tag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post8886134737954945910..comments2024-03-04T15:20:14.903+02:00Comments on KOTONASI.: NOIN VIIDEN PÄIVÄN RUOKAPÄIVÄKIRJAAnnukkahttp://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-13784252160315812412019-03-18T14:02:10.334+02:002019-03-18T14:02:10.334+02:00LAINA TARJOUS!!! Olemme ROBERTO KENNETH LOAN yhtiö...LAINA TARJOUS!!! Olemme ROBERTO KENNETH LOAN yhtiö tarjoaa sekä pitkän että lyhyen aika välin lainan rahoitusta. Tarjoamme turvallisia ja luottamuksellisia lainoja hyvin alhainen korko on 3% vuodessa, henkilökohtaiset lainat, velan vakauttamista laina, Venture Capital, Business Loan, Corporate lainat, kasvatus laina, asunto laina ja lainat jostain syystä! Olemme luotettu vaihto ehto pankkien rahoitusta, ja meidän haku prosessi on yksinkertainen ja suoraan eteenpäin. Meidän laina vaihtelee $5 000,00 ja $25, 000000,00. (25 000 000 dollaria). Lisä tietoja: Olemme nopeasti tulossa yksityinen, huomaamaton, ja palvelu suuntautunut luoton anto valinta yleisiä lainoja. Olemme yritys kääntyä, kun perinteiset luoton anto lähteet epäonnistuvat. Jos olet kiinnostunut älä epäröi ottaa yhteyttä meihin tietoa alla sähkö postilla: robertokennety@gmail.comRoberto Kennethhttps://www.blogger.com/profile/09735471568150552518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-54132644320518874252018-01-15T13:47:24.559+02:002018-01-15T13:47:24.559+02:00Ihan mahtavaa. Kiva kuulla, kiitos :)
PS. Käyn lu...Ihan mahtavaa. Kiva kuulla, kiitos :)<br /><br />PS. Käyn lukemassa liki kaikki sun tekstit, mutta kommentointi on mulle jotenkin niin monimutkaisen (koska olen museokamaa..) polun takana, että jää sen takia useimmiten väliin. Olen muutaman kerran kirjoittanut viestin ja sitten kun olen koittanut muistaa, millä profiililla olen aiemmin onnistunut sellaisen lähettämään, tulee usein virheilmoitus, että "nimerkki on jo jonkun toisen käytössä" tai jotain, en muista tuotakaan tarkkaan. On vähän vaivannut mua, mutta käytän nyt tilaisuuden hyväksi kertoakseni, että luen kyllä :)Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-35786779048202260312018-01-15T13:20:48.930+02:002018-01-15T13:20:48.930+02:00Oi, olipa inspiroiva ruokapäiväkirja! Tästä sain o...Oi, olipa inspiroiva ruokapäiväkirja! Tästä sain omnta hyvää ideaa omaan arkiruokaan! Kiitos!Minneahttps://www.blogger.com/profile/02994428299958918737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-3620110652873968562018-01-15T10:15:10.971+02:002018-01-15T10:15:10.971+02:00Ruokaileva stara :D:D. Siinäpä vasta kunniamainint...Ruokaileva stara :D:D. Siinäpä vasta kunniamaininta :D. <br /><br />En tiedä, kuinka hyvin pitää paikkansa (uskon, että voi hyvin pitääkin), kun mun ravintoidolini Tiinan kirjassa sanottiin, että ihminen on 75% sitä mitä syö, 15% sitä miten liikkuu ja lopu 10% on geeniperimää. Eli kaikkein helpoimmalla pääsee, kun vähän säätää tota ruokailua. Pulla on mulle yks perkele (anteeksi epästaramainen kielenkäyttö), joka on ihan tappava eväs, kun sisältää just kaikkea mikä mulle ei sovi (vehnä, hiiva (mitä nyt viinissä vähäsen) ja sokeri). Kuolettava yhtälö ja sen takia en syö.<br /><br />Ymmärrän, ettei pullan vaihto parsakaaliin käy ihan tosta vaan, koska ei se parsa oikein kahveen kanssa mätsää, mutta jos mun pitäis valita yksi ruoka-aine maailmassa, jolla pitäisi pärjätä lopun ikää, niin valkkaisin parskaalin. Se on niin superia.<br /><br />Oot niin kätevä kokki, että loihdit kyllä mistä vaan mitä vaan herkkua. Se on nähty. Mun tarvii tyytyä näihin yksinkertaisiin, mutta oikeesti nautin nykyään, kun on sellanen tunne, että osaan. No, siihen ei paljon tarvita, kun on värikkäät aineet ja simppelit ohjeet.<br /><br />Mää kannustan sua täältä!Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-14473416371172032012018-01-14T22:27:05.842+02:002018-01-14T22:27:05.842+02:00Hitokseen terveellistä popsit. Hitto, kun pystyisi...Hitokseen terveellistä popsit. Hitto, kun pystyisi, mut olen antanut periksi pullahimolleni. Ja toi on varmasti totta, että olet sitä mitä syöt ja ruokavaliolla on erittäin iso merkitys. Hmmm...mun täytyy kyllä nyt tormistautua ja tehdä asialle jotain. Olet mun esikuva, ruokaileva stara. Mä fanitan :) <br /><br />Eikä terveellinen ruoka ole huonoa ja mautonta ruokaa. Kuvasi todistaa sen ja ne näytti herkulliselle, jopa himottavalle ;) Maketsuhttps://www.blogger.com/profile/01270800306033693419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-69224318622619725132018-01-13T22:20:30.695+02:002018-01-13T22:20:30.695+02:00No minä vielä selvennän, etten viitannut tuolla la...No minä vielä selvennän, etten viitannut tuolla lauseella sinuun tai PH-dieettiisi mitenkään, vaan puhuin vain omasta itsestäni. Minun mieleni kun ahdistuu heti jo pelkästä ruokavalio-sanastakin. Sitä tarkoitin. Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-36473563745543655162018-01-13T13:05:21.135+02:002018-01-13T13:05:21.135+02:00Kiitos paljon. Kivaa, jos ei mennyt mun työ hukkaa...Kiitos paljon. Kivaa, jos ei mennyt mun työ hukkaan. Oli meinaan ainakin kymmenen kertaa työläämpää tämän teksti tekeminen kuin yhdenkään noista mun ruuista. Ja juu, saa ilman muuta valita leivät :). <br /><br />Mutta ai vitsit mun olis varmasti käynyt kateeksi sun lapsuuden aamupala. Meillä tosiaan oli joka ikinen arkiaamu sitä veteen keitettyä kaurapuuroa (ja iltaisin sitten ruispuuroa, vispipuuroa, mannapuuroa (harvinaista), ruispuuroa, vispipuuroa, mannapuuroa ja joskus makaronivelliä). Mutta viikonloppuisin mekin saatiin teetä ja näkkäriä. Ja edamia. Muita leivänpäällisiä ei ollutkaan. Tai jos oli, niin lauantaimakkaraa, mutta sitten taas ei ollut sitä juustoa. Jompikumpi. <br /><br />Koska itse on sen verran vaatimattomilla eväillä kasvanut, en kestä mitään ruokanirsoilua yhtään. Eikä sitä ole meillä kyllä harrastettukaan, kun ukkeli ja pojat on aina kaikkeen tyytyväisiä. On jäänyt mieleen muuan kerta, kun nuoremman pojan kaveri tuli meille päiväkodista suoraan ja kysyin, saako hän syödä meillä, mutta ennen kuin ennätti vastata, mun oma poika ennätti sanomaan väliin, että "meillä ei sit koskaan saa kysyä mitä on ruokana, sitä syödään mitä on" :).<br /><br />Ja vaikka tästä nyt meinaa tulla vähän turhan pitkä vastaus (sori), niin pakko vielä sellainenkin kirjoittaa, että meidän paikallislehden yleisönosastolla (joka on oikea järjen riemuvoitto) joku kyseenalaisti kouluissa tarjottavan ohrapuuron ja mehukeiton ja nimesi ne "ala-arvoiseksi ruuaksi", johon mun pojat molemmat kommentoi, että "nehän on just parasta". Että ilahduttavaa myös tuo sun lapsen puurokommentti.<br /><br />Iloista viikonloppua!Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-3896890125006884152018-01-13T12:50:17.391+02:002018-01-13T12:50:17.391+02:00Heippa Emma ja kiitos tosi paljon, kun jaksoit noi...Heippa Emma ja kiitos tosi paljon, kun jaksoit noin pitkästi ja kivasti kirjoittaa ja vielä jatkokirjoittaakin <3. Olen iloinen, että mun työ ei mennyt hukkaan :). <br />Ja vaikka kirjoitinkin, että oli melkoisen työläs homma (niinkuin oikeasti olikin), niin näin jälkikäteen tätä oli oikeastaan hauska tehdä ja vaikka liiankin hyvin tiedän itse, mitä syön ja kuinka paljon ja milloin, niin jotenkin ihan kiva nähdä itsekin muutama päivä takautuvasti kuvina. Todistaa, että oikeastaan aika paljon väriä sitä kerkiää käydä lautasella, vaikkei sitä enää itse ajattelekaan. Että kiitos kun ehdotit :)<br />(Tuli muuten tosta väristä mieleen, että jommankumman pojan jääkiekkojoukkueella oli joskus pikkujunnuaikoina vähän sellasta ravintokoulutuksen tapaista ja silloin oli puhetta nimenomaan siitä, että mitä enemmän väriä lautasella, sen parempi. Ja sitten ohjaaja koitti saada poikia keksimään muistaakseni kuusi eriväristä ruoka-ainetta. Perus kurkut ja tomaatit ja porkkanat tuli aika helposti, mutta kuudetta ei enää kukaan meinannut keksiä, kunnes yksi poika viittasi ja sanoi, että ruskea kastike :D:D).<br /><br />Melko liisteriä oli tämäkin tuorepuuro, mutta siitä tulis koostumukseltaan varmastikin mukavampaa, jos jättäisi kaurahiutaleet vähän vähemmälle (saattaisin jopa puolittaa) ja laittaisi appelsiinimehua vähän enemmän. Maku sinällään oli kivan raikas, mutta nyt kun mietin, niin ei ihme, että tuli maha täyteen puolikkaastakin, koska siinä jo oli desi jugurtti ja desi hiutaleita. En kumminkaan edes sitä pelkkää jugurttia (joista mun lempparit on Valion täyteläinen Eila kreikkalainen jugurtti, rasvaa 7 g ja prot. 8 g tai Lidlin Creamy kreikkalainen jugurtti, rasvaa 10, mutta proteiinia ei niin hyvin) syö paria desiä kerralla. Kai.<br /><br />Silmusalaatit on kotimaisia, eikä mun kohdalle ainakaan ole sattunut mitään ongelmia, vaikka melkoisen vuoren olen niitä syönytkin :). Oikeesti ihan hauska leivänpäällislisä, kun rasia ei vie paljon tilaa vihanneslaatikossa, mutta silti sieltä aina vaan riittää ja riittää. Nyt tosin vaihdoin välillä rucolaksi, kun silmut loppui, enkä jaksa varta vasten lähteä uusia ostamaan. <br /><br />Parsakaali-supersalaatin 2 annosta on kanssa isoja. Mulla on sitä vieläkin, vaikka olen syönyt jo monena päivänä.. Maistuu tosiaan paremmalta, kun on saanut tekeytyä. Tuoreeltaan oli mun makuun ainakin turhan öljyistä. Mutta se superriisi on kyllä super. Ja ostinkin sitä toistakin silloin heti samalla. Vaihtelua kvinoalle, jota yleensä syön lisukkeena. Paitsi nyt on myös tota kikhernepastaa.<br /><br />Varmasti on Jaakkoloitten kirjat ja opit hyviä, En epäile yhtään. Mulla vaan ei ole nyt sellaista tunnetta, että haluaisin just nyt tutustua mihinkään uuteen, kun olen niin tyytyväinen nykytilaan. Toivottavasti sinäkin tykkäät niistä Tiinan kirjoista. Mulla on ennestään Tiinan ja Kati Jaakosen Parempaa ruokaa ja Tiinan ja Jutan energisoiva dieettikirja, joista jälkimmäisessä mua ärsyttää nimi (on vielä kirjoitettu Jutta ja dieetti isolla, joten siitä saa herkästi kuvan, että on joku rahkakirja), mutta sisältö on aivan ihana. Justiin niitten tekstien vuoksi. Ja kun kirjastosta lainaa, ei ole mitään hävittävääkään.<br /><br />Ja juu. Täällähän ei tietenkään tule ilmoittaa ääneen, että tykkää viinistä :D. JOs kuvissa vilahtaa lasi, pitää mainita, että "ei ole minun" tai että "näyttää viiniltä, mutta on alkoholitonta" ;). Tai mieluiten teetä. Itseasiassa meidän piti ukkelin kanssa pitää tipaton, mutta vaan toinen on pitänyt. Itse päädyin vähätippaiseen :). Kirjoitit just asiaa tästäkin aiheesta.<br /><br />Mutta nyt toivotan iloista viikonloppua <3<br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-869979091439599602018-01-13T11:56:45.152+02:002018-01-13T11:56:45.152+02:00No vielä jatkan vähän. Eilen piti kauheessa kiiree...No vielä jatkan vähän. Eilen piti kauheessa kiireessä vääntää toi kommentti, kun ajattelin, etten nyt viikonloppuna ehdi. No, auton hajoaminen laittoi viikonlopun ohjelmat uuteen uskoon, joten ihan hyvin olisin ehtinyt rauhassa tänään kirjoittaa koko kommentin...<br /><br />Toi tuorepuuroresepti jäi kiinnostamaan, vaikutti hyvältä. Mun tuorepuurot on paria poikkeusta lukuunottamatta olleet kauheeta liisteriä, joten olen lopettanut niiden vääntämisen, mutta tota ohjetta voisin kokeilla. Mun aamupalat arkena on joko puuro tai sitten maustamaton jugurtti, niin tossahan yhdistyy kivasti molemmat!<br /><br />Silmusalaatinkin laitoin ostoslistalle (jota siis en nyt pääse toteuttamaan, koska auto...) sun esimerkin innoittamana. Kaikenlaiset idut on mun herkkua, mutta (mikro)biologina olen ollut vähän arka ostamaan niitä valmiina. Jossain mielen perukoilla on kummitellut se, että niissä joskus on muhinut jotain ruokamyrkytysbakteereita, mutta kaipa ne tapaukset on niin harvinaisia, että riskin uskaltaa ottaa. Itse idätetyt idut on ihania ja välillä niitä teenkin, mutta vaikka se periaatteessa helppoa onkin, niin jotenkin se monta kertaa päivässä huuhtelu "rasittaa" ja niitä tulee tehtyä aika harvoin.<br /><br />Noihin välipaloihin mun pitää kiinnittää huomiota. Oma ruokarytmi määräytyy oppituntien mukaan ja mulla on yleensä koulusta lähtiessä se tilanne, että ei ole yhtään nälkä. Ja sitten se nälkä iskee kotimatkalla, mutta kotiin tullessa usein ajattelen, että en mä nyt mitään tarvitse, koska pian on kuitenkin ruoka. Höh, siinä tulee kuitenkin usea tunti väliä ja aika usein pääsee nälkäkiukku yllättämään. Pitääkin nyt ruveta ihan "pakottamaan" itsensä syömään jotain pientä ennen kotimatkaa.<br /><br />Parsakaalisalaattiin mulla onneksi on ainekset kotona, joten sitä tiedossa tänään lounaaksi. Veikkaan, että nuoriherra ei tule olemaan kauhean tyytyväinen :D Uusintatoivotuksena: kivaa viikonloppua!Emma / Harkittuja herkkujahttps://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-87956423461401835652018-01-12T19:27:06.535+02:002018-01-12T19:27:06.535+02:00Kiinnostava teksti! Jos saisin valita, ensimmäisek...Kiinnostava teksti! Jos saisin valita, ensimmäiseksi söisin nuo voileivät...mä en koskaan jaksa väkertää mitään noin monipuolisia. <br />Mulla lapsuudessa aamupala oli aina teetä ja kaksi näkkileipää, joiden päällä oli edam-juustoa. Koko aikuisuuden taas olen syönyt jokseenkin jokaikinen aamu - veteen keitettyä kaurapuuroa ilman suolaa! Sen lisäksi illalla pakastimesta jääkaappiin sulamaan otettuja marjoja sopivasti kohmeisina. Ja puolilitraa kahvia. <br />Tässä yhtenä päivänä olin paikalla, kun aikuiselta lapseltani kysyttiin lempiruokaansa. Hän vastasi, että kaurapuuro! Kun sai kuulijoilta hämmästeleviä ällistelyjä, totesi, että oikeesti on: se on helppoa tehdä, hyvää eikä siihen kyllästy millään. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-5748021411597798972018-01-12T19:11:04.300+02:002018-01-12T19:11:04.300+02:00Päärynää pystyn syömään, taidanpa ostaa pitkästä a...Päärynää pystyn syömään, taidanpa ostaa pitkästä aikaa :) Kiitos muistutuksesta!Jossu / Maailman Paras Paikkahttps://www.blogger.com/profile/10755638507908805557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-52677255126861053192018-01-12T19:04:51.235+02:002018-01-12T19:04:51.235+02:00No mutta ihan hyvältähän sun syömiset kuulostaa. E...No mutta ihan hyvältähän sun syömiset kuulostaa. Enempi olisin huolissaan, jos söisit vaikka vaan HK:n sinistä ja pizzaa :).<br /><br />Pystytkö syömään päärynää vai ootko myös sille allerginen? Sitä on oikeasti tossa mun kirjoittamassa smoothie-ohjeessa, mutten muistanut, kun itse aina vaihdan omenaksi.<br /><br />Mutta sellasen haluaisin vinkata (vaikka varman on sulla tiedossakin), että rahkat ja luonnonjugurtit kannattaa valita mieluummin sellaisina, joissa on vähintään 2% rasvaa, mielellään enemmänkin. Imeytyy kalsium paremmin. Itse en rahkaa syö, koska se on mun mielestä niin kitkerää. Mun lemppari on Valion täyteläinen kreikkalainen jugurtti (sellasessa sinisessä margariinirasian mallisessa paketissa), jossa on 7 gr rasvaa ja 8 gr proteiinia eli liki yhtä paljon kuin rahkassa, mutta on ihanan pehmeää. Halvempi suosikki on Lidlin kreikkalainen Creamy-jugurtti, jossa on 10% rasvaa. Kilon päniköissä myydään.<br /><br />Jos yhtään tuntuu siltä, niin kokeile tota parsakaali-supersalaattia. Ei maistu yhtään parsalle, vaan ennemminkin sitruunalle ja basilikalle, jos tekee ihan ohjeen mukaan. Mutta toi 2 annosta on kyllä mun mielestä ainakin neljä. Oon syönyt sitä nyt monena päivänä, eikä vieläkään oo loppu. Mutta siitä tulee mukavan täysinäinen, muttei yhtään ähky olo.<br /><br />Iloista viikendiä <3Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-83693875825891993722018-01-12T18:08:48.806+02:002018-01-12T18:08:48.806+02:00Hei, tämä oli ihan mahtava postaus! Niin paljon en...Hei, tämä oli ihan mahtava postaus! Niin paljon enemmän, kuin tavallinen "mitä tänään söin" -juttu, tykkäsin ihan älyttömästi! Ja kiitos, että ihan mua varten teit <3<br /><br />Sain ihan älyttömän paljon uusia ideoita tästä omaan syömiseeni, etenkin aamuihin ja välipaloihin - ne kun tuppaavat mulla olemaan ne heikot lenkit. Ja tuota parsakaali-salaattia päätin tehdä heti tänä viikonloppuna, vaikuttaa aivan ihananalta. Tuota Superriisiä olen minäkin käyttänyt jonkin verran lähiaikoina ihan "tavallisena" lisukkeena. Sarjassahan on myös toinen Superriisi-sekoitus, suosittelen kokeilemaan sitäkin! Granola myös menee kokeiluun, olen ollut turhan laiska sen suhteen, enkä ole saanut aikaiseksi tehdä itse pitkään aikaan. Ja heh, meillä myös miehet syövät granolaa "muroina"... <br /><br />Mun oma hyvinvointiguru on Kaisa Jaakkola (ja miehensä Joni). Kaisan kirja "Hyvän olon hormonidieetti" (uudempi versio siitä) on ihan huippu kirja, eikä kyse todellakaan ole mistään dieetistä, vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvointioppaasta. Jonin kirja "Väkevä elämä" keskittyy vähän eri teemoihin, ihan huippu sekin. Lisäksi olen osallistunut muutamaan heidän nettivalmennukseen ja saanut niistä tosi paljon hyviä eväitä hyvään elämään. Laitoin noita Tiina Hälvän kirjoja varaukseen kirjastosta, koska kaikki sun suositukset vaikuttin niin mielenkiintoiselta (lisäksi olen oppinut luottamaan suhun ja sun järkeen). Oletko sä tutustunut missään vaiheessa Jaakkolan pariskunnan oppeihin?<br /><br />Mutta hei, viimeiseksi on pakko tarttua postauksen ehkä parhaaseen kohtaan <3 Toi iltajuoma-ongelma... mä niin repesin, kun luin sun viinikommentin :D Me ollaan kyllä NIIIIIIIIN samanlaisia! Jos voisin, niin mäkin joisin viiniä vaikka joka ilta. Mutta kun eihän se vaan käy, ihan tyhmää ja tylsää! Mutta vitsit sikseen, tykkäsin tosta kohdasta ihan senkin takia, että meillä täällä Suomessa on tosi nurinkurinen asenne ja ajatusmaailma alkoholiin liittyen. Tosi harva kehtaa myöntää ääneen, että "juu, tykkäisin juoda viiniä useamminkin", koska heti isketään alkoholiongelmaisen leima otsaan. Mun on ihan kauhean vaikea uskoa, että koko kansa olisi PELKÄSTÄÄN rapajuoppoja ja PELKÄSTÄÄN niitä, jotka kerran kuukaudessa nauttii sen "yhden lasillisen viiniä, mutta ei yhtään enempää". Kyllä mä myönnän, että silloin kun avaan viinipullon, niin haluan juoda siitä muutaman lasillisen ja se rentouttaa ihanasti. En niin, että humallun, mutta niin, että tuntuu kivalta. Ei se tee musta alkoholistia, mutta aika harva saman myöntää kuitenkaan. Jokainen meistä järkevistä ihmisistä tietää, että ei se ole terveellistä ja jokainen varmasti on huomannut esim. vaikutuksen yöuniin, mutta kyllä se välillä vaan kuitenkin on niin kivaa, että juon ne muutamat lasit joka tapauksessa. <br /><br />Ai hitsi, voisin kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta pakko ruveta muihin hommiin. Halusin vaan tulla nyt mahdollisimman pian tänne kommentoimaan kunnolla. Mulla on ajatuksissa tehdä ihan semmoinen perinteinen ruokapäiväkirjapostaus (annos annokselta kuvina), mutta ensi viikolla en kyllä kerkeä. Tiedossa on koulun projektiviikko ja ulkomaalaisia vieraita, joten ensi viikon olen aika lailla pois pelistä. Mutta josko sitten seuraavalla viikolla. Kiitos vielä kerran Annukka ihan mahtavasta postauksesta ja ihanaa viikonloppua sulle. Oot kyllä ihan paras <3 <3 <3Emma / Harkittuja herkkujahttps://www.blogger.com/profile/09099973428976558833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-16981560515015310362018-01-12T17:35:54.465+02:002018-01-12T17:35:54.465+02:00Smoothieita syön kyllä ihan viikottain, oon toki k...Smoothieita syön kyllä ihan viikottain, oon toki käyttänyt pohjana aina rahkaa ja sen lisäksi laittanut esim. mustikoita, pinaattia, avokadoa, banaanin ja semmoista kuiturouhetta :) Omenoita en voi raakana käyttää, kun oon niille allerginen :( Mutta tosiaan, jos oon kotona arkena, niin smoothie on monesti mun lounas.<br /><br />Parsakaalin terveydestä oon lukenut paljon, mutta se kuuluu myös mun inhokkeihin. Aina välillä yritän sitä syödä, mutta en oo vielä keksinyt semmoista tapaa, miten saisin alas :D Mutta vähänkin kun saisi lisättyä kasviksia ja hedelmiä, niin olisi jo tosi hyvällä mallilla ruokailu :)Jossu / Maailman Paras Paikkahttps://www.blogger.com/profile/10755638507908805557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-20425932588868215092018-01-12T15:34:50.540+02:002018-01-12T15:34:50.540+02:00Piti kirjoittaa, että saa vapaasti matkia, mutta k...Piti kirjoittaa, että saa vapaasti matkia, mutta kirjoitankin, että uskallan jopa suositella sitä. Helppoa, hyvää ja energisoivaa. Sitä kun kumminkin jotain pitää ihmisen syödä, niin kivempi syödä sellaista, mistä tulee hyvä olo kuin ähky ja väsy. Siitäkin on kokemusta, mutten kaipaa :)<br /><br />Mukavaa viikonloppua!Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-35826113998570113622018-01-12T15:30:39.182+02:002018-01-12T15:30:39.182+02:00Kiitos Celia :). Ruuat näyttää varmaan sen takia h...Kiitos Celia :). Ruuat näyttää varmaan sen takia hyviltä, että ne on hyviä :). Mutta oli tässä postauksessa kyllä tottumattomalle aikamoinen homma, kun halusin kumminkin jonkun kuvankin laittaa, etten vaan kirjoita, että eilen söin parsakaalia ja tänään lehtikaalia ja huomenna taas kaalia :D. Ja vaikkei mun sinällään tarviskaan gluteenitonta syödä, niin silti hyvin pitkälle syön, koska siitä vaan tulee niin paljon parempi olo. Jälkiuunileipä ja lounasruokalan perusnäkkäri on niitä ainoita poikkeuksia oikeastaan. <br /><br />Mulpereista ei tullut mun suosikkeja. Ostin vaan kokeeksi vaihteluna karpaloille, mutta ainakin nää mustat on jotenkin vaan sellasia kovia, eikä ollenkaan marjaisia. Mutta superriisi (niitä oli muuten kahta eri lajia) on kyllä todellakin superia. Ihanan pureskeltavaa ja täyttä tavaraa. Ei mitään höttöä. Jää kyllä varmasti vakiokäyttöön, kun kerran säkällä löytyi.<br /><br />Mun veli juo aina Rooibos-teetä ja valittaa, kun meillä ei koskaan ole sitä, kun tulee käymään :). Nyt tarvii varmaan ostaa. Uskon, kun sanot, että on hyvää. Kunhan ei ole piristävää, niin on just hyvää vaihtelua illalla, joten kiitos vinkistä.<br /><br />Siitä on jo sata vuotta, kun jätin sokerin (no toki sitä tulee aina jostain väkisin, en sillälailla ehdoton ole ollenkaan) ja vehnän pois. Ennen sitä olo oli aina ihan turvonnut ja ärsyyntynyt, mutta muuttui ihan täysin noinkin pienellä säädöllä. Mutta pari vuotta sitten (vai onkohan siitä kohta jo kolme) kokeilemani neljän viikon PH-dieetti muutti kyllä olon ja elämän vielä miljoona kertaa paljon parempaan suuntaan. Lähti kaikenmaailman jäykkyydet jäsenistä ja yöhikoilut ja kaikki. Vaikkei sitä toki enää ikinä omaksi nuoreksi itsekseen palaudu, eikä tarviikaan, mutta just nyt (kopkop) mikään ei häiritse oloa. En tosin pienistä välitäkään. <br /><br />Tiinan kirjassa muuten sanottiin, että ihminen on 75%:sti sitä mitä syö, 15%:sti sitä, miten liikkuu ja loput 10% on geeniperimää. Tiedä häntä, mutta voi hyvin olla tottakin.<br /><br />Mukavaa viikonloppua ikinuorille <3Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-34358051045382624462018-01-12T15:11:35.839+02:002018-01-12T15:11:35.839+02:00Olen melko varma, että sulla on arkiruuissakin sat...Olen melko varma, että sulla on arkiruuissakin sata sävyä, vaikka muuta väittäisit :). <br /><br />Mulle ne "pakkoruuat" oli yhtä tuskaa, kun en tosiaan keksinyt ikinä mitään uutta. Mutta olen tässä jälkikäteen ajatellut, että taisin itse tehdä siitä itselleni ongelman. Pojat ja ukkeli aina sanoi kumminkin, että "kiitos, oli hyvää", eikä niitä ikinä haitannut se, ettei ollut sen kummempaa vaihtelua. Ja nytkin, kun meidän juniori on muuttanut omaan kotiinsa, laittaa aina välillä whatsappiin tilauksen "äitin parhaasta makaroonilaatikosta" :). Mielelläni teen, kun poika tekee niin pitkiä työpäiviä, että mukava, kun ei tarvi enää iltakasilta alkaa kokkailemaan. Ja voi tuntea olonsa vielä edes vähän tarpeelliseksi edes joskus.<br /><br />Mukavaa viikonloppua koululaiselle <3<br /><br />Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-88958401817853126132018-01-12T14:59:03.427+02:002018-01-12T14:59:03.427+02:00On sulla kyllä kivat ruoat, tykkäisin varmasti noi...On sulla kyllä kivat ruoat, tykkäisin varmasti noista kaikista. Pitäisköhän ihan paneutua asiaan ja ruveta matkimaan ruokalistaasi...hmmm:)Irmahttps://www.blogger.com/profile/05989280787763533604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-162638263063911012018-01-12T14:35:46.706+02:002018-01-12T14:35:46.706+02:00Huh miten hurjan hienon postauksen olit tehnyt! Mi...Huh miten hurjan hienon postauksen olit tehnyt! Miten sä saat nuo ruuatkin näyttämään noin hyvältä?? Tuttuja murkinoita, mutta kun meinaan ottaa niistä kuvia, ne näyttää mun kameran läpi niin kököiltä, etten ikinä julkaisis kuvia ;)<br />Granolat, kikherne- (tai härkäpapu)pastat, paahdetut juurekset, ruokaisat,vihreät salaatit, leaderin suklaa, mulperit ja mantelit ovat meidänkin herkkuja. Gluteenittomuus on saanut meidät etsimään tällaisia molemmille sopivia juttuja. Enää kun ei viitsi kahta erilaista sapuskaa tehdä. (Tiinan reseptejäkin on käytetty.) <br />Tuohon superriisiin täytyy kyllä vielä tutustua. Kiitos siitä vinkistä!<br />Minä taas vinkkaan, että meillä juodaan iltaisin rooibos-teetä (ei oikeastaan ole teetä). Ootkos kokeillut - on terveellistä ja hyvää. Erityisesti appelsiinin makuinen.<br />Mielestämme ihan hyvin syödään, muttei me silti olla selvitty ihan ilman ikääntymisen tuomia vaivoja :( Nimimerkillä: Geeneissäkö vikaa??<br />PS. Äh, tyytyväisiä ikinuoria silti - mies ja minä :)<br />Celia C/ good to be homehttp://www.goodtobehome.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-40708840637066230172018-01-12T10:06:18.322+02:002018-01-12T10:06:18.322+02:00Kiitos paljon Emilie. Tässä tosiaan oli aikamoinen...Kiitos paljon Emilie. Tässä tosiaan oli aikamoinen homma, kun ajattelin, että pitää olla kuviakin, kun ei mahda pelkkänä tekstinä kuulosta kovin hohdokkaalta, jos vaan kirjoitan, että tänään söin parsakaalia ja eilen lehtikaalia ja huomenna taas parsakaalia :).<br /><br />Hitsit, kun asuisit lähempänä, niin tulisin sun kanssa kokkaamaan. Minähän siis olen ollut ihan surkea ja mielikuvitukseton ruuanlaittaja ja inhonnut koko hommaa, kun olen aina kuvitellut, että jos haluaa tehdä "kunnon" ruokaa, siihen menee ihan tolkuttomasti aikaa ja on hirveän työlästä. Mutta nyt kun olen tajunnut (tai siis en olisi itse tajunnut, vaan Tiinan vinkkien avulla), että asia ei olekaan ollenkaan niin. Mitään ei haudutella, eikä kypsytellä pitkään, vaan justiin kuunmalla pannulla hetki käännellään (niinkuin nyt vaikkapa lehtikaalia tai pinaattia) tai keitetään hetki tai paahdetaan uunissa hetki, niin säilyy ne hyvät ravinteet. <br />Jos jotain yhtä ja ainoaa vihreää pitäisi suositella, niin se olis varmaankin parsakaali. On ihan superravintoa (on tutkitusti jopa syöpää ehkäisevä vaikutus), eikä tarvi kuin hetki höyryttää tai keittää. Että jos vaikka sitä lisäisit (ellet jo ennestään syö), niin se on paljon. Ja se vedenjuonti on tärkeää.<br /><br />Tiedän niin tuon, että silloin, kun kaikkein vähiten on voimia tehdä oman hyvinvoinnin eteen jotain, silloin se olisi kaikkein tärkeintä. Tuli surullinen mieli tuosta sun viimeisestä lauseesta ja lähetän täältä sulle henkisiä voimavaroja. Kun kumminkin pitää jotain syödä, niin jos edes yhden huonon aineksen tilalle vaihtaisit yhden paremman, se olisi kumminkin paljon parempi kuin ei mitään.<br /><br />Ja kiitos siitä isä-vastauksesta toisaalla :)Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-43001693669080801382018-01-12T09:55:15.910+02:002018-01-12T09:55:15.910+02:00Sen verran vielä pakko lisätä, että jos jää veden ...Sen verran vielä pakko lisätä, että jos jää veden juominen vähemmälle, sen näkee hyvin äkkiä myös peilistä. Vaikuttaa ihoon(kin) niin paljon.Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-83558608833447885632018-01-12T09:52:41.734+02:002018-01-12T09:52:41.734+02:00Kiitos hannah :). Ilahdun, jos jostain oli oikeast...Kiitos hannah :). Ilahdun, jos jostain oli oikeasti vinkiksi asti.<br /><br />Tuosta vesi-asiasta niinkuin milloin mistäkin ollaan välillä yhtä ja välillä toista mieltä, mutta siinäkin mun mielestä pätee se, mikä itse kustakin hyvältä tuntuu. Mulle litra ei riitä mihinkään. Sen verran menee jo salilla hikoillessa :). No ei ihan, mutta kumminkin. Työpöydällä on aina vesikannu ja siitä on helppo päivän mittaan pikkuhiljaa hörppiä. Viikonloppuisin kotona jää helposti vähemmälle, kun en ole niin paljon paikallaan, mutta kannu on kyllä keittiön pöydän kulmalla näkösällä, että aina ohikulkiessani otan. Huomaan kyllä heti (olosta siis), jos on tullut juotua liian vähän. (Joltain kuulin sellaisen konstin, että jos nipistää kämmenselästä toisen käden peukalon ja etusormen väliin nahkaa, venyttää sitä ylöspäin ja päästää irti, näkee onko juonut nestettä riittävästi. Jos iho palautuu samantien, silloin on. Mutta jos palautuu hissukseen, ei ole. Kuulostaa humpuukilta, mutta mulla ainakin pätee. Olen testannut :)).<br /><br />Ja totta. Hyvä ruoka, parempi olo. Ja parempi olo, parempi mieli :)<br /><br />Hyvää mieltä viikonloppuun! Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-55083548385155137012018-01-12T09:46:32.360+02:002018-01-12T09:46:32.360+02:00Kiitos Tuija :).
Mulla on aina välillä sellaisia ...Kiitos Tuija :).<br /><br />Mulla on aina välillä sellaisia järkeviä kausia, että teen oikein kauppalapun (se on mulle paljon), mutta useimmiten vaan menen haahuilemaan ne tutut hyllyvälit (enimmäkseen justiin hevi-osastolla) ja ostan niitä samoja tuttuja perusjuttuja, joita ruuissa käytän. Parsakaalia, pinaattia, lehtikaalia, sipuli, valkosipulia. Siinä ne tärkeimmät. Ja marjoja pitää aina olla. Meillä vaan on sen verran pieni jääkaappi ja vielä pienempi pakastin, että mahdottomia ei voi hamstrata kerralla, joka olis kätevää.<br /><br />Hyvää viikonloppua!Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-83870220872413438912018-01-12T09:41:37.092+02:002018-01-12T09:41:37.092+02:00Tuli, mutta ei haittaa, koska tiesin, ettet sitä t...<br />Tuli, mutta ei haittaa, koska tiesin, ettet sitä tarkoittanut :). <br />Lähinnä kai tästä "PH-ruokavaliotakaan en voi itselleni omaksua, koska jo pelkkä sana 'ruokavalio' saa karvani nousemaan pystyyn. :-D Pitää kapinoida vain ihan periaatteesta sitä vastaan, että pitäisi syödä jonkin mallin mukaisesti." <br /><br />Mutta ehkä se oli mun oman tekstin huonoutta, jos siitä sai kuvan, että syön jonkun mallin mukaisesti. Sitä nimenomaan en tee, vaan syön ihan just sitä mitä huvittaa. Se huvitus vaan sattumoisin kohdistuu niihin ruokiin, joista mulle tulee hyvä olo. Ja niitä en olisi ilman Tiinaa hoksannut, koska tosiaan on puuttunut se oma ruokamielikuvitus.<br /><br />Mutta nythän mää taisin alkaa puolustelemaan kumminkin :D. Ei muuta kuin iloista bäivää Boliviaan <3. Mulla on tänään vapaa ja vähän tässä panikoin, että aionko tehdä mitään järkevää vai tähänkö nyt jumitin koneelle kökkimään.<br /><br />Kuulumisiin <3<br /> Annukkahttps://www.blogger.com/profile/04048902687839912991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1566440584502375167.post-9645452635929064422018-01-12T01:01:04.031+02:002018-01-12T01:01:04.031+02:00Kääk, ei kai tuosta mun kysymyksestä tullut sellai...Kääk, ei kai tuosta mun kysymyksestä tullut sellainen tunne, että sinun pitäisi puolustella valintojasi jotenkin. Ei tietenkään tarvitse, vaan ihan uteliaisuuttani kysyin. Kun mietin, että jospa se sama kärpänen voisi puraista minuakin. ;-DSatuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.com