen koommin puristella koko hedelmää, eikä ole sun ohjeella mennyt pieleen kertaakaan :). Jos ei sun testimenetelmän läpäiseviä löydy, jätän kauppaan, koska ovat kuitenkin turhan kalliita haaskattaviksi. Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-25123538209748565132020-02-03T14:23:23.773+02:002020-02-03T14:23:23.773+02:00Kiitos Arja. Kuukausi ylätti helppoudellaan.
Liha...Kiitos Arja. Kuukausi ylätti helppoudellaan.<br /><br />Lihan suhteen ei ollut ennakkoepäilyksiä, koska syön lihaa (broileria ja kalaa) muutenkin varsin vähän ja lihatonta lokakuuta jo kokeilin ilman mitään ongelmaa, mutta kaikki nuo pienemmät jutut arvelutti. Eikä ihan syyttä, koska alkoi jo vähän kärsivällisyys loppua erityisesti mainitsemieni leivänpäällisten suhteen. Täällä meillä ei selvästikään vielä ole vege-buumi lyönyt kovin suuressa määrin läpi, koska useissa kaupoissa myynnissä olleissa vegetuotteissa (lähinnä justiin juustohyllyssä) oli jo valmiiksi vanhentuneita päivämääriä, joista kävin henkilökunnalle hissunkissun kertomassa. Valikoima oli siis niitten osalta varsin niukkaa ja mihinkään lihanomaisiin kasvisleikkeleisiin en edes halunnut tutustua (Uuden vuoden aattona paistoin vähän etuottina bataattiranskiksien kaveriksi soijanakkeja, jotka oli kyllä suoraan sanottuna aika kammottavia, eikä päätyneet jatkoon).<br /><br />Vatsaongelmat on harmillisia, ja on tylsää, jos joutuu niiden takia jotain ruoka-ainetta välttelemään. En voi kehua, että pavut ja herneet kuuluisi omankaan vatsani suosikkeihin ja vielä vähän aikaa sitten aiheutti aikamoista turpoilua, mutta olen siitä huolimatta syönyt ja nyt tuntuu sujuvan ongelmitta, vaikkei ne mun erityistä herkkua olekaan. Mutta siis ei ole mitään varsinaisia kipuja kuitenkaan niinkuin sinulla ilmeisestikin on. Toivottavasti saat kuriin. Ja itse ainakin olen kuullut pelkästään hyviä kokemuksia Fodmapista. <br /><br />Onnittelut kestotipattomasta :). Itse en ole siihen päässyt, enkä oikeastaan pyrkinytkään, mutta koska viiniä ei tällä hetkellä tee edelleenkään mieli, saa olla tauolla niin kauan kuin siltä tuntuu.<br /><br />Valoisaa mieltä ja aurinkoa sulle Arja <3 Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-35974517393837235462020-02-03T14:06:09.873+02:002020-02-03T14:06:09.873+02:00Voihan kääk. Ihan vaan lyhyesti mielestäni kirjoit...Voihan kääk. Ihan vaan lyhyesti mielestäni kirjoitin.. Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-69227252117615790852020-02-03T14:05:41.713+02:002020-02-03T14:05:41.713+02:00Kiitos Nelina.
Pakko oli se hunajahomma tarkista...Kiitos Nelina. <br /><br />Pakko oli se hunajahomma tarkistaa ja vegaaniliiton sivuilla oli näinkin tyly vastaus asiaan "Vegaani ei käytä millään tavoin hyväkseen muita eläviä olentoja. Piste. Jos käyttää hunajaa, mutta muuten elää kasvisravinnolla, on hunaja-vegetaristi tai jotain vastaavaa, mutta ei vegaani." <br /><br />Eli olin siis kuukauden verran hunaja-(ja pienesti poro-) vegetaristi :). Piste :D. <br /><br />En pystyisi ihan noin jyrkkään ja tarkkaan elämään pelkän ruuan takia, eikä se ollut mulla suunnitelmanakaan, mutta muuten oli kyllä kiva ja oletettua helpompi ja opettavainenkin kokeilukuukaus. Jäi paljon uutta hyvää pysyvästi valikoimiin ja pastakin pääsi pannasta :). <br /><br />Marikalle tuolla ylempänä kirjoitin (laiskana kopioin saman tähän), että "Ei tehnyt mieli alkaa värkkäämään vaikkapa munakkaan korviketta kikhernejauhoista ja "kala namak"- suolasta, josta en ole ikinä kuullutkaan ("Kala namak eli musta suola on vuorisuolaa, jossa on voimakas rikkimäinen, kananmunaa muistuttava maku"). Enkä oikein ymmärrä muutenkaan sitä, että jos päättää jotain eläinperäistä pois, niin miksi niille pitäisi sitten kuitenkin tehdä väkisin jotain kasviperäistä korviketta. Liha lihana ja kasvikset kasviksina on mun ajatus."<br /><br />Justiin ne kaikki lisäaineet ja muuten tuntemattomat ainesosat, joilla yritetään saada joku kasvisperäinen koostumukseltaan tai maultaan vastaamaan eläinperäistä alkuperää, on sellaisia, joita en halua syödä. Sen takia mun mielestä esim nyhtökaura on jees, koska se ei yritäkään olla muuta kuin kauraa. Ilman lisäaineita. Tai ainakaan minä en ajattele, että sen pitäisi yks yhteen maistua tai tuntua jauhelihalta, koska se nyt vaan on mahdoton yhtälö. Enemmän maustamista vaatii, mutta sipulilla, valkosipulilla ja yrteillä tosiaan pötkii jo kauas. Ja pikkulähikaupassa sattui käsiin Elovenan Muru kaurajauhis, joka on nimensä mukaisesti kauraa sekin (yllätyyyyys), mutta on koostumukseltaan murusina, joka muistuttaa ihan paistetun jauhelihan koostumusta. Uskallan väittää, että jos siitä tekee muuten maistuvan bolognesekastikkeen, eikä julista kovaan ääneen, että on kaurasta tehty, syöjä ei huomaa eroa normaaliin bologneseen. (Joskin mulla on kokemusta vaan mun oman perheen kaltaisista syöjistä, jotka ei nirsoile, eikä ronkeloi, koska en kestä sellaista yhtään). <br /><br />Sitten kun sun ketokokeilu ehkä joskus päättyy ja jos kaipaat ihan oikeasti helppoja ruokia, kurkkaa sinne vegaanihaasteen reseptipankkiin. Itse ruksin sieltä "nopeat arkiruuat" ja esim. se yhden kattilan pasta syntyi tosiaan alusta loppuun noin vartissa, eikä tiskiä tule kuin se kattila, johon kaikki ainekset laitetaan samaan aikaan, eikä muuta tarvita.<br /><br />Mulla on vahva epäilys sen mun saliprojektin aikana kertyneeseen rasvaan ja se on kaikki ne hirvittävää tatinaa olevat maitopohjaiset proteiinirahkat, jotka olen syönyt siinä uskossa, että olen ne muka tarvinnut. Ei ole mun elimistö niitä pystynyt selvästikään sulattamaan, vaan muuttanut rasvaksi. (Pitäisi ehkä älytä, että jos painii kärpässarjassa, ei silti tarvi syödä kuin joku Bull Mentula). Kortisolia tosin itsekin silloin epäilin, mutta kaiken järjen ja nykyisen stressitason perusteella kortisolin määrä ei kyllä ole voinut vähentyä. Mutta ehkä noi mun rauhallisemmat, mutta monipuolisemmat liikuntahommelit on olleet osallisina tässä yllättävässä positiivisessa muutoksessa vyötärön seudulla. <br /><br />Kiitos Nelina ja mahdollisimman hyvää ja valoisaa mieltä sulle <3<br /><br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-31489162574491316972020-02-03T13:42:07.318+02:002020-02-03T13:42:07.318+02:00Juu, heti kun silmä vähän vältti, jääkaappiin oli ...Juu, heti kun silmä vähän vältti, jääkaappiin oli ilmestynyt rasvajuusto ja paksu lenkki jauhomakkaraa :). (No en oikeasti vahdi, mutta sen verran olen vinkannut, että jos ei muuta, niin se rasvaprosentti kannattaisi ainakin tarkistaa. Mutta ehkä mun vinkki oli epätarkka ja on kuvitellut, että nimenomaan se suurin prosentti on aina paras :)).<br /><br />Lidlin mainoslehdestä (ainut mainoslehdykkä, jonka luen aina) bongasinkin ne Next Level vege-jutut ja kiinnostuin kovasti, mutta ikävä kyllä pitkä ainesosaluettelo sisälsi paljon sellaista, jota en tunnista tai halua syödä (mm. happo (sitruunahappo), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo)], emulgointiaine (metyyliselluloosa), hiivauute, bambukuitu, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumasetaatit), savuaromi.). Erityisesti bambukuitu oudoksutti, koska en ole tiennyt, että käytetään ihmisravinnossakin.<br /><br />Olen vähän sellainen liha lihana ja kasvikset kasviksina- tyyppi ja mielellään välttelen kaikkia lisä- ja säilöntaineita. <br /><br />En tiedä yhtään, mikä tässä mun kuukaudessa sen teki, että vyötärö tosiaan kaventui ja rasvaa lähti se pari kiloa. Oletusarvo mulla oli ihan päinvastainen justiin sen paljon pastan takia, mutta olen iloinen, ettei tarvi sitä enää niin karsastaa kunhan vaan pysyn valkoisesta pastasta erossa ja syön täysjyvää. <br /><br />Kiitos samoin Tiia, kivaa ja vihdoinkin ehkä aurinkoista helmikuuta <3 Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-59060781633918628052020-02-03T13:30:04.986+02:002020-02-03T13:30:04.986+02:00Jäi näköjään muutamia sanoja kesken lauseiden uupu...Jäi näköjään muutamia sanoja kesken lauseiden uupumaan, mutta luotan sun ikälukutaitoon :)Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-36326036511128727762020-02-03T13:27:32.967+02:002020-02-03T13:27:32.967+02:00Varmaan jo kerkisit käydäkin siellä reseptipankiss...Varmaan jo kerkisit käydäkin siellä reseptipankissa, mutta jos et, niin on tosiaan ihan vapaassa käytössä.<br />Itse ruksin sieltä "nopeat arkiruuat" kohdan sieltäkin valitsin vielä kaikkein helpoimman näköiset vaihtoehdot, joissa oli pelkkiä tuttuja aineksia. Ei tehnyt mieli alkaa värkkäämään vaikkapa munakkaan korviketta kikhernejauhoista ja "kala namak"- suolasta, josta en ole ikinä kuullutkaan ("Kala namak eli musta suola on vuorisuolaa, jossa on voimakas rikkimäinen, kananmunaa muistuttava maku"). Enkä oikein ymmärrä muutenkaan sitä, että jos päättää jotain eläinperäistä pois, niin miksi niille pitäisi sitten kuitenkin tehdä väkisin jotain kasviperäistä korviketta. Liha lihana ja kasvikset kasviksina on mun ajatus. Siksi tykkään esimerkiksi nyhtökaurasta, joka on ihan vaan kauraa, eikä yritäkään olla lihaa. Samoin kuin Härkis, mutta siitä en niin piittaa. Sensijaan lähikaupassa sattui silmiin Muru kaurajauhis, jonka koostumus oli ihan samanlainen kuin muruisaksi paistetussa jauhelihassa. Siitä tein pakkauksen omalla ohjeella bolognesekastiketta, mutta oli aika laimean makuista, joten lisäilin mausteita ja väitän, että jos ei tietäisi, ei tietäisi syövänsä kauraa, eikä jauhelihaa. <br /><br />Mulle tää vegaanihoostehomma oli nimenomaan täysin suunnittelematon ex tempore-juttu. Enkä myöskään suunnitellut mitään ruokia yhtään sen pidemmälle kuin yksi kerrallaan, tai korkeintaan kaksi. Sen harvan kerran kun olen ylipäätään ihan normielämässä miettiä muutaman ruuan eteenpäin ja ostanut ainekset ennakkoon, hävikki on ollut kaikkein suurinta, koska ei ehkä olekaan huvittanut tehdä just niitä ruokia tai ehkä olen syönyt niitä samoja lounasruokalassa tai jotain. Ruoka kerrallaan loppuun ja sitten vasta fiilispohjalla seuraava sopii mulle parhaiten. Ja ukkelille käy aina kaikki. On ihan ekstraa vaan jos ylipäätään saa itsetehtyä ruokaa nyt kun ollaan kaksin. <br />Ainut mitä näissä haastehommeleissa omasta mielestä tarvin, on motivaatio. Jos se on riittävän korkea, kaikki muu tulee itsestään. Mutta jos ei ole, hommaan ei tule joko ollenkaan lähdettyä tai sitten se lässähtää kesken.<br /><br />Ymmärrän hyvin, että sulla haasteellisuus on kotijoukkojen vaihtelevissa tarpeissa. Mutta jos innostut, niin esim se yhden kattilan pasta syntyi kaikkinensa noin vartissa, eikä tule yhtään tiskiäkään, kun kaikki laitetaan samaan aikaan samaan kattilaan. Ihan parasta. Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-27111176795133555582020-02-03T13:10:44.525+02:002020-02-03T13:10:44.525+02:00Kiitos virtuaalisesta hatunnostosta :).
Pääruokam...Kiitos virtuaalisesta hatunnostosta :).<br /><br />Pääruokamielessä oli helppo ja opettavainenkin kuukausi, mutta en kyllä jaksaisi pidemmän päälle enää tihrustaa tuoteselosteita sillä mielellä, että sisältääkö kenties jotain eläinperäistä. Etenkin kun en edes tiedä, mikä kaikki loppupeleissä on eläinperäistä ja mikä ei. Esim. liivatteen alkuperää ne ole ikinä edes miettinyt. (Ehkä siksi, etten sitä koskaan käytä, kun en osaa..). <br /><br />Musta tuntuu, että ukkelille parasta kuluneessa kuukaudessa oli se, että ylipäätään sai ruokaa.. On elänyt viimeajat kaupan valmisriisipuurolla ja lohikeitolla, jotka molemmat kuuluu herkkuruokiinsa, mutta nyt muisti kyllä kiitellä, kun oli hyvää itsetehtyä ruokaa kotona joka päivä tarjolla. Ei välitä siitä sen enempää kuin minäkään, että samaa sapuskaa syödään niin monena päivänä peräkkäin, että loppuu. Pakastamista annoksina olen joskus harrastanut, mutta todennut, ettei ne ikinä päädy kuitenkaan käyttöön, vaan tulee vaan hävikkiä siinä kohtaa, kun iskee pakastimensiivouspuuska.<br /><br />Mulle tuli hyvä mieli tosta smoothierasia-asiasta. Kiitos kun kerroit. Ja ei ollut tuttu tuo tipattomuuden alkusysäys, mutta kuulostaa käyneen varsin kivuttomasti. Välillä toivon omalle kohdalleni jotain vastaavaa ja on kyllä sellainen olo itselläkin, että mahtaako sitä viinimielitekoa enää tullakaan. Ainakaan en väkisin yritä. <br /><br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-12151426069011625602020-02-03T12:58:42.608+02:002020-02-03T12:58:42.608+02:00Mulla meni se lihaton lokakuu niin helposti, etten...Mulla meni se lihaton lokakuu niin helposti, etten ollut tässäkään projektissa huolissani lihattomuuden suhteen, mutta kaikki ne pienemmät jutut (niinkuin nyt vaikkapa ne leivänpäälliset) tuotti kyllä päänvaivaa, enkä kyllä pidemmän päälle pystyisi elämään sellaista elämää, että pitää jokaisesta tuoteselosteesta tarkistaa, sisältääkö kenties kananmunaa, maitotuotteita tai ylipäätään jotain eläinperäistä (liivatetta, hunajaa ja mitä kaikkea näitä nyt mahtaa ollakaan...). En ole niin valveutuneesti eläinten asialla, että haluaisin alkaa elämääni pelkän ruuan takia loputtomasti rajoittamaan tai hankaloittamaan.<br />Ja pääasia kuitenkin on nuo pääruuat. Vaikka söisin normaalisti keskimäärin vaan 100 gr lihatuotteita päivässä (voi olla jopa aika lähellä totuutta, koska välillä on pelkkiä kasvisruokapäiviä ja välillä taas broileria tai kanaa), niin siinä jo säästyy 3 kg lihaa kuukaudessa, jos sen korvaa kasvisperäisellä ruualla. Tekee vuodessa 36 kiloa (yllättävän paljon muuten, en ole koskaan ajatellut), joka on jo jonkunmoinen määrä. <br /><br />Olen vältellyt niitä pastoja justiin sen paljon hiilihydraatin takia ja siksi yllätyin, kun tarkistin mulla kotona olevien kolmen erilaisen täysjyväpastan (perusmakaronit, lasagnelevyt ja spagetti) proteiinimäärät ja ne oli välillä 12-16 gr/100 gr. Yllätti iloisesti (eniten oli Torinon perusmakaroneissa).<br /><br />Oli hyödyllinen kokeilu, jonka ansiosta maito- ja proteiinirahkat lensi romukoppaan, mutta pasta sai uuden mahdollisuuden :).<br /><br />Härkäpavuista tehdystä härkiksestä en niin piittaa, mutta nyhtökaura on jees (ja proteiinia 28 gr eli enemmän kuin lihassa), koska se ei yritäkään leikkiä mitään lihaa, vaan on ihan vaan kauraa ilman sen kummempia lisäaineita. Vaati tavallista enemmän maustamista, mutta sulta se sujuu luontaisesti :).<br /><br />Toivottavasti teillä on asiat hyvin <3<br /> Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-18970330857613942112020-02-03T12:45:08.491+02:002020-02-03T12:45:08.491+02:00Onnittelut hyvin menneestä kuukaudesta! Ja myöskin...Onnittelut hyvin menneestä kuukaudesta! Ja myöskin päätöksestä osallistua itselle sopivan kuuloiseen valmennukseen (kuulostaa tutulta tuo Muutos-nimi, joten olen varmaan jossain törmännyt mainoksiin). Mun mielestä on hyvä, että nykyään on saatavilla monenmoista tukea omiin muutospyrkimyksiin ilman, että tarvii lähteä erikseen johonkin luennoille tai tapahtumiin. Eikähän noiden verkkovalmennusten hinnatkaan yleensä päätä huimaa hyötyyn nähden (sitäpaitsi säästyy jo siinä, kun jättää viinipullot ja herkut ostamatta :)).<br /><br />Mun miehelle käy viinin kanssa samoin kuin sulle eli että syö silloin enemmän kuin normaalisti. Nyt on ollut tipattomalla myös reilun kuukauden ja syönyt mun tekemiä vegeruokia ja painoa on tippunut liki neljä kiloa. Pullisteli eilen hauiksiaan tyytyväisenä peilin edessä (vitsillä kylläkin, ei ole mikään peilaajapentti) ja oli silminnähden iloinen muutoksesta. Ja se jos mikä aina motivoi eteenpäin, kun tulosta tulee. Mun omassa tapauksessa en mitään painonlaskua todellakaan odottanut, vaan olin henkisesti varautunut siihen, että paljosta pastasta saan päinvastoin vähän lisää, mutta iloinen kyllä olen, että pääsin parista rasvakilosta minäkin eroon. Sujahtaa housutkin taas tutusti jalkaan, kun ei ole makkarat tiellä. <br /><br />Vegaaniudessa ei nuo pääruuat tuottaneet mitään ogelmaa, kun muutenkin syön hyvin kasvisvoittoisesti, mutta en jaksaisi alkaa kaikkia tuoteselosteita sillä silmällä kyttäämään, että onko niissä kentie käytetty kananmunaa tai jotain maitotuotetta tai ylipäätään jotain eläinperäistä. Menee elämä liian vaikeaksi. <br /><br />Kesti nyt vähän tämä vastaaminen (ja melkein siitä jo stressasin, mutta en kovin pahasti), joten toivottelen iloista uutta viikkoa ja kevyttä oloa <3Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-5469246933162198372020-02-02T23:15:19.537+02:002020-02-02T23:15:19.537+02:00Iso peukku - ja kiitokset vegeresepteistä. Pian al...Iso peukku - ja kiitokset vegeresepteistä. Pian alkaa taas Ekopaasto ja aion siihen tänäkin vuonna jossain muodossa osallistua. En ole vielä yhtään paastoa onnistunut vetämään pelkästään vegelinjalla - tosin en ole sitä edes luvannut paastolupauksissani. Mutta niiden avulla olen onnistunut vähentämään lihan syöntiä todella paljon ja se on jäänyt käytänteeksi myös paaston jälkeiseenkin elämään. Tipatonta tammikuuta en ole viettänyt koskaan, sillä meikäläisellä ne kuukaudet aika usein tipattomia tuppaavat olemaan muutenkin;) <br />Oma haasteeni on tällä hetkellä taas kerran temppuileva vatsa ja fodmap-ruokavalion kokeilu, josta siitäkin lipsun vähän väliä. Herneet ja pavutkin kun ovat kiellettyjä. No - testaillaan edelleen.<br />Hyvää helmikuuta sinulle, Annukka <3Lady of The Messhttps://www.blogger.com/profile/10063038958242165775noreply@blogger.com